Legfontosabb > Tervezés

Hogyan válasszunk elektromos törölközőmelegítőt a fürdőszobába: tippek a választásról és a legjobb lehetőségekről

A fűtött törölközőtartó - egy többcélú kiegészítő a fürdőszobában. Nemcsak száraz törölközőt szolgál fel, hanem fűtőtestként is szolgál. A modern design stílusos modellje díszíti a szobát, osztja zónákba.

Az eszközök eltérhetnek a tervezéstől, a specifikációktól és a beszerelési módtól. Fontolja meg, hogyan válasszon elektromos törölközőmelegítőt a fürdőszobának.

A fűtött törölközőtartó - a pótolhatatlan eszköz a fürdőszobában

Az elektromos fűtött törülközőtartó egy egyszerű görgős cső és fűtőelemek egy áramforráshoz csatlakoztatva. A kapcsolat jellemzői a modelltervtől függenek. Maga a készülék falra vagy a padlóra van szerelve.

Leggyakrabban a készülékeket fürdőszobákhoz vásárolják, de néha a konyhákban is megfelelőek. A készülékek egy törülközőszárító funkcióit látják el, és a levegőt melegítik. A fürdőszobák általában kicsiek, ezért egy ilyen szerény radiátor elég ahhoz, hogy kényelmes hőmérsékletet hozzon létre.

A fürdőszoba rendszeres fűtése megakadályozza a kondenzációt és a nedvességet. Emiatt a gombák kevésbé szaporodnak, ami rövid idő alatt teljesen elrontja a befejező anyagokat, és légzőszervi megbetegedéseket okoz a ház lakói számára.

Egy jó fűtött törölköző nélkülözhetetlen minden fürdőszobához, különösen olyan házban, ahol kisgyerekek vannak. A legfontosabb dolog az, hogy figyelembe veszik a szoba minden jellemzőjét, és kiválaszthatják a megfelelő formatervezést és teljesítményt.

Miért válasszon elektromos modellt?

Többfajta törölközőtartó - víz, elektromos, kombinált. Magánházban önálló fűtési rendszerrel és forró vízzel választhat bármilyen lehetőséget, de egy központi fűtéses lakásban a megfelelőbb elektromos vagy kombinált törölközőmelegítő a fürdőszobában.

A vízkészülékek csatlakoztatva vannak a HMV-rendszerhez (az importált termékek gyakran fűtésre csatlakoztathatók). Ezek csövek, amelyeken forró víz cirkulál. Magánházban a tulajdonosok maguk felügyelik a forró vízellátást, és a lakástulajdonosok megfosztják ezt a lehetőséget. Vízmodelljeik továbbra is hidegek a szezonban, azaz amikor különösen fontosak.

Gyakran előfordul, hogy a lakás hőmérséklete meglehetősen kényelmes, de fürdés után az emberek hidegnek érzik magukat és megfázhatnak. Ilyen esetekben a fürdőszobában nincs szükség további fűtőberendezés nélkül. Az elektromos fűtött törölközőtartó pontosan bekapcsolható, amikor tényleg szükség van rájuk.

Az elektromos modellek érdemei

Az elektromos eszköz elfogadását célzó érvek felsorolása magában foglalja:

 • Gazdaság. Az eszközök minimális villamos energiát fogyasztanak (nem több, mint a mellékelt fény), de elegendő erővel rendelkeznek ahhoz, hogy felmelegítsék a fürdőszobát. A hátrányok közé tartozik az a tény, hogy a fűtött törülközőtartók még mindig villamos energiát fogyasztanak.
 • Nincs szivárgás. A vízmodellek rozsdásodnak és előbb-utóbb szivárognak. A "száraz" típusú elektromos készülékeknél ez nem történhet meg.
 • Széles tervezési lehetőség. Az elektromos modellek nagyon változatosak. Vannak stílusos design modellek, amelyek a fürdő fő dekorációjává válhatnak.
 • A kommunikációs rendszerek nyomásának függetlensége. A vízmelegített törülközőtartók hatékonysága nagymértékben függ a HMV-rendszer nyomásától, néha még rosszabbá teszik a funkciókat a légzárás miatt. Az elektromos modelleknek nincsenek ezek a hátrányai.
 • Minimális utazási idő. Az áramkimaradások gyakoriak sok helyen, és ez mínusz. Van azonban egy plusz: ha megtörténik, akkor rövid időre. A forró vízben fellépő megszakítások ritkábban fordulnak elő, de hetekig tarthatnak, amíg a javítási vagy megelőző intézkedések el nem fogynak.

Egy másik jelentős előny a helyszín egyszerű megváltoztatásának képessége. A vízi eszköz áthelyezése egy másik helyre munkaigényes esemény, mivel Az eszköz HMV-ra vagy fűtési rendszerre van csatlakoztatva. Az elektromos törülközőtartó mozgatásához egyszerűen át kell rendezni a tartóelemet. Néhány percig tart.

Elektromos törülközőtartók típusai

Vannak "nedves" és "száraz" szerkezetek. Az első típusú modellekben a fűtést a hűtőfolyadék (víz, fagyálló vagy olaj) végzi, amelyet fűtőelemek melegítenek. A működés elve szerint hasonlóak az elektromos fűtőberendezésekhez.

A hőhordozó minden típusának saját előnyei és hátrányai vannak. Az olaj hosszabb ideig tart a hőségnek egy áramkimaradás után, de az olajfűtött törölközőtartó maximális hőmérséklete 70 ° C. A víz 85 ° C-ra melegszik, de gyorsabban hűl. A fagyálló magas hővezető képességgel rendelkezik.

A "nedves" készülékek előnyei magukban foglalják a hálózat kikapcsolása után is meleg állapotot. És a hátránya nagyobb energiafogyasztás, mint a "száraz" fűtött törülközőtartóké. Másik hátránya a fűtőelemek rövidebb üzemideje, mivel folyadékban gyorsabban elhasználódnak.

A "száraz" fűtőelemekkel rendelkező modellek tartósabbak, mint a "nedves" társaik. Átlagosan 3-5 évig dolgoznak, bár ez nagymértékben függ az anyagok minőségétől és az eszközök összeszerelésétől. Az ilyen típusú készülékek minimális villamos energiát fogyasztanak, és a modelltartomány változatosabb, ami kiterjeszti a helyiségek tulajdonosainak tervezési lehetőségeit.

Az illetékes választás referenciapontjai

A jellemzők listájához, melyeket a kiválasztás során kell irányítani, hozzárendeljük:

 • Tervezési és telepítési módszer. Általában a fürdőszobák nem nagyok, és nagy mennyiségű szaniter és bútor kell elhelyezni, így a tervezés fontos választási kritérium. Még mielőtt megvásárolná a készüléket, meg kell fontolnia, hogy hova kerül telepítésre, hogyan illeszkedik be a szobába.
 • Teljesítmény. Ezt a számot úgy kell kiszámítani, hogy a fürdőszoba négyzetméterenként 150-200 W teljesítmény legyen. Kevésbé erőteljes modellek telepítésekor a helyiségben nedves lesz, és túl erőteljes egy eszköz drágább és nem hatékonyan fogyasztja az áramot.
 • Az eszköz csatlakoztatása a hálózathoz. A fűtött törülközőtartók nyitott és rejtett módon vannak csatlakoztatva. A huzal nyitott bekötése a készülékről a falfelületen lévő elektromos aljzatba. Amikor rejtett - álcázva a cél. Az első csatlakozási módszer sokkal egyszerűbb, a második pedig biztonságosabb.
 • Gazdaság. A különböző típusú eszközök villamos fogyasztása jelentősen változhat. Fűtött törülközőtartókban TENY 100-2000 W-ot telepít. A nagy teljesítményű eszközök gyakran automatikus érzékelőkkel vannak ellátva, amelyek kikapcsolják őket, ha eléri az előre meghatározott hőmérsékletet. Ez lehetővé teszi a gazdaságosabb energiafelhasználást.
 • Írja be a TENA-t. Általában a "száraz" és a "nedves" fűtőelemekkel ellátott készülékek teljesítménye megegyezik, és a különbség csak a fűtés és a hűtés arányában van. Leggyakrabban ezek nem alapvető mutatók, de érdemes megfontolni.
 • További jellemzők. Néhány modell rendelkezik időzítővel, termosztáttal és más hasznos jellemzőkkel.

