Legfontosabb > Dekoráció

Hogyan tegyük csempe a padlóra: az építési technológia áttekintése

A fürdőszoba burkolásánál nagyon fontos, hogy a technika minden követelményét kielégítse az ilyen típusú munkákhoz, mivel a hibák súlyos következményekhez vezethetnek. A fürdőszobában a padlón jól elhelyezett burkolólapok nem csak díszítik a helyiség belsejét, hanem védik az alsó padlókat az elárasztástól, ha hirtelen meghibásodik a kommunikáció vagy a fürdőszobába szerelt berendezés. A gyönyörű, tartós és biztonságos padlóburkolatokhoz kiváló minőségű csempeeket kell választani, amelyeket kifejezetten a padlóra történő helyezéshez terveztek.

A padlócsempe különbözik a falak méretétől, szerkezetétől és rázkódásmentes felületétől. A ragasztó megfelelő választása is fontos szerepet játszik az egész esemény sikerében. A végeredményt befolyásoló másik fontos lépés az alap készítése, amelynek sima, tiszta, vízálló és alapozva kell lennie. Ha a padlóburkolatot az építési szabályzatok és szabályok betartása során kell elhelyezni, akkor nincs semmi kétség a javítás minőségével kapcsolatban.

A padló kiegyenlítése a fürdőszobában

Lehetetlen a burkolólapok nem megfelelő alapra helyezése a ragasztó jelentős hulladékának köszönhetően, amelynek segítségével a bevonat sima felületét érdemes elérni. Mivel a ragasztó "lebeg", nem lehet elkerülni a szabálytalanságok jelenlétét, kinyúló sarkokat és leeső burkolatokat, megrongálva a csempézett padló megjelenését és zavarni a járást. Ezért a tapasztalt mesterlakók a bázist az alábbiak szerint használják:

 • homokbeton esztrich;
 • önterülő keverékek (önterülő padlók).

A régi csempézett burkolat jelenlétében szétszerelt, vésővel vagy kézi vésővel ellátott lyukkal felfegyverkezve. Az utóbbi opció akkor használható, ha a csempe teljes egészében a másodlagos telepítéshez szükséges. A perforátor lehetővé teszi a leggyorsabb szétszerelést, ugyanakkor eltávolítja a régi esztricheket is.

A bontás befejezése után a beton alapra és a fal alsó részére vízszigetelő réteget alkalmaznak.

Ezt követően a világítótornyok a padlóra kerülnek, amelyen a homok cementcementet egyenesen a szabály szerint szintetizálják.

További munkát végzünk az alkalmazott betonoldat teljes száradása után, amely rendszerint körülbelül három napig tart.

Az önszintező keverékek nem igényelnek beaconokat és sokkal gyorsabban száradnak. Ezért ezeket az anyagokat egyre inkább a padló szintjének emelésére használják. Ne feledje, hogy alkalmazásukhoz speciális eszközre van szükség - egy tűgörgővel, amely segíti a keverék eloszlását a padlón, és "kiüríti" a légbuborékokat.

Ha a fürdőszobában az alapfa lapos, akkor a padlólap alapozásának előkészítése csak a por és a törmelék tisztítására szolgál. Ezeket a műveleteket hagyományos séllal vagy maklovitsy-vel (az egyik festékkefével) végzik.

Kiválasztás módja csempék

Három szokásos módja van a burkolólapok burkolásának a fürdőszobában, amelyek mindegyikének saját előnyei vannak. A fő különbség ezen módszerek között a burkolat kezdetének megválasztása áll.

1. opció: a jól látható szögből

Ez a lehetőség hagyományosnak tekinthető. Ebben az esetben az első csempe illeszkedik a szoba sarkába, amely az ajtóval szemben helyezkedik el. Ez a hely a leglátványosabb, mivel azonnal belép a szobába belépő személy kilátásába. Ha ezt a területet szeretné használni a zuhanyzó vagy a fürdő telepítéséhez, akkor jobb, ha másik csempét választasz.

2. opció: a küszöbön

A padlólap elhelyezésének ez a módja a gyakorlatban a legáltalánosabb, mivel a kis fürdőszobákban ez a padlórész látható marad, míg a fennmaradó zónák az épületgépészetben vesznek részt. A névből nyilvánvaló, hogy az első csempe a belső ajtóhoz legközelebb eső sarokban van elhelyezve.

3. opció: A középső címkéből

Ez a lehetőség tágas fürdőszobákhoz készült, amelyeket nyitott központi zóna jelenléte jellemez. A legtöbb lakóházban a fürdőszobáknak van egy kis területe, ezért nagyon ritkán alkalmazzák ezt a módszert.

A fürdőszoba körüli környezetbe épített speciális bútorok és vízvezetékek bezárják a befedt elemeket, amelyek a fal közelében helyezkednek el. A fürdőhelyet egy jelölés határozza meg, amelyben:

 • a falak középpontjai meghatározásra kerülnek, és megjelölik a jeleket;
 • a védjegyek között, a krétával korábban megdörzsölő jelölőkábelt nyújtottak, hogy a vonalak maradjanak az esztrichen;
 • a vonal metszéspontja a szoba középpontja lesz.

A krétaszek metszéspontja négy csempe csomópontját jelzi, amelynek felhelyezésével kezdődik a padló felé néző folyamat. Átlós telepítés esetén egy másik vonalat rajzolnak, amely felfelé osztja a derékszöget.

Csempe elrendezés projekt készítése méretarányra

A cserép költséges anyag, ezért ki kell rakni a hibák lehetőségét. Ehhez alaposan meg kell fontolnia az elrendezési tervet a munka megkezdése előtt, és különböző opciókat rajzol a papírra kisebb méretben. Ezzel:

 • a padló megjelenését különféleképpen ábrázolja;
 • kiszámítja az anyag pontos mennyiségét és a lekerekített töredékeket;
 • vázolja a dekoratív elemek elhelyezkedését;
 • szükség esetén kiigazításokat végez;
 • használja a fejlett rendszert a munka során, ami csökkenti a végrehajtásuk idejét.

A projekt elkészítésekor figyelembe kell venni nemcsak a hely tényleges méreteit, hanem a padlólap méretének pontos méreteit is.

Jelölés a munkafelületen

Mielőtt elkezdené a csempéket a fürdőszoba szintjén lévő padlóra helyezni, egy hagyományos jelölő használatával jelölje fel a munkafelületet pontosan a korábban kidolgozott projekt szerint. A vonalak simára húzódnak a vonalzó mentén annak érdekében, hogy elkerüljék a torzulás kialakulását a lefektetés során. Használhat még korszerűbb felszerelést is, például lézeres szintet. Még a tapasztalt kézművesek is megkezdték a munkát, miután megkezdték a munkát, és ezzel újra megvizsgálták a megtervezett mintázat helyességét.

A kezdőknek ez a színpad biztosan nem szabad kihagyni, mert a csempe ragasztása után nem lesz semmi megoldás. A ragasztókészítmény jellemzőitől függően a hibák kijavításának ideje 15 és 30 perc között változik.

Milyen csemperagasztó használata?

A csempegyártók speciális ragasztóanyaga a következő formákban készül:

 • a kész keverékek poliuretánnal a bázison;
 • száraz keverékeket, amelyek vízzel hígítanak az utasításokban meghatározott arányban.

