Legfontosabb > Bútor

Fürdőszobai képernyő - típusok és méretek

A javítások, valamint az összes szükséges kommunikáció után a csövek, a műszaki berendezések, tisztítószerek és egyéb anyagok gyakran a zuhany alatt maradnak. Mindez kellemetlen megjelenést kölcsönöz és megrongálja a fürdőszobai megjelenést, amelyet óriási idő és erőfeszítéssel indítanak. A fürdőképernyő képes teljesen megoldani ezt a problémát, teljesen lefedve az alagsori helyet, sőt akár a teljes design különálló elemévé válik.

Jelenleg fürdőszobai képernyők vásárolhatók minden szaküzletben. Az építés típusa szerint különböznek egymástól:

 1. Szilárd. Ez a fajta fürdőszobai képernyő mindig a legracionálisabb megoldásnak számít, mivel a design egyszerűsége és hatékonysága miatt. A bélés ugyanolyan anyag, mint az egész szoba, például a csempe. Ez lehetővé teszi, hogy a fürdőszobában lévő képernyő harmonikusan nézzen körül a környező belső térben. Ennek a technikának a legnagyobb hátránya a vízvezeték-kommunikációhoz való hozzáférés hiánya, valamint a segédeszközök, anyagok és háztartási vegyszerek tárolása a fürdőszobában. Szükség esetén a javítások szét kell szedni a teljes képernyőt.

Az összeszerelésben használt anyag azonban teljesen más lehet:

 • egy tükör;
 • PVC panel;
 • nyelv és horony lemezek;
 • gipszkarton;
 • plexi;
 • akril;
 • Kerámia burkolólapok;
 • MDF.

tükör

Az ilyen fürdőszobás képernyők stabil keresletet igényelnek, mivel a tükör minden szobában és különösen a zuhanyzóban szükséges. A kád alatt lévő tükrös képernyő vizuálisan kiterjeszti a teret, és hozzáad egy fényt. Ezek az elemek különböző szögben vagy szokatlan fényviszonyok között helyezhetők el, például neonbetétekkel. A fürdőszoba alatt lévő tükrös képernyő alatt kivágják az igazi tükröket, ami rendkívül látványos.

Ugyanakkor az üveg törékenysége miatt gyakorlati szempontból ez az opció nagyon kockázatosnak tűnik. Ha otthon kisgyermeke van, idős családtagok vagy háziállatok. Ezenkívül a gyártók tükrös bevonattal ellátott plexiüvegeket kínálnak a fürdőszobában. Ez a kialakítás kevésbé fenyegeti a tükrözi töredékeket. A fürdőszobában levő üvegfedélzet belseje csúcspontjává válhat, ráadásul nem fél a nedvességtől és könnyen tisztítható.

PVC panelek

A PVC panelek beépítéséhez a fürdőszoba saját kezével bizonyos követelmények, például a rendelkezésre álló eszközök. Azonban, miután a képernyőt a fürdőszoba alá helyezte, ez a design a teljes zuhanyzószoba belsejének teljes arculatává válhat. A fürdőszobában található széles képernyős választék lehetővé teszi, hogy kiválasszon egy elegáns designt bármilyen színsémával, mintával vagy képzel az anyagon.

Jelenleg a fürdőkád színes képernyői jó igények, mivel vonzó megjelenésűek. Ezenkívül nincs probléma a PVC-panelek használatával a fürdőszobában, az ajtók szabadon és nyitva vannak. Ezen kívül, hiányában a mechanikai hatások a tervezés a képernyő a fürdőszobában tart sok évig.

Tongue-and-groove lemezek

Az építőelemek, amelyek rögzítőelemekkel vannak rögzítve, a nyelv és a horony lapok. Van egy vonzó megjelenésük, ami nagyon fontos a fürdőszoba képernyőjén. Ajánlott kerámiával szembesülni, mivel egy bizonyos stílust hoz létre, amely jól illeszkedik az egész tusolóhoz. Azonban az építkezés magasságához egy kicsit fel kell áldozni a csempe kicsi behúzásához.

A fürdőszobában a jövő képernyőjének helyét alaposan meg kell dolgozni egy alapozóval, amely után a szükséges jelzések a padlóra és a falra kerülnek. 5 mm-es mélységgel készült a szerkezetbe. Ezután a képernyőt a fürdőszobában egy csempe segítségével helyezzük el, összekötve a termékeket egy speciális megoldással, például csempe ragasztóval vagy vakolat vakolattal. A fürdőképernyő készen áll!

gipszkarton

Ezt az anyagot a leginkább megfizethetőnek tartják, és jól használható a fürdőszobában való használatra. Előnyei - könnyedség, ésszerű ár, gyors telepítés. A kád alatt lévő gipszkarton-képernyőt saját kezűleg is össze lehet állítani. Általában szilárd építésű, majd egy csempével ragasztva.

Kezdetben egy közös keretet szerelnek össze egy 40x40 mm-es rúdból, rögzítőket és fém sarkokat szerelnek fel. Ezután a falon és a padlóburkolaton fel kell tüntetni a szükséges jelzést a fürdőszoba helyisége alatt. Általában ezek párhuzamos szegmensek, amelyek 25 mm-es mélység-eltolódással készülnek.

Rögzítse a függőleges léceket a külső sarkokban, összpontosítva a jelölésekre, majd rögzítse a vízszintes léceket alul és felül. Összesen 2 ilyen konstrukcióra lesz szükség a keskeny és 1 a széles részhez. A falban néhány lyukat fúrunk, és csavarokkal rögzítjük az állványokat, majd rögzítjük az eredményül kapott szerkezetet. Az alsó síneknek a padlóra történő felszerelése javíthatja a stabilitást.

Valójában a fürdőképernyő készen áll, de még mindig előlapot kell készítenie. Az eredményül kapott méretet meg kell mérni, azaz meg kell mérni. a szerkezet magassága és szélessége. Ezután le kell vágni a szükséges alkatrészeket nedvességálló gipszkarton lapjáról, és speciális reteszekkel vagy zsanérokkal kell ellátni őket. Ez lesz az ajtó a fürdőszoba alatt a képernyő alatt. Csak a lyuk méretének megállapítása, helyének meghatározása és a csavarokkal való rögzítés.

plexiüveg

Szintén csúszda egy fürdőszobában, amely plexiüvegből vagy plexiüvegből készült. Nagyon elegáns megoldásnak számít a zuhanyzóban, mivel megkülönböztethető megjelenésük és esztétikájuk miatt. Teljesítménye szerint tökéletes a fürdőszoba számára, azonban hátrányai vannak. Például egy fürdőszobában lévő plexiüveg-szűrőt nem elég erős.

Más tulajdonságok többet jelentenek, mint az anyag gyengeségeit. Könnyen karbantartható, nem fél a magas páratartalomtól, és sok évig tart. A plexiüveg fürdőképernyő különböző színekben vagy mintákban készülhet. Ezért a kiválasztása nagyon egyszerű, mivel alkalmas bármilyen helyiség kialakítására. Ezenkívül a fürdőszobában lévő képernyők matt, átlátszó és egyenletes tükörszövetekkel rendelkeznek.

kerámia

A kerámia fürdő képernyő meglehetősen gyakori módja a fürdőszoba díszítésére. Egy ilyen képernyő megjelenése a fürdőszobában jelentősen javíthatja a szobát, és hozzá tud járulni a stílus pontosságához és teljességéhez. A kerámia burkolólapokat gyakran használják a gipszkarton vagy a gipszkarton burkolat alá helyezésére is. A könnyű telepítés egyszerű.

Meg kell mérni a méreteket, meghatározni a szerkezet szélességét és magasságát. Ezután indítsa el a vízszintes bal felső sarokban lévő csempék előállítását. Minden egyes kerámiatestet csempe ragasztóval vagy folyékony körömoldattal kell lemenni. A fürdőkád alatt lévő képernyő a speciális keresztezésekkel van ellátva, amelyek be vannak helyezve a kerámiák közötti résekbe. A csúsztatható keretek további ajtókkal is felszerelhetők, így a burkolólapokat ráfedik, majd a varratokat fúrással dolgozzák fel.

akril

A fürdő alatt található akrilfólia az egyik legnépszerűbb modell. Az akril fürdők általában egy képernyővel vannak ellátva. Műanyagból készülnek, akril réteggel ellátott panelek formájában. A fürdőszobában lévő képernyők ilyen másolatát személyre szabják a zuhany méretének megfelelően. Így egy univerzális akrilfólia a fürdőszoba alatt nagyon nehéz lesz megtalálni.

