Legfontosabb > Bútor

Hogyan kell lemosni a fürdőt a vízkőből

Mielőtt eltávolítaná a vízkőzetet a fürdőszobában, fontos, hogy ne hibázzon a háztartási vegyi anyagok kiválasztásával. Nemcsak hatékonynak, hanem ártalmatlannak kell lennie, mind a vízvezetékhez, mind az ember számára.

A mészkőképződés okai és jellemzői

A mészlerakók bűnösét csapvíznek, vagy inkább kémiai összetételének tekintik. A magnézium és a kalcium sók nagy mennyisége, amikor a víz érintkezik a felszínnel, a szennyezés megjelenéséhez vezet, ami végül kalcinálódik és vízkővé válik. Ez az oktatás

 • piszkos fehér árnyalatú, amelyhez a sárgaság hozzáadódik;
 • nem oldódik fel vízben;
 • szinte lehetetlen eltávolítani speciális eszközök nélkül;
 • károsíthatja a bevonatot.

A meszesedéshez hozzájáruló tényező a zsíros lerakódások, amelyek a bőrfelületről lemosódnak, és kötőanyagként szerepet játszanak a só részecskéknek.

Csökkentő anyagok

A tapasztalt háziasszonyok arzenáljában számos anyag van a mészlerakódások leküzdésére. Hagyományosan különleges és népi jogorvoslatokra oszthatók.

Speciális termékek

A háztartási vegyi anyagok közé tartozik a nagyszámú tisztítószer, amely lehetővé teszi a különböző típusú felületek tisztítását. Ezek lehetnek különféle hatékonyságú krémek és gélek, oldatok és porok.

 1. Mr. Muskul, hatékony eszköz a kő és a rozsda elleni küzdelemre a különféle bevonatok, beleértve az akril, öntöttvas, zománc és kerámia. Gél vagy permet formájában kapható. Az első szivacsot használják, a másikat az érintett felületre permetezik. Néhány perc múlva vízzel lemossuk.
 2. Silit, még egy univerzális készítmény kis mennyiségű oxálsavval. Ez az elem növeli a hatékonyságot, de óvatosságra van szüksége, ha akril felületeken használják. A készítmény jellemzői nemcsak a kalcinálás eltávolítását teszik lehetővé, hanem védőfóliát is hoznak létre, amely megakadályozza annak újrakeverését.
 3. A Domestos, a háztartási vegyi anyagok egyik leghatékonyabb megoldása jól illeszkedik a meszesedés és rozsdafoltok hatásaihoz. Vastag konzisztenciája miatt a függőleges falakon jól megtartja. Antibakteriális hatása van. Nem ajánlott akril.
 4. A tisztító lágy verziója a SanClin, miközben könnyedén megküzd a kővel, lehetővé teszi a zsírok, rozsda rétegeinek eltávolítását, védőfóliát hoz létre a kezelt területeken. Két formája van: gél és oldat egy tartályban spray-vel. A készítmény kézzelfogható előnye kellemes illat és észrevehető frissítő hatás az alkalmazás után.

Az összes lehetőség alkalmazási módja közel azonos. A kiválasztott terméket szivaccsal vagy a bevonat felett permetezzük. Egy bizonyos idő elteltével, néhány percről néhány órára vízzel mossuk. A használatra vonatkozó részletesebb utasításokat általában a tartályok címkéin találják.

Népi jogorvoslatok

Azok számára, akik inkább menteni a mosás, otthoni felkészült tisztítószerek lesznek a legkedvezőbb választás. Kedvezőbbek és gyakran kevésbé hatékonyak, mint a gyári versenyzők.

 1. Citromsav, az egyik legnépszerűbb anyag, amely lehetővé teszi, hogy megszabaduljon a plakettjétől a kialakulásának kezdeti szakaszában. A pályázati eljárás egyszerű, és nem igényel különleges előkészítést. Alternatív módon bizonyos mennyiségű kristályszerű anyagot öntünk a szivacsra, a kalcinálási helyeket feldolgozzuk és vízzel mossuk.
 2. Ecet, egy másik terméket, amelyet gyakran hatékony választásként használnak. A megnövekedett savasság káros hatással van a mészre, lehetővé teszi a kő eltávolítását gyorsan, hatékonyan és negatív következmények nélkül a fényes felületre. A megoldás legegyszerűbb módja egy folyadéknak egy tartályba öntése spray-palackgal, szennyeződéssel, ecsettel történő tisztításával, 10 percig tartó várakozással, és alaposan tisztítva folyó vízzel.
 3. A szóda továbbra is népszerű választás a tisztábbak között. Ebből elkészítheti egy evőkanálnyi oldatot egy liter vízben, vagy alkalmazhatja a port szivacsra. Az eljárás többi része nem tér el a fent leírtaktól.

Ezek az anyagok egymástól függetlenül, vagy különböző módon és arányban kombinálhatók, figyelembe véve a bevonat jellemzőit.

Vas- és zománcfürdők tisztítása

Az öntöttvas fürdőhöz vagy emulált bevonattal ellátott tisztítószer kiválasztásához az anyag csiszoló tulajdonságait figyelembe kell venni:

 • az olcsó háztartási vegyszerek hatékonyan kiküszöbölik a mészlerakódásokat, de összetételében általában sok csiszolóanyag van, amelyek a karcolások észrevehetetlenek a szemmel, felgyorsítják a kőzetképződést;
 • az ilyen bevonatokhoz előnyben részesített megoldás az inhibitorokat tartalmazó szerek, a kőzet elpusztítása a zománc károsítása nélkül;
 • A nitrogén vagy kénsavas vegyületek nem ajánlottak mindennapi használatra, egyszer használhatók egy régi kő ellen;

A legjobb választás a tisztításhoz felületaktív anyagokon alapuló tisztítószerek, viszonylag könnyű eltávolítani a plakkot, anélkül, hogy károsíthatja az alapot.

Akrilfürdő tisztítása

Az akrilkamra mészkamrából való megóvása korai szakaszában nem nehéz. Az ilyen típusú bevonatokat jól tisztítják a legtöbb folyékony készítmény. De vannak bizonyos árnyalatok:

 • az agresszív anyagok, például az ammónia, az aceton vagy a fehérítő természetesen megtisztítja a felületet, de az érzékeny bevonathoz visszafordíthatatlan károsodást okoznak;
 • A tisztítószerek teljes listájáról tanácsos kivá- lasztani az akril fürdők számára tervezett választékot, a megfelelő jelöléssel a címkén;
 • Az erőteljes betétek elkerülése érdekében rendszeres tisztítás ajánlott, hetente egyszer elég lesz ahhoz, hogy tiszta és vonzó vízvezetéket tartson.

Ha valamilyen okból kifolyólag a speciális kémia nem áll rendelkezésre, használhat házi készítésű receptet finom hatással. Töltsük fel vízzel 25 ° C-os hőmérsékleten, adjunk hozzá 6% -os ecetet (0,5 liter) vagy citromsavat (zacskóba), és hagyjuk egy éjszakán át. Reggel az oldatot leöblítik, alaposan lemossák és száraz, puha ruhával szárítják.

A régi plakk és a "vízkő eltávolítása"

Elengedhetetlen az erős, régi szennyeződések leválasztása óvó intézkedésekkel. Ebben az esetben meg kell venned a lehetőséget és kihasználnod a hatalmas kompozíciókat. Egy ilyen tisztítószer változata lehet fehérségen alapuló készítmény:

 • a súrolóporot kis mennyiségű vízzel keverje össze;
 • adjunk hozzá egy evőkanál fehér és két ilyen kanál ecetet;
 • spatula segítségével gondosan kezelje a kőzet által érintett területeket és várjon 20 percet;
 • lágy szivacs puha ütéssel, levágja és teljesen mossa le az anyag maradványait a mész mellett;
 • Az utolsó lépés a felület puha, száraz ruhával való szárítása.

