Legfontosabb > Tartozékok

Hogyan zárhatom le a fürdőt? Gyakorlati és olcsó lehetőségek

A fürdőszobában végzett javítások befejeztével gyakran felmerül a kérdés, hogy hogyan lehet lezárni a fürdőt az aljáról. Végtére is, a szabványos olcsó vízvezeték, mint általában, nem néz ki nagyon vonzó kívülről, és a csövek alatta elrontani az egész nézetet a szobában. Ilyen helyzetben szükség van a kommunikáció "könyörgő szeme" és a vízvezeték elülső része pecsétjére.

A vízvezeték alatt lévő hely bezárása

Az egyik legköltséghatékonyabb lehetőség egy már kész képernyő megvásárlása. Ez a design a kád alatt nagyon könnyű telepíteni, és ugyanolyan könnyen eltávolítható, ha a kommunikációhoz szüksége van.

Hivatkozás: A normál képernyőknek vannak lábai, amelyekkel beállíthatja a termék magasságát és a távtartókat. Az ilyen eszközök fából, műanyagból, üvegből vagy fémből készülhetnek. Néhány tolóajtóval rendelkező modellek lehetővé teszik, hogy aktívan használják a betűkészlet alatt lévő helyet. Ez kiküszöböli azt a kérdést, hogyan kell a helyiséget használni a fürdőszobában. Végül is egy ilyen képernyő mögött tárolhat samponokat, ecseteket, borotvákat és egyéb fürdő kiegészítőket.

Mielőtt bezárná a fürdőt, el kell döntenie a készülék típusát. A termékek lehetnek rácsok, áttetszőek és áttetszőek. Az ilyen tervek széles választékának köszönhetően szinte bármilyen színű képernyőt választhat.

Helyhez kötött építés

A kád alatt lévő képernyő helyett a rögzített álló szerkezetet lehet felépíteni. Létrehozásához tégla, gipszkarton lapok és rétegelt lemez szükséges. Amint a fotón látható, a design mozaikos díszítéssel, festéssel, PVC-fóliával vagy akár kővel bevonva is lehet. Ezen a ponton mindenki eldöntheti önmagának, hogyan lehet a fürdőszobai helyet leginkább lezárni.

Hogyan zárjuk le a fürdő alját, ha nem hívjuk a mestert a házba? Gyakran használják a meglehetősen sűrű hab készitését. Ezek a termékek kiválóan alkalmasak a vízvezetékhez, mivel nagyon könnyű a praktikus helyet a habosított műanyagból a fürdőszobában. Végül is a szerkezetek felszerelése függetlenül elvégezhető különösebb pénzügyi költségek nélkül.

Tipp: Miután megkérdeznénk, hogyan lehet lezárni a helyiséget a fürdőszoba alatt ésszerű pénzért, előnyben részesítjük a faforgácslapból készült szerkezeteket. Először is pontosan beállíthatja a képernyőt a vízvezeték méreteihez, másrészt a faforgácslap gyönyörű csempékkel vagy mozaikokkal díszíthető.

De ezeknek a struktúráknak jelentős hátrányuk van. Ha hirtelen megváltoztatnod kell a szifont vagy más munkát kell elvégezned a fürdőszobában, akkor le kell bontani az egész szerkezetet. Ezért érdemes elgondolkodni arról, hogyan kell a helyiséget használni a fürdőszobában, hogy bármikor hozzáférhessen a kommunikációhoz.

Mielőtt kipréselné a fürdőt, határozza meg az ablak kényelmes elhelyezkedését a vízvezeték alatt, hogy kényelmesen hozzáférhessen a szifonhoz és a vízvezetékhez. Különösen a bal oldali helyet lehet zárni olyan ajtókkal, amelyeket a boltban értékesítenek, vagy saját maguk készítik el, pl. Műanyagból.

A nyílás lehetővé teszi, hogy részlegesen használja a helyet a vízvezeték alatt, ahol mosogatószert, kis mosogatót és más dolgokat helyezhet el.

vak

A tényleges kérdés sok ember számára: hogyan lehet lezárni a helyet a fürdőszoba alatt, ha nem építesz falat téglából vagy gipszkartonból? Az egyik legkedvezőbb árfekvés a függöny felszerelése.

Ez a folyamat nem fáradságos, ezért a telepítést függetlenül lehet elvégezni. Először meg kell mérni a fürdőszoba nyitását, amelyet be kell zárni. Vásárolhat kész függönyöt, vagy magad varrni.

Tipp: Ha lehetséges, használjon poliésztert, mert a fürdőszobában jobban kell lezárni a vízálló anyagok alját, mert nem romlik ilyen gyorsan.

De mielőtt bezárná a fürdő oldalát, válassza ki az anyagot, amely a legjobban illeszkedik a belső tér színéhez. Ezután a függöny szervesen beilleszkedik a szobába, és a fürdõ szép lesz és frissül.

Hogyan kell megfelelően lezárni a fürdőkádakat

Egy másik egyszerű módja annak, hogy bezárja a helyiséget a fürdőszoba alatt, hogy műanyag paneleket telepítsen. Természetesen késztermékeket is vásárolhat, de néha az építőanyagok a javítás után is megmaradnak. Ebben az esetben a saját kezével állványos képernyőt készíthet. Hogyan zárjuk le a fürdőlapokat?

A panelek felszereléséhez csavarhúzóval, fúróval és kalapáccsal kell rendelkeznie.

 • A kirakós játékkal meg kell vágni a kívánt méretű paneleket. Több részből állhatnak;
 • A panelek egymáshoz való csatlakoztatásához használjon olyan üreges műanyag profilokat, amelyekbe a lemezeket a reteszelőrendszer típusának megfelelően illesztik be;
 • A fürdőszoba alatt egy fémkeret van kialakítva, amelyre egy műanyag konstrukció van rögzítve csavarokkal.

A videó részletesebben mutatja be, hogyan lehet lezárni a helyet a fürdőszoba alatt házi készítésű képernyőkön.

Esztétika vagy funkcionalitás?

Gyakran ott van a kérdés, hogy hogyan lehet a fürdőt tökéletesen lezárni: díszítő fedél vagy funkcionális képernyő?

Az induláshoz meg kell értened, milyen célokat követelsz, és még akkor is gondolkodj el, hogyan zárhatod le a fürdőt. Ha van egy nagy fürdőszobája, ahol rengeteg hely van a fürdő kiegészítők számára, akkor a szokásos kivehető díszítőváz típusát is felszerelheti.

De néha van egy probléma: hogyan kell varrni a helyet a fürdőszobában, hogy rendszeresen használhatók legyenek? Ebben a helyzetben jobb, ha előnyben részesítjük az olyan eszközöket, amelyek ajtókkal és polcokkal rendelkeznek, amelyek a fürdő kiegészítőkhöz használhatók. Ez az opció ideális lehet kis helyiségekkel rendelkező szobákhoz. Elvégre nem csak a szerelt polcok leszedésére, hanem szépen lezárhatja a fürdő végét is.

Tipp: Mielőtt bezárná a fürdőszoba alját egy megvásárolt képernyőn, döntse el a leginkább megfelelő dizájnt. Először is, korlátozott költségvetéssel, jobb, ha előnyben részesítjük a polimer anyagokból készült termékeket. Olcsóak és sokáig szolgálnak. Másodszor, a csuklós polcok kényelmes kiürítéséhez a fürdőszobában álljon meg a struktúrák megválasztásával, csúszó és tágas fiókokkal.

Fürdőszoba kifutópálya

Opciók, mint amennyit teljesen be lehet zárni, és az egyik a dobogó felépítése. De ahogy korábban már említettük, a dobogó mögötti hely jobban működik, így a kommunikáció szabadon elérhető. Mielőtt elrejted a helyet a fürdőszobában, határozza meg az alkalmazott anyagokat.

Rendszerint a tégla a dobogó létrejöttére szolgál, amelyet a végső szakaszban csempézett. A folyamat elég időigényes és bizonyos készségeket igényel. Ezért, mielőtt bezárná a fülkét a fürdőszobában a házi készítésű dobogóra, megfelelően értékelje képességeit. Ha nem vagy biztos benne, hogyan kell megbirkózni a feladattal, jobb szakemberek meghívása.

Hogyan lehet lezárni a helyet a fürdőszobában a szakemberek bevonása nélkül? Egy jó lehetőség lenne műanyag vízvezeték. Először is olcsó, másrészt a folyamat meglehetősen egyszerű.

