Legfontosabb > Dekoráció

Elektromos padlófűtés a csempe alatt - technológiai kábelezés és fűtőtestek

A felhasználók véleménye szerint sokan szívesen telepítenek elektromos padlófűtést a csempe alatt. A döntés helyesnek tekinthető, hiszen az elektromos padló jól illeszkedik a legtöbb padlófajtához és különösen kerámia burkolatokhoz, kerámia gránithoz, természetes kőhöz.

Az elektromos csempe padló előnyei

 • az év bármely szakában képesek a helyiségek fűtésére. Nem szükséges megvárni a fűtési szezon kezdetét (releváns a központi fűtésű, magas épületekben lévő apartmanok esetében);
 • az elektromos fűtés beiktatása kiküszöböli a szivárgást, mint egy meleg vízmezőben;
 • a padló nem fagyhat fel (felolvasztva) a téli időszakban áramkimaradás vagy megszakítás esetén, mint a vízfelszín esetében;
 • a padló felületi hőmérsékletének kényelmes és pontos beállítása;
 • a helyiség magasságának minimális elrejtése a fűtőkábel vékonyabb átmérője és az esztrich kisebb vastagsága miatt;
 • állandó fűtési kapacitás a teljes telepítési területen;
 • könnyű karbantartás.

Azonban még akkor is, ha a villamos energia használatát választják, el kell döntenie, hogy melyik elektromos padlófűtés a csempe alatt jobb, és milyen típusú rendszert kell használni.

Elektromos padlólapok típusai

Az elektromos padlófűtés típusai a csempe alatt

 • kábelfűtéses ellenállási kábel padlófűtéshez a tekercsben (tekercs). Szerelve különleges heveder rögzítéséhez. Vásárolhat egy kész készletet, amely minimális vagy teljes tartozékkészletet tartalmaz. Egyes készletek tartalmaznak egy eszközt is. A készlet ára függ a kapacitásától, a kábel hosszától és a konfigurációjától. Az elemek független megválasztásával és a saját kezük telepítésével menthetők. A kiválasztás során figyelembe kell venni, hogy a padló fűtőkábele lehet egy- és kétérintkezős. A második lehetőség előnyösebb, mert megbízhatóbb, az első olcsóbb;
 • fűtőtestek (kábel). A mesterek azt javasolják, hogy ezt az opciót választják, ha önszereléseket tervez. A szőnyegek költsége egy harmadikval drágább, de a számítás és telepítés egyszerűsége miatt jelentősen meghaladja az előző verziót;
 • film (infravörös) meleg padló. A legdrágább lehetőség, de a legbiztonságosabb a biztonság szempontjából. Elsősorban az elektromágneses hullámok hiánya miatt.

A mesterek felhasználói véleményének és ajánlásainak elemzése után meg lehet jegyezni, hogy a padlószőnyegek padlóburkolata a legelőnyösebb választás egy elektromos padlófűtési rendszer telepítéséhez. A csempék alatti kábelpadló kevésbé gyakori. Ennek oka elsősorban az esztrich kitöltésének szükségessége, amely:

 • növeli a padlólemez terhelését (ami nem kívánatos a sokemeletes épületekben);
 • csökkenti a mennyezet magasságát;
 • az esztrich-tölteléket nedves munka kíséri, ami nem mindig elfogadható a felhasználók számára;
 • hosszú szárítási idő (a betonoldat keményítése).

Ezenkívül a fűtőkábel hosszának kiszámítása bonyolultabb, mint a fűtőszál.

Elektromos padlófűtés szerelése a csempe alatt
csináld magad

Tudnia kell, hogy a padló alatti padlózat típusától függően az elektromos padlózat alá helyezésének technikája némileg különbözik, de a lépcsők egy része megegyezik:

1. A hőszigetelt padlózat előkészítése

A tervezés fontos elem, ebben az esetben egy jó projekt lehetővé teszi az anyagok beszerzésének költségeinek csökkentését és a kábel helyi túlmelegedésének elkerülését.

A projekt kidolgozásakor nem szabad megfeledkezni arról, hogy a kábel nem illeszkedik a bútorok és nehéz háztartási berendezések (pl. Mosógép, hűtőszekrény) közé. Ez további terhelést okoz a rendszerben (a fűtött levegő nem emelkedik fel, hanem visszatér a hőforráshoz), ami elkerülhető. Ugyanezen okból javasoljuk, hogy egy ágyat lábbal kapjanak. Ezenkívül a kábelt (vagy szőnyeget) a falról 150-200 mm távolságra kell elhelyezni. A szomszédos fordulatok közötti távolság legalább 100 mm.

A projekt határozza meg a hőszabályozó telepítési helyét. Általában 900-1 000 mm magasságban szerelik fel a padlót. Egy ilyen hely optimális lesz, mivel a szabályozó kényelmesen használható, és nem szükséges a fal nagy részének kialakítása a szabályozó és a kábel összekötésére szolgáló vezeték elhelyezése érdekében.

2. Hőszigetelés elektromos padlófűtéshez a csempe alatt

Ez a lépés megelőzheti vagy követheti a következőt. Mindez az alkalmazott szigetelőanyag típusától függ. A szigetelés vastagsága függ a padlólapok állapotától és a telepítési helyszíntől:

 • vastag szigetelőréteg ajánlott az alagsorban, a föld alatt vagy a fűtetlen helyiségekben, valamint az erkélyen vagy loggián. Ehhez megfelelő habot vagy polisztirol habot kell alkalmazni. A vastagabb anyag ésszerűbb a padló kiegyenlítése előtt. Rétegvastagság - 20-100 mm;
 • egy vékony szigetelő réteget helyeznek az előkészített padlóra. Általában ilyen célokra fóliával bevont penofolt használnak, amelyet felfelé helyeznek fényvisszaverő felületre. Az ilyen szubsztrátum a helyiség felé irányítja a hőt.

A szigetelés a faltól távol helyezkedik el. Minél vastagabb a szigetelés - annál nagyobb a távolság. Így a kibővített polisztirolhoz 100 mm, a penofola esetében 50 mm. A szigetelést a falhoz ragasztószalag ragasztja. Úgy tervezték, hogy kompenzálja az anyag hőtágulását.

3. Az elektromos padlófűtés alapjainak előkészítése

A fűtőkábel vagy a fűtőtest csak sík, tiszta, pormentes padlófelületre van helyezve. Így a felületi előkészítés magában foglalja a padló kiálló részeinek eltávolítását, a repedések öntését, a portól való tisztítást. És ideális esetben primer alkalmazása. Ha a felület egyenetlen a meleg padló alatt, akkor készítsen esztrichet. Ha az idő megengedi, használhat konkrét esztricheket, de további munkát csak akkor folytat, ha a felület teljesen száraz. Korlátozott időforrással és viszonylag lapos felületekkel az önterülő padlók előnyben részesíthetők.

A kábel egy fapadlóra vagy rétegelt lemezre helyezése nem kívánatos, hőveszteséghez vezet.

A falborítás ezen a ponton is elvégezhető.

4. A termosztát és a hőmérséklet-érzékelő telepítése

A hőszabályozó a megfelelő helyre van felszerelve. A szabályozó és a kábel összekötésére szolgáló vezetéket a hullámosságra helyezzük. Ezzel a hullámosságot a csőbe helyezzük és az érzékelő helyére helyezzük. Az érzékelőt 300-400 mm távolságban szerelik fel. a fal szélétől a kábelfordulatok között. Ez lehetővé teszi a rendszer hőmérsékletének megfelelő mértékű mérését.

