Legfontosabb > Tervezés

Kerámia csempefesték: a csempe frissítésének gyors módja

Ha a régi bélés csúnya lett, és csak azért, mert nem működik a kerámia burkolatok tisztítására, a bevonat tökéletes cseréje nélkül is frissíthető. Ezenkívül az ilyen módszereket néha a tervezők használják a festéshez és egyedi mintázatot hoznak létre a lapon.

Festse a csempe többféleképpen:

 • Festék csempe és üveg (ólomüveg). Alkalmazható előkészítés nélkül közvetlenül egy sima felületre. Általában egy kontúrt alkalmaznak először, majd egy akril háttér fest. A magas ár miatt érdemes csak díszítő hatásként használni. Alternatívaként vinil matricákat is használhat.
 • Epoxi festék. Nehéz megtalálni az eladást, és többet költ.
 • Latex vagy olajfesték. Előzetesen speciális primert kell alkalmazni, például a Tikkurila Otexet.

Gyors cikk navigáció

Előkészítő munka

A burkolat festése előtt távolítsa el a cementragasztó maradványokat és a felesleges habarcsot a felületről csiszolóanyagokkal. A leesett csempe ragasztós ragasztóval vagy folyékony körmökkel van ragasztva, és teljesen megszáradnak. Ha elveszett, cserélheti őket különböző színű csempékkel. A csempéket is cserélni kell.

Ragassza be a régi csempeit a helyére és dörzsölje a varratokat

Próbáljon egyenletes távolságot tartani a varratok között műanyag keresztezésekkel vagy illeszkedésekkel a varratokba.

A felületet aceton, alkohol vagy oldószerrel zsírtalanítják.

A Tikkurila Otex alapozót rövid nap-hengerrel alkalmazzuk és 12 órán át hagyjuk száradni. Fehér színe van, így részlegesen segít elrejteni a textúra régi színét.

Primer Tikkurila Oteks

festmény

A csempe festéket több rétegben alkalmazzák, hogy teljesen elrejtse a régi mintát és egyenletes színt kapjon. Csak új réteget alkalmazzon, miután a régi teljesen száraz.

Az első réteget fehér alapon alkalmazzuk

A szalagot egy díszítés létrehozásához csak egy alapfesték réteg alkalmazása után kell ragasztani. A legegyszerűbb módja annak, hogy geometrikus mintázatot hozzon létre.

Száradás után a festékszalag eltávolítható.

A videó az olajt zománcozás festményének eredményét mutatja be a konyha kötényén fehér és piros díszítéssel:

A varratokat egy speciális csempejelölő (Edding 8200, PUFAS FRISCHE FUGE festék) segítségével lehet festeni.

Stencil használata

Lenyűgöző hatás érhető el, ha kész sablonokat használ. Az alábbi képen egy fehér csempe kötény díszítés látható.

következtetés

Nem szabad várni, miután a festés hosszú idő alatt hűvös eredményt hozott, mert egy festékréteggel együtt a csempe elveszíti számos fontos tulajdonságát. A díszítő réteget már nem védi a máz. Nehéz lesz megmosni, gomba és penész formálódhat rajta, a varratok ugyanolyan színűek lesznek, idővel a festék elkezd hámozni. Nem javasolnám, hogy egy hasonló csempe javítást végezzen a fürdőszobában, külön igény nélkül, biztonságosabb lenne a bélés cseréje.

Zománc kerámia burkolólapokhoz

Természetesen új csempet vásárolhat, de ha a régi is jól megőrzött, akkor miért nem másképp festeni otthon, és pénzt spórolni a szakemberek vonzására? Lehet, hogy talán vágyakoznak arra, hogy a csempebe rakja a mintát vagy a mintát? A saját kézzel festett kerámia burkolólapok lehetőséget nyújtanak a belső tér részleges felújítására, hogy szabadon engedjék képzeletét, megtanuljanak valami újat és élvezzék a kreatív folyamatot. A kerámia burkolólapok festéséről, hogyan és mit kell festeni.

Hogyan kell festeni a kerámia burkolólapokat otthon? A festék kiválasztása.

Felkészülés közben ügyeljen arra, hogy nem minden festék alkalmas kerámiákra. A festék kiválasztása valóban nagyon fontos pillanat. Igen, a szín nem játszik kicsi szerepet, de még mindig a legfontosabb az, hogy válasszon egy festéket az anyag típusától függően, amelynek felszínén egy vagy másik festék és lakk bevonatot alkalmaznak.

A kerámia burkolólapok otthon történő festéséhez latex, olaj és különösen epoxi festékek, beleértve a speciális festékeket kerámia burkolatokhoz. Mindezek a festékek értékesítésre kerülnek, beleértve a festékeket a kerámiák és az üveg számára. Fő jellemzője az, hogy nagy tapadásúak és egyenletes felületen is tartanak, ami nem szükséges előpolírozni. A legalkalmasabb az otthoni aeroszolos festékszórásos permetezők számára. Ők tetszenek azoknak, akik nem tudják, hogyan működik jól az ecsetek, és még a kezdő is kap jó eredményt, anélkül, hogy csepegés és folyik. A festékszórással nem kell további szerszámokat és berendezéseket, különböző ecseteket, festéktálcákat stb. Vásárolni.

A kerámia bevonatok spray-festékek előnyei:

1 Könnyen alkalmazható. Az aeroszolos csomagolásnak köszönhetően a festék gyorsan és egyszerűen a felületen nyugszik: csak 20-30 másodpercig rázza fel a festékszóró festékkazettát, és sima, egyenletes mozgással 20-25 cm távolságban szórja meg tartalmát a felületről. Ez az egyszerű szabály segít elkerülni a nemkívánatos csepegéseket, és így egy sima, gyönyörű felületet kap.

2 Gyorsan szárad. Miután ma kerámia lapkát festett a ház körül, egy nap alatt képes lesz a frissített tárgyat működtetni.

3 Megbízható. A tartós bevonat hűségesen szolgál majd legalább 5-7 évig, különösen akkor, ha epoxi festéket használt.

4 Gazdaságos. Az aeroszolos csomagolásnak köszönhetően a szórófesték sokkal gazdaságosabb, mint a konzervdoboz.

5 Teljesen sima felületet biztosít!


Mit kell festeni a saját kerámia lapjait?

- spray-zománc, amelyet kifejezetten festésre terveztek

- ha hagyományos festékhengereket, keféket, festéktálcákat használ

- védőkesztyűt és maszkot vagy védőszemüveget

- újság vagy borító film, valamint papírszalag (maszkoló szalag)

- víz, mosószer és fém szivaccsal

- oldószert vagy fehér szellemet a felület zsírtalanításához

- finom csiszolópapír

- Opcionális: ha mintákat vagy mintákat alkalmaz a lapkához, akkor sablonokat kell megadnia

Step by Step csempe kerámia csempe

Step_1 Kerámia burkolólapok tisztítása. Fém szivaccsal és tisztítószerrel alaposan öblítse le a festeni kívánt teljes felületet. Így könnyedén megszabadulhat a piszoktól, és még kissé képes lesz a csempe csiszolására. Ügyeljen arra, hogy ecsettel alaposan megtisztítsa a varratokat, hogy megszabaduljon a szennyeződéstől, a penésztől és a gombáktól.

