Legfontosabb > Tervezés

Elektromos fűtött törölközőtartó: eszköz, működési elv, jellemzők, helyes megválasztás és csatlakoztatás

A fürdőszobában a páratartalom mindig magas, és miután úszott, meg kell száradnod a törülközőt. Ehhez használja a törülközőt. Ha van egy klasszikus "víz" fűtött törölközőtartó - tudod a problémát, amikor a fűtési szezon végén is hideg lesz. Törölközőt kell venni az erkélyen, és ez nem mindig kényelmes és nem mindig lehetséges, ráadásul nem mindenki rendelkezik erkéllyel.

A fürdőszobában száraz dolgokat és törölközőt egész évben elektromos fűtött törölközőt kell felszerelnie. A textíliák szárításának fő feladata mellett ezek a készülékek a helyiség további fűtésének forrásaként is szolgálnak. Lássuk, hogy ők, és hogyan kell csatlakozni.

Fő jellemzők és teljesítmény kiválasztása

Mégis, a törölközőmelegítő választása a technikai és funkcionális jellemzőin alapul. A vászon és a törölköző szárítása mellett fűtőtestként is használható a fürdőszobában, így melegebbé válik, és a páratartalom csökken, csökkentve a gombák és a penész valószínűségét.

A hálózat a következő számított értéket tartalmazza, mivel egy normál helyiség a fűtőkészülékek kiválasztásához kb. 100 watt 1 m2-enként. A fürdőben lévő levegő nedves, általában ilyen körülmények között a személy érzékenyebb a hidegre, ezért a fürdőszobában javasolt a fűtőberendezések teljesítményének 140 W / 1 m2-re növelése.

Vásárláskor figyelni kell a következő paraméterekre:

1. Építés. A szabványos modellek egy "létra", amikor vízszintes, például lépcsők vannak elhelyezve két függőleges cső között. Egy másik lehetőség a cikcakk szárítók, a csövek csigákban csavarják, mint egy kígyó.

2. A hőátadási terület jelentősen függ a tervezéstől, annál nagyobb a készülék, annál gyorsabban felmelegszik a szobák, de a szárító tovább melegszik.

3. Anyag. A rozsdamentes modellek tartósak, és a polírozással csak az eredeti állapotába térhet vissza. A festett modellek végül elveszítik megjelenésüket. Vannak egzotikus lehetőségek, például üveg, ahol a fűtőelem a sűrű hőálló üveg mögött található.

4. A fűtőelem típusa: száraz és nedves fűtőelemek és fűtővezetékek. Mindegyiküknek előnyei és hátrányai vannak, a részleteket röviden ismertetjük a cikk következő részében.

5. Csatlakozási típus szerint: rejtett és nyitott kapcsolattal. Az első esetben egy falat kell készíteni a falban és csatlakoztatni kell, és a másodikban a legközelebbi kiépítéshez csatlakozik, figyelembe vesszük a módszerek előnyeit és hátrányait is.

A fűtőelem típusai

A fűtött törölközőtartó csövek gyűjteménye, amely homályosan hasonlít a lépcsőházra. Minél több cső, annál több hőt kapsz.

Az elektromos törölközőmelegítők kétféleképpen oszthatók fel a test melegítésének módja szerint:

2. Fűtő kábellel. Ezt a kábelt padlófűtéshez és a vízvezetékek fagyásának megakadályozásához használják.

A fűtőelemekkel rendelkező modellek általában erősebbek, a kialakításuk a következő:

A készülék alján található fűtőelem felmelegíti a hűtőfolyadékot, a vizet vagy az olajat.

A telepítés során vegye figyelembe, hogy a fűtőt teljesen vízbe kell meríteni, különben égni fog. Ezért a telepítés nem megengedett, ha a fűtőelem felül van. A "nedves TEN" úgy néz ki, mint egy csillogó cső sima felületen.

Alján az üzemmódvezérlés. Ez egy közös termosztát, amely megtartja a beállított hőmérsékletet, be- és kikapcsolja a fűtőelemet.

Egyes modellek olyan funkciókat tartalmaznak, mint a napi és heti programozás, általában drágábbak.

Vannak olyan modellek is, amelyek "száraz" PETN-t tartalmaznak, mert különböznek az a tény, hogy nincs benne folyadék. Ez megkönnyíti a karbantartást, mert a fűtőelem cseréjekor nem szükséges a folyadék leürítése és újratöltése, és ezt követően a tömítettség elérése. Ráadásul a "Wet Teng" 2-5 évig működik, és "száraz" 5-től és még több. De meg kell érteni, hogy senki sem mentes az áramhálózatoktól az elektromos hálózatban, és bármelyik eszköz elővigyázatosan elhibázhat. Az alábbi képen látható a megjelenése.

A fűtőtestekkel rendelkező modelleknek általában 300 wattos teljesítménye van. Egyes modellekben két fűtőelem telepíthető, szükséges a készülék gyors felmelegedése és bizonyos hőmérséklet fenntartása.

Az elektromos fűtött törölközőtartó fűtőkábellel teljesen eltérő kialakítású.

A fűtőkábel az eszközcsövek teljes hosszában van elhelyezve. Ez egy magas ellenállókábelű kábel, amely az anyag, amelyből a magok készülnek. A fenti kép a fűtőkábel belső szerkezetét mutatja.

A fűtőkábelű szárító általában kevesebb teljesítményt, mint a fűtőelemekkel rendelkező elemeket - kb. Néhány száz watt. Az élettartam több mint 5, néha 10 év.

A folyékony hűtőfolyadékkal ellátott fűtött törülközőtartókkal ellentétben gyorsan lehűlnek, ez jelentős mínusz, míg a "folyékony" szárítók hosszú időn keresztül felhalmozódnak. Másrészt kényelmes, ha a szárító szárítás után nyáron gyorsan lehűl, ezért nem kell kitartania a fürdőben lévő hőt.

Egyéb cikkek a fürdőszobai elektromos berendezésekről:

Hogyan csatlakozzon

A törölközőszárítók a csatlakozás típusával vannak osztva:

Rejtett vezetékekhez;

Nyitott vezetékekhez.

Ennek megfelelően a rejtett csatlakozáshoz szükséges modellekhez kábelt és kábelt kell elhelyezni, és a nyílt csatlakozású szárítót a legközelebbi kimenetbe kell beépíteni.

A készülék teljesítménye kicsi, többnyire nem haladja meg az egyenletes kW-ot is, így bármilyen dugaszolóaljzatba dugaszolható, és nincs szükség nagyméretű, nagy keresztmetszetű kábelre, 1,5-2,5 mm2 elegendő.

Érdemes megfontolni, hogy a fürdőszobában az áramütés minden feltétele, és ebben az esetben egy rejtett kapcsolat előnyös!

következtetés

A fűtött törülközőtartó választásának a műszaki jellemzők és az esztétikai preferenciák, valamint a fürdőszoba kialakítása alapján kell történnie. A modern iparág különböző modelleket és kapacitásokat gyárt, így mindenki választhatja az igényeiket. Ráadásul egy törülközőmelegítő élettartama ritkán haladja meg a 10 évet.

Hogyan válasszunk elektromos törölközőmelegítőt a fürdőszobába: tippek a választásról és a legjobb lehetőségekről

A fűtött törölközőtartó - egy többcélú kiegészítő a fürdőszobában. Nemcsak száraz törölközőt szolgál fel, hanem fűtőtestként is szolgál. A modern design stílusos modellje díszíti a szobát, osztja zónákba.

Az eszközök eltérhetnek a tervezéstől, a specifikációktól és a beszerelési módtól. Fontolja meg, hogyan válasszon elektromos törölközőmelegítőt a fürdőszobának.

