Legfontosabb > Fürdő

Hogyan kell kovácsolni a gipszkartonból

A gipszkarton széles körben használatos a lakóépületek díszítésében: segítségükkel falakat és mennyezeteket építenek, fátyolokat és boltíveket építenek, polcokat és beépített szekrényeket készítenek. Nem mindenki tudja, hogy ez a megfizethető és multifunkcionális anyag nem csak száraz helyiségekben, hanem a fürdőszobában is használható. A gipszkarton burkolatának burkolása - olcsó módja egy elegáns javításnak. A száraz vakolat ideális megoldás sokféle díszítéshez, nem rendelkezik versenytársakkal az egyszerűség és a telepítés gyorsasága miatt.

tartalom

Hogyan válasszuk ki a gipszkarton a fürdőszobában ↑

Az a tény, hogy megtagadják a gipszkarton használatát a fürdőszobában, a veszélyeztetettség a magas páratartalom esetén. De ez a hátrány csak a HL standardokra jellemző, és a nedves helyiségek speciális lapjai nedvességállósággal rendelkeznek, és nem félnek a nedvességtől. A nedvességálló anyag magjához hidrofób anyagokat és speciális összetevőket adnak a gomba és a penész fejlődésének megakadályozásához. Héjként antiszeptikával kezelt, nedvességálló kartonot is használnak.

A jó minőségű nedvességálló anyag nem veszíti el tulajdonságait magas páratartalom mellett (90% -ig) és rendszeres hőmérsékletváltozások esetén. A fürdőszobákhoz zöldtáblák és GKLV jelölések vannak. Ha a fürdőszobában nem csak a nedvesség elleni védelemre van szükség, hanem a lehetséges gyulladás elleni biztosításhoz is, javasoljuk választani a GLVO-ot - a tűzállóságú, nedvesség elleni védelemmel.

Hogyan vászik a falak a fürdőszoba gipszkarton csinálni ↑

Sima falak, amelyeket a gipszkarton kiegyenlítésével nyernek - ideális alapot nyújt a további kikészítéshez. Legalább 12,5 mm-es vastagságú lapok alkalmasak a falak szintezésére, és a befejeződés súlyát is figyelembe kell venni - annál nagyobb a finomító anyaga, annál vastagabb a gipszkarton lap.

Ragasztó rögzítés sima falakhoz ↑

A sima falú apartmanok boldog tulajdonosai egyszerű és gyors beszerelési eljárást alkalmazhatnak - a lemezek nedvességálló ragasztóval rögzíthetők. Azonban ez a módszer csak a későbbi festéshez, tapétaillesztéshez vagy más, könnyű súlyú dekorációs opciókhoz alkalmasabb. Ha nehezebb befejező anyagokat, például cserépet szeretne használni, akkor jobb, ha az alábbiakban leírt keretrendszert választja.

Mielőtt a gipszkartonhoz ragasztással bedobná a fürdőszobát, akkor:

 • győződjön meg arról, hogy a vakolat rétegének ereje, és még jobb - teljesen távolítsa el a régi vakolatot;
 • a betonfalak felületének vízzárónak és alapozva kell lennie;
 • ragasztót alkalmaznak a lemezekre apró süteményekben, majd tegyék fel a gipszkartonra a szintet és nyomják az egész területet.

A szerelés megkönnyítése érdekében ajánlott darabokra vágni a lapokat, különösen fontos, hogy ezt a tanácsot használjuk azoknak, akik asszisztens nélkül dolgozni fognak.

Díszítő falak szabálytalansági keret módszerrel ↑

Mielőtt a kádat egy gipszkarton keretrendszerrel varrnák fel, akkor még a falak szintjét sem kell szintetizálnia, és nem kell eltávolítania a vakolatot. Minden rendellenesség, valamint a kábelezés és más csúnya kommunikáció megbízhatóan eltűnik a partíció és a dekoráció közötti időközönként. Kívánt esetben a kapott üregeket szigetelő vagy zajelnyelő anyaggal lehet feltölteni. Ne hagyd figyelmen kívül a falak vízszigetelését, ha betonból készülnek, használhatunk behatoló vegyületeket, más esetekben megfelelő bevonatot vagy tekercs anyagokat.

A vázszerkezet beépítése a gipszkarton falba történő utólagos vakolásához gyakorlatilag megegyezik a többi helyiségben végzett munkával. Az egyetlen különbség az, hogy a párhuzamos profilok közötti távolság 40 cm-re csökken, és a kötőelemek száma nő. A fokozó intézkedések lehetővé teszik, hogy erős keretet kapjon, amely ellenáll a nedvesség és a hőmérséklet változásainak pusztító hatásainak. Egy másik pont - a kötelező betétek a padló és a mennyezet magassága 0,5 és 2 cm között.

Igazítsa a falakat gipszkarton alatt ↑

A dekorációhoz szinte bármilyen anyagot választhat ki, de különösen fontos, hogy a falak simák legyenek a csempe befejezésekor. A gipszkarton falainak burkolólapjainak alkalmazása nem különbözik a kerámia burkolólapoktól a szokványos falakig. Az ilyen javítások sikeres működtetésének egyetlen feltétele a csempecsúcsok jó fugázása.

Mielőtt a gipszkarton falához tapadna, ellenőrizze a vízszigetelő bevonat minőségét.

A gipszkarton falainak sikeres befejezéséhez számos feltétel áll rendelkezésre:

 • A csempe ragasztása előtt a gipszkarton falai alapozva vannak. A primernek időt kell hagynia teljesen megszáradni.
 • A csempe egy speciális csemperagasztó soron soronként történik.
 • Annak érdekében, hogy az első sor ne járjon tökéletesen sík felületen, egy fémprofil fel van szerelve, amelyet ezután eltávolítanak.

A kerámia burkolólapok merev alapozásához ajánlott két réteg gipszkarton szerelését.

Ha valóban meg kívánja menteni, akkor egy réteg olyan helyekre korlátozható, ahol a legalacsonyabb a terhelés, például a fal befejezése, amelyhez senki nem fog érinteni. Amikor a csempeanyagot befejező felületként használják, fontos, hogy nedvességálló ragasztót válasszanak ragasztásukhoz, és fontos, hogy jó minőségű vízálló habarcsot válasszon, különben a nedvesség lassan, de biztosan elpusztítja az alapot.

Részleges gipszkarton ↑

Nem szükséges teljesen vakolni a fürdőszobát gipszkartonnál, ha a falakat nem kell kihúzni. Sok esetben csak részleges vágás elegendő. Például a nedvességálló lemezek lezárhatnak egy falat, és divatos fülkékkel szállíthatók kis tárgyak tárolására.

Egyéb gyakran használt trükkök:

 • maszkoló doboz a szennyvízelvezető számára;
 • dekoratív fürdőkád;
 • fürdés, majd kerámia vagy mozaik csempe;
 • lezárta az ablakot a konyha és a fürdőszoba között.

Lehetőség van egy mosdókagyló, egy mosógép fülke elhelyezésére, egy szimbolikus képernyőn egy WC-tál kombinált fürdőszobában, nedvességálló gipszkartonból.

A mennyezet befejeződése a fürdőszobában gipszkarton ↑

A fürdőszobában a mennyezet befejezéséhez 9,5 mm vastagságú GKLV mennyezetet használnak - ezek a lapok kisebb súlyúak, és olcsóbbak, mint a falak sűrített változatai. Egy tökéletesen lapos mennyezeten a száraz vakolat lapjait tartós nedvességálló ragasztóval lehet ragasztani, ám gyakrabban lapos vakolatot használnak felfüggesztett mennyezet behelyezésekor. A felfüggesztett szerkezet egyetlen hátránya a szoba magasságának csökkenése. De sok előnye van: a felület gyors kiegyenlítése, a kommunikáció elrejtése és hangszigetelés telepítése, amely védelmet nyújt a zajos szomszédok ellen, többszintű tervező mennyezet létrehozása.