A tartály felnyitása után azonnal készen kell készíteni, és a száraz anyagokat fokozatosan el kell fogyasztani. A fürdőszobában jobb víztaszító ragasztót vásárolni, amely egyedülálló hidrofób tulajdonságokkal rendelkezik. Ez a típusú ragasztó drága anyagokhoz tartozik, de a jövőben nem lesz gond, ha a helyiséget magas páratartalom jellemzi.

Különleges ragasztók is rendelkezésre állnak a padlóburkolatok lefektetéséhez, amelyek hajlékonyabbak, mint a falburkolatban használt hasonló anyagok. Amikor ilyen ragasztót vásárol, forduljon figyelmet a fürdőszobában való használat lehetőségére.

A munkálatok sorrendje

Először is olyan eszközt kell készítenie, amellyel dolgozni fog. A spatulák készlete az egyik legfontosabb fajtájú eszköz, amire a csempe a padlón fekszik a fürdőszobában. A lapos, fésűs és gumi spatulák mellett egy csempevágó és egy építési szint is szükséges, amely szerint az egyes elemek vízszintes pozicionálását meghatározzák. Egy másik hasznos lehet a kiyanka (gumi kalapács), bár a tapasztalt kézművesek erszényüket fizetik. A ragasztó gyors és egyenletes keveréséhez egy keverőre van szükség.

Most beszéljünk a csempék gyártásának folyamatáról. Kezdetben egy impregnáló alapozót kell alkalmazni egy cement-homokos esztrichre, és a terméket a padlófelületre széles festékkefével (festékkefével) teríttetjük. Ne mentse a primert, mivel javítja a ragasztott felületek tapadását.

Célszerű kiválasztani a primer antibakteriális adalékanyagokat penész ellen. Valóban, a nedves és meleg szobákban minden feltétel a gyors reprodukcióra. Hagyja, hogy a permet a padlón megszáradjon. Ehhez várjon egy órát.

Ezután egy kis lapos spatulát használva csavarja le a csempe ragasztót a padló egy darabjára, amelyet csempe burkol. Ezután vegyen egy fogazott vagy fésű spatulát, és egy ragasztóréteggel szintelje el, egy irányba. Gyűjtse össze a tapadóoldat maradványait egy spatulán, és ragasztással dobja vissza a tartályba.

Ezután vegye be a burkolólapot, és óvatosan vegye figyelembe az első részét. Ha az élek körül csiszolt mázot észlel, akkor hagyja ezt a hibás cserépet a vágáshoz. Nedvesítse meg a minőségi csempe vályogos oldalát vízzel, majd csempe ragasztót alkalmazzon, és egy hornyolt simítóval terítse rá a felületre.

Ugyanakkor győződjön meg róla, hogy a padlón és a burkolólemezen található ragasztócsíkok egyenes irányban helyezkednek el egymáshoz képest. A ragasztó ilyen alkalmazása hozzájárul az esztrich jobb tapadásához a csempehez.

Ezután helyezze el a burkolatot, a pozícióját a korábban tervezett jelöléshez igazítva, szigorúan figyelve a derékszöget. Egy kis eltérés további látható torzulásokhoz vezet, ami nagyon nehéz lesz korrigálni. Könnyedén érintse meg a csempe öklével vagy cecilttel. A csemperagasztó maradványai ugyanabban az időben extrudálódnak az élek mentén, összegyűjtik a spatulát, és doboznak egy tartályba.

Most tegye a csemperagasztót egy nagy területre, azonnal készítsen egy munkaállványt több elem behelyezésére. Ne felülbecsülje képességeit, mivel a ragasztó viszonylag gyorsan szárad. Helyezze a következő csempeit ugyanazon algoritmus szerint. A szomszédos elemek között helyezkedik el a keresztmetszet vagy az oszlopok, amelyek átmérője 2-2,5 mm. Ezek a segédelemek ideális esetben egyenletes szélességet biztosítanak a csempecsatlakozások között. A spatula sarok segítségével távolítsa el a ragasztót a csempe ízületekből, mivel ezt a helyet később fel kell tölteni díszítő habarccsal.

A munka során ne hagyja el a szintet, folyamatosan ellenőrizve a csempe lapos helyzetét a padlón! Bár a tapasztalt kézművesek a kezük segítségével meghatározhatják a burkolat vízszintes helyzetét, és többször is megtartják őket a felszínen. De egy ilyen szakmai hangulat csak tapasztalattal jön, és az újonnan érkezők nem támaszkodhatnak rá. Jobb bízni a pontos mérőműszerekben.

Miután befejeztük a homlokzati munkát, meg kell tartani a napot, így a ragasztó megfelelően megereszkedik. Egy nap után indítsa el a csempecsuklók fugázását speciális gumi spatulával. Ezzel a kis szerszámmal gyorsan kitöltheti a csempék közötti helyet és eltávolíthatja a felesleges simító keveréket a felületükről. Fél óra várakozás után rendszeresen habszivacsot vegyen be, és meleg vízzel megnedvesedve mossa le a simító keveréket, kissé megnyomva a dörzsölött varratokat. Szükség esetén hozzáadhat a habarcsot azokhoz a helyekhez, ahol ez nem elegendő, kissé kiegyenlítve az alkalmazott keveréket nedves szivaccsal.

Az utolsó lépésben öblítse le többször a nedves szivacsot a padlólemezzel, majd törölje száraz ruhával, amíg a ragyogás meg nem jelenik.

Ebben a videóban a padlóburkolatok mesterkurzusát láthatja, valamint tanácsot kap a padló és a fugázás szintjének kiegyenlítéséről.

Amint láthatja, a padlólap burkolásának csempézése a saját kezével végezhető. Azonban csak a befejező munkálatok technológiájának követelményeit kell elviselni anélkül, hogy megzavarná a műveletek sorrendjét, és nem mentené a megvásárolt anyagokat. Tapasztalt kézművesek, akik többször megteremtették a csempe, tanácsos, amikor vásárol csempe alaposan tanulmányozza az információkat minden dobozban. Ez lehetővé teszi, hogy megvásárolja az anyag egy sorozat, nem különbözik a méret, szín, szerkezet. Ha úgy érzed, hogy nem tudsz megbirkózni ezzel a munkával, ne rontsd el a drága anyag rossz minőségű telepítését. Kérjen szakembert, aki gyorsan és gyönyörűen ragyogni fogja a fürdőszobáját.

Hogyan készítsek csempe a padlón a fürdőszobában - útmutató a tojás

Ha felújítást tervez vagy nagy fürdőszobai felújítást tervez, gyakorlati lehetőséget keres a padló befejezésére, hallgathatja azokat a tervezők ajánlásait, akik azt állítják, hogy semmi sem jobb, mint a kerámia burkolólapok. A fürdőszoba újbóli felszerelése komoly költségeket eredményez, ezért bármilyen módon meg kell szabadulnia.

Mivel egy professzionális kagyló munka költsége meghaladja az átlagos árkategóriás csempe költségeit, jobb, ha megtagadja szolgáltatásait azáltal, hogy saját kezűleg végzi a telepítést. Ez a cikk segít abban, hogy kitaláljuk, hogyan lehet a padlóra csempézni, milyen eszközöket igényel, és hogyan készítse el megfelelően a helyiséget a munka megkezdése előtt.