A hullámosítást ütközés nélkül kell elhelyezni (ez különösen fontos a lábazat területén), és a rendszernél fekvő élnek szigetelőanyaggal kell szigetelni az esztricholdat elkerülése érdekében.

A hőmérséklet-érzékelőt szintén a hullámosság helyezi el. A telepítés ilyen helyét igazolja az a tény, hogy jelentősen megnöveli az eszköz karbantarthatóságát.

Kábelvezetés elektromos padlófűtéshez A termosztát elektromos padlófűtéshez való csatlakoztatásának diagramja

5. Elektromos padlófűtés a csempe alatt

Annak érdekében, hogy a meleg padló rendszer megbízhatóan működjön, helyesen kell elhelyezni egy kábelt vagy fűtőtestet, amelynek telepítési technológiája más lesz.

A padlófűtéses csempeburkolatok felszerelése

A kábel felhelyezése előtt ellenőrizni kell a kábel ellenállását. Ezután rögzítse a speciális szalagot a padlóra. Mivel a rögzítő a szalagon gyakran helyezkedik el, a telepítőnek nem lesz nehéz elrendezni a kábelt a kívánt távolságra egymástól. A második lehetőség, hogy fémrácsot helyezzen a padlóra, és rögzítse a kábelt egy műanyag klip segítségével. És a szorító nem szorul sokat. A csempék alatti kábelpadló ilyen eszköze kényelmes, mivel további merevséget eredményez.

A fűtőkábel 150-200 mm távolságra helyezkedik el a falról és 100 mm-re egymástól. A fektetés általában egy kígyó által történik.

Szőnyegek felszerelése egy meleg elektromos padlóhoz a csempe alatt

A fűtési szőnyegek könnyebben telepíthetők, mint a kábel. Ahhoz, hogy előkészítse a rendszert a dobáshoz, elegendő csak a szőnyegeket a padlóra helyezni, és ellenőrizni az ellenállást. Ugyanakkor a polírozás folyamán az elektromos szőnyegeket egyenes vonalban lehet elhelyezni, egy fordulattal (ehhez a hordozó rácsot le kell vágni) vagy egy fordulattal (a rácsot vágni és megfordítani). A rács vágásával is megkerülheti az akadályokat (pl. A dobogó).

A szőnyeg elhelyezkedésének követelményei ugyanazok, mint a kábel esetében, és a szelvények közötti távolság 50-100 mm. A fektetett szőnyeg ragasztóval rögzített.

A fűtőtest cseréje az elektromos padlófűtés szerelése a csempe alatt A padlólap alatti elektromos padlófűtés szerelése Az esztrich feltöltése a padló alatt lévő elektromos padlófűtés alatt A padlóburkolat elhelyezése az elektromos padlófűtésnél

Megjegyzés. Ami a villamos padlófűtési rendszer telepítését illeti a fürdőben vagy a szaunában, nincs konszenzus a felhasználók között. Néhányan azt állítják, hogy a megfelelő telepítéssel megengedhető a rendszer telepítése a fürdő bármely helyiségébe. Az az állítás, hogy az autómosás nem engedélyezett Vagy javasoljuk, hogy a mosdó / zuhany használata közben kapcsolja ki a meleg padlót. Mindenesetre villamos energia, ezért a nedves környezetben történő üzemeltetés rendkívül veszélyes.

6. Vizsgálat - az elektromos padlófűtés ellenőrzése

Az elektromos padlófűtés csatlakoztatása a csempe alatt Az esztrich öntése vagy a csempe elkezdése előtt ellenőrizni kell a huzal ellenállását. Ezt teszterrel vagy multiméterrel lehet elvégezni.

A kapott eredmények és az útlevéladatok közötti eltérés nem haladhatja meg a 10% -ot.

7. Eszköz elektromos padlófűtésre esztrichhez

A kötés magasságának (vastagságának) kiszámításakor a kábel vastagságán kell alapulnia. Minél vastagabb, annál nagyobb lesz az esztrich magassága.

Mi az esztrich vastagsága?

 • a kábelpadlóhoz ajánlott kötési magasság 30-50 mm;
 • padlófűtéses szőnyegekhez - akár 30 mm-ig.

Betonoldatot használhat az esztrich kitöltéséhez, de sokáig szárad és csökkenti a helyiség magasságát. Alternatív megoldás a padlóburkolat csemperagasztóval.

Eszterga elektromos padlófűtés a csempe alatt

Számos felhasználó tudomásul veszi, hogy a fűtőtestek meleg padlófűtési rendszerének kialakítása során nem készítettek esztricheket, hanem közvetlenül a szőnyegre helyezték a csempéket. Ez a lerakási módszer indokolt, ha 15-20 mm vastagságú ragasztóréteget készít.

Elektromos padlófűtés szerelése cserép nélkül

8. Csempék elhelyezése meleg elektromos padlón

A meleg padlóra vonatkozó technológiai csempék kivitelezésére, valamint a szokásos előkészített alapra is sor kerül. Az egyetlen lehetőség az, hogy egy speciális alapanyagot kell vásárolni, amelyet meleg alapra való fektetésre terveztek. Tipikusan ilyen csempeelegyekhez a megfelelő "meleg padló" címke vagy az üzemi hőmérsékletek tartoznak.

Amikor az oldatot közvetlenül a fűtőszálra helyezi, győződjön meg arról, hogy nincs üres víz, mert Ezek a "légzsákok", amelyek a kábel túlmelegedéséhez vezethetnek. A ragasztót különleges matracra kell ragasztani, rendkívüli óvatossággal, hogy ne okozzon mechanikai sérülést a rendszerben. A padló és a fugázás egy nap alatt mozoghat, és a rendszer csak akkor működtethető, ha a ragasztóréteg teljesen száraz, ami megszünteti a repedések megjelenését, mivel egyenetlen szárítás következik be a hőmérséklet hatása alatt.

Fektetés csempe egy meleg elektromos padlón

A lépésenkénti utasítások formájában megjelenő információk azt mutatják, hogy milyen fő lépéseket kell tenniük a meleg padló alatti padló alatti padlózásának. Az összetevők helyes megválasztása és az összekötő elemek szabályainak való megfelelés garantálja az eredményt - egy megbízható, csempézett padló fűtéssel egy magánházban vagy egy lakásban.

Elektromos padlófűtés - hatékony fűtés a csempe alatt

A csempe - rendkívül kényelmes anyag egy padlóburkolathoz, mind az esztétikai szempontból, mind a tartósság, tartósság, higiénikus okok miatt.

Ugyanakkor jelentős hátránya van: a kerámia bevonat meglehetősen hideg, és ez jelentősen korlátozza alkalmazási körét.

Sokan szoktak papucs nélkül lakni egy lakásban, és nem mindenki szereti a csupasz lábak érintését hűvös csempével.

Ez a hátrány könnyen megszüntethető, ha a padló vastagságában fűtési rendszert helyez el. Az egyik fajta meleg padló elektromos fűtőelemekkel.

Mi a jó elektromos padlófűtés

A fűthető padlók a helyiség fő fűtési rendszerként vagy a fűtés további forrását jelentik.

