Legfontosabb > Dekoráció

A háztartási vegyi anyagok tárolására szolgáló polcos szekrények és szekrények: a tervezési jellemzők és a beépítési módszerek

Még a legmodernebb és divatosabb fürdőszobai design is megzavarhatja a fürdők oldalán megjelenő megjelenés nélküli megjelenést. Ennek a problémának a megoldása érdekében a tálban polcokkal ellátott képernyőt lehet elhelyezni, amely nem csak az esztétikai részét zárja le, hanem a háztartási csekkek tárolására is. Mielőtt megkezdené a funkcionális képernyő létrehozásának munkáját, figyelembe kell vennie a struktúrák típusát és a telepítés módját.

Konstruktív tulajdonságok

A fürdőképernyő a kis fürdőszobák belsejének szükséges eleme, mivel lehetővé teszi a helytakarékosabb használatát. Az üreges szerkezetek vízszintesen és függőlegesen is nyithatók. A csukott polccal ellátott képernyő, amely a gázemelkedéssel csendes nyitást biztosít, óriási népszerűségnek örvend. Összecsukható panelek biztonságosan rögzítik az ajtót mind a zárt, mind a nyitott helyzetben.

A háztartási vegyszereket vagy háztartási dolgokat tisztító rongyok, szivacsok és egyéb dolgok formájában tárolják a képernyő polcain. A formatervezés méretei lehetővé teszik a mosogatószerek egyenletes méretű csomagolását a tál konkáv formája miatt.

Az esztétikai funkció mellett a fürdőkádak védelmi és haszonelvű szerepet is betöltenek. A védő funkció az, hogy elrejtse a vízvezetékeket a nyilvános megtekintésből, és a segédprogram lehetővé teszi, hogy kiaknázza a tál alacsonyabb helyét, és a tárgyakat egy különleges nyílásba helyezze.

A képernyőt egy hagyományos vagy forró kád körül helyezheti el. A telepítésük technikája szinte azonos, és nem jelent különleges nehézségeket - elegendő csak a gyártási utasítások követésére. Ezen felül a fürdők nem csak téglalap alakúak, hanem félkör alakúak.

faj

A fürdőszoba díszítésére szolgáló képernyők különféle típusok lehetnek:

 • Standard - egy keretes műanyag profil, amely márványt utánozza;
 • multifunkcionális - ez egy műanyag profil keretezett alumínium keret, felszerelt sraffozással vagy tolóajtókkal, amelyek lehetővé teszik, hogy elrejtse a fürdőszoba alját;
 • vége - egy hajtogató kialakítással rendelkezik, amely lehetővé teszi, hogy bezárja a tálca egy részét.

A fürdőszobai képernyők típusa csúszó és rögzített modellekre oszlik. A csúszó típus funkcionális ajtókkal vagy hornyokkal van ellátva, amely egy rekeszajtó. A rögzített eszközöknek nincsenek mozgó alkatrészei, ezért nem változtatják meg a helyüket. A rögzített szerkezetek ritkán használatosak, mivel teljesen megakadályozzák az egészségügyi berendezésekhez való hozzáférést, és törés esetén a teljes képernyőt leszerelni kell.

A gyártás anyaga szerint műanyagból, fémből, üvegből, kerámiából és fa képernyőkből áll. A legegyszerűbb lehetőség egy műanyag konstrukció fémkerettel. Ebben az esetben nagy korrózióállóságot biztosít sokáig.

Különleges szépségükkel figyelemre méltó üveges képernyők és különböző formatervezési minták és színek. A termékek széles választékának köszönhetően matt, átlátszó vagy mintás üvegből választhat. Ezen kívül a gyártás során a képernyők használt nagy szilárdságú üveg, amely nem fél a mechanikai stressz.

Az acél vagy fém képernyők leggyakrabban öntöttvas fürdőkbe történő beépítésre vannak kiválasztva, mert nagy szilárdsággal rendelkeznek és képesek maradni az eredeti megjelenés megőrzésére több év rendszeres működés után is. Az acéltermékek egyetlen hátránya a magas ár, amely gyakran dönt a vásárlás kérdéséről.

Gyakran, a tálca alatti tér védelmére nedvességálló MDF-et használnak, amely még állandó vízzel való érintkezéskor sem romlik vagy nem forog. De az MDF-termékek kis élettartammal rendelkeznek, és könnyen befolyásolják a külső hatások.

A műanyag formatervek különböznek a tartósság, a könnyűség és az alacsony ár tekintetében. A műanyag panelek széles választékát kínálják a színeknek és a textúráknak. Ráadásul egyszerűen csak a saját kezüket szerelik fel. Az anyag jelentős hátrányai közé tartoznak az instabilitás a magas hőmérséklet és a tűz.

A kerámia panelek a rendelkezésre állásban és az esztétikában különböznek egymástól. A kerámia fürdőkád képernyője, mint általában, gipszkartonból készült, melyet tetején burkoltak le. Ez a kialakítás önállóan elvégezhető, ha követi a részletes utasításokat.

A fából készült modellek praktikusak, tartósak és megfizethetőek. Könnyű kezelni őket: elég időnként törölni őket nedves ruhával. A fa minden pozitív aspektusa ellenére még számos hátránya van. Először is, a fa magas tűzveszélyt okoz, és másodszor, nincs túl magas nedvességállósága.

A fürdő képernyők több anyag kombinációjából állhatnak. Például vannak olyan szerkezetek, amelyek fém fenékből és üvegtestből állnak.

felszerelés

Mint fürdőképernyő, használhatsz egy kész szerkezetet, vagy saját kezűleg készíthet paneleket. Sokkal könnyebb beszerelni egy megvásárolt modellt, mint rögtönzött, mert a folyamat akár 20-30 percet is igénybe vehet. De a termék által készített, lesz ideális méretek, alkalmas egy adott fürdő. Ezért a szakértők inkább házi készítésű eszközt telepítenek.

A kiviteli alak modelljétől és anyagától függetlenül a telepítés a következő sorrendbe van szerelve:

 • A padlón és a falon levő szint segítségével egy jelölés készül, amelyet a jövőben rögzítenek;
 • Megjelölt helyek, amelyek mentén a képernyő felszerelhető;
 • Az építési szalag megméri a szükséges méréseket: a magasságméréseket legalább három ponton kell elvégezni annak érdekében, hogy a készüléket szögben rögzítsék - ez megkönnyíti a folyadék áramlását a lefolyóba;
 • Olyan keretet hoztak létre, amelyhez fémprofilok vagy fadarabok használhatók (a keret tégla képernyője nem igényel);

Fürdőszobai tárolás: 23 jó ötlet bármilyen helyre.

Hogyan érhető el a tökéletes megrendelés a fürdőszobában? Hogyan helyezz el mindent, amire szüksége van néhány négyzetméteren, és nem szabad túlterhelni a helyet? Számos érdekes ötlet található, amelyek a fürdőszoba belsejét tiszták és megoldhatják a tárolási problémákat.

Stílusos fülkék

A legjobb, ha a tárolási rendszereken gondolkodunk a javítási szakaszban, amikor lehetőség nyílik speciális fülkék létrehozására. Jelentősen megtakarítják a helyet, és a fürdőszoba belseje csak akkor részesül előnyben. Ezeket a fülkéket a zuhanyzóban vagy a fürdő közelében lehet elhelyezni. Kényelmes samponokat és zuhanyzselékeket hoznak be, így a mély fülkék tökéletesek a törülközők, a papír, a porok tárolására. Igaz, a nedves zónától távol kell kerülniük.

