Legfontosabb > Bútor

Do-it-yourself fürdőszoba mennyezetre szerelhető

A zuhanyzóban történő javítás meglehetősen időigényes és költséges folyamat. Ezenkívül a vízvezeték, a padló és a falak telepítése során figyelni kell a mennyezetre. Hogyan készítsünk egy mennyezetet a fürdőszobában a saját kezünkkel? Sokan felteszik ezt a kérdést. Azonban csak egy tapasztalt szakember adhat helyes választ, mivel az anyagválasztás különböző paraméterektől függ.

Napjainkig kevesen gondolkodnak a zuhanyzó mennyezetének befejezésén. Bár a mennyezet a fürdőszobában fontos és elengedhetetlen része a teljes design a szoba. Jelenleg számos tervezési módszer létezhet. A viszonylag korlátozott választás a helyiségek nehéz üzemeltetési feltételein alapul. A magas páratartalom, a hőmérsékletváltozás, a gőz és a kondenzátum csak az akadályok, amelyekkel a felületkezelő anyagnak szembe kell néznie.

A jelenlegi helyzetből kiút van, és nem egy! A saját kezű fürdőszobában egy minőségi mennyezet valóság. Azonban előbb meg kell vizsgálni a nyersanyagok kiválasztásának problémáját, konzultálnia kell a szakértőkkel, és el kell döntenie a telepítés fázisairól. A javításokat helyesen kell elvégezni, figyelembe véve a zuhanyzó minden nehézségét. Ezenkívül előzetesen meg kell határoznia az anyag kiválasztását.

rendes

A szabványos mennyezeti választás a befejeződés hiánya. A fürdőszobában végzett javítások során nagy mennyiségű munkát végeznek, és nincs mindig vágy, lehetőség vagy eszköz a mennyezet díszítésére. Ebben az esetben általában szintezett, fehérített vagy gondosan festett. Nagyon friss és stílusos, a zuhany belsejének megfelelően. Előnyök:

 • nincs költség;
 • friss megjelenés;
 • gyors befejezni

Ezenkívül az ilyen bevonatok könnyen kijavíthatók a felsőbb szintek károsodása vagy áradása esetén. Ezenkívül nem lesz olyan szánalmas, mint pl. Költséges lehetőségek, és még az eredeti megjelenést is egyszerűen és drága módon visszaállíthatja. A karbantartás egy ilyen mennyezet nagyon egyszerű, nem kell gondolni a választás a tervezés és a telepítés típusát. hátrányai:

 1. törékeny;
 2. hiányos megjelenés;
 3. látható a felület minden hibája.

Tudnia kell! Annak érdekében, hogy elrejtse a szabálytalanságok a mennyezet és pénzt takarítanak meg, a legjobb, ha nedvességálló gipszkarton.

Feszítő anyag

A feszített mennyezet behelyezése a fürdőszobában könnyű és gyors. Ez az anyag a zuhany eredetiségét, valamint a szoba méltóságát hangsúlyozza. A névből következik, hogy a díszítés a szövet vagy műanyagból készült különleges szövet feszítésének technológiájával történik. Az utolsó lehetőség ma a legfontosabb a fürdőszobában.

 • Tartja a hely magasságát.
 • Bármely világítás felszerelése.
 • Ideálisan sima felület.
 • Esztétika.

A termék beszerelését speciális berendezéssel végezzük, amely rövid idő alatt lehetővé teszi a telepítést. A szakértők magas színvonalú kivitelezéssel végeznek az anyagot, de lehetetlen megismételni az eljárást önmagában, különösen a megfelelő eszköz nélkül. Ezenkívül a szakaszos nézeteknek számos hátránya van. Hiányosságok:

 1. magas ár;
 2. gyenge erő;
 3. olvadási lehetőség.

Műanyag díszítő panelek

A helyesen elvégzett javítások nem csak a zuhanyzót vonzó szobává változtatják, hanem lehetőséget nyújtanak a költségvetési kiadások jelentős csökkentésére. A műanyag panelek beszerelése önállóan elvégezhető. Az anyag előnyei közé tartoznak a következő kritériumok:

 • olcsó;
 • vonzó megjelenés;
 • a különböző típusú világítás felszerelésének lehetősége.

A termékek szorosan kapcsolódnak egymáshoz olyan speciális kötőelemekkel, amelyek megbízható tapadást mutatnak. Megjelenésében elmondhatjuk, hogy az ízületek nem különösebben észlelhetők, vagy elég szervesnek tűnnek. Ezenkívül a javításhoz szükséges műanyagokat és a fogyóeszközöket olcsó ár jellemzi. A pozitív oldalakon kívül azonban vannak negatívak is. Például:

 1. A deformáció lehetősége a szállítás során.
 2. A gyenge minőségű összeszerelés teszi láthatóbbá a varratokat.

Önszerelés műanyagból

A plasztikus műanyag panelek bevonása a zuhanytálcában a legegyszerűbbnek tekinthető. Más anyagok különleges eszközöket, valamint néhány készséget és készséget igényelnek. Ebben az esetben feltétlenül mindenki kezelni tudja a javításokat a fürdőszobában. A panelek megfelelő telepítéséhez a következőket kell tennie:

 1. A fal felületén fém vagy műanyag sínek vannak felszerelve. A szinteket ugyanazon a szinten állítják be, miután közvetlenül a mennyezet alá vannak rögzítve. Ez lehetővé teszi, hogy gyorsan állítsa be az összes szintet, de ne felejtse el a mennyezet alatt található világítást.

A munkafázisok befejezése után közvetlenül a fal megjavításához - a műanyag zuhanytálcákkal végződhet.

Rack keret

A sínek felfüggesztett mennyezete a csövekhez erősített alumínium elemek szerkezete, amelyek viszont egymással párhuzamosan vannak a mennyezetre szerelve. A stingerek közötti távolság nem haladhatja meg a 0,4-1,2 m távolságot. Különleges mechanizmussal, például rugóval van felszerelve, amely lehetővé teszi a termékek egy szinttel történő szintjét.

Ezek az elemek önfúró csavarokkal vannak felszerelve a mennyezetre, majd függőlegesen vannak elhelyezve. Csak miután befejeztük ezt a javítási szakaszt a végére, folytathatjuk a következő lépést - a sínek telepítését. Szükséges egy olyan termék kiválasztása, amely az első vagy utolsó a tervezésben, majd 30 mm-rel rövidebb, mint a mennyezet hossza.

Félelem, hogy a sínt le kell rövidíteni, mivel nem mindig lehet pontosan elérni a sín hosszát a mennyezet hosszának megfelelően. A vágás éles késsel történik, és nagyon óvatosan, különben a munkadarab deformációja lehetséges. A tervezett szegmenst leginkább kisebb szakaszokra lehet osztani, késsel vágni és váltakozva válogatni. Ezután a sín a fenék profiljában van elhelyezve és a mennyezetre rögzítve van.

gipszkarton

A mai napig a javítás a fürdőszobában gipszkarton lemezek stabil népszerűségét. Egy lakóövezetben képes megérinteni a stílus és a praktikus megjelenést. A javítás megkezdéséhez nedvességálló anyagot kell választani. Ezt követően meg kell határozni azt a helyet, ahol a mennyezet be lesz szerelve. Vegye figyelembe a világítás és a vezetékezés helyét - ez kb. 10 cm távolság.

Miután a tüskék segítségével jelölték a nulla szintet, a vezetőprofil rögzítve van. A tüskék közti távolság nem haladhatja meg a 0,5 mt. A mennyezeti profil 35-40 cm távolságban van felszerelve, és beillesztett betétekkel van rögzítve. Az anyag felszerelésénél vágást kell végezni, majd meg kell szakítani az első réteget, majd a második. Az így kapott vágást egy síkkal van eltakarítva.

Melyik mennyezet a fürdőszobában lenne jobb

Tartalom:

Kezdjük a tippekkel

Ha úgy döntünk, hogy a nappali helyiségekből készült anyagokat csak esztétikai preferenciákkal irányítjuk, a fürdőszobában a szépséget és a praktikumot össze kell kapcsolni. A magas páratartalmú helyiségnek kompetens megközelítésre van szüksége, különben a megismételt javítások és vészhelyzetek nem kerülhetők el. Ma arról fogunk beszélni, hogy milyen mennyezetre van szükség a fürdőszobában, hogy stílusos, funkcionális, tartós és nem terhes legyen a családi költségvetéshez.

A választás során vegye figyelembe az alábbiakat:

 • Az anyag tartóssága nedves környezetben. A mennyezeten a kondenzátum összegyűlik, nyomokat hagyva, elpusztítja a bevonatot és a penész megjelenését okozza.
 • Javasoljuk, hogy az áradásról felülről lehetőség legyen. Csak a feszültségű PVC anyag teljes védelmet nyújt az ilyen kellemetlenségek ellen. Más típusú bevonatok nem képesek hatékonyan ellensúlyozni a rájuk eső áramlást.
 • Ha a baleset hirtelen bekövetkezett, akkor fontos, hogy a mennyezet teljesen felépüljön. A felfüggesztett szerkezeteket könnyen le kell szerelni, és szárítás után vissza kell szerelni. Részben szét kell őket szedni a penész megakadályozására vagy a beépített lámpa javítására.
 • Nagyon fontos az anyag higiéniája. A fürdőszobában lévő mennyezeti lehetőségeken keresztül külön figyelmet kell fordítani erre a mutatóra. A bevonatnak környezetbarátnak kell lennie, nem szabad mérgező füstöket kibocsátania, és könnyen tisztítható a szennyezettségtől.
 • Megfelel a belső stílusának. Például gyakorlatilag bármelyik befejező anyag alkalmas a modernre. De a klasszikus, a Provence vagy az Art Deco inkább "szeszélyes" ebben a tekintetben: a műanyag vagy az alumínium paneleket el kell hagyni, és a stretch vásznakat nagyon szelektíven kell használni.