A felület egységes fűtése különleges kényelmet biztosít, a helyiség hőmérsékletének optimális eloszlása ​​függőleges emelkedő konvekciós áramlatokat hoz létre, ami kiküszöböli a rajzolás lehetőségét.

Vizes padlófűtési rendszereket és különböző elektromos módosításokat kell alkalmazni. A vízkörökhöz képest az elektromos fűtés számos előnnyel jár:

 • A sokemeletes épületekben gyakran egyszerűen lehetetlen padlófűtést előállítani.
 • Az elektromos rendszer sokkal biztonságosabb - minden esetben nincs veszélye a szomszédok kitöltésére.
 • Nem igényel koordinációt a hőenergia-beszállítókkal.
 • Vízrendszer telepítésekor az esztrich egy vastag réteget kell elhelyezni, ami extra terhelést jelent a padlókon, és "felszívja" a helyiség magasságát. Egy elektromos rendszerrel a töltő réteg sokkal kisebb.
 • Az elektromos rendszer sokkal könnyebben telepíthető.
 • Működés közben az elektromos padlófűtés sokkal könnyebb és érzékenyebb az állításhoz, hogy a legmegfelelőbb hőmérsékleti értékeket állítsa be, szó szerinti fokú pontossággal.
 • A kompetensen tervezett és összeszerelt rendszer több mint egy tucat évig szolgálhat.

Milyen típusú elektromos padló választani?

Számos elektromos padlófűtési rendszer van, amelyek különböznek a fűtési elemek megjelenésében és elrendezésében.

Fűtőkábelek

Ez a megoldás a legolcsóbb az anyag beszerzése szempontjából, de a legnehezebb és munkaigényes telepítés.

Kétféle fűtőkábel áll rendelkezésre - egy és kettő.

Az egymagos kényelmetlensége a kontúr "hurkolásának" kötelező feltétele, ha a kábel mindkét végét ki kell húzni egy ponton - a csatlakozódobozban. A telepítés szempontjából ez nem mindig megfelelő.

Egy másik jelentős hátránya az, hogy egy ellenállásos áramkörben dolgoznak, mint egy hagyományos fűtőtekercs, amely ugyanolyan melegszik egész hosszában. Ez nagymértékben csökkenti a rendszer hatékonyságát, megnehezíti a beállítását.

Nagy technológiai előrelépés volt a kétvezetékes kábelek gyártása.

A szokásos rezisztív sémák szerint is összeállíthatók - az egyik vezető a "hélix" szerepét játssza, a második pedig a véghüvellyel biztosítja az áramkör bezárását. Azonban sokkal kényelmesebb speciális önszabályozó fűtőkábeleket használni.

Folyamatosan áthaladnak egy félvezető mátrixon keresztül, amelybe mindkét vezetéket bezárják.

Ezenkívül egy hasonló szabályozás történik minden egyes kábelszakaszon. Így a szoba "problémás" hideg helyei jobban felmelegszenek.

És még egy jelentős előny - egy ilyen kábelt könnyen vághat a kívánt hosszúságra (25 vagy 50 cm-es lépcső).

A fűtőkábelek fő hátránya, hogy maguk kb. 8 mm átmérőjűek, és esztrichtöltést igényelnek, ami nagymértékben megnehezíti a fűtési rendszer telepítését és csökkenti a helyiség magasságát.

Fűtőtestek

Az építők közül a legnépszerűbb a fűtőszőnyeg. A magjában ez egy fűtőkábel is, de már zigzagszerű, és polikarbonátrácsra rögzített.

Egy drága, de nagyon hatékony megoldás az UNIMAT rúd infravörös szőnyegek használata.

A fűtőelemek - a rúdak egymástól függetlenül két párhuzamos vezetővel vannak összekötve, és az ellenállásos önszabályozás elvén dolgoznak, csökkentve az általános energiafogyasztást.

Az ilyen meleg padlórendszer használata a csempe alatt nem igényel esztrichöltést - a csempeburkolatot a csemperagasztó rétegre közvetlenül a fűtőelemekre helyezzük.

Van egy másik típusú elektromos fűtött padló - film, infravörös sugárzás. Jól láthatóak, ha rétegelt lemez, csomagolás, szőnyeg, linóleum fektetnek, de a cserép nem ajánlott.

Az a tény, hogy a film nem biztosítja a kívánt ragasztást csempe ragasztóval, és a csempe előbb-utóbb "táncolni" kezd és elkezdődik.

Technológiai nyílások, amelyek a gyártók szerint biztosítaniuk kell a padló betonpadlójának ragasztós réteggel való tapadását, ne oldsák meg a problémát.

Mire van még szükség a munkához?

Rendszerint minden elektromos padlófűtési rendszer speciális hőmérsékletérzékelővel és vezérlőberendezéssel van ellátva - egy termosztáttal.

Az automatika felmelegíti a padlót a tulajdonos által beállított hőmérsékletre, és leállítja az áramellátást, ha a beállított értékeket elérte.

Ezek a különböző összetettségi szintek - a legegyszerűbb mechanikus, a számítógépes rendszerekig, amelyek be vannak ágyazva az "intelligens otthon" rendszerébe.

Annak érdekében, hogy ne hevítsenek meg hiába beton padlót, használjon hőszigetelő rendszert.

Erre a célra speciális fóliázott szőnyegek, pl. A "penofol" vagy az "izolon" típusú termo-reflektív hordozókkal a legalkalmasabbak.

Elektromos szőnyegek cserép használata esetén ilyen aljzat nem készül.

A kábelrendszer felállításához meg kell adni egy megerősítő fém vagy polikarbonát hálót vagy szerelősíneket, amelyekhez a kábelt hurkolni fogják.

A kompenzációs rés biztosítása a falak mentén, speciális csillapító szalag beszerzése szükséges.

Számítás és telepítés

A meleg padló kiszámítása

A fűtött padló elrendezésének megkezdése a rendszer szükséges teljesítményének gondos kiszámítása és a fűtőelemek fektetésére szolgáló részletes terv készítése.

Itt figyelembe kell venni a bevált gyakorlatok számos bevált formáját:

 1. Ha a padlófűtési rendszert főleg tervezik, az egyetlen fűtési forrás a helyiségben, akkor a fűtőkészülékek szükséges teljesítménye 150 W / m2, az első emeletek pedig 180 W-ot érhetnek el.

Ugyanakkor a fűtőelemek elhelyezése a helyiség legalább 70% -át foglalja el.

A terv kidolgozásakor figyelembe veszik a bútorok álló szerkezetét - ezeken a helyeken a fűtőelemek nem illeszkednek. A lényeg nem annyira az, hogy ez egy "üres" energiafogyasztás, hanem a padlófelület normális hőcseréje a levegővel. A kábel túlmelegedhet és üzemképtelenné válhat.

 1. A falak, a bútorok és a legközelebbi kábelkapcsolók közötti távolságnak legalább 50 mm-nek kell lennie, és a központi fűtőtestek távolságának legalább 100 mm-nek kell lennie.

Az átkapcsolási távolság a telepítés során a rendszer kívánt teljesítményétől és ennek megfelelően az alkalmazott kábel hosszától és a helyiség fűtött területétől függ.

 • H - fordulópont centiméterben;
 • S-fűtött terület
 • L- kábelhosszúság.

