Legfontosabb > Csapok

Az öntöttvas fürdő helyreállítása

Az öntöttvas fürdő megváltoztatása meglehetősen nehézkes és költséghatékony folyamat. Ezért jobb, ha olyan szakemberek szolgáltatásait használják, akik visszaállítják a terméket, meghosszabbítva annak élettartamát. A Bio-Vanna cég hatékonyan alkalmazza a fürdők visszaállítását.

Moszkvában a legjobb áron kínáljuk az öntöttvas fürdő helyreállítását

2003-tól régi öntöttvas fürdőt javítunk. Cégünk gyorsan és hatékonyan végzi a megrendeléseket. Az öntöttvas edény többféle módon frissíthető. Kínálunk szolgáltatásokat:

Mindegyiknek különleges előnyei vannak. Az öntöttvas kád javítására a legalkalmasabb bevonat a folyékony akril, amelyet "öntözőfürdőnek" is neveznek. Ez a technológia egy speciális eszköz alkalmazásával áll a tál felületén. Ez egyenletesen kiszárad, és fényes fehér felületet alkot, több mint 10 éve.

A szolgáltatás ára 2900 rubelből indul. Sokkal olcsóbb új fürdőt vásárolni. Jelentkezhet online. Várja a rendelését! Kérem, frissítse a hófehér hőálló fürdőszobát!

Öntöttvas fürdő zománcozás - mennyire egyszerű visszaállítani a zománcot

Öntöttvas fürdõ - tartós, kopásálló és ütésálló szaniterek, amelyeket évszázadok óta mosogatótartályként használnak. Korábban ez a nehéz munkák nehéz ötvözetének edényei nem voltak méltó alternatívák. De most, amikor az építési boltok tele vannak modern és változatos acél- és akril modellekkel, továbbra is keresnek.

Az öntöttvas fürdő népszerűsége azzal magyarázható, hogy viszonylag magas költsége ellenére hosszú élettartammal és karbantarthatósággal rendelkezik. 10-15 éves üzemelés után, amikor a zománc sárga vagy repedezett, hogy a termék eredeti megjelenését a saját kezével helyreállítsa, elegendő a tálat egy új réteggel festeni.

Jellemzők öntöttvas fürdők

Az öntöttvas fürdők a legnépszerűbbek, mivel hosszú élettartamuk, kopásállóságuk és ütésállóságuk miatt nem igényelnek különös gondosságot. Ezeket az egészségügyi termékeket öntési eljárással állítják elő.

Az öntöttvas egy olyan anyag, amelyet nagyon nehéz kezelni, mert minden keménységével és nagy tömegével nagy a törékenysége. A legnagyobb nehézség az, hogy az ötvözetet lekerekített, ívelt alakúvá teszi, így a tálak mérete és modellje nem annyira változatos. Az öntöttvas fürdő előnyei:

 • Viseljen ellenállást. Az öntöttvas mosására képes tartályok több mint 50 éves intenzív felhasználásra képesek, miközben a termék erőssége nem csökken. A zománc egy kicsit korábban meghiúsul, azonban ha a fürdőt korszerűsítik, akkor teljesen felújíthatja a bevonat megjelenését.
 • Alacsony zajszint Az öntöttvas falfalak vastagsága eléri a 8 mm-t, így alacsony rezonálási képessége van. Ezért a víz beírásakor nincs erős zaj, ellentétben az acélmodellekkel.
 • Javítható. Az öntöttvas zománcfürdője, amely a művelet során keletkezik, saját kezével helyreállítható. A javítást zománcozás, akril öntés vagy akril bélés telepítése végzi.
 • Lassú hűtés. A vasöntvényt alacsony hővezetési együttható jellemzi, így az ötvözet fürdőjében összegyűjtött víz hosszú ideig megőrzi a hőt.

Fontos! Az öntöttvasból készült mosogatótartályok modern modellezése elektrosztatikusan zománcozott. A gyártási körülmények között por alakú festéket alkalmaznak a fürdőre, amelyet magas hőmérséklet hatására megolvasztanak, majd sütik. A minőségi gyári zománcozás legalább 10 évig tart, ha követi a termék gondozására és használatára vonatkozó ajánlásokat. Ha a régi bevonatot kicsavarják, a zománcot saját kezével megjavíthatja.

Zománc károsodás

A gyárban az öntöttvas fürdő felületére alkalmazott zománc elegendően kopásálló és megbízható, 10-15 éves használat után, még akkor is, ha a gyártó összes ajánlását betartják, elveszíti eredeti megjelenését.

A felső bevonat helyreállításához megteheti, hogy egy új festési módszerrel javítsa meg a tálat. Idővel az alábbi hibák jelennek meg a fürdő belső felületén:

 1. Sárgás. Kezdetben a fehér zománc fokozatosan sárgás színt kap, ami jelentősen megrongálja a megjelenést. A sárgás zománc folyamatosan érintkezik a vízzel, ami nagyobb mennyiségű vasat tartalmaz.

Figyelj! Ha kisebb zavarok jelentkeznek a zománcburkolat felületén, akkor jobb, ha egy olcsó, de hatékony javítást végeznek el - a fürdő otthoni zománcozását. Az időben elvégzett helyreállítás lehetővé teszi a helyreállítás globálisabb módjának késleltetését egy akril betét segítségével.

Zománcozási technológia

Az öntöttvas fürdő zománcozásának technológiája otthon különbözik a gyár egyikétől, mivel speciális felszerelést használnak a termelésben. A szaniter tál belső felületének bevonata 4 fő lépcsőből áll: a tartály előkészítése, a keverék dagasztása, festék és szárítás alkalmazása.

Mindezek a folyamatok fontosak, az eredmény stabilitása és stabilitása a műveletek helyességétől függ. A fürdő fedél javításával saját kezűleg kell elvégeznie a következőket:

 • Óvatosan tisztítsa meg a szennyeződést és a por belsejét lúgos mosószerrel. Súrolóporot öntünk a régi zománcra, majd dörzsöljük ecsettel. A feldolgozás után a fürdőt bőven folyó vízzel mossuk.
 • A csiszológép segítségével csiszoló fúvókával vagy finom csiszolópapírral távolítsa el a régi zománcot. Minél kisebb a csiszolópapír szemcse, annál jobb a vegyület a kezelt felületen.

Ne feledje, hogy a tálca javítását a speciális fürdőkád helyreállítására tervezték. Egyes mesterek javasolják olcsóbb festékek és vitorláshajók használatát, azonban nem tart sokáig.

Technológiai jellemzők

Az öntöttvas fürdő zománcozással történő javítása saját kezével egyszerű és hatékony eszköz a termék megjelenésének helyreállításához. A minimális pénzügyi befecskendezéssel lehetővé teszi, hogy megtagadja a régi mosogatótartály cseréjét, csökkentve a fürdőszoba javításának költségét.

Ez a művelet sikeresen elvégezhető a saját kezével, ha megfelel a zománcozás technológiájának. A lakástextil technológiának a következő jellemzői vannak:

 1. A poliészter zománc segítségével a fürdő nemcsak fehér. Ez a festék a régi öntöttvas fürdő helyreállításához széles színválasztékkal rendelkezik, beleértve a kék, bézs, rózsaszín és zöld árnyalatokat.
 2. A zománc helyreállításának technológiája otthon lehetővé teszi a javításokat a szennyvízelvezetés és a vízellátás megszüntetése nélkül.

Tapasztalt kézművesek azt állítják, hogy az öntöttvas fürdő helyreállításának ez a módszere csak egy hátránnyal rendelkezik - a szárítás időtartama. Azonban ez a kis mínusz kompenzálja az olcsó ár, a könnyű alkalmazhatóság és az eredmény tartóssága.