Javasoljuk, hogy fordítson figyelmet a további funkciókkal rendelkező modellekre. Általában a költségeik magasabbak, mint az "egyszerű" fűtött törülközőtartóké, de ezek a költségek kifizették. Például az emberek, akik a munkanap kezdete előtt zuhanyozzanak, gyakran fél órával beállítják az időzítőt, mielőtt felkelnének, hogy a fürdőszoba előmelegítse a kényelmes hőmérsékletet.

A fűtött törülközőtartón lévő termosztát nagyon hasznos lehet a kisgyermekes családok számára. A készülék állandó hőmérsékletet tart fenn, így bármikor moshatja vagy fürödheti a baba meleg fürdőszobájában, majd törölje száraz törülközővel, miközben a villamos energiát rendkívül racionálisan fogyasztják.

Néhány árnyalat a modell alakjának megválasztásában

A legkülönfélébb konfigurációjú fűtött törülközőtartók vannak, és a tervezőmodellek néha egyszerűen csodálatosak a kidolgozott tervekkel. De a sokszínűségnek két hagyományos formája van: egy kígyó és egy létra. Az eszközök tulajdonosai régóta meg vannak győződve arról, hogy egyszerűségük ellenére mindkét típusú eszköz praktikus. Milyen formában kívánja előnyben részesíteni?

A szakértők javasolják, hogy válasszon egy létrát. Ennek több oka is van:

 1. Kényelmesebb a fűtött törölközősín síneken való szárazra helyezését: nem csúsznak le.
 2. A hosszú dolgok kiszáradnak gyorsabban, mert a fűtést teljes hosszuk mentén végezzük.
 3. Az ilyen berendezés fűtési területe nagyobb, ami azt jelenti, hogy a helyiséget jobban felmelegítik.

A kígyó alakú törülközőtartók előnyei. Ezek olcsóbbak, mert az előállításukhoz kevesebb anyag szükséges. Ráadásul ezek a modellek kompaktabbak és kevesebb helyre van szükség a telepítéshez, ami fontos a szabad helyhiány esetén.

Sok esetben van értelme egy fűtött törülközőtartó megvásárlását csúszó elemekkel. Összecsukott állapotban egy létrahez hasonlít, de az oldalsó részek félreállíthatók és több dolgot is rájuk rakhatnak. Szintén kényelmes, polcos modellek.

A végső döntést az árak, a modellek és a telepítési hely kiválasztása után kell elvégezni.

A fal- és padlómodellek előnyei

A fürdőszobák általában falra szerelt törölközőmelegítők, kisebb helyek esetén ez az egyetlen helyes megoldás, mivel lehetővé teszi, hogy helyet takarítson meg. De ha a terület lehetővé teszi, kiválaszthat egy padlómodellt, amelynek saját fontos előnyei vannak.

A szabadtéri elektromos modellek viszonylag nemrég megjelentek a piacon, de már sok vásárló érdekelte. Ezek olyan formatervezési minták, amelyek kombinálják mind a törölközőmelegítők, mind a melegítők előnyeit. A készülék megbízhatóan védett a nedvességtől és hatékonyan felmelegíti a helyiséget.

A padlómodellek telepítéséhez nem szükséges a falakat fúrni a rögzítők felszereléséhez: csak kényelmes helyre kell őket tenni, és dugja be őket az aljzatba. Az eszközök stabil lábakkal vannak ellátva, így nem forgatják le. Szükség esetén a fűtött törölközőt könnyen áthelyezhetjük egy másik helyre.

Milyen anyagot szeretne?

Alkalmazzon fekete, rozsdamentes acélt és színesfémeket elektromos fűtött törülközőtartók gyártására. A legolcsóbb modellek fekete acélból készülnek. Külsőleg a készülékek szinte nem különböznek a rozsdamentes acélból készült termékektől, és a csövek belső felülete korróziógátló anyaggal van bevonva. A kezelés ellenére a fekete acél elég gyorsan összeomlik, és ez nagy mínusz.

A rozsdamentes acélmodellek sokoldalúak és szinte minden fürdőszobához használhatók. A festett törölközőmelegítők olcsóbbak, mint a króm, de gyorsabban elveszítik megjelenésüket is. Rozsdamentes acél készülék vásárlásakor figyelembe kell venni a menetes csatlakozások "szeszélyességét". Jobb, ha egy ilyen fűtött törölközőtartót egy szakember telepített.

A tervezőmodelleket gyakran alumíniumból, rézből vagy rézből készítik. A rézfűtött törülközőtartók rendkívül szépek, jó hőátadás jellemzi őket, de ritkán kiderül, hogy tartósak. A rézmodellek szinte hibátlanok, de sokkal drágábbak, mint a más anyagokból készült eszközök.

A legjobb orosz és külföldi gyártók

A fűtött törölközősávok piaca változatos: bármilyen minőséget, formatervezést, árat talál, így különös figyelmet kell fordítani a márka és a gyártó hírnevére. Fontolja meg, hogy mely elektromos törölközőmelegítők a mi honfitársaink számára a legjobbak.

Az olasz Margaroli cég 100-300 watt kapacitású modelleket gyárt. Mindegyik a gondos tervezésben és a nagyobb kényelemben működik.

 1. Kermi. A Kermi fűtött törülközőtartók valóban német minőség és a svájci megbízhatóság. A Kermi márka már több mint fél évszázada ismert a piacon, és már legendásnak számít. Ennek a márkának a fő előnye ésszerű ár-teljesítmény arány. A fűtött törülközőtartók jó acélból készülnek, elsősorban létránként. Tartósak, megbízhatóak, stilisztikusan semlegesek.
 2. ARBONIA. A svájci cég Arbonia design fűtőtestjei és fűtött törülközőtartója drága, de a termékek minősége és megjelenése túlbecsülhetetlen. A modellek acélból készülnek. A fagyálló hűtőközegként használható a kombinált törölközőmelegítők számára. A fűtési hőmérséklet manuális beállítása.
 3. MARGAROLI. Az olasz márkájú Margaroli márkanevet nem messze tőle kapható. A márkájú fűtött törülközőtartók kiváló minőségű, drága anyagokból készülnek, amelyek automatikusan vannak felszerelve. Rézeszközök vannak. A Margaroli berendezés különlegességei - kitűnő kialakítás és tartósság. A gyártó annyira magabiztos a termékek minőségében, hogy 15 éves garanciát vállal.
 4. Energy. Az Energy Group az európai fűtőberendezések piacvezetője. A gyártó tartós, kiváló minőségű eszközöket gyárt. Design - bármilyen: a különböző konfigurációk lapos, háromdimenziós, forgatható modellek tartományában. Különösen népszerű törölközőmelegítő Energy U G3K, mert kombinálja a jó specifikációt és az elfogadható árat.
 5. "Sunerzha". Az orosz cég olyan törülközőmelegítők luxusmodelljeit gyártja, amelyek nem csupán a hazai, hanem az európai piacon is keresletet keresnek. A modellek változatosak, rozsdamentes acélból készültek, tartós fényes bevonattal. A Sunerz termékekre vonatkozó garancia 5 év.
 6. "Dvin". Az orosz "Dvin" cég több mint 30 sorozatú, fűtött törülközőtartóból készült, polírozott rozsdamentes acélból készült. A legtöbb modell egy létra formájában készült. A gyártó 1 év garanciát vállal a termékeire.
 7. "Nick". A Nika elektromos fűtött törülközőtartók már több mint 10 éve ismertek a piacon. A vásárlók értékelik a márkás termékeket a jó minőségű és stílusos dizájnhoz. A cég nem termel rotációs modelleket, de számos érdekes fűtött törülközőtartó polcokkal rendelkezik. A vállalat termékeire vonatkozó garancia - 5 év.
 8. Terminus. Az orosz Terminus márkájú fűtött törülközőtartók fő előnye a széles választékú modellek. Közülük is olcsó és drága. A fűtött törülközőtartók 2 mm vastag acélból készülnek. A modellek nagy teljesítményűek és stílusosak. A gyártó 10 év garanciát vállal.
 9. "Leader-Stal". Sok vásárló inkább a "Leader-Steel" cég termékeit részesíti előnyben. A fűtött törülközőtartók rozsdamentes acélból készülnek, így a fűtési hőmérséklet 30-70 fokos lehet. Túlmelegedés vagy túlhűtés esetén az eszközök automatikusan kikapcsolnak. A gyártó 5 éves garanciát vállal.
 10. Terma. A lengyel Terma cég a piacon több mint egy negyedszázada ismert. Ez idő alatt népszerűségét szerzett honfitársainktól. A Terma törölköző sínek minőségi acélból készülnek, termosztátokkal vannak felszerelve.