Műanyagot használunk

Hogyan zárjuk le a kád alját műanyaggal? Ez a módszer nem igényel semmilyen előkészítő munkát és súlyos anyagköltségeket. Nagy mennyiségű műanyag van ilyen célokra. De először is figyelmet kell fordítanunk a minőségükre. Tehát annál jobb a fürdő lezárása?

Mint a gyakorlat azt mutatja, a legjobb PVC vagy nedvességálló gipszkarton alkalmazása. Vízvezetékkel kapcsolatos problémák esetén a könnyű szerkezetek könnyen eltávolíthatók a szerelvényekhez.

Fontos! Bármelyik lehetőség is van, emlékszem, sok módszer és tipp van arra, hogyan zárhatunk be egy fülkét egy fürdőkád alatt, de kevesen mondják, hogy a buta szerkezetek nem praktikusak és veszélyesek is.

Ha önmagát választotta a téglaépítés módszere és ugyanakkor nem gondoskodott egy ellenőrzőablak jelenlétéről, a vízszivárgás hosszú ideig nem érezhető. És valószínűleg, a hibák vízvezetékezése megmondja a szomszédokat, akik az alatta lévő padlón élnek.

Az ilyen események elkerülése érdekében, mielőtt szépen és vonzóvá tenné a fürdő alját, gondolja át a design praktikusságát, és csak ezután válassza ki a legkényelmesebb utat a fürdő aljainak bezárásához.

Hogyan készítsünk egy funkcionális képernyőt a fürdőszoba alatt, polcokkal

Nem számít, mennyire modern és modern a fürdőszoba kialakítása, a tányér oldalainak esztétikus megjelenése és a bélésen lévő lábak lecsillapíthatják az összes erőfeszítést. A fürdőszoba alatt működő funkcionális képernyő segít nemcsak a csúnya kommunikáció álcázásában, hanem a háztartásban szükséges kis méreteket is.

Mi a lehetőségek a tervek és hogyan kell őket magukat, fontolja meg a cikkben.

A képernyők tervezési jellemzői

Fürdőszobai képernyő - a fürdőszobák elengedhetetlen eleme a tágas dimenziók között. Végül is lehetővé teszik, hogy racionálisabban használják a helyet.

Az üregek vízszintes vagy függőlegesek lehetnek. Könnyű elhelyezni őket:

 • háztartási vegyszerek (gélek és porok, légfrissítők és öblítések);
 • apró dolgok (szivacsok és pamutszalvéták a tisztításhoz).

A legtöbb vegyi anyag csomagolása meglehetősen nehézkes. Annak a ténynek köszönhetően, hogy a tál testének homorú alakja van, a falak közötti szabad tér betölthető fiókokkal vagy nagy polcokkal. Könnyen illeszkedhetnek bármilyen méretű háztartási vegyszeres dobozokba és zsákokba.

A szerkezet falai mögött könnyű elrejteni minden kommunikációt, megvédve őket a mechanikai sérüléstől. Ugyanakkor egy ilyen "képernyő" telepítése nem zavarja a csövekhez való hozzáférést. Szükség esetén könnyen eltávolítható.

A gyönyörűen kialakított fürdőképernyő tökéletesen kiegészítheti a belső teret, ami egyfajta extravagáns és szingularitást jelent. A befejező anyagok sokaságának köszönhetően fantasztikus designt hozhat létre, amely minden alkalommal örömet okoz, és ugyanakkor csodálkozni fog.

Ha nem lehet olyan zárt képernyőt készíteni, amely nem engedi meg a víz bejutását a képernyő falai által határolt helyre, akkor szellőztetni kell. Minden, ami a külső maszk mögött rejlik, kiszáradni kell, és a kondenzátumot fel kell múlnia.

Népszerű végrehajtási beállítások

A modern képernyők nem csak üres falak, amelyek lefedik a tál lábát és a köztük lévő kommunikációt. Majdnem minden szerkezet legalább egy ajtóval van felszerelve a dolgok tárolásához és a kommunikációhoz való hozzáféréshez.

A design kiválasztása a szoba méretétől, a tulajdonos ízlésétől és pénzügyi lehetőségeitől függ.

Szorosan zárva

A tömör falak, amelyek üreges falak, lefedik az összes felesleges helyet, eltakarja a víz és a csatornarendszer rendszert a szemekből.

Emiatt a zárt süket verzió képernyőinek telepítésekor győződjön meg róla, hogy a cső telepítése tökéletes. A tömör falakat csak akkor kell felszerelni, ha műanyag csöveket használnak, amelyek nincsenek korróziónak kitéve.

Csuklós ajtókkal ellátott kivitelek

A tágas fürdőszobákhoz csuklós ajtókkal ellátott képernyőket választanak. Végül is, az ajtók 90 ° -os megnyitásához további hely szükséges.

A fürdőkád méreteitől függően a képernyő egy vagy két ergonomikus nyílászáróval is felszerelhető.

Tolóajtó rendszerek

A tolóajtókkal ellátott képernyőket gyakran kis méretű fürdőszobák tulajdonosai választják. Végül is a rendszer nyitása nem igényel további helyet. A kényelmes csúszó rendszer lehetővé teszi a legmélyebb sarkok elérését a fürdő alja alatt.

A vezetőknek köszönhetően az ajtók könnyedén mozoghatnak a rendszeren belül, így a "coupe" típusú csúszást eredményezik. Az egyetlen dolog - ha a por és a kis tárgyak eltömődnek a hornyokban, az ajtó mozgatása nehéz.

Anyaggyártási keret és szárnyak

A fürdőkádas ajtókkal vagy polcokkal történő vetítéshez szükséges alapok bármely anyagot előállíthatnak: műanyagból és MDF-ből, fém- és kerámiacsempékből, tükrökből és üvegből... A fő követelmény az, hogy a fürdőszobában használt anyagok nem félnek a nedvességtől és a hőmérsékleti ingadozásoktól. Ezenkívül nem szabad a penész vagy a penész okozta gyors pusztításnak alávetni őket.

De ha természetes felületek ragaszkodnak hozzá, és tervezik, hogy a képernyő nyílásait ugyanabból a fáról készítsék el, fontolja meg - ügyeljen arra, hogy kevésbé nedvesség jut a panelekhez. Ezenkívül rendszeresen szellőztetni kell a szobát.

Ha egyes anyagok önmagukban vonzó tulajdonságokkal rendelkeznek, mások további befejezést igényelnek. Például, hogy a gipszkarton zökkenőmentesen keveredik a fürdőszoba kialakításával, a csempézett mozaikokkal találkozik.

A bemutatható és funkcionális képernyő kialakításának legegyszerűbb módja a műanyag panelek használata.

A szennyeződés és a plakk eltávolítása érdekében csak nedves ruhával törölje le a felületet.

Nem szeretem a szükséges elemeket és dolgokat hosszú ideig keresni? Szerelje fel a plexiüveg paneleket. A plexi, ellentétben a "közönséges" fickójával, könnyebb és erősebb, aminek köszönhetően széles körben használják a belső tárgyak gyártásának alapját.

Előnyben részesítik a szokásos módon, hogy elkülönítsék a helyet a fürdőszobában? Kiváló megoldás ebben az esetben nejlonszövetből készült szövetdarab. A burkolólapokat nem nehéz elvégezni önállóan.

Építés gipszkarton doboz formájában

A konstrukció a képernyő a fürdőszobában ideális nedvességálló gipszkarton, vonzza az egyszerűséget a munka és a megfizethető költség. A funkcionális kialakításnak egy doboz formájában történő gyártása nem igényel speciális készségeket, ráadásul az építési piacon mindig megvásárolhatja a szükséges anyagokat a telepítéshez.

A gipszből készült doboz felülete műanyaggal vagy kerámia burkolattal ragasztható mozaikokkal, bármilyen falburkolattal vagy más burkolóanyaggal bevonva.

Fürdőszobai képernyõ polcokkal

A kád alá helyezése és felszerelése nem annyira nehéz. Ha minden rendben történik, egy ilyen többfunkciós formatervezés több évig fog tartani.

A szükséges anyagok előkészítése

A fa keret 40x40 mm-es szakasza, vagy PN 27 * 28 fém profil profilból készül.

A csúszó képernyő standard paraméterei: 148 vagy 168 cm hosszú, a modelltől függően a magasság 57-65 cm.