A tojás fajtái

A padlólapok változatossága a fürdőszobában elképesztő, néha megnehezíti a választást. Formája lehet négyzet alakú, téglalap alakú és más, összetettebb formák formájában. A burkolást különböző módokon végezzük, az elemek geometriájától függően:

 • Párhuzamos módszer. Megfelelően megfogalmazva, a csempe hasonlít egy lapra egy noteszgépből egy szakaszban, különösen akkor, ha kontrasztbetöltést alkalmaztak a fugázáshoz. Ez a módszer jó négyszögletes és négyzetes csempékhez. A párhuzamos munkavégzés a legegyszerűbb a saját kezével, így még egy kezdő finiser is elhelyezheti ezt a rendet;
 • Sakk módszert. A burkolólapok ilyen módon történő kialakítása téglafalra van szükség, ha "féltégla" -ra rakod. Ez a megoldás látványosabbnak tűnik, de még nehezebb megtenni magad is. A legjobb eredményt téglalap alakú csempékkel érik el. A csempe lefektetése a kockarendszer-minta nem könnyű, de a hatás megéri az erőfeszítést;
 • Átlós módszer. Leggyakrabban négyszögletes csempékkel díszített fürdőszoba padlójának díszítésére használják. Mivel a halmozódás átlósan történik, mintha egy saroktól az ellenkező szögig, a négyzetek úgy néznek ki, mint a gyémántok;
 • Mozaik módszer. A gyártók teljes csempegyűjteményt kínálnak, amellyel a padlón minta vagy mintázat jön létre. Általában ezek az elrendezések sokkal drágábbak, célszerű használni őket a fürdőszobában, egy terület több mint 20 négyzetméter. m, hogy a kép jól látható legyen. Hihetetlenül nehéz kezelni a saját kezét, és ha figyelembe veszi az anyag magas költségeit, helyes lesz a munkát egy szakemberrel megbízni.

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a kerámia burkolólapok átlós módszere növeli az anyagfelhasználást, mivel a vágás és az üzembe helyezés miatt a nem megfelelő maradványok 30% -a elvész.

Eszközök és anyagok előkészítése

A fürdőszobai padlóburkolatok készítéséhez saját kézzel a tapasztalt kézművesek ajánlják a következő követelményeknek megfelelő csempe vásárlását:

 1. A csempe vastagságának 9-12 mm-en belül kell lennie;
 2. II. Vagy magasabb stabilitási osztály;
 3. Nagy kopásállóság, keménység, AA nedvesség elleni védelem, agresszív mosószerek ellen.

Fontolja meg egy nagy csempe, különösen, ha sötét színű, vizuálisan csökkenti a fürdőszoba méretét, ezért válassza a közepes méretű lehetőségeket, ugyanolyan színű, mint a fal díszítése.

Ezenkívül a fürdőszoba padlójának megfelelő csempézéséhez a következő eszközre lesz szükség:

 • Építőgép;
 • Gumi spatula;
 • Fogazott simító;
 • Üvegvágó;
 • Maszkoló szalag;
 • Épület szintje;
 • Gumi kalapács;
 • Csemperagasztó, fugázás, alapozó;
 • keresztezi;
 • Víz, keverő tartály, rongy.

A munka sorrendje

Általánosságban elmondható, hogy a padlózat burkolatának lefektetése ugyanúgy történik, mint más helyiségek befejeztével. Azonban vannak olyan titkok, amelyek lehetővé teszik, hogy tökéletes eredményt érjen el a saját kezével. A szaniterhelyiségben végzett munka legfőbb nehézsége az egészségügyi berendezések és csövek rendelkezésre bocsátása, amelyek különleges rendben vannak.

Mint tudják, a mosogatótartályt a dekoratív falburkolat felszerelése előtt szerelik fel, de hogyan kell a padlólapot elhelyezni, nehogy piszkos vagy sérüljön a javítási folyamat során? A szakképzett kézművesek a következő mintát követik:

 1. Először meg kell tenni a csempe a padló azon a területén, amelyen a kád fel lesz szerelve;
 2. Ezután állítsa be a fürdőt;
 3. A következő lépcső - a falak felületén lévő csempe;
 4. Csak a piszkos munkák befejezése után kell kitöltenie a padlót.

Ha a szaniter helyiségben zuhanykabin telepítését tervezik, akkor a telepítés sorrendje eltérő: először telepítse a zuhanyzót, majd a falburkolatot, és a javítás befejeztével közvetlenül befejezik a padlót.

A padló előkészítése a befejezéshez

A javítás kulcsfontosságú szakasza, amely garantálja a jó eredményt és a burkolólapok hosszú bontását, a padlóburkolat előkészítése a csempe lefektetéséhez. Mielőtt a cserépet a padlóra rakja, megfelelően fel kell készülnie:

 • Távolítsa el a régi díszítő bevonatot, az esztrich és a vízszigetelést, optimális esetben, ha tisztítja a padlót a földre;
 • Ha lehetséges, a felületet az építés szintje, a cementcsípés és a repedt cementhabarcs segítségével kell szintetizálni;
 • Az új réteg vízszigetelést bitumennel vagy gumi alapú masztix vagy hengerelt anyaggal kell felújítani;
 • Öntsük át az esztrichet. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a rétegvastagító réteg maximális vastagsága, amely egyszerre alkalmazható a saját kezével, 1,5 cm;
 • Az esztrich kikeményedése után nedves tisztítással távolítsa el a porból és szennyeződéseket a padlóról;
 • A lágyítót ecsettel kell felhordani, mintha dörzsölné az esztrichbe. Amint fehér hab keletkezik a padló felületén - befejezheti a primert, a beton már mindent elnyel, amennyit csak tud.

Az alapozó néhány óra múlva megszárad, de jobb, ha ezt a műtétet esténként elkezdjük, hogy reggel felrakja a csempe.

Tipp Próbálja meg a padlót a padló teljes felületén egy nap alatt kiküszöbölni, amíg a ragasztó meg nem keményedik, ha meg kell szakítania, akkor tegye meg ezt a sor befejezése után, és távolítsa el a megmaradt megoldást a széleiből.

Fektetési technológia

Amikor a fürdőszoba készen áll a padló befejezésére, egy különleges csemperagasztót kell készíteni egy száraz keverékből. Ehhez a zsák tartalmát tiszta vödörbe öntse vízzel, és csak 10 perc elteltével keverje össze. A további munka a terv szerint megy:

 1. A padlót vékony réteg csempe ragasztóval alapozzák meg, ezzel javítva a réteg és a csempe közötti tapadást;
 2. Ragasztás a padló felületére fogazott simítóval történik, a szerszámot szigorúan egy irányban használják, egyenletes réteget alkotva;
 3. Elkezdik felhúzni az első sort, vékony réteg ragasztót helyezett a csempere, és szorosan a padlóra nyomja, hogy ne legyen köztük légbuborék, ami növeli a bevonat törékenységét. Biztosítani kell, hogy a csempe helyesen legyen elhelyezve a falhoz és a horizonthoz képest, az épület szintjén ellenőrizni kell;
 4. Az első csempe lefektetése után a sarokba egy kereszt húzódik, hogy sima, tiszta varratokat képezzen, majd a következő csempe van rögzítve. A padlóra nyomva, óvatosan kell gumírozni az oldalán;
 5. Hasonlóképpen, a csempék elhelyezése során a fürdőszoba egész területére hatnak. Nem osztja el a szintet, lassan, eltávolítja a felesleges ragasztót, még egy kezdő kaszáló is képes lesz a munkát minőségi módon elvégezni. Ha le szeretné vágni a cserépet, használjon üvegvágót.