Számos gyártó termel az elektromos, víz és kombinált modellek mellett.

Hasznos videó a témában

Az elektromos ablaktörlő sínek tervezési jellemzőit és előnyeit az alábbi videó tartalmazza:


Olyan videót kínálunk, amelyben a különböző típusú fűtött törülközőtartók előnyeit és hátrányait részletesen ismertetjük:

A Sunerzha márkájú készülékek áttekintése:

A törölközőmelegítő választása a vásárló prioritásairól és személyes preferenciáiról függ. A legfontosabb, hogy figyeljen a termékek minőségére és gondosan olvassa el a műszaki dokumentációt. Ha a modell helyesen van kiválasztva, akkor nem lesz probléma, mert a készülékek felszerelése elemi, és a törölközőmelegítők maguk is nagyon könnyen kezelhetők. Ha továbbra is nehézségekbe ütközik, konzultálhat szakértőkkel.

Értékelés 10 gyártó elektromos törülközőtartó

Minden normál fürdőszobában fűtött törülközőtartó van. De nem mindig ez a helyzet pontosan azon a helyen, ahol szeretnénk látni. A csővezetékek cseréje hosszú és drága. A problémát sokkal könnyebb megoldani az elektromos törülközőtartók stílusos modelljének telepítésével. Annak érdekében, hogy egyszerűsítsük életünket legalább egy kicsit, az ilyen termékek gyártóinak széles listájából összeállítottunk egy legértékesebb minősítést. De először meg kell ismerkednie a probléma technikai oldalával. Kezdjük!

3 jó oka annak, hogy ne menjen át

Már a névből világos, hogy a víz és az elektromos törülköző melege között különbség van. Annak érdekében, hogy az elsőben a mindennapokban használatos forró víz folyik a másodikban, a fűtést csőszerű elektromos fűtőberendezésekkel vagy fűtőkábellel végezzük. Az egyetlen hátrány az, hogy az energiát fel kell tölteni, míg egy vízellátó berendezésben ez megoldódik a használati melegvíz készítésének lehetőségei miatt. De az előnyök sokkal többet jelentenek:

 • Bármely kényelmes helyre helyezhetsz (vannak korlátozások, de kevés), anélkül, hogy komplex vízvezeték-szerelési és javítási munkákat végeznének;
 • Beállíthatja a fűtött felület hőmérsékletét, és bármikor be- és kikapcsolhatja;
 • Megváltoztathatja a készülék pozícióját, ha a terv lehetővé teszi. Ugyanez vonatkozik a termék megjelenésére is - a szokásos víztermékek között nem lesz ilyen sokszínűség!

Az alábbi kis videókban megtalálja a bemutató részt az ilyen berendezések fajtáinak feltárására.

A tervezésről, a jellemzőkről, a tervezésről

Úgy tűnik, minden világos, csak választania kell a következő fűtőtestet, ami nemcsak a szobát melegíti, hanem a ruhákat is megszárad. Először is a készülék méretéről beszélünk, mert ha törölközőt szándékozik használni, akkor a méretnek meg kell felelnie ezeknek a törülközőknek. De maradjunk mindezen részletekben. Ez segít "kompakt" táblának.

* Az áramellátást külön kell feltüntetni. Gyakran megkérdezünk minket, hogy valóban alacsony teljesítményű modellek vannak-e, és mennyire fogyasztanak havonta elektromos áramot. A gyártók szerint egyes modellek nem csak egy izzólámpát fogyasztanak. Vegyük egy 100W-os lámpát és ugyanazt a fűtőt. Tegyük fel, hogy a készülék éjjel-nappal dolgozik, majd egy hónapig 100 W-os teljesítmény mellett csavarja ki a számlálót: 24 * 30 * 100 = 72 kW. Ez nagyon sokat. A gyakorlatban azonban az ilyen készülékek naponta legfeljebb hat órát dolgoznak, így a kapott értéket 4-tel kell osztani. Összesen: 18 kW. Könnyen kiszámolhatja az esetleges érdekes szárító áramlási sebességét.

Most, mint a termékeket gyártóknál.

1. Sunerzha (Sunerzha)

Termékek A Sunerzha megfelel azoknak, akik Oroszországban gyártott kiváló minőségű elektromos fűtött törülközőtartókat keresnek. Ez a szentpétervári cég 1996 óta működik, és termékeket szállít a FÁK és az EU-ban. A fő iránya - a gyártott fűtött törülköző sínek különféle rozsdamentes acél. Termékeinek eredeti stílusos megjelenését gyakran tervezőnek hívják. Ez nem a króm ötvözet bevonata, mint gyakran ez a helyzet, ami briliánsabbá teszi a termékeket, de többlépcsős polírozási folyamatot. Ez a megközelítés technológiaibb, lehetővé teszi, hogy egy tartósabb terméket kapjunk, és minimalizáljuk a környezet károsodását. Garancia - 5 év. A cég választékában körülbelül egy tucat elektromos szárítógép modell létezik. Legnépszerűbb: Csehország, Polány polc, Modus.

Elektromos fűtött törülközőtartó a fürdőszobában: típusok, tippek a választás, telepítés

Az elektromos törülközőtartó olyan eszköz, amelyet a fürdőszobákban a száraz törölközők használnak, és kellemes mikroklímát hoznak létre. Számos ilyen típusú eszköz létezik. Az elektromos modellek előnye, hogy nem függenek a központosított fűtési rendszertől (autonóm). Ezenkívül a telepítés nagyon egyszerű, és a különböző formák és színek nem hagynak senkit közömbösek.

Elektromos fűtött törölközőtartó - praktikus alternatíva a forró víz központi hálózatából működő készülékekhez

A működés elve

Az elektromos fűtött törülközőtartó egy elektromos készülék, amely konstruktív értelemben fémcsövekből és egy beágyazott fűtőelemből áll. Ez az eszköz a törülközők és a ruházat szárítására szolgál (egyes esetekben cipők). A készülék számos tervezési megoldása már régóta a fürdőszobai dekoráció elemévé tette.