A szükséges kábelhossz a következőképpen számítható ki:

 • S-fűtött terület
 • Рs - a szükséges teljesítménysűrűség négyzetméterenként négyzetméter;
 • Pk-útlevél-specifikus tápkábel méterenként.
 1. A kábel behelyezésekor azonnal figyelembe veszik az összekötő dobozt és a hőmérsékletszabályozót.

Előzetesen meg kell adni a hőmérséklet-érzékelő ábráját és helyét.

Pontosan a hurok közepén kell elhelyezni, 40-50 cm távolságra a széleitől.

A számítások és a terv elkészítése után megkeresheti a szükséges anyagokat, és munkába állhat.

Fűtőkábellel ellátott rendszer felszerelése

 1. A fűtőelemek elhelyezése csak gondosan előkészített alapon végezhető el.

Ha ez egy beton esztrich, akkor legyen integrálatlan, sérült területek nélkül, a padló önterülő keverékkel történő kiegyenlítése nagyon alkalmas. Előre, a szükséges munka a vízszigetelés a padló a fürdőszobában. A felületet alaposan megtisztítják a hulladéktól és a portól.

 1. A falra, ahol a termosztáttal ellátott elosztó doboz kerül telepítésre, egy 20 × 20 mm keresztmetszetű függőleges lyukat készítenek, amelyben a tápkábel és a hőmérséklet-érzékelő kerül.

A padlóhoz hasonló tűzőnyílással illeszkedik, ahol maga a hőérzékelő illeszkedik a hullámosított, elnyelt csőbe (16 mm).

Ez annak biztosítására történik, hogy ha az érzékelő meghibásodik, a padló felnyitása nélkül cserélhető.

 1. Az érzékelő felületének felhelyezése után hővisszaverő szőnyegek borítják. Ezek fölött a megerősítő rács vagy az összeszerelő szegélyek belülről és rögzítődnek.

A rendszernek megfelelően a kábelt helyezzük el - a büntetés a falban és az egész fűtött felület felett. A kábelkötegek rögzítve vannak (kötve) a rácson vagy a léceken.

 1. Miután a kábel teljesen le lett fektetve, a rendszer mindig ellenőrizve van.

Először is meg kell mérni a kábel szigetelési ellenállását, amelyhez egy speciális eszközt, egy meggeret használnak. A rendszer biztonságos működtetéséhez ennek az értéknek legalább 20 MΩ-nak kell lennie.

 1. Az áramkör zárásának ellenőrzése és a kábel ellenállása.

Az értéknek ± 10% -os útlevélnek kell lennie.

A teszt után csatlakoztathatja a kábelt a tápegységhez, és rövid távon fűthet a rendszer működésének biztosításához.

Ha minden rendben működik, folytathatja az esztrich kitöltését.

A kábel öntése előtt a kábelt le kell választani a tápfeszültségről.

A burkolat alatt lévő fűtőkábelnek legalább 30 mm vastagságúnak kell lennie. Annak érdekében, hogy a felület egyenletes legyen, és maga az esztrich - monolitikus, üreg nélküli, erősen ajánlott speciális lágyítószereket felvenni az esztrichhez a padlófűtésnél.

Miután az esztrich megszerzi a szükséges erőt, megkezdheti a csempe lefektetését.

A fűtőtestek felszerelésének jellemzői

A fűtési hálószőnyegek fektetése kissé másnak tűnik.

Ezek a padlóra vannak rendezve a rendszer szerint. A kábelek a telepítéshez vághatók anélkül, hogy a kábelt maga befolyásolnák. A hálót egy speciális ragasztószalaggal vagy forró olvadékkal (szilikon pisztoly) kell a padlóhoz rögzíteni.

A szomszédos szőnyegek közötti elektromos kapcsolatot összekötő hüvelyek biztosítják.

A szőnyegek elhelyezése után ellenőrizni kell az elektromos paramétereket és a munkaképességet, akkor közvetlenül a csempék behelyezésére.

Azonban csak enyhén, legfeljebb 8-10 mm-rel növelheti a ragasztóréteg vastagságát, ami enyhén növeli a csempe ragasztóanyag fogyasztását, de a fűtőkábel használatától eltérően megtakarítja az esztrichet.

Ha rúd infravörös szőnyegeket használ, akkor azonnal tetejére rakhatja a csempeit.

Van azonban egy árnyalat - a hőmérséklet-önszabályozó rendszer helyes működéséhez a fényvisszaverő hőszigetelő anyag jelenléte és a ragasztóréteg vastagsága nem lehet kevesebb, mint 2 cm.

A burkolólapok speciális csemperagasztó használatát igényli olyan meleg padlóra, amely ellenáll a többféle hőmérsékletváltozásnak.

További komponensek kerülnek be összetételébe, hozzájárulva az anyag rugalmasságának és erősségének növekedéséhez. Például a "Sopro FF455" vagy "Ceresit CM12" készítmények.

Csak a ragasztó teljes polimerizációját követően, a márkanévtől függően 20-30 napig lehet, és a rendszer elektromos paramétereinek további ellenőrzése után végül csatlakoztatható az áramellátáshoz, az automatikus vezérléshez és a tervezési kapacitáshoz.

Videószerkesztés

Részletes útmutatás video formátumban elektromos padlófűtés eszközén vékony fűtőtesteken. Figyelembe véve a beszerelés árnyalatait - a helyszín előkészítésétől és a termosztát beépítésétől kezdve a padlóburkolatok lefektetéséig.

buktatók

Az elektromos fűtési rendszer tapasztalatlan telepítőinek fő hibái:

 • a szükséges teljesítmény hibás kiszámítása
 • kábelek vagy szőnyegek elhelyezése a padló zárt területein,
 • a levegő üregének jelenléte az esztrich vagy a burkolólap cseréjekor,

Mindez a hatékonyság vagy a meghibásodás éles csökkenéséhez vezet.

Ha a jövedelmezőség szempontjait figyelembe vesszük, akkor az ilyen rendszer hátránya az elégetett energia elég magas, a gázfűtéshez képest.

Magas elektromágneses sugárzás forrásaként megfelelhet az elektromos padlófűtés igényeinek. Ez jellemzőbb az egyvezetékes kábelek esetében.

A fűtési rendszerek költsége

Az elektromos padlófűtés árának bemutatásához a táblázat többféle modellt mutat:

Hogyan készítsünk meleg padlót a csempe alatt: a lefektetés szabályai + telepítési útmutató

A fűtött padlók felszerelése magas mennyezetű szobákban lehetséges. Leggyakrabban a fürdőszobába van szerelve, de a csempe alatt meleg padló szerelhető fel a lakás teljes területére.

Számos mód van a fűtésre, amelyeket egyedileg kell kiválasztani, attól függően, hogy a mennyezet magassága, a huzalozás állapota és a víznyomás a lakásban vagy az országházban van-e. A legnépszerűbb fűtőtestek, amelyek könnyen felszerelhetők.

A meleg padló fajtái

Mielőtt elkezdené kiválasztani a padlófűtést, meg kell fontolnunk, hogy vannak korlátai. Annak ellenére, hogy a fűtési rendszerek teljesen fel tudják cserélni a lakás fűtését, ez nem hajtható végre az orosz jogszabályok normái szerint.

