Legfontosabb > Tartozékok

A fürdőkád szögének levágása (a doboz jelenléte miatt)

A vízellátás és csatorna csövek a dobozon haladnak, amely téglalap alakú lépcsővel van díszítve.
A kád merőleges a dobozra, és a vége közvetlenül rá van vetítve.
Ennek eredményeképpen a fürdőkád alatt lévő bármely négyszögletes képernyőt le kell vágni, a bal alsó sarokban pedig ennek a doboznak megfelelő kivágást kell készíteni.

Valaki csinálta ezt a trimmelést, van-e árnyalat?

Valóban lehetséges egy drága képernyő, amely téglalap alakú keret? Olcsóbb, ahol az ajtók a felső és az alsó vízszintes vezetők mentén csúsznak, nyilvánvalóan könnyebb megmunkálni, mert nincsenek oldalirányú sínek.

-= AlexuS = -, Countryman megértem, én is elmondhatom abstruktívan.

Többször nem drága metszett - ahol az ajtók csúsznak és akril képernyők. Nem volt gond.

-= AlexuS = - egyszer pórusom kellett. Az első alkalommal, hogy hiányozták a képernyő magasságát, az aljától egy centimétert kellett vágnia. Pontosan ez volt az alsó merevítő borda, amelyet a reteszekben rögzítettek. A második alkalommal a falvastagság 10 cm volt, és lehetetlen volt mélyíteni a csatornába. Készített egy dobozt és elment a képernyőre. A képernyőn nagyon szépen vágtak egy négyszögletes négyszöget, és a doboz közvetlenül a képernyőn kezdődött. Még mindig van egy csapda, amely fel tudja erősíteni a képernyőt a lábra. Nálunk vágtunk egy darabot, ahol a csavar található. Ezért, ha a rács és a padló között hézag van, akkor az alatta lévő szélhez valamilyen támogatást kell biztosítania. Vágás közben győződjön meg róla, hogy biztonságosan fekszik a képernyőn, nehogy csúszik, és ne legyen súlya.

Hogyan vágja le a képernyőt egy fürdőkádra a saját kezével.

Hogyan vágja le a képernyőt egy fürdőkádra a saját kezével.

Hogyan vágja le a képernyőt egy fürdőkádra a saját kezével. Lépésről lépésre. Photo.

Így vásároltál egy fürdőképernyőt, és valamilyen oknál fogva a panel mérete nem egyezik meg az alagsor méreteivel. Mi a teendő A legfontosabb dolog pánik nélkül minden javítható, csak néhány erőfeszítést kell tennie. Ebben a cikkben megmagyarázzuk, hogyan vágja le a képernyőt a fürdőkád alatt, a képekről szóló lépésenkénti utasítások egyértelművé teszik ezt az egyszerű műveletet, és a saját kezűleg kalibrálhatja a medencét a szükséges méretekben.

Vegyünk egy konkrét példát, miután egy kis fürdőszobával ellátott fürdőszobát kijavítottunk, miután a padlóról a padlóról a padlóról az acélfürdő 47 cm-re eső csempeburkolatát helyezték el, és a falon a falhoz képest hosszúság 164 cm volt, a bal oldalon is a szekrény mögött egy kis doboz ment át, amelyben egy leeresztő csövet helyeznek.

A fürdőkád alatt egy 168 cm hosszúságú, alumínium keretet vettünk fel, melynek oszlopai az útmutatók mögött helyezkednek el, 20 cm-re a széltől a középpontig terjednek, a panel vászon felszerelési magassága pedig 53 cm.

Feladatunk az volt, hogy az alumínium keret hosszát lerövidítsük 168 cm-ről 164 cm-re a felső sín mentén és 168 cm-ről 155 cm-re a panelek alsó sínje mentén.

Ehhez a művelethez egy elektromos sarokcsiszoló kiváló, egyszerűbb egy bolgár, fém csiszolóvágó tárcsával. Ha nincs ilyen szerszámod, egy fémfűrészes kézi fűrészgép alkalmas, az alumíniumötvözet, amelyből a csúszda képernyő vázát a fürdő alatt készítik, viszonylag könnyen vágható.

Ezenkívül szükséges a kerék magasságának csökkentése, ezért szükséges a lerövidítése (vágása) a racken tartva, megtartja a kialakítást. És itt nagyon fontos elkerülni a hibákat, el kell döntenie, hogy a képernyő a padló fölé emelkedik-e.

- Először is: az alsó vezetőpanel a padlón fekszik, így vizuálisan jobb lehet, de amikor elment a fürdőszobába, a képernyőn a zoknit találja - ami kellemetlen;

- Másodszor: az alsó sínpajzs 3-5 cm távolságra van a padlóig, így kényelmesen közel áll a fürdőhöz. Csak ezt tettük.

A mi esetünkben az alábbi számítások 53 cm-re (rackhossz) - 47 cm-re (nyitásunk) = 6 cm-re, és 3 cm-re növeltük (a padlótól való távolság) = 9 cm-t kell levágni a rackről.

Ehhez használjon csiszolót, csavarhúzót vagy keresztfejű csavarhúzót a csavarok csavarásához és meghúzásához, amelyek az állványt vezetékekkel rögzítik.

Összeszereljük a képernyőkeretet, felhelyezzük panelek nélkül a fürdőkád alá, és ha soha nem tettünk el hibát - helyezzük félre.

Az alábbi műveleteket végezzük a képernyõ paneljeinek a fürdõ alatt, 3 közülük merev, fényes és szilárd PVC lapból áll, ami jó minõséget jelez.

A panelek esetében is rendkívül pontosnak kell lenni, az árnyalat az, hogy a vezetékek hornyai 6 mm-es mélységben kerülnek be a modellbe, és két vezető 12 mm-es, ezért vegye figyelembe ezt a méretet. Könnyebb a panel bevitele és egy oldalsó betét behelyezése a vezető profiljának hornyába, másrészt pedig a jelölés figyelembe vételével, figyelembe véve a horony mélységét az alábbi képen látható módon.

A fürdőszobában levő csúszda műanyag paneljeit darálóval, fémfűrészvel vagy íróasztallal vághatjuk le.

Használja a szerszámot biztonsági előírásokkal!

Helyezze be a panelt a keretbe, és szerelje össze a képernyőt a kád alatt, de ne szorosan rögzítse. Végső érzés volt megfigyelni a szélső panelt a fal alatti doboz alatt. Ha egy doboz (lépés) alatt egy jelölést szeretne levágni, pontosabb lesz a helyén létrehozott képernyőn. A fürdőszobában eltávolítjuk, megmunkáljuk, és a padló alá rögzítjük, majd a lábakkal rögzítjük és a padlóhoz ragasztjuk a ragasztót stb. Vizuálisan ellenőrizze a beépített képernyő függőleges és vízszintes helyzetét a fürdőszobában, a panelek mozgékonyságát és a kötőelemek megbízhatóságát.

Csúszó fürdőkád: választás, ár és telepítési eljárás

A fürdőképernyő egy nagyon népszerű elem, amely lehetővé teszi a kényelem és a szépség érzetét minden fürdőszobában. Hogyan készítsünk egy fürdőkád képernyőjét - ezt részletesen leírjuk. Mielőtt megadnánk azokat az információkat, amelyek hasznosak a hasznos és gyakran olcsó dekoráció megfelelő kiválasztásához.

Fürdőszoba képernyő: tervrajz

A legnagyobb érdeklődés az olyan modellek, amelyek könnyen telepíthetők, szétszerelhetők és szükség esetén javíthatók. Leggyakrabban a felhasználók figyelmen kívül hagyják a formatervezést, amely merev keretből áll, állítható lábakkal és mozgatható műanyag ajtókkal.

