Legfontosabb > Tervezés

Keverőcső a keverőhöz - ő is egy kavics a keverő számára, ő egy gander a keverő számára

A csőcsapot vagy csaptelepet gyakran nevezik kiöntőnek vagy gandernek. A vízvezeték ezen alkatrészét naponta többször megfigyelhetjük a keverő vagy csaptelep használata közben. Ezért nagyon fontos, hogy kiválassza a csapot a keverő számára, hogy megértse annak szerkezetét és célját. A kifolyócső nem önálló rész. Ez az összetevő, amelynek célja a keverőből a fürdőbe vagy mosogatóba jutni. És ebben a cikkben meg fogjuk mondani, hogy hogyan vannak elrendezve a kifolyók, milyen tervek, méretek, formák, milyen anyagból és hogyan készültek.

1. A csapágy kialakításának fő jellemzői a keverő alkalmazásától függően.

A kifolyócsíkok típusai attól függnek, hogy a keverő telepítve van-e és hogyan használják. A konyhai mosogató csapok például hosszú, nagy mozgatható kifolyóval rendelkeznek a mosogató hatásos területének növelése érdekében, így kényelmes mosogatószereket mosni. Vannak modellek visszahúzható kifolyóval és zuhanyzó öntöződobozokkal. A fürdőkádak általában rövid, rögzített kifolyóval rendelkeznek, és a fürdő oldalán vannak elhelyezve. A zuhany csaptelepek nem rendelkeznek kifolyóval, a víz a tömlőn keresztül azonnal belép a zuhanyfejbe.
A sokoldalú modellek hosszú, forgatható kifolyóval rendelkeznek, amely mosogatóba vagy fürdőbe irányítható. Természetesen egy ilyen keverő nagyon kényelmes, de kevésbé feszes, és a kifolyócső állandó fordulata különböző irányban nem jár - gyorsabban megtörik. Az univerzális csaptelepek általában egy rugalmas tömlővel vannak ellátva, amelynek végén egy zuhanyfej található (külön kar vagy gomb használható a vízellátásnak a kifolyóhoz / tömlõhöz való kapcsolásához).

2. Keverék a keverőhöz - a fő geometriai paraméterek

A legfontosabb geometriai méretek a keverőcső magassága, a keverőcső hosszúsága és a keverő kifolyónyílása (cső vagy gander). Van még egy GOST 25809-96 csaptelep és csap. Típusok és fő méretek

Keverőcső magassága

A kifolyó magasságának mérésekor meg kell mérni a keverő aljától a vízig terjedő nyílásig tartó távolságot. Ezt a méretet az ábrán a "2" szám jelöli. Különös figyelmet kell szentelni a hosszú kifolyócsőnek és alacsony kifolyócsapnak - nem mindig alkalmasak sekély mosogatókra. A kifolyó magassága 20 és 900 mm között változhat, ez az egyik legfontosabb paraméter, amelyet figyelembe kell venni a készülék megvásárlásakor: a nagyon kicsi kifolyó miatt kényelmetlen használni (ez különösen fontos a konyhai keverőknél), túl magas lesz a használható hely.

Keverőcső hosszúsága

Ezt a paramétert figyelembe véve vegye figyelembe a készülék vásárlása során: túl rövid kifolyó miatt a vízsugár megtörheti a kád vagy a mosogató oldalán, és túl hosszú a kifolyócsökkentés, ami csökkenti a kényelmet a keverő működtetése közben. A keverő hosszának méréséhez mérje meg a vízszintes távolságot a keverő legtávolabbi pontjai között. Meg kell mérni a távolságot az alap legtávolabbi pontjától a fúvóka legszélsőségesebb pontjáig. Ezt a méretet az ábra a "3" számmal jelzi. A kifolyó hossza 32 és 510 mm között változik.

A kifolyónyílás (csévélő vagy gander) szélessége

A szélesség a vízszintes távolság a keverő szűkebb oldalának élei között. Ezt a méretet az ábra a "4" számmal jelzi. A kifolyó szélessége néhány millimétertől több tíz milliméterig változhat.

3. A kifolyó keverő alakja

Keverőcső a keverőhöz. Hagyományos forma

A kifolyócső lehet hagyományos (klasszikus) vagy kaszkád alakú. Mindkét esetben a keverőkészülékek eszközének elve teljesen azonos, kivéve a szemöldökét, amelynek nagyobb keresztmetszete és ennek következtében nagyobb átbocsátás (kb. 2-szer). A hagyományos alakot cső alakú csőnek (kerek, háromszög, ovális stb.) Tekintjük. A cső lehet egyenes vagy hajlított, hosszú vagy rövid, sarkokkal vagy anélkül, ilyen klasszikusnak nevezik, és mindenütt használják - tökéletesen illeszkedik bármilyen designhoz.

Kaszkádos keverőcső

A kaszkád keverők még nem túl gyakoriak a szokatlan megjelenésük miatt. A kaszkádfürdő kútja a piac relatív újdonságának számít, és nem olyan elterjedt, mint a klasszikus kollégája. A hagyományos csöves alakú, kaszkádos keverők lapos és széles kifolyóval rendelkeznek; A méretek modellenként változhatnak. A kaszkádkeverők főként a fürdő oldalán és a zuhanytálca falán helyezkednek el, kevésbé a mosogatók számára. A hidromasszázs fürdőkben az ilyen típusú kagylóval ellátott keverők már szerepelnek, és a tálca közepén vagy az elülső részein helyezkednek el - így a csaptelep kiáramló víz a mosógépben lévő személy fejét mossa le. Különálló modellek vízesések telepíthető a dekoratív állványok és podiumok. A nagy sávszélesség mellett (néhány percig tart vízzel, még egy nagy fürdővel is), a lépcsőzetes csapok egyszerűen gyönyörűek és valójában egy mini-vízesést imitálnak az Ön lakásában. A tervezők nagyra értékelik az eszköz külső hatását, és a lépcsőzetes fürdőkádak széles körben használatosak ahhoz, hogy a szoba különleges eleganciát, kényelmet és természetes kényelmet biztosítson.
A kaszkádcsapok a legdrágább termékek a teljes mixer piacon, de árukat nem csak a kiváló vizuális hatás, hanem a termék kiváló minősége is indokolja.

A keverők kútlapjainak formái nagyon változatosak. Nézze meg a következő illusztrációt, és nagyon meglepett leszel. És ha meglátogat egy jó vízvezeték üzletet, rengeteg új dolgot fedezhet fel.

4. Keverék a keverőhöz. Anyag- és gyártástechnológia

Gyártási technológia

A csaptelepek keletkezésének módjáról és a csapok általában megtekinthető itt vagy itt egy példa.

A gyártási módtól függően a csőszerű, keményforrasztott és öntött öntvényeket megkülönböztetik.

A legolcsóbb megoldás egy csöves termék lenne. Úgy néz ki, mint egy fém cső és görbe alakú. Ez egy fém cső hajlításával készült. A csőszerű cső olcsó, elsősorban azért, mert a drága anyagok nem mennek a termelésbe, és nincsenek apró részletek a tervezésben;
A keményforrasztott változatok drágább változata. Gyakran előfordul, hogy a termékek meglehetősen eredeti formájúak, ezért a legvonzóbbak a belsőépítészethez;
A legdrágább típusú kifolyók a gyártási módszer szerint - öntött minták. A daru testét teljesen kiöntik - vágás és forrasztás nélkül. Az öntött öntvények könnyen megkülönböztethetők más típusoktól a termék nagyon kézzelfogható súlyával.