Zománcfürdő

+ 10 év üzemidő + 3 év garancia

A "Bath Repair" előnyös ajánlata: Moszkva és Moszkva régió professzionális zománcozása kedvező áron. Több mint 15 éve zománcfürdőt használunk, és mindent tudunk a bevonat bevonatolásának módjáról.

A fürdők zománcozása joggal marad az egyik legkedveltebb módja annak, hogy helyreállítsák a "fürdő" tartály kopott bevonását. Bízunk zománcokban, mert már több száz éves használatával bizonyította biztonságát. És a technológia használatának évei arra tanítottak bennünket, hogy mindent megteszünk.

Fürdő zománcozás: olcsó, de nem dühös

Ön megzavarja a negatív véleményeket zománcozás? Hiába. Minőségi szempontból az előírásoknak megfelelően az alkalmazott zománc hosszú ideig szolgál majd Önnek, ha a zománcozott fürdőszoba megfelelő.

Bath zománc árak:

Természetesen a zománcozás népszerűségét a tulajdonosok vonakodása támasztja alá, hogy teljes körű javítást indítson. De van még egy plusz: a szolgáltatáshoz a fürdők zománcozását körülbelül 2600-4000 rubel (2000 rubel per tálca) tartja - a mérettől függően. Még a legolcsóbb acélkád is drágább. És a lefedettség minősége nem garantálja a hosszú szolgálati éveket - sajnos, az olcsó fürdőszobák áttekintése nem a legjobb. És a vásárlók követelnek zománcot.

Javítás folyékony akril, zománcozott, önterülő fürdővel és még sok minden más

Kulcsrakész fürdőszoba javítása

 • Szerkezet leszerelése és cseréje, csövek elhelyezése
 • Kiváló minőségű elektromos kábelezés
 • Kárpitozás, csempézés
 • Függesztett mennyezetek szerelése
 • Fürdő, zuhanyzó, mosogató, WC szerelése
 • A fürdőszobai bútorok, ajtók felszerelése
 • Tiszta határidők, valós becslés
 • Tervezett tervezési projekt

Hogyan dolgozunk

6 ok, hogy lépjen kapcsolatba cégünkkel

 • Az időt és a költségeket 5-szer csökkentik.
 • Az új berendezések (fűrészelt falak, sérült ajtók helyreállítása, a szomszédos csempék cseréje) szükségtelen javítása nem szükséges,
 • A felújított bevonat élettartama: Zománc bevonat - legalább 5 év Akrill bevonat - legalább 15 év
 • Moszkvában és a moszkvai régióban több mint 8 éve foglalkozunk a folyékony akril fürdőkkel, melynek során óriási tapasztalatot szereztünk
 • Az évek során csak profi és csúcstechnológiai anyagokat és bevált technológiát alkalmazunk.
 • A teljes jótállási időszak alatt, valamint az után is szolgálunk Önnek

Részletek a cégről és a technológiaról

A cég "RusEmal" - egy csapat mesterek zománcfürdők, mosogatók, jacuzzi és zuhanyfülkék folyékony akril és epoxi festék. Ennek a technológiának a alkalmazása terén nem arra törekszünk, hogy a lehető legtöbb ügyféllel kapcsolatos problémát megoldjuk (beleértve a mérési szakaszban felmerült problémákat). Ehelyett egy nagyon különleges problémát megoldunk - a zománcozott felület kopását - és ezt a legmagasabb szakmai színvonalon végezzük!

Miért folyékony akril és zománcozás?

A folyékony akrilfürdõk helyreállítása, valamint mosogatók, zuhanytálcák és egy jacuzzi helyreállítása ezzel a technológiával hatékony, de rendkívül gazdaságos módon javítja a bevonatot. Az ilyen munkálatok sokkal olcsóbbak, mint egy akrilbélés telepítése, és persze sokkal jövedelmezőbbek, mint egy új fürdő beszerzése a telepítéssel.

A kádak, mosdók, raklapok és jacuzzik egyéb előnyei is vannak, amelyekről tudnia kell:

 • A sérült felület helyreállítása esetén nem szükséges szétszerelni a lapkát a széleken. Figyelembe véve, hogy a csempe helyreállítása nem lesz lehetséges, ez az előny kiküszöböli a cseréjének szükségességét, vagy műanyag képernyőt kell készítenie.
 • A fürdők, mosogatók és más felületek részleges zománcozása lehetséges. A helyi károk miatt ez jelentős megtakarítást jelent a családi költségvetés számára.
 • A fürdő folyadék akrilnal történő javítása után új akril fürdőnek tűnik, még akkor is, ha a régi öntöttvas vagy acél valójában a polimer réteg alatt rejtőzik.
 • Az ezzel a technológiával visszaállított felület nem tűnik hidegnek. Sima és kellemes alkalmi megérintésekkel.

Ezekre és néhány más előnyre fókuszálva Moszkvában, sok évvel ezelőtt, szervezetünk fő profiljaként folyékony akriljavítást választottunk, és ennek a konkrét tevékenységnek a napjainkig betartandók.

Miért kritizáltak néha a folyékony akril vagy zománcfürdő javítását?

Tisztában vagyunk azzal a negatív tapasztalattal, hogy a fürdők, mosdók, jacuzzisok, zuhanytálcák javításával kapcsolatban egyes ügyfelek szembesülnek. És még többet tudunk az ilyen problémák okairól. Mindenekelőtt a helyreállítás technológiájának megsértésével járnak, ami lehetővé teszi bizonyos magánmesterek számára.

Valóban, a folyékony akril- és epoxigyantával való helyreállításhoz tapasztalat és professzionális felszerelések szükségesek. Ez azért fontos, mert csak azért van szükség, mert a polimer rétegnek a fémhez való megfelelő illeszkedése szükséges:

 • alaposan tisztítsa meg a felületet;
 • ipari szárítógépekkel mély száradást biztosít.

A cselekvések végrehajtása és a szakmaiság hiánya ahhoz vezet, hogy a festék vagy az akril végül megreped és lehámul. És nem akarunk következtetéseket levonni a technológia egészéről negatív példákon alapulva, amelyek valóban megtörténnek a gátlástalan végrehajtók miatt.

A moszkvai folyékony akril kádak javításának elvégzése, mint a mosdók, jacuzzi és zuhanytálcák helyreállítása, vállalati garanciát nyújtunk minden egyes szolgáltatásért. Ez azt jelenti, hogy felkészültek arra, hogy minden hibát teljesen felszámoljanak, ha felmerülnek. Szerencsére ez nagyon ritkán fordul elő, hiszen tudjuk, hogy a restaurálási technológia egésze vagy szinte teljesen, kiváló minőségű anyagokat használunk, és professzionális felszerelésünk van a munkához.

Hol kezdjem?

Tudjon meg többet a javítás sajátos módszereiről a "Munka típusai" oldalon, nézze meg az önterülő fürdők, mosdók, jacuzzi és tálcák árait, és keressen minket az Ön számára! A mesterünk készen áll a megadott címre a közeljövőben való meglátogatásra!

Akrilfürdő helyreállítása - "Acryl-MSC"

Még a fürdőkád legmegfelelőbb működése sem tarthatja örökre tökéletes megjelenését. Kis háztartási károk, karcolások, tisztítás nem megfelelő eszközökkel - mindez elhomályosítja a felületet, ami homályos, szürke, és végső soron megromolja az egész fürdőszoba megjelenését.

Nem szabad elhamarkodott döntéseket hoznia, és elkezdheti lebontani a fürdőt. A modern javítási technológiák lehetővé teszik a felület fehérségének és fényes ragyogásának helyreállítását, amely sok időt és jelentős összeget takarít meg a tulajdonos számára.