Ezek a korlátozások több okból következnek:

 1. Az apartmanok csak elektromos fűtött padlót használhatnak, és az ilyen rendszerek masszív használata a házban növeli az elektromos hálózat terhelését.
 2. Az elektromos fűtéshez való tömeges vagy részleges átmenet a ház hőellátó rendszerének egyensúlyhiányához vezet.

Mivel a padló nem a fő hőforrásként szolgál a lakásban, mentheti a telepítést. A megtakarítás abban áll, hogy fűtőkábelt vagy filmet csak a bútoroktól mentes helyen helyeznek el.

Egy magánházban a technológia használatának lehetőségei sokkal szélesebbek. A rendelkezésre álló energiaforrásoktól függően választhat a víz és az elektromos fűtés között. Ha a házat önálló villamos energiaforrásokkal, például szélgenerátorokkal vagy napelemekkel látják el, kétségtelenül érdemes választani a villamos javára, azaz kábeles vagy infravörös fűtési rendszerek.

Ha villamos energiát szállítanak az elektromos vezetékek, a magánházban lévő elektromos fűtőberendezés használata nagyon drága lesz. Ebben az esetben jobb választani a vízzel fűtött padló mellett. Ez kb. 35 évig tart, ami után kicserélésre lesz szükség.

Alapszabályok a padlófűtés telepítéséhez

A fűtés különböző elvének ellenére számos alapelv létezik a padlólap burkolatának mindenféle padlófűtésére. Az első általános szabály a régi esztrich eltávolítása a burkolat közvetlen lebontása után. Ez lehetővé teszi, hogy néhány centiméteres magasságot nyerjen a szoba magasságában, ami különösen fontos az alacsony mennyezetű apartmanokban, vagy ha a fűtést csak egy helyiségben szerelik fel.

A vízszigeteléshez speciális kompozíciókat, például folyékony üvegeket vagy bitumeneket használhat. Különös figyelmet kell fordítani a fürdőszobákra. Ha nedvesség jut be az esztrichbe, ez a beton fokozatos megsemmisítéséhez vezet. Ez igaz a magánházak és lakások esetében.

A vízszigetelés után hőszigetelést kell végezni. Vastagságát egyenként határozzák meg, attól függően, hogy a mennyezet magassága és milyen a Plov tér közötti különbség. Minél hígabb a szigetelő réteg, annál nagyobb a hőveszteség.

Egy másik szabály az, hogy erősíteni kell a padlót a csempe alatt. Ehhez kész vasbeton háló, legfeljebb 6 mm huzalvastagsággal.

A gipszalapú keve- rék nem használhatók a padló aljzatának a csempe alá történő betöltésére. Túl törékenyek és nyomásra nem alkalmasak. A törékenység mellett nem rendelkeznek olyan tulajdonságokkal, amelyek a ragasztóanyag tapadásához szükségesek.

Szintező keverékeket kell használni, mint például az önterülő padló. Ezek a legjobb hatásúak, mivel a felület simák és alkalmasak a csempe ragasztására, minimális ragasztási oldat felhasználásával.

A kábelpadló fektetésére vonatkozó szabályok

Mielőtt olyan új berendezést telepítene, amely terhet róna a lakásban vagy a házban lévő kábelezésre, gondoskodnia kell arról, hogy a huzalozás ellenálljon. Először meg kell jelölni a villamos szőnyegeket.

Lakástervezés esetén ki kell zárni a telepítést a tartósan felszerelt bútorok, lábak, szaniterek és háztartási készülékek helyén. Ez annak köszönhető, hogy a villamos energia mágneses mezőt hoz létre, amely zavarja a háztartási készülékeket.

A tervezés során nem lehet elektromos fűtést elhelyezni a víz- és gázvezetékek helyén.

Teljesítmény, kábelszakasz és vezetékezés a házban

Az egyes falak közötti minimális távolságnak legalább 10 cm-nek kell lennie, és ki kell zárnia azokat a területeket is, ahol a bútorokat telepítették. A szőnyegek telepítésének területét úgy számítják ki, hogy a teljes területről kivonják a négyzetméterek összegét, ahol a telepítés nem történik meg.

Az így kapott számot 140 W-val meg kell szorozni, ha a padló nem a hőellátás fő forrása. Ha csak a padlót kívánja felmelegíteni, akkor 180 wattra kell szaporodnia. A kapott adatok alapján vásárolhat kábel vagy elektromos szőnyegeket a padlófűtéshez.

A huzalozással kapcsolatban meg kell határozni a lakásban felhasznált összes áramellátást. Ez az információ a technikára vonatkozó utasításokat megtalálja, és az eszközök testén is megismétlődik.

Az alumínium nem alkalmas olyan házak huzalozására, ahol padlófűtést terveznek. Ez azért van, mert a réz jobb hővezető képességgel rendelkezik. A táblázat szerint meg kell határozni az áram erősségét és a gépeket a villamos fogyasztásmérőre.

Ha a lakás kábelezése nem felel meg a szükséges előírásoknak, cserélje ki a fűtőkábel vagy szőnyegek beszerelése előtt. Ha ez nem történik meg, akkor a lakás rendszeresen kikapcsolja a villamos energiát, majd az aljzatok megolvadnak. Végső soron ez rövidzárlatot és tüzet okoz. Ez veszélyes, és nem szabad menteni a biztonságra, különösen akkor, ha a ház vagy a lakás éghető anyagokból készül.

Szőnyegek felszerelése és vezérlőrendszer felszerelése

Az elektromos szőnyegek felszerelése egyszerűbb és gyorsabb, mint a kábelszerelés. Elég, hogy azokat a fűtési területre helyezzük, amelyet a rendszer kidolgozásakor elhatároztunk.

Ez biztosítja a padlófelület egységes fűtési szintjét. A telepítés során nem ajánlott megszakítani a kábelt.

A kábel lefektetése után egy termosztátot kell telepíteni. Fontos funkciót hajt végre - a kívánt padlóhőmérséklet fenntartása. Ez lehetővé teszi az energiafogyasztás csökkentését, mivel rendszeresen a melegítés kikapcsol, ha elérte a beállított hőmérsékletet. Ha a hőmérséklet-érzékelő észleli a felhasználó által meghatározott üzemmód csökkenését, a fűtés automatikusan bekapcsol.

A lyuknak a padló felületétől 30 cm-nél nagyobbnak kell lennie. A függőleges csatorna leereszkedik a lyukból, ahol a hőmérséklet-érzékelő hullámát be lehet szerelni. A hullámosságok ellentétes végét a fűtőkábel egyenlő távolságban kell elhelyezni. Ha nem követi ezt a szabályt, akkor az érzékelő túlbecsülésre kerül.

Amikor a fűtőkábelt a vezérlőegységhez csatlakoztatja, kövesse a berendezés gyártójától kapott utasításokat. A csatlakoztatás előtt ellenőrizze a vezetékek ellenállását egy speciális eszközzel.

Az infravörös padlófűtésre vonatkozó szabályok

Az infravörös padlófűtés ugyanúgy van felszerelve, mint az elektromos szőnyegek. De köztük különbség van. A filmmelegítő csatlakoztatásakor párhuzamos, nem párhuzamos kapcsolatot használnak. Konstruktív szempontból ez megbízhatóbb módszer, hiszen amikor egy modul meghibásodik, a többi funkció továbbra is működni fog.