Anyag a keverőgyűrű gyártásához

A kiváló minőségű és megbízható csaptelepek gyártásához használt anyagok nem annyira, mint első pillantásra. Számos fémötvözet, néhány műanyag és kerámia. Az egyedi tervezési lehetőségek - akár kő, fa, üveg és kristály is lehet. Ez minden. De milyen anyagokat használt a keverő gyártásánál, természetesen az árától függ.
A lyukak gyártásához leggyakrabban használt anyag a réz (réz és cink ötvözet). A Chrome a legjobb anyag a keverők burkolatainak (csévék) bevonatolásához, ideálisan bármilyen belső térre, újjászületésére a hűvös színével és hozzáadásával. Ezenkívül a króm antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik. Egy másik kitűnő lehetőség a keverők bevonására zománc. Kiváló megjelenésű, de nem ellenáll a mechanikai igénybevételnek - elszakad. Bár a zománcozás lehetővé teszi a dekorációs keverők márvány, arany, bronz.

Készülék kifolyó keverő (fotók, ábrák)

Csőszerű csövek

Tekintsük a leggyakoribb és legkedveltebb csöves csövek típusát. Egy görbült csőből áll, általában kör keresztmetszetű.

Ahhoz, hogy ilyen kiáramlást hajtson végre, nem igényel költséges összetett berendezéseket, mivel nincs forrasztás és kevés részlet. Tény, hogy csak a megjelenésnél különbözik a drágább öntvényektől, egyébként ugyanazt a funkciót látja el, és hosszú ideig szolgál.

Lássuk, hogyan működik a csőcsonk.

A ház végénél lévő hornyok olyan hornyok, ahol két gyűrűs gumiszalag és egy műanyag osztott gyűrű van behelyezve (itt fehér).

A műanyag gyűrű szolgál az ütközőnek a csavaranya számára, és így rögzíti a kifolyót.

A gyűrűs gumi szorosan rögzíti a kifolyócsövet, valamint megakadályozza a lyuk túlfolyását.

A rossz minőségű kifolyó könnyedén azonosítható egy gumigyűrűvel, nem pedig kettőnél: ez nemcsak gyorsabban elhasználódik, hanem rosszabbul is kijavítja a kifolyót, ezért elkezd lefagyni és szivárogni.

Néha, a csúszás megkönnyítése érdekében egy vékony és rugalmas műanyag gyűrűt adnak az anya és a kifolyócső közé. A mi vízminőség, ilyen tömítés "zakaltsovyvatsya" az idő múlásával, egy kis rés között és a kifolyó elárasztja a szennyeződést, ami végül megakadályozza a forgatást. Ezért, figyelembe véve a két gumigyűrűt, nincs ilyen értelemben.

A cső átmérője és a házban lévő lyukak, amelyeknél a kifolyócső csatlakozik, általában 18 vagy 19 mm (két fő szabvány). Kút kifogásakor szem előtt kell tartani, hogy ez a két típus nem helyettesíthető. A varion szabványos 18 mm-t használ. Varion kútjának megvásárlásakor biztos lehet benne, hogy a Varion testhez illeszkedik.

A kifolyócső másik végén egy szál van a szellőztető alatt:

Forrasztott csövek

A forrasztott csövek általában drágábbak, de látványosabbak.

A gumi- és műanyag gyűrűket külön-külön megmunkált mellbimbókon helyezik el.

A mellbimbó be van csavarva a testbe, a kifolyó be van helyezve, és szintén egy nagyobb méretű anyával van rögzítve.

A forrasztócsatornákban a Varion műanyag osztott gyűrű különleges alakú, és a kiugrással belép az anyacsavarba.

Néha az anyacsavar helyett egy csavart használnak, amelyet a házban csavart a kiöntő forgási tengelyére merőleges.

Ebben a kialakításban az anyacsavar lazítása megszűnik működés közben.

A Varion keményforrasztásokban egy érdekes profil (nem csak kör) használatos.

Bal oldali kiöntő Varion D alakú. Jobbra van egy másik vállalat kútja.

A kiöntőcsúcsok csúcsánál az anyákat forrasztják a levegőztető és a mellbimbó alatt, mindezt polírozva és összeszerelve.

További részletek, műveletek, és a cső vastagsága ezzel a gyártási módszerrel többet igényel.

Az alaptól eltérő átmérőjű alak elérése érdekében a munkadarab nem csak hajlani, hanem "felfújni" (néha ez lehetővé teszi az anyag megtakarítását).

A falvastagság csökken, de általában nem csökkenti a kifolyó minőségét.

Cast öntvények

A legdrágább. Az eset teljesen áramlik és forrasztás nélkül, csak a mellbimbó és a levegőztető szálát vágják le. A falvastagság kb. 3 mm, a formák nagyon eltérőek lehetnek. Ezek a kifolyók súly szerint felismerhetők.

Mit csinálnak a kifolyók?

Az öntött öntvények sárgarézből készülnek az LS-59 öntvényhez, a többi sárgaréz L63, L68 vagy analóg anyagokból készült - alkalmasak műanyag deformációval történő gyártására.

A legolcsóbb termékekben rozsdamentes acélcsövek találhatók, nem lehetnek nikkel és króm bevonattal, de egyszerűen polírozottak. Rendkívül kis falvastagságúak (jó minőségű öntvények esetén a fal ≈ 0,8 mm, a kiváló minőségű öntvények esetében ≈ 3 mm), és ellentétben a névvel, rozsdával.

üzemzavarok

A kifolyócső leggyakoribb problémái (csökkenő sorrendben):

 • csavarja le az anyát;
 • egy eltömődött aerátor miatt hányt;
 • megdörzsölte a gumigyűrűket;
 • törött műanyag gyűrű.

A leggyakoribb probléma (az eldugult levegőztetővel nem számolva) csavarja ki. Ha nem elegendő a nyílás szoros meghúzása a beszerelés során, akkor a kupak anyája fokozatosan lazul, és előbb vagy utóbb teljesen lazul, és kialszik a kifolyóval.

A kifolyócső nyomásmentesen húzható ki az eltömődött szellőztető miatt, mivel a szivattyú nem alkalmas arra, hogy a hálózati nyomást önmagára tartsa, a víznek át kell áramolnia. Ilyen esetekben a tulajdonos általában elveszti a tömítőgumit, helytelenül helyezi a műanyag gyűrűt, valamilyen okból megrázza a FUM szalagot (ami teljesen értelmetlen), minden áramlik és lóg, bár éppen időben kellett húznia az anyát, semmi sem tört.

Ha a gumigyűrű szakadt, vagy a műanyag gyűrű megingatlan, elegendő újakat vásárolni a boltban, mivel meglehetősen olcsóak. Néhány zsíros gumi megrongálódhat vagy megduzzadhat - javasoljuk a szaniter vazelin használatát.

Gyakran történik így: az emberek lógatnak egy vödröt a kifolyócsövön, és töltik fel vízzel (még mindig enyhén hajlanak). Ebben az esetben leggyakrabban a mellbimbó vagy a csőszerű cső megszakad (a horony mentén). A problémát a törött alkatrész egyszerű cseréje megoldja.

