Legfontosabb > Csapok

Do-it-yourself zuhanytálca: utasítások

A vásárolt zuhanytálcák alternatívájaként kézzel készített raklapok, hiszen még egy nem szakember is könnyen megteheti saját erőfeszítéseit és tálcáját. Ezzel megtakaríthatja a pénzügyi forrásokat, ugyanakkor bemutathatja képzelőerejét és kreatív képességeit.

Magasság, forma és méret kiválasztása

A fürdőszoba javításának tervezési szakaszában úgy döntött, hogy egy zuhanytálcát vagy egy zuhanyzót telepít? Ennek az ötletnek többféle módja van. Vegyél egy kész zuhanykabinot, vegyél egy kész zuhanytálcát vagy készítsd el a zuhanykabinot a saját kezedben.

Az öntermelés előnyei közé tartoznak a következő érvek:

 • jelentős költségmegtakarítás;
 • bármilyen formájú és méretű raklap készítése;
 • válasszon dekoratív bevonatot az egész helyiség kialakításának megfelelően;
 • pontosan telepítse a szükséges zuhanyberendezést;
 • válasszon vagy rendeljen egyéni kerítést.

A végén egy exkluzív zuhanyzó lesz, minõségben, ami biztos lehet benne. Ebben a cikkben leírjuk, hogyan kell megfelelően felépíteni egy zuhanytálcát, milyen anyagokat és eszközöket kell majd szüksége, és segít elkerülni az építési és dekorációs hibákat.

Hely kiválasztása egy zuhanytálca felépítéséhez. Célszerű a kommunikáció közelében elhelyezni, de ez a kérdés nem alapvető, a megfelelő kommunikációs vezetékekkel bárhonnan bárhol lehet a tálca a fürdőszobában. Különös figyelmet fordítsunk az esztrichre és a padló vízszigetelésére a helyiségben:

 • A városi lakosztályhoz a könnyűszerkezetes esztrich a legjobb, és a raklap könnyűszerkezete.
 • Egy magánházban vagy az országban a szerkezet súlya csak akkor fontos, ha egy fürdőszobát rendeznek a ház felső szintjén. Ebben az esetben az átfedés megengedett terhelését kell kiszámítani.

Válassza ki a raklap formáját. Mindez a képzelőerejétől, a konstrukció és a szoba méretétől függ. Ugyanilyen fontos a jövőbeli raklap kényelme minden családtag számára. Például, ha teljes vagy idős embereknek kell lenniük, akkor a raklap mérete legyen nagy, és kívánatos egy egyszerűsített forma. Az éles sarkok hiánya garantálja a biztonságot.

Válassza ki a raklap oldalainak magasságát. A raklap magasságának lehetőségei hatalmasak, egyáltalán nem tudsz oldalakat vásárolni egy különleges létrán vagy egy mini-medencében. Azonban ezek a lehetőségek elsősorban csak a magánházak tulajdonosai számára állnak rendelkezésre, hiszen a padlóra szerelt zuhanyrács létesítéséhez meg kell emelni a padló általános szintjét és egy nagyobb esztrichréteget. A mini-medence egy nagyon nehéz konstrukció, és ha teljesen fel van töltve vízzel, a tartószerkezet vagy a padló összeomlásához vezethet.

A tálca normál magassága egy tégla magasságának tekinthető a serpenyő belső felületéről.

Folyékony kőből készült zuhanytálcák

Minőség, esztétika és megfizethető áron - a Sanola legkedvezőbb kombinációja! Kínálunk öntött mészkőből készült egyedi zuhanykannák gyártását - a standard opcióktól az egyedi megoldásokig. A formák, méretek és színváltozatok széles választéka lehetővé teszi, hogy olyan terméket hozzon létre, amely tökéletesen kiegészíti a belső térséget - a klasszikusoktól a ultra-modernig. A professzionális felszerelések, a tapasztalatok és a legrelevánsabb gyártási technológiák ismerete lehetővé teszi szakembereink számára, hogy folyamatosan magas minőséget biztosítsanak bármelyik, még a legösszetettebb és legmagasabb megrendelésben is.

Tökéletes zuhany megoldás

Önmagában a folyékony kő - az anyag minősége, gyakorlati és esztétikai. Az öntött márvány és a modern gyártási technológiák tulajdonságainak ötvözésével a Sanola szakemberei olyan csodálatos zuhanytálcákat hoznak létre, amelyek a terméskőből készült termékeknél nem rosszabbak. A kiváló minőségű, stílusos zuhanytálcák nem félnek a mechanikai károsodástól és állandó vízfelhasználástól, a szín nem idegesedik, és az ilyen felületek gondozása nem nehéz.

Kőből készült zuhanyzó

A zuhanytálcák ára: 4500 rubel / méter

A Stoneproduct cég a termálgranitből vagy márványból rendelhető zuhanytálcát kínál. Az ilyen termékeket bármely orosz régióhoz szállítjuk, és a piaci átlag alatti áron.

Milyen kő a tálca gyártásához?

A kőből készült fürdőszobai termékek kiváló választás, mivel tartósak, gyönyörűek és vízállóak. Különösen a márvány és gránit igényes zuhanytálcáiban. Megnézik a státuszt, és illeszkednek a fürdőszoba stilizált márvány belső részébe.

Előnyei és hátrányai kőből készült zuhanytálcák

A Moszkvában található márvány zuhanytálca elsősorban azoknak szól, akik nem félnek a magas árakból. Az ilyen termékeknek még egy hátrányuk van - félnek a savakkal való érintkezéstől és nehéz. A természetes kőből készült fürdőszobai tálcák többi része jól néz ki, nem szivárogják nedvességet és rendkívül tartósak.

Modern márványtermékek gyártása

A Stoneproduct kőből készült zuhanytálcák gyártását modern high-tech berendezésekkel végezzük. Kiváló minőségű lemezeket használunk, amelyek nagy pontosságú vágással, földeléssel és speciális gépeken történő polírozással készülnek.

A Stoneproduct piacvezető a kőtermékek területén

Vezető szerepet töltünk be a természetes kőből készült zuhanytálcák tőkepiacán. A "Stoneproduct" kőből készült zuhanytálca megrendelését a fürdőszobában egy stúdió belső tér létrehozása jelenti, és kiváló minőségű fürdőszobai készlet tulajdonosa. Előnyeink közé tartoznak a következők:

 • a saját kézbesítési szolgáltatás elérhetősége;
 • bármilyen méretű és formatervezett raklap rendelésére;
 • a mérő és a menedzser távozása tárgyakkal kőzetmintákkal;
 • a természetes kőből készült termékek előállításának rövid feltételei;
 • két év garancia a raklapokra és más termékekre;
 • fizetés banki átutalással vagy készpénzzel.

A kőből készült termékek teljessége különféle profilokat ad. Cégünk több mint 20 típusú feldolgozást kínál a raklap szélén.

Nem szabványos zuhanytálcák gyártása

Elérhető opciók

Válasszon tartozékok raklapokhoz

A zuhanytálca szifonja a használt víz visszavonására szolgál...

Egyéni zuhanytálcák

Raklapszerelés

A raklap behelyezése:

 • teljes raklapszerelvény
 • a raklap összekötése a víz, a szennyvíz elvezetéseibe
 • szükséges tömítés
 • az összes alkatrész és egység ellenőrzése
 • a termék egészségének és egészségének bemutatása az ügyfél számára
 • 1 év garancia terméktámogatás

A szifon nincs benne!

Cégünk örömmel kínálja Önnek mindenféle méretű és formájú zuhanykabintét.

A fürdőszobában történő felújítás több tényezőből áll: a tervezés kiválasztása, a vízvezeték beszerzése stb. A szoba belső jellemzőit érintő fő szempont a zuhanyzó elrendezése. A lélek dimenzióinak helyes meghatározásán túl a használat gyakorlati jellegétől és a rendelkezésre álló helyek nagyságától függnek más megoldások megvalósítása. A zuhanyzóban lógó kényelem és kényelem is a zuhanyzókád alakjától függ.

Az aszimmetrikus lehetőségek előnyei

A bemutatott termékek szabványos és nem standard formátumúak.

standard

A kiváló minőségű modelleket gyártó cégek között a legnépszerűbbek a következők:

Termékeik eltérőek, mivel olyan méretekkel rendelkeznek, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy a tizedesorozathoz illeszkedjenek (szinte bárhol a fürdőszobában).

szokás

A zuhanytálca tálca méretei nem szabványos opció esetén az ügyfél határozza meg. Az aszimmetrikus megoldások előnyei:

 • Lehetőség arra, hogy egy érdekes tervezési ötletet testesítsen meg, kiválasztva az eredeti zuhanyzáróknak az egyedi modellt.
 • Amikor egy félkör alakú modellt telepítenek a sarokba történő beszereléshez, a fürdőszobában nem lesz éles sarkok (növeli a gyermekek biztonságát).
 • Nagyméretű gyártási méretek.

A szabványos megoldások elhagyása esetén a fürdőszobák kialakításának lehetősége többször is megnő.

Hol lehet rendelni a megfelelő méretű zuhanytálcát?

A cég katalógusában a SANDELUXE bemutatta a szabványos és nem szabványos méretű zuhanytálcák lehetőségét. Az aszimmetrikus modell gyártásának megrendelésekor az ügyfél megkapja:

 • Sokoldalú, négyzetes vagy félköríves lehetőségek.
 • Nagy szilárdságú anyagok (öntött márvány).
 • A termékek alacsony hővezetési képessége - lehetővé teszi, hogy a zuhany használata közben kényelmes hőmérsékletet tartson fenn.
 • A lábak állíthatók.
 • A termékek bevonata csúszásgátló tulajdonságokkal és masszázsleeresztőkkel rendelkezik.
 • A 700x700 és 1600x2000 közötti méretek, valamint a magassági termékek gyártásának képessége.
 • A színválasztás.
 • Olasz minőség az orosz árakon.
 • Képes integrálni bármilyen tervbe.
 • Rendelés teljesítése rövid idő alatt (10 naptól).

A különféle zuhanytálcák lehetővé teszik, hogy megtalálja a megoldást minden tervezési ötlethez és kielégítse az összes vevői igényt. A termékek környezetbarátak, kitűnő teljesítményt és valós értéket képviselnek.

Zuhanytálca - saját kezűleg építünk

Lakást vagy magánházat zuhanyozni, nem szükséges drága gyárilag készített kabinet vásárolni. A zuhany alapja olyan raklap, amelyet könnyedén készíthet a saját kezével. És az oldalfalak vagy függönyök a zuhanyzót egy hangulatos kabinba kapcsolják.

Nem jobb, ha magad csinálod? Tanulmányozzuk a raklapkészüléket

Van egy hatalmas választék a zuhanytálcák, hogy a gyártók a különböző anyagokból. Az összes rakodólap rakodólapja ugyanaz. Fel van szerelve vízsugár tartály vízelvezetésére, amelyet a zuhany kényelmes használatára terveztek. A tartály leggyakrabban lábakkal van ellátva, vagy különleges alakja van, amely lehetővé teszi, hogy az alsó részhez egy lefolyót szereljen fel, és a csatorna egy közös kollektorba kerüljön. A konténer formájának és anyagának megválasztása attól függ, hogy milyen helyiségben használják, a raklapot telepítő mester képzettségét, valamint a vevő pénzügyi lehetőségeit.

A legegyszerűbb módja a saját zuhany gyártásának, hogy gyárilag készített tálcát használjon. És ha a raklap alakjának megválasztását a fürdőszoba paraméterei és kialakítása alapján határozták meg, akkor a raklap anyagának megválasztását más szempontok is befolyásolhatják:

 • Az akril raklapok viszonylag nagy szilárdságúak, tartósak és nem korróziónak vannak kitéve. Ez az anyag könnyen bármilyen formát adhat, amit a gyártók használnak. Az anyag azonban dinamikus terhelés esetén könnyen deformálódik, és nagyon könnyű.
Az akril raklapok könnyűek és könnyen deformálódnak.
 • A vas zuhanytálcák nagyobb merevséggel és deformációval szemben ellenállóak, de hajlamosak a korrózióra. Ráadásul a vékony fém tulajdonsága, hogy vibrál, és hangos zajot kelt a vízsugár hatása alatt, amit egyes tulajdonosok nem szeretnek. Ráadásul a fémpaletták formaválasztása sokkal gyengébb.
A vasalótálca könnyen szerelhető, de nagyobb a zaj
 • Az öntöttvas zuhanytálcák falai vastagabbak és ennélfogva sokkal kevésbé vibrálnak, mint a fémek, de még mindig zajokat bocsátanak ki. Az öntöttvas tartós, korrózióálló. Azonban a zománc, amelyet paletta bevonatként használnak, hajlamos a forgácsolásra, ezért a raklap esztétikai megjelenése és funkcionalitása könnyen elvész.
Az öntöttvas raklapok nehézek, tartósak és nem korrozívak.
 • A mesterséges kőből készült raklapok, valamint a kerámiából készült raklapok minden felsorolt ​​anyag előtt alapvető előnyökkel járnak. Tartósak, nem rozsdásodnak meg, a gyártó ezekkel az anyagokkal bármilyen színt és alakot adhat, ami megkönnyíti a választást. Hátrányaik - a magas ár és a mestertől származó speciális készségek iránti igény a kiváló minőségű installációhoz. Ezek az anyagok könnyen megsérülnek, és a telepítés során megoszlanak.
A mesterséges kőpaletták törékenyek és telepítési nehézségeket okozhatnak.

A gyári raklap használata azonban nemcsak előnyökkel jár, hanem hátrány is van. Sok esetben célszerű az otthoni kézművesnek egy kicsit több erőfeszítést eltölteni, és egy házi raklapot felépíteni. Ez indokolt abban az esetben, ha egy lakás vagy ház tulajdonosa hajlandó arra törekedni, hogy a házi készítésű raklap egyik alábbi előnyét használja:

 • Olyan raklap gyártása, amely tökéletesen illeszkedik a szerző designjába a fürdőszobában. A raklap olyan anyagokból készülhet, amelyeket a környezet dekorációjában, a fürdőszoba színsémájában és a formatervezést legjobban illő alakban használnak.
 • Házi készítésű raklap készítése akkor indokolt, ha a fürdőszoba méretei a raklap speciális alakját vagy méreteit igénylik. Ez például régi épületekben történik, ahol a fürdőszoba területe minimális méretű, míg a fürdőszoba kombinálva van.
 • Költségmegtakarítás. Sok esetben a házi raklap gyártási költsége lényegesen alacsonyabb, mint a megvásárolt ár.

Hivatkozás: Lényegében egy házi raklap egy bizonyos geometriai padlózat egy része, felszerelve a vízáramláshoz és a lökhárítók által korlátozott. Bizonyos esetekben a padlózat teljes felületét egy fürdőszobában vagy más helyiségben, amely kifejezetten úgy van kialakítva, hogy a víz a csatornába kerüljön, raklapként használják.

A házi készítésű palettagyártás hátrányai közé tartozik a jelentős személyi munka, a szükséges eszközök és készségek rendelkezésre bocsátása, vagy a bérelt munkavállalók munkaerő-fizetésének hajlandósága. Azonban a nehézségek nem zavarják az otthoni kézműveseket, hogy saját ízlésüknek és szükségleteiknek megfelelően alakítsanak ki belsőséget.

Anyag kiválasztása

Miután úgy döntött, hogy magának készít egy zuhanytálcát, meg kell tennie az optimális anyag kiválasztását:

 • A raklap aljának gyártására szolgáló anyagok kiválasztása nem különbözik egymástól. Ez lehet egy cementhabarcs vagy egy téglaalap. Mint amikor téglaalapot építenek, és betonalapok öntéséhez, használjon cement-homok keveréket. Nem ajánlott más olyan keverékek használata, amelyek javított higroszkópos tulajdonságokkal rendelkezhetnek. A tégla a legjobb a piros, kerámia használatra, magas nedvességállósággal rendelkezik. Egyes kézművesek azonban sikeresen használják a szilikát téglákat, valamint megbízható vízszigetelést.