A készülék működése a konnektorból történik. A működéséhez szükséges teljesítmény a hagyományos háztartás 220V. Annak ellenére, hogy a fürdőben lévő fűtött törülközőtartó nedves anyagokkal érintkezik és villanyárammal működik, teljesen biztonságos. Az ilyen készülék maximális üzemi hőmérséklete ritkán haladja meg a 65 ° C-ot.

Mivel az elektromos modellek önállóak, a lakók személyi ütemezésének megfelelően használhatók - ideértve szükség esetén a leválasztást is, ha nincs szükség szárításra.

Figyelj! A kényelem érdekében egy villamos termosztátot építenek be az elektromos modellekbe, amelyek lehetővé teszik a hőmérséklet beállítását.

Tekintse meg a főbb funkciókat, amelyeket az elektromos eszköz a törülközők száradása érdekében végez:

 • száraz törölköző és ágynemű;
 • eltávolítja a felesleges nedvességet a fürdőszobában;
 • támogatja a kényelmes mikroklímát;
 • megakadályozza az emberi egészségre káros gombák képződését, valamint a penészgombást.

A fűtött törülközőtartók gyártói évente új modelleket gyártanak. Ezeknek az eszközöknek a köre hihetetlenül széles, ami lehetővé teszi mindenki számára, hogy kiválassza a fürdőszobájához illő modellt.

A fűtött törülközőtartó fő funkcióját a készülék neve határozza meg - ruhákat és törölközőket szárít.

Az elektromos törülközőtartók előnyei és hátrányai

A fűtött törülközőtartók elektromos modellek számos fontos előnnyel rendelkeznek, amelyekre figyelni kell:

 • egyszerű telepítés (a szerelés több rögzítésen történik);
 • autonómiáját;
 • mobilitást. A telepítést bármely kényelmes helyen elvégezhetjük;
 • gazdasági haszon. Az ilyen készülékek nem fogyasztanak több villamos energiát, mint egy hagyományos izzó (25-100 W).
 • független hőmérséklet-szabályozás;
 • hosszú élettartam. A törülközőmelegítők általában rozsdamentes acélból készültek, amely ellenáll a korróziónak és az agresszív kémiai hatásoknak.

Az ilyen eszközök hátránya úgy tekinthető, hogy külön áramvonalat igényel.

Fűtési módok

Napjainkig a leggyakoribb törölközőtípusra osztott kritérium a fűtés típusa. Vannak ilyen eszközök:

A száraz típusú készülék nem erőteljes, és nem képes a fürdő melegítésére.

Száraz típus (kábel). A fűtést egy elektromos kábelen végezzük, amely a szerkezet belsejében található. A szakértők javasolják, hogy válasszanak ilyen típusú fűtést, ha a készüléket csak törölni szándékozik. A fürdőszoba hőmérsékletének szabályozására ez a modell nem alkalmas arra, hogy meglehetősen kicsi a teljesítménye. Elvileg ez a fő hátránya a száraz melegítésnek. Az ilyen eszköz előnyei a következők:

 • olcsó;
 • kevesebb energia fogyasztása;
 • magas fűtési sebesség;
 • egyszerű telepítés

Folyékony (nedves) típusú. Az ilyen eszköz ideális a fürdőszoba fűtésére. Az elektromos nedves törölközőmelegítő a nedves fűtött fürdőszobában sokkal erősebb, mint az előző típus, kikapcsolt állapotban tovább hűl. A folyadékeszközök hátrányai közé tartozik: magas költségek, nagyobb energiafogyasztás és telepítési korlátozások (a folyékony berendezések szigorúan függőleges felszerelést igényelnek). Az utolsó pontot nem szabad súlyos hibának tekinteni, mint esztétikai okokból, a legtöbb esetben függőlegesen vannak beállítva.

Kombinált típus. A legdrágább lehetőség az összes. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy a készülék működtetése és az elektromos hálózat rovására, a központi fűtési rendszer rovására következik be. Ennek a terméknek a fő előnye, hogy a téli szezonban a központi fűtéstől, és más időszakoktól a fúvókától működik.

Fajták a töltés elvén

A töltés elve szerint az eszköz három típusba van osztva:

A töltés elve nem befolyásolja jelentősen a készülék fűtési képességeit.

A folyékony típusú modellek olyan eszközök, amelyek csövei olajjal vagy vízzel vannak töltve.

A nedves és száraz törülközőtartók részletes összehasonlítása

Teljesítmény. A fűtőkábellel ellátott készülékeknél hasonló az izzólámpák teljesítménye. A maximális teljesítmény ebben az esetben nem haladja meg a 100 wattot. A folyékony eszközök kapacitása 0,1-2 kW.

Fűtés aránya A fűtési arány szempontjából a száraz törölközőszárítók vitathatatlanul vezető szerepet töltenek be. Sokkal gyorsabban hűlnek, mint a víz analógjai. A folyadék hosszabb ideig felmelegszik, de nagyon hosszú ideig lehűl.

Hasznos információk! Ha gyakran kapcsolja be és ki a készüléket, akkor egy száraz típusú törölközőmelegítő felel meg Önnek.

Hőmérséklet beállítás. A száraz berendezések esetében, amelyek kis teljesítmény-megítéléssel vannak megkülönböztetve, az ilyen funkciót a legtöbb esetben nem biztosítják, mert nem túlmelegedhetnek. A folyékony modellek ellenkezőleg, a legtöbb esetben képesek egy szabályozóeszköz csatlakoztatására. Hatásuknak köszönhetően elég magas hőmérsékletre melegedhetnek. Ebben az esetben az ellenőrzés szükséges.

Variety. Mindkét típus meglehetősen széles termékválasztékkal rendelkezik. Szükség esetén megrendelheti az egyénileg készülő terméket.

A törölközőmelegítők modern választéka lehetővé teszi, hogy a belsőépítészeti tervezés során bármilyen tervezési ötletet megvalósítson

Kiválasztás a tervezéstől és a telepítési helytől függően

Fontolja meg, hogyan válasszon ki egy elektromos törülközőtartót, amely megfelel a szobájának kialakításának és helyének. Az elektromos törülközőtartók alábbi formái a leggyakoribbak:

Ezen közös formák mellett sok olyan megoldás létezik, amelyek száma évről évre növekszik. Szaküzletekben törölköző alakú törölközőt, hajkefét és még sok mást is vásárolhat.

Ezenkívül minden termék színnel van felosztva. A legnépszerűbb árnyalatok:

Egyes készülékek képernyővel vannak ellátva, vagy olyan részecskék formájában készülnek, amelyek diverzifikálják a fürdő belsejét. A Chrome kiegészítők népszerűek a vásárlók körében.

Hasznos információk! A bronz árnyékolás lehetővé teszi, hogy eltakarja a sárguló felületeket, amelyek idővel a csöveken keresztül keletkezhetnek a hőmérséklethatások miatt. Emellett a bronz színe elegánsan illeszkedik a fürdőszobák többségébe.

Ezenkívül a tervezés választéka a következő elemeket tartalmazza:

 • magasság;
 • szélessége;
 • a csövek számát és alakját.

A padló modell nem igényel falra szerelést - egyszerűen telepíthető a padlón bármely kényelmes helyen

Az elektromos törölközőmelegítők összes típusának standard magassága 40 és 120 cm közötti, a bemenetek közötti távolság pedig általában 5 cm.

A legtöbb esetben ezeknek az elektromos készülékeknek a szélessége nem haladja meg a 60 cm-t. Ezenkívül vannak olyan eszközök is, amelyek külön vannak felszerelve. A csövek számától függ a fürdőszoba fűtésétől. És érdemes megjegyezni, hogy görbe alakjuk lehetővé teszi számukra, hogy többet helyezzük rájuk.