A fürdő helyreállítása a zománc helyreállítására, a fürdőkád kopott felületére. A fürdő modernizációjának modern módszere az "Ömlesztett fürdő". Ezt a módszert folyékony (tömeges) akril alkalmazásával alkalmazzák. A lefedettség minősége csak az összes elvégzett munkafolyamat szabályainak kötelező betartásával érhető el. A fürdőszobai akril helyreállításának eljárása két fázisban zajlik:

Fürdőfelület előkészítés

 1. Csiszolós sweep;

A fürdő előkészítésének folyamata a rozsda és a mészkő alapos tisztításával, a szilikon és a cement maradványokkal kezdődik, a sarokcsiszolók (bolgár) segítségével, csiszoló fúvókával.

Tisztítás után a felületet kémiai összetétellel kezeljük a szerves anyag eltávolítására (fertőtlenítés).

A bevonás előtt a harmadik lépésben a fürdőterületet oldószerrel és szakemberrel kell zsíroldni.

Akril bevonat

 1. A munkadarab előállítása;

A két komponensből, az akrilből és a keményítőből álló anyagot homogén tömegig gyúrjuk. Nem ajánlott keverőgépet használni. Ehhez illesszen be egy kis feldolgozott fadarabot. Fontos, hogy az akrilát óvatosan az edény sarkában és falában keverje össze. Egy ilyen készítménynek egy ideig (5-10 perc) állni kell a felhordás előtt.

 • Az anyag felhordása a felületen;

  Folyékony akril a fürdő oldalára kis mennyiségű öntéssel töltik fel. Miután az akril bevonásra került a fürdő összes falához, meg kell kezdeni a fürdő oldalainak kiegyenlítését, majd a fel nem töltött részek faláról a spatulákkal alulról felfelé emelve. A végső szakasz a kád aljához igazodik, hogy a kád kívülről leereszkedjen és eltávolítsa a cseppeket.

  Az akril szárítása során egy fedett fürdőben nem ajánlott egy szomszédos mosogatót használni a vízcseppek behatolásának elkerülésére. 24 órán belül célszerű lezárni a fürdőszobát, hogy a por ne essen a felületre.

  Fontos! A fürdő akril helyreállításának minősége elsősorban a mester szakszerűségétől függ. Különböző cégek állítólag "behozott anyagot" kínálnak, de a fürdőhelyreállítási szolgáltatási piacon az összes meglévő akrilgyártmányt Oroszországban gyártják.

  Szagtalan anyag! Nem mérgező! A kikeményedési idő 24-36 óra!

  Garancia a munkában 3 év! Az anyag élettartama 15-20 év!

  Mesterek legalább 5 éves szakmai tapasztalattal! Regisztráció Moszkva!

  Egy szerződést kötünk és egy munkát végezzünk!

  Helyreállító fürdő folyékony akril felhasználásával

  Az akrilalapú fürdő restauráció vezető szerepet tölt be a helyreállítási technológiák jelenlegi piacán, melynek felületét vékony, de tartós, új anyagból álló réteggel fedjük le. A biztonság, a munka gyorsasága, kiváló eredményei, a bevonat tartóssága és a különböző mértékű romlottságú felületeken való felhasználhatósága miatt a helyreállítási módszert a fogyasztók széles körben használják és bízzák.

  Az akril fürdők bevonására alkalmas anyagok már számos cégnél vásárolhatók, amelyek a fürdők javítására szakosodtak. Azonban ennek az anyagnak a megmunkálása szakképzettséget és bizonyos készségeket igényel, ezért tökéletesen sima felületet kapjon csíkok, rétegek és rések nélkül, jobb tapasztalt kézművesek szolgáltatásainak használata.

  A fürdő helyreállításához szükséges eszköz

  A munka megkezdése előtt a kádat leválasztják a szennyvízcsatornáról, a szifont és a csapot eltávolítják, és a tartályba felesleges akril tartály kerül behelyezésre.

  Az előkészítési eljárás a régi bevonat eltávolításával kezdődik. A felületet alaposan meg kell tisztítani, különös figyelmet fordítva a repedésekre és forgácsokra. Különösen mély károsodás van gittal. Ezután a fürdőt kémiai kezelésnek vetjük alá speciális eszközökkel és zsírtalanítjuk, majd megszárítjuk. Csak ezután a felület bevonásra késznek tekinthető.

  A munkadarabot közvetlenül a munka megkezdése előtt készítik el. Az egyik legfontosabb jellemzője a szag és az abszolút biztonság hiánya mind a mester, mind a bérlők számára. Az akrilok elkezdenek kis csepegtetni, az oldalaktól kezdve, a perem körül. A folyamat során a mester leereszkedik alsó és alsó szintre, amíg az anyag a fürdő alját fedezi. Ezután egy spatulával simítsa ki az eljárás során keletkező sagokat, és távolítsa el az akril felesleget a leeresztő nyíláson keresztül. Az akril teljes szárításának időtartama 24-36 óra, amely után egy szifont és egy keverőt szerelhetünk be a fürdőbe, és csatlakoztathatjuk a csatornarendszerhez.

  Az akril fürdő helyreállításának előnyei

  A fürdő folyadék akril helyreállítása olyan technológia, amely számos előnnyel jár, mint más módszerek:

  • Kevesebb, mint 36 óra alatt minden fürdés megjelenik egy új termék megjelenésén. Sem a teljes csere, sem a zománcfestés nem ad ilyen időmegtakarítást;
  • A folyékony akril bevonat sokkal olcsóbb, mint egy új fürdő. És ha úgy gondolja, hogy nemcsak fürdést, hanem új vízvezetéket kell vásárolnia, valamint javítania kell a falakat és a padlót, akkor a helyreállítás előnyei nyilvánvalóvá válnak.
  • Az ömlesztett akril vékony, de tartós réteget képez a fürdő felületén. Az anyag plaszticitása ellenáll a forgácsolásnak és repedésnek. A takarékosság élettartama legalább 15 év, megfelelő gondossággal.
  • A fényes megjelenésű akril felület teljesen csúszós, még nedvesedés után is. Ezáltal a bevonat biztonságos a gyermekek és az idősek számára.
  • Az akril nem igényel komplex ellátást vagy speciális tisztítószereket. A puha ruhával vagy szivaccsal a szokásos szappan könnyedén megtisztítja a felületet. Nagyon fontos, hogy az akril megakadályozza a mikroorganizmusok kialakulását, ami a fürdőt higiénikusvá teszi.

  Örülünk, hogy meglátogatjuk ügyfeleink között!

  az "Acryl-MSK" vállalat vezetője, Vladynlav Dobrynin

  A régi öntöttvas fürdő helyreállítása: az előnyök és hátrányok

  Mint minden bevonattal, a zománc idővel vékonyabbá válik, rozsdafoltok, foltok, zsetonok jelennek meg rajta. Ha a leghatásosabb kémiai tisztítószerek, amelyek a csiszolóanyagokat tartalmazzák, nem oldják meg a problémát, a legtöbb tulajdonos úgy dönt, hogy megváltoztatja a berendezést.

  De miután megvizsgálta az anyagi költségekkel járó munkaerő-intenzitást, elkezdett alternatív lehetőségeket keresni a régi öntöttvas fürdő frissítésével kapcsolatban. Az esztétikailag csúnya megjelenés ellenére a design, amely teljes mértékben megfelel a fő funkció teljesítésének, az összes teljesítményjellemzőnek megfelelően, még fél évszázadon át tart. Az egész a zománc bevonat. Ez azt jelenti, hogy új dolgokra van szükség, és az új technológiáknak köszönhetően ez a manipuláció a lehető legrövidebb idő alatt zajlik le.

  Az öntöttvas fürdő helyreállítása vagy cseréje?

  A radikális módszer a szaniterek cseréje. Mindenekelőtt meg kell számolni, hogy ez az eljárás mennyibe kerül. Összefoglaljuk a hagyományos klasszikus fürdő költségét a szállítási költséggel, beleértve a szállítást és a rakodást, figyelembe véve a kívánt padlót. A régi felszerelések szétszerelését és új telepítését a cég árlistájával összhangban végezzük. A legkonzervatívabb becslések szerint legalább 13 ezer rubel lesz. Ez nem veszi figyelembe a fal és a burkolat károsodását, ami elkerülhetetlen bármilyen típusú szerelési munkával. A repedt töredékek részleges cseréje és kozmetikai javításokra lesz szükség. Következtetés - megszabadulni a régi és telepíteni egy új fürdőszobát nagyon nehéz és drága.

  Nem lenne jobb gondolkodni a helyreállítással, a régi fürdő jó funkcionalitásával, hígított vagy mosott fehér szaténnel? Ráadásul egy nagy összeg nem garantálja a kiváló eredményt, mivel a legkevésbé költségvetési kapacitás megvásárlása eredetileg azt jelentette. A jobb minőségű vagy tervezési projektek költségei jelentősen növekedhetnek. Ha a módszer tulajdonosai nem megfelelőek, akkor a rendelkezésre álló és hatékony helyreállítási lehetőségekre gondolnak. Fontos, hogy ezt a kérdést megfelelő módon közelítsük meg, kiválasztva a legjobb megoldást.

  Akril bevonat

  A régi felszíni réteg helyreállítása az akril öntésével a legnépszerűbb módja. A legtöbb fogyasztó egyszerűsége és alacsony költsége miatt nagyra értékelte a know-how technológiát. Ezzel a módszerrel a folyékony szintetikus tömeget a fürdő belső burkolatára öntjük.

  Az ömlesztett akril előnyei:


  hosszú kopásállóság. Megfelelő alkalmazás esetén a működési élettartam 8-15 évre szól;

  A szintetikus anyagok sűrűsége és plaszticitása miatt sima, sima felületű struktúra alakul ki;

  A folyadék tömege mindenféle hibát és karcolást simít.

  Az akril nagy sebességgel kerül alkalmazásra, egy egyszerű alkalmazási technológia lehetővé teszi, hogy a felület ömlesztett rétege 6 mm-re legyen.

  A kitöltést az adott szag hiánya jellemzi, így az allergiás betegek, a gyermekek és az idősek nem igényelnek más lakást a javítás során.
  Az ömlesztett akril jelentős hátrányai:

  • a készítmény hosszú szárítása - 3 nap
  • Lefedettségi érzékenység. Elfogadhatatlan, hogy a porra, porra, a szárító síkra kerüljön, ellenkező esetben romlik.
  • A technológiai műveletek látszólagos egyszerűsége rendkívül megtévesztő. Valójában az akril öntése bizonyos képességeket igényel a folyadék tömegével való munka során.
  • Viszonylag magas anyagköltségek a zománcozáshoz képest. De a költség a kifizetetlen működési idő és a magas színvonal miatt fizet.

  Öntöttvas fürdő zománcozása

  Gyakran a festés a legrégebbi módszer a helyreállítás, amikor speciális zománcot alkalmaznak egy kopott bevonat. A tulajdonosnak gondolnia kell, hogyan kell frissíteni a régi berendezéseket? Kétféle típusú zománcokat biztosítanak: professzionális használatra és háztartási célokra. Az első legvékonyabb struktúra, akkor legalább 3-5 rétegt kell alkalmazni. Ez időigényes eljárás. Az utóbbiakat vastagabb szerkezet jellemzi, és ennek megfelelően a kétrétegű szerelés könnyebben alkalmazható. A folyékony bevonatot hengerrel vagy ecsettel kell felhordani, megpróbálja egyenletesen elosztani a megtisztított vásznat.

  A zománcozás előnyei:

  • a helyreállítás legkedvezőbb választási lehetősége;

  • nincs szükség szétszerelni a lefolyót, és a túlcsordulás nem igényel rekonstrukciót;

  • Ez a módszer nemcsak az öntöttvas termékekre, hanem az acéltartályokra is vonatkozik.

  A zománcozás a következő hátrányokkal jár:


  rövid élettartam, kevesebb, mint 5 év;

  a szárítási idő körülbelül egy hét;

  a kijáraton a bevonat nem fényes, egyenetlen, deformációra érzékeny;

  egy vékony réteg zománc nem képes elfedni a cseppeket, a csipeket, amelyek végül kifelé futhatnak;

  a sárga színű festék megjelenése a működés során, mivel az eredeti gyári epoxi bevonat gyökeresen különböző összetételű.
  A hideg zománcozás a legolcsóbb és legegyszerűbb módja a helyreállításnak. Összehasonlítható a vászon színezésével, speciális összetételű. A zománc élettartamának meghosszabbítása érdekében figyeljen a következő ajánlásokra:

  • a felújított öntöttvas bevonat megmosása, nem olyan csiszoló tisztítószerek, amelyek sértik a bevonat integritását, de szükség van mosószer vagy szappan oldására;
  • Az új tartályt védeni kell a fújástól, az éles tárgyak megkarcolhatják az akril vásznat;
  • A zománc nem tartja be a forró vizet, megrepedhet. A fürdő feltöltésével, mielőtt a csapot forró vízzel kinyitná, először hagyja hidegnek, és nem fordítva.

  Akril bélés

  A 3 lehetőséghez kiegészítő felszerelésre van szükség - akril bélés, amelyet a "fürdő a fürdőben" szerel fel. Az ilyen kétrétegű kivitelezés körülbelül 15 évig tart. Ugyanakkor új akril betétet helyeznek el a régi konstrukció belsejében, ami ideális esetben ismétli a körvonalakat. A kiegészítő elem stabilitását technikai tapadó hab segítségével végezzük.

  Ez a módszer előnyös:


  az akril tartósabb anyag, mint a zománc;

  a tökéletes illesztésnek köszönhetően a vasöntvény minden hibája és deformációja kiegyenesedik;

  az inert anyag nem sárgul a szolgáltatás végéig;

  kétrétegű konstrukció sikeresen ötvözi az akril és az öntöttvas összes előnyét.

  Az akril bélés hátrányai:


  a leeresztő szifon szétszerelése;

  az akril-konstrukciót nem szabad könnyű vagy vékony öntöttvas területekre alkalmazni, különben a fürdő kanyarodik és a ragasztóréteg távolodik a rögzítő bélésről;

  a "fürdő-fürdő" módszerrel az anyagoknak meg kell felelniük a szabványoknak. Alacsony minőségű betétek vagy nem fémkompozíciók ragasztására szánták, minden erőfeszítést lemondanak;

  a betét óvatos mérését, egy milliméterig. A legkisebb eltérések a fő struktúra paramétereivel elfogadhatatlanok.
  Mindhárom helyreállítás módja - egyszerű és hatékony, előkezel a zsírtalanítás és a piszok és mészkészlet eltávolítása. Meg lehet szabadulni zsíros nyomok oxálsav vagy szódabikarbóna használatával. Ezután folytassa alapos sweep-el, eltávolítva a plakkot és a deformált töredékeket, hogy sík síkot kapjon. A következő lépés polírozás, amelynek célja durva felület kialakítása. A ragasztóval érintkező szövet egyenetlensége biztosítja a maximális tapadási fokot.

  Helyreállítása vagy nem - objektív következtetések

  Az előnyök és hátrányok mérlegelése után a tulajdonosnak el kell döntenie: szétszerelni vagy helyreállítani a szükséges vízvezetékberendezéseket. Viszont az illetékes és képzett helyreállítási munkák kiváló minőségű anyagok felhasználásával, a frissített fürdő újdonságnak tűnik. Ha lehetséges, bízz a tapasztalt kézművesekkel, akik a jó oldalon bizonyították magukat. Ezután kitűnő eredményt jelentett a viszonylag kis források számára.

  Régi fürdők restaurálása: zománc, akril, bélés

  Idővel a fürdő elveszíti vonzó megjelenését. Vannak foltok és a rozsda jelei, a fény fénye eltűnik, és az érintetlen lesz. Minden ami arra utal, hogy itt az ideje megváltoztatni a régi fürdőt. És ezek nem kis kiadások. Ráadásul a fürdőkupak cseréjekor az egész fürdőszoba javítása nélkül lehetetlen, a kisebb költségek pedig közepesek, vagy akár nagyok is. De van egy alternatív - do-it-yourself fürdő helyreállítás. Számos olyan anyag van a piacon, amellyel önállóan frissítheti fürdőjét a megfelelő minőségben.

  Fürdő restaurációs módszerek

  Most van három módszer a régi fürdőhelyek helyreállítására:

  1. A fürdő zománcozott felületének helyreállítása.

  2. Helyreállítás folyékony akrilnal.

  3. Helyreállítás a bélés telepítésével.

  1. módszer: általános zománcozás

  Öntöttvas és acél zománcozott fürdők - lakosztályaink leggyakoribb fajtái. Ezeket a GOST 18297-96 szerint gyártják, amely 1997 óta működik. A GOST szerint a fürdőre vonatkozó garancia 2 év. De ahogy azt a gyakorlat mutatja, a zománcot csak 10 évig tartják fenn.

  A gyárban található fürdők zománc nagyon egyszerű. Először is, a külső felület vörösen forró, majd a zománc porát a belső felületre szitálják, és egy ideig állni hagyják a por fémmel történő szinterelését. A külső felületet ismét melegítse, amíg a por megolvad. Az eredmény egy sima, fényes zománcozott bevonat. Nyilvánvaló, hogy otthon az öntöttvas fürdő helyreállításának ez a módja nem megfelelő.

  Miért általában elhasználódik a zománc?

  A zománcozott felület kopása két tényező következménye:

  • A csiszolóporokat vagy klórtartalmú anyagokat tartalmazó tisztítószerek használata.
  • Kémiai reagensek használata vízhálózatok tisztítása során.

  E tényezők sokéves expozíciója következtében a fürdő zománcozott felülete vékonyabb lesz, durva lesz, és rozsdásodni kezd.

  A zománcozott felület helyreállítása

  A do-it-yourself zománc restaurálás meglehetősen egyszerű folyamat. Két lépcsőből áll: felszín előkészítése és új zománcozási réteg alkalmazása.

  Mi szükséges a munkához?

  Szüksége lesz a következő eszközökre és anyagokra:

  • az elektromos fúró egy fúvókával csiszoló kerék formájában;
  • csiszolópor;
  • csiszolópapírral;
  • rozsda-átalakító (például "Tsinkar");
  • zsírtalanító (például Nefras);
  • szálmentes szalvéta;
  • Ecsetek természetes sörtékből vagy spray-ből;
  • légzőkészülék és kesztyűk;
  • zománc, előnyösen kétkomponensű (zománc és keményítő).

  Előzetes szakasz: felületkészítés

  Nagyon fontos szakasz. Minél alaposabban tisztítják a fürdő felületét, annál jobb az új zománcréteg.

  1. a régi zománcot csiszolóporral megszórjuk, és csiszolópapírral vagy elektromos fúrógépre szerelt csiszolókoronggal megtisztítjuk;
  2. a korrózióval, rozsdás átalakítóval megtámadott feldolgozási területeket fél óráig tartsa, majd tiszta csiszolópapírral;
  3. mossa le a zománcot és zsiradékot vízzel;
  4. alaposan kezelje a fürdőt zsíroldószerrel, szöszmentes ruhával;
  5. töltse fel a fürdőt forró vízzel és hagyja 10 percig felmelegedni;
  6. ürítse le és törölje szárazra szöszmentes ruhával; győződjön meg róla, hogy a felszínen nincsenek szálak vagy más idegen elemek.

  A fő szakasz: a zománcozás

  1. a gyártó utasításai szerint a zománcot és a keményítőt bizonyos arányban összekeverik és alaposan összekeverik;
  2. tegye az első zománcréteget ecsettel vagy szórással;
  3. tartson fenn egy bizonyos időtartamot az utasításoknak megfelelően;
  4. tegyél fel egy második zománcréteget.

  Ez a helyreállítási folyamat zománcozott fürdő kezével végződik. Ajánlatos legalább egy héttel a fürdő működése előtt ellenállni. Nagy időbe telik a zománc polimerizációjának befejezése.

  Az új zománc élete 6-8 év lesz.

  2. módszer: a fürdő folyadék akril helyreállítása

  Ez a fürdőkúra helyreállításának módja viszonylag korábban jelent meg, köszönhetően egy különleges anyag üvegszerű megjelenésének.

  Mit állítunk vissza?

  A Stakril egy kétkomponensű akril anyag, amelyet kifejezetten a fürdő helyreállításához terveztek. Magában képviseli az akrilt és egy külön beszerezhető keményítőt. Az akril és a keményítő kombinációjakor kezdődik a polimerizációs folyamat, és ha felszínre kerül, akkor a készítmény 4-6 mm vastagságú, kiváló minőségű akrilfóliává változik.

  A Stakril előnyei

  A Stakril három figyelemre méltó tulajdonsággal rendelkezik, amelyek segítik gyorsan és hatékonyan a fürdő helyreállítását:

  1. Viszkozitás

  Az optimálisan kiválasztott üvegecskék viszkozitási együtthatója 4 mm vastag akril bevonatot hoz létre a fürdő falain és alul 6 mm mélyen.

  2. folyadék

  A fluiditás hatása lehetővé teszi az üveg számára, hogy egymástól függetlenül borítsa a fürdő felületét és egyenletesen feküdjön.

  3. Késleltetett polimerizáció

  Ennek a minőségnek köszönhetően biztonságosan és viszonylag kényelmesen végezheti munkáját a fürdő helyreállításán, anélkül, hogy félhet, hogy az akril túl gyorsan keményedik.

  A polimerizáció után az akril felülete mechanikai és ütésálló, sokkal jobb, mint egy akril bélés vagy zománcozott réteg.

  Teljesítménytechnológia

  A folyékony akril fürdõk restaurációs technológiája még egyszerûbb a zománcozásnál, és a következõkbõl áll:

  1: Felület előkészítés

  Ez a szakasz nem különbözik a zománcozott felület helyreállításától. Ismételje meg ugyanazokat a lépéseket. Ezután húzza ki a szifont és tegyen egy tartályt a mosogató alá, ahol a felesleges akril áramlik.

  2: folyékony akril alkalmazása

  • akrilsavas keveréket készítünk a gyártó utasításai szerint;
  • lassan öntsük a kész keveréket a fürdő felső szélére, mihelyt a sugár eléri a közepét, elkezdjük egyenletesen mozgatni az üvegréteg áramát a fürdő peremén;
  • amikor a kör bezáródik, az eljárást megismételjük, középen kezdve.

  Az ömlesztett helyreállítás folyamatának folyamatosan kell zajlani, ezért a megfelelő méretű pohár kapacitását meg kell ragadnia. Nem szabad megmenteni - jobb, ha egy kicsit több akrilsal tölti ki, mint amennyire hiányzik, az extra a tartályba kerül a leeresztő lyuk alatt.

  Az akril polimerizációja, típusától függően, 1-4 nap. Válasszon a stakril hosszú szárítási idővel, ebben az esetben az akril felülete jobb lesz.

  A felújított fürdő élettartama kb. 20 év.

  3. módszer: a fürdő helyreállítása a béléssel

  A legegyszerűbb, de a legdrágább helyreállítási módszer a bélés telepítése. Ezenkívül a kád tökéletesen helyreállítható a saját kezével, mivel ez a módszer lehetetlen, mivel a bélésgyártást a gyárban gyártják.

  Lehetőség van arra, hogy rendeljenek egy bélés gyártását a vállalkozás egy adott fürdőjéhez, és telepítsd magadnak.

  Technológiai telepítés bélés:

  1. alaposan tisztítsa meg és zsírtalanítsa a fürdő felületét;
  2. helyezze be a bélést a fürdőbe;
  3. ellenőrizze a dokkoló ürítések helyességét;
  4. a metsző bélés a falburkolat vonala mentén;
  5. helyezzen speciális ragasztót a fürdő belső felületére és a bélés külső oldalára, és rögzítse őket;
  6. az ízületeket szilikonnal zárják.

  A bélés telepítése után hideg vizet öntünk a fürdőbe, és egy napig tartjuk. Ezután a felújított fürdő üzemkész.

  A bélés 10 évig szolgál.

  Mennyibe kerül a fürdő helyreállítása?

  Összefoglalva, a fentiekben ismertetett módszerek alapján összehasonlító elemzést készítünk a fürdőkúra helyreállításának költségeiről.

  Zománcfürdő

  A "Tikkurila" finn társaság által gyártott "Reaflex 50" zománc ára 1 kg-ra 550 rubel. Orosz készlet helyreállítása "Svetlana" költségek 750 rubel. Ennek eredményeképpen 1300 rubelt kell fizetnie.

  Tömeges helyreállítás

  Ha készletet vásárol a folyadék akril helyreállításához, mint pl. A Plastall, ez körülbelül 2000 rubelt fog fizetni. Ebben az útban mindent megteszünk a független munkához, akár egy video leckével rendelkező CD-lemezt is.

  Akril bélés

  A bélés és a polimer ragasztó költsége 2800-3000 rubel.

  A legjobb megoldás az ömlesztett helyreállítás módja, amelyben egy gyönyörű és tartós bevonat egy kis pénzt kap. Ráadásul bármelyik ilyen módszer sokszor olcsóbb, mint egy új fürdő vásárlása és telepítése.

  Zománcfürdő zománcfürdő A legolcsóbb módja annak, hogy helyreállítsák Moszkva és a régió fürdőjét

  A fürdő zománcozás egy régi fürdő helyreállítása egy új zománcburkolat alkalmazásával. Ez egy régi, időben tesztelt módja a zománcozás bevonatának helyreállítására. Nem igényel felszerelést, és a felület szennyeződéstől és üledéktől való tisztítását, a talaj felhordását, majd több réteg új zománcot alkalmaz.

  Ez a folyamat nem sok időt vesz igénybe, és olcsóbb, mint bármely más módon!

  A fürdő zománcozás helyreállításának technológiája lehetővé teszi:

  • Tegyen tisztességes pénzt az akril bélés vagy ömlesztett fürdő telepítéséhez képest;
  • Ne javítsa az egész fürdőszobát, ha a javítás csak a fürdőt igényli, és elegendő a zománcozáshoz;
  • És végül, a szabványos fehér tartomány diverzifikálásához, egy másik, a fehér színtől eltérő zománc kiválasztásával.

  A fürdőkád felületét új német zománc borítja:

  • Több mint 10 évig tart;
  • 18 órás szárítás;
  • Újra zománcozott;
  • Szinte azonos tulajdonságokkal rendelkezik, mint a felület, gyárilag zománcozott.

  Hogyan rendelhet zománcfürdőt? Semmi sem könnyebb

  Hívja 9:00 és 21:00 között telefonon +7 (495) 664-5679, +7 (925) 848-4306 vagy hívja vissza a hívást (bármikor).

  Üzemeltetőnk válaszol minden kérdésére, tisztázza a zománcozás időpontját, és pontosan a kijelölt időpontban, amikor a mesterünk eljön hozzánk.

  Megrendelés előtt érdemes tudni az árainkról és megismerkedni a szerződés megkötésére és a renderelésre vonatkozó eljárással.

  A fürdő zománcozásának teljes folyamata csak másfél és két órát vesz igénybe!

  Jótállás és üzemeltetési szabályok

  Ha a felhordás után foltok, szabálytalanságok, könnyű felszíni hibák jelentkeznek, akkor 2 héten belül a mesterünk felszabadítja őket.

  Mindazonáltal érdemes megemlíteni a fürdők működésének szabályait, amelyeket így visszaállítottak:

  • Javasoljuk, hogy ne helyezzen be fémtálakat (karcolás lehetséges, gyorsított zománcozás);
  • Jobb, ha nem tisztítják meg őket csiszoló tisztítószerekkel, legfőképpen a gélekkel;
  • Ha a víz folyamatosan kifolyik a csapból, akkor még ilyen bevonaton is vörös nyom keletkezik;

  A felújított zománcfürdő új falakkal, felújított PVC panelekkel tökéletesen néz ki. Gyors, tartós, gyönyörű, és ugyanazon a napon végezhető el, mint a zománcozás.

  És ha telepítesz és felfüggeszti a mennyezetet, a fürdő egy-két napra befejeződik, és egy új javító megjelenéssel ragyog.

  Az új zománcozott réteg még mindig nem az eredeti gyár, amelyet termo kemencékben alkalmaznak. De ha követitek ezeket az egyszerű szabályokat, az új zománcfürdővel való fürdőzése több mint 5 éven át szolgál.

  Zománc fürdő bevonat

  Külsőleg minden nagyon egyszerűnek tűnik. A varázsló eltávolítja az összes betétet, rozsdát, zsetont és egyéb zavarokat a fürdő felületéről. Ezt követően speciális kémiai összetétellel zsírtalanítsuk (ezt a műveletet légzőkészüléken és gumikesztyűben végezzük). Ezután elveszi a kémiai reagenseket, és ez az, a fürdőed készen áll a zománcozásra. A mester több réteg talajt, majd több réteg zománcot alkalmaz. Szükség esetén alsó megerősítést (ha szükséges, a mester határozza meg). Ezen zománcozás folyamata teljes. Csak a pántoló - túlcsordulás-túlfolyás helyettesítése marad - ha régi pántja rosszul van, és ez minden - elfogadhatja a munkát. Természetesen nem fogsz majd fürödni egy egész napig, de úgy tűnik számunkra, hogy ez nem egy ilyen nagy fizetés egy gyakorlatilag új fürdő számára!

  Néhány vélemény a munkánkról Az ügyfelek azt mondják

  A bélés nem szállítható - a fürdő erősen nem szabványos. Szükség volt a tanácsra, hogy megálljon a zománcozásnál. Az új bevonat természetesen nem gyári zománc, de azt hiszem, az ígért 10 év fog tartani. Mesterek - megfelelő. A zománcozás mindenképpen megéri a pénzét!

  Nagyon olcsó. Amikor minden pénzt meg kell számolni, nincs más lehetőség. A KOMFORTIK jól működött, nagyapám és én boldogok vagyunk, nagyon köszönöm!

  Öntöttvas vasfürdő zománcozása a saját kezével: hogyan kell megfelelően helyreállítani az öntöttvas fürdőt

  Erős öntöttvas fürdő "örök" -nek tűnik, de sajnos nem. Az egyik leggyengébb folt zománc. A gondatlan működés és a nem megfelelő ellátás vezet a repedések és forgácsolás a tál felületén. De még akkor is, ha helyesen gondoskodik az öntöttvas fürdőről, előbb vagy utóbb a zománcfolt hígabb lesz, rozsdás foltok jelennek meg, és világossá válik, hogy a terméket meg kell változtatni.

  Ugyanakkor a tulajdonos megérti, hogy a készülék megtartja valamennyi működési jellemzőjét, de teljesen elvesztette vonzó megjelenését. Ilyen helyzetben a legjobb megoldás az öntöttvas fürdő zománcozása, amely lehetővé teszi a termék minimalizálását.

  Otthon zománcozás: előnyei és hátrányai

  Kezdetben a fürdőkád zománcát a gyártásra alkalmazzák. A zománcozási eljárást a fémfürdő erős melegítése esetén végezzük, amelynek felületén védőbevonatot alkalmazunk. Hűtés után készen áll a használatra.

  Otthon nem lehetséges ilyen zománcozás. Azonban vannak olyan speciális készítmények, amelyeket zománcozásra terveztek a tál melegítése nélkül. Ennek eredményeképpen egyszerűen és gyorsan visszaállíthatja a fürdő fedelét.

  A lakkozás a vízvezeték alternatívája. Sokan inkább elvégezik a tálca helyreállítását, mivel ez az eljárás kevesebb költséget igényel. Próbáljuk kiszámítani a költségeket a fürdetés helyett. Néhány összeget kell majd költeni az új berendezések vásárlására.

  E költségekhez hozzáadjuk a szállítási és szállítási költséget a padlóhoz. Ezenkívül egy bizonyos összeget költenek a régi fürdő lebontására. Ez magában foglalja a szolgáltatás költségeit és a javítás költségeit, részben vagy teljes egészében, ami a leszerelés során elkerülhetetlen. Egy másik kiadási tétel egy új fürdő telepítése és csatlakoztatása.

  Ennek eredményeként hatalmas összeget kapunk. Nyilvánvaló, hogy a helyreállítás költségei nem hasonlíthatók össze. Ezenkívül az otthoni zománcozás kevesebb időt vesz igénybe, és kevésbé munkaigényes. Mindez nagyon vonzóvá teszi az eljárásokat azok számára, akik a fürdőkúra helyes alternatíváját keresik.

  Meg kell azonban értenünk, hogy az otthon alkalmazott bevonat más lesz, mint az eredetileg. Annak érdekében, hogy ne csalódjon, tudnia kell, hogy az új zománc:

  • Kevesebb tartós, de karbantartható. Ez azt jelenti, hogy a működés során felmerülő hibák könnyen eltávolíthatók speciális javító készletekkel.
  • Érzékeny a mechanikai sérülésre. Nehéz vagy éles tárgyak, amelyek még egy kis magasságból is esnek, károsíthatják a felületet.
  • Színváltozhat a különböző vegyszerek hatása alatt. A fehérítőszerek, a fotoreaktív anyagok és a színezőanyagok különösen veszélyesek.
  • Lehetővé teszi az árnyék kiválasztását az alkalmazáskor. A sötétítő paszta segítségével bármilyen hangot kiválaszthat. Fontos megjegyezni, hogy az új bevonatréteg vastagságának elegendőnek kell lennie ahhoz, hogy teljesen elrejtse a régi zománcot. Egyébként az eredeti szín, amely egy vékony bevonaton keresztül látható, kellemetlen árnyalatú lehet.
  • Nem tolerálja a súroló tisztítószereket. A tál felületének megmosásához csak szappanos vizet használhat.

  A zománc nyilvánvaló hiányosságai között, amelyek a hazai restaurálás eredményeként jönnek létre, sokan úgy vélik, hogy a bevonat törékeny és törékeny. Nem az. Az új bevonat működési jellemzői attól függenek, hogy milyen összetételű a zacskó zománcozott, és hogy a munka helyes-e az alkalmazására.

  Ha minden rendben történik, és az utasítások minden pontját betartják, akkor a zománc bevonat hosszú ideig tart.

  Hogyan válasszuk ki a zománcot?

  A fürdő zománcozására szolgáló készítmény minősége a jövő bevonatának tartósságától és tulajdonságaitól függ. Ezért, amikor kiválasztja, figyelmet kell fordítania néhány funkcióra:

  Keményítő színe

  A zacskó a tálca helyreállításához kétkomponensű, esetenként háromkomponensű készítmény formájában jön létre. Az egyik komponense egy keményítő, amely hozzáadódik az oldathoz. Adja meg a színét. Ha a keményítő sötétvörös, barna vagy sötét sárga, nemkívánatos árnyalatot adhat a kész bevonaton.

  A készítmény alkalmazása

  Az önelégtelenedési megoldásokat ecsettel, hengerrel vagy szórással lehet alkalmazni. Az utóbbi lehetőség aeroszolos dobozként kapható. Annak ellenére, hogy zománc a fürdésre, jobb, ha nem szabad nagy felületen dolgozni.

  Ideális kis hibák helyreállításához, de ha az egész tálra kerül, akkor nem egyenletes színt kap. Annak érdekében, hogy az öntöttvas fürdő zománcozását saját kezével végezzék, a legjobb, ha ecsettel történő alkalmazásra szánt kompozíciót használunk.

  Zománc árnyék

  A helyreállításra alkalmas készítmény bármilyen színben színezhető. Ebből a célból speciális tészta. Zománcba csomagolhatók vagy külön-külön értékesíthetők. A szakértők figyelmeztetnek arra, hogy a bevonat hangja vizuálisan függ a helyiség megvilágításának mértékétől.

  Ezért kívánatos a kívánt zománc hang kiválasztása a helyiségben, ahol a berendezést telepítették.

  Teljes készlet

  Az önmelegedési készletnek más lehet a készlete. A legjobb, ha a kétkomponensű zománc és színező paszták mellett egy speciális eszköz is van a tálca helyreállításához.

  Zománcvegyületek - Márka felülvizsgálata

  A polcokon a zománcok választéka elég széles. Leggyakrabban az önelokásnál az ilyen kompozíciók kiválasztása:

  Epoxin 51 vagy Epoxin 51C

  Kétkomponensű, különösen vastag készítmények, amelyeket csak ecsettel alkalmaznak. A zománc különleges szerkezete lehetővé teszi, hogy sima, sima bevonatot kapjon foltok nélkül. A vastag megoldás jól kicsi hibákat kitölt a bázisban: karcolások és repedések.

  A szerkezet két nap alatt teljesen megköt. Biztosított alkalmazás esetén a gyártó legalább 9 éves üzemeltetési garanciát vállal.

  Készül a rendházból

  Népszerű kompozíciók, "Fantasy" és "Svetlana" néven. Csak egy teljes készletben különböznek egymástól. A kétkomponensű zománc, amely a készlet része, ugyanaz. A tál felületére ecsettel vagy hengerrel lehet felhordani. Csak önmagától zománcozásra használják, ezek a megoldások nem működnek.

  Reflex 50

  A Tikkurila által gyártott, szakmai munkához szánt kompozíció. A kétkomponensű epoxi zománc az analógjaitól folyadékkonzisztencia mellett különbözik, ami bonyolítja a munkát ezzel az anyaggal. A tálca felületén minőségi bevonat készítéséhez a zománc legalább négy rétege egymás után kerül alkalmazásra.

  Ebben az esetben az előző rétegnek teljesen száraznak kell lennie. Így legalább hét napig szüksége van a Reaflex fürdőfürdő zománcozására. Az eredmény azonban megéri.

  Útmutató önmelegedéshez

  1. szakasz - előkészítő munka

  Miután kiválasztottam a megfelelő összetételt, elkezdhet dolgozni. A zománcozás otthoni alkalmazása egyszerű, de időigényes. A végrehajtás érdekében elő kell készíteni:

  • Az a szerszám, amely eltávolítja a régi zománcot. Ez lehet bolgár, de a legkényelmesebb egy speciális fúvókával működő fúróval dolgozni csiszoló kerék formájában.
  • Zsíros zsírtalanító oldat, a hétköznapi szóda alkalmas az előállítására.
  • Kapacitás, amelyben a zománc hígításra kerül. Legjobb két fél literes üvegedényt venni.
  • Kemény lapos ecset. Optimális, ha szélessége legalább 7 cm, és a sörték természetesek.
  • Fecskendõ vagy mérõedény a pontos dózis eléréséhez.
  • Oldószer 646. Szükség lehet a zománc fluiditásának javítására.
  • Munkaruházati készlet, melynek tartalmaznia kell gumikesztyűt és légzőkészüléket a légzőszervek finom porból és mérgező füstökből való védelmére.

  Annak érdekében, hogy a zománc jól tapadhasson az alaphoz, rendkívül fontos az előkészítő munka megfelelő elvégzése. Kezdjük azzal, hogy a tál felszínét levágjuk a régi zománcról. Az eljárás megkezdése előtt célszerű a felületet zsírtalanítani, hogy a zománcon lévő zsírfilm ne okozzon csúszást a köszörűkeréknek.

  A szódabikarbónát meleg vízben oldjuk fel, hogy a szuszpenzió kiderüljön. A kapott készítményt bőségesen dörzsöltük, vízzel előmelegített tálban. Hagyja néhány percig, és forró vízzel öblítse le.

  Most folytathatja a sweepet. Ha nem kevered össze nagy mennyiségű porral, használja a darálót. Azonban célszerűbb egy fúróval dolgozni. Óvatosan távolítsa el a régi zománcot csiszoló fúvókával.

  Munka előtt ne felejts el viselni a nadrágot és a légzőkészüléket, mert sok lesz a por. Az ajtók a szobában jobb függöny nedves lapok.

  A munka végén levesszük a porról a fürdőt, és újra zsírtalanítjuk a tál felületét. Ezt a szóda megoldást használjuk. Kívánt esetben bármilyen oldószert vagy alkoholt alkalmazhat.

  Van egy másik módja annak, hogy előkészítse a tálat a festéshez, de nem ad a legjobb eredményt. Nedvesítsük meg a fürdő felületét vízzel, és vegyünk egy csomagolóanyagot olyan abrazív mosószerrel, mint a Pemolux por. Szabadon öntsük szivacsra és tisztítsuk meg a berendezés falát. A fürdőben a bankoknak körülbelül egyharmadát kell megtenni, többet tehet.

  Ezután a por levétele nélkül levesszük a csiszolópapírt és elkezdjük tisztítani a zománcot. A tálca teljes felületét feldolgozzuk. A munka végén lemossuk a port és a tisztítószert, zsírtalanítsuk fel a felületet.

  A fürdő zsírtalanítása után ismét lemossuk és alaposan megszárítjuk. Használhat épületszárítót, mivel in vivo a szárítási folyamat elég hosszú lesz. Különösen gondosan szárítsuk meg a lefolyó lyuk körül elhelyezkedő felületet.

  A folyékony akril helyreállításával ellentétben a zománcozás során nem szükséges vízelvezető telepítése, ezért különös figyelmet fordítanak arra, hogy nincs benne víz.

  A fürdő felületén lévő zsetonokat gittal kell kezelni. A legjobb, ha ilyen célra poliészter gépjárműveket használunk, amely 15-20 perc alatt megreped. A vakolt felületet finom csiszolópapírral megtisztítjuk, eltávolítjuk a port és zsírtalanítjuk acetonnal.

  Annak megakadályozására, hogy a víz ne kerüljön a zománcba, ami elfogadhatatlan a kikeményedéskor, a keverő, a csaptelepek és a zuhanyzó műanyag zacskókba helyezhető, amelyek biztonságosan rögzítve vannak. A beépítési szalaggal ragasztjuk a tál éleit, és filmmel vagy papírral fedjük le a padlót a fürdő közelében.

  2. szakasz - a kompozíció elkészítése

  A zománcot közvetlenül a használat előtt fel kell hígítani, amikor az összes előkészítés befejeződik és a fürdő készen áll a festésre. Ez annak köszönhető, hogy a készítmény gyorsan megkötődik a levegőben.

  Annak ellenére, hogy a címke leggyakrabban azt mondja, hogy a festéket a felhordás után egy órával, a gyakorlatban 45-50 perccel később fel kell használni a hordozóra. a kompozíció túl vastag, és nagyon egyenetlenül esik a felületre.

  Ezért javasolják szakértők a zománcos részek hígítását.

  A készítmény elkészítéséhez mérje ki a megfelelő mennyiségű zománcot, és öntsön egy tartályba. Keményítőt adunk hozzá és az oldatot 10 percig keverjük, majd alaposan összekeverjük az alkotóelemeket. A bázis és a keményítő arányát az utasításból vettük, amely feltétlenül a zománchoz van kötve.

  Ha a készítmény túlságosan vastag, 646 oldószerrel hígítható, vagy 1: 1 arányban acetonnal kevert etil-alkoholt használhat.

  Tudnia kell, hogy az adalékanyag mennyisége nem haladhatja meg a teljes oldat tömegének 10% -át. Egy másik árnyalat. Így csak az Epoxin 51 hígítható, az összetétel nem adható az 51C jelzésű zománchoz. Mivel ezek a kompozíciók elég vastagok, meg kell próbálnod gyorsan alkalmazni őket a tálba, hogy ne essenek még inkább a levegőbe.

  Ez az epoxigyantával való munka nehézsége. A készítmény második részét közvetlenül az első réteg alkalmazása után is előállítjuk. Ebben az esetben nincs adalékanyag.

  3. színpad - festeni a tálat

  Kezdjük helyreállítani a régi öntöttvas fürdőt. Vegyünk egy kefét, zománcba merítjük és több függőleges csíkot hajtunk végre, amelyeket gondosan dörzsölünk vízszintes lökéssel. Így csökkenthetjük a foltok számát.

  Ha mégis megjelennek, a munka végén egy vékony ecsetet viszünk és finoman "húzzuk fel őket". Az új kefe a szőrzetet a festett felületen hagyhatja. Ha igen, vegye be a varrótűt, és óvatosan vegye le őket a zománcból.

  Óvatosan festse át a fürdő teljes felületét, és próbálja meggyőződni róla, hogy a festék egyenletesen legyen felhordva. A munka minőségét ellenőrizzük: a felületnek ugyanolyan színűnek kell lennie, nem lehetnek foltok és "nemprokrák". Elkészítjük a zománc második részét, és tegyük a tálba.

  Várja meg, amíg az első réteg megszárad. Az epoxi zománc nedvesre nedvesre kerül. Ismét ellenőrizzük a festészet minőségét és "kifeszítjük" a lehetséges csepegéseket, hogy sima fényes felületet kapjunk. A munka végén 2-3 napig bezárjuk a fürdőszobát, hogy a zománc teljesen keményedjen.

  Példa a szakértők munkájára: videó

  Az öntöttvas fürdő zománcozott felületét otthon lehet helyreállítani. Az eljárás körülbelül három órát vesz igénybe, és egy hétre lesz szüksége a kompozíció teljes száradása érdekében. Ezután a szaniter berendezések tányérja kellemes, hófehér felületű szemmel fogja a szemet.

  Nyilvánvaló, hogy az új zománc kissé eltér attól, amelyet a gyárban levő tálra alkalmaztak. Az alkalmazás és a működtetés szabályainak szigorú betartásával azonban körülbelül 10 évig fog működni, amely után frissíthető.

  Így a tulajdonos képes lesz olyan jelentős összeget megmenteni, amelyet az új berendezések beszerzésére és beszerelésére kell fordítani, és elkerülni a régi öntöttvas fürdő lebontása során elkerülhetetlen javításokat.