Fontos: Mindig gondosan fontolja meg a vízszigetelő rendszert. A szigetelőanyagként bitumen vagy folyékony vízszigetelő készítmények, kereskedelmi forgalomban kaphatók, valamint tetőfedő anyagok. Egyes esetekben a tetőfedő anyag helyett műanyag fólia használható.

 • A bázistól eltérően a külső és belső dekoráció választéka gazdagabb. Mint egy raklap gyártásánál, egy cement alapozásánál, valamint cementkötegek, kerámia burkolólapok, mozaikok és természetes és mesterséges burkolat felhasználásával. A legköltséghatékonyabb változatban a raklapot egyszerűen vakoljuk és bevonjuk több rétegben nedvességálló festékkel.

Ha bármilyen dekoratív bevonatot használ, használjon nedvességálló csempe ragasztót és habarcsot.

A paletta anyagának megválasztására vonatkozó végső döntés bizonyos építőanyagok és szerszámok rendelkezésre állása, az alapanyagok, a vízszigetelő és befejező anyagok költsége és minősége, valamint az otthoni kézművesek készsége alapján történik.

Hol építünk? Válasszon ki egy helyet és határozza meg a paramétereket

Miután meghozta a döntést a zuhanytálca önálló kialakításáról, először meg kell határozni a jövő zuhanyzójának elhelyezkedését és a főbb paramétereket. Számos tényező befolyásolhatja a döntést:

 • Először meg kell határoznia azt a helyiséget, amelyben a zuhanyzó található. A zuhanykabin egy fürdőszobában, egy magánház fürdőjében lehet; egyes esetekben a termelési helyiségekbe - műhelybe, garázsba kerül. A raklap gyártási helyének meghatározásakor minden esetben figyelembe kell venni az alapítvány jelenlétét és megjelenését, a padló jellemzőit, ha a zuhany a lakóházban vagy a magánház felső szintjén található. Tehát a felső szinteken a lakásokban és a magánházakban lévő raklapokat könnyű esztrich és alacsony oldalak használatával kell elvégezni a tömeg minimalizálása érdekében. Ugyanakkor, figyelembe véve a betonpadlók higroszkóposságát, megbízható vízszigetelést kell használni.
 • A szoba belsejében lévő zuhanytálca helye elsősorban a kommunikáció helyétől függ, vagyis annak a lehetőségét, hogy vizet hozunk a zuhanyozóba és a lefolyó vizet a csatornába. A legegyszerűbb és költséghatékony megoldás egy meglévő keverő helyén van. Ugyanezen a helyen valószínűleg van egy szennyvízcső is.
 • A raklap alakja és mérete nagymértékben függ a mester fantáziájától. Azonban figyelembe kell vennie a helyiség paramétereit, az egyszerű használatát és a biztonsági követelményeket. Tehát ne építs fel olyan raklapot, amely zavarja a szabad folyosót a teremben, éles sarkokkal és kiálló részekkel, különösen a bejárati oldalon. A leggyakrabban használt formák négyzet alakúak, téglalap alakúak vagy egy kör szektora. Érdemes megfontolni a burkolóanyag paramétereit. Tehát, ha a burkolólapokat használja, ajánlatos a raklap méreteinek méretezését egy csempe méretéhez képest - ez jelentősen csökkenti a vágási munka költségeit. Az oldalak magassága is eltérő lehet. Természetesen, ha akarod, akkor a serpenyőt egy sitz fürdőbe, sőt mini-medencébe is be lehet kapcsolni. Ez azonban már egy teljesen más kialakítású, más erősségű és tömegű paraméterekkel rendelkezik, és amely a tartószerkezetek összeomlásához vezethet. A valóságban a mesterek az oldal optimális magasságát tekintik 10-15 cm-re a raklap padlójától. Fontos a mester tapasztalata és a rakodó anyagának képessége. Például egy formanyomtatvány kiválasztásakor figyelembe kell venni az ilyen kialakítású tégla alapozásának megteremtésének lehetőségét, vagy a zsaluzat építését a cementcement keveréséhez. A komplex alakú struktúrák ezenkívül további nehézségeket okoznak a szembenézés során.

Meghatározzuk az anyagok és eszközök listáját

Miután döntött a jövő zuhanytálca formájáról és helyéről, valamint eldönti, hogy mit fog építeni, folytasd a következő lépést - készítsd el a szükséges eszközöket és anyagokat, valamint azok beszerzését.

A következő szerszámokat és anyagokat kell használni egy raklapra, cementköpeny alapra és csempézett bélésre:

 • Vízszigetelő anyagok - bitumen vagy speciális masztix, tetőfedő anyag vagy vízálló film.
 • Cement és homok az oldat elkészítéséhez.
 • Csemperagasztó és fugázó ízületekhez.
 • Építőipari alabástrom.
 • 15-20 mm vastag lemez a zsalu gyártásához.
 • Kerámia burkolólapokkal szemben.
 • Gangway és műanyag csatorna csövek.
 • Fa csövek csatornaépítéshez.
 • Világítótornyok.
 • Henger vagy kefe.
 • Kalapács és körmök.
 • Építési szint, mérőszalag és jelölő.
 • Trowel, spatulas egyszerű és behúzott.
 • Elektromos vagy mechanikus szerszám csempék vágásához (cserépvágó, bolgár).

Segítség: Nagyon felelősségteljesen kell megközelíteni a csempék kiválasztását a zuhanytálcával szemben. Ez lehet bármilyen méretű csempe vagy agyag csempe, amely paraméterei a magas páratartalmú helyiségekben használhatók. A kiválasztott bevonatnak meg kell felelnie a biztonsági követelményeknek is, vagyis a raklap alján levő csempe nem lehet csúszós. A magas páratartalmú helyiségek esetében számos értékelési kritérium van. Először is, attól függően, hogy mennyi a profil a csempe felületéhez viszonyítva ("V" jelzéssel), az indikátor lehet 4 cm3 / cm2. legfeljebb 10 köbm cm / négyzetméter dm. Minél magasabb a pontszám, annál jobb. Másodszor, öt fokozatot a csúszásellenállás határozza meg a felület dőlésszögének függvényében ("R" jelzéssel). Harmadszor, az a csoport, amely egyesíti a besorolást az olyan helyiségek típusai szerint, ahol az emberek mezítláb járnak - "A", "B", "C" jelzéssel. A "C" csoport garantálja a legnagyobb stabilitást, egy olyan csempe, amely 24 fokig dönthető, de ilyen paraméterek gyakran nem szükségesek.

A szerkezet egy tégla alapítvány listáját a szükséges eszközök és anyagok majdnem ugyanaz. A zsalu, a kalapács és a körmöket ki kell zárni. Ebben az esetben a burkolóanyagok listája megnövelhető a mozaik, a kőburkolat vagy az egyszerűen vízálló festék beillesztésével, amint azt fent említettük.

Előkészítő munka

Az előkészítő munka szakaszában az első feladat a legalább a legegyszerűbb rajz összeállítása a jövőbeli raklap méreteinek feltüntetésével a további munka megkönnyítése érdekében. Ezután meg kell tisztítani a jövőbeli cselekvések helyét az összes kommunikáció teljesítményének tesztelésével. Szükség esetén távolítsa el a régi törékeny padlót (csempe, vakolat). Szükség esetén egy további szájat kell bevinni a fő csatornarendszerbe, hogy lehetővé tegye a lefolyó csatlakozását.

Ha a mező felülete egyenetlen, repedések, morzsák, akkor érdemes vékony nyakkendőt kötni cementhabarcs segítségével.

Ezt követően a padló és a szomszédos falak kezelését a futó raklap oldalának magasságával kell elvégezni, bitumen vagy vízszigetelő masztix segítségével 2-3 rétegben. A vízszigetelés nagyobb megbízhatósága érdekében műanyag fóliát vagy tetőfedő anyagot használhat.

Miután a vízszigetelés megszáradt, elkészítheti az előkészítő munkafázist, és közvetlenül a raklap felépítéséhez vezethet.