A fűtött törülközőtartók telepítési lehetőségei meglehetősen változatosak. Az eszköz a falon szinte bárhol található. Ezenkívül egyes modellek a padlóra vannak szerelve (speciális lábakra szerelve). Több helyet foglalnak el, de a telepítés sokkal egyszerűbb és nem sérti a falak sértetlenségét. Minden fal modell előnye, hogy nem veszi a fürdőszoba területét.

Elektromos típusú elektromos fűtött törülközőtartók különbségei

Ha úgy dönt, hogy ezt a paramétert a fűtött törölközőt választja, először emlékeznie kell arra, hogy a legerősebb termékek nem mindig a legjobbak. Ez elsősorban annak a ténynek köszönhető, hogy a villamosenergia-fogyasztás növekedni fog, és ennek megfelelően a villamosenergia-díj magasabb lesz.

Egy kis fürdőszoba vagy szezonális használatra elég kompakt és kis teljesítményű modell lesz.

A szakértők javasolják ezeket az eszközöket kiválasztani, összpontosítva a fürdőszoba mennyiségére. Ez a számítás nagyon egyszerű: 140 W villamos energiát 1 m²-re kell osztani, ami megközelítőleg 22-25 ° C-os szobahőmérsékletnek felel meg. Könnyen kiszámítható, hogy mekkora energia szükséges a 4 m²-es fürdőszobában.

Az 560 W-nál kisebb teljesítményű készülékek egyszerűen nem tudnak melegíteni egy kis méretű fürdőszobát, de ha a fűtött törölközőt a nyári időszakra tervezik, az alacsony fogyasztású készülékek is jól működnek.

Melyik törölközőt választani? Hasznos tippek

Ha kérdésed van a fürdőszobai elektromos törölközőmelegítő kiválasztásához, akkor bizonyos pontokat meg kell tanulnod:

1. Válasszon egy ilyen eszközt nagyon óvatos, figyelve az árnyalatokat. A modern modellek sokkal tartósabbak és magas műszaki jellemzőkkel bírnak, de drágábbak, mint az elavult készülékek. Ha azonban úgy döntenél, hogy tartós és kiváló minőségű terméket választ, akkor ajánlatos megállítani a választást egy modern eszközön.

2. A termosztáttal felszerelt törülköző melegítők drágábbak, mint a hagyományos modelleknél, de végső soron egy ilyen eszköz megvásárlása fizet. A termosztát lehetővé teszi, hogy energiát takarítson meg.

Fontos! A legjobb, ha olyan eszközt vásárolna, amelynek teljesítménye magasabb lesz, mint ami egy adott fürdő melegítéséhez szükséges. Ha a szoba túl meleg - könnyen beállítható a termosztát beállításával. A hőszabályozás hiánya nem működik.

3. Meg kell vizsgálni, hogy melyik márka gyártja a legmagasabb minőségű termékeket. A legolcsóbb törölköző melegítő - házi. Ha a minőség kiválasztása során kiemelt fontosságú, akkor figyelmet kell fordítania a külföldi cégekre.

4. Mindenképpen kérje az eladókat, hogy mutassák be az eszközhöz szükséges dokumentumokat és tanúsítványokat.

A termosztátos készülék lehetővé teszi a kívánt fűtési hőmérséklet kiválasztását.

Telepítési jellemzők

Ez az eszköz kétféleképpen szerelhető fel:

A nyílt módszert a tápegységhez csatlakoztatott eszközzel (a vezetékek nyitva vannak) hajtják végre. A zárt változatot olyan esetekben hajtják végre, ahol nincs lehetőség más telepítés végrehajtására. Ezzel a telepítéssel a készülék csatlakozik a falon futó vezetékekhez.

A fürdőszobák különböző kialakítási funkciókkal rendelkezhetnek, mint maguk a készülékek, azonban általános telepítési tippek találhatók, amelyek minden helyzetben hasznosak lehetnek. Tekintsük a legfontosabbakat:

 1. Ha nagy mennyiségű kondenzáció gyűlik össze a fürdőszobában, akkor ajánlott egy fűtött törölközőtartó kimenetét egy másik helyiségben elhelyezni, vagy nedvességállóvá tenni és beszerelni. Egyébként rövidzárlat fordulhat elő. A nedvességálló aljzat speciális gumitömítéssel és védőburkolattal rendelkezik.
 2. Kívánatos olyan berendezést is felszerelni, amely egy feszültség túlfeszültség esetén levágja a készülék áramellátását.
 3. Az aljzatnak olyan messze kell lennie a fürdőtől és a mosogatótól, amennyire csak lehetséges.
 4. Ha termosztát nélküli fűtött törölközőtartót vásárolt, külön megvásárolhatja ezt az eszközt.

Most megfontoljuk a fűtött törölköző tartójának fő szakaszait:

 1. Először ki kell választania egy törölközőszárítót, amely a fürdőszoba méretére, a hangerőre és a belső tulajdonságokra összpontosít.
 2. Határozza meg az eszköz helyét.
 3. Ebben a szakaszban, a telepítés a fűtött talaj törölköző.
 4. Egy nedvességálló kimenet és egy védőösszekötő berendezés telepítése folyamatban van.
 5. Ebben a szakaszban egy fűtött törülközőtartó felszerelése. Az eszköz rögzítése a falon záróelemek segítségével történik.
 6. Csatlakoztassa a fűtött törölközőt a hálózathoz. A készülék indítása előtt 10 percet kell várni.

Falmodellek a falakhoz vannak rögzítve, speciális záróelemekkel, amelyekhez lyukakat kell fúrni

Az elektromos törülközőtartók legjobb modelljeinek áttekintése

A sokféle ilyen eszköz közül többet lehet azonosítani a legnépszerűbb modellek közül.

ARGO LUCH 4. Ez egy fűtött törülközőtartó egy orosz gyártótól. Az ilyen eszközök változatai különbözőek lehetnek, így szinte minden belső térre illeszkedik. Az anyag, amelyről ez a modell készült, rozsdamentes acél. Az ilyen termékek teljesítménye általában 60 watt. A színezés háromféle lehet: arany, bronz és fehér. Az ilyen berendezés üzemi hőmérséklete +53 ° C. A készülékhez mellékelt elemek a telepítéshez szükséges elemek. A jótállás 1 év, a minimális élettartam 5 év.

ZORG ZR 017. Az ilyen elektromos fűtött törölközőt az egyik legjobbnak tartják. Ez egy létra formájában készült, amely nagyon alkalmas ruhadarabok szárítására. A ZORG ZR 017 szinte bármilyen fürdőszobai kialakításra alkalmas. Ezenkívül kiváló műszaki jellemzőkkel rendelkezik. Rozsdamentes acélból készült, amely korrózióálló tulajdonságokkal rendelkezik. A törölköző teljesítménye 100 watt. Maximális üzemi hőmérséklet 65 ° C Az ilyen eszközre vonatkozó garancia 1 évre szól, és az élettartam legfeljebb 5 év lehet.

TERMOSMART COMFORT-EL. Sok szakértő úgy véli, hogy ez a modell a legjobb. Gyakorlati és funkcionális, kiváló műszaki teljesítmény, tartós modell (5 és 15 év közötti élettartam). Képes ellenállni a nyomásnak akár 25 atmoszféra. Ezek a minták Horvátországban készültek. Ez az elektromos fűtött törülközőtartó egy nagyszerű lehetőség minden fürdőszobában.

Elektromos törülközőtartó egy termosztátos fürdőszobához: hogyan válasszunk?

Valószínűleg minden ház vagy lakó tulajdonosa tudja, hogy a fürdőszobában különleges helyiség van. Mindig van egy nem túl kényelmes éghajlat uralkodó - nagyon nedves, gyakori hőmérséklet-változások. Annak érdekében, hogy ebben a szobában minden családtag számára kényelmesebb legyen, elektromos fűtött törülközőtartót lehet felszerelni.