A fűtött törölközőtartó - a pótolhatatlan eszköz a fürdőszobában

Az elektromos fűtött törülközőtartó egy egyszerű görgős cső és fűtőelemek egy áramforráshoz csatlakoztatva. A kapcsolat jellemzői a modelltervtől függenek. Maga a készülék falra vagy a padlóra van szerelve.

Leggyakrabban a készülékeket fürdőszobákhoz vásárolják, de néha a konyhákban is megfelelőek. A készülékek egy törülközőszárító funkcióit látják el, és a levegőt melegítik. A fürdőszobák általában kicsiek, ezért egy ilyen szerény radiátor elég ahhoz, hogy kényelmes hőmérsékletet hozzon létre.

A fürdőszoba rendszeres fűtése megakadályozza a kondenzációt és a nedvességet. Emiatt a gombák kevésbé szaporodnak, ami rövid idő alatt teljesen elrontja a befejező anyagokat, és légzőszervi megbetegedéseket okoz a ház lakói számára.

Egy jó fűtött törölköző nélkülözhetetlen minden fürdőszobához, különösen olyan házban, ahol kisgyerekek vannak. A legfontosabb dolog az, hogy figyelembe veszik a szoba minden jellemzőjét, és kiválaszthatják a megfelelő formatervezést és teljesítményt.

Miért válasszon elektromos modellt?

Többfajta törölközőtartó - víz, elektromos, kombinált. Magánházban önálló fűtési rendszerrel és forró vízzel választhat bármilyen lehetőséget, de egy központi fűtéses lakásban a megfelelőbb elektromos vagy kombinált törölközőmelegítő a fürdőszobában.

A vízkészülékek csatlakoztatva vannak a HMV-rendszerhez (az importált termékek gyakran fűtésre csatlakoztathatók). Ezek csövek, amelyeken forró víz cirkulál. Magánházban a tulajdonosok maguk felügyelik a forró vízellátást, és a lakástulajdonosok megfosztják ezt a lehetőséget. Vízmodelljeik továbbra is hidegek a szezonban, azaz amikor különösen fontosak.

Gyakran előfordul, hogy a lakás hőmérséklete meglehetősen kényelmes, de fürdés után az emberek hidegnek érzik magukat és megfázhatnak. Ilyen esetekben a fürdőszobában nincs szükség további fűtőberendezés nélkül. Az elektromos fűtött törölközőtartó pontosan bekapcsolható, amikor tényleg szükség van rájuk.

Az elektromos modellek érdemei

Az elektromos eszköz elfogadását célzó érvek felsorolása magában foglalja:

 • Gazdaság. Az eszközök minimális villamos energiát fogyasztanak (nem több, mint a mellékelt fény), de elegendő erővel rendelkeznek ahhoz, hogy felmelegítsék a fürdőszobát. A hátrányok közé tartozik az a tény, hogy a fűtött törülközőtartók még mindig villamos energiát fogyasztanak.
 • Nincs szivárgás. A vízmodellek rozsdásodnak és előbb-utóbb szivárognak. A "száraz" típusú elektromos készülékeknél ez nem történhet meg.
 • Széles tervezési lehetőség. Az elektromos modellek nagyon változatosak. Vannak stílusos design modellek, amelyek a fürdő fő dekorációjává válhatnak.
 • A kommunikációs rendszerek nyomásának függetlensége. A vízmelegített törülközőtartók hatékonysága nagymértékben függ a HMV-rendszer nyomásától, néha még rosszabbá teszik a funkciókat a légzárás miatt. Az elektromos modelleknek nincsenek ezek a hátrányai.
 • Minimális utazási idő. Az áramkimaradások gyakoriak sok helyen, és ez mínusz. Van azonban egy plusz: ha megtörténik, akkor rövid időre. A forró vízben fellépő megszakítások ritkábban fordulnak elő, de hetekig tarthatnak, amíg a javítási vagy megelőző intézkedések el nem fogynak.

Egy másik jelentős előny a helyszín egyszerű megváltoztatásának képessége. A vízi eszköz áthelyezése egy másik helyre munkaigényes esemény, mivel Az eszköz HMV-ra vagy fűtési rendszerre van csatlakoztatva. Az elektromos törülközőtartó mozgatásához egyszerűen át kell rendezni a tartóelemet. Néhány percig tart.

Elektromos törülközőtartók típusai

Vannak "nedves" és "száraz" szerkezetek. Az első típusú modellekben a fűtést a hűtőfolyadék (víz, fagyálló vagy olaj) végzi, amelyet fűtőelemek melegítenek. A működés elve szerint hasonlóak az elektromos fűtőberendezésekhez.

A hőhordozó minden típusának saját előnyei és hátrányai vannak. Az olaj hosszabb ideig tart a hőségnek egy áramkimaradás után, de az olajfűtött törölközőtartó maximális hőmérséklete 70 ° C. A víz 85 ° C-ra melegszik, de gyorsabban hűl. A fagyálló magas hővezető képességgel rendelkezik.

A "nedves" készülékek előnyei magukban foglalják a hálózat kikapcsolása után is meleg állapotot. És a hátránya nagyobb energiafogyasztás, mint a "száraz" fűtött törülközőtartóké. Másik hátránya a fűtőelemek rövidebb üzemideje, mivel folyadékban gyorsabban elhasználódnak.

A "száraz" fűtőelemekkel rendelkező modellek tartósabbak, mint a "nedves" társaik. Átlagosan 3-5 évig dolgoznak, bár ez nagymértékben függ az anyagok minőségétől és az eszközök összeszerelésétől. Az ilyen típusú készülékek minimális villamos energiát fogyasztanak, és a modelltartomány változatosabb, ami kiterjeszti a helyiségek tulajdonosainak tervezési lehetőségeit.

Az illetékes választás referenciapontjai

A jellemzők listájához, melyeket a kiválasztás során kell irányítani, hozzárendeljük:

 • Tervezési és telepítési módszer. Általában a fürdőszobák nem nagyok, és nagy mennyiségű szaniter és bútor kell elhelyezni, így a tervezés fontos választási kritérium. Még mielőtt megvásárolná a készüléket, meg kell fontolnia, hogy hova kerül telepítésre, hogyan illeszkedik be a szobába.
 • Teljesítmény. Ezt a számot úgy kell kiszámítani, hogy a fürdőszoba négyzetméterenként 150-200 W teljesítmény legyen. Kevésbé erőteljes modellek telepítésekor a helyiségben nedves lesz, és túl erőteljes egy eszköz drágább és nem hatékonyan fogyasztja az áramot.
 • Az eszköz csatlakoztatása a hálózathoz. A fűtött törülközőtartók nyitott és rejtett módon vannak csatlakoztatva. A huzal nyitott bekötése a készülékről a falfelületen lévő elektromos aljzatba. Amikor rejtett - álcázva a cél. Az első csatlakozási módszer sokkal egyszerűbb, a második pedig biztonságosabb.
 • Gazdaság. A különböző típusú eszközök villamos fogyasztása jelentősen változhat. Fűtött törülközőtartókban TENY 100-2000 W-ot telepít. A nagy teljesítményű eszközök gyakran automatikus érzékelőkkel vannak ellátva, amelyek kikapcsolják őket, ha eléri az előre meghatározott hőmérsékletet. Ez lehetővé teszi a gazdaságosabb energiafelhasználást.
 • Írja be a TENA-t. Általában a "száraz" és a "nedves" fűtőelemekkel ellátott készülékek teljesítménye megegyezik, és a különbség csak a fűtés és a hűtés arányában van. Leggyakrabban ezek nem alapvető mutatók, de érdemes megfontolni.
 • További jellemzők. Néhány modell rendelkezik időzítővel, termosztáttal és más hasznos jellemzőkkel.

Javasoljuk, hogy fordítson figyelmet a további funkciókkal rendelkező modellekre. Általában a költségeik magasabbak, mint az "egyszerű" fűtött törülközőtartóké, de ezek a költségek kifizették. Például az emberek, akik a munkanap kezdete előtt zuhanyozzanak, gyakran fél órával beállítják az időzítőt, mielőtt felkelnének, hogy a fürdőszoba előmelegítse a kényelmes hőmérsékletet.

A fűtött törülközőtartón lévő termosztát nagyon hasznos lehet a kisgyermekes családok számára. A készülék állandó hőmérsékletet tart fenn, így bármikor moshatja vagy fürödheti a baba meleg fürdőszobájában, majd törölje száraz törülközővel, miközben a villamos energiát rendkívül racionálisan fogyasztják.

Néhány árnyalat a modell alakjának megválasztásában

A legkülönfélébb konfigurációjú fűtött törülközőtartók vannak, és a tervezőmodellek néha egyszerűen csodálatosak a kidolgozott tervekkel. De a sokszínűségnek két hagyományos formája van: egy kígyó és egy létra. Az eszközök tulajdonosai régóta meg vannak győződve arról, hogy egyszerűségük ellenére mindkét típusú eszköz praktikus. Milyen formában kívánja előnyben részesíteni?

A szakértők javasolják, hogy válasszon egy létrát. Ennek több oka is van:

 1. Kényelmesebb a fűtött törölközősín síneken való szárazra helyezését: nem csúsznak le.
 2. A hosszú dolgok kiszáradnak gyorsabban, mert a fűtést teljes hosszuk mentén végezzük.
 3. Az ilyen berendezés fűtési területe nagyobb, ami azt jelenti, hogy a helyiséget jobban felmelegítik.

A kígyó alakú törülközőtartók előnyei. Ezek olcsóbbak, mert az előállításukhoz kevesebb anyag szükséges. Ráadásul ezek a modellek kompaktabbak és kevesebb helyre van szükség a telepítéshez, ami fontos a szabad helyhiány esetén.

Sok esetben van értelme egy fűtött törülközőtartó megvásárlását csúszó elemekkel. Összecsukott állapotban egy létrahez hasonlít, de az oldalsó részek félreállíthatók és több dolgot is rájuk rakhatnak. Szintén kényelmes, polcos modellek.

A végső döntést az árak, a modellek és a telepítési hely kiválasztása után kell elvégezni.

A fal- és padlómodellek előnyei

A fürdőszobák általában falra szerelt törölközőmelegítők, kisebb helyek esetén ez az egyetlen helyes megoldás, mivel lehetővé teszi, hogy helyet takarítson meg. De ha a terület lehetővé teszi, kiválaszthat egy padlómodellt, amelynek saját fontos előnyei vannak.

A szabadtéri elektromos modellek viszonylag nemrég megjelentek a piacon, de már sok vásárló érdekelte. Ezek olyan formatervezési minták, amelyek kombinálják mind a törölközőmelegítők, mind a melegítők előnyeit. A készülék megbízhatóan védett a nedvességtől és hatékonyan felmelegíti a helyiséget.

A padlómodellek telepítéséhez nem szükséges a falakat fúrni a rögzítők felszereléséhez: csak kényelmes helyre kell őket tenni, és dugja be őket az aljzatba. Az eszközök stabil lábakkal vannak ellátva, így nem forgatják le. Szükség esetén a fűtött törölközőt könnyen áthelyezhetjük egy másik helyre.

Milyen anyagot szeretne?

Alkalmazzon fekete, rozsdamentes acélt és színesfémeket elektromos fűtött törülközőtartók gyártására. A legolcsóbb modellek fekete acélból készülnek. Külsőleg a készülékek szinte nem különböznek a rozsdamentes acélból készült termékektől, és a csövek belső felülete korróziógátló anyaggal van bevonva. A kezelés ellenére a fekete acél elég gyorsan összeomlik, és ez nagy mínusz.

A rozsdamentes acélmodellek sokoldalúak és szinte minden fürdőszobához használhatók. A festett törölközőmelegítők olcsóbbak, mint a króm, de gyorsabban elveszítik megjelenésüket is. Rozsdamentes acél készülék vásárlásakor figyelembe kell venni a menetes csatlakozások "szeszélyességét". Jobb, ha egy ilyen fűtött törölközőtartót egy szakember telepített.

A tervezőmodelleket gyakran alumíniumból, rézből vagy rézből készítik. A rézfűtött törülközőtartók rendkívül szépek, jó hőátadás jellemzi őket, de ritkán kiderül, hogy tartósak. A rézmodellek szinte hibátlanok, de sokkal drágábbak, mint a más anyagokból készült eszközök.

A legjobb orosz és külföldi gyártók

A fűtött törölközősávok piaca változatos: bármilyen minőséget, formatervezést, árat talál, így különös figyelmet kell fordítani a márka és a gyártó hírnevére. Fontolja meg, hogy mely elektromos törölközőmelegítők a mi honfitársaink számára a legjobbak.

Az olasz Margaroli cég 100-300 watt kapacitású modelleket gyárt. Mindegyik a gondos tervezésben és a nagyobb kényelemben működik.

 1. Kermi. A Kermi fűtött törülközőtartók valóban német minőség és a svájci megbízhatóság. A Kermi márka már több mint fél évszázada ismert a piacon, és már legendásnak számít. Ennek a márkának a fő előnye ésszerű ár-teljesítmény arány. A fűtött törülközőtartók jó acélból készülnek, elsősorban létránként. Tartósak, megbízhatóak, stilisztikusan semlegesek.
 2. ARBONIA. A svájci cég Arbonia design fűtőtestjei és fűtött törülközőtartója drága, de a termékek minősége és megjelenése túlbecsülhetetlen. A modellek acélból készülnek. A fagyálló hűtőközegként használható a kombinált törölközőmelegítők számára. A fűtési hőmérséklet manuális beállítása.
 3. MARGAROLI. Az olasz márkájú Margaroli márkanevet nem messze tőle kapható. A márkájú fűtött törülközőtartók kiváló minőségű, drága anyagokból készülnek, amelyek automatikusan vannak felszerelve. Rézeszközök vannak. A Margaroli berendezés különlegességei - kitűnő kialakítás és tartósság. A gyártó annyira magabiztos a termékek minőségében, hogy 15 éves garanciát vállal.
 4. Energy. Az Energy Group az európai fűtőberendezések piacvezetője. A gyártó tartós, kiváló minőségű eszközöket gyárt. Design - bármilyen: a különböző konfigurációk lapos, háromdimenziós, forgatható modellek tartományában. Különösen népszerű törölközőmelegítő Energy U G3K, mert kombinálja a jó specifikációt és az elfogadható árat.
 5. "Sunerzha". Az orosz cég olyan törülközőmelegítők luxusmodelljeit gyártja, amelyek nem csupán a hazai, hanem az európai piacon is keresletet keresnek. A modellek változatosak, rozsdamentes acélból készültek, tartós fényes bevonattal. A Sunerz termékekre vonatkozó garancia 5 év.
 6. "Dvin". Az orosz "Dvin" cég több mint 30 sorozatú, fűtött törülközőtartóból készült, polírozott rozsdamentes acélból készült. A legtöbb modell egy létra formájában készült. A gyártó 1 év garanciát vállal a termékeire.
 7. "Nick". A Nika elektromos fűtött törülközőtartók már több mint 10 éve ismertek a piacon. A vásárlók értékelik a márkás termékeket a jó minőségű és stílusos dizájnhoz. A cég nem termel rotációs modelleket, de számos érdekes fűtött törülközőtartó polcokkal rendelkezik. A vállalat termékeire vonatkozó garancia - 5 év.
 8. Terminus. Az orosz Terminus márkájú fűtött törülközőtartók fő előnye a széles választékú modellek. Közülük is olcsó és drága. A fűtött törülközőtartók 2 mm vastag acélból készülnek. A modellek nagy teljesítményűek és stílusosak. A gyártó 10 év garanciát vállal.
 9. "Leader-Stal". Sok vásárló inkább a "Leader-Steel" cég termékeit részesíti előnyben. A fűtött törülközőtartók rozsdamentes acélból készülnek, így a fűtési hőmérséklet 30-70 fokos lehet. Túlmelegedés vagy túlhűtés esetén az eszközök automatikusan kikapcsolnak. A gyártó 5 éves garanciát vállal.
 10. Terma. A lengyel Terma cég a piacon több mint egy negyedszázada ismert. Ez idő alatt népszerűségét szerzett honfitársainktól. A Terma törölköző sínek minőségi acélból készülnek, termosztátokkal vannak felszerelve.

Számos gyártó termel az elektromos, víz és kombinált modellek mellett.

Hasznos videó a témában

Az elektromos ablaktörlő sínek tervezési jellemzőit és előnyeit az alábbi videó tartalmazza:


Olyan videót kínálunk, amelyben a különböző típusú fűtött törülközőtartók előnyeit és hátrányait részletesen ismertetjük:

A Sunerzha márkájú készülékek áttekintése:

A törölközőmelegítő választása a vásárló prioritásairól és személyes preferenciáiról függ. A legfontosabb, hogy figyeljen a termékek minőségére és gondosan olvassa el a műszaki dokumentációt. Ha a modell helyesen van kiválasztva, akkor nem lesz probléma, mert a készülékek felszerelése elemi, és a törölközőmelegítők maguk is nagyon könnyen kezelhetők. Ha továbbra is nehézségekbe ütközik, konzultálhat szakértőkkel.

Elektromos törülközőtartók működési elve: előírások, huzalozás

Az elektromos fűtött törülközőtartó ideális megoldás mind a szoba fűtésére, mind a ruhák száradására, mind a dekoratív és esztétikai dekorációra. A működési elve meglehetősen egyszerű és egyszerű.

Elektromos törülköző huzalozás

Az elektromos törölközőmelegítők elektromos árammal vannak ellátva. A kapcsolat típusa szerint:

 • Nyitott huzalozással;
 • Zárt vezetékekkel.

Ha nem akarja javítani, akkor jobb, ha egy elektromos fűtött törölközőtartót zárt kábelezéssel telepít, így biztonságosabb. Fűtött törölközőtartó zárt kábelezéssel történő beszerelésekor a huzal maga a falra van szerelve, de ha a kábelezés nyitva van, akkor a vezeték közvetlenül a készülékből a kimenethez jut.

Az elektromos fűtött törölközőtartó műszaki jellemzői

Az elektromos fűtött törölközőtartók műszaki eszközén a következők tartoznak:

 • Csőszerű elektromos fűtéssel (fűtőelem);
 • Fűtés (fűtés) kábellel.

A fűtőkábel szükséges a csövek fűtéséhez, és felmelegszik az a tény, hogy elektromos áram halad át rajta. Így a fűtőkábel a fő elem, amely biztosítja a csövek melegítését és védi őket a leolvasztástól. A fűtőkábel alapja az elektromos energia hővé való átalakítása.

A fűtőkábel huzal. Ez a vezeték lehet bevonatok, például acél, réz vagy nikkel. A fűtőkábel hossza az elektromos törölközőmelegítő méretétől függően változhat. A fűtőkábellel ellátott fűtött törülközőtartók nagyszerű előnye, hogy hosszú élettartamuk van.

A fűtőkábelt a padlófűtési rendszerben is használják. A helyiségben a normál nedvességtartalom fenntartása érdekében tanácsos ilyen rendszert telepíteni.

Az elektromos törülközőmelegítő fűtőkábellel való hátránya, hogy mindig működik, ellentétben a törülközőmelegítővel, csőszerű elektromos fűtőberendezéssel, szükség esetén be- és kikapcsolhatja, ezáltal megtakarítva a villamos energiát. A fűtőkábellel ellátott, fűtött törülközőtartók többnyire 165 watt energiát fogyasztanak, ellentétben a fűtött, fűthető elemekkel ellátott törölközőtartóval, amely 300 - 600 watt energiát fogyaszt. Ezért ésszerűtlenül egy fűtött törölközőtartót használnak a fűtéshez fűtött fűtőkábellel, amelyet elsősorban törölközők és egyéb kötöttáru szárítására használnak, nem csak a termékekre.

A cső alakú elektromos fűtőelemet alacsony vagy közepes hőmérsékletre melegítik. Az elektromos törülközőtartókban az alábbiakban található. A cső alakú elektromos fűtőeszköz spirálján áthaladó áram következtében a spirál felmelegszik, valamint a fémhéjat, ami viszont felmelegíti a környezetet. A fűtőelemekkel ellátott elektromos törülközőtartó modellek általában egy termosztáttal és egy túlmelegedés elleni védőberendezéssel vannak ellátva. Továbbá az általuk kibocsátott energia mennyisége megegyezik az elfogyasztott energiamennyiséggel. Csak a kezdeti felvételnél több energiát fogyasztanak, mint amit kibocsátanak. Ezért, ha vásárol ilyen törülközőt, figyeljen a hatalmára.

A fűtött törülközőtartók hőmérséklet-szabályozással lehetővé válik bármilyen hőmérséklet kiválasztása. Így érkezéskor a szoba mindig meleg lesz, és elhagyása után kikapcsolhatja a fűtött törölközőt, vagy kiválaszthatja a minimális hőmérsékletet, hogy elkerülje a jegesedést. Mindezekből azt a következtetést vonhatjuk le, hogy egy elektromos fűtött törülközőtartó fűtőelemekkel jelentősen megtakarítja az energiafogyasztást. Ez előnyös a fűtött kábel segítségével.

Az elektromos fűtött törülközőtartó mínusa a munkaidő. Szakemberek szerint a fűtőelemet két év elteltével kell megváltoztatni, de legfeljebb öt évig lehet befejezni. De a fűtött törülközőtartó a fűtőtesttel több mint 10 évet szolgál majd fel, és a termikus padló kialakítása akár 30 évig is.

Az elektromos törülközőtartók teljesítménye más lehet. Ebben a tekintetben csak egy hatalmas választék van.

Elektromos törölközőmelegítő kiválasztása és szerelése

Elektromos fűtött törülközőtartók - a relatív újdonság a hazai piacon, de a kereslet számukra fokozatosan növekszik. Hogyan válasszunk és telepítsünk egy elektromos radiátort a fürdőszobában?

Hogyan működik egy elektromos fűtött törülközőtartó, és hogyan nyereséges?

A klasszikus radiátorok vízforralóknak tekintendők - a fűtési rendszerhez csatlakoztatott fűtött törülközőtartón belül keringő forró vizet melegítenek. Azonban ezeknek a modelleknek számos hátrányuk van: fokozott baleseti arány jellemzi őket, szorosan függ a vízellátás telepítésének minőségétől, és helyet foglalnak a fürdőszobában.

Az elektromos törülközőtartók működési elve egy másik alapon működik. Kívülről a radiátor teljesen normálisnak tűnik - de benne van egy elektromos kábel, amely a csővezetéket bizonyos hőmérsékletekhez melegíti. A fűtött törölközőt egy közönséges fali konnektorhoz csatlakoztatják, és bár a rendszer elektromos árammal működik, az eszköz teljesen biztonságos.

Melyek a fő előnyei, hogy az elektromos modellek jövedelmezőbbek, mint a vízmodellek?