A Varion különféle hosszúságú csöveket szabadít fel. Választhatja azt, amire szüksége van. Ha a boltban nincs megfelelő hosszúságú kifolyó, ingyen megváltoztathatja a szervizközpontunkat.

Mixer gander: eltávolítás, módosítás, javítás

A mixer hibája - egy bosszantó helyzet, de nem katasztrófa. Ne rohanjon újat vásárolni, mert leggyakrabban az alkatrészek természetes viseléséről beszélünk, ami könnyen cserélhető. A "Without Plumbing" magazin tudja, hogyan kell, ha a csaptelep csatorna a fürdőszobában vagy a konyhában folyik, és kész arra, hogy hasznos információkat osszon az olvasókkal. Itt talál hasznos tanácsokat, részletes leírást a bontáshoz, a gyakori lebontásokhoz és az eltávolítás módjaihoz, valamint a minőségi alkatrészek kiválasztásának titkait.

A mixer hűsítése a fürdőszobában: csináld magad és lépésről lépésre

A "gander" kifejezés a mindennapi életben határozottan megmaradt, és a professzionális vízvezeték-szerelők gyakrabban használják, mint az "izliv" helyes nevet. A keverő ezen részének minden változatának három megnyilvánulási formája van, amelyek mindegyike külön figyelmet érdemel.

Szivárgás az anya területén

Egy gyakori probléma, amely a víz szivárgását jelzi a csatlakozópontban a keverő testéhez képest. Az a tény, hogy a keverő a fürdőszobában áramlik a csévélő alatt, egyszerű és triviális - a tömítést a csomóponton viselték. Ez a rész minden otthoni mester hatalma alatt cserélhető, és az eljárás a következő:

 • Vegyél egy új O-gyűrűt a kívánt méretre.
 • Megfelelő méretű állítható vagy nyílt végű csavarkulccsal csavarja le a csavaranyát a kifolyócső és a test csomópontján.
 • Annak érdekében, hogy ne karcolja meg a bevonatot, helyezzen egy vastag ruhát a kulcs és az anya közé.
 • Fordítsa el a ganderet, hogy eltávolítsa a testből. Némi erőfeszítésre lesz szükség.
 • A kopott tömítés kihúzásához kést vagy más vékony tárgyat kell hozzáfűzni.
 • Szereljen be egy új tömítést a helyére, és helyezze be a gyűrűs mélyedésbe.
 • A kenőanyagot a tömítésre kell felhordani, ami megkönnyíti a szerelést, és nem teszi lehetővé a tömítés megszakítását szűkítéskor. Egy egyszerű folyékony szappan meg fog tenni, de helyénvalóbb vásárolni egy nem illékony szilikonzsírt a vízvezeték üzletben.
 • Helyezze be a kifolyót a testbe, erősen nyomja meg és manuálisan húzza meg a csavaranyát.
 • Csavarja be az anyát egy ruhával, hogy megtartsa a fedelet, és óvatosan húzza meg.

Ez a javítás akkor tekinthető befejezettnek, és a helyzet, amikor a csatorna a csaptelepen áramlik a fürdőszobában, a múltban marad a következő kopásállóságig.

A gumibetétek nem a legjobb megoldás a javításhoz. Jól bevált tömítések a fürdőszobában gusaka csaptelephez, paronitból készültek. Ez az anyag a nedvesség hatására növeli a térfogatot, teljesen kitölti a helyet, és biztosítja a kapcsolat szorosságát.

Gyenge csapvíz-nyomás

Idővel észreveheti, hogy a víznyomás gyengül. Ez a probléma jellemző a korszerű, keverővel ellátott keverőkre. Miután kiöntötték őket, olyan retikulumokkészletekkel vannak ellátva, amelyek levegővel hígítanak egy folyadékot, növeli a térfogatot és csökkenti a vízfogyasztást. Ezek a retikulumok eltömődnek a vízellátó hálózattal rendelkező szilárd részecskékkel, és ezekre vízkövesedést helyeznek el, ami megakadályozza az egyes lyukakat. Ez a helyzet befolyásolhatja mind a konyhában, mind a fürdőszobában lévő csaptelep csuklóját, és egyszerű tisztítással megoldható:

 • Csavarja le a levegőztetőt. A kerek formát kézzel lecsavarják, ezért fizikai erőfeszítéseket kell tennie, gumi kesztyűvel, hogy ne csússzon le a keze. A feladat egyszerűsödik, ha van vágás. Ezután egyszerűen használjon csavarkulcsot vagy nyitott csavarkulcsot, a szövet bevonásával a bevonat megőrzését.
 • Távolítsa el az összes rácsot, és mossa le őket homokról és egyéb szilárd részecskékről. Az asztali ecet vagy a citromsav oldat segít megszabadulni a méretaránytól, amelyben áztassa a hálót. A sávszélességet kézi úton is visszaállíthatja, ha a tűket tisztítja. Szerelje össze a levegőztetőt úgy, hogy az összes részt fordított sorrendben telepíti.
 • Ha a lélegeztetőgépnek nem elválasztható szerkezete van, öblítse le a szennyeződésből és dobja el, ha gyenge savban áztatja.
 • Szerelje be a tömítést. Ha nem változtatja meg, akkor győződjön meg róla, hogy ugyanaz az oldal, mint korábban. Működés közben a tömítés felülete deformálódik, és a másik oldalon elfordítva nem lesz szoros kapcsolat. Csavarja vissza a levegőztetőt a kifolyóra.

Az ilyen munkát megelőlegezhetjük, anélkül, hogy gyengítenénk a nyomást. Különösen fontos megelőzés abban az esetben, ha a víz merevsége nagy.

Javítsák a gégecsöves módú zuhanycserét

Az ezen a területen fellépő bontások is gyakoriak, ugyanúgy, mint a keverő áramlása a gander alatt. A javítás sorrendje a kapcsoló típusától és a probléma jellegétől függ, ezért először döntse el, hogy milyen telepített keverőt.

Dugós kapcsoló

A modern modelleknél ez már nem található, de továbbra is használják őket, mert nagyon hosszú élettartamuk és nagy hibatűrésük van. A parafa kapcsolóval kapcsolatos probléma a következő tünetekkel járhat:

 • A módváltáshoz túl sok erőfeszítést kell tennie. Ez azt jelenti, hogy a szorítóanyát túl szorosan meghúzzuk.
 • A kapcsoló szivárog. Ez az érintkező részek - parafa vagy keverőház - egyenetlen kopásával történik.

Mindkét probléma ugyanaz a megoldás. Meg kell szabadítani a csatlakozást, és kenje a csövet egészségügyi szilikonzsírral. Ellenáll a szárításnak, és biztosítja az egyenetlenül kopott felületek jó érintkezését. Ne kapcsolja túl a kapcsolót a kapcsoló összeállításakor.