Lehetőségek a fürdőszobában a mennyezet befejezésére

A legnépszerűbb anyagokat és technológiákat soroljuk fel:

 • vízemulziós festék
 • hab cserép
 • alumíniumlemez vagy kazettás kivitel
 • PVC panelek
 • csempe és mozaik panelek
 • stretch mennyezetek
 • nedvességálló gipszkarton
 • természetes fa
 • üveglapok

Festett mennyezet - a leginkább költségvetési lehetőség, és ezért szükség van a gyakori frissítésekre.

A rack, panel, csempe és feszített bevonatok árának és minőségének jó aránya megtalálható. Nehéz megmondani, melyik jobb, sok attól függ, hogy egy adott szoba kialakítása milyen.

Gipszkarton - az anyag nem teljesen alkalmas a fürdőszobában, csak tágas szobákban használható, jó szellőzéssel. De lehetővé teszi számodra, hogy komplex alakú felfüggesztett mennyezeteket hozzon létre, beleértve az íves és többszintű álmennyezeteket. Az ilyen tervezési döntések drágák lesznek, de az eredmény megéri. A gipszkarton szerkezeteket leginkább a vidéki házakban használják, ahol nincs veszély, hogy elárasztják a szomszédokat.

A fürdő tükör mennyezet rendkívüli és lenyűgöző. Ez a fajta és még mindig ólomüveg tekinthető a legdrágább és kizárólagos.

A fürdőszobában a mennyezet befejező változatai a továbbiakban:

Melyik mennyezetet jobban csinálni a fürdőszobában?

Mi a jobb, ha a mennyezetet a fürdőszobában nem csak a választott stílustól függ, hanem a szoba jellemzőiről is. A színtől függetlenül az anyagnak vízállónak kell lennie, valamint el kell viselnie a hőmérséklet változását és a gőzkibocsátást. Hogyan illesszük össze a szépséget és a praktikumot a fürdőszoba mennyezetének kiválasztásakor?

Fő kiválasztási kritériumok

Mivel a fürdőszoba magas páratartalmú, csak vízálló anyagokat kell használni minden felület díszítésére. A mennyezetnek a zuhanásból kifröccsenek, és ha a szomszédok felülről áradanak, célszerű megakadályozni a víz áramlását. Mivel az ilyen események leggyakrabban a fürdőszobában fordulnak elő, a mennyezetburkolatot ilyen terhelésekhez kell tervezni.

Fontos! A legjobb a feszített vászon feszített vászonokkal.

A mennyezet díszítése a fürdőszobában jobb, ha olyan anyagokat választanak, amelyek nem szeszélyesek a mindennapi életben, és nem gyűjtik a port és a piszkot. Az ideális bevonat elég ahhoz, hogy rendszeresen törölje le puha szivaccsal vagy ruhával. A fürdőszoba tisztaságának bonyolultsága a nagyszámú készülékben és bútorban rejlik, amely nem tud felkelni, és a létra gyakran nincs helye.

A fürdőszobában lévő mennyezetnek könnyen tisztíthatónak kell lennie.

Az utolsó kiválasztási kritérium a mennyezetre a fürdőszobában természetesen esztétikája. A bevonatnak összhangban kell lennie a befejezés többi részével, és meg kell felelnie a helyiség stílusának. Kellemesen meg kell nézni a kész mennyezetet, miközben a fürdőszobában fekszik.

A felületek típusai

Mennyezetek, amelyek a fürdőszobában nagy mennyiségben készülhetnek. Szükség esetén megtalálhatja a legköltséghatékonyabb lehetőségeket, amelyek illeszkednek a belső térbe, vagy figyeljenek a drágább anyagokra. Tehát milyen fürdőszobai mennyezetet kell választanom?

meszelés

A legolcsóbb és legegyszerűbb verzió a végrehajtásban. A fehér bevonat klasszikus módja a mennyezet befejezésének, bármilyen színnek és bármilyen stílusnak. Azonban még a mázolás is olcsó lesz, a fürdőszobai körülmények között nem tartós.

A mosogatás a legegyszerűbb módja a mennyezet kialakításának a fürdőszobában

Az állandó páratartalom miatt ilyen bevonat gyorsan romlik, ezért rendszeresen frissíteni kell, hogy a mennyezet szép legyen. És ha egy árvíz történik, rozsdás csíkok nem kerülhetők el. Ezenkívül a meszelés túlságosan könnyűnek tűnik.

A fehér mennyezetet gyakrabban választják a klasszikus belső terekhez.

festék

Egy másik olcsó módja annak, hogy befejezzék a mennyezetet, de ellentétben a meszeléshez nagy erőfeszítésekre lesz szükség. A festék tökéletesen sima felületet igényel, ezért az alapot először egyenletessé és polírozva kell lennie. Ellenkező esetben minden hiba megjelenik a festéken, különösen a fényességen.

A festék segít a bátran tervezői döntések megtestesítésében

A fürdőszoba mennyezetének festéséhez is meg kell választania a megfelelő festéket. A legjobb megoldás a vízbázisú akril, ez a bevonat ellenáll a nedvességnek és hosszú ideig tart. Az akril festékek gyorsan összeolvadnak másokkal szemben, nem félnek a víztől, valamint a modern bevonat olyan anyagokat tartalmaz, amelyek nem engedik meg a penészgombák terjedését.

A mennyezetfesték is kényelmes, mert bármilyen színt, festményeket vagy egész képeket hozhat létre, ha rendelkezik a szükséges tehetséggel. Természetesen kevés ember meglepődik a festékkel, de egy ilyen bevonat nagyon jól néz ki.

A falon lévő mély türkizkék friss jegyzeteket adnak a fürdőszobába.

vakolat

Szintén jó választás a fürdőszoba mennyezetére. A díszítő vakolat természetes anyag, mind a klasszikus fehér változatban, mind színes keverékek, gyöngyház, textúrák stb. Felvehetőek. A mennyezet freskói gyönyörűek lesznek, de ez a dekor nem alkalmas kis fürdőszobákra.

A fürdőszobák klasszikus belső terében a nedvességálló dekoratív vakolat jól néz ki

Vinyl tapéta

A film külső rétegének köszönhetően a vinil nem romlik a vízből, így ezeket a tapétákat a fürdőszoba mennyezetének befejezésére is felhasználhatják. Tapéta beillesztéséhez tökéletesen sík felületre van szüksége.

Sima falak - a javítás sikerének kulcsa!

Javítás közben ellenőrizze az ízületek tömítettségét, a megbízhatóság érdekében, a varratok tovább feldolgozhatók átlátszó szilikon tömítőanyaggal. Ha még a legcsekélyebb rés is van, a mennyezetet nem védik a penésztől vagy a penészgombástól, amely később a tapéta alatt növekszik.

Fontos! A vinil festett bármilyen színben többször is.

A vinyl tapéta a szokásos festészet mellett nagyszerűen néz ki

Falfestmény

Ahhoz, hogy egy gyönyörű mennyezetet készítsen a fürdőszobában, választhat háttérképet vinil vagy nem szőtt alapon. A megfelelően kiválasztott design vizuálisan kibővítheti egy kis fürdőszobát, például egy kék ég képét vagy egy felfelé mutató kupolát.

3D-s tapéta segít létrehozni egy egyedi belső tér a fürdőszobában

Nem szabad túl sötét méreteket vagy képeket választani, amelyek nagy számú finom részleteket tartalmaznak. A sötét mennyezetek lecsökkenthetik a helyiséget, és túl csípős színek káoszt és zavart okoznak a fürdő belsejében.

Mennyezeti panelek

Leggyakrabban választhat paneleket egy forgácslapról. Azonban, mivel a fa elnyeli a vizet, és hatása alatt gyorsan deformálódik, a lemezeknek speciális vízszigetelő impregnálással kell rendelkezniük. Az is fontos, hogy a fürdőszoba jól szellőző legyen, így a kondenzáció nem marad a fa lemezeken. Ilyen körülmények között a farostlemezek mennyisége jól néz ki és hosszú ideig tart.

A faforgácslemez falburkolatainak elkészítésekor gondoskodni kell a jó szellőzésről

Egy másik népszerű bevonat, amellyel fürdőszobai mennyezetet lehet készíteni, PVC. A műanyag nem szennyezi a vizet, könnyen tisztítható és mosható, és a PVC gazdag színpalettával rendelkezik. A műanyag panelek könnyedén felszerelhetők a mennyezet alatt, szinte semmilyen hatással sem a falak magasságára.

A műanyag panelek összhangban vannak a kerámia lapokkal

Minden panel kényelmes, mert beágyazhatja a reflektorokat. Különösen látványos a fényes felületeken. Ez a design bármilyen belső stílushoz alkalmazható, de a minimalizmusban vagy hi-techban különösen harmonikusnak tűnik.