Különlegességek

A fürdőszobában lévő fűtött törölközőszár egy speciális fűtőelemekkel fűtött csövekből álló eszköz. Ezzel könnyen szárítható törölközőt és ágyneműt takaríthat meg, valamint kiegészítő fűtési forrásként szolgálhat. Mind a falra, mind a padlóra helyezze.

Az ilyen eszközöket leggyakrabban a fürdőszobában helyezik el, habár a konyhában, a folyosón és még a szobában is használhatók.

Mivel a fürdőszoba folyamatosan nedves, kondenzáció alakulhat ki, penészgomba alakulhat ki, és ez a helyiség egy fűtött törülközőtartó egyszerűen elengedhetetlen eszköz.

Jól felmelegszik és kiszárad a levegő a helyiségben, fenntartja az optimális hőmérsékletet, és ennek megfelelően harcol a kórokozó mikrobák kialakulása ellen.

A megfelelően megválasztott és beépített fűtött törölközőtartó nélkülözhetetlen eszköz lesz a fürdőszobában, és még mindig kényelmesebbé teszi a család tagjait.

De működés közben meg kell jegyeznünk, hogy ez a mosdóba helyezett eszköz bizonyos veszélyt jelent. Ezért győződjön meg róla, hogy betartja a biztonsági előírásokat, valamint hogy ne engedje meg a kisgyermekeknek a készüléket.

Miért elektromos?

Ma már az egészségügyi piacon megtalálható az ilyen eszközök többféle változata:

A készülék típusának megválasztása leginkább az életkörülményektől függ. Például, ha egy fűtött törölközőt vásárolnak magánházhoz, akkor biztonságosan megteheti bármely lehetőséget. Ha egy lakás, akkor jobb, ha inkább elektromos vagy kombinált típusú. Ez annak köszönhető, hogy a vízmodellek egy központi rendszerhez vannak csatlakoztatva fűtés vagy melegvíz ellátásához. A magánházak tulajdonosai egyéni fűtési rendszerrel rendelkeznek, így szabályozhatják a vízmelegítés folyamatát, és ennek megfelelően egy fűtött törülközőtartót.

Lakóépületekben a fűtést csak télen végzik, így a vízkészülék nem működik a szezonon kívül és nyáron. Lakásokban történő telepítéskor az elektromos rostélyt bármikor használhatják. Ez a lehetőség természetesen kényelmesebb lesz.

Ez az eszköz kényelmes, mert bármikor használható, és ha ez nem szükséges, egyszerűen kapcsolja ki. Ezért a helyiség fűtésére is gazdaságos lehetőség.

A kombinált készüléket sokoldalúság jellemzi. Egyidejűleg csatlakoztatható a vízellátó rendszerhez és az elektromos hálózathoz. Ez az opció nagyon kényelmes, mivel működhet, ha a fény ki van kapcsolva a házban és meleg víz nélkül. Az ilyen fajták hátránya, hogy még mindig a kommunikáció közelében kell elhelyezni kényelmes kapcsolatot.

Az elektromos törülközőtartók pozitív tulajdonságai közé tartoznak a következők.

 • Gazdaságosak. Meg kell jegyezni, hogy a készülék fűtéséhez szükséges energiafogyasztás kicsi. De az ilyen készülékek ereje elegendő ahhoz, hogy kényelmes hőmérsékletet tartson a fürdőszobában.
 • Le vannak zárva. Nem félek attól, hogy egy ilyen eszköz elkezd folyadékot folyni az idő múlásával, hiszen belülük csak egy speciális elektromos kábel van. A vízkészülékek előbb-utóbb szivároghatnak.
 • Ezek függetlenek a kommunikációs rendszerektől. Ha a vízrendszerek működése kudarcot okozhat, például a rendszer víznyomásának vagy a légelzáródások kialakulásának következtében, akkor az elektromos eszközre nem vonatkoznak ilyen problémák.
 • Ritka és nem tartós utak. Előfordul, hogy a javítással összefüggésben kikapcsolhatja a tápegységet. De ezek az esetek ritkák, ráadásul hosszú időre nem kapcsol ki. Ami a vízellátó rendszert illeti, probléma vagy karbantartás esetén a melegvíz elég hosszú ideig is megakadályozható. És az eszköz nem fog működni.
 • A modellek széles választéka. Az ilyen típusú eszközök nagyon változatosak, és mindenki, még a leginkább válogató tulajdonos is, képes lesz saját modellt választani.
 • Mobilok. Az ilyen eszköz könnyen áthelyezhető egy másik helyre, ezért csak a szerelés átrendezéséhez szükséges. A vízzel fűtött törülközőtartókkal való helyzet bonyolultabb, mivel a kommunikáció helyétől függ.

Figyelembe véve az összes fenti előnyöket, azt a következtetést vonhatjuk le, hogy egy elektromos fűtött törülközőtartó egy nagyon kényelmes és hasznos eszköz, és minden fürdőszobában szükséges.

A termosztát jelentősége

Jelenleg sok gyártó ilyen eszköz. A modellcsalád mind a legegyszerűbb eszközökkel, mind pedig drágább, kiegészítõ és hasznos funkciókkal rendelkezik. A legegyszerűbb eszközök a hálózaton működnek, folyamatosan ugyanazt a hőmérsékletet tartják. Kedvezőek, de a gazdaság szempontjából alacsonyabbak a korszerűbb versenytársaikkal szemben, mivel folyamatosan fogyasztanak energiát.

Az egyik további hasznos funkció az a termosztát, amellyel az elektromos fűtött törölközőt felszerelik. Ezzel beállíthatja a komfort hőmérsékletet. Nagyon kényelmes és gazdaságosabb. Költsége nem sokkal magasabb, mint a hagyományos eszközök költsége, de az ilyen eszköz működése pénzt takarít meg.

A legmodernebb eszközök energiatakarékos rendszerrel vannak felszerelve. Külön érzékelőket tartalmaznak, amelyek a kívánt hőmérséklet elérése után állítják a fűtött törölközőt alvó üzemmódba. Ezek a legelmaradottabbak, de az ilyen modellek kezdeti ára meglehetősen magas.

A termosztátos készüléknek számos előnye van:

 • költsége nem túl magas;
 • energiát takarít meg a szükséges hőmérséklet fenntartása mellett;
 • ezzel gyorsan megváltoztathatja a fürdőszobában a hőmérsékletet;
 • Ez egy tartósabb modell, mivel nem mindig teljes kapacitással rendelkezik.

Ezért érdemes azt állítani, hogy a fürdőszobába való beépítéssel a lehető legjobb választás egy elektromos termosztátos törülközőmelegítő.

Hogyan működik?

Az elektromos törülközőtartó működési elve egyszerű.

Működnek az elektromos hálózattól, és a csatlakozás típusától függően:

 • fűtött törölközősínek nyitott huzalozással, ha a vezetéket a kimenethez csatlakoztatják;
 • törölközőmelegítők zárt típusú huzalozással, ha a vezetéket a falba helyezi.

Természetesen, ha egy nagyjavítás zajlik a fürdőszobában, és egy elektromos törölközőszárítót terveznek telepíteni, akkor jobb választani a második lehetőséget. Előzetesen meg kell határozni az elhelyezés helyét, és oda kell vezetni az elektromos kábelt.

De abban az esetben, ha csak kiegészíteni kell a helyiséget ezzel a készülékkel, akkor jobb választani egy nyitott típusú vezetéket. A készüléket a konnektor közelében lehet elhelyezni.