Nyomógombos kapcsoló

A legelterjedtebb a modern modellekben, ahol a ganderen lévő gomb átfedi a vizet, és a zuhany felé irányítja. Ebben a helyzetben a gombot egy olyan rugó rögzíti, amely megtartja a víz áramlását. A szelep zárt állapotában a rugó visszatér eredeti helyzetébe. Ennek a kialakításnak a jellegzetes problémái a következők:

 • A kapcsoló nem akadályozza teljesen a vizet. Ennek eredményeképpen egyszerre áramlik a zuhanyzóból és a kifolyónyílásból. Ennek az oka a gumi szelep részleges vagy teljes kopása, amely újra elosztja a víz áramlását. Ha lehetséges egy szelep értékesítése, akkor cserélhető, különben csak a keverő cseréje marad.
 • Gyenge víznyomás esetén a gomb visszatér eredeti helyzetébe. Ez a helyzet szükségtelenül szoros rugót kelt. Csavarja ki a kapcsolót, és fogóval csavarja le a visszatérő rugó egyik forgását. Ha ez nem elég, távolítsa el a másik kört, és a kapcsoló nem okoz több panaszt.
 • A fürdőszobában lévő csaptelep áramlik a keverőn a csavarkulccsal azon a helyen, ahol az üzemmódok átkapcsolnak. A szokásos dolog, ha elhasználódik a tömítőgyűrű. Csavarja ki a kapcsolót, hogy megtudja a tömítés kívánt méretét, vegyen egy új és cserélje ki. Megfelelő átmérő van a keverők javító készletében.

Keg kapcsoló

Ebben a kialakításban az 1/4-es kar elforgatásával a műanyag vagy a sárgaréz cső belsejében található excentrikus forgatható. Egy ilyen kapcsoló nem különbözik a hibatűrésektől, és a következő hibákkal néz ki:

 • A kapcsoló elforgatásakor a víz nem fedik le, és folyamatosan áramlik a csapból. Ez a probléma a tömítés vagy a rögzítőcsavar kopását jelzi. A javítás a kopott alkatrészek cseréje.
 • Nem lehet beállítani a kapcsolót a véghelyzetbe. Megpróbálja bekapcsolni a zuhanyfejeket a kifolyóval és a zuhanyfej vízellátásával. A bűnös ebben az esetben egy kopott hordó, amelyet ki kell cserélni.
 • Áramlás a kapcsolási területen. A szokásos dolog, amikor kopott tömítések. Ahhoz, hogy visszatérjen a munkához, a keverőnek be kell kapcsolnia a kapcsolót és ki kell cserélnie a tömítést.

Kerámia kapcsoló

Itt egy változás a módban történik, teljes karral. A szerkezet belsejében van egy kerámia patron, és a tömítettséget Teflon vagy fluoroplasztikus tömítések garantálják. Az ilyen keverők nincsenek természetes kopásnak kitéve, és az összes hibát az üzemeltetési szabályok megsértésével magyarázzák:

 • Gyenge vízminőség. Ha kerámia kapcsolóval rendelkező keverőt választott, ne felejtse el a szűrőket elhelyezni a ház vagy a lakás bejáratánál. A központi vízellátás meglepetéseket okozhat homok vagy lépték formájában olyan csövekből, amelyek megakadályozzák a patront.
 • Analfabéta javítás. Az elakadt patron lerakásakor alkalmazott fizikai erőfeszítések a kerámia lemezek vagy bilincsek töréséhez vezetnek.

Ebben az esetben csak a patron cseréje segít. Távolítsa el a kapcsolókart és a kupakot, távolítsa el a patront, és cserélje ki egy újat.

Hogyan változtathatjuk meg a csapágyat a csaptelepen a fürdőszobában vagy a konyhában

Ha a gyártó mentette meg az anyagokat, előfordulhat, hogy teljesen ki kell cserélni a kifolyót, mivel a bevonat gyorsan sérül, és a korrózióállóság sok kívánnivalót hagy maga után. Ebben az esetben a konyhában vagy a fürdőszobában vegye le a ganderet a keverőből, és cserélje ki teljesen.

A szovjet készítésű keverők ½ hüvelyk átmérőjű csövekből állnak, és most csak a hüvelykes menetes modellek állnak rendelkezésre. Vegye figyelembe ezt a pontot a vásárlás során, mivel lehetetlen a csavarkulcsot a helytelen méretű anyával felszerelni a fürdőszobai csaptelepen.

A helyreállításhoz a következő műveletekre van szükség:

 • Zárja le a felszálló csapokat. Elméletileg anélkül is megteheted, de jobb, ha a meglepetésekkel fedezel.
 • A kúp alján egy kupakot csavarjon egy ruhával, hogy megóvja a sérüléstől.
 • Megfelelő méretű csavarkulccsal vagy csavarkulccsal csavarja le az anyát.
 • A tengelyen lévõ gerendát forgatva távolítsuk el a testrõl.
 • Higiénikus szilikonzsírt alkalmazzon az új gander o-gyűrűjére és menetére. Ha van gumi tömítés, jobb, ha paronitikus anyaggal cseréljük le.
 • Szerelje fel a kifolyót a testbe, szorosan nyomja meg és szorítsa meg a szorítóanyát.
 • Húzza meg kicsit a csavaranyát a csavarkulccsal, ne húzza túl erősen.

Semmi nehezen helyettesíthető, és tökéletesen elvégezheti a feladatot, még akkor is, ha még soha nem tette meg.

Biztosítsa a lebomlást: hogyan válasszunk minőségi ganderet

Ha ilyen egyszerű részt vásárol, elegendő figyelmet fordítani a főbb jellemzőkre, hogy a javítás kérdése hosszú időre nem releváns. Értékelje a következő paraméterek jövőbeni megszerzését:

 • Forgatható vagy rögzített. Ha a keverõnek a fürdõt és a hozzá legközelebb esõ mosdót kell szolgálnia, nincs más választás, és forgó modellt kell vásárolnia. Más esetekben jobb, ha nem kanyarodik a csaptelep, és biztosítja a szivárgás elleni védelmet a kapcsolat területén.
 • A tartó helye. Kádfürdőre történő szereléshez előnyös egy olyan modell, amelyben a gander a test aljára rögzül - ez csökkenti a vízesés magasságát és a vele járó zajt. Csak a tetejére szerelt csaptelepek vannak a mosogatóra vagy a mosogatóra. A konyha számára nézze meg a konyhai csapokat egy rugalmas ganderrel - kényelmesen beállíthatók a hossza és a magassága, az edények vagy mosogató méreteihez igazítva.
 • A levegőztető jelenléte. Ez egy nagyon kívánatos lehetőség, amely csökkenti a vízfogyasztást, növelve a sugár nagyságát a levegő rovására, ami különösen fontos a méteres otthonokban. Még akkor is, ha a saját jól van, és a víz áramlása irreleváns, fontolja meg a szennyvíz mennyiségét, mert a szennyvízelvezető berendezések hívása szintén nem olcsó.
 • A reteszelő anya átmérője. A kifolyócsere során ne felejtsük el ügyelni arra, hogy a vásárlás illeszkedjen a keverő testéhez. Ha nem biztos benne a régi gander paramétereiről, vigye magával, hogy kiválassza a helyét.
 • A levegőztető alakja. A levegőztető hálók előtti vagy utána történő tisztítása szükségessé válik, ezért jobb választani a vágott modelleket. A kerek aerátor lecsavarásához izzadni kell.
 • Anyag. Lehetetlen megkülönböztetni a krómozott részből, ezért kérdezze meg az eladót olyan iratok iránt, amelyek megerősítik, hogy a gander sárgaréz. Ehelyett a króm lehet sziluum - törékeny, könnyen deformálható anyag. Csak próbálkozhat a kiválasztott csonk súlyával: a sárgaréz háromszor nehezebb lesz.
 • Hosszát. Ez nem befolyásolja a keverő funkcionalitását, de ajánlatos olyan modellt kiválasztani egy ilyen kifolyóval, amely a vízsugár közvetlenül a leeresztőnyílásba esik. Az ilyen apróság jelentősen csökkenti a spray-k mennyiségét, amelyek szárításkor a tükör, falak és bútorok formájában csepegnek.