A filmet egy kis átfedéssel kell elhelyezni, szigorúan a jelölés után. Közöttük a modulokat moláris szalaggal rögzítik. Ez egy ideiglenes szerelési módszer, hiszen az önterülő padlóval történő öntés után a felszerelés szükségessége eltűnik.

Telepítési útmutató elektromos padlófűtéshez

A bevonat minősége attól függ, hogy milyen alapot kell lefektetni. A munkát a régi bevonás megszüntetésével kell kezdeni. Mindent le kell bontani, beleértve a régi esztricheket is.

A régi bevonat eltávolítása után a finom port és port kell eltávolítani. Ezt követően meg kell vizsgálnia a padlófelületet és repedések jelenlétében, ezeket javítani kell. Amikor elkészül a padló felülete, a vízszigetelés és a szigetelés folytatható.

A szigetelés az elektromos padló alatt

A szigetelést az előkészített alapra kell helyezni. Előnyös a parafa lap használata. Ezek elegendő sűrűséggel rendelkeznek, és nem esnek az esztrich súlya alá, mint ahogy a habosított polisztirol is történik. Az alacsony sűrűségű szigetelés használata az anyag párnázásának köszönhetően szükségessé teszi a kész padló lebontását.

A szigetelést a felülethez a bitumen maszkolathoz ragasztják. Ezen anyag felhasználásával nemcsak a parafa lapokat rögzítik, hanem a vízszigetelést is. A ragasztás minőségétől függ a padlófűtés élettartama is. Várakozás után 5-6 óra múlva folytathatja az esztrich öntését. Az esztrich vastagságának legalább 3 cm-nek kell lennie.

Ha önszabályozó padlót használ, nincs szükség a szabályzásra, mint az önkenő cementhabarcsokkal. Munkavégzés után a felületet teljesen, kb. 3-4 napig hagyja megszáradni.

Fűtőtestek elhelyezése

Az ömlesztett oldat megszilárdulása után a padló alá fektetett padlófűtést végezhet. Először ki kell jelölnie a helyeket, ahol a szőnyegeket nem telepítik. Ez segíteni fog az anyag elpazarlásában és nem.

A szőnyegek felszerelése után folytatni kell a vezérlőegység és a hőmérséklet-érzékelő telepítését. Csatlakoztassa a vezérlőegységet szigorúan összhangban a rendszer és a színjelzés a vezetékek, amelyeket a gyártó biztosítja.

A vezérlőegységből speciális hullámosságot helyeznek el, ahol a hőmérséklet-érzékelő kerül. A burkolatok végét, amely a fűtőtestek között helyezkedik el, szorosan lezárva kell lennie.

Amikor az elektronika telepítése befejeződött, be kell kapcsolnia a rendszert és ellenőriznie kell annak működését. Ha nincsenek hibák a fűtési rendszerben, elkezdhetjük önteni az esztrich utolsó réteget. A szükséges kitöltési szintet a falon kell feltüntetni, hogy megkönnyítse a navigálást.

Az esztrich legkisebb vastagsága 4 cm Az önterülő padló öntése esetén figyelni kell a folyadék egyenletes eloszlását. A felesleges megoldás mozgatásához görgőt használhat. Öntés után néhány napig várnia kell, amíg teljesen megszárad. Ebben az időben ellenőriznie kell a lakás levegőjének hőmérsékletét. Ha a levegő száraz és forró, akkor fennáll a veszélye az esztrich megrepedezésének. Lehetőség van egy csempe lefektetésére csak egy ömlesztett padló teljes szárítása után.

Hogyan vágjuk le a padlólapokat

A kézi csempefűrész kiválóan alkalmas padlóburkolatokhoz. Ahhoz, hogy vele dolgozzon, előzetesen elő kell készíteni egy cserépet. A csempe előmelegített, ha a gyártó ezt jelzi. Ha nincsenek ilyen ajánlások, elegendő törölni a burkolólapokat nedves ruhával. Ez szükséges ahhoz, hogy megtisztítsa a felületet, amely fölött a szerszám vágóeleme mozog.

Ezt szükség szerint végezzük olyan helyeken, ahol a kőműves falhoz vagy sarokhoz közelít. Ha vízvezeték- vagy fűtőcsövek jönnek ki a padlóról, akkor szükséges lesz a lyukak kialakítása a cserépben. Ehhez használjon kézi vágót. Az ezzel készült lyukak hasított élek lehetnek. Az esztétikai hiba kiküszöbölése érdekében a széleket fel kell dolgozni csiszolópapírral.

Hogyan tilos a csempe a fűtött padlón

Meg kell kezdeni a munkát a padlóval szemben a burkolólapokkal ellátott csempékkel, amit nagymértékben meghatároz a falazattípus. A legfőbb lehetőségek a lapok elhelyezése átlós és egyenes. A választás módja a belsőépítészettől és a helyiség geometriai jellemzőitől függ.

A tapadó habarcs tetejére fektetik és egyenlítik a csempe. Rendszeresen ellenőrizni kell, hogy nincs-e meredekség. Ezt egy épület szintjén végezzük. A szint nem haladhatja meg a 60 cm-t, mivel hosszabb hossza miatt a hiba növekszik, a csempék közötti egyenlő távolság megtartásához műanyag keresztezéssel kell rendelkeznie.

Normál mérete 2 mm. Ha a csempe nagy, nagyobb méretű lehet. A magasság beállítására szolgáló kereszteződések eltávolításra kerülnek, és a négy csempe határolja azokat, amelyeket a lefektetés után nem szedtek le, hanem eltakarják a fugázás során. A fugázás során speciális összetételeket alkalmaznak, festettek a bélelt felülethez. A fugázás elvégzése csak a ragasztó megkeményedését követően végezhető el.

A befejezett cseréppadló lakkozása

A csempe eredeti formában történő mentéséhez gondoskodni kell a lakkozásról. Ez az egyszerű eljárás megakadályozza a cserép cseréjét. Különösen a lakkozás fontos a matt lapkákhoz, amelyeket gyakran használnak a fürdőszobában, mivel nem csúszik.

Amikor az első lakk bevonatot alkalmazzák, az ablakot a szellőztetés módjában, valamint zárja be a helyiség ajtaját. A teljes száradás után, ami 6-8 óra után következik be (a lakkszerkezetetől függően), ismét meg kell ismételni az eljárást.

Hasznos videó a témában

A vezérlő egység felszerelése:

Hogyan helyezzünk el egy fűtött padlót a kis hőveszteségű helyiségekben?

Mi történik, ha nem javítja a szigetelést:

Mit kell keresni ház tervezésekor:

A padlófűtés rendszerek megfelelő elhelyezése a padlóburkolat lefektetéséhez jelentősen meghosszabbítja élettartamát. Leggyakrabban az elektronika meghibásodik, amely könnyen cserélhető és továbbra is használhatja a padlófűtést. A fűtési rendszerek gyártóját gondosan kell kiválasztani. A vezérlőegység meghibásodása esetén az új készüléket nehéz elérni, ha a gyártó leállítja a fűtési rendszereket. A hőmérsékletérzékelők könnyebben felvehetők, mivel sok modellben felcserélhetők.