A képernyő tipikus kialakítása a fürdő alatt

Az ilyen termék beszerelésének elve az, hogy a keret teteje a fürdő oldalán fekszik, míg a szerkezet rögzítését biztosítja, hogy a tolózárat a nyújtható csavarok segítségével növeli. A támasztólábak száma 2-4 között változhat. Amikor MDF, műanyag vagy más anyagból készült kád fürdőkádát választja, meg kell jegyezni, hogy a gyártás során általában a következő jellemző méreteket használják:

 • magasság - 500 ÷ 560 mm;
 • hossz 1,7 m és 1,5 m.

Milyen anyagot szeretne

Természetesen teljesen lecsúsztatható a fürdőkád a saját kezével. De sokkal könnyebb megvásárolni a kész terméket, és csak gondosan telepíteni. Ha kiválasztja a képernyőt a fürdőszobában, alaposan fontolja meg annak az anyagnak a megválasztását, amelyből az ajtókat készítik. A gyakorlat azt mutatja, hogy a legpraktikusabb:

Előfordulhat, hogy a fürdőszobát szokatlanul tükrözni kívánja. De ez alig érdemes megtenni, mivel a tükör soha nem volt megkülönböztetve a szükséges erővel és megbízhatósággal.

A fürdőkád tükrözésének szépsége nem indokolja annak veszélyét, hogy hordozza

A forgácslapok nem nyerik meg, még akkor sem, ha az anyag nedvességálló. Az anyagból készült termékek élettartama magas nedvességtartalmú körülmények között soha nem haladja meg az öt évet.

A fürdőszobai bútorok legjobb anyagairól itt elmondtuk.

A műanyag és az MDF előnyei

Így a fürdőszobában a legjobbak a VMDF lemezek és a PVC (műanyag) képernyők.

Az MDF megemlítésével tisztázni kell, hogy a fürdőszobák csak nedvességállóságát használják - VMDF. Ennek az anyagnak nagy előnye abban rejlik, hogy képes volumetrikusnak látszani, míg a műanyag modellek gyakorlatilag nem rendelkeznek vizuális térfogattal.

A VMDF-ből származó fürdőkád csúsztatható a bizonyos térfogat jelenlétére

A VMDF és a műanyag közötti választásnál az elsőt akkor kell előnyben részesíteni, ha a fürdőszoba elég tágas. Ha nagy méretben nem különbözik, akkor a csúszó fürdő képernyőt a legjobb a műanyagból vásárolni, mivel szinte nincs hely.

A műanyag képernyő gyakorlatilag nem történik a fürdőszobában

A fürdő képernyők és árak legnépszerűbb modelljei

Mind a teljesen olcsó műanyag termékek és a jó hírnevű, jól ismert vállalatok által gyártott modellek értékesítésre kerülnek. A vásárláshoz megy a boltba, gondosan mérje meg a fürdő hosszát és az oldal magasságát.

Az összes műanyag képernyőhöz kapható 500-700 rubel. A "hűvös" modellek költsége sokkal magasabb.

EDELFORM

A márkanév kijelzői jelentősen javíthatják a fürdőszobát. A készlet tartalmaz olyan betéteket, amelyek lehetővé teszik a műanyag fülkék felszerelését, jelentősen bővítve a termékek funkcionalitását. Az EDELFORM márka homlokzata VMDF-ből készül. Az ilyen képernyők ára 5800 rubel.

A képernyő megjelenése EDELFORM

ROCAelegance

Ez a kiváló minőségű, VMDF homlokzatú modell elegendő az eleganciájához. Azonban úgy tűnik, a gyönyörű bútorok fogantyúi viszonylag nagy hátránya van: könnyedén elkaphatja őket. A termék ára körülbelül 4600 rubel.

Ez a ROCAelegance képernyő.

A SANTEK által gyártott gyönyörű és kiváló minőségű "Lux" képernyők bútorokból készültek, de paneljeik PVC-ből készülnek. Ez egy sokkal kedvezőbb árról szól, ami körülbelül 3000 rubel. Kisebb hátránya ennek a terméknek a hiánya a harmadik támasztó láb, általában a közepén van telepítve.

A "Lux" képernyő megjelenése

Hogyan telepíthetünk egy fürdőkád csúszkát

A képernyők telepítése nagyon egyszerű, és a következő sorrendben történik:

 • a szükséges anyagok és eszközök készülnek - szilikon ragasztó, mérőszalag, jelölő, kulcs, szint;

A munkához használhatja a lézeres szintet, a munka sorrendjét, amellyel itt mondtuk.

 • a fürdő és a padló közötti távolság mérése;
 • a beállító lábakat úgy csavarják be, hogy a szerkezet teljes magassága valamivel kisebb legyen, mint a mért távolság;
 • a képernyőkeret a fürdő oldalán felfelé van feltekercselve;
 • az elő-rögzítést a támasztó lábak további csavarásával végezzük;
 • a szerkezet vertikálisságát az építési szinttel igazolják;
 • a szomszédos fal felületén a képernyő keretén egy vonalat alkalmaznak, amelyre később szükség lesz;
 • a vázkeret eltávolítása a fürdőből;
 • szilikon tömítőanyag van a keret felső oldalán;
 • a keretet a fürdő oldalán indítják, az előzetesen alkalmazott vonalra van állítva, és biztonságosan rögzítik a tartó lábak kulccsal történő kicsavarásával;
 • a falra jelölt vonalat egy jelzővel eltávolítják, és a szelepek szabad mozgását ellenőrzik.

Ahogy láthatja, a fürdőképernyő telepítése meglehetősen egyszerű. A telepítési folyamat pontosabban látható az alábbi videón.

A képernyő telepítése a fürdő alá

A fürdőszobában lévő helyiség semmilyen módon nem használható, vagy éppen ellenkezőleg, a háztartási tárgyak tárolására szolgáló további területekké válhat. De valójában, és egy másik esetben javasoljuk, hogy zárja be egy speciális képernyőn, hogy elrejtse az összes felesleges, és adja a belső egy kellemes vonzó megjelenés. A modern fürdők sok modellje kész műanyagból vagy akrilból készült, de nem is nehéz a külön designot választani.

A képernyő telepítése a fürdő alá

Képernyő típusok

A képernyő szilárd keretből és egy rögzített panelből áll. A keret alumíniumból vagy acélból készül, költségvetési modellekben szilárd polimerből készül. Ezeknek a termékeknek a köre nagyon széles, különösen a dekoratív design tekintetében. Vannak modellek sima, fotónyomtatással, különböző textúrákkal és formákkal.

Fürdőszobai képernyő (MDF)

A design képernyők:

 • csúszó;
 • kivehető;
 • süket álló;
 • csuklós és csuklós ajtókkal;
 • polcokkal;
 • technológiai nyílással.

Képernyő a fürdőszoba alatt, négy csuklós ajtóval a tisztítószerek és mosószerek egyszerű tárolásához

A díszített képernyő illeszkedik a teljes kialakításba.

A vászon képernyő lehet szilárd és rácsos is. A második lehetőség javítja a légáramlást, ami kiküszöböli a penész megjelenését és kellemetlen szagot a fürdő alatt.

Fürdő képernyős rács

A legtöbb gyári modellek állítható lábakkal vannak ellátva, és a padló és a képernyő alsó széle közötti rés lehetővé teszi, hogy kényelmesen közel kerüljön a fürdőhöz. A termékek szabványos hossza 1,5-1,7 m, magasság - 50-60 cm, de más méreteket is nagyon széles körben mutatnak be.

A képernyők különböző méretűek lehetnek.

Nagyméretű vízállóságú anyagok - műanyag, szerves üveg, MDF és nedvességálló gipszkarton - előállítására. Minden képernyőn bizonyos előnyei és hátrányai vannak, amelyek befolyásolják a modell kiválasztását.

A legtöbb képernyő telepítéséhez a váz kerete felépítése szükséges. A keret általában alumínium profilból áll össze, legalábbis fából készült rudakból.