A PVC panelek kiválóan alkalmasak az integrált világítás telepítéséhez

Függesztett szerkezetek

Ha a fürdőszoba falainak magassága lehetővé teszi, akkor függesztett mennyezetet készíthet. A felhasználáshoz használt anyagok eltérnek a szokásos gipszkartontól a fémig. A hasonló kivitelezés kiválasztásánál szem előtt kell tartani, hogy egy felfüggesztett szerkezet létrehozása kb. 10 cm-re van a fal magasságától. Milyen álmennyezeteket lehet tenni a fürdőszobában látható a fényképek kiválasztásánál.

A modern felfüggesztett szerkezetek minősége és kialakítása a fürdőszobák díszítőelemeinek egyik legnépszerűbb anyagává teszi őket

Ásványi lemezek

A szokásos természetes agyagalapú ásványi lemezek könnyen ellenállnak a nedvességnek. Ha a megfelelő lemezeket választja, akár 100% -os páratartalmat is képes ellenállni. Ha szivárgás történik felülről, akkor az ásványi lemezek megjelenése szinte változatlan marad.

A mennyezeten lévő ásványi lemezek beépített világítással is felszerelhetők

Nedvesek esetén kissé emelkedhetnek a magasságban, de szárítás után azonos alakúak. A szárított mennyezet balesetei nem lesznek láthatóak, kivéve, ha a tetején lévő víz rozsdás. Ebben az esetben az ásványi lapoknak meg kell változnia.

A törött ásványlemez gyorsan és egyszerűen cserélhető újakkal.

Fémcserép

A fém stílusos a fürdő futurisztikus belső terében. Az acél mennyezeti csempe fő előnye a nagy szilárdságú. A műanyag vagy ásványi lemezektől eltérően szinte lehetetlen károsítani őket.

Azonban az acél nem gazdag a színekben, és könnyen szennyezett is. Tisztítsa meg a mennyezet sokkal gyakrabban. A páralecsapódás miatt a panelekhez tapadó szennyeződések elkerülése érdekében jó szellőztető rendszert telepíthet.

A fém csempe nagyon látványos a fürdőszobában

gipszkarton

A legnépszerűbb anyag, amelyből bármilyen formájú függesztett mennyezet készíthető. A fürdőszobában jobb nedvességálló lapokat választani, így tovább tartanak. A gipsz panelek alatt elrejti az egyenetlen felületet, huzalokat és csöveket. A GKL egy környezetbarát anyag, amely nagyon könnyen telepíthető. A lemezek könnyen illeszkednek a mérethez, így elkerülhetők az ízületek és a rések.

A gipszkartonnak köszönhetően mindenféle komplexitású fürdőszobai mennyezetre tervezhető

A gipszkarton igen rugalmas anyag, amely lehetővé teszi bármilyen alakú formatervezést. Ahhoz, hogy a lapok könnyebben hajlíthatók le, vízzel nedvesíthetők. A GKL jól formálja a formáját, így összetett, többszintű struktúrák létrehozására használható.

A gipszkarton mennyezetének ápolása egyszerű. A rend és a tisztaság fenntartásához elegendő a felület puha szivaccsal és tisztítószerrel törölni.

Rack mennyezetek

Az egyik legkedveltebb modern típusú álmennyezet a fürdőszobában. Leggyakrabban alumínium vagy acéllemezek, ellentétben a fémlemezekkel, az ilyen mennyezetek színtartománya kiterjedtebb. A fém tartószerkezetek legfeljebb 20 évesek, vízállóak, nem égnek és teljesen biztonságosak.

A legdivatosabb színbeállítások arany, króm vagy tükörfelület. A fém nem veszi fel a vizet, és nem rozsdás. A rack mennyezetek bármely alakból készülhetnek. A lécek textúrája teljesen sima vagy perforált lehet. Kívánt esetben az ízületeket speciális betétekkel lehet lezárni.

Stretch vászon

Stretch mennyezetet csinálni a fürdőszobában egyedül nem fog működni, a telepítéshez szakmai felszerelés szükséges, így ez a legdrágább kivitel. Az ilyen mennyezet előnyei azonban jóval többek, mint a többi. A pengék vinil alapon készülnek, elegendően rugalmasak és tartósak, hogy ellenálljanak a víznyomásnak felülről, ha a szomszédok szivárognak a csöveken. Feszített mennyezetek:

 • Ideálisan sima felület, varrás nélkül, vagy teljesen láthatatlan illesztésekkel, ha a fürdőszoba szélessége nagyobb, mint a vászon szélessége;
 • Stílusos modern megjelenés;
 • Ellenáll a gombáknak és a penésznek;
 • Nem gyűjt a kondenzátumot a szerkezeten kívül vagy belül;
 • A vászon képes ellenállni a hőmérséklet akár 50 fokos;
 • A nyújtható mennyezetek nem torzulnak az idő múlásával;
 • A vászon képes akár 100 l / m2 víz ellen is;
 • Könnyű gondozás, elég ahhoz, hogy rendszeresen törölje le a rongyot.

Ha arról beszélünk, hogy melyik feszített mennyezet a fürdőszobában jobb, akkor válassza a PVC vászon. Nem szivárognak a vízből, mint a szaténak, és ha felülről áradnak, akkor könnyen vissza tudnak térni korábbi alakjukhoz, amint a víz lecsapódik.

A nyújtható mennyezetek számos lehetőséget kínálnak a textúrák és színek számára, így könnyen kiválaszthatja a bevonatot bármilyen belső tér számára. Ha kívánja, festményeket rendelhet fotónyomtatással, és ha vizuálisan ki kell terjeszteni a fürdőszobát, válassza a fényes lehetőségeket. Fényes teszi a belső tér tágasabb és könnyebb.

Tükrözött mennyezet

A tükör bevonat látványos megoldás a mennyezet díszítéséhez. Tükrök nem csak díszítik a belső tér a fürdőszoba, hanem jelentősen megváltoztatja az arányokat. A felső tükörfelület vizuálisan még magasabbra teszi a szobát. Míg a tükörpanelek változatosak, a klasszikus tükör mellett kiválaszthatja a színeket is, például kék, rózsaszín, bronz, zöld, türkiz stb. Ha kívánja, kombinálhat több árnyalatot is, fontos, hogy csak azokat válassza ki, hogy azok a többi fürdőszobával együtt legyenek.

Fontos: a tükörfelület nagyban növeli a fény fényességét, így kisebb mennyiségekkel használható a mennyezeten.

Mivel a tükrök növelik a helyiséget, az ilyen mennyezetek jó választás a kis fürdőszobák számára. Egy ilyen mennyezet egyszerűen telepíthető, csak vigyázzon rá. A tükörlemezek nem félnek a víztől, de gyakran kell lemosni őket, nehogy foltok legyenek. A tükörfelületre úgy csillogott, mint elég új ahhoz, hogy üveges mosószereket használjon.

Üveg mennyezet

Az egyik leglátványosabb lehetőség a mennyezet befejezésére. Az edzett üveg gyönyörű anyag, tartós és kopásálló. Az üvegtáblák nem félnek a víztől, ellenállnak bármilyen hőmérsékletnek, könnyen tisztíthatók. Az üveg mennyezetén nincs forma vagy gomba, és a környezetbarát anyag nem káros anyagokat bocsát ki. A sérült lapokat könnyen cserélheti újakkal, ha szükséges.

A fényes felület és a könnyű fényvisszaverő képesség miatt az üveg mennyezetek a fürdőszobát szélesebbé és nagyobbá teszik. De a tágas helyiségeknél jobb, ha mindkét üveg átlátszó és színezett. A dekoráció lehetőségeiről fotónyomtatás, homokfúvási minták, bármilyen szín, csillogás, különböző díszítő zárványok, törött üveg hatása, belső világítás és még ólomüveg is rendelkezésre áll.

Színtartomány

A mennyezet színét a fürdőszobában, valamint a benne található bútorokkal kell kombinálni. Továbbá, a mennyezetburkolat leggyakrabban könnyebb, mint a padló a falak, ez lehetővé teszi, hogy vizuálisan húzza a szobába. Fehér, tejszerű vagy világosszürke a leggyakoribb mennyezeti szín. Ezek az árnyalatok szinte bármilyen színnel vannak kombinálva, ami miatt ilyen népszerűségnek örvendenek.

Ha a szoba mérete elég nagy, kiválaszthatja a világosabb tartományt. Zöld, narancssárga, lila, bordó, türkiz vagy kék mennyezet lesz a fürdőszobai belső tér hangsúlya. Érdekes hatás érhető el a mennyezet és a padló sötét padlózatán, és a falakat fehérre festeni. Ez teszi a fürdőszobát szélesebbre, de vizuálisan alulbecsülheti a falak magasságát.

A monokróm bevonaton kívül kiválaszthatja a minták vagy nyomtatványok különböző lehetőségeit is. Azonban érdemes megemlíteni, hogy kis fürdőszobákban nem szabad nagy rajzokat választani, jobb egy kis mintán vagy nyugodt, nem ellentétes díszítésen maradni. Milyen színű, hogy kiválassza a mennyezetet a fürdőszobában látható a fényképen, különböző színekben díszített belső terekkel.

A fürdőszoba mennyezetének nem kell egyszerűnek és szilárdnak lennie. A különféle befejező anyagok, színek és textúrák lehetővé teszik bármilyen komplexitás kialakítását. Annak érdekében, hogy a javítás sikeres és hosszú ideig tartson, gondosan meg kell határoznia a célt, és nem szabad menteni az anyagokat és a szakemberek munkáját.