A padló alatti fűtés a csempe alatt: melyiket használják, összehasonlításokat, előnyöket és hátrányokat

A cserép egyike az univerzális padlóburkolatnak, de gyakran jelentős hátránya megakadályozza, hogy választani tudjon - ha nyáron kellemes hűvös lesz a csempe, akkor télen kényelmetlen járni mezítláb, különösen zuhanyozás vagy fürdés után. A probléma legegyszerűbb megoldása a padló alatti fűtött padló telepítése, de a piacon kínált egyik legjobb megoldás alkalmas erre az egyedi körülményekre.

Milyen típusú fűthető padló használata jobb a csempe alatt

A padlóburkolati források lehetnek forró víz és villamos energia. Az első esetben vízcsöveket használnak, amelyek a padló vastagságában vannak felszerelve, és az elektromos készülékek között fűtőkábelek, szőnyegek és filmes padlófűtés található. Ami jobb a meleg padló kiválasztása a csempe alatt, nemcsak a telepítés és a működtetés költsége alapján kell dönteni - sok attól függ, hogy lakik-e a lakásban vagy egy magánházban.

Vízfűtés

Annak ellenére, hogy számos előnye van, egyértelműen ez a lehetőség nem lakás. Még akkor is, ha nem veszi figyelembe az ilyen rendszer és telepítés számításaihoz kapcsolódó nehézségeket, egy magasépítésű épületben lévő vízfűtéses padlózat telepítéséhez olyan számú engedélyt kell beszereznie, hogy ez az elképzelés valószínűleg helytelennek tűnik.

A vízmelegített padló olyan hőszigetelő tulajdonságú szubsztrátumból áll, amelynek felszínén egy csőrendszer van felszerelve, vastag esztrichbe merítve.

A legfontosabb dolog, amelyet figyelembe kell venni a vízmelegített padló szereléséhez:

 • Tilos a központi fűtési rendszerhez csatlakoztatni - ha ilyen rendszert készít egy lakásban, akkor önálló kazánból kell működnie.
 • A vízmelegített padló kialakítása és elhelyezése különleges ismereteket igényel - ha nincsenek ott, akkor az amatőr tevékenység a legjobb esetben nagy hőveszteséghez vezethet, és ennek következtében általában nem hatékony a rendszer működését.
 • Az egész konstrukció kielégítően vastag esztrich gyártásához van szükség - ez az egyik oka annak, hogy tilos a lakásba szerelni, valamint a gyenge fedőrétegű házakat.
 • Nagy termikus tehetetlenség - nincs lehetőség a hőmérséklet finombeállítására vagy a helyiség leválasztására. Például ha egy meleg padlót szerel fel, majd egy szekrényt helyez el egy helyre, akkor az alatta lévő felület még mindig felmelegszik. Csak az egész helyiség kapcsolható le a fűtéstől, a használt kollektor képességeitől függően.
 • Mindent egybevetve a vízzel fűtött padló nagy területek fűtésére utal - ha egy kis helyiséget csinálsz, akkor a hatékonyság sok kívánnivalót hagy maga után.
 • Bontás esetén meg kell szüntetni a csövekhez való fizikai hozzáférést. Ezért nem ajánlott olcsó alkatrészeket telepíteni.
 • Még ha önálló fűtési rendszert is beépítenek a házba, a fűtött padló további terhet róna rá - ha a kazán teljesítményét "közvetlenül mellette" választották, akkor azt meg kell változtatni.

Ennek eredményeképpen a víz alatti padlófűtés használható a csempe alatt, de ajánlatos egy magánházban használni, nagy területen és autonóm fűtési rendszerrel. Ebben az esetben a legmegfelelőbb az építési szakaszban felhelyezni - egyébként nagyszabású javítási munkára van szükség, sok por és szennyeződés lesz.

Elektromos padlófűtés

A vízoldatokhoz képest számos előnnyel jár, amelyek az esetek túlnyomó többségében előnyben részesítik ezeket a megoldásokat:

 • Nincs utalás a fő fűtésre. Ha az ősszel vagy tavasszal fel kell melegíteni a burkolólapokat a fürdőszobában, akkor ne dobja be a kazánt.
 • Kiegészítő esztrich vagy egyáltalán nem szükséges, vagy inkább egy szokásos szintetikus réteg, amelynek maximális vastagsága 30 mm.
 • A szükséges alkatrészek minimális készlete, amelyek nem igényelnek további helyet (a maximális egy extra kapcsoló - hasonlóan a termosztáthoz)
 • A számítás és a telepítés sokkal könnyebb, és kevesebb nagyságrendet vesz igénybe.
 • További testreszabási és beállítási lehetőségek.
 • Még akkor is, ha a fűtőkábel romlik, a víz nem szivárog a szomszédok fölött, vagy nem megy az alapozásra.

Ha ezek az előnyök meghatározóak, akkor milyen típusú padlófűtés a padló alatt jobb, a következő fajták közül kell választani:

Fűtőkábel

Ez a padlófűtés egyik legmegbízhatóbb megoldása. A telepítés elve meglehetősen egyszerű - a kábelt egy kígyóval készített felületre helyezzük, és speciális rögzítőkkel vagy rögzítőszalaggal rögzítjük. Előkészítés alatt a szigetelést fényvisszaverővel (parafával vagy polipropilénnel ellátott fóliát) alkalmazzuk, úgy hogy a hő ne menjen a padlóra, és a felületre kerüljön. Ezután a szenzorok a számított helyre kerülnek telepítésre, és folytathatja a befejező bevonat lefektetését.

Az ilyen megoldás egyetlen hátránya, hogy legalább 30-40 mm vastagságot kell kötni ahhoz, hogy a kábelt a mechanikai sérülésektől megvédjék. Egyes kézművesek azt mondják, hogy a kábelt közvetlenül egy rétegcsemperagasztó rétegbe helyezheti, de ez nem ajánlott két okból:

 • Minden ragasztó sokkal drágább, mint az esztrich anyaga - ez legalább gazdaságtalan megoldás.
 • Ha idővel cserélni kell a burkolólapot vagy annak részét, akkor bontása esetén fennáll annak a veszélye, hogy megsérti a fűtőtestet.

A fűtőkábel nagyon kényelmes elhelyezni - könnyen megkerüli az összes akadályt, például a WC-t a WC-ben vagy a fürdőszobában, de nagyon valószínű, hogy szakszerű segítségre van szüksége a vezeték optimális hosszának kiszámításában, bár ez mindig segít a boltban. Azonban szükséges, hogy 30-40 mm vastagságú cement-homok esztrich rétegbe helyezze, és csak ezután az esztrichre helyezze a ragasztót.

Fűtési szőnyeg.

Valójában ugyanaz a fűtőkábel, de már készen áll a tojásra. Még mindig a gyárban van a rögzítő rácshoz rögzítve, ami tekercsbe van tekerve. Ennek következtében nincs szükség további számításokra, mivel az egyes hőmérők teljesítménye már ismert - mindössze annyi, hogy csomagolni és összekötni őket.

Mivel a védőhálóra csatlakoztatott kábel már nem csatlakozik a védőhálóhoz, nincs szükség további esztrichek ragasztására közvetlenül a szőnyegekre és a burkolólapra.

Ha a csempe cseréje esetén biztonságban akar lenni, akkor 3-4 mm-es vastagságú, önterülő keverékkel öntheti a termométereket, de a gyártók nem ragaszkodnak ehhez az eljáráshoz.

