Legfontosabb > Bútor

Hogyan lehet frissíteni a régi cserép a konyhában és a fürdőszobában: módok és ajánlások

Nagyon gyakran szükség van a bonyolult cserép frissítésére a konyhában vagy a fürdőszobában, de nem mindig lehet teljesen cserélni a padlót. Ebben az esetben saját maga is módosíthatja. Így új, fényes és felújított felületet kap, anélkül, hogy maga cseréptetne volna.

Annak ellenére, hogy az anyag nagy szilárdságú és tartósságú, idővel minden csempe frissítésre szorul

Miért

Hogyan lehet megérteni, hogy ideje változtatni a csempézésen? Ez a kérdés meglehetősen egyedi. Mindenki eldönti, hogy mikor szükséges a kozmetikai javítások elvégzése vagy a ház dekorációjának megváltoztatása. Mindazonáltal számos olyan általános helyzet alakulhat ki, amelyek ilyen megoldáshoz vezetnek:

 • Szennyezés. A burkolólapot csepegés, patina vagy zsír borítja. A foltok nehezen tisztíthatók, a varratok színe megváltozik.
 • Elavulás. A színezés elhalványult, és a rajz már nem releváns. Ráadásul idővel ugyanaz a design bosszant.
 • A stílus megváltoztatása. Például úgy döntött, hogy a fényes fúziót nyugodtabban és romantikusabban változtatja meg. A világos csempe pasztell színekkel díszített.
 • Javítás. A bútorok cseréje arra a tényre vezet, hogy új kötényt, a padlót és a falakat kell választania, de nem mindig lehet új csempe.
 • Hiba. Zsetonok, karcolások és repedések egy vagy több elemben.

Nem szükséges várni a bevonat vagy a javítás kopására, személyes kezdeményezésre és a csempe frissítésére bármikor.

A csempe megújulásának leggyakoribb oka a környezetszennyezés és a vonzerő.

edzés

Mielőtt úgy döntesz, hogy a csempeit saját kezével frissíti, számos manipulációt kell végrehajtania. A bevonat megjelenését javító megfelelő előkészítés nélkül valószínű, hogy nem sikerül.

Annak érdekében, hogy az új kialakítás esztétikailag és biztonságosan nézzen a csempere, a következő lépéseket kell tenni:

 1. Értékelés. A kezdéshez ellenőrizze a csempe, jegyezze fel a látható hibákat, és fontolja meg a lehetséges megoldásokat, hogy megszüntesse azokat. Számos tervezési módot kell figyelembe venni.
 2. Varrások eltávolítása. Távolítsa el a szennyeződéseket a csempék között, és ha lehetséges, fehérítse le a habarcsot vagy távolítsa el a sérült réteget.
 3. Dirt eltávolítás. A cserép felületéről távolítsa el a természetes módon eltávolítható piszkot és foltokat: mész, rozsda, zsíros spray stb.
 4. Zsírtalanító. Oldószert vagy alkoholt használva, járjon körbe a felületen, hogy eltávolítsa a zsíros filmet. Ez a színpad bármilyen dekorációhoz szükséges.
 5. Csiszolás. Szükség szerint végzik el. A máz felső rétegét megtisztítják a csempe, valamint a szabálytalanságok és megszilárdult szennyeződések eltávolítják.
 6. Alapozás. A felületkezelést elsősorban a festés előtt használják.

Piszok eltávolítása - fontos tényező az előkészítő munkában

Cserélő habarcs

A kerámia burkolólapok legelterjedtebb cserélési lehetősége, különösen a fürdőszobában, az, hogy felváltsa a varrat nélküli habarcsot. Ilyen művelet révén a bevonat finomabb megjelenést adhat, eltávolíthatja a varratok, gomba és penész szennyeződését, valamint egyszerűen megváltoztathatja a megjelenést.

A következőket teheti:

 • helyben frissíti a habarcsot;
 • teljesen cserélje ki a habarcsot ugyanúgy, mint az;
 • megváltoztatja a varratok színét;
 • távolítsa el a mintákat színes maszkkal.

A lehúzó segítségével eltávolíthatja a régi habarcsot a csempe ízületekből

Nézzük meg, hogyan lehet frissíteni a régi csempe a fürdőszoba és a konyha ezzel a módszerrel:

 1. Nedvesítse meg az ízületeket vízzel, és hagyja, hogy a habarcs kissé áztassa.
 2. A penge használatával vágjon az ízületek szélén.
 3. Kés vagy hasonló eszközzel távolítsa el a régi masztixot a varratokból.
 4. Tisztítsa meg a hornyokat.
 5. Fogantyúkat fertőtlenítsen.
 6. Készítsen elő egy új tömeget, és töltse be varratokkal.
 7. Távolítsa el a felesleget és mossa le a cserépet a szárítás után.

Bevonat javítás

Vannak olyan kellemetlen helyzetek is, amikor valamilyen okból kifolyólag az elülső elemek használhatatlanná válnak. A hibák megrongálják a burkolat megjelenését, de ez a probléma könnyen javítható.

Ha a lapok repedt, csorba kialakítva, vagy karcolás, vagy ő csak elkezdett távolodni a megoldás, mivel gyakran előfordul, a fürdőszobában, akkor cserélje ki egy újjal. Ehhez kövesse az alábbi lépéseket:

 1. Tisztítsa meg a habarcsot az ízületek körül a sérült elem kerületén.
 2. Töltsük meg a varratokat vízzel, és várjuk, amíg az oldat szétesik.
 3. Óvatosan pattintsa a cserépet egy spatulával vagy csavarhúzóval, és távolítsa el. Próbálj meg bántani a szomszédos töredékeket.
 4. Ha azt tervezi, hogy visszahelyezi a helyére, meg kell tisztítania az egész megoldást a hátoldalról. A ragasztófalat minden esetben meg kell tisztítani.
 5. Készítse elő a habarcsot és alkalmazza az új csempere.
 6. Csatlakoztassa a cserépet a helyére és nyomja meg. Felfelé, öltés, és csapdázz egy kalapácsot.
 7. Szárítás után zárja le a varratokat.

Néha szükség lehet a bélés elég nagy részének szétszerelésére.

Használhatja ugyanazt a csempe, vásárolhat egy hasonló csempe vagy ragaszkodni egy teljesen más darab, például egy kép. Így lehetséges, hogy még számos sérült sérülés nélkül is cserélhető.

festmény

Egy nagyon érdekes lehetőség, amely lehetővé teszi a kerámia csempék frissítését a konyhában vagy a fürdőszobában a saját kezével - a festék használata. Mivel a csempeburkoló burkolatok vízzel való állandó érintkezését jelentik, a legjobb a vízálló akril keverékek használata.

Annak érdekében, hogy festeni a csempe lesz szüksége:

 • festeni;
 • primer;
 • görgő vagy kefe;
 • maszkoló szalag vagy minta.

Először gondosan meg kell tisztítani a felületet és zsírtalanítani. Ha azt tervezi, hogy teljesen felnyitja a csempe festékkel, akkor előzetesen meg kell homokolni és előkészíteni.

Frissítheti a cserépet és frissítheti a belső tér festésével

Könnyebb a festéket egy hengerrel alkalmazni, de egy ecsettel létrehozhat számlát. A festést két rétegben kell elvégezni, enyhén megszáradva. Annak érdekében, hogy más tárgyakat ne kenjen fel, vagy csak a csempe egy részét festse, használjon maszkoló szalagot. A minták létrehozásához megrajzolhatja a körvonalakat, vagy rögzítheti az elkészített mintákat a lapon.

Öntapadó

Egy másik módja annak, hogy hatékonyan frissítse a régi csempe a konyhában, magában foglalja a PVC film ragacsos alapon. Egyébként öntapadónak nevezik. Ez az anyag alkalmas szinte minden felület befejezésére, ráadásul nagyon kényelmes és könnyen kezelhető vele.

Egy konyhában egyedi kötényt hozhat létre, egy fényképnyomtatással, díszítéssel ellátott filmet használva, vagy egyszerűen egyetlen színben kombinálhatja a különböző színeket. A fürdőszobában falakat is díszíthet. Kivághatja a díszítő elemeket, vagy megvásárolhatja a kész vinil belső matricákat.

Annak érdekében, hogy a fóliát a csempe felületére rögzítse, a felületen lévő minden kiálló részt ki kell húzni és a bevonatot meg kell zsírtalanítani. Vágott matricák fragmenseket a kívánt méretű, finoman húzza a fedőpapírt és az a szög kezdeni ragasztás, simító azt gumi spatula buborékok eltávolítása céljából.

Ha filmes térfogatos vagy dombornyomott csempeburkolatot kell lefednie, akkor rendszeresen hajszárítót használhat. Kezdetben nedvesítse meg a csempe vízzel és ragassza a filmet úgy, hogy beállíthatja a helyét. Kapcsolja be a hajszárítót, és gyengéden melegítse fel a ragasztót a háromdimenziós elem mellett. Kezdetben formát ölt. Ezután távolítsa el a felesleges vizet a széleken és vágja le a felesleges filmet.

Fontos, hogy ne melegítse fel a PVC-anyagot, különben megolvad, távolabb tartja a hajszárítót vagy csökkenti a fűtési intenzitást.

Az öntapadó film segítségével meglehetősen szokatlan és eredeti belső tér kialakítását teszi lehetővé.

Térbeli dekoráció

Egy nagyon érdekes módja annak, hogy frissítse az egyszerű fúrt csempéket a fürdőszobában vagy a konyhában, hogy különböző apró részleteket használjon a térfogat-kompozíciók létrehozásához. Ebből a célból illik:

 • gyöngyök;
 • kövek és strasszok;
 • kagyló;
 • gombbal;
 • kávébab;
 • üveg és egyéb részletek.

A térfogat dekoráció nem csak a fürdőszobát díszíti, hanem a sérült felületet is.

Segítségükkel szelektíven díszítheti a helyiséget vagy az egyedi csempeit. Csatlakoztassa az ilyen dekoráció lehet szuperkönnyű, akril lakk vagy forró ragasztó. Így létrehozhat egy tengeri témát a fürdőszobában, felveheti a konyhai kötényt stb. A kompozíció konkrét megjelenése és összetétele egyedül a képzelőerejétől függ.

A csempézett bélés frissítésének minden módja nagyszerű a konyhában és a fürdőszobában. Ilyen egyszerű módon drasztikusan megváltoztathatja a belső megjelenését, stílusát és érzékelését, friss jegyzeteket és kényelmet nyújt. Rögtönzött eszközökkel a saját kezét a helyiségek újratervezésével, mind a pénz, mind a saját erőfeszítéseivel minimális költséggel teheti meg.

csempe

Gyakorlatilag a ház belsejének minden eleme megújítható. Természetesen nem nehéz belélegezni az új életet bútorok, textíliák és díszítő kellékek részévé. De mi a helyzet a tartós kivitelezéssel - cserép és kerámia burkolólapokkal?

Időközben a legérdekesebb belső zavarás, ízlés és divatváltozás, az élénk színek elhalványulnak, és a szoba frissítésére is vágynak. Ebben az esetben nem kívánja a házat poros építési helyre fordítani, és költséges javakat fizetni. A cserép cseréjének alternatívája az, hogy frissítse, ami sokféleképpen végrehajtható.

A régi csempe frissítése: rendelkezésre álló lehetőségek

A csempe megjelenésének javítása és a felismerés nélküli átalakítás érdekében a konyha vagy a fürdőszoba valóságos, anélkül, hogy felújítaná őket. A tervezők azt tanácsolják, hogy ne rohanjanak, hogy megverjék a régi csempeburkolatot, és dolgozzanak frissítésükön. Elég, ha az egyik bizonyított módszert használjuk:

 1. Cserépcsuklók frissítése.
 2. Cserélje ki a befejező anyag sérült területeit.
 3. Válassza ki az eredeti matricákat, és tegye őket a régi cserépre.
 4. Rajzoljon szokatlan mintákat a felületen.
 5. Teljesen át kell festeni a csempézett felületet.

Néhány módszer több képességet és anyagköltséget igényel, mások pedig - kevesebbet. A kerámia burkolat frissítésének választása a kívánt eredménytől függ: a belső tér teljes átalakulása vagy a helyiség "felfrissítése". A csempék helyreállításának minden módját vegyük figyelembe részletesen.

Frissítse az öltéseket

A falburkolatok és padlólapok észlelését nagymértékben befolyásolja a gondos fugázás. Csiszolóanyagokkal, gombákkal és penészgombákkal végzett tisztítás negatív hatást gyakorol a padlóra, és a csempecsuklók elvesztik kifejező képességüket. A konyhai csempe habarcsára, koromra, zsírra és porra helyezkednek el, és bármennyire is óvatosan mossa át a kötényt a munkafelületen, a varratok közötti tér elveszti a megjelenését, elszakad, repedésekké válik.

A varratok részben visszaállíthatók, vagy teljesen kicserélhetők.

A varratok frissítésére vonatkozó eljárás:

 1. Távolítsa el a vízpermetet az ízületekből. Nagyon óvatosan kell eljárnunk, hogy ne károsítsuk a cserépet. A "kaparás" fugázó megfelelő építési kés. A véső jobb, ha nem használja - nagy a károsodás veszélye a csempe szélein. Egy speciális szerszámot használhat a habarcs lágyítására. A készítmény alkalmazása után (2-3 perc elteltével) a habarcs lágy lesz, mint a fogkrém, és nagyon könnyen eltávolítható.
 2. A habarcs eltávolítása után a bevonatot öblíteni, tisztítani és szárítani kell.
 3. Készítsen elő egy új habarcsot és alkalmazza a kapott masszát új módon.
 4. Tisztítsa meg a burkolólapot a habarcsoktól.

Tanács. A tervezők a habarcs használatát javasolják, ellentétben a felület alapvető hangjával. Kísérletezni a színt, akkor kiderül, hogy frissít egy csempe a felismerhetetlenségre

A cserépcsuklók helyreállításához nem feltétlenül kell eltávolítani a régi habarcsot. Ezt a módszert használhatja:

 1. Tisztítsa meg a szennyeződést mosogatószerrel és merev ecsettel.
 2. Ezenkívül a kékes és fekete foltokat gyengéd ecetoldattal kell kezelni.
 3. Öblítse le a csempe felületét vízzel és szárítsa meg.
 4. Festse a réseket a csempe között egy jelölővel vagy varrófestékkel.

Fontos! A varratok festése egyszerű módja a csempék frissítésének. A habarcs teljes cseréje - hosszabb, de ugyanakkor tartósabb helyreállítási módszer

A csempe részleges cseréje

A törött, elhalványult vagy sérült csempéket új helyére kell cserélni. Ezt a munkát gyakran a ház tornácán, a folyosón vagy a konyhában lévő padlólapokkal kell elvégezni.

A megromlott lapok cseréjekor nem szükséges azonnal felvenni a vésőt vagy vésőt. Annak érdekében, hogy az egész szomszédos elemet ne rontsák el, fokozatosan kell eljárnia:

 1. Tisztítsa meg a sérült csempe körüli szakadást egy speciális kaparóval.
 2. Fúrjon néhány lyukat a cserép közepén egy betonfúróval.
 3. Óvatosan vegye le a csempe központi részét egy vésővel. A fennmaradó részeket legyőzze a középponttól a szélek irányába.
 4. Tisztítsa meg a felszínt, ahol a régi cserép található - vegye le a ragasztót és a ragasztó maradványait.
 5. Próbálj ki egy új csempe. Pontosan meg kell egyeznie az előző méretével, hogy a csempék közötti varrás vastagsága megegyezzen.
 6. Cserép ragasztót alkalmazzon az elkészített cserépre, és helyezze a fal vagy a padló üres területére.
 7. Rögzítse a ragasztott lapokat az oldalán keresztekkel.
 8. Vizuálisan értékelje az új csempe megfelelését a fal / padló teljes színével.
 9. Távolítsa el a kereszteződést, amikor a csempézett ragasztó megszárad.
 10. Vedd fel a kívánt színes habarcsot, és zárja be a varratok tömegét az új csempe és régi elemek között.
 11. Ha a habarcs száraz - törölje le a burkolólapokat nedves ruhával, és tisztítsa meg a felületet a cefre maradványaitól.

Régi csempe díszítése

Vinilragasztók használata

A konyhai vagy fürdőszobai csempe frissítésére speciális matricákat használhat. Az anyagnak számos értelmezése és színes megoldása van. A dekorációs matricák használatának előnyei a következők:

 • a rajzok, textúrák és a teljesítménycímkék anyagai széles skálája;
 • a páratartalom és a hőmérséklet ingadozás ellenállása;
 • agresszív környezetekkel szembeni ellenállás;
 • képes egy matricát egyéni, saját vázlat szerint rendelni;
 • az egyszerű gondozás;
 • a vonzó megjelenés hosszú megőrzése.

Vinyl matricák a csempe számára: fotó

Az öntapadó bevonat kiválasztásánál a következő paramétereket kell figyelembe venni:

 1. Gyártási anyag:
  • a szilikon matricák áttetszőek és átlátszóak, sűrűek és puhaak; az anyag jól tolerálható;
  • a vinil matricák különböző mintázatokkal, színekkel és alakzatokkal rendelkeznek; jól illeszkedjenek hozzá, és ha megfelelően alkalmazzák őket, nagyon tartósak.
 2. Egyéni minta. Természetesen a kész matricák kiválasztása nagyon nagy, de a szobád egyéniségét mindig egy exkluzív elemre szeretné hangsúlyozni. Hogyan kell ezt csinálni?
  • rajzoljon közelítő képet papíron vagy vegyen fel tematikus fényképet az interneten;
  • talál egy kisvállalkozást (egy nagyvállalat nem valószínű, hogy egyetlen projekt végrehajtását vállalja); kívánatos, hogy a matricát nagy formátumú vagy belső plotterre nyomtassák oldószeres tintákkal;
  • készítsen elrendezést egy grafikus szerkesztőben (a vállalat átveheti a gyártó munkáját);
  • küldje el a nyomtatónak;
  • a kész matricát meg kell vágni és fel kell vinni a falra.
 3. A matricák és a lapok kompatibilitása. Íme néhány ajánlás, amelyek segítenek kiválasztani a matrica és a szoba belsejének legjobban illő matricáját:
  • a fürdőszobában / konyha dekorációjának természetes színekben történő megválasztása, a virágok színének megvizsgálása - egyértelművé válik a hangok helyes, természetes kombinációja;
  • Fontos megjegyezni, hogy a színek ésszerű kontrasztja - a könnyű elemek harmonikusan néznek sötét felületre, és fordítva;
  • rajzok, monogramok és díszítések használatával "összefűzheti" a belső elemeket, amelyek nem kompatibilisek színárnyalatokkal, és így szerves, teljes képet kapnak.

A lépcsőben részletesen leírjuk, hogyan lehet frissíteni a csempe a fürdőszobában dekoratív matricákkal:

 1. A cserép felületét zsírtalanítani kell és meg kell mosni. Normál WC-szappan vagy mosogatószer folyadék fog elvégezni ezt a munkát.
 2. Törölje le a burkolólapokat. A ragasztandó felületet feltétlenül meg kell szárítani, ellenkező esetben a matrica nagyon gyorsan kialszik, és a ragasztás nem működik.
 3. Ragassza fel a matricát a falra, és keresse meg a legmegfelelőbb helyet.
 4. Egy kis matricát azonnal ragaszthat a csempe. Távolítsa el a védőpapírt, ragassza fel a fal felületére ragacsos oldalt, és simítsa le puha ruhával a középső irányból a szélek felé.
 5. A vékony szélekkel ellátott nagy méretű matricát lehetőleg át kell helyezni egy rögzítőfóliára.
  • tegye a matricát sík felületre, és simítsa a hajtásokat;
  • tegyen egy rögzítőfóliát a matricára - a kép legyen a polietilén ragacsos oldalán;
  • vegye le a védőpapírt a matricaról;
  • Csatlakoztassa a rajzot a fal kiválasztott helyéhez, simítsa le a matricát, és óvatosan távolítsa el a rögzítőfóliát.

Tanács. A matrica gondozása nagyon egyszerű. Elegendő, hogy rendszeresen törölje szivacsot és mosószert. Kívánatos, hogy a tisztítószer összetétele nem csiszoló részecskék, amelyek megkarcolhatják a filmet, és elrontják a képet.

Kézi festett csempe

Kreatív megjelenés a csempe kézzel festett. Két módon hajtható végre: sablon nélküli minta vagy sablon használata.

Fontos! A stencil nélküli festés valószínűleg a professzionális művészi készségekkel rendelkező emberek erejéig terjed. Az otthoni mesterek számára jobb, ha sablont használnak - ez nagymértékben megkönnyíti a munkát, és segít elkerülni a hibákat, mikor rajzol képet.

A sablon és a minta létrehozásához a következő eszközökre és anyagokra van szüksége:

 • a minimális vastagságú karton vagy a laminált film a klisé létrehozásához;
 • bélésanyag a sablon vágásához;
 • mély behatolású alapozó (nedvességálló);
 • papír ragasztószalag;
 • spray ragasztó;
 • festék kerámiához - megfelelő akril vagy víz-diszperziós latex;
 • különböző vastagságú szivacsok és kefék;
 • csiszolópapír (finomszemcsés);
 • kemény kefe;
 • tisztítószer;
 • zsírtalanító oldat - alkoholt használhat;
 • marker és ceruza;
 • kés a kartonpapír vágásához.

A sablon létrehozása több szakaszban történik:

 1. Válasszon egy képet vagy mintát. Ne használjon összetett díszeket sok apró részletre. Nem lehet egyértelműen rajzolni a lapon, és a kép "homályos" lesz.
 2. Vigye át a rajzot a laminált fóliára / kartonra úgy, hogy nyomópapírt helyez.
 3. Vágott minta jelöléssel.
 4. Készítsen elő egy pár példányt ugyanabból a számból.

Rajz rajz rajz festékek egy kerámia csempe:

 1. Készítse elő a felületet:
  • tiszta a csempe egy durva ecsettel és szivaccsal mosószerrel;

Csempe átfestése

A festéshez kerámia termékekhez vagy univerzális festékhez, például akrilhez festékre lesz szükség. Emellett szükség van epoxi alapozó, finom csiszolópapír, ecset és görgő készítésére.

A csempék újrafestési folyamata több lépcsőben következik be:

 1. Tisztítsa meg a csempe. A felszínen nem szabad maradni zsíros foltok, sárga folt és látható piszok.
 2. A felületet csiszolópapírral csiszolja.
 3. A burkolólapot egyenletesen bevonjuk egy alapozóval.
 4. Keményedés után az epoxi alapozó tartós filmré változik, amelyet finom szemcsézett csiszolópapírral kissé tisztítani kell. Egy durva felületen a festék egyenletesebben csökken.
 5. Alkalmazza az első festékréteget, hagyja megszáradni és ismételje meg a színezést. A festéket általában 3 rétegben alkalmazzák.
 6. Az utolsó festékréteg megszáradása után a csempeit szappanos vízzel mossa le és tiszta vízzel öblítse le.

A csempék felújítása a fürdőszobában vagy a konyhában meglehetősen egyszerű. Használhatja a legegyszerűbb módszert - stick matricák, vagy több időt igényel - cserélje ki a varratokat, vagy díszítse a felületet egy festéssel. A választás mindenki személyes kívánságától függ, a szabad idő rendelkezésre állásától és a régi csempézett járda állapotától.

Hogyan lehet frissíteni a régi csempe (39 fotó) a fürdőszobában

Cserép cseréje jelentős átdolgozás az egész fürdőszobában.

De a tervezők több elfogadható lehetőséget kínálnak, hogyan frissítik a régi csempe kozmetikailag, hogy ne zavarják a kényelmet, a ház tisztaságát és a család egyensúlyát.

Panel a régi kerámia burkolólapokon

Frissítse az öltéseket

A varratok szépsége ugyanolyan fontos, mint a látványos csempe. Az ízületek végleges törlése speciális kémiai tisztítószerekkel, amelyek megölik a baktériumokat és megújítják a felületet, valamint a fürdőszoba jó szellőztetése, enyhíti a szerszámot a csempe között.

Szabályok a sérült varratok eltávolítására

A varratok gyakran alakulnak ki, amiből egy új habarcs enyhül. Ő alapvetően nem csak frissíti a varratokat, hanem javítja a csempe általános megjelenését.

A varratok eltávolítására szolgáló eljárás:

 • simító teljesen eltávolítja a régi habarcsot;

A tapasz eltávolítása a varratokba

 • töltse be az új mélyülő habarcsot;
 • A habarcs enyhén száradása után óvatosan távolítsa el a felesleget nedves ruhával.

Szárított habarcs eltávolítása

A varratok teljes cseréje

 • ehhez el kell távolítanod az összes régi habarcsot;
 • Szükség esetén használja a szerszámot, hogy lágyítsa. 2 vagy 3 perc után alkalmazva a régi injekciós fólia lágy lesz, mint a fogkrém;
 • majd ragasszon új habarcsot a hozzá csatolt utasításoknak megfelelően.

A külső hatás az ilyen könnyű kozmetikai munka után, mint a nagyjavítás. Ezért jobb, ha alaposan kicseréljük a habarcsot, mint egy drága csempe.

A tervezők egy divatos színű habarcs alkalmazását javasolják, amely új módon mutatja be a fürdőszoba falát, átalakítva azt a felismerésen, de sok erőfeszítés és pénz nélkül.

És opcióként a könnyű cseréphez kínálnak egy sötét habarcsot és fordítva.

A csempe részleges cseréje

Az elmosódott vagy törött lapokat ki kell cserélni. Annak érdekében, hogy a szomszédos burkolólapok minőségét ne károsítsa, ne vágjon meg azonnal vésővel elvágott biteket.

A nem kívánt csempe gyengéd feltárása

 • először tisztítsa meg teljesen a varratokat egy speciális kaparóval;

Annak érdekében, hogy a szomszédos csempék ne károsodjanak, távolítsa el a habarcsot az ízületekből

 • akkor a beton fúrója több lyukat tesz a csempe központi részére;
 • most finoman vésünk eltávolítjuk ezt a cserép közepét,

Óvatosan távolítsa el a csempe

 • Ezután biztonságosan kiütheted a többiet egy vésővel a középponttól a szélig;
 • az üres helyre óvatosan vegye ki a régi habarcs és ragasztó maradványait.

Az egyes csempék cseréje

 • Meg kell próbálnia egy új falburkolatot a fürdőszobában úgy, hogy ugyanolyan szinten és más csempékkel összhangban legyen;
 • akkor speciális ragasztót alkalmazunk az új lapon;
 • telepítjük az előkészített helyre;
 • rögzítsen egy új ragasztott lapkát speciális kereszttel;
 • ellenőrizze, hogy az új csempe kiemelkedik-e a régi szomszédok hátterében;
 • a ragasztó szárítása után vegye le a kereszteket;
 • óvatosan zárja be az ízületeket a habarccsal;
 • nedves ruhával való szárítás után óvatosan távolítsa el a felesleges mennyiséget.

A cserép kialakítása

A fürdőszobában egy csempe kozmetikai frissítésének két egyszerű módja van: vinil matrica vagy kiváló minőségű festék.

Vinyl matricák

Különböző színű és formájú vízálló vinil matricák hatékonyan átalakítják a bosszantó burkolólapot a fürdőszobai belső tér divatos tulajdonságává, és még teljesen megváltoztatják a stílust. A rendszeres boltokban és az interneten található ilyen matricák legszélesebb skálája teljes mértékben kielégíti a legigényesebb vásárlókat is.

A későbbi csere sem nehéz - a formatervezést bármikor megváltoztathatja! A siker fő feltétele egy tökéletesen tiszta, zsírtalanított felületre ragasztás.

Festési minták csempe

Ez a tartósabb és kreatívabb megoldás a probléma megoldására, a régi csempe frissítésére, számos lehetőséggel és saját sajátos rendjével rendelkezik:

 • A régi csempe minta kiválasztása. A legegyszerűbb divatos geometriai minta megadása: gyönyörű, sokszínű vonások, négyzetek vagy gyémántok modernek és a fürdőszoba rangos formatervezésébe illeszkednek.
 • A jövő rajzolása ceruzával és vonalzóval.
 • Vágás egy modell kést a szalagok szigetelő szalagnak megfelel a minta. Például, ha egy 10x10 cm-es csempere négyzetet kapsz, vágj meg 4 darab 10 cm-es csíkot és 4-5 cm-t.
 • Tartozék szigetelő szalag a csempe, hogy a szélek és a közepén, hogy a kívánt minta, ebben az esetben egy négyzet. Helyezze a négyzeteket egymástól 10 cm-re. Illessze be az ízületeket a szigetelőszalag hosszú szakaszaihoz. És ne haragudjon: hiba esetén a szalag könnyen ragasztva van,
 • A kapott minták alapozója: egy szép kis ecset, egy szivacs, ahol később rajz lesz.
 • A minta elsődleges színezése 3 órán belül primer után. De nem szükséges gyorsítani a szárítási folyamatot hajszárítóval vagy rajongókkal: a por és a törmelék elrontja a sima felületet, és a szennyeződés mindig felhalmozódni fog ezeken a helyeken.
 • Másodlagos festés szükséges, ha a csempe sötétebb, mint a festék.
 • A szigetelőszalag eltávolítása csak 24 óra elteltével lehetséges.

A csempe a festés után

 • Szükség esetén bizonyos helyeken kijavíthatja a rajzot vékony ecsettel, vagy leválaszthat egy felesleges festéket egy pengével. A következő 24 órában lehetetlen megakadályozni a víz bejutását a festékbe, akkor is jobb elkerülni a nedvességet a fürdőszobában.

Az epoxi festék több mint tíz éven át megtartja a színt, még a rendszeres és alaposabb mosással is, olyan tisztítószerekkel, amelyek nem tartalmaznak csiszoló adalékokat.

Sokkal egyszerűbb díszíteni egy csempe díszítéssel matricával. Megvásárolhatja, vagy saját kartonból készítheti, de jobb, mint egy felesleges műanyag mappa. A festéshez használhatja az autó spray-festéket a dobozokból: erős tapadású és nem igényel előfestést.

A harmat vagy a tengervíz cseppecskéinek, a pont csillagoknak az eredeti permetezésére üveg festéket alkalmazhat, amely szintén kiváló ragasztással is rendelkezik primer nélkül. A csempe, matt és fényes epoxi festékek különleges festékei szintén tartósak és nedvességállóak. De a festés előtt a zsíros és pormentes felületet ideálisan meg kell tisztítani.

A virágdíszeket kézzel, vékony ecsettel, ha nem 1 napig alkalmazzák, de az eredmény megéri. Az ilyen exkluzív csempe nem különböztethető meg a drága tervezőtől.

Tömör csempefestés

Hogyan lehet frissíteni egy csempe, ha szilárdan meg van tartva, de a nézet lehangoló, és nincs vágy, hogy ragasztás új, mert a javítási szennyeződés és a pénz: lehet teljesen festett különleges festékek. Ez a legegyszerűbb, kifogástalan, de legszélsőségesebb, népszerűtlen és esztétikus felújítási módszer bérelt lakások nyári házaiban.

A kiváló minőségű helyreállításhoz először fel kell készíteni a felületet, hogy a festék egy hónap vagy két hónap múlva ne hámozzon le.

Alapvető szabályok a folyamatos festéshez

Régi csempe előkészítése festéshez:

 • távolítsa el a szennyeződéseket jó mosószerekből, de ne hagyja őket a felületen;
 • a felületet acetonnal, ecettel vagy alkoholos oldattal zsírtalanítsuk;
 • A csempe finom csiszolópapírral tisztítsa meg, hogy eltávolítsa a fényt, biztosítva a festék erős tapadását - tapadást a felülethez.

Felületkezelés epoxi alapozóval a festék felületének tartósabb ragasztása érdekében - csak egy nap alatt szárad.

Csiszolópapír csiszolással. Ebben az esetben a festék mélyebbre hatol, és így tovább tart.

Burkolócsempe csempefestékkel, de epoxi festékkel is:

 • pontosan a hengerrel festett festéket alkalmazzuk;
 • 12 órás szárítást végzünk;
 • festjük a csempe a második réteggel, és ha a csempe színe sokkal sötétebb volt, mint az új, akkor egy harmadik alkalommal festjük le, de csak 12 óra után.

A festék teljes száradása csak 3 nap elteltével érhető el. Ez az, hogy minden rendben van, és mindent le kell ragasztani a helyén: bútorok és kiegészítők.

A csempe frissítéséhez szükség van

 • Porvédő maszk, szemüveg, kesztyű
 • Bőr №100
 • Aceton, ecet vagy alkohol oldat
 • Szalagméret
 • Mock kést
 • szint
 • Autófesték, üveg vagy epoxi
 • Ecset rendes és szivacs
 • Epoxi alapozó
 • Maszkoló szalag vagy szigetelő
 • Comet vagy Cif detergens.

A burkolólap átfedése más anyagokkal

 • A tampon súlya a primeren teszi a fürdőszobát látványos "márvány". A későbbi őrlés és festés színezett, majd átlátszó lakkal az új bevonat tartós marad.

A későbbi színezéssel kialakított kendőt a fürdőszoba egyedülálló kialakítása hozza létre

 • A szilikon tömítőanyag segít a reménytelen helyek javításában is.
 • A mosdó és a fürdõzónát jobb prémium kerámiával kell elhelyezni, majd ezt követõen erős ragasztással és csavarozással is.
 • Minden vízálló anyag (pl. Műanyag) hatékonyan lefedheti a sérült területet, és élvezheti az új fürdőszobát.

A probléma sikeres megoldása, a csempe frissítése, a képességek iránti bizalom és a kényelem gyors létrehozásának vágya.

Frissítse a régi kerámia burkolólapokat

Tartósság - a csempe számos előnye, ami a finom anyag népszerűségét okozza. A kerámia burkolatok azonban sok éven át változatlanul tartják a fizikai tulajdonságait, bizonyos fokig elveszítik vonzerejét ebben az időben. Ennek oka lehet kisebb háztartási kár (zseton, karcolás, pókháló repedések a zománcon, hibás habarcs), és a szokásos helyzet, ha még hiánya hiányában, az állandó sok évig, a csempe csak unatkozik. A szoba unalmas díszítésével újdonságot akarok, de a csempézett felületek cseréje minden tekintetben költséges.

Gyakran elfogadható megoldás a probléma lehet a régi bélés megújítása - az elveszett tulajdonságok helyreállításával és / vagy új dekoratív tulajdonságok hozzáadásával. Az ilyen munkák költségei általában kicsiek, kivéve azokat a helyzeteket, amikor a történelmi értékű kerámiák helyreállítása szükséges.

Tekintsünk néhány technológiát, hogy frissítsük a régi kerámia bevonatot, gyakoriak a hatékonyságuk miatt, könnyű végrehajtással.

Csempe ízületek helyreállítása

A kerámiával való zökkenőmentes megjelenés nagyon ritka, ezért a csempeösszehúzások (fugázás) rendezésének minősége ugyanaz a tényező a csempe esetében, amely meghatározza a befejező osztályt. De még a varrások tökéletes díszítése is elveszíti vonzerejét, ami csökkenti a befejező helyiség egészének esztétikáját, ezért előbb-utóbb vissza kell állítani.

Kerámia burkolat tisztítása

A csempe frissítésének legegyszerűbb és legkevésbé költséges módja az átfogó tisztítás, amelynek eredménye gyakran meghaladja az összes elvárást. Ez az eljárás a következő műveleteket tartalmazza:

 • Festékfoltok, szennyeződések és zsírok eltávolítása.
 • Javítsák meg a csiszolt mázakat.
 • Felújító habarcs.

A festést a mechanikus módszerrel végezzük, amely nem sérti a csempe elülső részének épségét. A csiszolótermékek mázas vagy polírozott felületen matt felületű foltokat hagynak a fényes felületen, ezért a szárított festéket szükség esetén oldószerrel kell lemosni, mielőtt egy biztonságos pengével gondosan lekaparják.

A klinkerből, a seprűből vagy a Cotto-csempeből finom csiszolópapírral eltávolítható a szennyeződés, de - miután feldolgoztuk a lemezt a tisztítás után egységes színre az egész területen.

A legtöbb nem agresszív háztartási tisztítószer sikeresen eltávolítja a szennyeződéseket a kerámiából, de ez az egyszerű, első pillantásra a működtetéshez is néhány megjegyzésre van szüksége:

 • A mázas felületű kerámiákat nem szabad savas anyagokkal kezelni - a fényesség unalmas lehet.
 • Az üvegcserép és mozaik, annak ellenére, hogy ellenáll az agresszív anyagoknak, megváltoztathatja a színeket, vagy elveszítheti fényét a lúgos és savas vegyületekkel való érintkezésből.

A csiszolt mázakat fel kell tölteni epoxigyantával, előzetesen lecsupaszított és zsírtalanított fedőréteggel. Ha a chip átmegy - a csempe agyagalapjára, akkor a gitt sötétedhet a csempe elülső részének színére.

A csempézett varratok kialakítása

A régi bevonat trovalizált keveréke a következő hibákkal járhat (egyenként és különféle kombinációkban):

 • A készítmény külső szennyeződése.
 • A gomba kialakulása a varrat bizonyos mélységében.
 • Az ízületek befuggatásának hiánya (kiürült vagy meghiúsult).
 • A fényerő színösszetételének elvesztése.

Külső szennyeződés esetén a használati utasításnak megfelelően egy tisztítószert helyeznek a csempe varratokra, bizonyos idő elteltével megfelelő méretű ecsetet használnak az ízületek tisztításához, majd a habot gumival habosítják le. A csempeburkolatok tisztítására szolgáló speciális készítmények közül a Mellerud, a HG, a Mastergood, a Bozo, a KiiltoClean, az Ultra-Stripper jól bizonyítottnak bizonyult.

A fehér habarcs felületi frissítéséhez jobb, ha fehérítőt használnak fehérítőkkel, beleértve a háztartási (Domestos, "fehérség") színezéket is - a fehérítő hatás nélkül.

A varratok felfrissítéséért rögtönzött eszközökkel lehet használni:

 • Kevert szóda hidrogén-peroxiddal 4: 3 térfogatarányban. A kapott szuszpenziót az ízületek felületére helyezzük, és 2 óra múlva tiszta vízzel lemossuk a cserépről.

A penész eltávolítása a varratokból Használja ki a szódabikarbóna, ecet és citromlevet tartalmazó készítményt. Egy 6 evőkanál szódabikonnal ellátott tartályban adjunk hozzá víz, citromlé és asztali ecet keverékét (9%) a következő arányban: 1 pohár vizet, 1 evőkanál citromlevet, fél csésze ecetet.

A reakciósebesség csökkentése érdekében a szódában lévő oldat lassan folyik.

A végterméket két rétegben ecsettel, 10 perc elteltével alkalmazzák. A második réteg alkalmazása után negyedórán keresztül a bélést tiszta vízzel mossuk.

Az elkészített keverék hatékonysága összehasonlítható az ipari termelés legjobb tisztítószereinek felhasználásával.

Ha nem sikerült visszaállítani a habarcsot a kívánt eredményre az ismertetett módszerekkel, a varratokat a kívánt hangon lehet festeni, amelyre a következőket használják:

 • Különleges összetétel.
 • Kézi festék.
 • Marker.

példa speciális szerszámok a töltőanyag csempe ízületek festéséhez a PufasN39 FrischeFuge - egyfajta festék, fehér diszperziós kompozíció szintetikus kötőanyagon alapul.

Mielőtt a terméket az injekciós üvegben felhasználná, rázza alaposan, korábban színeket adhat hozzá, de legfeljebb 5% -ot. Ezután a kompozíció egy ecsettel, vastag réteggel a varratokra - a félelemtől való félelem nélkül. Körülbelül egy óra múlva a szárított szert nedvesítjük az egész felületen, és tiszta ronggyal eltávolítjuk a cserépből, és csak az ízületek maradnak. Ennek az eljárásnak az eredménye átlagosan hat hónap, majd meg kell ismételni.

A rendelkezésre álló szerszámok a kerámia ízületek festéséhez a legjobb akril zománc, amelyet aeroszolos dobozban gyártanak. Az eredmény egyenletes réteg bevonatú, fényes árnyalatú, de a bélés elkészítése ehhez a művelethez sok időbe fog telni - a csempe ragasztószalaggal és papírral kell bezárni, így csak a simítólapot kapja.

Ha ilyen anyag nem áll rendelkezésre, akkor bármilyen ragasztási tulajdonsággal rendelkező festéket használhat a varratok frissítéséhez, és ecsettel viszi fel a habarcsot. A nem vízalapú készítmények használata esetén az ízületek mentén ragasztószalagot kell ragasztani. A felesleges víz-diszperziós keverékek könnyen eltávolíthatók a padlólapból nedves ruhával.

A csempecsatlakozások felületi tisztítás után festettek szennyeződéstől, penésztől és csiszolópapírral.

Lehetőség van a csempe közötti varratok frissítésére speciális jelölők segítségével, amelyek dekoratív korrekciós réteget alkalmaznak a csempézett varratokhoz. Példaként említhető a Grout Edding 8200, egy német gyártmányú marker, amelyet egy vízbázisú, fehér vagy szürke színezékkel töltöttek fel nitro-alapon. Ha a használati utasítást követik, a termék felhasználásának eredménye sima, sűrű, lakkhatással, habarcs bevonattal, amely ellenáll a penészgomba kialakulásának.

Ha a varratok bizonyos részeiben nincs fugázó, akkor jobb az ízületek teljes áttervezése - az egyes részek javítása elkerülhetetlenül színes vagy minőségi színnel szemben fog megjelenni az általános háttérrel szemben.

Ehhez távolítsa el a régi injektort az ízületekről, és töltsön ki egy új betétet. A régi oldat ízületének tisztítását egy komplex vegyi és mechanikai eljárással végezzük, legalább 3 mm mélységig. Ha az eltávolítást egy festő kés segítségével végezzük, akkor a bontási folyamatban a rétegeket egy lágyítószerrel - speciális (Prosept, Keranet Liquido, Valo Clean, Litostrip), vagy házi (citromsavas vagy ecetsavas oldatban) kell telítődni.

A szerszámok ízületének megtisztításához nagyban felgyorsítja a folyamatot. A legjobb megoldás a felújító, amely nem okoz sok port a munka során. A "sukhorez" bolgár is hatásos, de erős porszerűséget eredményez és gondoskodik arról, hogy ne rontsa a kerámia szélét.

Az új habarcs anyagát úgy választják ki, hogy figyelembe veszik a régi, például gombaellenes adalékanyagok kudarcának tényezőit. Fontos szerepet játszik a ragasztó színe - ha a varratok szélessége 3 mm vagy annál nagyobb, a fugázó már önállóan hozzájárul a burkolat felületének esztétikájához.

Kerámia csempe helyszíni cseréje

Ha a csempézett felület monoton, például egy nagy terület alapja a legegyszerűbb módszerrel és ugyanolyan színű kerámiákkal van bélelve, akkor az ilyen dekoráció "újjáéledésével" olyan monokróm elemeket helyezhet el, amelyek ellentétesek az általános háttér színével vagy a díszítéssel. professzionális tervező.

Ezután az eltávolítandó elemeket a falon vagy a padlón kell megjelölni, és folytatni kell az ízületek tömítettségét. Miután eltávolította a ragasztót a csempe körvonalán, a csempe a habarccsal festett az ülésből, és a vésőből és a kalapácsból a középponttól a szélekig terjed.

Miután új burkolólapokat fektettek be az alapozott alapra, egy nap alatt elvégzik a fugázásukat.

Leggyakrabban ilyen esetekben frissíteni kell a burkolat varratát a fal vagy a padló teljes területére.

Kerámia cserép

A modern festékkompozíciók jellemzői lehetővé teszik, hogy szinte bármilyen felületre alkalmazzák őket, kivéve a cserépet. Ezért ma a csempézett bélés frissítésének egyik módja a festmény, teljes vagy szelektív. Ha a helyiség száraz, és a falak nem érintkeznek az érintkezési terheléssel, akkor a lapkát vízalapú kompozícióval is meg lehet festeni.

Mindenesetre annak érdekében, hogy a bevonat hosszabb legyen, a festés előkészítéséhez szükséges. A csiszolóanyagot az üvegezett csempe felületén végezzük el - ez könnyen elvégezhető egy csiszolóval, amelynek egy fúvóka van, amelyen a tépőzáron egy kavicspapír kör van rögzítve. Ezután a porszívó felületének felületét porról és talajról megtisztítják. Egy nap után a csempe lehet festett - jobb, ha egy szórópisztollyal, vagy szélsőséges esetben egy festőhengerrel, mint amikor ecsettel, a valószínűsége csíkos magas.

A jó minőségű bevonathoz legalább két réteg festéket kell alkalmazni - az előző réteg teljes száradása után.

A művészi elképzeléstől függően lehetséges egy lapkán elvégezni a színezést a lapok határain és a színes jelölést a varratokra való utalás nélkül.

Frissítse a burkolólapok matricáját

Egy másik költségvetési módja annak, hogy egy fúrt csempe "felfrissüljön", hogy egy táblát díszítsen rajta, ami különböző módon történhet - szalaghúzással, rajzoló papírra (decoupage) vagy színes öntapadó filmre (Oracal) vágott díszítőelemekkel stb. d.

A fent említett regisztrálási módszereknél a csempe elülső felületét zsírozni kell a dekoratív bevonat tapadásának javítása érdekében, de abrazív kezelés nélkül.

Jobb, ha az öntapadó fóliából származó képeket használnak, ezek a készülékek lehetővé teszik, hogy elkerülje a festék alá eső festéket. Miután a matricát a csempézett felület megfelelő helyére ragasztották, egy minimális vastagságú rétegű habszivacsot vagy kefefelületet helyeztünk a nyomtatási területre, és várjuk, hogy az előző könnyen kiszáradjon. Közvetlenül az utolsó réteg alkalmazása után a sablont óvatosan eltávolítjuk.

Alkalmazás díszítő csempe díszítésére - A színes öntapadó fólia több előnnyel jár a stencil nyomtatásnál. Ez az anyag tartósabb, mint egy festékréteg, és a nappali helyiségek nem fakulnak el. Nem nehéz egy panelet készíteni egy oracálisból - az anyag hátoldalán másolják a rajz vázlatát, amely után a képet kivágják, szabadulnak fel egy védőpapírrétegből, és beillesztik a helyére.

A vékony nyomópapírra nyomtatott színes vagy fekete-fehér rajzok, köztük a portrék, szintén ragaszthatók a lapra. Ehhez a nyomkövető papírt egy síkpapírral rögzített szalaggal rögzítik, és egy nyomtató használatával kinyomtatnak egy képet. Ezután a nyomkövető papírt felszabadítják az alappapírról, és a PVA ragasztóval ragasztják a csempere. Ha a ragasztó száraz, díszített lapok az akril lakkozás által lefedett területen.

következtetés

Ezek a módszerek elégségesek ahhoz, hogy részben helyreállítsák és vizuálisan frissítsék a bentlakásos kerámia bélést. A konyha egy fürdőszoba vagy egy WC - akár egy megfizethető design technológiát is választhat a csempe cseréje nélkül, még egy amatőr számára is.

Hogyan frissítsen egy régi csempe a fürdőszobában

Felújítás Bármelyik felület hajlamos a szennyeződés felhalmozására. A háztartási vegyszerekkel végzett általános tisztítás és a szappanos szivaccsal végzett óvatos polírozás türelmet igényel, de kézzelfogható hatást fejtenek ki: néhány óra múlva a felület tisztán és frissen ragyog. A fajansz és a kerámiák forgácsai, repedései és karcolásai tökéletesen összehangolják az átlátszó vagy színes masztixokat és a gitteket a polimer alapon. Mi a teendő, ha a fürdő zománcburkolása megdöbbentő és néhány helyen emelkedni kezdett? Különleges folyékony akril zománc mindenfajta fürdőhöz. A keverék néhány rétege pár órán belül visszaadja a fürdő korábbi fehérségét.

A csövek és más festett felületek színét időnként frissíteni kell. Használjon nedvességálló akrilfestéket. Gyorsan szárad és szagtalan. A belső tér egyes elemeinek dobozos festése egy másik olcsó megoldás a fürdőszoba belsejének diverzifikálására. Egyszerűen fedje le a fürdő külső részét fényes aranyozással (ne felejtse el ragasztani az összes fel nem használt felületet maszkkal), fűtött törölközőt, meleg vagy hideg vizet vagy WC-t.

Díszítjük a falakat Az ódon csempe korszerűsítés nélkül frissíthető. Ha a csempe szilárd, felülete egyenletes, sablonminta vagy matrica segítségével, akkor díszítheti eredeti rajzokkal. Továbbá, egy speciális alapozó egy csempe, akkor átszínezheti a felület egyetlen színben, festeni azt egy kocka mintát, vagy hozzon létre geometriai absztrakciók (festeni a falakat egy szivárvány kiegyenlítő).

Mi van, ha vannak repedések a csempe? Cserélje le egy új hasonló vagy dekoratív. Ehhez tisztítsa meg a sérült csempe peremén található ízületeket spatulával, majd óvatosan vegye le vésővel és kalapáccsal. Tisztítsa meg a fennmaradó oldat felületét, először töltse fel egy réteg csempe ragasztót egy fésű spatulával és ragasszon díszes csempe. Annak érdekében, hogy a varratok egyenletesen laposak legyenek, használjon műanyag keresztezést.

Idővel a csempe ízületek sötétednek, és szennyeződéssel borítják. Ha alaposan meg kívánja cserélni a varratokat, óvatosan öblítse át a régi injektort spatulával vagy lapos csavarhúzóval, hogy megtisztítsa az ízületeket, hogy a csempe szélei ne sérüljenek, majd törölje le a réseket egy nedves szivaccsal és friss keveréket alkalmazzon. Ugyanezen elv alapján a falak, a fürdőszoba és az mosdókagyló közötti varrások újragondolhatók a szaniter szilikon tömítőanyaggal.

A kontrasztok játéka Ha unatkozol a fürdőszobájának monotóniájával, hígítsd fel fényes, kontrasztos dallamokkal. Ehhez nem szükséges megváltoztatni a lapkát egy új lapra. A kívánt hatás elérése a fényes tartozékok miatt lehetséges. Az internet speciális táblákat kínál a kapcsolódó és kontrasztos árnyalatok kiválasztásához. Ezeket az iránymutatásokat követve egyesítsen néhány élénk színt és igazi színes ünneplést hoz létre a fürdőszobában.

A fürdőszobának egy másik díszítése üvegblokkok alacsony dekoratív elhelyezése lesz. Ennek az anyagnak a növekvő népszerűsége egyre élénkebbé és eredetibbé válik.

Több fény A nagy világítás a fürdőszobában nagy szerepet játszik. A szoba szó szerint megjelenik az új fényben, ha a hagyományos izzókat energiatakarékosakkal helyettesíti (a piac nagy méretű és alakú választékot kínál: a spiráltól a stilizált gyertyákig), és a régi mennyezetet egy új, modern és eredeti (például színes üvegből). Ha a fürdőszoba nem túl nagy, a panoráma tükör vizuálisan megnöveli méretét. Opcióként - rögzítse a kis tükörlemezeket a mennyezetre. A krómozott felület szoros barátsága a tükörrel és a lámpával tükrözi a fényt. Több króm - még több tükröződés. A keverő mellett krómozott is lehet: a mosogató sapka, ajtófogantyú, új fűtött törölközőtartó, horgok, polcok.

Nem szabványos dekoráció Hozzáadhat kézzel készített tárgyakat és egyedi avantgárd tartozékokat, hogy kiemelhesse a fürdőszobát. Ezek a törülközőtartók virágos szőlő formájúak, egy nem szőtt szappancsésze nyílt tenyér formájában, gyöngyház-stukkó vagy mozaikpaneles keretben lévő tükör, melyet egyébként a csempe és a régi ételek keverékéből lehet készíteni.

Ha a helyiség jól szellőztethető, akkor a falak falán lévő tengeri panorámaképekkel rögzítheti a képeket, vagy rögzítheti a fényes posztereket. A fürdő eredeti díszítése is olyan lemezek, amelyek vicces mondatokat és idézeteket tartalmaznak, amelyek nemcsak a belső téredet jelentik (ebben a szezonban a feliratok messze távolabb vannak a modellek trendjétől), hanem a napi reggeli folyamatokat is folyamatosan pozitívvá teszik.

Egy dísznövény egy miniatűr virágcserép polcán, egy zöld fűvel díszített padlószőnyeg mellett, a fürdőszoba frissességét és a nyári gondatlanság légkört teremt. De a csillagfák, a héjak és a korallok egész évben idéző ​​hangulatot és kellemes emlékeket idézhetnek elő.

Az egyik falon függő polcokat is elhelyezhet a kellemes és kellemes látványhoz: színes kézi szappan, illatos gyertyák és tengeri kövek. A szerelmeseinek valóban megtalálja a flush marker jelenlétét. Jelöljön ki egy különleges, üres területet a falon, hogy levelezhesse szeretteit. Hagyja az SMS-jét, törölje a régieket és írjon újakat.

Hogyan frissítheti a csempe a fürdőszobában a saját kezével?

Hogyan lehet frissíteni a régi csempe (39 fotó) a fürdőszobában

Cserép cseréje jelentős átdolgozás az egész fürdőszobában.

De a tervezők több elfogadható lehetőséget kínálnak, hogyan frissítik a régi csempe kozmetikailag, hogy ne zavarják a kényelmet, a ház tisztaságát és a család egyensúlyát.

Panel a régi kerámia burkolólapokon

Frissítse az öltéseket

A varratok szépsége ugyanolyan fontos, mint a látványos csempe. Az ízületek végleges törlése speciális kémiai tisztítószerekkel, amelyek megölik a baktériumokat és megújítják a felületet, valamint a fürdőszoba jó szellőztetése, enyhíti a szerszámot a csempe között.

Szabályok a sérült varratok eltávolítására

A varratok gyakran alakulnak ki, amiből egy új habarcs enyhül. Ő alapvetően nem csak frissíti a varratokat, hanem javítja a csempe általános megjelenését.

A varratok eltávolítására szolgáló eljárás:

 • simító teljesen eltávolítja a régi habarcsot;

A tapasz eltávolítása a varratokba

 • töltse be az új mélyülő habarcsot;
 • A habarcs enyhén száradása után óvatosan távolítsa el a felesleget nedves ruhával.

Szárított habarcs eltávolítása

A varratok teljes cseréje

 • ehhez el kell távolítanod az összes régi habarcsot;
 • Szükség esetén használja a szerszámot, hogy lágyítsa. 2 vagy 3 perc után alkalmazva a régi injekciós fólia lágy lesz, mint a fogkrém;
 • majd ragasszon új habarcsot a hozzá csatolt utasításoknak megfelelően.

A külső hatás az ilyen könnyű kozmetikai munka után, mint a nagyjavítás. Ezért jobb, ha alaposan kicseréljük a habarcsot, mint egy drága csempe.

A tervezők egy divatos színű habarcs alkalmazását javasolják, amely új módon mutatja be a fürdőszoba falát, átalakítva azt a felismerésen, de sok erőfeszítés és pénz nélkül.

És opcióként a könnyű cseréphez kínálnak egy sötét habarcsot és fordítva.

A csempe részleges cseréje

Az elmosódott vagy törött lapokat ki kell cserélni. Annak érdekében, hogy a szomszédos burkolólapok minőségét ne károsítsa, ne vágjon meg azonnal vésővel elvágott biteket.

A nem kívánt csempe gyengéd feltárása

 • először tisztítsa meg teljesen a varratokat egy speciális kaparóval;

Annak érdekében, hogy a szomszédos csempék ne károsodjanak, távolítsa el a habarcsot az ízületekből

 • akkor a beton fúrója több lyukat tesz a csempe központi részére;
 • most finoman vésünk eltávolítjuk ezt a cserép közepét,

Óvatosan távolítsa el a csempe

 • Ezután biztonságosan kiütheted a többiet egy vésővel a középponttól a szélig;
 • az üres helyre óvatosan vegye ki a régi habarcs és ragasztó maradványait.

Az egyes csempék cseréje

 • Meg kell próbálnia egy új falburkolatot a fürdőszobában úgy, hogy ugyanolyan szinten és más csempékkel összhangban legyen;
 • akkor speciális ragasztót alkalmazunk az új lapon;
 • telepítjük az előkészített helyre;
 • rögzítsen egy új ragasztott lapkát speciális kereszttel;
 • ellenőrizze, hogy az új csempe kiemelkedik-e a régi szomszédok hátterében;
 • a ragasztó szárítása után vegye le a kereszteket;
 • óvatosan zárja be az ízületeket a habarccsal;
 • nedves ruhával való szárítás után óvatosan távolítsa el a felesleges mennyiséget.

A cserép kialakítása

A fürdőszobában egy csempe kozmetikai frissítésének két egyszerű módja van: vinil matrica vagy kiváló minőségű festék.

Vinyl matricák

Különböző színű és formájú vízálló vinil matricák hatékonyan átalakítják a bosszantó burkolólapot a fürdőszobai belső tér divatos tulajdonságává, és még teljesen megváltoztatják a stílust. A rendszeres boltokban és az interneten található ilyen matricák legszélesebb skálája teljes mértékben kielégíti a legigényesebb vásárlókat is.

A későbbi csere sem nehéz - a formatervezést bármikor megváltoztathatja! A siker fő feltétele egy tökéletesen tiszta, zsírtalanított felületre ragasztás.

Festési minták csempe

Ez a tartósabb és kreatívabb megoldás a probléma megoldására, a régi csempe frissítésére, számos lehetőséggel és saját sajátos rendjével rendelkezik:

 • A régi csempe minta kiválasztása. A legegyszerűbb divatos geometriai minta megadása: gyönyörű, sokszínű vonások, négyzetek vagy gyémántok modernek és a fürdőszoba rangos formatervezésébe illeszkednek.
 • A jövő rajzolása ceruzával és vonalzóval.
 • Vágás egy modell kést a szalagok szigetelő szalagnak megfelel a minta. Például, ha egy 10x10 cm-es csempere négyzetet kapsz, vágj meg 4 darab 10 cm-es csíkot és 4-5 cm-t.
 • Tartozék szigetelő szalag a csempe, hogy a szélek és a közepén, hogy a kívánt minta, ebben az esetben egy négyzet. Helyezze a négyzeteket egymástól 10 cm-re. Illessze be az ízületeket a szigetelőszalag hosszú szakaszaihoz. És ne haragudjon: hiba esetén a szalag könnyen ragasztva van,
 • A kapott minták alapozója: egy szép kis ecset, egy szivacs, ahol később rajz lesz.
 • A minta elsődleges színezése 3 órán belül primer után. De nem szükséges gyorsítani a szárítási folyamatot hajszárítóval vagy rajongókkal: a por és a törmelék elrontja a sima felületet, és a szennyeződés mindig felhalmozódni fog ezeken a helyeken.
 • Másodlagos festés szükséges, ha a csempe sötétebb, mint a festék.
 • A szigetelőszalag eltávolítása csak 24 óra elteltével lehetséges.

A csempe a festés után

 • Szükség esetén bizonyos helyeken kijavíthatja a rajzot vékony ecsettel, vagy leválaszthat egy felesleges festéket egy pengével. A következő 24 órában lehetetlen megakadályozni a víz bejutását a festékbe, akkor is jobb elkerülni a nedvességet a fürdőszobában.

Az epoxi festék több mint tíz éven át megtartja a színt, még a rendszeres és alaposabb mosással is, olyan tisztítószerekkel, amelyek nem tartalmaznak csiszoló adalékokat.

Sokkal egyszerűbb díszíteni egy csempe díszítéssel matricával. Megvásárolhatja, vagy saját kartonból készítheti, de jobb, mint egy felesleges műanyag mappa. A festéshez használhatja az autó spray-festéket a dobozokból: erős tapadású és nem igényel előfestést.

A harmat vagy a tengervíz cseppecskéinek, a pont csillagoknak az eredeti permetezésére üveg festéket alkalmazhat, amely szintén kiváló ragasztással is rendelkezik primer nélkül. A csempe, matt és fényes epoxi festékek különleges festékei szintén tartósak és nedvességállóak. De a festés előtt a zsíros és pormentes felületet ideálisan meg kell tisztítani.

A virágdíszeket kézzel, vékony ecsettel, ha nem 1 napig alkalmazzák, de az eredmény megéri. Az ilyen exkluzív csempe nem különböztethető meg a drága tervezőtől.

Tömör csempefestés

Hogyan lehet frissíteni egy csempe, ha szilárdan meg van tartva, de a nézet lehangoló, és nincs vágy, hogy ragasztás új, mert a javítási szennyeződés és a pénz: lehet teljesen festett különleges festékek. Ez a legegyszerűbb, kifogástalan, de legszélsőségesebb, népszerűtlen és esztétikus felújítási módszer bérelt lakások nyári házaiban.

A kiváló minőségű helyreállításhoz először fel kell készíteni a felületet, hogy a festék egy hónap vagy két hónap múlva ne hámozzon le.

Alapvető szabályok a folyamatos festéshez

Régi csempe előkészítése festéshez:

 • távolítsa el a szennyeződéseket jó mosószerekből, de ne hagyja őket a felületen;
 • a felületet acetonnal, ecettel vagy alkoholos oldattal zsírtalanítsuk;
 • A csempe finom csiszolópapírral tisztítsa meg, hogy eltávolítsa a fényt, biztosítva a festék erős tapadását - tapadást a felülethez.

Felületkezelés epoxi alapozóval a festék felületének tartósabb ragasztása érdekében - csak egy nap alatt szárad.

Csiszolópapír csiszolással. Ebben az esetben a festék mélyebbre hatol, és így tovább tart.

Burkolócsempe csempefestékkel, de epoxi festékkel is:

 • pontosan a hengerrel festett festéket alkalmazzuk;
 • 12 órás szárítást végzünk;
 • festjük a csempe a második réteggel, és ha a csempe színe sokkal sötétebb volt, mint az új, akkor egy harmadik alkalommal festjük le, de csak 12 óra után.

A festék teljes száradása csak 3 nap elteltével érhető el. Ez az, hogy minden rendben van, és mindent le kell ragasztani a helyén: bútorok és kiegészítők.

A csempe frissítéséhez szükség van

 • Porvédő maszk, szemüveg, kesztyű
 • Bőr №100
 • Aceton, ecet vagy alkohol oldat
 • Szalagméret
 • Mock kést
 • szint
 • Autófesték, üveg vagy epoxi
 • Ecset rendes és szivacs
 • Epoxi alapozó
 • Maszkoló szalag vagy szigetelő
 • Comet vagy Cif detergens.

A burkolólap átfedése más anyagokkal

 • A tampon súlya a primeren teszi a fürdőszobát látványos "márvány". A későbbi őrlés és festés színezett, majd átlátszó lakkal az új bevonat tartós marad.

A későbbi színezéssel kialakított kendőt a fürdőszoba egyedülálló kialakítása hozza létre

 • A szilikon tömítőanyag segít a reménytelen helyek javításában is.
 • A mosdó és a fürdõzónát jobb prémium kerámiával kell elhelyezni, majd ezt követõen erős ragasztással és csavarozással is.
 • Minden vízálló anyag (pl. Műanyag) hatékonyan lefedheti a sérült területet, és élvezheti az új fürdőszobát.

A probléma sikeres megoldása, a csempe frissítése, a képességek iránti bizalom és a kényelem gyors létrehozásának vágya.

Hogyan lehet frissíteni a régi cserép a konyhában és a fürdőszobában: módok és ajánlások

Nagyon gyakran szükség van a bonyolult cserép frissítésére a konyhában vagy a fürdőszobában, de nem mindig lehet teljesen cserélni a padlót. Ebben az esetben saját maga is módosíthatja. Így új, fényes és felújított felületet kap, anélkül, hogy maga cseréptetne volna.

Annak ellenére, hogy az anyag nagy szilárdságú és tartósságú, idővel minden csempe frissítésre szorul

Miért

Hogyan lehet megérteni, hogy ideje változtatni a csempézésen? Ez a kérdés meglehetősen egyedi. Mindenki eldönti, hogy mikor szükséges a kozmetikai javítások elvégzése vagy a ház dekorációjának megváltoztatása. Mindazonáltal számos olyan általános helyzet alakulhat ki, amelyek ilyen megoldáshoz vezetnek:

 • Szennyezés. A burkolólapot csepegés, patina vagy zsír borítja. A foltok nehezen tisztíthatók, a varratok színe megváltozik.
 • Elavulás. A színezés elhalványult, és a rajz már nem releváns. Ráadásul idővel ugyanaz a design bosszant.
 • A stílus megváltoztatása. Például úgy döntött, hogy a fényes fúziót nyugodtabban és romantikusabban változtatja meg. A világos csempe pasztell színekkel díszített.
 • Javítás. A bútorok cseréje arra a tényre vezet, hogy új kötényt, a padlót és a falakat kell választania, de nem mindig lehet új csempe.
 • Hiba. Zsetonok, karcolások és repedések egy vagy több elemben.

Nem szükséges várni a bevonat vagy a javítás kopására, személyes kezdeményezésre és a csempe frissítésére bármikor.

A csempe megújulásának leggyakoribb oka a környezetszennyezés és a vonzerő.

edzés

Mielőtt úgy döntesz, hogy a csempeit saját kezével frissíti, számos manipulációt kell végrehajtania. A bevonat megjelenését javító megfelelő előkészítés nélkül valószínű, hogy nem sikerül.

Annak érdekében, hogy az új kialakítás esztétikailag és biztonságosan nézzen a csempere, a következő lépéseket kell tenni:

 1. Értékelés. A kezdéshez ellenőrizze a csempe, jegyezze fel a látható hibákat, és fontolja meg a lehetséges megoldásokat, hogy megszüntesse azokat. Számos tervezési módot kell figyelembe venni.
 2. Varrások eltávolítása. Távolítsa el a szennyeződéseket a csempék között, és ha lehetséges, fehérítse le a habarcsot vagy távolítsa el a sérült réteget.
 3. Dirt eltávolítás. A cserép felületéről távolítsa el a természetes módon eltávolítható piszkot és foltokat: mész, rozsda, zsíros spray stb.
 4. Zsírtalanító. Oldószert vagy alkoholt használva, járjon körbe a felületen, hogy eltávolítsa a zsíros filmet. Ez a színpad bármilyen dekorációhoz szükséges.
 5. Csiszolás. Szükség szerint végzik el. A máz felső rétegét megtisztítják a csempe, valamint a szabálytalanságok és megszilárdult szennyeződések eltávolítják.
 6. Alapozás. A felületkezelést elsősorban a festés előtt használják.

Piszok eltávolítása - fontos tényező az előkészítő munkában

Cserélő habarcs

A kerámia burkolólapok legelterjedtebb cserélési lehetősége, különösen a fürdőszobában, az, hogy felváltsa a varrat nélküli habarcsot. Ilyen művelet révén a bevonat finomabb megjelenést adhat, eltávolíthatja a varratok, gomba és penész szennyeződését, valamint egyszerűen megváltoztathatja a megjelenést.

A következőket teheti:

 • helyben frissíti a habarcsot;
 • teljesen cserélje ki a habarcsot ugyanúgy, mint az;
 • megváltoztatja a varratok színét;
 • távolítsa el a mintákat színes maszkkal.

A lehúzó segítségével eltávolíthatja a régi habarcsot a csempe ízületekből

Nézzük meg, hogyan lehet frissíteni a régi csempe a fürdőszoba és a konyha ezzel a módszerrel:

 1. Nedvesítse meg az ízületeket vízzel, és hagyja, hogy a habarcs kissé áztassa.
 2. A penge használatával vágjon az ízületek szélén.
 3. Kés vagy hasonló eszközzel távolítsa el a régi masztixot a varratokból.
 4. Tisztítsa meg a hornyokat.
 5. Fogantyúkat fertőtlenítsen.
 6. Készítsen elő egy új tömeget, és töltse be varratokkal.
 7. Távolítsa el a felesleget és mossa le a cserépet a szárítás után.

Bevonat javítás

Vannak olyan kellemetlen helyzetek is, amikor valamilyen okból kifolyólag az elülső elemek használhatatlanná válnak. A hibák megrongálják a burkolat megjelenését, de ez a probléma könnyen javítható.

Ha a lapok repedt, csorba kialakítva, vagy karcolás, vagy ő csak elkezdett távolodni a megoldás, mivel gyakran előfordul, a fürdőszobában, akkor cserélje ki egy újjal. Ehhez kövesse az alábbi lépéseket:

 1. Tisztítsa meg a habarcsot az ízületek körül a sérült elem kerületén.
 2. Töltsük meg a varratokat vízzel, és várjuk, amíg az oldat szétesik.
 3. Óvatosan pattintsa a cserépet egy spatulával vagy csavarhúzóval, és távolítsa el. Próbálj meg bántani a szomszédos töredékeket.
 4. Ha azt tervezi, hogy visszahelyezi a helyére, meg kell tisztítania az egész megoldást a hátoldalról. A ragasztófalat minden esetben meg kell tisztítani.
 5. Készítse elő a habarcsot és alkalmazza az új csempere.
 6. Csatlakoztassa a cserépet a helyére és nyomja meg. Felfelé, öltés, és csapdázz egy kalapácsot.
 7. Szárítás után zárja le a varratokat.

Néha szükség lehet a bélés elég nagy részének szétszerelésére.

Használhatja ugyanazt a csempe, vásárolhat egy hasonló csempe vagy ragaszkodni egy teljesen más darab, például egy kép. Így lehetséges, hogy még számos sérült sérülés nélkül is cserélhető.

festmény

Egy nagyon érdekes lehetőség, amely lehetővé teszi a kerámia csempék frissítését a konyhában vagy a fürdőszobában a saját kezével - a festék használata. Mivel a csempeburkoló burkolatok vízzel való állandó érintkezését jelentik, a legjobb a vízálló akril keverékek használata.

Annak érdekében, hogy festeni a csempe lesz szüksége:

 • festeni;
 • primer;
 • görgő vagy kefe;
 • maszkoló szalag vagy minta.

Először gondosan meg kell tisztítani a felületet és zsírtalanítani. Ha azt tervezi, hogy teljesen felnyitja a csempe festékkel, akkor előzetesen meg kell homokolni és előkészíteni.

Frissítheti a cserépet és frissítheti a belső tér festésével

Könnyebb a festéket egy hengerrel alkalmazni, de egy ecsettel létrehozhat számlát. A festést két rétegben kell elvégezni, enyhén megszáradva. Annak érdekében, hogy más tárgyakat ne kenjen fel, vagy csak a csempe egy részét festse, használjon maszkoló szalagot. A minták létrehozásához megrajzolhatja a körvonalakat, vagy rögzítheti az elkészített mintákat a lapon.

Öntapadó

Egy másik módja annak, hogy hatékonyan frissítse a régi csempe a konyhában, magában foglalja a PVC film ragacsos alapon. Egyébként öntapadónak nevezik. Ez az anyag alkalmas szinte minden felület befejezésére, ráadásul nagyon kényelmes és könnyen kezelhető vele.

Egy konyhában egyedi kötényt hozhat létre, egy fényképnyomtatással, díszítéssel ellátott filmet használva, vagy egyszerűen egyetlen színben kombinálhatja a különböző színeket. A fürdőszobában falakat is díszíthet. Kivághatja a díszítő elemeket, vagy megvásárolhatja a kész vinil belső matricákat.

Annak érdekében, hogy a fóliát a csempe felületére rögzítse, a felületen lévő minden kiálló részt ki kell húzni és a bevonatot meg kell zsírtalanítani. Vágott matricák fragmenseket a kívánt méretű, finoman húzza a fedőpapírt és az a szög kezdeni ragasztás, simító azt gumi spatula buborékok eltávolítása céljából.

Ha filmes térfogatos vagy dombornyomott csempeburkolatot kell lefednie, akkor rendszeresen hajszárítót használhat. Kezdetben nedvesítse meg a csempe vízzel és ragassza a filmet úgy, hogy beállíthatja a helyét.

Kapcsolja be a hajszárítót, és gyengéden melegítse fel a ragasztót a háromdimenziós elem mellett. Kezdetben formát ölt. Ezután távolítsa el a felesleges vizet a széleken és vágja le a felesleges filmet.

Fontos, hogy ne melegítse fel a PVC-anyagot, különben megolvad, távolabb tartja a hajszárítót vagy csökkenti a fűtési intenzitást.

Az öntapadó film segítségével meglehetősen szokatlan és eredeti belső tér kialakítását teszi lehetővé.

Térbeli dekoráció

Egy nagyon érdekes módja annak, hogy frissítse az egyszerű fúrt csempéket a fürdőszobában vagy a konyhában, hogy különböző apró részleteket használjon a térfogat-kompozíciók létrehozásához. Ebből a célból illik:

 • gyöngyök;
 • kövek és strasszok;
 • kagyló;
 • gombbal;
 • kávébab;
 • üveg és egyéb részletek.

A térfogat dekoráció nem csak a fürdőszobát díszíti, hanem a sérült felületet is.

Segítségükkel szelektíven díszítheti a helyiséget vagy az egyedi csempeit. Csatlakoztassa az ilyen dekoráció lehet szuperkönnyű, akril lakk vagy forró ragasztó. Így létrehozhat egy tengeri témát a fürdőszobában, felveheti a konyhai kötényt stb. A kompozíció konkrét megjelenése és összetétele egyedül a képzelőerejétől függ.

A csempézett bélés frissítésének minden módja nagyszerű a konyhában és a fürdőszobában.

Ilyen egyszerű módon drasztikusan megváltoztathatja a belső megjelenését, stílusát és érzékelését, friss jegyzeteket és kényelmet nyújt.

Rögtönzött eszközökkel a saját kezét a helyiségek újratervezésével, mind a pénz, mind a saját erőfeszítéseivel minimális költséggel teheti meg.

Lehetőségek csempék (matricák, festés nélkül, csináld magad nélkül) frissítéséhez a fürdőszobában

Néha szükség van a régi kerámia burkolólapok tervezésének megváltoztatására a fürdőszobában, nagyjavítás nélkül.

Előfordul, hogy a csempe mintája a mészkő miatt megdöbbentett, és a bevonat egyedi elemeiben apró csomók vagy repedések formájában hibák jelentek meg.

A díszítéssel burkolat helyet, és ha meg akarja változtatni a stílusát a belső. A csempe frissítése a fürdőszobában anélkül, hogy megváltoztatná azt, önállóan többféle módon is elvégezhető.

Fürdőszoba tervezés változás

A sérült felületet a csempe részleges cseréjével rögzítik. A kontraszt csempe vagy dekoráció ragasztva van az üres helyre.

A szétszerelés a varratok megnyitásával kezdődik. Ez a csempe a kontúrkör körül valami éles. Ezután a kerámia csempe egy vésővel van összekötve. Ezután tisztítjuk a régi oldat falát és illesszük a szükséges elemet. Ne ragasszon sok ragasztót. A csempe nem emelkedhet fel a burkolat felett.

Frissítse a fürdőszobát egy egyszerűbb módszerrel - vinil matricák használatával. Ez a módszer kevésbé időigényes. A matricákat ajánlott ragasztani a falakon, mert ott nem lesz mechanikai hatása.

A csempe kontúr festékekkel van díszítve. A legegyszerűbb lehetőség egy pontkép festése vagy geometriai formák ábrázolása. A fürdőszobában lévő falakat is teljesen átfestették.

Vinyl csempe matricák

A díszítő matricák díszítése nem igényel sok időt. A sérült burkolólapokat korábban nem rekonstruálták. Vinyl matricák rejtenek zsetont és repedéseket.

A fürdőszoba dekorációjánál érdemes olyan matricákat használni, amelyek ellenállnak a nedvességnek, a gőz- és tisztítószereknek. Nem szükséges az egész bélést ragasztani velük. A régi csempe frissítésére a fürdőszobában matricákkal gondoskodhat a pecsétes tábláról. Ehhez válasszon olyan matricákat, amelyek azonos méretűek, mint a cserép.

Egy másik módja annak, hogy frissítse a bélést matricákkal díszítő panelek készítéséhez. A mosogató felett vagy a fal középső részén helyezkednek el. Vásárolhat egy kész panelet vagy összeállíthatja önálló kis matricákból. A második lehetőség nagyszerű kompozíciók létrehozásakor.

Az eladásra öntapadó fólia van a tekercsben lévő fürdőszobában. Egy kicsit nehezebb vele dolgozni, mint apró matricákkal, mert a dekoráció során buborékok és hajlítások lehetnek. Ezért, amikor a filmet befogja, jól kell nyúlnia. Ha a buborékok még kialakulnak, akkor tűvel átszúrhatók.

Rajzolási minták

A burkolatra rajzolva a helyiség kialakításának megfelelően kell választani. A fürdőszobában modern stílusban illeszkednek a geometriai minták. Könnyedén alkalmazhatók a lapkával ragasztott sablonok segítségével. Ebben az esetben érdemes használni spray festék. Kényelmes permetezni a sablonra.

A csempével végzett munkák a következő elvre korlátozódnak:

 1. Tömítési hibák.
 2. Az alap készítése.
 3. Festés.
 4. A védőszer alkalmazása.

A csempe díszítése előtt meg kell javítania a forgácsokat és repedéseket. A legjobb, ha a gipszeket nedves helyiségekben használja. A csempe helyreállítása kötelező lépés, mivel a festék a hibákat kiemeli.

A régi csempeburkolatokat és repedéseket egy kis simítóval lezárják. A cserép felületére dörzsölt szála kissé egyenletesebb lett.

A csempék tisztítása előtt alaposan tisztítsa meg a burkolólapokat. Szárítás után acetonmentesítjük.

Ha kerámia festéket használnak rajz mintákhoz, akkor a csempe nem kezelhető finom szemcsézett csiszolópapírral és speciális alapozóval.

Az ilyen dekoratív kompozíció tökéletesen sima alapokra esik. Minden más típusú festék használata esetén növelni kell a csempe tapadását.

Kép rajzolásához használhatja az elérhető eszközöket, például a maszkoló szalagot. Ezzel háromszög alakú mintát helyezhet. Ez a modern megoldás négyzetes csempékhez alkalmazható. A háromszögek helyét előre meg kell fontolni. A vázlat legegyszerűbb módja papírra készítéséhez.

A minta felhordásához félig átlósan kell osztani a lapkát. Egy vékony ragasztószalag ragasztva van a kívánt háromszög körül. Ezután az alakot alaposan festették egy kis ecsettel.

A minták helyett állandó festményeket használhat. Ez a legváltozatosabb változata a bélés dekorációjának, mivel a monophonic csempe bármely stílusban illeszkedik.

Szilárd festés eltávolítás nélkül

A folyamatos festéshez a bélés teljes felületét kezelik, beleértve a csempe közötti csuklókat is. A munkát henger és ecsetek végzik. A festéket vékony rétegen alkalmazzák. Különös figyelmet fordítanak a varratokra. Ezek szépen festett ecsettel.

A csempe megújítása a fürdőszobában szilárd festéssel nem mindenhol lehet. Jobb, ha nem érintkezik a gőzzel gyakran érintett felületekkel. Néhány idő elteltével a festék ezen a helyen elkezd hámozni és elmozdulni a cseréptől.

Csempefesték a mosdó, a WC és a padló közelében. A falak körül a fürdőszobát, ha szükséges, bordázzon panelek, amelyek ellenállnak a gőz hatásainak. A régi csempe tetejére van szerelve. A fal befejezése előtt megtisztítják és zsírtalanítják. Ezután különleges ragasztót vagy folyékony szöget látnak rájuk. A paneleket erősen nyomja a falhoz úgy, hogy jól ragasztják a lapkát.

Segítségével folyamatos festés zónás térben. Például a zuhanytálcában kontrasztos árnyalatot készíthet. Egy másik lehetőség a színes ékezetek eloszlása. Ebben az esetben a helynek azonnal meg kell jelennie a fürdőszobába való belépéskor. Egy másik színben festeni lehet a falat a mosdó közelében.

Alapszabályok

Minden munka előtt kell tisztítani a szennyeződés, különben a festék fekszik a felületen a cserép egyenetlenül. Csiszolóanyag tisztítószerek ajánlottak a környezetszennyezés ellenőrzésére.

A csempéket finom szemcsézett csiszolópapírral és ragasztó alapozóval kell kezelni. Ez növeli a festék ragasztását sima csempe a fürdőszobában. A kezelés során különös figyelmet kell fordítani a csemperagasztásokra.

Érdemes használni a kerámiához vagy a cseréphez készült festéket. A latex és alkid készítmények jól bizonyultak. Festeni kell a burkolat egy kis területét, amely egy feltűnetlen helyen található, majd ellenőrizze a bevonat tartósságát.

Érdemes folytatni a festést csak a primer alkalmazása után egy nappal. Ez alatt az idő alatt az eszköz pontosan megszárad és tartós filmet képez.

A festéket több rétegben alkalmazzák. Tehát egy egyenletesebb és tartós bevonat legyen. Az előző festékrétegnek teljesen száraznak kell lennie.

Szükséges eszközök

A csempe frissítéséhez a következő eszközök szükségesek:

 • Csiszolópapír.
 • Szivacs.
 • Maszkoló szalag
 • Cover film.
 • Roller egy kis nap.
 • Kefék.

A volumetrikus dekoráció önmagát csinálja

Segítsen frissíteni a fürdőszoba burkolatát és a kéziszerszámokat, mint a gyöngyök, kagylók és kavicsok. A díszítőelemeket a csempe ragasztja. Kisebbeknek kell lenniük, nehogy elesnek. Jobb, ha volumetrikus dekoráció van olyan helyeken, amelyek enyhén szennyezettek, mivel a texturált elemeket nehezebb mosni.

Frissítse az öltéseket

A régi csempe frissítése nem szükséges. A fugázó tisztításával friss megjelenést adjon a bélésnek. Idővel a varratok sötétednek, színt váltanak és piszkosak. Ez a fürdő nedvességtartalmának növekedésével magyarázható.

A könnyű habarcs elsötétítéséhez különböző eszközöket használhat. A szín visszaállításához speciális ceruzákat vagy jelölőket kell használni. A habarcs festékkel visszaállítható. A cementkeverékekhez a Mapeihez illeszkedjen a Fuga Fresca.

Ennek a festéknek az előnye - széles színválaszték.

A speciális szerszámok nem mindig segítenek megbirkózni a varratok és a piszok sötétítésével. Különösen nehéz helyreállítani az árnyalatokat. Ezenkívül a festék nem ajánlott a repedt varratok felhordására. Ebben az esetben az egyetlen megoldás a habarcs cseréje.

Szabályok a sérült területek eltávolítására

 1. A sérült területet bármilyen éles tárgy segítségével eltávolítják.
 2. A varratok tökéletes tisztításához használjon porszívót.
 3. Kisebb sérülések esetén a habarcsot helyileg cserélik.

Teljes csere

Teljesen a mechanikusan eltávolított habarcs. Ehhez egy speciális kaparó kötőanyagot használhat. Óvatosan kell dolgozniuk, hogy ne sérüljenek a csempe. A régi cement alapú fugázást előkezelni kell egy savas tisztítószerrel. Ez segít felgyorsítani a cserét.

Meg kell tisztítani és megsemmisíteni a nyílt csempe ízületeket. Először meg kell préselni, hogy a kis fugázótörmelékeket megragadják. A por porszívóval tisztítható. Ezután a varratokat szivaccsal mossák és hagyják jól száradni. Ezután új habarcsot használnak spatulával.

A csempe ízületek lehetnek a dekor elemei. Ebben az esetben válasszon ki egy kontrasztos árnyalatot. Nagyszerű lehetőség - fehér csempe és sötétkék varratok.

A csempe frissítése | Építési portál

Gyakorlatilag a ház belsejének minden eleme megújítható. Természetesen nem nehéz belélegezni az új életet bútorok, textíliák és díszítő kellékek részévé. De mi a helyzet a tartós kivitelezéssel - cserép és kerámia burkolólapokkal?

Időközben a legérdekesebb belső zavarás, ízlés és divatváltozás, az élénk színek elhalványulnak, és a szoba frissítésére is vágynak. Ebben az esetben nem kívánja a házat poros építési helyre fordítani, és költséges javakat fizetni. A cserép cseréjének alternatívája az, hogy frissítse, ami sokféleképpen végrehajtható.

A régi csempe frissítése: rendelkezésre álló lehetőségek

A csempe megjelenésének javítása és a felismerés nélküli átalakítás érdekében a konyha vagy a fürdőszoba valóságos, anélkül, hogy felújítaná őket. A tervezők azt tanácsolják, hogy ne rohanjanak, hogy megverjék a régi csempeburkolatot, és dolgozzanak frissítésükön. Elég, ha az egyik bizonyított módszert használjuk:

 1. Cserépcsuklók frissítése.
 2. Cserélje ki a befejező anyag sérült területeit.
 3. Válassza ki az eredeti matricákat, és tegye őket a régi cserépre.
 4. Rajzoljon szokatlan mintákat a felületen.
 5. Teljesen át kell festeni a csempézett felületet.

Néhány módszer több képességet és anyagköltséget igényel, mások pedig - kevesebbet. A kerámia burkolat frissítésének választása a kívánt eredménytől függ: a belső tér teljes átalakulása vagy a helyiség "felfrissítése". A csempék helyreállításának minden módját vegyük figyelembe részletesen.

Frissítse az öltéseket

A falburkolatok és padlólapok észlelését nagymértékben befolyásolja a gondos fugázás.

Csiszolóanyagokkal, gombákkal és penészgombákkal végzett tisztítás negatív hatást gyakorol a padlóra, és a csempecsuklók elvesztik kifejező képességüket.

A konyhai csempe habarcsára, koromra, zsírra és porra helyezkednek el, és bármennyire is óvatosan mossa át a kötényt a munkafelületen, a varratok közötti tér elveszti a megjelenését, elszakad, repedésekké válik.

A varratok részben visszaállíthatók, vagy teljesen kicserélhetők.

A varratok frissítésére vonatkozó eljárás:

 1. Távolítsa el a vízpermetet az ízületekből. Nagyon óvatosan kell eljárnunk, hogy ne károsítsuk a cserépet. A "kaparás" fugázó megfelelő építési kés. A véső jobb, ha nem használja - nagy a károsodás veszélye a csempe szélein. Egy speciális szerszámot használhat a habarcs lágyítására. A készítmény alkalmazása után (2-3 perc elteltével) a habarcs lágy lesz, mint a fogkrém, és nagyon könnyen eltávolítható.
 2. A habarcs eltávolítása után a bevonatot öblíteni, tisztítani és szárítani kell.
 3. Készítsen elő egy új habarcsot és alkalmazza a kapott masszát új módon.
 4. Tisztítsa meg a burkolólapot a habarcsoktól.

Tanács. A tervezők a habarcs használatát javasolják, ellentétben a felület alapvető hangjával. Kísérletezni a színt, akkor kiderül, hogy frissít egy csempe a felismerhetetlenségre

A cserépcsuklók helyreállításához nem feltétlenül kell eltávolítani a régi habarcsot. Ezt a módszert használhatja:

 1. Tisztítsa meg a szennyeződést mosogatószerrel és merev ecsettel.
 2. Ezenkívül a kékes és fekete foltokat gyengéd ecetoldattal kell kezelni.
 3. Öblítse le a csempe felületét vízzel és szárítsa meg.
 4. Festse a réseket a csempe között egy jelölővel vagy varrófestékkel.

Fontos! A varratok festése egyszerű módja a csempék frissítésének. A habarcs teljes cseréje - hosszabb, de ugyanakkor tartósabb helyreállítási módszer

A csempe részleges cseréje

A törött, elhalványult vagy sérült csempéket új helyére kell cserélni. Ezt a munkát gyakran a ház tornácán, a folyosón vagy a konyhában lévő padlólapokkal kell elvégezni.

A megromlott lapok cseréjekor nem szükséges azonnal felvenni a vésőt vagy vésőt. Annak érdekében, hogy az egész szomszédos elemet ne rontsák el, fokozatosan kell eljárnia:

 1. Tisztítsa meg a sérült csempe körüli szakadást egy speciális kaparóval.
 2. Fúrjon néhány lyukat a cserép közepén egy betonfúróval.
 3. Óvatosan vegye le a csempe központi részét egy vésővel. A fennmaradó részeket legyőzze a középponttól a szélek irányába.
 4. Tisztítsa meg a felszínt, ahol a régi cserép található - vegye le a ragasztót és a ragasztó maradványait.
 5. Próbálj ki egy új csempe. Pontosan meg kell egyeznie az előző méretével, hogy a csempék közötti varrás vastagsága megegyezzen.
 6. Cserép ragasztót alkalmazzon az elkészített cserépre, és helyezze a fal vagy a padló üres területére.
 7. Rögzítse a ragasztott lapokat az oldalán keresztekkel.
 8. Vizuálisan értékelje az új csempe megfelelését a fal / padló teljes színével.
 9. Távolítsa el a kereszteződést, amikor a csempézett ragasztó megszárad.
 10. Vedd fel a kívánt színes habarcsot, és zárja be a varratok tömegét az új csempe és régi elemek között.
 11. Ha a habarcs száraz - törölje le a burkolólapokat nedves ruhával, és tisztítsa meg a felületet a cefre maradványaitól.

Régi csempe díszítése

Vinilragasztók használata

A konyhai vagy fürdőszobai csempe frissítésére speciális matricákat használhat. Az anyagnak számos értelmezése és színes megoldása van. A dekorációs matricák használatának előnyei a következők:

 • a rajzok, textúrák és a teljesítménycímkék anyagai széles skálája;
 • a páratartalom és a hőmérséklet ingadozás ellenállása;
 • agresszív környezetekkel szembeni ellenállás;
 • képes egy matricát egyéni, saját vázlat szerint rendelni;
 • az egyszerű gondozás;
 • a vonzó megjelenés hosszú megőrzése.

Vinyl matricák a csempe számára: fotó

Az öntapadó bevonat kiválasztásánál a következő paramétereket kell figyelembe venni:

 1. Gyártási anyag:
  • a szilikon matricák áttetszőek és átlátszóak, sűrűek és puhaak; az anyag jól tolerálható;
  • a vinil matricák különböző mintázatokkal, színekkel és alakzatokkal rendelkeznek; jól illeszkedjenek hozzá, és ha megfelelően alkalmazzák őket, nagyon tartósak.
 2. Egyéni minta. Természetesen a kész matricák kiválasztása nagyon nagy, de a szobád egyéniségét mindig egy exkluzív elemre szeretné hangsúlyozni. Hogyan kell ezt csinálni?
  • rajzoljon közelítő képet papíron vagy vegyen fel tematikus fényképet az interneten;
  • talál egy kisvállalkozást (egy nagyvállalat nem valószínű, hogy egyetlen projekt végrehajtását vállalja); kívánatos, hogy a matricát nagy formátumú vagy belső plotterre nyomtassák oldószeres tintákkal;
  • készítsen elrendezést egy grafikus szerkesztőben (a vállalat átveheti a gyártó munkáját);
  • küldje el a nyomtatónak;
  • a kész matricát meg kell vágni és fel kell vinni a falra.
 3. A matricák és a lapok kompatibilitása. Íme néhány ajánlás, amelyek segítenek kiválasztani a matrica és a szoba belsejének legjobban illő matricáját:
  • a fürdőszobában / konyha dekorációjának természetes színekben történő megválasztása, a virágok színének megvizsgálása - egyértelművé válik a hangok helyes, természetes kombinációja;
  • Fontos megjegyezni, hogy a színek ésszerű kontrasztja - a könnyű elemek harmonikusan néznek sötét felületre, és fordítva;
  • rajzok, monogramok és díszítések használatával "összefűzheti" a belső elemeket, amelyek nem kompatibilisek színárnyalatokkal, és így szerves, teljes képet kapnak.

A lépcsőben részletesen leírjuk, hogyan lehet frissíteni a csempe a fürdőszobában dekoratív matricákkal:

 1. A cserép felületét zsírtalanítani kell és meg kell mosni. Normál WC-szappan vagy mosogatószer folyadék fog elvégezni ezt a munkát.
 2. Törölje le a burkolólapokat. A ragasztandó felületet feltétlenül meg kell szárítani, ellenkező esetben a matrica nagyon gyorsan kialszik, és a ragasztás nem működik.
 3. Ragassza fel a matricát a falra, és keresse meg a legmegfelelőbb helyet.
 4. Egy kis matricát azonnal ragaszthat a csempe. Távolítsa el a védőpapírt, ragassza fel a fal felületére ragacsos oldalt, és simítsa le puha ruhával a középső irányból a szélek felé.
 5. A vékony szélekkel ellátott nagy méretű matricát lehetőleg át kell helyezni egy rögzítőfóliára.
  • tegye a matricát sík felületre, és simítsa a hajtásokat;
  • tegyen egy rögzítőfóliát a matricára - a kép legyen a polietilén ragacsos oldalán;
  • vegye le a védőpapírt a matricaról;
  • Csatlakoztassa a rajzot a fal kiválasztott helyéhez, simítsa le a matricát, és óvatosan távolítsa el a rögzítőfóliát.

Tanács. A matrica gondozása nagyon egyszerű. Elegendő, hogy rendszeresen törölje szivacsot és mosószert. Kívánatos, hogy a tisztítószer összetétele nem csiszoló részecskék, amelyek megkarcolhatják a filmet, és elrontják a képet.

Kézi festett csempe

Kreatív megjelenés a csempe kézzel festett. Két módon hajtható végre: sablon nélküli minta vagy sablon használata.

Fontos! A stencil nélküli festés valószínűleg a professzionális művészi készségekkel rendelkező emberek erejéig terjed. Az otthoni mesterek számára jobb, ha sablont használnak - ez nagymértékben megkönnyíti a munkát, és segít elkerülni a hibákat, mikor rajzol képet.

A sablon és a minta létrehozásához a következő eszközökre és anyagokra van szüksége:

 • a minimális vastagságú karton vagy a laminált film a klisé létrehozásához;
 • bélésanyag a sablon vágásához;
 • mély behatolású alapozó (nedvességálló);
 • papír ragasztószalag;
 • spray ragasztó;
 • festék kerámiához - megfelelő akril vagy víz-diszperziós latex;
 • különböző vastagságú szivacsok és kefék;
 • csiszolópapír (finomszemcsés);
 • kemény kefe;
 • tisztítószer;
 • zsírtalanító oldat - alkoholt használhat;
 • marker és ceruza;
 • kés a kartonpapír vágásához.

A sablon létrehozása több szakaszban történik:

 1. Válasszon egy képet vagy mintát. Ne használjon összetett díszeket sok apró részletre. Nem lehet egyértelműen rajzolni a lapon, és a kép "homályos" lesz.
 2. Vigye át a rajzot a laminált fóliára / kartonra úgy, hogy nyomópapírt helyez.
 3. Vágott minta jelöléssel.
 4. Készítsen elő egy pár példányt ugyanabból a számból.

Rajz rajz rajz festékek egy kerámia csempe:

 1. Készítse elő a felületet:
  • tiszta a csempe egy durva ecsettel és szivaccsal mosószerrel;
  • öblítsük le vízzel;
  • a felületet csiszolópapírral kezeljük, amíg enyhe homályosság nem fordul elő;
  • távolítsa el a por maradványait egy ecsettel vagy ronggyal;
  • törölje le a burkolólapokat zsírtalanító oldattal;
  • szárítsa meg a felületet;
  • a kerámia csempe előkészítése;
  • várjon addig, amíg az alapozó teljesen megszárad.
 2. Sablon csatolva a falhoz. Ehhez használjon ragasztószalagot vagy spray ragasztót.
 3. Ceruzavonás kontúr minta.
 4. A körvonalat a színmintának megfelelő festékkel körülvéve rajzolja meg.
 5. A festékezés technikája szétszóródik, az ecsetet a csempefelülethez képest derékszögben kell tartani.
 6. Várja meg a kontúr száradását (kb. 30 perc).
 7. Töltse ki a minta belsejét.
 8. A festmény alkalmazása során nemcsak ecsetet, hanem szivacsot is kell használni. A kefésperemek különbözőek és érdekes vizuális effektek jönnek létre, és az egész kép vonzóbb és érdekesebb.
 9. Ha a képet nem szaggatották, hanem löketekkel, akkor meg kell ismételni a festési eljárást 2-3 alkalommal.
 10. Várja meg, hogy az egész mintázat megszáradjon és távolítsa el a sablont.

Csempe átfestése

A festéshez kerámia termékekhez vagy univerzális festékhez, például akrilhez festékre lesz szükség. Emellett szükség van epoxi alapozó, finom csiszolópapír, ecset és görgő készítésére.

A csempék újrafestési folyamata több lépcsőben következik be:

 1. Tisztítsa meg a csempe. A felszínen nem szabad maradni zsíros foltok, sárga folt és látható piszok.
 2. A felületet csiszolópapírral csiszolja.
 3. A burkolólapot egyenletesen bevonjuk egy alapozóval.
 4. Keményedés után az epoxi alapozó tartós filmré változik, amelyet finom szemcsézett csiszolópapírral kissé tisztítani kell. Egy durva felületen a festék egyenletesebben csökken.
 5. Alkalmazza az első festékréteget, hagyja megszáradni és ismételje meg a színezést. A festéket általában 3 rétegben alkalmazzák.
 6. Az utolsó festékréteg megszáradása után a csempeit szappanos vízzel mossa le és tiszta vízzel öblítse le.

A csempék felújítása a fürdőszobában vagy a konyhában meglehetősen egyszerű. Használhatja a legegyszerűbb módszert - stick matricák, vagy több időt igényel - cserélje ki a varratokat, vagy díszítse a felületet egy festéssel. A választás mindenki személyes kívánságától függ, a szabad idő rendelkezésre állásától és a régi csempézett járda állapotától.