Legfontosabb > Tartozékok

Hogyan kezdjük el a javításokat a fürdőszobában - az illetékes szerviz javítások

A fürdőszoba egyike a lakosztály speciális szobáinak, és a javítást különös figyelmet kell fordítani. Végtére is, ez itt nagy mennyiségben és gyakran öntsön vizet, ebben a szobában vannak nagy különbségek a hőmérséklet és a páratartalom. A befejező munkák megfelelő és racionális szervezéséhez tisztában kell lenni azzal, hogy hol kezdheti a javításokat a fürdőszobában, és gondolja át a javítások sorrendjét.

Határozza meg a javítás típusát

Javítás a fürdőszobában lehet:

Nem tervezett. A spontán javítás szükségessége felmerülhet, ha előre nem látható helyzet merül fel (csővezeték áttörés vagy a szomszédok elárasztják Önt). Ha úgy dönt, hogy lecseréli a fürdőt, ez hirtelen javításhoz vezethet (csatornacsövek cseréje, egyéb vízvezeték szerelése, a csempe frissítése stb.);

Ütemezett javítások. A tervezett javítás bonyolultsága és anyagköltsége lehet tőke vagy kozmetikai. Természetesen a redecoration olcsóbb, de lehetséges, hogy ilyen munkát csak a gomba és a jó vízvezeték és vízvezeték hiányában végezzen. Ez a javítás magában foglalja a fal- és mennyezetburkolatok cseréjét, a padló és csaptelepek frissítését. A komolyabb javítás, még ha nem is teljes tőke, alapos előkészítést és komoly megközelítést igényel.

Javítási tervet készítünk, és meghatározzuk a jövőbeli tervezést

A saját kezével a fürdőszobában végzett javítások, és azon tűnődve, hogy hol kezdjék el, először is el kell döntenie a szoba jövőbeli kialakításáról. Képzelje el, hogyan szeretné látni a fürdőszobát, és eldönteni a színt. A szoba hagyományos színei pasztell színek vagy két szín kombinációja (például kék és kék, vagy barack és bézs).

Ezután el kell döntenie, hogy milyen anyagokat használnak a befejezéshez. A fürdőszoba díszítésére gyakran használják:

 • Mozaik;
 • Porcelán kőagyag;
 • mozaik;
 • Műanyag panelek.

Óvatosan ellenőrizze a vízvezetékeket, és szükség esetén döntse el az elavult vízvezeték szerelvények cseréjét.

Mérőszalag segítségével határozza meg a helyiség magasságát, szélességét és hosszát. Határozza meg, hol helyezkednek el a vízvezeték szerelvények, mert a javítás után nem valószínű, hogy sikerül valamit megváltoztatni.

Videó: Modern design és fürdőszoba tervezés

Új vízvezeték - és finiser - anyagok kiválasztása és megvásárlása

Miután úgy döntött, hogy önállóan végez javításokat a fürdőszobában, sok tulajdonos gondolja meg, hogy pontosan mit kezdjen megjavítani a fürdőszobát, és menjen új vízvezeték szerelvényekhez és befejező anyagokhoz. Természetesen ez a javítási szakasz nagyon fontos, de ez csak akkor következik be, ha teljesen eldöntötte a tervezést, az új vízvezeték típusát és a szükséges befejező anyagok mennyiségét.

Az egészségügyi eszközök vásárlása előtt ellenőrizze méreteit és ellenőrizze, hogy megfelelnek-e a fürdőszobának.

Jobb, ha befejező anyagokat és szerszámokat vásárolsz egy üzletben, ahol nagykereskedelem esetén jó árengedményt is kapsz. Vásároljon mindent, amire szüksége van, egyszerre teljes egészében, akkor ne pazarolja el az időt, és ne keresse fel a hiányzó anyagot.

Régi befejező anyagok és vízvezetékek szétszerelése

Ezután előkészítse a helyiséget közvetlenül a javításhoz. Jobb lesz a mosogató és a kád felszámolása a javítás idején, még akkor is, ha nem kívánja megváltoztatni őket.
Ezután eltávolítania kell a régi csempézett padlót, tisztítsa meg a mennyezetet, a falakat és a padlót. Ha a fürdőszobában lévő falakat festékkel festették, akkor teljesen eltávolítani kell. Végül is a ragasztókeverékek vagy a régi bevonat új festékrétege nem marad.


Szereljük le a régi csempéket. Fotó - tamabau.de

Csövek, huzalozás és egyéb kommunikáció elhelyezése

A régi bevonat eltávolítása után elkezdheti kicserélni a csöveket. A régi házakban érdemes változni a közvetlenül a fürdőszobában található csövek mellett, valamint a főkorláton (kombinált fürdőszoba esetén); és egyes esetekben még a vízcsövek között is. Mivel a régi csövek szivároghatnak, ami tele van új, nem tervezett javításokkal és új költségekkel.

A javítás e szakaszában cserélni kell és bekötni. Határozza meg, hol állnak az elektromos készülékek, és csatlakoztassa a szükséges számú aljzatot, cserélje ki a vezetéket és a kapcsolót.

Ne felejtse el gondoskodni a szellőztetés javításáról és felszereléséről, nagyon fontos a fürdéshez. A legjobb, ha a szellőzés kényszerül. Ma a piacon számos lehetőség van a ventilátor szellőztetésének megszervezésére.

A falak, a mennyezet és a padló kiegyenlítése

Ezeknek a munkáknak a mértéke és jellege függ a felületek állapotától. Ha a falak nem nagyon simaak, akkor gipszt kell szintetizálnia. Megfelelően egyenletes falak és mennyezetek esetén nincs szükség nagy rétegű anyag felhasználására, és egyes esetekben csövezéssel is lehetséges. Ha a felületet nagyon nagyra kell helyezni, akkor a javítás késhet.


A falak síkba helyezése. Fotó - www.filippo.nl

Felületi anyagok

Most elkezdheti befejezni a falakat és a mennyezetet: festeni, csempézni, burkolni kiválasztott keverékekkel stb.

Kiváló lehetőség lenne a mennyezet burkolására emulziós festékkel: a mennyezet nagyon szépnek tűnik, a nedvesség nem halmozódik fel rá, és bármilyen árnyékot felvehet. Egy praktikusabb alternatíva lenne a műanyag panelek vagy álmennyezetek beépítése.

Ha a képernyőn zárt kádat szerel be, akkor a padlót nem lehet csempével lefektetni, hogy megmentsék az anyagot.

Egészségügyi berendezések telepítése

Az összes befejező munkálat befejezése után vízvezeték szerelvényeket szerelnek fel annak érdekében, hogy ne károsítsák az új (régi) vízvezetékeket a javítási folyamat során, és biztosítsák a befejezetlen helyiségek felületének akadálytalan hozzáférését.


Telepítési mosogató. Fotó - contentfreelance.com

Tartozékok és bejárati ajtók felszerelése

A végső fázisban a javítás a fürdőszobában van elhelyezve bútorok és kiegészítők (horgok, tükrök, lámpák, stb). Most is az ajtót kicserélik. Az ajtó cseréje, mielőtt ez nem szükséges: könnyű megsérülést okozhat a vízvezeték javítása, elhelyezése és szerelése.

Most már tudod, hogy hol kezdjem a javításokat a fürdőszobában, és milyen sorrendben kell elvégeznem a munkát. Ezért könnyű megbirkózni ezzel a nehéz feladatsal, és a frissített fürdőszoba örömmel fogja élvezni fényességét és kifogástalan megjelenését.

A fürdőszoba javítása: a becslés, a szoba sajátossága, a teljes munkaciklus

Mindenesetre érdemes gondolkodni egy saját kezű fürdőszobai javítással kapcsolatban: a munkalehetőség az anyagköltség legalább 50% -át teszi ki, vagyis az önjavítás legalább másfélszer olcsóbb lesz, és a fürdőszoba és a WC javítása önmagában drága. De teljes felelősséggel kell megközelítenie az ügyet: a fürdőszoba javítása nem csak szilárd ismereteket igényel, hanem elég magas szintű készségeket is. Ezért először számolnia kell a független javítások költségeit, majd alaposan meg kell vizsgálnia a szakemberek javaslatait, és ha van olyan mester vagy cég, aki készen áll a fürdőszobai javításra olcsóbban a becsült költségekhez képest, akkor vegye fel velük a kapcsolatot. Mindenesetre a javítás előkészülete az árak vizsgálatával kezdődik.

Árak és költségek

A fürdőszobai javításra szolgáló anyagokat gondosan kell kiválasztani. A szokásos paraméterek mellett fontos a nedvességelnyelési tényező (a fürdőszobában magas páratartalmú helyiség), a hőtágulási tényező (a fürdőszobában gyakori hőmérséklet-csökkenések) és a porozitás fontosak egészségügyi és higiéniai szempontból. Így lehetetlen számolni "csak olcsóbb".

