Legfontosabb > Fürdő

A falak ragasztása csempe által

Ahhoz, hogy magas színvonalú bevonatot hozzon létre a fürdőszobában vagy a konyha falán, hosszú élettartam jellemzi, tudnia kell, hogyan kell ragasztani a burkolólapokat a falakon, figyelembe véve az összes meglévő szabályt, és szigorúan követni a technológiai folyamat követelményeit.

Az ilyen befejező anyag, mint a cserép főbb jellemzői ellenállnak a különböző káros hatásoknak, a könnyű karbantartásnak és a tartósságnak. Ezek a tulajdonságok döntő jelentőséggel bírnak a befejező anyagok kiválasztásakor, de ugyanolyan fontos, hogy minden munkát elvégezhet a saját kezével.

edzés

Mielőtt folytatná a munkát, gondosan fel kell készíteni azt a felületet, amelyen a szerelést elvégezni fogják. Miután kiválasztottad a kerámia és a csempe között, ki kell számolnod a szükséges anyagmennyiséget. Ehhez nem elegendő ismerni a kezelt felület felületét, fontos figyelembe venni a kis betétek vagy alátámasztások szükségességét, ami azt jelenti, hogy a szükséges számú csempék meghatározásával további számú terméket hoznak létre, ami általában 1 m2-rel növeli a beépített felület nagyságát.

A csempe kiválasztásakor ügyelni kell az anyag bizonyos tulajdonságaira és tulajdonságaira, az árnyalatokra. A járólapok és a kerámia burkolólapok a gyártási folyamathoz képest eltérőek. A speciális feldolgozás eredményeként a csempe megkülönböztethető a nagyobb szilárdsággal.

A kerámiatermékek fő különbsége abban rejlik, hogy a kemencében történő égetés után a burkolólapok különleges mázzal vannak bevonva, biztosítva a tökéletes megjelenést, a károsodással szembeni ellenállást, a hőmérséklet csökkenését és a páratartalmat.

A csempe ragasztása előtt gondoskodni kell arról, hogy az alap teljesen sík és száraz legyen.

 1. A régi bevonatot eltávolítják a falról, és kiporják a vakolatot. Ha egy olajfestékkel festett szerkezettel kell foglalkozni, akkor vagy teljesen eltávolítják, vagy többszörös és mély bemélyedéseket tesznek annak érdekében, hogy magas szintű minőséget biztosítsanak a gipsz és a ragasztó összetételének az alaphoz való csatlakoztatásával. Hogyan készítsünk csempéket egy festett falon - olvassa el honlapunkat.
 1. A második szakasz egy gitt, amelyet gipszalapú kompozíciók segítségével végeznek. A teljes szárítás ideje, amely után folytathatja a munkát, az egyes összetevőkre vonatkozó utasítások jelzik.
 2. Az összetevők előállítása. Mielőtt ragasztja a kerámia csempeit a falra, meg kell tennie az úgynevezett száraz elrendezést. Ez segít pontosan meghatározni a darabolás számát és méretét.
 3. Ragasztókészítmény előállítása. Miután a száraz keverékhez vizet adtunk, alaposan összekevertük egy speciális fúvókával ellátott fúró egyenletes konzisztenciájával és 10-15 percig hagyjuk. Infúziót.

Amíg a csempe ragasztó be van adva, elkészítheti az összes olyan eszközt, amelyre a csempék gyártása során szükség lesz.

Ha egy felület felszínének nagy nehézségei vannak, akkor megtanulhatja, hogyan kell egy cserépet egy egyenetlen falon elhelyezni.

Elrendezési funkciók

Gondolkodva arról, hogyan kell megfelelően ragasztani a csempe, akkor figyelni kell a különböző lehetőségeket az elrendezés egyes elemek a fal felületén. Díszítő bevonat létrehozása többféle módszerrel:

Mindezek az opciók elfogadhatók a sima felületű ragasztóelemekhez, amelyeket a munkálatok során leggyakrabban használnak. Attól függ, hogy pontosan hogyan fognak ragasztani a csempe a falra, attól függ, hogy melyik ponton kezdődik az elrendezés. Mielőtt a lapok ragasztása az átlón lenne, meg kell jelölnie a fal közepét, és meg kell találnia az átlósok metszéspontját.

A csempeburkolat a legutolsó.

A csempe paramétereinek és az átló hosszának ismeretében kiszámolja az elemek számát, amelyek teljesen beilleszthetők. Miután meghatároztuk a teljes csempék számát, kiszámítjuk a pontozás számát és méretét.

Ezzel a telepítéssel bizonyos készségekre van szükség a csempe vagy kerámia termékek vágásához. Minden csiszolás, amit az őrlőgép véghezvitt, előre átlós vagy ferde vágással.

A csempevágó csak akkor használható, ha ez egy olyan modell, amelyen szögletes vágást biztosítanak.

Layout csempe

Ha úgy döntenek, hogy az alkatrészeket a téglagyár (vzbezbeku) szerint ragasztják be, akkor a vágott részek számát és azok paramétereit meg kell adni, a vágást előzetesen egy csempevágó segítségével készítik elő.

A ragasztócsík varrása sokkal könnyebb. Ragassza össze az összes beépített alkatrészt, amely szinte a fal teljes felületét lefedi, és végül, de nem utolsó sorban a szegélyezést.

A sík falakon az összes elrendezett résznek ugyanolyan méretűnek kell lennie, ezért elegendő az egy paraméter paramétereinek meghatározása és a szükséges minta darabszámának levétele.

Gyönyörű felület létrehozása abban az esetben lehet, ha szilárd alkatrészeket használ. Minden metszés olyan helyeken van elhelyezve, amelyek nem vonzza a többiek figyelmét. Ezek lehet sarkok vagy keretezett ajtók.

A munka teljesítménye

Miután eldöntötte, hogyan ragasztani a kerámia burkolatokat, száraz elrendezést végezve, és a vágott részek számát egy szinttel meghatározták, "horogtak" a horizonton, és ezen a vonalon is ragasztható kompozíciót alkalmaznak. Kezdje el a falakkal szemben a padló és a távoli sarok csempével való szembenézését.

Miután elkészített egy csemperagasztót, a faltartóval a falfelület felett teríték. Ennek legfeljebb 2 csempe méretű szalagot kell tartalmaznia. Ellenkező esetben a ragasztónak ideje lesz, hogy megszáradjon, mielőtt a díszítőelemeket lefektetik. A falon lévő csempék megfelelő elhelyezése érdekében olvassa el ezt a videót:

Annak érdekében, hogy a csempe közötti távolság ugyanolyan legyen, segít a műanyag keresztben

Ragaszkodjon az első csempe a sarokban, és ne hagyjon egyetlen behúzást sem. Miután megérintette egy gumi kalapács, meg kell távolítani a felesleges ragasztót az oldalsó felületről, és azonnal letegye a második részt. A ragasztott burkolólapokat biztonságosan rögzítik. Annak érdekében, hogy a burkolólapok közötti távolság ugyanolyan távolságban legyen, és ugyanakkora szélessége legyen, a műanyag kereszteződést lefektetik.

A kerámiaburkolat teljesítménye nem mutat szignifikáns különbségeket. Csak a megfelelő ragasztó kiválasztása szükséges a biztonságos illeszkedés érdekében. Az egyes összetételek jellemzőit és célját a csomagolás tartalmazza.

Az utolsó lépés a fugázás. Ehhez ne használjon csempe ragasztót. Meg kell vásárolni az egyik simító keveréket, amelyek széles körben vannak a modern építőipari piacon.

Hogyan ragasztani a csempe - megértjük a részleteket

Kerámia - olyan anyag, amely ideális a magas páratartalmú helyiségekben. A PVC panelekhez képest teljesen biztonságos, környezetbarát, szagtalan és nem ég. A hátrány az ősrázás és a lökés széttöredezettsége, ezért a telepítés során követni kell a falazat technológiáját. Ez a feltétel szükséges ahhoz, hogy a bélés hosszú ideig tartson és vonzónak nézzen ki.

A munka érdekében szüksége lesz:

 • csempe ragasztó;
 • fugázó ízületekhez;
 • profil;
 • építési szint;
 • cserépvágó;
 • mérőszalag;
 • jelölőceruza;
 • fogazott simító ragasztó;
 • gumi - a fugázáshoz;
 • műanyag csempézett kereszt.

Készítse elő a felületet a csempe lefektetése előtt.

Ha a fürdőszobába ragasztja a csempeburkolatokat, és további lyukakat tesz a csövekhez vagy aljzatokhoz, fúróra és gyémánt koronára lesz szüksége. Ne felejtsd el a kesztyűt és a védőöltözetet, mert az eljárás során piszkos lehet. Indítsa el az eseményt a fal előkészítésével. Nem kell elhanyagolni ezt a stádiumot - attól függ, hogy milyen minőségű, milyen kényelmes lesz a csempe ragasztása és a kerámiák rögzítésének minősége a felületen. Először el kell távolítania a régi bevonatot:

 • Az olaj alapú festék- és lakkösszetételt a Betonokontakt segítségével távolítjuk el - a falat szerszámmal dolgozzuk fel, majd kicsi lyukakat készítünk, és a festéket vésővel vagy fém spatulával távolítjuk el. Alternatív megoldásként használhatja a darálót egy speciális fúvókával, kefe formájában - ez a régi tapéta lehúzására is alkalmas.
 • A régi csempe egy vésővel vagy perforátorral felszerelt kalapács segítségével távolítható el. Az első módszer alkalmas kis területekre, a második pedig jobban használható nagy felületeken.
 • A vízemulzió könnyen lemosható vízzel. Ha a fürdőszobában ragadós burkolólapokkal foglalkozik, akkor itt el kell távolítania az anyagot, amely vízelváló komponenseket tartalmaz. Használja az olajfesték eltávolítási módszert.
 • A mosható vinil vagy nem szőtt tapéta három lépésben eltávolítható. Először a felületet egy tűgörgővel kezeljük, majd vízzel nedvesítjük egy ronggyal vagy puha görgővel 20 percig. Miután a tapéta-lapok nedvességgel telítettek, könnyen lehúzható, ha felszedsz egy sarkot a csomóponton és húzod felé. Ügyeljen arra, hogy a maradék papírdarabokat egy spatulával távolítsa el.

Minél egyenletesebb a megtisztított felület, annál inkább esztétikusak lesznek rajta a kerámiák, és minél tovább tart. A megfigyelhető ütődést, repedéseket és egyéb szabálytalanságokat el kell távolítani. Mivel ragasztunk a csempéket - nehéz anyagot - a megerősítő hálót és a rotbandot használjuk. A bevonat lépcsőkbe van szerelve:

 1. 1. előkészítse a falat, vékony réteg gipszet 15 mm-re;
 2. 2. Óvatosan ragasszuk be a rácsot, az egész felületre tereljük, összehangoljuk, összehajtjuk a hajtásokat;
 3. 3. várjon, amíg teljesen száraz, a helyiség hőmérsékletétől és páratartalmától függ - az anyagnak világítania kell;
 4. 4. alkalmazzon egy második Rotband réteget, zárja le a rácsot, várjon, amíg a bevonat újra megszárad;
 5. 5. homokfelületet csiszolópapírral, ha egyenetlen.

Ragassza fel a burkolólapot a felületre, amelyet alapozóval kezelnek. Ha kihagyja ezt a lépést, a betonfal könnyedén elnyeli a nedvességet a ragasztóból, és ez bonyolítja a folyamatot. Az alapozó anyag fertőtlenítő hatású - megakadályozza a penész és a penész előfordulását. Ez igaz a fürdőszoba és a fürdőszoba, ahol mindig nedves. Alkalmazza az alapozót a falhoz megfelelően - egy festékkefével vagy puha hengerrel, vékony réteggel. A fajtától függően az oldat teljesen félórától 12 óráig szárad, lásd a csomagon feltüntetett információkat.

A fal kiegyenlítése és feltöltése után maga a telepítési eljárás is folytatható. A kőművesség többféleképpen valósul meg:

 • Dáma, sakk vagy hagyományos módszer. Négyzet vagy téglalap alakú lemezekhez alkalmas. Az alapelv az, hogy kiegyenlítetlen sorokban helyezkedjen el.
 • A "téglaszerkezet" a csempézett elemek közvetlen elrendezésére vonatkozik, offset horizontális vagy függőleges sorokkal.
 • Diagonálisan vagy "fedélzeten". A négyszögletes részek mindegyike 45 fokos szögben helyezkedik el a padló felületéhez képest, és eltolódik, mint a "tégla".
 • "Gyémánt" - elrendezés eltolt sorok nélkül, négyzet alakú elemek.
 • "Halszálkás" - az elrendezés téglalap alakú részekből készül a parketta elvén.
 • "Modul" - a különböző formájú és méretű csempék összetétele. A rajzot először papírra tervezték, majd a telepítés során sokszor megismételték a falon.

Az elrendezés módjának kiválasztásával meg kell jelölnie a jelölést.

A módszer kiválasztásakor vegye figyelembe a helyiség jellemzőit és méreteit. Kis fürdőszobához vagy WC-hez kis csempe fényes fényes fényes felületével - ez vizuálisan növeli a területet. Az eredeti módja egy mozaik vagy "himalájai só" megpróbálása. Ha a szoba tágas, használhatunk nagy lemezeket, összetett kompozíciókat az egész fal szélein, hogy a területet szétválasszuk színes szektorokká. Minden alkalmas nagy szobák, kivéve a "kis dolgokat".

Miután kiválasztotta a megfelelő elrendezési módszert, készítse el a jelölést úgy, hogy a sorok egyenletesek és tisztaek legyenek. Vegyünk egy mérőszalagot, szintet, vonalzót, ceruzát és:

 • az alsó sorból induljon el a jelölés, ha a padló a padló alatt is van, akkor a másodikból tegyen egy jelet a ceruzába;
 • építési szinten rögzítsen egy fadarabot - úgy, hogy a csempe ne mozduljon le fokozatosan, miközben ragasztja a felső rétegeket;
 • a sínen lévő vonal alapul szolgál az elemek további elrendezésére szolgáló sémának.

Olyan módon készítsük el a jelölést, hogy az első csempe a legszembetűnőbb sarokban legyen - jobb elrejteni a vágott alkatrészeket.

A ragasztóalapnak a burkolólap alatti hígításának elve az összetételétől függ. A cement ragasztót a csomagoláson feltüntetett arányokban hígítjuk. Öntsük a megfelelő mennyiségű port meleg vízben, keverjük addig, amíg sima. Ha sok anyagra van szüksége, és manuálisan keményen keverje össze, használjon építőgépet - egy fúrót és egy speciális fúvókát. Az eljárást követően azonnal öblítse le a "habverő" -t, mint szárítás után nehéz lesz megtenni.

Ragasztókompozíciót a padló vagy a fal területére spatulával lehet alkalmazni

Keverjük össze a kétkomponensű terméket közvetlenül használat előtt - ezzel együtt nem kell alkalmazni a habarcsot. A pépes keverék nem igényel speciális előkészítést - a csomagolás kinyitásával azonnal alkalmazza. Agyag csempe a saját kezével, mi lépésről lépésre:

 1. 1. A fal egy kis területét egy fogazott simítóval kell felragasztani. Alatta nem kell buborékok és üregek, a réteg ragasztó kell, és körülbelül öt milliméter.
 2. 2. Az alkalmazott jelölésnél ragassz az első csempe, abból - az összes többi, sorok alulról felfelé. A második lehetőség - a fal közepétől. Tegye a csempe falához, kissé megnyomva, de ne nyomja túl keményen, kíméletesen érintse meg a kalapács fa kalapácsát.
 3. 3. Miután telepítette a második cserépet, helyezze be a keresztet a varratba, és így tovább - ez úgy történik, hogy az elemek ne mozogjanak, és köztük a habarcsot is alkalmazhassák.
 4. 4. A ragasztót azonnal törölje át a varratokba; gyorsan szárad - a kivétel a tészta.
 5. 5. Használja a csemperavágót, ha ki kell töltenie a kicsi maradék területeket - ahol a terület kisebb, mint a szabványos csempeelem szélessége.
 6. 6. A fektetés végén egy napig hagyja nyitva a helyiséget - ez elegendő ahhoz, hogy a ragasztó teljesen megszáradjon.

Ha rugalmas alapon mozaikot használ, nem kell tökéletesen szintetizálnia a felületet. Az ilyen anyagot két változatban - üvegben és kerámiában - mutatják be a piacon. Ez ragasztott hasonlóan a szabványos cserép, de a jelölés a falakon, mert elemei nagyon kicsiek. A "himalájai sóval" szemben, amelynek egy félig átlátszó szerkezete van, ugyanaz az algoritmus végzi. Ezen anyag különlegessége antiszeptikus tulajdonság.

A habarcsot a csempe ízületére egy gumihevedernél alkalmazzák. Ezt a ragasztó teljesen megszáradt állapotában végezzük. A nedves helyiségekhez válasszon nedvességálló golyót.

Miután a lemezek közötti rések megteltek, törölje le a felesleges oldatot rongyal - annál gyorsabban teheti meg, annál könnyebb lesz. Válassza ki a színt a csempe fő árnyékában. Hígítsuk fel a habarcsot apró részletekben és olyan konzisztenciára, hogy ne folyjon át a bevonaton, hanem vastag paszta megjelenésével. Amikor elkészült, törölje le a bélést egy puha ruhával - távolítsa el a port és tegye fényessé.

Elhatározta, hogy önálló kerámia csempe? Óvatosan olvassa el az utasításokat, válassza ki az anyagokat és folytassa. Ha ezt először csinálod, egyszerűen lefektetheted a szerelést - összetett kompozíciók kezelésére képesek lesznek, miután elég tapasztalatot szereztél.

Hogyan kell a ragasztót helyesen beilleszteni?

A csempe - az egyik leggyakrabban talált anyag a falak és a padló. Ezért azok az emberek, akik személyesen szeretnék elvégezni a munkát a ragasztott csempékkel kapcsolatban, azon tűnődve, hogyan kell csinálni. Miután elolvasta ezt a cikket, könnyen megvalósíthatja ezt a látszólag nehéz feladatot.

A csempe csempe ragasztásának munkája valójában nem bonyolult. Csak a megfelelő tudással, a szükséges eszközökkel kell karba lépnie, és időt kell találnia erre.

A falak ragasztása csempe által.

Előkészítő intézkedések

Megjegyzés: Ebben az esetben a falazott falak ragasztása folytatódik. Azonban ha a padlóra néznek, a cselekvés elve nem változik. Csak add hozzá, hogy a padló ragasztó egy kicsit könnyebb.

Tehát mondjuk:

 • meghatározzák a helyiség kialakítását;
 • csempe vásárolt;
 • ragasztót vásárolt.

Mielőtt a falburkolathoz lépne, olyan szerszámokat kell készíteni, amelyek biztosan hasznosak lesznek a falakon tapadó csempék munkájában.

műszerek

 • kalapács;
 • csempevágó (elsőbbségi) vagy kézi vágó;
 • Bolgár gyémánt tárcsa, száraz vágáshoz;
 • smirkáló kerék;
 • vonalzó és építési tér;
 • a szabály;
 • spatula szokásos és csempézett;
 • ékek (csempézett keresztek a varratokhoz);
 • víztartály;
 • kapacitás ragasztó megoldáshoz;
 • kefék és moklovitsa;
 • markert és ceruzát.

Néhány tartozék a csempe lefektetésének megkönnyítésére.

Az alapozás előkészítése egy csempe alatt

A csempe ragasztása előtt alaposan fel kell készíteni a felületet.

Ez a folyamat a következőkből áll:

 • a bázis régi bevonatokból történő tisztítása;
 • a maradék oldat megszüntetése;
 • minden vetület kivágása;
 • por eltávolítása stb.

Szükség esetén helyezze fel a felületet. A ragasztandó felület legyen tiszta és vízszintes.

Tipp: Az adhézió növeléséhez (a csempe jobb összekapcsolása a felületre) ajánlott az alapot mély behatolású alapozóval előkészíteni.
Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a PVA vizes oldata 1: 1 arányban tökéletesen helyettesítheti a primert.

Ideálisan sima felület - kiváló minőségű csempe ragasztása.

Szakaszok doboza csempe

 1. A ragasztás a legszembetűnőbb szögből indul. Ez nagyon egyszerűen meg van határozva: amikor belépsz a szobába, az első látószög ugyanaz.

Megjegyzés: A csempe beillesztése előtt ajánlatos a csempe rendezésére és rendezésére a minta, méret, szín és hibák alapján.
Ez fel fogja gyorsítani a csempe lefektetésének további folyamatát.

 1. A csempe ragasztóanyagát a csomagoláson feltüntetett utasításokkal összhangban osztjuk meg.
 2. A kapott oldatot a sík területére alkalmazzuk, lapos oldalú fésűvel. Ezután egy fogazott fésűvel fésüljük el a ragasztót.

Megjegyzés: A csempe megfelelő ragasztására vonatkozó ajánlásokban a szakértők azt tanácsolják, hogy a ragasztó összetétele ne takarítson meg.
A ragasztót a felületen legalább 2,5 mm-es réteggel kell felhordani. Ez a szint minimális a ragasztási tulajdonságok ragasztó.

 1. Ezután a ragasztó megoldást a lap tetejére helyezze a hullámos fogakkal ellátott spatulával. Ugyanakkor ellenőrizni kell a ragasztók egyenletes alkalmazását a csempe teljes felületére (ezeket a manipulációkat a csempe jobb tapadásához kell végrehajtani a bázishoz).

A ragasztó felhordása a csempe felületére növeli a bázishoz való tapadását, és bizonyos mértékig választ ad a csempe ragasztására.

 1. Először is, úgy tűnik, hogy a fal sarkának két oldalán fölé és alá irányítunk. Ezt úgy kell megtenni, hogy a csempe szigorúan vízszintes és függőleges legyen.
 2. A csempe első sorát egyenletesen rögzített előfőzött rúdra helyezzük. Mindegyik csempe szintre emelkedik ezen a szinten, és kopogtat a gipszpenge fogantyújával.
  Így a felesleges ragasztót ki kell venni egy tartályban ragasztó oldattal.

Fontos: A csempék helyes ragasztásának kérdését az ékek használata jelenti, ne felejtsd el ezt megtenni.
Szükségesek a varratok azonos szélességéhez és még a csempékhez is.

 1. Ezután sorban egymás után feküdt a csempe alulról felfelé.
 2. A végső szakaszban, hogyan kell ragasztani a csempe, a lejárat után a nap, a varratok a csempe tele van egy különleges dekoratív készítmény vagy ragasztó. Tisztítsa meg a csempe felületét nedves szivaccsal a maradék ragasztóból.

Figyelem: A ragasztó teljes száradása 3-4 nap után következik be. Ezután teljesen és teljesen el kell távolítani a ragasztó, a por és a szennyeződés maradványait a csempe felületéről.

A tökéletes kilátás a fürdőszobába, miután sikeresen szembenézett a szoba csempézett.

Kérjük, vegye figyelembe: Az emberek gyakran kérdezik, hogyan ragasztják fel a csempeit rétegelt lemezre: a szakértők szerint ez jobb kétkomponensű ragasztóval.
Ez a ragasztó biztonságosan ragasztja a csempeit a rétegelt lemezhez, és biztosítja a vízszigetelést. A rétegelt lemez felülete előtét előtt egy alapozóval kell bevonni.

Burkolólapok

Nagyon lelkiismeretes és izgalmas téma, lehet ragasztani csempe a csempe. Megpróbáljuk részletesen megválaszolni ezt a kérdést.
A csempe nagyon kívánatos a lapos és tisztított felülethez ragasztani. Sajnálatos módon azonban van egy oka a csempe ragasztására. Ez a helyzet akkor, amikor a régi csempe rosszul eltávolodik, és a fal elég törékeny, és nem képes ellenállni a nagy terhelésnek.
A komoly erő alkalmazása megakadályozhatja a feszességet. Csak ez a feltétel, a kérdés: vajon lehet-e ragasztani a csempe a csempe, eltűnik önmagában.

Fontos: Szükséges, hogy alaposan ellenőrizze a csempe - az, amelyik rosszul tart - megbánás nélkül, távolítsa el. Ne várja, hogy a ragasztó megfelelõen tartsa.
A képződött gödröket ragasztóanyaggal vagy cementhabarccsal kell bevonni.

Minden más szempontból a cselekvések megegyeznek a sima alapon lévő fürdőszobában levő csempékkel.

Régi, könnyen peeling csempe eltávolítása.

Tipp: Mielőtt ragasztaná a csempe burkolólapokat, a fényes, régi csempe felületét alapozni kell. Ha a csempe matt, akkor nincs ilyen szükség.

A felületek, amelyeken a csempe erősen ragasztott:

 • az emulzió és a fényes festék alapja;
 • beton alap;
 • rétegelt lemezen;
 • gipszkarton stb.

Szóval, magabiztosan kijelentjük, hogy a csempe a fürdőszobában nem nagy ügy. Ezért, ha személyesen kívánja végrehajtani ezt a folyamatot, nyugodtan cselekedjen. A tanácsunk irányításával és bizonyos következtetések levonásával ebből a cikkből sikeresnek kell lennie.

Hogyan ragasztani csempe a beton: leesett kerámia padló, fal a konyhában, leesett a régi helyre

A cserépragasztókat bármely hardverraktárban lehet megvásárolni, mivel az épületek felépítéséhez használt legtöbb anyagnak egy adott befejező módszerre van szüksége, amely eltér egymástól. Ami a betonokat illeti, ez az anyag, amelynek nagy szilárdsága van, és jól képes nedvességet felszívni. Ez az árnyalat megnehezíti a falak kárpitozását. Mielőtt elkezdené a munkát, meg kell vizsgálnia a falak állapotát és szilárdságát ragasztókészülékkel, és persze egyenletességét, mert amikor dolgozik, alig lesz bárki elégedett a nehézségekkel.

Hogyan ragasztani a leesett csempe: megértjük az okokat

Sokan ismerik a helyzetet, amikor objektív vagy nem objektív okok miatt egy bizonyos idő után a javítás után a kerámia burkolat egy külön szakaszon esik le, vagy elkezd feltörni.

E jelenség okainak meghatározása érdekében nemcsak a munka során használt anyagokat kell elemezni, hanem a munkálatok során a burkolólapot kísérő tényezőket is.

Gyorsan ragasztja le a leesett csempe tömítőanyag használatával.

A kerámia károsodásának fő okai között 11:

 • Helytelenül kiválasztott csempe;
 • Helytelenül kiválasztott alapozó keverék;
 • Alap deformálódott;
 • A bevonat fizikailag kopott;
 • A felületet nem bevonták bevonás előtt;
 • Az alap egyenetlen;
 • Nem szabványos típusú ragasztó;
 • Helytelenül alkalmazott ragasztókompozíció;
 • detonáció;
 • Sokk és mechanikai tényezők károsodása;
 • A lyukak beszerelése és a technológiai típus.

Ezeknek a tényezőknek, különösen azok kombinációjának egyike sem vezethet egy kerámia bevonat vagy egy egység egy részének megsemmisítéséhez.

Hogyan és mi ragasztani a kerámia burkolólapokat a betonhoz

A tapasztalt szakemberek tudják, hogy mit kell használni a kerámia burkolatokkal való munka során a betonhoz való csatlakoztatás esetén. Leggyakrabban, ha a lemez elmozdul, pasztaszerű ragasztót vagy száraz keveréket használnak munkájuk során. Hogyan használja ezt a választott kérdés.

A pépesek vagy masztixek vastag szerkezetűek, és összetételükben vizet tartalmaznak. Annak a ténynek köszönhetően, hogy a nedvesség bepárlása után elpárolog - keményíti a ragasztó készítményt. Ez az anyag könnyen használható.

Ha a ragasztót ragasztja, nem kell vastag réteg ragasztót alkalmazni

Ha száraz keverékről beszélünk, akkor homokot és cementet is tartalmaznak.

Ezek a keverékek számos előnnyel rendelkeznek az előző képviselőnél:

 • Elérhető az ár;
 • Különféle típusú munkákhoz használható;
 • Ők a legmegbízhatóbbak;
 • A kereslet és a külső megjelenésű munkák.

A lemezekhez használt ragasztókészítményeknek saját megfogalmazásuk van, amely meghatározza a céljukat egy bizonyos felületre ragasztással.

A következő a főbb ragasztási kategóriák:

 1. Univerzális ragasztó. Ez a legnépszerűbb, mivel többfunkciós kötőanyagokra vonatkozik.
 2. Alapragasztó. Kis felületek ragasztására sík felületeken.
 3. Megerősített ragasztó. Nagyméretű lemezekhez, valamint laza kerámia padló ragasztásához.
 4. Fehér ragasztó. Mozaikos vagy átlátszó elemek készítésére tervezték.
 5. Ragasztók magasan szakosodott. Olyan felületeken alkalmazzák, ahol magas hőmérséklet vagy magas páratartalom figyelhető meg.

Ebből a listából pontosan meghatározhatja az Ön munkaterületéhez illő ragasztót.

A konyhai csempe leesett: mi ragasztani

A legvalószínűbb megoldás a csempék megsemmisítéséhez a konyhában rossz keverék az alapozóhoz, vagy akár ennek a lépésnek a hiánya a csempe behelyezése előtt.

A primer folyamat leggyakoribb hibája a koncentrált latex használata, amely ezután gumifóliát képez, amely megakadályozza, hogy az anyag biztonságosan tapadjon.

Kiváló megoldás a ragasztáskor a Ceresit cég ragasztóanyaga

Mielőtt a leesett rész behelyezésére kerülne, az egész felületet meg kell vizsgálni a forgácsoláshoz vagy a repedéshez, valamint a kopogást a gumi kalapáccsal. Ha a felületet több mint 20% -kal vissza kell állítani, akkor az egész bevonat szétszerelése elkerülhetetlen, mivel a pusztulás valószínűleg folytatódik.

A következő befejező munkák ebben a sorrendben folytatódnak:

 1. Azon a felületen, ahol a bázis kitett, távolítsa el az bányit. Minden alkatrész eltávolítása szilárd felületre történik.
 2. A durva csiszolópapír vagy cipő kés használatával el kell távolítania a régi habarcsot. A felületet a tapadó maradéktól teljesen sík felületre kell tisztítani. Ezután előkészíthető.
 3. Ha van egy raktár a régi anyagok bélés használatát, vagy vásároljon egy új. Abban az esetben, ha nem lehet új lemezeket vásárolni, akkor használhatja azokat, amelyek leesettek, a legfontosabb dolog a régi ragasztó maradványainak tisztítása.
 4. A kerámiák elhelyezése alulról felfelé halad. Az öregedési hiányosságok miatt a szakértők javasolják a rögzítő kereszek használatát. Ragasztás az anyag hátoldalára. A vastagságnak kissé nagyobbnak kell lennie, mint a határlapokon.
 5. A burkolólapot az alaphoz nyomják, és a ragasztót a szélein túlnyúló ragasztót azonnal el kell távolítani.

A folyamat nem hosszadalmas, de a csempe további felhasználásának, valamint a teljes bevonat integritásának minősége a minőségétől függ.

Hogyan ragasztani az eltűnt cserépet a régi helyre

Ha a csempe a padlón vagy a falon elindult, vagy elkezdett ingadozni, különösen akkor, ha eltűnt, akkor nem csak ragasztani kell, vagy cserélni egy cserépet egy másikkal, hanem meg kell értened, miért történt ez. Talán az előző matricát meglazították, mert rosszul helyezték vagy helytelenül használták az alapozó megoldást. Mindenesetre a falon vagy a kerámián levő csempék gyorsan visszatérhetnek a helyükre. A probléma kijavítása érdekében nem szükséges a hardverraktárakhoz jutni egy új anyaghoz, hogy össze lehessen ragasztani a falat. Tekintse meg azokat a készleteket, amelyek az előző javításokból maradtak. Természetesen ez a lehetőség aligha alkalmas, ha a probléma a legtöbb felületet érintette.

Mielőtt összeolvasztaná az esett csempeit, tisztítsa meg a törmelék és a régi ragasztó maradványait.

Ha azonban a lap egy vagy több, a ragasztáshoz használhatja:

 1. A régi csemperagasztó maradványai. Ez kizárólag a száraz keverékre vonatkozik. Feltéve, hogy tárolása helyes volt, még egy év alatt sem veszíti el tulajdonságait. Ha a folyékony konzisztenciáról beszélünk, akkor felhasználható az eltarthatósági időnek megfelelően. Leggyakrabban nem több, mint két hét.
 2. Száraz cement. A cement használatával elkészítheti a habarcs mennyiségét, ami szükséges a munkához. Ehhez homokkal keveredik 1 és 3 arányban. Ha kétségei vannak az ilyen kompozíció erejének, adj hozzá PVA ragasztót.
 3. Szilikon tömítő típus. Ezt az anyagot kizárólag olyan esetekben használják, ahol egy kis fragmentum eltűnt. Nagyobb részekre nem ajánlott használni, mivel valószínűleg újra eltűnnek.
 4. Folyékony szögek. Jól igazolt a csempe rögzítéséhez képest. Annak érdekében, hogy az elem szilárdan rögzíthető legyen, a körmöket az anyag teljes felületén pontszerűen kell alkalmazni. A körmök alkalmazása után kb. 40 másodpercet kell várni a rögzítés előtt. Ezt a módszert nem javasoljuk a padlózat burkolólapjának rögzítésére, mivel a módszer megbízhatósága az utolsó helyen van.
 5. Építési ragasztó. Használható, ha sürgős javítás szükséges. Alkalmazása elemi, és szilárdsága és tartóssága biztosított. Egy ilyen csatolás után a csempe alig esik le. Az egyetlen dolog, hogy egy ilyen módszer nem tetszik az ár. Az ilyen javítások sokba kerülnek.

Amint látja, nagyon könnyű ragasztani a bukott lapkát a régi helyre, különösen akkor, ha az egyik fent említett eszközzel van felszerelve. A többi idő kérdése.

Lehetőségek: hogyan kell a betonhoz ragasztani a csempe (videó)

A betonhoz való ragasztás nem olyan nehéz feladat, amilyennek első pillantásra tűnhet. Sok módja van ennek a munkának. Néhányuk szerepel a cikkünkben. Még valaki, aki még soha nem dolgozott a csempe, képes megbirkózni ezzel a problémával, és ha még mindig kétséges a képességeit, konzultáljon egy szakemberrel.

Hogyan helyesen csempék a fürdőszoba - szabályok és tippek

Tile már régóta nagy népszerűségnek örvend a fogyasztók körében. A gyártók megpróbálták figyelembe venni az állampolgárok összes preferenciáját - a csempe bármilyen áron, a szükséges méret, vastagság, szín szerint választható. Kényelmes, mivel mind a falburkoláshoz, mind a lakás padlójához használható, és bármilyen hőmérsékletű helyiségekben használható. A csempe csempe egyik előnye - magas környezetbarát.

Hogyan csempe ragasztáshoz

Először ki kell választania a megfelelő lapkát. A cserép kiválasztásának egyik kritériuma a szükséges mennyiség kiszámítása. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy a helyiségeknek nincs ideális geometriai alakjuk, ezért a felszín felszínének paramétereinek mérése után bizonyos mennyiségű anyagot kell meghatározni.

Mielőtt közvetlenül a burkolólapok ragasztásához járna, fel kell készülnie a felület ragasztására. Tiszta, száraz és egyenletes legyen. A fal vagy a padló szabálytalansága arra a tényre vezethet, hogy a csempe nem megy jól, gyönyörűen. Javasoljuk, hogy a ragasztandó felületeket (a fejszével vagy a vésővel) ragasztják fel. A bemélyedéseket nem mélyen, hanem gyakrabban kell elvégezni. A ragasztóanyagnak köszönhetően a csempe erősen tapad a felületre. A ragasztós habarcs "ragaszkodik" ehhez a hornyokhoz, és a csempe ragasztva lesz.

Mielőtt az oldatot felöntjük a felületre, bő vízzel meg kell nedvesíteni - ez megakadályozza, hogy a tapadóoldat felületét felszívja a nedvességtől. Ellenkező esetben a beillesztés minősége alacsonyabb lesz.

Az oldatot egy egyenletes rétegben a felszínre kell felhordani, megakadályozva bizonyos területeken felhalmozódását. Ezt egy spatulával, simítóval végezzük. A legfontosabb dolog - a megoldás nem lehet túl vastag, és fekszik a felületen.

A legjobb, ha a csempe az alulról felfelé ragad. Javasoljuk, hogy a munkát a szoba sarkából indítsa el, számítva azt, hogy az a legáltalánosabban látható helyen készült. Az a tény, hogy a ragasztott felület hossza mentén egész csempe soha nem fekszik le - valószínűleg hozzá kell adnia a cserépdarabokat az ellenkező falhoz. Nem a legjobb módja. Jó, hogy később, a helyén, ahol a tojás véget ért, valamilyen bútor volt, vagy valami más. Ha nem működik, akkor a beillesztés jobb, ha a távoli fal irányába vezet. Ha a csempe, a fal és a padló ragasztását tervezi, akkor el kell kezdenie a falakkal, majd ragasztani a padlóra.

Készülékek Csempe matricák

A csempe először a falra kerül - elég szorosan fekszik. Ezt úgy érjük el, hogy könnyedén megnyomjuk a felületet. Ezután a cserépet egy fából készült kalapáccsal vagy egy közönséges fémmel kell bevonni valami lágyba, hogy ne szakítsa meg a csempe. A csempék elhelyezésekor folyamatosan figyelnie kell "vízszintes" és "függőleges" helyzetét.

Ebből a célból építési szintek, vonalvezetékek. A legegyszerűbb dőlésszög: szálas szál (anyacsavar, csavar, stb.). Miután a teljes felületet egy simítóelemmel kevertük, a falazás varratjait lezárjuk.

Figyelembe kell venni, hogy a ragasztókészítménynek saját hőmérsékleti jellemzői vannak. Ezért érdemes megértenünk, hogy a ragasztó beállítása a helyiség hőmérsékletétől függ. Nem szabad azonnal elkezdeni a csempe bármilyen mechanikai igénybevételre - hagyja erősíteni.

Hogyan kell ragasztani a csempe a fürdőszobában: szemben burkolólapok a "bábuk" és a "pro"

Ragasztás a csempe egy egész tudomány, de a mester ez teljesen valós!

Nagyon egyszerű megérteni, hogyan kell ragasztani a burkolólapokat egy falra vagy a padlóra egy fürdőszobában - ez a befejező technológia, sem speciális berendezések, sem drága fogyóeszközök, sem (látszólag!) Különleges készségekre van szükség. De amikor a gyakorlatról van szó, kiderül, hogy az elmélet nyilvánvalóan nem elég: elfogadható eredmény elérése érdekében keményen kell dolgoznod, és néha többször is fel kell újítani a sérült szakaszt.

Így történt, hogy meg kellett tanulnom a szobának a csempével szemben álló technikáját, mert az első szakaszokban eléggé hibát követtem el. Azonban ezek a hibák segítettek abban, hogy jobban megértsem a munka alapelveit, mint a szakmai irodalom tanulmányozása. Tehát szinte mindent, amit a cikk ír, a saját tapasztalataim eredménye.

Anyagok és eszközök

Csempe, ragasztó és egyéb

El kell kezdeni a munkához való felkészülést anyagbeszerzéssel, vagy inkább a költségvetés kialakításával. Ehhez megmérem a fürdőszoba padlójának területét, valamint a furnérozott falrészek területét.

Minőségi csempeburkolatú fürdőszoba

A terület ismerete lehetővé teszi számomra, hogy kiszámítsam, mekkora csempe szükséges a befejezéshez. A csempe ára nagyon eltérő lehet, de ha az átlagos árkategóriára koncentrál (azaz nem meglepő prémiumot a meglehetősen obszcén pénzért, de nem őszinte költségvetés), akkor valami ilyesmit kap:

 • falcserép - kb. 300-600 rubel / négyzet;
 • padlólapok - 350-800 rubel / négyzetméter;
 • frízek, szegélyek és díszítő betétek - a mérettől és a tervezéstől függően - 50- 400 rubelenként.

A díszítő betét drágább, mint a hagyományos cserép

Az Orosz Föderációban, Fehéroroszországban és Ukrajnában gyártott termékek általában olcsóbbak, de a lengyel, szlovák és olasz csempe drágább. Az okok, úgy gondolom, nyilvánvalóak.

A csempe mellett önálló anyagokra is szükségünk lesz:

 • primer penetráló antiszeptikus komponensekkel - 300 rubel / 5 literes;
 • csemperagasztó Ceresit CM 9 - 250 - 350 rubel 25 kg súlyú zsákhoz;
 • csempehabarcs cement alapon - 600-1200 rubel 5 kg száraz keverékhez;
 • "Folyékony szögek" (szükséges, ha keressük, mint a tükör ragasztása a csempe vagy egy könnyű polc felszereléséhez) - 130-400 rubel egy 400 ml-es csőhöz.

Emellett szükségünk lesz olyan apróságokra, mint a távolságkeresztek, ideiglenes támogatási profilok stb. Kedvezőek, ezért nem adtam hozzá a fő költségvetési tervhez.

Mi fogunk működni?

"Anélkül, hogy megbirkózni és egy bolhát fogsz fogni" - mondja közmondás, és hajlandó vagyok egyetérteni vele. Természetesen vannak olyan mester tilelerek, akik képesek remekműveket létrehozni egyetlen spatulával (a trófea státusza alapján), de ezeknek a kihasználásoknak nincs szüksége semmire. Tehát, hogy dolgozni szemben a fürdőszoba csempe kell megközelíteni teljesen fegyveres.

A szerszámok készlete

Az eszköztár tartalma:

 • perforátor bit bitgel a felületek kezdeti felkészítéséhez;
 • ecset a primerhez;
 • fúrófej-keverővel;
 • fémlemezek a cseréphez (minél nagyobb a csempe - annál nagyobb a fog mérete);
 • fém spatulák (legalább két - egy 30 cm széles, a másik - kb. 7-8 cm);
 • gumi spatula a fugázáshoz;
 • gumi sisak;
 • különböző merevségű szivacsok;
 • rulett kerék;
 • szinten.

Ez az információ egy optimális fog méretű rács kiválasztására használható.

Az alapkészleten kívül egy olyan eszközt is használok, amely lehetővé teszi számomra, hogy a saját kezűleg levágja a lapkát: használok egy csiszolóvágót egy hosszú emelővel a vágáshoz egyenes vonalban, és speciális csípőcsapokat használok a csempe számára, hogy íves lyukat képezzenek a csövek és egyéb segédprogramok számára.

Néhány szó a ragasztókról

A kérdés, hogy mi a ragasztás a csempe a fürdőszobában egyáltalán nem tétlen. A végeredmény nagymértékben függ a ragasztó minőségétől, valamint a helyes keverés módjától. Válassza ki a nem megfelelő anyagot, vagy készítse elő a technológia megsértésével - és idővel a csempe leesik a falról.

Amikor eldönti, hogy melyik ragasztó ragasztó, a legtöbb mester előbb vagy utóbb megtalálja saját verzióját, és csak vele dolgozik. És bár azt gondolom, hogy a háztartási használathoz elég univerzális összetétel (Ceresit CM 9, CM 12 és analógok) elég, még mindig érdemes néhány szót leírni a megoldások fajtáiról.

Csemperagasztók Ceresitből

A ragasztó ragasztására használt ragasztókeverékek:

A legfőbb hátrány az, hogy gyorsan szárad, mert gyorsan le kell rakni a csempe, vagy apró részletekben fel kell készíteni a kompozíciót.

Természetesen a lágyító hozzáadásának köszönhetően az ár kissé megnövekszik, de ez a helyzet, ha feltétlenül megéri a túlfizetést.

Másrészről, a kétkomponensű keverékben a bélés ragasztása meglehetősen drága öröm, mivel ezeket az anyagokat elsősorban olyan helyzetekben használják, ahol nagyobb megbízhatóság szükséges (pl.

Mivel az első két típust tömegesen használják, útmutatást fogok adni a ragasztó elkészítéséhez. A legjobb eredményeket biztosító recept meglehetősen egyszerű:

 1. Egy tiszta, széles vödörben öntsön 3-4 liter hideg vizet.
 2. A száraz anyagot lecsapom, folyamatosan kevergetve a kapott oldatot. Ez a vízmennyiség körülbelül egy fele a szokásos zsák.
 3. A botot csak a végső szakaszban zavarhatja a keverővel, de másképpen járok el: a por egy részét - a keverőbe kapcsolva - egy percig kevertem, elaludtam a következő adagot...

A ragasztót csak keverővel gyúrjuk. Nincs más módja!

A fúrógépet alacsony fordulatszámú keverővel bekapcsolom, mert különben a ragasztó elkezd delaminálni.

 1. Amikor az egész száraz komponenst megtöltjük, keverjük össze a készítményt, amíg teljesen homogén lesz, csomók és folyadék nélkül.
 2. A tartályt 10-15 percig hagyom - csak a cement hidratál.
 3. Újra keverjük össze a kompozíciót, és azonnal használjuk fel. Minél messzebb, annál nagyobb nedvesség elveszíti az oldatot, és az alsó lesz a ragasztó tulajdonsága.

Szerintem nem kell emlékeztetni arra a tényre, hogy a fagyott ragasztót nem lehet vízzel újra hígítani? Először is, nem fog ragasztani, és másodszor, ha igen, akkor a csempe gyorsan leesik.

Falburkolat

Felület előkészítés

A bélés technológiája közvetlenül attól függ, hogy ragasztunk a csempe fölé - a falra vagy a padlóra. Rendszerint a falakról dolgoznak, így a ragasztó nem esik a már elkészült padlófelületre, és nem kell sokáig mosni.

A falakat gondosan illeszteni kell, mint ezt a fotót.

Ahhoz, hogy a csempe jól legyen, a falaknak elő kell készíteniük a falakat. Így járunk el:

 1. Először lebontjuk a régi bevonatot a betonra, eltávolítjuk mindazt, ami lehetséges, és mindazt, ami zavarhatja munkánkat - csöveket, vízvezetékberendezéseket, polcokat, fali rögzítőket stb. Nagyon fontos, hogy szilárd alapot tudjunk elérni, mert a régi csempe és a gipszdarabok szilárd darabolását perforátorral leüti.
 2. Végezzük el a falak durva összehangolását, a beton alaprétorsó dudorainak dörzsölésével, valamint a repedésekkel és repedésekkel való kitöltésével. Legfeljebb 5 mm-es hibákra van szükségünk, és a legegyszerűbb - a vastag rétegcsempe ragasztó természetesen lehetővé teszi kisebb szabálytalanságok eltakarását, de a sík mentén történő erőteljes emelkedés szintje nem fog működni.

Mielőtt szembenézne, a hyproc csomag minden ízülete kiváló minőségű

 1. Ha a fürdőszobában lévő falak messze nem ideálisak, akkor érdemes lehúzni őket gipszlapokkal. A gipszkartonhoz is ragasztani lehet a burkolólapokat, csak a bevonathoz érdemes nedvességálló lemezeket felvenni, és ragasztani a burkolólapokat ragasztással és nagy rugalmassággal.
 2. A falak alapozva vannak. A betonfelületekhez normál penetráló vegyületet használunk antiszeptikus komponensekkel a hyproc számára - egy speciális alapozó, amely védi az aljszert a túlzott nedvességtől és javítja a tapadást. A primert két lépésben alkalmazzuk, megállva a kompozíció részleges polimerizációjához.

A gipszkarton alapozója nem ecsettel, hanem spatulával van ellátva

Néha a gomba elleni küzdelemhez tanácsos kis mennyiségű szaniter anyagot hozzáadni a talajhoz (még antiszeptikus) a talajhoz (Domol, Domestos vagy analógjai). Sajnos ez nem segít, vagy szinte nem segít, tehát ha garantálnád a gomba hiányát a csempe alatt - töltsd időt és pénzt a normál szellőzés megszervezésére. Nem lesz túlzott nedvesség - nincsenek paraziták!

Csempézés

A falburkoló lapokkal való szembenézés sok időt vesz igénybe. Kezdje a munkát alulról, fokozatosan felfelé haladva. És a nehézségek rögtön várnak ránk, mert az első sort tökéletesen simára kell állítani, ami szinte lehetetlen, ha a padlót vagy a falra húzott vonalat használjuk alapul.

A tartóprofil szerelése a fürdő telepítési helyén: itt nincs szükség a falak falához való furnérra!

Ilyen módon viselkedem:

 1. A fal mentén ragasztottam egy sor csemperagot, majd a szintet a legalacsonyabb szint meghatározásához használtam. Az alsó csempe felső szélén lapos vonalat töltenek.
 2. Pontosan a lapos horgonyok alatt rögzítsenek egy fémprofilt vagy egy fából készült sínt. Ez a részlet szolgál majd a második csempecsúcs alátámasztásaként.
 3. A habarcsot a spatulára helyeztem, és a cserép rossz oldalára helyeztem. A ráncos felragasztotta a ragasztót a burkolólapon, és rajta a hornyok.

A ragasztáshoz és a cseréphez jobban ragaszkodnak egymáshoz, a bélés legalább egy órán keresztül nedvesíthető vagy áztatható vízben.

 1. Ha egy nagy csempe vagy csempe egy rosszul fekvő megkönnyebbüléssel ragaszkodik, akkor vékony réteg ragasztót helyezzen a falra.
 1. A falat a csempere helyezzem, pontosan az alprofilra helyezem, és nyomom a bázisra. Ha szükséges, irányítom a csempe helyzetét, növelve vagy csökkentve a ragasztóréteg vastagságát.
 2. Távoli kereszteződést helyezek el a kerületen - lehetővé teszik a csempe közötti hézagok szélességének szabályozását.
 3. Ugyanazt az elvet követtem egymás mellett, biztosítva, hogy egyenletesen álljanak.

A távtartók által vezérelt varratok szélessége

 1. Beilleszem a következő sorot az előzőre. A csempe helyzete a tervezett mintától függ: a varratként ragasztással ragaszthatjuk be, és a csempe szélessége 1/2. A második esetben az első csempe egy cserépvágóval vágott.
 2. Miután kivettem a felső sorból, szedtem le a kezdőprofilt, és folytassam az alsó csempék telepítését. Szükség esetén magasságra állítom be őket, vagy hagyok egy kis rést a padló és a csempe között - egyébként az alaplap vagy a padló felé néz.

Kézi csempevágó szerelés

Padlóburkolat

Az alap készítése

Bár a burkolólapot nagy nedvességállóság jellemzi, a bélés nem tudja megvédeni a bázist a vízből, amely elkerülhetetlenül 100% -ra esik a padlón. Ezt figyelembe kell venni a padlóburkolat elkészítésekor:

A régi csempe leszerelése

 1. Szétszereljük a régi bevonatot, a perforátorral kopogtatjuk a csempe fölött, eltávolítva az esztrich maradványait.
 2. A bázisra egy vízszigetelő anyagot alkalmazunk - ez lehet műanyag vagy polimer film.

Ajánlott legalább 10-15 cm-es vízszigetelést kialakítani a falakon, rögtönzött "vályú" kialakításával. Ehhez vízszigetelő munkálatokat a falburkolat elkezdése előtt ki kell tölteni.

 1. A tetején a vízszigetelés pour esztrich. A munka felgyorsítása érdekében egy önterülő vegyszert választunk egy erősítővel: könnyebben öntjük, és sokkal gyorsabban száradunk, és a viszonylag magas árat kis mennyiségű öntés kompenzálja. A fürdőszoba alapterülete elég kicsi, így a kiadások elfogadhatóak.

A vízszigetelésre beágyazott esztriche

 1. Az esztrich kiszáradása után ellenőrizze a vízszintes helyzetét, és a bélés megkezdése előtt - két réteg talajt fertőtlenítőszerrel kell felhordani.

Csempéket rakunk

Az első kérdés, amelyet a munka megkezdése előtt tisztázni kell, vajon lehetséges-e ragasztani a padlót a mennyezetre vagy a falra.

A válasz egyértelmű: ha meg akarja tenni mindent újra legfeljebb hat hónapon belül, újra és újra tölti az időt és pénzt. Ha az új burkolat nem a célod - válassza ki a padlólapokat, amit a megtapasztalt terhelésekkel kapcsolatban tesz.

Axiális vonalak rajzolása

Hogyan készítsd el a saját csempeidet a padlón, megmondom ebben a részben:

 1. Először is, jelöléseket kell alkalmazni a bázisra. Számos jelölési mód létezik, de a legjobb, ha több középvonalat alkalmazunk, és összekötjük a szoba sarkait átlóval - akkor sokkal könnyebb navigálni, amikor szembenézünk.

A teljes kompozíció középpontja, különösen mintázott csempék használata esetén, nem a szoba geometriai középpontja, hanem a szabad tér középpontja. Ie nem rajzolunk egy képet az egész szobán, hanem a padló azon részén, amelyet a fürdőszobában és más berendezési tárgyakban nem fogunk elfoglalni.

 1. Elkezdünk dolgozni egy sarokból, vagy (mint én) a középső sorral ellentétes falszakaszból. A ragasztót a padlóra ragasztjuk 5 mm vastagságig és kb. 1 m2 területre.
 2. Vonunk egy sebességváltót, és barázdát képeznek a ragasztón.
 1. A csempe a padlóra van fektetve, egyenesen emelve és szorosan a ragasztóhoz nyomódik. A szint szabályozza a csempe helyzetét, és egy spatulával távolítsa el a kiálló ragasztót.

Nehéz sajtolni egy vastag és nehéz cserépet megfelelő erővel rendelkező kézzel, így az ilyen termékek esetében jobb, ha egy gumi kalapácsot kapnak.

Padlóburkolási folyamat

 1. Telepítjük a távtartót és folytatjuk a padlózatot, fokozatosan hozzáadva a megoldást az alapterületekre a széleken. Sorokba helyezzük a csempeit, irányítsuk pozíciójukat a jelölő tengelyekhez képest és egymáshoz viszonyítva.
 2. Először helyezzük el az összes csempét, majd a "fél" és a "negyed" részeket adjuk a széleken. Végül, de nem utolsósorban a csövek és egyéb kommunikációkat a behelyezés előtt beillesztem, a telepítés előtt a konfigurációhoz igazítva.

Ezt követően a padlót addig kell hagyni, amíg a ragasztó meg nem szárad. Rendszerint legalább 12 órát vesz igénybe, ezért jobb, ha a következő napi injektálás megkezdődik.

A ragasztók cseppjeit azonban közvetlenül a felszerelés után óvatosan mossa le: ha hagyja, hogy meggyógyuljon, akkor erővel kell megtisztítani, nem pedig arról, hogy csak a ragasztót tisztítják, nem ragasztók és mázdarabok.

Fugázás és mosás

A csempék mind a padlója, mind a falburkolata gyenge pontja - csempecsatlakozások. Ha nem megfelelően vannak lezárva, előbb-utóbb elkezdenek áramlani a víz az alapra. Az eredmény kiszámítható: megnövekedett páratartalom, gomba, finomítások és egyéb problémák megoldása.

A trowelek fogyasztása és palettája

Az ilyen fejlődés elkerülése érdekében a varratokat lezárják. Ezt a folyamatot nevezik fugázásnak vagy tömítésnek:

 1. Fugázásnál cement alapú vegyületeket vagy epoxi pasztákat vagy szilikon tömítőanyagokat használnak.
 2. Fugázás előtt távolítsa el az ízületek minden keresztét, valamint a ragasztórészecskéket és a port. A csempe porszívóval tisztítható - így az adhézió szintje megnő, és nagyon jelentős.
 3. Az ízületek kitöltéséhez kész vagy vattahabos keveréket vagy vízzel hígított cement alapú keveréket viszünk fel vastag krémet. A habarcsot úszással végezzük, és minden egyes csuklót egy gumiheveder sarkával tovább nyomunk.

Töltőcsatlakozások

Epoxi és szilikon habarcs nem alkalmazható úszó. A varratok kitöltését csak keskeny simítóval végezzük, és az üvegezett felület tisztításának megkönnyítése érdekében célszerű ragasztani a varratokat a széleken maszkoló szalaggal.

 1. Miután a habarcs megszáradt (a szárítási idő a készítménytől függ és 2-4 óra között változik), megtisztítjuk a felületet. Először távolítsa el a nagy szennyeződést nedves ruhával mosószerrel, majd mossa le a cserépet egy szivaccsal.
 2. Végső érzésként általában csempe csiszolok flanellel vagy más puha ruhával - ez különösen gyönyörűen ragyog!

Szilikontöltés

Csempézett bélés javítása

Ha mindent megteszünk, a csempe a fürdőszobában nagyon erősen fog tartani. Azonban még a tapasztalt kézművesek sem lesznek biztosítottak a hibák ellen, ezért hasznos lehet számukra és a kezdők számára is, hogy megismerjék a csempe ragasztását a fürdőszobában - ha megszűnt.

Ez történik, ha valami rosszat tettünk.

Ennek megfelelően járunk el:

 1. Ha a csempe csak részben törött és leesett (mint ahogy a mechanikai sérülésnél fordul elő), akkor először ki kell venni a csempe maradványait. Ehhez vésővel és kalapáccsal óvatosan kigombolja a ragasztott darabokat, ügyelve arra, hogy ne érintse meg az egész bélést.
 2. Ha a csempe teljesen leesett, akkor feladatunk egyszerűsödik: elegendő a megoldás maradványainak tisztítása. Jobb nedvesíteni egy vékony anyagréteget vízzel, és óvatosan dörzsölje több lépcsőben, és vastag - vágja le vésővel vagy keskeny spatulával.
 3. Ugyanúgy eltávolítjuk a ragasztók és a simító keverékek maradványait a ragasztott lapok végétől.
 1. A megtisztított területet lefedik és alapozzák. Annak érdekében, hogy javuljon az adhézió a primer előtt, átmérőjű karcolásokat alkalmazok az alapon kb. Egy centiméteres magassággal.
 2. Csempe, amelyet ragasztunk a sérült helyett, nedvesítsük vízzel.
 3. Ragasztást alkalmazunk a varratos oldalon: ez lehet csempeoldat (előállítható a megmaradt maradványokból), és egy nagy tapadású vegyület ("folyékony szögek" és analógok). A lényeg az, hogy a polimerizáció után az anyag megtartja rugalmasságát.

A javításhoz a ragasztó is megfelelő

 1. Ragaszkodunk a csempe helyére, szorosan nyomjuk meg és kopogtassuk egy gumi kalapáccsal. Ellenőrizzük, hogy a csempe ugyanabban a síkban lesz-e, szemben.
 2. Várunk körülbelül 12 órát, és ismételten fugázzuk, próbálva kitalálni a színt.

Természetesen nem valószínű, hogy ideális eredményt érünk el, de a gyakorlat szerint néhány napon belül a csempe és a varrat árnyalatai majdnem azonosak lesznek, így csak azok, akik ezt a javítást elvégezték, megtalálják azt a helyet, ahol a javítást elvégezték.

következtetés

Természetesen még a legrészletesebb történet is arról, hogyan kell megfelelően ragasztani a burkolólapokat a fürdőszobában a falakon és a padlón, nem helyettesíti a gyakorlati képzést. Tehát miután megnézte a videót ebben a cikkben, azt tanácsolom, hogy vegyél egy spatulával, és próbáld ki a technikát a gyakorlatban. Nos, a munka során felmerülő minden kérdés (és mindenképpen meg lesz!).