Fürdőszoba képernyő a kezével

A képernyő fedélként szolgál a kommunikációhoz a fürdőszobában. Ez alatt tökéletesen elrejti a fürdő lábát, amely béléscsövekre, csatornahálózatokra, csatornákra, csövekre van felszerelve. Azonban a tér esztétikájával kapcsolatos funkciók mellett a képernyő más hasznos munkát is végezhet. Például támogatják a fürdő stabilitását, vagy kis létszámú szekrényként szolgálhatnak.

Fürdőszoba képernyő a kezével

Fürdőszoba képernyő a kezével

Az akril kádak és a legmodernebb vízvezeték-berendezések képviselői gyakran azonnal elkészülnek egy olyan képernyővel, amely ideális a sötét sarkok és a kommunikáció elrejtésére. De mi van akkor, ha a fürdő öreg, és minden nap nem akarja látni a kopott oldalát? Vásárolhat készenléti képernyőt, és ha nem akar pénzt költeni az áruház verziójára, vagy szüksége van a fürdőszoba alatt lévő képernyőre, hogy teljes mértékben megfeleljenek az Ön igényeinek, akkor saját kezűleg készítheti el a fürdőszobában lévő képernyőt. Íme néhány példa a képernyő létrehozására.

Fürdőszoba képernyő a kezével

Tartalom lépésről lépésre:

A képernyő típusai

 1. Süketek / hozzáférést biztosít a fürdőszoba alatti helyhez.
 2. Egyenes / görbületi.
 3. Csavarral vagy anélkül.
 4. Egy szokásos fürdőre / szokatlan formájú fürdőre (háromszög alakú és így tovább).

Fürdőszoba képernyő

A fürdőszoba hozzáférést biztosító képernyő tolóajtókkal vagy beépített szekrénnyel történik háztartási vegyi anyagokhoz; függőleges vagy vízszintes nyílásokat lehet kialakítani. Javasoljuk, hogy függőleges nyílászárókat állítsanak elő a redőnyök elvárása szerint, vagy gázemelő berendezéseket és egyéb berendezéseket, amelyeket a bútorgyártók ismertek.

Fürdőszobai képernyő követelmények

Fürdőszoba képernyő

 1. A képernyőn használt bármely anyagnak könnyű és gyors hozzáférést kell biztosítania a csatorna csomópontjaihoz a fürdőszobában és az ott elhelyezett egyéb kommunikációknál. Ehhez a képernyőnek technológiai nyílásra van szüksége, amely könnyen zárható egy dugóval vagy egy ajtóval.
 2. A fürdő tál alatt lévő helyet hermetikusan el kell különíteni a fürdőszobában lévő másik padlófelülettől. A kád alatt lévő padlófelület így védve lesz a nedvesség felhalmozódásától és a penész és a penész fejlődésétől.
 3. A képernyő nem akadályozhatja a fürdő megközelítését: ez lehetővé teszi a lábak mélyedését.
 4. A fürdőszobában lévő helyiségnek a képernyő ellenére hasznosnak kell lennie: a fürdőkád vagy a mellette lévő üregek racionális használatához a képernyő telepítése előtt behúzható fiók vagy szekrény kerül kiszerelésre.

Zöld fürdőkád

Fürdő képernyős anyagok

Azok a anyagok, amelyeket a fürdőszobában használnak, nem szabad félni a víztől és a nedvességtől, a hőmérséklet változásoktól. Az is fontos, hogy ne keletkezzen a penész vagy penész gyors megsemmisítése.

A képernyő alapjait szinte bármilyen építőanyagból készítheti, majd befejezheti tetszés szerint. Használt műanyag panelek vagy burkolólapok burkolására.

Házi képernyőbeállítások:

Műanyag panel képernyő

Házi fürdőszoba képernyő krém polcokkal

Tégla alap csempézett homlokzat

Az MDF panelek alatt a fürdőszobában lévő keret siklott bélése a leggyorsabb. A műanyag csíkok vagy az MDF biológiailag semlegesek és praktikusak. Ezek az anyagok könnyen vághatók és kötődnek egymáshoz.

Az összeszerelés után a téglaalapot be kell csempézni, vakolni vagy ragasztani. A fakeret beszerelése előtt elengedhetetlen, hogy a fa speciális impregnálással legyen bevonva a nedvességtől.

Műanyag képernyő. MDF fedélzeten

Az MDF vagy a műanyag burkolatból készült képernyő a legegyszerűbb lehetőség, amely lehetővé teszi, hogy azonnal kapjon egy befejező felületet. Az MDF-képernyő könnyen szétszerelhető, és a műanyag bélés gazdaságos - ha bármelyik alkatrész megsérül, cserélhető.

Az árnyékolást szolgáló műanyag keretre van szerelve, amelynek kialakításához 40x40 mm-es fagerendát vagy fémprofilot használnak. A fa számára nedvességálló alapozó szükséges.

 1. Jelölést alkalmaznak a fürdőkád peremén egy vízvezetékkel.

Ezután egy indítóprofilt helyeznek rá, csavarokkal csavarozzák, és erősítik tömítőanyaggal vagy ragasztóval. A keret telepítéséhez szükséges vonalat a jövő képernyő teljes hosszában kell elhelyezni. A profil alsó részének sűrűbb összekötésére a padlóval szükség van egy tömítőanyag réteg használatára. 60cm-es függőleges profil. Egy extra rack készült, ahol egy fiókot vagy polcokat kíván elhelyezni.

A keret lehetővé teszi a lábak kialakítását és mélyedését. Ehhez a keretet téglalap alakúra temették el a fürdőszobában, 15 cm-re. A kapott résszel megengedett, hajlékony műanyag csíkok beszerelése.
A fürdőkád pereménél a profil vagy a fa is fel van szerelve. A szintet a szomszédos falak csavarozásával rögzítik. A szerkezet merevségéhez a profilt a képernyő közepén kell rögzíteni. Ez különösen fontos, ha puha bélést használ, ami könnyen deformálódik és idővel hajlik. Rögzítse az alsó profilot, amely a padló mentén fut, használhat ragasztót vagy tömítőanyagot.

 1. Az MDF és a műanyag panelek vágása előzetesen elvégezhető. Műanyaggal való munka esetén célszerű vágó vagy építő kés használata. A képernyő felületét panelekből szerelik fel, és ahol technológiai nyílást kell kialakítani, egy nyílás van, amelybe a grill vagy az ajtó be van helyezve.

A kész műanyag képernyőn át kell vágni a szellőzőnyílásokon (azon oldalról, ahol nincs "ablak"). Az ajánlott szélesség 3 és 5 cm között van, a szellőzőnyílást műanyag rács borítja.

Fontos! Üres képernyő telepítésekor győződjön meg róla, hogy minden olyan kommunikáció, amelynek hozzáférése blokkolja a képernyőt, jó állapotban van.

Gipszkarton képernyő

A gipszkarton elvének elve pontosan ugyanaz, mint amikor műanyaggal dolgozik. Először a fürdőszobai padlóra egy jelölést alkalmaznak. Továbbá a keret fémprofilból vagy faból épül fel. De jelentős különbség van: a gipszkarton keretének telepítésekor figyelembe kell venni azt is, hogy a befejező kivitelnek bizonyos vastagsága is van. Különösen, ha a képernyőt csempével kell bevinni, a keretnek a felszínhez képest "vízbe kell esnie" pontosan azon a távolságon belül, amelyet a befejező réteg elfoglal. Ha az arc anyaga nem befolyásolja a falvastagságot, akkor a keret nyúlványa a padlóhoz egy vízvezeték mentén történik.

Hogyan készítsünk egy funkcionális képernyőt a fürdőszoba alatt, polcokkal

Nem számít, mennyire modern és modern a fürdőszoba kialakítása, a tányér oldalainak esztétikus megjelenése és a bélésen lévő lábak lecsillapíthatják az összes erőfeszítést. A fürdőszoba alatt működő funkcionális képernyő segít nemcsak a csúnya kommunikáció álcázásában, hanem a háztartásban szükséges kis méreteket is.

Mi a lehetőségek a tervek és hogyan kell őket magukat, fontolja meg a cikkben.

A képernyők tervezési jellemzői

Fürdőszobai képernyő - a fürdőszobák elengedhetetlen eleme a tágas dimenziók között. Végül is lehetővé teszik, hogy racionálisabban használják a helyet.

Az üregek vízszintes vagy függőlegesek lehetnek. Könnyű elhelyezni őket:

 • háztartási vegyszerek (gélek és porok, légfrissítők és öblítések);
 • apró dolgok (szivacsok és pamutszalvéták a tisztításhoz).

A legtöbb vegyi anyag csomagolása meglehetősen nehézkes. Annak a ténynek köszönhetően, hogy a tál testének homorú alakja van, a falak közötti szabad tér betölthető fiókokkal vagy nagy polcokkal. Könnyen illeszkedhetnek bármilyen méretű háztartási vegyszeres dobozokba és zsákokba.

A szerkezet falai mögött könnyű elrejteni minden kommunikációt, megvédve őket a mechanikai sérüléstől. Ugyanakkor egy ilyen "képernyő" telepítése nem zavarja a csövekhez való hozzáférést. Szükség esetén könnyen eltávolítható.

A gyönyörűen kialakított fürdőképernyő tökéletesen kiegészítheti a belső teret, ami egyfajta extravagáns és szingularitást jelent. A befejező anyagok sokaságának köszönhetően fantasztikus designt hozhat létre, amely minden alkalommal örömet okoz, és ugyanakkor csodálkozni fog.

Ha nem lehet olyan zárt képernyőt készíteni, amely nem engedi meg a víz bejutását a képernyő falai által határolt helyre, akkor szellőztetni kell. Minden, ami a külső maszk mögött rejlik, kiszáradni kell, és a kondenzátumot fel kell múlnia.

Népszerű végrehajtási beállítások

A modern képernyők nem csak üres falak, amelyek lefedik a tál lábát és a köztük lévő kommunikációt. Majdnem minden szerkezet legalább egy ajtóval van felszerelve a dolgok tárolásához és a kommunikációhoz való hozzáféréshez.

A design kiválasztása a szoba méretétől, a tulajdonos ízlésétől és pénzügyi lehetőségeitől függ.

Szorosan zárva

A tömör falak, amelyek üreges falak, lefedik az összes felesleges helyet, eltakarja a víz és a csatornarendszer rendszert a szemekből.

Emiatt a zárt süket verzió képernyőinek telepítésekor győződjön meg róla, hogy a cső telepítése tökéletes. A tömör falakat csak akkor kell felszerelni, ha műanyag csöveket használnak, amelyek nincsenek korróziónak kitéve.

Csuklós ajtókkal ellátott kivitelek

A tágas fürdőszobákhoz csuklós ajtókkal ellátott képernyőket választanak. Végül is, az ajtók 90 ° -os megnyitásához további hely szükséges.

A fürdőkád méreteitől függően a képernyő egy vagy két ergonomikus nyílászáróval is felszerelhető.

Tolóajtó rendszerek

A tolóajtókkal ellátott képernyőket gyakran kis méretű fürdőszobák tulajdonosai választják. Végül is a rendszer nyitása nem igényel további helyet. A kényelmes csúszó rendszer lehetővé teszi a legmélyebb sarkok elérését a fürdő alja alatt.

A vezetőknek köszönhetően az ajtók könnyedén mozoghatnak a rendszeren belül, így a "coupe" típusú csúszást eredményezik. Az egyetlen dolog - ha a por és a kis tárgyak eltömődnek a hornyokban, az ajtó mozgatása nehéz.

Anyaggyártási keret és szárnyak

A fürdőkádas ajtókkal vagy polcokkal történő vetítéshez szükséges alapok bármely anyagot előállíthatnak: műanyagból és MDF-ből, fém- és kerámiacsempékből, tükrökből és üvegből... A fő követelmény az, hogy a fürdőszobában használt anyagok nem félnek a nedvességtől és a hőmérsékleti ingadozásoktól. Ezenkívül nem szabad a penész vagy a penész okozta gyors pusztításnak alávetni őket.

De ha természetes felületek ragaszkodnak hozzá, és tervezik, hogy a képernyő nyílásait ugyanabból a fáról készítsék el, fontolja meg - ügyeljen arra, hogy kevésbé nedvesség jut a panelekhez. Ezenkívül rendszeresen szellőztetni kell a szobát.

Ha egyes anyagok önmagukban vonzó tulajdonságokkal rendelkeznek, mások további befejezést igényelnek. Például, hogy a gipszkarton zökkenőmentesen keveredik a fürdőszoba kialakításával, a csempézett mozaikokkal találkozik.

A bemutatható és funkcionális képernyő kialakításának legegyszerűbb módja a műanyag panelek használata.

A szennyeződés és a plakk eltávolítása érdekében csak nedves ruhával törölje le a felületet.

Nem szeretem a szükséges elemeket és dolgokat hosszú ideig keresni? Szerelje fel a plexiüveg paneleket. A plexi, ellentétben a "közönséges" fickójával, könnyebb és erősebb, aminek köszönhetően széles körben használják a belső tárgyak gyártásának alapját.

Előnyben részesítik a szokásos módon, hogy elkülönítsék a helyet a fürdőszobában? Kiváló megoldás ebben az esetben nejlonszövetből készült szövetdarab. A burkolólapokat nem nehéz elvégezni önállóan.

Építés gipszkarton doboz formájában

A konstrukció a képernyő a fürdőszobában ideális nedvességálló gipszkarton, vonzza az egyszerűséget a munka és a megfizethető költség. A funkcionális kialakításnak egy doboz formájában történő gyártása nem igényel speciális készségeket, ráadásul az építési piacon mindig megvásárolhatja a szükséges anyagokat a telepítéshez.

A gipszből készült doboz felülete műanyaggal vagy kerámia burkolattal ragasztható mozaikokkal, bármilyen falburkolattal vagy más burkolóanyaggal bevonva.

Fürdőszobai képernyõ polcokkal

A kád alá helyezése és felszerelése nem annyira nehéz. Ha minden rendben történik, egy ilyen többfunkciós formatervezés több évig fog tartani.

A szükséges anyagok előkészítése

A fa keret 40x40 mm-es szakasza, vagy PN 27 * 28 fém profil profilból készül.

A csúszó képernyő standard paraméterei: 148 vagy 168 cm hosszú, a modelltől függően a magasság 57-65 cm.

A munkához elő kell készíteni:

 • egy sor asztalosipari szerszám;
 • építési szint;
 • ütni;
 • bolgár;
 • tömítőanyag;
 • poliuretán hab;
 • "Folyékony köröm";
 • építő kés;
 • csavarok és csavarok.

A csavarok méretének kiválasztásakor ellenőrizni kell a keretprofil vastagságát annak érdekében, hogy elkerülje a tál károsodását a beszerelés során.

Fakeret kialakításakor, a beszerelés előtt, 2-3 rétegű, különleges impregnálással kell bevonni. A primer kettős hatással lesz: megakadályozza a mikroorganizmusok növekedését és védi a fát a nedvességtől.

Ha gipszkarton-képernyőt szeretne készíteni, használjon nedvességálló lemezeket munkához. A vízzel való esetleges érintkezés esetén azokat vízzel rugalmas alapozóval vagy gittal kell kezelni.

Szerkezeti szerkezet

A fő hiba, amelyet egyes kézművesek tesznek, hibát jelent a vízvezetékhez viszonyított szerkezeti dimenziók meghatározásában, és nem veszi figyelembe a fürdőkád előállításához szükséges anyagot is. Tehát egy helytelenül kialakított kerettartó akár egy könnyű akril és acél tálat is felemelhet. Ennek eredményeképpen, amikor először vizet akar gravitálni, a szerkezet egyszerűen deformálódik.

A keret kialakítása a következő sorrendben történik:

 1. A fürdő jelölés kerületén keresztül kerül alkalmazásra.
 2. A tervezett vonalakon a padlóburkolathoz dugók segítségével rögzítik a kezdőprofilot.
 3. Függőleges profilok vannak felszerelve, egyenlő távolságra tartva 60 cm-t.
 4. Az oldalsó megállóknál és a helyeken, ahol a doboz megtalálását vagy a polc felszerelését tervezi, készítsen egy extra rackot.

A keret emelvényének vetülete egy vízvezetékkel van ellátva.

A keret telepítéséhez a vonal vázolásakor ügyeljen arra, hogy a befejező kivitelnek is van egy bizonyos vastagsága. Tehát a kerámia burkolólapok furnérozásához való tervezése érdekében szükség van arra, hogy a "keretbe" a keretet mélységbe hozzuk.

Sokkal kényelmesebb egy mosdótál fürdőszobát mosni vagy ruhát mosni, ha van lábszárnyak a külső részen. A lábak mélyedésének biztosítása érdekében a keretet a tál elülső élén 10-15 cm-rel lehet eltemetni, és egy ilyen horony szélessége 30-35 cm legyen.

A vonal mentén elhelyezett indító profil a csavarokhoz van erősítve, mind a padlóhoz, mind a szomszédos falakhoz rögzítve. Körülbelül az oldalsó állványok magasságának közepén helyezkednek el a vízszintes kapuk. Hozzáadják a szerkezet merevségét.

A padlóhoz feszes kötés kialakítása és a nedvesség behatolásának akadályai megakadályozzák, hogy a fektetett profil alsó széle tömítőanyaggal ragasztva legyen. Annak érdekében, hogy a tálat ne agresszív kötőelemekkel károsítsa, célszerű a felső profilt felszívni a habarccsal.

Ha tolóajtókat terveznek telepíteni, a keret felső és alsó oldalára egy vezetőprofil található. Hosszának szigorúan meg kell felelnie a nyílás szélességének. A profil úgy van rögzítve, hogy az oldalfal és a sín között nincs rés.

A funkcionális polcok gyártása

A beépített polcok a szétszerelt szekrényekből, ugyanazon gipszkarton lapokból vagy rétegelt lemezekből maradt forgácslapokból épülhetnek.

Határozza meg a helyüket és számítsa ki a méret segít rajz vagy rajz készítéséhez.

Az oldalsó polcok szélességének meg kell felelnie a szoba falának és a tál alsó részének külső felülete között kialakított fülke méretének, mínusz a határoló szakaszok vastagsága. A számításnál figyelembe kell venni a keret fém profiljának szélességét, amely legalább 27 mm mélységben 50 mm.

A keret méretét és a felépítés tömbjét a rés mérete határozza meg. De minél egyenletesebb a nyílás falai, annál könnyebb a beépített szekrény felszerelése.

Az elülső fal mentén egy vagy két polc egy sor alacsony modulja helyezhető el a padlóról a tál gyöngyszemébe. A polcok számának meghatározásakor az a tény, hogy a köztük lévő távolság elegendő a nagy tárolók és palackok elhelyezéséhez.

Miután levágta a szükséges darabokat a forgácslapról, folytassa a szerkezet összeszerelését. Csatlakoztassa a szekrény polcait nyitott módon. Ehhez a felső és az alsó paneleket csavarral rögzítik az oldalra. Mielőtt fúrja a csavarok lyukakat, célszerű előzetes jelölést végrehajtani.

Az opcionális polcok bármelyik lehet. A bútorok sarkaira szerelhetők, tépőzárra helyezhetők vagy eltávolíthatók, a tartóoszlopra helyezve. A szerkezet hátsó oldala nyitva maradhat, vagy vékony MDF-ről vagy rétegelt lemezről vágható.

Fiókos rögzítés

A fiók szélességének néhány centiméterrel keskenyebbnek kell lennie, mint a határoló szakaszok belső szélessége. Ellenkező esetben a behúzható szerkezet egyszerűen nem lép be a testbe.

A fiók gyártásához útmutatókra van szükség. Hosszukat a doboz falainak vastagsága alapján választják ki.

Az értékesítésen kétfajta rendszer létezik:

 • samboksy - egyszerű görgős útmutatók;
 • tandembox - fejlett rendszerek önzáró eszközzel.

A fiók legfejlettebb verziója - amikor az oldalfalak úgy vannak elhelyezve, mint az elülső és a hátsó rész között. Ezzel a megoldással a tartozékokat láthatatlanná teheti, ráadásul nincs szükség a célok kezelésére.

Az alsó méretek 1-2 mm-rel kisebbek lehetnek, mint a doboz mérete. Az ilyen összeszerelt szerkezeti kialakításnak nincsenek kiálló végek.

A doboz alját, leggyakrabban farostlemezből készült, 20 mm-es körmökkel és 16x4 mm-es csavarokkal "erősített". Alkatrészek csatlakoztatásakor fontos, hogy az átlósok azonosak legyenek.

A hengerrendszert az alsó peremre szerelik: először vékony a dobozon, majd vastag a határoló szakaszokon.

Az útmutatók felszerelésével és rögzítésével a rendszert erre a célra tervezték.

Zárószárnyak felszerelése

Az ajtók teszik az utolsóat. MDF lapokból vágják őket a test méretének megfelelően. A csuklós ajtók felszerelésének tervezésekor két énekelõt kell vásárolnia elõre és alul.

A hurok "csésze" beszereléséhez csavarja be a csavarokat. Ahhoz, hogy a szárnyat maga a szerkezethez rögzítse, az ajtót úgy szereljük fel, hogy ne nyúljon az alatta lévő lyuk élein. Állítsa be a megfelelő pozíciót a beállító csavarokkal.

A csuklós levelek felszerelése esetén eredményt kell elérni, hogy a levél élei és a fal végei egybeessenek. A távolságnak azonosnak kell lennie az egész kontúr mentén.

Néhány modellnél mágneseket használnak a szelepek rögzítéséhez. A mester feladata, hogy kicsavarja a zárócsavart, állítsa be az ajtó elrendezését úgy, hogy a mágnesek egybeesnek.

Képernyőpanelek

A lefelé néző műanyag vagy MDF lemezek vágása darálóval vagy késsel történik. A képernyő magasságának megfelelő vágások. A "folyékony körmök" a keret rudakra vannak rögzítve.

Ha a panelelemeket a felső profilra ragasztja, ne felejtse el elég helyet hagyni a műanyag lábazathoz. A csavarral rögzített, fémtermékekkel való munkavégzésre vagy "folyékony körömre" ragasztva. Ragasztást alkalmaznak, kissé megnyomva a falat, majd a helyére helyezve.

Az ízületek javítása érdekében a fal melletti falak alatt egy műanyag lábazat is csúszik.

Ha gipszkarton lapokkal dolgozik, az üregek néhány centiméterrel rövidebbek lesznek. Ezek fixek, a padlóról és a tál felső széléről egy centiméterrel távoznak.

Az üregek a kerethez vannak rögzítve, 15-20 cm-enként "ültetni" őket a csavarokra.

A vágott lapokból a panelek a képernyő felületét nyerik. A technikai lyuk helyén lyuk van vágva.

A kereskedelemben kapható egészségügyi betétek nedvességálló gipszrostlemezből vagy alumíniumból készülnek. Sokszor erősebbek, mint a műanyag társaik, ezért sokszor hosszabb ideig tudnak szolgálni.

Az eltávolítható panelek, amelyek a mágnesek segítségével kényelmesen rögzítik a képernyő elülső falát, méltó alternatívát jelentenek a rögzített szerkezetekhez.

Ennek következtében díszíthetõ egy rácskal, mesterséges kõvel vagy tükrökkel. Emiatt a sraffozás harmonikusan egyesül a falzal, láthatatlanná válik.

Hasznos videó a témában

A fürdőkád alatt egy fülke a lábak számára:

A fiók összeállítása:

A fürdőkád polcokkal praktikus megoldás. A szelídség szempontjából semmiképpen sem érinti a beépített szekrényeket, de egyáltalán nem foglal helyet a fürdőszobában.

Kabinet a fürdőszobában: elegáns lehetőségek tárhely létrehozásához + 84 fotó

A régi fürdők tulajdonosai egyre több lehetőséget keresnek, mint például az esztétika és a vonzerő a tervezéshez.

A modern fürdők lehetővé teszik az oldalak színének megváltoztatását. Az oldalak főként zománcozottak a falak és a padló színére.

Az akril fürdők műalkotások. Természetesen nem rejtenek el sehol, és nem kell díszíteni.

A régi szovjet fürdõk bajuk alatta van. Valójában azért, mert logikus kérdés, hogyan lehet elrejteni ezt az ürességet.

Vegyen fel minden felesleget

Ha van egy szovjet fürdő, akkor láthatod a régi részeket, nyilvánvalóan csúnya, különösen a lábak, a rozsdás csatorna, akkor ez a "jó" rejtett pódium létrehozásával.

A fürdőszoba ezzel a megoldással arisztokratikusnak tűnik!

A megoldás egyáltalán nem új és nem egyedülálló, de minden a "divat" -on is van, és minden azért, mert így elrejthető a szerkezet minden hiányossága.

A közönséges fürdőzésnek remek hely az úszáshoz, el kell kezdeni egy támogatást.

A támasz téglából készül - ellenáll az üres fürdőszoba súlyának, és tele van vízzel.

A téglát csempével kell díszíteni, amelyet a szoba falainak és padlójának a szembenézésére használtak.

A munkálatok elvégzésénél kozmetikai termékek - samponok, gélek, szappanok - az úgynevezett lábszárfekvés.

A kényelmetlen és kényelmetlen kialakítás egy egyszerű fürdőszobát egy nagyszerű helyre késztet, hogy kikapcsolódjon.

Az ilyen szerkezetű fürdőszobának tágasnak kell lennie.

Kompakt fürdőszoba lehetőség

Ha nem tudod felépíteni a dobogót, akkor van egy másik lehetőség, kicsit szerényebb. Bázisként újra tégla vagy gipszkartonként használják.

Festett. Ha ez a lehetőség nem felel meg, a film öntapadó, fából készült.

Annak érdekében, hogy a "súlytalanságot" masszív felépítésben használják, könnyű cserépet használnak. Tükörlapokat is használnak.

Mínusz - nem építhetsz szekrényt a fürdőszoba alatt az üres hely racionális használatához. Vagyis a válasz még nem érkezett meg, mivel hasznos a hely...
Olvassa el itt! Fürdőszoba felújítás: alapprojektek, ötletek és költségek + 52 fotó ötlet

Ennek a módszernek egy másik hátránya, hogy ha csővezeték áramlik, és javításra van szüksége, akkor nem lesz lehetséges a költségvetésben, mert le kell vágnia az egész szerkezetet.

Ezenkívül ez a módszer akadályozza a fürdő szellőztetését, ezért nem zárja ki a gomba kialakulását.

Alternatív megoldásként használjon egy záró nyílást. Gyakran elhelyezett a szekrény alatt fürdőszoba, kézzel készített, valamint az ajtót is.

Az ilyen esetek ajtói az építőiparban kerülnek értékesítésre. Ha ez az opció nem illeszkedik, akkor kivághatja az ajtót egy gipszkartonból, majd díszítheti csempével és mozaikokkal.

Részben így hasznosítható a fürdőkádban fekvő hely.

Hiányok elrejtése

Ha nincs idő bonyolult tervek készítésére, akkor a felesleges maszkolás lehetősége ideális.

A fürdő alatti üreg használható, és a fürdőszoba esztétikailag kellemesnek tűnik.

Ez az opció feltételezi a következőket: olyan anyagot használnak, amely nem nedves, például egy függöny a fürdőszobában.

A fürdőszobát a peremvonal köré tekerik egy horgászzsinórral, és függöny van hozzá. Ebben az esetben a huzalt is használják, hogy a függönyt "harmonikussal" helyezzük.

A finomítás módjának hátránya a szűk szakosodás, mivel nem minden belső tér fogad el ilyen dekorációt. Igen, és a függönyöket időről időre meg kell mosni és jól száradni.

A felesleges elrejtése

Minden, a feleslegesnek tartott, a fürdőszobában lévő helyet el lehet rejteni kész szerkezetekkel, amelyek mechanizmusa csúszik.

A panelek műanyagból készülnek, amelyeket a beszerelés után csempézni kell.

Képernyő - különböző színek, minták, amelyek a fürdő egy adott modelljére készülnek.

Annak érdekében, hogy maximálisan kihasználja a helyiség használatát a fürdőszobában, a fürdőszobában lévő szekrény fotóját az Interneten láthatja, majd ezt a lehetőséget saját kezével teszi.

Kezdetben az alapítvány fából készült. A gombafelületekkel impregnált és lakkokkal kinyitott lapokat a fürdő peremén helyezik el, és rögzített állványok vannak.

A keret fedőlapát - gipszkarton, forgácslemez, PVC. Az elülső felület nem szép, ezért díszíteni kell.

Annak érdekében, hogy az építkezés mozogjon, ún. Mélyedésekbe, speciális vezetőket vezet be.

A fürdőszoba mosogatója alatt lévő kabinet helyett a kabinet helyett a kád padlója gyakran keretekből kinyúló fiókokból áll.

A fürdőszoba mosogatója alatt lévő szekrény a legegyszerűbb módja annak, hogy elrejtse az üres helyet a mosdó alá, és ezáltal gondoskodjon a dolgok tárolásáról.

Sőt, ily módon a zest kerül be a belső térbe.

Egy egyszerű dobozt nem használtak a mosogatóhoz hosszú ideig, mert egyszerűbb, mint egyszerűen felvenni a fürdőszoba egy szekrény gyönyörű modelljét.

De még így is egyre többen vásárolnak standard bútorokat...

Nem szabad csak a pénzt dobni a szélre, mert a fürdőszobában nem szándékozik és gyorsan meghibásodik, mert a szobában magas a páratartalom.

A mosdókagyló alatti speciális szekrény olyan anyagból készül, amely nem veszi fel a nedvességet, ezért a baktériumok nem szaporodnak. Ennek a szekrénynek a színe a fürdőszoba tervezésénél van kiválasztva.

Gyakran, egy kis fürdőszobában, a mosógép telepítésekor gyakorlati megoldást választunk - a berendezést egy mosogatóval ellátott egységekbe telepítjük.

Ebben az esetben a mosdóban lévő szekrény a fürdőszobában lehetővé teszi számottevően a helytakarékos megtakarítást, valamint az alsó szekrény összes kommunikációját. Általában egy ilyen termék esztétikailag kellemesnek tűnik.

Valójában néhány lehetőséget választottunk, de ezek nem az egyetlen igaziak, és maguk is sok lehetőséget találhatnak.

Fel lehet álmodozni, és kitalálni egy másik kényelmes és gyönyörű díszítést, hogyan kell elrejteni az összes üres helyet a fürdőszobában.

Szekrény a fürdőszoba alatt - a furgon típusai polcok és fiókok

A fürdőszobában lévő tér alig vonzó lehet. Emiatt sokan övezik. Ez nemcsak lehetővé teszi, hogy kompetens módon legyőzze a belső teret, hanem további helyet biztosítson a szükséges részletek tárolásához.

Fürdőszoba szekrény képernyő - jellemzők és előnyök

A kabinet ilyen megnevezését feltételesen jelölik. Nem biztosítja a keret összes szabványos elemének kialakítását. Gyakran ez csak egy homlokzati rendszer, amely a falhoz közel helyezkedik el. De mivel a képernyő lehetővé teszi, hogy tárolja a dolgokat, és felszerelje a részeket a polcok, gyakran hívják kabinet alatt a fürdő.

Telepítése számos előnnyel jár:

 • Az ajtók bezárják a mosdó nélküli kanyarokat;
 • A por felhalmozása helyett szokatlan designelemet kap;
 • A legördülő terület hatékony használata;
 • A szokásos mosogatóhely eredeti bútorokká válik.

A formatervezési minták és a gyártási anyagok fajtái

A szekrény-fürdő képernyő a következő lehetőségeket javasolja:

 • Vásárlás kész. Alkalmas, ha normál fürdővel rendelkezik. Ebben az esetben csak mérje meg paramétereit és menjen a legközelebbi tárolóba;
 • Egyéni megrendelés. Ehhez a megközelítéshez szüksége van, ha félkör alakú, szögletes vagy bármilyen más atipikus méretű és formájú fürdő. Az intézkedés sokkal több lesz. Vegye figyelembe az összes sarkot és kerekítési pontot. Egyidejűleg mérve a tetején és az alján, meg tudja határozni a hajlított padló területeit. Ezután egy vázlatos vázlatra és egy jó gyártóra van szükség. A mérésekhez szakértőt is bérelhet.

Az anyag kiválasztásakor vegye figyelembe a vízzel szembeni ellenállást:

 • Műanyag. Jó, költségvetési módszer a homlokzat kialakításához. Az anyag teljesen semleges a nedvességhez. Nem félek a hőtől. Túl olcsó és vékony opciók eldobása. Tartalmazhatnak mérgező zárványokat. Fűtött állapotban az ilyen műanyag elkezd mérgező váladékokkal mérgezni. Minimalizálja a mechanikus ütközést a lécek felületén. Gyorsan fedik le több karcolással. Gondosan, hosszú ideig tart, anélkül, hogy elveszítené a természetes fényt;
 • Glass. Ebbõl a célból jobb lehagyni ezt az úszó üvegt. Ha a vágy hangosabb, mint az elme, használjon többrétegű triplexet. A lemez egyszerre sok ütésálló filmet tartalmaz. A megsemmisült üveg nem ad töredéket. Csak repedéshálóval fedett. Nem fél a víztől. Javasoljuk, hogy az üvegeket keményedéssel válasszák meg. Nem érdekel, mennyire melegek. Mindazonáltal a szintetikus analógok előnyösek. Plexi, színes keményfa, üvegszál. Ők megkülönböztetik a kisebb törékenységet, csökkentett súlyt. Az erő jelentősen megnövekedett;
 • Metals. Egy másik megbízható módszer. Csak korrózióálló fajtákat válasszon. Ezek rozsdamentes vagy krómozott acél, alumínium, titán bevonatú alkatrészek. Tükör polírozott fém használható. Így a foltoktól is megszabadulni, és nehéz megdörzsölni az "ujjakat". Az anyagot nagy szilárdságú, hosszú élettartam jellemzi;
 • MDF vagy LMDF. Ne tévesszen meg azzal, hogy ezek a legveszélyesebbek a nedves fa táblákhoz. Szükségük van további víztaszító bevonatra. Ez a permet forrásának közvetlen közelségéből fakad. A védelem hiánya a szelepek deformálódását idézheti el zavarásával vagy megszakításával;
 • Wood. Csak a legnehezebb fajták (bükk, tölgy). Kötelező kezelés antiszeptikával és lakkokkal. Ez a megközelítés nem változtatja a szekrényt a fürdőszobában a penész és a penész melegágyaként.

A képernyőméreteknél a legszélesebb változat hosszú lehet. Ez a paraméter 105 cm-től (miniatűr) 190-ig terjed (hősi fürdő). A hossz növelésével együtt jár a tartósabb keret kiválasztásának szükségessége. Ezzel egyidejűleg felszerelhető lábakkal is. Az ilyen jelentős változás magassága nem. Ez a paraméter 50 és 60 cm közötti lehet, de elsősorban a fürdők méreteire összpontosít.

Homlokzatok megnyitása

Nyitott ajtónyitó rendszer kialakításakor a legoptimálisabbak a következők:

 • Összecsukható. Alulra szerelve, 45 ° -os szögben hajlítva. Nagyon kényelmes és megbízható módon. A polcról bármit kaphat a fürdőből. A gondos tisztelet nem okoz nehézséget a művelettel;
 • Csúszott. Az ajtók a vízszintes hornyok mentén oldalra mozognak. Csúsztassa a szomszédos ajtók mögött. Csak a fürdőszoba mellett nyithatja meg. Előtétes szerelvényekkel kell ellátni;
 • Fiókot. Gyakran az ajtók alatt helyeznek el több fiókot. Nagyon kényelmes. A kapacitás jelentősen nő;
 • Cserélhető. Az ilyen ajtó nem kapcsolódik a homlokzati panelhez. Ezt kézzel kell eltávolítani. A hornyokba történő újratelepítés manuális eljárás is. Nem túl kényelmes, de kiküszöböli a rozsdásodó elemek nehézségét.

A szekrény belső terének kialakítása a fürdőszoba alatt

A tárolórendszer megfelelő megszervezésének leghatékonyabb módja egy fürdő egyidejű felszerelése a kád alatt lévő szekrénybe. De még akkor is, ha sokkal később csinálod, akkor fontolja meg számos funkciót.

 • Sikertelen homlokzat. Még nyitott állapotban sem látja a fürdő alját. Esztétikai szempontból jobb. De a gyönyörű megjelenést a polcok mélységének elkerülhetetlen csökkenése kísérte. Leggyakrabban nem tudsz többet elhelyezni mint egy sampon samponokat;
 • Egyrétegű homlokzat. Ebben az esetben, nyitott ajtókkal látni fogják a csöveket és más "varázst". Ez nem nagyon vonzó. De a fülke alatt egy pár fiókkal illeszkedhetsz. És maguk a polcok sokkal mélyebbek lesznek.

A fürdőhöz csak a legszükségesebb legyen. Ápolási termékek, só vagy fürdő hab, tisztítószerek. Minden cső és buborék nagyon nyugodtan reagál a fröccsenésekre és kis mennyiségű nedvességre. Ami nem mondható el a kartonok mosóporairól. Soha ne hajtson le textíliákat vagy törölközőt. Nedvesség és penész szaga vár rád. És nagyon gyorsan.

Hogyan és mi a hely a fürdőszoba alá

A hagyományos fém vagy öntöttvas tálakkal ritkán szerepelnek a fürdőszoba képernyők, például az akril. Ezért felmerül a kérdés: hogyan és mi a záróhely, ami a helyiséget és a fürdőt pontosabbá, kényelmesebbé és gyönyörűvé teszi.

Valójában sokféle módon zárható a fürdő: az elemi függönyökből vagy egyszerű gyári képernyőkből az álló falakhoz és az összetett dobogószerkezetekhez. Meg kell rendezni, hogy minden lehetőséggel és azok jellemzőivel a legjobb választáshoz.

Kész képernyők

A fürdő leggyakoribb és viszonylag olcsó módja egy kész gyári képernyő megvásárlása. Leggyakrabban műanyagból készülnek, de lehetnek fémek, üvegek, MDF vagy fa. A kész képernyők méretei általában megfelelnek a fürdők standard paramétereinek.

A kész képernyõmodellek egy vagy több panel, amelyek lábakkal ellátott fém vagy alumínium keretben vannak elhelyezve. Ezek nagyon könnyen telepíthetők.

Elég, hogy az összeszerelt panel felső széle a fürdő oldalán található, a padlóhoz igazítsa 90 ° -os szögben, és csavarja le az állítható lábtartókat a képernyő rögzítéséhez. További rögzítésre nincs szükség, ezért szükség esetén könnyen eltávolítható.

A design képernyők:

 • süket;
 • Tolóajtókkal;
 • Csuklós ajtókkal;
 • Fiókokkal.

A siketek

A vak képernyők szilárd vagy rácsos panelek, teljesen blokkolják a hozzáférést a fürdőszoba alatti helyhez. Ha szükséges, lazítsa meg a hosszabbító lábakat, és távolítsa el a képernyőt, így kis szekrényként is használható, de itt csak azokat a dolgokat szabad tárolni, amelyeknek ritkán van szüksége.

Tolóajtó ablakok

A tolóajtókkal ellátott képernyők a legalkalmasabbak és funkcionálisabbak. Az ajtó két, három vagy négy panelje mozog a vezetők mentén, és amikor kinyílik, mozog egymás után, ritkábban vannak olyan modellek, amikor a képernyő nyitott állapotban összehajtható.

Amikor kinyitja ezeket az ajtókat, ne foglalja el a hely szabad helyiségét, ami különösen fontos a kis fürdőszobában. Ezen kívül kényelmesek a különféle tárgyak tárolására a fürdőszobában, és nem zavarják a sürgős javításokat, az itt található kommunikációkat.

Figyelem! A fürdőkádak egy vagy több ajtóval, valamint egy- és kétszemélyes ajtóval is felszerelhetők, ha a kapuk és a tolóajtók mögött a fülkék és a polcok alatt egy másik ajtó található, amely lehetővé teszi kényelmesen tárolóedényeket és egyéb háztartási tárgyakat.

Képernyő csuklós ajtókkal

Lehetővé teszi, hogy könnyen elérheti a fürdőszobában található kommunikációkat, valamint a mosó- és tisztítószerek tárolását. Különbözik másoktól, valójában csak az ajtók kinyitásának módja. Különösen érdekesek az MDF-ből készült fából készült modellek vagy képernyők, de ez a lehetőség nem mindig kényelmes a szűk helyeken.

Fiókos képernyők

Ma ilyen modellek a legmodernebbek és drágák. A képernyő számos fiókos fiókkal van felszerelve, amelyek zökkenőmentesen elhagyják és elrejtik a speciális bútorszerelvények miatt.

Fix képernyők

A főváros vagy a helyhez kötött falvázak nem elválasztható szerkezetek, amelyek akadálymentesítik a fürdőszobában a teljes helyiséghez való szabad hozzáférést. Ez olyan alap, amely további befejezést igényel.

Az ilyen tőkeszerkezet utólagos befejeződést vagy burkolatot igényel, ehhez a felhasználáshoz:

 • csempe;
 • mozaik;
 • PVC film vagy panelek;
 • Mesterséges kő;
 • festeni;
 • Fa díszítés;

Tőkés képernyők egy téglából

A tégla megbízható alapja - olcsó, és talán ez a legegyszerűbb minden lehetőség. A készülék képernyőjén fél téglából kell elhelyezni a kötőhabarcsot. Ezután a szerkezet csempével vagy bármely más rendelkezésre álló anyaggal szembesül. A kisebb görbületi falazatok könnyen korrigálhatók a csemperagasztó réteg mennyiségének növelésével vagy csökkentésével.

Gipszkarton, MDF vagy műanyag képernyők

A gipszkarton, a műanyag és más anyagok mindig egy fémszerkezetből vagy fablokkból előkészített kerethez kapcsolódnak, ha azokat olyan anyaggal impregnálták, amely védi a fát a nedvességtől és a rothadástól. Az összeszerelés után a keret le van választva a kiválasztott anyaggal.

Fürdőpódium

Természetesen ez az opció csak tágas fürdőszobákhoz alkalmas. A podiumok méretei és formatervezései a legkülönbözőbbek lehetnek, és csak a tulajdonosok képzelőereje korlátozza őket. A pódium alapja általában téglából épül fel, díszítésként csempéket vagy mozaikokat használnak. Fontos, hogy az épület lépcsőinek díszítése csúszásgátló legyen.

Dekoratív függöny

A redőny a leggyorsabb és legolcsóbb módja annak, hogy elrejtse a vízvezeték minden hibáját. Ráadásul a háztartási tárgyak egyszerű tárolása mellett. A függöny elkészítéséhez elegendő választani egy megfelelő szövetdarabot, és körbefúrni a kerület mentén, ha a szövet sűrű, akkor összecsukható vagy elengedhető.

A függöny többféle módon rögzíthető, a legegyszerűbb: kétoldalas ragasztószalagot használjon. Az egyik oldal közvetlenül a függönyhöz van csatlakoztatva, a másik pedig folyékony körmökkel van ragasztva a fürdő pereme alatt. Ön is használhat egy vékony bútorcsövet rögzítőkkel, amelyekhez a függönyt fűzőlyukakkal rögzítik.

Fontos! A fürdőválaszték kiválasztásánál figyelembe kell venni a belső tér stílusát is. Az ország számára a függöny kiváló megoldás, míg a modern stílusban előnyösebb a fém képernyő.

Képernyőanyag

A daruk esetében érdemes csak olyan nedvességálló anyagokat kiválasztani, amelyek nyugodtan hordozzák a gőzt és állandó hőmérséklet-csökkenést.

 • A műanyag panelek a legegyszerűbb, legolcsóbb és legelterjedtebbek. Az anyag nagyon praktikus, nem fél a nedvességtől és könnyen tisztítható.
 • Az MDF-képernyők csak azzal a feltétellel készültek, hogy a faforgácslemezt különleges víztaszító szerrel kezeljék, ezáltal immár a vízzel való hosszú ideig tartó érintkezés.
 • A műanyagon kívül a képernyők üvegből, matt vagy átlátszó, sima vagy texturált felületből készülnek. A szemüveg bármely árnyékban festhető, néha festettek.
 • A dekoratív tükör képernyők sikeresen illeszkednek a belső térbe és vizuálisan növelik a helyiség méretét.

Ahhoz, hogy a saját kezével a fürdő alatt készítsen egy képernyőt, először egy profil vagy fa keretet kell készítenie. Szintén alapul szolgálhat hab vagy tégla. Ha a keret készen van, akkor kiválasztott anyaggal van bevonva, vagy csempével van bevonva.

Fürdő képernyős polc

Moduláris tárolórendszer - polcok "VannBox". Szervezi a helyet a fürdőszobában, és lehetővé teszi, hogy gyönyörűen és gazdaságosan befogadja a tisztítószereket. Polc méretek: 21, 31, 40, 60, 102 cm.

Telepíthető CLASS és LITE képernyőkre.

A polcok standard magassága 47 cm, a legszélesebb réteg vastagsága 10 cm, a képernyő hátulján található öncsavarokkal rögzítve. Öntöréses csavarok vannak mellékelve.

A polc gyártásának rendelése akár 52 cm magas is lehetséges.

Polc hossza 102 cm a legszélesebb. Kombinálhat több modulot.

Beépítési lehetőségek a fürdőkád alatti képernyőkhöz:

A LITE képernyőn egy 102 cm-es polc található a függőleges oszlopok között, így balra és jobbra helyet biztosít a csövek eléréséhez vagy a coxae tárolásához.

A CLASS képernyőn a modul helyét a fürdőszoba körülményeitől függően határozhatja meg: balra, jobbra vagy középen elrendezheti, helyet hagyva az egyik oldalról érkező kommunikációhoz és a medencék és a nagyméretű tárgyak tárolóhelyéhez a másik oldalon.

Hogyan készítsünk kényelmesebbet a fürdőszobában? 15 példa a dobozok elhelyezésére a mosdó alá

Minden centiméter fontos a fürdőszobában, de biztos lehet benne egy dologban: ha van egy mosogató a fürdőszobában, akkor az alatta lévő hely egyszerűen az összes szükséges tárolására szolgál - a törölközőktől a tisztítószerekig. Lássuk, hogyan rendezhetjük ezt a helyet hatékonyan, kényelmesen és gyönyörűen.

Beépített és láthatatlan dobozok

A beépített tároló szekrények zárt formában a mosogató és a fürdőszoba egészének szerves részét képezik. Csak te fogod tudni, mi van benne - és rengeteg hely van minden kis dolog számára.

A padlóállványnak számos előnye van. Általában több fiókot kínál különböző szinteken, néha még nyitott polcokat is, ahol törölközőt lehet tárolni. A bútorzat lezárja a vízcsöveket a mosogató alá, és elrejti a csúnya tárgyakat, például a vödröket, mosószereket és szivacsokat. Mínusz - ez a meglehetősen masszív bútordarab, bár két mosdó is elfér a családi fürdőszobában, ugyanakkor "sok" helyet ad, amelyre más tervek is lennének.

A csuklós talapzat a falra van szerelve, és könnyebbnek látszik a padlónál, és nincs kevesebb tároló sarkuk. Mínusz - például a gipszkartonhoz való csatolása problémás, túl erős konstrukció.

Egy kis fürdőszobában, a süllyesztésben lévő mosdó és fiókok elhelyezése sok problémát megold. Corners - olyan hely, amely általában hiába tűnik el, így egyre több és több bútort adnak ki a formában, amely tökéletesen illeszkedik hozzájuk. De ahhoz, hogy a sarokba költözzön mindaz, ami a héj-fény és a víz kommunikációját kíséri, még mindig erőfeszítéseket kell tennie.

Ha elegendő hely áll rendelkezésre, akkor a mosdó alatt nyílt polcokat lehet elhelyezni. Ideális például tárolni a törülközőt. De ne felejtsük el, hogy a rendetlenség vizuálisan csökkenti a helyet - ha lehetséges, használjon különböző méretű dobozokat és kosarakat kis tárgyak tárolásához.

Behúzható függőleges polcok

Kényelmes tároló edények, mártások és fűszerek a konyhában, polcok a fürdőszobában tökéletesen elrejteni palackok lakk, samponok és egyéb apróságok. Szűk és függőleges - helytakarékos. Egy másik lehetőség a hajszárítóval és a hajszárítóval ellátott helyiséggel ellátni őket, és egy elektromos csatlakozóaljzatba építeni, hogy "a pénztárgépet elhagyva" meg lehessen hajolni.

Azok a polcok, amelyeknek maguk felé kell billenteniük, hogy belenézzenek, sokkal kevesebb helyet foglalnak el, mint a rendszeres fiókok. Jó a szivacsok, kefék tárolásához, és még itt is be lehet ágyazni egy mosodai kosarat, ami az ideje mosni.

Tároló kocsik

Tegyen egy tálalót a mosogató alá - nagyon kényelmes tároláshoz. Igen, és könnyű lenyomni és mozgatni. Plusz - egyszerűnek és modernnek tűnik.

A fürdőszobában tárolt szervezők speciálisan a mosogató alá helyezhetők. Elrejtik a feleslegeseket és könnyű hozzáférést biztosítanak a szükségeshez.

Polcok összetett konfiguráció

Például a mosogató alatt nemcsak csövek vannak, hanem más struktúrák is: szűrők, számlálók, amelyekhez hozzáférést kell biztosítani. Ezután jó lenne egy ilyen polc konfigurációját biztosítani, hogy ne zavarja az eszközök működését, és ne hagyjon helyet.

Adjon csúszófüggönyet vagy "szoknyát" a mosogató alá. Ezután a dobozok és a polcok bármi lehet - csak a textil mintáját látja. Egyébként jobb választani egy vízálló anyagot, és emlékezzen rá, hogy ez egy olyan technika, amely inkább a Provence és a country zene számára jellemző, de nem az ipari stílusban a fürdőszobában.

Ha nem akarja a mosogató bútorok, polcok, fiókok, szekrény vagy szervező alá helyezni - legalább egy kosarat. És döntsd el, mi lesz benne - piszkos mosoda vagy tiszta törölköző.

Törölközőtartók

Ha egy nagy fürdőszobában - éjjeliszekrények, polcok és egyéb raktárak boldog tulajdonosai vagyunk, az elhelyezése nem jelenthet problémát. Lehetséges, hogy a mosogatótól távol tartsa a dolgokat összetett konfigurációjától és állandó páratartalmától. De ésszerű, hogy legalább egy sávot biztosítsunk a törölközők tárolásához (talán még a szárítás is, ha fűtött sáv).

A kifejezetten a fürdőszobában kialakított bútorok jellemzik bizonyos jellemzők - egyszerűsített vonalak, sima fényes anyagok. De ezek a ládák úgy néznek ki, mintha az ebédlőből vagy nappaliból kerültek át. Antik találni vagy modern design ötlet - ez a bútor teszi a fürdőszobát egyedülállóvá. Nem zavarja a szépséget és a funkcionalitást egyáltalán - csak azért, hogy illeszkedjen a teljes stílushoz.

Biztosak vagyunk benne, hogy a szokatlan fürdőszobákban még mindig sok hihetetlen ötlet van arra, hogy a mosogató alá helyezzük a tárolóhelyeket. Ügyeljen rá: használjon az ottómot, hogy nyugodtan tegye a sminket a tükör előtt, és elrejtse mindent, amire szüksége van, vagy helyezze el a gyümölcs dobozt a mosdókagyló alá.