Nem valószínű, hogy az anyag paramétereire vonatkozó pontos adatok találhatók, és nehéz egy nem szakértő számára megérteni őket, ezért olyan anyagokat kell kiválasztania, amelyeket kifejezetten szaniter létesítményekhez vagy külső használatra terveztek. A fürdőszoba javítására alkalmas anyagok árai a következőképpen alakulnak:

 1. A csempe a padlóra - 40 rubel / darab (30x30 cm) termelt a FÁK és a 60 rubel / darab európai termelés egyáltalán nem a legjobb minőségű, de gyakran a legjobb dekoráció.
 2. Falcserép - egy darab ára ugyanaz, de egy csempe mérete kisebb.
 3. Porcelán csempe - 50 rubel / db.
 4. Ragasztás, minták, keresztezések, csempehabarcsok - valamint az egységnyi területre jutó költség 50% -a.
 5. Üvegmágneses lemez (SML) 1220x2440 mm - 250 rubel / lap.
 6. Laminált padló - 300 rubel / karton 300x2950 mm.
 7. Ömlesztett padló - a 220 rubel / 10 liter kész anyag.
 8. Ugyanez a melegítés hatása (ThermoPlast vegyület) - 640 rubel / m².
 9. Teak vagy vörösfenyő padló - 500dr / m².
 10. Polipropilén PPN csövek hideg vízhez - 24 rubel / m².
 11. Ugyanaz a PPR forró vízzel (megerősített) - 35 rubel / m².
 12. Vízelvezető csövek 50 mm - 45 rubel / négyzetméter.
 13. Csővezetékek és szelepek szerelvényei - a csövek ára 60% -a.
 14. PVA emulzió - 240 rubel / csomag 5 literes.

Ezekre az árakra koncentrálva és a padló, a mennyezet és a falak területének ismeretében a fürdőszobában megmutathatja, mennyit költ a fürdőszobában, amikor magának csinálja. A következő mérlegelés szükségességének kiszámításakor:

 • Nem szükséges az összes anyagi név. Az adott eset kiválasztási kritériumait a munkaszakaszok leírásában ismertetjük.
 • Az összes fenti anyagminőség egyenértékű a végeredmény minőségével. Az olcsóbb anyagok használata csak bonyolítja a kiválasztást és késlelteti a munkát.
 • A csempészethez és a kis csempék hulladékhoz 3-5% -os küszöbértéket kell biztosítani: például 300 darabot terjesztenek egy adott területen. a padlón. Meg kell vásárolni a 310-315. Ha egy kis fürdőszobát javítanak, 5-7% -ot ki kell tenni és ki kell venni.
 • A hulladéklemez anyagokat a megfelelő munkafolyamat előkészítésénél kell kiszámítani, lásd alább szakaszokat.
 • Más anyagokra (cement, homok, gitt, szilikon stb.) 35-40% -ot kell hozzáadni a kapott mennyiséghez.
 • A saját kezeid teljes időtartama legalább 2 hét a fürdő és a WC számára, és legalább 2 hónap a padlólemez cseréjekor.
 • Az egészségügyi berendezések árai a választott nevektől és gyártótól függenek.
 1. Az árakra koncentrálva feltétlenül kérdezze meg a potenciális vállalkozókat, ne csak a munka teljes költségét, hanem az egyes anyagok árait is. A beszállítók a jó kézművesek számára kedvezményt kapnak, és az árak alacsonyabbak lesznek a boltok árainál. Ha drágább, lépjen kapcsolatba valaki mással: előtted vagy grabbers, hackerek vagy ügyetlen.
 2. A fűtött törölközőtartó kiválasztásakor vegye figyelembe az egyedi rozsdamentes acél kivitelét. A krómozott sárgaréz gyakran drágább, és más típusok vagy nagyon drágák (például például kiegészítő elektromos fűtés) vagy nem alkalmasak a minőségre.
 3. Szintén fontolja meg egy keverő beszerzését infravörös érzékelővel. Automatikusan bekapcsolódik, amikor kézzel hozzák, és előre beállított hőmérsékletet ad a víznek. A készülék nem olcsó, de a valódi megtakarítások körülbelül 50% (fele!) A víz és 35-40% -a villamos energia a fűtés.

A munka sorrendje

Tegyük fel, hogy önálló, gazdaságos fürdőszobai javításról van szó. Ebben az esetben tudnia kell, hogy a fürdőszobai javításokat egy bizonyos sorrendben hajtják végre:

 1. Az egészségügyi berendezések mennyiségének és nómenklatúrájának megválasztása.
 2. A színek kialakítása és kiválasztása.
 3. A mennyiség kiszámítása és a befejező anyagok beszerzése.
 4. A szoba előkészítése.
 5. A padló állapotának felülvizsgálata és a javítás módjának megválasztása.
 6. Anyagok megvásárlása a padló javításához.
 7. Padló javítás: vízszigetelés, esztrich csere, szigetelés.
 8. Csővezeték telepítése.
 9. Elektromos vezetékek.
 10. Gipsz falak és mennyezet.
 11. Mennyezeti dekoráció: szigetelés és burkolat.
 12. padló.
 13. Fal díszítés: burkolat, fugázás, saroktömítés.
 14. Szellőzés telepítése.
 15. Vízvezeték szerelése és szerelése.

Amint láthatjuk, az ajánlott műsorok némileg eltérnek a hagyományostól. A magyarázatok a szövegben szerepelnek; mi, mielőtt leírnánk, hogyan lehet javítani a fürdőszobában, további pontosítása néhány fontos pontot:

 • A meleg, nedves fürdõ a mikroorganizmusok számára jó táptalaj. Ezért a befejező módszerek, mint pl. A gipszkarton a dobozon, nincsenek figyelembe véve: a süket üreg a falban előbb vagy utóbb fertőzésgé válik.
 • Az elektromos áramütés veszélye szerint a fürdőszoba különösen veszélyes helyiség: magas páratartalom, magas hőmérséklet, elektromosan vezetőképes (bármilyen típusú bevonattal) padló. Ennek következtében eltűnik a fürdőszobai aljzatok és kapcsolók kérdése - az életveszély és a jelentős bírságok tele vannak. Hogy ezt a korlátot megszorítsuk, anélkül, hogy formálisan megtörnénk a szabályokat, és nem veszélyeztetnénk az életedet, részletesen leírjuk egy másik cikkben; itt csak általános utasításokat adunk meg.
 • A fürdőszobában végzett munka tervezésénél minden esetben kerülni kell a normál ipari fa, részek és kötőelemek egyszerű acélból történő bevonását olyan bevonattal, alumíniummal és egyéb anyagokkal, amelyek folyamatosan magas nedvességtartalommal korrodálódnak, vagy amelyek aktív nedvességet szívnak fel.
 • Egy kis lakásban teljesen érthető, hogy az előző fürdőkád helyett egy zuhanykabinat helyeznek el; esetleg kombinálva sarokba ülő fürdővel. Az ivóvíz és a forró víz jelenlegi árai miatt az olcsó lakások lakói gyakran nem akarnak áztatni a kádban, és a kis fürdőszobában van hely egy mosógép számára.

Az első lépések a javításhoz

Vízvezeték és tervezés

Hogyan kezdheti meg saját fürdőszobájának javítását? A tervezés, valamint a tervezés a választás a vízvezeték. Nem fogunk lelkesedni a magas és az alacsony dolgok összekapcsolásával: a javítás bonyolultsága és költsége nagymértékben függ ezeken a szakaszokon. Például: a tulipán mosdócsaládja sokkal könnyebbé teszi a csövezést, de ehhez megnövekedett sima és megkönnyebbülésre van szükség a falburkolatokhoz képest, különben a padló alján lévő piszok lassan eltántorodik a falakon. A kád csaptelep egyszerűbbé teszi a csövek használatát, de külön mosdókagylóra van szükség.

Lehetetlen felsorolni az összes árnyalatot, csak akkor tudunk róla, hogy ugyanabban a lakásban ugyanabban a házban a fürdőszobák ugyanazt mutatják, ugyanaz a beszállítók ugyanazok az anyagai akár 20% -kal különböznek a javítások költségeitől. Tekintettel az ilyen drága eszköz, mint a fürdőszoba költségeire, az összeg jelentős. Tehát - úgy gondoljuk, úgy gondoljuk, úgy tettünk.