Videó utasítások a szivárgások megszüntetésére a ganderállományon

Egy rövid videó, amelyben a mester részletesen megmagyarázza a lapos kifolyó elemzését és a szivárgás megszüntetését:

Most a csatorna cseréje vagy javítása nem okoz nehézséget. Nos, ha még mindig ki kell cserélni a konyhai csapot, mindenképpen tanulmányozza ezt az anyagot, amely gyakorlati tanácsokat ad a választásról, és a fogyasztói visszajelzések alapján minősítést ad.

A keverő szerkezete. Mi a konyhai csaptelep? Mit tartalmaz a fürdőkeverő? Hogyan kell szétszerelni a keverőt?

A fürdőszobának a modern design legújabb trendjeivel összhangban történő megvásárlásával és felszerelésével gyakran nem tudjuk elképzelni, hogyan épül fel ennek a berendezésnek a szerkezete és milyen működési elv érvényesül. Például kevesen ismerik a mixer összetételét, bár mindenki folyamatosan kapcsolatban áll ezzel a készülékkel. Az információ hiánya miatt nehéz megérteni a mechanizmus hirtelen lebontásának okait, és ez idő és pénz pazarlásához vezet.

Univerzális keverők szerkezete

A készülékek széles választékát állítják elő, amelyek típusonként, beépítési módban és a rögzítő helyén különböznek. Például a keverők teljes választékát a következőkre osztják:

 • dvuhventilnye;
 • egy kart;
 • termosztáttal;
 • Az érintés nélküli.

Ezután megfontoljuk a keverők fő típusainak kialakítását. A két szelep csapok a vízvezeték klasszikusai. Az ilyen berendezések két szeleppel vannak felszerelve, amelyeken keresztül a kívánt hőmérséklet kézi beállítása történik. Ezt követően kényelmes hőmérsékletű vizet öntünk ki. A különböző irányban történő fröccsenés elkerülése érdekében a keverő orrának speciális hálója van. Fontos követelmény kétszelepes keverők használatakor, hogy a vízvezetékek közötti résnek 15 cm-nek kell lennie, és excentereket kell használni a keverőhöz való csatlakoztatáshoz.

A design nagy hátránya a tömítések gyakori cseréje a keverő kialakításában. Leggyakrabban a forró víz hatása pusztítja el, ami a csaptelep szivárgásához vezet, ami viszont növeli a víz áramlását és kellemetlen hangokat ad.

Hazánkban a legelterjedtebbek az egykaros keverők. Az ilyen népszerűség a tápvíz nyomásának és hőmérsékletének kényelmes szabályozásából ered - egy darabból. Érdemes megjegyezni, hogy a víz egyszerre is blokkolható.

Kétféle típusú egykaros keverő van: egy kar vagy egy joystick. De a fenti mechanizmusok bármelyikének felszereléséhez excentrikus és tömítő tömítésre van szükség. Ez utóbbi nem csak közvetlen funkcióit látja el, hanem egyfajta szűrő a víztisztításhoz. Az ilyen keverő központi részét a rögzítő csavarra és a patronra szerelt kar jelzi. Az utolsó elem a leginkább sérülékeny, de cseréje könnyen megvalósítható, és függetlenül is elvégezhető.

A zuhanyozó használatának megváltoztatásához a keverő egykaros kialakítása a következő elemekből áll:

 1. speciális vezérlőgomb;
 2. szerelvény;
 3. visszacsapó szelep;
 4. zuhanycső.

Meg kell jegyezni, hogy a keverő ezen részében fellépő problémák esetén a sérült elemek egyszerűen lezárhatók, hogy új mintákkal helyettesítsék őket.

Új generációs csaptelepek

Természetesen a különbözőek eltérő értékűek lesznek egymástól. Az európai gyártók legújabb modelljeinek magas ára van, mivel a termék és az anyag kiváló minőségűek, valamint a széles funkcionalitás és a komfortérzet a működés során.

Az egyik ilyen mintát figyelembe veszi, amely lehetővé teszi a kívánt vízhőmérséklet és nyomás csökkentését. A termosztatikus rész jelenléte miatt a víz hőmérséklete beállítható. A termosztát automatikusan határozza meg, hogy mennyi meleg és hideg víz szükséges ahhoz, hogy a megadott paraméterekben a táplálást elvégezzék.

A beszerelésnél gondosan kell végrehajtani a forró és hideg víz bevezetéséhez szükséges csöveket. Ellenkező esetben, ha összekevered a csöveket, az eszköz nem fog megfelelően működni.

Az ilyen keverők legfontosabb pozitív tulajdonsága az emberi egészség biztonsága. A hideg vagy forró víz leállítása esetén nem áll fenn a jégsuhanás veszélye. Az okos gépmechanizmus egyszerűen kikapcsolja a vízellátást.

De az innovatív technológiai vízvezeték büszkesége tekinthető érintetlen csapoknak. Ezek a modellek automatikus üzemmódban működnek, és reagálnak az ember kezéből származó hőre.

A teljesen eltérő elvek mellett az ilyen szenzor-keverők eltérnek a szokásos mintáktól. A kialakításukban nincsenek szelepek vagy karok. A tápvíz be van kapcsolva egy visszacsapó szeleppel, amely az érzékelő adatai szerint működik. A készülék belsejében van egy csavar, amely a vízparaméterek különböző mérési eredményeit érinti.

Egy ilyen érintés nélküli mechanizmus az elektromos hálózatból vagy az akkumulátorokból működik. Érdemes megjegyezni, hogy az ilyen lineáris modellek különböző üzemmódokban működhetnek: például automatikusan leállítja a vízellátást, amikor a közelmúltban be van kapcsolva, vagy amikor a kád vagy mosogató teljesen fel van töltve.

Gyakran a modern innovatív keverőmodellek előnyei és hátrányai fűtött vitákhoz vezetnek. Egyrészt magas minõségû mechanizmus, megbízhatósága, hosszú élettartama, használata biztonsága, gazdaságossága és természetesen kényelem és kényelem. Másrészt az ilyen vízvezetékberendezések magas költsége, ami arra készteti a vásárlást. Az ilyen vásárlás azonban elegendően hosszú időtartamra szólítja fel, ami bizonyos mértékig indokolttá teszi a kifizetendő árat.

A konyhai csapokról

Természetesen a csapok legtöbb modellje fel van osztva a konyha és a fürdőszoba számára. Ezért az elsőnek van néhány jellemzője és különbsége. A csöpögés nagyon fontos, és ebben az esetben fontos, hogy minden ergonómiai szabványt betartsanak. Mivel a vízsugár a mosogató központi részébe esik, paramétereit az alkalmazott keverővel összhangban kell kiválasztani.

Előfordul, hogy a mosdóban több pohár van, így optimális lenne egy keverő beszerzése egy kihúzható kifolyóval. Ezzel könnyedén kitöltheti a teljes serpenyő vagy más edény kapacitását.

Nagyon fontos a kifolyó magassága. A nagy paraméterekkel és az erős nyomással a víz minden bizonnyal permetezni fogja. De egy kis magassággal a háziasszony nehezen tudja megmosni a nagy méretű tartályokat. Mindezeket a pontokat előzetesen meg kell fontolni annak érdekében, hogy megakadályozzák ezt a kellemetlenséget a jövőben.

A fúvókák kétféle változatban jeleníthetők meg:

 1. rendszeres léggömb;
 2. van egy öntöző zuhanyzó - használják finoman mossa a bogyókat és tiszta a mosogató.

A legnépszerűbb gyártók legújabb modellei az arzenálos szűrőrendszerben vannak, ahol kétféle kifolyó van. Az egyikben ivóvizet szállítanak, a másikban gyakori a háztartási használatra.

Négyféle kötőelem keverő van:

 • a fal felületén - egy klasszikus telepítési lehetőség;
 • egy speciálisan felszerelt állvánnyal - egy dekoratív elem, amely kiegészíti a helyiség belsejét;
 • a padlón - a keverő felszerelésének legdrágább módja, mivel a kivitelezéshez speciális állványt vagy dobogót terveznek;
 • a fürdő szélén - ha az apartman vagy a ház egészségügyi övezetéről beszélünk.

A konyhai csapok legnépszerűbb anyagai bronz és rezisztens sárgaréz. Annak ellenére, hogy vannak olcsóbb analógok (műanyag, kerámia stb.), Ezek a fémek a versenyen túl vannak. De a szakértők szerint a króm és a rozsdamentes acél a bevonat klasszikusai. Nem szabad aggódnia egy ilyen keverő gondozásáért: erre időről időre szükség van a mész betétek felszínén történő eltávolítására szivaccsal, amelyet ecettel vagy mosószerben megnedvesítenek. Érdemes megjegyezni, hogy a fémvágók teljesen ellenjavalltok a konyhai csapok gondozásában.

Mielőtt vásárolna egy terméket, forduljon figyelmet arra, hogy mi a keverő, és kérdezze meg működésének és karbantartásának jellemzőit. Érdemes tudni, hogy mely elemek alkalmasak erre a modellre és mennyire állnak rendelkezésre csere esetén. Ha a vállalat nem termel további alkatrészeket a keverőkhöz, akkor győződjön meg arról, hogy más vállalatok termékei kompenzálhatók. Ha ez nem lehetséges, akkor jobb, ha lemond a vásárlásról, hiba esetén a mechanizmust egyszerűen el kell dobni.

 • anyagok
 • Különféle fajok
 • telepítés
 • Érintse meg a struktúrákat
 • Megfelelő működés

Minden fürdőszobában szükség van arra, hogy a hideg és meleg vizet egy bizonyos nyomás biztosítsa. Különböző típusú keverők vannak, amelyeknek saját megkülönböztető különbségeik vannak. Néhány évtizeddel ezelőtt csak egyfajta csaptelep volt, amelyet a fürdőszobában szereltek fel. Ez egy sokoldalú design, amely illeszkedik mind a mosdóba, mind a fürdőszobába.

A készüléknek hosszú volt a kútja, amely 180 ° C-ot képes elforgatni. Mindenki ismeri ezt a dizájnt. A víz áramlása a falhoz rögzített csöveken keresztül történik. Abban az időben lehetetlennek bizonyult, hogy a keverőt más helyre rögzítse. Azt kell mondanom, hogy a fürdõ nem volt túl vonzó.

Napjainkban a modern fürdő több különböző anyagból készült, különböző formájú és színű szerkezetű. A modern formatervezéshez más technológiai megközelítésekre van szükség, ez a víznyomás ellátására és szabályozására vonatkozik. Ez lehetővé tette a keverő telepítését a fürdő meglévő kialakításának megfelelően.

anyagok

Az anyag lehet:

A legjobb rézcsapot tekintik. Ez a design sohasem korrodál, nagyon tartós, hosszú távú működés.

A keverő felületét galvanikusan galvanizálták, majd zománccal borították. Az ilyen eszköz ára a korróziógátló bevonatotól függ. Általában a rendes vevő számára elérhető.

A legolcsóbb kivitel műanyagból készült. Ez azonban nem jelenti azt, hogy az egész szerkezet csak abból származik. A műanyag zuhanyfejeket és fogantyúkat készít.

Ezüstöt és aranyat luxushálózatokban használják, a fürdőszoba befejeződik természetes anyagokból:

Az ilyen fürdő megjelenése mindig esztétikus, és minden vízvezeték nagyon funkcionális.

Vissza a tartalomjegyzékhez

Különféle fajok

Location. A szerelés a falakon a vízvezeték szerelvények mellett történik. A kommunikációs kötőelemek a bélés mögött vannak elrejtve, csak a keverőhöz illeszkedő csatlakozások láthatók. Ez a falszerkezet nagyon merev telepítéssel rendelkezik, jó sávszélességgel rendelkezik. A szerelés bármely magasságban elvégezhető.

A készülék a fürdőszoba oldalán van rögzítve. Megkülönböztethető a nagyfokú tömörség, a divatos design és a speciális tartó. Az ilyen fürdőkeverők gyakran kiegészítő elemek az elit vízvezeték szerelése során. Az üzletekbe épített beépített csapok esetleg nem alkalmasak a szokványos fürdők számára, így nem nagyon népszerűek.

Konstruktív különbségek. Több tucat évvel a fürdőszobában telepített modellek két csapokkal. Ez egy hagyományos kialakítás, két gombnyomással, amely szabályozza a hideg és meleg vizek egyidejű szállítását. Ezek az eszközök nagyon egyszerűek, alacsony áron különböznek, ami a gyártó anyagától és márkájától függően változik.

Egy ilyen keverő egyszerűen javítható: elegendő a gumitömítések cseréje és a szivárgási probléma megoldódni fog. Ez a típus nagy áteresztő képességgel rendelkezik. Ennek pozitív hatása van, ha alacsony nyomást tartanak fenn a vízellátó rendszerben.

Többnyire vannak:

 1. Ball keverők. Az ilyen fürdőkeverők működési elve hasonló a kétszelephez, azonban a reteszelőmechanizmus több nyílással rendelkező csuklópánt. Amikor össze vannak kapcsolva, a víz elkezd áramlani a csaptelepen. A magas tulajdonságok e design pozitív tulajdonságainak tekinthetők. A készülék jól reagál a beállításra, egyszerű szerkezettel, hosszú ideig dolgozhat javítás nélkül.
 2. Egykaros. Ez a mixer egy modern design, melyet az eredetiség jellemez. Vízellátás, keverése egyetlen kar segítségével történik. Mechanikusan bekapcsolja a keverő kazettát a csapban. A működési elv kis csatorna lemezeken alapul. Amikor a lemezeket elmozdítják, a vízáramlást elosztják és összekeverik. Nagyon könnyű használni egy ilyen eszközt, a vízellátás beállítása nagyon gyorsan történik, csak annyira, hogy megnyomja a kart. A negatív oldalt korlátozott vízáramnak nevezhetjük, az átmenő lyukak kis átmérője miatt. Ha a rendszer nyomása nagyon alacsony, a vízsugár jelentősen csökken.
 3. Termosztatikusan szabályozott. Ez a típus a legújabb műszaki tervezés. A hőmérséklet automatikusan fenntartásra kerül, és egy bizonyos üzemmódra van állítva. Azt kell mondanom, hogy az ilyen keverők módosításainak száma napról napra növekszik. Ezek az eszközök nagyon drágák. Normál működésükhöz állandó rendszernyomás szükséges. Ebben a tekintetben csak fürdőszobákban találtak alkalmazást, ahol automatikus víznyomás ellátó és beállító rendszer van felszerelve.

A hőmérsékletszabályozott keverők rendelkezhetnek:

 • érintésmentes beállítás;
 • kijelző;
 • háttérvilágítást.

Egyes modellek akkumulátorról vagy akkumulátorról működhetnek, és egyesek generátorral vannak ellátva, amely a vízsugár áthaladása után áramot szolgáltat.

Az eredeti tervezési döntés a keverő, amely a polcon rögzül. Alapvetően ez egy rendes dekoráció, amely segít a nem szabványos megoldás létrehozásában a fürdés befejezésekor. Az ilyen élvezetek drágítják a projektet, néha kétszer is. A polcra szerelt eszközök nagyon drágák. Ezeket a legelitebb formatervezéshez tartozó dolgoknak tekintik.

Ezzel a módszerrel gyakran telepítik a kaszkád keverőket. Ez a típus egy résszel van felszerelve, néha fel van szerelve a fürdőszoba mellett. Néha a pódiumot speciális polcra szerelik, vagy kerámia burkolattal vagy természetes kővel burkolják.

Vissza a tartalomjegyzékhez

telepítés

Rengeteg lehetőség van. Mindenütt telepítheti a mechanizmust. Rugalmas eyeliner alkalmazásával elérhetővé vált a lefolyó, a zuhany és a szelepek a legmegfelelőbb helyen. Ezért egy nem szabványos formájú fürdőkád telepítése nem okoz különösebb nehézségeket.

Néha visszahúzható telepítés. Az építők úgy vélik, hogy ez a fajta kötés nem túl megbízható. Ez annak köszönhető, hogy a tömlő folyamatos meghosszabbítása és eltávolítása a mechanizmus gyors kopását eredményezi.

Amikor a kád a falhoz csatlakozik, a rúd rögzítése közvetlenül a fürdõbe történik.

Az eredmény lesz a zuhanyozás közben állva.

Vannak olyan csapok is, amelyek rögzítése a falon történik. Fel vannak szerelve egy forgócsővel. Ennek köszönhetően lehetővé vált a mosogató és a fürdő egyidejű ellátása. A zuhanyozáshoz zuhanyzó öntöződobozt készített. Ez a fajta csaptelep továbbra is népszerű a nagy kényelem miatt. Segítenek gyorsan kitölteni a fürdőt, a lehetőséget, hogy álljanak a zuhany alatt.

Nem sok ember engedheti meg magának, hogy ugyanabban az időben a házban egy különálló fürdőszobával rendelkező zuhanykabin legyen. A kúttal felszerelt keverő csak egy dolgot igényel - a fürdő megfelelő helyét. A falhoz kell kötni, mivel a legvégső megoldásnak nagyon közel kell lennie hozzá, minden más fontos. Az előző években a készüléket a mosogató felett szerelték fel. Manapság a csaptelep telepíthető a fürdő bármely helyére.

Természetesen a telepítés nagy része függ a csővezetékek elérhetőségétől. Figyelembe kell venni a korábban telepített csövek közötti távolságot. Az új keverő csak az előkészített régi helyre vehető fel. Nagyobb felújítás után, amikor csőcserét terveznek, kicsit fantáziálhatunk, és a tervező ötlete szerint rögzíthetjük a keverőt.

Ha elkészült, a falhoz illeszkedve meghatározza a kifolyócső hosszát, vagyis a falról az "orr" távolságát. Általában ezt az értéket a mellékelt műszaki útlevél írja elő. A gyártók különböző típusú csévélőkkel gyártják a keverőket:

A legdivatosabbak a rövid orrú eszközök. Azonban, ha az "orr" nagyon rövid, a víz elkezd leesni a fürdőszoba oldalán, és elkezd folyni a fürdőszobában. Ezt az árnyalatot figyelembe kell venni.

Egy jó mixer mindig részletes műszaki leírást tartalmaz. A mellékelt rajzok a méretet a falról a sugár közepére mutatják. Ezt figyelembe kell venni, mivel a valóság néha nem egyezik meg a rajzadatokkal. Például, az oldal nem illeszkedik a standard mérethez, mindig más. A kifolyó hosszának mérete az oldal szélességének méretétől függ. A nagy szélesség hosszú dugót jelent. Ezért a legmegfelelőbb keverő olyan, amelyet egy közepes méretű kifolyóval ellátott falra szereltek fel.

A falra szerelt keverő rögzített ütközővel van ellátva, így a zuhany rögzíthető. A zuhanyrúd felszereléséhez is lehetőséget nyújt a zuhanyfej függőleges mozgatására, a megfelelő irányba forgatva.

Minden egyes esetben a keverő egyedi magassága kerül kiválasztásra. A standard távolság 10 cm, az oldalról kiindulva. Ez az érték elég. Bizonyos esetekben a keverőt a csempe szélén rögzítik a csövek elhelyezése érdekében. Ha a csaptelep szokatlan helyre van felszerelve és a falhoz rögzítve van, a fürdő eredeti és látványos megjelenést kölcsönöz.

Lehet, hogy ez a pillanat, amikor a fürdőszobában lévő csaptelep kezd szivárogni. És nem mindig a különböző körülmények miatt, az új keverő elérhető. De nincs reménytelen helyzet. Megpróbálhatja megjavítani a javítást, legalábbis ideiglenesen.

Leggyakrabban bizonyos alapok miatt az elavult csaptelepek két szeleppel vannak felszerelve. Természetesen az előrehaladás nem áll meg, és az emberek egyre inkább elkezdtek az egykarra helyezni, de nem örökek. Annak érdekében, hogy elkerülje a vízellátás megszakadását egyetlen házban, vegye fontolóra a leggyakoribb kétszelepes és egykaros keverőkészülék készülékét.

Mi az egykaros keverő?

Az egykaros keverő kialakítása a következő részekből áll:

 • Közvetlen lakhatás;
 • Fogantyú a víz áramlásának és hőmérsékletének beállításához;
 • Záróelem;
 • A burkolat lezárja az esetet;
 • Kör alakú anya;
 • A mechanikus részecskék tisztítására tervezett patron;
 • Fektetése.

Ezenkívül a keverő típusától függően az eszköz gömb vagy kerámia patront is tartalmazhat.

A golyóspatronokkal ellátott keverők olyan üreges golyót tartalmaznak, amelynek csapja és furata van a testben, amely a fogantyúhoz van csatlakoztatva. A gömbben lévő két lyuk a forró és hideg vízvezetékhez van csatlakoztatva, a víz a keverő kiválasztott működési módjától függően a gömbbe keveredik, majd a kifolyóhoz vezet.

A hőmérsékletet és a nyomást a keverőfogantyú fordulata, vagy inkább a fogantyúhoz csatlakoztatott gömb szabályozza, mivel a lyukak megfelelnek a megfelelő módon csatlakoztatott víz (meleg vagy hideg) között. A lyukak, amelyekhez a víz csatlakozik, leggyakrabban Teflon tömítéssel ellátva.

A kerámia kazettával ellátott keverők a tervezésben különböznek egymástól, mindez a gyártó "ízlésétől" függ. Ugyanakkor a munkájuk alapelvei hasonlóak. Rendszerint ezek két lemez (kerámia alátét), amelyek szorosan illeszkednek egymáshoz és mozognak, amikor a fogantyú elmozdul.

A lemezeken lyukak is vannak, amelyek során a víz keverése a csap csaplyukához való további átadáshoz történik.

A forró víz áramlásának ellenőrzésére sok gyártó felállítja a korlátozó gyűrűvel rendelkező keverőket. Ez azt jelenti, hogy még akkor is, ha a forró víz "teljes" állapotba kerül, a keveréket hideg vízzel együtt szállítják a csaphoz.

Kívül a patronban lévő lyukakat gumírozott szilikon vagy műanyag tömítések védik. A keverő vízkarmantőről való védelme és a víz által előidézett zaj megelőzése érdekében a felső alátétre apró hegeket vagy csíkokat alkalmaznak.

Sajnos a kerámia lemezeket tartalmazó kazetták nem alkalmasak a szétszerelésre, így ezt a keverőt csak ki kell cserélni.

Hogyan kell szétszerelni az egykaros keverőt

Egykaros keverő javítása előtt szét kell szerelni, és ez a következőképpen végezhető el:

 • A keverőkar alján egy dugó, a forró és hideg víz oldalán. Távolítsa el ezt a dugót egy késsel vagy kis csavarhúzóval.
 • Ezután csavarja le a csavart, amely a dugó alatt található. Ehhez egy 2,5 vagy 3 mm átmérőjű hatszög szükséges. A csavar rögzíti a kart a vezérlõrúdhoz.
 • Eltávolította a kart a tokból.
 • Egy új patront helyez a sérült helyére.

Ha új patront vásárol, annak érdekében, hogy ne tévessze meg a megfelelő választást, a legjobb, ha a sérültet a boltba vinné.

A patronok átmérője 30 és 40 mm.

Ügyeljen arra, hogy figyeljen arra az anyagra, amelyről a beállító rúd készült. A legjobb esetben az anyag réz. A műanyagok nem alkalmasak a keverők számára.

A golyós mechanizmussal kísért keverékek elég sokáig tartanak. De bontás esetén teljesen ki kell cserélni. A víznyomás csökkenésekor csak akkor állapítható meg.

A víz gyengülése általában a kifolyócső eltömődése miatt következik be, nem nehéz megoldani ezt a problémát:

 • Szükség van a csavaranyára csavarni a csonk végén.
 • Az anyacsavar alatt levő hálót eltávolítjuk, alaposan lemossuk és a vízáramlás ellenkező irányába fújjuk.
 • A háló és az anya vissza van szerelve

Mi a kétszelepes keverő?

Az ilyen keverők olyan mechanizmusok, amelyek öntött sárgaréz (néha acél) testet tartalmaznak. A mechanika hátulján egy menetes mellbimbó van, amelyet a vízellátáshoz csatlakoztatnak. A szelepfejek (az úgynevezett csaptelepek) a házban helyezkednek el, segítve a nyomást és a vízhőmérsékletet.

A szelepfejek gumi tömítéssel és korszerűbbek a kerámia lemezzel. Az ilyen tervek lehetnek egymással felcserélhetők. Ez azt jelenti, hogy egy keverő mindkét verzióhoz illeszkedik.

Kétféle szelepes keverő van:

 • Az úgynevezett karácsonyfa - egy póló,
 • Elágazó csövekkel.

A csőcsonkban a halszálkás csőcsatornában két csatorna van, ezek összekötik a vezetékeket a fürdőszobában. A tee csatornák tetején konvergálnak. Azokat a helyeket, ahol a daru-tengely rudakat nyomják, nyeregnek nevezik.

A látszólag összetettség ellenére az ilyen keverők kialakítása sokkal egyszerűbb, és könnyebben összekapcsolódik a vízellátó rendszerrel, merev és rugalmas csatlakozással.

Hogyan kell szétszerelni egy kétszelepes keverőt

A kétszelepes keverő szétszereléséhez csavarhúzóval és állítható csavarkulccsal kell rendelkeznie. Először is, mint az egykaros keverő esetében, a dekoratív kupakot eltávolítják, jelezve a csatlakoztatott vizet (forró vagy hideg). Ezután csavarja le a dugók alatt rejtett csavarokat. Továbbá állítható csavarkulcs segítségével csavarja le a szelepfejet (daru doboz).

A daru doboz kicsavarása szükséges ahhoz, hogy meg lehessen határozni, hogy a tömítést cserélni kell-e, vagy ha a tartó laza (ez gyakran történik). A csavarszerkezet meghúzása vagy a tömítés cseréje után a forgattyúházat a helyére csavarják.

A keverő cseréje a legutóbbi megoldás. Minden valódi tulajdonos számára nagy büszkeség lesz legalább arra, hogy megpróbálja megjavítani egy hibás keverőt.

 1. Ház.
 2. (gereblye, kifolyó - hossza 30-35 cm).

Mit kell szétszerelni a keverőt?

Mielőtt megkezdené a konyhai csaptelep javítását saját kezével, elő kell készítenie a daru összes szerszámát és alkatrészét.

 • Kulcs a hatszögekhez;
 • A beállító kulcs;
 • Szeletelőkés;
 • Csavarhúzó és kalapács.

A javításhoz további anyagok is szükségesek - száraz ruhák, kenőanyagok. És ha a szelep szivárog, akkor pótalkatrészeket kell vásárolnia: egy új patront vagy annak alkatrészeit (egykaros keverővel), tömítőgyűrűt, egy daru-dobozt (kétkomponensű kivitel esetén).

Egykaros

 1. A fő testen csavarja le a csavart. Általában egy dekoratív kupak mögött rejtőzik, amelyet egy csavarhúzóval kell levenni, amint a képen látható.

Tipp Szétszerelheti és javíthatja az eszközt, még akkor is, ha nincs hex key. Ehhez óvatosan kopja a rögzítő anyát egy kalapács segítségével egy csavarhúzóval.

 1. A kart és a kupakot eltávolítják, és most meg kell szerezni egy patront, és ellenőrizni kell a teljes készüléket hibákra. Ehhez csavarja ki a bütykös tárcsát.
 1. A szétszerelt szelepet hiba esetén ellenőrizzük: a tömítést ellenőriztük, a gömb felületét és a rugókat támogató rugókat a gumi tömítéseken. Elhelyezett rugók és elhasznált szelep, szükség esetén cserélje ki. Ebben a szakaszban törölni kell a felhalmozott vízlerakódások összes részletét.
 2. Leggyakrabban a szelep szivárgása a gömb és a szelepülések közötti eltömődés miatt keletkezik. Ebben az esetben csak meg kell változtatnia. Ennek a feladatnak az egész bonyolultsága a patron megfelelő megválasztása, és a keverő saját kezével történő javítása teljesen egyszerű.

dvuhventilny

Tehát mi a teendő, ha egy csigahajtóműves csaptelep csepeg. Ennek a hibának a leggyakoribb oka a meghibásodott tömítés, amely megakadályozza a bemenetet. Kell cserélni. Vásárolhatsz egy új gumigyűrűt a boltban, vagy készítsd el a saját vastag gumit. Most szétszerelje a keverőt és cserélje ki.

A következő algoritmuson kell eljárnia:

 • Forgassa az óramutató járásával ellentétes irányba, csavarja le a szelepházat;
 • Távolítsa el a tömítést, és helyezzen be egy újat;
 • Folyamatosan sodorjuk a füstöt;