A párhuzamos halmozódás a falról indulhat, de átlós halmozódás szükséges a fürdőszobai középpontból, hogy a mintázat szimmetrikus legyen. A padlólapok elhelyezése a saját kezével jó módja annak, hogy elsajátítsák ezt a fajta felületet, tapasztalatokat szerezzenek, és összetettebb építési feladatokra költözzenek.

Hogyan helyezzünk csempe a padlón - a lépcső lefektetésével

Kezdve javítani a fürdőszobát, az ingatlantulajdonosok arra gondolnak, hogy melyik padlóra szeretnék használni, hogy megfeleljen minden olyan követelménynek, ahol a magas páratartalmat szinte teljes egészében megfigyelik. Mint azt a gyakorlat azt mutatja, a csempe a padlón a fürdőszoba ideális megoldás, és te magad is ezt a munkát.

Aljzatkészítés

A burkolólapok, mint bármely más padlóburkolat, az aljzat előkészítésével kezdődnek. Először is, bútorok, egészségügyi berendezések és tükrök kerülnek a helyiségből. A javítás akkor kezdődik, amikor a fürdőszoba teljesen üres.

A padlólapok elhelyezése a fürdőszobában a legegyenletesebb és legteljesebb felületen van. Néha hallja azt a véleményt, hogy a telepítés megengedett a régi padlóburkolatokon. De ez a módszer jelentős hátrányban van: valószínű, hogy az új csempe nem tapad a régi sima felületre, és a csempe nem marad a padlón.

Ezért jobb lenne szétszerelni a régi csempe és a megoldás, amelyre lefektetett. Az eszközökön egy kalapács és egy véső szükséges. Annak biztosítására, hogy az alap felülete teljesen sima legyen, az optikai szint aktiválódik. Kis szabálytalanságok esetén önszabályozó keveréket alkalmaznak. Egyszerre nem lehet 1,5 cm-nél nagyobb réteggel felhordani, mert a megoldás nem szárad.

Ha az alapnak repedések és mélyedések formájában jelentős hibái vannak, akkor valószínűleg a padlót a padló alá kell simítani a csempe alá, amelyet cementhabarcs felhasználásával készítenek.

A padlózat előkészítése a padló alatti fürdőszobában befejeződik egy alapozó segítségével, hogy javítsa a ragasztó tapadását.

Vízszigetelés a csempe alatt

Mielőtt a padlólapot a fürdőszobába rakja, végezze el a padló vízszigetelését. Egyes tulajdonosok, akik pénzt és időt akarnak megtakarítani, kihagyják a padló telepítésének e fontos szakaszát. A szakemberek azonban erősen javasolják a vízszigetelést minden olyan területen, ahol fűtést, vízellátást és / vagy szennyvízkezelő rendszereket helyeznek el.

A burkolólapok anyagának megválasztása

Mielőtt a padlólapot behelyezné a fürdőszobába, meg kell vásárolnia az összes szükséges anyagot és szerszámot:

 • csempe;
 • kész ragasztó vagy speciális ragasztókeverékek;
 • habarcs;
 • szinten;
 • kalapács;
 • gumi spatula;
 • műanyag keresztek a csempecsatlakozásokhoz;
 • fém termékek jelzőfényekhez.

A szerelés előtt készítsen elő a kívánt konzisztenciájú ragasztóanyag-keveréket, a gyártó utasításaira összpontosítva.

A padlóelemek megválasztása a csempeburkolat előtt történik a padlón.

Ezt az eseményt minden felelősséggel kell megközelíteni, figyelve az ilyen pillanatokra:

 1. Az abszorpciós gőzök mértéke. Mindenki tudja, hogy a fürdőszobában magas a páratartalom. Ha az anyag elnyeli a nedvességet, akkor nehezebbé válik, és a burkolat leválik a padlóról. A mesterek azt javasolják, hogy a csempe előnyben részesítse a pórusokat a hátsó részén (olvassa el a "Hogyan tegye a padlót a fürdőszobába a saját kezével").
 2. Nem csúszó felület jelenléte. A fürdőszobák számára ez fontos pont, mivel meg kell védenünk a családtagokat abban, hogy megsérüljenek a padlón, ahol van egy pocsolya.
 3. Ellenállás agresszív szerekkel szemben. A padlóburkolatok esetében fontos, hogy a mosószer készítmények használata ne rontsa fel a felületét, mivel a fürdőszobában nagyon fontos a helyiség tisztítása.
 4. A termékek hátsó felületének szerkezete. Nem lehetnek rendellenességek és egyéb hibák, ellenkező esetben nem lesz jó tapadás a padló aljához. Ennek eredményeként a padló nem tart sokáig.
 5. A csempe mérete. Ez a paraméter a helyiségtől függ. A fürdőszoba padlólapjának leggyakrabban használt mérete 30x30 cm.
 6. A mintázat állapota a felszínen. A kiváló minőségű padlóburkolatokat mindig modern technológiai folyamatokkal alkalmazott kép vagy minta díszíti. A képnek világosnak és egyenletesen telítettnek kell lennie, mint a képen.

A csempe behelyezése a padlóra

A szerelés előtt meg kell tervezni, hogyan lehet a padlólapot elhelyezni a fürdőszobában, így a jövő padlóelemeinek elrendezése megkapja a kívánt eredményt.

Fektetés végrehajtása a fenti lehetőségek közül választhat:

 • sakktáblaszerűen;
 • átlósan;
 • kép formájában;
 • párhuzamosan.

Nem fáj, hogy tudni akarja, hogy az átlós csempézés több csempét igényel - a hulladék ebben az esetben legalább 30% (további: "A burkolólapok elhelyezése a padlón átlósan - hogyan kell"). Miután kiválasztotta az alap száraz felületének lefektetését (miután a padlót a padló alatt a fürdőszobában töltötte), a padlóburkolat elemeit az ábra szerint rendezik. Ez azért van így, hogy lássa, hogyan fog kinézni a helyben. Ezután dobja a csempéket.

A telepítés szakaszos:

 1. Amíg a csempe a fürdőszobai padlóra kerül, a bázis egy kis területére egy fogazott simítóval megoldást alkalmaznak. Ezután óvatosan alkalmazza a padlóterméket, amelyet többször is megérintett egy gumi kalapáccsal.
 2. Az optikai szint használatával könnyedén ellenőrizheti a burkolólapok helyességét - laposnak kell lennie. Ha a burkolat túlságosan elmerül a megoldásban, akkor el kell különíteni a ragasztótól és újra kell dolgozni, és hozzá kell adnia egy kevés ragasztót. Abban az esetben, ha az elem túl kinyúlik a felszín felett, akkor a cserépet el kell távolítani, majd távolítsa el a felesleges keveréket, és helyezze vissza a helyére.
 3. Amikor a csempe a fürdőszoba padló befejeződött, meg kell várni, amíg a padló kiszárad. Ezután az elem felületét ragasztással kell megtisztítani, és a csempe közötti kötéseket gumi lapáttal kell betölteni. A simítóelegyet addig alkalmazzák, amíg teljesen meg nem töltötték, és nem engedik meg, hogy az üregek maradjanak. Lásd még: "Hogyan tegyük egy csempe a padlóra a saját kezével - a cselekvési eljárás."