Azt is megjegyezhetjük, hogy egy átlagos házban még egy falra szerelhető csaptelepről sem gondolhatunk: az ilyen jellegű luxus lehetőségét az építkezés színpadán helyezik el. A tipikus házaknál elfogadhatatlan, hogy egy rést találjanak rá.

anyagok

csövek

Az egyetlen megfelelő csőgyártmány a polipropilén. A fém-műanyag drágább, és alkalmasabb műszaki és gazdasági mutatókra a fűtések sík huzalozásához vagy hosszú csövekhez, sok hajlítással. A fürdőszobában nem észlelik őket, de a fém műanyagok szerelvényeinek tömítései egyszer és áramlása esetén a propilén egy szilárd monolitba hegeszthető és félelem nélkül rejtve marad a falakon.

A polipropilén csövekkel való munka itt található.

Ami a PVC-t vagy a polietilént illeti, ezek csövei alkalmasak a vidéki házak, előre gyártott panelházak és más, olcsó, nem tartós szerkezetek kialakítására a teljes tulajdonságok számára. Az acélcsövek még mindig a legolcsóbbak, de ahogyan tudják, belülről rozsdásodnak, nehéz vele dolgozni, és a lakásban vagy egy kis magánházban minden olcsóságuk csökken.

Tipp: a csövek kiválasztásakor mérje meg a külső átmérőjüket egy féknyeréssel. Ellenkező esetben kiderülhet, hogy egy drága gyémántfúró helyett kettőt kell vásárolnia.

Szerelvények és szerelvények

Szerelvények és szerelvények műanyag csövekhez

Különösen érdemes beszélni a propilén szerelvényekről. A fürdőszobában, ahol nehéz hozzáférést biztosítani a még nyitott csatlakozásokhoz, a szerelvényeket csak szilárd műanyagból szabad használni. A fémre való áttérés csak akkor engedélyezett, ha a fogyasztókhoz csatlakozik, például kazán (lásd az ábrát). Az ilyen szerelvények segítségével összeállíthatja a teljes szétszerelést, és elrejtheti a szem elől, anélkül, hogy a szivárgásokra gondolna. Természetesen ehhez külön forrasztópáka szükséges.

A csavarkötések teljesen elfogadhatatlanok. Ennek megfelelően, ha két darab csövet kell csatlakoztatni, akkor ez egy speciális csatolással is elvégezhető.

Szelepek - golyó, de újra, műanyagon forrasztva, a jobb oldali ábrán is látható. Fémhez való csatlakozáshoz - egy cső vastagabb falakkal és műanyag menetekkel. A gyakorlat azt mutatja, hogy forró csöveken a fém menetes bélés idővel gyengül, kitágul és szivárog.

csempe

A padló a legjobb választás - porcelán. Ez csak kissé drágább, mint a cserép, amely egy kis területen egy fillért jelent, de sokkal erősebb és nem csúszós, sima felületen is. Az utolsó a fürdőszobában létfontosságú: a fürdőszobában elcsúszott törések és kraniocerebrális sérülések nem utolsóak a mentőautó orvosi statisztikájában.

Vásárláskor győződjön meg róla, hogy ellenőrizze a csempe méreteinek és felületi állapotának pontosságát:

 1. Kérje meg az eladótól néhány darabot különböző csomagokból. Visszautasít - menjen másikba.
 2. Tegye a csempék a csikket egy sík felületen egymáshoz közel egymáshoz, és 90 fokos fordulattal nézze meg a felső szélét. Ha a 3-4 pár méretű különbség nem haladja meg az 1 mm-t, ettől a kötegből az "arc" és a máz ellenőrzése után tehet.
 3. Párokban is egymásra rakják az elülső felületeket. Nem szabad látható domb, "vályú" vagy "propeller".
 4. Ezután vegye be a csempe, hozza közel a szeméhez, és nézze meg a felszínén a fény ellen. Vannak lyukak, repedések, mikroívek - elutasítjuk: a fürdőszobában hamarosan szennyezik, és nem lehet tisztítani.

A fürdőszobai csempékre vonatkozó ilyen nagy követelményeket nem annyira az esztétikával, mint a higiéniával magyarázzák: a szennyezés láthatatlan szemei ​​fertőtlenítés terjedésének forrágyává válnak, de a fürdő alatt a felület állapotának ellenőrzése és nehéz megmosni. Ezért jobb, ha egyáltalán nem veszi figyelembe az alternatív termékpalettákat.

Szerszám és ragasztó

Cserép ragasztó jobb lassan szárad - 12-24 óra. Az önbehelyezésnél lassan működik, és megszünteti a foltokat anélkül, hogy romlana a bevonat minősége. Elõször is, higiénia: a csempe még mindig szilárdan tartja magát, de az apró héj alatt a mikrobák találnak kényelmes és megközelíthetetlen helyet az Ön számára.

A ragasztó spatulát a ragasztócsíkon feltüntetett fogak merőlegesével és mélységével kell kiválasztani. Ha ilyen utasítások nincsenek, és ezt a ragasztót korábban tesztelték és megbízhatónak bizonyultak, akkor a fogak 3-6 mm-re vannak. A durva spatula a padló ragasztásához túl nagy ragasztási rozsokat eredményez, és az üregek valószínűleg a csempe alatt maradnak.

Azonnal nézzen meg és csempe vágó egy gyémánt magfúró a külső átmérője a vásárolt csövek. A burkolólapok - műanyag keresztezések mintaképeit, a fürdőszoba más tagjaival együtt nehéz lesz dolgozni. Nem szabad aggódnia a csiszolónak a fugázáshoz: ahelyett, hogy egy 5-6 mm átmérőjű villamos kábel a vinil szigetelésben jól működik, lásd alább. De győződjön meg róla, hogy egy flanel rongyot rak fel (ugyanarra a habarcsra), és jobb 5-6 olcsó mikroszálas ruhát vásárolni szemüvegek tisztításához.

A fürdőszoba javításához szükséges maradék anyagokat a szokásos építési munkakörülmények alapján választják ki.

Helyiség előkészítése

Először el kell döntenie, hogy mi legyen a régi fürdőszobával. Ha öntöttvas - jobb, ha elhagyja és megújítja epoxi vagy akril vegyület. Ha ón, de a zománc és a fistula vésése nélkül valahogy rögzített, akkor a legjobb megoldás egy akril bélés telepítése. Nos, a "megölt ón" jobb, ha átengedik a törmeléket, és helyette az akril. Az új öntöttvas nem jó minőségű a minőség és a tartósság szempontjából, ezért át kell tekerni, és azzal a kockázattal jár, hogy károsítja a korábban lefektetett díszítést.

Ezután kapcsolja ki a vizet, húzza ki a hidegcsövet az öblítőtartályba való szállítás után, és a konyhában ideiglenes menedéket küldünk, legalábbis egy kerti öntözőcsőből. Üljetek le teljesen víz nélkül 10 napig, legalábbis ez biztos, hogy "sem tud, sem szeszélyes". Nem szabad elfelejteni az éjszakát, vagy amikor elhagyja a házat, hogy megakadályozza a könyökét a felszállókból: a tömlő a tömlő.

Aztán a fürdőszobából mindent eltávolítunk a csupasz falakra. Még nem érjük el a szennyvízrendszert. A fűtött törölközősínhez alkalmas csövek fűtővezetékeit menetes dugókkal elhallgattatják. A fali vezetékeket le kell választani a csatlakozódobozban; a működés közben történő világításhoz hordozható lámpát kell használni a hosszabbító vezetéknél.

Most el lehet kezdeni a felületek tisztítását, a mennyezetről kiindulva. Ezt a munkát védőszemüvegen és légzőkészüléken kell elvégezni: sok por lesz. De mielőtt elkezdenénk, kopogtatunk és megpróbálunk fúrni egy CONVENTIONAL falfúróval.

Néhány "Brezsnyev" projekt panelházában "kellemes" meglepetést várhatunk: egy belső szigetelt doboz melegvízből (gipsz-rost). Biztosan el kell távolítani; nézze meg a lemezek és a láda belsejét - miért? A munka hozzáadódik, és a mennyezetnél óvatosan kell dolgoznia: pótolja a kellékeket, nehogy összeomlik.

Az öreg csempe a beton vésőjével kopogtatott. Ha a burkolólapot a cementhabarcsra helyezték, akkor bütykösnek kell lennie: nincs maradvány. A festék és a gipsz felső rétege egy 80-100 mm-es kerek fém kefével távolítsa el a fúrót; Ez a munkának a legporgatóbb és kellemetlen része, ezért kívánatos, hogy valahol eltávolítsuk a háztartást, szorosan zárjuk le a fürdőszobai ajtót, vagy ha már eltávolítottuk, határozottan húzzuk meg az ajtónyílást egy filmmel. Ellenkező esetben a háztartás visszatérése után, ahogy mondják Odesszában, valamit hallgatni fog. És mit vásárolni újra, különösen a bútorok és a szőnyegek.

