Legfontosabb > Dekoráció

A fürdőszoba tervezése Hruscsovban (70 fotó)

Az 50-60-as években épült lakók lakóinak gyakran szűknek kell lenniük. De vannak kézzelfogható előnyök: először is, kis mennyiségű anyagra lesz szükség a javításhoz; Másodszor - minden dolog összeállítható; a harmadik - egy kompakt szobában könnyebb tisztítani. Ezenkívül egy kis szoba gyorsabban felmelegszik. Mindezek az előnyök teljesen kapcsolódnak a fürdőszobához, és a fürdőszobát kényelmesen és nyugodt módon szervezik néhány napig. Hogy hogyan kell megfelelően rendezni egy fürdőszobát a Hruscsovban, olvassa el ezt a cikket!

A Hruscsovban lévő fürdőszoba átalakítása

Talán az egyetlen lehetőség, hogy valóban kiterjesszék a szovjet lakásban lévő fürdőszobát, eltávolítani a partíciót, és összekeverni egy WC-vel, kamrával vagy a folyosó egy részével.

Figyelembe véve, hogy a sokemeletes épületek esetében ezek a változások hatással lehetnek a szomszédok házaira vagy az építés egészére, a törvény kötelezi a tulajdonosokat arra, hogy összehangolják a jövőbeli átalakulást, valamint a közszolgálati építmények építkezésének vagy eltolódásának számát. A szükséges dokumentumok listája és az adott helység hatóságainak neve az ügyvédtől vagy a legközelebbi lakásügyi hivataltól szerezhető be.

Érdemes megjegyezni, hogy egy külön fürdőszoba kényelmesebb a mindennapi életben, különösen, ha egynél több személy lakik egy lakásban. Falak építése és egy külön bejárat létrehozása a WC-hez szintén átszervezésnek számít. A bürokratikus egyezmények és az erőforrások megtakarítása nélkül - a kombinált teret egyszerűen zónába lehet helyezni egy részleges partíció vagy képernyő használatával.

Belső stílus kiválasztása

Úgy tűnik, milyen stílust tudunk beszélni kb. 2,5-3 négyzetméteren? De egy egységes együttes minden részletének következetessége, ami a Hruscsovban lévő fürdőszobai belső térben valóban kényelmes és esztétikus.

Modern fürdőszoba

A modern stílusban rejlik, az egyszerűség és a funkcionalitás a legalkalmasabb egy kis fürdőszoba kialakításához. A diszkrét monokróm felületek, a tükrök és a matt textúrák kombinációja, az innovatív anyagok és a kényelmes szaniterek használata az egykori szovjet fürdőt kényelmes fürdővé alakítja.

Klasszikus fürdőszoba

A Hruscsov fürdőszobájának klasszikus díszítése ideális választás a luxusszállók számára. A fényes meleg paletta különleges lágy fényt ad a szobának, és a krémszínű háttéren arany és bézs színű ékezetek nagyszerű harmóniát adnak.

Provence stílusú fürdőszoba

Tavasszal gyengéd Provence, kétségkívül, mint a romantikus természet. Ezt a stílust puha pasztell árnyalatok, kis virágos minták, vintage bútorok jellemzik. Általában légnyomosságot és rusztikus egyszerűséget hoz létre.

Minimalista fürdőszoba

Az akusztikus színek, a tiszta vonalak, a szép formák és a dekoráció hiánya minimalista stílusokat különböztetnek meg a többiektől. Ilyen belsővel, a Hruscsovban lévő fürdőszoba mindig tiszta és tágas lesz.

Skandináv stílusú fürdőszoba

Észak-európai design téli színek és természetes textúrák. A használt színek fehér, átlátszó jég, kőszürke, sötétkék, fekete, fehérített fa.

A skandináv fürdőszoba gyönyörű, etnikai mintázattal, monokróm rombuszokkal és más geometrikus mintázatokkal díszített csempeburkolatokkal.

Színes megoldások a fürdőszobában Hruscsovban

Annak érdekében, hogy ne terhelje túl a belső teret, a fürdőszobát világos színsémával kell megtervezni, amely legfeljebb 2-3 színt tartalmaz. Akromatikus fehér, szürke és fekete - mindkettő és minden más árnyalat könnyedén összekeverhető, és a Ittena különleges színköre, amelyet a tervezők gyakran használnak, segít a harmonikusan élénk színek felvételében.

Fehér fürdőszoba

A fehér szín egyik legfontosabb tulajdonsága bármelyik fürdőszobának, és ennek a színnek a Hruscsov-függönyben lévő fürdőszobával díszített, vizuálisan megnövelheti helyét. A fehér tökéletesen tökéletesen tökéletesen néz ki mind a saját, mind a foltok nélkül, és mint a sötétebb, telített részleteket.

Fürdőszoba pasztell színekben

A pasztelleket nagyon világos színeknek nevezik, mintha néhány csepp pigmentet adtak volna egy fehér festékporhoz. A finom levendula, krémes, menta, átlátszó kék és virágos rózsaszín puha, pihentető légkört teremt egy kis fürdőszobában.

Szürke fürdőszoba

Emellett a szürke szín nagyon nyugodt és sokoldalú, praktikus is. Ez a bevonat szinte nem észrevehető csepp kondenzátum, por vagy sötét területek.

A fehér vízvezeték, valamint a különböző zöld, piros vagy sárga elemek segítik a fényerő és a meleg jegyzetek hozzáadását ehhez a monokróm színhez.

Bézs fürdőszoba

Könnyű kávécsíkok a tejjel gyakran használják a belsőépítészeti design fürdőszoba Hruscsovban. A fehér kerámia felület, a tükrök és a fémszerelvények (különösen arany) a környezetükben jól néznek ki.

A bézs színmélységhez csokoládé-barna ékezetekkel kombinálva.

Kék fürdőszoba

A víz és az ég színe az egyik legsikeresebb megoldás egy 2-3 négyzetméteres kis fürdőszobának. A belső térben kívánatos ezt a színt fehér színnel hígítani, vagy egy átlátszó árnyalatot egy telítettséggel kombinálni. A Khrushchev kék fürdőszobája valóban paradicsom lesz, ahol pihenhet egy kemény napi munka után.

A fürdőszoba befejeződése Hruscsovban

A fürdőszoba felületének kiválasztása érdekében jobb, ha előnyben részesítjük a nedvességálló és környezetbarát anyagokat. A magas költségek hosszú élettartamot, esztétikai megjelenést és biztonságot nyújtanak az egészség számára, míg az olcsó helyettesítők egy-két év alatt cserére szorulhatnak.

A felső burkolatburkolat lefektetése előtt a Hruscsovban lévő fürdőszoba padlóját vízzáró burkolattal kell lefedni, és tetején kívánatos a fűtőtestet a homokrétegre helyezni. Ez biztosítja a kényelmes hőmérsékletet bármikor, függetlenül a fűtési helyzettől.