Hasonló tisztítási tulajdonságokkal rendelkező, alternatív receptúra ​​egyenlő arányban vízzel hígított salamonikát alkalmaz. A kapott oldatnak hozzá kell adnia a művészetet. kanál citromsavat.

Hasznos tippek és ajánlások

Jobb, ha nem tisztítok

A tisztább mosogató kiválasztásának megkülönböztetése a legtartósabb bevonat károsodásához vezethet. Ezért mindig fel kell jegyeznie a nem ajánlott anyagok listáját:

 • agresszív savakat tartalmazó gyógyszerek;
 • erős kopásálló tulajdonságokkal rendelkező porok;
 • nagy koncentrációjú szerek.

Ez utóbbit a gyártó által ajánlott arányokban kell előhígítani. A tisztítószer gondos kiválasztásán túl komolyan meg kell keresni a keféket és a kaparókat. Nem lehet durva anyagból készülni, például a fémtermékeket teljesen ki kell zárni. A legjobb választás a szivacsok, kefék, kaparók elasztikus szintetikus anyagokból.

Hogyan kell ellenőrizni a fürdőszobát és megakadályozni a vízkőzetet?

Soha ne felejtsük el, hogy a szennyezés elleni küzdelem legjobb módja, beleértve a mészlerakódást is, megelőzésük. Vannak egyszerű módszerek a kalcinálás megelőzésére:

 • kötelező mosogatás minden használat után;
 • rendszeres takarítás legalább hetente egyszer;
 • Áztassa a ruhákat és a dolgokat, hogy csak külön tartályokban végezzen.

Szűrők hozzáadása a megelőző intézkedések listájához. Drágább, de a költségeket a vízvezeték tisztasága és biztonsága indokolja. A jövőben nem kell sok pénzt költenie a helyreállítására.

Hogyan kell lemosni a raidet a fürdőszobában - az öt leghatékonyabb népi módszer

A fürdő felületén lévő plakát elkerülhetetlen jelenség, amelyet minden hostessnek szembe kell néznie. Általában nem nehéz megszabadulni tőle, azonban ezt a folyamatot bölcsen kell megközelíteni, különben nem csak a só és ásványi lerakódások, hanem a vízvezeték szerelvények is megszabadulnak. Ezért ebben a cikkben megmondom, hogyan és mire kell mosogatni a fürdőt és más felületeket a rögtönzött raidről rögtönzött eszközökkel, hogy ne rontsák el a vízvezetéket.

A fürdő raidja nem vonzó látvány.

Honnan származik a raid

Közvetlenül tudomásul veszem, hogy a plakett megjelenésének megakadályozása szinte lehetetlen, mivel a megjelenés fő oka a víz elpárolgása, ami kölcsönhatásba kerül a szappannal. Igaz, hogy még önmagában a csapvizet is hagyja patinát, mivel nagy mennyiségű mechanikai részecskéket és sókat tartalmaz.

A víz kiszáradása után mindezek az ásványi anyagok és egyéb elemek szürke virágzás formájában helyezkednek el a felszínen. Ha a víz vasban gazdag, akkor a narancsszínű narancs színét is festheti. Ennek eredményeképpen egy hófehér fürdőszoba nagyon rövid idő alatt egy csúnya "sauromalin" színtartályt válik át.

A keverőben és más felületeken mész betétek jelenhetnek meg.

Természetesen minden használat után törölheti a fürdőt egy száraz ruhával. Ebben az esetben hamarosan nem látja a raidet. Azonban lehetetlen nyomon követni a felszínre eső összes cseppet, ezért előbb vagy utóbb még mindig szembe kell nézni az üledékek eltávolításának szükségességével.

Jelenleg számos háztartási vegyi anyag van, ami hatékonyan tisztítja mindkét típusú plakettet. A legtöbb készítmény savas alapú, ezért nagyon mérgező, és égési sérülést okozhat, ha érintkezésbe kerül a bőrrel. A por termékek környezetbarátabbak, azonban a vízvezeték felületét karcolják meg, aminek következtében fokozatosan elveszíti eredeti vonzó megjelenését.

Ezért mindenféle "népszerű" eszköz nagyon fontos a mi korunkban.

A vízkő eltávolítása

Először is fontolja meg, hogyan kell tisztítani a fürdőt a mészméről. Ehhez használhatja a következő népi jogorvoslatokat:

A vízkő eltávolításának leghatékonyabb népi módszerei

Az alábbiakban elmondom, hogyan lehet megszabadulni a szennyezéstől mindezen módokon.

1. módszer: táblázat ecet

A vízvezeték felületének legegyszerűbb módja a 6% -os asztali ecet használata. Ezt a következőképpen használhatja:

 1. Öntse hígítatlan ecetet egy permetezőpalackba, például néhány tisztítószerből;
 2. majd szórja az ecetet a fürdő szennyezett területére. A nagyobb hatékonyság érdekében ecsettel "táncolhat" a tetején, de nem túl kemény ahhoz, hogy ne karcolja meg a bevonatot;
 3. Ezután a felszínt fél órára vagy akár egy órára kell hagyni. Ugyanakkor győződjön meg róla, hogy a felület nem volt ideje kiszáradni. A kompozíciót rendszerint 15 percenként kell alkalmazni;
 4. a megadott idő elteltével tisztítsa meg a felületet ecsettel;
 5. szükség esetén az eljárást meg kell ismételni;
 6. a befejezése a vízvezeték kell öblíteni vízzel.

Ez a módszer alkalmazható a csempere. Az egyetlen dolog, mielőtt a csempe mosás a fürdőszobában a raid, mossa meg szappanos vízzel nyílt hozzáférés közvetlenül a mész.

Ha nagy mennyiségű plakk gyűlik össze a lefolyónyílás közelében lévő területen, ahogy gyakran van, dugja be a dugót, és öntsön egy pohár ecetet a fürdőbe, amely körülbelül 40 fokos hőmérsékletre melegszik. Az ecetet egyik napról a másikra kell hagyni, majd a szennyezés valószínűleg eltűnik.

2. módszer: Citromsav

A citromsav jó alternatíva az ecethez. Fő előnye a kellemetlen szag hiánya. A felület tisztítását citromsavval végezzük a következők szerint:

 1. oldjon fel egy evőkanál citromsavat egy pohár vízben. A szemcséknek teljesen feloldódniuk kell, különben megkarcolhatják a fürdő felületét;
 2. permetezővel vagy szivaccsal, az oldatot a szennyezett területekre, és várjon 10-15 percet;
 3. Ezután mossa be a szivacsot a megoldásba, és dörzsölje be a saját kezével. Ennek eredményeként a felületet a szeme előtt megtisztítják;
 4. Végül öblítse le a fürdőt vízzel.

Meg kell mondanom, hogy a citromsav tökéletesen eltávolítja a szappanos lerakódásokat. Ezért egy oldatban nedvesített szivaccsal "sétálhat" az egész fürdőben.

A fotósütő szódában

3. módszer: szóda és mosópor

Egy másik hatékony detergens a következő összetevőkből állhat:

Hogyan lehet megtisztítani a sárga virágzás fürdőjét otthon?

A kemény víz hatásának köszönhetően a plakk, a rozsda és a sárga foltok tisztításához használhatja a háztartási vegyszerek vagy népi gyógyszerek termékeit. A tisztítószerek jól szennyezik a szennyező anyagokat a nagy mennyiségű erős vegyi anyagok miatt. De gyakori használat esetén károsíthatja a zománcot. Folk jogorvoslatok segítenek eltávolítani a környezetszennyezést enyhén.

Még egy új fürdő is be lehet fedni a vízkővel és elhalványulhat néhány hónappal a használat megkezdése után. A megnövekedett páratartalom miatt a zománcban sárga foltok, rozsda és más foltok jelennek meg. Az ilyen szennyezésnek három fő oka van:

 1. 1. Elavult vízvezeték.
 2. 2. A klór és a vas vízben lévő tartalma.
 3. 3. Kemény víz nagy mennyiségű magnéziummal és kalciummal.

A leghatékonyabb mód az otthon szennyezésének kiküszöbölésére fehérecet, meleg víz és szódabikarbóna keveréke:

 1. 1. Rendszeres palackban keverje össze ¼ csésze vizet ecettel és 2 evőkanál. l. szóda. Az edényt rázza fel erőteljesen többször.
 2. 2. Alkalmazza a kapott terméket közvetlenül a piszoktól és hagyja 30 percig. Használjon egy fogkefét a kompozíció eloszlatására nehezen hozzáférhető helyeken, és tegyen nagy szennyeződéseket egy szivaccsal.
 3. 3. Mossa ki a fürdőt bőséges vízzel és szárítsa meg törölközővel.

Az ecet hatékonyan tisztítja az első alkalommal, de ha néhány folt továbbra is fennmarad, eltávolíthatók egy másik eszköz segítségével. Szükséged lesz:

 1. 1. Fehérítőszert és alkoholt egy vödörben oldunk.
 2. 2. A megoldás a foltokra. Gumikesztyűt kell használni, mivel a fehérítő korrodálja a kezek bőrét.
 3. 3. 5-10 percig piszkálja a szennyeződéseket, és tisztítsa meg a felületet szivaccsal.

A makacs piszok népi jogorvoslat segítségével tisztítható. Ez segít a sósavban, amelyet egy hardverraktárban lehet megvásárolni. A savval csak gumi kesztyűben kell dolgozni, ellenkező esetben fennáll a megégés veszélye.

A feldolgozási megbízás a következő:

 1. 1. Fedjük le a keverőket celofánnal.
 2. 2. Nedvesítse meg a ruhát savval és kenje el az összes foltot.
 3. 3. Hagyja a terméket 10-15 percig.
 4. 4. Bőséges vízzel le kell mosni a savat.

A kezelés alatt semmilyen körülmények között sem szabad gyermekeket és háziállatokat engedni a fürdő közelében. A sósav erős szagú. Megmunkálás után a helyiség ajtaját szorosan lezárni kell. A fürdőzés előtt feltétlenül öblítse le újra egy tisztítószerrel a maradék sav teljes levételéhez.

Egy biztonságosabb eszköz a régi foltok fürdőjének tisztítására szóda. A legrégebbi víztározó hófehérre is képes. A tisztítószerek előállításához szükség lesz:

 • szóda és ivóvíz - 2 evőkanál. l. ;
 • ecet - 50 g;
 • fehérítő - 50 g
 1. 1. A szóda teljesen dörzsölje a fürdő nedves felületét, hagyja 10 percig.
 2. 2. Keverje össze az ecetet fehérítővel és töltse fel a szódát.
 3. 3. 30 perc múlva öblítse le bő vízzel.

Ezt a módszert gyakran használják a régi szennyeződések eltávolítására.

Ez a fürdő leggyakoribb típusa. Az ilyen vízvezeték előnye, hogy rendszeres tisztítással kevésbé hajlamos a vízkőképződésre és más szennyeződésekre. Minden szennyeződést rendszerint egyszerű vízzel és szivacsjal lehet lemosni.

Azonban egy gyenge bevonat esetén akár egy állat is megkarcolhat. És idővel a szennyeződés, amely sárga foltot képez, károsodásba kerül. A fürdőben nedvesség következtében a mész betétek keletkezhetnek. Ezért javasoljuk, hogy a vízkezelés után szárazra törölje az összes felületet.

A tisztításhoz csak puha szivacsokat és termékeket kell használni. Háztartási kémia kívánatos havonta legfeljebb 2 alkalommal használni. Az akrilfürdő tisztításához jól illik a népi gyógymódok. Ezek hatékonyan kezelik a szennyeződést, és nem károsítják a felületet a puha hatásuk miatt.

A citromsav segít a plakknak és a sárgaságnak:

 1. 1. A fürdőt meleg vízzel kell kitölteni, és ki kell önteni egy zsákot. Várjon 2 órát és engedje el a vizet.
 2. 2. Bő vízzel öblítse le a maradékokat, és törölje le a fürdőt. Ha nincs benne citromsav, akkor az aszpirin helyettesítheti - 5 tablettát kell szednie.

A tisztításhoz különböző megoldásokat alkalmazhat, amelyeket rendszerint hozzáadnak:

 • szóda;
 • ammónia;
 • hidrogén-peroxid;
 • ecetet.

A legegyszerűbb módja az, hogy dörzsölje a fürdő szappannal és megszórja a szódát rajta. 20 perc múlva mosson le mindent, és szárítsa meg a fürdőt. Előmelegítheti a szódát folyékony szappannal és alkalmazhatja a szennyezést.

A friss foltok jól eltávolítják az alkohol és a peroxid oldatát, egyenlő mennyiségben összekeverik. Az eszközt helyileg kell alkalmazni a szennyezésre, várjon 10-15 percet és puha szivaccsal öblítse le.

Az ecet hatékonyan ellenáll az ellenállóbb foltoknak. A régi foltok tisztítása időbe telik. A fürdőt fel kell tölteni forró vízzel, adjunk hozzá egy liter ecetet, és hagyjuk 12 órán át.

Hogyan tisztítsuk meg a sárga virágzást (sárga)

Fürdőszoba - az egyik fontos hely bármely lakásban vagy házban. Ez az a hely, ahol minden nap megtisztítod. A higiénia jelentős szerepet játszik az idős emberek életében. Minden szobához kád vagy zuhanyzó tartozik. Idővel a fürdõ egyre csekélyebb lesz, és ha helytelenül használják, karcolások, repedések és kellemetlen sárgaság jelentkezik. Hogyan tisztítsuk meg a sárga virágzás fürdőjét, kevesen tudják, de ez nem olyan nehéz.

Sárga virágzás okai

A sárgaság jelenléte a fürdő fő jellemzőjében nem ok arra, hogy új vízvezetékeket vásároljunk. A raid rendetlennek és nem esztétikusnak tűnik, és folyamatosan küzdenie kell vele. Mielőtt elkezdené a tisztítást, meg kell találnia az okait.

 1. Gyenge minőségű csapvíz.
 2. Rust.
 3. A vízkő.

Figyelem! A sárgaság egy vagy két napon belül nem jelent meg a fürdőben, hosszú folyamat. Ennek elkerülése érdekében rendszeres tisztítást kell végezni.

Tisztítási módszerek

A fürdő tisztítására szolgáló választott módszer a szennyezettségtől, valamint az anyagtól, amelyből készült. Három fő módja van:

 1. Mechanikai. Ez a megoldás magában foglalja a kád csiszolóanyagokkal való tisztítását dörzsöléssel kemény szivaccsal. Először meg kell nedvesíteni a fürdő teljes felületét vízzel, majd a súrolóporra kell ráönteni és egy ideig hagyni. A termék szárítása után vízzel kell nedvesíteni. Miután alaposan dörzsölje a felületet, és meleg vízzel lemossza a por maradványait.

Sárga virágos népi jogorvoslatok tisztítása

Mindezen módszerek nagyon hatékonyak, de nem mindig alkalmasak. Ebben az esetben a régi nagymama tanácsát kell használnia. Az öntöttvas fürdők tisztítására számos leghatékonyabb megoldás létezik.

 • A szóda egy jó csiszolóanyag, fehérítő hatással. A szalvétát vagy szivacsot nedvesítik szódában és meleg vízben, és ezzel a kompozícióval dörzsölnek sárga foltokat;

Figyelem! Legyen óvatos, mert a szóda megkarcolhatja a fürdő felületét.

 • a citromsav tökéletesen illik a fürdőszobába. Elég, hogy egy zsák citromot 350 ml nem forró vízben feloldjon, és szennyezzen. 20 perc elteltével meg kell tisztítani a port, és öblíteni kell vízzel;
 • A hidrogén-peroxid és az ammónia koktélja csodálatos rozsdásodásgátló. Keverés előkészítése 1 rész peroxid mennyiségben 2 rész ammóniához. A keveréket egy száraz ruhára helyezzük és szennyezzük. Ezután öblítse le vízzel;
 • só és ecet összetétele. 200 ml ecethez adjunk hozzá 4 evőkanál. l. sót, melegítsük fel a keveréket és helyezzük a szennyezett területeket. 30 perc múlva minden mosott;
 • fehérítő száraz formában. Az elegyet 1: 1 arányban készítjük el. A fehérítőt vízzel hígítjuk. Tedd fel a sárga foltokat és állj egy ideig. Ezután mossa le hideg vízzel.

Az akril fürdők tartói alaposabb ellátást igényelnek. Az akrilfürdő tisztításáról itt olvashat.

 1. Állandó mosás meleg vízzel.
 2. Citromsav, oxálsav és ecet felhasználása, valamint akril fürdőkád speciális eszközei. A készítményt felvisszük a sárgaságra, majd hideg vízzel mossuk.

Háztartási vegyszerek használata a sárgaság eltávolítására

A kellemetlen sárgaság a fürdőben segít megoldani a modern háztartási vegyi anyagokat, mert az üzletekben sok és minden választás. Könnyen megtalálhatja, hogy pontosan mi felel meg a fürdőkádnak, legyen az akril, öntöttvas, zománcozott vagy akár fából készült.

A kémiai termékek gyakran tartalmaznak csiszolószemcséket és vegyületeket. Ezért, mielőtt megvásárolná a megfelelő terméket, gondosan olvassa el a kinevezést. Az öntöttvas fürdő tisztításához sok más háztartási szerszámot lehet felvenni, ellentétben az akril példával. Ez a fajta gondosabb és kényes magatartást igényel.

A kémiai összetétel hatása ugyanaz az elv.

 1. Alapok alkalmazása.
 2. Várakozás egy ideig.
 3. Öblítsük le hideg vízzel.

A tapasztalt háziasszonyok azt javasolják, hogy vegyi anyagot használjanak a fürdő lúgos kezelésére. Ez azért van így, hogy semlegesítse az oxidatív folyamatokat, azaz megakadályozza a zománc felülete rozsdásodását. Miután a fürdőt lemossák, szárazra kell törölni.

Biztonsági óvintézkedések

Bármit is használ a tisztításhoz - legyen óvatos. Használjon védőkesztyűt a kézre és kerülje a szem érintkezését. Ha érintkezés történt, alaposan öblítse át a sérült területet vízzel, és forduljon orvoshoz.

Sárga a fürdõben szörnyen néz ki. A rendszeres tisztítás segít megőrizni a hófehér megjelenést. Ez minden kényelmesen elvégezhető. Például háztartási vegyszerek vagy népi gyógymódok segítségével. Fontos, hogy kiválassza a fürdésre alkalmas eszközt. Ellenkező esetben nemcsak nem tisztítható, hanem sérülhet is.

A leghatékonyabb módja annak, hogy megtisztítsák a sárgaság fürdőjét otthon

Idővel egyre fontosabbá válik a kérdés: hogyan kell tisztítani a sárga virágzás fürdőjét az otthonban. Sok felületet szenved ez a probléma, és még a magas ár és a látszólag jó minőségű anyagok nem mindig mentenek.

Az első hibás a sárga virágzó víz megjelenéséért. Előbb vagy utóbb a víz rossz minősége, amely különböző szennyeződéseket és klórt tartalmazhat, a fürdő felszínén marad. A plakett második oka nem megfelelő ellátás. A fürdőt rendszeresen kell mosni, és erre csak speciális szerszámokat kell használni.

A fürdő elkészítése a tisztításhoz

Mielőtt elkezdené tisztítani a fürdőt, meg kell tudnia, hogy mit csinálnak annak érdekében, hogy ne helyrehozhatatlan hibát tegyen.

 1. Ez a gyártás anyaga nagyon fontos a tisztítószerek kiválasztásában. Az egyik fürdőhöz alkalmas eszköz ellenjavallt egy másik számára.
 2. Semmilyen esetben ne használjon keféket kemény sörtékkel, vagyis fémmel. Az ilyen takarítás után is megmaradt apró repedések tovább növelik a nagyobb megjelenést. Még akkor is, ha ily módon sikerül a fürdőt megtisztítani, valószínűleg rövidülni fog az élettartama. A bevonat megsemmisítésének folyamata megkezdődik.
 3. Nem ajánlott zsíros savakat tartalmazó tisztítószerek használata, különösen ha a kád akrilból készült.
 4. Győződjön meg róla, hogy minden fürdést követően felöntse a felületet termálvízzel, hogy lemossa a szappan nyomát, sampont.

Hogyan kell lemosni az öntöttvas fürdőjét?

A régi lakásokban, ahol hosszú ideig nem volt javítás, öntöttvas fürdő található. Korábban mindenhol használták őket, és eddig sok család szerette ezt az anyagot. A régi öntöttvas kádakat megkülönböztette az a tény, hogy idővel a szennyeződés repedésekké alakult. Most már több modern anyagból készültek, ami gyakorlatiasabbá tette őket. Az utolsó generációs sertés-vasfürdőt olyan speciális összetevők borítják, amelyek nem félnek a hőmérséklet-csökkenéstől, ezért a repedések előfordulása elkerülhető.

Az öntöttvas fürdőnek a makacs szennyeződéstől való tisztítására szolgáló háztartási kémiai áruházban bármilyen oxigéntartalmú anyagot vásárolhat. Azonban sok kompozíció készül otthon, ami jelentősen megmenti a családi költségvetést.

Speciális porok

A vasfürdőt a sárgaságból tisztíthatja, használhatja a szokásos mosóport.

 • kis mennyiségű port alkalmaznak a fürdő felületére;
 • vízben mártott ecsettel az alkalmazott por habos állapotba kerül és ebben az állapotban 15-20 percig marad;
 • az eltelt idő után az alkalmazott készítményt meleg vízzel mossuk;
 • Ha a felületen nagy szennyeződés van, akkor ecsettel távolíthatja el őket.

Szóda hamu kevert élelmiszer minőségű

A fürdõfelszínen a sárgaság, a szóda és az étel keverékében jól tapad a sárgaság.

 1. Egy kis tartályban két szemcsés anyag keveredik egyenlő arányban.
 2. A fürdőt termálvízzel nedvesítik a felület nedvesítésére.
 3. Megszórjuk szóda keverékével.
 4. Az alkalmazás után fél órával a fürdő felületét ecettel és fehérítővel kezeljük és 50 percig hagyjuk.
 5. A készítményt meleg vízzel mossuk.
 6. A felület ragyogásához alaposan törölni kell egy gyapjú rongyot.

ammónia

A következő tisztító megoldás elkészítésével megszabadulhat a sárgaság nyomaitól.

 • egy tartálykeverékben egy evőkanál szódabikarbónát és egy teáskanál ammónia;
 • szivacsot vagy ecsetet használva, az elkészített keveréket a fürdő teljes felületére fel kell használni és fél óráig hagyni;
 • ha az elosztott idő lejárt, az alkalmazott oldatot meleg vízzel mossuk.

Ezzel az elkészített megoldással még a makacs szennyeződést is meg lehet mosni.

Bleach szóda

Erős és régi sárgasági nyomok könnyen eltávolíthatók a következő megoldással:

 1. Egy kis tartályban a szódabikarbóna és a fehérítő keveredik egyenlő arányban.
 2. Az elkészített oldatot felvisszük a felületre és 40-50 percig hagyjuk.
 3. Az idő elteltével a keveréket meleg víz áramával eltávolítjuk. További manipulációk nem szükségesek, mivel minden szennyeződés könnyen elhagyja magát.

Hogyan lehet acélfürdőt tisztítani?

Az acél fürdők könnyebbek, mint az öntöttvasak, de ugyanakkor a meleget is rosszabbá teszik, és gyorsabban lehűlnek. A felület sem tolerálja az agresszív manipulációkat, így elfelejtheti a keféket vas-sörtékkel. A sárgaság nyomainak eltávolítása a felszínről számos olyan megoldás lehet, amelyet könnyen készíthet otthon.

Folyékony mosószer

Sárga nyomokat távolíthat el az acélfürdőből különböző tisztítószerekkel. A fő feltétel az agresszív komponensek hiánya a készítményben. Enyhe szennyeződés még a mosogatószerhez is illeszkedik.

 • az anyag a fürdő felületére kerül, habszivacs segítségével meggyullad és fél óráig marad;
 • az elosztott idő után a terméket hővízzel mossuk le.

A gyengén ragadt szennyeződések egyszerűen eltávolíthatók, ezért nem szükséges erőteljes kémiát használni.

szóda

Lehetőség van a víz és a rozsda nyomait eltávolítani a szódás segítségével, és ugyanúgy megfelel a szokásos élelmiszerek és szódák kezelésének.

 1. A szódát a fürdő nedves felületére helyezzük.
 2. Néhány perccel a felhordás után termikus vízzel mosható, mert nagyon gyorsan jár el.

Folyékony ammónia

Hatékonyan eltávolítja a sárgaság és a rozsda oldat ammónia.

 1. egy pohár vizet adunk hozzá egy teáskanál ammóniát;
 2. az oldatot szivacsra vagy tiszta ruhára helyezzük a fürdő felületére;
 3. 10-15 perc elteltével mossa le. Ezenkívül a fürdőt nem kell tisztítani, a szennyeződés nyomai gyorsan eltávolíthatók az oldattal.

Mi használható a zománcozott fürdő tisztításához?

A legnépszerűbb fürdőmodell zománc bevonattal rendelkezik. Rendszerint jól szolgálják és sokáig nem félnek a magas hőmérsékletektől, és egyszerűen és gyorsan tisztíthatók. Ez a nagyszámú pozitív tulajdonságok listája, amelyet sok család választ.

A zománcfürdõ nem tolerálja a durva kefével végzett tisztítást, és a háztartási vegyi boltban speciális aeroszolok találhatók, amelyek meghosszabbítják a felület élettartamát. Ha komoly piszok jelenik meg a fürdőben, akkor a súrolás érdekében ajánlott a nem merev szivacsokat használni.

De az eszközt, amellyel tisztíthatja a felületet, otthon is főzheti.

Soda szóda

Jól eltávolított sárga nyomokat a zománcfürdő szóda felszínéről.

 1. Előre öntött meleg víz.
 2. A felső szódabikarbózt alkalmazzuk és 10-15 percig hagyjuk.
 3. A kijelölt idő után a szódát meleg vízzel mossuk.
 4. Ha a kívánt eredményt nem sikerült elérni először, az eljárás megismételhető.

Citromsav

A szennyeződések eltávolítására koncentrált citromsavoldatot használhat.

 • vízben oldódó szemcsés anyag;
 • a fürdő felületére felvitt szivacsot használva és 20-30 percig hagyjuk;
 • amikor az idő elfogy, a felületet ezután egy szivaccsal töröljük, majd az oldatot meleg vízzel lemossuk.

Az egyik eljárás, általában, elegendő ahhoz, hogy a fürdőt korábbi megjelenéséig visszaadja.

Háztartási szappan ammónia oldat

Ha az Ön kedvenc fürdőjében erősen eszik sárga nyomokat, akkor eltávolítani őket, előkészítheti a következő tisztító megoldást.

 1. A mosószappant egy pohár tiszta vízbe dörzsöljük, és alaposan keverjük addig, amíg teljesen fel nem oldódik.
 2. 4-5 csepp ammóniát adunk a folyadékhoz és összekeverjük.
 3. Az elkészített oldatba mártott szivacsot használva járjon át a fürdő teljes felületén, különös figyelmet fordítva a nagymértékben szennyezett területekre.
 4. 15 perc után a fürdőt meleg vízzel kezeljük.

További manipuláció nem szükséges, mivel a szennyeződést könnyen le lehet mosni az oldattal.

Egészségügyi tisztítószerek

A fürdõ tisztításához használt eszköz ugyanaz lehet, mint a mosogató és a kályha. Kívánatos, hogy gélkonzisztenciája van. A szerszámot a fürdő felületére helyezzük és 15-20 percig hagyjuk. Miután eltelt az idő, a szennyezett területeket szivacsmal kell törölni a maximális eredmény elérése érdekében A szerszám végén meleg vízzel mossuk le.

Hogyan tisztítsuk meg az akrilfürdőt?

Az akrilfürdő kiválasztása során nem szabad megfeledkezni arról, hogy gondoskodásuk a legnehezebb. A kemény kefék, az agresszív vegyszerek és a csiszolóanyagok nem használhatók tisztításukhoz. Az ajánlások betartásának elmulasztása a fürdőt használhatatlanná teszi.

Mi szigorúan nem használható?

Az akrilfürdő nagyon igényes az ellátáshoz. Annak elkerülése végett, hogy helyettesíteni kell, egyszerre és mindenkorra emlékezni kell, ami azt jelenti, hogy nem szabad tisztítani:

 1. Ammónia.
 2. Aceton.
 3. A formaldehid.
 4. Klór-tartalmú anyagok.
 5. Csiszolóanyagok.

Ebben az esetben, ha úgy dönt, hogy előnyben részesíteni az akril fürdőt, akkor jobb, ha azonnal kiválasztja a legtartósabb modellt. Tehát a piacon kétfajta fürdő található: akril bevonattal és akril lapokból. Az első nagyon hajlamos a repedésekre, így gondoskodni kell róla, hogy egész probléma lesz. Míg az utóbbi sokkal erősebb.

Kémiai megoldás

Ha sárga csíkok jelentek meg az akril fürdőben, akkor nincs sok kísérlet. A tisztításhoz a legmegfelelőbb a speciális eszközök használata:

 • Az Acrylan egy kémiai anyag, amelyet kifejezetten az akril fürdők tisztítására fejlesztettek ki. Lágy összetétele nem károsítja a finom felületet, és lehetővé teszi a fürdő számára, hogy a lehető leghosszabb ideig tartson. Ezt a szerszámot bármely háztartási vegyi áruházban megvásárolhatja;
 • Bass-tisztító akril felületek. Nagy fürdéshez és zuhanyozáshoz is;
 • hifák - egy univerzális eszköz a fürdőszoba tisztítására, akril felületekhez.

A vegyszerek használatának fontos feltétele, hogy nagyon óvatosan és csak meleg vízzel le kell mosni.

Annak érdekében, hogy a fürdő mindig újnak tűnjön, tisztítás után különleges polírozó vegyülettel kell kezelni.

Videó: hogyan tisztítsuk meg a sárga virágzás fürdőjét otthon?

Savas oldat

Az akrilfürdő eredeti megjelenését nemcsak különleges vegyszerekkel, hanem népszerű receptekkel is visszaadhatja. Hátmentesít minden sárguló ecet oldatot.

 1. Egy kis tartályban gyenge ecetsavoldatot készítsen.
 2. Írjon be egy fürdőt meleg vízzel és öntsön rá az oldatot.
 3. Hagyja ezt a formát 12 órán át, majd ürítse ki és alaposan öblítse le folyó vízzel.
 4. Miután a habarcsot eltávolították, törölje le a felületet egy puha ruhával.

Ha kisgyermeke van a családjában, fertőtlenítő oldatot lehet hozzáadni a folyadékhoz a fürdő további fertőtlenítése érdekében.

A fürdőszoba az a hely, ahol sok időt töltünk, és azt szeretnénk, hogy mindig tiszta és kényelmes legyen. Nem számít, milyen anyagból készül a fürdő, fontos, hogy rendszeresen és rendszeresen megtisztítsa. Csak egy adott felülethez használható, és nem szabad kísérletezni.

A fenti tippek hosszú távon fenntartják a fürdők megjelenését, attól függően, hogy megvalósultak-e. Ne felejtsd el a fürdőszoba használatának egyszerű szabályait. Ne hagyja hosszasan gond nélkül, és győződjön meg arról, hogy a szoba jó szellőzés.

Fontos megjegyezni, hogy ha a választott fürdő modell nem túl drága, akkor egyáltalán nem szükséges, hogy egy-két év alatt használhatatlanná váljon. Ha követi a gyártó összes ajánlását, évekig szolgálja a családot.

LiveInternetLiveInternet

-Címkék

-zene

-Kategóriák

 • főzés (2090)
 • tészták, gombák, gombák (292)
 • Növényi ételek (258)
 • sütés (167)
 • saláták, ételek (154)
 • téli betakarítás (151)
 • A második ételek (129)
 • pita kenyér és pizza (103)
 • desszertek, édességek és krémek (100)
 • főzési tippek (96)
 • belsőség (93)
 • üdülés (92)
 • csirke (88)
 • szószok, ételízesítők (84)
 • halételek (79)
 • gyorsan (73)
 • italok (69)
 • reggelihez (66)
 • sajtok, joghurtok, tejföl, vaj (61)
 • Első tanfolyamok (46)
 • pácolt hal, konzervek (38)
 • takarékosan (28)
 • Nincs termék, cserélje ki vagy főzzön! (20)
 • egészség (1814)
 • áttekintés (227)
 • testtisztítás (203)
 • minden nap! (161)
 • immunitás, egészség elixírek. (124)
 • torna (101)
 • fűszernövények, bogyók (92)
 • látás (87)
 • lábszár, hasnyálmirigy, cellulitisz (82)
 • Emésztőrendszer (82)
 • mágikus pontok (78)
 • az élelmiszerről (75)
 • az egészséges táplálkozás törvényei (68)
 • élelmiszer-gyógyszer (68)
 • egészségügy (63)
 • edények, csatlakozások (62)
 • májban (54)
 • fűszerek (53)
 • gyógyító zenék és képek. Meditáció (51)
 • fogászati ​​egészség (50)
 • közönséges hideg (49)
 • Női egészség (37)
 • lenmag, lenmagolaj, zab (32)
 • köhögés (32)
 • jóga, qigong (30)
 • dohányzás (30)
 • méz, propolisz tinktúra és. (29)
 • kenőcsök, dörzsölő tinktúrák (26)
 • légzési gyakorlatok (25)
 • paraziták (25)
 • fokhagyma, chaga, múmia (15)
 • nyomás (11)
 • jód (8)
 • egészséges táplálkozás (911)
 • Főételek (304)
 • Sütés, desszertek (206)
 • saláták, ételek (139)
 • Első tanfolyamok (106)
 • túró ételek (80)
 • Sütőtök (67)
 • átnevezés ingyenes (24)
 • szépség receptek (317)
 • arcápolás (173)
 • lábápolás (54)
 • arcmasszázs és gimnasztika (48)
 • hajápolás (35)
 • smink (21)
 • oldalak (279)
 • általános (83)
 • főzésre (81)
 • különböző (44)
 • egészség (37)
 • kedvencek (27)
 • a szépségről (5)
 • varázsa, összeesküvés, rítus (205)
 • az egészség, a szépség és a mindennapi élet számára (131)
 • szóda, só (40)
 • mások (33)
 • tea és tej gomba, almabor ecet (23)
 • hagyma, fokhagyma, tojáshéj (16)
 • háztartási szappan, ricinusolaj (12)
 • hidrogén-peroxid (9)
 • fogyás (125)
 • házi kémia (123)
 • takarítás és mosás (53)
 • mosás (37)
 • kozmetika és gondozás (36)
 • a pszichológia, a bocsánat és a kibocsátás technikái (119)
 • Ortodoxia, imádság (107)
 • LiRu, Internet, Számítógép (104)
 • otthon (100)
 • termékek szerint (69)
 • cipőkön (18)
 • megtakarítás (5)
 • különböző (98)
 • nyaraló (anyuka) (80)
 • zöldséges kert az ablakpárkányon (76)
 • Virágok (55)
 • Monetáris (52)
 • diéta (51)
 • Varrás, kötés és javítás (50)
 • belső ötletek javítása (44)
 • Tippek (43)
 • zene, filmek, könyvek (38)
 • illóolajok (24)
 • stílus és divat (21)
 • Akció, segédprogram (19)
 • BLUE ALENA CLEAR (1)
 • átdolgozás (19)

-Keresés napló szerint

-Feliratkozás e-mailben

-statisztika

Megtakarítás a vízkőből Csodálatos orvoslás + HOGYAN KÉSZÜLÉKEN KÍVÜL A FÜRDŐBEN KÜLÖNBÖZŐ FELÜLETEKKEL?

A leghatékonyabb módszerek a vízkő eltávolítására

2. Az öreg sárga virágot a WC-ből eltávolítani, öntsünk rá ecetet, és hagyjuk éjszakára. Reggel megmarad vízzel, és jár az ecsettel. A WC pedig szokatlan fehérséget ragyog.

3. Egy másik módja annak, hogy eltávolítsuk a sárgaságot és a vízkőtétet a WC-tál belső falain. Ez ecetsavval történhet. Öntsük a savat a WC-falra, csukjuk le a fedelet, és hagyjuk éjszakára (vagy egy napra, ha senki sem otthon). Ezután tiszta, kemény kefével és öblítse le vízzel. Ha a raid nem ment el azonnal, ismételje meg az eljárást többször. Kis mennyiségben használjunk ecetsavat!

4. Hogyan lehet eltávolítani a fürdő falától vagy az ásványi sók lerakódásától? Egy szennyezett helyen, helyezz egy rongyot, amelyet fél óra alatt ecetbe mártott. A lerakódások könnyen lemosódnak.

5. Nagymértékben szennyezett mészfürdővel ammóniát adhat a vízhez, a felületre 10 percig, majd forró vízzel öblítse le.

6. Hogyan lehet eltávolítani a sárga virágot? A fürdő felületéről sárga virágzás eltávolítható vízzel enyhén hígított mosószerrel.

7. Távolítsa el a vízkőlécet a zuhanyzóból feloldva a vízmosó porba, és adjunk hozzá ecetet. Az akril felületek, lúgok, savak, ammónia, aceton, csiszolóanyagok és egyéb agresszív anyagok tisztítása során nem szabad használni. A zuhanykabinok üvegajtói fűtött ecettel nedvesített ruhával tisztíthatók.

8. A fürdőből és mosogatóból származó rozsda könnyen eltávolítható úgy, hogy ecetsavval kezeli.

9. A kád és a mosogató tisztításához használjon tisztítószert vagy szódát a pépes felületre hígítva. Hagyja 10-15 percig, törölje szivaccsal vagy nejlon ecsettel, öblítse le. Erősen szennyezett, egy kis mész, a mosdó mosható mosogatószerrel kis mennyiségű folyékony ammónia hozzáadásával mosható. Hagyja 10 percig és öblítse le. A zománcozott felületek, a kerámiától eltérően, nem tartalmaznak savakat (sósav, oxálsav) tartalmazó szereket.

10. Emlékezz! A krómozott és nikkelezett termékeket enyhe súrolószerekkel (ammónia, viasz) vagy meleg vízben oldott mosószerekkel tisztítsák meg. A durva csiszolóanyag nem használható.

A HÚSVÉT ELTÁVOLÍTÁSA MINDEN FELÜLETBEN 30 SECONDON.

NAPLÓ

2017. március 07. kedd, 16:01 + az idézetben

Lányok, elmondok titeket. A fürdőm és a WC csak szikrázik, és mindezt köszönöm az új takarítóeszköznek, amit magamnak fedeztek fel. Könnyű előkészíteni, és a költség 25-szer olcsóbb, mint a szokásos bevásárlóeszköz. Már mindannyian ismerem őt. Tehát nem fogod megbánni. Garantálom!

Rögtönzött eszközt használunk a fürdőnek a rozsdától való tisztítására. Mindenkinek jól ismert.

Ammónia és hidrogén-peroxid oldat, amelyeket gyógyszertárakban értékesítenek.

A kívánt koncentrációjú oldat elkészítése: READ MORE

Hogyan kell mosni a fürdőt a rozsdától

HOGYAN KIKAPCSOLNI A KÜLÖNBÖZŐ KISZERELÉSBEN LÉVŐ LEMEZEKET

Szombat, Július 09, 2016 21:00 + az idézethez

Senki sem mentes a rozsda megjelenésétől, plakk a fürdő zománcozott felületén. Hogyan lehet megszabadulni a rozsdától és visszajuttatni az eredeti megjelenést a fürdőszobájába az alábbiakban ismertetjük.

De ne menjen azonnal a boltba speciális eszközökhöz. Sajnos a legtöbbjük hatástalan. Először is vegye figyelembe a használati utasítást, ha nincs meghatározott tisztítási mód a fürdőszobában - ne vásárolja meg.

Megszabadulunk a mészkő Wonder gyógyszertől

Aggódni fog a mosdókagyló kialakulása krómozott csaptelepeken a fürdőszobában és a konyhában, a sárga foltok az oldalán és a fürdőkádban, a WC-tál nyakán és peremén, és a fehér virágzás megjelenése az edényeken, hogy ragyogjon? Ezután fordítson figyelmet egy otthoni gyógymódra, amely aktívan küzd mindenféle rossz víz ellen.


Rólam, úgy tűnik, itt írva: povarenok.ru/advice/show/63/.
A plakett szétzúzza a szelepek és szerelvények mozgó alkatrészeit - csapok és szelepek - a vízvezeték gumitömítések és tömítések mérettáblák, rugalmasságuk csökken, ami a tömítések, balesetek és szivárgások szakadásához vezet. A mészkő réteg alatt a korróziós folyamatok fokozatosan fejlődnek, ami idő előtti meghibásodáshoz is vezet.

És további 7 pénzeszköz közül választhat:

1. A vízkő eltávolítása a zuhanycsatlakozásokból nem szükséges tisztítószereket és szerszámokat használni. Elég, hogy a zuhanycsövet egy nagyon meleg vízzel vagy forró levegő alatt tárolja. A víz hőmérsékletének 100 fokosnak kell lennie: a vízkő eltávolításához kézzel is könnyen eltávolítható. Ez a módszer alkalmas mind krómozott, mind műanyag csövekre.

2. Vegye ki a régi sárga virágot a parcellákból az ecettel és hagyja el az éjszakát. Reggel megmarad vízzel, és jár az ecsettel. A mosdó rendkívüli fehérséggel ragyog.

3. A fürdőből és mosogatóból származó rozsda könnyen eltávolítható úgy, hogy ecetsavval kezeli. 10. A kád és a mosogató tisztításához fel kell használni a felületükön hígított mosószert vagy szódát. Hagyja 10-15 percig, törölje szivaccsal vagy nejlon ecsettel, öblítse le. Erősen szennyezett, egy kis mész, a mosdó mosható mosogatószerrel kis mennyiségű folyékony ammónia hozzáadásával mosható. Hagyja hagyni 10 percig, és mossuk le. A zománcozott felületek, ellentétben a kerámiákkal, nem tolerálják a savakat (sósav, oxálsav) tartalmazó termékeket. Ne feledd! A krómozott és nikkelezett termékeket enyhe súrolószerekkel (ammónia, viasz) vagy meleg vízben oldott mosószerekkel tisztítsák meg. A durva csiszolóanyag nem használható.

4. Egy másik módja annak, hogy eltávolítsuk a sárgaságot és a vízkőtétet a WC-tál belső falain. Ez ecetsavval történhet. Öntsük a savat a mosdó falára, csukjuk le a fedelet, és hagyjuk az éjszakát (vagy egy napot, ha senki sem otthon). Ezután tiszta, kemény ecsettel, és mossa le vízzel. Ha a raid nem ment el azonnal, ismételje meg az eljárást többször. Ecetsavat használjunk kis adagokban!

5. Hogyan lehet eltávolítani a fürdő faláról vagy az ásványi sók lerakódásától? Tegyen egy rongyot ecettel mártva fél órára a szennyezett helyen. A lerakódások könnyen lemosódnak.

6. Nagymértékben szennyezett mészkőfürdőben ammóniát adhat a vízhez, a felületre 10 percig, majd forró vízzel öblítse le.

7. Hogyan távolítsák el a sárga patinát? A fürdő felületéről sárga virágzás eltávolítható vízzel enyhén hígított mosószerrel. 8. Távolítsa el a vízkőlerakódást a zuhanyzókból, feloldható vízzel mosóporra és ecetet adhat. Az akril felületek, lúgok, savak, ammónia, aceton, csiszolóanyagok és egyéb agresszív anyagok tisztítása során nem szabad használni. A zuhanykabinok üvegajtói fűtött ecettel nedvesített ruhával tisztíthatók.

HOGYAN KIKAPCSOLNI A MEGFELELŐ FÉNYT A KÜLÖNBÖZŐ FELÜLETEN KÉSZÜLT FÜRDŐBEN?

2014. szeptember 25., csütörtök, 18:12 szerkesztés + idézetpárban

Elfogadom, kellemes fürdeni, zuhanyozni vagy csak mosni, tiszta, jól karbantartott szobában. Ez a fürdőszoba természetesen akkor lesz, ha az időszerű magatartás minden felületen megtisztítja. De sajnos a modern élet gyorsuló üteme nem mindig teszi lehetővé számunkra, hogy figyeljünk a csempe vagy zuhanytálca megfelelő tisztítására, és ez sajnos kellemetlen mészkészlet felhalmozódásához vezet.

Hogyan lehetünk és milyen hatékony eszközökkel használjuk a fürdőszoba tisztaságának megteremtéséhez, ezt a cikket meg fogjuk mondani.

Minden önálló tiszteletreméltó háziasszonynak feltétlenül meg kell szereznie a szükséges tisztítószer-készleteket és "kiegészítőket", hogy megkönnyítse a helyiségek tisztítási folyamatát. Mindenféle mosógélek és porok, modernek, és a promóciónak köszönhetően a nagy teljesítményű krémek és permetezők sokféle szennyezőanyag megsemmisítésére még mindig nem mindig állnak fenn az elemi vízkővel, és csak felületesen eltávolítják azt.

Mi a vízkő

A kemény víz, amely nagy mennyiségű magnézium- és kalcium-sót tartalmaz, különböző felületeken ülepedve mészkősarát képez. Ő viszont teljesen eltűnik csak savas anyagok felhasználásával.

Hiba azt hinni, hogy egy ilyen jellegű támadás könnyedén alkalmas a megsemmisítésre. Ha gyorsan eltávolíthatja a nyomokat az üveg polcról, akkor a fürdő felületéről vagy a WC-tál faláról nem annyira egyszerű. Tekintsük a leghatékonyabb módszereket a különféle anyagok tisztítására a fürdőszobában használt vízkőből

A tisztítás során vegyszereket és savas oldatokat használva gumi kesztyűvel kell védenie a kezét.

Csempe és kerámia

Ha hosszú ideig nem gondoskodik a csempézett fürdőszobai burkolatokról, akkor hamarosan nem fog ragyogni, mivel a felújítás után a mész betétek miatt. Ezenkívül fekete varrat jelenik meg a varratok között, akkor komolyan gondoskodnia kell alapos tisztításról.

A csempék szisztematikus tisztításához olyan krémes szerszámokat kell használni, amelyek a porral ellentétben nem képesek a felületet karcsú részecskékkel megkarcolni. Ugyanilyen hatásosak lehetnek a klór tartalmú szerek, amelyek fertőtlenítő hatással bírnak.

Asztali ecet

Annak érdekében, hogy mélyen megtisztítsa a felületet a csempe és a csempe ízületek, akkor fordulhat népi jogorvoslatok, amelyek tárolják konyha fiókok. A legegyszerűbb lehetőség az, hogy 6% -os asztali ecetet használjunk. Öntse az ecetet egy spray palackba, majd szórja rá a csempézett falra, és ecsetelje felette. Várjon néhány percet, amíg a sav a betétekre hat, alaposan öblítse le a felületet tiszta vízzel és törölje szárazra mikroszálas ruhával.

Ha nincs az ecetet a háztartásban, és csak az ecetsav lényegében (80% koncentrációnál) van hozzá, győződjön meg róla, hogy vízzel hígítja, mielőtt a csempere helyezi. A lényeg egy részéhez 12 rész vízre van szükség.

Kerámia vízvezeték tisztítására, amelynek felszínén a mészhalmozódás gyakran felhalmozódik, ugyanazt az asztali ecetet vagy almaecetet használják.

Vegyünk egy pohár ecetet, öntsük egy edénybe és melegítsük 40 fokig. Ezután öntsük a mosdóba, és hagyjuk éjszakán át anélkül, hogy öblítenénk (add hozzá szódát). Reggelre a szennyeződés eltűnik, csak mossa le a megoldást.

A vécé tisztítása a víz helyéről, először le kell venni, majd öntsön valamilyen kémiai mosószert az ilyen egészségügyi létesítmények tisztításához. Egy-két órára indulunk, szükségtelen fa- vagy műanyag spatulát veszünk, tisztítjuk a plakkot a felszínen lévő közeggel, majd alaposan öblítsük le.

Citromsav

A kalkulált és fehérítő felületek eltávolítására kiváló eszköz a közönséges citromsav. Finom kristályos porot adunk vízzel előmelegített szivacsra, a felületet megtisztítjuk és vízzel öblítjük.

Az oldószerek, a sűrített savak és az alkáli anyagok nem használhatók a kőzetekből származó mészlerakódások eltávolítására. Ez valószínűleg károsítja a felületet, és tönkreteheti a megjelenést.

Akril felületek

Különös figyelmet kell fordítani arra, hogy a mészhéjaidat akrillal vagy káddal tisztítsa. Nem tisztítható porokkal és egyéb csiszolóanyagokkal.

De a citromsav egy ilyen probléma, hogy megbirkózni tökéletesen jól, az algoritmus a következőképpen működik:

 1. Vegyünk egy nagy szivacsot és egy pár savas zacskót;
 2. Öntsük a tartályt egy tartályba, adjunk hozzá vizet (fél zsák savat egy cc vízben), keverjük addig, amíg teljesen feloldódik.
 3. Elkezdjük tisztítani a fürdőszobát, és egy szivacsot egy savas víz oldatába merítünk, és gondosan dörzsöljük az összes üregeket és duzzanatokat. Hagyja 15 percig.
 4. Ezután ismét nedvesítsük a szivacsot az oldatban, és járjunk tovább a felületen, a sárgaságot és a virágzást. Az eljárás végén alaposan öblítse le a tiszta vizet, és csodálkozzon azon, hogy megváltozott az akrilfürdője.

Öntöttvas felületek

Ha az öntöttvas fürdőben lévő mész betonok nem nagyon öregek, egyszerűen eltávolíthatók egy hagyományos edény mosogatószerrel. Kis mennyiséget kell felhordani a felületre, különös figyelmet fordítva a lefolyó és a fal alján lévő területre, dörzsölje szivaccsal, öblítse le.

Az öntöttvas zománcfürdő, valamint a fém csapok és tömlők súlyosabb szennyeződése súlyos "tüzérséggel" távolítható el krémes termékek formájában (Comet, Cilit, Pemolux, stb.). De a termék kiválasztásánál figyeljen arra a kompozícióra, amelyben csak a plakkra kell hatással lenni a korróziógátló gátlókra, a termékek felületének károsítása nélkül.

Üveg és műanyag

A fürdő üvegfelületén lévő vízkőképződéshez való könnyű kezelés megkönnyíti a fenti eszközök egy részét. Tehát egy szappanoldat könnyen eltávolíthatja a frivolos lerakódásokat, és súlyosabb esetekben citromsavat és ecetet használhat.

Tapasztalat szerint ismeretes, hogy az üvegfelületek (polcok, tükrök, zuhanykabinok) mész-betáplái sokkal könnyebben tisztíthatók, mint a többi anyag plakkjai, és a szisztematikus tisztítás legalább egy nap alatt megóvja ezt a problémát.

Ma a szupermarketek polcán és a hagyományos raktárépületeken megtalálja a fürdőszobákhoz és a felületekhez szükséges összes tisztítószert. De emlékeztetni kell arra, hogy a preferenciát pépesnek és krémesnek kell adni, mivel ezek a leginkább jóindulatúak és ugyanolyan hatékonyak a mészhéjú lerakódások elleni küzdelemben.

Még néhány szó a citromsav kiváló tulajdonságairól. Nagyszerű a felületek és a műanyag tisztításához, beleértve. A mész teljesen feloldódik, és a kéz és az anyag sértetlen marad, mivel a sav gyenge és ártalmatlan.