Elektromos törölközőszárító is készül a készülék típusától függően:

 • fűtőelemekkel (csőszerű elektromos fűtőberendezéssel) ellátott;
 • fűtőkábellel.

A fűtőkábel fűtése esetén ez a rendszer fő eleme. Működése elve az elektromos energia hővé való átalakítása.

Ez a kábel leggyakrabban elektromos vezetékek, amelyek acélból, nikkelből vagy rézből készülhetnek. Hossza a törülközőtartó méretétől függ. Az ilyen modelleket a hosszú élettartam, valamint az alacsony fogyasztás jellemzi - akár 165 watt is.

Tena a fűtött törölközősínben az alsó részükre van szerelve. A munkájuk a spirál felmelegítése, amely a fém csövet fűt. A bekapcsolás után azonnal nagy mennyiségű energiát fogyasztanak - körülbelül 600 watt. Továbbá a működés során egyenlő arányban vannak a kapott energia és a felmelegített hő között. Az ilyen típusú készüléket gyakran termosztáttal látják el.

Megjegyzendő, hogy az elektromos törülközőszárítók, csőszerű elektromos fűtőberendezésekkel, rövid élettartammal rendelkeznek. Két-három év múlva a tányérokat meg kell változtatni.

Figyelembe kell venni, hogy az elektromos hálózathoz csatlakozó minden elektromos berendezésnek feltétlenül meg kell felelnie az előírásoknak.

faj

Napjainkban két fő elektromos törölközőtípus létezik:

A folyadékkeverékeket vízzel vagy olajjal vagy fagyásgátlóval töltik fel. Felmelegítenek és felszívják a hőt. A fűtéshez csőmelegítők (fűtőelemek) használatosak. Mindegyiknek megvan a maga sajátossága.

Például az olaj hőmérséklete 70 Celsius fokos lehet. De ez után nagyon jól megtartja a hőmérsékletet, és hosszú ideig lehűl a kikapcsolás után. A víz változata 85 ° C-ig melegszik, de gyorsan lehűl. A fagyásgátló pedig nagyon jó hővezető képességgel rendelkezik.

Az elektromos törölközőszárító előnyei közé tartozik az a tény, hogy hosszú ideig tartják a hőt a hálózatról való leválasztás után. A hátránya a nagy energiafogyasztás, valamint a rövid élettartam.

A folyadékmentes opciók a fűtött törülközőtartón átmenő fűtőkábellel működnek. Az ilyen eszközök köre sokkal változatosabb. Gazdaságosabbak, mint a folyékonyak, és élettartamuk hosszabb. Ha megfelelően használják, a minőségi modellek legfeljebb tíz évig tarthatnak. Talán az egyetlen hátránya az ilyen típusú törölközőnek az a tény, hogy nem tartják a hőt egyáltalán a hálózat kikapcsolása és azonnal lehűlése miatt.

Mindkét típusú eszköz kiválóan alkalmas a törölközők és a textília szárítására, és tökéletesen alkalmasak akár 20 négyzetméteres helyiségek melegítésére is.

Hol lehet elhelyezni?

A helyszínen az elektromos törülközőtartók a következőkre oszthatók:

A fali opciók nagyszerűek azoknak a kis helyeknek, amelyekben minden centiméternyi hely számít. Minden kényelmesen elhelyezhető, és nagyon kényelmesek a ruhák és törölközők szárításához.

A padlóra szerelt törölköző melegítő egy meglehetősen új modell, amely már nagy igényeket támaszt. Két funkciót kombinálnak - a dolgok szárítása és a szoba fűtése.

Ezek is kényelmes módon telepíthetők. Ehhez csak a megfelelő helyre kell telepíteni, és csatlakoztatni kell a készüléket a konnektorhoz. A lábak, valamint a mobilok miatt nagyon stabilak - könnyen mozgathatók. És a padlófűtött törölközősávok is hoznak egy bizonyos kiemelést a szoba kialakításához.

A törülközőmelegítők leggyakoribb méretei a következők:

Ezek az opciók kényelmesek és szinte minden fürdőszobához alkalmasak.

Az eszközök nem túl sikeres helyszínei között a következőket lehet azonosítani:

Először is, nem mindig kényelmes megközelíteni ezeket a helyeket. Másodszor, ez a megoldás nem higiénikus. És harmadszor, ezeken a helyeken a víz képes a szárítási dolgokra.

Forma és anyag: fontos pontok

Elektromos törölközőmelegítők gyártásához számos anyagot használnak, mint például:

 • acél (fekete és rozsdamentes);
 • színesfémek;
 • alumínium;
 • sárgaréz;
 • réz.

A fekete acéltermékek olcsóbbak. Belülük egy speciális korróziógátló anyaggal van takarva, és kívülről rozsdamentes acélból készült termékeknek tűnik. Az ilyen termékek kétségtelen előnyt jelentenek a megfizethető áron, és hátrányuk a törékeny. Ezek hajlamosabbak a korrózióra, és a vízben lévő sók hozzájárulnak a fém korróziójához. A szivárgás esélye magas.

A rozsdamentes acélból készült készülékek festhetők vagy krómozottak. Előnyben részesített színes termék, választhat bármilyen színt, amely megfelel a fürdőszoba stílusának. A krómozott készülékeket sokoldalúságuk különbözteti meg, tökéletesen illeszkednek a helyiségek belsejébe.

Figyelembe kell venni, hogy a krómozott réteggel bevont fűtött törülközőtartók megtartják megjelenésüket a festetteknél hosszabb ideig. Végtére is, a készülék az idő nagy részében hatására a kellően magas hőmérséklet. Továbbá, rozsdamentes acélból készült termékek, nagyon óvatosan kell telepíteni, és mindenképpen nem kell károsítani a szálat.

A sárgaréz és alumínium fűtött törölközőtartók nagyon vonzó megjelenésűek. Tökéletesen hőkezelik, de sajnos nem különböznek a tartósságban. Nem tolerálják a vízben lévő sók hatásait.

A rézkészülékek minden tekintetben ideálisak. Az egyetlen és legfontosabb hátrány az ár. Egy ilyen termék többször is drágább, mint az azonos, de más anyagból készült.

Ha az elektromos törülközőtartók formáiról beszélünk, akkor hatalmas lehetőségek vannak.

A legnépszerűbbek a következők:

A leginkább ergonomikus lehetőség a "létra" formája. Nem igényel sok helyet, de ugyanakkor számos törölközőt vagy ágyneműt is képes elszárítani. Ezenkívül, ha egy polccal kiegészíti, akkor hozzá mosószert is felvehet. Az ilyen termékek általában nagyobb értéket képviselnek, mint a "kígyó".

A kígyó modellek szintén népszerűek, de a kanyarok számától függően kevesebb dolgot lehet elhelyezni. By the way, nem túl kényelmes, hogy száraz nagy méretű dolgokat rájuk, mert lecsúszhatnak a lekerekített élekről. A csövek nagy vastagsága, valamint a gyártás során felhasznált anyagok minimális mennyisége különböztethető meg. Az ilyen opciók általában nem túl drágák.

Számos olyan modell is létezik, amelyek nem csak a helyiséget melegítik, hanem diverzifikálják a tervezést. Ezek E alakúak, M alakúak és U alakúak. Olyan elegánsak és szokatlanok.

A modern gyártók hatalmas lehetőségeket kínálnak, így minden vevő képes lesz arra, hogy pontosan megválasztja magát, amire szüksége van. Vannak még összecsukható modellek és összecsukható alkatrészek is. Nagy segítséget jelentenek abban, hogy gyorsan nagy mennyiségű vászon gyorsan száradjon.