Fémprofil keret

A könnyű műanyag képernyőkhöz ilyen keretre nincs szükség, mivel a termék a fürdő oldalához van csatlakoztatva. Néha a fürdőszoba alatt lévő helyet téglafal burkolja, amely csempével vagy mozaikokkal néz szembe. A falazatban ajánlott vészkijáratot tenni a kommunikáció javítása esetén, nehogy mindent meg kell szakítani. Ez a képernyő jól néz ki, és nagyon megbízható, de több időt és erőfeszítést igényel a telepítéshez, kiküszöböli annak lehetőségét, hogy racionálisan használják a szabad helyet a fürdőszobában.

Blokkok képernyője. Jobb vészkijárat

Képernyő kiválasztása

A fürdőkabát megvásárlása előtt előre gondolkodnia kell arról, hogy melyik modell felel meg legjobban. Ebben az esetben egyszerre több kritériumot kell figyelembe venni:

 • alkalmassága;
 • költség;
 • tartósság;
 • telepítési komplexitás;
 • megjelenést.

Ha a képernyő csak a csúnya kommunikációs formák bezárásához szükséges, figyelmet kell fordítani az egyszerű cserélhető modellekre vagy a rejtett nyílásokkal ellátott helyhez kötött termékekre. Ha a szabad helynek a fürdőszobában történő aktív használata feltételezhető, a képernyőnek ajtóknak kell lennie. A legmegfelelőbbek a tolóajtókkal rendelkező termékek - ez egy univerzális lehetőség bármilyen méretű helyiségek számára. A swing ajtók csak egy tágas fürdőszobában használhatók.

Fürdőszobai képernyő a csúszás alatt

Minden szerelvénynek olyan anyagból kell készülnie, amely ellenáll a korróziónak, különben hamarosan a képernyő elveszít minden vonzerőt. Meg kell jegyezni, hogy a műanyag szerelvények gyorsabban viselnek és kevésbé tartósak, míg a horganyzott acélból készült alkatrészek megtartják minőségüket a teljes üzemidő alatt. Vásárláskor győződjön meg róla, hogy ellenőrizze az összes elem rögzítésének minőségét, az ajtónyitás simaságát és a kerettel való szoros illeszkedést.

MDF csúszó képernyő

Ha a javítás még nem fejeződött be, és lehetetlen kiszámítani a képernyő pontos paramétereit, akkor meg kell vásárolnia egy modellt a beállítási lehetőséggel. Az ilyen termékek esetében a költségek valamivel magasabbak, de nincsenek problémák a telepítéssel és felszereléssel kapcsolatban. De a legjobb a képernyő kiválasztása a befejező munkák befejezése után, amikor lehetőség nyílik arra, hogy pontosan mérje és kiválassza a legjobb megoldást.

Állítható képernyő

A képernyő dekoratív kialakítása a lehető legnagyobb mértékben meg kell felelnie a fürdőszobának a szín és a textúra tekintetében. A tükrök nagyon jól néznek ki kis helyiségekben: a fényvisszaverő felület vizuálisan tágasabbá teszi a szobát. A fotónyomtatás vagy az előlapon történő rajzolásnak is meg kell felelnie a belső tér stílusának, különben nem lehet harmonikus kombinációt elérni. Például egy virágnyomott képernyő önmagában nagyon szép lehet, de a tengerentúli díszítésű fürdőkádban helyet foglal. Itt a hullámok, a tengeri lakosok vagy a kavicsok képe jobban megfelel. Ha sok fényes kontrasztos részlet van a szobában, jobb egy színes képernyő kiválasztása, és fordítva, egy nagy színmintájú modell tökéletes a fürdõszobában nyugtató színekben.

Ami a gyártókat illeti, a választás itt is nagyon széles, és a hazai modellek minősége nem rosszabb, mint a külföldiek, és sokkal kedvezőbb áron. Az orosz termékek fő előnye sokoldalúsága: a jól átgondolt kialakításnak köszönhetően a képernyők kiválóan alkalmasak mindenfajta fürdőhöz, könnyen beállítható magasságban és szélességben a kommunikáció kimenetéhez. A legnagyobb kereslet a MetaKam, a Wannbok, az OSM márkájú fürdőképernyője, melyeket az anyagok és színek széles választéka jellemez.

A fürdő képernyő hosszabb, mint maga a fürdő

9 év a helyszínen
Felhasználó # 166831

Találkozott valaki a helyzetben, a fürdőkád hosszabb, mint a fürdő?

16 év a helyszínen
Felhasználó 1398

Nemrégiben telepített aszimmetrikus akril fürdő. Tegye a lábára. csomagolt, falra szerelt + tégla és hab. Szerkezetek szerint csak ez a komplex biztosítja a tervezés stabilitását. A képernyőt 7 méteres centiméterrel vágta le a daráló. A képernyőn, véleményem szerint, mindig marginálisan történik. Minden úgy lett, ahogy kellene. Függönyt.

9 év a helyszínen
Felhasználó # 166831

Nem vagyok biztos benne, hogy a képernyő kifejezetten marginális, legalábbis nekem, mert minden oldalán, beleértve annak oldalirányú végeit is, az élek befelé fordulnak, ami biztosítja a szerkezet merevségét. Nem tudom, hogyan kell viselkedni a képernyőn, ha levágom, de ez a darab profilos műanyag nem annyira olcsó, hogy kísérletezzen vele.

5 év a helyszínen
Felhasználó # 778220

Az akril fickók rossz minőségűek, és furcsa méreteik vannak, vasat kellett vinnünk, végül is megbízható volt és a méretek normálak voltak, magunkra tettük a vasat, és minden rendben volt, megjelenik a képernyő, azt mondta, hogy találkoztak, sőt, ő tanácsolta nekünk. ha valaki szüksége van rá, azt a helyszínen lévõ fiúktól vettük [cenzúrázta], hozta, felvette ingyen))), ha bárki segít, örülök

A piros lapot mutatták a felhasználó számára a hozzászóláshoz az tut moderátor (2013. Március 5., 07:34)
A határozat alapja: a 3.5.16

Lehetőség van arra, hogy az előlapot a sarokkádra vágja

Kiemelt állások

Üzenetek írásához hozzon létre egy fiókot vagy jelentkezzen be

Önnek regisztrált felhasználónak kell lennie ahhoz, hogy észrevételt tegyen.

Hozzon létre egy fiókot

Jelentkezz be a közösségünkbe. Nagyon egyszerű!

Jelentkezzen be

Már rendelkezik fiókkal? Jelentkezzen be a rendszerbe.

Vagy jelentkezzen be az egyik szolgáltatással.

A Google azt ajánlja

Ajánlások

A TE 30-A36 vezeték nélküli kalapács fúró

A Sano kiadott egy cikket az Eszköz és Berendezés, 2013. április 29-i cikkében

Hogyan lehet a gipszkarton-partíciót tökéletesíteni?

Sander egy témát írt alá a Gipszkarton, 2005. március 3-án

A tesztvizsgálatot az SCW 22-A és az SCM 22-A fűrészek tesztelik

Sano kiadott egy cikket a műszer és a berendezések, december 24, 2012, cikk

Hogyan vágjuk a zsanérokat a belső ajtókban.

Sano kiadott egy cikket a Repair School-ban, 2007. június 15-én

Gáz szerelőpisztoly HILTI GX 120

Sano kiadott egy cikket a műszer és a berendezések, március 11, 2012, cikk

Gipszkarton mennyezetre szerelése

andral írt egy témát a Gipszkarton mennyezeten, 2005. január 17-én

Házi ház a csiszológépen egy gyémánt csésze vagy kefe számára

FugenFührer írt egy blogbejegyzést a FugenFührer Blogban, 2017. február 13, blogbejegyzés

Víkendház az erdőben: mint művész, Igor Shubin átalakította az erdei telket. Layfkhaki a nyári lakosok számára

A KGB kiadott egy cikket a Country House-ban, Dacha, kedd, 08:49, cikk

Az eredeti képernyõ elkészítése a fürdõ alatt

Teljesen megkerülte a fürdőt a peremén, finoman vágott cserép a fürdőben. A vágott élek széleit eltávolították, ahogyan megmutattam neked, egy teknősnek nevezett eszközzel. Most mindannyian itt van a simán és a szélén.