A padlófelület jobb, ha könnyű és szilárd. Az anyagokból illeszkedő csempe (négyzet vagy hatszög, nagy vagy közepes méretű), gránit, beton vagy polimer kompozíció (önterülő padló).

A lábazatot kerámia és műanyag használhatják - nem faanyagként deformálódnak, és nem rozsdásodnak, mint fém.

falak

A fürdőszobában a falak befejezésének legegyszerűbb módja a festmény. Erre a célra alkalmas nedvességálló emulziók - víz diszperziós akril és latex. Összetételüknek olyan antibakteriális anyagoknak kell lenniük, amelyek megakadályozzák a penészképződést. Ahhoz, hogy megszabaduljon a vakolat apró repedéseitől, és gyönyörű textúrát kapjon, a falakat üvegtapaszával lehet beilleszteni, amelyek még 10-15 réteg alatt is szilárdan megtartják és megőrzik a megkönnyebbülést.

A Hruscsovban lévő fürdőszobai kerámia burkolólapokból a következő fajták illeszkednek:

1. Nagy, világos és monoton, négyzet vagy téglalap alakú. Kívánatos kombinálni telített töredékekkel vagy mintás határokkal.
2. Fehér, szilikát kőművelés alatt. Ez a csempe lesz a legjobb megoldás a fürdőszoba belsejében a skandináv stílusú vagy tetőtéri stílusban. Le tudja nyírni a depressziót, egy vagy két szomszédos falat, és hagyja a többiet simán festett.
3. Mozaiklapok. Egy kis fürdőszobában a miniatűr irizáló pixel nagyon friss és szokatlan lesz. Gyakran nemcsak a falakat, hanem a fürdő oldalfelületét is fedik le.

Kevésbé gyakori, de nagyon elfogadható megoldások a Hruscsov fürdőszobájának befejezéséhez műanyag panelek, mosható vinyl tapéta, kőburkolat, polimer díszkő. A keskeny tükörbetétek (matricák) segítenek egy nagyon érdekes hatás elérésében.

mennyezet

A legjobb módszer bármely szoba magasságának vizuális növelésére fehér fényes feszítőfólia. Ugyanakkor a Hruscsovban lévő fürdőszobában is tökéletes a szokásos fehér színű, üvegszálas, süllyesztett vagy felfüggesztett műanyag.

Általánosságban elmondható, hogy a kis fürdőszobában lévő mennyezetnek csak sima és világosnak kell lennie, és nem lehet észrevehető kontraszt vagy felületi elem.

Bútorok, felszerelések és kiegészítők elhelyezése

A legkisebb térben is mindent meg kell találnia, amire szüksége van, ha leleményességet mutat és elmozdul az elavult elképzelésekből a fürdő belsejéből. Szerencsére a vízvezeték, bútorok, kiegészítők és egyéb, különböző formájú és méretű hasznos termékek széles választéka áll rendelkezésre a piacon.

fürdő

Ha egy szabványos ovális fürdő túl sok helyet foglal a Hruscsov fürdő fürdőszobájában, ki lehet cserélni. A tökéletes megoldás egy téglalap alakú, szögletes, könnycsepp alakú vagy aszimmetrikus, komplex kanyarokkal, amelynek egyik széle keskeny, a másik széles.

A jobb szögek és a vonalak azért jóak, mert a fürdőszoba és a fal között nincs különbség, ezért a helyet a lehető leghatékonyabban használják fel, és a tisztítás szempontjából kényelmes.

Zuhanykabin

Ugyanakkor helyet 2-3 m². A fürdőkád és a zuhanyzat alig reálisak, de ha mély tálcát adsz a kabinba, jó fürdőkapacitást kapsz. Maga a boxolás kívánatos egy sarok vagy egy tiszta négyszögletes forma kiválasztása, legalább 2 méter magas (a felhasználók növekedésétől függően).

Mivel a Hruscsov fürdőben van egy kis szabad hely, inkább inkább a csúszó, hanem a csuklós ajtókat preferálja.

Mosogató és WC

A helytakarékosság érdekében kompakt fejtámlák és függő mosdók - négyszögletes vagy szögletes. Ezeket el lehet helyezni egy éjjeliszekrény, egy mosógép vagy akár egy fürdő fölött.

A WC-t is jobb választani egy kis, egy keskeny tartály és egy oldalsó flush gomb. Maga a tartály, ha lehetséges, jó lenne elrejteni egy rést, falat vagy ceruza esetet.

Mosógép

A kis fürdőszobában mindig van egy hely egy oldalsó rakodógéphez. Egy ilyen modell a mosogató alá, a fülkebe a WC-tálba, a szekrény alsó polcán vagy a vízmelegítő alatt helyezkedhet el.

Ha ezek közül az opciók közül egyik sem megfelelő, megvásárolhat egy lógógépet - úgy néz ki, mint egy fali falióra, és minden szabad területre fel van szerelve, még a mennyezet alatt is.

Szekrények és polcok

A javítás tervezési szakaszában háztartási vegyi anyagokat, kozmetikumokat, higiéniai eszközöket és tiszta törölközőket kell tárolni.

Annak érdekében, hogy a már kis szobának a területe ne tűnjön túlságosan zavarosnak, kívánatos, hogy mindezeket eltakarja az átlátszó homlokzatok mögött. Ha a monoton ajtókat, a fogantyúkat és a falak színét megcsinálva, a Hruscsovban lévő fürdőszoba kialakítása nagyon elegánsnak tűnik, és a tükrözött felületek térfogatot fognak adni.

A szekrények és a keskeny tartályok alatt maximálisan ki kell használni a függőleges helyet, szögeket, a bejárati ajtó fölötti helyet.

Megfelelő fürdőszoba világítás

A legjobb megoldás a fürdőszoba Hruscsovon történő megvilágítására a mennyezeten lévő pontozott mortise dióda lámpák. A kompakt lámpák a tükör fölé vagy mindkét oldalára felakaszthatók.

Egy másik érdekes módja a tükör kiválasztásának, hogy egy rugalmas fényes szalagot helyezzen el a kerület mentén. Ugyanez a technika alkalmas a mennyezetre és a padlóra.

A rövidzárlat elkerülése érdekében jobb, ha szakképzett szakemberek számára a vezetékek és világítóeszközök beszerelését bízza meg, és a működés során biztosítsa, hogy az elektromos kommunikáció ne kerüljön érintkezésbe a vízzel.

A fürdőszobában veszélyes a hagyományos izzólámpák használata - nagyon forróak és a legcsekélyebb cseppek csak felrobbanhatnak, minden irányba szikrázhatnak. De a LED világítás nem probléma.

A fürdőszobák kialakítása a Hruscsovban - fotó

Az alábbiakban válogatott fényképek találhatók, amelyek példát mutatnak arra, hogy a Hruscsov épületben milyen új fürdőszoba felújítása tűnhetne ki. Nehéz elhinni, hogy ezeknek a hihetetlenül szép, modern és funkcionális belső helyeknek a helyén rettenetes szovjet fürdőszobák voltak.

Itt találsz szokatlan tervezési megoldásokat, friss ötleteket, valamint inspiráló képeket, amelyek segítenek a fürdőszobának a békés és pihentető otthonosvá válni.

Javítás a fürdőszoba Hruscsov: még egy kis fürdőszoba lehet szép

Hruscsov - nem ideális mérete és elrendezése a lakásban. De ne becsüld alá őt: egyszerre ő volt az egyetlen alkalom, hogy sok közösség egy külön házba költözött.

A Hruscsov tulajdonosainak jelenlegi generációja örökölte a nagyszülőket. Igen, és a másodlagos lakáspiacon ezek a lakások viszonylag olcsóak, bár nagyszerűek egy kis családnak vagy újszülöttnek. Végtére is, még egy kis lakás is hangulatos, hogy bizonyos erőfeszítéseket. Kezdje javítani a fürdőszobát Hruscsovban, és győződjön meg róla, hogy ezek a szavak igazak.

Hruscsov építésének fő problémái

A Hruscsov-épületek építésének célja egyértelmű és érthető: rövidebb időre volt szükség ahhoz, hogy a szovjet állampolgárok számára minél több lakást tudjanak felépíteni. Ezért a lakások elrendezése szabványos volt, minimális felhasználható teret biztosítva minden családtag számára. Ez a ház eredetileg költségvetés volt, anélkül, hogy több helyet és díszeket kellene tennie.

A kis fürdőszobák nem okoznak frusztrációt. Még ezekkel a hiányosságokkal is, végül lehetõség nyílik egy teljesen funkcionális és gyönyörû szoba megszerzésére.

A Hruscsov új tulajdonosainak fő problémái:

 • A helyiség kis területe. A Hruscsovban lévő kombinált fürdőszoba területének csak a legkisebb felszerelést lehetett benne: fürdőkád, WC, mosdó és gázoszlop. Idővel, amikor az ingatlantulajdonosok pénzügyi kapacitása nőtt, szükség volt mosógépre, polcokra és helyre kozmetikumok és háztartási vegyszerek tárolására. Mindent, amire szüksége van a fürdőszobában, és nem túlterhelt a kis helyiségben, nehéz feladat.
 • A műszaki kommunikáció csökkenése. A Hruscsov-terv házai 1985-ig épültek. Kiderült, hogy a legfrissebbek már több mint 30 évesek. A házak minden mérnöki szerkezete régóta szükség van, ha nem helyettesítik, akkor legalább a nagyjavítás során. A javítások során ajánlott cserélni az összes bekötést, mivel a régi kommunikáció megtagadhatja a helyiségek javításának minden erőfeszítését.
 • Egyenetlen felületek. Hruscsov házak épültek sietve, és ez azt jelenti, hogy az elvégzett munka minősége nem sokat jelentett. Ha például most például a falak csempeit, elő kell igazítani az ívelt falakat, el kell távolítani a sarkokat és más hasonló munkát végezni.

Mindezen problémák nem indokolják megtagadni a vásárlást. Le lehet győzni. És hogyan kell ezt csinálni, olvassa el ezt a cikket.

A jövő fürdőszobájának tervezési projektje

Annak érdekében, hogy jó ötlete legyen, mi lesz a frissített fürdőszoba, ki kell dolgoznia egy tervezési projektet. Ebben a szakaszban például lehetõvé válik az átépítés lehetõsége.

Lehetséges felújítási lehetőségek

A helyreállításhoz számos lehetőség áll rendelkezésre, amelyek Hruscsov tulajdonosai körében népszerűek:

 • 1. lehetőség: Kombináljon egy külön fürdőszobát a WC és a fürdőszoba kombinálásával. Ugyanakkor a tér teljes területe nőni fog a megsemmisített fal miatt.
 • 2. opció: Ha a folyosó területe lehetővé teszi az átépítést, bővítse a fürdőszobát saját költségére.

Ha valamilyen oknál fogva Hruscsov tulajdonosai nem akarnak átépülni, akkor a hely vizuális terjeszkedésének egyéb módszereit is használhatja.

Néhány tervező trükk

Vannak, akik azt hiszik, hogy a Hruscsov fürdő kis szobájában szó szerint nincs helye a tervezőknek, hogy megforduljanak ötleteikkel. De nem az. Ellenkezőleg, annál összetettebb a feladat, annál hangsúlyosabb a szakember képessége. Ezért érdemes meghallgatni a tanácsadást, lehet, hogy hasznos lesz számodra.

Például, hogy a mosógép ne terhelje túl a jelenlétében lévő fürdőszobát, akkor a konyhába telepíthető. Egy másik lehetőség: ha a gép méretei lehetővé teszik, akkor a mosogató alá helyezheti. Van egy harmadik elhelyezés lehetőség, de erre a célra speciális modelleket használnak a mosógépeknek, amelyeket "flopnak" neveznek. A "flopot" a vécé felett dobhatja a dobozra és a WC-tálba.

Az egyéb színek fehér színei és világos árnyalatai mindig kicsit nagyobb méretűvé teszik a szobát, mint valójában. Ne bántsa a fehéret, de ezt a hatást is maximalizálni kell.

Érdekes és modern megoldás az a telepítés, amelyen keresztül a bidé és a WC felakasztható. Gyorsan hozzászokik a szokatlan designhoz: a legfontosabb, hogy felismerjék, hogy a fali tartó akár 200 kg súlyt is képes ellenállni, és teljesen megbízható. A WC a fenék alátámasztása nélkül, és a szokásosnál közelebb kerül a falhoz, kényelmet nyújt, kevés helyet foglal el.

Néhány további tervezési segédlet:

 • A nem túl esztétikus fűtőtestet könnyen fel lehet cserélni egy fűtött törülközőtartóval. Úgy is néz ki, hogy modern, kompakt és praktikus.
 • Ha a kád még mindig megmarad, használhatja az alatta lévő helyet háztartási vegyi szekrényként. Nagyon kényelmes - minden, ami szükséges, és kéznél van, és nem látható.
 • Eltávolíthatja a mosogatót, korlátozva egyetlen csapot, és a víz, amelyből a fürdőbe vagy zuhanyozásra kerül.
 • A tükrök minden formája a tervezők klasszikus módszere, akik egyszerűen át tudják alakítani a teret azáltal, hogy a felismerésen túlmutatnak.
 • A tükrökkel díszíthetjük, nem csak a falakat. A fényes feszített mennyezet fényes felülete - ez is egy lehetőség a reflexió fogadására. A nyújtható mennyezetek vízzáró tulajdonságokkal rendelkeznek, amelyek a magas páratartalmú helyiségekhez szükségesek. Ezenkívül segítenek elrejteni a kommunikáció legmagasabb szintjét.
 • Rendszerint egy hatalmas, öreg fürdő nagyon sok helyet foglal el. Meg kell vizsgálni, hogy lehetséges-e modern zuhanyzóval vagy legalább szögletes modelltel helyettesíteni. Ha fürdőre van szüksége mosás és fürdéshez, valamint zuhanyzóval az idősebb családtagok számára, akkor használhatja a kombinált kompakt termékeket. Az ilyen csere jelentős mennyiségű helyet takarít meg.
 • Fontos, hogy ne terhelje túl ezt a kompakt szobát bútorokkal. Ezért a tervezési projekt alapfogalmának ésszerű helytakarékosnak kell lennie.

A videóban néhány tervezői tipp is látható:

Anyag kiválasztása a befejezéshez

A legolcsóbb megoldás - vízhatlan festék színösszeállítással kombinálva, amely festeni tudja a falakat. A színárnyalat változtatásával elérheti a tökéletes találatot a kívánt színben. De a festmény teljes benyomása tönkreteheti az egyenetlen falakat, amelyeket feltétlenül ki kell egyenlíteni.

A műanyag burkolólapok használatával gyors eredményeket érhet el tökéletes falszintezés nélkül. Ennek az anyagnak az előnye a különböző színek és a könnyű telepítés. De a panelek rövid élettartamúak és időről időre módosítani kell őket.

Leggyakrabban a falak és a padló a fürdőszobában kerámia és cserép. A csempe mind formában, mind regisztráláskor változó. Ezenkívül tartós és a szükséges vízszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik a fürdőszobában. A fényes csempe vizuálisan bővíti a szobát.

A csúszásmentes burkolat felülmúlhatatlan tulajdonságai a fürdőszoba padlóburkolatához. Ezen kívül használhat vízálló laminált vagy linóleum. Fehér festék vagy műanyag paneleket gyakran használnak a mennyezet befejezéséhez.

De a feszített mennyezet teszi ezeket az anyagokat méltó a verseny. Előnyei már fent említettek.

Javítás

Előkészítő szakasz

A bontási munkák elvégzésével meg kell kezdeni a javítást. Tisztítjuk a fürdőszoba felületét annak érdekében, hogy szabadon fantáziálhassunk, egy tervezési projektet alkotva.

Tehát átfedje a forró és hideg vizet, utána folytathatja a régi vízvezeték szétszerelését. Ezután szerelje szét a víz- és csatornacsöveket.

Meg kell szabadulnia a régi befejezéstől. Ha a falakat festették, egy fém kefe segít eltávolítani a festéket. A csempe eltávolításához szükség van egy perforátorra, ez is hasznos a padló kiegyenlítéséhez: meg kell kopogtatnia a kötést a betonhoz. Ezen az előkészítő szakaszon befejeződik, és folytathatja a javítási munkák egymást követő végrehajtását.

Ez a videó segít abban, hogy általános képet kapjon arról, hogy mit tegyen. Segít meggyőzni azt a tényt, hogy még egy apró helyiség is álmai fürdőszobává válhat:

A csövek és huzalozás cseréje

Miután befejeztük a tervezési projektet, kaptunk egy tervet az összes berendezés elhelyezésére. Ez lehetővé teszi, hogy a megfelelő vezetékeket megtarthassa.

A régi csövek, amelyek már szolgáltak, öntöttvas volt. Ha lehetséges, azokat műanyaggal kell cserélni. A műanyag könnyebb, mint az öntöttvas, és ezeknek az anyagoknak az ereje nem rosszabb egymáshoz képest. A csövek rögzítéséhez speciális falazókapcsok segítségével fel kell szerelni a falakat, vagy rögzíteni kell a csöveket a felületükön.

A szennyvízcsövek elhelyezésekor ne feledkezzünk meg arról a lejtésről, amelynek magassága 10-20 mm legyen egy futóóránként. A kívánt paraméterek elérésének egyik módja a padlóbeton-esztrich vastagságának növelése.

Annak érdekében, hogy ne függjen a központi vízellátástól, szükséges egy átfolyó szelep felszerelése a csővezetékek csatlakozópontjához a felemelőhöz. Ez lehetővé teszi a hideg és hideg víz kikapcsolását.

Különös figyelmet kell fordítani az elektromos vezetékekre. Villamos vezetékek alatt falakat kell készíteni, ami azt jelenti, hogy ezt a munkát a befejező munkák megkezdése előtt is végre kell hajtani. A foglalatokat a tervezési projektnek megfelelően kell elhelyezni.

A helyiség sajátosságait figyelembe véve kettős aljzatokat kell használni a megfelelő védelmi osztályokkal. A kapcsoló a fürdőszobán kívül helyezkedik el. Ha sok elektromos berendezés van a helyiségben, biztosítani kell a védelmi leállásukat.

Szintező falak és padló

A beton esztrich szétszerelése után gondosan törölni kell az összes törmeléket és port. Ezután a vízszigetelést a fal lefoglalásával 15 cm-re kell elhelyezni, most pedig új esztricheket öntsünk.

A falak és a padló a Hruscsov fürdőszobájában ritkán fordulnak elő, ezért a cement alapú, kiváló minõségû gipsszel felfegyverkezve tovább dolgozunk. A durva illesztés után a szárított falakat gittal kell kezelni.

Ha gipszkartonra használja a falak szintjét, akkor a fal természetesen egyenletes is lesz. Ez csak a szoba területe fog csökkenni, és ez jobb, ha nem teszi lehetővé.

Kerámia burkolólapokkal dolgozni

A csempével való munkához az épület szintje és a vízfelület hasznos lesz. Segítségükkel a falakat meg kell jelölni, ami függőleges és vízszintes vonalakat eredményez.

A cserépragasztót csak a fal azon részének kell felhordani, amelyen a munkát végezni fogják. A spatulát a szegfűszeg ragasztóval megkönnyebbülni kell.

A csempe be van húzva, és enyhén nyomja a falhoz. Az egyes csempe közötti távolságot speciális műanyag keresztezésekkel szabályozzuk. A munka befejezése után és a ragasztó megszáradása után a közbenső helyet simítóvegyülettel töltjük meg.

A csempe különféle módokon helyezhető el. Használhatja a színek váltakozását függőleges vagy vízszintes csíkokban, téglalapok, négyzetek, keretek, rombuszok formájában stb. Néha tükrözõ betéteket használnak kiemelõkkel és anélkül. A lehetőségek végtelenek.

A "jobb" ajtó kiválasztása

A Hruscsovban lévő fürdőszoba javításának utolsó szakasza a jó minőségű és megbízható ajtó felszerelése.

A választás során fordítson különös figyelmet a következő pontokra:

 • A fürdőszobában magas páratartalom jellemzi a helyiséget, így az új ajtónak nem szabad reagálnia erre a tényezőre vagy a hőmérsékleti viszonyokra. Tartósnak kell lennie.
 • Válasszon egy modellt megbízható hő- és hangszigeteléssel.
 • A helyiséget gyakran használják az ajtó reteszeléséhez és reteszeléséhez, ezért az ajtófogantyúnak és a reteszelésének olyan megbízhatónak és tartósnak kell lennie, amennyire csak lehetséges.
 • Az ajtó és a padló közötti szellőzőnyílás vagy kis rés segít megelőzni a nedvesség felhalmozódását és a gombák és a penészképződés kialakulását a szobában.

A fürdőszoba ajtó leggyakoribb használata, faforgács, fa, műanyag és edzett üvegből készült. De bármit is választott az anyagból, a legfontosabb az, hogy a bevált gyártó felelős a termék minőségéért. Ebben az esetben az ajtó hosszú ideig szolgál majd, és nem okoz panaszokat a tulajdonosoktól.

Ha a fürdőszoba és a folyosó melletti helymegtakarítás szempontjából megközelíti a választást, akkor nemcsak a swing modellekre, hanem a csúszó és a hajtogató is figyelni fog. Vannak olyan inga modellek is, amelyek mindkét irányból nyithatók a nyílásból. A szokásos lengőkapu nem szabad belülről, hanem kifelé nyílni.

Az ajtó felszerelése a javítás végső szakaszában történik. A munka végrehajtásával elmondhatjuk, hogy a javítás teljesen befejeződött.

Videó példa a javításról

Ha meg szeretné tudni, hogy mi a javítások eredménye a fürdőszobában, nézze meg a videót:

Javítsák meg a fürdőszobát Hruscsovban

Először is, egy kicsit Hruscsovról, ez a tudás segít kiválasztani a megfelelő műveleteket a javítás során. "Hruscsov" az N. Hruscsov idejében épült panelházak több sorozatának hívják. Aztán a fő feladat az volt, hogy a kaszárnyákból és pincékből az embereket a lehető leggyorsabban áthelyezzék az apartmanokba. Ennek megfelelően sokat és gyorsan kellett építeni, a lakhatási költségeknek minimálisnak kellett lenniük. A panelházak az optimális megoldás, ugyanazon struktúrák használatával lehetőség nyílt a lakások különböző változatainak összeállítására. Az ötemeletes ház egy hónap alatt megy.

Javítás fürdőszoba Hruscsovban

A Hruscsov házak fő hátrányai a vékony panelek és a kis méretű lakások miatt alacsony hőtakarékos jellemzők. A mérnöki hálózatok és a vízvezeték-berendezések tekintetében megfelel a meglévő szabványoknak. Ma a házak teljes mértékben kifejlesztették a jótállási időszakot, és bontásra kerülnek. De az állam nem képes ugyanakkora számú rendelkezésre álló lakás építésére. Nincsenek különféle panelek gyártására szolgáló létesítmények, a kereskedelmi építővállalatoknak nincs vágya az alacsony költségű lakások tömeges építésére. A Hruscsovtól való áttelepülés ígéretei csak a pártválasztási kampányokon maradnak, ezért a lakóknak maguknak kell megjavítaniuk a régi helyiségeket, és amennyire lehetséges, modern kényelmet kell teremteniük benne.

A standard méretű fürdőszoba Hruscsovban és problémák a terjeszkedés a szobában

Problémák fürdőszoba Hruscsovban

Amint már korábban említettük, az építési technológia és a sokéves üzemeltetés során alkalmazott anyagok használhatatlanná váltak. Milyen problémákkal szembesülsz a fürdőszobában?

Tippek a kis fürdőterület racionális használatához

Nyers adatok

Mivel lakásunk régi vékony lemezekből épül fel, szigorúan tilos árnyékolni a mérnöki rendszerek válaszfalát. Minden kommunikációt gipsz vagy falburkolat alatt kell rejteni. A fürdőszobában csempézett padló, cement-homok habarcs vakolat, mennyezet mészmaszk, mázas falak festettek olajfestékkel. A kádat és a mosogatót meg kell változtatni, a vezetékek nem felelnek meg a modern igényeknek, a csővezetékek és a szennyvízcsatorna teljesen kifejlesztették a hasznos élettartamot. A forgácslemez ajtóit el kell távolítani, egy kis ablakot meg lehet javítani vagy cserélni műanyaggal.

Olyan volt, mint egy régi fürdőszoba.

Ablak a fürdőszobából a konyhába

A régi modell szellőzőrácsja, kívánatos elektromos ventilátor felszerelése.

Régi szellőztetőt cserélni

Röviden, sok munka, alaposan fel kell készülnie. Rögtön azt mondjuk, hogy ha elegendő tapasztalat áll rendelkezésre, legalább két hétig tart, ha nincs ott, és az építőanyagokban megszakítások merülnek fel, akkor legalább egy hónapra van szükség a javításhoz.

Felkészülés a javításra

Ne rohanjon el, hogy mindent egyszerre szüntessen meg, gondolja át a cselekvéseket előre. Felülvizsgálja a felületek állapotát, gondolja át a mérnöki hálózatok és elektromos vezetékek elrendezését, megvásárolja az összes anyagot.

Fürdőszoba elrendezés

Berendezések és követelmények

Javasoljuk, hogy távolítsa el a fürdőszoba méretét, és rajzoljon vázlatot a vízvezeték elhelyezéséről. A második lapon rajzolja meg a bekötési rajzot.

Hogyan vezethet elektromos vezetékeket a fürdőszobában?

Ismételje meg az anyagmennyiséget és mennyiséget, beleértve a csővezetékeket, szelepeket, elektromos tartozékokat és szerelvényeket. Minden ellenőrzés - a javítás megkezdése.

Egy régi fürdő és mosogató leszerelése

Különös figyelmet fordítsunk a régi csatornára. Öntöttvas csövekből készül, a csatlakozások festettek és nagyon nehéz szétszerelni.

Vessen egy pillantást a kád alatt a lefolyóba. Ha öntöttvas csatorna, akkor meg kell változtatni, mert lehetetlen lesz csavarni

Mielőtt megdönti a dombornyomást, próbálja kicsit lazítani a repedéseket, távolítsa el az összes lehetséges tömítést és cementet. Nem működik - óvatosan vágja le a darálót, majd egy kalapáccsal szétvágja a fúvókát, és részben távolítsa el. A fúvókákat még mindig műanyaggal kell helyettesíteni, nem kell szánni őket. A legfontosabb az, hogy a törzs csöveket sértetlenül tartsa.