A keret rögzítésére szolgáló jelölések a legalacsonyabb szögből indulnak, majd a jeleket más falakra vetítik és összekapcsolják. A helyiség nedvességtartalmát figyelembe véve a gipszkarton mennyezetre szerelhető a mennyezetre 40-50 cm-enként, különben a munkák nem különböznek más helyiségek függesztett mennyezetének beépítésétől.

Fontos ajánlások és figyelmeztetések ↑

Fontos, hogy ne felejtsük el, hogy még a nedvességálló gipszkarton is veszélyeztetett anyag, és további védelmet igényel a nedvességtől. Minden kötést és lyukat a kötőelemekhez és a kommunikációhoz tömítőanyaggal kell kezelni. A lemezek felületét vízzel szemben repedező készítményekkel kezeljük és védjük. Javasoljuk, hogy a telepítés előtt vízszigetelő oldatot használjon a GKLV mindkét oldalán.

Annak érdekében, hogy a gipszkarton ne legyen túlzott nedvességgel, kényelmes szellőztető rendszert kell elhelyezni a fürdőszobában. A magas páratartalom okozója gyakran olyan apróságokká válik, mint a hibás WC-tartály, csöpögő csaptelep és a fűtött törülközőtartó hiánya. A provokatív tényezők időben történő megszüntetése meghosszabbítja a javítás élettartamát és megelőzi a penészedés kialakulását. Azoknak, akiknek nincs ideje független problémák megoldására, vegyék fel a kapcsolatot szakemberekkel. A szakemberek segítik a kád gipszkartonozását és a befejezést dekoratív kivitelben végzik.

Használhatok nedvességálló gipszkarton a fürdőszobában?

Amikor a szakmesterek helyszíni javításokat végeznek, kiválasztják azokat az anyagokat, amelyek a legmegfelelőbbek az alkalmazási feltételekhez. A fürdőszoba a legnehezebb hely a házban, mivel a nedves mikroklíma hőmérsékletváltozással és elégtelen légkeringéssel jár.

A fürdőszoba befejeződése nedvességálló, a gomba- és formázható mikroorganizmusokkal szemben ellenálló anyagok, pl. Csempe vagy műanyag panelek. Ebben a cikkben azt írjuk le, hogy lehetséges-e a fürdőszobában nedvességálló kartonot használni, és azt is, hogy mire használják.

Az anyag jellemzői és típusa

A gipszkarton építési terminológiát száraz gipszkartonnak nevezik négyszögletes lapok formájában. Ezt az anyagot egy kis papírmalom tulajdonosa találtatta Amerikában közel száz évvel ezelőtt. A gipszkarton dagasztott vastag, viszkózus vakolat tészta gyártásához, amely két kartonlemez között helyezkedik el.

A lapos gipszkarton standard szélessége 120 cm, vastagsága 9,5-12,5 mm. Ezen anyag finomítása falak kiegyenlítésére szolgál, további válaszfalak, huzalozási csatornák és más építési műveletek létrehozását. Vannak a következő típusú gipszkarton:

 1. A GLA egy közönséges gipszkarton, amelyet a normál nedvességtartalmú és hőmérsékletű helyiségek javítására és befejezésére használnak. Ez egy fehér téglalap alakú lap. Normál gipszkarton a fürdőszobában nem érvényesek.

Figyelj! Ha javításokat végez a fürdőszobában, mindenképpen használjon nedvességálló gipszkarton, ami tökéletesen átadja a szoba nedves és meleg mikroklímáját. A gyártók a legmagasabb minőségi mutatókkal rendelkező anyagot állítanak elő, ami "A" betűvel és olcsóbb, de kevésbé stabil "B" jelű gipszkartonnal van jelölve.

A GKLV használata

A fürdőszobában használt gipszkarton viszonylag nemrég használt, azonban ez az anyag már tapasztalt kézművesek és díszítők bizalmát is megszerzi. Ennek a szobának a javítása és díszítése a legtöbbet a háztulajdonosok számára okozta. Azonban az ár egy gipszkarton lap csak 300-350 rubel, ami tűnik, mint egy fillért sem a többi költséget. A kis pénzügyi befektetések többet érdemes időt és energiát megtakarítani a használat során. Nedvességálló gipszkarton lapokat használnak az alábbi építési műveletek elvégzésére:

 • Illessze a falakat. A régi burkolat lebontása és a fal összehangolása, amely nélkül a fürdőszoba javítására vagy befejezésére nem kerül sor, sok időt költ az építtetők számára. Ezek a tevékenységek nagy mennyiségű hulladékot tartalmaznak, amelyet összegyűjteni és ártalmatlanítani kell. A falak a gipszkarton a fürdőszobában "eszik" néhány centiméter területen, de lehetővé teszi, hogy tökéletesen lapos falak néhány óra múlva. Ez nagyban felgyorsítja és leegyszerűsíti a kerámia burkolatok burkolását.

Fontos! A nedvességálló gipszkarton metálvezetővel van rögzítve. A keret fémprofilból épül fel, lehetővé teszi a kész felület felszínét. A második réteg gipszkarton lehet ragasztani egy speciális masztix.

Vízszigetelés GKLV

Javítások a fürdőszobában, a lakástulajdonosok elvárják, hogy az eredmény legalább 10-15 évig folytatódik. Bármilyen anyagot is használnak a kikészítéshez, a nedves mikroklíma és a nagy mennyiségű víz bejutása még a nedvességálló gipszkartonra is pusztító hatást fejt ki. Annak érdekében, hogy hosszabb ideig tartson, további vízszigetelést kell biztosítania a falak és más felületek számára a fürdőszobában.

 1. Olyan helyeken, ahol a gipszkarton potenciálisan vízzel érintkezhet (a mosogató felett, a zuhanykabin közelében, a fürdőkád körül), használjon vízszigetelő bevonatot. A szerelés előtt a gipszkarton lapokat víztaszító szerrel kezeljük, hengerrel több vékony lemezben. A 2-3 kg tömegű folyadék vízszigetelés bankja 300-400 rubelt költ, ami nem befolyásolja a teljes költségeket, de jelentősen növeli a nedvességálló gipszkarton élettartamát.
 2. A gipszkarton lapok és a kötőelemek közötti kötéseket szilikonalapú tömítőanyaggal kezelik. Vigyázni kell a padló és a fal közötti ízületek szigetelésére, hogy ne hagyjunk esélyt a nedvességre.

Figyelj! Gipszkarton a fürdőszobában egy jó alapja a burkolat falak vagy mennyezet dekorációs anyag. Sima, jó tapadású és alkalmas kerámia burkolólapok beszerelésére, festés, műanyag panelek rögzítésére és nedvességálló tapéta beillesztésére.

Anyagi előnyök

A fürdőszobai felújítás megkívánja a lakástulajdonosoktól, hogy összpontosítsák pénzügyi kapacitásukat és erősségüket, és a nedvességálló karton képes pénzt és időt takaríthat meg ilyen rendezetlen műveletek során, mint például egy régi falburkolat leszerelése és eltávolítása. A burkolatok vagy mennyezetek lefedése ezzel az olcsó, de tartós anyaggal 20-30% -kal rövidíti a javítási időt, és növeli a kerámia burkolólapok minőségét.