Most jó lesz itt szilikon, és az élek simák lesznek. Tehát nem lőttünk le, ahogyan mindannyian tettünk: vezettünk, vágtunk, szembenéztünk, mert külön videóim vannak, ahol részletesen bemutatják. Adok egy linket - ott láthatod. Van egy ugyanolyan méretű csempe is, és a cserép is a fürdőbe van vágva. Mindent részletesen bemutat és részletesen megmagyaráz. Csak ott van a falazólap, és itt sűrű - ugyanaz a csempe fektetve a falra, valamint a padlóra.

És most meg fogjuk csinálni a képernyőt a fürdő alatt. Mit fogunk tenni? Megkapták a fürdőt, beállították az összes szintet, lábukkal állították be, ahogy kellene, csatlakoztatta a lefolyót. A csatorna csatlakoztatásához és a csatorna összekapcsolásához egy videó is van - mindent ott is részletez. Telepített szifon is. Tegye be a blokkokat, ezúttal nem megoldás, hanem a habra.

Következőként körvonalazjuk az útmutatókat. A képernyő nehezebb lesz - nem csak sima, de a lába alá egy speciális vágás lesz, hogy magadat a képernyő alá tudja helyezni. Ezúttal nem fogunk szúrni a toll-köröm útmutatókat. Mindezt tökéletesen megteheti szilikonnal ültetve. Vagyis a fémvezetőket teljesen szilikonnal kell ültetni, és semmiképpen sem szabad megtörni őket. Itt ellenőrizzük, csak egy ilyen eset jelentkezett nekünk. Miért ez a konkrét eset? Mert itt a csempe olyan sűrű, hogy itt egy egész zhmenyu tollat ​​rakunk. Ezért ellenőrizzük, hogyan és mi fog működni számunkra.

Először vágjuk le az útmutatókat. Útmutatóink lábról falra, majd lábról gyalogra és lábról falra indulnak. Három darabot vágtunk le, három olyan vezetőt, amelyek egymáshoz nem kapcsolódnak. Mit csinálunk? Miért egyenlünk a lábakkal? Annak érdekében, hogy a lábak a lehető legnagyobb távolságra legyenek. Magunknak van a képernyője ezen a varrón, és ez a távolság, valamint a gipszkarton és a cserép - körülbelül hét centiméterrel maradunk számunkra, hogy felemeljük a lábunkat. Egy ilyen lépéssel megvan a képernyő. Tehát a képernyő megy, majd a lépés és a padló. E lépés teljes időtartama lesz. És mindent teljesen csempézett - és van egy hátsó fal, és alul, és ezek az oldalfalak.

Most vágja le az útmutatókat.

A részleteket elvágták, így mindannyian itt állnak velünk.

Mielőtt a szilikont felhelyeznénk, csak abban az esetben fúrunk lyukakat a tűk körmökhöz, hogy készen vagyunk. Vegyük a hatodik fúrót, helyezzük be a fúróba, nyomjuk meg a tokmányot, és készítsük el a szükséges lyukak számát. Két-három lyuk minden egyes részhez.

Ezután áthelyezzük a fürdő szélét a padlóra. Ehhez meg kell hoznunk a szintet, fel kell tennünk és fel kell tennünk a szintre.

Az összes címkét a szintre helyeztük. Minden címke, ami egybeesik a varrással, a varrástól, és táncolni fog.

Mi a következő lépés? Vegyünk egy gipszkarton lapot és egy darab csempe. A csempe, amit ragasztóval kapunk, egy centiméter. Ezt szem előtt tartjuk. A gipszkarton lapja nem fog leesni a fémkerethez, és még mindig vannak csavarok. És most visszahúzzunk egy ilyen távolságot a varrástól, és a falra és a padlóra rakjuk a jeleket.

Most nézünk. A csempéknek nem szabad a fürdőszobával párhuzamosan lennie, öt milliméteres vízbe kell kerülniük. Itt adjuk meg az öt millimétert, valamint két millimétert ragasztóval és kettőt önfúró csavarokkal. Más szóval továbbra is visszavonulunk a varratból.

Most rajzoljon egy vonalat a falra egy kézzel, a másik pedig. Van egy vonal. Aztán szalagos mérést végzünk, mérjük meg távolságunkat, amit visszavonultunk a varratból. Pontosan három centiméter volt. És mindenütt átmásoljuk ezt a három centimétert. Ez a mi élvezetünk. Ezután gipszkarton, csempe, és marad öt milliméter a tengeren.

Van egy útmutató a lábból, ahogy mondtam, hogy be tudjon lépni. Látjuk, mennyit fogunk közbelépni. A láb a fürdőszobából, nem szabad felmászni. Ezt a távolságot a varrattól a lábig mérjük, és az aljára helyezzük. Pontosan 10 centiméter itt van, ezért mindenütt 10 cm-es pontokat helyezünk a varratról. Hogy leszünk azoknak a vezetőknek a szélén, amelyek a padlón fekszenek. Mindenütt 10 centimétert helyezünk el.

Amit mondtam. A szintünk oldalához három centiméterrel visszahúzódtunk, a padlón pedig 10 centiméterrel a különbség 7 centiméter. Hét centiméter - ez az, amit gyalog kell lenni, akkor a lábunk pihenni fog a táblán.

Minden jelölés kész. Ezután vegyük a szilikont és ragasztjuk fel a vezetőinket a padlóhoz és a falakhoz a jelek használatával.

A léggömböt egy szilikon pisztolyban töltjük. Vesszük az első útmutatót és alkalmazzunk szilikont. Ott mindannyian zsírtalanítottunk, azt mutatja. A por elkerülése érdekében törölje száraz ruhával. Alkalmazzon szilikont.

Szilikon okozta és ragaszkodott a helyéhez. Azonnal tedd a szemre, és ebben a folyamatban már látni fogjuk, hogy mennyire szükséges. És rovnenko állt a jelre.

Következő lesz egy rövid függőleges útmutató. Ismét alkalmazzon szilikont, és menjen végig az összes vezetőn, és ilyen módon ragassza őket a falhoz. Míg nincs prosekatelya, rögzítem a vezetőket egymás között csavarokkal. Vegyünk egy mérőszalagot és ellenőrizzük, hogy mindenhol 10 cm-es távolság van-e. Ezután egy hosszú, függőleges irányítóval rendelkezünk. Szintén ragaszkodik a címkékhez. Szilikonot és ragasztót is alkalmazunk.

Mi a következő lépés? Két keresztprofilt vágunk. Útmutató - U-alakú profil és egy keresztirányú - rendes profil. Helyeztük a helyére és zapenili.

Mit csinálunk a második útmutatóval? A fürdő lábánál csavarok és anyák vannak, némi zajt hoznak nekünk, és a fürdőhöz való rögzítés is kissé zavaró. Megmutatjuk, hogyan kell állni, megjegyezni, vágni és meghajlítani ezeket a helyeket.

Most helyezzük el ezt a keresztet. Először egy, majd egy másikban kapjuk meg. Óvatosan, hogy ne hajlítsa. Itt tökéletesen felálltunk, sehol semmi sem zavarja.

És így megjavítjuk. Mi rögzítjük a csavarokat a tetejére. Ezután a két vezető között felhelyeztük a keresztirányú profilokat. Amennyire szükséges, növeljük és felállítjuk, és mindenhol megnyomjuk.

Ide kitaláltuk, átgondoltuk, és úgy döntöttünk, hogy biztonságban játsszuk. Egyenként egy tipli-körömre fordítjuk ezeket a függőleges vezetőket, mivel a csempe súlyos. Ellenőrizzük. Mindenre van függő, de csak abban az esetben, ha még mindig biztosítjuk. Fúrjon egy kicsit a csempere. Itt van.

Tollaknak hívják őket. Van egy tollszámunk 10, előbb átadtuk őket, majd a hatot. Nos, itt láthatjuk, hogy a hat a második lyukban tört ki, de túlélte - két lyukba tehettük őket.