A fűtőszőnyeg jó megoldás egy meleg padlónak a csempe alá helyezése miatt, mivel nincs szükség kiegészítő esztrich elrendezésére.

Film meleg padló.

A fűtőelem második neve egy infravörös hőszigetelésű padló, bár minden melegítő számára a legtöbb hőenergia felszabadul ebben a tartományban.

Kezdetben az ilyen filmeket laminált, linóleum, hasonló száraz bevonatok alá helyezték, vagy egyszerűen a szőnyeg alatt. A burkolólap alatti "nedves" módszert is fel lehet szerelni, de ebben az esetben meglehetősen komoly felszíni előkészítésre van szükség - merev, egyenletes alap és vízszigetelő réteg (általában gipszkartonból és polimerekből) a film tetején.

Ennek eredményeképpen az anyagok és az idő költségei nagyobbak, mint a kábelek vagy a kész termométerek használata. Ezért a film valószínűleg nem minősül a legjobb padlófűtésnek a csempe alatt, éppen ellenkezőleg, e fűtött padló használata a csempe alatt el kell hagyni. A film hátrányai közé tartozik a földelés hiánya - ezért olyan helyiségekbe történő beépítésük, ahol legalább elméletileg magas páratartalom nem megengedett.

Legnagyobb padlólapgyártók

Számos jól megalapozott védjegy van a piacon, amely az európai technológiáknak és az időigényes gyártók által gyártott berendezéseknek köszönhetően magas színvonalú termékeket kínál az ügyfeleknek. A külföldi tapasztalatok elfogadásán túl a hazai vállalatok aktívan bemutatják saját fejlesztéseiket, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy versenyképes termékeket hozzanak forgalomba ésszerű áron.

Thermo

A védjegytulajdonos eredeti neve Thermo Industri AB, Stockholmban székhellyel. Oroszországban az egyik ipari vállalkozás, amelynek termékeit a Thermo AB hivatalos képviselete osztja szét.

A védjegyet 1991 óta ismerik Oroszországban és a FÁK országokban. A fűtőkészülékek és berendezések hazai piacán valójában a meleg elektromos padlók szegmensének egyik alkotója. A termék szélességét és folyamatos piaci jelenlétét a saját termelési létesítményei és a gépjárműflotta biztosítja, amely áruházakat és forgalmazókat szállít Oroszország egész területén, a FÁK és a balti országok felé.

A gyár gyártja az összes szükséges alkatrészt elektromos padlófűtés létrehozásához. A terméknevek között többféle fűtőkábel létezik, amelyek lehetővé teszik a különböző terek és helyiségek közötti terhelés kiválasztását.

A márkás szabályozók lehetővé teszik a villamos energia hatékonyabb felhasználását és a berendezés optimális működési módját. A fűtési szenzorok megakadályozzák a vezetékek túlmelegedését, és lehetővé teszik, hogy egy fokos pontossággal szabályozhassák a hőmérsékletüket.

Annak érdekében, hogy ne töltsön sok időt az adott helyiséghez szükséges vezetékek számának megszámolására, a cég katalógusaiban már kiszámított szabványos opciók adnak általános képet a szükséges anyagmennyiségről. Ezen adatok alapján könnyű kiszámolni a végső számokat.

A fűtőkábelek és szőnyegek nem csak beltérben használhatók - a cég termékeinek egy része a kültéri tárgyak fűtésére szolgál. Ennek a technológiának a használata lehetővé teszi, hogy ne aggódjon a lépcsőn vagy a verandán kialakuló fagy miatt. A felületi jegesedést külön érzékelők vezérlik, így az elpazarolt fűtés nem fog működni.

Teplolux

Ha elektromos padlófűtést kell választani a csempe alatt, akkor ez lesz az első olyan márkájú márka, amely elkapja a szemét. Tulajdonosának, a Speciális Rendszerek és Technológiák cégek csoportjának a hazai gyártója az elektromos padlófűtés felszerelésére és alkatrészeire. Főként Oroszország, Fehéroroszország, Ukrajna, Kazahsztán és más FÁK országok piacára koncentrál.

A vállalat termelési létesítményei az elővárosi régióban találhatók, és büszkélkedhetnek a legnagyobb európai fűtőkábel-gyártók és az ehhez kapcsolódó termosztatikus töltések címmel, amelyek az ipari és háztartási fűtőkábelek magas színvonalú működéséhez szükségesek.

A használt automatizált készülékek gyártásához már hosszú ideje bizonyítást nyertek az iparágban: Spirka, Dunst, Kuhne, Nokia és Rosendahl. 15 ezer m² alapterületű műhelyekben helyezkedik el, és akár 400 különböző típusú fűtőkábelt is előállíthat, amelyek még nedves helyiségekben is kiváló minőségűek és hosszú élettartamúak. Ez egy iker-árnyékolt zsinór használatával lehetséges. A cső alá helyezett kábel a "Thermolux Glims" keverékét eredményezte, amely megóvja a lehetséges mechanikai sérüléstől.

A gyártó katalógusában választhat egy meleg padlót bárki számára a szoba méretének és hőmérsékletének megfelelően. Ha a szoba kicsi, akkor az optimális választás a "Thermolux Mini" modell, és azok számára, akik fokozottan melegítik a szobákat - a "Thermolux Tropix", a fokozott hőelvezetéssel. Minden terméke esetében a vállalat 20 garanciát vállal, és a teljes élettartamot a gyártó 50 év alatt határozza meg.

Nemzeti kényelem

A "Speciális rendszerek és technológiák" vállalatcsoport tulajdonában álló belföldi védjegy, amelynek székhelye a moszkvai régióban található.
Az alapítás időpontja 1991 óta - azóta a cég termelési létesítményei jelentősen bővültek, így új komplexek keletkeztek Mytishchiban és Ivanteevkában, modern vonalakkal ellátva kábel és dróttermékek előállításához.

A vállalat szakemberei nemcsak a termelésben vesznek részt, hanem az erőfeszítések jelentős része az új fűtési rendszerek tervezésén is alapul. A folyamatos munka ebben az irányban lehetővé tette a mérnökök számára, hogy egyedülálló tapasztalatot szerezzenek a nem hagyományos feladatok megoldásában. Gyakran a hozzárendelt feladatokat saját fejlesztéseinknek köszönhetjük, amelyeket később a fűtési termékek tömegtermelésére használnak.

Nem csak a felhasznált anyagok minősége határozza meg az összes termék tartósságát és hatékonyságát. Az optimális mérnöki megoldás megteremtése érdekében az összes fejlesztés többféle gyártási szakaszon megy keresztül: számítás, mindenféle tesztelés, és csak ezt követően - a sorozatba való bevezetés.

A folyamatos fejlesztés kulcsfontosságú a vállalat magas színvonalának fenntartásához. A merev minőségi szabványok és a csúcstechnológiai kutatások bővülő területe lehetővé teszi számunkra, hogy a végfelhasználó számára biztosítsuk a berendezések hosszú élettartamát, valamint a kiszolgálási és karbantartási szolgáltatások széles körű hálózatát.

A gyártók válogatottja az interneten található különféle forrásokról közzétett értékelések, vélemények és felhasználói értékelések alapján készült. Minden információt nyílt forrásból veszünk. Nem működünk együtt a gyártókkal és a védjegyekkel, és nem kérünk bizonyos termékek vásárlását. A cikk tájékoztató jellegű.