Néhány hasznos ajánlás

A szakértők tanácsának köszönhetően a padlóburkolat elrendezése a fürdőszobában gyorsabban és könnyebbé tehető:

 1. Mielőtt a padlót a saját csukló alá öntötte a fürdőszobába, gondosan tanulmányoznia kell a vonatkozó információkat.
 2. A cserép vágása előtt ajánlott nedvesíteni vízzel. Jobb használni a csempevágót, nem a csiszolót. A csempék feldolgozásánál nagy mennyiségű por keletkezik, így nem lehet légzésvédő és speciális szemüveg nélkül.
 3. A ragasztókeverék elkészítéséhez tiszta vödröt kell használni. A ragasztó előkészítésének megkezdése előtt tegye fel a légzőkészüléket. A por kiömlött a csomagolásból, vízbe öntötte, várjon 10 percet, és tartalmazzon egy fúrógépet. Az oldatban lévő adalékanyagok nagy nedvességtartalmúak.
 4. Készítse elő a ragasztót egy fúvókás keverővel ellátott fúróval. A tapadóoldat alkalmazásához használjon fogazott simítót, 45 fokos szögben tartva.
 5. Nem szabad túlságosan ragasztani, mert gyorsan szárad (további információ: "Hogyan készítsek padlólapokat - telepítési utasítások").
 6. Mielőtt a burkolólapot a ragasztó oldatba nyomná, akkor gondoskodnia kell róla, hogy nincs benne levegő, különben a padlóburkolat üregek miatt nem tart sokáig.
 7. A habarcs színének kiválasztásakor figyelembe kell vennie ezt a tulajdonságot: a kontrasztos árnyalat a varratok egyenlőtlenségét hangsúlyozza. Ezért a habarcs színét a csempe hangjának megfelelően választják ki.
 8. Tisztítsa meg a csempe az oldatból vízzel és tisztítószer nélkül. Lásd még: "Hogyan készítsek csempe a padlón - utasítás".

A szakemberek fenti ajánlásai segítenek egy csempézett padló kialakításában a fürdőszobában, és ezáltal jelentős mennyiségű pénzt takarítanak meg. A legfontosabb feladat a felelősségteljes és komoly munka.

A csempe behelyezése a padlóra

A padlóburkoló lapok elhelyezése a házban olyan feladat, amely megvalósítható, bár nem könnyű. Minden szakasz, amely az anyagválasztással kezdődik, felelősségteljes hozzáállást és gondoskodást igényel, különben lehetetlen minőségi eredmény elérése. A leghosszabb és legnehezebb folyamat az alap készítése, és minél jobb a felszín elkészítése, annál könnyebb a csempét elhelyezni a padlón. A bélés technológiája önmagában nem túl bonyolult, és ha pontosan követi az utasításokat, tökéletesen megbirkózhat a tapasztalat nélkül is.

A csempe behelyezése a padlóra

Az egyik lehetséges csempeburkolat a fürdőszobában

Csempék és kapcsolódó anyagok kiválasztása

A padlólap burkolata hatalmas, és azonnal választani nem könnyű. Figyelembe véve a mintákat, először figyeljen a következő jellemzőkre:

 • csempevastagság;
 • csúszásgátló bevonat jelenléte;
 • a kémiailag agresszív hatásokkal szembeni ellenállás;
 • nedvességállóság.

A fürdőszobában lévő csempe nem lehet csúszós

A padlólap optimális vastagsága 9-12 mm, alakban és méretben a legjobb választani egy 200x200 vagy 300x300 mm-es négyzet alakú csempe. Számos alakos csempe van, amelyek nagyon lenyűgözőek és szokatlanok, de telepítéséhez magas szintű készség szükséges. Ugyanezen okból a kezdő nem választhat olyan lehetőségeket, amelyek összetett mintázatot képeznek, amikor elhelyezik - itt nagyon pontos számításra van szükség a mintához illően, és a tapasztalat hiánya miatt nem könnyű megtenni.

Kezdőknek jobb választani a klasszikus csempe formájában négyzetek

Padlólapok a fürdőszobában

Az anyag vízfelvétele nem haladhatja meg a 4,5% -ot, a súrlódási tényezőnek ellenkezőleg legfeljebb 0,75 lehet. Egy ilyen csempe biztonságban marad, miután a víz megérkezik, ami gyakran történik a fürdőszobában. A műszaki jellemzőkkel kapcsolatos információk mindig megtalálhatóak a csomagoláson, tehát a kiválasztás során óvatosan olvassa el az adatokat.

Ikonok, amelyek jelzik a csempe tulajdonságait

És ne vásároljon csempéket, ha az eladó nem tud minőségi tanúsítványt adni - a termékeket minden jó hírű gyártó tanúsítja.

A csempe mellett ragasztóanyagokat, vízszigetelő anyagokat és fugákat kell használni az ízületekhez. A ragasztó a legjobb, ha egy cement alapot visz be: viszonylag olcsó, könnyen alkalmazható, kiváló tapadást biztosít a csempe számára az alaphoz és nem fél a nedvességtől. Népszerű lehetőségek a Ceresit CM 11, az Eunice Plus, a Weber vetonit ultra fix.

Ragasztó Ceresit CM 11 Plus kerámialapokhoz

Weber vetonit ultra fix

A vízszigetelés a bevonat (pl. Perfekta Aqua Stop), vakolat (Ceresit CR-65, Knauf FLACHENDICHT) vagy impregnálás (Penetron) legmegfelelőbb. Ezek a vegyületek könnyen alkalmazhatók és megbízható védelmet nyújtanak a nedvesség bejutása ellen.

Ceresit CR 65. Cement vízszigetelő vegyület

Ami a habarcsot illeti, itt kell választania a cement és az epoxi keverék között. Cement olcsóbb, könnyebben alkalmazható, a kezdő varázsló a legjobb lehetőség. Az epoxi vegyületek tartósabbak és tartósabbak, de a velük való munka nehezebb.

Hígított cementhabarcs

Kétkomponensű epoxi habarcs

Padló előkészítés

A burkolólapokat a legegyszerűbben szilárd alapon kell elhelyezni. Nem hagyhat repedéseket, forgácsokat, gézeket és más hibákat, különben hamarosan az új bevonat felhasználhatatlanná válik. Először is gondosan ellenőriznie kell a padlót, és meg kell határoznia az egyenlőtlenség mértékét. Ehhez csatolja az épület szintjét több helyre az alaphoz, és mérje meg a szerszám szélességének szélességét egy vonalzóval. Ha az eltérések nem haladják meg az 5 mm-t, nincs szükség további összehangolásra - minden rendellenesség elrejti a ragasztó oldatot. Ebben az esetben a felület egyszerűen tisztításra kerül a portól és alaposan előkezelve.