Ez biztosította az összes jumperünket függőlegesen.

A merevséggel újra habszivattyúval megerõsítette vízszintes vezetõnket.

Mi a következő lépés? Akkor bölcsek vagyunk ebben a szögben.

Itt fogjuk össze ezeket a két útmutatókat, majd egy ilyen négyszögletes csövet készítünk róluk, hogy szilárdabbá és erősebbé tegyük. És ebből a szögből a másik oldalról a sarokba fog menni. Még talán egy másik profilt is elindítanak a központban, hiszen mindegyik 10 kilogrammnyi csempe van a lábbal a lábbal, így a lehető legnehezebbnek kell, hogy tartsuk az egész konstrukciót. Plusz, a gipszkarton merevséget és plusz ragasztót ad. De azt hiszem, újra biztosítani fogjuk őket, és itt egy másik profilt is elindítunk.

Igen, mellesleg, ez a falvezető, ugyanazt a három centimétert is lecsökkentette, mert alulról is lesz egy gipszkarton lap és csempe. Minden ugyanaz, mint az első, csak alulról, így az útmutatót ugyanolyan távolságban rövidebbé tette.

Itt van a hosszú keresztirányú, ami a mi oldalunkon fog menni. Két útmutatókból gyűjtjük össze.

Itt mindent elrendezünk, mindkét oldalon öncsapos csavarral rögzítjük, a négy helyeken továbbhaladunk, hogy nehezebb legyen számunkra. Vegyünk egy csavarhúzót, csavarokat, összeszedjük. Megragadtak egy csavart, így négy helyen, talán öten - nem lesz felesleges. Ezt követően beillesztjük a kézikönyvbe. Sima felületre van szükségünk felett és alatt. Az egyik él, és most kapjuk meg a második. Egyenlõdjünk az aljára, hogy minden jelünk legyen. Most megragadjuk a keresztirányú öncsapoló csavarjainkat.

És ugyanezt fogjuk tenni a másik oldalon is.

Mit kell tennünk? itt van egy kis probléma. Az a tény, hogy ha továbbra is összeszereljük a keretet, vagyis a gipszkartonot és mindent, akkor nem leszünk képesek az alsó részt szegélyezni - semmilyen módon nem tudunk mászni egy csavarhúzóval. Különösen egy csavarhúzóval biztosan nem fogunk semmit tenni. És meg kell erősítenünk a mennyezetet bárkinek.

Tehát mit fogunk csinálni? Vágjon ki egy szalag gipszkarton, amely ilyen szélességű.

Mérjük a méretét és vágjuk le a teljes hosszúságra. Mérjük a távolságot. A távolság, amivel lesz, 7.6. és ellenőrizze újra egyszerre. Itt vágja le a szalagot.

Igaz, két részből áll, de ez rendben van. Mi a következő lépés? Feladjuk. Itt vágunk ilyen részeket, itt a csomópontban profilt készítettünk. Később meg fogjátok látni, hogy miért tettük. Tegye. Egyrészt, öblítsük le, és itt is teszünk ilyen zárójeleket. Itt van ebből a széltől.

Helyezze őket az alja alá.

Mindent kioltottunk, és most rögzítjük, ahogy szokás szerint gipszkartonnal csináljuk.

Fogd meg itt. Ők kikapta. Egyrészt és másfelől. Rövidebbek lesznek. Mi a nő együtt. Hát és tovább, ahol a povysvaty pontosan fel van téve az egyik széléről és rögzítünk. Két csavar minden részletre.

Fürdőszoba képernyő: kiválasztási kritériumok és beépítési részletek

A fürdőszoba képernyője népszerű elem a fürdőszobában. Megoldja azt a problémát, hogy a helyiséget a fürdőszobában használják, és hasznos helyre fordítja a különböző tárgyak tárolására és elhelyezésére.

Különlegességek

A képernyő egy olyan szerkezet, amely lefedi a fürdő oldalát, valamint a szomszédos falszakaszokat és az egészségügyi kommunikációt, valamint a padló közelében lévő vízvezetékeket. A díszítő funkció mellett a képernyő használható háztartási vegyszerek és háztartási kellékek tárolására, valamint korlátozhatja a fürdőkádhoz való hozzáférést. Készítenek képernyőket a modern és környezetbarát anyagokról, amelyek ellenállnak a fürdők nedves helyzeteinek és állandó hőmérsékletváltozásának. A keret általában acél vagy alumínium profil, amely ellenáll a rozsda és a tartósság.

Az alumínium keret könnyebb, mint az acélfelület, de túlzott mechanikai igénybevétel miatt deformálódhat. Ilyen profillal biztonságosan rögzíthet könnyű műanyag ajtókat, valamint MDF és akril elemeket. Az acélkereteket úgy tervezték, hogy természetes fából készüljenek, valamint rácsmodellek gyártására.

Ebben az esetben krómozott profilt használnak, amely harmonikusan kombinálható a króm bevonattal ellátott tükrökkel, csapokkal és egyéb fürdőszobai kiegészítőkkel.

A modellek alakja a fürdő konfigurációjától és a bérbeadó preferenciáitól függ. Annak érdekében, hogy nagyobb legyen a kényelme a kád közelében, az elülső panelek közül néhánynak van mélyedése a lábaknak, és megakadályozza a víz bejutását a padlóba, ferde szerkezetek használatosak. A szövetmodellek szilárd és rácsos kialakításúak lehetnek. Az első vonzóbbnak tűnik, és lehetővé teszi a csövek és kommunikáció lezárását, míg a második megakadályozza a penész megjelenését és elősegíti a normál légcserét a fürdő alatt.

Az acél és az öntöttvas fürdőkádak szabványos gyári monitorjai 1,5-1,7 méter hosszúak és legfeljebb 60 cm magasak, a lábak gyakran állíthatóak, így a modell magasságban állíthatja a kívánt magasságot, és lehetővé teszi a személy közelébe történő elhelyezését. A modern piacon nagyszámú képernyõt mutatunk be a szögletes akril fürdõknek, valamint a nem szabványos görbületi modelleknek. Ez lehetővé teszi, hogy bármilyen méretű és alakú terméket válasszon, hogy megnövelje a szoba megjelenését.

A modern piac számos különböző, különböző anyagból készült modelleket kínál, amelyek különböznek a költségek, a teljesítmény és a megjelenés tekintetében.

 • Műanyag képernyők. A modelleket a higiénia és a minta, a megkönnyebbülés vagy a fotónyomtatás felszínére való alkalmazhatóság jellemzi. A műanyag képernyők vázai alumíniumból készülnek, ami a design könnyedségét, erősségét, korrózióállóságát és tartósságát adja. A modellek élettartama legfeljebb 30 év, melynek során az anyag tökéletesen megtartja működési tulajdonságait és kezdeti megjelenését. A műanyag képernyők előnyei közé tartozik az alacsony költség, könnyű karbantartás és egyszerű telepítés.
 • Plexiglas képernyők. Az anyag higiénikus és esztétikus. A széles választékú üvegfalak sokféle szín és megkönnyebbülés miatt. A szerkezetek vastag plexiüvegből készülnek átlátszó, matt vagy tükörfelületen. A modellek harmonikusan nézik ki az üvegből és a krómozott vízvezeték elemekből álló mosogatóval együtt, valamint vizuálisan növelik a helyiség területét, és nem rejtik el a helyet. Az üvegtábla hátránya a termékek magas költsége, a nagy súly, a telepítés bonyolultsága és a rendszeres karbantartás szükségessége.

Fürdőszoba képernyő a kezével

A képernyő fedélként szolgál a kommunikációhoz a fürdőszobában. Ez alatt tökéletesen elrejti a fürdő lábát, amely béléscsövekre, csatornahálózatokra, csatornákra, csövekre van felszerelve. Azonban a tér esztétikájával kapcsolatos funkciók mellett a képernyő más hasznos munkát is végezhet. Például támogatják a fürdő stabilitását, vagy kis létszámú szekrényként szolgálhatnak.