A gipszkarton használata a következő hatást eredményezi:

 • A fürdőszoba falai és mennyezete tökéletesen igazodik néhány óra alatt, anélkül, hogy kimerítené a nagy mennyiségű építési hulladék eltávolítását és eltávolítását. A csempe vagy más befejező anyagok jól ragasztottak a gipszkartonhoz.
 • A gipszkarton kárpitozása alatt a falakon nincs gomba vagy penész, mivel nagy légáteresztő képességgel rendelkezik.
 • A falak nedvességtől védettek, így a befejező anyag hosszabb ideig tart.
 • A gipszkarton használata csökkenti az előkészítő munkálatok időtartamát, amely lehetővé teszi a javítás befejezését a lehető legrövidebb idő alatt.
 • A dekoráció csak környezetbarát, biztonságos anyagokat használ. A GKLV minden összetevője biztonságos az emberek számára, ezért nincs egészségügyi kockázat.

A professzionális kivitelezők azt állítják, hogy komplex, figurázott mintákat hozhat létre, amelyek az ügyfél kívánságait testesíti meg egy nedvességálló gipszkartonról. Ugyanakkor szem előtt kell tartani, hogy ez az anyag ellenáll a pontszerű sokkoknak. Ezért olyan helyeken, ahol véletlenül megérintheti a falat a kezével, a gipszkartonnak két rétegben kell telepítenie.

Hogyan kell egy fürdőszoba gipszkarton burkolásával

A fürdőszobai nedvességálló gipszkarton befejeződése

Jellemző, hogy minden normális személy arra törekszik, hogy "maximalizálja" otthonát, amennyire csak lehetséges, hogy minden sarok egyedi megjelenést és magas szintű kényelmet biztosítson. Kutatásunk példáján tudtuk ellenőrizni, hogy a GCR nagyszerű segítséget nyújt ebben a kérdésben, bárhová el lehet vinni. Ma szeretnénk beszélni a gipszkarton használata a fürdőszobában, a ház egyik legfontosabb és "problémás" területe.

Ez a terület a higiénia igényeihez igazodik, amelyhez nagy páratartalom és hőmérsékletváltozás társul. Következésképpen a befejező anyagok kiválasztását ebben az esetben nagyon alaposan kell megközelíteni, és a munkát magának kell végrehajtani bizonyos feltételek betartásával.

Az árnyalatok a gipszkarton javításakor a fürdőszobában

Ismeretes, hogy a GCR olyan anyag, amelynek széles spektruma van. Ezzel nemcsak tökéletesen illesztheti a falak vagy a mennyezet felületét, hanem különböző csövek elrejtésére, kommunikációra vagy egy rés kialakítására. Az a hibás vélemény, hogy az anyag nem képes ellenállni a nedvesség és a gőz hatásainak, mind a GCR gyártók, mind az építő szakemberek megcáfolták, akik sok éve használják.

Az a tény, hogy van egy speciális gipszkarton, amelyet a fürdőszoba vágására használnak - nedvességálló (a lapok zölden vannak festve, a GKLV címkével vannak ellátva). Ennek az anyagnak a különbsége speciális hidrofób és gombaellenes adalékanyag a gipszmag összetételében és a kartonpapír bevonatának víztaszító impregnálása. Nem fél a nedvességtől való érintkezésnek, és a szélsőséges hőmérsékletekhez igazodik. A GKLV ugyanazon a technológián van felszerelve, mint a megszokott, de amikor vele dolgozik, figyelembe kell venni néhány árnyalatot:

 • A fürdőszobában lévő nedvességálló gipszkartonhoz jó szellőzést kell biztosítani a helyiségben elektromos motorral ellátott motorház felszerelésével.

Jobb, ha nem kapcsolja össze a hajtómű áramellátását a motorral a világításkapcsolóval, mivel a ventillátornak bizonyos ideig kell dolgoznia, miután elhagyta a szobát, miután befejezte a higiéniai eljárásokat.

A fények elhagyása, ha nincs a szobában, nagyon "gazdaságtalan" megoldás.

 • Amikor egy gipszkartonra szereljük fel a profilból készült keretben lévő fürdőszobát, meg kell erősíteni azokat a falakat, ahol a legnagyobb valószínűséggel véletlenül ütköznek (a falak a zuhanycsarnok közelében, mosógép stb.). Ez egyszerűen elvégezhető úgy, hogy az ilyen helyeken újabb rétegfelületi anyagot telepít, rendes vízálló ragasztóval, hogy rögzítse. Hozzátesszük, hogy a kétrétegű GCR bevonat, sok szakértő javasolja, hogy a következő csempe kerüljön alkalmazásra.
 • A fürdő falainak és mennyezetének vakolását követően különös figyelmet kell fordítani a szoba vízszigetelésére:
  1. A lapok csuklóit a mennyezet és a padló, a sarkok és a kommunikációs kimenetek helyén kell elhelyezni a tömítőszalagot, és el kell végezni a víztaszító masztixot vagy tömítőanyagot.
  2. A lapok és az öntörő csavarok kupakjai közötti varrásokat, amelyek a kerethez rögzítik őket, gondosan kezelni kell egy vízszigetelő anyaggal.
  3. A fürdőszobában a gipszkarton teljes felületét speciális primerrel és antiszeptikus impregnálással kell kezelni.
 • Tehát az általunk ismertetett műveletek segítenek elkerülni a magas páratartalom megjelenését a szobában, valamint megakadályozhatja, hogy a víz belépjen a belső keretbe. Így mindezen feltételek teljesítésével megszabadulhat a nedvesség megjelenésétől, a penész és penész elterjedésétől, valamint a nedvességnek a csövekhez való hozzáférését és az elektromos vezetékeket.

  By the way, vessünk egy közelebbi pillantást, hogyan kell kovácsolni egy fürdőszoba gipszkarton, elrejtve az összes kommunikációt, és megbízhatóan védi őket a nedvesség és a rozsda.

  Csőhüvely és kommunikáció

  A fürdőszoba különlegessége a vízvezeték és az egészségügyi csövek jelenléte, amelyek egy típusa sérti az esztétikáját. Legtöbben gondoljunk arra, hogyan rejtsük el ezeket a kommunikációkat "szem elől". Ez a probléma egyszerűen megoldható - egy doboz gipszkarton telepítésével, amely összecsukható, vagy felszerelhető ajtókkal a csövekhez való hozzáféréshez az ellenőrzés és a karbantartás során.

  Mielőtt befejezné a fürdőszobát gipszkartonnal, meg kell dolgoznia az összes fém vízvezeték- és szennyvízrendszert, lefedve őket egy alapozóval és több réteg festékkel. A kondenzáció elkerülése érdekében, amely korrózióhoz vezet, valamint a csövek vízének zajszintjének csökkentéséhez, gondosan szigetelni kell, ásványgyapotba csomagolva.

  A doboz felszerelése a következő technológia szerint történik:

  • Mérések és jelölés. Fontos megjegyezni, hogy a csövek és a doboz falai közötti távolság nem lehet kevesebb, mint 3 cm, és ahol a mérők találhatók, a szelepek és a "felülvizsgálatok" megkövetelik az ellenőrző ajtók felszerelését. Méréskor ne feledkezzen meg a doboz gipszkarton vastagságáról, ezért figyelembe kell venni ezt az értéket a szerkezet határainak meghatározásakor.
  • Szerelőkeret. A legalkalmasabb anyag ez a horganyzott fémprofil. Először is rögzítjük a csíkokat a falakra a tüskékkel és csavarokkal. Szereljünk fel egy vagy több fiókot, amelyek a doboz elülső élét alkotják. A mennyezethez rögzítjük őket, vagy egyszerűen hajlítással. Szereljük fel a vezetőket a mennyezetre és a padlóra, és erősítik az egész struktúrát.
  • Burkolat. A fürdőszobában való elhelyezéssel kapcsolatos döntést választottunk a gipszkarton javára. Ez az anyag alkalmas arra is, hogy kommunikációs dobozt szervezzen. Jobb elemek kivágása egyetlen lapból, úgyhogy az oldalsó csíkok szélei nem nyúlnak ki a keretprofilon túl - a doboz elülső része lezárja őket. A ház burkolatának részleteit 25 cm-es magasságú öncsavarokkal rögzítik a keretre. Ne feledje, hogy a kialakításnak rendelkeznie kell gipszkartonból készült, vagy boltban vásárolt ajtókkal.

  Mielőtt a fürdőszobát gipszkarton lapokkal kezdeni, akkor minden szükséges kommunikációt el kell helyezni. Most már tudjuk, hogyan kell megfelelően előkészíteni és védeni a csöveket a víz és a szennyvíz számára, még mindig beszélni kell az elektromos vezetékekről.

  A huzalozás telepítését speciális védőburkolattal kell ellátni - olyan cső, amely megakadályozza a nedvesség bejutását, és megakadályozza a lehetséges rövidzárlatok és tüzet előfordulását.

  A gipszkarton szerelésének módjai

  Vessünk egy pillantást a nedvességálló gipszkarton lapok telepítésére, és beszéljünk az egyes szerelési módok alkalmazásának jellemzőiről. A gipszkarton fürdőszobájában számos lehetőség van:

  • Szerelés a csapágykeret felszerelése nélkül. Az eljárást kis méretű helyiségekben alkalmazzák, amelyek viszonylag lapos (cseppek nem haladják meg az 5 cm-t) a fő emelet felületén.
   1. Cement repedéseket és gouges a falakon, és kezelje őket vízálló kompozícióval (primer).
   2. Ragassza fel a ragasztót a GKLV lapokra (a kerület mentén és a középen).
   3. Ragassza fel a gipszkarton a falakba a fürdőszobában, igazítva a sík általános síkját.
   4. Az ízületeket és varratokat tömítőanyaggal vagy víztaszító gittal kezeljük.
 • Szerelés fém keretre. Ez lehetővé teszi nemcsak a falak és a mennyezet szintjét, hanem a kád alá helyezését, valamint az összes kommunikációt. Ennek a folyamatnak a technológiai szakaszait részletesen ismertetjük cikkeink sorozatában. Érdemes megjegyezni, hogy a módszerrel kapcsolatban csak néhány olyan jellemző szerepel, amelyek erre a helyiségre vonatkoznak:
  1. A fürdőszobában a gipszkarton keret függőleges oszlopai és vízszintes nyílásait 40 cm-es lépcsőkben szerelik fel.
  2. Ha a projekt a későbbi felületkezelést követi, akkor a gipszkartont két rétegben összeszereljük, egymást átfedve.
  3. Különös figyelmet fordítunk a lemezek és az anyag ízületek közötti vízszigetelésre a padló és a mennyezet között.
 • Lehetőségek a végső fürdőszoba számára

  A fürdőszoba nedvességálló gipszkartonjának ideális felülete vízzel szemben ellenálló komponensekkel való kezelése után teljesen készen áll a későbbi kikészítésre. Ha úgy dönt, hogy festéket használ erre, akkor csak akril vagy latex alapú vízalapú fajtáit kell használni, kevésbé mérgező és nedvességállóbb.

  A gipszkarton burkolólapok cseréje csak a víztaszító és antiszeptikus összetevők alapos, többrétegű felületkezelése után lehetséges.

  Különös figyelmet kell fordítani a csempeburkolatok fugázására. Csak a nedvességálló fajtákat és a további lakkkezelést kell használni - ezáltal felszabadítja az anyagot a gombaalakzat megjelenésétől.

  Reméljük, hogy cikkünk világossá tette, hogy van-e lehetőség a gipszkarton használatára a fürdőszobában, és hogyan kell megfelelően bedobni a szobát. Tudsz hozzáadni valamit ehhez az információhoz? Ossza meg tapasztalatait az olvasókkal és tegyen fel kérdéseket a javítás és befejezés témájáról a webhelyünk oldalain.

  A gipszkarton beépítése a fürdőszobában és a WC-ben történik

  A fürdőszobában használt gipszkarton a kommunikációs rendszerek csöveinek lezárására és a mennyezetek, falak és rések összehangolására szolgál. Számos gipszkarton burkolólap van a fürdőszobában. A nedvességálló gipszkarton kék vagy zöld színű. A fürdőszobában dolgozni kell egy GVLV címkével. Különleges kartonlapjának két oldala védő víztaszító kompozícióval borított. A fő gipszréteg ellenáll a nedvességnek, mivel speciális víztaszító és baktericid adalékokat tartalmaz.

  • 1 Telepítési jellemzők
   • 1.1 Mit kell figyelembe venni a telepítés előtt?
  • 2 Szerelési módszerek
   • 2.1 Gipszkarton lapok felszerelése hordozóréteg nélkül
   • 2.2 A fém keret felszerelése
  • 3 Következtetés

  Telepítési jellemzők

  A gipszkarton segítségével befejeződik a falak vagy a mennyezetek felületkezelésének tervezési típusa, ami nagyban megkönnyíti a további befejező munkákat. A víz tekintetében a gipsz meglehetősen szeszélyes anyag, de a modern technológiák alkalmazkodnak a nedves környezetben való alkalmazkodáshoz.

  A gipszkarton védelme a fürdőszobában, ezért be kell azonosítania a gyengeségeit. Ezeket védelem nélküli végeikre vágják, amelyek az árvíz során a nedvességnek való kitettség terheit is képesek kezelni. Ezért ezekre a gyenge területekre további óvintézkedéseket kell tenni.

  1. A falszerkezet alsó végének mentésére, amely a víz pusztító hatásának leginkább érzékeny, a gipszkarton szerelése során kis rést kell biztosítani a padlóról. Ez egyfajta védelem, így a padlón lévő nedvesség nem káros hatással lesz a fenékrúdra.

  Fotó a módszer rögzítése gipszkarton a fém keret

  Ezenkívül a rést fel kell tölteni ragasztóval, amely a csempe behelyezésekor működik. Víztaszító tulajdonságokkal rendelkezik, és az ízületek ragasztása mellett az alsó gipszkarton megbízható védelmet nyújt a fürdő teljes peremén.

  1. A vágott gipszkarton lapok felső és hátsó oldalát ugyanolyan víztaszító keverékekkel lehet kezelni, mint plasztifikált vízszigetelés vagy sűrű polietilén használata.

  Ennek érdekében a gipszlemezek behelyezése előtt egy műanyag fóliát helyeznek el a keretre, kis margóval, így a lapok rögzítése után ez az anyag végei és hátsó oldala összecsomagolva marad.

  1. Nyilvánvalóan magas páratartalmú helyiségekben néhány nappal a gipszkarton lapok telepítése előtt lehetséges, minden szerkezeti eleme speciális vízszigetelő maszkkal van megkenve, hogy egyfajta kétoldalas víztaszító membránt és megbízható védelmet nyújtson a káros páratartalom ellen.

  Mi még a telepítés előtt megfontolandó

  A gipszkarton mennyezetre való szerelésének fényképdiagramja

  Kezdve javítani a fürdőszobában, mindenki azt akarja, hogy távolítsa el a szemet az összes kommunikációs rendszerek, és elrejteni őket a gipszkarton. Itt azonban figyelembe kell venni azt a pontot, hogy a hidegvízvezetékek hajlamosak kondenzátumot lefedni, ami további nedvességforrássá válik.

  A gipszkarton a fürdőszobában nem kapta meg az állandó nedves vizet:

  • A fém vízvezetékeket fémfestéssel kell festeni;
  • A műanyag vízvezeték kell viselni hab szigetelő ujjak.

  A gipszkarton dobozában rejtett csatorna műanyag csöveket több réteg ásványgyapot szigeteléssel kell szigetelni, így a beolvadó víz hangja nem hallható.

  A gipszkarton lapok befejeződésekor történő beépítésekor elő kell irányozni a gipszelemek folyamatos szellőztetésére és száraz állapotban történő kényszerített szellőztetésére.

  Felszerelési módszerek

  A fürdőszobában lévő gipszkarton közvetlenül a falra szerelhető, vagy egy támasztó fém keretre szerelhető. A falburkolatnak gipszkarton lapokból kell készülnie, amelyek vastagsága legalább 12 mm. A forrásanyag megvásárlásakor kis árréssel kell megvásárolni, ha minden sérült elemet ki kell cserélni.

  Gipszkarton szerelése hordozórögzítés nélkül

  A gipszkarton fém keret nélkül történő beszerelésének terve

  Kezdetben, mielőtt a szoba felé fordulna, meg kell tisztítania és összehangolni a falakat. Ha a falakon lévő szabálytalanságok különbsége nem több, mint 5 mm, akkor közvetlenül a falakra telepíthető a gipszkarton a fürdőszobába, ragaszkodva a következő sorozathoz tartozó munkákhoz.

  1. Kezdetben elő kell készíteni a falakat. Cementburkolatok és repedések. Ezután a jobb tapadás érdekében a falakat fertőtlenítőszerrel és vízálló, mélyen átható alapozó keverékkel kezeljük.
  2. Ezután görgős ragasztót kell alkalmazni a falakra és közvetlenül a gipszkarton lapok peremére.
  3. A GVLV lemezeket a telepítés előtt egy víztaszító alapozóval előkezeljük.
  4. Minden varratot és ízületet gondosan vízzárónak kell lenni.
  5. A gipszkarton lapok összeragasztása után az ilyen falakat víztaszító hatást és festett felületet lehet vakolni.

  A gipszkarton egy ragasztós falon egy rövid életű anyag. Nem kívánatos a csempe ráhelyezésére, mert idővel még a gipszkarton alapja is, melyet vízzel szemben ellenálló masztirozással kezeltek, kondenzációval megsemmisül.

  Fém keretszerelés

  A fémprofil helyes eszközének ábrája, amely gipszkartonra van szerelve

  A fürdőszobában lévő fém keret falra és kötelező mennyezetre is felszerelhető a helyiség jó minőségű szellőztetéséhez. A munkák elvégzéséhez elő kell készíteni:

  • Rack profil 50x50;
  • A profil profilmérete 50x40;
  • A szuszpenziók egyenesek;
  • lyukasztó;
  • Építési szint és vízvezeték;
  • Horganyzott csavarok és dugók.

  A keret telepítésének fő munkáját ilyen módon végzik el.

  1. Kezdetben egy szint és egy lyuk segítségével meghatározzák a függőlegeset.
  2. Ezután a profilvezetők a padlón és a mennyezeten megerősödnek.
  3. Ezután behelyezik a rackbe szerelhető profilokat, amelyek közvetlen felfüggesztéssel vannak rögzítve a falra.
  4. A gipszkarton lapjai egymáshoz közel helyezkednek el, 10 cm-es lépcsővel kis csavarokkal.

  Ebben az esetben figyelembe kell vennie a következő tippeket.

  1. A fürdőszoba problémás területeit meg kell erősíteni, különösen azokat a helyeket, amelyek gyakran mechanikai igénybevételnek vannak kitéve. Ez vonatkozik a csempe falakra. Ezért a falakon ezeken a helyeken van beépített megerősített konstrukció két béléssel GVLV. Ebben az esetben a második lap az elsőhöz képest átfedésben van.
  2. A gipszkarton lapok felszerelése a fürdőszobában kizárólag az alumíniumból készül, és nem a fából készült szerkezetekből. Valójában, a működés során a fa nagyon érzékeny a nedvességre, ennek következtében idővel felhasználhatatlanná válik.
  3. A vázszerkezet lécének magassága 40 cm legyen.
  4. A kötőelemeknél csak horganyzott elemeket használjon, amelyek megakadályozzák a rozsdát.
  5. A keretek telepítésekor a mérnöki kommunikációs csövek elemeit szigetelni kell, az elektromos vezetékeket pedig lágy műanyag hullámcsövekbe kell rejteni.
  6. A gipszlapok teljes felszerelése után valamennyi ízület és varrat gondosan lezárható speciális gittal.

  következtetés

  Gipszkarton a közbülső befejező munkák a fürdőszobában egy különleges talál, mint egy modern olcsó anyag. Mivel bármilyen tervezési ötlet megvalósítható a következő formában:

  • Hüvelyesek;
  • Díszített mennyezetek spotlámpával;
  • Korobov számos kommunikáció alatt;
  • Beépített szekrények, fülkék, boltívek, mosdókagylók.

  Ez az anyag környezetbarát és nagyon könnyen használható. A teljesítmény megőrzésének egyetlen feltétele a fürdőszobában működő szervezet hatékony szellőztetése.

  Olvassa el az anyagokat:

  • Csempe gipszkartonhoz a fürdőszobában
  • Csempe 50x50
  • Gipszkarton doboz WC-ben

  Hogyan kell kovácsolni a gipszkartonból

  A gipszkarton széles körben használatos a lakóépületek díszítésében: segítségükkel falakat és mennyezeteket építenek, fátyolokat és boltíveket építenek, polcokat és beépített szekrényeket készítenek. Nem mindenki tudja, hogy ez a megfizethető és multifunkcionális anyag nem csak száraz helyiségekben, hanem a fürdőszobában is használható. A gipszkarton burkolatának burkolása - olcsó módja egy elegáns javításnak. A száraz vakolat ideális megoldás sokféle díszítéshez, nem rendelkezik versenytársakkal az egyszerűség és a telepítés gyorsasága miatt.

  tartalom

  Az a tény, hogy megtagadják a gipszkarton használatát a fürdőszobában, a veszélyeztetettség a magas páratartalom esetén. De ez a hátrány csak a HL standardokra jellemző, és a nedves helyiségek speciális lapjai nedvességállósággal rendelkeznek, és nem félnek a nedvességtől. A nedvességálló anyag magjához hidrofób anyagokat és speciális összetevőket adnak a gomba és a penész fejlődésének megakadályozásához. Héjként antiszeptikával kezelt, nedvességálló kartonot is használnak.

  A GKLV az "ing" zöld színnel ismerhető fel

  A jó minőségű nedvességálló anyag nem veszíti el tulajdonságait magas páratartalom mellett (90% -ig) és rendszeres hőmérsékletváltozások esetén. A fürdőszobákhoz zöldtáblák és GKLV jelölések vannak. Ha a fürdőszobában nem csak a nedvesség elleni védelemre van szükség, hanem a lehetséges gyulladás elleni biztosításhoz is, javasoljuk választani a GLVO-ot - a tűzállóságú, nedvesség elleni védelemmel.

  A szerkezet a gipszkarton

  Sima falak, amelyeket a gipszkarton kiegyenlítésével nyernek - ideális alapot nyújt a további kikészítéshez. Legalább 12,5 mm-es vastagságú lapok alkalmasak a falak szintezésére, és a befejeződés súlyát is figyelembe kell venni - annál nagyobb a finomító anyaga, annál vastagabb a gipszkarton lap.

  A sima falú apartmanok boldog tulajdonosai egyszerű és gyors beszerelési eljárást alkalmazhatnak - a lemezek nedvességálló ragasztóval rögzíthetők. Azonban ez a módszer csak a későbbi festéshez, tapétaillesztéshez vagy más, könnyű súlyú dekorációs opciókhoz alkalmasabb. Ha nehezebb befejező anyagokat, például cserépet szeretne használni, akkor jobb, ha az alábbiakban leírt keretrendszert választja.

  A nedvességálló ragasztó kis cölöpökben kerül alkalmazásra.

  Mielőtt a gipszkartonhoz ragasztással bedobná a fürdőszobát, akkor:

  • győződjön meg arról, hogy a vakolat rétegének ereje, és még jobb - teljesen távolítsa el a régi vakolatot;
  • a betonfalak felületének vízzárónak és alapozva kell lennie;
  • ragasztót alkalmaznak a lemezekre apró süteményekben, majd tegyék fel a gipszkartonra a szintet és nyomják az egész területet.

  A szerelés megkönnyítése érdekében ajánlott darabokra vágni a lapokat, különösen fontos, hogy ezt a tanácsot használjuk azoknak, akik asszisztens nélkül dolgozni fognak.

  Mielőtt a kádat egy gipszkarton keretrendszerrel varrnák fel, akkor még a falak szintjét sem kell szintetizálnia, és nem kell eltávolítania a vakolatot. Minden rendellenesség, valamint a kábelezés és más csúnya kommunikáció megbízhatóan eltűnik a partíció és a dekoráció közötti időközönként. Kívánt esetben a kapott üregeket szigetelő vagy zajelnyelő anyaggal lehet feltölteni. Ne hagyd figyelmen kívül a falak vízszigetelését, ha betonból készülnek, használhatunk behatoló vegyületeket, más esetekben megfelelő bevonatot vagy tekercs anyagokat.

  A keret mód lehetővé teszi a falak további szigetelését

  A vázszerkezet beépítése a gipszkarton falba történő utólagos vakolásához gyakorlatilag megegyezik a többi helyiségben végzett munkával. Az egyetlen különbség az, hogy a párhuzamos profilok közötti távolság 40 cm-re csökken, és a kötőelemek száma nő. A fokozó intézkedések lehetővé teszik, hogy erős keretet kapjon, amely ellenáll a nedvesség és a hőmérséklet változásainak pusztító hatásainak. Egy másik pont - a kötelező betétek a padló és a mennyezet magassága 0,5 és 2 cm között.

  A dekorációhoz szinte bármilyen anyagot választhat ki, de különösen fontos, hogy a falak simák legyenek a csempe befejezésekor. A gipszkarton falainak burkolólapjainak alkalmazása nem különbözik a kerámia burkolólapoktól a szokványos falakig. Az ilyen javítások sikeres működtetésének egyetlen feltétele a csempecsúcsok jó fugázása.

  Mielőtt a gipszkarton falához tapadna, ellenőrizze a vízszigetelő bevonat minőségét.

  A gipszkarton falainak sikeres befejezéséhez számos feltétel áll rendelkezésre:

  • A csempe ragasztása előtt a gipszkarton falai alapozva vannak. A primernek időt kell hagynia teljesen megszáradni.
  • A csempe egy speciális csemperagasztó soron soronként történik.
  • Annak érdekében, hogy az első sor ne járjon tökéletesen sík felületen, egy fémprofil fel van szerelve, amelyet ezután eltávolítanak.

  Gipszkarton burkolólapok

  A kerámia burkolólapok merev alapozásához ajánlott két réteg gipszkarton szerelését.

  Ha valóban meg kívánja menteni, akkor egy réteg olyan helyekre korlátozható, ahol a legalacsonyabb a terhelés, például a fal befejezése, amelyhez senki nem fog érinteni. Amikor a csempeanyagot befejező felületként használják, fontos, hogy nedvességálló ragasztót válasszanak ragasztásukhoz, és fontos, hogy jó minőségű vízálló habarcsot válasszon, különben a nedvesség lassan, de biztosan elpusztítja az alapot.

  A gipszkarton kiváló alapja a kerámia burkolólapoknak

  Nem szükséges teljesen vakolni a fürdőszobát gipszkartonnál, ha a falakat nem kell kihúzni. Sok esetben csak részleges vágás elegendő. Például a nedvességálló lemezek lezárhatnak egy falat, és divatos fülkékkel szállíthatók kis tárgyak tárolására.

  GKL fürdõborítás a késõbbi csempeburkolattal

  Egyéb gyakran használt trükkök:

  • maszkoló doboz a szennyvízelvezető számára;
  • dekoratív fürdőkád;
  • fürdés, majd kerámia vagy mozaik csempe;
  • lezárta az ablakot a konyha és a fürdőszoba között.

  Lehetőség van egy mosdókagyló, egy mosógép fülke elhelyezésére, egy szimbolikus képernyőn egy WC-tál kombinált fürdőszobában, nedvességálló gipszkartonból.

  Fal egy kis résszel

  A fürdőszobában a mennyezet befejezéséhez 9,5 mm vastagságú GKLV mennyezetet használnak - ezek a lapok kisebb súlyúak, és olcsóbbak, mint a falak sűrített változatai. Egy tökéletesen lapos mennyezeten a száraz vakolat lapjait tartós nedvességálló ragasztóval lehet ragasztani, ám gyakrabban lapos vakolatot használnak felfüggesztett mennyezet behelyezésekor. A felfüggesztett szerkezet egyetlen hátránya a szoba magasságának csökkenése. De sok előnye van: a felület gyors kiegyenlítése, a kommunikáció elrejtése és hangszigetelés telepítése, amely védelmet nyújt a zajos szomszédok ellen, többszintű tervező mennyezet létrehozása.

  Dekoratív mennyezet gipszkartonnal

  A keret rögzítésére szolgáló jelölések a legalacsonyabb szögből indulnak, majd a jeleket más falakra vetítik és összekapcsolják. A helyiség nedvességtartalmát figyelembe véve a gipszkarton mennyezetre szerelhető a mennyezetre 40-50 cm-enként, különben a munkák nem különböznek más helyiségek függesztett mennyezetének beépítésétől.

  Fontos, hogy ne felejtsük el, hogy még a nedvességálló gipszkarton is veszélyeztetett anyag, és további védelmet igényel a nedvességtől. Minden kötést és lyukat a kötőelemekhez és a kommunikációhoz tömítőanyaggal kell kezelni. A lemezek felületét vízzel szemben repedező készítményekkel kezeljük és védjük. Javasoljuk, hogy a telepítés előtt vízszigetelő oldatot használjon a GKLV mindkét oldalán.

  Annak érdekében, hogy a gipszkarton ne legyen túlzott nedvességgel, kényelmes szellőztető rendszert kell elhelyezni a fürdőszobában. A magas páratartalom okozója gyakran olyan apróságokká válik, mint a hibás WC-tartály, csöpögő csaptelep és a fűtött törülközőtartó hiánya. A provokatív tényezők időben történő megszüntetése meghosszabbítja a javítás élettartamát és megelőzi a penészedés kialakulását. Azoknak, akiknek nincs ideje független problémák megoldására, vegyék fel a kapcsolatot szakemberekkel. A szakemberek segítik a kád gipszkartonozását és a befejezést dekoratív kivitelben végzik.

  Gipszkarton kivitelben

  A gipszkarton dekoráció kényelmes, praktikus és megfizethető. Lehetséges a gipszkarton olyan szélsőséges körülmények között történő használata, amelyek a fürdőszobában érvényesülnek? Végtére is, a gipsz nem tolerálja a magas páratartalmat és a rossz szellőzést. És ha hozzá egy parkot? Igen, az egész család? Tudsz ellenállni gipszkarton ugyanabban az időben?

  Természetesen a szokásos gipszkarton nem tud megbirkózni ezzel. A technológia azonban nem áll meg, és a régi javaslatok helyébe új termékek jönnek. A gipszkarton lapok sokoldalúsága miatt a gyártók különleges nedvességálló terméket kínáltak, amely a fürdőszobával megbirkózik. És most mindenről.

  Mi a különbség a nedvességálló gipszkarton a megszokottól?

  Annak érdekében, hogy a vevő gyorsan és egyszerűen megkülönböztesse a nedvességtől védett kartont a megszokottól, a kartonpapír zölden festett. Természetesen a zöld árnyalata a gyártótól és a karton minőségétől függően változhat. Mivel a karton teljesen ehető "edény" mindenféle gomba és penész számára, összetételükhöz különböző anyagokat adnak, amelyek megvédik az anyagot a mikroorganizmusoktól. Hozzáadnak és víztaszító impregnálást, amely valójában a nagyon nedvességállóságot állítja be, amire szükségünk van.

  Tehát a fürdőszobában lefektetett nedvességálló gipszkarton. Ó, most a tenger térdre mélyedik -, ahogy a szíved vágyakozik.

  Tehát így van, de a túlzott nedvesség kezelésére a fürdőszobában nem fáj. Ha a fürdőszobában van egy vakolat, akkor minőségi csuklya legyen. Ha a fürdőszobában nincs magas minőségű természetes szellőztetés, akkor kénytelen szellőztetést, például ventilátort kell felszerelni. És ha kipufogó ventilátort telepít, ügyeljen arra is, hogy biztosítsa a friss levegő áramlását. Ellenkező esetben kapja meg a visszatérő vontatást azokban a pillanatokban, amikor a ventilátor "pihen".

  Gyakran a kényszerített kipufogógáz munkáját világító kapcsoló szabályozza. Amikor a világítás be van kapcsolva, a fedél működik. Amint kijön, a ventilátor leáll. Energiát takarít meg, ami önmagában jó. Mégis, a minőségi levegőztetéshez több időre van szüksége. Különösen akkor, ha forró fürdő után meleg levegő van.

  A bevonat nedvességállóságának vizsgálata nélkül jobb, ha azonnal eltávolítja a vizet a padlóról. Végül is ugyanaz a gipsz. A fürdőzés után jobb, ha a padló és a falak száraz ruhával törlődnek, ha nagy cseppek maradnak rájuk.

  Hogyan kell megfelelően befejezni a fürdőszoba gipszkarton?

  A gipszkarton szilárd alapot szeret. Természetesen, ha a falak simaak, a lapokat közvetlenül rá lehet ragasztani. Ha kétségei vannak a felület minőségével kapcsolatban, akkor a legjobb a keret használata.

  Fontos! Ha a gipszkarton szerelése közvetlenül a falon van kiválasztva, akkor gondoskodnia kell a vízszigetelésről. Végtére is, a gipszkartonon áthaladó nedvesség behatolhat a ragasztókompozícióba, és gyengítheti azt. Nem lesz felesleges, és elszigetelt a gipszkarton párból abban az esetben, ha a keretet használják.

  A gipszkarton nedvességtől való védelme érdekében a széleit a kerület mentén egy hidro-gáttal borítják vagy maszkírozással kezelik. Különösen szükséges az ízületek szigetelése a mennyezet és a padló szintjén. A szakemberek a fent ismertetett anyag feldolgozását javasolják, és ezen felül teljes felületüket víztaszító szerrel fedjük le. Ez jelentősen meghosszabbítja a szárítógépek élettartamát.

  Hogyan készítsünk gipszkarton mennyezetét?

  Mivel a mennyezet az oroszlánrész nedvességtartalmát (emelkedő gőz és kondenzátumcseppek) feltételezi, csak nedvességálló anyaggal kell lefedni. A fenti módon kezeljük.

  Azt javaslom olvasni: Do-it-yourself gipszkarton mennyezet.

  A mennyezetet lefedő festéknek szintén ellen kell állnia a magas páratartalomnak. Ugyanez vonatkozik a gittre is.

  A fürdőszobákhoz tervezett lámpatesteket megbízhatóan védeni kell a nedvesség behatolásától a rövidzárlat elkerülése érdekében. Minden huzalozás hullámos csövekkel van ellátva. Ez védi a kábelt a külső nedvességtől és az esetleges tüzetől. A szorgalom bónuszaként további kábelszigetelést is kaphat a bekötendő keret fémszerkezeti elemeihez való esetleges érintkezésből, valamint a lehetséges mechanikai sérülésekből.

  Fontos! Amikor a kábelt egy hullámosított csőbe helyezzük, akkor a régi kábelezést meglehetősen könnyű kicserélni. És ugyanakkor a falak és mennyezetek befejező anyagai egyáltalán nem szenvednek.

  Nicsák és dobozok

  A fürdőszoba talán a telítettség mindenféle kommunikációval. A csövek elhelyezéséhez gyakran speciális dobozok vannak elhelyezve, amelyek lehetővé teszik a fémek vagy műanyag kötőelemek szemekből történő elrejtését, ugyanakkor megkönnyítik a tisztítási folyamatot. Ugyanakkor ügyelni kell arra, hogy a fontos webhelyekhez való hozzáférés könnyen hozzáférhető legyen. A vízvezeték építése az esztétika kedvéért nagy kockázatot jelent a pénz megszerzése érdekében, ha valami áramlik.

  A fürdőszobában csak dobozok, fülkék és egyéb szerkezetek végezhetők, csak nedvességálló anyagok felhasználásával.

  Csővezeték telepítése

  Képzelj el egy olyan helyzetet, amelyben a meleg és hideg vízzel ellátott csövek el vannak rejtve a gipszkarton elválasztófal mögött. Mi fog történni, ha azokat "ahogy vannak"? Lássuk. Nyáron a mellékelt víz jóval hidegebb a szobahőmérsékletnél. A cső felületén kondenzátum keletkezik. Hol megy? Ez fokozatosan elpárolog a csőből és felszívódik a gipszkartonba.

  Hogyan kerülhető el? Elég egyszerű. Elég, ha minden csövön hőszigetelést helyeznek el. Ebben az esetben a kondenzátum nem keletkezik. És számunkra ez azt jelenti, hogy a fal hosszú ideig száraz és kényelmes lesz. Amit keresünk.

  A közelmúltban kevesen használnak fém csöveket a csövek cseréjekor. De mégis. Ha fémcsöveket szeretne használni, akkor több réteg festékkel kell bevonni és szigetelni. Ez lehet habosított hőszigetelő, fólia vagy ásványgyapot "héja".

  A műanyag esetében sem a felesleges szigetelés sem lesz felesleges. Ehhez érdemes csak hangelnyelő anyagokat felvenni. Ezután a csatornarendszer munkája csendesen és észrevétlenül történik. Ez a két művelet egy kézmozgással kombinálható. Elég, hogy a csövet ásványgyapotokkal kösse be, ami enyhíti a zajt és hőt takarít meg.

  Figyelem! A habzóhab nem alkalmas erre a helyzetre. Nagy sűrűsége van, és nem mentes a zajtól.

  Gipszkarton befejezése

  Mint bármely más helyiségben, bármilyen befejező munkát végezhet a gipszkartonon. Ragasztáshoz csempe, tapéta, gitt és festék - minden lehetséges. A legfontosabb az, hogy a felületkezelő anyagot magas páratartalmú helyiségekhez kell tervezni.

  Ha a fenti szabályokat betartják, a gipszkarton szerkezete hosszú ideig szolgál.

  Az egyetlen dolog, amire emlékezni kell, hogy az eltávolító anyag eltávolításakor a kartonpapír réteg sérül. Ezért a kivitel további működése nem kivitelezhető.

  Hogyan vászik a falak a fürdőszoba gipszkarton?

  1. A falakhoz 12 mm vastagságú vízálló gipszkarton szükséges. A lapok számát az összes felület teljes területére számoljuk, a maradék és a törmelék tekintetében.
  2. A falak és a mennyezet egy fém profilkeret beszerelésével igazodnak. A fülkék, boltozatok, dobozok és polcok alapja azonnal megépül. A profilt szintenként állítja be. Szükség esetén a hordozót használják. A csavarokat és csavarokat rögzítésre használják.
  3. A profil keresztirányú csíkjait 60 cm-es lépcsőkön rögzítik a beépített tartóoszlopokhoz, amelyhez egy keretrács van, amelyhez a lemezek rögzíthetők.
  4. Olyan helyeken, ahol görbületi felületet kell kialakítani, a profil oldalát gondosan el kell távolítani. Ez megkönnyíti a szalag megfelelő szögben történő hajlítását. A boltívek esetében rövid időközönként sok csomópontot kell készíteni, hogy a kontúrt minél simaabbra hajtsuk.
  5. Gipszkarton jelölés és kivágás. Ezután a csavarok rögzítve vannak a profil építésénél. A hardvereket lapos kupakkal választják ki. Csavarozáskor a lapba süllyesztettek. Több lap összekapcsolásakor. A varrás mentén mozognak, úgy, hogy az ízületek tülekedéssé váljanak. Ez nagyobb felületet biztosít.
  6. A mennyezet felszereléséhez először meg kell találni a legalacsonyabb pontot, és el kell kezdeni, jelölje meg a falak szintjét.
  7. A sínek 10 cm-es lyukkal vannak felszerelve a mennyezetről. Ezt a helyet elektromos kábelek bekötésére és lámpa szerelésére használják.
  8. Gipszkarton gipszkarton.
  9. Most meg kell tisztítani a falak és mennyezet felületét a porból és a kis részecskékből. A kötéseket alapozóval és gittal kezelik. Ugyanezt kell tenni a sarkokban és a csavarok csavarozásakor.

  Gipszkarton fürdőszoba dekoráció a legegyszerűbb és leggyorsabb módja annak, hogy a falak a szükséges geometria. És mint modellező anyag a fülkék és dobozok, ő már régóta nem versenytársak. A telepítéssel bárki képes megbirkózni, aki tudja, hogyan kell egy fúrót, egy szintet és egy csavarhúzót tartani.

  Hogyan nyírja a gipszkarton fürdőszoba?

  Gyakran, a fürdőszoba javításakor a falak összehangolása és a minőségi felület létrehozása szükséges. Egyes esetekben a falak annyira nyilvánvaló hibák, hogy a gitt használata nem úgy tűnik, mintha a legjobb összehangolási lehetőség lenne. Itt használhatja a gipszkarton. Annak érdekében, hogy megtudja, hogyan lehet egy gipszkartonba egy fürdőszobát, meg kell ismerkednie a folyamat alapvető szabályaival.

  Lapos gipszkarton lap.

  Bélés előkészítése

  Milyen esetekben szükséges a gipszkarton burkolását? Ez az anyag nagyon tartósnak és kiváló minőségűnek tekinthető, így annak használata attól függ, hogy mikor:

  • a falak kiterjedt forgácsokkal, repedésekkel és egyéb hibákkal rendelkeznek;
  • javítani kell a hangszigetelési jellemzőket, vagy csökkenteni kell a hővezető képességet;
  • el kell rejteni a vízvezetékeket és egyéb kommunikációt a kíváncsiskodó szemektől;
  • fel kell szerelni polcokat, fülkéket, válaszfalakat és egyéb belső elemeket.

  A gipszkarton szerelésének terve a falon egy keret segítségével.

  A falak megfelelő megjelenése a gipszkarton lapokkal elég könnyű. Minden szükséges eszközzel ezt olyan személy végezheti el, aki soha nem találkozott ilyen munkával. A legfontosabb dolog itt - gondosan és felelősségteljesen járjon el az ügyben.

  Annak érdekében, hogy a fürdőszobát lehúzva készítse el a következő tartozékokat:

  • több páratartalmú gipszkarton lapos helyiségben használható, magas páratartalmú helyiségekben:
  • fém profil;
  • mérőszalag;
  • építési szint;
  • csavarhúzó;
  • vonal
  • építő kés;
  • elektromos fúró;
  • fémfűrész;
  • csiszolópapírral;
  • szegély sík.

  A fürdőszobában legalább 1,2 cm vastagságú gipszkartonra lesz szükség A szükséges anyag mennyiségének kiszámításánál figyelembe kell venni a munkahelyi hibákat, és a szükségesnél kevesebb gipszkart kell venni. Ezenkívül a fürdés előtt meg kell várni, hogy az anyagot antiszeptikus készítménysel, speciális primerrel és nedvesség elleni védelemmel kezeljük. Ennek köszönhetően a gipszkarton lapok még nedves környezetben és tartósabbá válnak.

  Továbbá ne felejtsük el a falakat, amelyeket megverni fognak.

  Munkavégzés előtt minden felületet alaposan öblíteni kell, kezelni kell gomba és penészgomba kezelésével és szárítani.

  Keretszerelés

  Mielőtt a kád gipszkartonra kúszna, egy fémprofilot kell készíteni. Először is, a keret vízszintesen, a padló és a mennyezet mentén helyezkedik el a fürdőszoba falainak teljes kerületén, amelyeket bélésnek kell alávetni. Az útmutatók elektromos fúróval és tüskékkel vannak felszerelve.

  A sínek felhelyezése után függőleges állványokat szerelnek fel. A profilokat először a fürdőszoba sarkában, majd a falak teljes felületén helyezik el. A rekeszek közötti távolságot a helyiség nagysága alapján számítják ki, de kívánatos, hogy legalább 60 cm legyen. A telepítés függőlegességét kötelezően ellenőrizni kell az épület szintjén.

  Telepítési szabályok

  Gipszkarton mennyezet a fürdőszobában.

  Amikor a keret készen áll, közvetlenül a gipszkartonra kell mennie. Jelölje meg egy vonalzóval és egy ceruzával, és vágja le a léc méreteinek megfelelően. Az éleknek homokkal kell lemosniuk, és száraz ruhával törölni kell a port.

  Ezután a lapokat a keretre helyezzük és csavarokkal és csavarhúzóval rögzítjük. A rögzítést úgy kell megtenni, hogy a csavarok kupakjai kissé eltemetve legyenek a gipszkartonban. Szükség esetén a kádfürdőnek meg kell felelnie a következő ajánlásoknak:

  • A dobozhoz rögzített GKL-knek kisebbnek kell lennie a mennyezetről, a falakról és a padlóról;
  • a lemezek közötti résnek legalább 4 és legfeljebb 7 mm lehet;
  • Minden lapot szigorúan függőlegesen és egymáshoz képest azonos szinten kell felszerelni.

  A gipszkarton eredetileg nagyon jó szigetelés, de a fürdőszobának további szigeteléséhez használhat szigetelőanyagot, és a lapok alatt helyezheti el. Itt a legfontosabb, ha figyelembe vesszük a szigetelés vastagságát és biztonságosan rögzítjük a falra szereléskor.

  Ha az összes gipszkarton a dobozhoz van kötve, akkor meg kell dolgozni a lapok ízületét. Ehhez el kell távolítani a morzsákat, porokat és egyéb apró részecskéket. Ezután a GCR-t egy réteg primerrel borítják a gitthez és közvetlenül a gitthez. A csavarok sarkait, csuklóit és rögzítési pontjait gondosan be kell zárni. A kiszáradt gittet csiszolópapírral tisztítják. Ennek eredményeképp a gipszkartonnak egyetlen, egyenletes felületnek kell lennie, hiba nélkül.

  A gipszkarton felé néző fürdőszoba - nem azt jelenti, hogy gyönyörű megjelenést ad. A vonzó belső tér kialakításához egy befejező gipszkart kell készíteni. Ez lehet festés vízalapú festékekkel, kerámia burkolólapok elhelyezése és falpanelek telepítése. Ez az anyag tökéletesen illeszkedik a gipszlapokra.

  Amint az a rendelkezésre bocsátott információból látható, a fürdőszoba falainak a gipszkarton segítségével történő összehangolása nem tűnik nehéznek. Az egyéb helyiségek gipszkarton burkolhatók. Az a személy, aki olyan fárasztó feladattal küzdött, hogy a gipszkarton falaként a fürdőszobában találkozik, sikeresen megbirkózik a komolyabb feladatokkal.