A munkához elő kell készíteni:

 • egy sor asztalosipari szerszám;
 • építési szint;
 • ütni;
 • bolgár;
 • tömítőanyag;
 • poliuretán hab;
 • "Folyékony köröm";
 • építő kés;
 • csavarok és csavarok.

A csavarok méretének kiválasztásakor ellenőrizni kell a keretprofil vastagságát annak érdekében, hogy elkerülje a tál károsodását a beszerelés során.

Fakeret kialakításakor, a beszerelés előtt, 2-3 rétegű, különleges impregnálással kell bevonni. A primer kettős hatással lesz: megakadályozza a mikroorganizmusok növekedését és védi a fát a nedvességtől.

Ha gipszkarton-képernyőt szeretne készíteni, használjon nedvességálló lemezeket munkához. A vízzel való esetleges érintkezés esetén azokat vízzel rugalmas alapozóval vagy gittal kell kezelni.

Szerkezeti szerkezet

A fő hiba, amelyet egyes kézművesek tesznek, hibát jelent a vízvezetékhez viszonyított szerkezeti dimenziók meghatározásában, és nem veszi figyelembe a fürdőkád előállításához szükséges anyagot is. Tehát egy helytelenül kialakított kerettartó akár egy könnyű akril és acél tálat is felemelhet. Ennek eredményeképpen, amikor először vizet akar gravitálni, a szerkezet egyszerűen deformálódik.

A keret kialakítása a következő sorrendben történik:

 1. A fürdő jelölés kerületén keresztül kerül alkalmazásra.
 2. A tervezett vonalakon a padlóburkolathoz dugók segítségével rögzítik a kezdőprofilot.
 3. Függőleges profilok vannak felszerelve, egyenlő távolságra tartva 60 cm-t.
 4. Az oldalsó megállóknál és a helyeken, ahol a doboz megtalálását vagy a polc felszerelését tervezi, készítsen egy extra rackot.

A keret emelvényének vetülete egy vízvezetékkel van ellátva.

A keret telepítéséhez a vonal vázolásakor ügyeljen arra, hogy a befejező kivitelnek is van egy bizonyos vastagsága. Tehát a kerámia burkolólapok furnérozásához való tervezése érdekében szükség van arra, hogy a "keretbe" a keretet mélységbe hozzuk.

Sokkal kényelmesebb egy mosdótál fürdőszobát mosni vagy ruhát mosni, ha van lábszárnyak a külső részen. A lábak mélyedésének biztosítása érdekében a keretet a tál elülső élén 10-15 cm-rel lehet eltemetni, és egy ilyen horony szélessége 30-35 cm legyen.

A vonal mentén elhelyezett indító profil a csavarokhoz van erősítve, mind a padlóhoz, mind a szomszédos falakhoz rögzítve. Körülbelül az oldalsó állványok magasságának közepén helyezkednek el a vízszintes kapuk. Hozzáadják a szerkezet merevségét.

A padlóhoz feszes kötés kialakítása és a nedvesség behatolásának akadályai megakadályozzák, hogy a fektetett profil alsó széle tömítőanyaggal ragasztva legyen. Annak érdekében, hogy a tálat ne agresszív kötőelemekkel károsítsa, célszerű a felső profilt felszívni a habarccsal.

Ha tolóajtókat terveznek telepíteni, a keret felső és alsó oldalára egy vezetőprofil található. Hosszának szigorúan meg kell felelnie a nyílás szélességének. A profil úgy van rögzítve, hogy az oldalfal és a sín között nincs rés.

A funkcionális polcok gyártása

A beépített polcok a szétszerelt szekrényekből, ugyanazon gipszkarton lapokból vagy rétegelt lemezekből maradt forgácslapokból épülhetnek.

Határozza meg a helyüket és számítsa ki a méret segít rajz vagy rajz készítéséhez.

Az oldalsó polcok szélességének meg kell felelnie a szoba falának és a tál alsó részének külső felülete között kialakított fülke méretének, mínusz a határoló szakaszok vastagsága. A számításnál figyelembe kell venni a keret fém profiljának szélességét, amely legalább 27 mm mélységben 50 mm.

A keret méretét és a felépítés tömbjét a rés mérete határozza meg. De minél egyenletesebb a nyílás falai, annál könnyebb a beépített szekrény felszerelése.

Az elülső fal mentén egy vagy két polc egy sor alacsony modulja helyezhető el a padlóról a tál gyöngyszemébe. A polcok számának meghatározásakor az a tény, hogy a köztük lévő távolság elegendő a nagy tárolók és palackok elhelyezéséhez.

Miután levágta a szükséges darabokat a forgácslapról, folytassa a szerkezet összeszerelését. Csatlakoztassa a szekrény polcait nyitott módon. Ehhez a felső és az alsó paneleket csavarral rögzítik az oldalra. Mielőtt fúrja a csavarok lyukakat, célszerű előzetes jelölést végrehajtani.

Az opcionális polcok bármelyik lehet. A bútorok sarkaira szerelhetők, tépőzárra helyezhetők vagy eltávolíthatók, a tartóoszlopra helyezve. A szerkezet hátsó oldala nyitva maradhat, vagy vékony MDF-ről vagy rétegelt lemezről vágható.

Fiókos rögzítés

A fiók szélességének néhány centiméterrel keskenyebbnek kell lennie, mint a határoló szakaszok belső szélessége. Ellenkező esetben a behúzható szerkezet egyszerűen nem lép be a testbe.

A fiók gyártásához útmutatókra van szükség. Hosszukat a doboz falainak vastagsága alapján választják ki.

Az értékesítésen kétfajta rendszer létezik:

 • samboksy - egyszerű görgős útmutatók;
 • tandembox - fejlett rendszerek önzáró eszközzel.

A fiók legfejlettebb verziója - amikor az oldalfalak úgy vannak elhelyezve, mint az elülső és a hátsó rész között. Ezzel a megoldással a tartozékokat láthatatlanná teheti, ráadásul nincs szükség a célok kezelésére.

Az alsó méretek 1-2 mm-rel kisebbek lehetnek, mint a doboz mérete. Az ilyen összeszerelt szerkezeti kialakításnak nincsenek kiálló végek.

A doboz alját, leggyakrabban farostlemezből készült, 20 mm-es körmökkel és 16x4 mm-es csavarokkal "erősített". Alkatrészek csatlakoztatásakor fontos, hogy az átlósok azonosak legyenek.

A hengerrendszert az alsó peremre szerelik: először vékony a dobozon, majd vastag a határoló szakaszokon.

Az útmutatók felszerelésével és rögzítésével a rendszert erre a célra tervezték.

Zárószárnyak felszerelése

Az ajtók teszik az utolsóat. MDF lapokból vágják őket a test méretének megfelelően. A csuklós ajtók felszerelésének tervezésekor két énekelõt kell vásárolnia elõre és alul.

A hurok "csésze" beszereléséhez csavarja be a csavarokat. Ahhoz, hogy a szárnyat maga a szerkezethez rögzítse, az ajtót úgy szereljük fel, hogy ne nyúljon az alatta lévő lyuk élein. Állítsa be a megfelelő pozíciót a beállító csavarokkal.

A csuklós levelek felszerelése esetén eredményt kell elérni, hogy a levél élei és a fal végei egybeessenek. A távolságnak azonosnak kell lennie az egész kontúr mentén.

Néhány modellnél mágneseket használnak a szelepek rögzítéséhez. A mester feladata, hogy kicsavarja a zárócsavart, állítsa be az ajtó elrendezését úgy, hogy a mágnesek egybeesnek.

Képernyőpanelek

A lefelé néző műanyag vagy MDF lemezek vágása darálóval vagy késsel történik. A képernyő magasságának megfelelő vágások. A "folyékony körmök" a keret rudakra vannak rögzítve.

Ha a panelelemeket a felső profilra ragasztja, ne felejtse el elég helyet hagyni a műanyag lábazathoz. A csavarral rögzített, fémtermékekkel való munkavégzésre vagy "folyékony körömre" ragasztva. Ragasztást alkalmaznak, kissé megnyomva a falat, majd a helyére helyezve.

Az ízületek javítása érdekében a fal melletti falak alatt egy műanyag lábazat is csúszik.

Ha gipszkarton lapokkal dolgozik, az üregek néhány centiméterrel rövidebbek lesznek. Ezek fixek, a padlóról és a tál felső széléről egy centiméterrel távoznak.