Fürdőszoba képernyő a kezével

Fürdőszoba képernyő a kezével

Az akril kádak és a legmodernebb vízvezeték-berendezések képviselői gyakran azonnal elkészülnek egy olyan képernyővel, amely ideális a sötét sarkok és a kommunikáció elrejtésére. De mi van akkor, ha a fürdő öreg, és minden nap nem akarja látni a kopott oldalát? Vásárolhat készenléti képernyőt, és ha nem akar pénzt költeni az áruház verziójára, vagy szüksége van a fürdőszoba alatt lévő képernyőre, hogy teljes mértékben megfeleljenek az Ön igényeinek, akkor saját kezűleg készítheti el a fürdőszobában lévő képernyőt. Íme néhány példa a képernyő létrehozására.

Fürdőszoba képernyő a kezével

Tartalom lépésről lépésre:

A képernyő típusai

 1. Süketek / hozzáférést biztosít a fürdőszoba alatti helyhez.
 2. Egyenes / görbületi.
 3. Csavarral vagy anélkül.
 4. Egy szokásos fürdőre / szokatlan formájú fürdőre (háromszög alakú és így tovább).

Fürdőszoba képernyő

A fürdőszoba hozzáférést biztosító képernyő tolóajtókkal vagy beépített szekrénnyel történik háztartási vegyi anyagokhoz; függőleges vagy vízszintes nyílásokat lehet kialakítani. Javasoljuk, hogy függőleges nyílászárókat állítsanak elő a redőnyök elvárása szerint, vagy gázemelő berendezéseket és egyéb berendezéseket, amelyeket a bútorgyártók ismertek.

Fürdőszobai képernyő követelmények

Fürdőszoba képernyő

 1. A képernyőn használt bármely anyagnak könnyű és gyors hozzáférést kell biztosítania a csatorna csomópontjaihoz a fürdőszobában és az ott elhelyezett egyéb kommunikációknál. Ehhez a képernyőnek technológiai nyílásra van szüksége, amely könnyen zárható egy dugóval vagy egy ajtóval.
 2. A fürdő tál alatt lévő helyet hermetikusan el kell különíteni a fürdőszobában lévő másik padlófelülettől. A kád alatt lévő padlófelület így védve lesz a nedvesség felhalmozódásától és a penész és a penész fejlődésétől.
 3. A képernyő nem akadályozhatja a fürdő megközelítését: ez lehetővé teszi a lábak mélyedését.
 4. A fürdőszobában lévő helyiségnek a képernyő ellenére hasznosnak kell lennie: a fürdőkád vagy a mellette lévő üregek racionális használatához a képernyő telepítése előtt behúzható fiók vagy szekrény kerül kiszerelésre.

Zöld fürdőkád

Fürdő képernyős anyagok

Azok a anyagok, amelyeket a fürdőszobában használnak, nem szabad félni a víztől és a nedvességtől, a hőmérséklet változásoktól. Az is fontos, hogy ne keletkezzen a penész vagy penész gyors megsemmisítése.

A képernyő alapjait szinte bármilyen építőanyagból készítheti, majd befejezheti tetszés szerint. Használt műanyag panelek vagy burkolólapok burkolására.

Házi képernyőbeállítások:

Műanyag panel képernyő

Házi fürdőszoba képernyő krém polcokkal

Tégla alap csempézett homlokzat

Az MDF panelek alatt a fürdőszobában lévő keret siklott bélése a leggyorsabb. A műanyag csíkok vagy az MDF biológiailag semlegesek és praktikusak. Ezek az anyagok könnyen vághatók és kötődnek egymáshoz.

Az összeszerelés után a téglaalapot be kell csempézni, vakolni vagy ragasztani. A fakeret beszerelése előtt elengedhetetlen, hogy a fa speciális impregnálással legyen bevonva a nedvességtől.

Műanyag képernyő. MDF fedélzeten

Az MDF vagy a műanyag burkolatból készült képernyő a legegyszerűbb lehetőség, amely lehetővé teszi, hogy azonnal kapjon egy befejező felületet. Az MDF-képernyő könnyen szétszerelhető, és a műanyag bélés gazdaságos - ha bármelyik alkatrész megsérül, cserélhető.

Az árnyékolást szolgáló műanyag keretre van szerelve, amelynek kialakításához 40x40 mm-es fagerendát vagy fémprofilot használnak. A fa számára nedvességálló alapozó szükséges.

 1. Jelölést alkalmaznak a fürdőkád peremén egy vízvezetékkel.

Ezután egy indítóprofilt helyeznek rá, csavarokkal csavarozzák, és erősítik tömítőanyaggal vagy ragasztóval. A keret telepítéséhez szükséges vonalat a jövő képernyő teljes hosszában kell elhelyezni. A profil alsó részének sűrűbb összekötésére a padlóval szükség van egy tömítőanyag réteg használatára. 60cm-es függőleges profil. Egy extra rack készült, ahol egy fiókot vagy polcokat kíván elhelyezni.

A keret lehetővé teszi a lábak kialakítását és mélyedését. Ehhez a keretet téglalap alakúra temették el a fürdőszobában, 15 cm-re. A kapott résszel megengedett, hajlékony műanyag csíkok beszerelése.
A fürdőkád pereménél a profil vagy a fa is fel van szerelve. A szintet a szomszédos falak csavarozásával rögzítik. A szerkezet merevségéhez a profilt a képernyő közepén kell rögzíteni. Ez különösen fontos, ha puha bélést használ, ami könnyen deformálódik és idővel hajlik. Rögzítse az alsó profilot, amely a padló mentén fut, használhat ragasztót vagy tömítőanyagot.

 1. Az MDF és a műanyag panelek vágása előzetesen elvégezhető. Műanyaggal való munka esetén célszerű vágó vagy építő kés használata. A képernyő felületét panelekből szerelik fel, és ahol technológiai nyílást kell kialakítani, egy nyílás van, amelybe a grill vagy az ajtó be van helyezve.

A kész műanyag képernyőn át kell vágni a szellőzőnyílásokon (azon oldalról, ahol nincs "ablak"). Az ajánlott szélesség 3 és 5 cm között van, a szellőzőnyílást műanyag rács borítja.

Fontos! Üres képernyő telepítésekor győződjön meg róla, hogy minden olyan kommunikáció, amelynek hozzáférése blokkolja a képernyőt, jó állapotban van.

Gipszkarton képernyő

A gipszkarton elvének elve pontosan ugyanaz, mint amikor műanyaggal dolgozik. Először a fürdőszobai padlóra egy jelölést alkalmaznak. Továbbá a keret fémprofilból vagy faból épül fel. De jelentős különbség van: a gipszkarton keretének telepítésekor figyelembe kell venni azt is, hogy a befejező kivitelnek bizonyos vastagsága is van. Különösen, ha a képernyőt csempével kell bevinni, a keretnek a felszínhez képest "vízbe kell esnie" pontosan azon a távolságon belül, amelyet a befejező réteg elfoglal. Ha az arc anyaga nem befolyásolja a falvastagságot, akkor a keret nyúlványa a padlóhoz egy vízvezeték mentén történik.

Hogyan készítsünk egy képernyőt a fürdő alatt a saját kezünkkel: a telepítés árnyalatainak elemzése

A képernyő a kád egyik választható része, teljesen beköthető kerítés nélkül. De a nyílt kommunikáció egyáltalán nem esztétikusnak tűnik, ezért kívánatos elrejteni őket egy speciális képernyő mögött. A kész kerítés kiválasztása nem mindig lehetséges, különösen a nem szabványos szerkezetek esetében.

Ebben az esetben saját kezűleg készíthet egy képernyőt a fürdő alatt, különösen azért, mert nem nehéz ezt megtenni, ha tudsz néhány árnyalatot.

Miért kell bezárnom a fürdőt?

A modern akril fürdőket gyakran méretre szabott, kész műanyag képernyőkön értékesítik. Egyszerűen össze vannak szerelve és telepítve.

Ami az acél- és az öntöttvas konstrukciókat illeti, rendszerint nem rendelkeznek a képernyőkkel, és maguknak kell vagy saját maguknak vagy nyitva hagyják őket.

Függetlenül attól, hogy lezárja-e a fürdőt, a tulajdonos ízlése és preferenciái kérdése. De biztos, hogy mindenki szép és tiszta fürdőszobát akar. A képernyő vonzó és teljes megjelenést kölcsönöz a fürdőnek, és bezárja az alatta levő csatornacsöveket.

Ez azonban nem az egyetlen ok, ami akadályt telepít. A fürdőszoba alatt lévő helyiség különböző háztartási eszközök tárolására használható. A gáton belül rácsozhatsz, csuklós vagy tolóajtókat építhetsz.

Nyílt szerkezettel, fürdés közben a víz folyamatosan a fürdő alá kerül, és a szennyeződés felhalmozódik. A párás környezet elősegíti a gombák, a penész és a különböző baktériumok képződését. A fürdőszobában lévő padló fokozatosan elhasználódik, és nem vonzó megjelenést kölcsönöz. Ezek elkerülése érdekében jobb, ha egy gyönyörű képernyővel bezárja a tervet.

A kád alatt lévő kerítésekre vonatkozó követelmények

Sok lehetőség van arra, hogyan készíthet gyönyörű és funkcionális képernyőt a fürdőkád alatt. Amikor anyagot választanak meg a gyártás és a szerelési módszer tekintetében, figyelembe kell venni a gátra vonatkozó követelményeket.

A fürdőszobában mindig van egy párás környezet, így a képernyő gyártásához csak olyan nedvességálló anyagokat kell használni, amelyek ellenállnak a hőmérséklet változásainak és a páratartalomnak. Ellenkező esetben a gomba alakulhat ki a gomba és a penész, vagy a kedvezőtlen tényezők hatására összeomolhat.

A kerítést teljesen le kell zárni, hogy megakadályozza a víz és a szennyeződés belépését. Azonban nem lehet teljesen sikertelen képernyő. A fürdőszobában található kommunikációhoz hozzáférést kell biztosítani. Ehhez kis ablakok vannak, vagy ajtók vannak.

Képernyő gyártási anyagok

Talán a legnépszerűbb műanyag képernyők. A műanyag higiénikus anyag, nem fél a nedvességtől és nedvességtől, hosszú élettartammal rendelkezik. Ez olcsó, és gyorsan és egyszerűen telepíthető.

Ma sok érdekes lehetőség van a műanyag befejeződésre. A képernyő egy speciális filmhez illeszthető, hogy illeszkedjen a fürdő színéhez vagy a tengeri témák különböző képeihez. Lehetőség van a kerítés egyszínű vagy többszínű műanyag panelre vágására.

A kád befejezésének másik közös módja az MDF panelek. Azonban az anyag kiválasztásánál érdemes figyelembe venni, hogy nem nedvességálló, és fél a nedvességtől. Ezért az elkészítés előtt vízzel szemben ellenálló készítményt kell használni. Az ilyen panelek beszerelése szintén nem különösebben nehéz, a műanyaghoz hasonlóan könnyen szerelhető.

Sokan szívesen befejezik a fürdő nedvességálló gipszkarton. És nem véletlen, hogy a gipszkarton keret telepítése után teljesen sík felület keletkezik, amely bármilyen anyaggal bevonható: csempe, nedvességálló tapéta, díszítő vakolat, festett festékkel és a filmre ragasztva.

De a változat a fa panelek díszített keresztirányú lécek a "vakok". A fa képernyő főbb részletei:

Ha elkészült vagy megvásárolta az összes alkatrészt, folytassa a képernyő összeszerelését és telepítését. Szüksége lesz a legegyszerűbb eszközökre: csavarhúzó, fogó, csavarhúzó, szint, valamint csavarok a fán.

Függetlenül attól, hogy milyen választáskor kívánja befejezni a fürdőt, először egy fa vagy fém profilból kell készítenie, amelyet ezután a befejező anyaghoz rögzítenek. A kád alatt lévő aljzatot téglából is le lehet állítani.

Korlátozó szerkezeti változatok

Mielőtt a képernyőt a fürdés alatt telepítené, meg kell határoznia a tervezést. Bizonyára sokan szeretnék látni, hogy fürdésük nemcsak szép, hanem kényelmes és funkcionális is.

Az egyik lehetséges lehetőség egy széles oldalú kerítés létrehozása. Ebben az esetben a fürdő úgy tűnik, hogy a keret belsejébe süllyesztett. Ez a design nagyon kényelmes: az oldalak olyan polcaként működnek, amelyeken különféle fürdő kiegészítőket helyezhetnek el.

Sokan aggasztják a kérdést: a képernyő nem zavarja-e a fürdőkád kényelmes megközelítését? Ez a pillanat különösen fontos az idősek számára. Ebben az esetben a keret telepítésének vagy a téglaépítésnek a szakaszában különleges lábat kell biztosítani a lábak alatt. Általában négyszögletes vagy négyzet alakú.

A csatornahálózathoz való ajtók és technológiai nyílások különböző módon készülhetnek. Egy nagyon kényelmes megoldás - egy csúsztatható képernyő, gyakran csuklós ajtókat is készítenek, vagy csuklós vagy eltávolítható paneleket szerelnek be.

A képernyők típusai

Bármelyik befejező anyagot hozzá kell kötni valamivel. A keret lehet fadarabok, fémprofil vagy a tégla alapja. Javasoljuk, hogy téglafalazást végezzen, ha a jövőben kerámia csempéket vagy mozaikokat tervez. Más esetekben nem készíthet ilyen nehéz szerkezetet, és korlátozza a fa vagy a fém keretét.

1. opció. A keretet a tégla alapján

A falazatot a legmegbízhatóbb és legtartósabb alapnak tekintik, amely ellenáll minden befejező anyagnak. Ha a csempézés célja, akkor az ilyen alap a legjobb megoldás.

Téglafal épül falról a másikra. A kőművesség negyed vagy fél téglával készül. Ezenkívül minden további sort offszettel készítenek. A fürdőkád felső oldalán és a falazat között hagyjon két-három centiméternyi hézagot, majd a habarcs megszáradása után az üres helyet felhúzó hab felhasználásával fújja ki.

Szükséges továbbá a csatornahálózathoz való nyílást biztosítani. Ha úgy dönt, hogy kis lyukat készít, akkor hagyhatja nyitva, vagy lefagyhatja az ajtót. Szükség esetén készítsen mélyedést a lábakra.

2. opció. Fa kád a fürdő alatt

A fa keretnek is elegendő ereje van, de a fa folyamatosan nedves környezetben elkezd rothadni. Ezért, mielőtt egy fadarabot behelyezne a fürdőbe, fertőtlenítőszerrel kell kezelni, hogy megakadályozza a rothadás.

Cédrus, éger vagy vörösfenyő nedvességálló fa felhasználható a keretekhez, de ezeknek a fafajtáknak a költsége meglehetősen magas. A léchez 40x40 mm-es faelemet használnak.

A keret zökkenőmentesvé tétele érdekében meg kell jelölnie a jelölést:

 • a fal szomszédságában lévő fürdőkád sarkaitól függőleges vonalakat vonszolják a talphoz egy vízvezetékkel;
 • 2,5 cm-tõl indulva, egy második függõleges vonal párhuzamos az elsõ sorral. A függőleges egyenes vonalat a fürdőkád szabad szögéből is tervezzük egy vízvezetékkel, és az aljzat érintkezési pontján egy 2,5 cm oldalú négyzetet húzunk ki;
 • vízszintes vonalak húzódnak a tér belső sarkából a fürdő falaira. Ez lesz a perem, amelyen egy fadoboz telepítésére van szükség.

A gerendát a fürdő pereme mentén a padlóhoz csavarokkal rögzítik. Ezután a szögletes függőleges oszlopokat a falhoz rögzítik és rögzítik. Ezeken a vízszintes sáv a fém sarkokon belül fémesen rögzül. Középső függőleges lapokat helyeznek el a sarokoszlopoktól 50-60 cm távolságban.