2. lépés Csiszolás. Ha nem epoxigyanta festéket, hanem zománcot vagy zománcot használ, azt javasoljuk, hogy a festett kerámia felület könnyű csiszolásával időt takarítson meg, hogy jobban tapadjon a festék az anyaghoz.

Step3 Zsírtalanítás. Csiszolás után mossa le a falakat meleg vízzel, szárítsa meg és zsírtalanítsa fehér szellem, aceton vagy speciális zsírtalanító folyadékkal

4. lépés Festés előkészítése. Papírszalaggal és fedőfóliával (újság) fedje le az összes olyan felületet és tárgyat, amelyet nem szabad festeni. Ha képet vagy mintát alkalmaz, gondosan rögzítse a sablont.

5. lépés Primer. Az otthoni alapozás lehet ecsettel vagy aeroszol spray-doboz alkalmazásával. Ez utóbbi módszer segít elkerülni a foltokat és az anyag gazdaságosabb felhasználását.

6. lépés Festés. Annak érdekében, hogy minőségi módon festse a kerámia burkolólapokat a saját kezével, jobb, ha festékszóró festéket használ a kerámia bevonatokhoz. Rázza fel alaposan az üveget 20-30 másodpercig, hogy jól keverje a festéket. A festéket lassan, 20-30 cm távolságban permetezze át a felületen.
Reggel, ha a szokásos festéket választotta, karba öntsön egy habszivacsot. Ezzel a festéket vékonyabb rétegben alkalmazza, és nem hagyja el a csíkot.
Mindkét esetben ajánlott 2-3 réteg festéket alkalmazni, figyelembe véve a szabályt: a következő réteg alkalmazása nem korábban, mint az előző szárazon. A szárítási idő a festési utasításban található meg.

Lakkozás. A csempe festése és végső száradása után javasoljuk egy lakk bevonatot. A legjobb, ha akril lakkot használ, fényes vagy matt. Ez biztosítja a színmélységet és védőbevonatot hoz létre, amely védi a festett kerámia felületet a sérülésektől.

Mit keres a kerámia lapok festésénél?

1 A csempe közötti varratok festése mindenki számára ízelítő. Ha azonban úgy döntött, hogy a kontrasztot játssza, és máshogy festesse a habarcsot, készüljön fel a gondos és tartós munkára, mert annak érdekében, hogy a varratok is legyenek, ragasztóval vagy szalaggal kell ragasztani.

2 Amikor bevonja a kerámia burkolólapokat, vegye figyelembe, hogy az olaj alapú lakk sárga színű lehet, ami nem történik akril lakkal vagy vízalapú lakkal.

Figyeljen arra, hogy a primer nem tartalmaz kvarcot.

4 darab festőszalagot csak egyszer használnak. Az ismételt ragasztás megpróbálása ismét azt eredményezi, hogy csak a csempe új részével maszatolja a festéket.

Ha kreatív személy vagy, akkor a festetlen lapok vászonja megjelenik előtted a kreatív ötletek megvalósításának helyeként. A legegyszerűbb dolog, amit megtehetsz, festeni saját kerámia csempe más színű. Ha valami eredetiet szeretne készíteni, használja a képzelet és a kreativitást, akkor valószínűleg nem tud normál festményt készíteni, valószínűleg az eredeti mintákkal vagy rajzokkal szeretne díszíteni a lapkát, például egy sablon használatával. Ezenkívül számos lehetőség van kerámia burkolólapok festésére: festés ecsettel és szivacs, festés festéssel, szerszámokkal és kaparókkal.

Amint látható, a kerámia lapok festése nem csak javítás, hanem kreativitás is. Nyugodtan menjen le a feladathoz és a saját tapasztalatainál győződjön meg arról, hogy ez egyáltalán nem nehéz, és az eredmény érdemes időt és munkát!

Ha ez a cikk hasznos volt neked, kérjük, értékelje (az oldal tetején). Köszönöm!

Ha ez a cikk hasznos volt neked, kérjük, értékelje (az oldal tetején). Köszönöm!

Az oldal látogatóit leggyakrabban az online áruház választja:

Festék kerámia burkolólapokhoz

Festék (zománc) - egy többkomponensű termék, amely kötőanyagból (alap), pigmentből, oldószerből és töltőanyagból áll. A kötőanyagtól függően a festék- és lakk bevonatok alkidra, epoxára, olajra, akrilra, nitrocellulózra stb. Vannak osztva.

Mi ez a cikk?

A festékanyag (festékanyag) kiválasztása kerámia lapok festéséhez

Kerámia burkolólapok festéséhez szükséges festékanyag megvásárlásakor figyelembe kell venni fizikai-kémiai tulajdonságait, a bevonat alkalmazási feltételeit és további bevonását. Minden szükséges információ megjelenik a termék csomagolásán. A hazai gyártók, valamint a FÁK országok gyártói a gyakorlatban olyan kódolást használnak, amely segíti a vevőt a festék kiválasztásában.

A kódolás elején a festékanyag típusát jelzik - festék, zománc, primer stb. Ezután a kötőanyagot (GF - glyphthalic, PF - pentaphthalic, SC - nitrocellulose MA - oil, AK - polyacrylate, AC - alkyd acrylic, EP - epoxy stb. Ezután a betűkód után egy digitális kód található, amelyben az első számjegy a festék fizikai-kémiai állapotát jelzi:

 • 1 - időjárásálló (külső használatra)
 • 2 - korlátozott időjárási viszonyok (belső használatra)
 • 3- konzerváló festékek
 • 4 vízálló
 • 5- Különleges zománcok és festékek
 • 6- olaj- és benzinálló
 • 7- kémiailag ellenálló
 • 8- hőálló
 • 9 - elektromos szigetelés és elektromosan vezetőképes.

A vevő számára a következő adatok nem tartalmaznak semmilyen információt.

Példa: a "GF-115 zománc piros színű" titkosítás azt jelenti, hogy GF alapú alkid zománc glüftális alapon, "1" külső használatra, piros színben, 15 - gyári szám.

A külföldi gyártók festékeinek és lakkainak csomagolásán nem használják ezt a kódot. Ezért tanácsosnak kell fordulnia az eladóhoz.

Festékek típusai kerámia lapok festéséhez

Olajfesték

Az olajfesték csempe (MA) - a leginkább megfizethető lehetőség festeni csempe. Ecsettel, hengerrel, spray-vel felhordható. A festék száradási sebessége több mint 24 óra, és függ a kötőanyagként használt festékolaj (olaj) típusától, a pigment típusától és a szárítási hőmérséklettől. Az olajfestékeken alapuló bevonatot alacsony keménység és alacsony vízállóság jellemzi, amely alkáli anyagoknak (szóda, mosószerek stb.) Való kitettségét lassítja. Ez a fajta bevonat ajánlott a csempék festésére a helyiség falán.

Figyelem! Az olajfestékeken alapuló bevonatok rövid élettartamúak, időben repedések jelennek meg rájuk.