Érdemes tudni! Az akrilfülkék a fürdőszobában elfogadható áron, alacsony súlyúak, vonzóak és tartósak. Azonban nem lesz könnyű telepíteni a kijelölt képernyőmodellt a fürdőszobába, mivel rendelkezik egy speciális szerelőszerkezettel.

távcsöves

Önmagában a fürdőkádon lévő csúszó képernyő rendkívül széles funkcionalitással rendelkezik. Lehetővé teszi, hogy elrejtse a kíváncsiskodó szemekből titkos helyet különböző anyagok, eszközök vagy háztartási eszközök tárolására. Ezenkívül a fürdőszobában lévő csúszdák nélkülözhetetlenek abban az időben, amikor a vízvezetékeket vagy egyéb, nehezen hozzáférhető kommunikációkat meg kell szüntetni.

Ebben az esetben nem szükséges szétszerelni a burkolatot, elegendő a képernyõ tolóajtóját a fürdőszoba alá tolni. Ezen kívül a háziasszonyok, akik szeretik a tisztaságot, értékelni fogják, mennyire kényelmes volt a zuhanyzó gondozása. Sokkal könnyebb tisztítani a szemetet, vagy lemossa a helyet a képernyő alatt a fürdő alatt.

A telepítés gyors, még saját kezűleg is elvégezhető. A szaküzletekben a fürdőszoba mindennapos változatai vannak. Különösen érdemes megjegyezni, hogy a képernyő magassága a fürdőszoba alatt függetlenül szabályozható.

Figyelj! Gyakran a fürdőszobában csúszó képernyők műanyagból készülnek, de vannak más lehetőségek is.

Az MDF-től a fürdőszobaig terjedő képernyők különböző természetes fa minták. Ezek a modellek egy klasszikus dizájnba kerülnek a bíróság előtt, valamint vidéki vagy környezeti témák megválasztásakor. A különféle árnyalatok lehetővé teszik, hogy a fürdőszobai képernyő alatt bármilyen belső tárgyat válasszanak. Szakosodott pontokon különböző képernyőket nyithat az MDF-től a fürdőszobába, szilárd vagy csúszó kivitelben. Mindenesetre stílusos, drága és fényűző lesz.

MDF fürdőszobai képernyők vásárlásakor tudnia kell, hogy az eladott modellek csak szabványos fürdőkhöz használhatók. Ezenkívül az MDF nem nedvességálló anyag, ezért több évig a fürdőszobai képernyő alatt kedvező környezet alakulhat ki a mikroorganizmusok kifejlesztésében, és maga a termék deformálódik és megduzzad, és csak akkor szabad eldobni. Ennek elkerülése érdekében jobb, ha egy fürdőszobai képernyőt vásárolnak, amelyet speciális víztaszító készítménnyel kezelnek.

Fürdőszoba képernyő: a legjobb modellek és a beszerelés árnyalatai

A fürdőképernyő olyan szerkezet, amely különböző anyagokból készül, és a kommunikáció elrejtésére szolgál. Konstruktív szempontból az ilyen védőpaneleknek számos lehetősége van, amelyek lehetővé teszik a legmegfelelőbb termék kiválasztását egy adott beltér számára. A képernyők nemcsak védik a csöveket a nedvességtől, hanem díszítik a szobát, hogy funkcionálisabbak és eredetiek legyenek.

A fürdőkádak nem csak a fürdőszobában érdekes belső tereket hoznak létre, hanem a csúnya műszaki kommunikáció elrejtését is.

Különféle panelek a fürdő alatt

Ma a fürdőkupakok két fő csoportba sorolhatók:

A fürdőkupakok rögzített modelljei az álló szerkezetekre vonatkoznak, és a beszerelés után nem változtatják meg helyzetüket.

A tiszta modellek a leggyakoribbak és az egyszerűség jellemzi. Azonban a tervezés egyszerűsége nem befolyásolja annak hatékonyságát. Az ilyen termékkel való szembenézés, mint általában, ugyanabból az anyagból készül, mint a helyiség többi része (például csempe). Ennek köszönhetően a panel jól illeszkedik a fürdőszobába.

A csúszó modellek viszont funkcionálisabbak. Az ilyen képernyők kialakítása lehetővé teszi, hogy a fürdőszoba polcai alatt a háztartási vegyi anyagok és más háztartási cikkek tárolására szervezzenek. A csúszdás fürdőkád képernyőjét megvásárolhatja bármely épület hipermarket vagy profil tárolóban. És nem is nehéz választani és megrendelni a kívánt terméket az interneten keresztül.

A csúszdákkal ellátott modellekkel a panelek ajtók formájában nyithatók, amelyek a zsanérokon nyílnak.

A szilárd modellek előnyei és hátrányai

A fürdőszobában egy tömör képernyő elrendezése lehetővé teszi a harmónia kialakítását a szoba belsejében. Az ilyen képernyőre való nézet nagyon különböző lehet, de leggyakrabban díszes csempe vagy mozaik. A legtöbb esztétikailag kellemes megjelenésű termék, melyet mozaikokkal borítanak. Tekintse meg a szilárd modellek érdemeit:

 • Ez a kialakítás hosszú működési élettartammal jellemezhető;
 • a tömör kavicsok a padlóburkolat alatt könnyen tisztíthatók. A szennyezés tisztítása elég ahhoz, hogy nedves ruhát vagy szivacsot használjon.

A szilárd üvegnek előnyei vannak, a legfontosabb az, hogy a különböző ízesítő anyagokkal befedhető.

Az ilyen paneleknek azonban vannak hátrányai, amelyeket meg kell jegyezni:

 • egyes esetekben a nézőablak kis mérete nem elegendő a fürdőszobában végzett javítások elvégzéséhez;
 • a háztartási vegyi anyagoknak a fürdőszobában való tárolásának képtelensége;
 • ilyen panel jelenlétében a tányér cseréjéhez nehézségek merülnek fel, mivel a szerkezetet le kell bontani.

A tömör képernyő hiánya az, hogy nem biztosít hozzáférést sem a vízvezetékekhez, sem a különböző eszközök és háztartási vegyszerek tárolásához a fürdőszoba alatt

Figyelj! A fürdőkád alatt lévő kommunikációhoz elegendő méretű előkészítő nyílást kell felszerelni. Ilyen kikötő esetén nincs probléma a csövek javításával, mivel az árnyékolás eltávolítása kizárt.

Így egy tömör képernyő kiváló megoldás a fürdő belsejében, de használata bizonyos kellemetlenségekhez kapcsolódik.

A tömör képernyő kialakítása megbízhatóbb és hosszú ideig szolgál.

Fürdőszobai képernyők

A védőpanelek nemcsak a kialakításukban, hanem a méretben is különböznek egymástól. Vannak standard és nem szabványos képernyőmodellek is. Eddig a termékek minimális hossza 105 cm, a maximális pedig 190 cm.

Tekintsük a leggyakoribb képernyők méreteit:

 • hossz - 150, 170 cm;
 • szélesség - 50-56 cm;
 • vastagság - 3 mm.

Mielőtt megvásárolná a képernyőt, meg kell mérni a fürdőt minden oldalról, és csak a pontos méreteit ismeri, vásárolja meg kedvenc modelljét

A 160, 180 és 190 cm-es méretek kevésbé gyakoriak. A nem szabványos fürdők szűrését sokkal nehezebb elvégezni, mivel nem mindig áll rendelkezésre megfelelő termék. A 150 cm-es fürdőkádak a leggyakoribbak és könnyen felszerelhetők.

A tömör panelek lábakkal vannak felszerelve, amelyek a termék szabályozásához vagy illesztéséhez szükségesek. A 170 cm-es fürdőkádak szintén szabványosak és sokkal gyakrabban használatosak, mint a 180 vagy 190 cm hosszúak.

A különféle fürdőkádhoz különféle szellőzők állnak rendelkezésre, melyek készlete tartalmazhat egy végfalat

Design különbségek képernyők

Az építési piac sok fajta ilyen panelek minden ízléséhez. Ezek különböznek a tervezés és a funkcionalitás terén. Számos cég foglalkozik egyedi fürdőszobai képernyők gyártásával, amely lehetővé teszi számunkra, hogy bizalommal mondjam el a termékek nagy választékát.

Vegye figyelembe az ilyen védőpanelek típusát, a tervezési jellemzőktől függően:

 • szabvány;
 • többfunkciós;
 • végén.

A különböző képernyőmodellek konfigurációját önállóan, pénzügyei és technikai preferenciáitól függően határozhatja meg.

A szabványos modellek a legáltalánosabbak, és egy műanyag panel, amelyhez megfelelő méretű keretet választanak. A többfunkciós változat eltér a standardtól, mivel képes a kád alatt (a lábak miatt) szabályozni a képernyő méretét. A vázlemezeket csak a fürdő egy részének elrejtésére használják.

Jó tanács! Ma már megtalálja a különféle segédelemekkel felszerelt termékeket, amelyek a kényelemhez szükségesek. Ilyen termékek közé tartoznak a polcok, a csökkent mozgásképességű emberek fogantyúi, valamint a lábakkal ellátott lyukak.

Jobb, ha horganyzott acélból készült hardvereket választanak.

A fürdőkád alatt lévő képernyők képei könnyen megtalálhatók a hálózaton, ami jelentősen leegyszerűsíti a kiválasztást.

Kapcsolódó cikk:

A csúszó képernyők fajtái, előnyei és hátrányai. A választás szabályai. A csúszó képernyő összeállítása és telepítése önmagát csinálja.

Műanyag modellek jellemzői

A műanyag árnyékolás lehetőségei ma a legnépszerűbbek. Megkülönböztetik vonzó árukat, valamint a könnyű telepítést és üzemeltetést. Az ilyen panelek üzemi élettartama eléri a 10 évet (feltéve, hogy megfelelően karbantartják). A műanyag képernyők ellenállnak a nedvességnek és nem rothadnak az idő múlásával.

A műanyag keret fontos előnyei a nedvességgel szembeni ellenállóképesség, valamint a színek tartománya

A fő előnye a panelek az anyag - a különböző színeket. Ennek oka a polimerekből származó termékek könnyű termelése. Az ilyen képernyők működése is eltérhet. A szaküzletekben plasztikus fürdőkádak, polcok, csúszó, szilárd, kivehető, összecsukható stb.

Kívánt esetben önállóan elvégezheti az árnyékolást. Ez megköveteli az olcsó polimer bélést. Egy ilyen panel nem igényel további munkát, ami kedvezően befolyásolja a pénzügyi kiadásokat. A műanyag falburkolat rögzítéséhez fából vagy fémből készült profilt kell felszerelni.

A műanyag kerethez tartozó előnyök mellett az egyik hátrány is jellemző - anyagi törékenység

A bármilyen típusú műanyag képernyők fő hátránya a gyenge mechanikai igénybevételnek (sokknak) szembeni ellenállása. Amikor önbeálló műanyag, tömör képernyőn van, gondoskodnia kell az ajtó szervezéséről a fürdő alatt, hogy gyorsan hozzáférhessen a rejtett kommunikációhoz. A külön ajtó önállóan vagy a boltban vásárolható.

Akril fürdõszekrények

A legnépszerűbb védőpanelek, melyeket gyakran önmagukban akril fürdőkkel árusítanak. Az ilyen termékek műanyagból készülnek, ezt követően akril réteggel dolgoznak. Mindegyikük különbözik az egyéni teljesítménytől. Ezért a szakértők nem javasolják akril modellek megvásárlását külön a fürdőkből, mivel a megfelelő megoldás megtalálása szinte lehetetlen.

Az akril panelek csak az ugyanazon anyag kádja alá történő beépítésre alkalmasak. A legtöbb esetben ezek a panelek szilárdak, azonban más fajták találhatók az értékesítésben. Ha korábban vásárolt fürdőre nem lehet megfelelő képernyőt megvásárolni, ajánlatos egy fürdőszobai képernyő megvásárlását megrendelni.

Az akril fürdőket gyakran olyan képernyőkön árulják el, amelyek általában hasonló bevonattal ellátott műanyag panelekből készülnek.

Figyelj! Az akril modellek ugyanolyan színűek, mint a kád, ami lehetővé teszi, hogy az általános kialakítás szervesnek tűnik.

Az előnyökből azt is meg lehet jegyezni, hogy az ilyen panelek szorosan illeszkednek a tálca oldalához. A panel rögzítésére szolgáló keret és rögzítőelemek a vevők számára a képernyővel együtt szállíthatók.

Képernyők az MDF lemezekből és tükrökből

A fürdő alatti MDF-képernyőt leggyakrabban a szoba klasszikus kialakításánál használják, mivel fából készült mintával rendelkeznek. A színek és textúrák széles választéka lehetővé teszi, hogy kiválasszon egy olyan terméket, amely bármilyen belső térre illeszkedik. Az MDF-ről történő szűrés stílusos és költségesnek tűnik, ami gyakran vonzza a vásárlókat. Az ilyen képernyő megvásárlásakor azonban két fontos pontra kell figyelni:

 • az ezen anyagból készült termékek csak szabványos téglalap alakú fürdőkhöz használhatók;
 • Az MDF-eket a faforgácsok nyomásával készítik el, így instabilak a nedvességre. A probléma megoldásához nedvességálló anyagot kell választani, amely védőfóliával van felszerelve.

A vízvezeték üzletek számos különböző formatervezésű MDF-képernyőt tartalmaznak - szilárd és csúszó

A tükörmodellek iránti igény meglehetősen egyszerűen magyarázható. A legtöbb modern fürdőszoba kis méretű, és a tükörfelület vizuálisan növeli a helyiséget. Az ilyen panelek fényt játszanak. Különböző szögekbe szerelhetők, valamint különleges háttérvilágítást biztosítanak (például neon).

Mindenesetre a tükör képernyő nagyon hatásosnak tűnik. Azonban ezek a panelek nem hiányosak, köztük: törékenység és nehéz ellátás. A tükörfelületen lévő vízcseppek és foltok sokkal észrevehetőbbek, mint mások, így gyakran törölni kell őket.

Készíthet saját kezű képernyőt az MDF-ből, ami pontosan ugyanaz lesz, mint a fürdőszoba bútorai

Gipszkarton falszéf

A gipszkartonból készült panelek megfizethetőek és olcsóak. A gipszkarton árnyékolása nagyon egyszerű a saját kezével. A legtöbb esetben a gipszkarton-lap telepítése után kerámia burkolattal van ellátva.

Fontos! A fürdőszobában lévő helyiség árnyékolásához nedvességálló gipszkarton-típust kell használni.

A nedvességálló gipszkarton felhasználható a képernyő megjelenítéséhez, mivel számos előnnyel rendelkezik, és nincs nedvességnek kitéve

Tekintsük a gipszkartonfürdők képernyőinek telepítését:

 1. Az első lépés a keret összeszerelése. A keret szereléséhez szükséges anyag egy 40x40 mm méretű rúd. Ebben a szakaszban megállapítják a fémek rögzítését és a sarkokat.
 2. Ezenkívül a falakon és a padlón is megjelöléseket alkalmaznak, amelyek a beépítéshez szükségesek.
 3. Miután rajzolt egy jelölést, a lapok felszerelése rá. A lécek függőlegesen és vízszintesen vannak felszerelve.
 4. Ezután az előlapot levágják a gipszkarton lapról, amelyen a csuklós zsanérok vagy reteszek vannak felszerelve.
 5. A termék be van építve, és benne van egy ellenőrző lyuk.

Kerámia képernyők fürdőszobákhoz

A kerámia árnyékolás lehetővé teszi az ártalmatlanítás ökológiai díszítését. A kerámia védőpanel szervezésének fő előnye, hogy a leginkább megjeleníthető. A kerámia csempe a gipszkartonok, valamint a nyelv és a horony lapok szervezésének fő befejező anyaga. A kerámia burkolatok ellenállnak a nedvességnek, könnyen tisztíthatók és ellenállnak a mechanikai igénybevételnek.

A fürdőszoba alatti padlózat telepítése egyszerűen egyszerű. A telepítéshez nincs szükség speciális építési ismeretekre és készségekre.

Általában a képernyő ugyanazt a csempe, mint a teljes fürdőszoba, így tökéletesen illeszkedik a szoba belsejébe.

Tekintse meg a kerámia burkolólapok elhelyezési javaslatát:

 • először méréseket kell végezni (a nyílás szélessége és magassága a fürdő alatt);
 • A kerámia burkolólapok elhelyezése a bal felső sarokban történik. Nagyon fontos pont, hogy a lefektetést szigorúan horizontálisan kell elvégezni;
 • minden egyes csempeelemet csemperagasztóval kell kenni;
 • A kerámia lapokból álló kerámia szelvény beállítása speciális keresztezésekkel történik. Ezeket a kereszteket beillesztik a csempék közötti résekbe, és minden szerkezeti elemhez azonos távolságot képeznek;
 • a burkolólapok nemcsak tömör képernyők lehetnek bevonva.

Zsalut a kárpit szövetének fürdője alatt

Nem kétséges, hogy egy ilyen függöny egy nem szabványos megoldás. De számos előnye van a kemény anyagoknál. A fürdőképernyő fő előnye a könnyű gyártás és telepítés. Az ilyen függöny megszervezéséhez függönyszövetre (300x60 cm), szálra, tűre, ollókra és forrópisztolyra van szükség.

Azok az emberek, akiknek merev fürdőkádja van, állandóan megérintik lábukkal. Az ilyen panelekkel ellátott fürdők kényelmetlenek a mosáshoz. A függöny segítségével megoldja ezt a problémát.

Figyelj! Ez a nem szabványos megoldás csak a jó szellőzésű helyiségek számára alkalmas, mivel a redőny nem tudja megvédeni a csöveket a nedves levegőtől.

A fő előnye a függöny alatt fürdőszoba a drapéria szövet egyszerűsége tzgotovleniya és telepítés

Képernyő tippek

A fürdővédő panel vásárlása előtt figyelni kell a következő pontokra:

 • ajánlott mérni a fürdőszobát és a tálat a panel megvásárlása előtt;
 • A terméktervezés megválasztása két tényezőtől függ: a vásárló pénzügyi lehetőségei és a fürdőszoba mérete. Például nem ajánlott olyan kupakokat vásárolni, amelyek szabványos méretűek. A kisebb helyiségekben a szilárd modellek a legalkalmasabbak;
 • az ajtókkal ellátott modell nem csak a kommunikáció védelmét teszi lehetővé, hanem a fürdőszobában egy kis raktárat is szervez a háztartási vegyi anyagok és más tárgyak számára;

Fontos figyelembe venni, amikor kiválasztja a képernyőt, hogy megfeleljen az összes követelménynek, és olyan funkcionális legyen, amennyit csak lehetséges egy adott fürdőszobában.

 • Javasoljuk, hogy fordítsanak figyelmet arra az anyagra, amelyről a panel tartozékait elkészítették. Nagyon fontos, hogy az anyag jó ellenáll a korróziónak;
 • a panelnek szabadon állíthatónak kell lennie, ezért a termék megvásárlása előtt ellenőriznie kell a lábakat;
 • Az alumínium a panel keretének optimális anyaga;
 • Az MDF fürdőszobájában lévő képernyők jó szellőztető rendszerrel felszerelt helyiségekhez alkalmasak. Egyébként a nedvesség stagnálása miatt ez az anyag gyorsan felhasználhatatlanná válhat.

A design panel kialakítása a lakás tulajdonosainak egyéni preferenciáitól függ. A fürdőkád képernyő összeállítása a saját kezével jelentősen megtakarítja a pénzeket.

Hogyan készítsünk egy képernyőt a kád alatt a saját kezünkkel a gipszkartonból és a csempékből

A szilárd panel önszerelésének megkezdése előtt a következő eszközöket és anyagokat kell előkészíteni:

 • gipszkarton;
 • építési szint;
 • csempe;
 • csempék fugázása;
 • Bolgár, fúró, csavarhúzó;
 • speciális tömítőanyag.

A keret üzembe helyezése előtt minden szükséges mérést el kell végezni, és a jelöléseket a falakon és a padlón kell alkalmazni

A gipszkarton panel összeszerelése közös esemény. Ez annak köszönhető, hogy az anyag anyagi, anyagi haszna és a pajzs könnyű végrehajtása biztosított. Az ilyen célra használt nedvességálló gipszkarton jó rugalmasságot biztosít, amely lehetővé teszi a nem szabványos panelek elvégzését.

Hogyan készítsünk képernyőn a fürdőszobát a saját kezünkkel? Tekintsük az akciók sorrendjét:

 1. A jelölés először történik. A jelölést a falakon és a padlón kell alkalmazni, ami a jövőben megszünteti a telepítési hibákat.

A fürdõ alatt a képernyõ keretét jobban meg kell csinálni a fém profilokból, mivel ez egy nedves helyiség

 1. A második szakaszban a panelhez keretszerkezetet kell kialakítani. A keret lehet fa lécek vagy fém profilok. A keret összeszereléséhez fúróval és csavarhúzóval kell rendelkeznie.
 2. Miután elkészült a keret, a gipszkarton lapjait le kell feszíteni. Ehhez speciális csavarokat kell alkalmazni a gipszkartonhoz.
 3. Továbbá, a készítmény töltse hermetikus minden varrat és bütyök a kapott szerkezetet.
 4. Ebben a szakaszban a gipszkarton homlokzatát primerrel kezelik.
 5. A végén a gipszkarton kerámia burkolólapokkal néz szembe.

Jó tanács! A szakértők javasolják, hogy a keret elemeit védőszerekkel kezeljék. Ez a szerkezet nedvességállóságának javításához szükséges.

A képernyő telepítésének utolsó lépése a fürdőszoba alatt a kezével van

Így könnyű összeszerelni egy gipszkarton fürdőszoba egy saját kézzel. És a kész képernyő jelentősen javítja a fürdőszoba megjelenését. Szükség esetén fürdőkádakat vásárolhat a profi boltban vagy az interneten.

A fürdőben műanyag vagy akril szita felszerelése

Rendszerint a panelhez egy utasítást csatolnak, amelyet meg kell vizsgálni, mielőtt a képernyőt a fürdető alá helyezi. A csak méretekben eltérő formatervezési minták esetében az összeszerelési folyamatnak nincs sok különbsége. A fő különbségek ebben az esetben az, hogy a magas fürdőhöz tartozó pajzsok lábai extra magassági magassággal rendelkeznek (kb. 5 cm).

A fém keret megbízható rögzítése érdekében a kád alatt lévő képernyővezetők önzáró csavarokkal vagy speciális sarkok segítségével csavart

Vegye fontolóra lépésről lépésre, hogyan telepítse a képernyőt a fürdő alatt:

 1. Mielőtt elkezdené az ilyen szerelést, javasoljuk, hogy töltse fel a fürdőt vízzel.
 2. A külső panel a képernyő, akkor telepítenie kell a különleges tollak vannak szerelve a könnyű kialakítás használatra.
 3. A termék lábai külön mennek. A lyukakat be kell illeszteni a képernyő alsó részébe.
 4. Ezután van egy panel a fürdő oldalán.
 5. Ezután a szerkezetet segédösszetevők segítségével rögzíteni kell.

Bizonyos esetekben a fürdőszoba különbözik, hogy kinyúló kommunikációval vagy lábazattal rendelkezik, amelynek jelenléte megakadályozza, hogy a fürdőszobában lévő szabad hely teljesen pajzs legyen. Hogyan lehet a képernyőt a fürdő alatt elhelyezni ilyen helyzetben? A legmegfelelőbb a kiálló elemek paramétereinek mérése és a megfelelő lyuk létrehozása a képernyőn. Ezután a szita nem találkozik a vízvezeték egy kiálló elemével. Természetesen újra fel lehet venni a fürdőszobát, de ez egy időigényesebb és drága esemény mindenki számára.

Tolóajtókkal ellátott műanyag képernyő esetén a vezető W alakú profilt fel kell szerelni felső és alul

Hogyan telepítsük a képernyőt egy akril fürdőbe?

Ahhoz, hogy a képernyő akril kád meg kell felelnie az alábbi algoritmus művek:

 1. Az első dolog, amit meg kell tenni a markup oldalán és a képernyőn. A jelölésnek meg kell felelnie a rögzítési pontoknak.
 2. A következő lépésben a pajzsot 30-40 ° -os szögben kell a fürdőkádhoz rögzíteni, és a felső részét az oldal és a tartó között kell elhelyezni.
 3. Továbbá az előzőleg megnevezett hely az oldalán és a pajzs, fúrt a csavarok.
 4. A lyuk végén, melynek meg kell egyeznie, csavarokkal vannak rögzítve.

Ha a képernyő egy akril fürdőben van felszerelve, a rögzítőelemeket közvetlenül az oldalára lehet szerelni.

Az akril fürdők jól ellenállnak a nedvességnek, és hosszú élettartamuk van. A szakértők javasolják, hogy alaposan tanulmányozza az utasításokat, mielőtt ilyen védőpanelt telepítene. A kézikönyv leírja a telepítéshez szükséges minden részletet.

Fürdőszoba képernyő: a méretek és a beépítés

A modern fürdőszoba kialakítása több pozitív érzelmet, a pihenés lehetőségét tárja fel, hangsúlyozza a kényelem, a melegség és a kényelem érzését. A tervezés évente változik. Az építőanyagok és bútorok sokfélesége, amelyet a belső kialakításának, az ámulatnak és a vevő meglepetésére használják. Meg kell ismerkednünk néhány újdonsággal az interneten keresztül, megkérdezni a barátokat, beszélni az eladó-tanácsadóval. A fürdőszoba javításával szeretném elrejteni a legszörnyűbb területeket, hogy az esztétikus megjelenés megnyugtasson és ellazuljon.

Az egyik ilyen zóna, amelyet feltétlenül el kell rejteni, a fürdőkád lábánál található hely, ahol műszaki egységeket és különböző háztartási anyagokat tárolnak. Nagyon sok modell tekinthető esztétikailag mind belső, mind kívülről. Gyönyörű fürdő lábak tökéletesen kiegészítik a belső teret. És ne bújd el őket. De egy ilyen modell költsége nagyszerű, és az átlagos jövedelmek vásárlója nem mindig engedheti meg magának, hogy ilyen árat fizessen. A viszonylag olcsó fürdők nem elég esztétikusak. A legkedveltebb és megfizethető módja annak, hogy bezárják a helyiséget a fürdőszobában, és felszereljék a képernyőket, függönyöket és podiumokat.

A vízvezeték üzletekben egy készenléti képernyőt vásárolhat egy különböző kialakítású és konfiguráló fürdőszoba számára, vagy saját maga is megteheti.

A legfontosabb az a harmónia a belső térrel.

Képernyőmodellek

A fürdőképernyőnek számos előnye van:

 • széles modellek;
 • elfogadható ár;
 • változatos tervezés és színséma;
 • különböző színes modellek.

A képernyőmodelleket az anyagtól függően osztályozzák (gipszkarton, PVC panel vagy csempe, csempe), és természetesen a méret.

A fürdőkádnak megfelelő méretűnek kell lennie. Ez nagyon fontos részlet. Meg kell pontosan kitöltenie a nyitást, amelyet le kell zárni. Méretek vannak a piacon, a miniatűr 105x50-estől a hősies 190x50-ig. A klasszikus fürdőképernyő vastagsága 3 mm, magassága 50 cm, 55 cm, 56 cm, hosszúsága 150 cm, 160 cm, 170 cm, 180 cm. Minden tálban hossza és magassága van.

A 160 cm-es, 170 cm-es, 180 cm-es fürdőszoba alatt a szokásos üres képernyő a panelre vagy a pajzsra formázott. Magas állítható magasságú szórófejekkel vagy lábakkal rendelkezik. Néha ezek a lábak lábazattal vannak lezárva. Határozottan állnak a padlón, és a fürdőszoba oldalára nyomják. Hasonló fürdőszoba képernyő olcsó. Ezzel csak elrejtheti a fürdőszoba csúnya oldalát. De ahhoz, hogy a fürdőszobában lévő helyet kamráként használják, nem illik bele. Az ilyen fürdőszoba képernyőt folyamatosan el kell távolítani.

A rendszeres 160x50-es képernyő telepítése nagyon egyszerű, és néhány percet vesz igénybe. Az a képesség, hogy a rács mögött tárolható raktárt használ, önmagában eltűnik, mivel folyamatosan eltávolítja, majd létrehoz egy ilyen fürdőszobai képernyőn semmi értelme.

Egy másik dolog - a 160 cm-es kád alatt lévő csúszó képernyő, a kissé magasabb ár a nagyobb funkcionalitásnak felel meg. A csúszásgátlók segítségével könnyedén eljuthat a fürdőszobába a fülke alá, és felhasználhatja a rendeltetésszerű célokra:

 • megszünteti a vízvezeték-kommunikáció hibáját;
 • ellenőrizze a leeresztő szifont;
 • tárolja a fel nem használt tárgyakat.

A legfejlettebb 180, 160 kádfülke már fiókokkal és polcokkal rendelkezik. Segítségükkel a hostess csoportosíthatja és rendszerezi a különböző objektumokat. Ezek lehetnek vegyi tisztítószerek, valamint fürdőköpenyek és törölközők.

A fürdőkád képernyője, akárcsak a fürdő, távtartókkal vagy állítható lábakkal rendelkezik, amelyeknek köszönhetően szorosan illeszkedik a fürdőszoba oldalához és a falhoz.

A kád alatt díszítheti a képernyőt különböző díszítőelemekkel. Ki fogják egészíteni a már beállított attribútumok stílusát és színét. A fürdőképernyő 160 cm teljesen tükrözhető.

A konfiguráció és a méret képernyőjének kiválasztásakor először figyelembe kell venni az anyag minőségét az egészségügyi szabványoknak megfelelően. Tartósnak, nedvességállónak és különböző tisztítószereknek ellenállónak kell lennie. A vásárlás kötelező az utasítások és a garanciális kötelezettségek elérhetősége. Az eladónak tanúsítványt kell benyújtania a termékhez.

A képernyőt választotta - helyesen rögzíti. Először próbáld meg a keretkeretet, és állítsd be a lábak magasságát és kívánt helyzetét. A csúszás elkerülése végett szilikon tömítéseket helyezünk a lábakra. Illessze a képernyőt a kívánt méretre. A fürdőszobai falon áthaladó csövek esetében az ilyen kommunikációra szolgáló nyílások kivágódnak a panelekbe.

Próbálja meg a fürdőszobai képernyőn, hogy a lábak egybeessenek az állandó helyszínnel, majd döntse meg, és tegye be a felső részét a perem alá. Emelje fel egy kicsit, és nyomja meg a lábakat, ahogy kell állniuk. Engedje le a keretet. Állítsa be a magasságot a lábakkal. Ellenőrizze az ajtók működését.

Sokan saját fürdőszobájuk alatt készítik el saját képernyőjüket modern anyagok felhasználásával: műanyag, gipszkarton, fém-műanyag, alumínium profilok.

Készítsen egy képernyőt a saját kezű fürdőszobába

 • bolgár;
 • hegesztőgép;
 • fúró vagy csavarhúzó.
 • vezető profilok;
 • műanyag PVC panelek 6 m hosszúak;
 • négyzet alakú vékonyfalú cső 10x10 mm;
 • hosszú csavarok és csavarok.

Két 10x10 mm-es négyzetes párhuzamos csövet egymással összekötnek az azonos csőből álló keresztcsíkok, amelyek egyenletesen osztják a képernyőt három részre. A képernyő alján meg kell csatolnia a dióféléket. Fontos részlet a fémcseppek védelme. Ehhez egy csavart ragasztanak bele a sapkához. Most megnyitjuk a kész keret egy alapozóval, majd festjük. Ezután keresse fel a telepítési útmutatót. Ebben az esetben a fémcsavarokat tippekkel segítjük. A formájuk fúró formában segítséget nyújt a kerethez való csatoláshoz. Útmutatók az alsó és felső csőhöz vannak rögzítve. A hornyokat egymás felé kell fordítani.

A munka utolsó szakasza az ajtók gyártása. A daráló segítségével a műanyagot megfelelő méretűre vágjuk, ami megfelel a vezetőprofilok közötti távolságnak. Helyezze be a kész elemeket oldalról (34 db.) Azonnal egy nyílásba, majd a másikba. Annak érdekében, hogy a műanyag olyan legyen, mint egy szilárd konstrukció, a hátoldalon összeragasztjuk (a ragasztókat külön-külön, a tetején és az alján külön-külön, vagy egy tömör csíkkal ragasztjuk össze az egyes kötések teljes hosszában). A végső részlet a tollak díszítése, az Ön által választott más elemek.

Képernyőszerkezet telepítése

A szabványos 160, 180 cm méretű szereléshez a csavarokat csavarja be a műanyag hegedűkkel ellátott képernyőállványok alsó részébe, és ezeket a csavarokat a padló és a fürdőszoba közötti összekötő csavarral használja. Fontos részlet a víz bejutása a fürdő aljára. Ehhez egy egészségügyi szilikon van, amelyet egy különleges pisztollyal használnak a fürdés alatt a varratba, és tömítőanyagként működik.

A fürdőszobában nem csak feküdünk és pihenünk, hanem töröljük, mossuk meg a különféle tárgyakat, és rendszeresen tisztítsuk meg és töröljük le a tálat. Ez nem nagyon kényelmes ezt egy homályos képernyőn. Ezért hagyjon egy kis lejtős fülkét a láb alján a képernyő alján. Annak érdekében, hogy olyan szellőzést hozzon létre, amely gátolja a baktériumok és penészgombák fejlődését, a szakértők azt javasolják, hogy egy kis nyílást hagyjanak a fürdőszobában. Az ilyen fürdőképernyőnek más méretei és konfigurációi is vannak.

Corner fürdőszoba képernyő

Nem elég normális a sarok képernyő a fürdő alatt. Az ilyen típusú képernyők lehetnek statikusak és csúszósak. A tervezés útmutatókból és panelekből áll. A fő követelmény teljesítése - nedvességállóság, alumínium gyártáshoz, szerves üveg. A szög alakú fürdőkád alatt lévő képernyő a fáról is készíthető, amennyiben nedvességálló.

Annak érdekében, hogy üres képernyőt készítsen a sarokkád alatt, a legjobb a gipszkarton profilok használata. Ez az anyag leginkább a tál kontúrját alkotja. A csúszós kialakítású ajtókkal, mint egy szekrény, illeszkednek és műanyag. A szabványos méret 50-64 cm és 100 cm hosszú.

Zárja le a helyet a fürdő alatt különböző módon. Helyhez kötött, csúsztatható képernyők, függönyök, podiumok - mindez az emberi képzelet és a racionális gondolkodás gyümölcse. A tervezők, a tervezők minden évben fantasztikusan bővülnek. A legújabb anyagok és technológiák lehetővé teszik, hogy javítsa készségeit és széles körű tevékenységet biztosítson. A legfontosabb dolog - megérteni a fontosságát a szerkezeti szilárdság, és figyelembe veszi a sajátosságait a fürdőszoba.

Csúszó fürdőképernyő: fotó, videó, változatok, hogyan kell választani

Csúszó fürdőképernyő: fotó, videó, változatok, hogyan kell választani. A kád alatt lévő csúszda egy olyan kialakítás, amely két vagy több ajtót és egy vezetőkeretet tartalmaz. Az ilyen képernyő telepítése lehetővé teszi a vízvezeték felszerelésének díszítését, valamint a fürdőszobának a mentését és a törések esetén a csövekhez való hozzáférést. Az utolsó pont nagyon fontos a kis méretű apartmanok esetében.

A fürdőkád csúszkája lehetővé teszi a nem vonzó kommunikáció elrejtését és a háztartási vegyi anyagok további tárolóhelyének biztosítását.

A csúszó fürdőkádak előnyei és hátrányai

Tekintse meg a csúszó képernyők használatának legfőbb előnyeit a fürdőben:

 • a design telepítése meglehetősen egyszerű. Ezt bármely olyan személy végezheti el, aki nem rendelkezik különleges építési készségekkel és ismeretekkel;

A csúszda felszerelhető bármilyen típusú és méretű fürdőre

 • elfogadható költség. A mai napig az ilyen képernyők különböző anyagokból készülnek, így mindenki a megfelelő árkategóriában választhatja magának a terméket;
 • egyszerű és kényelmes szétszerelés, ha szükséges (pl.
 • olyan modellek széles választéka, amelyek nem csak színben, hanem tervezésben is különböznek egymástól.

Figyelj! Az ajtók, amelyek az oldalsó ajtó felé tolódnak, helyet takarítanak meg a szobában, ami előnye a kis lakásoknak.

A csúszómodell hiányosságai közül csak a plasztikai termékekkel kapcsolatban lehet megállapítani - az útmutatók gyenge ellenállása. A műanyag vezetők 2-4 éves használat után hajlamosak deformálódni, ami megnehezíti a szelepek mozgását.

A megvásárolt csúszó fürdőkádak előre gyártott és könnyen felszerelhetők

Csúszós kivitel

A csúszó szerkezetek vázának anyaga az ártól függően változhat. Ma már műanyagból vagy alumíniumból készült keretek találhatók. A legdrágább opciók görgős mechanizmussal vannak felszerelve. A műanyag opciók a legkisebb költségek, valamint a nedvesség ellenállása. A polimer keretek fő hátránya gyenge erő. Alumínium keretek, a műanyagtól eltérően, tartósabbak, de kevésbé ellenállnak a nedvességnek.

A különböző színek a keret első és második változatában rejlenek. De a szerkezet alumínium részeihez alkalmazott festék az idő múlásával hajlamos elmozdulni és hámozni.
A fürdőkádhoz használt görgős csúszós kialakítás mindenekelőtt a szekrényekhez használt. A hengereket rögzítik a panelre és nyitják a szárnyát a vezetők mentén. Ezek a panelek kényelmesek és esztétikusak, de drágábbak, mint egyszerű modellek.

A képernyők egyes verziói olyan polcokkal vannak felszerelve, amelyek háztartási vegyi anyagok tárolására szolgálnak, valamint egyéb különféle kiegészítők. Az ilyen típusú konstruktív megoldás jelentősen növeli a fürdőszoba funkcionalitását, különösen a kis méreteket. A fürdőkád alatti polcokon lévő képernyők költsége megegyezik azok funkcionalitásával.

A csúszda képernyőjének kialakítása a fürdő alatt

Csúszó fürdőképernyő: alkatrészek és alapvető tervezési jellemzők

A csúszó képernyők gyakran a következő szerkezeti elemeket tartalmazzák:

 • panelek vagy redőnyök, amelyek vázának műanyagból, alumíniumból és más fémekből készülnek;
 • kiegészítők;
 • telepítési utasításokat.

Hasznos információk! Néha csúszó képernyőket különféle anyagok díszítenek. A dekoráció legáltalánosabb eleme ebben az esetben a tükör. A tükör használata számos hátránnyal jár, többek között: nehéz karbantartás és nagyon gyenge erő (a tükörfelület gyakran megszakad).

A szakértők csak tükröző bevonattal rendelkező modellek használatát javasolják csak végső megoldásként. Például, amikor vizuálisan ki kell terjeszteni a fürdőszobát.

A képernyő megvásárlásakor fontos figyelembe venni a kötőelemek, a lábak, a csavarok és az útmutatók minőségét, mivel a teljes szerkezeti művelet időtartama ezen elemektől függ.

A design egyszerűsége és az ilyen modellek praktikussága nem befolyásolja funkcionalitását. Tekintse meg főbb funkcióit:

 • a kommunikáció védelme a víz beléptetésétől;
 • a kommunikáció és más tárgyak (dugattyú, háztartási vegyi anyagok) rejtegetése, amelyek a fürdőszobában belül szervetlenül néznek ki;
 • dekoratív.

Lehet vásárolni egy csúszó fürdő képernyőt minden épület hipermarket, valamint a piacon. A különböző modellek lehetővé teszik, hogy a megfelelő választás minden belső térre.

Különféle csúszós képernyők a fürdő alatt: 150 cm és 170 cm

Ezek a termékek kis méretű választékot tartalmaznak. A csúszó képernyők méretei a szoba méretétől és közvetlenül a fürdőtől függően változnak. Hosszúságon két lehetőség van a standard csúszó modellekre.

A minimális ajtók száma a csúszó képernyő egy fürdő 150 cm - két, és a maximum - négy azonban vannak kivételek. A kád alatt lévő képernyők magassága 506-560 milliméter. Szükség esetén ezt a számot állíthatja be. A magasságállítás egyszerű - lábak segítségével.

A fürdőkád képernyőméretének kiválasztásakor fontos figyelembe venni az összes elem hosszát és szélességét, például a lábakat, a sarkokat és az ajtókat.

Csúszó fürdőkád 170 cm

Ezek a hosszúságú modellek a leggyakoribbak. A 170 cm-es fürdőhöz tartozó csúszó képernyők 2-től 4-ig terjedő szárnyakkal rendelkeznek, amelyeket a szekrény mechanizmusához hasonló mechanizmus zár be. A kialakítás magassága 506-560 mm. 170 cm-es fürdőt vásárolhat szupermarketben vagy boltban.

Lehetőség van nagyobb hosszúságú termékek vásárlására, például 180 cm-es fürdőkádakra. Ha ezekre a termékekre a tervezési lehetőségek közül indulunk, itt 4 fő típus létezik:

 • egyszerű (műanyag szárny és alumínium keret);
 • multifunkcionális (az előző funkciókhoz hozzáadódik a méret beállítása);
 • termékek, amelyek keretek nélkül készülnek;
 • olyan termékek, amelyek eltakarják a fürdőszoba tálat.

A modern csúsztatható képernyők a textúrák és színek széles választékában szerepelnek.

Az egyszerű kialakításnak köszönhetően a saját fürdőszobájában csúsztatható. Az ilyen termékek fotói és árai megtekinthetők a gyártók katalógusában, ahol az épületek valós belső terekben való alkalmazását láthatja.

Műanyag fürdő képernyők

Az ezen anyagból készült modellek, mint már említettük, a leggyakoribbak. Ezek széles körben elterjedtek elfogadható költségük és egyéb pozitív tulajdonságaik miatt, beleértve:

 • gombafejlődéssel és -formákkal szembeni ellenálló képesség;
 • szélsőséges hőmérsékleti ellenállás;
 • a bomlási ellenállás.

A műanyag képernyők könnyűek, ezért a fürdő tartószerkezetén nem terhelik a további terhelés

A vízálló műanyag óriási előnyt jelent, és meghatározza annak előfordulását. A konstans páratartalom a fürdőszobában hátrányosan befolyásolja a forgácslap vagy MDF-ből készült termékeket. Idővel teljesen használhatatlanná válnak és cserére szorulnak. A műanyag viszont nem duzzad a nedvességtől, és ő sem fél a rothadástól. Ma az építőipari piacon különböző hosszúságú termékek - 120 és 180 cm között vannak. A kád alatt 150 cm-es csúszdák - könnyen felszerelhetők, mivel a hossza normál. Ugyanez vonatkozik a 170 cm-es kád alatt lévő csúszó képernyőkre is.

Figyelj! A polimer ajtók nem igényelnek egyéni gondozást - elegendő egy szokásos rongyot törölni. A cseppek és foltok a polimer anyagon nem olyan érzékelhetőek, mint például a tükörfelületen, ami szintén plusz.

Akril fürdõszekrények

Az akril csúszó panelek gyakran káddal vannak ellátva, amely ugyanabból az anyagból készült. A teljesítmény eredetiségében különböznek egymástól, és rendszerint az integrált panelekből állnak. Külön megvásárolhatóak, de ne felejtsük el, hogy csak az akril fürdők számára alkalmasak a szerelési funkciók miatt.

Ha lehetséges, akkor jobb, ha megvásárol egy csúszós képernyőt a fürdővel együtt, mivel ezáltal mindkét szerkezet kontúrjainak tökéletes illeszkedése érhető el.

Az akrilhüvely felszerelését bizonyos funkciók különböztetik meg, amelyekre figyelmet kell fordítani.

Fontolja meg, hogyan kell telepíteni a fürdőképernyőket az anyagból:

 • először meg kell találnia a képernyőn lévő központ közepét, és meg kell jelölnie egy jelölővel;
 • Továbbá szükséges, hogy a panel egy része a fürdőszobai tányér mögött legyen;
 • ebben a szakaszban a panel a fürdőbe kerül;
 • jelölt rögzítési pont, amely egybeessen az első jelzéssel;
 • a csavarokat csavarozzák;
 • az anyák rögzítik a sarkot, amely a panel rögzítéséhez szükséges;
 • lyukak vannak a kijelölt helyeken (fúró);
 • a kialakítást önbefogó csavarok rögzítik, amelyeket dugók segítségével maszkolnak.

Az akril építés megbízható és tartós. Ha követi a telepítési szabályokat, akkor több mint egy évig tart.

A formatervezett fogantyúval ellátott műanyag falak harmonikusan keverednek a fürdőszobába.

MDF csúszó panelek jellemzői

Az MDF egy olyan anyag, amelyet a faforgács préselésével készítenek. A fürdő nedvességtartalma miatt az MDF-képernyőket nedvességálló impregnálással készítik el. Az ilyen impregnálás speciális gyanták.

Az MDF-ből készült nedvességálló szerkezetek legfontosabb előnyei a gyakorlatiasság és a meglehetősen hosszú üzemidő. A polimerekhez hasonlóan ezeket a termékeket széles színválaszték jellemzi. Dekorációként különböző mintákat és mintákat alkalmaznak. A nedvességálló tulajdonságok fokozása érdekében az MDF lap felületét műanyag fóliákkal laminálják.

Ennek az anyagnak a fala meglehetősen nagy tömegű, ezért az útmutatók tartós fémekből készülnek. Az egyéb anyagokból készült képernyőkön az MDF konstrukciója abban különbözik, hogy gyakran 3 szárnyból áll. Ráadásul a középső szárny rögzített, az oldalsó ajtók pedig szekrényekhez hasonlóan nyitottak. Az MDF képernyők leggyakoribb méretei a fürdő alatt: 150, 160, 170, 180 cm.

Amikor MDF-ből egy csúszó szitát vásárol, fontos tisztázni, hogy az anyag nedvességálló-e

Csúsztatható üveg és tükör-modellek: növeljük a fürdőszobát

Az ilyen minták sokkal kevésbé használatosak, mint a műanyag. Ez annak köszönhető, hogy nagyon gyenge a mechanikai igénybevétellel szembeni ellenállása. Ezek azonban kiváló minőségűek, megjelenhetnek, és ellenállnak a nedvességnek is.

Az ilyen panelek méretei megfelelnek más anyagokból származó termékeknek. A legegyszerűbb módja a fürdőkád csúszdáinak megvásárlása 150 cm, de néha elég nehéz megtalálni a 180 cm-es fürdőkádat. Ebben az esetben sok cég foglalkozik egyedi panelek gyártásával.

Jó tanács! Azoknak az embereknek, akiknek a motorteljesítménye korlátozott, vannak olyan speciális csúszásgátló panelek, amelyek speciális karfákkal vannak felszerelve.

Az ilyen üveg üvegje lehet átlátszó vagy színezett. Ezzel szemben a szerkezet lehet fényes és matt is. Csakúgy, mint az üvegcsúszás-modellek különböző rajzokkal, mintákkal készülhetnek. Az ilyen képernyő háttérvilágítása nagyon hatásosnak tűnik.

A csúsztatható üvegek meglehetősen törékenyek, ezért az ilyen típusú konstrukció kiválasztásakor fontos, hogy olyan modellt vásároljon, amely speciális filmmel van felszerelve, amely károsodás esetén védi a szilánkoktól.

A termékek iránti kereslet - amelynek külső felületét tükör képviseli - meglehetősen stabil. Az ilyen elem, mint a tükör tökéletesen illeszkedik a fürdőszoba belsejébe, és lehetővé teszi, hogy vizuálisan bővítse a teret. És a tükörfelület a padló alatt a fürdőszoba lehetővé teszi, hogy adjunk egy szobában egy játék a fény.

A tükörelemek különböző szögekbe telepíthetők, valamint a mesterséges világításhoz. A kész formatervezés nagyon eredetinek és bemutathatónak tűnik. Ennek a lehetőségnek a mínuszai közül megjegyezheti: a panel törékenysége, a tükörfelület gondozásához kapcsolódó nehézségek.

Sliding Screen Design lehetőségek

Az ilyen típusú külső kiviteli panelek nagyon eltérőek lehetnek. Például a fotónyomtatással felszerelt modellek nagyon népszerűek. A fotónyomtatás kétféle lehet: rendszeres (2D) és térfogati (3D). Az utóbbi lehetőség a tér mélységének hatását hozza létre, ami nagyon stílusos és eredeti.

A minimalizmus stílusában díszített szobákban ajánlott monófikus opciók kiválasztása. A monokromatikus modellek külső felszínének szerkezete fényes és matt lehet.

A modern gyártók az ügyfelek számára kínálják a képek nyomtatását egy műanyag képernyőn, ami bármilyen stílusban díszíti a fürdőszobát

Nem csak a termékek paneljeit díszítik. A lábakat, amelyek támogatják, megkülönböztetik a rengeteg tervezési megoldások is. A költséges formaterveket lábakkal díszítették, antik díszítéssel. Ezeknek az elemeknek a formája nagyon különböző lehet - az egyszerű geometrikus formától az állatok lábáig.

Hogyan válasszunk egy csúszdát a fürdéshez?

Mielőtt egy csúszdákkal ellátott fürdőkád képernyőjét megvásárolná, három fő pontot kell figyelembe vennie, például:

A fenti paraméterek meghatározzák a telepítés bonyolultságát, könnyű használatát és a szerkezeti élettartamot. Mint már említettük, a fürdőkád leggyakoribb méretei: 150 és 170 cm, az anyagot és a formatervezést egyedileg választják ki, a tulajdonosok preferenciáitól és az adott helyiség jellemzőitől függően.

A modern csúsztatható képernyők olyan speciális funkciókkal rendelkeznek, amelyek lehetővé teszik, hogy ne zavarja a kommunikációt és állítsa be a szerkezet magasságát.

Ha nem akármilyen méretű akril fürdőt vásárol, ajánlott egy egyedi képernyő előrendelését. Ellenkező esetben a kívánt opció kiválasztása valószínűleg nem sikerül. A pénzügyek megtakarításához süket típusú terméket vásárolhat. Az ilyen modell kevésbé funkcionális, de alkalmas a kommunikáció védelmére.

Jó tanács! A funkció bővítéséhez gyakran vásárolnak összecsukható képernyőket a fürdőkád alatt. Az ilyen képernyők a legtöbb esetben speciális polcokkal vannak felszerelve. Azonban figyelembe kell venni a használható alapterületet, mivel egy összecsukható modell nem a legjobb választás egy szabványos, kompakt fürdőszoba számára.

Az alumíniumból készült panelkeret a legmegfelelőbb megoldás. A szakértők csak akkor használják a műanyag keretek használatát, ha a panel elhagyja ezt az anyagot is, ellenkező esetben a keret nem képes ellenállni a terhelésnek.

MDF-ről vagy forgácslapról készült képernyők, nem ajánlott megvásárolni, ha a fürdőszobában nincs jó szellőztető rendszer. A jó kipufogógáz-kommunikáció nem teszi lehetővé, hogy túlzott nedvesség maradjon a helyiségben.

A csúcsminőségű csúsztatható képernyők funkcionális részletekkel vannak felszerelve, amelyek nemcsak kényelmesen használják a tervezést, hanem szükség esetén méretüket is módosítják.

Kis fürdőszobák esetén csak a csúszásmentes kivitelezési modell alkalmas. Amikor ilyen képernyőt vásárol, figyelmet kell fordítania a következő tényezőkre:

 • a görgősmechanizmus hasznosíthatósága;
 • minőségi útmutató elemek;
 • könnyű szabályozni a lábak a termék magasságban.

Az ár a fürdő képernyők megtalálható az interneten a helyszíneken, amelyek eladják ezeket a termékeket. Rendszerint 170 cm-es fürdőhöz való tolatáshoz 2 és 5 ezer rubelt kell költeni.

Hogyan telepítheted a képernyőt a csúszdatermék fürdőjébe?

Az ilyen fürdőkád műanyagpanelének beszerelésének folyamata nem igényel különleges építési készségeket. Ennek a kialakításnak az elvégzéséhez gondosan tanulmányozni kell az alábbi utasításokat.

A szabványos csúszó képernyő telepítési utasításai

A műanyag képernyő algoritmus így néz ki:

 • Először meg kell találnia a panel közepét. Ehhez elegendő a szokásos építési szalag használata;
 • továbbá meg kell határozni azt a pontot, amely megfelel a fürdő oldala középpontjának;
 • a középpontokat jelzővel vagy ceruzával jelölték;
 • Ebben a szakaszban a panel tetejét oldalra kell vinni. Ennek a manipulációnak a végrehajtásához a terméket a fürdő közelében kell elhelyezni és 30-40 ° -os szögben dönteni;
 • ezután meg kell határozni a panel optimális helyzetét, és meg kell tenni a megfelelő jelölést a falon;
 • Továbbá az erősítő szerkezeti elemek rögzítettek, amelyek gyakran sarkokat használnak. A rögzítést a megjelölt vonalak mentén végezzük egy fúróval és dugós körömökkel. A 150 cm hosszúságú képernyők esetében elegendő egy keret megerősítése a kerület körül. A 170 cm-es fürdőkádok komolyabb megerősítést igényelnek, nevezetesen 1-2 köztes állványt. A 180 cm-es kád alatt lévő csúszó képernyők közbenső állványok beszereléséhez is szükségük van;
 • elég egyszerű a keret létrehozása a panelhez: szükséges a megfelelő hosszúságú méretek és vágott csíkok elvégzése egy fémprofilból. Az elemek csavarokkal vagy sarkokkal vannak összekötve;
 • a panelet olyan módon helyezzük el, hogy a kerethez vagy a fém sarokhoz közel helyezkedjen el, és csavarja le a lábakat (rögzítéshez);
 • ebben a szakaszban a panel keret a kerethez vagy fém sarkokhoz rögzítve van. Dekorációs elemeket rögzítenek;
 • a fürdő oldalának és a keret vázának közötti résen egy speciális tömítőanyaggal tölti meg, hogy megakadályozza a nedvesség belépését a szerkezet belsejébe.

A képernyõajtók behelyezése elõtt be kell szerelni és rögzíteni kell a vázszerkezetet

Jó tanács! A csúszó rendszer működésének megkönnyítése érdekében ajánlott a fogantyúkat a szórólapokhoz ragasztani.

Az öntöttvas fürdők a legegyszerűbbek. Ebben az esetben elegendő a csúszó szerkezet rögzítése a lábak segítségével (érdemes körültekintően figyelembe venni a 180 cm-es léptető lábak lábainak rögzítését). És amikor akril kádat árnyékolunk, akkor érdemes óvatosnak lenni, mert a lábak kicsavarása esetén fennáll annak veszélye, hogy felemelkedik. Ez annak köszönhető, hogy az akril tál súlya sokkal kisebb, mint az öntöttvas.

Csúszda a kád alatt a saját kezével

A csúszó panel önálló gyártása egyszerű folyamat. Szükség esetén folyamatos gipszkarton vagy MDF lapot készíthet. A fenti anyagokat nedvességállóságuk alapján kell kiválasztani. Egy anyaglap felhelyezése után a képernyő kerámia burkolólapokkal néz szembe. A csövek eléréséhez ebben a képernyőn megtekintési ablak (nyílás).

A csúszdatábla vázszerkezetének telepítési útmutatója megteheti

A csúszómodell némileg nehezebbé válik, de ha követi a cselekvés algoritmust, akkor semmi probléma nem állhat az ilyen design telepítésével. Az alábbiakban megnézzük, hogyan kell elvégezni egy csúszó képernyőt a W alakú profil használatával, valamint az ehhez szükséges anyagokkal.

Fontolja meg, milyen anyagokat kell felkészülnie arra, hogy a saját fürdőszobája alatt csúsztassa ki a képernyőjét:

 • sh alakú profil. Az anyaggyártási profil a szelepek anyagától függ. A leggyakrabban használt profilok alumínium vagy műanyag. Az ilyen profil szélessége nem lehet kevesebb, mint 20 mm és legfeljebb 24 mm;
 • csövek állványokhoz. A szakértők javasolják az acélcsövek használatát. A csőszakasznak körülbelül 10 mm-nek kell lennie.

Először a csövek végein végezzük el a szálat. A képernyőt speciális kötőelemekkel rögzítik. A tolóajtóknak olcsó és könnyen kezelhető műanyagból kell készülniük. Nagyon egyszerű a műanyag ajtók beszerzése: a polimerlapot darabokra kell vágni. Annak érdekében, hogy ne tévesszen meg a mérete, ajánlott minden mérést előre elvégezni és elvégezni a megfelelő jelölést. Ezután a kapott részeket össze kell ragasztani. Ehhez az átlátszó ragasztó a legalkalmasabb.

Csúsztatható szekrényajtó

Az algoritmus a következőképpen működik:

 1. Először a méréseket végezzük, és a fúró helyeket jelöljük.
 2. A szint jelöli azokat a pontokat, amelyeken a rögzítő elemek helyezkednek el.
 3. A vezetékekhez (felső és alsó) a W alakú fémprofilok hosszméretét kell mérni.
 4. A panel darabokra van vágva. Ily módon megkapják a szükséges méretű szárnyakat.
 5. Építsd a képernyőt.
 6. Telepítési terv távtartó rekeszekkel.

Figyelj! A W-alakú profil alapján készült képernyőnek vannak hátrányai. Ennek a kialakításnak a fő hátránya, hogy a profil nedvességnek ellenáll.

A dizájn tervezése - ízlés. Kívánt esetben különböző színű műanyag ajtókat készíthet, ragaszthatja a fogantyúkat a kényelem érdekében, és szerelje fel a szerkezetet polcokkal a háztartási vegyszerekhez.