Melyik a jobb, hogy egy mennyezet a fürdőszobában - a megoldás

Kevés olyan probléma van az életben, amit egy kellemes melegfürdő nem tesz lehetővé. Ugyanakkor a fürdőszobában a személyes kényelem meglehetősen törékeny dolog, attól függően, hogy mennyire komolyan vetted a szobát. Különös figyelmet kell fordítani a forró levegő áramlására. Melyik a padló maximális mennyisége a fürdőszobában, figyelembe véve a következetesen magas páratartalmat, forró csöveket és gyakran forró vízből származó gőzt? Kínálunk egy elegáns vagy nem, de mindenképpen egy meglehetősen hatékony megoldás a probléma 50 fotó, példák a készülék mennyezeti felületek a modern fürdőszobában.

De először felsoroljuk azokat az alapvető követelményeket, amelyek a fürdőszobák mennyezetére vonatkoznak:

 • jó nedvességállóság - a fent említett gőz, a nedvességgel és a magas hőmérsékletekkel való folyamatos érintkezés az anyaggal, amely nem felel meg ennek a kritériumnak, "gyorsan" megbirkózik, még a legszebb és drágább javításokat is elrontja, anélkül, hogy sajnálná;
 • korrózióálló tulajdonságokkal, penész, foltok, foltok és kondenzátum megjelenésével szembeni ellenállás - mindez közvetlenül befolyásolja a szerelt mennyezet tartósságát;
 • hőmérséklet-különbözet ​​- a mennyezetfelületeknek nem szabad félniük a magas hőmérsékletektől, vagy teljesítményüket a meghatározott hőmérsékleti indikátoroktól függően változtatniuk;
 • a könnyű, gyors és biztonságos lámpatestek beszerelésének lehetősége - nem érdemes lecsatolni a szerelt szerkezetet egy vagy két törött elem cseréjére.

Természetesen minden tulajdonos minden bizonnyal hozzá fog adni néhány kritériumát ehhez a listához. A félelemtől való félelem nélkül feltételezzük, hogy ez feltétlenül vonzó esztétikai megjelenés, higiénikus biztonság és alacsony költség mellett. Az utóbbiban semmiféle elítélhetetlen: a megtakarított pénz mindig az, amit költeni kell. Például egy új luxus fürdő, karfával, amely a munkanapok után pihenni fog még kellemesebbé. Vagy egy modern zuhanyzó rádióval. Ki ez - közelebb.

Milyen anyagot kell használni a mennyezethez a fürdőszobában?

Nem ajánljuk!

meszelés

A fürdőszobában nem ajánlott a magas hőmérsékletű üzemmód és a tartósan magas páratartalom rossz helyzete miatt. Ha valahol a fürdőszobában mennyezetet festesz a mennyezet felületén, akkor nagyon szerencsés lesz: általában ezek a mennyezetek nagyon gyorsan használhatatlanná válnak, és a tulajdonosok kegyetlen életórát kapnak, és más, praktikusabb lehetőségekre lépnek.

Hab műanyag

A hab teljesítményének jellemzői nem teszik lehetővé, hogy az anyagot a használatra javasolt módon továbbfejlesszék. Leggyakrabban polisztirol burkolólapok formájában készülnek, amelyek a szokásos kerámián keresztül vannak felrakva a mennyezeten. Ha arra gondolsz, mi a legjobb mennyezet a fürdőszobában, és végül megoldódott erre a lehetőségre, akkor azt jelenti, hogy nem vagy teljesen tisztában a lehetséges problémákkal, amelyek később találkozhatnak: penész, gomba, állandó nedvességtartalom a felületen Lehet, hogy kellemetlen szag van. Elfelejtheti a kényelmes fürdést.

Vitatható!

gipszkarton

Ez eléggé ellentmondásos döntés, amely megközelítőleg egyenlő számú mínuszt és pluszokat tartalmaz. A fürdőszobában használt gipszkarton építmények használatára azt a széles tervezési lehetőséget kínálják, amelyet a mai igények kielégítenek. Ellen - nem túl megbízható nedvességállóság és az igény, hogy az alátétet a későbbi padlóburkolathoz gipszkarton lapokkal telepítsük. A penész és a penész valószínűsége nullára csökkenthető, mivel az anyag antiszeptikus anyaggal történő feldolgozása szigorúan történik, de miért pazarolja idejét, ha tele van más, praktikusabb megoldásokkal a fürdőszobában?

Ajánlott!

festék

A legegyszerűbb és legtöbb esetben a költségvetési lehetőség. Miért ilyen foglalással? A dolog az, hogy mennyire sima a mennyezet, mert festéshez alaposan meg kell készíteni és alapozni. Ezek a szolgáltatások sok pénzt költenek, és gyakran sok időt vesz igénybe.

A mennyezet felületének festéséhez a legjobb a latex vagy víz diszperziós festék használata, és a vízalapú festék elkerülése érdekében, mivel ez utóbbi a magas páratartalom miatt gyorsan és észrevehetően elveszti színét és vonzó megjelenését. Ezenkívül a víztartalmú mennyezetfesték-megoldások könnyen tisztíthatók és könnyen kezelhetők még a legerőteljesebb és intenzív mosással is.

A színeket a fürdőszoba általános színének megfelelően kell megválasztani. Természetesen a legrugalmasabb és leggyakoribb a fehér festék. A választás látszólagos banalitása mögött a tulajdonosok nyilvánvaló vágya, hogy a mennyezetet a fürdőszobában sokoldalúvá és praktikusabbá tegyék. Ugyanakkor tele van lehetőségekkel, amelyek meglehetősen eredeti és kíváncsi színezéssel rendelkeznek - javasoljuk, azonnal győződjön meg róla.

műanyag

"Népi" anyag, melyet az irigylésre méltó kitartással rendelkező apartmanok és házak tulajdonosai minden olyan helyiségben próbálnak használni, amely a lakóhelyük részét képezi. Nagyjából a költségvetése miatt: a műanyag panelek széles körben jelen vannak szinte minden hardverraktárban, ezért mindig mindig a család és a javítási költségvetés lehetőségei közül választhat.

Más előnyök is nyilvánvalóak:

 • nedvességállóság
 • különböző textúrák és színek

Azonban minden hordóban mindig van egy kis kátrány kanál: ha a fürdőszobád meglehetősen alacsony mennyezetekkel rendelkezik, akkor a műanyag panelek beszerelése nem racionális megoldás. Egy egyszerű oknál fogva: az úgynevezett keret (ládák) elkészítését teszi szükségessé, amely sok értékes centimétert vesz fel a legmagasabb szintről.

Rack mennyezetek

A klasszikus műanyag panelek vonzó alternatívája. A forrásanyag hasonlóságának köszönhetően minden előnyünk van, amit fent említettünk.

Széles körben elterjedt a kazettás mennyezeti változatok is, amelyek csak a felhasznált panelek szélességétől függenek. Kisebb helyiségekben az ilyen mennyezetek egy nagyszerű megoldás - függetlenül attól, hogy milyen falburkolatot használ, mindig választhat egy olyan beállítást, amely megfelel a színeknek.

A korrekt geometriai formák és modern megoldások rajongói a kortárs színek szellemében szigorúan meg vannak említve.

Stretch mennyezetek

Elpusztítjuk azt a közös sztereotípiát, amely a mennyezetrétegek nemkívánatosak a fürdőszobában való használathoz (lásd a belső terekben lévő egyszerű teraszokat). Számtalan texturális megoldás és különböző színek, bőséges lehetőségek az eredeti minták és más díszítőelemek nyomtatására és alkalmazására, a feszített vászonképessége arra, hogy akár 100 liter vizet is lehessen tartani egy véletlenszerű áradásról valahol fentről - ez nem ok arra, hogy igent mondjak a szóban forgó stretch mennyezetre melyik mennyezet a legjobb a fürdőszobában?

Ne tükrözze ezt a kérdést - retorikai. Jobb gondos tanulmányozni a következő lehetőségeket függesztett mennyezetek a fürdőszobában - ez tele van hűvös ötletek, hogy talán a formában a szoba megtalálja a legjobb gyakorlati megtestesült.

Néhány érdekes tervezési megoldás segíteni

Ha még mindig nem döntöttél arról, hogy milyen mennyezet van a fürdőszobában, akkor itt van egy kis válogatott eredeti alkotások a tervezők arzenáljáról a világ minden tájáról.

Összegezve

Reméljük, hogy alaposan tanulmányozta az általunk figyelembe vett lehetőségeket, mérlegelte az összes előnyét és hátrányát, és eltökélt szándéka, hogy valódi esztétikai forradalmat hozzon létre a kis vagy nem túl nagy fürdőszobában. Mindazonáltal, a fürdőszobában a mennyezet leghatékonyabb módjának meghatározása csak az első lépés egy valóban kényelmes helyiség építéséhez, amely minden ember számára ebben a létfontosságú szobában található. Sok elővigyázatosság és fájdalmas javítás érkezik, de ha valóban kompromisszumot találna a szív hangja és az indok hangja között, akkor az egyes fürdőkészülékek élvezetének valószínűsége majdnem 100% -os feltételhez kötött.

Mi a legjobb mennyezet a fürdőszobában - tippek a befejező lehetőség kiválasztásánál

És melyik mennyezetet kell jobban csinálni a fürdőszobában? Ez a kérdés természetesen eszébe jut, amikor javításokat végez ezen a szobában. Végtére is, kívánatos és szép lenne csinálni, határozottan és modern módon. Ebben az anyagban leírjuk, hogyan kell ezt megtenni, és melyik mennyiségi választás egy adott helyiségnek az igényeinek megfelelően.

Fürdőszoba jellemzői és mennyezeti követelményei a szobában

# 1. Ez a szoba nagyon nedves, ezért vízálló anyagokkal kell készíteni. Fürdés a zuhany alatt, véletlenül vízfolyást küldhet a mennyezetre - könnyen ellenálljon. Ezenkívül egy jó mennyezet fog végbemenni, és hirtelen felrobbantotta a vizet. De ez történik a fürdőszobában - például egy szomszéd el fogja felejteni, hogy lezárja a csapot vagy a mosógép áramlik.

# 2. Szükségünk van egy mennyezetre is, amely nem lesz nagyon nehéz gondozni. Ideális esetben törölje le időről időre rongyot, ez minden. Nem csoda, hogy végül is ebben a kis szobában általában olyan eszközök és tárgyak tömege található, amelyek megakadályozzák a tisztítást. Kényetlen és bölcs dolog felmászni egy mosógépet vagy kádat, és néha nincs helye a lépcsőházaknak.

# 3. Nos, az esztétikai követelményeket nem szabad kihagyni. A fürdőszoba mennyezetének illeszkednie kell a fürdőszobának és az egész lakásnak, a stílusnak és a belső térnek. És nézni, hogy ez jó volt, például az illatos pezsgőfürdőt.

Hogy egy vagy másik típusú mennyezet alkalmas a fürdőszobában

Mivel a szoba mennyezetére vonatkozó alapkövetelmények ismeretesek, most megvizsgáljuk, hogy mennyi vagy ez a fajta mennyezeti burkolat megfelel ennek a követelménynek.

A mennyezet lefaragása és festése

Nem elég egyszerű, de viszonylag olcsó. A festék és a gittek olcsóak, és maguk elvégezhetik az összes munkát. De ez a lehetőség akkor előnyös, ha a festék alapja eléggé egyenletes - akkor nem feltétlenül szükséges a gitt és az alapszint kiegyenlítése. Ebben az esetben nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy minden anyagnak, azaz festéknek, alapozónak és gittnek vízállónak kell lennie. Ha a mennyezetlapok között nagy különbségek vannak, akkor a mennyezet szintjének a gitttel való kiegyenlítése nagyon munkaigényes lesz, ezért jobb, ha más lehetőségeket kívánunk előnyben részesíteni.

Ezután felsoroljuk ennek a módszernek a hiányosságait (azonban gyakran könnyű őket előnyökké változtatni):

 • Az eredetiséggel festett mennyezet nem ragyog, de bekapcsolhatja a képzelet, és kombinálhatja a 2 vagy 3 színt különböző merész kombinációkban.
 • Kb. 10 évig ilyen mennyezetet szolgál (csak azzal a feltétellel, hogy a szomszédoktól nem lesz árvíz).
 • Könnyű törődni vele, de sötétedés (időről időre) lehetetlen mosni, mivel a festék elnyeli a szennyeződést. De a mennyezet felfrissítése rendkívül egyszerű - csak ecsettel vagy hengerrel járjon, és a felület újra tiszta lesz.
 • Építsd a világítást, amit egyáltalán nem akarsz - sehol. De lehet kapni gyönyörű függő fények, amelyek díszítik a fürdőszobát. Sajnos, az ilyen mennyezet alatt lévő kommunikáció sem rejthető el.
 • Azt hiszem, nem titok, hogy ilyen mennyezeten van, hogy a penész és a gomba legelterjedtebb.
 • További részletekért lásd: A mennyezet vakolatának vakolatát - gyakorlati tanácsokat és trükköket.

Amint látja, gyakorlati szempontból az ilyen mennyezetek nem túl jóak, de az előnye, hogy még sok más lehetőség van.

PVC műanyag panelek - könnyű és olcsó

Amikor eldönti, hogy mi legyen a mennyezet a fürdőszobában, sokan választják a PVC paneleket. Ez viszonylag tartós és teljesen nedvességálló bevonat. Felszerelheted őket, nagyon szépnek tűnnek, és nincs szükség további befejeződésre. Felületük nem igényel különösebb gondosságot, hálás lesz ahhoz, hogy időnként törölje le nedves ruhával. A mennyezet kialakítása lehetővé teszi a reflektorok rögzítését.

Ezután felsoroljuk az ilyen struktúrák hátrányait:

 • Az egyes panelek ízületében vannak varratok, amelyek végül szennyeződnek. Ez nem túl szép, de javítható periodikus tisztítással. Rosszabb, ha rossz a szellőzés a fürdőszobában, akkor már nincs szennyeződés, amely a résekben lakik, hanem egy gomba, ami sokkal nehezebb eltávolítani.
 • Ezenkívül a fémkeret idővel rozsdásodhat. Előfordul, hogy még a horganyzott bevonat sem segít. De ez valószínűleg akkor fordul elő, ha rossz a szellőzés és a magas páratartalom a szobában.
 • Ha frissíteni szeretne egy ilyen mennyezetet, akkor készen áll arra, hogy ez nem könnyű és gyors. Teljesen el kell távolítani a régi műanyagot, majd csatlakoztatni kell az új bevonatot.

További képek a PVC mennyezetről:

Rack mennyezeti - szép, tartós, stílusos

A rack típusú mennyezet szintén keretre van szerelve. A Reiki keskeny, hosszú panelek. Ezek lehetnek műanyag, acél vagy alumínium. Természetesen a fém jobb, mint az alumínium - teljesen vízálló, és a korrózió nem "eszik" meg. A süllyesztett mennyezet színe változatos lehet, mivel a panelek aranyozott, krómozott, egyszínű és mintás. A vállon való felszerelést még amatőrök is - mert tervezőként dolgoznak. És egy ilyen mennyezet gondozása nagyon egyszerű. Ezért a fürdőszobában a legjobb mennyezet meghatározása miatt sokan pontosan a mennyezet típusát választják.

Egy másik nagyon kényelmes telepítés, hogy a lécek nagyon rugalmasak. Ezért egy ilyen mennyezet nem lehet egyenes, de görbületi. A sínek polírozott felülete fényvisszaverő tulajdonságokkal rendelkezik, és a mennyezetük majdnem tükörszerűnek tűnik. Ez a tulajdonság azonban néhány mennyezeti burkolólapon is megtalálható.

A rack áramlások hátrányai:

 • A mínuszok közül megjegyezzük, hogy a sárban levő interpanel varratok eltömődnek. Elvileg nem észlelünk tiszta varrásokat, de amikor szennyezettek, rendetlen sötét csíkok jönnek létre. Azonban ez a baj könnyen javítható - csak a mennyezetet kell tisztítani időről időre.
 • Nem minden fürdőszoba harmonikusan néz ki a sínek mennyezetét - nem illeszkedik minden belső térbe.

További képek a függesztett mennyezetről:

Gipszkarton mennyezet

Ez a kialakítás a kereten - fa vagy fém. A fürdőszobákban azonban általában nem használják a fa kereteket. A keret felszerelése után "varrni" van gipszkarton lapokkal, ami szükségszerűen nedvességálló, védő adalékanyagokat tartalmaz a gombából és a túlzott nedvességtől. Vásárláskor, annak érdekében, hogy ne tévesszen meg, meg kell nézni a címkézést - meg kell írni "GKLV" Ez - nedvességálló gipszkarton. Nézd meg a lapok színét - általában zöldek. Az ilyen "helyes" gipszkarton nem rothad, nem csillapul vagy összeomlik.

Az ilyen mennyezetek eredetileg díszítik a fürdőszobát. Végül is többszintűek is lehetnek, és megverhetik a keret belsejébe épített lámpák helyét. A mennyezet, a szellőztető kommunikáció és a kábelezés hibáinak és rendellenességeinek elrejtése érdekében gyönyörű és tartós mennyezetet kapunk. Üzemeltetési ideje 5-10 év.

Hátránya a gipszkarton mennyezetének a fürdőszobában:

 • Sajnos ez a design olcsó telepítése nem hívható meg. A csontvázat meg kell készíteni, a lapokat rögzíteni kell, majd egy újabb gömb, alapozó és festékkel járni.
 • Ha maga elvégzi a telepítést, akkor az idő és a munkaerő tekintetében egy ilyen design is nagyon költséges.
 • Ezenkívül rendszeresen frissíteni kell a festék bevonatot, mivel elveszíti megjelenését. Mint a festett mennyezet esetében is, a szennyeződés idővel történő felszívódása elkerülhetetlen. De maga az építmény nem igényel cserét vagy javítást.

Egyéb gipszkarton mennyezeti képek:

Tilos álmennyezet

Hasonló keretben, mint a gipszkartonnál, elkészítheti a befejezett lapok mennyezetét, más néven függesztett mennyezeti csempe. Az eredmény egy kazetta vagy cellás mennyezet. A gipszkartonnal ellentétben nem igényel semmilyen alapozást vagy festést, ami határozott plusz. Végül is ezek a lemezek már kezelik a felületet. Különböző anyagokból készülhetnek. Különösen erre a célra plexi, fém vagy műanyag, ásványi lemezekből álló nedvességálló modulokat használnak. Gyönyörű és egy kicsit varázslatosan néznek ki ilyen terveket fényben.

