Legfontosabb > Csapok

Öntöttvas vasfürdő zománcozása a saját kezével: hogyan kell megfelelően helyreállítani az öntöttvas fürdőt

Erős öntöttvas fürdő "örök" -nek tűnik, de sajnos nem. Az egyik leggyengébb folt zománc. A gondatlan működés és a nem megfelelő ellátás vezet a repedések és forgácsolás a tál felületén. De még akkor is, ha helyesen gondoskodik az öntöttvas fürdőről, előbb vagy utóbb a zománcfolt hígabb lesz, rozsdás foltok jelennek meg, és világossá válik, hogy a terméket meg kell változtatni.

Ugyanakkor a tulajdonos megérti, hogy a készülék megtartja valamennyi működési jellemzőjét, de teljesen elvesztette vonzó megjelenését. Ilyen helyzetben a legjobb megoldás az öntöttvas fürdő zománcozása, amely lehetővé teszi a termék minimalizálását.

Otthon zománcozás: előnyei és hátrányai

Kezdetben a fürdőkád zománcát a gyártásra alkalmazzák. A zománcozási eljárást a fémfürdő erős melegítése esetén végezzük, amelynek felületén védőbevonatot alkalmazunk. Hűtés után készen áll a használatra.

Otthon nem lehetséges ilyen zománcozás. Azonban vannak olyan speciális készítmények, amelyeket zománcozásra terveztek a tál melegítése nélkül. Ennek eredményeképpen egyszerűen és gyorsan visszaállíthatja a fürdő fedelét.

A lakkozás a vízvezeték alternatívája. Sokan inkább elvégezik a tálca helyreállítását, mivel ez az eljárás kevesebb költséget igényel. Próbáljuk kiszámítani a költségeket a fürdetés helyett. Néhány összeget kell majd költeni az új berendezések vásárlására.

E költségekhez hozzáadjuk a szállítási és szállítási költséget a padlóhoz. Ezenkívül egy bizonyos összeget költenek a régi fürdő lebontására. Ez magában foglalja a szolgáltatás költségeit és a javítás költségeit, részben vagy teljes egészében, ami a leszerelés során elkerülhetetlen. Egy másik kiadási tétel egy új fürdő telepítése és csatlakoztatása.

Ennek eredményeként hatalmas összeget kapunk. Nyilvánvaló, hogy a helyreállítás költségei nem hasonlíthatók össze. Ezenkívül az otthoni zománcozás kevesebb időt vesz igénybe, és kevésbé munkaigényes. Mindez nagyon vonzóvá teszi az eljárásokat azok számára, akik a fürdőkúra helyes alternatíváját keresik.

Meg kell azonban értenünk, hogy az otthon alkalmazott bevonat más lesz, mint az eredetileg. Annak érdekében, hogy ne csalódjon, tudnia kell, hogy az új zománc:

 • Kevesebb tartós, de karbantartható. Ez azt jelenti, hogy a működés során felmerülő hibák könnyen eltávolíthatók speciális javító készletekkel.
 • Érzékeny a mechanikai sérülésre. Nehéz vagy éles tárgyak, amelyek még egy kis magasságból is esnek, károsíthatják a felületet.
 • Színváltozhat a különböző vegyszerek hatása alatt. A fehérítőszerek, a fotoreaktív anyagok és a színezőanyagok különösen veszélyesek.
 • Lehetővé teszi az árnyék kiválasztását az alkalmazáskor. A sötétítő paszta segítségével bármilyen hangot kiválaszthat. Fontos megjegyezni, hogy az új bevonatréteg vastagságának elegendőnek kell lennie ahhoz, hogy teljesen elrejtse a régi zománcot. Egyébként az eredeti szín, amely egy vékony bevonaton keresztül látható, kellemetlen árnyalatú lehet.
 • Nem tolerálja a súroló tisztítószereket. A tál felületének megmosásához csak szappanos vizet használhat.

A zománc nyilvánvaló hiányosságai között, amelyek a hazai restaurálás eredményeként jönnek létre, sokan úgy vélik, hogy a bevonat törékeny és törékeny. Nem az. Az új bevonat működési jellemzői attól függenek, hogy milyen összetételű a zacskó zománcozott, és hogy a munka helyes-e az alkalmazására.

Ha minden rendben történik, és az utasítások minden pontját betartják, akkor a zománc bevonat hosszú ideig tart.

Hogyan válasszuk ki a zománcot?

A fürdő zománcozására szolgáló készítmény minősége a jövő bevonatának tartósságától és tulajdonságaitól függ. Ezért, amikor kiválasztja, figyelmet kell fordítania néhány funkcióra:

Keményítő színe

A zacskó a tálca helyreállításához kétkomponensű, esetenként háromkomponensű készítmény formájában jön létre. Az egyik komponense egy keményítő, amely hozzáadódik az oldathoz. Adja meg a színét. Ha a keményítő sötétvörös, barna vagy sötét sárga, nemkívánatos árnyalatot adhat a kész bevonaton.

A készítmény alkalmazása

Az önelégtelenedési megoldásokat ecsettel, hengerrel vagy szórással lehet alkalmazni. Az utóbbi lehetőség aeroszolos dobozként kapható. Annak ellenére, hogy zománc a fürdésre, jobb, ha nem szabad nagy felületen dolgozni.

Ideális kis hibák helyreállításához, de ha az egész tálra kerül, akkor nem egyenletes színt kap. Annak érdekében, hogy az öntöttvas fürdő zománcozását saját kezével végezzék, a legjobb, ha ecsettel történő alkalmazásra szánt kompozíciót használunk.

Zománc árnyék

A helyreállításra alkalmas készítmény bármilyen színben színezhető. Ebből a célból speciális tészta. Zománcba csomagolhatók vagy külön-külön értékesíthetők. A szakértők figyelmeztetnek arra, hogy a bevonat hangja vizuálisan függ a helyiség megvilágításának mértékétől.

Ezért kívánatos a kívánt zománc hang kiválasztása a helyiségben, ahol a berendezést telepítették.

Teljes készlet

Az önmelegedési készletnek más lehet a készlete. A legjobb, ha a kétkomponensű zománc és színező paszták mellett egy speciális eszköz is van a tálca helyreállításához.

Zománcvegyületek - Márka felülvizsgálata

A polcokon a zománcok választéka elég széles. Leggyakrabban az önelokásnál az ilyen kompozíciók kiválasztása:

Epoxin 51 vagy Epoxin 51C

Kétkomponensű, különösen vastag készítmények, amelyeket csak ecsettel alkalmaznak. A zománc különleges szerkezete lehetővé teszi, hogy sima, sima bevonatot kapjon foltok nélkül. A vastag megoldás jól kicsi hibákat kitölt a bázisban: karcolások és repedések.

A szerkezet két nap alatt teljesen megköt. Biztosított alkalmazás esetén a gyártó legalább 9 éves üzemeltetési garanciát vállal.

Készül a rendházból

Népszerű kompozíciók, "Fantasy" és "Svetlana" néven. Csak egy teljes készletben különböznek egymástól. A kétkomponensű zománc, amely a készlet része, ugyanaz. A tál felületére ecsettel vagy hengerrel lehet felhordani. Csak önmagától zománcozásra használják, ezek a megoldások nem működnek.

Reflex 50

A Tikkurila által gyártott, szakmai munkához szánt kompozíció. A kétkomponensű epoxi zománc az analógjaitól folyadékkonzisztencia mellett különbözik, ami bonyolítja a munkát ezzel az anyaggal. A tálca felületén minőségi bevonat készítéséhez a zománc legalább négy rétege egymás után kerül alkalmazásra.

Ebben az esetben az előző rétegnek teljesen száraznak kell lennie. Így legalább hét napig szüksége van a Reaflex fürdőfürdő zománcozására. Az eredmény azonban megéri.

Útmutató önmelegedéshez

1. szakasz - előkészítő munka

Miután kiválasztottam a megfelelő összetételt, elkezdhet dolgozni. A zománcozás otthoni alkalmazása egyszerű, de időigényes. A végrehajtás érdekében elő kell készíteni:

 • Az a szerszám, amely eltávolítja a régi zománcot. Ez lehet bolgár, de a legkényelmesebb egy speciális fúvókával működő fúróval dolgozni csiszoló kerék formájában.
 • Zsíros zsírtalanító oldat, a hétköznapi szóda alkalmas az előállítására.
 • Kapacitás, amelyben a zománc hígításra kerül. Legjobb két fél literes üvegedényt venni.
 • Kemény lapos ecset. Optimális, ha szélessége legalább 7 cm, és a sörték természetesek.
 • Fecskendõ vagy mérõedény a pontos dózis eléréséhez.
 • Oldószer 646. Szükség lehet a zománc fluiditásának javítására.
 • Munkaruházati készlet, melynek tartalmaznia kell gumikesztyűt és légzőkészüléket a légzőszervek finom porból és mérgező füstökből való védelmére.

Annak érdekében, hogy a zománc jól tapadhasson az alaphoz, rendkívül fontos az előkészítő munka megfelelő elvégzése. Kezdjük azzal, hogy a tál felszínét levágjuk a régi zománcról. Az eljárás megkezdése előtt célszerű a felületet zsírtalanítani, hogy a zománcon lévő zsírfilm ne okozzon csúszást a köszörűkeréknek.

A szódabikarbónát meleg vízben oldjuk fel, hogy a szuszpenzió kiderüljön. A kapott készítményt bőségesen dörzsöltük, vízzel előmelegített tálban. Hagyja néhány percig, és forró vízzel öblítse le.

Most folytathatja a sweepet. Ha nem kevered össze nagy mennyiségű porral, használja a darálót. Azonban célszerűbb egy fúróval dolgozni. Óvatosan távolítsa el a régi zománcot csiszoló fúvókával.

Munka előtt ne felejts el viselni a nadrágot és a légzőkészüléket, mert sok lesz a por. Az ajtók a szobában jobb függöny nedves lapok.

A munka végén levesszük a porról a fürdőt, és újra zsírtalanítjuk a tál felületét. Ezt a szóda megoldást használjuk. Kívánt esetben bármilyen oldószert vagy alkoholt alkalmazhat.

Van egy másik módja annak, hogy előkészítse a tálat a festéshez, de nem ad a legjobb eredményt. Nedvesítsük meg a fürdő felületét vízzel, és vegyünk egy csomagolóanyagot olyan abrazív mosószerrel, mint a Pemolux por. Szabadon öntsük szivacsra és tisztítsuk meg a berendezés falát. A fürdőben a bankoknak körülbelül egyharmadát kell megtenni, többet tehet.

Ezután a por levétele nélkül levesszük a csiszolópapírt és elkezdjük tisztítani a zománcot. A tálca teljes felületét feldolgozzuk. A munka végén lemossuk a port és a tisztítószert, zsírtalanítsuk fel a felületet.

A fürdő zsírtalanítása után ismét lemossuk és alaposan megszárítjuk. Használhat épületszárítót, mivel in vivo a szárítási folyamat elég hosszú lesz. Különösen gondosan szárítsuk meg a lefolyó lyuk körül elhelyezkedő felületet.

A folyékony akril helyreállításával ellentétben a zománcozás során nem szükséges vízelvezető telepítése, ezért különös figyelmet fordítanak arra, hogy nincs benne víz.

A fürdő felületén lévő zsetonokat gittal kell kezelni. A legjobb, ha ilyen célra poliészter gépjárműveket használunk, amely 15-20 perc alatt megreped. A vakolt felületet finom csiszolópapírral megtisztítjuk, eltávolítjuk a port és zsírtalanítjuk acetonnal.

Annak megakadályozására, hogy a víz ne kerüljön a zománcba, ami elfogadhatatlan a kikeményedéskor, a keverő, a csaptelepek és a zuhanyzó műanyag zacskókba helyezhető, amelyek biztonságosan rögzítve vannak. A beépítési szalaggal ragasztjuk a tál éleit, és filmmel vagy papírral fedjük le a padlót a fürdő közelében.

2. szakasz - a kompozíció elkészítése

A zománcot közvetlenül a használat előtt fel kell hígítani, amikor az összes előkészítés befejeződik és a fürdő készen áll a festésre. Ez annak köszönhető, hogy a készítmény gyorsan megkötődik a levegőben.

Annak ellenére, hogy a címke leggyakrabban azt mondja, hogy a festéket a felhordás után egy órával, a gyakorlatban 45-50 perccel később fel kell használni a hordozóra. a kompozíció túl vastag, és nagyon egyenetlenül esik a felületre.

Ezért javasolják szakértők a zománcos részek hígítását.

A készítmény elkészítéséhez mérje ki a megfelelő mennyiségű zománcot, és öntsön egy tartályba. Keményítőt adunk hozzá és az oldatot 10 percig keverjük, majd alaposan összekeverjük az alkotóelemeket. A bázis és a keményítő arányát az utasításból vettük, amely feltétlenül a zománchoz van kötve.

Ha a készítmény túlságosan vastag, 646 oldószerrel hígítható, vagy 1: 1 arányban acetonnal kevert etil-alkoholt használhat.

Tudnia kell, hogy az adalékanyag mennyisége nem haladhatja meg a teljes oldat tömegének 10% -át. Egy másik árnyalat. Így csak az Epoxin 51 hígítható, az összetétel nem adható az 51C jelzésű zománchoz. Mivel ezek a kompozíciók elég vastagok, meg kell próbálnod gyorsan alkalmazni őket a tálba, hogy ne essenek még inkább a levegőbe.

Ez az epoxigyantával való munka nehézsége. A készítmény második részét közvetlenül az első réteg alkalmazása után is előállítjuk. Ebben az esetben nincs adalékanyag.

3. színpad - festeni a tálat

Kezdjük helyreállítani a régi öntöttvas fürdőt. Vegyünk egy kefét, zománcba merítjük és több függőleges csíkot hajtunk végre, amelyeket gondosan dörzsölünk vízszintes lökéssel. Így csökkenthetjük a foltok számát.

Ha mégis megjelennek, a munka végén egy vékony ecsetet viszünk és finoman "húzzuk fel őket". Az új kefe a szőrzetet a festett felületen hagyhatja. Ha igen, vegye be a varrótűt, és óvatosan vegye le őket a zománcból.

Óvatosan festse át a fürdő teljes felületét, és próbálja meggyőződni róla, hogy a festék egyenletesen legyen felhordva. A munka minőségét ellenőrizzük: a felületnek ugyanolyan színűnek kell lennie, nem lehetnek foltok és "nemprokrák". Elkészítjük a zománc második részét, és tegyük a tálba.

Várja meg, amíg az első réteg megszárad. Az epoxi zománc nedvesre nedvesre kerül. Ismét ellenőrizzük a festészet minőségét és "kifeszítjük" a lehetséges csepegéseket, hogy sima fényes felületet kapjunk. A munka végén 2-3 napig bezárjuk a fürdőszobát, hogy a zománc teljesen keményedjen.

Példa a szakértők munkájára: videó

Az öntöttvas fürdő zománcozott felületét otthon lehet helyreállítani. Az eljárás körülbelül három órát vesz igénybe, és egy hétre lesz szüksége a kompozíció teljes száradása érdekében. Ezután a szaniter berendezések tányérja kellemes, hófehér felületű szemmel fogja a szemet.

Nyilvánvaló, hogy az új zománc kissé eltér attól, amelyet a gyárban levő tálra alkalmaztak. Az alkalmazás és a működtetés szabályainak szigorú betartásával azonban körülbelül 10 évig fog működni, amely után frissíthető.

Így a tulajdonos képes lesz olyan jelentős összeget megmenteni, amelyet az új berendezések beszerzésére és beszerelésére kell fordítani, és elkerülni a régi öntöttvas fürdő lebontása során elkerülhetetlen javításokat.

Hogyan lehet otthoni fürdőt zománcozni?

 • Zománcfürdő otthon
 • Hogyan lehet eltávolítani egy báb karikatúrát 2017-ben?
 • Hogyan készítsek fénymásolót a szkennerről?
 • Hogyan túrni a sajtot

 • - fürdő zománc, az én esetemben az "EcoEmalka" (alap és keményítő),
 • - fából készült botot keverő anyaghoz,
 • - ecset egy kemény cölöpökkel,
 • - bolgár / fúró csiszoló fúvókával (csiszolópapír),
 • - aceton,
 • - védőmaszk és gumikesztyű,
 • - Kellékek: újságok, rongyok, kés és ecset.
 • Ne használjon olcsó keféket, amelyekből a halom leesik.

  A zománc felhordása előtt győződjön meg róla, hogy többször zsírtalanítja a fürdőt.

  A helyiséget 24 órán keresztül el kell távolítani, amíg a fürdő készen áll a használatra.

  Az öntöttvas fürdő lépcsőzetes zománcozásának technológiája

  Az öntöttvas fürdő zománcozása fontos és döntő fontosságú pillanat, hiszen mindenki úgy tetszik, hogy a fürdőszoba megjelenése mindig vonzó és esztétikus. Végtére is, a napi reggel kezdődik a szobában.

  1 A fürdő helyreállításának módszereinek összehasonlítása

  Ha az öntöttvas zománcozott fürdő már nem új, rozsdamentes felülete megdönti a fürdő teljes megjelenését, akkor vissza kell állítani. Mindig elvárhatja, hogy ez történjen az idő múlásával. A kényelem és kényelem helyreállítása csak a fürdő felületének helyreállítását szolgálja.

  Mielőtt új fürdőt vásárolna, hogy kicserélje a régi durvaságot, ami elvesztette az összes fényességet, jobb, ha elgondolják a közelgő költségeket. Lehetőség van arra, hogy a régi fürdőt saját kezével helyreállítsa háromféle módon, beleértve a durva felületet is:

  Ha összevetjük az összes fenti fürdővisszaválási módszer költségeit, akkor az összehasonlító elemzés elvégzése után a következőket találjuk:

  1. A finn Tikkurila cég által gyártott reaflex 50-es öntöttvas fürdő zománc vásárlása, valamint a hazai gyártótól származó "Svetlana" restaurálási készlet ára 1300 rubel, azaz 550 rubel. 1 kg plusz 750 rubel. volt.
  2. Az ömlesztett folyadék akril felhasználásával végzett restaurálás körülbelül 2000 rubelt fog fizetni, ha megvásárol egy Plastall restaurációs készletet, beleértve egy CD-t egy speciális videó bemutatóval.
  3. Az akril bélés használatának költsége 2800-3000 rubel lesz, a polimer ragasztóval együtt.

  Mindegyik módszer indokolttá teszi annak költségeit, mivel a helyreállításhoz szükséges források kiváló minőségűek. Alacsony költséggel biztosítják a kiváló lefedettséget.

  2 A hagyományos zománcfürdő módszere

  A legmodernebb fürdőkádak a modern lakásokban acél és öntöttvas zománcozott fürdők. A GOST 18297-96 szerint gyártott, 1997 óta hatályos. A standard fürdő élettartama 2 év lehet. A gyakorlatban a bevonat 10 évig működik a fürdőben.

  A fürdők felületének gyárilag zománcozott felülete meglehetősen egyszerű eljárás. A tál felszínének zománcozása előtt kívülről vörösen forró. Ezután zománcporra szitálják a vöröses forró belső felületre, amelyet egy ideig fémmel sütnek.

  Miután a külső felületet újra felmelegítik, amíg a por teljesen meg nem olvad, a zománcozott bevonat sima és fényes lesz. Otthon teljesen más helyreállítási módszert alkalmaznak. Mielőtt elvégezné a munkát, meg kell értenie a berendezések gyors romlását.

  A zománcozott felület integritásának megsértése akkor történhet meg, ha a felhasználás függvényében a következő tényezők vannak kitéve:

  1. Csiszolópor vagy klór tartalmú tisztítószer.

  2. Kémiai reagensek a vízvezetékek tisztítására.

  Az ilyen anyagok hosszú távú expozíciója a zománcozott bevonat elvékonyodásához vezet.

  3 Zománc felvitele a saját kezével

  Szükséges eszközök és anyagok

  A fürdő megjelenését két lépésben visszaállíthatja: a felület előkészítése, majd az öntöttvas fürdő zománcozásának közvetlen elindítása. Ezek az eljárások nem jelentenek nehézséget, azonban megfelelő anyagok és eszközök alapos előkészítését igénylik:

  1. Csiszolópor ("Pemolyuks").
  2. Degreaser ("Nefras"), oldószer.
  3. Primer.
  4. Természetes sörtéjű kefe, moher henger vagy permet.
  5. Szöszmentes szalvéták.
  6. Durva szemcsézett vízálló csiszolópapír vagy fúró csiszoló köszörű kerék formájában.
  7. Rozsdaátalakító ("Tsinkar").
  8. Kesztyű és légzőkészülék.
  9. Zománc (kétkomponensű keményítővel).
  10. Speciális összetétel a fürdőhelyek helyreállításához.

  Maga a helyreállítási módszer olcsóbb, mint mások. Mielőtt frissítené a fürdőt, meg kell adnia a tál felületét a szükséges érdességnek. A zománcfürdőben használt készítmények túlnyomó többsége mérgező anyagok. Vásárlásuk a piacon, akkor gondoskodnia kell a biztonsági funkciókról. A munkát légáteresztő készülékben kell elvégezni jól szellőztetett helyen. A légzőkészüléknek olyan légzőmoduloknak kell lenniük, amelyek oldószerekkel vagy három médiával szemben védettek.

  Előkészítő szakasz: fürdőtisztítás

  Az öntöttvas fürdő javításának előkészítésének szakaszában számos intézkedést kell végrehajtani:

  1. Öntse a csiszolópor a fürdő teljes felületére, és csiszolópapírral vagy speciális fúvókával fúróval kezelje.
  2. Óvatosan dolgozzon rozsdásodási területeket rozsdás átalakítóval.
  3. 30 perc múlva ismét tisztítsa meg a felületet csiszolópapírral.
  4. A megformált csiszolólapokat és zománcokat vízzel öblítik.
  5. Vegyünk egy szöszmentes ruhát, és zsíroldóba áztassuk, hogy óvatosan alkalmazzuk a felületre.
  6. Öntsük forró vizet a fürdőbe és melegítsük 5-10 percig.
  7. Vessék le és alkalmazzuk a primert.
  8. Törölje le a tálat szárazra, matt felületet adva.

  Figyelembe kell venni az öntöttvas fürdő javításának előkészítő szakaszának fontosságát, amely felszíni előkészítést igényel. Különös gonddal kerül végrehajtásra: minél tisztább a felület, annál jobb az új zománc réteg. Az előkészítés után szüntesse meg a lefolyót, tisztítsa meg a lyukat. Ez eltávolítja a por- és tisztítószer-maradványokat nedves ruhával, szárazra törölve egy szalvétával. Kapacitást igényel, hogy a csatorna alá kerüljön. Le fogja engedni, hogy összegyűjtse benne az áramló zománcot.

  A fő szakasz: a zománcozás

  Alapos előkészítési szakasz után zománcot kell felvinni az öntöttvas fürdő felületére. Ehhez először olvassa el a gyártó utasításait. Ezután meg kell keverni a zománcot egy keményítővel a meghatározott arányban.

  Miután alaposan összekevertük a készítményt ecsettel vagy szórással, a zománc első rétege a fürdő felületére kerül.

  Az utasításokban meghatározott bizonyos időtartam elteltével a zománc második rétege kerül alkalmazásra.

  A zománcfürdő helyreállítása során a fő színpad sajátossága, hogy nagyon óvatosan alkalmazza. Gyakran elég, ha a készítmény két rétegét zománcozásra alkalmazzuk. Ez a rétegszám minimális. Szükséges megfigyelni egy intervallumot a két réteg rajzolása között 10-20 perc alatt. Ennek a folyamatnak a bonyolultsága miatt kb. 3 órát kell töltenie rajta.

  Pénzügyi lehetőségek jelenlétében az öntöttvas fürdő zománcának helyreállítása 4 réteg alkalmazása esetén történik. Fontos megakadályozni a buborékok vagy elmosódások kialakulását. A készítmény alkalmazása során fellépő hibák megjelenése az anyag szárításakor megszűnik. A cast-iron fürdő javításának bármely szakaszát lehet kategorikusan elhanyagolni. Szigorúan figyelni kell a munka sorrendjét. Ez határozza meg az új bevonat élettartamát, amely 6-8 éves lehet.

  Megpróbáltam zománcozni a fürdőszobát. Nagyon jól sikerült, a fürdő újszerű volt, de a zománc nem sokáig tartott (kb. Két hónapig), majd darabokra esett ((Legközelebb fordulok olyan szakemberekhez, akik garanciát vállalnak szolgáltatásaikért és nem drágák a munkájukért.

  Csak a fürdőszoba javításához. Nem javaslom a fürdő zománcozását először. Jobb először meghívni a mestert, megnézni a cselekedeteit, és konzultálnia a festészet előkészítésével. Az írott cikkek természetesen jó, de a kezdőknek szüksége van egy mesterkurzusra.

  Ön is zománcozhatja a fürdőt, öntöttem rá akrilra, néztem több videó leckét, természetesen alapos tanulmányozást a technika és az árnyalatokról. Elvileg ez nem a legnehezebb eljárás, ha a kezek olyanokból nőnek, ahol szükség van rá, és van hozzáértés - lehetetlen csavarni.

  Hogyan helyreállítani az öntöttvas kádat saját kezével otthon (videó)

  Idővel minden vízvezeték elhasználódik és elveszíti eredeti megjelenését. A rozsda, a forgács, a karcolás, a repedés, a fényesség és a fehérség elvesztése a napi használat és a nem megfelelő gondozás elkerülhetetlen következményei. A tisztességes kinézet helyreállítása a régi vízvezeték-szerelő számára képes a saját kézzel történő fürdő helyreállítására. Annak érdekében, hogy frissítse a fürdőkádat a legalacsonyabb pénzeszközökkel és erőfeszítéssel, jó legyen az eljárás algoritmusa otthon, megértsék, hogyan kell helyreállítani a fürdőt, festeni a fürdőt, milyen eszközöket választani.

  Függetlenül három módon helyreállítsa a fürdőt. A kezdeti állapottól függően választhat egyet közülük:

  1. Lakkozás.
  2. Helyreállítás folyékony akril felhasználásával.
  3. Helyezze be a bélést.

  A saját kézzel történő fürdő zománcozása lehetséges bármely tulajdonos számára. A zománcfürdő helyreállításának megértéséhez figyelmet kell fordítani a tartály állapotára.

  Az öntöttvas vagy acélfürdő zománcozással történő javítása indokolt, ha nincs mély zseton és repedés. Ellenkező esetben a zománc, amely 2-4 rétegben is alkalmazható, nem fogja elrejteni a súlyos károkat.

  [smartcontrol_youtube_shortcode key = "fürdő zománcozás" cnt = "4" col = "2" shls = "true"]

  Hogyan lehet helyreállítani az öntöttvas fürdőt otthon? A fürdő belsejének festésénél előnyben kell részesíteni a bevált gyártók jó minőségű epoxi zománcát a következő kritériumok alapján:

  • A zománcozás módjának megválasztása: ecset, henger, spray vagy ömlesztett módszer. A legalkalmasabbak a fogmosás vagy a feltöltés, mivel a henger felesleges porózus textúrát adhat, és az aeroszol permetezés csak az egyes szakaszok javítása esetén használható.
  • A készlet teljessége a bevonat helyreállításához. Kényelmes a készlet megvásárlása, amely magában foglalja mindazt, ami szükséges a javításhoz - zománc, segédeszközök, alkalmazási eszközök és fürdőkészítő kompozíciók.

  Fontos! Vastag sűrűsége miatt a kiváló minőségű epoxi zománc egyenletes felületet hozhat létre, és kis zsetonokat lefedhet. De meg kell érteni, hogy az otthoni fürdés sajátos javítása rosszabb, mint a zománc ipari alkalmazásának módja: a zománc színe megváltozhat, megnövekedett rázkódások és zsibbadások, az ápolószerekre vonatkozó korlátozások.

  A fürdő önzitése két szakaszban történik: előkészítő munka és zománcozás.

  Az öntöttvas vagy acél fürdő javítása a felület felkészítésével kezdődik. Az algoritmus a következőképpen működik.

  • A régi zománc eltávolítása. A zománc megtisztításához csiszolóporral és csiszolópapírral vagy csiszoló fúvókával kell felhordani.

  Fontos! Az előkészített felület nem lehet tökéletesen sima. A durvaság fontos a jobb tapadás érdekében.

  • Rozsdásodás. Speciális eszközök (rozsda-átalakító, erős kémiai vegyületek) vagy népi módszerek (ammónia és hidrogén-peroxid, só és ecet, sósav) segítségével megpróbálják eltávolítani a rozsda nyomait.
  • Zsírtalanító kezelés. Az új zománc felületének kiváló minőségű tapadásához zsírtalanítás szükséges. Alkoholt, acetont vagy bármilyen speciális eszközt használhat.
  • Töltés forró vízzel. Az öntöttvas fürdő zománcozás előtt fel kell melegíteni, forró vízzel fel kell tölteni, és 10 percig hagyja, majd ürítse le a vizet, és szárítsa meg.

  Hogyan lehet visszaállítani a zománcfürdőt, a zománcozáshoz kapott utasítások elolvasása után világossá válik. A fontos pontok a következők:

  • A készítmény elkészítése. A zománc előkészítésére vonatkozó utasításokat követve, megfelelő arányban kombinálva a hatóanyagot és a keményítőt.
  • Az első zománcréteg bevonása. Vékony réteg zománc, amely a felületet egy kemény széles ecsettel fedte le, a tetejétől kezdve, fokozatosan a tálba. Különösen óvatosan járhatsz a fürdő alján, és lemerülhetsz, mint a leggyakrabban kopott helyeken.
  • Második zománcréteg alkalmazása. Új zománcréteget alkalmaznak az utasításokban meghatározott ideig. Ezután 15 percig hagyja megszáradni.
  • Korrekciós maszkok. Minden detektált zománcfoltot egy ecsettel kell elkenni, felfelé és lefelé mozogni és egymás után. Ezt gyorsan kell elvégezni, amíg a zománc száraz marad.
  • Ismételt alkalmazása a zománc. Annak érdekében, hogy megbízhatóbb eredményt érjünk el, növeljük a zománc erejét és megvédjük az új zsetonoktól, egy öntöttvas vagy fémtartály egy vagy két réteg zománcra festhető.

  És hogyan lehet visszaállítani a zománcfürdőt, ha mélyen átszúrják? Szükséges a gitt porlasztása, polírozás és zsírtalanítás elvégzése. Minden zsetont és repedést gondosan meg kell javítani:

  • vízzel megnedvesített csiszolópapírral a csipsz éleinek polírozásához;
  • zsíroldási repedéseket oldószerrel vagy fehérlánccal;
  • szárítsa meg a felületet;
  • zománcot kell alkalmazni.

  Zománcozás után a fürdőnek 7-8 napig kell száradnia. A megfelelő fürdőápolásnak kiküszöbölnie kell a koptató tisztítószerek használatát.

  Helyreállítás folyadék akrilnal

  A fürdő folyadékkal történő javítása az otthon egyszerűbb folyamat, mint a zománcozás. Az akril ellenáll a kémiai és mechanikai igénybevételnek. A folyékony akril segítségével szép sima felületet kaphat, amely ellenáll a szélsőséges hőmérsékletnek és a kemény víznek.

  Az akril alkalmazási módja miatt ezt a módszert néha "ömlesztett fürdőnek" nevezik. Az önterülő kád az öntöttvas termékek frissítésének megfelelő, gazdaságos módja.

  Gyakran használt akril márkájú "Stakril" - kétkomponensű nagy sűrűségű zománc, beleértve a bázis és a keményítő.

  A fürdő akrillal való kezelése a következő lépésekből áll:

  [smartcontrol_youtube_shortcode key = "folyékony akril fürdő bevonat" cnt = "4" col = "2" shls = "true"]

  1. Felület előkészítés. Ez a folyamat hasonlít a zománcozásra való felkészüléshez: meg kell tisztítani a régi bevonat fürdőjét, zsírtalanítani, javítani a repedéseket.
  2. Az akril alkalmazása. Az összetevőket az utasításoknak megfelelően kombinálva az akrilt a fürdő oldalára öntik egy kényelmes tartályból egy vékony áramlásban, és a csempe széléig nyomják. Az akril rétegnek kb. 4-6 mm-nek kell lennie, és a tartály közepére kell kifolynia. Az oldal mentén egyenletesen kell öntenie az akrilát. Az akril külső szélén történő alkalmazása után továbbra is a tartály közepére öntik, fokozatosan szűkítve a kört és spirálon mozognak. A keverék maradványai az előkészített tartályba áramolnak a lefolyóban.
  3. Szárítás. Száraz akril folyadék 6-24 óráig. De még mindig jobb, ha nem azonnal rohansz a frissített fürdőszobához, és várj néhány napot.

  Visszaállítás akril béléssel

  A harmadik javítás módja a bélés behelyezése vagy "fürdő a fürdőbe". Otthon, a bélés nem kivitelezhető, iparilag történik, és egy betét, amely maga a fürdő alakját követi. Ez könnyű és gyors módja annak, hogy megjavítsd a fürdőedet. De ő is hibás:

  • A telepítés megkívánja a lap alsó sorának eltávolítását a lapka oldalának rögzítéséhez.
  • Az öntöttvas fürdőzár pontos alakjának megismétlése. Ez annak köszönhető, hogy az öntöttvas - a formázáshoz használt anyag összetett, és különböző mélyedésekkel és kiemelkedésekkel rendelkezik, amelyek a bélés telepítésekor a nyílások kialakulását idéznek elő. Mindez hátrányosan befolyásolja az új fürdő minőségét.

  Liner telepítési algoritmus

  1. Távolítsa el a csempe a fürdőkád közelében.
  2. Csíkold meg a régi zománcot.
  3. Mossa le, zsírtalanítsa és szárítsa meg a fürdőt.
  4. Távolítsa el a leeresztő rendszert, és szilikonnal tömítse le a lyukat.
  5. Próbálja meg a bélést. A hely, ahol a szivárgás szája lesz, jelöléssel ellátva. Szükség esetén vágja el az akril felesleget.
  6. Távolítsa el a bélést és kétkomponensű habot vagy építő ragasztót helyezzen be a fürdő teljes felületére.
  7. Hajtsa vissza a leeresztő készüléket és helyezze be a betétet.
  8. Kezelje a fürdőszobai ízületet a falhoz egészségügyi tömítőanyaggal.
  9. A tömítettség érdekében installáljon műanyag határokat.

  [smartcontrol_youtube_shortcode key = "telepítse a bélést a fürdőben" cnt = "4" col = "2" shls = "true"]

  A fürdő saját kezével történő helyreállítása olyan lehetőség, amelyet nem mindig szab a szerény javítási költségvetés. A nyilvánvaló pénzmegtakarítás mellett lehetőség nyílik arra is, hogy megoldja a "kisvér" kérdését: ne szüntesse meg a fürdőt, ne zavarja a fal- és padlóburkolatot, és csökkenti a munka- és időköltségeket a fürdő teljes cseréjéhez képest.

  Fürdő zománcozás: a mesterek tanácsa

  Az egyik módja annak, hogy helyreállítsák a fürdőszobát, lehetővé téve, hogy helyettesítsék (és ezáltal további kiadásokat), a zománcozás a fürdő.

  Ez a folyamat meglehetősen egyszerű, ezért rendelkezik a szükséges ismeretekkel, képes lesz önállóan helyreállítani a régi fürdőt, amely felhasználhatatlanná vált.

  A munka általános elvei

  Zománcfürdők esetén nem a zománcfestéket használják, mint ahogyan az a névből is gondolhat, hanem egy speciális, kétkomponensű, epoxi gyantán alapuló kompozíció, amely a fő vegyületből és a keményítőből áll. Ennek a kompozíciónak a kezelése ellentétben áll a megszokott festészeti munkával, így mielőtt egy ilyen feladatot elvégeznénk, mint a saját kézzel történő fürdő zománcozását, jobb egy könnyebb képzési lehetőséggel tesztelni a készségeket.

  Ez lehetővé teszi a kompozíció viselkedéséhez való alkalmazkodást, "a kéz kitöltéséhez" -, de a fürdő zománcozását egy bumm!

  A legtöbb zománcos fürdőben használt kompozíció meglehetősen toxikus.

  Ezért a fürdőhelyek helyreállítására irányuló munkát jó szellőztetés mellett, szükség esetén - lélegző patronokkal ellátott légzőkészülékekben kell elvégezni, amelyek szerves oldószerek elleni védelemre vagy három hordozóra vannak tervezve.

  Zománc választása

  Tehát van egy zománcozott öntöttvas fürdő, és azt tervezzük, hogy helyreállítjuk a zománcréteget egy másodlagos zománc rétegen. Kezdjük a zománcozási anyagok kiválasztásával.

  Optimális esetben, ha úgy gondolja, hogy meglehetősen drága választás a fürdőkúra helyreállítására, a zománcozás a segítségükkel valamivel egyszerűbb és még elérhetőbb, még egy tapasztalatlan mester számára is.

  Ebből a szempontból a TIKKURILA összetétele megfelelő lesz - megbízhatóan tapad a másodlagos zománc rétegére az alappal, és ugyanakkor gyorsan szárad.

  Ha a finn vegyészek termékei nem engedhetik meg maguknak - akkor vegye figyelembe az olyan vegyületeket, mint az Epovin vagy az Epoxin. Ezek a fürdőzselékek sokkal olcsóbbak, azonban az ilyen készítmények kikeményedési ideje eléri a négy napot.

  Fontos szerepet játszik a keverék színének helyreállítása. Nagyon gyakran, amikor a fürdő otthon zománcozott, meg kell birkózni azzal a ténnyel, hogy hófehér másodlagos zománcot választanak, ennek következtében egy egyenetlen színű fürdőt kapunk - a régi zománc sárgás vagy türkizszínű színe az alkalmazott zománcozási réteg alatt jelenik meg.

  Ezért a zománcozó keverék színének megválasztásakor nem szabad elfelejteni, hogy a régi zománctól több mint tónustól eltérő lehet. Ezért a kék zománcozott zománcozott öntöttvas kád egy műveletben nem válik hófehér fürdővé.

  Ó, jaj! Ehhez minden műveletet, beleértve az előkészítő munkát, többször meg kell ismételni - amíg a régi szín teljesen át nem fed.

  Emellett zománcozó keverék kiválasztásakor nagyon figyelmesen olvassa el a gyártó utasításait. Az a tény, hogy egy kétkomponensű keverék a fürdő zománcozására a vegyület és a keményítő összekötése után nagyon korlátozott ideig - 45 percről fél órára fenntartja a folyékonyságot (egy óra az utasításokban is megadható, ezért jobb, ha biztonságos). A vastag zománc nem esik egyenletesen, és a zománcozás simán beáramlik a gipszbe.

  Tekintettel a kétkomponensű keverékek rövid ideig tartó folyékonyságára, a készítmény elkészítését közvetlenül az alkalmazás előtt kell végrehajtani, csak miután a fürdő teljes mértékben felkészült a zománcozásra.

  A fürdők ugyanazon elven történő helyreállításának másik módja a folyékony akrilfülkék zománcozása. Ebben az esetben az epoxi kétkomponensű készítmények helyett olyan anyagokat használunk, mint a "Stacril" vagy "Ekovanna".

  Jellemzőik szerint kevésbé toxikusak, és hosszabb ideig tartják a folyékonyságukat, ezért könnyebben dolgozni velük. Tehát ha a munkát epoxi zománnyal kezeli - az akril használata nem jelenthet komoly problémát.

  Főzés

  Tehát a zománc (epoxi vagy akril), amit felvetettünk. Ideje magának a fürdésnek a megkezdését - a zománcot olyan felületen kell elvégezni, amelyet speciálisan kezeltek, ellenkező esetben a zománc egyszerűen a fürdő aljára áramlik!

  A fürdő felületének főbb követelménye a zománcozás előtt durva (vagy matt szerkezete). Ezért pontosan egy sima, de egyidejűleg durva felületet kapunk, amelynek nagy érintkezési felülete van a zománcozó keverékkel.

  Bizonyos esetekben a fürdő felületének felépítése mellett a hőmérséklet is szerepet játszik - a másodlagos zománcozás a hideg zománcon rosszabb.

  Ezért a zománcozott fürdő helyreállításánál végzett munka a legjobban egy jól fűtött helyiségben történik, és munka előtt töltse fel a fürdőt meleg vízzel.

  A fürdőszoba előkészítésének módja a következő:

  • Először is - mossa le a fürdőt pemolyuksa vagy más, meglehetősen agresszív mosószerrel. Ennek az eljárásnak a fő célja, hogy zsírtalanítsa a fürdőt, amely lehetővé teszi, hogy hatékonyabbá tegye a durva szerkezetet.
  • Miután a fürdőt megtisztítottuk és zsírtalanítottuk, folytassuk a fürdést. Csiszoláshoz csiszológörgővel vagy speciális fúvókával ellátott fúrógépet használunk.
   Ha nincsenek fúrók vagy csiszolók, akkor használjon őrlőblokkot, vagy akár egy csiszolópapírt egy fából készült fogantyúhoz ragasztva. Ha először olyan nehéz feladatként kezeltél, mint a zománcozott fürdők - a cikkhez csatolt videó segít megérteni az őrlés technológiáját.
  • A daráló használata közben nagyon óvatosnak kell lennünk - vannak olyan esetek, amikor a tapasztalatlan mesterek túlzott buzgalommal "vékony falú fürdőt" csiszogtak át!
   Próbáld meg elkerülni ezt, különben a zománcfürdő teljes javítása hulladék lesz.
  • Csiszolás után újra fel kell mosni az emelt fürdőt, a régi zománc porának és maradványainak alapos eltávolításával.
   Az mosott fürdőt mosószerrel mossuk és fél óráig hagyjuk, majd ismét vízzel mossuk és tiszta ruhával töröljük át.
  • Munkánk minőségét ellenőrizzük, ha a vízről sugárzást a zuhanyról a zsíros fürdőfára irányítjuk - ha a víz csepegtetőben forog, akkor további zsírtalanításra van szükség. A zsírtalanított falon a víz folyamatosan áramoljon.
  • Végül szárítsd meg a fürdőt. Meleg szobákban a zománcozott fürdõ elég gyorsan szárad, de ha elég alacsony a hõmérséklet, akkor hajszárítóval "segíthet" a fürdõben.
   Különös figyelmet fordítunk a leeresztő zónára - szinte mindig további szárítást igényel.

  A fürdő száradásához normál hajszárítót kell használnia, nem pedig egy épületet - képes felmelegíteni a fürdőt, és nem igényelünk ilyen magas hőmérsékleteket.

  • A szárított fürdőből eltávolítjuk a lefolyó és a túlfolyó lyukakat.
  • A végső tapad a porszívózás a porszívó tömlővel, rögzítés nélkül. Ezt a zománcozás előtt azonnal meg kell tenni, hogy eltávolítsák a legkisebb porrészecskéket.

  Zománcozás működik

  Ezután várakozunk a fürdő legfontosabb lépcsőzetes zománcozására folyékony akril vagy epoxi zománc keverékkel.

  A munkát a következő algoritmus szerint végezzük:

  Figyelj! A készítmény alkalmazásának technikája a helyreállításhoz felhasznált anyagoktól függően változhat.

  • A zománcozó vegyületet két egyenlő részre osztjuk, és összekeverjük a zománc első részét - ezzel együtt alkalmazzuk az alapréteget.
  • A kemény lapos kefével, amelynek szélessége 70 mm és ennél nagyobb (jobb - természetes sörtékből), zománcozó anyagot alkalmazunk. A szélektől kezdve vékony réteggel zománcot alkalmazva, fokozatosan a fürdő oldalára tolva.
   Annak érdekében, hogy jobban megértsük az alkalmazás technológiáját, javasoljuk, hogy alaposan áttekinthesse a cikket kísérő fürdők zománcozásának videóját.

  Zománc fürdő bevonat

  • Miután feldolgoztuk a széleket, egy ecsettel húzunk egy csíkot a lemezről az aljára, majd keresztirányban megkenjük a zománcot. Ismételjük ezeket a műveleteket, feldolgozzuk az egész fürdőt.
   Különösen gondosan bevonjuk a fürdő alját, és ami a legfontosabb - a lefolyó körül.
  • Anélkül, hogy az első zománcréteg megszáradna, folytassa a második réteg alkalmazásával. Ezt a fürdővisszanyerési technológiát "nedves a nedves" nevezik.
  • A második réteg alkalmazása után hagyja a fürdőt 15 percig. Miután a megadott idő telt el, megpróbáljuk látni, hogy keletkezett-e csepegés (szinte mindig alakul ki)
   A zománc csepegtető kefét dob, felfelé húzva. A legfontosabb dolog nem elfelejteni azt a pillanatot, amikor a zománcnak olyan folyékonysága van, amely elegendő a csepegtetés szintjének eléréséhez - már nem lehet eltávolítani a megkeményedett cseppet.

  A fürdő helyreállítása után

  Az így kezelt fürdőt úgy hagyjuk megszáradni, hogy a zománcos keverék teljesen száraz legyen. Miután a keverék megszáradt, vágja le a cseppeket a kifolyónyílás külső részéről, és helyezze vissza a leeresztő pántot a helyére. A fürdőszobában mosni és törölni kell.

  Ha mindent jól csináltál, akkor majdnem új fürdőd van! Természetesen sok itt függ az alkalmazott anyagok minőségétől és a festőképességétől, de a gyakorlat azt mutatja, hogy a legtöbb esetben az eredmény elég tisztességes.

  Összefoglalva, meg lehet jegyezni, hogy a fürdők zománcozása a saját kezével nehéz feladat, de nagyon megvalósítható. Tehát ha úgy érzi, az erő, és ami a legfontosabb - a vágy, akkor menjen rá!

  Megdöbbentette az új öntöttvas fürdő zománcát

  A fürdő felhelyezése után a varratokat és a cserépeket Ceresit CT11 szilikon impregnálással impregnálták. Hidítsd le a fürdőt, de néhány csepp még mindig a zománcot érinti. Minden megtisztított, semmi sem volt észrevehető. Egy hónappal később megmostam a CIF-fürdőt a fürdőhöz, tükörré vált, és megjelentek néhány elmosódott anyag (feltételezhető, hogy szilikon impregnálás, a primer nem lehet ott). Általánosságban elmondható, hogy hogyan lehet eltávolítani ezeket a foltokat, hogy megszólítsák őket egy közös tükörfelületre? Nem mossanak semmit, a zománc olyan, mintha matek lett volna ezeken a helyeken, még az érintésre is. Roca fürdő.
  Az aceton még nem próbálta. Azt hiszem, hogy veszek egy pelt, mint például a null, de még kisebb, és meg kell próbálnia homokkitömíteni ezeket a foltokat. Alapvetően észrevétlenek, csak észrevehetőek, amikor lámpát viszel. Segíthet ez? Vagy jobb lehetőségek vannak?

  Remonter / írta:
  Úgy gondolom, hogy veszel egy pelt, mint például a null, de még kisebb, és próbálja homok ki ezeket a foltokat

  Nem érdemes, de rosszabb lesz.

  Nem lehet új fürdőt vásárolni, nehéz lesz kihúzni, mintha egy fülkében lenne.

  A fehér szellem elég lesz

  Roman62 írta:
  A fehér szellem elég lesz

  Roman62, megpróbáltam egy zsírtalanítót és benzin galoshot - nem mostam. A fehér szellem jobban működik?

  Egyszerűen fennáll annak a gyanúja, hogy a zománc ezen a helyen "újjászületett", vagyis kiégett.

  Remonter / írta:
  Azt hiszem, szilikon impregnálás, a primer nem lehet ott

  Talán olyan volt, csak nem vette észre. Valószínűleg a lakk lakk elromlott.

  Remonter / írta:
  elvileg észrevehetetlen, csak akkor észrevehető, ha lámpást hozsz.

  A lámpás nem tartja, pontosan. Egy-két év múlva a harmadik fürdő már nem lesz új, és általában az izzó felé tart. Nyilvánvalóan a fürdõ szar, mint látom, Oroszország nem termel normál dolgot - nem szerettem ezeket a fürdõket. Ha olyan hálókban vásárolják meg őket, mint a leroa-ba-castram, akkor a levágást is kiöntik. Tehát, ha nem dörzsölje le, legyen ez így, akkor keményen dörzsölni kezd, vagy a bőre rosszabb lesz, nem fogsz jobbulni. És ha valóban festett, akkor a víz és a mosószerek fokozatosan lehúznak a természetes működés során.

  Remonter / írta:
  Az ízületek és a csempe impregnálásával a Ceresit CT11 szilikon impregnálás után telepítették

  Mondja meg, hogy ez az impregnálás, alkalmas? Valóban valami ad valamit? Mennyire időigényes a varratok kezelése, milyen alkalmazás technikát alkalmaztak, hány réteg alkalmazható?

  Lehetséges, hogy elrontott szilikon impregnálás, a szilikon nagyon veszélyes dolog, különösen, hogy ne helyezzen semmilyen szilikon polírozást az autókra
  semmi sem törölhetetlen (ha hirtelen szükség van egy helyi javításra)

  Remonter / írta:
  Azt hiszem, szilikon impregnálás, a primer nem lehet ott

  Talán olyan volt, csak nem vette észre. Valószínűleg a lakk lakk elromlott.

  Remonter / írta:
  elvileg észrevehetetlen, csak akkor észrevehető, ha lámpást hozsz.

  A lámpás nem tartja, pontosan. Egy-két év múlva a harmadik fürdő már nem lesz új, és általában az izzó felé tart. Nyilvánvalóan a fürdõ szar, mint látom, Oroszország nem termel normál dolgot - nem szerettem ezeket a fürdõket. Ha olyan hálókban vásárolják meg őket, mint a leroa-ba-castram, akkor a levágást is kiöntik. Tehát, ha nem dörzsölje le, legyen ez így, akkor keményen dörzsölni kezd, vagy a bőre rosszabb lesz, nem fogsz jobbulni. És ha valóban festett, akkor a víz és a mosószerek fokozatosan lehúznak a természetes működés során.

  Remonter / írta:
  Az ízületek és a csempe impregnálásával a Ceresit CT11 szilikon impregnálás után telepítették

  Mondja meg, hogy ez az impregnálás, alkalmas? Valóban valami ad valamit? Mennyire időigényes a varratok kezelése, milyen alkalmazás technikát alkalmaztak, hány réteg alkalmazható?

  valódi, jó impregnálás. Erősíti a varratokat, mint primer, a varratok majdnem felszívódnak. Nem festettem csak a varratokat, az összes csempét is. A csemperől most a víz visszafordul, lefelé gördül. A fürdőzés után sem törölheted. Egy évig - kettő elég, akkor meg kell ismételni a műveletet.

  Régi fürdők restaurálása: zománc, akril, bélés

  Idővel a fürdő elveszíti vonzó megjelenését. Vannak foltok és a rozsda jelei, a fény fénye eltűnik, és az érintetlen lesz. Minden ami arra utal, hogy itt az ideje megváltoztatni a régi fürdőt. És ezek nem kis kiadások. Ráadásul a fürdőkupak cseréjekor az egész fürdőszoba javítása nélkül lehetetlen, a kisebb költségek pedig közepesek, vagy akár nagyok is. De van egy alternatív - do-it-yourself fürdő helyreállítás. Számos olyan anyag van a piacon, amellyel önállóan frissítheti fürdőjét a megfelelő minőségben.

  Fürdő restaurációs módszerek

  Most van három módszer a régi fürdőhelyek helyreállítására:

  1. A fürdő zománcozott felületének helyreállítása.

  2. Helyreállítás folyékony akrilnal.

  3. Helyreállítás a bélés telepítésével.

  1. módszer: általános zománcozás

  Öntöttvas és acél zománcozott fürdők - lakosztályaink leggyakoribb fajtái. Ezeket a GOST 18297-96 szerint gyártják, amely 1997 óta működik. A GOST szerint a fürdőre vonatkozó garancia 2 év. De ahogy azt a gyakorlat mutatja, a zománcot csak 10 évig tartják fenn.

  A gyárban található fürdők zománc nagyon egyszerű. Először is, a külső felület vörösen forró, majd a zománc porát a belső felületre szitálják, és egy ideig állni hagyják a por fémmel történő szinterelését. A külső felületet ismét melegítse, amíg a por megolvad. Az eredmény egy sima, fényes zománcozott bevonat. Nyilvánvaló, hogy otthon az öntöttvas fürdő helyreállításának ez a módja nem megfelelő.

  Miért általában elhasználódik a zománc?

  A zománcozott felület kopása két tényező következménye:

  • A csiszolóporokat vagy klórtartalmú anyagokat tartalmazó tisztítószerek használata.
  • Kémiai reagensek használata vízhálózatok tisztítása során.

  E tényezők sokéves expozíciója következtében a fürdő zománcozott felülete vékonyabb lesz, durva lesz, és rozsdásodni kezd.

  A zománcozott felület helyreállítása

  A do-it-yourself zománc restaurálás meglehetősen egyszerű folyamat. Két lépcsőből áll: felszín előkészítése és új zománcozási réteg alkalmazása.

  Mi szükséges a munkához?

  Szüksége lesz a következő eszközökre és anyagokra:

  • az elektromos fúró egy fúvókával csiszoló kerék formájában;
  • csiszolópor;
  • csiszolópapírral;
  • rozsda-átalakító (például "Tsinkar");
  • zsírtalanító (például Nefras);
  • szálmentes szalvéta;
  • Ecsetek természetes sörtékből vagy spray-ből;
  • légzőkészülék és kesztyűk;
  • zománc, előnyösen kétkomponensű (zománc és keményítő).

  Előzetes szakasz: felületkészítés

  Nagyon fontos szakasz. Minél alaposabban tisztítják a fürdő felületét, annál jobb az új zománcréteg.

  1. a régi zománcot csiszolóporral megszórjuk, és csiszolópapírral vagy elektromos fúrógépre szerelt csiszolókoronggal megtisztítjuk;
  2. a korrózióval, rozsdás átalakítóval megtámadott feldolgozási területeket fél óráig tartsa, majd tiszta csiszolópapírral;
  3. mossa le a zománcot és zsiradékot vízzel;
  4. alaposan kezelje a fürdőt zsíroldószerrel, szöszmentes ruhával;
  5. töltse fel a fürdőt forró vízzel és hagyja 10 percig felmelegedni;
  6. ürítse le és törölje szárazra szöszmentes ruhával; győződjön meg róla, hogy a felszínen nincsenek szálak vagy más idegen elemek.

  A fő szakasz: a zománcozás

  1. a gyártó utasításai szerint a zománcot és a keményítőt bizonyos arányban összekeverik és alaposan összekeverik;
  2. tegye az első zománcréteget ecsettel vagy szórással;
  3. tartson fenn egy bizonyos időtartamot az utasításoknak megfelelően;
  4. tegyél fel egy második zománcréteget.

  Ez a helyreállítási folyamat zománcozott fürdő kezével végződik. Ajánlatos legalább egy héttel a fürdő működése előtt ellenállni. Nagy időbe telik a zománc polimerizációjának befejezése.

  Az új zománc élete 6-8 év lesz.

  2. módszer: a fürdő folyadék akril helyreállítása

  Ez a fürdőkúra helyreállításának módja viszonylag korábban jelent meg, köszönhetően egy különleges anyag üvegszerű megjelenésének.

  Mit állítunk vissza?

  A Stakril egy kétkomponensű akril anyag, amelyet kifejezetten a fürdő helyreállításához terveztek. Magában képviseli az akrilt és egy külön beszerezhető keményítőt. Az akril és a keményítő kombinációjakor kezdődik a polimerizációs folyamat, és ha felszínre kerül, akkor a készítmény 4-6 mm vastagságú, kiváló minőségű akrilfóliává változik.

  A Stakril előnyei

  A Stakril három figyelemre méltó tulajdonsággal rendelkezik, amelyek segítik gyorsan és hatékonyan a fürdő helyreállítását:

  1. Viszkozitás

  Az optimálisan kiválasztott üvegecskék viszkozitási együtthatója 4 mm vastag akril bevonatot hoz létre a fürdő falain és alul 6 mm mélyen.

  2. folyadék

  A fluiditás hatása lehetővé teszi az üveg számára, hogy egymástól függetlenül borítsa a fürdő felületét és egyenletesen feküdjön.

  3. Késleltetett polimerizáció

  Ennek a minőségnek köszönhetően biztonságosan és viszonylag kényelmesen végezheti munkáját a fürdő helyreállításán, anélkül, hogy félhet, hogy az akril túl gyorsan keményedik.

  A polimerizáció után az akril felülete mechanikai és ütésálló, sokkal jobb, mint egy akril bélés vagy zománcozott réteg.

  Teljesítménytechnológia

  A folyékony akril fürdõk restaurációs technológiája még egyszerûbb a zománcozásnál, és a következõkbõl áll:

  1: Felület előkészítés

  Ez a szakasz nem különbözik a zománcozott felület helyreállításától. Ismételje meg ugyanazokat a lépéseket. Ezután húzza ki a szifont és tegyen egy tartályt a mosogató alá, ahol a felesleges akril áramlik.

  2: folyékony akril alkalmazása

  • akrilsavas keveréket készítünk a gyártó utasításai szerint;
  • lassan öntsük a kész keveréket a fürdő felső szélére, mihelyt a sugár eléri a közepét, elkezdjük egyenletesen mozgatni az üvegréteg áramát a fürdő peremén;
  • amikor a kör bezáródik, az eljárást megismételjük, középen kezdve.

  Az ömlesztett helyreállítás folyamatának folyamatosan kell zajlani, ezért a megfelelő méretű pohár kapacitását meg kell ragadnia. Nem szabad megmenteni - jobb, ha egy kicsit több akrilsal tölti ki, mint amennyire hiányzik, az extra a tartályba kerül a leeresztő lyuk alatt.

  Az akril polimerizációja, típusától függően, 1-4 nap. Válasszon a stakril hosszú szárítási idővel, ebben az esetben az akril felülete jobb lesz.

  A felújított fürdő élettartama kb. 20 év.

  3. módszer: a fürdő helyreállítása a béléssel

  A legegyszerűbb, de a legdrágább helyreállítási módszer a bélés telepítése. Ezenkívül a kád tökéletesen helyreállítható a saját kezével, mivel ez a módszer lehetetlen, mivel a bélésgyártást a gyárban gyártják.

  Lehetőség van arra, hogy rendeljenek egy bélés gyártását a vállalkozás egy adott fürdőjéhez, és telepítsd magadnak.

  Technológiai telepítés bélés:

  1. alaposan tisztítsa meg és zsírtalanítsa a fürdő felületét;
  2. helyezze be a bélést a fürdőbe;
  3. ellenőrizze a dokkoló ürítések helyességét;
  4. a metsző bélés a falburkolat vonala mentén;
  5. helyezzen speciális ragasztót a fürdő belső felületére és a bélés külső oldalára, és rögzítse őket;
  6. az ízületeket szilikonnal zárják.

  A bélés telepítése után hideg vizet öntünk a fürdőbe, és egy napig tartjuk. Ezután a felújított fürdő üzemkész.

  A bélés 10 évig szolgál.

  Mennyibe kerül a fürdő helyreállítása?

  Összefoglalva, a fentiekben ismertetett módszerek alapján összehasonlító elemzést készítünk a fürdőkúra helyreállításának költségeiről.

  Zománcfürdő

  A "Tikkurila" finn társaság által gyártott "Reaflex 50" zománc ára 1 kg-ra 550 rubel. Orosz készlet helyreállítása "Svetlana" költségek 750 rubel. Ennek eredményeképpen 1300 rubelt kell fizetnie.

  Tömeges helyreállítás

  Ha készletet vásárol a folyadék akril helyreállításához, mint pl. A Plastall, ez körülbelül 2000 rubelt fog fizetni. Ebben az útban mindent megteszünk a független munkához, akár egy video leckével rendelkező CD-lemezt is.

  Akril bélés

  A bélés és a polimer ragasztó költsége 2800-3000 rubel.

  A legjobb megoldás az ömlesztett helyreállítás módja, amelyben egy gyönyörű és tartós bevonat egy kis pénzt kap. Ráadásul bármelyik ilyen módszer sokszor olcsóbb, mint egy új fürdő vásárlása és telepítése.