Az üregek a kerethez vannak rögzítve, 15-20 cm-enként "ültetni" őket a csavarokra.

A vágott lapokból a panelek a képernyő felületét nyerik. A technikai lyuk helyén lyuk van vágva.

A kereskedelemben kapható egészségügyi betétek nedvességálló gipszrostlemezből vagy alumíniumból készülnek. Sokszor erősebbek, mint a műanyag társaik, ezért sokszor hosszabb ideig tudnak szolgálni.

Az eltávolítható panelek, amelyek a mágnesek segítségével kényelmesen rögzítik a képernyő elülső falát, méltó alternatívát jelentenek a rögzített szerkezetekhez.

Ennek következtében díszíthetõ egy rácskal, mesterséges kõvel vagy tükrökkel. Emiatt a sraffozás harmonikusan egyesül a falzal, láthatatlanná válik.

Hasznos videó a témában

A fürdőkád alatt egy fülke a lábak számára:

A fiók összeállítása:

A fürdőkád polcokkal praktikus megoldás. A szelídség szempontjából semmiképpen sem érinti a beépített szekrényeket, de egyáltalán nem foglal helyet a fürdőszobában.

Hogyan és mi a hely a fürdőszoba alá

A hagyományos fém vagy öntöttvas tálakkal ritkán szerepelnek a fürdőszoba képernyők, például az akril. Ezért felmerül a kérdés: hogyan és mi a záróhely, ami a helyiséget és a fürdőt pontosabbá, kényelmesebbé és gyönyörűvé teszi.

Valójában sokféle módon zárható a fürdő: az elemi függönyökből vagy egyszerű gyári képernyőkből az álló falakhoz és az összetett dobogószerkezetekhez. Meg kell rendezni, hogy minden lehetőséggel és azok jellemzőivel a legjobb választáshoz.

Kész képernyők

A fürdő leggyakoribb és viszonylag olcsó módja egy kész gyári képernyő megvásárlása. Leggyakrabban műanyagból készülnek, de lehetnek fémek, üvegek, MDF vagy fa. A kész képernyők méretei általában megfelelnek a fürdők standard paramétereinek.

A kész képernyõmodellek egy vagy több panel, amelyek lábakkal ellátott fém vagy alumínium keretben vannak elhelyezve. Ezek nagyon könnyen telepíthetők.

Elég, hogy az összeszerelt panel felső széle a fürdő oldalán található, a padlóhoz igazítsa 90 ° -os szögben, és csavarja le az állítható lábtartókat a képernyő rögzítéséhez. További rögzítésre nincs szükség, ezért szükség esetén könnyen eltávolítható.

A design képernyők:

 • süket;
 • Tolóajtókkal;
 • Csuklós ajtókkal;
 • Fiókokkal.

A siketek

A vak képernyők szilárd vagy rácsos panelek, teljesen blokkolják a hozzáférést a fürdőszoba alatti helyhez. Ha szükséges, lazítsa meg a hosszabbító lábakat, és távolítsa el a képernyőt, így kis szekrényként is használható, de itt csak azokat a dolgokat szabad tárolni, amelyeknek ritkán van szüksége.

Tolóajtó ablakok

A tolóajtókkal ellátott képernyők a legalkalmasabbak és funkcionálisabbak. Az ajtó két, három vagy négy panelje mozog a vezetők mentén, és amikor kinyílik, mozog egymás után, ritkábban vannak olyan modellek, amikor a képernyő nyitott állapotban összehajtható.

Amikor kinyitja ezeket az ajtókat, ne foglalja el a hely szabad helyiségét, ami különösen fontos a kis fürdőszobában. Ezen kívül kényelmesek a különféle tárgyak tárolására a fürdőszobában, és nem zavarják a sürgős javításokat, az itt található kommunikációkat.

Figyelem! A fürdőkádak egy vagy több ajtóval, valamint egy- és kétszemélyes ajtóval is felszerelhetők, ha a kapuk és a tolóajtók mögött a fülkék és a polcok alatt egy másik ajtó található, amely lehetővé teszi kényelmesen tárolóedényeket és egyéb háztartási tárgyakat.

Képernyő csuklós ajtókkal

Lehetővé teszi, hogy könnyen elérheti a fürdőszobában található kommunikációkat, valamint a mosó- és tisztítószerek tárolását. Különbözik másoktól, valójában csak az ajtók kinyitásának módja. Különösen érdekesek az MDF-ből készült fából készült modellek vagy képernyők, de ez a lehetőség nem mindig kényelmes a szűk helyeken.

Fiókos képernyők

Ma ilyen modellek a legmodernebbek és drágák. A képernyő számos fiókos fiókkal van felszerelve, amelyek zökkenőmentesen elhagyják és elrejtik a speciális bútorszerelvények miatt.

Fix képernyők

A főváros vagy a helyhez kötött falvázak nem elválasztható szerkezetek, amelyek akadálymentesítik a fürdőszobában a teljes helyiséghez való szabad hozzáférést. Ez olyan alap, amely további befejezést igényel.

Az ilyen tőkeszerkezet utólagos befejeződést vagy burkolatot igényel, ehhez a felhasználáshoz:

 • csempe;
 • mozaik;
 • PVC film vagy panelek;
 • Mesterséges kő;
 • festeni;
 • Fa díszítés;

Tőkés képernyők egy téglából

A tégla megbízható alapja - olcsó, és talán ez a legegyszerűbb minden lehetőség. A készülék képernyőjén fél téglából kell elhelyezni a kötőhabarcsot. Ezután a szerkezet csempével vagy bármely más rendelkezésre álló anyaggal szembesül. A kisebb görbületi falazatok könnyen korrigálhatók a csemperagasztó réteg mennyiségének növelésével vagy csökkentésével.

Gipszkarton, MDF vagy műanyag képernyők

A gipszkarton, a műanyag és más anyagok mindig egy fémszerkezetből vagy fablokkból előkészített kerethez kapcsolódnak, ha azokat olyan anyaggal impregnálták, amely védi a fát a nedvességtől és a rothadástól. Az összeszerelés után a keret le van választva a kiválasztott anyaggal.

Fürdőpódium

Természetesen ez az opció csak tágas fürdőszobákhoz alkalmas. A podiumok méretei és formatervezései a legkülönbözőbbek lehetnek, és csak a tulajdonosok képzelőereje korlátozza őket. A pódium alapja általában téglából épül fel, díszítésként csempéket vagy mozaikokat használnak. Fontos, hogy az épület lépcsőinek díszítése csúszásgátló legyen.

Dekoratív függöny

A redőny a leggyorsabb és legolcsóbb módja annak, hogy elrejtse a vízvezeték minden hibáját. Ráadásul a háztartási tárgyak egyszerű tárolása mellett. A függöny elkészítéséhez elegendő választani egy megfelelő szövetdarabot, és körbefúrni a kerület mentén, ha a szövet sűrű, akkor összecsukható vagy elengedhető.

A függöny többféle módon rögzíthető, a legegyszerűbb: kétoldalas ragasztószalagot használjon. Az egyik oldal közvetlenül a függönyhöz van csatlakoztatva, a másik pedig folyékony körmökkel van ragasztva a fürdő pereme alatt. Ön is használhat egy vékony bútorcsövet rögzítőkkel, amelyekhez a függönyt fűzőlyukakkal rögzítik.

Fontos! A fürdőválaszték kiválasztásánál figyelembe kell venni a belső tér stílusát is. Az ország számára a függöny kiváló megoldás, míg a modern stílusban előnyösebb a fém képernyő.

Képernyőanyag

A daruk esetében érdemes csak olyan nedvességálló anyagokat kiválasztani, amelyek nyugodtan hordozzák a gőzt és állandó hőmérséklet-csökkenést.

 • A műanyag panelek a legegyszerűbb, legolcsóbb és legelterjedtebbek. Az anyag nagyon praktikus, nem fél a nedvességtől és könnyen tisztítható.
 • Az MDF-képernyők csak azzal a feltétellel készültek, hogy a faforgácslemezt különleges víztaszító szerrel kezeljék, ezáltal immár a vízzel való hosszú ideig tartó érintkezés.
 • A műanyagon kívül a képernyők üvegből, matt vagy átlátszó, sima vagy texturált felületből készülnek. A szemüveg bármely árnyékban festhető, néha festettek.
 • A dekoratív tükör képernyők sikeresen illeszkednek a belső térbe és vizuálisan növelik a helyiség méretét.

Ahhoz, hogy a saját kezével a fürdő alatt készítsen egy képernyőt, először egy profil vagy fa keretet kell készítenie. Szintén alapul szolgálhat hab vagy tégla. Ha a keret készen van, akkor kiválasztott anyaggal van bevonva, vagy csempével van bevonva.

15 ötlet a tökéletes megrendelésre a fürdőszobában

Minden nap a fürdőszobában kezdődik és végződik, ezért nagyon fontos, hogy minden szép és ergonómikus. Legyen óvatos bárhol a házban, és a fürdőszoba sem kivétel.

Az AdMe.ru összegyűjtött néhány nagyszerű ötletet, amelyek nem drágák és átalakítják a fürdőszobát.

A helyiség használata a fürdőszoba alatt

A csuklós ajtókkal ellátott fülke lehetővé teszi, hogy kényelmesen elférjenek a különböző kis dolgok, anélkül,

Polc az ajtó felett

A bejárati ajtó felett felfüggesztett polc további helyet biztosít a hasznos részletek tárolásához.

Üvegtálak

A szokásos üvegedények nagyszerűek a kis kiegészítők tárolásához. Polcra rakhatod, vagy rögzíthetsz a falra.

Hogyan zárja le a helyet a fürdőszobában, a képernyők típusát és az önellátást

A fürdőszoba javításakor az utolsó fontos pont a vízvezeték aljának kialakítása lesz. Annak érdekében, hogy esztétikai megjelenést biztosítson mind a berendezésnek, mind a szobának, gondoljon arra, hogy lezárja a fürdőt az aljáról. Egyetlen kompozíciót hozhat létre, és hatékonyan használhatja a tálban lévő helyet anélkül, hogy szakembereket hívna fel.

Hogyan zárjuk le a fürdő alját?

Függetlenül attól, hogy divatos vízvezeték vagy régi öntöttvas van beépítve a zuhanyzóba, elrejtheti a berendezés hibáit, és sok szempontból vonzóvá teheti a helyet.

Az esetleges tervezési lehetőségeket felsoroljuk a fürdőszoba alatti helyiség bezárásához:

 • dekoratív függöny;
 • a dobogó telepítése;
 • kész képernyő;
 • egy csempe felé néz.

csempe szerelése

A cserép bármilyen fürdő lehet, tekintet nélkül annak alakjára és gyártási anyagára. Továbbá, a kerámia burkolat mellett a bélés gyakran a mozaik variánsát használja.

A csempe használatának előnyei a következők:

 1. környezetbarát;
 2. az egyszerű gondozás;
 3. a széles kínálat;
 4. higiénia.

Ahhoz, hogy a csempe a fürdőszoba alatt, mielőtt a felszín felállítását fel kell készíteni. A csempe alatt lévő képernyő legtöbbször tégla vagy gipszkartonból készül. A befejezés a bal felső sarokban kezdődik, hogy a varratok egybeesnek a falakon lévő résekkel.

Amikor a kerettel szemben csempével találkozik, fontos, hogy az egész térhez hozzáférést biztosítsanak. E célból egy ellenőrző nyílás van felszerelve, amelynek méretei meglehetősen nagyok lehetnek.

Dekoratív függöny

A legegyszerűbb és legkedvezőbb árú megoldás az, hogy olyan függönyt használjunk, amely nem csak díszítő funkciót végez. Ebben az esetben a fürdőszoba alatti fülke a háztartási vegyi anyagok és minden szükséges tartozék tárolóhelye.

A függönyök gyártásához használt anyagok lehetnek: poliészter, polietilén vagy vastag szövet. A fürdőszobában a levegő páratartalma mindig magas, ezért jobb, ha víztaszító tulajdonságú filmet választanak.

Díszítő függöny szerény gondozás: elég időnként törölni. Ez a lehetőség a leginkább költségvetés, és a függöny a fürdő alatt a saját kezét nem lesz nehéz.

pódium

Gyönyörűen díszítik a vízvezetékeket a tágas zuhanyzóban a dobogó segítségével. Az ilyen dekoráció különböző lehet, minden a képzelőerejétől és a preferenciáktól függ.

A dobogóra szereléséhez használjon téglát, márványt, fát vagy műkőt. A téglagyárban a fürdőszoba alatti rés csempével néz szembe, a hidrofób kompozíció pedig a fa kivitelére és lakkal bevonva.

A magas oldalakkal ellátott fürdő esetében a dobogó kényelmes lépcsőkből készül, ami megkönnyíti a szerkezet használatát.

A catwalk használatakor a hangsúly nem a funkcionalitás, hanem a fürdőszoba kialakításán van.

A főbb képernyők a fürdőkád alatt

A fürdőképernyő speciális kialakítás, amely lehetővé teszi a vízvezeték oldalainak bezárását. Könnyen telepíthető: egyszerűen összeszerelt és szétszerelt. A képernyők készítéséhez használt anyag leggyakrabban műanyag, de végtermékek MDF, akril és üveg készültek. Az épületben különféle színű modellek széles választékát kínálja, amely lehetővé teszi, hogy bármilyen terméket válasszon.

Az akrilfürdő beszerelésekor vegye figyelembe annak törékenységét, és a lehető legaktuálisabb munkát végezze el. Az akril vízvezetéknek kisebb a súlya a többi modellhez képest, így a képernyő telepítésekor ügyeljen arra, hogy ne emelje fel a kádat.

süket

A süket képernyő - a design egyszerű megoldása a fürdőszobai berendezések közelében. Ennek a modellnek a hátránya, hogy nem képes a helyiségben a helyet használni.

Csúszó vagy csuklós ajtókkal

Kis szobák esetében fontos, hogy funkcionálisan használja a helyiséget a fürdőszobában. A nyílászárók ingyenes hozzáférést biztosítanak a fülke számára, és kényelmesek különböző tárgyak tárolására.

A csúszós ajtók a vezetők mentén mozognak, és nem nyúlnak szabad helyre a nyitáskor. Ha szükséges az alagsor helyének javítása vagy karbantartása, akkor ezek sem akadályozzák a szabad hozzáférést.

Fiókokkal

A többi képernyőhöz képest ez a lehetőség a legdrágább. A kivehető képernyő több rekeszrel rendelkezik, amelyek nem csak a tartalom biztonságát garantálják, hanem megakadályozzák a penész és a penész fejlődését. És a speciális kiegészítők lehetővé teszik a doboz használatát, mint teljes körű tárolási helyet.

mozdulatlan

A főváros vagy a helyhez kötött képernyők egy nem elválasztható szerkezet, amely csempével, mozaikokkal, fával vagy műkővel van burkolva. Meg kell jegyezni, hogy ezek a szerkezetek blokkolják a helyet a vízvezeték alatt lévő helyhez. Ezért a szakemberek javasolják, hogy a lyuk a lyukak közepén helyezkedjen el a lábakkal. Vigyázni kell a szifonra és a csatornarendszerbe való szabad hozzáférés iránt is.

Magad készítsd a képernyőt

Mivel a zuhanyzóban állandó hőmérséklet-csökkenés következik be, a vetítés telepítésekor meg kell választania a megfelelő nedvességálló anyagokat.

Ahhoz, hogy a saját kezű képernyővel bezárja a helyiséget a fürdőszobában, a következő eszközökre van szüksége:

 • drill;
 • egy kés;
 • tűzőgép;
 • fa vagy profilból készült lécek;
 • panel;
 • csavarhúzó;
 • ragasztó.

Mielőtt felszereli a képernyőt, készítse el a kereteket, és helyezzen helyet egy alapozóval.

Mivel a cementhabarcsot tégla- vagy habblokk alapozásakor használják, helyénvaló előzetesen gondoskodni egy speciális ablakról, amellyel a vízvezetékhez juthat. Az ablak bezárható az ajtókhoz csatlakozó ajtóval.

Amikor a gipszkarton burkolatot képez, mind fémprofilokat, mind nedvességtől védett talajjal kezelt fagerendát használ. A vakolás után a gipszkarton alapozva van, és tetszőleges anyagot (csempe, dekoratív vakolat stb.) Helyeznek rá.

Hogyan zárhatom le a helyet a fürdőszobában?

A fürdőszoba egy különleges hely, ahol az ember gondoskodik tisztaságáról, szépséget hoz, pihenést tart a testével és lelkével. Annak érdekében, hogy egy ilyen ünnep többet eredményezzen és esztétikus, fontos, hogy lefedje a szoba legszélekesebb részeit. Az egyik hely, ahol feltétlenül kell álcázni, a fürdő lábánál található hely.

A tökéletes javítás megteremtéséhez figyelmet kell fordítanunk az olyan látszólag apróságokra, mint a fürdőszobában lévő csúnya hely.

Természetesen sok fürdő nem igényel kozmetikai módosításokat. Ezek a modellek esztétikailag és megjelenésképpen belülről és kívülről is megmutatkoznak. Hazánk lakossága azonban nem változtatja meg a fürdőket olyan gyakran, mint a modern gyártók termékeiket, és kis vagyonuk miatt megújítják az öntöttvas, acélból készült márkákat. És tudják, hogy nagyon csúnyaak. Különösen, ha a tulajdonos éppen felújított a fürdőszobában. Ezen túlmenően, a kérdés, hogyan lehet lezárni a teret a fürdőszobában, túlságosan éles az emberek csoportjában, akik a Hruscsovban és a sztálini nőkben élnek. A fürdő alá helyezést bölcsen lehet használni. Miután bezárt a lábát a fürdő, ebben a fülkében felszerelni a tároló háztartási és kémiai kellékek.

Erre a célra az emberiség számos lehetőséget talált ki: képernyők, függönyök, pódiumok.

Zárja be a helyet függönyökkel

Fürdőszoba készülék képernyővel.

Fedezze le a helyet a fürdőszoba függöny alatt nagyon egyszerű, nem igényel semmilyen erőfeszítést és ügyességet. Önmagában a függöny primitív, nem szőtt anyag, így nem minden stílusos belső tökéletesen illeszkedik. De egy egyszerű (elővárosi) fürdőszobában nagyon hasznos lesz. Ha alacsony szintű, nyugodt anyagot választasz extravagáns minta nélkül, akkor ez is nagyon megfelelő.

Hasonló függönyt építhet:

 • keretek;
 • nem szövött anyag;
 • rögzítőelemek a falhoz;
 • rögzítő varratok függönyöket a kerethez;
 • ütni.

Az íves szita felszerelése a fürdő alatt.

A telepítési folyamat a keret falra szereléséhez és a fürdő pereme alatt történik. A keret a kereten van, amelyre a vak csatlakozik. Ennek az elrendezésnek az opciójaként használhatja a kész fürdőszobafüggönyöket. Ebben az esetben az építést egyszerűen a helyhez kell kötni, és a műanyag függönyök hosszát le kell rövidíteni. A fürdőszoba alatt lévő helyiség nyílt hozzáférésű, illetve ott van a szükséges kiegészítők. Az ilyen függönyök rendszeres karbantartást igényelnek. Ennek a módszernek az előnyei a fürdő kellemetlen felületének elrejtésére az alábbiak szerint:

 • nem igényel költséges és nehezen telepíthető anyagokat;
 • a fürdőszoba alatti helyiséghez való hozzáférés, ahol a szükséges tárgyak elhelyezése nyitva van;
 • minden fürdő kialakítására és a helyiség különböző méreteire alkalmazható.

Képernyőtervezés

Az egyik leggyakoribb kialakítás, hogy lezárja a fürdőt, és gondoskodjon az alatta lévő helyről, a képernyő. Alapvetően ez egy kész rendszer, ahol nincs szükség rögzítési és beszerelési erőfeszítésekre. A képernyők megkeresése nem nehéz, minden vízvezetékben értékesítik őket. Az előnyök közé tartoznak a megfizethető árak, a színes és az építési modellek széles választéka. Teljesen lehet rendelni minden fürdőméretre.

A következő változatokkal lehet a képernyőket készíteni.

A fürdőszoba felszerelése egy téglagyárra.

 1. A legprimitívebb formában. Az ilyen képernyő telepítése több percet vesz igénybe. Ez a konstrukció rögzített a fürdőszoba padlója és falai miatt. A vetítőrendszer előnyei között szerepel egy nem feltétlenül megjelenő megjelenítés elrejtése. De a hátrányok közé tartozik, hogy lehetetlen a tárolórendszert a fülke alatt elhelyezni a fürdőszobában.
 2. Swing képernyő. Ez a design ára sokkal magasabb, mint a fürdő lezárására vonatkozó egyéb lehetőségek. Azonban a funkció sokkal több. Amellett, hogy az esztétikai oldalon a javára mondja a racionális használatát a hely a fürdőszoba alatt. Ezek a képernyők csúszó változatban készülnek.
 3. Képernyő, tárolórendszerrel. Hasonló verziói a képernyők a design már a fiókok és polcok. Nagyon kényelmes, segítségeikkel a legösszetettebbekhez rendszerezheti a dolgokat. Segítségével egy ilyen képernyő a fülke alatt a fürdőszobában lehet elhelyezni a kémiai összetétele mosás és tisztítás, és törölköző, fürdőköpeny.

A képernyő stílusos kialakítása az ízlésének és a fürdőszoba kialakításának megfelelően választható. De a dekoratív elemek kiválasztásánál előnyben kell részesíteni azokat az anyagokat, amelyek stílusban és színben megfelelnek a már megállapított tulajdonságoknak. Ez a plusz plusz.

Ha van vágy, hogy önállóan gyártsunk ilyen szerkezetet, akkor ebben az esetben szükségünk lesz:

 • keret (fablokkok, alumínium profilok);
 • kötőelemek (szegek, pántok);
 • perforátor, fúró;
 • kalapács;
 • gipszkarton lap (nedvességálló);
 • műanyag, fém-műanyag (kész őrök az ellenőrző ablakokhoz).

El kell kezdeni a keret rögzítését a szoba falához és a fürdő alaphoz. Ez alumínium profilok és vezetékek segítségével történik, amelyek a mennyezetekhez egy perforator és a körmök segítségével vannak rögzítve. A gipszkarton (vagy DVL) keretlapjain túl vannak felszerelve. Minden ragasztott cserépen. De el kell hagyni egy kis lyukat az ellenőrző nyíláshoz. A zsanérok használatával a bal lyukba kell szerelni. Ezek a nyílások már elkészültek.

Néhány anyag a képernyő öntermelésének leírt módszerével helyettesíthető. A képernyők modellekre vannak felosztva, az alábbiak alapján:

 • gipszkarton lapok;
 • polivinilklorid panelek;
 • csempe vagy polivinil-klorid csempe.

Tőkeépítés

Ahhoz, hogy saját tőke építéséhez szüksége lehet:

 • nedvességálló gipszkarton;
 • téglák;
 • nedvességálló rétegelt lemez vagy MDF panelek;
 • befejező anyagok (csempe, speciális film, műbőr, dekoratív kő).

A kádkeret felszerelése előtt készül. A munka végén a beépített keret külső része díszítve van. A díszítőelemeket saját ízlésük és a szoba általános stílusának megfelelően választják ki. De mindenesetre a tervet kiegészíti egy revíziós nyílás. Ennek az elemnek a felszerelése a fürdőszoba alatti tér megközelítésének egyszerűsége és kényelme miatt szükséges (a maszkok eltávolítása és vízvezeték-rendszer telepítése). Nagyon fontos a levegő szabad szellőzéséhez, hogy elkerülhető legyen a gomba megjelenése. A legnagyobb kényelemért ilyen tőke struktúrák vannak felszerelve a lábszárakkal.

Ezek a fülkék a kialakítás opcionális elemei, de a fürdés kényelmének hasznosak lehetnek.

Podium: nagyszerű megoldás a tér bezárásához

A dobogót az egyik legösszetettebb struktúrának tekintik a tér lezárásának kérdésében. Ezért a konstrukció a pódium hasznos korábban szerzett építési készség. Öntermeléssel:

 • tégla (lehet fablokkok);
 • cementhabarcs;
 • nedvességálló karton (vagy MDF);
 • befejező anyagok.


Mielőtt felszerelné a fürdőt, először dobogóra kell építeni. Méretei kiemelkedés lépések alapján választjuk ki a méretei a teljes helyiség, a fürdő maga (mérete és alakja) az ajtó nyitott helyzete és a helyét az egészségügyi kommunikáció. Ha a pódium alapját egy tégla választja, akkor a díszítés jobb, ha díszes csempe, mozaik és műkő közül választhat. De egy fa keretben a legjobb, ha csak lakkot takar. A lakk csak nedvességállóságot válassza.

Sokan inkább a dobogóra nem csak esztétikai okok miatt élvezik, hanem a kommunikációs rendszer elrejtésére is.

A fürdőszoba alatti tér elrendezése, hogy teljes tárhelyet szerezzen, nem könnyű. Egyes megállapodások azonban nem igényelnek drága anyagokat és további munkaerőt. Ezen túlmenően, a lehetőségek, amelyek alkalmasak a teljes dekoráció a fürdőszoba, akkor választhat sokat.

Kis fürdőszoba kialakítás: hogyan kell használni a helyet és 80+ funkcionálisan tervezett belső teret

Ha van egy fürdőszoba, amelynek területe mindössze 3 négyzetméter. m, akkor a design kiválasztásakor valószínűleg sok lehetőséget és különböző fényképeket nézett. Ahhoz, hogy szép és kényelmes legyen, figyelmet kell fordítanunk az elrendezés valamennyi elemére. Ez természetesen nehezebb, mint tökéletesen csinálni egy tágas szobában, de még mindig lehetséges.

A megfelelő tervezés mellett akár egy kis fürdőszoba is kényelmes lehet.

Gyönyörű beltéri higiénés szoba területe 3 négyzetméter. m.

Téglafal a fürdőszobában

A belső tervezés tervezésének első szakasza a munkánk elvégzésének ellenőrzése. Mert csak az ergonomikus formatervezés fog kellemezni. Tehát olyan kérdésekre, amelyekre a tervezés előtt válaszolni kell:

 • A fürdőszoba külön vagy kombinált?
 • Tárolja a fürdőszobát, vagy minden más mást?
 • Itt áll a mosógép vagy a konyhában?
 • Inkább zuhanyozni vagy fürödni?
 • Van-e szüksége kazánra, vagy anélkül, hogy jobb?

Zuhanyzó a partíció mögött

Miután megválaszolta ezeket a kérdéseket, megtalálja a fő konstruktív elemek listáját, és itt az ideje, hogy továbblépjen a specifikumokra.

A dolgok tárolása

Érdekes fürdőszoba design 3 négyzet. high-tech stílusban

Kezdjük a dolgok tárolásával. Miért? Ha megnézzük a hűvös fürdőszobák fényképeit, azonnal láthatunk egy közöset: legalább a nyitott felületeken. Minél kisebb, annál jobb bármilyen stílusban. Ezért el kell látni, hogy hol helyezzék el a dobozokat és a palackokat, nehogy megakadályozzák a szépséget. Ha nem gondolkodsz azonnal rájön, akkor kiderül, hogy nincs helye azoknak.

Mi a dolgok a fürdőszobában és hány embernek? Ezek a samponok, balzsamok, zselék, női kozmetikumok, gyermekjátékok. Plusz háztartási vegyszerek mosáshoz és tisztításhoz, valamint seprűk, lapátok, mopszek és rongyok, valamint vödör a padló tisztításához, ha használják.

Hangulatos modern fürdőszoba

A világos színek jobban örülni fognak a belső térnek.

Tipp Az amerikai takarítóvállalatok sok szalvétát és rongyot vásárolnak a tisztításhoz. A folyamat, hogy elhalasztja a szennyezett és tiszta. És mossa le mindent a tisztítás végén. Ez sok időt és energiát takarít meg a mosogatóhoz vezető állandó működésben.

Ezek a dolgok sokak, viszonylag kicsiek, de világosak. Mert vizuálisan sok helyet foglalnak el a fürdőszobában, és úgy néz ki, mint egy rendetlenség, függetlenül attól, hogy mennyire leplezték ki. Annak érdekében, hogy ne vesszenek fürdőszoba kialakítása, még mielőtt a választás a felületek és még vízvezeték, hogy hogyan lehet, hogy ezek a nagyon is szükséges tárgyakat kevésbé észrevehető.

Felidézzük, hogy hány dolog van minden családtagnak a mindennapi használat során, és amire csak néha szükség van, hogy megértsük, hány szekrény és polc van szüksége. És vegye figyelembe a háztartási vegyszereket és tisztítószereket. Mennyi helyre van szüksége számukra? Ha valami mást tárol a fürdőszobában, például szerszámokat, karácsonyi díszeket stb., Akkor figyelembe kell vennie őket is.

Klasszikus stílus a fürdőszoba belsejében

Ezen alapok kompakt tárolására számos lehetőség van. Dobozok, szervezők, szekrények, nyitott polcok. De a tervezők tapasztalata azt sugallja, hogy jobb kombinálni. Tehát, ha minden családtag saját dobozával vagy szervezőjével rendelkezik, akkor sokkal könnyebb lesz fenntartani őket. Mert még akkor is, ha a dolgok véletlenszerűen dobozba kerülnek egy dobozban, úgy tűnik, hogy finomabb, mint egy üvegedény és kúp.

Nagy háztartási készülékek

A pulton alatti mosógép tökéletesen illeszkedik a belső térbe

A fürdőszoba kialakítása mosógép és WC-vel már könnyű feladat. De ez nagymértékben bonyolítja a kazán vagy gázoszlop felállításának szükségességét. Álcázni őket, és nem fog működni. De vannak módok arra, hogy minimalizálják a szörnyek károsodását. Annak érdekében, hogy kevesebb helyet foglaljanak el, ajánlott felakasztani a WC-t vagy az ajtó mögött, hogy ne érjen a szem.

Vízszintes kazán telepítve egy rést

Kérjen egy tapasztalt vízvezeték-szerelőt is. Talán a kazánmodell vízszintes beépítésre alkalmas, és kevésbé észrevehető. És nézze meg a vízmelegítők króm változatát. A fémes más elemekkel kombinálva nem lesz annyira feltűnő.

A tolóajtók segítenek elrejteni a nagy háztartási készülékeket.

A következő lépés: mosógép és mosodai kosár. A felső terheléssel rendelkező autó sztereotípiáját hosszabb ideig tartották, de egy kis fürdőszobában az oldalsó terhelésű gép alkalmasabb. Mert a tetején valamit vagy maga a gépet helyezhet el valami elrejtéséhez.

Az egyik jó lehetőség, hogy a gépet és a kosarat ugyanabban a pulton belül egy mosdóval helyezze el, ha egy fal mentén építhetők. Ha a gépet külön kell elhelyezni, akkor tegye ki az ajtót a kazán alá, ha ott lóg. Mosoda kosár - a tetején. Így kiderül, hogy a szöget a legteljesebb mértékben használják.

A bézs színe komfortérzetet ad a belső térnek.

Melyik fürdőt választani?

Itt kell a saját preferenciáira összpontosítania. Ha az élet nem édes, habfürdő nélkül, akkor még három négyzetméterrel sem szabad felengedni a teret. Szerencsére most már elegendő miniatűr lehetőség van. Szögletes, szűkített, rövidített vagy akár nem szabványos formák.

Gyönyörű skandináv fürdőszoba

Ezenkívül egyes fürdők lehetővé teszik dekorációs panelek vagy képernyők beszerelését, amelyek mögött a háztartási vegyi anyagok polcai kerülnek. És ez a módja annak, hogy ne verejtsék el a hely irracionális használatát. Mivel különféle típusú visszahúzható szerkezetek vannak, amelyek segítik a fürdőszobában a fülkék használatát.

Fehér fürdő sötét háttéren sokkal tágabbnak tűnik

Sarokkád - nagy kis szobákhoz

A szoba többi részét megvédheti a függönyökből származó vízfoltoktól, független színárnyékolással. Vagy használjon üvegt. Jobb átlátszó, mert vizuálisan nem különíti el a helyet. De ne feledje, hogy minden fröccsenő látható rajta, ami azt jelenti, hogy gyakran meg kell mosni. A matt változat kevésbé igényes az ellátáshoz, de nem ad egyetlen hatást sem.

Zuhanykabin

A zuhanykabin számos előnye van a hagyományos fürdőszobában.

Először is környezetbarát. És takarékosan, mert a vízfogyasztás sokkal kisebb. Másodszor, ami fontos a mi esetünkben, a térhasználat is. És a fülkék megválasztása nem rosszabb a fürdőknél. Ezek alakja és töltése különbözik. Néhány esetben még a rádiót is hallgathatja. De ne feledje, hogy a drága modellek gyakran nagyobbak. De a kis fürdőszobák 3 négyzetméter. m jobb lesz, ha sarokmodellek segítségével még egy kis területet nyersz.

De még fontosabb a paletta magasságának kiválasztásakor. Ha a ház gyerekekkel vagy idősekkel rendelkezik, akkor jobb, ha alacsony modellekkel rendelkező modelleket választ. És ne felejtsd el kiválasztani a falak optimális anyagát. A szokásos módon az átlátszó tolóajtók helytakarékosak.

A kisgyermekes családok számára jobb, ha egy mélytálat tartalmazó zuhanykabinot választanak

Ráadásul egy radikális lehetőség van a tér bővítésére - egy finn stílusú zuhany. Amikor a mosogató közvetlenül a padlón van elrendezve, a legfontosabb dolog az, hogy a megfelelő vízelvezetést végezzük. Ehhez tegye le a padlót vízszintes létra irányába. Ideális esetben ez a kialakítás meleg vízszintű padozatot igényel, így a víz gyorsan szárad. De ez a design egyáltalán nem megy végbe, és még egy kis szobában is biztonságosan mozoghat. Ezen túlmenően, ha ilyen zuhanyt rendezünk, akkor célszerű egy rést elhelyezni a tároláshoz, amelybe a fiókokat elhelyezik, a teljes magasságig.

Az egyes zónák színes elválasztása a fürdőszobában

WC-tálak

A befejező anyagok mentése a kombinált fürdőszoba egyik fő előnye

Szerencsés vagy, ha megtervezheti a 3 nm-es fürdőszoba kialakítását. m WC nélkül. De ha ez nem kerülhető el, akkor van mód arra, hogy a lehető legkisebb legyen. Például a falra szerelt toalett könnyebb és könnyebben tisztítható velük. Igen, a telepítéshez egy doboz szükséges, amely részt vesz a területnek, hogy elrejtse a tartályt és a csöveket. De a létrejövő párkányon gyakran felveheti a szükséges dolgokat vagy dekorációt. By the way, a sarok telepítés is alkalmas a WC, bár ez egy kicsit szokatlan.

Piros szín a fürdőszobában, WC-vel kombinálva

A függő WC megtakarít egy kis helyet a belső térben

Tipp Ha családtagjaidnak nincs külön vízvezeték-igénye, nézze meg a miniatűr lehetőségeket. A funkcionalitás szempontjából nem rosszabb, mint a hagyományos, de könnyebb egy kis helyiségben állni.

Szokatlan formatervezésű szőnyegvilágítás a belső tér stílusában

Mi köze a mosogatóhoz?

A mosdókagylókat gyakran teljesen tisztítják, csak a helytakarékosság érdekében. Különösen, ha van egy kád. De ha úgy döntöttél, hogy elindulsz, akkor szükséged van rá. És vannak olyan módok is, amik a hely elvesztése nélkül telepíthetők.

A fürdőszobában 3 négyzetméter. a mosdónak tömörnek kell lennie

A sarok mosogató tökéletes a kis fürdőszoba belsejében

Egy egyszerű lehetőség - kis sarokmodellek. Ezek elegendőek a fogmosáshoz és fogmosáshoz, és a helyet minimálisan elfoglalják. Bonyolultabb - mosogató oldalsó lefolyóval. Ilyen szerkezetek alatt minden tér szabad, ami azt jelenti, hogy egy mosógépet, polcokat vagy talapzatot helyeznek el.

Fontos dolgok! Ha a fürdőszobának szüksége van a szárítókötelekre, akkor az utat - összecsukható. A hajtogatott verzióban ez csak egy könnyű deszka a falon, szinte észrevehetetlen.

A fürdőszobába helyezett mosdó egy másik jó módja a helytakarékos megtakarításnak.

bejegyzés

A kis fürdőszobai stílusos modern belső tér

Jobb, ha a befejeződést választod, csak akkor, ha már világos, hogy hol van. A kis fürdő befejezésének általános szabályai ugyanazok, mint bármely kis helyiség esetében.

 • Világos színek. Vizuálisan kibővítik a teret, és tisztaságérzetet adnak.
 • Fényes felületek fényt tükröznek. Akárcsak a tükrök, kibővítik a teret. De egy kis helyiségben a tükör jobb lógni, hogy ne érje el a tükörfolyosó hatását.

A tükör a belső térben vizuálisan növeli a helyet

Fényes ezüstfalak egy modern belső térben

 • A dekoráció közepes vagy kicsi elemei, hogy ne vizuálisan túlterhelje a helyet. De nem is érdemes túlságosan zsugorodni, úgyhogy nem érzi, mintha a szemébe fonnyadt volna. Például mozaikos díszítőelemek készítése nagyszerű ötlet, de az egész szobát képpel lefedni - nem annyira, a szem fáradt.
 • Függőleges és vízszintes vonalak. Segítségükkel vizuálisan bővítheti a teret vagy növelheti a mennyezetet. De itt van egy olyan szabály, amely hasonlít a ruházati szabályokhoz: úgy, hogy a vonal vizuálisan kihúzza a sziluettet, folyamatosnak kell lennie, és nem kell darabokra törni. Ezeket a vonalakat nem csak befejezheti, hanem például vízszintes polcokat is felakaszthatja.

A függőleges rudak vizuálisan magasabbra mutatják a szobát.

 • A Diagonal a vizuális effektusok használatának másik módja. Ha az átlón fekszik a csempe, a terem is kibővül.

ékezetek

A kerámia mosogató és a világos mozaik világos akcentussal fog rendelkezni.

Általában előnyös a miniatűr elemek kiválasztása. De a kivételek itt is lehetségesek. Például egy nagy, fényes elem figyelmen kívül hagyhatja a kevésbé sikereseket. Például kazánból. De jobb, ha nem foglalkozik az ékezetek számával, ha nincs elég hely. Világos szőnyeg, törölköző és szappanadagoló elég lehet, ha a fal színeiben már vannak fényes elemek. Ez a módja annak, hogy felfrissítse a belső teret, ha tetszik. Csak más színű textíliákat csíptessen, cserélje ki az adagolókat, varrja le a kosarakat, ha használja őket. Új benyomás és minimális költség.

A fényes fal segítségével kiemelhet egy adott területet

Annak érdekében, hogy a belső nem unalmas - hozzá fényes elemeket hozzá

Sötét színek. Segíthetnek nekik, ha adagolják. Például sötétíteni a rést, hogy jobban nézzen ki, mint valójában. Vagy egy sötét csempe a padlóra, úgy, hogy ellentétben áll a fehér mennyezettel, és növeli a szoba magasságát. Például, a tervezés egy kombinált fürdőszoba 3 négyzetméter. m sötétíteni a fülke a WC-vel.

A fehér szín lágyítja a piros-fekete kombinációt, és a belső tér nyugodtbbá válik.

Fürdőszoba kialakítása 3 négyzet. m: anyagok

A fürdőszoba belsejének ki kell elégednie a nehéz körülmények között. Víz, hőmérséklet csökken. Tradicionális kivitel kerámia vagy porcelán lapokkal. Ez egy praktikus lehetőség, nedvességálló, nem hajlamos a penészre, könnyen tisztítható és boldog a különböző színek és textúrák.

A fürdőszobai belsőépítészeti csempe a legnépszerűbb

Az egyik modern anyag a vinil tapéta. Tartósak, ellenállnak a nedvességnek, moshatók és festhetők. De még ez is szem előtt tartva, jobban tapadnak a szobában a legszárazabb területekre. Mindazonáltal a vinil jó módja a szokatlan ékezetek hozzáadásához, mivel stílusosan különböznek a szokásos mintázatoktól. Például a természetes textúrák és a finom virágminták kontrasztját játszhatja.

Vinyl tapéta a fürdőszoba fal dekoráció

A dekoráció minimalizmusának rajongóinak nedvességálló festéke van. Ha egyszerű sima felületeket szeretne előnyben részesíteni, most már elegendő, könnyen tisztítható anyag van. És gyakran tartalmaznak gombaellenes összetevőket. A színezés segítségével könnyen létrehozhatja az ötlethez illő színt, ami nem mindig lehetséges kész anyagok felhasználásával.

A boho stílusú kis fürdőszobája belseje

Ne felejtsük el ügyelni arra, hogy a bútorok is ellenálljanak a nedvességnek. Például speciális anyagokat tartalmazó felületeket kezelhet a hardverraktárakban. És még a bútorok közötti varrások és ízületek, amelyeket nem tervezel mozgatni, szükséges lezárni a tömítőanyagot, hogy ne kerüljön víz és por.