3. opció. Fém profil keret

A keret gyártásához a legjobb a PN 27 x28 profil, amely kiválóan alkalmas gapsokartona lapok, műanyag és MDF lapok szereléséhez.

Ha kerámia burkolólapokat kell csempézni, jobb fémdarab alakú csöveket használni, amelyek képesek ellenállni bármilyen súlynak. De a gyártás egy ilyen keret nehézségei - a csöveket kell hegeszteni egy hegesztőgép.

Az alap jelölése ugyanazon elven történik, mint egy fa keret esetében. Az alsó sínt a padlóhoz rögzítik, tányérokkal vannak ellátva, oldalra állványok vannak ráerősítve, amelyek a tüskék segítségével falakhoz vannak rögzítve.

A felső vízszintes profil az oldalfalakra van rögzítve és rögzítve. A felső sín megerősítéséhez összehajtogathatja a két profilt, és ebben a formában rögzítheti az oszlopokat az oldalsó állványokra.

Ezután további függőleges oszlopok vannak felszerelve, 35-40 cm-es szögben. Miután a keret teljesen fel van szerelve, a káddal ellátott helyiségben lévő helyet beépítő hab felhasználásával dolgozzák fel.

4. opció. Ívelt fürdő keret

A szabálytalan formájú fürdő akadályozásának legfontosabb eleme a kanyarok pontosságának megismételése. A kerethez is alkalmas horganyzott fémprofil.

Fedélként jobb a sűrűségű extrudált polisztirol, amely nagyon erős és kemény anyag.

 1. A munka megkezdése előtt mérje meg a kád hosszát, és vágja le ugyanolyan méretű profilt.
 2. Három centiméterre egy kis bemetszésre van szükség.
 3. Csatlakoztassa a fürdő profil széléhez és rögzítse a szalag egyik oldalával.
 4. A vágás mentén hajlítsa, a kád teljes hosszában kanyarog, apró szalaggal ragasztja az oldalakat.
 5. A kapott alak megtartása érdekében ragasztja a ragasztót is a profil teljes hosszában.
 6. Vegye le a profilt a fürdő oldaláról, és rögzítse a padlót a padlót, majd csúsztassa befelé a befejező anyag vastagságával. Ha a burkolás célja, a vastagsága mellett csak 4-6 mm-es ragasztót és gittrét kell figyelembe venni.
 7. Vágja le a fürdő magasságát a profil két részében, és rögzítse őket a falra.
 8. Vágjuk a 15-20 cm-es panel szélességű expandált polisztirolt, a fürdő görbületén alapulóan határozzuk meg a pontos méretet.
 9. Helyezze be az egyes paneleket a profil alsó szélével, és a felsõt a fürdõ oldalán, és azonnal fújja a hab belsejét.
 10. Helyezzen be minden csíkot, és hagyja az ablakot a nyílás alatt. A hab felhelyezését követően jól keményedik.
 11. A teljes felületet vízálló gitttel megkenjük, majd szárítás után átmegyünk a csiszolópapírra.

A befejezett kereten végzett előkészítő munka befejezése után a lapot más felületeken is elhelyezheti.

Gipszkarton kivitelben

A standard formájú fürdőkád képernyőjének befejezéséhez csak nedvességálló, zöld színű gipszkarton alkalmas, de ennek ellenére mindkét oldalán felül kell kezelni egy primerrel, mielőtt felszerelné.

A lap belsejét olajfestékkel festhetjük. A gipszkarton vágása a keret magasságának mínusz két centiméterrel történik.

Amikor a lapokat a képernyő felső és alsó széleihez rögzíti, akkor egy centimétert kell visszavonni. Ez azért van így, hogy megakadályozza a nedvesség bejutását és megakadályozza a web duzzadását.

A gipszkarton a profilon fekete csavarok segítségével van rögzítve. Az alsó és a felső profil teljes hosszúsága mentén 15-20 cm távolságban csavarják őket.

A technológiai nyílás helyén egy lyukat vágnak át, amelyhez az egész keret összeszerelése után egy ugyanolyan anyagú ajtó csatlakozik. Ha a jövőben a gipszkartonra kell rakni a csempe, akkor az ajtó méretének meg kell felelnie a cserépnek. A rögzítéshez használja a bútorszerelvények zsanéroit.

Megvásárolhat egy kész szaniter nyílást egy olyan tartóval, amelyet csak a lyukba kell behelyeznie. A telepítés után a képernyő felülete felrepedt, majd a teljes hosszúságú felső és alsó kötéseket szilikonnal kezeljük.

Műanyag panelekkel szemben

Műanyag panelek - olcsó és megfizethető anyag, amely lehetővé teszi, hogy azonnal elkészítsen egy befejező képernyőt a fürdő alatt.

A munkafolyamat a következő lépésekből áll:

 1. A fürdőkád felső oldalán 15 cm távolságban egymástól fűződő kisméretű rudacskák ragaszkodnak folyékony körmökkel. Olyan vastagságúnak kell lenniük, hogy illeszkedjen a fürdőkád peremébe;
 2. Egy tűző segítségével a kezdő csík a rudakhoz csatlakozik;
 3. A szükséges hosszúságú csíkokat gereblyékkel ellátott késsel vágják;
 4. Az első lapot a fal széléről szerelik fel, és a rajta levő csíkot felhelyezik;
 5. A vízszintes kezdőcsík belső folyadék körmökkel van bevonva, és egy panel van behelyezve;
 6. Felülről a mûanyagot a tűző vagy ragasztó rögzíti;
 7. Alul, ha telepíteni kívánja a lábazatot, a paneleket csavarokkal rögzítik, ha az alsó lábazatot nem biztosítják, ragasztóval is fel lehet őket tenni.
 8. A fennmaradó panelek hasonlóan vannak az elsőhez.

Az utolsó panelen az oldalról, ahol szomszédos a falhoz, tegye be a kezdő csíkot, majd behelyezi az utolsó előtti panel hornyába.

Hogyan készítsünk egy csúszó képernyőt?

A csúszó szerkezet műanyagból is készülhet. Ehhez egy műanyag lapra van szüksége. A vezetők, amelyeken az ajtók mozognak, speciális alumínium profilból kell készülniük.

Először egy fémkeretet készítenek, amint a fentebb leírtuk, majd a vezetők a felső és alsó oldalakon rögzítve vannak a profil teljes hosszában.

Meg kell mérni az ajtók szükséges hosszúságát és szélességét, méreteiket a lapra kell vinni és kivágni. Az ajtók a profil oldalánál vannak rögzítve a profil első hornyában. A központi rögzített rész a középső horonyba van szerelve.

Ha azt szeretné, hogy az ajtók a fürdő teljes hosszában mozogjanak, akkor vágjon ki két műanyag részt. A méretüket úgy számítják ki, hogy zárt formában átfedjék egymást. Az első ajtó egy horonyba van szerelve, a második pedig egy másik. Végül a bútorok fogantyúit helyezzük az ajtókra.

Kerámia burkolólapok elhelyezése

A Pitka-t mind téglaalapra, mind gipszkarton lapokra lehet helyezni. Különleges csempe ragasztót kell használni. Indítsa el a nyitást nyitva tartó oldalát úgy, hogy a vágott lemezeket vízvezeték szerelékek rejtsék el.

Először illeszkedjen a felső sorba. A fürdő oldalai és a csempe között hagyjon kb. 5 mm-es rést, és a munka befejezése után szereljen fel műanyag lábazatot. Ne felejtse el elhelyezni a műanyag kereszteződést a csempe között, hogy rögzítse a réseket. Miután a ragasztó megszárad, a varratokat dörzsölni kezdik.

Különösen a kezdők számára - részletes fényképes utasítások a képernyő telepítéséhez, amelynek dekoratív bélése csempe.

A gipszkarton lapok telepítéséhez a következők szükségesek: