Legfontosabb > Bútor

Típusú üveg függönyök a fürdőszobában

A szépség és a kényelem már régóta elválaszthatatlanok a fürdőszobai tervezés tekintetében. Minden részlet itt mind funkcionális, mind esztétikai terhelést hordoz. Például a fürdőszoba üvegfüggönye, az átláthatósága miatt a belső tér "légies", ugyanakkor megbízhatóan védi a padlót és a falakat a fürdés alatt álló fröcsköl.

Ez az univerzális zártszerkezet egyaránt alkalmas mind beépített zuhanykabinokhoz, mind hagyományos betűkhöz.

Ha beszélünk a fürdőről, az üvegfüggöny méltó alternatívává vált a szokásos, de messze az ideális vinyl függönyöketől. Fő előnyei:

 • Tartósság és tartósság. Az edzett üvegből készült képernyő ellenállhat a nehéz mechanikai terhelésnek, és legalább 15 évig tarthat.
 • Megbízható védelem a fröccsenőkkel szemben, különösen akkor, ha a tervezés a betét felső szélétől a mennyezetig terjed.
 • Hygiene. A polivinil-kloriddal vagy polietilénnel ellentétben a penész nem fejlődik üvegen. Ez egy nagyon fontos pont, mivel a gomba gyakran nedves környezetben jelentkezik, és jelentős egészségkárosodást okoz.
 • Könnyen törődhet. Minden úszás után elegendő a képernyő minden részét (beleértve a fémeket is) törölni egy száraz, puha ruhával, hogy megszabaduljon a mész betétektől, foltoktól és foltoktól. Az üvegfüggönyöket az ablaktisztítóval eltávolítják.

Tipp: A felületet speciálisan "antirain" kompozícióval kezelheti, amelyet autókhoz használnak.

 • Biztonság. Az üveg mindig törékeny anyagnak számít, de a keményített változata teljesen más kérdés. Ezenkívül a képernyőt olyan filmréteg borítja, amely nem teszi lehetővé a töredékek szétszóródását, ha a kerítés még mindig megszakad.
 • Látványos design. Nehéz elképzelni egy klasszikus stílusú fürdőszobát vinil függönnyel. És a ruhadarabok, bár szépek, sok bajt okoznak. Ugyanakkor az átlátszó képernyő harmonikusan illeszkedik a belső térbe, így elősegíti az elegáns, kifinomult megjelenést.

Ha kívánja, használhatja a csiszolt, színezett vagy mintás üvegek kerítését.

Az üvegfüggönyben lévő fotókon - fürdőszobákban:

Melyek az üvegfüggönyök a fürdőszobában?

A szerkezeteknek lehetnek fém vagy műanyag vázszerkezetei, vagy összeszerelhetők nélkülük. Az első lehetőség erősebb, de nehézkes és nehezen karbantartható, mivel a pohár és a teherhordó elemek között szennyeződés gyűlik össze, és a penész a falhoz rögzítő pontokká alakulhat ki.

A keret nélküli technológia által készített képernyők vonzóbbnak tűnnek, bár egyes stílusok esetében például a divatos "retro" tömör üveg nem alkalmas.

Ha vannak tartók, könnyebb a kerítés felszerelése, de a költségei magasabbak lesznek, különösen akkor, ha nem egy műanyagot választottál, hanem egy fémprofilt.

Az üvegfüggönyöket is fel kell osztani:

Swing vakok

A leggyakoribb modell. A design egyszerűsége és megbízhatósága lehetővé teszi, hogy elhagyja a kiegészítő keretet, és az összes szükséges tartozékot közvetlenül az üveglapra szerelje fel. Ennek eredményeképpen a kerítés nagyon elegánsnak tűnik, és úgy tűnik, hogy felszabadul az űrben, vizuálisan, a túlterhelés nélkül.

A rejtett üvegfüggönyök egy, ritkán két ajtóval vannak felszerelve, amelyek a fürdőszoba méretétől függően kifelé vagy befelé nyithatók.

 • könnyen tisztítható a szennyezés, mivel nincs nehéz megnyitási mechanizmus
 • alkalmas zuhanyzóval és káddal is
 • olcsó a csúszó és összecsukható szerkezetekhez képest

A fő hátránya: a kültérre nyíló ajtók sok helyet foglalnak el, ezért jobb, ha a tágas fürdőszobában elhagyja a lengő szerkezetet. A vászon vége felborulása miatt kis méretű zuhanyzó vagy csúszós betűkészlet kényelmetlen és néha nem biztonságos.

A kád és zuhany zuhanyfüggöny tovább a képen:

Csúszó függönyök

A vászonok modellje, amely ugyanazon a síkon mozog a vezetők mentén, hasonlóan a "szekrény" ajtajához, ergonómikus és funkcionális. Alkalmas bármilyen helyiségben lévő fürdőszobákra, mivel az ajtók nem igényelnek további helyet nyitáskor.

Az üvegfüggönyök lehetnek alacsonyabb csúszás esetén is, ha a pengék speciális hornyok mentén haladnak, vagy felső görgős mechanikával. Az első esetben előfordulhat, hogy az ajtók "elakadnak", ezek megnyitásához erőfeszítést kell tenni, ami forgatáshoz és repedésekhez vezethet az üvegben.

Ezért ajánljuk a hengerrel ellátott rendszerek megvásárlását. Biztonságosabbak, könnyebben telepíthetők és kevésbé szennyeződnek.

A csúszó fürdőfüggönyöket a mennyezetig felszerelve szinte teljes hidroboxot kapunk, ahol trópusi zuhanyt és más népszerű gyógyfürdőkezeléseket vehetünk igénybe.

A hasonló rendszer nagyon kényelmes és szögletes zuhanyozás mind négyzet, mind félkör alakban.

Figyelem: a tömítőanyagon, amely a falra erősített helyek feldolgozására szolgál, a penész idővel megjelenhet. Ennek elkerülése érdekében rendszeres időközönként ellenőrizni kell a polimer kompozíciót, és szükség esetén cserélni kell egy új készítményre. Célszerű a gombaellenes hatású tömítőeszközök kiválasztása.

Képek a csúszó üveg függönyökről:

Üveg összecsukható függönyök a fürdőszobában

Az úgynevezett "harmonika" több keskeny üveglapból áll, főként a kereten, amelyek egy képernyővel vannak összeszerelve.

A összehajtható függönynek csak egy jelentős előnye van - célszerű a sugárirányú fürdőkádat vagy zuhanytálcát lezárni, mert ívben mozoghat. Ma azonban hasonló tulajdonságokkal rendelkező csúszómodellek vannak.

De egy üveg "harmonika" hátrányai sokat:

 • nagy tömeg a hangerő keret miatt
 • összeszerelés különleges készségeket igényel
 • nagy erőfeszítés szükséges a szárnyak kinyitásához és bezárásához
 • mindig fennáll a veszélye annak, hogy az üveg megdönti a ferde szerkezetét

Tipp: ha tetszik ez a fajta függöny, akkor jobb, ha egy polikarbonát modellt választasz. Az üvegtől eltérően ez az anyag könnyű, könnyen telepíthető és karbantartható. És a belső nem kevésbé látványos.

Az összecsukható üveg függönyöket soha nem használják zuhanyozókhoz, hiszen magas magassággal a szárny hosszirányban hajlítható. De a kis méretű fürdőszobákban elengedhetetlenek lesznek, fürödni a helyet, majd újra összeszerelni a falra, hogy ne zavarják a mozgást. Néha a "harmonika" a gyár sarokkabinokat biztosítja.

Fotók zuhanyzóval és káddal, összecsukható üvegfüggönyökkel:

Fix képernyő

A design előnyei:

 • egyszerű telepítés, önellátó
 • alacsony ár
 • szinte láthatatlan, nem terheli túl a helyet, ami jó a kis szobákban
 • nem terjed ki teljesen a fürdőkádra vagy a zuhanyzóra, alkalmas klausztrofób emberekre
 • nem igényel gondoskodni, mert nincs keret és szerelvények

hiányosságokat

 • késleltetés nem minden fröccsenés, egyesek a padlóra eshetnek
 • nem teszi lehetővé a felső zuhany használatát

A képernyőt gyakrabban használják fürdőként (lásd a fotót):

Üvegfüggöny a zuhany formájú képernyőn jó kis fürdőszobákban - lehetőséget nyújt a manőverezésre. Az úszás után azonban óvatosnak kell lenni a nedves zónánál, nehogy a padlóra csúsztasson fröccsenőkkel.

Redőnyök a sarokkádhoz

Kiválaszthatja azt a képernyőt, amely teljesen lefedi a betűtípust, és kényelmes zuhanyzót kapunk, vagy korlátozzuk magunkat egy kis helyhez kötött képernyőn - mindez a preferenciáinktól függ.

A redőny is lehet csúsztatható, összecsukható vagy lengő, az egyetlen különbség az, hogy a panelek hajlottak lesznek, és nem egyenesen.

Fotó sarokfürdő üvegfüggönyökkel:

Összefoglalva, két szó a mai népszerű trendről, hogy egyetlen helyet hozzon létre a zuhany és a fürdő számára, elkülönítve őket a szobából. Ez lehetővé teszi a mikroklíma javítását és a páratartalom csökkentését.

És a legjobb "szeparátor", mint a zuhanyüveg függöny ebben az esetben nem található. Ez sokkal hosszabb, mint a műanyag, anélkül, hogy elveszítené az eredeti megjelenést.

Az ilyen szerkezetek egyetlen hátránya az ár. De biztosan fizetni fog!

Üvegfüggönyök a fürdőhöz, megbízható módja a fröccsenés ellen

A fürdőszobák belső kialakításakor különféle vízvezeték szerelvények és díszítőelemek találhatók. Kiegészítő tartozékok: törölközőtartók, polcok a személyes higiéniai termékekhez és függönyökhöz. Ebben az esetben a fürdőszobai függönyök nem csak díszítő értéket, hanem védelmet nyújtanak a fröcskölések és a fürdés során.

Miután kiválasztott egy olyan terméket, amely harmonikusan hangsúlyozza az általános stílusát, a lakástulajdonos képes lesz arra, hogy a fürdőszobába olyan eredetiségjegyeket adjon hozzá, amelyek hangsúlyozzák az általános belsőépítészet egyéniségét. Ma a megbízható és tartós üvegfüggönyök nagy igényeket támasztanak.

Az ilyen üvegtermékek a fürdőszobában funkcionalitásukban nem különböznek az anyagtól vagy a műanyag kollektortól. Mindegyiket úgy tervezték, hogy megvédje a zuhanyzóját vagy a fürdőszobát a közös helyiségből, védve a fürdőszobát a fröccsenő víztől. Jelenleg több ilyen kerítést is figyelembe lehet venni, amelyek üvegből készülnek, ami mind előnye, mind hátránya.

Egy üvegfüggöny kialakítása a fürdéshez

A legtöbb lakásban és magánháztartásban, mint sok évvel ezelőtt, a fürdőszobák víztaszító anyagokat vagy a szokásos polietiléneket használnak. De az előrehaladás nem áll meg, és ma az üvegből készült függönyök egyre népszerűbbek a vízkezelés során folyó permetezéssel szemben.

Szerkezetileg az ilyen termék különálló részekből áll, amelyek fürdőszobai kerítésként működnek a közös fürdőszobából, és megvédik a fürdés során a víz fröccsenésétől. A gyártás során temperált üveg, amely nagy az ütésállóság, ami teszi őket teljesen hibátlan az ember számára. Amikor ilyen anyagot megtörik, apró darabokra bukkan, lekerekített élekkel, amelyekről nem tudsz vágni.

Típusú üveg függönyök a fürdőszobában

Napjainkban egy vagy két függöny, repedt vagy csúszó típusú termék készül. Néhány kialakítás a fürdőszobát mindkét oldalról és egyik oldalról el tudja látni. A legnépszerűbbek az üveg következő termékei:

 1. Üveg függönyök a fürdőszobában swing design, hasonlít egy belső ajtót. Nyitásakor egy ilyen függöny sok helyet vesz fel, ezért nagyméretű fürdőszobában használják. Az ilyen szerkezetek tartozékainak gyártásához krómozott fém.
 2. Csúszó üvegfüggöny - egy ilyen partíció legnagyobb népszerűsége. A kialakításnak köszönhetően szinte a nyíláskor nem történik meg. A szerkezet nyitása és zárása nagyon sima és könnyű. Ebben az esetben az üveglapok csúszó mechanizmusa többféle lehet: görgő és csúszóvezető a hornyokba.
 3. Összecsukható termékek, amelyek üvegből állnak, összehajthatóak a harmonika elvére. Ez a kialakítás a kéz felületének simán mozgatható. Ugyanakkor a beépítés nem okoz nehézséget bármilyen fürdőkben.
 4. Sarki üveg függönyök a fürdőszobához vagy a zuhanyhoz. Az ilyen termékeket minden fürdésre külön-külön készítik el, annak tervezési jellemzőitől függően, és ezért egy raklapgal vagy megrendelésre gyártva kerülnek értékesítésre.
 5. A rögzített üveg függöny egy rögzített részből áll, nyitó mechanizmus nélkül. Az ilyen kialakítás egyszerűen a raklap oldalán van rögzítve, és nem akadályozza az egész fürdőt.

A modern üvegfüggönyöket különféle díszítőelemek egészítik ki. A formatervezés matt, festett vagy matt festékkel használható. Az üvegfüggönyök rögzítésére fémprofil vagy keret nélküli rendszer segítségével. Ebben az esetben a keret nélküli tartó használata kisebb helyiségekben történik, mivel nem lopja el a hasznos helyet.

Az üvegfüggöny előnyei és hátrányai

A tartós, megbízható és vonzó üvegfürdő korlátok számos tagadhatatlan előnnyel rendelkeznek a ronggyal és műanyag egyenértékekkel szemben:

 • Az üvegfüggöny vonzó megjelenésű. Minden lakástulajdonos választhat magának egy hullámosított, átlátszó vagy tükrös terméket. Szintén népszerűek az üveg minták, minták.
 • Az üvegfürdő modern függönyeit antibakteriális készítmények nyitják meg, ami megkönnyíti a mindenféle szennyezés elleni küzdelmet.
 • A modern vízvezeték-piac széles választékát kínálja az üvegfürdő kerítéseknek. Csúszó, lengő, inga vagy összecsukható a harmonikus teljesítmény elvének megfelelően.
 • Az üveg minőségileg ellenáll a penészgombák, sóhelyzetek és rozsda kialakulásának.
 • A fürdőszobai üvegfüggöny hangsúlyozza a szoba vonzó megjelenését.
 • Annak a ténynek köszönhetően, hogy a gyártott függöny használt edzett üveg, ez teljesen biztonságos az emberek számára.

Ha figyelembe vesszük az ilyen struktúrák hiányosságait, akkor nem sok közülük van:

 • Egy fürdőkád üvegének ára sokkal magasabb, mint a polietilén vagy szövet analógjai.
 • Ha rendszeresen nem érdekli az ilyen termékek, akkor a felszínen különböző betéteket képezhetnek.
 • Az üvegfüggönyök felszerelése sokkal bonyolultabb, mint a szövet vagy műanyag termékek. Ezért jobb, ha szakemberre bízzák a telepítést.

A fürdőkád függönyének megválasztása

Mielőtt kiválasztanád a fürdésre egy adott fürdőstruktúrát, alaposan meg kell vizsgálnod a szerkezeti elemeket.

 • Az edzett üvegajtóknak vastagabbnak kell lenniük, mint az ablakok.
 • A minőségi termékek a tetején háromfilmes filmmel vannak lefedve. Amikor ilyen üvegeket törik, nem tör fel apró töredékekbe, hanem egyszerűen repedések futnak a felszínén.
 • Üvegfüggöny kiválasztásánál fontos, hogy ellenőrizzük a készüléket tartó keretet. Nem szabad torzulnia, és a gyártás során alkalmazott anyagnak nagy szilárdsággal kell rendelkeznie.
 • Annak érdekében, hogy a szerkezet ne rozsdásodjon a nedvesség állandó hatása alatt, alumíniumból vagy rozsdamentes acélból kell készülnie.
 • Fontos figyelembe venni az üvegfelület feldolgozását. Ha ez egy matt termék, a fényt rosszabbá teszi, így jó megvilágításra van szüksége a fürdőszobában.
 • A panel típusú függönyök rögtön beilleszkednek a fürdőszobába, retrostyle alakban.
 • A csúcstechnológiás stílus a csúszó üvegkerítést hangsúlyozza.
 • Az összecsukható képernyő kiegészíti a fürdőszoba klasszikus kialakítását.
 • A csúszó vagy csuklós kialakítás alkalmas négyszögletes fürdőkádra.

Az üvegszerkezet nagyon gyakran nem okoz bizalmat a lakástulajdonosok megbízhatósága szempontjából. Azonban a valóságban ez az üveg hasonlítható a gépkocsikba beépített analóghoz, ezért ellenállhat a nagy mechanikai terhelésnek, látható károsodás nélkül.

Üvegfüggöny - az eredeti szín és textúra döntés

A fürdőszobafüggönyök fő típusai matt és átlátszó termékek. Ha figyelembe vesszük a matt anyagot, akkor a függönyök szétszórják a fénysugarakat, ezért szükség lehet további fényforrások beszerelésére.

A szórakoztató jegyzetek beillesztése a helyiségekbe, a tervezők több színű texturált ajtókat használnak. Érdekes stilisztikai döntés a különböző színek kombinációja, különösen a fürdőkben, különböző árnyalatokban. Tehát nagyon gyakran az egyik szárny fekete színű, a másik pedig fehér. Természetesen a kombinációk kombinációja a lakástulajdonos preferenciáitól függ.

Ugyancsak az üvegen használják texturált mintákat, megismételve egy egyszerű dísz, amelyben a fürdőszoba falai vannak bélelve. Érdekes texturált megoldás elérése érdekében különleges öntapadós, dombornyomásos filmeket használnak. De erre a célra csak olyan jó minőségű anyagot kell használni, amely a nedvesség állandó hatása alatt nem lehúzódik az üvegfelületről.

Hogyan vásároljon üvegfüggöny a fürdőhöz - hasznos tippek

A vásárlás a függönyök a fürdő nem lehet semmilyen probléma, mivel szinte bármely vízvezeték-üzletben. De először meg kell mérni és elképzelni, hogy végül megnézhessük.

A hazai és a kínai gyártók termékei a legolcsóbbnak számítanak, de minőségük sok kívánnivalót hagy maga után. Ezért előnyben kell részesíteni a német, a cseh vagy a szlovák modellt. De az üvegtermékek igazi ismerősei számára a fürdésre alkalmas függönyök készültek Olaszországban.

Ha a vevő nem elégedett a boltban bemutatott bármely modellel, akkor a terméket egyedi vázlatok szerint rendelheti meg. De tapasztalt tervezők, akik sokat tudnak erről az üzletről, jobban megbirkóznak ezzel a munkával. De mindenesetre a legfontosabb az, hogy ez egy minőségi termék, amely megbízható felszereléssel szolgálja a lakástulajdonosokat, és megvédi a fürdőszobát a fröccsenő vízektől, amelyek a vízkezelés során sok éven át szétszóródnak.

A függönyök beépítésének jellemzői üvegfürdőben

A fürdőzár megtervezésétől függetlenül ugyanazok a beépítési elvek. Különbségek találhatók a csatolási pontok számán kívül. Például egy teljes szélességű álló szerkezetet két egymással szemben lévő falra rögzítenek, ha egy hajtogatási rendszer csak egy. Ennek ellenére a telepítési folyamat bizonyos általános szabályok szerint történik.

 1. A szerelési fázis magában foglalja az egyes elemek egyetlen struktúrába való bekötését. Ez elsősorban annak köszönhető, hogy az üveg szállításának összetettsége miatt külön csomagolásban szállítják.
 2. Tekintettel arra, hogy a termékcsalád összes gyártója részletes utasításokat és a mellékelt kötőelemeket tartalmaz, az üvegfürdőre szolgáló függöny összeszerelése nem igényel sok időt és energiát. Természetesen előfordulhatnak olyan kérdések is, amelyekből a struktúra e része vagy a része származik, de ha óvatos, akkor minden nagyon egyszerű. Az egyetlen szabály az, hogy jobb, ha az ajtót legalább úgy szereljük fel, ha a fő keret össze van szerelve és a helyén van rögzítve.
 3. A jelölési szakaszban a kész keret üveg nélküli telepítése és a rögzítőelemek falának jelölése szükséges a jövőben.
 4. A jelek furatokkal vannak ellátva, amelyek után közvetlenül a telepítésre kerülhet. Ehhez a szilikont a fal felületére kell felvinni, hogy kiváló minőségű tömítést alkosson. Nos, a keret egyszerűen rögzítve van a falhoz a készletben található rögzítők segítségével.
 5. Miután a szilikon tömítőanyag tökéletesen száraz volt, az üvegajtót a bagolyra akaszthatod és élvezheti a munkát.

Amint látja, könnyű választani és telepíteni egy üvegfürdőkádat, amely megfelel a lakástulajdonos minden követelményének. A modern szerelvény-piacon bemutatott előnyök mindegyik fogyasztó kívánságait kielégíthetik. Ugyanaz a telepítés, ami szintén nagyon egyszerű, mivel a függönyt a kötőelemekkel és részletes utasításokkal együtt értékesítik. Mindössze annyit kell választania, hogy harmonikusan illeszkedjen az általános stílusba.

Csúszó fürdőfüggöny - modern és stílusos splash védelem

A modern vízvezeték-piacot rendszeresen frissítik új termékekkel. Az egyikük - a fürdőszobába csúszó függönyök. Ők arra használják, hogy megvédjék a szobát a fröccsenőktől és kiegészítsék a belső térben. Rövid ideig nagyon népszerűvé vált.

A fogyasztók vonzódnak a megjelenésükhöz, az esztétikájukhoz, a környezetbarátséghez, a tartóssághoz, a praktikumhoz, a fürdőszoba átalakításához egy kézmozdulattal egy kézmozdulattal, és ugyanakkor szervesen illeszkednek a fürdőszobába.

Gyártási anyagok

A csúszó redőnyök gyártásához különböző anyagokat használtunk: polisztirol (műanyag), üveg (üveg), plexiüveg.

műanyag

Előnyök:

 • gyönyörű és stílusos;
 • olcsó;
 • biztonságosnak
 • eredeti színezés;
 • egyszerű gondozás.

A hátrányok közé tartozik a rövid élettartam: legfeljebb 3-4 év.

üveg

Előnyök:

 • működőképes;
 • szép;
 • tartós;
 • edzett üvegből készült, olyan biztonságos.

Hátrányok miatt talán magasabb a műanyaghoz képest.

A szakértők javasolják, hogy válasszon üvegből készült függönyöket, amelyek színezettek vagy mattok. Erőssége miatt az edzett üveg hasonló az autóüveghez. Még akkor is, ha valahogy sikerül megszakadnod, akkor olyan meglehetősen sima darabokra bomlik, amelyek nem bántanak.

Ezenkívül ez az anyag nem igényel komplex ellátást. Elég gumi szivacsot és kis mennyiségű terméket használni az üvegfelületek mosásához. A gyártás során az ilyen üveg felületére antibakteriális bevonatot alkalmaznak, így zuhanyozás után nem lesz folt. A megrendelő kérésére bármilyen minta vagy díszítés alkalmazható az üvegre. Ezért egy ilyen fürdőképernyő kiváló hely lehet a szoba dekorációjának.

Vannak olyan költségvetési lehetőségek is, amelyek műanyagból készült fürdőszobai függönyöket tartalmaznak. Azonban vannak hátrányai. Így idővel a műanyag zavaros lehet, és a felületén foltok keletkeznek. Ezenkívül nem olyan tartós, mint az edzett üveg, és egy csapás eredményeképpen megrepedhet.

A minőségi függönyöknek vízállónak kell lenniük. Ennek ellenőrzéséhez, közvetlenül a beszerelés után nyissa ki a csapot, és öntsön vizet minden varraton és ízületen. Minőségi függönyök nem engedik a vizet.

nyalánkság

Milyen előnyei vannak a függönyök csúszásának? Először is:

 • vonzó, modern megjelenés;
 • egyszerűség és egyszerű használat;
 • az anyag szilárdsága, hosszú élettartama és a helyiség megbízható védelme a víz és a fröccsenő anyagok beléptetésétől;
 • tömörség;
 • egyszerű telepítés;
 • az a képesség, hogy könnyedén befordul egy közönséges fürdőszobát egy zuhanytálcába, miközben sokkal kisebb költséggel jár, mint egy fix zuhanyzó.

ellenérvek

Van azonban egy ilyen kialakítás és hátrány:

 • formák alakulhatnak ki a tartókon és a tömítéseken rendszeresen;
 • ha a görgősmechanizmus rossz minőségű, akkor csökkenthető a hasznos élettartam. Ezért nagyon fontos, amikor a vásárlás figyeli őket.
 • amikor opálos anyag függönyét választja, további világítást kell tennie.

A készülék függönyétől függően többféleképpen oszthatók meg:

 • mozdulatlan;
 • összecsukható, a harmonika elvének megfelelően;
 • csuklós - a szokásos ajtók formája;
 • csúsznak, ruhásszekrényként viselkednek.

A szegmensek számának megfelelően a függönyök a következőkre oszthatók:

 • egy szakasz;
 • két vagy három szakaszból áll. Ez a lehetőség ideális egy téglalap alakú fürdõhöz;
 • négy szakasz. Sarokfürdőkhöz;
 • öt és hat szekció - minden fürdésre alkalmas.

Viszont a kétszakaszos függönyöket fel lehet osztani:

 • Összecsukható szárny - mindkét rész összecsukva, majd a fal felé mozog. Ezt a típust a legösszetettebbnek és kényelmesebbnek kell tekinteni.
 • Félcsuklós ajtók - ha az egyik rész állandóan a falhoz van rögzítve, rögzítve van, a második pedig mozgatható, és szükség esetén egyszerűen eltávolítható. Egy ilyen modell balra vagy jobbra, a fürdő helyétől függően.
 • Swing ajtók - tágas fürdőszobákban használják. Ez a lehetőség könnyen használható és a telepítés szempontjából legegyszerűbb.

Háromszakaszos függönymodellek többféle típusból állnak:

 • Csúszás, amelyen mozgó és rögzített alkatrészek váltakoznak. A csúszka-rendszernek köszönhetően kényelmesen megközelítheti a fürdőszobát bármelyik oldalról.
 • Összecsukható harmonika - meglehetősen kompakt lehetőség, amely szükség esetén teljesen hajtogatható.

A négyszekletes függönyök egyszerűen a fürdőszobába zuhannak. Leginkább a sarokkádhoz használják. Ebben az esetben teljesen kovácsolt. A tervezési jellemzők tekintetében teljesen keret nélküliek vagy alumínium kerettel rendelkeznek. Termelésükhöz könnyű, olcsó, de rövid élettartamú műanyag vagy edzett üveg védő bevonattal használható.

Tippek a választáshoz

Mielőtt vásárolni szeretne, el kell döntenie, hogy hány szekció van függönyökkel.

A leggyakoribb három részmodellek, amelyekben egy vagy két elem mozog. Az ilyen paramétereket, mint a konfigurációt és a szekciók számát a fürdő alakja és mérete alapján határozzák meg.

Az első dolog, amelyre figyelmet fordítunk, a termék megjelenése. Ebben az esetben mindez a fürdőszoba stílusától és a személyes preferenciáitól függ. Ebben az esetben az anyag, amelyről a függönyt készítik, lehet egyszólamú, mintázat, matt vagy átlátszó.

A műanyag függönyök megvásárlásának eldöntésében színes mintákkal díszített modelleket ajánlunk. Újraélesztést hoznak a legelterjedtebb és lakonikus belső térben.

A függönyök mozgatásához ugyanazok az elvek használhatók, amelyek a szekrényben dolgoznak. Ezért nagyon fontos a választás során, hogy figyeljen a tartozékokra, amelyek biztosítják a hosszú távú működést és az összes elem csendes mozgását. Különös figyelmet fordítsunk a hengerekre - ez a rész gyakran sikertelen.

Általános belső koncepció

Ha a fürdőszobája szerény méretű, akkor a fürdőkád függönyök valódi találatot fognak találni. Különösen akkor, ha zuhanyozni szeretne, de nincs külön hely a külön zuhanyzóhoz. Ez a probléma egyszerűen megoldható a függönyök telepítésével. Ezenkívül megvédi a padlót vagy a szőnyeget a felesleges fröccsenéstől. És ha a lakása a fürdőszobát kombinálja, akkor a függönyök felszerelése kétszeresen indokolt. Ebben az esetben nem kell várnia a sorra, és a belső tér további, stílusos elemet fog szerezni.

Ha meg kell hangsúlyoznod a stílus egységét, elegendő telepíteni a függönyöket, mind a fürdőszoba felett, mind az alatta. Ez biztosítja a szoba egyediségét és a kommunikációhoz való szabad hozzáférést. Ez a végrehajtás a vonzerő és a praktikusság legjobb kombinációja.

felszerelés

A telepítés nem is képzett személy. Függetlenül attól, hogy milyen anyagból készült, annak alapja a tartószerkezet, amely négy állványból áll. Függőlegesen kell felerősíteni a falra.

Ezekre merőleges, a támasztórúd a tetején van rögzítve, az alsó pedig a fürdőszobához van kötve. Ehhez szintetikus, fúró és rögzítő anyagok szükségesek (csavarok, dugók).

Először a válaszfal elemei jönnek össze, amelyek után meghatározzák a fal felső pontjait, ahol a függönyt rögzítik. Meg kell jegyezni, hogy a kapott szerkezet alsó része szorosan illeszkedik a fürdő oldalához.

A falon furatokat készítenek egy fúróval, amelybe beillesztik a tüskéket. Csavarok segítségével rögzítse a keret rögzítését. A műanyag vagy üveglap behelyezése előtt győződjön meg arról, hogy a kialakítás biztonságos. Miután ellenőrizte a formatervezést a tartósság érdekében, lehetőség van függöny-betét készítésére. Annak érdekében, hogy a szerelés után víz ne szivárogjon az ízületek között, azokat bármilyen tömítőanyaggal kell kezelni.

A csúszó függönyök csinálják magukat

Akik szeretnék, önállóan csúsztatható függönyt készíthetnek. A műanyag felhasználásának legegyszerűbb módja, de a tapasztalt szakemberek könnyen megbirkózhatnak az üveggel.

Az alumínium alkalmas a keret gyártására. Ezzel az anyaggal könnyű dolgozni, és a nagy páratartalmú helyiségekben jó érzés.

A legkönnyebb kialakítás egy háromlépcsős rendszer, amelyben két levél rögzül, míg a harmadik mozgatható és az ajtókat helyettesíti. Két függőleges állványra van szükség a falon való rögzítéshez és a szerkezet felső és alsó részén szerelt vezetőkhöz. Még mindig három szárnyat kell főzni. Az alsó sínt a fürdőszoba oldalára kell szerelni, a felső pedig 120-140 cm-es távolságban.

Egy másik módja a fröccsenés ellen - egy üveg függöny a fürdőszobában

Webhelyünk már közzétett olyan cikkeket, amelyek részletesen leírják a fürdőszoba kényelmét - függönyrudakat és függönyrudakat.

Folytatjuk a fürdőszobai kellékek sorozatát. Ebben az időben figyelembe vesszük az üvegfüggöny előnyeit és hátrányait, azok fő típusát és választékát. Részlet két modellen.

A fürdőszoba üvegfüggönyének ugyanaz a feladata, mint a polietilén vagy a szövet függöny. Megvédik a zuhanyzó vagy a fürdőkádat a szoba többi részéből, és olyan képernyőként szolgálnak, amelyek védik a fürdőszobát a fröccsenő vízből.

Az ilyen kerítések főbb típusai vannak. Mindegyiket egyesítik az anyag, amelyből készültek - ez üveg. Valójában üveg, és az ilyen függönyök fő előnyeit és hátrányait okozza.

Előnyök és hátrányok

méltóság

Az üvegfüggönyök vonzó megjelenésűek és nagy választékban szerepelnek. A fürdőszoba belsejének preferenciáitól és jellemzőitől függően matt, hullámosított, átlátszó, színezett, tükrös függönyt vásárolhat. Azt is fel lehet tenni az üvegre bármilyen alakot.

Az üvegfüggönyöket a gyártási folyamat során speciális antibakteriális összetétel borítja. Ez megkönnyíti a szennyeződés eltávolítását az üveg felületéről.

Kivitelek nagy választéka. A modern piacon eladó több modell a függönyök üveg. Csúszhatnak, csuklósak, ingaak, sőt akár a fürdőszobai üvegfüggönyök is harmonizálhatók.

Folyamatos gondossággal, nincs penész, só és rozsda az üvegen.

Az üvegfüggönyök fürdőszobája gyönyörű és eredeti megjelenést kölcsönöz.

Mivel a függönyök edzett üvegből készültek, képesek ellenállni bizonyos mechanikai hatásoknak.

hiányosságokat

Magasabb a polietilén (celofán, poliuretán) függönyárral összehasonlítva.

Idõtelen gondozás esetén sózott lerakódások jelennek meg, kövér zsírok.

Az üvegfüggönyök felszerelése sokkal nehezebb, mint a műanyag függönyökhez illesztett pánt vagy rúd felszerelése, és a legjobb, ha szakembereket bíz meg.

Egy másik nem kevésbé fontos, mint a splash védelem, a fürdőszoba problémája a kényelmes és szép belső kialakítása. A csúszó fürdőkádak, amelyekről a linken elérhető cikkek találhatók, segítenek ebben a feladatban.

De a PVC vagy műanyag függönyöket a fürdőszoba - ezek nyilvánvaló "versenytársak" az üveg függöny. A cikk a következő linken érhető el: http://flaterra.ru/vannaya/aksessuary-v/uglovojj-karniz.html

Mi az

A legelterjedtebbek az üvegfüggönyök három típusa: rögzített, lengő és csúszós.

Többször is az inga függönyökkel kellett foglalkoznunk - a swing ajtók beépített ingablokkokkal vannak felszerelve, de ezek a modellek ritkák, és itt nincs értelme leírni a tervezésüket (lényegében ez a függöny redőnyének "alfaja"). Ha véletlenül találkozik ilyen redőnyökkel - a formatervezésük majdnem megegyezik az ingaüvegajtók kialakításával - általában ezek az ajtók nagy üzletekbe és szupermarketekbe kerülnek.

Néha láthatja a fürdőszoba összecsukható függönyeit, összehajtogatva, mint egy "harmonika". Nem is fogunk rájuk hagyni - általában üveg helyett, ilyen szerkezetekben tartós átlátszó műanyag van felszerelve. Itt biztonsági okokból indokolt - több csuklós ízület működik összecsukhatóvá és kibontakoztatva.

Mozgás vagy panel

A legegyszerűbb és legolcsóbb lehetőség. Egy ilyen függöny nem terjed ki az egész fürdőre, csak arra a részre, amelyben a zuhany be van szerelve. A panel üvegfüggöny rögzített - könnyebb telepíteni, nincs szükség beállításra, de kevésbé kényelmes.

hinta

Az üvegből készült függönyöket széles körben használják. A legtöbb nagy gyártó rendelkezik ilyen modellekkel, például Domustor, Appollo vagy Cezares. Vannak modellek egy és két csuklós ajtóval. Néha nem teljesen fedik le a fürdő teljes területét, csak egy részét.

A függesztett függönyök két fő típusát képezik:

Az első esetben egy fémprofilot használnak hordozó elemként - kötőelemeket, csuklópántokat, fogantyúkat - egy olyan profilra szerelik fel, amelybe behelyezik az üveget.

A másodikban az üveg önmagában hordozóelemként szolgál, és a csuklópántok és fogantyúk közvetlenül az üvegre vannak szerelve, ahol erre a gyárban minden szükséges nyílást készítenek. Rendszerint az üvegvastagság 5-6 mm (néha még ennél is nagyobb), ezért ez a konstrukció nagyon megbízható és a biztonság szempontjából nem jelent problémát.

csúszó

A csúszó üveg függönyök is népszerűek és széles körben elterjedtek.

A nyitó-záró mechanizmus nem igényel további helyet a fürdőszobában - az ajtók párhuzamosan mozognak a zuhanykabin oldalsó falain.

A leginkább "futó" modell két rögzített elemet tartalmaz - az egyik a jobb és a másik a fürdő bal szélétől. Közöttük két mozgó elem - ezek gumírozott görgőkön alapulnak. Ezek az elemek "görgek" a görgőkön jobbra - jobbra, balra - balra, kinyitva a bejáratot a kádba vagy a zuhanyzónál és bezárják.

A design vázai rendes téglalap alakú fürdőként készülnek, valamint olyan sarkoknál is, amelyeknek ívelt, sugara, külső falai vannak. Az utóbbi esetben az ajtók ívelt üvegből készültek.

Két hasonló modell összehasonlítása

Próbáljuk összehasonlítani két függesztett üveg függöny modelleket. Vegye ki ezt a két hasonló modellt a különböző gyártók közül.

Például egyetlen, a Geta német cég Sturm függő függöny. A népszerű santehnika-online online áruházban ez a modell 1000 x 1400 mm méretű és 13.420 rubelt tartalmaz.

Mivel a rögzített elem függőleges állványai acélfémprofilot használtak. A lengő résznél a tartóprofil csak alul van - a felső rész szabad, ami elegáns megjelenést kölcsönöz a függönynek. A felső részen van egy kiegészítő rögzítő, amely összeköti a profilot és az oldalfalat.

A Geta 6 mm vastagságú edzett üvegből készült, 3 év garanciát vállal a termékére.

Egy másik lehetőség a Novellini Aurora 2 AURORAN2-1K fürdőszoba csuklós üvegkerítés. Az olaszok két év alatt meggyőzőek a teremtés megbízható munkájáról. Ugyanabban a boltban a modell ára kétszer annyi - 26.490 rubel. Függőleges állványok - profil, de nincs további nyereség.

Ugyanazt a 6 mm-es üvegt használták. Méretek nagyobbak - 1200 x 1500 mm.

Miért több ár?

Nyilvánvaló, hogy ez túlfizetés a márka számára.

A márka túlfizetése vagy sem az Ön személyes választása. Gyakran előfordul, hogy a két szinte azonos modellt szereted jobban, jobb belépni a belső térbe drága. Megengedheti magának - a leginkább tetszeni fog, - több mint egy nap kellemes lesz.

Hogyan válasszunk

A fürdőszoba függönyök megválasztásakor sokan kérdeznek - mit válasszanak?

Melyik függöny jobb - üveg, polietilén vagy műanyag?

A fürdőszobai függönyök jó választást jelentenek.

Mindazonáltal a magas költségek miatt sokan inkább műanyagot használnak. Alacsony ár és könnyedség ellenére könnyebb repedéseket és karcolásokat okoz.

Az üvegfüggönyök megválasztásánál sokan aggódnak a biztonságuk és megbízhatóságuk miatt - mindezek az aggodalmak teljesen hiába.

Az üvegfüggönyök gyártásához használjon tartós, edzett üvegt, amely nem annyira könnyű megtörni, és ha a kialakítás helyes, akkor nagyon megbízható.

A függönyök megválasztása a fürdőszobában, figyelembe kell vennie az üveg feldolgozásának módját. Különítsünk üvegt:

matt mintával díszítve.

Ha úgy dönt, hogy a pohárral homályos díszítést használ, akkor további világításra van szüksége. Elvégre ismeretes, hogy az átlátszatlan üveg láthatóan sötétíti a szobát.

Válasszon és hozzon létre egy gyönyörű hálószoba designt a Hruscsov feladatban, amely egy igazi profi vagy lelkes rajongó ereje alatt áll. Egy dolog igaz - ha akarod, semmi sem akadályozhatja meg.

Egy másik módja annak, hogy megszelídítse a vizet a fürdőszobában.

Hol és hogyan vásárolhat

Bármelyik boltban vásárolhat üvegfüggönyöket a fürdőszobában. Előzetesen meg kell tenni a szükséges méréseket. Bizonyos funkciókban (vagy elég pontosan) kell képviselnie, mit szeretne látni a fürdőszobában.

Üvegfüggöny kiválasztása, figyeljen a különböző gyártókra - az orosz és a kínai modellek a legolcsóbbak, a német, a cseh és a szlovák a jobb, az olaszok magas árat képviselnek, az amerikai gyártóknak átlagos minősége és ára van.

Ha úgy dönt, hogy megvásárolja a függönyöket az interneten, győződjön meg róla, hogy megnézi a "élő" modellt, amelyet meg fog vásárolni. Ez megóvja az esetleges csalódást.

És végül, ha nem vagy elégedett a káddal készült kész kerítések széles skálájával, akkor megrendelheti függönyöket. Ön már elolvasta az egész cikket, és megértette, hogy az ilyen kerítések ára nem lesz kicsi. Akkor a legjobb, ha meghívjuk mind a tervezőt, mind a mérőt, akkor ebben az esetben sem telepítjük.

Függetlenül attól, hogy melyik modellt választja, kívánjuk, hogy a fürdőszobai függönyök sokáig szolgálják Önt, és minden reggel és estén örömet szereznek.

Fürdő és zuhanykabinok

Hogyan lehet megvédeni a fürdőszobát a zuhany alá eső fröccsenőktől? Ehhez több eszköz létezik: zuhanyzók, ajtók és függönyök. Melyiket válasszuk?

 • 1/1

A képen:

Fürdő napellenzők és függönyök

Szívóbetét
A függöny használata során a kényelmetlenség elkerülhetetlen. Mindez a fizika törvényei, különösen Bernoulli törvénye miatt. Ennek megfelelően a folyadék vagy gáz áramlása kisebb, annál gyorsabb. Ennek eredményeképpen nyomáskülönbség következik be: minél nagyobb a nyomás a fúvókák a zuhanyfej, annál erősebb a levegő áramlása "csavar", és a függöny ragaszkodik a testhez.

Minimális kényelem. Széles körben elterjedt polietilén és szövet függönyök, amelyek a fém kád felett vannak rögzítve. Ez a legolcsóbb, de messze a legmegfelelőbb módja annak, hogy megvédjük a szobát a fröccsenőktől. Nem szabad elfelejtenünk, hogy a vak rövid életű, gyorsan szennyezi és a meztelen testhez tapad.

Vakok a fürdőszobában - ugyanúgy díszíti a helyiségek, mint a drapériák a nappaliban. Döntse el: világos vagy semleges?

Kemény függönyök

Ma már népszerű üveg és műanyag függönyök a fürdőszoba. Használatuk sokkal kényelmesebb, mint a puha függönyök. Hermetikusabbak, esztétikusabbak és nem ragaszkodnak a testhez.

Az építés szempontjából a keret és a keret nélküli merev függöny megkülönböztetett. Az előbbi vékonyabb, mint az utóbbi.

Kombinált modellek is rendelkezésre állnak - a függönyök csak részben vannak rögzítve a kerethez. A szivárgás elkerülése érdekében a függöny és a fal vagy a kád közötti ízületeket szilikon tömítéssel lehet megkenni.

 • 1/6

A képen:

A profilhoz rögzített képernyővel ellentétben a kemény függöny mozgatható: "ajtónyitásként" nyitható.

Melyik képernyőt választani? Rendszerint projektjeinkben olyan zuhanyzókat építünk, amelyek lehetővé teszik számukra egy másik, nem téglalap alakú kialakítását, és a méret, a csuklós vagy kupé függvényében az ajtót rendezzük el homokfúvással, ismételt csempe mintával vagy tematikus, egyedileg készült.

Melyik képernyőt választani? Rendszerint projektjeinkben olyan zuhanyzókat építünk, amelyek lehetővé teszik számukra egy másik, nem téglalap alakú kialakítását, és a méret, a csuklós vagy kupé függvényében az ajtót rendezzük el homokfúvással, ismételt csempe mintával vagy tematikus, egyedileg készült.

Fürdőszobai képernyő

Részleges menedék. A képernyő csak a fürdő egy részét keríti, innen nevezik ki. Alkalmas azoknak, akik finoman zuhanyoznak, nem vizet fröccsenek, valamint azok számára, akik nem tudják elviselni a zárt teret. A zuhanytálcáknak gyakran csak két oldala van, amelyek a falhoz és a fürdőhöz kapcsolódnak.

A fürdőkád képernyőjén kifinomult módosítások vannak, amelyek több részből állnak. Használhatók arra, hogy elkülönítsék a fürdőt, például a végtől és részben az oldalról.

 • 1/1

A képen:

Az ívelt fürdőkupakokat ugyanabból a gyártóból kell megvásárolni, mint a fürdőt.

Fürdoszekrények

Falról falra. Ha a fürdőkád három oldalán, szomszédos a falak mellett, akkor célszerű telepíteni egy zuhanyfalat falról falra, a fürdő teljes hosszára. Az utóbbi tehát egy zuhanykabin hasonlatosságává változik.

A válaszfalnak rendelkeznie kell egy ajtóval - egy vagy több, csuklós vagy csúszó. Valójában három szakasz lehet, amelyek mindegyike tolóajtó. A válaszfal magassága elérheti a mennyezetet, de gyakrabban köztük szellőzőrést hagy.

 • 1/5

A képen:

A partíció a fürdőt analóg zuhanyzókká alakítja át.

A fürdőkád harmonikarendszerének képernyője biztonsági üvegből készült, fém részei pedig a keverők és a nagy gyártók tartozékai.

A képen: Bath képernyő XXL a Sprinz.

Fürdőszobai képernyő

A hajtásban. Az összecsukható képernyők nagyon kényelmesek, ha a fürdő nem szabványos konfigurációjú. Ezek a panelek (1-5) vannak, amelyek a zsanérokra vannak szerelve. A harmonika egyszerűen összecsukható és ugyanúgy nyúlik ki. A szekciók számától és méretétől függően a képernyő lefedi az egész fürdőt vagy annak egy részét. A formatervezés fő hátránya az alacsony megbízhatóság, mivel a terhelés nagy része a falhoz rögzített zsanérokra esik.

A fürdőszobai függönyök felszerelése

Mérj fel hétszer. Kemény függönyök beszerelésekor fontos a pontosság megőrzése. Az apartmanok falai gyakran egyenetlenek, és a függőlegesektől való kis eltérés a panelek jelentős torzulását okozhatja. Ezért jobb választani egy modellt állítható csuklópántokkal vagy speciális állványokkal.

Ebben a részben is

Nyári zuhanyzó és ház WC: mit kell

Szüksége van a városi kényelemre a nyár folyamán? Mi a legjobb módja annak, hogy megszervezzük az ország zuhanyzóját és WC-ét? Tanuljuk részletesen a kérdést, megtudjuk a szükséges áruk és szolgáltatások költségeit.

Fontos árnyalatok a zuhanyajtók kiválasztásában

A zuhanyzókhoz való ajtók kiválasztásakor fontos szempont a tartósság, a könnyű nyitás, a megbízható építés és a könnyű tisztítás. Megvizsgáljuk, hogy mely anyagok és mechanizmusok nyújtják a legnagyobb kényelmet.

8 kérdés a zuhanyzóval kapcsolatban

A zuhanykabin kompakt, kényelmes és funkcionális: itt van hidromasszázs és világítás. A kényelem azonban csak a helyes választás és a megfelelő telepítés révén garantált. Mit kell gondolni?

zuhanyok

A zuhanykabinok nem csak funkcionálisak, hanem jelentősen megtakarítják a fürdőszobát.

A zuhanykabint az elemek szerint gyűjtjük össze: 6 lehetséges opció

Hogyan kell zuhanyozni a lakásban? - Vásárolni készen vagy összeszerelt egyedi tételekből?

A fürdőszobai képernyők a válaszfalak választékát, előnyeit és hátrányait tartalmazzák

Annak érdekében, hogy megvédje a fürdőszobát a fröcsköl, van egy függöny a fürdőszobában. Különböző típusok, ezért a legmegfelelőbbet kell választania a fürdőszobájához. Ma olajfesték és műanyag redőnyek cserélik ki az üvegtáblákat. A fürdőszobai képernyők kifinomult és nemes megjelenést kölcsönöznek a szobában, és tökéletesen védik a fürdőszobát a tükrök és a bútorok fröccsenő részéből. A képernyő helyes kiválasztásához és telepítéséhez ismernie kell néhány finomságot.

Az üvegből készült képernyőt alumínium keretből állítják elő, merőleges profilokkal, alul és felül párhuzamos vezetőkkel. Az alsó sín a lábakhoz és profilokhoz van rögzítve, hogy magasságban állítsa őket, a felső sín a fürdő szélére van szerelve.

Plexiüveg az alumínium kerethez szilikonnal van rögzítve, amely biztonságosan megtartja az anyagot. Ezenkívül tartalmaz egy pár mozgatható szárnyakat, amelyek nem koordináló henger mechanizmussal, speciális műanyag sapkákkal vannak felszerelve.

Csúszó üveg válaszfalak

Ezek a sapkák megvédik az üvegablak rögzítő elemeit a víz behatolásától és a rozsdától. A csapágyhengerek segítik a képernyőüveget a keret szabad mozgása és zaj nélkül mozgatni. Ezek a válaszfalak pontosabbá teszik a fürdő megjelenését.

Az üvegt nem kell speciális termékkel tisztítani vagy mosni - csak rendszeres törlést igényel. Az üveg nem tisztítható csiszolóanyagokkal, csak puha tisztítószerekkel. A plexi védi a falakat a fürdőszobában, nem teszi lehetővé a víz bejutását a tisztítószerekbe és a bútorokba.

Ha kész függönyöket választ, javasoljuk, hogy tekintse át a katalógusunk teljes részét:

A képernyők előnyei és hátrányai

A fürdőszobai képernyők sokkal jobbak a más típusú függönyöknél, mivel nem fognak hajlani, és soha nem engedik át a nedvességet. A képernyők fő előnyei:

 • A plexi fürdõfüggöny megbízhatóbb a vízvédelem szempontjából, mint egy olajköpeny függöny;
 • Gyönyörű és stílusos megjelenés, ennivaló fürdőszoba;
 • A fürdőkád üvegfüggöny tartós, nem szakad el vagy fakul, mint az olajszövet;
 • A plexi biztonságos a külső expozíció érdekében. Az ütközés után a töredékek a keret belsejébe kerülnek, és nem esnek a padlóra és a fürdőre;
 • Gyakran az üveg képernyők gyönyörű kialakításúak. Speciális védőfóliával van ellátva, amely védi az üvegt és megvédi azt a kis fújásoktól;
 • A függönyök vagy képernyők széles választéka: az értékesítés csuklós, csúsztatható és akár összecsukható is.
Fontos! A gombák és mikroorganizmusok kialakulásának megakadályozása érdekében (mivel a fürdőszobában magas a páratartalom, különösen gyorsan bomlik fel a baktériumok), antibakteriális permetezéssel kell megvásárolnia a képernyőn.

A fényképen a függöny a fürdőben egy plexiüveg képernyőn.

A Plexiglas fürdõfüggöny több mint ötszörösebb, mint a hagyományos üveg. Nagyon magas hőmérsékletnek is ellenállhat - 1800 ° C-ig. Ez a modern üveg mechanikai megbízhatóságának köszönhető. Mindez azért szükséges, hogy a képernyő ellenállhasson a hőmérséklet változásainak és a nagy túlmelegedésnek.

Függöny hibák

A nagyszámú előny mellett a fürdőszoba képernyők számos hátránnyal rendelkeznek, például:

 • Üveg gyűjthet mész betéteket. Ezek az üvegen eső víz kiszáradása után csepegtetők formájában jelennek meg;
 • Nagy költségek A képernyő drága örömöt jelent, mivel a többi fürdőszobafüggöny sem hasonlítható össze vele.

Amint az a listából látható, a hátrányokat könnyedén le lehet simítani. Nem gátolják a függöny gondosságát, a kisebb hátrányok csak eltűnnek az érdemeik hátterében.

A képernyők típusai és jellemzői

A fürdőszoba képernyők többféle típusra oszthatók. Működésük során különböznek a kialakításukban, funkcióikban.

A szoba díszítésének érdekes eleme a fotónyomtatással ellátott függöny, ezért nehezebb belőlük választani őket, mert a legtöbb esetben nem monokróm, hanem színmintája:

Üvegfüggönyök: választás és önbeállítás

Az üvegfüggöny segít létrehozni egy külön helyet, amely a kényelmes zuhany és kád használatához szükséges, tökéletesen kiegészíti a szoba belsejét, harmonikus és teljes körűvé tétele. Ezenkívül megvédi a padlót, a bútorokat és a berendezéseket a nedvességtől.

A fürdőszobai üvegkerítések fajtái

A fürdő céljától és a kívánt hatástól függően a fürdőszoba a következő formában telepíthető:

 • Az üvegfedél - a fürdőszobának csak egy részét védi, hogy megóvja a helyiség egy részét a fröccsenőktől. Telepítve van, ha nincs vágy a zárt tér létrehozására a szobában. A képernyő a falhoz és a fürdõhöz van csatlakoztatva, speciális profillal.
 • Swing redőnyök - megfelelő lehetőség egy tágas szobában. Ezek több üvegszakaszból állnak, amelyek általában akkor vannak felszerelve, ha a kád három fal mellett helyezkedik el.
 • Csúszó redőnyök - a kialakításuk hasonló a zuhanyzóhoz használt kerítéshez. A konfiguráció lehet négyszögletes, félkör alakú.
 • Vakok-harmonikák - amelyek több csuklópántra épített üvegpanelekből állnak, amelyek lehetővé teszik a készülék szabad lehajlását és felhúzását, különös gonddal, különös gonddal, mivel a fő terhelés a falra erősített csuklópánton történik.

Üveg válaszfalak keret nélküliek, alumíniumból készült vagy kombinált keretben rögzítve. Az alumínium profil, amelyből a keret készült, különböző textúrájú és színű lehet.

Az üvegfüggöny előnyei

A szokásos textil és vinil árnyékolók elveszítik az üvegkerítést, melynek előnyei:

 • A látványos - matt, tükrös, hullámosított, színezett üveg - új, modern megjelenést kölcsönöz a szobának.
 • Tartósság - az edzett üveg, amelyet védőeszközök előállítására használnak, nagyobb ütésállósággal rendelkezik. Még a töredékek üvegkárosodása esetén sem lehet sérülést okozni, mivel egyszerűen alakulnak.
 • Higiénia és az egyszerű gondozás. Az üveg, szemben a szövet és a vinil árnyékolókkal, megakadályozza a penész és a penész növekedését. Lehetőség van a szennyeződés eltávolítására a szemüvegek tisztítására.
 • Tartósság. Az üvegfüggöny évekig szolgál. Biztosan a leszerelés kapcsolódik a fürdőszobai belső tér frissítésének céljához, és nem annak kudarcához.
 • A lehetséges struktúrák széles köre, a kötés típusától és a nyitási módtól eltérően.

Tippek a választáshoz

Üvegfülke burkolat kiválasztásakor tanácsos figyelembe venni a következőket:

 • A fürdőszobai hidromasszázs panel falához történő beszereléshez a környező terület kötelező védelme szükséges a vízsugaraktól. Az üvegfüggöny ebben az esetben megbízható védelmet nyújt, mert nem félnek az erős víznyomástól.
 • Üvegkerítés létrehozása a fürdő peremén, légáramlást kell biztosítani, így a függöny és a mennyezet között hézagot kell hagyni. Az üveglapoknak olyan szintet kell elérniük, amelyik teljesen védi a szobát a fröccsenőktől.
 • A csúszó válaszfalak megvásárlásakor fontos figyelembe venni a görgősmechanizmus megbízhatóságát.
 • A csuklós partíciók kiválasztásakor figyelembe kell venni a telepítés után rendelkezésre álló szabad területet. Ha a szoba szűkös, figyelembe kell vennie a függőleges függönyöket.
 • Különös figyelmet igényel a függönyök összecsavarozására szolgáló szerelvényt úgy, hogy ellenálljon a szerkezet súlyának, és ne engedje le működés közben.
 • Fontos megfontolni az elektromos kábel és csövek elhelyezkedését a falakon, ahol a kerítés rögzítésre kerül. Örülni fogja a keret és a rögzítési pont konfigurációját.

Vázkerítések telepítése

A munka első szakaszában a profilkeret össze van szerelve. A kerítés keretét párosított függőleges és vezető állványok alumínium keretéből készítik.

Függőleges állványok rögzítve vannak a falhoz.

A felső sín az egyik függőleges oszlophoz van rögzítve. Az alsó sín alátámasztása a fürdő oldalán helyezkedik el.

A munkák sorrendje a következő:

 • Függőleges vonalat alkalmazzon a falhoz egy szinttel.
 • Jelöld be a sorban a jövőbeli mérkőzések helyét.
 • Fúrjon lyukakat a falba egy fúróval vagy egy lyukasztóval, és feszültségmentes üzemmódba kapcsolja. Ha a fal felületén kerámia csempe van, használjon speciális lándzsa alakú fúrót.
 • Helyezzen be dugókat a lyukakba.
 • Állandóan rögzítse az összes keretelemet csavarokkal.
 • Ellenőrizze a billentést és a szerkezeti szilárdságot.
 • A fal és a keretrész között kialakított kötéseket szilikon tömítőanyaggal kezelik. A túlzott pénzösszegeket egy ujjal eltávolítják, amelyet előzőleg szappanos vízben nedvesítettek.
 • Helyezze az üvegt a keretelemekbe, és rögzítse azokat speciális kötőelemekkel, amelyek a készletben találhatók.

Kerítés nélküli kerítés felszerelése

Ez a fajta kerítés 6-8 mm vastagságú üvegruhából készül, amelynek sarkai kerekekkel rendelkeznek, ami biztonságossá teszi.

Az ilyen redőnyöket akkor használják, ha szükségesek a zuhanytól való fröccsenés ellen. Alumíniumprofil segítségével a vakot a fal felületéhez és a fürdő egy részéhez rögzítik.

A nyílásokkal ellátott kerítéseknél a rögzítés csuklópántok segítségével történik, lehetővé téve a függöny 180 ° elforgatását.

Fontos pontok az üvegfüggönyök telepítésekor

Amikor üvegfüggönyeket szerelnek a fürdőszobában, fontos figyelembe venni a következőket:

 • A rögzítés megbízhatósága függ a fürdőszoba falainak anyagától és minőségétől.
 • Az üvegburkolat keretének rögzítésére és szilárdsága csak akkor lehetséges, ha sík felülethez van erősítve.
 • A falazatok megerősítése gipszkartonból lehet jelzálog elem.
 • Ha a fürdőszobában felújítási munkálatok zajlanak és a falak nem fejeződtek be, akkor függőleges fém keretrácsot lehet a falhoz rögzíteni. Ez lehetővé teszi, hogy határozottan rögzítse a keretet.
 • A téglából készült válaszfalakat a betonblokkokat nem kell erősíteni, mivel jelentős terhelésekre tervezték őket.
 • Fontos, hogy kiváló minőségű tömítéseket és tömítéseket biztosítson a falhoz rögzítő profilok helyén, a fürdő oldalán.
 • Azokat a szilikon tömítéseket, amelyekkel a terméket a gyártó biztosítja, károsodás nélkül kell biztosítani annak biztosítása érdekében, hogy a mozgatható szárnyak és a kád testének érintkezési pontjai megbízhatóan szoríthatók legyenek.

Üvegfüggönyök

Az üvegkerítések ápolásához használhatja a következőket:

 • Puha törlőkendők és szivacsok;
 • Szerszámok ablakok és tükrök tisztításához.

Ne használjon olyan szerszámokat, amelyek károsíthatják az üveg és alumínium elemek felületét:

 • Lúgos tisztítószerek;
 • Csiszolóanyagok;
 • Erős (agresszív) tisztítószerek.

Annak elkerülése érdekében, hogy a mosószerekből és a vízből származó foltok képződjenek az üvegen, szükséges időközönként a felületet olyan eszközzel kezelni, amely megakadályozza a foltok kialakulását, használhatja az "antirain" gépjármű eszközt.

A keret fém elemeit minden használat után szárazra kell törölni egy puha ruhával, ami segít elkerülni a rozsda kialakulását.