Hirtelen a régi vakolat laza és törékeny (régi házakban - leggyakrabban), azt a falra betonra vagy téglára vesszük. Ha szerencsés és tartós - egy ecsettel ellátott fúróval, ellenőrizve a szintet. A Gimp sok lesz, de a jövőben visszatérítésre kerül. Az elektromos vezetékeket egy vésővel vésővel kell felhúzni (ne felejtsük el levenni az elektromos dobozban vagy a műszerfalon!) És távolítsuk el a huzalokat.

Padlófelügyelet

A padló alatti csempe alatt lévő cement alapanyag maradványait egy vésővel eltávolítjuk. Ha van oka annak, hogy nem érintse meg a régi esztrichet (például ha az alátét teljesen kifolyott, és nem esett a csepp a szomszédok felé), akkor jobb, ha egy csiszolótárcsát használ a gyémánt csésze (tálka alakú lövész). Az eszköz drága, de a jövőben a munka érdekes módon fizet.

Ezt követi alapos nedves tisztítás és gondos ellenőrzés a régi esztrich. Az egyik repedés vagy a padló nagyjavítását, esztrich csere, vagy töltet folyékony szintezővel. Az utolsó a pénz, a munka és az idő teljes költségének szempontjából optimális, kivéve az öntöttvas kádat, vagy a beillesztésre kerül - súlya vízzel több, mint megengedett.

Ha a fürdőszobát Hruscsovban javítják, akkor az önterülő padlófelszerelés kétszeres vonzóbbá válik: egy kis helyiségben a drága ThermoPlast költségek is kicsiek az általánosakhoz képest, és az egyenlítőt közvetlenül a régi csempe fölé lehet önteni. És azonnal felmelegednek a padlón. Az önterülő padló rétegének, figyelembe véve a zsugorodást 10% -os megszilárduláskor, legalább 30 mm-nek kell lennie; ebből a számításból a szükséges összeget kell meghatározni. De minden esetben új vízszigetelő padlóra van szüksége.

vízszigetelés

Lehetséges, hogy a fürdőszobában a vízszigeteléshez szokásos filmeket használnak. Nem csoda, mert a fürdőszobához képest a "vízszigetelés" és nem a "gőz akadály". Itt nincs alternatív anyag az aquaizol vagy poliészter (polietilén-tereftalát) analógja. Ha vizet öntesz egy ilyen film zacskójába, kösse össze és tegye le július végén a Karakum szívében, majd egy hónapon belül a víz nem csökken.

A vízszigetelés ízületei speciális ragasztóanyaggal vannak ragasztva vagy ipari hajszárítóval hegesztve. Az utóbbinak készségre van szüksége, ezért először gyakorolnia kell a darabokat. A szigetelést a falakhoz legalább 25 cm-re (4000 liter folyóvíz 10 négyzetméterenként, átfedési szilárdság), hajtogatással (nincs vágás!) A sarkoknál. A szigetelés lefektetése után töltse fel a padlót vagy készítsen új esztrichet.

Olvassa el még többet a fürdő padlójának és falainak vízszigeteléséről.

Önterülő padló

Az önterülő padlózat összetételét kétkomponensnek kell tekinteni: a kezdeti, viszkózus töltet - nem szivárog a szomszédoknak -, majd a folyadék szintjét vagy a ThermoPlast-t.

Új esztrich

A padlóburkolatok padlóburkolatának használatával lehetetlen a padlóburkolattal ellátott expandált agyagot használni - nagyon higroszkópos. Habbeton vagy polisztirol hab nem is alkalmas - törékeny. Valójában az egyetlen lehetőség az üveg-magnezitlemez, SML, különösen azért, mert a gipszkarton szintjén állnak. Az MSS erőssége lehetővé teszi, hogy azonnal helyezze őket a megerősítő hálóra és tegye beaconokat.

A cementhabarcs összetétele az esztrichhez és a kialakulásának technológiájához néhány sajátossága van:

 • Cement - nem kisebb, mint 400.
 • Homok - szitált kvarc.
 • A cement homok aránya 4: 1.
 • Víz - a térfogat egyenlő a cement mennyiségével.
 • Hozzáadása a vízhez 10 térfogat% PVA emulzió.
 • Formáció - markerek - "jelzőfények" 40-50 mm-es réteggel.
 • Miután szintezés a szabály - dotirka a simaság egy fél botot.

Az utóbbi szükséges, mivel a befejező padlót nem lehet a fürdőszobában elakadni, és csempézett padló esetében az alapfelületnek teljesen síknak kell lennie. Vegye figyelembe, hogy az újonnan kialakított cement-homok esztrichnek legalább 40 nappal a folytatás előtt kell lennie.

közlés

A nyitott csővezetékek a fürdőszobában nem kedvelik a szemet, és hosszú, poros és fárasztó, hogy falakat képeznek. Egy blokkházban általában nem lehet elrejteni egy csatornát egy vályúban: a szerelvények nem engedik meg, de nem lehet törni. Ezenkívül hegesztett kötések nem készülnek a csatornacsöveken, ami azt jelenti, hogy a csatornahálózatnak hozzáférhetőnek kell lennie ellenőrzésre és javításra, különösen mivel a leggyakrabban eltömődött.

Decking cső

Ezekből a megfontolásokból egy kombinált megoldást kapunk: az összes csövet az alján lévő gerendával kezdjük és a horganyzott lejtést lezárjuk (lásd a jobb oldali ábrát). A szilikon lejtőn a burkolólapot a falhoz ragasztják, vagy ezzel ellentétben, és a szilikont a falakhoz és a padlóhoz ragasztják szilikonnal a befejezés után. Szükség esetén a szilikon be van szerelve egy késsel, és a munka befejezésekor a lejtés ragasztható vissza a helyére. A fürdőszobában egy tipikus lejtés elrendezésre lesz szükség a falról a fürdőkádra, akár egy méterre.

A csövek hornyai is szükségesek, de minimális mennyiségben és rövid függőlegeseknél: egy - ha a keverő gyakori; két - ha a mosogatóban a csaptelep; 3-4 - ha a kazán a fürdőszobában van felszerelve. Ez utóbbi messze nem a legjobb megoldás; a kazán természetes helyzete a "szükség lakóházában"; aki nem olvasta "1001 éjszakát" - a WC-ben.

Elkezdjük csővezetékek cseréjét szennyvízzel: a szennyvízcsövek gyorsan összegyűlnek tömítéssel tömítőanyaggal. Lehetséges, hogy egy nap alatt kezelni tudják őket, majd lassan forrasztják a vízvezetékeket. A csövekben a csövek habosodnak - ez további védelmet nyújt a ködképződéstől és a hőveszteségtől, és az elektromos vezetékeket a vakolat előtt helyezik el.

A huzalozás kettős szigetelésű, dróthálóval meghúzva történik. A leggyakrabban olcsó műanyagot használnak, de ha a javítás során várhatóan az elektromos vezetékeket helyettesíti a lakásban, akkor a fém is kívánatos - akkor minden vezetéket árnyékolnak, ami minden tekintetben jó.

Bővebben a témáról:

Fűtőcsövek

És mi van a fűtött törülközőtartó hővezetékeivel? Metalplasztikára váltunk. A falba (a sekély barázdáknak sekélyre van szüksége) el fognak menni, és kanyarokkal jönnek ki; fém műanyag hajlítható. Az alsó szerelvények-adapterek a lejtő alatt lesznek elrejtve, a felső pedig ott marad, ahol voltak - a szárítón. A teljes ciklusú cserélhető törölközőt itt ismertetjük.

vakolat

A vakolat szükségszerűen beaconokból készül - szükség van egy sima felületre a bélés alatt - és mindig két rétegben: a kezdő "tartós" és a simítás zavartalan. Haltur nem lehet: a hirtelen hőmérséklet- és nedvességváltozás hamarosan erre emlékeztet.

A vízszigetelés kinyúló köténye NEM CUT: a falakhoz ragasztva építési szalaggal vakolás előtt. A vakolat a szokásos sorrendben történik - a mennyezetről a padlóra. Egy közeli helyiségben kényelmesebb, ha a gipszkeveréket nem egy golyóstollal dobja, hanem a gumi golyó felét részekkel tölti be. Ez egyébként hasznos minden olyan munkához, amely gipsszel, alabástrommal, keményedő vegyületekkel van - zúzott, és tiszta.

Mennyezeti szigetelés

A fürdőszobai mennyezetet még teljesen meleg házakban is fel kell melegíteni: ez csökkenti vagy kiküszöböli a kondenzátum kicsapódását, ami az összes fürdőjavítási probléma fő oka. Ami a padlót illeti, itt van a legjobb megoldás - az LSU, de most a ragasztóra vagy a szilikonra (drágább, de megbízhatóbb). A munka sajátossága - a ragasztó rögzítésének idején a sínből 1-2 méteres támaszok szükségesek. Az anyag és a vágólapok számításánál lásd a következő bekezdést.

Az üveg-magnézium lemez szerkezete megerősíti, hogy egyszerűen a fürdőszobához van kialakítva, ami nem mondható el a gipszkartonról, beleértve nedvességálló formáit is.

tetőkárpit

A mennyezet határozottan fájó hely a fürdőszobában. Szükségünk van egy gyönyörű, meleg (kondenzátumra) és ellenálló (ismét - kondenzátumra)! A minőségek összességét tekintve a legalkalmasabb anyag laminált vagy műanyag bélés,

 • A laminátumot belülről előkezeljük PVA emulzióval.
 • A fektetés a ragasztószerkezetre vagy az építőszilikonra történik.
 • A következő tábla felhelyezése előtt egy vékony kolbász ragasztót helyeznek a nyelv nyelvére. A ragasztó csepegtetőket azonnal eltávolítják az oldószerrel megnedvesített ruhával szilikon ragasztóval vagy asztali ecettel.
 • Az utolsó két tábla egymásra van kötve: a házba vannak behajtva, a helyére helyezve, és a csuklóra kell nyomni, amíg a helyére nem kattan.
 • Amíg a ragasztó teljesen meg nem gyógyul, mindegyik fórumon két tartóállvány támogat.

A vágódeszkákról: A laminált lap vagy béléslapok szabványos hossza 5,95 m, ami nagyobb, mint a legtöbb fürdőszoba. Ezért számításba véve a két lehetőség kiszámításának szükségességét: a mennyezet mentén és felett. Például a "Hruscsov" 1,5x1,85 m-es fürdőszobájában, miközben felhelyezik egymást, akkor 0,4 m-t vesz igénybe a hulladék, és amikor átmegy - 1,5 m, ami előnyösebb - a körülményeknek megfelelően dönt. Lehet, hogy másfél méterre van szükség.

De vajon ez a mennyezet megbízható-e? Állandó hidratálással? Szokatlanul, valahogy, a táblák csak a ragasztóra feszülnek a fejeden.

Először is, a táblák nem csak lógnak, hanem ragasztják össze egymás között a nyelv és a horony zár, szilárd pajzsot alkotnak. Egyszerre nem valószínű, hogy kijön.

Másodszor, vegye figyelembe, hogy a mennyezetburkolatot ELŐTT a falakkal szemben kell elvégezni. Bélelés után a mennyezetburkolat a csempe végein fekszik, és a sarok mindenképpen szilikonnal van lezárva, lásd alább. Közbenső ízületek sz. Annak érdekében, hogy a nedvesség behatolása a fejléc alá és összeomlásába kerüljön.

Megjegyzés: a huzalozás lyukaknak mindenképpen nem szabad a táblák csomópontja alá esniük. A végén a mennyezet hüvely zapenyvayut vagy töltött szilikon.

Egy másik közös lehetőség a fürdőszoba mennyezetének befejezésére a rack mennyezet: itt olvashat róla. Ami a felfüggesztett mennyezeteket illeti, független létesítményük ritkán indokolt, ezért érdemes azoknak, akik ezt a lehetőséget szeretnék végrehajtani, kivéve, hogy megvizsgálják a kiválasztás kritériumait a nedves helyiségekben történő üzemeltetéshez.

Padlóburkolat

A padlózat burkolólapát ragasztóra helyezzük, de a falakkal ellentétben (lásd alább) varratok nélkül. A ragasztócseppeket azonnal le kell tisztítani, a fentiek szerint. A ragasztót kb. 0,25-0,35 négyzetméter hosszúságú spatulával alkalmazzák; egy 30h30 cm-es cserépre - egy következő cserépre.

A fektetés az ajtóból történik, úgyhogy a vágott csempe a fürdőszobában és a lefedés alatt fekszik. A vágott sorokat (esetleg az utolsó, de egy szilárd anyagot) a ragasztó megkötése után megkötik a már lefektetett rétegek alatt, hogy ne tapossa őket, és ne ütögesse le a bevonatot.

Minden újonnan megtervezett csempe gumi kalapáccsal történik az előzőtől kezdődően. Küszkálnak az ütések soraira, fokozatosan a szabad szél felé haladva. Fontos, hogy a burkolólapok alatt ne legyenek üregek, ezért a ragasztó rozsának párhuzamosnak, nem túl szélesnek és mélynek kell lennie.

A padló és falak burkolásának teljes leírása itt található.

Külön kérdés - fa padló a fürdőszobában. Meleg, kellemesen áll a meztelen lábán. Lehetőség van továbbá öntöttvas fürdővel bármilyen esztrich használatára is: a lábak nyomása a fa rugalmassága miatt kerül elosztásra. De a fürdőszoba fapadlója különleges teljesítményt igényel, és többet fog fizetni, mint a födém.

Teak és vörösfenyő alkalmas fára. A PVA impregnálása emulzióval és folyékony (mély penetrációval) akril lakkozással lehetséges, hogy nem gondolkodnak a tartósságra: még mindig állnak a vörösfenyő cölöpök, amelyeken Vasilevszkij-sziget partja erősödött Nagy Péter mellett. De az ilyen padlózat lapjait vagy csempeit a falhoz hasonlóan kell felhúzni és lefektetni, de a falaktól 20-25 mm-es távolságban a fát megdagadni. A rácsot az alaplemezek behelyezése előtt meg kell tölteni poliuretán habtal - nem szabad üregek!

Falburkolat

Leggyakrabban fürdőszoba falak csempézett. Porcelán is alkalmas, de még drágább, és semmit sem dob a falakon, és nem ömlik le; a permet nem számít. A közelmúltban a műanyag panelekkel ellátott fürdőszobai panelek széles körben elterjedtek, olcsóak és higiénikusak, de az anyag leírása és munkamódszerei külön cikk tárgyát képezik.

A csempeburkoló falak vágott varratok, amelyeknél a burkolólapok között a csempe között az első betét keresztezi a burkolatot. Maga a lefektetési technológia ugyanaz, mint a padló. A csempe, amely esik a következtetések csövek és elektromos vezetékek, előfúrt lyukak egy gyémánt koronát.

Megjegyzés: ha a design dekoratív kupakkal ellátott keverőt használ, akkor a koronát nagyobb mennyiségben vásárolják meg, mint a cső átmérője. Ellenkező esetben, a lyuk alatti tér mérése hasonló az ékszerekhez.

Amikor a ragasztó keményedik, először szilikonnal tömítik a sarkokat. Egy szilikon kolbászon egy vékony polietilén fólián keresztül egy elektromos kábelt helyezzen be, nyomja meg, majd azonnal távolítsa el. A szilikon a varrásba nyomódik, és egy sima homorú felület alakul ki. A szilikon cseppeket és a sagokat egy ecettel együtt távolítják el. Ezenkívül a sarokvarrás lefedhető, miután a többiet ugyanazon szilikonon díszítő bevonattal vágta le.

A varrások varrása a síkra speciális összetételű - olcsóbb, mint a szilikon, de nem tömítőanyag. Kihúzzák a kereszteződést, töltsék ki a varratot, nyomják le a kábelszakaszt (most már film nélkül is lehetséges), majd később távolítsa el a maradványokat flanel vagy mikroszálas anyaggal. A varratok ujjával történő levágása mikro-rendellenességeket hagy maga után, amelyekben a szennyeződés felhalmozódik.

Szivattyúzás, szellőzés és villanyszerelés

A vízvezeték szerelésének és felszerelésének nincsenek jellemzői, és többször leírtak. Különösen:

A szellőztetés telepítésekor ellenőrizni kell a régi, a javítás előkészítésével eltávolított dobozt. A legtöbb esetben még az első Hruscsov dobozának a tisztítása és újrafestése után is alkalmas a további felhasználásra. Ebben az esetben azonnal kívánatos egy flapper szelep felhelyezése: a téli hideg csapást kizárják.

A fürdőszobában lévő álló elektromos készülékeknél megengedett egy elszívóventilátor és vízszintes mennyezeti lámpa. A ventilátort nedvességhez is hozzá kell igazítani: egy hárommagos zsinór, védővezetővel és euro csatlakozóval, egy darab hermetikus (leadott) vezetékkel a tokba. A mosógép nem vonatkozik a rögzített berendezésekre; kapcsolódás a fürdőszobába történő beszereléskor - egy különleges cikk.