A padló egyenletességének meghatározása

Az ellenőrzést egy hosszú szabály vagy szint végzi

Ha a magassági különbségek nagyok, vizuálisan meg kell határoznia a padló legmagasabb pontjait, és jelölni kell a helyiség peremén, hogy kitöltsék az esztrichet. A jelölést egy szinttel kell elvégezni, ellenkező esetben a padló lejtős lesz. Ezután szerelje be a jelzőfényeket a profilból és öntsön a cement-homok habarcsot. Körülbelül egy hónap múlva el kell szárítani az esztrichet, és amíg teljesen száraz, nem lehet befejezni. Ha a burkolólapot nedves talpon helyezzük el, akkor hamarosan elmarad, és akár terhelés is felrobbanhat, ezért jobb, ha nem kockáztatjuk meg.

Beaconok elhelyezése a padlón és rögzítésük

A padlóburkolatok keverékének elkészítése

A keverék behelyezése és a szabály beigazítása a jelzőfényekre

A munka elvégzése. A világítótesteket el kell távolítani, és a hornyokat oldattal kell lezárni

Szárítás után vízszigetelést kell végezni. A védőszerkezetet egy görgővel vagy ecsettel kell felhordani a padlófelületen, néhány centiméterrel megragadva a falat. A sarkokat és az ízületeket különös gonddal kell kidolgozni. By the way, sok kézműves nem veszi vízszigetelés, de inkább a kezelt esztrich 1-2 alkalommal egy mély penetrációs alapozó. A fürdőszoba szokásos működéséhez elég ez, de az árvíz esetén a víz könnyedén leküzdheti az ilyen akadályt, és a padlótól a szomszédokig áramlik.

Végezze el a padló vízszigetelését

Videó - Do-it-yourself vízálló fürdőszoba padló

Kiválasztás módja a tojás

Mielőtt elkezdené szembenézni, ki kell választania a burkolólap legmegfelelőbb módját:

 • hagyományos - a csempe egyenlő sorokban helyezkedik el vízszintesen és függőlegesen. Ez a lehetőség a legegyszerűbb és legegyszerűbb egy kezdő számára. A csempe rendszerint négyszögletes, bár ez a módszer téglalap alakú csempékre is alkalmazható;

Hagyományos cserép

Táblázat elrendezés opció

Átlós csempézés

A fa alatt fekvő csempe átlósan eltolódott

Halszálkás csempe burkolás

A nem klasszikus cserép lefektetésének másik változata

Cserélhető lapok

Ha egyáltalán nincs tapasztalata ilyen munkákról, akkor a legjobb módszer a hagyományos módszer kiválasztására - ez időt takarít meg és minimalizálja a vágás anyagfelhasználását. De az egyszerűség ellenére még mindig meg kell próbálnod: ilyen bevonattal minden varrás hibája jól látható, ezért amikor felfekteted, maximális pontosságot és figyelmet kell mutatnod.

Csempézéstechnika

Tehát egy sima, száraz bázis van a bélés alatt. Közvetlenül a csempe burkolásához közvetlenül a padlóra rakható, és hogyan kell ezt megtenni, a legrészletesebbet tekintjük.

A munkához szükség lesz:

 • építő mixer;
 • két spatula - rendszeres és fogazott (8-10 mm-es fogakkal);
 • gumi sisak;
 • hosszú buborékszint;
 • műanyag keresztezések 2-2,5 mm átmérőjű varratokhoz;
 • csempevágó vagy csiszológép.

1. lépés: A csempe ragasztó nélkül ragasztva van a padlón, hogy kiválassza a legoptimálisabb helyet, és ellenőrizze az illeszkedést a sarkokban.

Ragasztás nélkül

A csempe alsó felülete

Például, ha a sarkok egyenetlenek, a csempe lesz vágva, ami további erőfeszítéseket és időt igényel. Az ilyen hiba kijavítására nincs más mód, ezért a falak kiegyenlítésének szakaszában is gondoskodni kell a sarkok helyességéről.

Ha a sor utolsó tileje nem teljesen illeszkedik, akkor jobb, ha a lapokat úgy mozgatják, hogy mindkét oldalon ugyanaz a távolság maradjon, és mindkét extrém elemet lefektethesse. Így a bélés sokkal esztétikusabb lesz. Miután meghatározták az anyag helyét, a legkülső csempe a körvonal mentén egy ceruzával van körülvéve - e jelölés szerint a tokozás megkezdődik.

Jelölés a padlóra csempék elhelyezése céljából

2. lépés: A padló felületét egy vízálló alapozóval kezeljük, amely a penészgomba-adalékokkal rendelkezik. Az alapozó széles kefével vagy hengerrel alkalmazható, a legfontosabb az, hogy nincs hiányzó hely. Ezt követően meg kell várnia, hogy az alap kiszáradjon.

3. lépés: Keverje össze a tapadóoldatot: öntsön öntött ragasztót egy vödörbe szobahőmérsékleten, és keverjük, amíg homogén keverővel alacsony sebesség mellett. Ha nagy sebességgel zavarja meg, akkor sok oldószer buborék keletkezik, ami a tapadóréteg gyengülését és zsugorodását eredményezi. Keverje hozzá néhány percig, majd hagyja 5 percen át állni, majd keverje össze újra. A víz és a száraz keverék pontos mennyisége a csomagoláson feltüntetett, ezért figyelmesen olvassa el az utasításokat a munka megkezdése előtt.

4. lépés: Ragassza fel a ragasztót egy hagyományos spatulával, és vastag réteggel ragassza le a padlóra anélkül, hogy túlmutatna a jelölővonalakon. Az alkalmazási területnek meg kell felelnie egy csempe méretének. A megoldás kiegyensúlyozásával vegyen egy fogazott simítót, és tartsa a ragasztó felett úgy, hogy mély hornyok alakuljanak ki. A mozgásokat csak egy irányban hajtják végre, úgyhogy a hornyok párhuzamosak.

Ragasztás és csempézés

5. lépés: Vegye ki az első csempe, nedvesítse meg a vízzel, és ugyanúgy ragasztja a hátoldalát. Ha van egy fogazott simító, dobja a csempe úgy, hogy a hornyok keresztezzék a derékszöget. Ez a telepítés biztosítja a legjobb tapadást és megkönnyíti a kis szabálytalanságok blokkolását. A csempe oldalszéleinek feltétlenül egyértelműen egybe kell esniük a jelölő vonalakkal, és egyik oldalon szorosan a falra vagy a fürdőkádra. Az anyagot szilárdan nyomja a padlóra, majd vigye fel a buborék szintjét, és ellenőrizze a vízszintes helyzetet. Ha szükséges, javítsa meg a csempe gumi kalapáccsal.

Egyengető ragasztó egy fogazott simítóval

Tanács. Általában a csempe hátoldalán egy nyíl lenyomata jelzi a tojás irányát. Még akkor is, ha az elülső felületen lévő mintát nehezen lehet megkülönböztetni, kaotikus, mindig szükséges a csempe elhelyezése úgy, hogy a nyíl egy irányba mutasson - ez megakadályozza a minta torzulását és a homlokzat megjelenését.

6. lépés: Az oldatot ismét alkalmazzák, ezúttal több elem egyszerre, egyenletesen és gyorsítva egy fogazott simítóval egy időben. Vegye le a következő csempe, nedves, nedves szivaccsal a hátoldalon, ragasztva. A felületre helyezve a műanyag kereszteződést a csomópontba helyezzük, hogy biztosítsuk az egyenletes varrást. Nyomja le és vízszintesen illeszkedjen. A szintet azonnal alkalmazni kell mindkét csempe számára több ponton, hogy ne legyen különbség a magasság között.