Mi a hátránya a csempézett mennyezetek használatának a fürdőszobában:

 • Megjegyezzük azonban, hogy a mobil vagy kazettás mennyezet nem mindig illik jól a fürdőszoba hangulatához és az egész lakáshoz. Néha valami hidegnek és hivatalosnak tűnik, és önkéntelenül valahol egy nyilvános fürdőszobába akarom vinni. Azonban ez minden attól függ, stílusa a fürdőszoba belső. Ha ez például a minimalizmus vagy a csúcstechnológia, akkor egy ilyen mennyezet illeszkedik a tervezésbe nagyon szervesen.

Példák a csuklós mennyezetre:

Tükrös mennyezet

Ha a tükröket valóban használják, akkor a mennyezet csak csodálatosnak tűnik. De ez a design költsége ó, milyen drága. A keretnek fémre van szüksége, megerősítve (megközelítőleg ugyanaz, mint a gipszkarton rögzítése). A tükör keretéhez való rögzítéshez lyukakat kell fúrni mindegyikben. Csak egy tapasztalt kézműves gyűjtheti mindezt, de ez a mennyezet hosszú ideig tart. De gondoskodni kell róla minden gondossággal, polírozással és dörzsöléssel, hogy ragyogjon.

A tükör-típusú fürdőszobában a mennyezetre vonatkozó költségvetési lehetőségek állnak rendelkezésre - ezek költsége többszörösére csökken. Például fényes műanyag paneleket készíthet az Armstrong rendszerrel történő összeszereléssel. A telepítés gyors és egyszerű - és az ilyen munkában tapasztalatlan mester képes kezelni. Azonban ennek a rendszernek a kerete meglehetősen gyenge, és nem nagyon ellenáll a korróziónak - viszonylag rövid idő alatt fogyasztja.

Milyen hátrányai vannak tükrözött fürdőszobai mennyezetek használatakor:

 • Egy ilyen mennyezet nagy mennyiségű fényt hoz létre, amelyet nem mindenki élvezhet, különösen, ha a mennyezet nem olyan magas, és hosszú ideig tartózkodik.
 • Mivel a felületek tükröznek, az ellátás szempontjából ugyanolyan nehézségek lesznek, mint a rendszeres tükör. De ha a szokásos tükör függőleges, és a gondozás egyszerűbb, akkor a tükör mennyezet után sokkal nehezebb lesz.

További tükröződő mennyezeti képek megtekintése:

Stretch PVC mennyezet - ne hagyja ki egy csepp vizet

Egy nagyszerű lehetőség a fürdőszobában - nem csillapítja, és megvédi falakat, padlókat és bútorokat az árvízzel ellátott készülékekkel. Ha egy egész "tó" vizet (akár 100 kilogramm négyzetméterenként) öntöttek egy ilyen mennyezetre, semmi sem fog történni. A szakértők leeresztik a vizet, és a mennyezet ismét megnyúlik. És egyáltalán nem változtatja meg a tulajdonságait. A nyújtható típusú mennyezetek kezelése abszorbeált törlőruhával történik.

Azt is megjegyezzük, hogy a feszített mennyezet bármilyen formába illeszkedik, modern, nemes és elegáns megjelenést mutat. Olyan sok színbeállítás és design van, ami nem számít. Matek és fényes, rajzokkal és monófonnal, fényképnyomtatással és konvex mintákkal. Minden ízléshez választhat.

Továbbá - a használatuk hátrányairól a fürdőszobában:

 • Sajnos az ilyen struktúra telepítését nem lehet elsajátítani - szakembereket kell hívnia. Csak azok rendelkeznek a szükséges felszereléssel és anyagokkal.
 • És még egy mínusz a feszített mennyezet - ez nagyon könnyű, hogy egy lyukat. Nos, ezután sajnos a víz megőrzésének képessége elpárolog. Ezért óvatosabbnak kell lenni, és ne érjen hozzá éles és kemény tárgyakhoz a PVC filmhez.
 • Fehér sztreccs mennyezet esetén sárgás figyelhető meg azokon a helyeken, ahol a rögzítéseket rögzítették. Ezek a foltok nem dörzsölnek, és nem festenek át. Ezért, ha ez megtörténik, akkor teljesen megváltoztatnia kell a feszítő szövetet.
 • Lásd: Vélemények a stretch mennyezetek használata a fürdőszobában.

Tekintse meg a stretch PVC mennyezet többi fotóját:

Döntés a mennyezeten a fürdőszobában

Mennyezet kiválasztása a tervezési szempontból

Mint már említettük, először gondoljon arra, hogy a mennyezet (és az egész fürdőszoba) hogyan alakul a lakás belsejével. Nos, például a "klasszikus" hófehér változat. És ez egy feszítő szerkezet, gipszkarton, szegélyezve vagy felfüggesztve, beépített lámpákkal vagy anélkül. A sima és sima fehér felület (talán még csak festett is) csodálatosan illeszkedik a belső térbe. Különösen elegáns a fehér mennyezet és a fekete padló (és néha a falak) kombinációját.

A texturált mennyezetek segítségével "játszhat" a fürdőszoba méretével, vizuálisan szélesebbé, keskenyebbé, magasabbra vagy alacsonyabban. Ezek közé tartoznak a moduláris, lemezes, lapos, cellás típusú szerkezetek. Mindezek a mennyezetek erősen kiemelkedő textúrájú csíkok vagy csempe láthatóak.

Ha a fürdőszoba jelentős méretű, többszintű mennyezeteket is használhat. A legegyszerűbb és legolcsóbb megoldás a gipszkartonból. Például egy kör alakú, konvex lámpákkal ellátott lámpák, amelyek a kerek kád felett helyezkednek el.

Melyik lehetőség megáll a gyakorlati szempontból

Ha figyelembe vesszük, hogy a mennyezet mennyezet a fürdőszobában jobban nem a tervezési szempontból, hanem a mennyezet praktikusságától, akkor biztosan első hely van a fesztiválon és a PVC panelek mennyezetén. Stretch mennyezet a fürdőszoba csak tökéletes. Nem csoda, hogy egyre több ember választja ezt a lehetőséget. Vékony, de egy ilyen vízálló PVC film és praktikus, és szép.

Melyik mennyezetet jobb a fürdőszobában csinálni?

Mint bármely más helyiségben, a mennyezet a fürdőszobában teljesen másképpen vágható. Vannak olyan lehetőségek, amelyek drágák és látványosak, praktikusak, hagyományosak, eredetiek - ez mind a háztulajdonosok pénzügyi lehetőségeitől és ízlésétől függ. De egy opció kiválasztásakor figyelembe kell vennie a szoba sajátosságait, különben a díszítés hamarosan elveszíti dekoratív hatását. Nézzük meg részletesebben, hogy melyik mennyezetet kell jobban csinálni a fürdőszobában, hogy vonzó, megbízható és ne okozzon gondot a tisztításban.

Melyik mennyezetet jobb a fürdőszobában csinálni?

Alapvető mennyezeti követelmények

A fürdőszobát elsősorban a magas páratartalom jellemzi, ami befolyásolja a festék tartósságát, erősségét és esztétikai megjelenését. A nedvesség és a hő hozzájárulnak a mennyezet és falak formájának kialakulásához, fémelemek korróziójához, foltok és foltok kialakulásához a padlón.

A mennyezetnek nedvességállónak kell lennie

Ezért a fürdőszobában a mennyezetnek több fontos követelménynek kell megfelelnie:

 • ellenáll a nedvességnek, könnyen tisztítható és mosható;
 • ne bocsásson ki káros füstöket;
 • egy szép megjelenésű, és egyezik a fürdőszoba belsejének stílusával;
 • A szerkezet leplezett elemeinek könnyen hozzáférhetőnek kell lenniük.

A mennyezetet biztonságos anyagból kell készíteni és könnyen tisztítható.

Fontos, hogy a mennyezet tartós legyen

A befejező anyagoknak a vízállóságon túl ellen kell állniuk a gombáknak és a korróziónak, és tartósnak kell lenniük ahhoz, hogy évente ne kelljen javítani a mennyezeten.

Mennyezet "Csillogó ég" kék háttérvilágítással és arany hangulattal

Fürdőszoba mennyezeti lehetőségek

A mennyezetvakolás, a mészhomok festése és a mennyezet felületének festése a leginkább költséghatékony. A legdrágább - üvegnyomtatók fotónyomtatással és ólomüveggel, tükrözött mennyezettel. A középáras szegmensben sok lehetőség van: műanyag iparvágány, süllyesztett mennyezetek és vízálló gipszkartonból készült hajlított szerkezetek. Annak megértéséhez, hogy melyik a legoptimálisabb, meg kell vizsgálnia minden típus előnyeit és hátrányait.

Gipszvakolat és meszelés

Most már bármelyik hardverraktárban könnyen megtalálhatók vízálló vakolatok és töltőanyagok, és nagyon kedvező áron. Segítségükkel egyszerűen kiküszöbölhetők a kis szabálytalanságok, apró repedések és egyéb hibák, hogy a mennyezet nagyon ügyes megjelenést biztosítson. A pályázati folyamatot könnyű elsajátítani, és sok lakástulajdonos szívesebben csinálja magukat, ami a varázsló szolgáltatásait takarítja meg.

Nagyon fontos, hogy jól felkészítse a felületet, tisztítsa meg mindazt, ami nem szilárdan rögzítve van, és zárja be az ízületeket a padlólapok és a mély rések között. A vakolatot több rétegben alkalmazzák, amelyek mindegyikét gondosan dörzsölik és alapozzák. A meszeléshez használjon krétát vagy hidratált mészet, vízzel hígítva a kívánt konzisztenciára.

Krét vagy mész habarcs készítése a mennyezet meszeléséhez

 • az anyagok olcsóak és környezetbarátek;
 • a munka önmagában is elvégezhető;
 • ha szükséges, egyszerűen kiküszöbölhető hibák egy külön területen;
 • A mész fertőtlenítő tulajdonságokkal rendelkezik, így a mennyezeten nincs forma.

Mennyezeti fehérítő spray

 • túl világos nézet;
 • az alap készítése és kiegyenlítése sok fizikai erőfeszítést igényel;
 • a nedves gõzbõl való meszelés az idõ alatt elpárolog, és sárgára vált, ezért évente frissíteni kell a bevonatot;
 • ha a mennyezetet permetezik, szárítás után csúnya csepegés lesz.

színezés

Mint a meszelés esetében, a mennyezet felülete tökéletes összehangolást igényel, különösen ha a festék fényes ragyog. A fürdőszobák festéke egyszerűen hatalmas, szinte mindegyik környezetbarát, nedvességgel és kopásálló, széles színpalettával rendelkezik. A legtöbb készítménynek páragátló és gombaellenes tulajdonságai vannak, ami nagy jelentőséggel bír a szobákban, például a fürdőszobában. Nem szükséges a mennyezet monoton: a festék színben kombinálható, rajzolás díszek és minták, különböző stencilek használata.

Festékhenger mennyezet

 • díszítő, képessége képzelni;
 • az alkalmazás egyszerűsége;
 • az anyagok megfizethető költsége;
 • a festék sokkal tartósabb fehérítő;
 • a munkát önállóan lehet elvégezni;
 • a mennyezet mosható.

A mennyezet mennyezetének festése a fürdőszobában

 • a felületnek tökéletesen illeszkednie kell;
 • az idő múlásával a szín elhalványul, a fehér festék sárgára süllyed, a foltok megjelenhetnek a bevonaton;
 • a szomszédok feletti árvíz esetén a díszítés reménytelenül hibás lesz.

Festett mennyezet mosható

Nedvességálló tapéta

Nedvességálló tapéta, ragasztók és szerszámok a mennyezetre ragasztott ruhák ragasztására

Ez a fajta befejezése meglehetősen ritka, mert nem praktikus. A tapéta beillesztéséhez a mennyezetet olyan óvatosan készítik el, mint a festésnél, mivel bármilyen szabálytalanság láthatóan vékony bevonat alatt jelenik meg. Vízálló vinyl tapéta lehet többször átfestve, hogy frissítse a fürdőszoba belsejét.

Ragasztó alkalmazása a mennyezetre egy görgővel

A sarkokban és a falak közelében jobb a ragasztó használata ecsettel

A ragasztó alkalmazása a háttérképhez

Ragasztó tapéta a mennyezetre kényelmesebb együtt

A második web rögzítése

Használjon varróhengert varratokhoz.

A léggörgőt a mennyezetről a tapéta elé szorítják

Ne engedje, hogy a vázlat megjelenjen a tapéta szárítási időszakában.

 • a befejező költségek viszonylag olcsóak;
 • A háttérkép vonzó és otthonos megjelenést kölcsönöz a mennyezetnek.

Nedvességálló színes tapéta a mennyezeten

 • öntapadós tapéta a mennyezeten nagyon nehéz, segítségre van szüksége;
 • a ruhák vágása, rögzítése és rögzítése nagy gondot igényel;
 • a tapétaformák alatt gyakran alakul ki;
 • amikor a szomszédok felülről áradanak, a burkolatot teljesen megváltoztatni kell.

Műanyag mennyezet

PVC műanyag mennyezet

Műanyag mennyezet a fürdőszobában

A műanyag paneleket borító - nagyon népszerű fürdőszobai dekoráció. A panelek a mennyezetre szerelt alumínium kerethez vannak rögzítve. A keret elrejti a mennyezet felületének minden hibáját, lehetővé teszi beépített világítás beépítését, a kommunikáció elrejtését. A panelek mérete, vastagsága, színe és textúrája eltérő, így szinte bármilyen stílustípusra választhat.

Profil panelek fix rögzítéséhez

A profil rögzítése a helyiség peremén található dübelekkel történik.

Összekötő keretprofilok

A mennyezeti lábazat rögzítése

A panel be van helyezve az alaplapra.

PVC panelek szerelése

Lyuk fúrásával a lámpa alatt

Az utolsó panelt fűrészeljük, és bepattanunk az alaplap és az előző panel hornyaiba

 • a mennyezet nagyon esztétikusan és vonzónak tűnik;
 • az anyagok költsége nem túl magas;
 • nincs szükség a felület szintre emelésére;
 • a telepítés nem igényel speciális készségeket és azoknak a képességét, akik tudják, hogyan kell kezelni az eszközt;
 • a formatervezés tartós, szükség esetén az egyéni paneleket pótolhatja;
 • a bevonat egyáltalán nem fél a nedvességtől, de nem deformálódik, könnyen tisztítható mosószerekkel.
 • a mennyezet néhány centiméterrel alacsonyabb;
 • piszok halmozódhat fel az ízületekben, és normális szellőztetés hiányában ott fejlődik a gomba.

Rack mennyezet

Ez a lehetőség nagyon elegáns, modern megjelenésű. A design egy fém keret, keskeny szalaggal, alumíniummal vagy vékony acéllemezzel bevont korrózióálló bevonattal. Az ilyen bevonatok színtartománya nagyon széles, a Reiki arany, krómozott, különleges mintázattal rendelkező minták. A telepítés lehet nyitott és zárt: az első esetben bizonyos szélességű rések maradnak a lécek között, a második esetben az összes elem tompán van felszerelve. A szerelés nagyon egyszerű, mindenki elsajátíthatja.

Tükrös mennyezet csíptetve

 • látványos kilátás, sokszínű színek;
 • egyszerű telepítés;
 • nincs szükség a bázis szintre emelésére;
 • lehetőség van a beépített világítás felszerelésére;
 • az anyag ellenáll a nedvességnek, a korróziónak, a szélsőséges hőmérsékleteknek, a gombáknak;
 • az egyszerű gondozás;
 • ha szükséges, könnyű helyettesíteni az egyes elemeket;
 • a felülről történő áradás esetén a bevonat nem károsodik;
 • az átlagos élettartam 30-35 év.

Rack fém mennyezet

 • a rack plafon költsége drágább, mint a rendszeres műanyag;
 • piszok felhalmozódhat a varratokon és az ízületeken.

Kazettás mennyezet

Nyissa fel a profil mennyezetét

A felfüggesztett szerkezetek között a kazetta vagy a moduláris mennyezet nagy igényeket támaszt. Ez egy felfüggesztett fém keret, amelynek celláiban díszítő paneleket helyeznek. A fürdőszobában használt alumínium, plexi, horganyzott acél, akril, ásványi panelek. Színük és textúrájuk különbözik, monoton és mintázott lehet.

Fotó kazetta mennyezet

 • nincs szükség a mennyezet felszínének felszínére;
 • a keret tökéletesen elrejti a kommunikációt, lehetőség van beépített világításra;
 • ha egy külön panel megsérül, könnyen cserélhető;
 • a kommunikációhoz való hozzáférés továbbra is fennáll - elegendő csak az egyik modul felemelése;
 • a panelek modern és vonzó megjelenést kölcsönöznek a mennyezetnek.

Kazetta, a mennyezet része

 • magas költségek;
 • a felfüggesztési rendszer legalább 15 cm-es helyet foglal el, így nem alkalmas az alacsony mennyezetű fürdőszobákra.

Mennyezeti csempe

Mennyezeti csempe varrás nélkül

Mennyezeti csempe a mennyezeten, fotó

Mennyezeti csempe egy mintával

A polisztirol burkolat is nagyon népszerű. A csempe hangulatos és esztétikailag vonzó megjelenést kölcsönöz a legtöbb belső stílusnak. Ragasztásához a csempe, a mennyezet jól kell készíteni, szintezett, áttört, győződjön meg róla, hogy fedezi egy alapozó. A sztiropor ellenáll a nedvességnek és a penésznek, időnként újrafesthető.

Ragasztó csempe

Mennyezeti csempe és lábazat

 • olcsó;
 • kis tömegű anyag;
 • különböző textúrák;
 • a burkolat könnyedén feldolgozható a telepítés során;
 • az egyszerű gondozás.

Fénykép polisztirol burkolólapok

Hátrányok: alaposan fel kell készíteni a felületet;

 • a vágás és az összekötő lapok pontosságot és pontosságot igényelnek;
 • az anyag könnyedén megtörik, ezért a ragasztáskor lehetetlen keményen nyomni a csempere;
 • piszok halmozódhat fel az ízületekben;
 • ha felfelé kerül, akkor a bevonat lehúzható, és meg kell változtatni.

gipszkarton

Gipszkarton mennyezet a fürdőszobában

A gipszkarton szerkezetek meglehetősen gyakran megtalálhatók a nagy területen lévő fürdőszobákban. Ezek fémkeretek, leggyakrabban többszintű, kialakított formák, beépített világítással, nedvességálló gipszkarton lapokkal. Felülről a burkolat vízzel szemben festett és festett. Az ilyen többszintű mennyezet nagyon eredeti és stílusos; az anyag könnyen feldolgozható, a telepítés nem igényel speciális készségeket.

Split szintű gipszkarton mennyezet

 • a keret tökéletesen elrejti az összes hibát, vezetéket, csövet, nincs szükség gondos előkészítésre az alap;
 • a burkolat tökéletesen tolerálja a gőz és a hőmérséklet változását, mosható és ellenáll a gombák fejlődésének;
 • a mennyezet vonzónak és szilárdnak tűnik.