Ugyanígy kell tenni a csővezetékek lebontása során. A faragás rájuk oxidálódott, speciális kezelés nélkül nem fog csavarni. Ne siessen, ne tegyen túl nagy erőfeszítést. Kívánatos a menet tartása, a műanyag csövek adapterei rögzítve lesznek.

A fő hibák, amelyek a régi szifon lebontásakor keletkeznek

A leszerelés a lehető legaktuálisabban történik.

Mi a teendő, ha nem tudja lecsavarni a régi kapcsolatokat?

 1. Vágja a kötést egy fűrészszalaggal vagy egy 1-2 cm-es csiszolóval a menetes kötés felett.
 2. Óvatosan tisztítsa meg a csövet a régi festék maradványaiból.
 3. Hajtson le egy csiszolást. Ellenőrizze, hogy a vágás 90 ° -os szögben van-e a cső tengelyéhez képest.
 4. Készítsen egy megfelelő átmérőjű lemezt, olajozza be a menetvágás helyét.
 5. Óvatosan vágja le a szálat, a lemez mozgása megmozduljon.

A vas szennyvíz eltávolítása

Az összes vízszerelés lebontása után a mennyezetre és a falra léphet.

A régi fal- és mennyezetburkolatok eltávolítása

Fontos. Ne felejtse el kikapcsolni a fényt a mosdóban a panelen.

Két lehetőség van a felületek javítására, mindkettőnek megvan a maga előnyei és hátrányai.

 1. Fal- és mennyezetdekoráció nedvességálló gipszkartonnal vagy OSB lapokkal. Ezt az opciót gyakrabban használják az építőipari vállalatok. A munkálatok gyorsan elkészülnek, lehetőség nyílik a nyereség növelésére. A szakemberek nem javasolják ilyen anyagok használatát a fürdőszobák befejezésére, fizikai jellemzőik nem felelnek meg a nehéz üzemi feltételeknek.
 2. A cement-homok habarcs vakolása. Ez a módszer minden tekintetben nagy teljesítményt garantál, de sok erőfeszítést és időt igényel.

A mennyezetet spatulával tisztítják, a régi fürdőszobákban mészhabaróval meszelt. A por és a tisztaság csökkentése érdekében ajánlott nedvesíteni a felületet bő vízzel. A falak vakolatának le kell ütni. A munka kemény, zajos és poros.

Hogyan lehet eltávolítani a mészhomályost a mennyezetről?

Fontos. A munka egy lakóház épületében, vigyázzon a béke a szomszédok. Ne dolgozzon késő este és kora reggel.

Lépjen le a vakolaton egy lyukasztóval vagy egy vésővel, ne igyekezzen tökéletesen simítani a falakat. Kis kinyúlások lehetnek, a legfontosabb az, hogy nem haladják meg az új vakolat vastagságát. A munka végén távolítsa el az összes törmeléket.

A vakolat eltávolítása

Most már folytathatja a régi ajtót és ablakot. Nagy óvintézkedések nélkül távolíthatja el őket, ezek az elemek nem alkalmasak újrafelhasználásra. Használja a szerelvényt, a feszítővasat és a tejet. A bontás megkönnyítése érdekében több helyen vágja le a dobozt, és vegye ki részeket.

Az ajtókeret eltávolítása

Új mérnöki hálózatok telepítése

El kell kezdeni az elektromos vezetékekkel. Fontolja meg az aljzatok és a kapcsolók elhelyezkedését, vásárolja meg a megfelelő szakasz elektromos kábelét. Ha háztartási készülékeket szerelnek be a fürdőszobába, akkor fontolják meg teljes kapacitásukat.

Kábelezés a fürdőszobában

Nagyon fontos. Soha ne csavarja meg az alumínium és a rézhuzalokat, használjon speciális sorkapcsokat.

Az útvonalkábeleket csak függőlegesen vagy vízszintesen kell elhelyezni, ezt az EIR előírja.

Kábel a falon

Miért? Senki nem tartja otthon a szobák bekötési rajzát. Gyakran szükség van a falakon belüli lyukak fúrására különböző elemek beszereléséhez, ezért fennáll a vezetékek sérülésének veszélye. Ennek elkerülése érdekében találnia kell bármilyen kimenetet vagy kapcsolót, a vezetékeket függőlegesen vagy vízszintesen kell elhelyezni ezeken az elemeken. Más helyeken félelem nélkül fúrhat lyukakat. És ha a villanyszerelő nem ismeri vagy nem tartja be az EIR szabályait, akkor a huzalokat bárhová helyezni lehet. Néhány centiméter mentett vezeték vezethet tragikus eseményeket.

Kezdetben rögzítse az aljzatok és kapcsolók dobozát gipszal, majd vakolják. Mindig ne csak a vakolat vastagságát, hanem a csempeit is vegye figyelembe. A doboz síkjának ugyanolyan szinten kell lennie, vagy kissé a csempe síkja alatt kell lennie.

Videó - Villamosság a fürdőszobában

Videó - bekötés

Minden készen áll - elkezdheti a csövek lefektetését. A legjobb megoldás a polipropilén, minden szempontból megfelelnek a követelményeknek. Annak a ténynek köszönhetően, hogy a vízvezeték-szerelést követően a csatlakozásokhoz való hozzáférés nagyon korlátozott lesz, a kapcsolat a lehető legtisztább, a minimálisra csökkenti a menetes szakaszok számát. Csővezetékek és csővezetékek csövekhez való csatlakoztatásakor ellenőrizze a gumitömítések integritását. Ne tegye őket nagy erőfeszítéssel, kívánatos a technikai vazelin felületének kenése. Minden csőszakaszt le kell csavarni a csatlakoztatás előtt.

Fontos. A csövek felszerelése után ellenőrizze a csatlakozások szorosságát nyomás alatt.

Vízvezetékek elosztása

A csővezeték szerelése polipropilénből

Videó - Hogyan forraszthatja a csöveket a saját kezével

Videó - Hogyan lehet a polipropilént forrázni egy nehezen hozzáférhető helyen?

Videó - A polipropilén csövek telepítésének titkai. Mesterosztály kezdőknek

Mennyezeti kivitelezés

Két lehetőség van: a mennyezet felhúzása gitttel vagy szereléssel. Az első lehetőség előnyösebb, de a választás a tiéd. Hogyan állítsuk be a mennyezet gittjét?

Hogyan szereljük fel a mennyezetet?

1. lépés: Óvatosan tisztítsa meg a port és a szennyeződéseket, ellenőrizze a lemezek helyzetét. Ha nagy hézagok vagy szabálytalanságok vannak, akkor azokat el kell távolítani. A rést borítással vagy tapadós habarccsal le lehet fedni. Mindkét lehetőség ugyanolyan minőségű.

2. lépés: Festse le a mennyezetet egy alapozóval. Készítse elő az anyagot a csomagolás utasításai szerint.

Lépés 3. Rögzítse az üvegszövet hálóját ragasztóval, simítsa ki a tojás közben, ne hagyja a ráncosodást.

A vakolat hálójának megerősítése

4. lépés: Vigye fel a gittet a hálóra egy egyenletes nagy spatulával, a rétegvastagság legfeljebb két milliméter. A csipke teljesen zárja le a megerősítő hálót. A szárítást követően a spatulából nyoma van? Nem probléma, a felület csiszolása.

Videó - A mennyezet ragasztása megerősítő hálóval

Ezután a mennyezetet festékkel festik. Kívánt esetben kerámia burkolatot készíthet. De elég nehéz, szilárd gyakorlati tapasztalattal kell rendelkeznie az ilyen munkák elvégzésében.

Hogyan kell festeni a mennyezetet

Függesztett mennyezet

Az opció nem túl megbízható, de időt takarít meg.

Függesztett mennyezeti elemek

1. lépés: A hordozó sínek vízzel vagy lézerrel való elhelyezésének megállítása. A lemezek és a mennyezet közötti távolságnak ki kell igazítania minden problémás területet és el kell rejtenie a mérnöki hálózatokat.

A keretbeállítás jelölése

A tüskék segítségével rögzítse a tartóprofilokat a fürdőszobában. Ugyanakkor rögzítse a függőleges konzolokat a profilok rögzítéséhez a gipszkarton ízületeihez.

A vezetőprofil felszerelése

Útmutatóprofil, a fal kerületén és a közvetlen felfüggesztések mentén rögzítve

Szerelés és szerelés mennyezeti profil

Egyszintes mennyezet felszerelése

Rácsos keret kialakítás

Gipszkarton mennyezeti keret

2. lépés: Vágja le a lemezeket, próbálja meg minimalizálni az ízületek számát.

Hogyan kell vágni gipszkarton

3. lépés. Csavarja rá a lemezeket a fémszerkezetekre, csavarokat használva.

Gipszkarton lapok felszerelése a kereten

Gyakorlati tanácsok. A gipszkartonnak alacsony az erõssége, gyõzõdjön meg róla, hogy a csavarok fejei nem haladnak át. Ehhez ajánlatos előre beállítani a csavarhúzó szorító erejét, vagy a kezét a szegmensekre szorítani.

4. lépés: A ragasztó megerősíti a műanyag hálószalagokat az összes ízülethez.

5. lépés: A mennyezet felületének simítása gitttel, ügyeljen arra, hogy a megerősítési helyek láthatatlanok legyenek.

Hogyan szereljük fel a gipszkartonokat

Videó - Hogyan szereljük fel a gipszkarton mennyezetét

A mennyezetről kiderült, itt az ideje, hogy bemegy a falra.

Falburkolás

Vakolási falak falai

A munka megkezdése előtt tisztítsa meg a felületeket. Ne feledje, hogy a vakolat vastagsága legalább két centiméter (a csövek átmérőjétől függően), ami azt jelenti, hogy legalább kétszer kell dobnia az oldatot. Az egyik réteg vastagsága nem haladhatja meg az 1-1,5 cm-t, különben a szárítási idő alatt repedések biztosak lehetnek.

1. lépés Telepítse a beaconokat. Jobb, ha erre a célra fém profilból készült vasúti síneket használnak. Ha nincsenek ott, akkor be kell kötni a jelzőfényeket, és ki kell tenni őket a megoldásból. A jelzőfények telepítése során folyamatosan ellenőrizze a függőleges helyzetet egy szinttel. Először rögzítse a léceket a fürdőszoba sarkában, majd a többiet. A linearitás ellenőrzi a szűk kötélzetet.

Helyes telepítése jelzőfesték alatt vakolat

2. lépés Töltsön be egy felületet egy alapozóval. Ez nagymértékben megnöveli a gipsz tapadási együtthatóját vasbeton lemezekkel.

3. lépés Vázolja fel az első gipszréteget. A vastagság szabályozásához gyakorlati ismeretekre van szükség. Sima a rack, csak távolítsa el a kinyúló megoldást kívül a világítótornyok. A felületnek a lehető legegyenletesebbnek kell lennie, ez javítja a második réteg tapadásának minőségét. Hagyjon egy kis szünetet egy éjszakára, hogy befagyjon.

4. Lépés: Vázolja le a megoldás második rétét, most a teljes felületet a jelzőfények fölé emelje. A nagy tisztaság nem éri meg, annál nehezebb a felület, annál könnyebb lesz a csempe elhelyezése.

Gipsz falak a jelzőfényeknél

Ugyanúgy vakoljon be minden falat a fürdőszobában. A megoldás megkeményedik - továbbhalad a kerámia lapkához.

Hogyan helyezzük el a csempe

Mérje meg a felületet, vásároljon anyagot kb. 10% -os árréssel. A fürdőszobában sok sarkok és technikai túlnyúlások vannak, míg a nem termelékeny hulladékok a befejeződés során növekedni fognak.

1. lépés. Gondold át a csempe elrendezést. Az építési kódok az oldalsó ajtókkal szemben helyezkednek el.

Lépés 2. Küzdelem le a horizontális vonalak kötél. Annak érdekében, hogy folyamatosan figyelemmel kísérje a munka minőségét, készítsen ilyen vonalakat pár sornyi csempe távolságról.

3. lépés. Készüljön fel az utasítások szerint. Az anyagot fésűvel vagy rendes lapos simítóval lehet felvinni, a szerszám kiválasztása az Ön készségétől és szakértelmétől függ.

4. lépés: Kezdje a munkát az alsó sorból, ne felejtse el használni a kereszteket, hogy megtartsa ugyanazt a rést a csempe között.

Fektetés a falon

Teljes csempe lefektetési folyamat

5. lépés: Kész csempék ugyanazon a falon - távolítsa el a maradék ragasztót az elülső felületről. Sokkal könnyebb megtenni ezt, miután kicsit megrepedt. A friss ragasztó hagyja a felszínen a nyomokat, azokat újra kell tisztítani.

Miután a fal összes felülete csempézett, kezdje gondosan kitölteni az ízületeket. A fürdőszobák számára jobb, ha speciális fugázószert vásárolnak antibakteriális komponensekkel. A szerszám és a gombák nem reprodukálódnak ezen az anyagon, ami nagyon fontos a nedves helyiségekben.

A sarkokban fémrácsokat használhat. Könnyen telepíthetők és szép megjelenésűek. A szakemberek nem szívesen használják őket, és a 45 ° -os szögben a "bajusz" ízületekben a csempeburkolatot. Az ilyen munkát sokkal nehezebb elvégezni, speciális gépet kell használnia, de a szoba megjelenése javul.