 • Először is, az elektromos modellek teljesen önállóak. A melegvízellátás a magánszektorban és a városi lakásokban instabil - a balesetek gyakran az autópályákon következnek be, néha a víz folyamatosan le van zárva a megelőző csőjavítás érdekében. A szokásos vízmelegített törülközőtartó ezekben a helyzetekben haszontalan tartozékká válik - a vécé melegszik. Az elektromos radiátorok a konnektorból működnek, és a tápegység sokkal kevésbé kapcsol ki, és nem sokáig.
 • Az elektromos fűtött törülközőtartó nem tud kitörni a víz túlzott nyomásától a csövekben. Ennek megfelelően, ha használják, nincs semmi veszélye a szomszédok elárasztására. Még akkor is, ha a készülék lebomlik, csak javítani vagy cserélni kell, és nem kell fizetnie a javításokért mindenki számára, aki az Ön életében él.
 • Az elektromos radiátort nem kell a vízellátó rendszerhez csatlakoztatni - ezért nincs szükség külön helyre a fürdőszobában csővezetékekkel. A fűtött törülközőtartó a saját kezével a fülke közelében lóg a falon.
 • Szükség esetén a fűtőtest egyszerűen kikapcsolható a dugaszoló aljzatból való kihúzásával - nincs szükség a szelepek leállítására. Ezenkívül számos elektromos berendezést termosztáttal szereltek fel a fűtőerő csökkentésére vagy növelésére.

Az elektromos modellek másik nagy előnye, hogy sokkal kevésbé érzékenyek a korrózióra. Az agresszív kemény víz végül elfogyasztja a fűtött törülközőtartó falát - az elektromos készülékek hosszabb ideig tartanak és megtartják az összes munkaképességüket.

Mennyi energiát fogyaszt az elektromos fűtött törölközőtartály átlagosan?

A víz és az elektromos törülközőtartók közötti választás sokan kétségbe vonják, hogy a készülék jelentős károkat okoz a költségvetésben? A törülközőtartó munkája befolyásolja a villanyszámlákat - milyen nagy lesz az állandó áramlás?

A hálózaton működő fűtőtestek létrehozása során a gyártók figyelembe veszik az ügyfelek igényeit - és a lehető legkellemesebbek a törülközők. A készülék 220V-os hagyományos háztartási csatlakozóval van összekötve, és a villamos energia körülbelül ugyanakkora, mint egy hagyományos izzólámpa, azaz 25-100 watt. A pontos szám elsősorban a készülék méretétől és teljesítményétől függ - természetesen minél nagyobb a fűthető helyiség, annál nagyobb a villamos energia, amire a készüléknek dolgoznia kell.

Meg kell jegyeznünk, hogy az elektromos radiátort nem kell állandóan működtetni. Csatlakoztathatja a hálózathoz csak otthon - vagy csak hideg és nedves napokon, ha szükséges. Ezután a villamosenergia-fogyasztás még kisebb lesz.

Figyelembe kell venni, hogy az országos házak telepítésekor az elektromos radiátor mindig a legkedvezőbb. A magánszektorban lévő víz sokkal költségesebb, mint a villamos energia, és a lehető legzökkenőbb módon fogyasztják el, ezért az utóbbi években az emberek már a törölközőmelegítőkre váltottak.

Törölközőtartályok fajtái

Az elektromos fűtött törülközőtartók sokféle fajtára oszthatók. Felsoroljuk a legfontosabbakat.

 • Az anyag szerint. Alapvetően a fűtőberendezések két ötvözetből készülnek - rozsdamentes acél vagy sárgaréz. Az utóbbi anyag kevésbé tartós, rugalmasabb - és olcsóbb. A sárgaréz radiátorok élettartama ugyanakkor nem túl magas, ezért lehetőség szerint kiváló minőségű és tartós rozsdamentes acélot válasszon.
 • A töltőanyag típusa szerint. A szabványos modelleket az acélcsövek belsejében elhaladó elektromos kábellel hevítik, de vannak olyan elektromos radiátorok is, amelyek belső felülettel vannak feltöltve hűtőfolyadékkal, olajjal vagy fagyálló folyadékkal. A gyakorlat azt mutatja, hogy a hűtőfolyadékkal rendelkező modellek erősebbek - azonban a kábelek "száraz" törülközői megbízhatóbbak és kényelmesebbek.
 • A termosztát jelenlétével. Az elektromos radiátorok legtöbb alsó kategóriás modelljét csak egy teljesítményre tervezték, és állandó felületi hőmérsékletet tartanak 50 ° -tól 60 ° C-ig.
 • Tervezés szerint. A "kígyó" formájú törülközők a leginkább ismertek. De a modern piac számos más modellt is kínál: fűtött törülközőtartó létrák, felső polcok, nem szabványos geometriai radiátorok. Vannak esztergagépek, amelyek lehetővé teszik a készülék körvonalainak módosítását, a különleges igényektől függően.

Természetesen a gyártók gazdag választékot kínálnak a színek tekintetében. A fűtött törölközőtestek tartós színű bevonattal vannak ellátva, különösen előnyösek a krómozott, arany, ezüst és bronz árnyalatok.

Hogyan válasszunk fűtött törölközőtartót?

Milyen paraméterek közül választhat elektromos törölközőmelegítőt saját fürdőszobájához?

 • Először is először számolja ki a méretet és válassza ki a tervet. A fűtött törülközőtartó nem csak a szobát melegíti, hanem a belső tér eleme is - harmonikusan illeszkednie kell a fürdőszobába, kiegészítve azt, és nem csökkentve a mosdó méretét.
 • Az egyik legfontosabb paraméter a készülék teljesítménye. Az alap-együttható 140-150 W / 1 négyzetméternyi terület. Ennek megfelelően egy 8 négyzetméteres vécé terület esetén 140 W-ot kell megszorozni 8-mal - és keressen megfelelő hőtőt. Ha ezt a problémát megőrzi és túl gyenge készüléket telepít, akkor a fürdőszoba nem melegszik fel kényelmesen.
 • Anyag. Ha azt szeretné, hogy a radiátor a lehető legrövidebb időn belül működjön, válasszon rozsdamentes acélt, vastag falakkal és korrózióvédelemmel.
 • A termosztát jelenléte vagy hiánya. Ha személyesen szeretné ellenőrizni a fürdőszobában a hőmérsékletet, akkor a termosztáttal rendelkező modelleket le kell állítania - szükség esetén leállíthatja a készülék teljesítményét, és nem kapcsolhatja ki teljesen.
 • Gyártó. A modern fűtőtestek tucatnyi márkát kínálnak - de számos vállalat termékei nagyfokú bizalmat élveznek a fogyasztók körében.

Népszerű gyártók

Termékek, amelyekből a gyártók a legkeresettebbek és a vevők tiszteletben tartják?

 • "Sunerzha". A márka gyártása Szentpéterváron található, a törülközőt külföldi alkatrészek felhasználásával gyártják. A cég termékei a minőségben különböznek, és széles választékban vannak.
 • "ARGO". Ez a márka mindenfajta törölközőmelegítőt gyárt, gondosan figyelemmel kíséri a minőséget minden szakaszban, és hosszú garanciát nyújt.
 • "Dvin". Az aktív fejlődő orosz cég több mint 15 éve működik, és kiváló minőségű fűtőtesteket gyárt a sokféle formatervezéssel és színnel.
 • "Nick". Az orosz márka elsősorban a fűtött törölközőtálcákra specializálódott. A rozsdamentes acélok gyártása során nagy figyelmet fordítanak a polírozó termékek szilárdságára és minőségére.
 • MARGAROLI. A híres olasz márka, amely mind víz-, mind elektromos modelleket szállít. A gyártó előnyei közé tartozik a kiváló minőségű, elegáns kialakítás és a fűtött törülközőtartók egyszerű használata.
 • "Grotto". A hazai gyártó az európai minõségû fürdőszobai radiátorokat kínálja, és a tervezõk széles skálájával várja a vásárlókat.
 • "Terminus". A márka az eszközök gyártásában a leginnovatívabb technológiákat alkalmazza, és 10 év garanciát vállal - nagyon hosszú idő.
 • Energy. A brit cég világszerte ismertté vált a megbízható és szép fürdőszobai melegítők széles választékával.

Elektromos törülközőtartó rögzítése és csatlakoztatása?

Az elektromos fűtött törölközőtartó felszerelése önállóan, néhány perc alatt elvégezhető.

 • Először ki kell választania egy helyet a készülékhez. A fűtött törölközőtartónak az úgynevezett "biztonságos" fürdőszobai zónában kell lennie, ahol a fürdőkádból, zuhanyfülkeből vagy mosdóból kifolyhat. A készülék magasságát javasoljuk eltávolítani a padlóról a fal közepénél.
 • Miután a készüléket a falhoz rögzítette, jelölje meg a rögzítési pontokat, fúrja le a lyukakat és tegye be a tüskéket, majd rögzítse a fűtött törölközőt az önfúró csavarokra.
 • Helyezze a fűtött törölközőtartó dugóját egy fali aljzatba. A készülékhez hasonlóan a konnektort a fürdő nedves helyéről el kell távolítani, és speciális védelemmel kell ellátni a víz és a permetezés ellen.

A fűtött törölközőt kissé mozgassa, győződjön meg róla, hogy csavarja szorosan és egyenletesen. A karbantartható eszköz azonnal felmelegszik, amikor be van dugva - és pár perc alatt elérheti az állandó működési felületi hőmérsékletet.

Hasznos cikk? Értékelje és adja hozzá könyvjelzőit!

műszerek

A kényelem növelése érdekében, egy fürdőszoba elrendezésénél, fűtött törülközőtartók létrehozására ajánlott. Elektromos törülközőtartó a fürdőszobában különféle formákban és kapacitásban kapható. Hogy ne vesszen el egy hatalmas választékban a törölközőtálcák és válassza ki a tökéletes lehetőséget a fürdőszobában kerül megvitatásra ebben a cikkben.

Tartalomjegyzék:

A fűtött törülközőtartó általános koncepciója és működési elve

A fűtött törülközőtartó egy cikcakk cső, amely elektromos vagy vízhez kötődik, a törölközőmelegítő típusától függően.

Az elektromos törülközőtartó működési elve a fűtőelem munkáján alapul. A fűtőelem tíz vagy elektromos kábel. Tíz jelenlétében alacsony hőmérsékletű folyadék van a törölközőszárítóban: víz vagy olaj. Tíz az alján található, és fokozatosan felmelegíti a folyadékot. A fűtött törülközőtartó megfelelő működtetése elektronikus szilikon szigeteléssel, amely lehetővé teszi az egész készülék egyenletes fűtését.

Elektromos törölközőmelegítő telepítésének előnyei:

 • az elektromos törülközőmelegítő telepítése nem igényel külön kötést a vízvezetékcsövekhez, és minden olyan kényelmes helyen, ahol az aljzat található;
 • a készülék nem mindig működik, és a be- és kikapcsolás manuálisan történik, a fogyasztó vágyától függően;
 • az egyszerű szerelés nem igényel hegesztést;
 • a fürdőszoba javítása során a fűtött törölközőt könnyen áthelyezheti egy másik helyre;
 • a vízzel fűtött törölközőtáblákkal ellentétben az elektromos törülközőtartók nincsenek kitéve a folyékony vízben lévő vegyi anyagoknak és sóknak, és ennek megfelelően egy ilyen törölköző hosszabb ideig tart;
 • A forró víz kikapcsolása semmilyen módon nem befolyásolja az elektromos törülközőtartó működését, szemben a vízzel.

A fürdőszoba elektromos fűtött törülközőtartójának ereje a helyiségtől és a készülék funkcionális feladatától függ, A fűtött törölközőtartó hőmérséklete 50-70 ° C.

Az elektromos törülközőtartó funkciója és célja

A törülközőszárító fő funkciója a törölköző szárítása a fürdőszobában. Mivel a fürdőszobában általában magas a páratartalom, nagyon nehéz egy törülközőt rendes polcra törni, különösen télen, ezért célszerű egy fűtött törölközőt használni.

Néhány törölköző melegítő elég nagy, és egy radiátor, amely nem csak a törölközőt szárítja, hanem a fürdőszobában tárolt hőmérsékletet is - fűtőszerként szolgál.

Az elektromos törülközőt nemcsak a fürdőszobában, hanem a konyhában is fel kell szerelni, a törülközők vagy más dolgok szárításához. Fűtött törölközőt is felszerelnek mázas erkéllyel vagy öltözővel.

Az elektromos törölközőmelegítő másik tulajdonsága a díszítés, a törölközőszárítók tökéletesen kiegészítik és díszítik a fürdőszoba belső térét.

Elektromos törülközőtartók fajtái

A fűtött törülközőtartók rögzítésének módjától függően a következőkre van osztva:

 • álló helyzetben vannak, amelyek csak egy helyzetben vannak rögzítve;
 • mobil - a fűtött törülközőtartó pozíciójának megváltozását feltételezi.

A munkavégzés alapjától függően:

 • kábeltörlő sínek;
 • elektromos olaj fűtött törölközősín;
 • vízalapú elektromos törülközőtartók.

A törülköző melegítő megjelenésével összhangban:

 • standard típus, P vagy M alakú;
 • fejlett fűtött törölközősínek, amelyek kiegészítő polcokkal vannak felszerelve;
 • összetett törölköző lépcsők vagy félkörívek formájában;
 • egyedi fűtött törölközőtartó - rendelésre, az alak az ügyfél preferenciáitól függ.

Az olyan anyagon, amelyre a fűtött törölközőtartót fel vannak szerelve, fűtött törülközőtartókat rendelhet:

 • acél,
 • sárgaréz,
 • acél bevonatú
 • rozsdamentes acélból.

Az acél törölközőmelegítők szép ragyogást mutatnak, és a sárgarézek különleges gondosságot igényelnek. A sárgaréz fűtött törölközőtartó működési ideje nem haladja meg az öt évet. A fűtött törölközőtartó polírozó bevonattal lehetővé teszi a bevonat bármely színének megválasztását, és ennek megfelelően egy ilyen fűtött törülközőtartó könnyen befér a belső térbe. A rozsdamentes acél törölközőszárítók a legmagasabb műszaki jellemzőkkel rendelkeznek, ilyen törölközőszárítók nem korrodálnak és nem idegesek.

Elektromos fűtött törülközőtartó a fürdőszobában fotó:

Ajánlások elektromos törölközőmelegítő kiválasztására a fürdőszobában

1. Ügyeljen a fűtött törülközőtartó megjelenítésére: a legegyszerűbb törölközőmelegítők úgy néz ki, mint egy rendes hajlított cső, de a modern dizájn nagyban növeli a törölközőszárítók széles választékát. Jobb középpontba állítani a "design radiátorokat" - törölközőmelegítők, amelyeknek extra polcai és szép, esztétikus alakjuk van.

2. A rozsdamentes acélból készült törülközők minden fürdőszobához használhatók. Amikor ilyen fűtött törölközőt választunk, jobb, ha a krómozott modelleket előnyben részesítjük, mivel a festett törölközőmelegítők gyorsan elvesztik esztétikai megjelenésüket.

3. A fekete acélból készült fűtött törülközőtartók a belső felület korróziójának és a technikai paraméterek hasonlóak a rozsdamentes acélból készült fűtött törülközőtartókhoz.

4. A sárgaréz és az alumínium fűtött törölközőtáblák esetében a magas hőátadás jellemző, ám ezek az eszközök korlátozott élettartamúak.

5. A szaküzletekben a fürdőszobában elektromos törölközőmelegítőt kell vásárolni, ahol tapasztalt tanácsadók segítenek meghatározni a készülék teljesítményét és egyedi jellemzőit.

6. Elektromos törülközőtartó választásakor ügyeljen a fűtőelemek minőségére, a készülék teljesítményére és szigetelésére.

7. Vizsgálja meg a készülék műszaki jellemzőit, hasonlítsa össze őket a fürdőszoba paramétereivel.

8. Mielőtt elindulna a boltba, döntse el a fűtött törülközőtartó cégét és modelljét, miután tanulmányozta az elektromos fűtött törölközőt a fürdőszobában.

9. Vigyázzon egy termosztát és egy időzítő jelenlétére egy elektromos fűtött törölközősínben. Ezek az eszközök lehetővé teszik a hőmérséklet beállítását és a be- / kikapcsolást.

10. A fürdőszobától függően válassza ki a fűtött törülközőtartó méretét.

11. Néhány törölköző melegítő üvegből vagy kőből készült, de ez jelentősen befolyásolja a készülék költségét és funkcionalitását.

12. A fűtött törülközőtartó és a helyiség hőmérsékletének ismeretében meghatározza a készülék névleges teljesítményét.

13. Győződjön meg róla, hogy a törülközőszárító vásárlásakor gondoskodik a jótállási jegyek kiadásáról.

Elektromos törülközőtartók gyártóinak áttekintése

1. A KERMI (Németország) elektromos és vízgyártó cégeket és törölközőmelegítők kombinált modelljeit gyártja.

Az elektromos és kombinált elektromos törülközőtartók között három modell található:

 • standard - létrafűtött törölközőtartó, amely termosztáttal és időzítővel van ellátva;
 • magas ötvözetből készült, falra szerelt lépcsők;
 • lépcsőház, íves hidakkal és panelekkel, amelyek színe változik.

Az elektromos törölközőmelegítő a fürdőszoba ára függ a készülék teljesítményétől és méretétől, a KERMI törölközőmelegítő minimális költsége 120 dollár.

2. Margaroli (Olaszország) - a cég kiváló minőségű, de ugyanakkor gazdaságos törölközőmelegítőket gyárt.

Margaroli fűtött törülközőtartályok fajtái:

 • lestnitseobraznye,
 • radiátorok,
 • cikcakkos,
 • félköríves,
 • spirál,
 • polc alakú üvegbetétekkel,
 • törülközőtartók,
 • kombinált.

A Margaroli Arcobaleno 610 fűtött törülközőtartó műszaki jellemzői:

 • maximális fűtési hőmérséklet: 110 ° C;
 • méretek: magasság * szélesség - 29.5х50.0 cm;
 • Teljesítmény: 45 W;
 • tömeg: 3 kg;
 • ár: 350 $.

3. ThermoSmart (Oroszország) - rozsdamentes acélból készült elektromos fűtött törülközőtartók.

 • kiváló minőségű;
 • rozsdamentes acél;
 • hegesztő csövek speciális technológiája, amely megakadályozza a szivárgást;
 • minimális falvastagság 2 mm;
 • különböző stílusok és méretek;
 • elfogadható áron.

A ThermoSmart Drive Dry elektromos törülközőtartó műszaki előírásai:

 • alak: zigzag;
 • méretek: 60x40, 60x50, 60x60;
 • szerelhetőség: 3 db;
 • tömeg: 1500, 1600, 1750 g;
 • ár: 70 USD-tól.

Az elektromos fűtött törülközőtartó műszaki jellemzői a hőhordozóval Thermosmart Comfort:

 • méretek: 400x600 mm;
 • Anyag: rozsdamentes acél;
 • tömeg: 6300 kg;
 • a termosztát rendelkezésre állása: hiányzik;
 • gyártó garancia: 15 év;
 • ár: 300 dollár.

4. Energia (Oroszország) - rozsdamentes acél fűtött törölközősínek, amelyeket elektromos plazmával políroztak, így az eszköz az évek során nem veszíti el a tükörképét.

A villamos energia fűtött törölközőtartók tíz sorozatban készülnek: Energy Aura, Energy Bravo, Energy E, Energia Ergo, Energy Grand és mások.

A fűtött törülközőtartó műszaki jellemzői Aura 60x60:

 • alak: térfogat kör alakú lépcső;
 • lépések száma: 3;
 • áramfogyasztás: 54 W;
 • szín: króm;
 • ár: 250 $.

Elektromos törölközőmelegítő beszerelése

Mielőtt elolvassa a fűtött törölközőtartó telepítésének lépésről lépésre vonatkozó utasításait, vegye fontolóra az elektromos törölközőszárító telepítéséhez szükséges tanácsokat:

1. Ha nagy mennyiségű kondenzáció van a fürdőszobában, telepítse a fűtött törölközőt egy helyiségben, hogy elkerülje a rövidzárlatot. Ehhez fúrjon lyukat a falba és húzza meg rajta az elektromos vezetéket.

2. A fürdőszobában lévő kifolyó felszereléséhez speciális nedvességálló nyílást kell vásárolnia, amelynek csapolófedele és gumi tömítése van.

3. Telepítse a maradékáramot, amely áramkimaradás esetén leállítja az elektromos áramot.

4. Helyezze el a kifolyót nedvességtől, fürdőtől vagy mosdótól. A beépített aljzatok használata jobb, de nem külső.

5. Termosztát hiányában a készüléket külön kell megvásárolnia.

Elektromos törülközőtartó szerelési útmutató:

 • kiszámítja az elektromos hálózatot, meghatározza, hogy a fűtött törülközőtartó telepítése a tápegység rendellenes működéséhez vezet-e;
 • válassza ki az eszköz helyét;
 • fűtött törölközőt építsen be;
 • szereljen ki egy kimenetet és egy védőberendezést;
 • szerelje be a készüléket: a törölköző típusától függően rögzítse a készüléket a falra vagy a padlóra;
 • amikor a törülközőtartót a falra rögzíti, használjon konzolokat, miután 12 és 18 cm távolságot hagyott a fal és a készülék között;
 • Csatlakoztassa az elektromos törülközőt a hálózathoz: nyitott módszer - a csatlakozódugó dugaszolásához vagy becsukásához - a falon lévő lyuk fúrásával és az összes vezeték elrejtésével.
 • ne kapcsolja be azonnal a fűtött törülközőtartót, várjon 10-15 percet, majd csatlakoztassa a készüléket

Modern és funkcionális elektromos fűtött törölközőtartó

Jelenleg az elektromos törölközőmelegítők olyan valódi műalkotásoknak tűnnek, amelyek különféle formákban készülnek. Emiatt a fürdőszoba sajátos dekorációja. A modern törölközőszárító olyan eszköz, ahol minden a legapróbb részletre gondolt, ahol a design funkcionális és kényelmes.

A készülék működési elve és előnyei

Az eszköz működésének alapja a fűtőelem munkája. Alacsony hőmérsékletű folyadék van a szerkezet belsejében a fűtőelem jelenlétében - lehet olaj vagy víz. Tan alul van, és fokozatosan felmelegíti.

Az elektromos törülközőtartó működési elve

Az elektromos törölközőmelegítőnek számos előnye van. A szereléshez nem szükséges vízvezetékhez való kötődés, így minden olyan helyre felszerelhető, ahol kényelmes és van egy aljzat. Az eszköz felszerelése nem okoz nehézséget, hegesztés nélkül. Fűtött törölközőtartó + 50... + 70 ° C hőmérsékletre.