A "sovlemenenka"

Javítás fürdőszoba, kombinált WC-vel - hogyan lehet itt? Bizonyára vannak némi árnyalatok. Igen, elegendő elem van a kombinált fürdőszoba javításához. Ezért vitájuk külön vita tárgyát képezi.

következtetés

Saját kezével a fürdőszobában javítás, akkor megment egy csomó: egy drága esemény és fizetési munkavállalók munkaerő jelentős részét a költségeket. De lehetőség van sok, és elveszett: keményen dolgozik, felelős, szükség van egy alap tudás és a jó skill építője.

Hogyan kezdjünk felújítást a fürdőszobában?

A fürdőszobában végzett javítások nagy része függetlenül, szakértők segítségével végezhető el. Ez különösen igaz a szoba kozmetikai befejeződésére, hiszen még egy kezdő mester is elrejtheti a csöveket egy gipszkarton dobozban és egy kerámia burkolólapot. Munka előtt meg kell csinálnia egy tervezési projektet a fürdőszobában, és el kell döntenie, hogy hol kezdheti meg a javításokat a fürdőszobában.

Lehet-e mindent a saját kezével?

A fürdőszoba javításának alapműve önállóan elvégezhető. A kezdő mester könnyedén átengedheti a kezét egy csatolóval, vízzáró anyaggal, gipsz falakkal, forraszanyag-műanyag csövekkel, összegyűjti egy doboz gipszkarton és csempék.

Az elektromos vezetékek telepítésekor további készségekre lesz szükség. Ebben az esetben a tapasztalatlan embereknek konzultálniuk kell egy szakemberrel.

A javításokat a fürdőszobában technika alá kell vetni. Minden építési munkát szigorú sorrendben kell elvégezni.

Árak és költségek

A fő kérdés, hogy felmerül, mielőtt a javítás a fürdőszobában - hol kezdeni átdolgozása a fürdőszoba. A szakértők az első szakaszban javasolják a költségvetést. A befejező anyagok felső árszintjét kell kijelölni, mivel minden ráfordítás rá fog esni. A hozzávetőleges becslés jelenléte elkerüli a felesleges költségeket.

Ajánlatos az építőanyagok beszerzése egy üzletben, mivel az ömlesztett megrendelésekre gyakran kapnak kedvezményt. Szükséges mennyiségű száraz keverék kiszámítható, tudva azt a felületet, amelyen alkalmazzák. A cserép és a porcelán csempe 10-15% -os árréssel kell vásárolni.

A költségek csökkentése érdekében érdemes megtagadni a tervező segítségét. Gondolkodhat a szoba stílusáról és a bútorok helyéről. A feladat megkönnyítése érdekében érdemes egy számítógépes program segítségével létrehozni egy tér háromdimenziós modelljét.

A munka sorrendje

A fürdőszobában végzett javítások helyes sorrendje a minőségi kivitelezés kulcsa. Minden munkát több szakaszban végzünk. Először is, a régi díszítést és a csöveket leszerelik, minden fölösleges tárgyat eltávolítanak.

Ezután a fal- és a padlófelületek igazodnak. Ezután megy a jelölő kommunikációhoz. Az elektromos szerkezet és a szellőzés elrendezését előre meg kell fontolni. Aztán a szoba befejeződött. A végső szakasz - összekötő vízvezeték és bútor telepítés.

 1. Bontófürdő, régi bevonatok és ajtók.
 2. Gipszkarton falak.
 3. Mérnöki munkák (csővezetékek szerelése, villanyszerelők).
 4. A padló kiegyenlítése.
 5. Vízszigetelés.
 6. Tömítse a csöveket a gipszkarton dobozokban (szükség esetén telepítse a gipszkartonra).
 7. Fektetés.
 8. Ajtólap telepítése.
 9. Mennyezeti dekoráció.
 10. Csővezeték csatlakoztatása.

tervezés

A fürdőszobában végzett javítások indítása előzetes tervezés nélkül nem ajánlott. Először meg kell gondolni a szoba kialakítását. Meg kell határozni a stílust a belső tér, a színek, fontolja meg a helyét a bútorok.

Szakemberek javasolják, hogy rajzoljon egy rajzot a szoba, jelezve, hogy a méretek a falak, foglalatok, lámpák, kapcsolók és csövek. Ebben a szakaszban ki kell számolnia a befejezni kívánt felületeket.

A tervezés fontos része a befejező anyagok és a vízvezeték kiválasztása. A javításhoz kerámia lapokat, műanyag paneleket válasszon. A fürdőszobában és a dekoratív gipsz falak. Jobb, ha nem lehet megtakarítani a keverékek építését. A helyiségek mérete alapján ajánlott a vízvezetékberendezés kiválasztása.

Anyagvásárlás

A fürdőszoba befejezéséhez a következő vázlatos anyagok szükségesek:

 • gipsz;
 • esztrich a padlóhoz;
 • vízszigetelő keverék;
 • csempe ragasztó;
 • gipszkarton;
 • primer;
 • beton érintkezés;
 • fém profil, jelzőfények.

Elektromos vezetékek és szellőztető elemek beszereléséhez szükséges a hullámosság és a VVG-P kábel. Fontos pont: a fürdőszobai elektromos berendezések (lámpák, aljzatok) IPX4 védelmi osztályúaknak kell lenniük.

Bontási funkciók

A régi csempék szétszereléséhez használjon kalapácsot, vésőt és kalapácsot. A munkát nagyon óvatosan kell elvégezni, nehogy megsérüljenek a cserépdarabok. A védelem érdekében érdemes szemüveget és kesztyűt használni.

A leszerelés minden extrém csempe után kezdődik. Előtte egy kalapáccsal ellátott darabot verte meg, majd egy csavarral horogálja a cserépet. A burkolatot darabokban kell eltávolítani. A munkaperforátor hasonló módon történik.

A korábban festett felületen a csempe lefektetése előtt betéteket kell alkalmazni egy fejszével. Ezután a felületet durva csiszolópapírral őröljük. A peeling elemeket (régi festék, gipsz) eltávolítják egy spatulával.

Esztrich és vízszigetelő padló

A javítás során a régi esztrich leválik, ha vannak hibák és cseppek. A tisztított padlót előzetesen porszívózzuk és alapozzuk. A csatlakozót a szintjelzők fölé öntik. Jobb, ha nem zsugorítható keverékeket használnak, amelyek gyorsan erősítenek. Ez segít csökkenteni a javítási időt.

A vízszigetelés két módon történik:

 1. A padló kiegyenlítése előtt és után történik. Ehhez használja az első tekercset, majd obmazochnoy vízszigetelést. Ez a módszer a felső emeleten lévő lakások esetében ajánlott, mert ez a kettős védelem az árvíz esetén károsodást okoz.
 2. A második esetben a falakat és a padlót cement alapú vékonyrétegű vízszigetelő keverék borítja. Munka előtt a felületet vízzel meg kell nedvesíteni. A sarkokra vízszigetelő megoldást alkalmaznak. Ezután egy ragasztószalag ragasztva van. A sarkok méretezése után a keveréket a fennmaradó felületekre visszük fel, dörzsölve a bázison. Megengedheted, hogy 3-6 órán keresztül megkeményedjen. A második réteg az elsőre merőleges. A vízszigetelés ez a módja megakadályozza a burkolat alatt lévő víz behatolását kívülről, és segít megvédeni a felületet a szomszédos helyiségekben.

Csővezeték telepítése és bekötése

Javításkor biztosan módosítani kell a régi csatornacsöveket. Polipropilénre kell cserélni. A törölköző szétszereléséhez le kell kapcsolni a felemelkedő vizet. A vízvezeték a vízvezeték alatt történik.

Elektromos vezetékek beszereléséhez hullámos vagy szigetelő dobozok használatával. Vízszintesen és függőlegesen helyezkednek el a csatornákba, amelyeket egy darálóval ásnak.

Ezután a vakolat a tetején történik. A kommunikáció a feszített mennyezet és a gipszkarton alatt van elrejtve. Helyüket a bekötési rajzon jelölik.

A javítás utolsó szakasza

A műanyag csövek felszerelése után össze kell szerelni egy dobozt. Ehhez használjon gipszkarton lapokat, amelyek nem félnek a nedvességtől. Alap doboz - útmutatók a profilból. A GCR fel van szerelve tetejére. A számlálókhoz való gyors hozzáférés érdekében a design fel van szerelve egy revíziós nyílással.

A doboz felszerelése után be kell fejezni a falakat és a padlót. Alulról felfelé készített csempe elhelyezése. Amikor befejeződik, meg kell szabni az anyagot megfelelően. A sarkokban lévő csempe méretének meg kell egyeznie. Miután befejezte a felületeket a fürdőszobában menjen a vízvezeték szereléséhez.

Hogyan lehet menteni a tervezési szakaszban?

A tervezés a javítás fontos szakasza, mivel számos hibát elkerülhet. Különösen gondosan kell átgondolnia az összes munkát korlátozott költségvetéssel. Pénzt takaríthat meg:

 1. A szoba méretének esetleges módosításához tervezhető. Ez menteni fogja az anyagot. A kisebb csempecsomók elhelyezéséhez a gipszkarton falát előrecsatolhatja vagy a mennyezet magasságát csökkentheti a befejezéssel. Állítsa be a helyiség méretét, hogy illeszkedjen a csempe méretéhez.
 2. Keresse meg a vízvezeték szerelvényeket (például a telepítést), amelyekhez nem kell további alkatrészeket vásárolnia. A fokozatnak teljesnek kell lennie.
 3. Mielőtt bármilyen felszerelést vásárolna, alaposan megismerje a funkcióit. Ezzel elkerülhető a telepítés során felmerülő problémák.
 4. Kombináljon anyagokat. Ez különösen igaz a nagy területű helyiségekre. Gazdaságosság esetén a fürdõ és a mosogató körüli terület csempézett, a többi felület festett. Kevesebb pénz érkezik a gipszkarton mennyezetébe, amely szintén függetlenül felszerelhető.
 5. Szükséges eszközöket bérelni, nem vásárolni. Lehet, hogy szüksége van: cserépvágó, perforátor, csavarhúzó, bolgár.

megállapítások

A javítás sorrendje a helyiség és a kiválasztott anyagok jellemzőitől függ. Ha a falakat akrilfestékkel kezelik, akkor vakolat nélkül is megteheti. Mielőtt a csempeburkolatokat ráhelyezné rájuk, be kell vinni. A betonfelületeket olyan alapozóval kell kezelni, amely javítja a hordozó tapadását.

Először is gondoljon arra, hogy hol kezdjen javításokat a fürdőszobában. Először is figyelembe kell venni a kommunikációs rendszerek állapotát. Ellenőrizze a csöveket, a szellőzést. Nyilvánvaló problémák hiányában elhagyhatja a kommunikáció tőkés átalakítását.

Do-it-yourself fürdőszoba javítás - A legjobb módja annak, hogy hozzon létre egy szép belső! (71 kép)

Ahhoz, hogy minőségi javítást végezzen a fürdőszobában, nincs szükség nagy pénzügyekre. Végül is, ha akarod, jelentősen megtakaríthatsz pénzt.

Például elutasíthatja a tervező szolgáltatásait, és olyan stílusokat készíthet, amelyekben a javításra kerül sor.

Ön is mentheti az építési csapat és csináld magad.

De ahhoz, hogy a folyamatot ki lehessen igazítani és az elért eredményeket előre meg kell tenni egy részletes akciótervet.

Szükséged lesz:

 • Jöjjön fel egy design;
 • Töltse fel a szükséges anyagokat és eszközöket;
 • Készítsen költségvetést;
 • Számolja ki a fürdőszoba pontos méretét és a vízvezeték méreteit;

Kiválasztásakor ügyelni kell a helyiség területére. Egy kis terület tulajdonosának figyelembe kell vennie, hogy egy kis hely kevésbé funkcionális.

Néhány tipp a kis fürdőszoba javításakor

A világos színek a belső térben és a nagy falak tükrében, vizuálisan növelik a szobát.

Megtagadhatja a fürdő felszerelését és a zuhanyozás előnyben részesítését. Így a helyiség nagyobb lesz.

Higéniai termékekhez a nagyméretű padlószekrények helyett levehető kompakt ládák.

Miután eldöntötte a design kiválasztását, szükség van egy cselekvési terv kidolgozására. Végül is, hogy a folyamat folyamatosan folytatódjon, minden tevékenységet következetesen végre kell hajtania.

A korábbi munkák iránti gondatlan hozzáállás jelentősen befolyásolhatja a végeredményt.

1. lépés: Számítsa ki az építőanyagok mennyiségét

Ez egy nagyon fontos szakasz a javításban. Egy kellemetlen pillanat lehet az a tény, hogy ha nem számítanak helyesen, akkor nincs elég csempe, panel vagy más építőanyag.

Valójában, az eljárás során vágás és lefektetése néhány anyag károsodhat. Az ilyen esemény elkerülése érdekében kezdetben az építőanyagokat marginális áron kell megvásárolnia.

2. lépés: Vegye ki a régi felületet

A csempe eltávolításához a padlóról a falakról és a csempékről egy kalapácsot és vésőt kell készíteni. Azonban könnyebb lesz a munkával megbirkózni egy lyukasztóval vagy egy fúróval. Két lehetőség van a leszerelésre: megtakarítás és vészhelyzet.

Az első kalapáccsal és vésővel készült. Először be kell áztatnia a habarcsot, majd óvatosan el kell különíteni minden csempe a falról vagy a padlóról.

A második lehetőség sokkal gyorsabb, de "porosabb" és "zajos". Ehhez csak a perforátorral kell levenni a bevonatrétegeket.

3. lépés: javítsa meg a padlót

Először telepítse a készülék esztrichét. Ha egy további "meleg padló" rendszer telepítését nem tervezik, akkor az esztrich magassága 1-1,5 cm, 3 - 4 cm magas lesz, ha a padlót tovább melegítik.

A "meleg padló" rendszer többféle típusú: víz, film és elektromos. Bármelyik rendszer jól megőrzi a mikroklímát a fürdőszobában, miközben ez nem drága és egyszerűen telepíthető.

4. lépés: Faldíszítés

A mai napig a piac a "minden tárca" anyagát mutatja be a fürdőszobában. Először is, mindez attól függ, hogy milyen pénzügyek vannak. Leggyakrabban a falakon feküdt a csempe.

De lehet választani egy több költségvetési lehetőség, mint pl. Műanyag panelek vagy egy speciális nedvességálló gipsz. A javítás ezen szakaszában mindez a képzelőerejétől és a pénzügyektől függ.

5. lépés: Mennyezet

A mennyezet javításakor a falakon alkalmazott anyagokra kell építeni. Például csempe és műanyag nagyon rugalmas vinilfilm.

Ha különböző mennyezetű mennyezeteket tervez, akkor használjon speciális nedvességálló gipszkarton. Azonban van még egy költségvetési lehetőség: műanyag panelek.

Miután elvégezte a befejező munkát, felszerelhet egy fürdőszobát, bútorokat és vízvezetéket. A DIY javítás nem könnyű, de nagyon informatív. Ezenkívül pénzt takaríthat meg, és a tervezést pontosan úgy készítheti el, amennyit csak akar!

Felújítás a fürdőszobában, hol kezdjem

A fürdőszoba egy lakóház vagy magánház egyik legkisebb szobája. De az ilyen dimenziók ellenére ez a szoba az építészek szempontjából legnehezebbnek tekinthető.

Felújítás a fürdőszobában, hol kezdjem

Az első nehézség éppen az, hogy a mérnöki kommunikáció összes vezetékezése összpontosul. Az elrendezésbe való bármiféle hiányos beavatkozás nagyon negatív következményekkel jár az egész szerkezetre nézve. A műszaki kommunikáció problémáinak helyes megoldása, a cikkben egy kicsit alacsonyabbat fogunk leírni.

Fürdőszobai csövek felszerelése

A második nehézség az, hogy az építőanyagok, az egészségügyi berendezések és a speciális bútorok működési feltételei a legnehezebbek. Az állandó magas páratartalom, az építészeti elemek vízzel és magas hőmérsékletekkel történő gyakori közvetlen érintkezése különleges anyagokat és építési technológiákat igényel. Ez az egyetlen módja annak, hogy biztosítsuk a helyiség megbízhatóságát és tartósságát.

Hogyan kezdjük el a javításokat a fürdőszobában

Mint minden építkezésnél, a fürdőszobai felújításnak meg kell kezdenie a tervezést. A fürdőszoba javításának két oka van, nagy különbség van közöttük, és a tervezési módszer nem ugyanaz.

Sürgősségi javítás

A fürdőszobákat árvíz vagy tüzet okozott. Ezeket a helyzeteket nem lehet előre jelezni, és a következményeket a lehető legrövidebb idő alatt el kell távolítani. Ennek megfelelően nincs idő a csendes tervezésre, a döntéseket nagyon gyorsan meg kell hozni.