Gyönyörű függesztett mennyezet világítással

 • nincs hozzáférés a kommunikációhoz;
 • a keret néhány centiméternyi helyet vesz igénybe;
 • a plafon elrendezése meglehetősen drága;
 • javítás esetén egy külön szakasz helyettesítése problémás;
 • időszakosan a mennyezetet festeni kell, hogy frissítse a megjelenést.

A gipszkarton és a feszített mennyezet kombinációja

Stretch mennyezet

A nyújtható PVC burkolatok népszerűsége csak évente növekszik. Ezek kombinálhatók bármilyen díszítéssel, különböző színekben és textúrákban különböznek. Különösen látványos megjelenésű mennyezetek fotónyomtatással és 3D-s képekkel.

Stretch mennyezet a fürdőszobában

Fehér feszített mennyezet, elszívó elszívó a központban

 • magas dekoráció;
 • nedvességállóság, hőmérsékletváltozás, a kondenzáció nem felhalmozódik a mennyezetre;
 • amikor elárasztják, a bevonat nagy mennyiségű vizet tart meg a leeresztés után, amely ismét megszerzi korábbi alakját.

Stretch mennyezet a fürdőszobában

Stretch mennyezet fotónyomtatással

Gyönyörű stretch mennyezet két szinten

 • a telepítés speciális felszerelést és szakmai készségeket igényel, ezért nem lehet felfüggesztett mennyezetet saját maga elvégezni;
 • az ilyen kivitel meglehetősen drága a rackhez és a kazettatartókhoz képest;
 • a film könnyen sérülhet éles tárgyakkal;
 • nincs hozzáférés a kommunikációhoz;
 • károsodás esetén a bevonatot teljesen ki kell cserélni, és nem javítható.

Üveg mennyezet

Megvilágított üveg mennyezet

Egy ilyen kivitel egy drága öröm, de szokatlanul látványos. A temperált üveglapok átlátszatlanok, tükrök, színesek, képek és színes üvegablakok, beépített világítással. A telepítés a kazettatestek típusától függ, de a keret megerősített, mivel az üveg súlya elég nagy. Természetesen az alapnak különösen tartósnak kell lennie, különben az egész szerkezet összeomolhat.

Üveg mennyezet, falfestmény

 • a mennyezet szokatlanul lenyűgöző és eredetinek tűnik, vizuálisan bővíti a szobát;
 • az üveg nem fél a nedvességtől vagy a gombától, minden mosószerrel mosható;
 • Gondos gondossággal a bevonat több mint egy tucat évig tart.
 • magas anyagköltség és felszerelés;
 • a telepítés pontosan kiszámolja a terhelés alapjait és jelentős munkaerőköltségeket, ezért szakembernek ezt meg kell tennie;
 • nem alkalmas gyenge padlójú helyiségekre;
 • az üveg felületén a foltok könnyen maradnak, ezért gondosan törődjenek vele.

Üveg mennyezet

Melyik mennyezetet választani

Az ismertetett opciók mindegyike vonzó a maga módján, de ha figyelembe vesszük a költségek optimális arányát, a díszítést és a könnyű telepítést, akkor a műanyag vagy a süllyesztett mennyezet a legjobb megoldás. A panelek széles választékának köszönhetően talál egy érdekes és szokatlan szín- és textúrát, vagy éppen ellenkezőleg, egy diszkrét klasszikus változatot választ. Ha a fürdőszobát high-tech vagy loft stílusú stílusban díszítik, ideálisan a tükrös bevonattal ellátott panelhez, valamint a krómozott és a fémes színekhez. Ez egy nagyszerű lehetőség arra, hogy megmutassuk a képzelőerőt, érezzük magunkat egy kis tervezőnek.

Fodros mennyezet

A rack mennyezet felszerelése a fürdőszobában

A rack-mennyezet behelyezése a fürdőszoba befejezésének utolsó szakasza. A burkolat előtti mennyezetet porról, gipsz vakolatról, festékről tisztítani kell, minden meglévő repedést hímezni és tömöríteni kell. A gomba által érintett helyeket fertőtlenítőszerekkel kell tisztítani és kezelni. Összefoglalva, a felületet vízálló alapozóval, gombaellenes adalékokkal fedjük le, hogy a jövőben megszüntessük a penész megjelenését.

Tanács. A beszerelés előtt a vezetékeket világító eszközökhöz kell kötni, és rögzíteni kell a huzalokat a mennyezetre dugós szögekkel és műanyag bilincsekkel.

A folyamat során szüksége lesz:

 • díszítő lécek műanyagból vagy alumíniumból;
 • alumínium profilok;
 • sarkok (csapágyak);
 • szuszpenziók;
 • csavarok és dugók;
 • ollók fémhez;
 • szinten; fúrjon egy sor fúróval.

1. lépés: A falon lévő helyiség peremén sík vízszintes vonal húzódik 15 cm-es távolságra a durva bázistól. A jelöléshez nagyon kényelmes a lézer szint használata, de a szokásos építés hiányában az ember megteheti.

2. lépés: A jelölő vonalon jelölje meg minden 40-50 cm-es pontot a kötőelemek lyukaira, és ugyanazokat a jelöléseket tegye a profilra. Fúrjon lyukat a vezetőkbe, majd a falakba, a megfelelő fúróval. A lyukak átmérőjének 6 mm-nek kell lennie.

Jelölés a falon és furatok

3. lépés: A falakon lévő lyukakba tolja be a tüskéket, kalapálja őket a felületre, egy profilra és csavarozza be az önfúró csavarokat.

Helyezzen be dugókat a lyukakba

A profilnak szigorúan a vonal mentén kell elhelyezkednie, a vízszintes eltérések a szerkezet ferdítéséhez vezetnek. A sarkok csatlakoztatásához a profilok végeit 45 fokos szögben vágják le.

Angle dokkolási lehetőség

4. lépés: A hordozó gumiabroncsok két ellentétes fal között helyezkednek el. A szálak végeinek és a profilfalnak körülbelül 10 mm-es résszel kell rendelkezniük a hőtágulás kompenzálásához. Ebben az esetben az elemek szigorúan merõlegesek egymásra.

Tanács. A két zsinór összekötéséhez szükség van egymásra helyezni, a perforált lyukakat igazítani és rögzíteni mindkét oldalon csavarokkal.

5. lépés: A mennyezeten jelölje meg a rögzítőelemek helyét a falakhoz képest 20 cm távolságra és kb. 0,7-1 méter között. Fúrjon lyukakat, dugja be a tüskéket és csavarja be a szorítót. A csavarokat nem csavarták a végére, így hagyva a lehetőséget a sínek magasságának beállítására.

Csuklós mennyezetek összeszerelési rendszere

6. lépés: Rögzítse az első sínt: helyezze be a kezdőprofilba, illessze be a szalagok hornyait, és nyomja le, amíg meg nem ugrik. A sín végei és a profil fala között 5 mm-es rések maradjanak.

Reiki profil (műanyag)

A rács be van helyezve a profilvégbe

A sín a feszítőszerkezetbe és a fal másik oldalán található

Műanyag lécek felszerelése

7. lépés. Ugyanígy rögzítse az összes többi síneket a lámpa helyére. Ahhoz, hogy egy lyuk alatta legyen, a panelen jelölje meg a kivágás középpontját ceruzával és fúróval a kívánt átmérőjű koronával. Ezután helyezze be a fényforrás testét a lyukba, tartsa meg, rögzítse a panelet a szalagokhoz, vezesse a huzalt belsejébe és csatlakoztasson egy villanykörtét.

Fúvókák fúráshoz

Jövő lyuk a lámpához a sínben

8. lépés Ugyanúgy rögzítik az összes többi felszerelést, ellenőrizzék a munkájukat, kiegészítik a teljes sínek telepítését. Ha az utolsó deszka szélesebb, mint amennyi szükséges, fém szélessel szélessé válik. Az anyag nagyon vékony, így a vágás nem nehéz.

Csatlakoztatott lámpatest (példa a mennyezetre szerelésre tükörhatással)

Tanács. A sínen való kényelem érdekében vágóvonalat kell húzni, majd merőleges vágásokat kell tenni ugyanazon az oldalon 4-5 cm távolságra egymástól, és kissé hajlítsa meg az anyagot. Ezután könnyebb és gyorsabb lesz a felesleg.

Lépés 9. Az utolsó rúd rögzítése után ellenőrizze a fedél vízszintes helyzetét, és ha szükséges, húzza meg a szalagok csavarjait. A lécek közötti lyukak ezt könnyű elvégezni.

Először is az utolsó fűrészelt rake telepítve van, utoljára, de utoljára

10. lépés. Most már a speciális nyílásokkal zárja le a réseket, ha azokat a tervezés biztosítja. A kívánt hosszúságra van vágva, a lécek között, szorosan benyomva a kattanáshoz.

A dekoratív mennyezeti csík példája egyszerűen bepattan a nyílásokba.

A kész bevonatnak nincsenek rések és repedések az elemek között, minden lécnek ugyanabban a síkban kell lennie. Ha a mennyezet hullámokban halad, azt jelenti, hogy nem húzta meg a kötőelemeket a szalagokon. A probléma kijavításához meg kell szúrni a betéteket a problémás területeken, csavarja be a csavarokat, és helyezze vissza a betéteket.