Az eszköz előnyei közé tartozik az a tény, hogy nem mindig működik, a tulajdonos maga is be- és kikapcsolhatja. Sőt, a vízmodellektől eltérően:

 • ellenáll a sóknak és vegyi anyagoknak folyó vízben;
 • hosszú ideig szolgál;
 • nem függ a forró víz leállításától / befogadásától.

Az elektromos berendezések a funkcionális tulajdonságoktól és a helyiségtől függenek.

Építési módok

Az elektromos törülközőtartók felszerelésének módja:

 • Forgó, ez a típus magában foglalja az eszköz helyének megváltoztatását;
 • álló helyzetben csak egy helyzetben vannak felszerelve.

A forgó fűtött törölköző nem csak hasznos, hanem egy gyönyörű tartozék

Az elsők sokkal kényelmesebbek, de egy kis helyiségben bátran állíthatunk helyhez.

A megjelenéshez rendelkezésre állnak tervek:

 • standard, M- és U-alakú konfiguráció;
 • összetett, félkör alakú vagy létra;
 • fejlett, kiegészítő polcokkal felszerelt.

A fürdőszobai törülközőtartók bármilyen formát rendelhetnek. Hatalma a hőmérséklet függvénye, amely kényelmes lesz a tulajdonosok számára.

Különböző anyagokból készülnek: vasfémek, rozsdamentes acél, alumínium, sárgaréz, réz. Tehát egy acélból készült törülközőszárító elég szép. A sárgaréz különös gondosságra van szüksége, míg azok élettartama - legfeljebb 5 év.

A polimer bevonat lehetővé teszi, hogy más színű fűtött törölközőt készítsen, ami lehetővé teszi, hogy tökéletesen illeszkedjen a belső térbe. A rozsdamentes termékek a legmagasabb teljesítményt nyújtják. Nem ártanak és ellenállnak a korróziónak.

A működés elve osztja őket:

 • kombinált;
 • olajjal;
 • kábelen.

Folyékony szerkezet

Az elektromos fűtött törölközősávok M és U alakúak. Csövükben van egy töltőanyag, amely fagyálló vagy olaj. Az a sebesség, amellyel felmelegszik és hűt, alacsony, mint egy kábeles eszköz. Még egy ideig kikapcsolta a készüléket, tovább melegíti a szobát. Az olajfűtött törölközőtartók nem függenek a vízvezetékektől, így a fürdőszoba bármely falára szerelhetők. Csak áramforrásra van szükségük. Tartalmazzák azokat a konzolokat, amelyeken fel vannak szerelve.

Az elektromos törölközőmelegítő tökéletesen helyettesíti a hatalmas szerkezetet a dolgok szárításához.

Előnyök:

 • kis mennyiségű energia fogyasztása;
 • képes tartani hosszú ideig a hőt a csövekben;
 • a készülék bármikor bekapcsolható és kikapcsolható, valamint otthona elhagyása esetén is otthagyhatja a munkát.

Az elektromos olajos fűtött törölközőszár hátrányai a következők:

 • jelentős tömeg;
 • az elfogultság elfogadhatatlansága;
 • a földelés szükségessége;
 • a forgóeszköz hiánya;
 • csak külső kapcsolat.

Az ilyen készüléket teljesen le kell zárni. Ezenkívül nagy mennyiségű elektromos energiát fognak felhasználni a szerkezet teljes felmelegítésére. A folyékony törülközőtartó teljesítménye a következő:

 • teljesítmény - 300-600 W;
 • a legmagasabb hőmérséklet 70 ° C.

A fűtés pontos időpontja a fűtött törölközőtartó méretétől függ. Fokozatosan történik, miközben a hő emelkedik alulról felfelé. Az elektromos fűtött törölközősávok a folyékony típusú fürdőszobában sok energiát fogyasztanak csak a fűtési folyamat során: megközelítőleg 3 óra. Ezután a készülék a termosztátnak köszönhetően bekapcsol, amikor a hőmérsékletszabályozás szükséges.

Kábel és kombinált eszközök

A kábeles modellekben a fűtőelem egy speciális huzal. Nem rendelkeznek hűtőfolyadékkal. Gyorsan felveszi a hőmérsékletet és ugyanolyan gyors, mint a hideg. Mind a fal-, mind a padlófűtött törölközőtartók ilyen tulajdonságokkal rendelkeznek. A folyadéktól eltérően ezek az eszközök kevesebb energiát fogyasztanak, és olcsóbbak. A telepítés nem igényel földelést. A kábeles eszközök teljesítménye 60 és 120 watt közötti lehet.

Az időzítő modellekben való jelenléte lehetővé teszi, hogy kiválassza a kívánt programot, állítsa be azt az időt, amikor az eszközt be kell kapcsolni és ki kell kapcsolnia. Ezen eszközök kiegészítő tartozéka lehet termosztát. Ez lehetővé teszi, hogy beállítsa a kívánt hőmérsékletet, amely erre az évszakra vonatkozik. A termosztáttal ellátott elektromos fűtött törülközőtartó segítségével bölcsen költheted az erőforrásokat, és kevesebbet fizethetsz a villanyáramért.

Az eszközök legújabb generációja kombinált modelleket tartalmaz. Az ilyen készülékek hőforrást biztosítanak két forrásból:

 • villamos energia;
 • központi fűtés.

Télen a tervezés fűtéstől, nyáron pedig a hálózattól működik. Azonban vannak jelentős hátrányok, amelyek a telepítés bonyolultságában és a magas árban fejeződnek ki.

Ajánlások a kiválasztáshoz

Sokkal inkább attól függ, hogy a fűtött törölközőt választották-e, beleértve a telepítést is. A kábelmodellt a tulajdonos kérésére telepítik, mert bármilyen körülmények között működhet. A hővezetővel rendelkező készülékek fő helyet igényelnek. Helytelen telepítés esetén a főelem nem tud normálisan keringeni, ami azt jelenti, hogy az eszköz működése romlik.

A helyes törölközőmelegítő kiválasztása a beltéri tervezés alapján történik.

Az energiafogyasztás is nagyon fontos. Alacsony indikátorai akkor lehetségesek, ha az eszközt csak a szárításhoz és a fűtésekhez használják. Akkor nem fog teljes kapacitással működni. Ha a készülék emellett felmelegíti a helyiséget, akkor ez a jelzőnek többnek kell lennie.

A folyékony modellek teljesen helyettesíthetik a radiátorokat. Kábel - kisebb teljesítményben különböznek, valamivel kevesebbet melegítenek. A nagy elektromos fűtött törülközőtartó jelenléte a szobában nem nyújt nagy komfortot.

Kiválasztásakor tanácsos megvásárolni a modern felszerelt modelleket. A villamos energia megtakarítása segít termosztát vagy hőmérsékletszabályozó jelenlétében. A legmegfelelőbb a kombinált modellek, majd az olaj és a kábel használata és üzemeltetése.

Mindegyik szárító - mind a falon, mind a padlón - saját előnyei vannak. Az első előnyei a következők:

Elektromos fűtött törölközőtartót lehet elhelyezni a vízvezeték egységeiben

A hátránya az, hogy ha a készüléket másik helyre kívánja helyezni, akkor meg kell tennie valamilyen munkát - távolítsa el, maszkolja le a megmaradt lyukakat, majd rögzítse egy új felületre. Ez nem fordul elő a padlórésszel. Különleges lábakon vannak elhelyezve. Vannak olyan modellek, amelyek a padlóhoz vannak rögzítve a nagyobb stabilitás érdekében.

Teljesen az elektromos törülközőtartók jól védettek a nedvesség hatásaitól, ezért a modell kiválasztásakor saját igényeire és használhatóságára kell épülnie.