Alkid zománc

Az alkid zománcok viszonylag olcsó termékek. Az alkid-zománc bevonata az olajfestékeken alapuló bevonatokhoz képest nagyobb időjárási ellenállással, mosó- és ásványi olajokkal szemben ellenálló. Nagy keménységgel, fényességgel és nedvességállósággal jellemezhetők. Ellenállnak a -50 és +60 ° C közötti hőmérséklet-változásoknak. Az ilyen bevonatok védő tulajdonságait 4 évig megőrzik. Az alkid zománcokat kolofóniás hozzáadásával a padlózat burkolatának festésére használják.

Pentafáliás és gifftális zománcok

A pentafáliás és gifftalikus zománcok (PF, GF) hasonló tulajdonságokkal rendelkeznek, és a leggyakoribbak a kerámia lapok festésére használt alkidzamélek. Ezek közé tartozik a GF-115, a PF-115 és a PF-266. A GF-115 és PF-115 zománc a magas időjárásállóság miatt kültéri használatra készült. A PF-266-ot csak beltéri festéshez használják, de a bevonat nagy keménységének köszönhetően a padlón kerámiák festésére ajánlott zománc. Javasoljuk FL-03-К, 138, FL-ОЖЖ alkalmazását a zománcok alapozójaként.

Nitro festék

Nitroenamel (Nitrokraska) (NC) nitrocellulóz lakk alapján készül. Ez a festék kerámia burkolatokhoz tartozik az olcsó festékek és lakkok szegmenséhez, magas szárítási sebességgel (10-30 perc) szobahőmérsékleten. Javasolt nitroenamelt alkalmazni a csemperagra porlasztóval, ecseteléskor gyors száradás következtében elszíneződhet és egyenetlen lehet. Nagy keménységének köszönhetően a festéknek alacsony a rugalmassága, ami a festett felület fizikai hatása miatt forgácsolódik. A nitro zománcok használatának egyik előnye a kialakult bevonat nagyfokú sima és spekuláris jellegű. Beltéri és kültéri festéshez is használható.

Ha egy csempe nitro festéssel fest, nedves helyiségben fehéres festék jelenhet meg a festéknél.

Figyelem! A Nitroemal mérgező és tűzveszélyes, ezért a munkát légzőkészüléken és jól szellőző helyen kell végezni.

Akril festék

Az akril festékek (vízalapú csempefestékek) a legnépszerűbb festékek a kerámia lapok festéséhez. Ezek közé tartoznak a poliakrilát (AK) és az alkid-akril festékek (AC). Hátrányuk a magas ár az alkid zománcokhoz és olajfestékekhez képest.

Az alkid festékek nagy nedvességállósággal és időjárásállósággal rendelkeznek. Antiszeptikumokat, például Penotexet adnak hozzá bizonyos festékfajtákhoz, ami megakadályozza a penész megjelenését a festett felületeken.

Beltéri és kültéri festésre is alkalmas.

Az akrilfestékek a magas páratartalmú helyiségekben (kád, kád, szauna, uszoda, stb.) Történő festéshez használhatók. Színes és fényes festékkel különféle színekben kapható.

Festék az üvegen

Díszítő képek (rajzok) alkalmazása a csempere az úgynevezett festékkel az üvegen. A szilárd festékfelületekhez való felhasználás a magas költségek miatt nem praktikus. Az üvegen lévő festékek tökéletesen össze vannak kapcsolva egymással, megtartják a színek fényességét és az árnyalat kontrasztját, ellenállnak a nedvességnek. Az ilyen festék szárítási sebessége 3 óra. A kép rajzolása után javasoljuk, hogy a tetejére egy védő réteget tegyen fel.

Epoxi zománc

Epoxi zománcok (EP) - az ezeken alapuló bevonatok nagy teljesítményű speciális célú bevonatoknak tulajdoníthatók. A lapok festésére ajánlott, ha olyan tulajdonságokat kell biztosítani, mint a mechanikai igénybevételnek való ellenállás; lúgokkal, oldószerekkel és kőolajtermékekkel szembeni ellenálló képesség; vízálló, ellenáll az időjárásnak; dielektromos; tűzállóság.

Ezek a bevonatok nagy dekoratív tulajdonságokkal rendelkeznek, ellenállnak a kopásnak, a magas hőmérsékleteknek és az elektromosságnak. 6 évig megőrzik védő tulajdonságukat.

Rust-Oleum Speciális TubTile Frissítő Kit / Rust-Oleum Speciális Tubtyl Frissítő Kit Zománc fürdéshez és cseréphez

A fürdők és csempe kétkomponensű festéke ötvözi az akril gyantát és az epoxi kompozíciót, ami kiváló védelmi elem a fürdőszobai szaniterek, zuhanyzók, csempék, mosdók és mosdókagylók feldolgozásához és festéséhez. A fürdő és a csempe festése megakadályozza a penész és penész kialakulását, kiváló fehérséget és elrejtést eredményez. Vásároljon fürdőt és csempefestéket mostantól, és hosszú évekig biztosítsa a fürdő hófehér megjelenését.

A fürdők és csempék modern festéke kiváló megoldást kínál a vízvezeték helyiségek és helyiségek feldolgozására. Most nem kell eldobnia a szójás régi fürdőszobáját, amelyet nem tisztíthat tisztítószerrel és kefével. Végül is, amikor a fürdőszobát vagy a cserépet megtisztítjuk, a felület megsérül, és a fürdőből és a csempeből származó védő zománcot töröljük, és más szennyező anyagok még jobban behatolnak a fürdő és a csempe szerkezetébe. Megkezdődik a gomba és penészképződés a felületen. Ezért a fürdők és csempék zománc nagyszerű módja a fürdőkád nehézségeinek kezelésére, és hosszú évekig megbízható védelmet nyújtanak a penész és a penész ellen. Miután a TubTile Rust Oleum Specialty festette fürdőszobai zománcát fürdésre és csempékre, már nem kell mosni és dörzsölni a fürdőszobát klórral ellátott tisztítószerrel. A fürdőszobája mindig fehér és fényes lesz minden további erőfeszítés nélkül. Ezenkívül a TubTile Rust Oleum Specialty fürdőszobák és csempék zománcja két színben létezik: fehér és finoman mandula. A TubTile Rust Oleum Specialty fürdőfestéket egy ecsettel vagy pisztollyal ellátott hengerrel lehet festeni, a zománc további szárítása nem szükséges. A fürdők és csempe zománc egy modern és konstruktív megoldás a szobák és háztartási tárgyak helyi festésére.

Készítsen egy fürdőszobát vagy cserépet a festéshez. Hajtson végre minden repedést és lyukakat a felületen, távolítsa el a régi szilikon és a látható szennyeződést. Várja meg, amíg a fürdőszoba vagy a csempe száraz, majd elkezdheti festeni az első réteget. A rétegek közötti szünet körülbelül 30 perc. A festékfogyasztás legfeljebb 3 m².
A fürdők és csempe festékkészlete az alap A bank és az alap B bankok két komponenséből áll. A Base A bankot az alap B edényhez kell keverni, és egy fa botot kell keverni. Miután a festéket a fürdőkhöz alkalmazta, várnia kell, amíg az anyag teljesen megszárad, 3 napig tart.

Megjegyzés: a fürdőkád és a csempefesték szaga van, ezért használjon maszkot és kesztyűt az Ön kényelme érdekében.

A "Festékek itt" üzletláncunkban mindig megvásárolhatja a TubTile Rust Oleum Special Bath zománcot és a csempe a kívánt mennyiségben és vonzó áron!

Hogyan válasszunk lakknak vagy festéknek kerámia burkolólapokat, használati utasításokat és biztonságot

A kerámia lapok lakkja egy második életet adhat egy régi falburkolatnak vagy unalmas, kopott padlóburkolatnak. Nem sok ember tudja, hogy a kerámiaépítés festhető, művészileg díszített és lakkozott, és ez egy nagyszerű módja annak, hogy megvédje a felületet a háztartási szennyezéstől, a karcolódástól és a nedvességtől. Próbáljuk kitalálni, hogy minden festék és lakk alkalmas-e ezekre a célokra.

A lakk és a festék műszaki jellemzői, összetétele és terjedelme

Nyilvánvaló, hogy az első edény, amely természetes vagy szintetikus gyanták oldatával jött létre, nem alkalmas kerámia alkalmazásra. Ehhez az építőipar különleges összetételű termékeket készített.

Az építési lakkok olyan szintetikus és természetes gyanták olyan oldatai, amelyek hajlamosak filmképződésre, vízben vagy szerves vegyületekben. A kerámia felületek bevonásához használja:

 • poliuretán lakkok (uretánpolimerek oldatai alifás oldószerekben);
 • akril lakkok (vízben oldott akril diszperziók).

Ezek folyékony, színtelen folyadékok, alacsony szilárdanyag-tartalmú folyadékok, amelyek védik a kerámiát és a csempe közötti ízületeket a szennyeződéstől, nedvességtől, poról, mechanikai és kémiai károsodástól.

 1. megkönnyíti a csempézés gondozását;
 2. megakadályozza az elhalványodást;
 3. növeli a kép fényességét és kontrasztját.

E bevonatok alkalmazása nem korlátozódik önmagában a kerámiára. Az akril és a poliuretán lakkok tulajdonságai lehetővé teszik tégla, vakolat, természetes kő, padlóburkolatok alkalmazását.

A rossz állapotban esztétikai okok miatt a csempefestés szükséges. A kerámia burkolólapok védőbevonattal vannak bevonva, így összetétele nem rendelkezik olyan szigorú követelményekkel, mint a lakk. Egy szép bónusz az egyes márkák vízszigetelő tulajdonságai.

A teljes vagy részleges színezéshez, valamint a kézi felhasz- náláshoz a művészi mintázat a csempére alkalmas:

 • alkid zománc;
 • poliuretán (latex) festékek;
 • festék olaj és epoxi alapon.

A kerámia burkolólapok akrilfestékekkel való festéséhez elegendő csak alaposan lemosni és alaposan kiszáradni. A festék felhordása előtt a felújítandó felületet oldószerrel zsírtalanítják.

A lakk lehetővé teszi a tompa textúrájú, matt, nem fényezett bevonatot, hogy fényes és fényes legyen, és a festék javítja a kerámia üvegezésű csempeburkolatok felületét.

Hogyan válasszunk?

Az olaj, latex és epoxi festékek alkalmasak a kerámia burkolólapok folyamatos festésére. Ebben az esetben egy speciális primer réteget alkalmaznak a felületen. Jobb, ha egy akril alapra specializált festett üveg festéket alkalmaznak, kifejezetten üveghez és kerámiához.

Mielőtt a kerámia burkolólapokat a fürdőszobába festenék, a szakemberek javasolják, hogy távolítsák el a régi habarcsot, és cseréljék le egy hermetikus, nedvességálló anyaggal.

A védő lakk kiválasztása során figyelni kell a következő mutatókra:

 1. vízzárás;
 2. fényességi fok (lehet matt, félig fényes, félig fényes, fényes és magas fényű);
 3. szilárdanyag-tartalom;
 4. az emberi egészség és a környezet veszélyeztetettségének osztályozása;
 5. szerves illékony anyagok tartalma;
 6. az anyagfelhasználás a feldolgozáshoz 1 m² felület (minél alacsonyabb a fogyasztás, annál drágább a lakk a csempe számára);
 7. szárítási idő (üzemkész állapotban).

A kerámia burkolólapokhoz való alkalmazásra vonatkozó utasítások

A kerámia lapok festése előtt kemény kefével és tisztítószerrel kell mosni. Különös figyelmet fordítanak a varratokra. Ha a felület állapota gyenge, a csempe finom szemcsézett papírral csiszolható.

A sikeres helyreállítási munkák előfeltétele - a díszítőlapok minden egyes szakaszát az alkalmazott réteg alapos kiszáradásával kell kitölteni.

A szennyeződés és por eltávolítása után elindíthatja a helyreállítási munkát:

 • egy szálmentes szalvétát és egy speciális oldószert használva a csempe felületének zsírtalanítására;
 • primer alkalmazására;
 • habos felületű görgővel a csempe festésére (az eljárás sarkai és nehezen elérhető helyek festékkefével);
 • egy vékony, egyenletes réteggel védő lakkot kell alkalmazni (a padlón történő munkavégzéskor a kompozíció puha ronggyal alkalmazható).

A kerámia burkolólapok festése manuálisan, vagy kész szög segítségével történik. Gyönyörű, nagy részletességű rajzokat lehet felhasználni újrafelhasználható ipari sablonokkal. Az ilyen formáknak van egy ragasztóanyaga, amely megakadályozza a festék elterjedését és a sablon véletlen eltolódását.

Sok érdekli, hogy lehet-e festeni a kerámia burkolólapokat a konyhában, ahol különösen nagy a zsírral, a korommal és az élelmiszer maradványokkal való szennyeződés valószínűsége, és a csempézett kötényt gyakran meleg gőznek teszi ki. A szakértők szerint megengedett, mert a kerámia védő lakk filmje ellenáll a mosásnak és a tisztítószereknek.

balesetvédelmi

Mielőtt festeni és csempeburkolatot készíttetne a lakkal, tanulmányoznia kell az ilyen típusú munkákra vonatkozó biztonsági előírásokat. Annak érdekében, hogy elkerüljék a por és a szemek szennyeződését az előkészítő őrlési szakaszban, légzőkészüléken és védőszemüvegen kell dolgozni.

Még vízalapú festékek és lakkok használata esetén is ajánlott a festés és lakkozás:

 1. szellőző helyeken;
 2. gumikesztyűben;
 3. távol a hőtől és a nyílt lángtól.
 • füst a helyreállítás során;
 • dobja el a festékek maradványait a csatornába.

A kézzel, szerszámokkal és ruhákkal bevont festék speciális oldószerrel távolítható el.

Szükséges anyagok és eszközök

A festés kerámia burkolólapokhoz a következő eszközök és anyagok szükségesek:

 1. tisztítószivacsok, szalvéták és tisztító kefék;
 2. folyékony zsírtalanítószer (oldószer, technikai alkohol, aceton);
 3. primer;
 4. csiszoló háló, finom csiszolópapír;
 5. gumikesztyű;
 6. légzőkészülék;
 7. kefék, görgők;
 8. speciális lakk festék és lakk;
 9. maszkoló szalag;
 10. stencil;
 11. festék és védő lakk.

A csempe művészi festése professzionális eszközök segítségével történik: grafit ceruza, ecset, palettás kések, airbrush (festék spray). Ez egy olyan lenyűgöző folyamat, amely tudást, tapasztalatot és készségeket igényel, ezért a szükséges képzés hiányában jobb, ha a rajz végrehajtását szakemberhez rendelik.

Védelmi minta

Kézzel festett kerámia csempe lehet elvégezni, mielőtt a csempe a falra vagy a padlóra. Emellett a kézműves kézművesek körében is népszerű a festékkerámia festékezés technikája. A kislemezeket festmények, panelek készítéséhez használják, tükrökkel, ablakokkal és ajtókkal díszítettek, így eredeti belső dekorációt hoztak létre a szobában.

A mintázat megvédése után a festett burkolólapokat 20-25 percen át további égetésnek vetjük alá + 160... + 180 ° C hőmérsékleten. A kemence kikapcsolása után a cserépet addig kell hagyni, amíg teljesen le nem hűl.

Milyen festéket használnak kerámia lapok festésére?

Idővel a csempe elhalványul és elveszti korábbi szépségét. Mivel nem mindig lehetséges a javítás, a csempefesték segít a bevonat frissítésében. Megváltoztathatja bármilyen típusú cserép, de fontos megjegyezni, hogy a csempe festék a fürdőszobában kell a tartósság és a nedvesség ellenállást.

Festési célok

A csempefesték megválasztását nagyon komolyan kell megközelíteni, mivel az új formaterv minősége és szépsége attól függ. Ezért a vásárlás előtt ajánlatos egy szakemberrel konzultálni, aki megmondja, milyen fedezet lesz optimális egy adott helyiségben.

A lefedettség megválasztása attól függ, hogy miért akarja a tulajdonos megváltoztatni a tervet. A célok a következők lehetnek:

 • Esztétikai megfontolások - a régi csempe a konyhában vagy a fürdőszobában van elhelyezve, elmosódottnak vagy fakulásnak tűnik. Ha nincs új pénz az új burkolólapon, a kerámia lapok festéke a mentéshez jön.
 • A vízszigetelés érdekében a festék megbízhatóan védi a padlót vagy a falakat a nedvességtől, és biztosítja a tökéletes tapadást.
 • A stílus megváltoztatása - a padló vagy a falburkolat festése drasztikusan megváltoztatja a belső térséget, miközben hangsúlyozza a meglévő árnyalatok teljes palettáját, új elemeket is felvehet.
 • Dekoráció - különböző képek, diszkrét minták és dísztárgyak készítésének képessége.
 • Javítás - ha a fülhallgatót és a belső tételeket frissíti, akkor nem szükséges megváltoztatni a lapkát. A bevonat egyszerűen festhető.

Ha a csempe gyönyörű megjelenésű, akkor érdemes légmentes tömítést alkalmazni az ízületekhez, miután eltávolította a régiet. Érdemes felidézni, hogy a hőmérséklet-ingadozások és a magas páratartalom hatására a legtartósabb bevonatok is lehámulnak.

Alkalmas festéktípusok

Amikor a szokásos festék bevonatot egy idő után felhúzza és lehúzza. Számos festékfajta létezik a csempék számára, amelyeket elsősorban a régi bevonat frissítésére használnak:

 • Latex - kiváló ragasztási tulajdonságokkal rendelkezik. A száraz helyiségekben érdemes megválasztani az akril-latex vegyületeket, annak érdekében, hogy vízálló legyen a megfelelő gumitömítés. A bevonat magas kopásállósággal és vízszigeteléssel rendelkezik, szagtalan és teljesen egészségtelen.
 • Az epoxi drágább lehetőség. Jó tapadás, vízálló. A festék erősen kötődik a bevonathoz, nem hámlik le idővel.
 • Olaj - szintén alkalmas, de előírja a primer kötelező alkalmazását.
 • Az alkid zománcok - jól tapadt, csak száraz helyiségekben használatosak.
 • Üvegfestő üveghez és csempehez - sima felületen, előkészítés nélkül. Miután magas költséggel, elsősorban díszítő célokra használják, hogy egy gyönyörű mintát hozzon létre.
 • Poliuretán - ellenáll a hőmérséklet-változásoknak és nedvességnek, nem hámlik és kopásálló.

Az epoxi- és poliuretán-zománcozásra szolgáló alapozóknak szerves oldószereken kell alapulniuk. A víz alapozó ebben az esetben nem megfelelő.

A videó: az ólomüveg festékek használata a burkolólapok fedésére.

Előkészítő munka

Az első lépés az alábbi eszközök készítése:

 • kefe egy kemény cölöpökkel;
 • tisztítószerek;
 • primer keverék;
 • henger, különböző méretű kefék;
 • festék csempe.

Miután eldöntötte a csempe festésére vonatkozó döntést, több előkészítő munkát kell elvégeznie, többek között:

 • A fröccsenő anyagok, por és mész betétek eltávolítása a csemperől. Erre a célra megfelelő súroló por vagy savas mosószer, amely tökéletesen megbirkózik a régi szennyeződéssel.
 • A detergens maradékokat nedves ronggyal öblítse le, majd várjon, amíg a felület teljesen száraz.
 • Zsírtalanító csempe acetonnal vagy benzinnel.
 • A felület csiszolópapírral történő csiszolása, hogy a festék jobban tapadjon fényes felületre.
 • Távolítsa el a port száraz ruhával vagy porszívóval.
 • Alapozó felület.
 • Az ízületek tömítése gitttel.

Az első lépés a varratok megtisztítása, mivel ezen a helyen a legnagyobb mennyiségű szennyeződés felhalmozódik. Abban az esetben, ha helytelen tisztítást végeznek festés után, penész, gomba és más mikroorganizmusok jelenhetnek meg ezeken a helyeken.

Festészeti technológia

Annak elkerülése érdekében, hogy sok problémát és kellemetlenséget elkerülhessen a fürdőszoba csempe festése során, a szakértők javasolják, hogy csak olyan falakat festsenek, amelyek nem érintkeznek vízzel. A felület többi részén jobb dekoratív mintát alkalmazni.

A kép festésére kerámia csempe esetében a festéket két rétegben kell felhordani. Ebben az esetben a második csak az első szárítás után kerül alkalmazásra. Az ismételt színezés szigorúan a merőleges irányba történik.

Ha a felületet díszítéssel vagy más vonalakkal diverzifikálni kell, használhat maszkoló szalagot, amelyet csak egy alapfesték bevonása után ragasztanak. A teljes száradás után a maszkoló szalag könnyen eltávolítható.

A festés a legjobb megoldás egy hab görgő segítségével, amely lehetővé teszi, hogy gyorsan festeni egy nagy területet. Ha a tervek különböző minták létrehozását foglalják magukban, akkor jobb, ha a szokásos ecseteket használják.

Ha a fürdőszobáról beszélünk, akkor a használata jobban korlátozza a festék szárításának időtartamát. Ellenkező esetben a felület elkenhető vagy megsérülhet, ami tovább növeli a gomba, a penész stb.

Amikor kupát vásárol a fürdőszoba, akkor azonnal kiválaszthatja egy különleges cserép a festészet. Ez nagymértékben megkönnyíti a felület további festését.

Új lefedettségi védelem

A festék szilárd rögzítése érdekében ajánlott egy fedőfesték - víz alapú átlátszó uretán lakkot alkalmazni. A teljes száradást követően a készítményt több rétegben felvisszük a felületre. Ezek a manipulációk segítik a bevonat szép és esztétikus megjelenését hosszú ideig tartani. A felhordás előtt ellenőrizni kell, hogy a festéket lakkal kombinálják-e. Ezt meg lehet vizsgálni rétegelt lemez vagy üveglapon.

Tervezési változatok

A mai napig számos lehetőséget kínáltak porcelánfestéshez. A tervezett tervezéstől és a saját képzelőerejétől függően felismerheti a legmerészebb és legeredményesebb ötleteket. Számos festménytípus létezik:

 • Capital - a színpaletta, képek és egyéb minták teljes cseréje.
 • A színek revitalizálása - az átfogó képet nem kívánja megváltoztatni, a falak és a padló árnyéka frissíthető és telített lesz. Ebben az esetben az egyedi töredékek helyreállítása a tervezés során.
 • A mintázat kialakítása - díszítés díszítéssel végezhető az egész felületen, és az egyes darabos elemek darabokkal megkülönböztethetők.
 • Rajzok - mind a falakon, mind a padlóburkolaton készíthetők. Nem terjedelmes képek adnak a szoba különleges báját. Stencilek is használhatók.
 • Képek - a festőlapok lehetővé teszik, hogy szinte bármilyen minta alapján életre keljen.

Ha a fürdőszoba nagyon kényelmes, és csak néhány új elemet szeretne felvenni, használhat vízálló vinyl matricákat, amelyeket sokféle módon mutatnak be.

A festett burkolólapokat nem szabad túlzott víz vagy hosszabb hő hatásának kitenni. Festéshez és festéshez használt kompozíciók használata esetén érdemes megemlíteni, hogy nem lehet mosni csiszolóanyagokkal és dörzsölni merev ecsettel.

Hogyan kell festeni a csempe a padlón

A padlólapok festése lehetővé teszi a szoba kialakítását, anélkül, hogy felújítaná. Ez idővel történik, amelynek eredményeképpen az íz és a divat megváltozik.

Ezzel nem csak a padló színét változtathatja meg, hanem minden olyan mintát ábrázol, amelyet a tulajdonos szereti.

Ez a festékek széles választékának köszönhetően ideális a csempe vagy porcelán feldolgozásához. Azonban nem minden típusú festék alkalmas erre a helyzetre.

Mi az?

Sok ember, hallotta ezt a módot a szoba belsejének megváltoztatására, zavarba ejtette: miért festeni olyan bevonatot, amely nem igényel ilyen kezelést?

Ezek a tervezési módszerek nem annyira népszerűek, mert a legtöbb halljuk őket először. Bár számos oka van annak, hogy a padlólapok festése egyre népszerűbb:

 1. A szoba belsejének megváltoztatása. Így könnyen és gyorsan megváltoztathatja a helyzetet a konyhában, a fürdőszobában vagy a WC-ben. A festék segítségével meg lehet változtatni nem csak a padló színét, hanem bármilyen helyiség falát is, amelyet ilyen anyaggal díszítenek.

A festési burkolólapok új bevonatok nélkül cserélik a belső térre

 • Bútorok cseréje a szobában néha változtatni kell a belső térben. Ebben az esetben a nagyobb költséges javítások elkerülése érdekében ezt a módszert használhatja.
 • A belső stílus változása minimális befektetéssel nem csak pénz, hanem idő, valamint az energia.
 • További díszítések a szoba kialakításában. A festék különböző mintákat és rajzokat rajzolhat.
 • Ha a bevonaton kisebb hibák jelennek meg, a színezés teljesen elrejti őket. Ebben az esetben nincs szükség teljesen lefedni a fedelet, és újakat kell elhelyezni.
 • Csempe festéséhez nem mindig szükséges figyelembe venni az eljárás végrehajtásának szükségességét. Elég vágy és kreatív képzelőerő.

  Csempefesték

  A csempe festésére vonatkozó információk csak a lakás belsejében található zárt terekre vonatkoznak. Ráadásul az ilyen padlók felületi hőmérséklete mindig pozitív.

  A legjobb megoldás kiválasztásakor ajánlatos az akril előnyben részesíteni, mivel azok a legkényelmesebbek és könnyen kezelhetők, vagy olyan epoxi vegyületek, amelyek gyorsan száradnak és gyakorlatilag nem szagolnak. Ha részletesebben megvizsgáljuk a lehetséges fajokat, az alábbi következtetéseket vonhatjuk le:

  Festés csempe a fürdőszobában - hogyan és mit kell csinálni

  Gyönyörű, és ami a legfontosabb, praktikus a zuhanyzó rendezésére - ez nem könnyű feladat! Ha azonban a fürdőszobában kerámia burkolatot festesz, jelentős eredményeket érhetsz el ebben a kérdésben. Ma ez a tervezési módszer viszonylag ritka, hogy sokan eljutnak a fejükbe, bár nagyszerű lehetőség a belső díszítésére vagy frissítésére jelentős költségek nélkül. Ezenkívül eredeti és ugyanakkor gyorsan létrehozhatja azt a környezetet, amelyik tetszeni fog.

  Jelenleg a festett csempe nem szokványos, de nagyon érdekes díszítésű fürdőszobának számít. A kerámia bélés szokatlan, de nem kevésbé hatékony módja a tér diverzifikálásának. Ebben az esetben néhányan racionális kérdést találnak a festés szükségességéről. Festési képességek:

  1. Belső megújulás. Ez a módszer ideális a zuhanyzó légkörének gyors megváltoztatásához. A csempe festése lehetővé teszi, hogy radikálisan változtassa meg a padló vagy a fal színét, és durva munkát végezzen.
  2. Javítás. A fejhallgató vagy a beltér korszerűsítése során egyszerűen csak festeni lehet a kerámia burkolatokat, nem pedig teljesen megváltoztathatja. Ez nem csak időt, hanem erőket is megtakarít, hanem azt is jelenti.
  3. A stílus megváltoztatása. Az alaptervezés megváltoztatásához elegendő a burkolólapok festésénél változtatni a belső teret, amely lehetővé teszi az egyes elemek bevezetését vagy a rendelkezésre álló árnyalatok teljes palettájának hangsúlyozását.
  4. A termék dekorációja. A csempefesték lehetővé teszi, hogy diszkrét mintákat, helyi díszeket és képeket hozzon a fürdőszobába.
  5. Maszkolási hibák. Különböző hibák teljes vagy részleges elrejtése érdekében a kerámiát meg lehet festeni, és nem teljesen megváltoztathatja. A kis zseton vagy repedés tökéletesen maszkolható festékkel.

  Ezenkívül figyelembe kell venni, hogy a festék felhordásához csak bizonyos készség és kis kreativitás szükséges. És figyelembe véve a lapos felületet a kerámia csempe, ez az ötlet válik valóságos és megvalósítható rövid idő alatt anélkül, hogy feláldozza a minőséget.

  Anyagok és eszközök

  A kerámia burkolólapokat a zuhanyzóban lehet használni a legegyszerűbb és legegyszerűbb eszközök segítségével. Ezenkívül további segédanyagok is szükségesek, amelyek megkönnyítik a festés teljes folyamatát. Kötelező készlet:

  • cellophane film;
  • egy sor különböző ecset;
  • rendes görgő;
  • földi megoldás;
  • oldószer;
  • lakk;
  • festeni;
  • maszkoló szalag;
  • Palettán.

  Alapvetően ezek az anyagok és eszközök a legkisebb minimális készlet, amellyel csempe festhet. Ez elegendő az előkészítő munkálatok elvégzéséhez, a rajz vázlatának megteremtéséhez, a festék alkalmazásához, valamint a következő lépések végrehajtásához.

  Festék kiválasztása

  Ha a kompozíció megválasztásáról beszélünk, akkor először is a szobatípusból kell eljárnunk. Például az akril vagy epoxi oldat zárt zuhanyzókra alkalmas. Az akrilfesték élénk színekkel rendelkezik, ugyanakkor kényelmes a használata és alkalmazása. Az epoxid gyorsan szárad, ráadásul szinte nem szaga a szagnak, ami jó választás.

  A fényes megoldás leginkább a fényes szerelmeseinek felel meg, mivel tökéletesen megőrzi a zománcburkolatot és fényt ad. Az egyik legfényesebb képviselője a félig matt szatén zománc, amely elrejti a foltokat. Ezenkívül a különböző típusú szennyezéseket jól maszkolja és létrehozza a termék bársonyos felületének illúzióját.

  A kerámia burkolólapok színezésére vonatkozó lehetőségek nemcsak az interneten, hanem a saját fejlesztésén is megtalálhatók. Különösen érdemes megjegyezni, hogy a festék felelős megválasztása szükséges. A legjobb minőségű másolatokat a legjobban a jó hírnévvel rendelkező gyártó veszi át. Ugyanakkor az olcsó megoldásokat nem mindig különbözteti meg a szükséges összetevők jelenléte, és tartalmazhat vagy bocsát ki az emberi egészségre ártalmas anyagokat is.

  Tervezési lehetőségek

  Hogyan kell festeni a csempéket a fürdőszobában saját kezűleg? A mai napig elegendően nagy lehetőségek vannak a csempe festésére. Azonban nincsenek sablonok vagy üres helyek. Ezért a munkát elvégző mester minden módja, megközelítése, valamint képzelőereje megengedett. Bár ismernie kell a következő fokozatot:

  • Tőkefestés. Ez magában foglalja a színpaletta, minta, minták, díszek és képek teljes cseréjét.

  Előkészítő szakasz

  Kerámiák festése előtt alapos előkészítésre van szükség. A cserépet fel kell készíteni a feldolgozásra. Pontosabban ez a felület szennyeződésének tisztítására vonatkozik por vagy szennyeződés formájában. Ezen túlmenően, annak érdekében, hogy feküdt egy bevonó oldatot és egységesen hibátlan, kerámiák kell öblíteni zsírtalanító, tisztítani a plakk megszabadulni rozsda, habarcs vagy fugázó maradékok, valamint más komponenseket az előző bevonat.

  Először is gondosan meg kell tisztítani a varratokat a felület részei között, mivel itt szennyezik a szennyeződéseket. Ha ez nem történik meg, akkor talán hamarosan megjelenik a penész, gomba és egyéb mikroorganizmusok. Hasonló követelmény vonatkozik a belső tételek, a bútorok, a vízvezeték szerelvényekkel és a tömítőanyaggal való összekötésekre.

  Így a végső szakaszban csak a csempe felületének zsírtalanítása szükséges. Ha a tervek tartalmaznak egy festéknyílást, akkor a legjobb az anyag csiszolása, akkor sokkal könnyebb vele dolgozni. Ezután különféle alaphibákkal, zsetonokkal, karcolásokkal és repedésekkel kell megoldani. Ez továbbá megbízható kötést biztosít a festék és a csempe között.

  büntetés kiszabása

  Csak miután a csempefelület készen áll, el kell kezdeni a színezőoldat alkalmazását. A választott stílus alapján meg kell állítani a leállításokat maszkoló szalag formájában a jövő minta határai mentén. Ez lehetővé teszi, hogy ne csak a környező területet vagy tárgyakat foltolják, hanem a magasabb minőségű kerámiákon is festeni.

  A megfelelő habképző henger jobb festése érdekében. Ez segít gyorsan és egyszerűen festeni még egy nagy felületen is. Abban az esetben, ha különleges vagy egyedülálló minta nélküli sablont kíván létrehozni, különböző méretű ecseteket használhat. Ráadásul a merevbb modellek alapvetően különböznek a puha halomtól, így ezt a problémát is meg kell közelíteni.

  A festési munkák elvégzésére 2 lépcsőben kerül sor. Kezdetben az alap vagy az alapbevonatot alkalmazzák, utána meg kell várni, amíg teljesen megszárad. Ezután újra kell festeni a kerámiákat, szigorúan merőleges irányban. A felület festése esetén kevésbé festhető, mivel egy réteg elég lesz. Azonban a festéknek koncentráltabbnak és gazdagabbnak kell lennie.

  Érdemes megemlíteni, hogy korlátozni kívánja a fürdőszoba használatát a festék szárításakor. Ellenkező esetben a kép elkenődhet vagy megsérülhet, valamint a por és a piszok behatolása. Az oldat szárításának felgyorsítása érdekében kényelmes hőmérsékletet kell betartani. A melegebb, a festék gyorsabban szárad, és nagy terület festésénél többféle megközelítést kell elvégezni.

  Csempefesték és 7 további eszköz

  A csempefesték bármelyik épületben vagy szaküzletben megfizethető áron megvásárolható, néhány év elteltével a cserép használhatatlanná válik, elveszíti korábbi vonzerejét és csillogását. A cserép cseréje jelentős költségeket eredményez, ezért sokan keresik a lehetőséget, hogy jelentős beruházás nélkül frissítsék. A legjobb és gazdaságos módja a frissítésnek - kerámia lapok festése.

  Lakk és padlóburkoló anyagok

  A szakértők azt javasolják, hogy csak azok a falak festése, amelyeken a víz nem esik le, és csak festse a falat a zuhany vagy a fürdő közelében. A csempe megfelelő festéséhez bizonyos eszközöket és anyagokat kell készíteni.

  Nevezetesen, mint például:

  • Puha és fém szivacs;
  • Tisztító zsírtalanítók;
  • kesztyűk;
  • Finom csiszolópapír;
  • Légzőszervi;
  • Görgő és kefe;
  • Alapozó és festék.

  A lakknak köszönhetően javíthatja a burkolólapok esztétikai és teljesítményét.

  A csempe vagy padlóburkolat festése számos lépést jelent. Kezdetben elő kell készíteni az előkészítő munkát, alaposan meg kell tisztítani a cserépet, tisztítani kell a szennyeződéstől, zsírtól és egyéb törmelékektől. Ehhez használjon zsírtalanítószert. Tisztítás után a burkolólapokat alaposan meg kell szárítani, és alkohollal vagy ecetsavoldattal kell kezelni.

  A tökéletesen sima felületen a festék gyorsan lehúzódik, ezért finom csiszolópapírral kell járnia az egész felületen.

  Csiszoljuk fel, amíg a felület kicsit durva lesz. Meg kell dolgozni a varratokat, és el kell távolítani a port. A felület csiszolása és tisztítása után alapozóra van szükség, több rétegben festéket kell alkalmazni. Miután a felület teljesen száraz, gondosan kell kezelni az ízületeket egy gitttel. A csempe állapotának megváltoztatásához és gyönyörű ragyogáshoz használjon lakkot. A lakkozás nemcsak a burkolólapokat védi a sérüléstől, hanem a padló gyönyörű friss megjelenését is.

  A csempe lakkozása olyan felületeken történik, mint:

  • Kerámia burkolólapok;
  • Burkolatok természetes kőből vagy téglából;
  • Betonpadlók.

  A lakkot klinker csempe is lefedheti. Az összes szükséges munkához az alkalmazott akril, akril alapú, kis kerámia részecskék hozzáadásával készült. Szárítás után a felület fényes és erősebb lesz, így megakadályozva a mechanikai sérülést. Ha nedvszívó felületeket kell mosni, akkor meg kell várnia, amíg a ragasztó teljesen megszárad, és csak ezt követően kezelje a cserépet lakkal. A lakkot egyenletesen kell alkalmazni, és nem nagyon vastag. Ne használjon festéket és lakkot a felületen, amelynek alapja állandó nedvességnek van kitéve. Lehetőség van a padlólap felületére a lakk felhordására, ami nagyon egyszerű, ezért csak a használati utasítást és a biztonsági utasításokat követni kell.

  Hogyan kell festeni a konyhában?

  Könnyű és gyors a kerámia burkolólapok festése a konyhában a saját kezével. Egy nagyon szép festményt is készíthet, amely hangsúlyozza a szoba általános kialakítását. Ez a lehetőség a leginkább megfizethető lehetőség a csempék frissítésének. Lehetőség van nagyon gyorsan javítani a csempe ízületek állapotát.

  Festés előtt a burkolólapokat zsírtalanítani és pormentesíteni kell.

  Különösen:

  • Festeni;
  • Ecet oldattal kezeljük;
  • Cserélje ki a habarcsot.

  A csempe festése után fontos tudni, hogy mit kell tenni a varratokkal. A világos cserépkályhák nagyon sötétednek, színt veszítenek, és vastag virágzással borítják. A csempék között legegyszerűbben festeni a varratokat. Ehhez illik a leggyakoribb festék vagy jelölő.

  A festés előtt alaposan meg kell tisztítani az ízületeket a szennyeződéstől, és meg kell szárítani őket.

  Ha a csempe ízületek sötétednek, akkor valószínűleg az oka a penészképződés. Gyengéd ecet oldattal tisztítható. Ezután óvatosan törölje le a varratokat egy puha ruhával vagy egy szivaccsal. A habarcs legmegbízhatóbb és legmegbízhatóbb módja. Ehhez el kell távolítania a régi habarcs felső rétegét, és alkalmazni kell egy új gittet.

  Kerámia burkolólapok kiválasztása

  Egy idő után sötét foltok jelennek meg a kerámia burkolaton, elhalványulnak, és a közbenső ízületek sötétedni kezdenek, és nedvességet engednek át. Ez különösen igaz a matt felületű porózus anyagok esetében. A porcelán tinták széles választéka áll rendelkezésre, amelyeket csak száraz vagy nedves helyiségekben lehet használni.

  Válassza ki a festék kerámia csempe kell alapulnia a tervezés és a méret a szoba

  Vannak ilyen típusú festékek és lakkok, mint például:

  • Alkid zománc;
  • Poliuretán festék;
  • Epoxi zománc;
  • Latex víz diszperziós festék;
  • Speciális bevonat.

  Az alkid zománcokat jó tapadás jellemzi, és alkalmas különböző felületekre, különösen pl. Műanyag vagy kerámia granitre. Használhatók festéklapok festésére, de ez csak száraz és jól szellőző helyeken végezhető. Csak a falakon alkalmazható, mivel alacsony kopásállósággal és nem alkalmas a padlóra. A poliuretán gyantákra alapozott festékeket nagy tapadás jellemzi az abszolút felületen. Mechanikai károsodással szemben ellenállnak, és nem hámlik fel magas hőmérséklet és nedvesség hatására.

  Fontos! Az epoxi- és poliuretán zománcok alatt kell alkalmazni a megfelelő alapozót, amelyet szerves oldószerekkel készítenek.

  Az epoxigyanta alapú festékek tartós és kemény bevonatot képeznek a kerámia granit cserepek felületén. A zománc nagyon jól megőrzi a felületet, és védi a nedvességtől. A latex festék nagyon jól megőrzött minden felületen. Tartós, megbízható és ugyanakkor nincsenek kellemetlen szagai, ezért teljesen biztonságos. Ha ilyen festékkel dolgozik, nem igényel előfestést.

  Az árnyalatok az epoxi festék burkolására

  A régi, de szilárd dekorációs csempe gyönyörű és tartós frissítéséhez nagyon komolyan kell figyelembe vennie a használt festék kiválasztását. A legmegfelelőbb festék kiválasztásánál figyelembe kell venni a felület tapadási minőségét.

  Az epoxi festék hosszú élettartamot és sokféle színt tartalmaz.

  Ezek lehetnek:

  • Gyenge - csempe;
  • Mérsékelt - klinker vagy kerámia lapok;
  • Jó - gipsz.

  Ezenkívül festés közben ügyeljen arra, hogy fontolja meg a csempe helyét. Ha nedves területeken, például konyhában vagy kádban kell dolgozni, akkor nedvességálló festék- és lakk kompozíciókat kell alkalmazni.

  Az epoxi festékek a padló tisztítására alkalmasak, mivel egyenletesen fekszenek, gyorsan száradnak, könnyen tisztíthatók és ellenállnak a mechanikai sérüléseknek és kopásnak.

  A festőlapok kivitelezésekor a legjobb, ha kevésbé mérgező keveréket készítenek. Az egyszerű használat érdekében aeroszol formájában készült akril-epoxi festékeket használhat. Az epoxi festékeknek sok lehetősége van, amelyek összetételük és technikai jellemzőik tekintetében különböznek egymástól.

  Miért van szükségünk festékre csempékre (videó)

  A csempe felületén megfelelően kiválasztható és alkalmazott festék lehetővé teszi, hogy nagyon jó eredményt érjen el, és a felületet ugyanolyan fényesség és szépség viszonozza.