Kerámia csempe zuhanytálcát építünk

A legtöbb esetben a zuhanytálca padlószintje a teljes helyiség padlószintje fölé emelkedik, hogy lehetővé tegye a vízelvezető berendezések felszerelését. Például a lakásokban a szennyvízelvezető csöveket általában padlószintre kell helyezni. Ugyanezt a módszert használják a legtöbb magánházban. Ezért a kívánt lejtés biztosítása érdekében a serpenyőben lévő lefolyó lyukat a padlószint felett kell elhelyezni.

A raklap felépítéséhez az alábbi műveletek sorát kell betartani:

 • Először is a létra (leeresztő kupak) és a központi csatorna összekötő csatorna felállítása készül. A kényelem érdekében a csövek különböző magasságú és rögzített fadarabokra vannak felhalmozva. A cső lejtése 4-7 fok, de nem kevesebb, mint 3 fok. A szakértők tanácsot adnak a műanyag létrák és csatornacsövek használatáról, hiszen könnyen és megbízhatóan felszerelhetők, és nem korróziónak vannak kitéve. De a csatornahálót meg kell vásárolni fém, amelyik szabadon tarthatja a súlyát.
A folyosót az öntés megkezdése előtt szerelik fel
 • Ezt követően a padlóburkolat felszerelését elvégezzük, és a vájat cementhabarcsot tölt. Az oldatot arányosan készítik 1 rész cementmennyiségnek 3 rész homokká. Az oldat sűrűségének elegendőnek kell lennie ahhoz, hogy a zsalu belsejében lévő teljes tér kitölthető legyen. A réteg vastagságát a durva öntés során úgy kell elvégezni, hogy a rámpa szája némileg megemelkedik az alapszint fölött, figyelembe véve, hogy a befejező töltet és a csempe befejeződése folytatódik. Ennek eredményeképpen a létrának a padlóval azonos szinten kell lennie. Egyes mesterek kis helyet ajánlanak a csatorna nyílásának szájánál az alabástrom építésével. Ez azért van így, hogy szükség esetén könnyű hozzáférést biztosítson a vízvezeték szerelvényekhez. Az alabástrom, a cementhez képest, könnyen eltávolítható, ha szükséges. E művelet után a zsaluzat alapját egy napra kell hagyni.
Az alap öntése során kerülni kell az üregek kialakulását.
 • A következő lépés a raklap peremének zsalujának felhelyezése és betöltése cementhabarcsokkal. Az esztrich szárítása után számos szakértő tanácsolja, hogy a jövőbeni rakodót bitumennel vagy nedvességszigetelő maszkokkal kezeljék.
A végső befejezése a töltés teljes száradása után történik.
 • Ezután a raklapcsatoló a lefolyó irányában egy padló lejtővel van kialakítva. Ehhez az oldalakon jeladó jelzőfények segítségével telepítik a jelzőfényeket, és a kívánt meredekség megoldással oldható meg simítóval és spatulákkal. Nem lehet jelentős, hogy kényelmesen álljon a padlón. A kikészítést a raklap oldalainak oldala és kifelé is megoldja.
A raklap belső felületét a lefolyó irányába lejtő lejtéssel vágják le
 • A következő szakasz - valójában, szemben a raklap csempe. El kell kezdeni a kifolyó szájából, hogy a csempéket a serpenyő falaihoz lehessen vágni. A cserépragasztót fogazott simítóval kell bevinni. A csempék közötti rés méretei a szerelőkeresztek segítségével fenntarthatók. Minimális kötési szélességet kell tartani. Miután a ragasztó megszáradt, a fugázás megtörtént. Ebben a szakaszban a raklap felépítésének munkája befejezettnek tekinthető.
A keretes tálca megfelel a teljes belső kialakításnak

Hivatkozás: Néhány házi készítő foglalkozik még egy lépéssel a művek listáján, ami hozzájárul a zuhanykabin kényelmének növeléséhez. Ez a kábel padlófűtés telepítése. A kábelt lefektetik a vázlat betöltése a padlóra.

Saját kezünkkel összegyűjtjük a tégla tálcát

A raklap felépítése téglák használatával számos különbség van a telepítés módjában és a munkafolyamatokban:

 • A létra és a szennyvízelvezető rendszer felszerelése ugyanúgy történik, mint az előző esetben. A második szakaszban kialakul a raklap emelt szintje, de ez nem a habarcsot a zsaluzatba öntve, hanem tégla segítségével történik. Ebben az esetben a téglákat egy rétegben egy rétegben kell elhelyezni a padlóra, minimális réssel. A falazatot az oldaton végezzük, ugyanolyan arányban hígítjuk, mint a töltetre, de nem olyan folyékony. Minden rést fel kell tölteni oldattal. Az oldat megszáradása után vízszigetelő anyaggal polietilén fóliával vagy tetőfedő anyaggal kezeljük.
Bálázó tégla rakodása
 • A következő lépés a raklap oldalainak elhelyezése. A megoldást egy sorban helyezik el, tégla, hosszú élre helyezve.
A lökhárítót az alaphoz való szárítás után lefektetik
 • Miután a habarcs megszáradt, két vagy három nap elteltével, egy befejező esztrich segítségével lejtőn történik a lefolyó irányába. Ugyanúgy történik, mint az előző esetben. A befejező felületeket gipsszel is előállítják.
 • Amikor az oldat teljesen száraz, a téglaszalagot mozaikos, kerámia csempe, porcelán kőműves, mesterséges vagy természetes kővel vagy egyszerű színezéssel díszítik.
A mozaik tégla tálca segítségével vonzó megjelenést kap

Video №1 a létra telepítésével és a raklap alja öntésével:

Video №2 a raklap monolitikus töltésével:

Amint az a cikkből is kitűnik, a mester, aki az építési munkálatok minimális készségeit is kielégíti, eléggé alkalmas arra, hogy ízlésének és szükségleteinek megfelelően egy zuhanytálcát építsen, és ugyanakkor megőrizze a gyári termék megvásárlását.

Mesterséges zuhanytálcák

Mesterséges kőből készült zuhanytálcák - a modern fürdőszoba alapvető elemei. Az ilyen termékeknek számos tagadhatatlan előnye van:

 • tiszteletre méltó és nemes design;
 • bőséges tervezési lehetőségek az anyag gazdag színtartományának köszönhetően, és az egyedi méretű vágás;
 • Kiváló teljesítmény: tartósság, megbízhatóság, külső hatásokkal szembeni ellenállás.

Készítmények kőből készült zuhanytálcák katalógusa

A "SoundStone" cég kiváló minőségű kőből készült zuhanytálcákat kínál, amelyek egy speciális katalóguson keresztül megtekinthetők. A nagy választékú termékek és a megfizethető árak Moszkva és Moszkva régióban örömmel várják ügyfeleinket. Minden termékünk megfelel a szükséges előírásoknak, és rendelkeznek tanúsítvánnyal. Standard terveket készítünk és egyedi projekteket készítünk.

Ár: 17 660 rub.

Raktáron: elérhető

Ár: 33 290 dl.

Raktáron: elérhető

Ár: 18 200 dörzsölje.

Raktáron: elérhető

Ár: 58 000 rubel.

Raktáron: elérhető

Ár: 30 850 dörzsölje.

Raktáron: elérhető

Ár: Hi-macs M203-Lucca

Raktáron: elérhető

Ár: 21 450 dörzsölje.

Raktáron: elérhető

Ár: 12 375 rub.

Raktáron: elérhető

Ár: 27 300 dörzsölje.

Raktáron: elérhető

Ár: 35 997 dörzsölje.

Raktáron: elérhető

Ár: 57 600 dörzsölje.

Raktáron: elérhető

Ár: 45 440 rub.

Raktáron: elérhető

Ár: 30 590 rub.

Raktáron: elérhető

Ár: 28 050 dörzsölje.

Raktáron: elérhető

Ár: 20.020 rubel.

Raktáron: elérhető

Ár: 32 940 dörzsölje.

Raktáron: elérhető

Ár: 23 140 rubel.

Raktáron: elérhető

Ár: 25 560 rubel.

Raktáron: elérhető

Raktáron: elérhető

Ár: 32 585 rub.

Raktáron: elérhető

Mesterséges zuhanytálcák: árak

Az építési árak nagyon eltérőek. Ezek a következők függenek:

 • a gyártás anyaga;
 • termékforma;
 • a projekt összetettsége.

A végső összeg további kiegészítők használatával növekszik.

Szakembereink szívesen kínálnak megfizethető árakat a márkás termékek számára, amelyek megbízhatósága és tartóssága kedvező. Arra törekszünk, hogy ügyfeleinknek lehetősége nyíljon arra, hogy a legjobb termékeket szabad költséggel vásárolják meg. A hozzávetőleges összeget egy speciális online számológép segítségével kiszámíthatja. Cégünk által kínált akriltervek környezetkímélőek, tartósak és hatékonyak. A négyzetmodellek legelterjedtebb méretei: 90x90, a négyszögletesek közé tartoznak a népszerű 120x90 és 80x120 termékek.

Mesterséges zuhanykő gyártók

A vezető gyártók összetételét világszerte jó hírnévvel látjuk el. Ezek a márkák a Staron, a Montelli, a TriSton, a Hi-Mac, stb. Az akril árusító tulajdonságai a higroszkópikusak, a környezetbarátak, a nedvességállóság és a megnövelt karbantarthatóság. A termékek minősége kétségtelen. A mesterséges kőből készült márkás zuhanytálcák csodálatos dizájnnal és sokszínű színekkel, árnyalatokkal és textúrákkal várják az ügyfél szemét.

Ár: 13 000 rubel. négyzetméterenként

Az akrilból készült dizájn teljesen hihetetlenül szép. Olyanok, mint a kozmikus köd, összetett árnyalatú fehér válások miatt. Az ebből az anyagból megrendelt termékek lenyűgözni fogják Önt és vendégeit, továbbá kellemesen meglepik a tartósság és az erő. Cégünkben nagyon látványos eszközöket vásárolnak. Mindkettő klasszikus és modern.

Ár: 16 500 dl. négyzetméterenként

A Staron tartós és megbízható anyag, amely akrilgyanta alapú festékeket és ásványi töltőanyagokat tartalmaz. A paletta 97 színben jelenik meg, köztük monokróm, texturális és fényvezető változatok. A felület lehet matt, félig fényes, fényes. A termékek látványos megjelenésének kellemes kiegészítője a mechanikai és kémiai hatásokkal szembeni ellenállás.

Ár: 24 300 руб. négyzetméterenként

A triston anyagokat a tervezők nagyra értékelik a színek nyugodt természetes palettája és látványos szerkezete miatt. Az univerzális és olcsó (a természetes) kompozitnak nagy sűrűsége és erőssége van. Az általa létrehozott konstrukciók évekig szolgálnak anélkül, hogy elveszítenék az eredeti megjelenést. A 67 színben gazdag paletta lehetővé teszi, hogy minden ügyfél megtalálja a legjobb megoldást.

Ár: 18 000 dl. négyzetméterenként

A Corian ideális tulajdonságokkal rendelkezik, és hatalmas lehetőségeket kínál a belsőépítészet számára. Az anyag színpalettáját több mint 100 lehetőség képviseli. A Koriana-nak köszönhetően tartós és nedvességálló felületet kap. Az akril alapját ásványi töltőanyag - alumínium - trihidráttal egészítik ki, amely nagy szilárdságot és sűrűséget biztosít az anyagnak.

Ár: 13 900 dl. négyzetméterenként

A Montelli gyártmánya robusztus szerkezetek, nedvességtől, mechanikai károsodástól, szennyeződésektől, vegyszerektől védve. A márkájú színpaletta 91 színben jelenik meg. A termékcsalád monokróm, fényvezető, textúrájú modelleket tartalmaz. A matt, félig fényes és fényes fényes fény minden helyiséget átalakít.

Ár: 13 300 rubtól. négyzetméterenként

Ha természetes színeket szeretne természetes fénymel, akkor figyeljen a Hanex termékeire. Az érintőanyaghoz való melegség ideális az emberi testhez való érintkezéshez, gyermekszobákban és fürdőszobákban történő alkalmazásokhoz. A csatlakozások nem alkotnak látható varratokat, ami kiküszöböli a szennyeződést és hibátlan megjelenést biztosít. Minden szennyezést könnyen leöblíthetsz szappanos vízzel, ami a praktikusság kedvelői számára örömet okoz.

Ár: 21 300 rub. négyzetméterenként

Különböző színváltozatok A Grandex lehetővé teszi mindenkinek, hogy megtalálja saját stílusát, a saját inspirációt. Az ilyen anyagból megrendelt bútormodellek kényelmesen és frissen töltik ki a helyet. Különösen harmonikusan illeszkednek a klasszikusokba vagy a tengeri stílusba. A legkisebb foltok stílusosak és látványosak, a Grandex eredeti szerkezete pedig egy hatalmas felületnek egy igazán mágikus hatása.

Ár: 20 300 rubtól. négyzetméterenként

A Hi-Macs anyagpalettáját számos gyűjtemény képviseli, amelyek mindegyike saját maga gyönyörű. Az áttetsző árnyalatok romantikus légkört teremtenek, és a különleges visszaverődő részecskék finom gyöngyházfényt adnak a felületnek. A nagy szilárdság még a legnehezebb üzemi körülmények között is kiküszöböli a vonzó megjelenés elvesztését.

Mesterséges zuhanytálcák: fényképek

Mielőtt kiválasztaná a mesterséges kőből készült zuhanytálcát, meg kell néznie a kész szerkezetek példáit. A katalógusunkban számos képet talál különböző méretű termékekről, formákról, színekről. A változatos modellek gyártásával foglalkozunk, beleértve a mélyeket is egy üléssel, kényelmes működést biztosítva az idősek számára. Lásd a fotókat és válasszon!

Do-it-yourself zuhanyzó tálca

A fürdőszobában végzett javítások során sokan a lehető legkevesebb hasznos és szükséges dolgokat próbálják elhelyezni a mindennapi életben egy korlátozott területen, és kis méretük és funkcionalitásuk, valamint külső vonzereje miatt választani tudják a zuhanykabinot. Ezenkívül ritkán használják a fürdőt a rendeltetésszerű használat érdekében, és ez egy újabb érv a kompakt és kényelmes zuhany felé.

Do-it-yourself zuhanyzó tálca

Tartalom lépésről lépésre:

A raklapok típusai, előnyei és hátrányai

A raklap a zuhanykabin alapjául szolgál és szükséges, hogy a padló a fürdőszobában ne rothadjon. Most az építőipari boltok számos készterméket kínálnak, de mindegyiknek mind az előnyei, mind a hátrányai vannak.

Az akril raklapok előnye a szerelés egyszerűsége és egyszerűsége, és jelentős hátránya annak, hogy nagy gonddal kell őket kezelni - könnyen ki vannak téve a mechanikai igénybevételnek és idővel sárgára süllyedhet.

A márvány vagy kerámia raklapot tekintik a legerősebbnek, de az ilyen termékek ára jóval magasabb.

A mesterséges márvány pallettája

Az öntöttvas raklapokat kiválóan kihasználják, de a zománcában a legkisebb forgácsolással vagy repedésekkel használhatatlanná válik - egy ilyen alap gyorsan rozsdásodik és piszkos, ráadásul a helytelen telepítés és a fürdőszoba elégtelen hangszigetelése esetén fokozott zajszint figyelhető meg.

Öntöttvas raklapok

Gyári raklapok lehetnek négyzet alakban (0,8x0,8 m, 0,9x0,9 m, 1x1 m, 1,2x1,2 m), ovális vagy téglalap alakúak (1x1,5 m, 0,9x1,2 m, 0,8x1,2 m). A raklapok elhelyezkedése szögletes és sokoldalú. A magasságot mélyen és alacsonyan különböztetik meg, és oldaluk magassága megfelelő.

Tusoló tálca típusai

De még ilyen különféle formák esetén is néha nagyon nehéz találni egy adott fürdőszobához megfelelő tálcát, ebben az esetben van egy nagyszerű alternatíva - egy tálcát önállóan létrehozni. Költségénél kicsit drágább lehet, mint egy stand akril bázisának telepítése, de minden befektetés indokolt.

Tégla tálca kerámia burkolólapokkal

Emellett a kézzel létrehozott raklap tagadhatatlanul sok előnye van:

 • a személyesen kiválasztott anyagoknak köszönhetően biztos lehet benne a hosszú élettartam és a szerkezet megbízhatósága, az egyszerű karbantartás és a könnyű használat;
 • a raklap önálló kialakításánál lehetőség van arra, hogy a szükséges paraméterek, a szükséges forma, mélység és kialakítás alapján hozzák létre, egyszerre választva az árépítési és befejező anyagokat, tartozékokat és fogyóelemeket;
 • A független munka teljes költsége sokkal alacsonyabb lesz, mint egy profi csapat hasonló szolgáltatásai.

Szükséges eszközök és anyagok

A raklap felépítéséhez a következő anyagok és eszközök szükségesek:

 • a szabály;
 • mérőszalag;
 • építő kés;
 • sodronyvágó;
 • építési szint;
 • kanál;
 • rendes spatula és fogazott simító;
 • véső;
 • műanyag csövek (leeresztő cső);
 • csatorna létra (kisülés szája);
 • fadarabok (állvány);
 • beton esztrich (száraz keverék);
 • film vagy tetőfedő anyag;
 • szilikát vagy piros tégla;
 • vízszigetelő készítmény (Fayberpul, Dekoprof);
 • csemperagasztó EK-1000 és EK-6000;

Ragasztós EK 6000

Burkolat csempe és mozaik varratokhoz

Fontos pontok

 1. A zuhanytálcának van egy beton alapja.
 2. A tálca a fürdőszoba egyik falához szomszédos, a vízsugár elleni védelmet is szolgálja.
 3. A betonpályán belül, enyhe lejtőn, egy létrát helyeznek el, hogy a vizet a közös csatornarendszerbe engedje.
 4. A raklap felépítése során a beton alapot cementet tartalmazó vízszigetelő oldatokkal kezeljük. A további vízszigetelés a padlózat és a falak padlóburkolatának rétegeként szolgálhat (a falfelületet átfedő anyag magassága kb. 40-60 cm).
 5. A burkolólapokat vízálló ragasztóval helyezzük el, a varratokat speciális fugázóval kezeljük.

Do-it-yourself zuhanyzó tálca

Zuhany tálca a saját kezével. rendszer

1. lépés: A padló előkészítése és vízszigetelése

A vízszigetelést ajánlott elvégezni, függetlenül attól, hogy melyik padló van elhelyezve a fürdőszobában: beton vagy fa. A padlózat rakfelületének telepítéséhez kijelölt helyet fel kell szabadítani minden felesleges, söpörni. Jobb, ha a serpenyőt a fürdő helyére helyezzük.

A padló előkészítése és vízszigetelése

A csempe szétszerelhető egy perforátorral vagy bitumenes maszkkal borítva, hogy megakadályozza a padló lehetséges nedvességét. A maszk tetején dupla polietilén fólia vagy tetőfedő réteg. Nagyon fontos, hogy felemelje a vízszigetelést a falakon! Ebben a szakaszban elvégezhető a rostos gumi vagy bármely szokásos tömítőanyag használata.

A padló előkészítése és vízszigetelése

Vékony üvegházi filmet helyezünk - vagy rendes olajruhát

2. lépcső. A zuhanyrács és a lefolyó felszerelése

A létra felhelyezése előtt szükség esetén készítsük el a csővezetéket a központi csatornából. A szakértők javasolják a műanyagból készült csövek használatát - tartósak, gyorsan és könnyen összeszerelhetők, szorosabban csatlakoznak az öntöttvashoz.

A víz alatti cső a raklap közepén jeleníthető meg, könnyebben telepíthető a lefolyó, de valójában a lefolyó helye nem játszik szerepet, a legfontosabb dolog az, hogy nem zavarja a mosási folyamatot, és szervesen megvizsgálja a raklap általános kialakítását.

A létra lefolyócsövek közös rendszerének kialakítása faállványok segítségével történik, ami a csatornacsatornákhoz kívánt lejtést megteremti. A víznek gravitáció nélkül kell leesnie a lefolyóba, különben a térdben lévő vízkészletek felhalmozódása elkerülhetetlen, és ennek eredményeképpen elzáródás és egyéb problémák jelentkezhetnek.

Az ajánlott dőlésszög 4-7%. Ez a pillanat általában egy bizonyos magasságot okoz a paletta padlózat felett, ha a zuhanykabin a kész padlóra van felszerelve. Ha a padlót még nem töltötték le, akkor minden kommunikációt egyetlen szinten is elérhet.

Szifon a zuhanytálcához

A munkavégzés során fontos, hogy kiváló minőségű dokkolást készítsen minden elemről, megakadályozva a lehetséges szivárgást. Szükség esetén a csőkötéseket tömítőanyaggal vagy különleges ragasztóval kezelheti.

További munkák elvégzésekor a behelyezett csövet egy ronggyal kell bevonni, hogy megakadályozza az építési törmelék eldugulását.

Fontos! A legegyszerűbb megoldás a cserélhető szifonnal való kommunikáció, hogy könnyen eltávolíthassa a csövet a csőben.

3. lépés: Építsd fel a lökhárítókat

Kevésbé időigényes az a lehetőség, hogy az oldalfalak nedvességálló téglából kerüljenek a kerület mentén, amely nem csatlakozik a falakhoz és a vízszigetelés vonalához. A táblák ajánlott magassága nem kevesebb, mint 5-7 cm-re a raklap várható magasságától (a létra leeresztésének a párkányra kell koncentrálnia - ez lesz az oldalak magasságának kezdőpontja).

Do-it-yourself zuhanyzó tálca

A biztonság érdekében kanyarolhatod le a sarkokat, és nem is olyan kiemelkedő. A téglát olyan nedvességálló habarcsra helyezzük, amely szilárdságot biztosít a falazat számára, például az EK-1000-et. Ebben a szakaszban hasznos lehet egy spatula vagy simító. Az oldalak száradása átlagosan 2-3 napig tart.

Fedjük le a raklapot maszkkal

4. lépés. Töltse fel a padlót

Miután a téglafal megszáradt, folytassa a beton esztrich öntését. Leggyakrabban az önterülő beton keverék előnyben részesül. A tégla zsaluzaton belül az egész raklapon egyenletesen 5-8 cm vastag.

Fontos! A létra szintjének meg kell egyeznie a beton esztrich magasságával. A raklap aljától a nyakig egy kis lejtőt kell létrehoznia, hogy a víz minden pontból szabadon áramolhasson. Kényelmesen dolgozik ezen a színárnyalaton egy konkrét nyakkendő szakaszában, töltve tölcsérként.

Ezután az esztrich kiszáradását és az egész serpenyőt, beleértve a külső felületet is, egy primerrel kezeljük, majd egy vízszigetelő anyaggal vagy maszkírozással, előnyösen két rétegben. A felesleges tetőfedő anyagot levágják a falakról.

Ahogy a vízszigetelő réteg megszárad, felkészüljön a töltés utolsó rétegére. Ehhez keverje össze a cement és csemperagasztó oldat összetételét (megfelelő EK-1000). Ez a keverék a raklap belsejéből van elhelyezve, és az oldalakat minden oldalról kezelik, a csatorna nyakából "tölcsér alakú" formában tartják, és ha szükséges, állítsák be, elkerülve a durva és hirtelen átmeneti vonalakat. Szárítás után a paletta felületét csiszolópapírral kell dörzsölni, így tökéletes simaságot biztosít.

5. lépés: A raklap véglegesítése

A raklap végső befejezése

Hogyan és mit díszíteni egy raklap, mindenki úgy dönt, hogy ő maga, hanem a legnépszerűbb mozaik és kerámia csempe. Nagyon fontos a nedvességálló márkák kiválasztása, ugyanez vonatkozik a használt ragasztóra is. A jó vízálló csemperagasztó EK - 6000, fehér színű, illeszkedik bármilyen textúrájú mozaikba, sárga a vízből és a vegyi anyagokból. A mozaiklapokat lehetőleg a raklap aljára kell helyezni, mert jó formában van, és nem sérti a lejtő geometriáját a lefolyó nyakához, továbbá a mozaik jól elrejti a polírozás után fennmaradó egyenlőtlenséget.

El kell indítani a mozaikot egy sarokból. A csemperagasztót egy fogazott simítóval kell bevinni, amely után mozaiklapot helyeznek fel (papíron vagy hálóval felfelé), és könnyedén benyúlik tenyérrel vagy ujjal. Fokozatosan minden alját lefektetik, ahol szükséges - a kerámia gumi kalapáccsal. A nyak behelyezésekor a mozaik felesleges részeit csípővel megcsípjük, megfigyeljük a lefolyóháló formáját és méretét.

A raklap oldalai és külseje (valamint a raklaphoz közeli falak alsó részei) ugyanazt a ragasztót lehet csempézni. A csempe lefektetése után a felesleges ragasztót legfeljebb fél órán belül eltávolítják. Egy nappal később távolítsa el a papírt a mozaikból, előmelegítve vízzel.

A raklapot alaposan meg kell szárítani, és vízálló fugázó varratokkal kell kezelni egy gumi spatulával. Az elegyet kis részletekben állítjuk elő és azonnal felhasználjuk, és a felesleget 25-30 perc elteltével eltávolítjuk. Ez a szakasz a legigényesebb. Nagyon fontos, hogy tökéletesen lapos felületet érjenek el, és ne merüljenek fel.

A habarcsot teljesen megszáradni hagyja, miután a csempe nedves ruhával törlődik.

A habarcsot teljesen megszáradni hagyja, majd a burkolólapokat nedves ruhával törölje le, gondosan ügyelve arra, hogy ne maradjon fel a habarcs és száraz legyen.

Ha szükséges, és a megfelelő kialakítása a fürdőszoba a burkolat külső oldalán a raklap, akkor a dekoratív kő speciális márkák.

6. szakasz. Vízelvezető berendezések

A rácsot és az üvegajtót helyezzük el

Ne használjon műanyag leeresztő rácsot, még akkor sem, ha a létrával együtt kapható. Az ilyen termékek ereje megkérdőjelezhető. A rácsot réznek vagy acélnak kell lennie - az ilyen termékek erőssége több nagyságrenddel magasabb. Ahhoz, hogy a kerámia padlóba kerüljön, csak gondosan és pontosan kell a tömítőhüvelyet a kívánt magasságra vágni, és helyezze be a rácsot a helyre fenntartott helyre. Mivel eltávolítható, könnyen tisztítható, és az anyag ellenáll a személy súlyának.

Csak az ajtó felszerelésére vagy a függöny felakasztására marad.

Önnek egy zuhanytálca építése

A zuhanykabin eszközén a raklap minősége különösen fontos. A zuhanyzó használata és a vízszigetelés megbízhatósága nem kevésbé függ attól.

Rendszerint zuhanyozók készítéséhez használjon gyárilag zománcozott acélból, öntöttvasból vagy akrilból készült gyári tálcákat. Egyszerűek, megbízhatóak, de nem egyének.

Ebben a cikkben megismerjük a rögtönzött anyagokból készült raklapokkal ellátott zuhanykabinokat, és hogyan készítjük őket önállóan.

Paletták és azok típusai

Röviden, a raklapokat szabványos (gyári) és egyedi gyártásra lehet felosztani - függetlenül vagy a megrendelés alapján.

A tipikus zuhanykabin tálcák akrilból, acél zománcból és öntöttvasból, valamint mesterséges vagy természetes kőből készültek.

A szokásos gyári termékek alternatívájaként a zuhanytálcát készítheti saját kezével. Ez a zuhanytálca a helyiség mérete és jellemzői alapján van felszerelve. Ez a módszer lehetővé teszi, hogy gondoskodjon a saját egyedi és határtalan belsejéről.

Tégla és beton tálca készítése

A legegyszerűbb anyag egy független eszköz zuhanytálca pan - tégla, beton vagy kombinációja mindkettő.

A raklap gyártási eljárása a következő lépésekre osztható:

 • A raklap formájának és telepítési helyének megválasztása.
 • Anyagok és szerszámok előkészítése.
 • A vízelvezető rendszer előkészítése és a létra felállítása.
 • Felület előkészítése a raklap aljára és az elsődleges vízszigetelésre.
 • A raklap alja és a védőoldala kialakítása (öntése vagy falazása).
 • Vízszigetelő raklap.
 • A felület előkészítése a csempe ragasztásához.
 • Ragasztás csempék vagy mozaikok.
 • Ajtók szerelése.
a tartalomhoz ↑

Raklap formája és telepítési helye

Az ilyen zuhanytálca tálca formája teljesen önkényes lehet. Az egyetlen feltétel az, hogy megfelel a teljes belső térnek és a helyiség méretének. Minden más a saját belátása szerint.

Az elhelyezéssel kapcsolatban - véleményünk szerint a legésszerűbb megoldás a szoba sarkába helyezése lenne. Ez a lehetőség minimálisan enni az ilyen szűk mérőket, ugyanakkor nagyon látványosnak tűnik.

A telepítési hely kiválasztásánál figyelembe kell venni a szennyvízszerkezetek elhelyezkedését, és a raklapot a lehető legközelebb kell elhelyezni. De ez nem fontos, hiszen bármikor külön lemosást tehetsz és vízvezetéket hozhatsz a megfelelő helyre, különösen a helyiség komplex javítása esetén.

Anyagok és eszközök

A munka megkezdése előtt meg kell vásárolnia a szükséges anyagokat:

 1. Menetjárat (vízelvezető rendszer).
 2. Tégla vagy beton (habbeton) blokkok.
 3. Cement, homok, és előnyösen lágyítók.
 4. Polietilén fólia vagy tetőfúvó, vízlepergető műanyag, szalag vagy analógjaik.
 5. A befejező anyagok - valószínűleg csempe vagy mozaik csempe lesz.
 6. Ragasztó és habarcs a cseréphez.

A szükséges eszközök listája megközelítőleg a következő:

 1. Keverési vödör.
 2. Építési simító (simító).
 3. Víz vagy lézer szint.
 4. Fúró, fúró, csavarhúzó.
 5. Hengerek és spatulák.

Összeszereljük a tervezést

Az ilyen munkák több lépcsőben zajlanak. Részletesen leírjuk mindegyiket egymás után.

Kezdjük, tisztítsuk meg a régi csempe, piszok, por és felhordott felületét két réteggel. Célszerű kiválasztani az antifungális hatású nedvességálló alapozót. Miután a talaj kiszárad, vízálló az alap (lásd a fotót).

Ehhez különleges víztaszító masszát, például KIILTO FIBERPOOL rostos gumit, az egész padlót és a falakat 40-50 cm magasra kell bevonni, különösen a sarkokat kezeljük - célszerű speciális bitumenes ragasztót ragasztani. Ezután polietilén fóliát helyezzük a padlóra (lehetőleg két rétegben), átfedjük az ízületek szélein, úgy hogy a fóliát 50-70 cm magasra szereljük fel (lásd a fényképet) A film szalagai ragasztott szalaggal és vízállóak a maszk az egész területen.

Miután a masztix megszáradt, öntsük a cementhabarcsot a padlóra. Az oldatot arányban készítik - 1 rész 400 vagy 500 cement minőségű, 2 rész homok. Gyúrja meg mindent a vízen. Az esztrich vastagsága az alap szilárdságától és a padló kívánt szintjétől függ, általában 5-8 cm (lásd a fényképet).

Ha kívánja, további kényelmet lehet elhelyezni az esztrich padlófűtésre (ábra a fényképen). Ezt például egy Thermo (svéd termelés) elektromos kábel segítségével lehet elvégezni. Ebben az esetben figyelembe kell venni az esztrich másik öntvényréteget (a kábel felett), valamint a hőtágulást. Ennek a terjeszkedésnek a kompenzálására az esztrich feltöltése előtt 10-20 mm vastag habformázó vagy extrudált polisztirol habot kell elhelyezni a padló peremén.

Fontos! A film behelyezésekor nem szabad levegőnyílások, különösen a padló és a falak ízületei között.

Ha ilyen légzárók képződnek, nagyon valószínű, hogy egy réteg cementhabarcsot önt a film felett, és elszakítja a filmet, és a tetejére rétegelt masztixréteget. Így a vízszigetelés teljes hatása semmivé válik.

Szennyvízellátás és a létra felállítása.

A lefolyócső telepítéséhez először a csatornahálót a vízáramlás helyére kell vinni és csatlakoztatni kell a lefolyóhoz (lásd a fényképet), amely olyan magasságban van felszerelve, amely biztosítja a lefolyócső szükséges lejtését (legalább 3 fok), és cementes homok habarccsal van rögzítve. Ehhez a leeresztő csővel ellátott létrát egy törmelékanyagból készült állványra kell helyezni, és minden oldalon oldattal kell bevonni. A létracsavarokat speciális rögzítők segítségével készítheti el, a horgonyok segítségével a padlóra rögzítve. Ebben az esetben a rögzítési pontokat vízszigeteléssel kell kezelni.

A létra szerelésének megbízhatósága nagyon fontos, mert ha a raklap későbbi öntése során a vízelvezető szerkezeten eltolódás következik be, akkor a raklap belsejében olyan szivárgások keletkezhetnek, amelyek nem láthatóak vizuálisan, hanem negatívumot vezetnek be a kialakításba. Folyamatosan nedves tégla például nagyon hamar elveszíti erejét és hámlik. Ebben az esetben az egész rendszer meghibásodik - le kell szedni és újra fel kell venni.

A létrát a zuhanytálca tálca közepén (lásd a fotót) és bármelyik sarkában (lásd a fotót) egyaránt telepítik. Mindenesetre a serpenyő síkját vízszintesen kell billenteni ahhoz, hogy a víz kifolyjon.

A raklap felhelyezése és öntése az alapja.

A vízszigetelés, a közös padlóburkolat öntése és a létra felhelyezése után egy zuhanytálca kialakításával járhat. Hogyan tegyük ezt meg, úgy tekintjük a téglaépítés példáját.

Kezdjük, jelölje meg az alakját. Ha kész, szabványos ajtókat tervez, akkor nagyon fontos a raklap formájának megfigyelése, megismételve az ilyen ajtók kialakításának hajlítását. A jelzést a padlón kell elhelyezni markerrel vagy más módon, előre elkészített sablon szerint.

Kirakjuk a tégla raklap oldalát a cement-homok habarcson (lásd a fotót).

Javasoljuk, hogy a megoldást ugyanolyan arányban használja, mint az esztrich - ½. A raklap magasságának meg kell felelnie a rácsszintnek, plusz 12-15 cm-nek, hogy megakadályozza a víz szivárgását a padlóra.

A raklap alapjainak feltöltése.

Ugyanabból a keverékből készül, amely cement alapú, ezért javasoljuk, hogy speciális hidegen ható komponenseket, például folyékony üvegeket adjon hozzá.

Először a vízszintes réteget a létra szintjére öntjük, majd levesszük a következő kikészítés vastagságát (csempe és ragasztó alatta). Szárítás után a speciális jelzőfények (gipszkarton állványok) olyan módon vannak felszerelve, hogy egyenletes lejtést hajtsanak végre a folyosó leeresztőnyílása felé, és a zuhanykabin tusoló tálca ferde síkját képezzék, ugyanazzal a cementhabarccsal.

Fontos! Az alap öntése előtt győződjön meg róla, hogy ellenőrizze az átfedés erősségét, mivel a raklap betonpászmájának vastagsága, mint általában, nagyon jelentős, és ennek megfelelően nagyon sokat mér.

Mivel az óvatosság nem felesleges, egy másik vízszigetelési réteget kell készíteni, ezúttal a kabin felépítésével.

Ehhez a raklap alját, belső és külső oldalát kétszer maszkoljuk át, az első réteg szárításának időtartamával (lásd a fotót).

Az ilyen elkülönítést teljesen megbízhatónak és elégségesnek kell tekinteni. A raklap védelme nem teszi lehetővé a víz bejutását a szerkezet belsejébe, és ha valami eltévedt, és a víz egy része szivárogt a padlóra, akkor saját vízszigeteléssel rendelkezik, és nem enged át nedvességet a mennyezetbe.

Fontos! Különösen felelős a létra vízszigetelésére. Kívánatos, hogy az ízület helyét a csővel és a raklap építését szilikon tömítőanyaggal tovább dolgozzák.

Felkészülés a dekorációra.

A víztaszító masztix teljes száradása után a raklap felületét és oldalát különleges nedvességállóságú speciális cement gipszel kell lefedni, például "Founding T-22 BIGVELL". Ügyeljen arra, hogy egy gipszrácsot használjon egy kis cellával - ez extra szilárdságot ad a gipszrétegnek.

Miután a felület megszáradt, kétszer vagy háromszor lerakódott nedvességálló alapozóval, várjon, amíg meg nem szárad, és elkezd díszíteni.a tartalomhoz ↑

Decor opciókat és eszközeit

Használhat ömlesztett akrilát, de speciális felületi előkészítést igényel, és nem túl eredeti (hasonlóan egy tipikus gyári termékhez). Néha töltse be a raklapot és az oldalát műkővel. Egy ilyen eljárás szakmai megközelítést igényel, és nagyon drága, ezért nem nagyon népszerű.

A legegyszerűbb és egyúttal nagyon esztétikus és egyéni dekorációs mód a csempék, mozaik csempe vagy ezek kombinációja.

Mivel a raklap a nedvesség maximális koncentrációjának helye, ezért nem javasoljuk, hogy a cserépedény alapjait válasszák. Még a legmagasabb minőségi burkolólapok is ilyen hosszú ideig nem élnek ilyen körülmények között. Előnyben kell részesíteni a kerámia vagy üveglapokat - nem érzékenyek az emelkedett nedvességre, és szinte teljes egészében vízben lehetnek, anélkül, hogy elveszítenék a tulajdonságokat.

A csempék ragasztása egy raklapra nem különbözik a ragasztástól a padlóig vagy a falakig, és ugyanabban a sorrendben történik - a ragasztót fésűvel, az alapra, majd a cserépre helyezzük, és a ragasztó megszáradása után helyreállítjuk. Talán a telepítés egyetlen jellemzője a nedvesség ellen jobban ellenálló ragasztó- és csapolóvegyületek használata.

ajtók

A legegyszerűbb lehetőség egy védőfüggöny. Gyártásához megvásárolta a rozsdamentes csövet, a szerelőperemeket és magát a függönyt. A karimán lévő cső a falhoz van rögzítve, és egy védőfüggöny van felakasztva rajta.

Egy érdekesebb lehetőség - csúszó üvegajtók. Eszköztáruknál megmunkált (föld) végű szemüveget rendelünk, rudak és görgők készletét vásároljuk meg (mindez a bútorszerelvények üzletében vásárolható meg).

Az egyik sín a mennyezethez van csatlakoztatva, a második a raklap oldalán, ezek között üvegajtók vannak felszerelve görgőkön. Megvédi Önt a sérülésektől abban az esetben, ha véletlenül megtörte az üvegdarabot.

A szögletes raklapok gyártásánál rendszerint szabványos csúszó rendszereket használnak a zuhanykabinok javítási készletei közül. Az ilyen készletek speciális üzletekben vásárolhatók meg. Az ilyen rendszerek felszerelése hasonló a fentiekben ismertetettekhez.

Figyelembe kell venni

A fapadlóra raklap rakodása csak betonlapok alapján lehetséges ilyen padlószerkezettel.

A cementágyazás minimális vastagsága, amelyen a raklapot fel kell szerelni, legalább 5 cm legyen, célszerű a beton megerősítése speciális adalékokkal és 2 - 3 réteg fémhálóval erősíteni.

Valamennyi elektromos csatlakozást előnyösen 12 Volt keresztül kell leengedni a transzformátoron, és a fém részeket földelni kell. Minden elektromos csatlakozás csak az RCD-n keresztül.

Rövid összefoglaló

Amint látja, a zuhanytálca öngyártása nem a legegyszerűbb folyamat, de ennek ellenére lenyűgöző eredményeket érhet el, különösen az egyéni esztétika szempontjából.