A padlózat burkolásának folyamata

7. lépés. Ugyanígy feküdt az egész csempe többi része, majd csatolja a vágást. Annak érdekében, hogy megfelelően vágja az anyagot, egész csempe kerül alkalmazásra a fennmaradó része a padló között a fal és a bélés, és egy vágási vonalat húzott ceruzával. Ezután csempevágó vagy csiszológép segítségével vágja le a felesleget, és helyezze a töredéket a ragasztóra.

Cserép csempe vágó

Tanács. A ragasztó alkalmazása előtt gondosan ellenőrizze a csempe széleit: ha csiszolják, akkor jobb, ha ilyen elemeket használnak a sarkok és a nehezen elérhető helyek vágásához. A nyílt területen ezek a hibák nyilvánvalóak és elrontják az egész megjelenést.

8. lépés Az első sor elhelyezésével folytassa a második lépést, figyelve a varratok azonos vastagságát, és folyamatosan ellenőrizze a vízszintes bevonat szintjét. A fektetésnél a távoli falról az ajtóra kell elmozdulnia, hogy közben ne dolgozzon a már ragasztott lapokkal. Nagyon fontos, hogy kövesse a sarkok konvergenciáját, a kényelem érdekében további keresztet helyezhet el a varratok metszéspontján. Elfogadhatatlan, hogy a sarkokban a magasságkülönbségek alakulnak ki - ezeket a területeket folyamatosan ellenőrizni kell.

A padlózat burkolásának folyamata

9. lépés: Miután befejezte a tojást, hagyja a helyiséget egy napig jól keményedő ragasztóra. Ezután a kereszteket alaposan eltávolítjuk, és a varrásokban maradt felesleges habarcsot eltávolítjuk.

10. lépés. Ezt követően megkezdheti a csempe ízületek fugázását - fúj. A simító keveréket egy gumi spatulával kell felhordani: vegyél fel egy kis habarcsot és a varrat hosszában elosztva, gondosan dörzsölve a keveréket a hornyokba. Lassan, egyenletesen kell kitöltenie az üregeket, és eltávolítani a felesleges keveréket. A varratokon kívül a fugázási folyamatok a csatorna kerületek körüli területeken kerülnek kialakításra.

11. lépés: A habarcs felhordása után 10-15 perccel nedves szivaccsal törölje le a kezelt ízületeket a keverék maradványainak lemosásához. Ne engedje, hogy az oldat kiszáradjon, ellenkező esetben sokkal nehezebb lesz eltávolítani a bélés felületéről. A szivacs tisztításakor a lehető legtöbbször öblítse le a szivacsot, és változtassa meg a vizet, különben fehér foltok és csíkok lesznek a csempe felületén.

Videó - Fugázólapok

Körülbelül két hét elteltével a varratokat tovább lehet védeni egy vízálló anyaggal, amelyet a habarcs felett alkalmaznak. Ez a padló befejezése teljesnek tekinthető, és ha minden a szabályok szerint történik, akkor a bevonat évekig tart, az eredeti megjelenést megtartva.

Fektetés csempe a padlón a fürdőszoba és a WC: az árnyalatok és szabályok a szemben

A legpraktikusabb és legrugalmasabb bevonat a padlóburkolatokban a magas páratartalmú és nagy forgalmú helyiségekben kerámia csempe. Könnyen tisztítható, nem zsírozza el a zsírt és a piszkot, és nagyon nedvességálló. Ez annak köszönhető, hogy a nedvesség ellenálló csempe gyakran fekszik a falak és a padló a fürdőszobában. De mielőtt ezt a befejező anyagot saját kezűleg a fürdőszobába helyezné, meg kell tanulnia, hogyan kell megfelelően csinálni. By the way, a fő hátránya egy cserép, hogy a hideg felület könnyen kiküszöbölhető segítségével egy fűtött padló rendszer. Ezért meg lehet vitatni, hogy egy ilyen termék ideális anyag a fürdőszoba, a fürdőszoba, a konyha, a folyosó vagy a folyosó számára. A cikk végén látható videó segít Önnek abban, hogy jobban megértse, miként helyezze a padlót a WC-ben vagy a fürdőszobában.

Alapkövetelmények

Ha a csempe falakon való elhelyezésekor mindent többé-kevésbé világos, akkor mielőtt ezt az anyagot a padlóra rakja, először foglalkoznia kell az alappal. Az ilyen termék fektetése a fürdőszobában megengedett a monolit cement esztrichek és a padló alján. A legfontosabb követelmény minden alap erejére és egyenletességére. Ezért, mielőtt elkezdené elhelyezni az elemeket a régi nyakkendőben, ellenőrizni kell a megbízhatóságot és egyenletességet. Minden repedést, lyukakat és lyukakat meg kell javítani, a hámlásos betont el kell távolítani, és a felületet ki kell egyenlíteni és fel kell tölteni.

Amikor durva fapadlóburkolatot helyezzünk, minden padlólapot meg kell vizsgálni az erõsség, a rothadt - cseréje és a csikorgatás érdekében - a rönköknek jobban rögzítve. Egy ilyen alap beállításához használhatja a forgácslapot vagy a rétegelt lemezeket.

Amikor a csempe a fürdőszobába saját kezű, akkor meg kell vízálló. Ugyanakkor vízszigetelő anyagot kell elhelyezni a helyiség falaira. Ebből a célból kiválaszthatja a bevonatkészítményeket, behatolva a vízszigetelő vagy tekercs anyagokat.

Stílusos árnyalatok

Ahhoz, hogy saját kezűleg megfelelően készítsenek egy padlólapot a fürdőszobában, el kell kezdeni a tojástermelést a szoba közepétől. Ehhez a középvonalak húzódnak az egyes falak közepétől. A kereszteződési pontnál a szoba közepén állunk. Ha a falak nem párhuzamosak, akkor megtaláljuk a központot úgy, hogy összekapcsoljuk a szoba sarkait a vonalakkal. Amikor megtaláljuk a fürdő központját, a fektetést háromféleképpen lehet elvégezni:

 • a szoba középpontja egybeesik az egyik elem középpontjával;
 • a fürdő közepén a két szomszédos csempe arcának csomópontja középső pontja;
 • a középpontban négy elem konvergál.

Tipp: A burkolólapok középpontja bármilyen irányban felcserélhető, a bútorok és az egészségügyi felszerelés mintázatától, elrendezésétől függően. Ha a fektetést átlósan végezzük, a központot a kívánt irányba is lehet tolni.