Az árvíz mindig váratlanul történik

Egy másik komoly probléma a pénzügy. Ha időben van a tervezett javítások gondos előkészítése és pénze megtakarítása, akkor a baleset következményeit a lehető leggyorsabban ki kell küszöbölni.

Az árvíz következményeit gyorsan meg kell szüntetni

Hogyan kell cselekedni a vészhelyzetek következményeinek rövid időn belüli és minimális veszteséggel történő kiküszöbölése érdekében? Hogyan tervezzünk javítást a fürdőszobában?

 1. Módosítsa a berendezés és az építőelemek állapotát. Nagyon felelősségteljesen vegye ezt a szakaszt, annál több problémát észlel, annál teljesebb mértékben vásárolhat. És ez azt jelenti, hogy nem lesz szükség arra, hogy újra eljusson a boltba minden kihagyott kicsit és értékes időt veszít.

Módosítsa a berendezés és az építőelemek állapotát.

Vegyél a leginkább hasonló tulajdonságokkal rendelkező anyagokat.

Készítsen munkatervet

Amikor a tervezés előkészítő szakasza befejeződött, és az anyagokat megvásárolták, megkezdheti javítási munkáját.

Ütemezett javítások

A helyzet sokkal nyugodtabb, van idő, hogy részletesen mérlegeljen és mérlegeljen minden részletet. Mit kell figyelembe venni a javítás tervezésekor?

 1. Gondolj a pénzügyi lehetőségeire. Ebben az esetben összefoglalja az összes anyag árát és a beszerelés költségeit. Ha a javítás tőke, akkor meg kell számolnia az új mérnöki hálózatok újratelepítésének vagy telepítésének számát és költségeit. A munkálatok listája magában foglalja a régi berendezések és befejező anyagok bontását (felújítás esetén), a falak, a padló és a mennyezet felületének előkészítését, a vízellátás és szennyvízelvezetés, az elektromos vezetékezés, az egészségügyi berendezések telepítését és a befejező felületek kikészítését. A konkrét lista a kiválasztott építőanyagoktól és technológiáktól függ.

Értékelje pénzügyi képességeit

Tekintsük a vízvezeték-szolgáltatás költségeit vagy az építők költségeit

Vázolja le a szobát

Ellenőrizze a falak állapotát, és válasszon anyagokat az illesztéshez, a befejezéshez.

Csak az összes kérdés tisztázása után folytathatja a helyszín közvetlen javítását.

Fürdőszobai javítási lépések

A cselekvési terv kissé eltérhet, figyelembe véve a javítás sajátosságait és a helyiség állapotát. De a legtöbb esetben a fürdőszoba javítását ilyen sorrendben kell elvégezni.

1. lépés: A régi fal, mennyezet és padlóburkolat leszerelése. Elektromos lyukasztóval vagy manuálisan távolítsa el a falburkolatot. Ne próbálja meg megtartani a régi kerámia burkolatokat. Először is, nem valószínű, hogy újra felhasználható, mert nagyon csúnya megjelenés. Másodszor, soha nem lehet előre látni, hogy hány darab marad egészben, és hányat kell megtörni. Harmadszor, a régi csempék óvatos lefutásával töltött idő hatékonyabban használható.

2. lépés: Vegye ki a régi víz- és csatornarendszereket.

Fontos. Ha a személyes ismeretek a vízvezeték-készletekben nem elegendők, javasoljuk, hogy forduljon szakemberhez. A beépített fűtési, vízellátási és higiéniai rendszerekbe történő szakképzetlen beavatkozás teljesen kikapcsolhatja őket.

A fémcsövek vágják le a csiszolót, összeszedik a hulladékot egy helyen. Ha a fennmaradó szobák lakóhellyel rendelkeznek, akkor tegyenek intézkedéseket a por terjedésének megakadályozására. Mindig zárja be az ajtót, ne engedje meg a piszkozatokat, fedje le a bútorokat műanyag burkolattal. Munka a fürdőszobában lesz légzőkészülék.

3. lépés. Keresse meg a régi vezetékeket. Ez nem olyan nehéz, mint amilyennek látszik, de csak akkor, ha a kábelezést az EMP-vel összhangban helyezték el. A rejtett bekötési rendszer ismerete lehetővé teszi, hogy elkerüljék a kellemetlen helyzeteket a falvágás vagy a gipsz eltávolítása során.

Hogyan találjuk meg a huzalozás falát?

Hogyan lehet megkeresni a huzalozás helyét a vakolat alatt?

 1. Keressen egy falat a falon, azt a mennyezet alatt kell lennie. A kábelezési dobozban több vezetõ kábel egybeesik, lyukak vannak a kimenetükhöz. A modern dobozok műanyagból készülnek, a vasat régi házakba szerelik.
 2. Keresse meg az összes kapcsolót és aljzatot a falon, valamint azt a helyet, ahol a világítás a mennyezeten van. Az elektromos vezetékek telepítésének egyik fő szabálya - az összes kábelt csak derékszögben kell hajlítani, abban az irányban, amelyik csak függőleges vagy vízszintes lehet.
 3. Húzzon függőleges vonalat a foglalatokból és a kapcsolókból, húzza meg vízszintes vonalat a kábelezés mennyezetéről. A vakolatot e sorok mentén kell huzalozni. Gondoskodjon arról, hogy minden irányban eltérjen tőlük 5-10 cm-re. Az a tény, hogy nem minden villanyszerelő lelkiismeretesen kapcsolódik feladataikhoz, hogy elkerüljék a kábelek károsodását, jobb tartalékot tenni.

Így megtudhatja, hol lehet a kalapács gipsz nélkül félelem, és mely helyeken kell vigyázni. De mindenképpen, mielőtt elkezdené a munkát, kapcsolja ki a gépet a fürdőszobában.

Az elektromos vezetékek beszerelésére irányuló munka

4. lépés Telepítse az új vezetékeket, szennyvízcsöveket és vízvezetékeket. Javasoljuk, hogy az összes csövet falburkolat alá helyezzük. A munkálatok sokkal könnyebbek, ha a falak különböző lemezekkel készülnek.

Csőszerelvények

Fontos. Mielőtt a csöveket és az elektromos vezetékeket a falra telepítené, meg kell jelölnie a kapcsolók és aljzatok helyét, a mosogató és a fürdő csatlakozási pontjait. A vízvezeték méreteit és jellemzőit ajánlatos tudni, figyelembe véve ezeket az adatokat, pontosan kiszámíthatja a vízelvezetők és a csatornák magasságát. Ennek köszönhetően az összeszerelési munkálatok felgyorsulnak, a rögzítőszerelvények megbízhatósága növekedni fog.

5. lépés: Menjen a mennyezet, a falak és a padló kiegyenlítéséhez. A padló szakemberek javasolják a cementes esztrichek használatát, ez a legmagasabb teljesítmény. Ha a padlófűtést tervezi, akkor figyelembe kell vennie a torta teljes vastagságát, és meg kell jelölnie a falon lévő csempék helyzetét.

Szintező keverékek

Az igazításhoz elő kell készíteni a tartályt, spatulát, szintet, mérőszalagot

Az összehangolt falak nedvesítsék a keverék szárításakor

6. lépés: Miután az esztrich teljesen megszilárdult, indítsa el a válaszfalakat. Helyükön figyelembe kell venni a kád vagy a zuhany méretét, különösen a helyiség elrendezését, további építészeti elemek jelenlétét stb. A válaszfalaknak kb. 10 cm vastagságú betonelemekből kell készülniük. érdeme.

Először, a padlón, legyőzze az első sorblokk helyzetét, ellenőrizze az összes dimenziót és szöget. Ügyeljen arra, hogy figyelje a blokkok minden sorának helyzetét, jobb, ha azokat a kötél alá helyezi. A partíció stabilitásának növelése érdekében csatlakoztassa a blokkokat egy perforált fémszalaggal egy soron keresztül, és rögzítse azt a megfelelő hosszúságú, önmetsző csavarokkal. Ugyanazzal a fémszalaggal rögzítse a blokkokat a fürdő fő falaira.

7. lépés: Indítsa el a csatornacsövek felszerelését. Ha a helyiségek jelentős átalakítását végzi, akkor tanulmányozza az egyes meglévő ágak célját, ellenkező esetben kikapcsolhatja az apartman vagy a ház egyéb szobáit. A csövek jobban használják a műanyagot. Csatlakoztassa őket az aljzatba, hogy az összes további elem tömítéséhez gumitömítéssel rendelkezzen. A csövek speciális feszítőkkel vannak rögzítve a falhoz. Ha befejező vakolat tervezik, akkor a falakat a csövek alatt kell készíteni. A korábban a falon festett elektromos kábelek elrendezése növeli a munkavégzés biztonságát.