A modell kiválasztásakor törölközőmelegítőnek a következő szempontokra kell figyelnie:

 • a több vízszintes rúd, annál nagyobb a hőátadó készülék;
 • a konvex keresztcsíkok modellek nagyon kényelmesek, jó a ruhák elhelyezése;
 • különösen kényelmesek olyan modellek, amelyek csúszó részekkel rendelkeznek, amelyek kinyithatóak, mint a szekrényajtók.

Nem szabad megfeledkezni arról, hogy a törülköző melegítők lehetnek falra szerelhetőek és padlón állóak. Ez a pont befolyásolhatja a szárító alakjának megválasztását is.

Kiválasztási kritériumok

Jobb kezelni az elektromos fűtött törölközőt minden felelősséggel. Annak érdekében, hogy megtalálja a tökéletes eszközt minden szempontból, jobb, ha kiértékeli a funkcióit a komplexumban.

Vegye figyelembe a következőket:

 • Az eszköz formája és annak telepítése. Érdemes előre megfontolni, hogy hol helyezkedik el a szárító, és mennyi helyet foglalhat el. A méretek mindig fontosak, különösen a kis méretű fürdőszobákban.
 • A fűtött törülközőtartó teljesítménye. Ez a szám nagyon fontos, mert a rossz választási lehetőséggel előfordulhat, hogy a fürdőszoba nem melegszik fel. Megjegyzendő, hogy a szobának minden négyzetméterében kb. 200 watt teljesítményt kell biztosítani. Csak ebben az esetben kényelmes hőmérséklet érhető el.
 • Az eszköz csatlakoztatása a hálózathoz. Ez nyitott vagy zárt módon történhet. A második természetesen biztonságosabb, de nem kényelmes, ha a helyiségek nem teljesen felújításra kerülnek, mivel a felső burkolat egy részét el kell távolítani a vezetékek megtartása érdekében. A nyitott módszer sokkal kényelmesebb, és lehetővé teszi az egység mozgatását, ha szükséges.
 • Teljesítményfelvétel. Az energiafogyasztás a készülék teljesítményétől függ. Nem szabad túl erős törülközőt vásárolni a kis fürdőszobákhoz, mert túlmelegedhetnek a helyiségben, valamint a hulladék energiáján. Nagyon jó opciók a hőmérsékletszabályozókkal és speciális érzékelőkkel felszerelt készülékek. Ezek szabályozzák a hőmérsékletet, és kikapcsolják a készüléket, ha elérik a kívánt hőmérsékletet. Amikor ez bekövetkezik, energiamegtakarítás.
 • Tíz változat.
 • Speciális funkciók, például hőmérsékletszabályozók, időzítők vagy energiatakarékos érzékelők.

A jó elektromos törülközőtartó kiválasztásához ne felejtsük el a gyártás anyagainak minőségét.

A legnépszerűbb modellek ma rozsdamentes acél modellek. Ez egy nagyszerű lehetőség a készülék árának és minőségének kényelmes kombinációjára.

Ma már számos gyártó ezeknek az eszközöknek. Ők jobban megismerik a törölközőmelegítő választékát.

Kermi. Ez egy német cég, amely kiváló minőségű készülékeket gyárt. Már régóta ismert a világpiacon, és már népszerűsége az oroszok között. Termékei kiváló minőségűek ésszerű áron. A leggyakoribb anyag az acél, és a készülék alakja - a "létra".

ARBONIA. A svájci cég, amely többnyire designer modelleket gyárt. Ők megkülönböztethetők az eredeti design, a kiváló megjelenés és még egyediség. Az ilyen termékek ára természetesen nagyon magas. De a minőség nem túl dicséretes. Az ilyen fűtött törülközőtartók töltőanyaga leggyakrabban fagyálló.

MARGAROLI. Ez az olasz márka kizárólag kiváló minőségű, de drága anyagokat termel termékeivel, és számos hasznos kiegészítő funkcióval rendelkezik. Az ár nagyon magas, de mindegyik készülék tizenöt éves minőségi garanciát kapott.

Energy. Ez a vállalat Európa egyik vezető szakembere. Ezt az ügyfelek minden kategóriájához illeszkedő termékek széles választéka jellemzi. A vállalat minden eszköze kiváló minőségű és nagyon tartós.

"Sunerzha". Ez az orosz cég luxus törölközőmelegítőket gyárt. Nagyon népszerű, nemcsak hazánkban, hanem külföldön is. Ezt hatalmas tartomány jellemzi. A termékek kiváló minőségű rozsdamentes acélból készültek, kiváló króm bevonatúak. A Sunerzha ötéves garanciát vállal eszközére.

"Dvin". Orosz cég létra alakú törülközőtartókra specializálódott. A készülék árai ésszerűek, a garancia egy év.

"Nick". Nagyon népszerű orosz márka több mint tíz éve. Minőségi termékeket állít elő érdekes tervekkel. Ötéves garanciát biztosít a termékekre.

Terminus. Ez az orosz márka szerette a vásárlókat a legszélesebb választékának köszönhetően és nagyon kedvező áron. Mindegyik modellnek nagy teljesítménye van, a működés évek alatt bizonyított. Ez a gyártó tíz év garanciát vállal.

"Leader-Stal". Rozsdamentes acélból készült termékek állítható fűtési hőmérséklet mellett, valamint automatikus leállás funkció túlmelegedés esetén. Ötéves garanciát vállal.

Terma. Ez egy lengyel cég. Nagyon népszerű hazánkban, mivel kiváló minőségű és tartós termékek megjelenésével jellemezhető.

Mindezek a gyártók mindenféle típusú törölközőt tartalmaznak - mind elektromos, mind pedig vízzel együtt.

Ezen eszközök árkategóriája nagyon nagy. A rotációs modell 6 000 rubel áron vásárolható meg. A "létra" költsége 5 000 rubelből indul. A legolcsóbb lehetőség egy "kígyó" - az ára 2 500 rubelből indul.

Beszerelési árnyalatok

Az elektromos fűtött törülközőtartók könnyen felszerelhetők a vízfelületükhöz képest. Nem kell egy közös hideg vagy melegvízellátó rendszerhez csatlakoztatni. Az egyetlen dolog, amit külön figyelmet kell szentelni a készülék saját kézzel történő felszerelésének folyamatában - ez a tökéletes szigetelés. Végtére is, a fürdőszobában lévő elektromos áram nagy veszélyt jelenthet egy lakás vagy ház lakói számára.

Először is ellenőrizni kell azt a vezetéket, amelyről a készüléket bekapcsolják. Szükség van továbbá a földelésre és az RCD csatlakoztatására annak érdekében, hogy elkerülhető legyen a probléma a túlfeszültség alatt.

A fürdőszobában két fő lehetőség van az elektromos szárítógépek csatlakoztatására.

Csatlakoztassa a közvetlenül a fürdőszobában található konnektorhoz. Ilyen helyiségekben speciális fedeleket és nedvességálló házat kell használni. Leginkább a lehető legmélyebbre kell szerelni a falba. Ez a csatlakozási lehetőség jobban megfelel a hagyományos törölközőmelegítőknek, amelyek nem rendelkeznek érzékelőkkel és termosztáttal. A kikapcsoláshoz csak húzza ki a tápkábelt. Meg kell jegyezni, hogy jobb, ha a kivezetést a belső falra helyezzük, mivel a kondenzátum leggyakrabban felhalmozódik az utcai falakon. És ez rövidzárlathoz vezethet.

Csatlakoztassa a fürdőszobán kívüli konnektorba. Ez a módszer megfelelőbb és biztonságosabb. Ehhez meg kell fúrni egy lyukat a falban, ahol a vezeték megy. Ha be kell helyezni a kábelt és a fürdőszobába, figyelembe kell venni azt, hogy jobb, ha legalább 10 cm-rel a padló felett fekszik, hogy elkerülje az áradások okozta problémákat.