A ragasztó alkalmazása

Mielőtt elkezdené a csempeelemeket a fürdőszobában a saját kezével, először meg kell tanulnia a ragasztó alkalmazásának szabályait. Ugyanakkor a csempe ragasztásához a falakhoz és a padlóhoz hasonlóan ugyanazt a speciális ragasztót alkalmazzák, amelyet egy fogazott simítóval kell bevinni. A folyamat megkönnyítése és felgyorsítása érdekében ismerkedjen meg a csemperagasztókkal való bonyodalmakkal:

 1. Annak érdekében, hogy megfelelően helyezze el a falakon és a padlón lévő elemeket a fürdőszobában, meg kell választani a megfelelő spatulát. Ehhez a kiválasztott eszköz használatával először ragasztót alkalmazzon a termékre, és határozottan nyomja le a padlóra. Ezután azonnal távolítsa el és nézze meg a másik oldalt. A ragasztót egyenletesen el kell osztani az elem felületén. Ez azt jelzi, hogy a spatulafogak magassága helyes. Ha a ragasztószalagok között hiányosságok vannak, akkor válasszon egy eszközt magasabb fogakkal. Ha a ragasztót a csempe alá húzza ki, vegyen kisebb spatulával.

Tipp: a ragasztó bármilyen szerszámmal (simítóval, simítóval, stb.) Alkalmazható, de csak egy fogazott termékkel lehet szintre állítani a kompozíciót.

 1. A spatulát a termékhez derékszögben ragasztóval helyezzük el, és a felületen húzzuk. A szerszám fogainak ugyanolyan horonynak kell lenni ragasztás nélkül. Ez az egyetlen módja annak, hogy a saját kezével helyesen hajtson le.
 2. Előfordul, hogy a ragasztót először a padlóra vagy a falra helyezzük, miután a csempe be van nyomva és nyomva van. Annak érdekében, hogy a ragasztót ilyen módon ragassza be, a ragasztókeverék alkalmazása után nem tarthat tovább 15 percet. Ellenkező esetben polimerizál, és nem tapad az anyaghoz.
 3. Vízszintes falazat minden szinten ellenőrizze a szintet.
 4. A szomszédos elemek behelyezése után a ragasztót a résekbe szorított ragasztó nedves ruhával kell tisztítani, ezután ezt a helyet egy habarccsal kell feldolgozni.

cserepezés

A csempe burkolása a fürdőszobában kézzel történik a következő sorrendben:

 1. Először elemek tesztelrendezését készítjük el a szoba közepén. Ugyanakkor figyelje meg a hiányosságokat. Ez segít nekünk meghatározni a szélsőséges termékek szélességét. Ha olyan lapokat szeretne elhelyezni, hogy minden extrém elemnek azonos szélessége legyen, akkor az elrendezés középpontját a kívánt irányba kell tolnia.

Fontos tudni: a szélső szélesség szélessége nem lehet kisebb, mint ½ méretük.

 1. Most a fürdőszoba padlóját két részre kell felosztani egy fadarabokkal, amely az alapra szegezett.
 2. Az esztrichre ragasztott ragasztót rakjuk le. A bejárattól legtávolabb lévő falon dolgozunk. A ragasztót a vasalóról az elem szélességére és 1 m hosszúságúra kell felhordani, az első burkolatot a sín közelében kell elhelyezni. A szomszédos elemek között osztó kereszteket hozunk létre. A csempe szinttel egyenlő szintre van állítva, és egy ütőtollal megérinti a fedélzeten.
 3. Így az elemeket a fürdőszobának egy részébe helyezzük el, egy lécekkel elválasztva, amely után a helyiség második felében le lehet csempézni. Ebben az esetben az első felület alatt lévő ragasztónak meg kell száradnia, csak utána lehet eltávolítani a fából készült sínt. A friezeelemeket csak akkor lehet ragasztani, ha a ragasztó a fő cserép alatt megszárad. Ez lehetővé teszi, hogy biztonságosan mozogjon a felületen.
 4. A szélsőséges elemek kijavításához használja a megfelelő anyagokat. Ehhez vágjuk a vágott lapokat a sorban levő extrém egész elemre. A faltól való távolság megfigyeléséhez használja a kívánt vastagságú tömítést. Ezután az uralkodót a díszített termékre helyezzük, egyenlően az egész csempe széléhez. Rajzolj egy vonalat a vonalra. Ezzel a vonal mentén az elemen, és a metszést.

Figyelem: a szélsőséges elemek nem a falhoz közel helyezkednek el, hanem kis varrással.

Extrém elemek nem helyezkednek el a falhoz közel, de kis varrással

 1. A csempék vágásához jobb egy speciális szerszámcserép vágógépet használni. Először a termék elülső oldalán metszés történik, majd egy kar segítségével megtörik a vágási vonal mentén.
 2. Helyesen hajtson le egy hajlított vágást egy darálóval és egy különleges lemezzel a csempék vágásához. A vágandó lapnak a munkapadnak kell lennie.
 3. Amikor a falazat befejeződik, egy nap után folytathatja a fugázást. A simítógépet gumihevederrel kell felhordani. Ugyanakkor megpróbálja megnyomni a kompozíciót a varratokba. A habarcs egyenletes eloszlatásához ne használja közvetlenül nagy területekre. Ellenkező esetben a beállítás után nem fogja tudni azt terjeszteni.

A habarcs használata

Amikor a falazatot a saját kezével végezzük, helyesen kell alkalmazni a habarcsot, hogy a felület tökéletes legyen. Ajánlataink segítenek a fugázás bonyolultságának elsajátításában:

 1. Ha minden varratot dörzsölő masszával töltenek meg, az extra vegyületet le kell törölni a csemperől. Ebből a célból speciális rácsra van szükség. Tartsa a felületre merőlegesen. Annak érdekében, hogy megakadályozzák a simítóvegyületet a varratokból, a szerszámot átlósan kell vezetni a csempe felett. Ha valahol nincs elég habarcs, hozzáadhatja a munkához.
 2. Amikor a teljes készítményt eltávolítjuk a felületről, a varratoknak időt kell adniuk a száradásra. Általában 5-35 percig tart. A fürdő nedvességétől, a ragasztó típusától, az alap és a burkolat jellemzőitől függ.
 3. Nem szabad várni, hogy a habarcs teljesen keményedjen, mielőtt nedves tisztítást végezne. Ellenkező esetben csak a súrológépet törölheti egy csiszoló eszközzel. Az a tény, hogy a habarcs készen áll a tisztítás befejezésére, azt mondja, hogy jó rugalmassága és sűrű szerkezete. Mostantól a felület nedves szivaccsal törölhető.

Fontos: ha a dörzsölő tömeg a szivacs mögött eléri a törlési műveletet, ez azt jelzi, hogy nem elég a szárítás.

 1. A szárított habarcs eltávolításához csiszolópapírt és rácsot használnak. Azonban ezek az eszközök megkarcolhatják a csempe felületét, ezért jobb, ha rendszeres esztricheket készítenek rácskal. A szárított készítmény ilyen eltávolítása után a felület nedves tisztítását alkalmazzuk.

Érdekes lehet a kompromisszum, mint a régi csempék elhelyezése.

Néha a fürdőszobában a habarcs használata után az ízületek további védelme tömítőanyaggal történik. Ez a keverék csak az ízületek alapos tisztítása és a felesleges fugázóanyag felületének alkalmazása után kerül alkalmazásra. Ebben az esetben az ízületekben lévő habarcsnak teljesen száraznak kell lennie. Általában néhány napig tart. Ahhoz, hogy a tömítőanyagot pontosan a varratba vigye, használjon vékony kefét. Ha meg szeretné védeni a csempe felületét, akkor használjon görgőt az alkalmazáshoz.

Videó padlócsempe telepítési útmutató: