Legfontosabb > Fürdő

Burkoló fürdőkád

A cserép kialakításakor sokan úgy döntenek, hogy átfedik a fürdőlapot. Ha mindent nagyon világos a fal és a padló burkolattal, némi árnyalatok vannak a képernyő telepítésében.

Burkolat - érdekes belső megoldás

A csempézett burkolat előnyei

A fürdőszoba alatti tér, különösen, ha a keretre van szerelve, messze a legvonzóbb megjelenéstől. Annak érdekében, hogy ne rontsák a drága javításokat, gyakran úgy döntenek, hogy ezt a helyet dekoratív képernyővel lezárják. A legtöbb esetben nincs kiút, kivéve a kád kárpitozását.

A megoldás előnyei:

 • a csempe tökéletesen illeszkedik a belső térbe, és nem fog kiosztani más szemben;
 • csak vigyázz rá;
 • száz százalékos környezetbarát;
 • higiénia;
 • dekoratív és praktikus.

A kerámia csempe ideális a befejeződéshez

A fürdőkád árnyalatai:

 • a csempe tégla, gipszkarton, nedvességálló rétegelt lemez vagy habblokkok alapjaira van szerelve;
 • a kialakítás ellenőrző nyílást és szellőzést biztosít;
 • jobb, ha a képernyőt ugyanabból az anyagból kell elhelyezni, mint a falat.

Tégla alap

Ennek az alapnak az előnyei a hő, a szerkezeti szilárdság, a megbízhatóság és a tartósság megtartása.

A téglát a közvetlen képernyők elrendezésében használják.

A fektetés a fürdő nyitott oldalain történik. Az alapot legalább 2 cm-re kell behelyezni az oldalról. Ez a sík vakolásához és a csempe beillesztéséhez szükséges, mert az oldalán át kell mennie. A téglák felső sorát nem csak egymás mellett ragasztják össze, hanem közvetlenül a fürdő szélével is.

Tégla alapzat burkoláshoz

Miután megszáradt a falazat, kezeljük gombaellenes szerrel, és alaposan előkészítsük. Következő a vakolat alapjai annak érdekében, hogy sima. Kis hibák és cseppek megengedettek, mivel a kerámia burkolólapok elhelyezésekor egyenetlenek.

gipszkarton

A téglafal alternatívája a GCR. Ráadásul ez az alap alacsony költséggel, a munkák végrehajtásának megkönnyítésével, az anyagok kisebb súlyával és a formák létrehozásának képességével. Az utolsó tényező különösen akkor releváns, ha egy akril kádat csempével csempézett.

A gipszkarton kizárólag nedvességállóságú. A lapokat a képernyő peremén elhelyezett profilok fém keretéhez csavarozzák. Mivel a csempe súlya jelentős, a szerkezetet további keresztirányú sínek erősítik meg.

A profilok telepítésének távolsága megegyezik a fürdő falának szintjével, vagyis a felső sáv közel áll a tálhoz az oldalak alatt.

A csempe csak nedvességálló HL-en belül marad

Miután felhelyezte a keret gipszkarton lapokat csavarozni. Feltétlenül és alapozva is ajánlott őket kezelni. Opcionálisan csatolja a serpyanka hálót.

Styling szabályok

Hogyan kell megfelelően csempézni a fürdőt a saját kezével:

 1. Kezelje az alapfelületet fertőtlenítőszerrel a penész és a penész ellen.
 2. Alaposan futtassa a durva képernyőt.
 3. Végezze el a jelölést az elrendezés szerint.
 4. Illessze a csempe a vízbe, és oldjon fel egy kevés ragasztót.
 5. Alkalmazza az oldatot a képernyő területére 3-4 csempe felhúzására, vagyis legfeljebb 1 m2 területre. Illesszük egy fogazott simítóval.
 6. Indítsa el a legfontosabb helyet az egész csempével. Ne feledje, hogy a fürdőkád és a fal burkolatának illeszkedése ideálisan illeszkedik, ezért kezdjen el a második sorból alulról.
 7. Vágja le a hiányzó darabokat, és telepítse őket. Ez a csempe jobb a legkevésbé látható helyen elhelyezni.

A folyamat során ne felejtsd el, hogy kopogtatsz, ellenőrizd a falazottság szintjét és tedd ugyanazokat a varratokat.

A fürdőkád kerete és a vízvezeték szerelése előtt készítsen

Végső szakasz

Távolítsa el a kereszteződést a csempék között. Készítsen elő egy hasonló színű simító keveréket, mint a falaknál. A gumi spatulát használva mindegyik kötéshez kis mennyiségű gittöt kell felhordani, és dörzsölni, hogy összehangolják az ízület és a csempe közötti szintet. Távolítsa el a felesleget A csempe nedves szivaccsal mossa le a habarcsot.

A sarkoknál olyan helyeken, ahol a képernyő illeszkedik a fürdőszobába, a padlóba és a falakba, valamint a szellőzés és a nyílás közelében, további feldolgozást végez szilikon tömítőanyaggal, védi az ízületeket a nedvességtől és a mikrobáktól a beléptetés során.

Végső szakasz - fugázás

A csempefürdő alatt a képernyő készen áll. Maga nem is olyan nehéz. De ezt nem szabad elfelejtenünk, mivel minden felület megelőző intézkedéseket igényel.

Care Tips

Működés közben a fürdőszobában lévő képernyő folyamatosan nedvességnek, hőmérsékletváltozásoknak, rezgéseknek és ütéseknek van kitéve. Mindez hatással lesz a lefedettség állapotára. Először figyeljen a varratokra és varratokra. Még minőségi kivitelben is, előbb vagy utóbb gomba alakul ki. Az elterjedésének megakadályozása érdekében időről időre megelőző tisztítást végezzen és megújítsa a fertőtlenítő impregnáló réteget. Helyezzen be egy újat az összeomlott vagy tisztított habarcs helyére.

A ragyogás és a vízkő elleni védelem érdekében rendszeresen távolítsa el a vízcseppeket a képernyőn és dörzsölje csempe vagy üvegápoló szerrel. Ezen ajánlások végrehajtásával a munka nem lesz hiábavaló. Egy kézzel készített képernyő díszíti a fürdőszobát.

Hogyan csempézzed magad egy fürdőt - az öntanított mesterek utasításait

A falak és padlóburkolatok homlokzata a vízparaméterek sok lakástulajdonos és magánházak elfogadásához csempékkel történik. A szakértők javasolják, hogy díszítse ezt az anyagot és a nagyon tálat az úszáshoz. Ezután a teljes fürdőszoba kialakítása valóban teljes és harmonikus lesz. A fürdőlap burkolatának megteremtéséhez speciális képernyőt kell létrehoznia. A kerámiatermékek rögzítéséhez megbízható alapot jelent.

A fürdőszoba alatti terek (területek az oldalától a padlóig) megfelelő formatervezést igényelnek. Általában műanyag panelekkel vagy csempékkel van ellátva. Az egyes termékek kiválasztása attól függ, hogy milyen anyagot használt a fürdőszoba befejezéséhez és a lakás tervezési jellemzőihez.

A kerámia csempe szokatlan design kialakításához szinte minden fürdőszobában. A következő előnyökkel rendelkezik:

 • rendkívül dekoratív és gyakorlatias;
 • abszolút higiénia, környezeti tisztaság;
 • az egyszerű gondozás;
 • tartósság.

Lehetőség van a csempe faházakba történő beépítésére (a mosdószobák díszítésére szolgáló műanyag panelek nem kívánatosak). A csempe különböző színekben és méretekben kapható. A fürdő felé nézve ajánlatos közepes geometriai paraméterekkel rendelkező termékeket választani.

Ha nagyméretű burkolatelemeket használ, akkor azokat le kell vágni. Ez növeli a munka költségét.

A betűk díszítése kerámia mozaik segítségével történhet. Az ilyen kis termékek ideálisak kis kádak és zuhanyzók készítésére. Igaz, nem olcsóak. Igen, és gyűjtsön egy minta "mikroszkopikus" részeket, majd rögzítse őket a képernyőre, egyáltalán nem könnyű.

A műanyag panelek lényegesen olcsóbbak, mint a cserép. De csak olyan fürdőszobákban használják őket, amelyek falai azonos anyagúak. Más esetekben jobb a csempe a fürdő, így a tökéletes belső egy higiénés szobában.

A csempe alapja különböző anyagokból készült. A leggyakrabban használt:

 • nyelv és horony lemezek;
 • tégla;
 • nedvességálló rétegelt lemez vagy gipszkarton lemezek (GCR).

A képernyő kialakításakor kötelező egy kis nyílás - egy ellenőrző nyílás. Lehetővé teszi a csövek csere cseréjét a fürdőszobában.

A csempebeállítás legolcsóbb alapja gipszkartonból készül, amelyek nagyon ellenállnak a nedvességnek (zöld termékek). Segítségükkel könnyű, hogy bármilyen konfigurációval könnyű, de elég erős keret álljon rendelkezésre, ami fontos, ha egy szokatlan alakú betűt szeretnénk megnevezni. A gipszkarton építése önmagát teszi:

 • A padló és a falak körül a fürdő peremén belül öblítse le az oldalán jelöléseket végezni.
 • Minden oldalról fából készült fadobozok készülnek, amelyekből kerámia burkolólapokat terveznek felszerelni. A keresztmetszete 4x4 cm.
 • A kapott bázis gondosan kiegyenlített és a padlóhoz és a falfelülethez rögzített csappantyúk vannak.
 • Termesztett nedvességálló gipszkarton. A méretük 20 mm-rel kevesebb, mint a kád magassága (a lapok behelyezésekor 10 mm-es rést hagy a betét és a padló oldalán).
 • A gipszkarton rögzítve van a csontvázon, amelyet öncsavarró csavarok készítenek. 12-15 cm-en csavarják.
 • A műanyag ellenőrző nyílás alatt lévő nyílást kivágják a jelzett területen.

A gipszkarton és a falak közötti kötéseket egy serpyanka szalaggal ragasztják. A keret kerületén és a bal oldali réseken levő varratokat tömítőanyaggal töltötték. Az elkészített szitát egy primer akril kompozícióval kezeljük.

A téglából készült ablakokat ritkán állítják fel. Az ilyen anyagokkal való munka nehézsége miatt nehéz. Azonban a kivételes megbízhatóság és tartósság jellemzi, amelyet a hő megőrzése jellemez.

Az ilyen válaszfalak létrehozásához 6 rész homokból és 1 rész cementből (az M300 vagy M200 márkát) kell elkészíteni. A fektetési termékek a betűk nyílt oldalán kerülnek végrehajtásra.

A téglaszekrényt úgy kell elhelyezni, hogy a kád oldala kb. 20 mm-rel kiemelkedjen. Ezeket a millimétereket a felhasznált felületi minőségi kiegyenlítéshez és a burkolólapok megbízható szereléséhez kell elvégezni.

A felső sorba tartozó termékeket a fürdő oldalához kell erősíteni. Ebből a célból csempe ragasztót használnak. Gombaellenes összetételt alkalmaznak a kész falra, alapozva, vakolva. Ha az ilyen feldolgozás után a kis magassági cseppek és a hibák megmaradnak, akkor a struktúra felé fordulnak.

A téglák helyett könnyebb szilikátot vagy gipsz-nyelvbetéteket használnak a képernyő létrehozásához. Kényelmes 8 cm-es termékekkel dolgozni, amelyek lehetővé teszik, hogy olyan megbízható struktúrákat építsenek fel, amelyek problémamentesen képesek ellenállni a csempe súlyának.

A leírt blokkok vágása fémfűrész. Maguk között a válaszfal egyes részei gipszkartonhoz vagy ragasztóanyaghoz kapcsolódnak. Az építményt a falakhoz rögzítik, tüskékkel és acél konzolokkal.

Ha az otthoni mester nem akar szilárd alapot készíteni a befejező anyag felszereléséhez, megpróbálhat egy panelet szétszerelni. A létrehozás:

 • orientált szálas tábla (OSB) - többrétegű termékek vékony chipekből (faforgács), amelyeket bórsavat, szintetikus viaszt és gyantát tartalmazó keverékkel ragasztanak;
 • léc rész 2x4 cm;
 • állítható bútor lábak.

Egy darabot levágnak az egész lapról. A vágott lapnak teljesen be kell zárnia a betűtípust. A magasság 50 mm-rel kisebb, mint a kád mérete. Ezután az OSB síneken töltöttek. Bútorlábak csatlakoznak hozzájuk.

A képernyő készen áll. Ragasztják a csempe rajta, és beteszik a betűtípushoz, beállítva a panel felső szélének helyét (a tálat a lehető legközelebb kell elhelyezni a vízkezeléshez).

A felépítés után a partíció folytatódik a munka végső szakaszába. A képernyő befejezése egyszerű algoritmussal történik. Először a csempe típusával és elrendezésével kell meghatározni. Az esetek többségében a kádfelületek csempékből készültek, amelyeket az egészségügyi helyiség falainak díszítésére használták.

Ideális megjelenés akkor jelentkezik, amikor az alap alapzatának magassága és szélessége a felhasznált kerámiatermékek geometriai méreteinek többszöröse. Ebben az esetben az utóbbi kijelzése elemi. Más esetekben vágja le a szerelt anyagot. A csempék darabolását a legszembetűnőbb helyeken lévő sorokban kell elhelyezni.

Kívánatos "elrejteni" egy vízszintes vonalat egy nem integrált csempe a fürdőszoba alatti tér alján. Akkor szinte lehetetlen látni.

A függőleges sor egy nem feltűnő sarokban vagy kettőben egyszerre történik. Az első módszer alkalmas olyan esetekre, amikor a fennmaradó hézag nagyobb, mint az egész csempe szélessége, a második pedig elég kicsi.

A saját kezével a betűtípussal szemben több lépcsőben kerül sor. Minőségileg lezárja a képernyőt, ez az algoritmus szerint egyszerű:

 • A csempe ragasztóját hígítjuk. Hasonló készítményeket száraz porként értékesítünk. A gyártó utasításai szerint hozzá kell adni a szükséges mennyiségű vizet. A kapott keveréket alaposan kevertetjük.
 • Az elkészített készítményt a képernyő egy kis területére helyezzük és finoman szóródott simítóval szórjuk át. A teljes septum bevonása egyszerre nincs értelme, mivel a rögzítő vegyület gyorsan megemészti.
 • Cserépet vesznek fel, ragasztással kezelt területre, majd a felületre nyomják.
 • Hasonlóképpen a fennmaradó kerámiatestek fel vannak szerelve.

Miután az egész képernyőt nézte, várjon 2-3 napot. Ezalatt a befejező anyag szorosan csatlakozik az alaphoz.

A fugázás folyamatban van. Az eljárás rendkívül fontos. Ez garantálja a bőr maximális feszességét, és ezáltal az utóbbi tartósságát. Egyes szakértők tanácsot adnak a csempék és a szilikon víztaszító vegyület közötti ízületek további feldolgozására.

Hogyan készítsünk egy képernyőt a csempefürdő alatt: a készülékek lehetőségei és módszerei

A fürdőszobában egy dekoratív panel a fürdőszobában kész megjelenést kölcsönöz. Kivitelezéséhez műanyag vagy akril szerkezetet választhat. Azonban sokba kerülnek, különösen akkor, ha a tál nem szabványos.

Kedvezőbb lesz, ha személyesen készítené ezt a képernyőt egy speciálisan elkészített kerethez ragasztott csempefürdőben.

Miért készíts egy képernyőt a fürdőszobában?

A falak és a padló a fürdőszobában csempézett, és a vízvezeték telepítve van a helyén, és csatlakozik a kommunikációhoz. Minden jól néz ki. Az egyetlen probléma, amely megrongálja a nézetet, a fürdőszoba alatt lévő helyiség oldalról lefelé.

Annak érdekében, hogy a szoba belseje harmonikus és teljes legyen, szükséges, hogy valahogy lezárja a fürdőt és a hozzá kapcsolódó csöveket.

Ha a fürdőszobába akril vagy műanyag készült, akkor a legtöbb esetben elég tisztességesnek tűnik. Az öntöttvas vagy acéltermékek ellenben nem biztatóak. Ki kell díszíteni kívül, különben a fürdőszoba nem tűnik túl finomnak.

Gyakran háziasszonyok a fürdőszobában tárolják tisztítószereket és egyéb szükséges háztartási cikkeket. Mindez, mint a kommunikáció, kívánatos a dekoratív képernyővel való bezáráshoz.

Egy ilyen képernyő nagyszerű módja annak, hogy elrejtse a külső és nem túl szép megjelenést. Mindezek a tégelyek, injekciós üvegek, rongyok és csövek mögött biztonságban elrejtik az emberek látványát.

Ha a fürdőszoba csempézett, akkor a fürdőszobában lévő képernyőt is javasoljuk elkészíteni. Így a szoba kialakítása egyetlen befejezett stílusban rendezhető.

A legfontosabb dolog a dekoráció telepítésekor nem elfelejteni a kommunikációhoz való hozzáférés szükségességét. A képernyőn olyan sraffozásra van szükség, amelyen keresztül szivárgás esetén a csövekre a javításhoz juthat.

Lehetséges díszítő lehetőségek

A fürdők alakban, anyagkínálatban és funkcionalitásban változhatnak. De az a mód, ahogyan a csempe alatt helyet lehet kialakítani, minden esetben ugyanaz. Megfelelő alapot kell létrehozni a csempe számára, majd ragasztani kell az összes szabálynak megfelelően, és törölni kell a varratokat.

Szerkezetileg a fürdőszoba alatti képernyők lehetnek:

 • csúszó vagy csuklós ajtókkal;
 • eltávolítható vagy tőke;
 • behúzható fiókokkal vagy anélkül;
 • süket és a lábfej alsó résszel.

A legegyszerűbb módja a cserépnek - a fürdő oldalán. Használatakor nem kell energiát fogyasztania az új él gondos igazításával. Elég, ha a kád felső sorát a fürdőkád oldalára helyezzük, vagy függőlegesen öblítjük meg. Ezenkívül könnyebb lesz a keret és a durva felület a kerámiák ragasztására ebben az esetben is.

Ha úgy döntenek, hogy kerámia burkolatot használnak a fürdőszoba alatti fülke felé, akkor a legegyszerűbb módja annak, hogy szilárd, tömör képernyőt rajzoljon fel. Elakadásokkal és szivárgásokkal azonban nem teszi lehetővé a kommunikációhoz való hozzáférést. Meg kell törni, majd újra kell díszíteni mindent. Ezt a döntést nehezen lehet átgondolni.

Több praktikus lehetőség egy revíziós ajtóval vagy ablakkal. Az ilyen képernyő eszközén technológiai nyílást biztosítanak, amelyet egy műanyag nyílással vagy egy cserélhető lapkal lezárnak. Kiderül, és bemutatható és praktikus.

A csúszós vagy lengő szárnyas lapok rendkívül nehéz. A csempe ragasztásához erős és torzítás nélkül kell ragasztani. És az ajtólapok nyitása és zárása esetén ez nem lehetséges. A csempe elkerülhetetlenül le fog esni egy ilyen felületről.

A fürdőt gyakran használják a csecsemők és mosodák fürdőzéséhez. Állandóan mellette. Ha a fülke nem a padlón történik, vagy a képernyő nem lejt le a tál széléről, akkor nincs helye a lábaknak ebben a helyzetben.

A mellette álló fekvésnek mélyebbre kell hajolnia, és túl nagyra kell szorítania a hátát. A fürdő díszítésekor győződjön meg róla, hogy a lábfejet befogja.

A fazekasság megválasztása a panel alatt

A kerámia üvegezésű csempe vízálló és tartós. Könnyen karbantartható és telepíthető. Az egyetlen hátránya az üvegezett réteg törékenysége, könnyű feltörni, amikor eltalálják. De ha nem dobja nehéz tárgyakat a csempe, akkor ez a probléma nem olyan sürgető és jelentős.

A legtöbb fürdő mérete szerény. Az alatta lévő helyet díszítő csempe ajánlott kis vagy közepes méretűre választani. Nagy lemezeket kell vágni, és ezek a felesleges maradékok és potenciális veszteségek a máz repedéséből, ha gondosan vágják.

A képernyő burkolatához is használhatja a mozaikot. Azonban a kis elemek mintázatának elterjesztése hosszú és fáradságos. Könnyebb választani a kész mozaikmodulokat üvegszálas háló lapok formájában, amelyek már ragasztottak. Csak a gipszkartonból vagy téglából készült válaszfalra kell vágni és rögzíteni.

A csempe alapjainak kialakítása

A csempe a fürdőszoba alá ragasztva lehet a gipszkarton, a tégla vagy a nyelv és a horony lapokból. Mindhárom lehetőség elfogadható.

De a téglafal súlyosan sokat mér, ezért csak végső megoldásként használható fel. Jobb elkerülni a felesleges terhet a padlón egy fél hosszú és fél méter magas téglából álló válaszfalról.

1. módszer: Gipszkarton lapok a kereten

A durva alap a csempe alatt gyorsan és ésszerűen könnyű a gipszkarton. Ehhez össze kell állítani a kívánt konfigurációjú rudakat vagy fémprofilokat, majd azt gipszkarton lapokkal kell felhúzni. Ezenkívül, ha a keretet össze kell szerelni, az antiszeptikumokkal kell áztatni.

A legfontosabb dolog - gipszkarton beépítéséhez a fürdőszobában csak nedvességálló márkákat (GKLV) szabad használni, zöld árnyalattal. Ez az anyag nem rothad, és nem képez formát. Erős, tartós, és nem duzzad a vízből, amely leesett rajta.

Nem ajánlott a szokásos HL vagy fából préselt lemezek laminálás nélküli használata a fürdőszobában állandó páratartalmával.

A csempézés alatt lévő aljzat a következőképpen történik:

 1. A jelölések a kád peremén, a falakon és a padlólapon oldalra vannak állítva.
 2. Szerelt, megbízható keret minden oldalra, befejezve.
 3. A keretszerkezet szintetizált és padló alatti padlóval és falakkal van rögzítve.
 4. A gipszkarton lapokat kivágják, figyelembe véve a nyílások kilépését a centiméterben a padlón és a fürdő oldalán, majd tömítőanyaggal töltik fel.
 5. A gipszkarton 10-15 cm-es lépésekben csavarokkal van rögzítve a kerethez.
 6. Az ellenőrzés helyett egy lyukat vágnak a műanyag nyílás alatt.
 7. A gipszkarton csuklóinak a falakra való varrásait egy serpyanka ragasztja.
 8. A gipszkarton kerületének körüli csatlakozások tömítőanyaggal vannak bevonva, és a lapok nagyon felületét akril alapozó fedezi.

A gipszkarton rögzítéséhez nem szükséges a csavarokat meghúzni, ez a lap károsodás helyének elpusztításához vezethet. És a kötőelemeknek rövidnek kell lenniük, nehogy véletlenül károsítsák a fürdő oldalát.

Az ellenőrző nyílás a csempe matricák után kerül telepítésre, a képernyő végső kialakításával a fürdőszoba alatt. Annak érdekében, hogy elég normális folyékony körmöket rögzítsen.

Keretszereléskor összeszerelő hab felhasználható. Ez lesz ragasztva a külső oldalán a fürdő, gipszkarton és profil vagy rudak, így összekapcsolja őket egy egységes szerkezetbe. Csak azt kell biztosítani, hogy ne kinyújtsa a fürdő alatt kialakított partíció egyes elemeit, különben a képernyő kanyarodik.

De a verzió a keret, majd a bélés rögzítés nélkül a tüskék. Ehelyett egy egészségügyi betétet alkalmaztak a profil rögzítésére. A munkához a következő anyagok szükségesek:

Hogyan készítsünk egy képernyőt a csempefürdő alatt?

Miután a javítás a zuhanyzóban zajlott, egy új vízvezeték került felszerelésre és a padló le van helyezve, továbbhaladhat a helyiség elrendezésére. Az utolsó érintés a csempefürdő alatt található képernyő. Ez nemcsak kiegészíti a belső térséget, hanem rávilágít a rongyos helyekre a fürdőszobába, elfedi a kommunikációt. Ezenkívül a partíció lehetővé teszi a tisztítószerek és berendezések elrejtését a kíváncsiskodó szemek elől.

A csempe alatt lévő fürdőszobai ablak a készenlétet adja. Ráadásul, ha vannak állatok a házban, ez a design jó akadályt jelent a kellemetlen helyzetek elkerülése érdekében. Általában, ha a padlólapot egy csempe burkolattal látja el, a válaszfal ugyanazzal az anyaggal is elkészül, bár kivételek lehetségesek. Napjainkban a saját kezű képernyő használata valósággá válik, de tudnia kell hogyan!

Általános ajánlások

Jelenleg a kádak gyártói olyan termékeket állítanak elő, amelyek látható megjelenésűek és nagy teljesítményűek. A fürdő felületét gyakran speciális réteggel - zománc borítja. Általában fehér színű, de más színekben is eltérhet. Emellett a vízvezeték képe kiegészíti azokat a lábakat, amelyek a padló fölé támaszkodnak. Ez a terület aggodalomra ad okot.

Ezt a szakadékot egy speciális partícióval - a fürdőszobai képernyővel lehet lezárni. Ez a módszer nemcsak elrejteni a megjeleníthetetlen megjelenést, hanem a fürdő kellemetlen megjelenését is, ha ez így van. Külön meg kell jegyezni, hogy a design harmonikusan néz ki a környező belső térrel, mivel ugyanabban a stílusban történik, ugyanazzal az anyaggal, például kerámiával.

faj

A modern technológiának köszönhetően viszonylag rövid időn belül saját kezűleg készíthetünk fürdőszobákat a csempeből. Ezenkívül a tervezési lehetőségek meglehetősen nagyszámúak. A legfontosabb dolog kiválasztani azt a helyet, amely megfelel a szoba megjelenésében és funkcionalitásában, azaz a fürdőszobában.

Az alagsori válaszfalak a következő típusok szerint vannak felosztva:

 • süket;
 • lábfejjel;
 • csúszó;
 • egy revíziós lyukkal.

Süket vagy tőke modellek

A termék további elemek nélkül. Ezek a képernyők a kád alatt a csempe alatt a saját kezüket a legkönnyebb. Különböző részek hiányában a partíció működését egyszerűség is megkülönbözteti. A modell középpontjában egy sima keret áll rendelkezésre monolit anyagból, például gipszkartonból vagy téglából. Az egész felület csempével van díszítve, elrejtve a vonalak és a kommunikáció közötti távolságot.

Minden előnye, hogy ezt a befejező eljárást nagyon ritkán alkalmazzák a gyakorlatban. Először is ez azért van így, mert a szivárgás esetére a szennyvízcsatorna azonnali hozzáférése nem lehetséges. Ezért szükséges lesz a téglafal szétszerelése, majd összeszerelése, ami jelentős pénzügyi és fizikai költségeket igényel. Így egy üres képernyő legjobban felszerelhető, nincs más lehetőség.

Revision Hole Products

A képernyő egy kissé módosított típusú süketszeptum. A fő különbség technológiai lyukak - az ajtó vagy az ablak jelenléte. Ez a lehetőség sokkal praktikusabb, mint az előző. A revíziós nyílás lehetővé teszi a fürdőszobában található kommunikációhoz való hozzáférést. Teljesen fel lehet használni a szennyvízcsatorna rendszerének ellenőrzésére vagy javítására. Az ablakot gyakran fedik le, de lehet, hogy nyitva marad.

Csúsztatható kivitel

A következő fürdőszoba képernyős modellt a kommunikációs rendszerekhez való hozzáférés jellemzi. Amikor a kezével a csempe felé néz, a design túlságosan terjedelmes lesz, ezért ajánlott a műanyag javára választani. Ráadásul a kerámiák folyamatosan hatnak a csúszó kereten lévő tömegükre, ami csökkenti hasznos élettartamát. Így a csempe nagyon ritkán használatos, mint egy csúszó képernyő.

Lábnyílások

A legjobb, ha egy saját kezű képernyőt készítesz a lábak niche-jével. Ezt a kialakítást magas funkcionalitás jellemzi, anélkül, hogy veszélyeztetné a többi paramétert. Általában a fürdőt nem csak fürdőhelyként használják, hanem ruhák mosásához, kisállat mosásához, kisgyermekek fürdéséhez vagy más dolgokhoz. Mindez túlzott feszültséget igényel, mivel a vízvezetékhez közel kell állnia.

Ez azonban általában nem lehetséges, ha egy tipikus fürdőképernyőt használnak, ami miatt tovább kell hajlítani. A terhelés a gerincen ezután jelentősen nő, ami további stresszt és kényelmetlenséget okoz. Ezért a kilépés ez a helyzet a nők számára. A struktúra közepén vagy egy másik kényelmes helyen, valamint a képernyő teljes hosszában helyezkedhet el.

A gipszkartontól függetlenül építjük a képernyőt

Annak érdekében, hogy világos példa legyen arra, hogyan lehet összeállítani a képernyőt a saját kezével, elemeznie kell a cselekvési mechanizmust a gipszkarton építésének példáján. Ehhez kerámia díszítésű keretet kell készíteni. Ezenkívül különböző építőanyagok segítségével meg kell teremteni az alapítványt. Gyakran javasoljuk, hogy használjon nyelvi és horonylapokat vagy nedvességálló gipszkartonokat. A szerkezet fából készült gerendákból vagy fém profilokból készül. szakaszból áll:

 1. A jelölést alkalmazzák. A falhoz és a padlóhoz közeli sarkok a szokásos vízszintes és vízszintes vonalúak. Ezután egyes szegmensekké alakulnak.

bélés

Díszítő fürdő kerámiák történik összeállítása után a képernyő a gipszkarton. Ez lehetővé teszi, hogy könnyedén elvégezhesse az illetékes csempe burkolást, figyelembe véve a lefedettség minden lehetséges lehetőségét. A termék felületére csempeburkolatot szokásos cserépragasztóval végzünk, azonban a kényelem érdekében használhatunk folyékony szöget. A kerámia elemek megfelelő felszereléséhez a következő ajánlásokat kell követnie:

 • A bal felső sarokban meg kell ragasztani az első lapkát, kiegyenlítve.
 • Speciális elemek - műanyag kereszthornyok segítségével - a csempézett termékek közötti rés szabályozható.
 • Miután befejezte az előző lépéseket, ragassza be az ízületeket.
 • A rendelkezésre álló képernyő ajtót is alkalmazni kell a csempe.

Ezek az ajánlások segítenek a vetített vizet a zuhanyzóban a saját kezükben megbízhatóan és hatékonyan használni. Napjainkban szinte mindenki önállóan elvégezheti a tetőcserepek bármelyik típusának befejeződését a normál termékekből a lábtartókhoz tervezett mintákhoz. A védőkeret lehetővé teszi, hogy elrejtse a csúnya helyet az elhelyezett kommunikációval, miközben nem akadályozza meg őket a vészhelyzet esetén.

Hogyan csempézzünk egy fürdőt: a technológia és a munka jellemzői

A csempe a legmegbízhatóbb, egyszerűen tisztítható és higiénikus anyag, melyet szinte egyetemlegesen használnak a falak és a fürdőszoba padlója felé nézve. Ezenkívül a csempe számos más célra felhasználható - például a fürdőszoba alatti nyílt teret könnyedén kinyomhatják, akár szakember segítség nélkül is. Így folytatódik a beszélgetés ebben a cikkben, amelyben a vannaja.net-szel közösen foglalkozunk azzal a kérdéssel, hogy hogyan lehet egy fürdőt csempézni - részletesen tanulmányozni fogjuk ezt a technológiát, és különös figyelmet fordítunk a folyamat finomságaira és árnyalataira.

Hogyan kell csinálni egy csempézett fürdőt a saját kezével?

Hogyan készítsünk egy fürdőlapot: előkészítsük a cserép alapozását

Természetesen a padlóburkolatot nem szabad a levegőbe csempészni, ezért először meg kell oldania a problémát az alapozással, amelyet később csempézni kell. Kétféle anyagból - blokkból (pl. Tégla vagy gőzbeton) és gipszkartonból készülhet. Megjegyzendő, hogy mindkettő lehetővé teszi, hogy megalapozza a csempe alapjait bármilyen formájú, méretű és konfiguráló fürdők számára - a legfontosabb dolog az, hogy hogyan kell helyesen, megbízhatóan és sok éven keresztül megtenni. Mindkét megoldást vegye figyelembe, hogy megoldja azt a kérdést, hogy miként lehet a képernyőt a csempefürdő alatt készíteni, vagy inkább a burkolólemez alapja.

 1. A falazás megbízható és olcsó alap. Talán ez a legegyszerűbb az összes rendelkezésre álló módja annak, hogy a bázis a fürdőszoba alatt a csempe. Mindenki téglát rakhat - a szépségre nincs szükség itt, elegendő egy többé-kevésbé egyenletes felületet készíteni. A kisebb görbületeket könnyedén korrigálhatjuk a csemperagasztó mennyiségének növelésével vagy csökkentésével. Ezzel a módszerrel a csempe alapjainak létrehozásához két dolog fontos lehet: először is a kád és a téglafal külső szélétől való távolság ellenőrzése (1 cm-es hézagot kell biztosítani a szint között), másodszor, gondoskodni kell a szellőzésről a fürdőszoba alatti terek és a szifonhoz való hozzáférés. A bal és a jobb oldalon, alul, kis lyukakat kell hagyni - ahol a szifon van elhelyezve, a lyuknak legalább 150x150 mm méretűnek kell lennie, másrészt egy kisebb lyukkal juthat el. Miután egy csempe felé nézték, egy ellenőrző nyílást szereltek be egy lyukba (igyekezzen alaposan kiszámítani durva méretét), a másik pedig szellőzőrácskal zárva. Itt, elvben, és minden, 2-3 nap elteltével, amikor a megoldás száraz, akkor lépjen a végső szemben a fürdőlap. Csak egy dolgot adok hozzá - egy ilyen tégla segítségével létrehozhat egy bázist a sarokkád felé, amely általában egy lekerekített élű él.

Tile Bath képernyő

Gipszkarton fürdő képernyő kép

Úgy tűnik, hogy kitalálta az alapot, most csak a csempézés finomságait és árnyalatait határozza meg.

Hogyan készítsünk egy képernyőt a gipszkarton fürdője alatt és csempézzük, lásd a videót.

Gipszkarton falvédő: alaplemez

Még a kád alatt egy szőnyegre helyezett kezdő kagyló sem lesz gond - gyakorlatilag nincsenek árnyalatok és árnyalatok. A sima felület egyszerűen csempével csiszolódik, még akkor is, ha enyhe kerekítéssel rendelkezik. Minden úgy dönti el, hogy képes-e használni az építési szintet - a csempéket egyértelműen függőlegesen kell elhelyezni, beilleszteni a kereszteződést és a trükket elvégezni. Nos, általában, ha beszélünk arról a sajátosságokról, hogyan lehet megoldani a fürdőkád csempével való lezárásának kérdését, itt kiemeljük a következő pontokat.

 • A csempeburkolatok varrásainak egyértelműen illeszkedniük kell a falakon lévő varratokhoz. Ezért kell elindítanod a csempéket nem a padlóról, hanem a második sorból. Az önfúró csavarokhoz az egyik falról a másik varrásáig a profilhoz rögzítenek egy profilt, amely a csempe alapjául szolgál - ezen a profilon az "első" sort is elhelyezzük.
 • A szilárd csempe elhelyezésének azon oldalán kell lennie, hogy az összes vízvezeték szerelvény beszerelése után nyitva maradjon - vágás, és a legszembetűnőbb szöget kell vezetnie.
 • Annak érdekében, hogy a kád oldalához ne vágjunk sokat a csempékkel, akkor egy 3-6 mm széles rést hozunk létre. Később ragasztós T alakú öntés - mind műanyagból, mind pedig fémből vásárolhat. Jobb, amire a sarokízületeket tervezte. Egy másik ok, amiért ezt meg kell tennie, az az ízületek folyamatosan öntése az injektáláshoz - az a tény, hogy nem működik jól a vas és az akril. Még akkor is, ha színes akril tömítőanyagot használ a betonozáshoz, a vágási élek továbbra is láthatóak - a legjobb, ha egy fröccsöntéssel lezárják őket.

Fürdõ burkolat Fotó

Elvileg ezek mind nagyon fontos pontok, amelyeket szeretnék tisztázni. A burkolólapokkal kapcsolatos munka befejezésekor csak a varratok törlésére, a vizsgáló nyílás és a szellőzőrács felszerelésére van szükség. És persze, öntés, ha hallgatsz a tanácsomra.

Hogyan lehet lezárni egy kádas fotó

Összefoglalva, a fürdés csempésének témája, azt akarom mondani, hogy hogyan lehet teljes körű hozzáférést biztosítani a fürdőkád alatt, mert az alatta lévő teret hasznosítani lehet. Ebből a célból a képernyőt külön rejtett rejtett nyílással kell felszerelni - dimenziója meglehetősen nagy lehet, és kifejezetten a burkoláshoz készült. Valójában csak ezt a sraffozás keretét kapod meg az összes szükséges mechanizmussal, és csak be kell ágyazni, az OSB-t először a merevséghez, majd gipszkartonhoz és helyesen csempézni.

Hogyan csempézzünk egy fürdőt

A legjobb anyagot keresve, hogy befejezze a fürdőszobát, akkor a legjobb választás lesz a csempe. Mindig látványos és gyönyörű. Ezenkívül a csempe az egyik legmegbízhatóbb, legtartósabb és legállóbb anyag.

Fürdünk magunkat

Az anyag nagy előnye, hogy könnyen lefedheti a padlót és a falat is. A fürdőszoba a fürdőszobában megoldható. Természetesen először fel kell készülned. A lényeg az, hogy egy burkolat alá kell képeznie. Ha félsz tévedni, akkor ezt a munkát szakmai kézművesek bízhatják meg. Szolgáltatásaik nem olcsóak, ezért a legjobb mindent megpróbálni.

Próbáljuk kitalálni, hogyan kell a saját kezű fürdőszobát csempézni. Ha egy kis időt vesz igénybe a technológia megértéséhez, a folyamat már nem tűnik ennyire bonyolultnak.

Nem számít, milyen anyagból készült a fürdő, vagy milyen alakban van, bármilyen modellt csempézhet. Ez a befejező módszer lehetővé teszi a belső tér átalakítását, hogy egyszerűbbé, de elegánsabbá váljon. Érdemes megjegyezni, hogy ez a fürdő stabilabb lesz és hosszú ideig tart.

Hogyan csempézni egy fürdőt? A forrásainkban bemutatott fotók könnyen segítenek abban, hogy megértsük a technológiát. Egy lépésről-lépésre szóló utasítás kerül bemutatásra, amelyet még a kezdő is ért.

Burkolatburkolat: kulcsfontosságú előnyök

Ha a fürdőt a keretre szerelik, akkor alatta van egy kis hely. Nem úgy tűnik a legvonzóbb módon, néha még "fáj a szemnek". Szégyen, amikor nagy mennyiségű pénzt fizettek a javításokért, de még mindig vannak hiányosságok. Ebben a helyzetben van, és használta a csempe burkolatot. A dekoratív képernyő tökéletesen elrejti a hibákat, és a fürdő teljesen más képet mutat.

A bemutatott bélésmódszer fő előnyei:

 • hihetetlenül könnyű gondozni a csempe;
 • az anyag környezetvédelmi szempontból teljesen biztonságos;
 • jól néz ki;
 • A csempe praktikus és tartós.

A fontos ismeretek:

 • a burkolólapokat valamilyen alapra kell szerelni (habblokkok, gipszkarton, tégla);
 • győződjön meg róla, hogy szellőztetést és ellenőrző nyílást biztosít;
 • Kívánatos, hogy a képernyőt ugyanabból az anyagból rendezzük el, ahonnan a falakat készítettük.

Előkészítés

Mielőtt elkezdené a fürdőszoba felé nézni, elengedhetetlen, hogy gondosan készítse el azt a felületet, amelyhez a csempe hamarosan csatlakozik. A leggyakoribb képernyő tégla, de néha használt gipszkarton. Ez az anyag is tartós, de egy kicsit olcsóbb.

A kezdeti szakaszban nincsenek különleges árnyalatok. A fürdőszoba fel van szerelve az előkészített helyre, majd csatlakozik a csatornahoz. Győződjön meg róla, hogy olyan szinten helyezkedik el, amely nem vezet lejtés irányába.

Tipp A modern kádak minden modellje már lejtős, ezért nem szükséges. Ezt csak vízszintesen kell felszerelni.

Tégla képernyő készítése

A téglát az egész fürdő peremén kell elhelyezni. Néha ezt csak a hosszabb oldalon, a végeken és a leghosszabb oldalon kell elvégezned. Mindez attól függ, hogy a fürdetés milyen méretű, és hogyan állította azt.

Ügyeljen arra, hogy elővigyázzon a kerületen, így kényelmesebb lesz az Ön számára. Az oldalnak kissé kifelé kell húzódnia, és a partíció maga 2 cm mélyebb.

Tipp Ha kiderül, hogy a perem kissé kiemelkedik nagy mennyiségben, akkor semmi borzasztó nincs benne - még kényelmesebb. Van elég hely ahhoz, hogy a téglafalat vakolni lehessen.

Sajnos nincsenek értékesített speciális téglák, amelyek eredetileg kis szélességűek, magának kell megszabadulnia az anyagtól.

Tipp A legegyszerűbb a tégla gyémántlemezekkel vagy rendszeres darálóval történő megosztására. Ha a rész apró darabokra törik, akkor a képernyő kialakításakor is használhatók. Ha üres képernyőt készít, ne felejtse el elhagyni egy kis lyukat a fürdőszifon fenntartása érdekében.

Gipszkartonból készült képernyő

Az első dolog, amit meg kell tennie a munka megkezdése előtt, hogy csináld a jelölést. Vegyünk egy szintet és jelölje meg a függőleges címkéket. Ezt a szélén kell elvégezni, de közel a fürdőszoba oldalához. Címkék készülnek a padlón is. Erre azért van szükség, hogy világosan láthassuk, hol lesz a már elkészült képernyő szegélye a telepített lapkával.

Annak érdekében, hogy a csempe ne jelenjen meg, kicsit mélyebbre kell húznia a jelölési vonalat. Annak meghatározásához, hogy hány centimétert kell adni, tudnia kell a használt gipszkarton vastagságát, a tervezett ragasztóréteg vastagságát és magát a burkolólapot. Összeadjuk az összes értéket és megkapjuk a kívánt centimétert a behúzáshoz. Ezután egy másik szintet végzünk - ez lesz az a vonal, amelyen az UD-profil külső éle fekszik. Ezt a profilot jól rögzíteni kell a padlóhoz és a falakhoz. Ezt normál cső segítségével végezheti el.

A fenti munka befejezése után beállíthatja a CD-profilt. Vágjon le olyan darabokat, amelyekre szüksége van, majd helyezze be az UD profilba, és jól rögzítse az öncsavarral ellátott csavarokat.

Amikor a keret készen áll, már lefedheti a gipszkarton lapjait. Rendkívül fontos, hogy az anyag nedvességálló, ellenkező esetben ez a design nem lesz elég hosszú ideig. A végeit maszkkal kell kezelni, nedvességet húzva.

Tipp A burkolatok árnyékolásához könnyen fel lehet használni más építőanyagokat. Ez lehet nedvességálló rétegelt lemez, amely szintén nagyon stabil vagy habblokkok.

Szembesülünk

Mielőtt elkezdené a fürdő felé nézni, döntse el, melyik csempe fogja használni. Természetesen az esztétikailag kellemesebbnek tűnik, ha az anyag ugyanaz, mint a falakon.

Már tudja, hogyan csempézheti a fürdőt, és munkába állni szeretne. Ennek a felszínnek jól fel kell készülnie:

 • amikor a kőművességről van szó, kívánatos, hogy könnyű vakolattal kezdjenek, és amikor száraznak, alkalmazzanak primert;
 • ha gipszkarton felülete van, akkor azonnal elindulhat a primerhez, de használjon víztaszító anyagot;
 • Ha hajlított lapokat terveznek egy forgácslapra, akkor egy megerősítő fém hálót kell felszerelni, majd a ragasztóval felül kell ragasztani.

Válassza ki az optimális elrendezési számításokat

A képernyő magasságának és szélességének a csempe méretének többszöröse kell lennie - ez ideális. Ebben a helyzetben az elrendezési tervek nagyon egyszerűek lesznek. Azonban nagyon gyakran előfordul, hogy minden nem tökéletes, ezért a cserépet le kell vágni. Találkozás nem éri meg. Itt mindent megverhet, oly módon, hogy a hibák nem láthatók. Helyezze a vágott lapkát olyan helyekre, ahol a legkevésbé észrevehető. A vízszintes sor tökéletesen fekszik. De a vágott csempe függőleges sorát ki kell választani attól függően, hogy mi keletkezett a legnagyobb rések között. A legjobb, ha a sarokba helyezzük, ott a darabok nem lesznek erősen feltűnőek.

A csempe rakodási folyamatának leírása

 1. Az első lépés egy csemperagasztó készítése. Az ilyen anyagot por formájában kapják. Vízzel (előnyösen szobahőmérsékleten) hígítjuk. Az arányokat fel kell tüntetni a csomagoláson, ezért vásárláskor ügyeljen arra, hogy a csomagot ne töröljék. Ha az utasítás nem látható, kérjen tanácsot az eladótól, vagy válasszon másik csomagot. A kész készítmény finoman a képernyő felületére került. Lépjen fokozatosan, először kis területet dolgozzon fel. A ragasztó felületén egy speciális spatulával van ellátva, amelyen vannak fogak.
 2. Az elkészült területen van beállítva csempe. Ne felejtsd el a jelölést, mindent meg kell tennie szigorúan hozzá. Ha látja, hogy a csempe megfelelően van behelyezve, akkor kissé nyomja be az egészbe. Ugyanúgy kell szembenézni.
 3. A cserépragasztót több napig kell szárítani. Ezután meg kell tenni a fugázó ízületeket. Erre azért van szükség, hogy a bevonat nagyobb nedvességtartalommal bírjon. Kívánt esetben a varratokat tovább feldolgozhatjuk szilikon tömítőanyaggal. Ezt a palackban értékesítik, amely kényelmesen használható.

Most már tudod, hogyan lehet gyorsan és pontosan lezárni a fürdőt a saját csempével. Ez a módszer segít a belső tér frissítésében, harmóniában és külső esztétikában. Ezenkívül a simítás segítségével elrejtheti a szeme elől a kád alatt található csatornacsöveket. Ha bármilyen kérdése van a kifogásolással kapcsolatban, próbálja meg újra megnézni videóanyagainkat és fényképeinket. Biztosak vagyunk benne, hogy biztosan megtalálja a korábban elmaradt válaszokat.

Fürdőszobai képernyők: típusok és tippek a választáshoz

A fürdőszoba alatti nyílt tér nem túl esztétikus megjelenésű, mivel vannak csövek szennyvíz és vízellátáshoz, kötőelemekhez és egyéb csúnya részletekhez. Ezért akar ez a hely a lehető leghatékonyabban és gyönyörűen zárni. Érdemes részletesen megvizsgálni a belső térben olyan figyelemre méltó eszközöket, mint a fürdőkádak, a nézetek és az általuk választott tippek.

faj

A kád alatt lévő képernyő teljesen lefedi a helyet a padlóról a másik oldalára, különböző anyagból készülhet, és más kialakítású. Fő feladata a fürdőszoba, tisztítószerek és háztartási eszközök pipereinek és egyéb funkcionális részleteinek elrejtése. Ezenkívül megvédi a fürdőszobában és az ott található tárgyaktól a nedvességtől, a gőz és a fröccsenő részektől a helyet. Például a mosáshoz és tisztításhoz használt száraz csiszolóporok a nedves környezettől félnek, és a megbízható vízhatlan zárólap hatékonyan védi őket.

A képernyő a fürdőszobában lehet egy házi készítésű, készül az azonos befejező anyagok, és a falakon, a padlón - ebben az esetben úgy tűnik, hogy továbbra is a belső helyiségek. Vannak olyan lehetőségek és késztermékek, amelyek megvásárolhatók a hardverraktárakon és könnyen telepíthetők. Képernyő kádhoz lehet eltávolítható vagy nem, redőnnyel vagy nyíló ajtók, továbbá, design és a funkcionalitás a különböző típusokat.

A végei a fürdőszoba alatti tér elülső részét borítják, műanyagból, PVC-ből, alumíniumból vagy más könnyű fémekből készültek, védő bevonattal, és különböző színekkel rendelkeznek. Leggyakrabban szilárdak - falról falra, megakadályozzák a legkisebb belépést a nedvességbe és teljesen zárják le a belső kommunikációt. A védőfelület nem lehet eltávolítható, ebben az esetben ajtókat vagy kapukat használnak a csövek eléréséhez és a háztartási eszközök tárolásához.

Kitűnő képernyőt lát a fürdőkádas ajtókkal. Általában a tokban csuklósak, zárakkal vagy nyelvzárral zárva. Az ilyen csuklós ajtók nem csak egy nagyszerű kilátással rendelkeznek, de könnyen kezelhetőek is, ha teljesen nyitva vannak, akkor célszerű a csöveket megjavítani, és a fürdőszoba alatti helyre jutni. De több helyre van szükség a kinyitáshoz, kis területen problémák merülhetnek fel.

A helytakarékosság érdekében a vége egy tolóajtóval is felszerelhető. Egy vagy több nyílás a nyíláshoz - a záróelemek sínen egy fém sín formájában mozognak. A fürdőszoba alatti helyiséghez való hozzáférés szintén nagyon egyszerű, így a kis helyiségekben is elhelyezhetők a képernyők. Az ilyen készülékek legegyszerűbb projektjei műanyagból vagy polivinil-kloridból készülnek, de a képernyő lehet tükör, fém, fa.

A fürdő alatti összecsukható képernyő eredeti kialakítással rendelkezik, és számos tulajdonságot képes tárolni a mosogatásban a fülkében. A sima nyíláshoz speciális mechanizmussal kell felszerelni, csuklópántokkal és fogantyúkkal. A szárnyak belsejében célszerű gondoskodni a samponok, szappanok, tisztítószerek és egyéb szükséges elemek polcaira. Az ilyen sziták felszerelésének összetettsége kompenzálja a lenyűgöző megjelenést és a maximális kényelmet a használat során.

A levehető végváz egyszerű lábszárnyak formájában készülhet, a kádat egy oldalra vagy többre zárhatja. A design előnyei a telepítés, az olcsóság javításának hiányában a javításhoz egy másodperc alatt eltávolíthatják a teljes képernyőt, így kényelmesen elérhetők az alábbiakban. De egy ilyen termék nem lesz teljesen lezárva - repedések vannak a képernyő és a padló között.

A gazdaságos és könnyen felszerelhető lehetőség a képernyőfüggöny, amely vízálló anyagból, műanyagfóliaból, olajfestékből vagy vakokból készülhet. Általában jól kinyújtott horgászcsíkot szerelnek fel a fürdőkád oldalára, és maga a függöny díszítő hurkokkal van felragasztva. Ön ilyen szűrőt készíthet a hulladékanyagokból, megbízható védelmet nyújt a fürdőszoba alatt lévő helyiségnek, és könnyen nyitható, így kényelmes belépést biztosít.

Szögletes fürdőkád vagy zuhanyozás esetén lehetőség nyílik arra, hogy egyéni projektet készítsen saját kezével. Az ilyen képernyőnek, mint általában, két oldala van, egy hozzáférhetőbb ajtón vagy fedélen, amely lehetővé teszi a kommunikációhoz való hozzáférést. A két oldal ízületének helye a legjobb, ha egy dekoratív műanyag sarokba kerül. A sarokpántok csuklós vagy tolóajtóval rendelkeznek.

A képernyő kialakítása szilárd lehet, megismételve a belső falakat. Ebben az esetben, létrehozásához használjon ugyanazt a befejező anyagot, mint a fürdőszobában. Például, ha csempeburkolatú falakat befejez, ugyanazt a burkolólapot egy fémprofilból és gipszkartonból álló keretre szerelhetjük. Ez a módszer lehetővé teszi a harmonikusabb belső tér kialakítását, de a képernyõn vagy az ajtón süllyesztõ nyílást kell elhelyezni a fürdőszoba eléréséhez.

Ilyen képernyők formájában a következő típusok lehetnek:

 • "Üres fal" - egy szilárd függőleges szárny, amely lefedi a fürdőszobában lévő összes helyet;
 • Lejtős képernyő - amennyire lehetséges, bezárja a padlót, védi a gőz és a nedvességtől;
 • egy lábszárral - lehetővé teszi, hogy közel kerüljön a fürdőhöz a tisztítás, mosás és így tovább.

A többfunkciós képernyő nagyon eredeti és praktikus ötlet lehet. Zárja a padlót a fürdőszobában, megvédi a gőz és a fröccsenő részektől, valamint nyitott polcokat tartalmaz a kiegészítőkhöz, szétnyitható, csuklós vagy tolóajtós szekrényekhez, valamint hozzáférést biztosít a vízvezetékekhez. Ha rendelkezésre áll egy sor szükséges eszköz, létrehozhat egy ilyen többfunkciós képernyő elegáns projektjét.

Előnye és hátránya

Védőfedél a fürdő alatt vásárolni vagy megvenni magát.

Ennek oka az egyszerű eszközök számos előnye:

 • hatékonyan védi a csöveket, a padlót és más tárgyakat a fürdőszobában, ez nagyon fontos a szoba nedves környezetében;
 • a fürdőszoba teljesen eltérő megjelenést kölcsönöz, ha rendelkezésre áll;
 • belül a fedél miatt nem halmoz fel por és szennyeződés;
 • az ajtókkal vagy nyílásokkal ellátott képernyő kényelmes hozzáférést biztosít a kommunikációhoz;
 • Ez a tartozék lehet a lehető legjobban funkcionális, ha a saját kezével készítesz és fiókokkal és polcokkal látja el.

A számos értékelést lehet azonosítani, és a fő hátrányait a képernyő alatt a fürdőszobában. A fő hátrány a szex és a kommunikáció bonyolultsága, ám a fentiekben már leírtuk, hogy hogyan lehet megszabadulni ettől a problémától. Azt is megjegyzik, hogy nehezebb a padlót ilyen eszközzel tisztítani, és a szennyeződés felhalmozódásának fő forrása a képernyő és a padló között. De a megfelelő gondossággal, hogy elérjük a tökéletes tisztaságot a fürdőszobában nem lesz gond.

anyagok

Az akril vagy öntöttvas fürdők számára különféle anyagokat is fel lehet szerelni. A műanyag modellek a leggyakoribbak az alacsony költségük, könnyű hordozhatóságuk és egyszerű telepítésük miatt. A nedves területeken különféle polimer anyagokat használnak, amelyek színek, textúrák és minták eltérnek. A műanyag panel nem rothad, deformálódott, és évtizedekig megőrzi eredeti megjelenését. Ennek az anyagnak óriási előnye az a tény, hogy felületét könnyű tisztítani egy közönséges nedves szivaccsal.

A műanyag és a PVC panelek fémből készült keretre vannak szerelve, amely a padlóhoz, a falakhoz és a fürdő oldalához van erősítve. Az ajtókhoz leggyakrabban az acélvezetősín használatos, vagyis a legtöbb esetben csúszó. Szükség esetén könnyedén beállíthatja a meglévő műanyag lapokat a fürdőkád méretéhez, és egyszerűen vághatóak le rendszeresen késsel. Az anyag sokfélesége lehetővé teszi, hogy bármilyen fürdőszobai tervet válasszon: csempe, márvány, monoton vagy textúrákkal, világos és sötét.

Olcsó, tartós és könnyű fémrács, védett réteggel borítva, nem fél a nedvességtől. A leggyakoribb alumínium változat, amely könnyen lezárható a fülke alatt a fürdőszobában. Fix alumínium képernyő lehet a szokásos horgonyok vagy csavarok. Az anyagfeldolgozás egyszerűsége lehetővé teszi ajtónyílások és szellőzőnyílások készítését. A műanyaghoz hasonlóan a polimer bevonattal bevont alumíniumlemez sokkal drágább anyagokat utánozhat, különböző textúrákkal és színekkel rendelkezik.

A fürdőkád alatt egy fából készült ablak nagyon hatásosnak tűnhet, ajánlott azok számára, akik szeretik a természetes anyagokat. A fából készült szerkezetek egyszerűek: swing vagy csuklós ajtók, polcok vagy szekrények. Mivel a természetes fa nedvességnek van kitéve, az alkatrészeket védő lakkal kell kezelni. Az az előnye, hogy a fa nem igényel különös gondosságot, csak törölje le a felületét.

Üveg fürdőkád képernyője a legelegánsabb. Az anyag egyetlen hátránya a törékenység. A gyönyörű formatervezésnél érdemes megvastagodni a matt vagy áttetsző üvegcsíkot, hullámos vagy színes árnyalattal, hogy illeszkedjen a falak és a padló teljes színéhez. Az anyag könnyen tisztítható, tökéletesen véd a nedvességtől, és nem fél a magas hőmérsékletektől. A képernyő telepítéséhez legjobb, ha vastag ólomüveggel lezárják.

A tükrös képernyők drágák és nehezen telepíthetők, de gyönyörűek. Másik előnye a térbeli vizuális növekedés. Még egy kis helyiségben is egyedülálló belső teret hoznak létre.

Gyakorlati és olcsó megoldás lenne az MDF-ből készült védőablak felszerelése. Az összes vizsgált anyag közül a legalacsonyabb, de nem rosszabb. A laminált felület miatt az MDF panelek sokféle színt és textúrát tartalmaznak, bármilyen nemes anyagot utánozhatnak. Könnyen karbantarthatók, könnyű vágni, bármilyen típusú ajtót létrehozni. Vannak hátrányai is - a rövid élettartam 3 - 5 év és a deformáció valószínűsége párás környezetben.

A csempe vagy kerámia védőburkolata nagyon elterjedt, a legtartósabb, és lehetővé teszi, hogy ez a rész beilleszkedjen a belső térbe. Az egyiknek csak akkor kell megvásárolnia az azonos csempe, amelyet a falak és a padló burkolására használták a fürdőszobában. A legpraktikusabb megoldás az, hogy a cserépet fém és gipszkarton keretre helyezzük. A nedvességálló GKL osztályokat és a szokásos alumínium profilokat választják ki a telepítéshez. A csempe bármilyen cement alapú csemperagasztóra szerelhető. Amikor ilyen szitát tervez, ügyelni kell a nyitott ajtók vagy zsalu- mok és szellőzőnyílások beszerelésére.

méretek

A késztermékeket a fürdőkád szabványos méretei szerint lehet kiválasztani, akkor semmit sem kell rövidíteni. Az értékesítés során hasonló termékek állnak rendelkezésre, amelyek hossza 120, 130, 140, 150 cm a műanyagból, PVC-ből, alumíniumból és más anyagokból. Majdnem mindegyikük tolóajtókkal vagy kivehető nyílásokkal van felszerelve. Ha például a fürdőszoba mérete nagyobb, például egy vidéki házban, akkor lehetőség van 160, 170 és 180 cm hosszú képernyő megvételére, vagy a saját méretei megrendelésére.

A kész képernyők magassága a szabványos akril és öntöttvas fürdők méreteinek megfelelően történik, és 55, 60, 80 cm-es lehet. A szélesség 50 és 80 cm között változik. Végül mindig lehetőség van a védett képernyők létrehozására a kívánt méretekkel.

gyártók

Érdemes megfontolni a fürdőkádak legnépszerűbb gyártóit, amelyek pozitív visszajelzésekkel rendelkeznek.

A gyártó a MetaKam megbízható PVC-kereteket és polipropilén lapokat gyárt. A képernyő nagyon stílusos, a "Metakam Coupe" modellek a jég alatt stilizáltak. A kialakítás két ajtós tolóajtós, 148 mm hosszú és a magasság 55-60 cm-re állítható, színes fotónyomtatással rendelhető, míg az oldószer benyomása mélyen a műanyag felépítésébe esik, az idő eltűnik, és a képernyő Biztonságosan mosható, beleértve a tisztítószereket is. Állítható lábak vannak.

Az orosz gyártó Alavann praktikus és nagyon szép laminált MDF fürdő képernyőket gyárt. A három tolóajtóval rendelkező kupé modell 1470x520x50 cm méretű, a magasság akár 60 cm-rel is emelhető, elegáns krómozott fogantyúval van felszerelve, közvetlenül a padlóra vagy legfeljebb 10 cm magasságú állítható lábakra szerelhető. A termék egy év garanciát kapott.

A "Wannbok" elülső képernyők, melyek kiváló minőségű PVC-ből készülnek, segítik a fürdőszobában lévő hely tökéletes lezárását jó tömítéssel. A modellek hossza 150-170 cm, tolóajtók krómozott fogantyúval vannak ellátva. Előnyük a formatervezés eredetisége és a panelek nagyszámú divatos mintázata és mintázata. A termékek a padlóra vagy a levehető lábakra szerelhetők, a tartósság és a könnyű szerelés különböztethető meg.

A fürdőszobai bútorok gyártója a Vod-ok olyan elegáns modelleket kínál, amelyek akár egy elit kivitelben is elférhetnek. Vannak olyan lehetőségek, mint a "tölgy", "wenge" és "fehér" textúrák, melyek kiváló minőségű MDF-ből készülnek. Az ajtók 2 vagy 3 ajtóval rendelkeznek, csuklósak vagy csúszhatnak. A modellek elegáns, beépített króm fogantyúkkal vannak ellátva, állítható fém lábak vannak. Különböző hosszúságú és szélességű változatok kerülnek bemutatásra, lehetőség van a megfelelő hely kiválasztására a fürdőszobában. A termék 2 év garanciát vállal.

Az Emmy fürdőkádak megkülönböztethetők a magas tartósságuk és egyedi kialakításuk miatt, amelyek alkalmasak bármilyen fürdőszobai belső kialakításra. Az esetek alumínium keretből készülnek, a falak és tolóajtók pedig színes laminált MDF-ből készülnek. Az anyagok nem rothadnak, a gomba és a penész fejlődése nem fél a nedvességtől és a gőztől. Az Emmy "Malibu" gyártó modelljei 3 tolóajtós, gyönyörű fém fogantyúval rendelkeznek. Az Emmy "Blanca" védőhüvelyek két széles ajtóval rendelkeznek, különböző méretűek, az összes termék 3 évig garantált.

Az Europlex cég a nedvességálló MDF-kből védő képernyőket gyárt. A tolóajtókeret és a vezetők tartós alumíniumból készültek, állítható fém lábak és krómozott fogantyúk az ajtókhoz. Lehetőség van bármilyen design és szín tetszés szerinti választására: fehér, bézs, wenge. A burkolat laminált felülete fényes és nagyon könnyen tisztítható. A magasság 50-60 cm-re állítható, különböző modellek hosszúsággal vannak feltüntetve.

A Hummer termékek a láthatatlan sraffozás eredeti tervei. Zárt állapotban a képernyő egy egész falnak tűnik, anélkül, hogy további részleteket kellene adnia. A fedél egyszerűen lehajlik, és hozzáférést biztosít a fürdőszoba alatti helyhez. A termékek krómozott acélból készült levehető, állítható lábakkal vannak ellátva, különböző méretűek. A "Hummer" képernyők számos lehetőséget kínálnak a színek, a textúrák és a formatervezés szempontjából, minden lakáshoz alkalmasak.

A Triton panelek fehér akrilból készülnek, és a lehető legjobban összeállítják az azonos nevű gyártó akril fürdőjével. A kívánt hossza 120 és 170 cm között lehetséges, a Triton képernyők homályos kivitelűek, vagyis teljesen lezárják a helyiséget a fürdőszobában, a nedvesség és a szennyeződés nem fog behatolni. Minden termék eredeti formában készül, háromdimenziós dombornyomott, fényes fehér felület könnyen mosható és védve van a mechanikai sérülésektől.

Az Santek fürdővédő panelek különböző formákból és méretekből állnak, lehetőség van erre a gyártóra vonatkozó szögelválasztási lehetőségek beszerelésére. A képernyők süket struktúrával rendelkeznek, tökéletesen beágyazódnak és világos, fehér, jól mosott felületük van. A gyártás során kiváló minőségű acryl-t használnak, a termékek nagyon egyszerűen telepíthetők. Termékeink hossza 120-170 cm, minden termék esetében minőségi garancia biztosított.

Hogyan válasszunk?

A képernyő kiválasztása elsősorban a fürdőkád méretétől és a helyiségtől függ. A legjobb választani a szelepet teljes hosszúságú, hogy minden területet zárt, így biztosítják a legnagyobb szigorúság és a védelem a nedvesség és a por. Ráadásul az extra részek vízvezeték-szerelése nem lesz nyilvánvaló. A standard tervezésű városi lakásokhoz a megfelelő méreteket speciálisan kialakították. Néhány centiméterrel kissé eltérhetnek, ez a probléma könnyen megszüntethető a rés tömítőanyaggal, szilikon vagy gumitömítéssel.

A szabványos méretekkel ellátott kész fürdőkád optimálisan választható a nyitóajtókkal, mivel senki sem biztosított a sérült vízvezeték- és szennyvízelvezető csövek ellen, bármikor igénybe veheti őket. Ha a partíció szilárd és nem leszerelhető, baleset esetén részben vagy teljesen le kell szedni, és el kell pusztítania a drága belső dekorációt.

A levehető képernyők vagy a lábakkal ellátott képernyők könnyűek, nem szükséges rögzíteni és a falra és a padlóra szerelni. Az ilyen opciók ideiglenes partícióként használhatók. Optimális vásárlás hordozható képernyők fürdetéséhez fém állítható lábak műanyagból, polivinil-kloridból vagy alumíniumból.

Az akril fürdők esetében a legmegfelelőbb megoldás a szilárd képernyők vagy a kivehető szerkezetek kiválasztása. Alkalmasak minden téglalap alakú lehetőséghez, műanyagból vagy márványból készülnek. Jellemzően az ilyen termékeknek fehér fényes árnyalata van, amely megegyezik a fürdő felületével. Számos vízvezetékgyártó készít saját képernyő-partíciókat a megfelelő modellekhez.

A hagyományos öntöttvas fürdőhöz gyakorlatilag bármilyen kész vagy házi készítésű választék áll rendelkezésre, mindaddig, amíg megbízhatóan megvédi a padlót és beilleszkedik a belső térbe. A merev álló szerkezetek, például a profilokból, a gipszkartonból és a cserépből további támogatást nyújtanak a nehéz öntöttvas fürdő számára. Fontos, hogy egy tágas nyílás legyen, amelyen keresztül kényelmesen behatol a belső kommunikációba. Fémprofilokból álló keret formájában készülhet, a szükséges hosszúságú lyukat átvágják a gipszkarton lapon, és a zárhoz rétegelt lemezből, MDF-ből vagy PVC-ből készülhet.

A nem szabványos fürdők, például szögletes formák esetében gyakran nem találhatók kereskedelmi forgalomban kapható képernyők. Ezután egyedi projekteken is elkészíthetők. A PVC anyagok anyagként vannak kiválasztva, könnyen vághatók, sarok vagy U alakú alumínium profilokba helyezve, csuklós vagy tolóajtók készülnek. Ha mosni szeretne, és egyidejűleg hozzáférést kell biztosítania a szappanellátáshoz: samponok, gélek, mosogatórongyok, akkor a legjobb megoldás a flip-open ajtókkal ellátni a képernyőket, akkor a tárgyak belsejében találhatók anélkül, hogy kijutnának a fürdőből.

És érdemes megjegyezni, hogy néhány elit modell a fürdők dekoratív lábak, kifejezetten látható. Az ilyen termékeket a padlón finom kivitelben szerelik fel, a kommunikáció maximálisan rejtett, vagy díszítő bevonattal ellátott csöveket használnak. Ebben az esetben a képernyők használata nem megfelelő.

telepítés

A legegyszerűbb módja annak, hogy csináld magad telepíteni egy csúszó képernyőt, amely összeáll. Először a fürdőt vízzel tölti meg, a fogantyúkat a termék ajtajához rögzítik, és a lerakódó lábak a test alsó részéhez vannak rögzítve. A képernyőt a fürdő elülső oldalának alá kell helyezni, hogy szigorúan függőleges legyen. Végül csak a lábakat kell a kívánt magasságra állítani, hogy a nyílás teljesen le legyen zárva.

Egy kicsit nehezebb egy tolóajtóval ellátott képernyőt készíteni, amelyet összeszerelt állapotban értékesítenek. Először meg kell jelölni a padlót és a falakat olyan helyeken, ahol a test és a vezetők lesznek. A jelöléshez egy ceruzát vagy egy jelzőt, egy mérőszalagot és egy épület szintet kell venni. Ezután a húzott vonal mentén fel vannak szerelve a keret vezetõi és függõleges részei, az elülsõ panelek és az övek be vannak helyezve, a rendszer magasságban van beállítva, hogy az ajtók szabadon csússzanak a vízszintes mentén. Ha ez megtörtént, a további telepítés megegyezik az összeállított képernyővel.

Mindezek az eljárások a csuklós vagy csuklós ajtókkal ellátott képernyőkre vonatkoznak, csak az összetevők eltérőek. Nincs fém sínvezető, de vannak rendszeres ajtókeretek vagy konzolok. Az ilyen fajta szerelése is nehéz lesz.

A fürdő nem szabványos formájával, vagy ha saját egyedi kialakítását kívánja létrehozni, akkor függetlenül készítheti el a fürdőszoba szelepét. A burkolólapok lefedéséhez érdemes választani a lehetőségeket a lábakkal vagy lejtős hornyokkal, ez a választás nagyon hasznos lesz sokáig. A telepítéshez egy bizonyos mennyiségű csempe szükséges, a szoba befejeződésével, csempe ragasztóval, fém profilokkal, vízálló gipszkarton lapokkal együtt.

Először is, U-alakú fémprofilokat kell elhelyezni és a falakon és a padlón kell elhelyezni. Meg kell őket rögzíteni a csavarokkal, a lyukak betonban vannak lyukasztókkal, a csavarhúzóval vagy csavarhúzóval rögzítik. A keret keresztmetszetű függőleges merevítőkkel van ellátva fémcsavarokkal. Ezután a kívánt gipszkarton darabot levágják és a fémkerethez speciális csavarokkal rögzítik. A partíciónál az ajtó nyílása.

Amikor a képernyő függőleges felülete készen van, akkor folytassa a díszítést. A gipszkarton lap felülete felrepedt, a csempe ragasztó hígítva, a csempe a válaszfalra van fektetve. Végül ajtót vagy nyílást kell készíteni, és rögzíteni kell az ajtón. Az ilyen rögzített képernyő díszítésére általában kerámia burkolólapokat alkalmaznak, a méretek szabványosak 15x15, 20x20 vagy 20x30 cm-esek. Választhat egy monoton színt, amely illeszkedik a fürdőszoba és a bútorok teljes színéhez, vagy stílusos mintázatot biztosít. Mindez a tulajdonos tervezői képzelőerejétől függ.

Nagyon egyszerű és sok pénzügyi költség nélkül a fürdőszobába egy védőfüggöny is felszerelhető. Ő számára vízálló anyagot vesz fel: olajruhát, műanyag filmet vagy gumírozott szövetet. A szalag felső részén lyukakat vágnak, amelyekbe fém vagy műanyag zsanérok helyezkednek el. Ezután meg kell húznia a vonalat, amelyen a függöny lefagy, acélból vagy nylon szálból készíthet. Húzza a csavarokat, amelyek a káddal szomszédos falaktól vannak felszerelve.

Egy jó megoldás egy fürdõvárosban egy városi lakásban vagy egy vidéki házban lehet egy önállóan kialakított faszerkezet létrehozása. Az előny az, hogy nagyon könnyű vágni fa lécek a fémfűrész és rögzíteni azt a körmöket. Az eszközök közül csak egy kalapács, egy fűrész és egy mérőszalag szükséges. Különböző fafajták közül választhat, a legfontosabb az, hogy a lécek jól fényezettek és vízálló lakkal vannak bevonva.

A fa képernyõ vázszerkezete ugyanabból a fából vagy fém profilból készülhet, akkor a lemezeket a fém csavarjaira kell felszerelni. A válaszfalak kettős nyílászárók könnyen felszerelhetők vas vasalatokra. Megmutathatja tervezői képzeletét, és ebben a dizájnban kényelmes fülkéket hozhat létre polcokkal és szekrénnyel.

Könnyedén kivehető képernyőt készíthet műanyag vagy PVC lemezekből. Az igényektől függően lehet egy-, két- vagy háromoldalas. A merevséghez fém vagy műanyag profilból álló keret keletkezik, majd a lapokat méretre vágják, és beillesztik a keretbe. A képernyő alján könnyen állítható lábak csavarozhatók. Egy ilyen struktúra létrehozásához 0,6-1,5 négyzetméter szükséges. m PVC lap és 3-5 méter profil. A saját készítésű műanyag képernyő előnye, hogy bármilyen gyönyörű fotónyomtatást készíthet a felületén.

A legjobb lehetőségek

Az egyértelműség kedvéért érdemes megfontolni a fürdőkád képernyőinek legérdekesebb és legszebb formáit. MDF konstrukció csuklós ajtókkal. Ez a megoldás lehetővé teszi, hogy könnyen el lehessen venni a kívánt tartozékot a szekrényből anélkül, hogy elhagyná a kádat. A projekt nagyon egyszerű, kézzel összeszerelhető laminált MDF lapokkal, záróelemekkel és reteszelőkkel ellátva.

Dekoratív képernyő a sarokkádhoz. A gipszkartonból és fémprofilokból készült csempeburkolatból összeszerelve tökéletesen ötvözi a belső tér többi részét. A felület tartós, nem fél a nedvességtől és könnyen tisztítható. Ezzel a projekttel olyan rejtett nyílást hozhat létre, amely nem sértheti a kép integritását, és a kád alatt való hozzáférés szétszerelés nélkül történhet.

A gyönyörű lakkozott fa kialakítása. Könnyen felszerelhető és könnyen tisztítható, nagyon elegánsnak tűnik, kombinálva bármilyen bútorral és szerelvénnyel. Az ajtókkal ellátott ajtó lehetővé teszi háztartási cikkek tárolását. A fa mindig nemes, mint hideg műanyag vagy akril.

Példa egy dupla csúszó képernyőre fotónyomtatással. A műanyag felület lehetővé teszi bármilyen fényes minta, minta, fotó kiválasztását. A modern technológiák hosszú élettartamú, tartós színt kölcsönöznek. Az anyag olcsó, így bármikor lecserélheti a képet.

Kényelmes multifunkciós képernyő polcokkal és szekrénnyel. A fehér felület jól kombinálható akril fürdővel. A csuklós ajtókkal ellátott kivitel könnyű és egyszerűen telepíthető.

Hogyan telepítsük a képernyőt a fürdőkád alatt, lásd a következő videót.