Padlóburkolat

A padlót szintén ajánlott kerámia burkolattal végezni. Van egy vágy, hogy legyen egy meleg lehetőség - nincs probléma. Teljesen vegye le a régi bevonatot, szerelje fel az elektromosan fűtött padlófűtést. Nem javasoljuk, hogy több okból ilyen dolgokat végezzenek.

 1. Amíg a fürdőszobai padló felmelegszik, ideje lesz fürödni. Miért költheted a drága energiát? Előre be lehet kapcsolni a fűtést, de ebben az esetben meleg marad, még akkor is, ha senki sincs a fürdőszobában.
 2. Az alsó szintről származó hő emelkedik, vagyis a padló a fürdőszobában mindig meleg lesz. Kivétel - az apartman az első emeleten található.
 3. Ha a padló hidegnek tűnik - helyezz egy szőnyeget a fürdő közelében és mezítláb legyen rajta. Hasonlítsa össze a szőnyeg árát az anyagok költségeivel és a padlófűtés felszerelésével. A vízkezelés kényelme ugyanaz.

Az ilyen érvekkel kapcsolatban nem vesszük figyelembe a fűtött padló fektetésének a technológiáját a fürdőszobában.

Hogyan helyezzük a csempe a csempe

Mi a teendő a régi csempékkel? Nem javasoljuk eltávolítani, sok zaj, por, idő és pénzügyi költségek. Az új csempe azonnal elhelyezhető a régire, a szoba magassága enyhén csökken.

1. lépés: Tisztítsa meg a törmelék padlót, ellenőrizze a felület szintjét. A legtöbb esetben a minőség kielégítő, nincs szükség előkészítő munka a szintezésre.

Gyakorlati tanácsok. Ha attól tart, hogy a csempe lehúzódik, akkor csiszol egy gyémántlemezt, amely keresztben átcsúszik a vonal régi padlóján. A barázdák mélysége kb. 2-4 mm. Ne feledje, hogy a művek nagyon porosak és zajosak.

2. lépés: Mérje meg az alapterületet, vásároljon cserépet és ragasztót.

3. lépés: Jelölje meg a csempe helyzetét. A tanács ugyanaz, mint a falak esetében - az ízületeket pontosan a bejárati ajtó közepén kell elhelyezni.

Fektetés csempe a fürdőszobában

4. lépés: A szokásos módon helyezze el a csempe sorokat, és a kijárattal szemben lévő falról induljon.

5. lépés Vegye le a ragasztót a varratokon azonnal vagy a következő napon.

6. lépés: Fugázó rések, végül a felület tisztítása.

Fugázó kerámia csempe

Padlólapok

Járólapos fürdőszoba

Ez az építési munka befejeződött, itt az ideje a vízvezeték-berendezések telepítésének megkezdésére.

Fürdő telepítése

A fürdőszoba felszerelhető a gyári fém lábakra, vagy tégla állványokat építhet. Mindkét módszer általában megtartja a terhelést, választhat elfogadhatót. A fürdő telepítése előtt ellenőrizze a pozícióját. Győződjön meg arról, hogy a teljes alsó felületből a víz teljesen leeresztve van a leeresztő nyílásba. A vízmaradékok állandó jelenléte az aljzat megjelenésének romlását okozhatja.

DIY fürdő telepítés

A fürdő végleges rögzítése előtt rögzítse a szifont, és csatlakoztassa azt a leeresztő csőhöz. Ha a fürdõ aljához való hozzáférés nehézkes, javasoljuk, hogy ne állítsa be a szifont. Az a tény, hogy a készüléket rendszeresen tisztítani kell a szennyeződéstől, ha lehetetlen ezt az eljárást elvégezni, akkor a vízcsomag teljesen romlik vagy teljesen leáll. Volt egy ilyen veszély - csatlakoztassa a köteget közvetlenül a csatornába, ne féljen a kellemetlen szagok megjelenésétől. A lakóházaknál a vízelvezető rendszer folyamatosan vízzel van kitöltve, ezáltal megakadályozza a hátramaradás kellemetlen szagú megjelenését.

Kábelköteg

Csapd a fürdő alatt

A fürdő oldalsó felületei speciális műanyag függönyökkel boríthatók, vagy kovácsolhatók, majd csempézve. A fürdőszoba alatti helyiség szellőztetése érdekében egy vagy két nyílás van, kivehető ajtókkal. Tegye a téglát a szélére, állítsa a megoldást egészen a fürdő oldaláig.

Javítási feltételek a Hruscsov fürdőszobában, fotó ötletek

A Hruscsov-korszakban épült lakásokban lévő fürdőszobát nem különböztetik meg a nagyméretek és a fokozott kényelem. De ha akarod, magad is megteheti. Ebben a cikkben, minden a sikeres javítás a fürdőszobában a Hruscsov fotó és design tippeket.

elrendezés

A Hruscsovban található fürdőszoba a legtöbb esetben egy kis méretű és téglalap alakú kombinált fürdőszoba megjelenésével rendelkezik. Lehetőség van a fürdőszoba és a WC közötti elválasztásra is. A standard fürdőszobák kényelmetlenek, de ügyes megközelítéssel ezt a hátrányt kiküszöbölhetik azáltal, hogy a helyiség nyugalmát, kényelmét és vonzó látványát biztosítják. Az alábbiakban jó elhelyezési lehetőségekkel rendelkező fotók találhatók egy kis emeletes lakóházban lévő kis fürdőszobában.

Ha elhagyod a fürdőt a zuhanykomplexumok javára, egy kis fürdőszobában végzett javítás után lesz egy mosógép hely. Érdemes egy ablakot elhelyezni a fürdőszoba és a konyha között.

Bővítési lehetőségek állnak rendelkezésre:

 • a tér megváltoztatása a fürdőszoba és a WC közötti elválasztás révén lehetővé teszi a teret 7 m 2 -re (2,2 m-re 3,2 m-re 7 m 2 -re);
 • a Hruscsovban lévő fürdőszoba javítása a fal lebontásával és a folyosó terével való összekapcsolásával, ami lehetőséget nyújt arra, hogy ne szedje le a WC-ről való elválasztást. De ha ezt a lépést megteszed, akkor egy meglehetősen tágas fürdőszobát kapsz, amely megfelelő méretű. Ezzel a felújítással kell megszervezni a bejáratot a konyhába a szobában, és a bejárat a folyosón, hogy bezárja;
 • a fürdőszoba összekapcsolása a konyhahelyre a fal lebontásával, ahol az ablak van, lehetséges, de ez a helyiség akkor fontos, ha előkészíti a falakat a konyha és a szoba között, javít vagy mozgat néhány nyílást. Ezután egy stúdióapart tartozik egy kibővített fürdőszobával. A legfontosabb dolog az, hogy nem tervezzük meg a csapágyfal szétszerelését. Ehhez szigorúan tilos.

Mielőtt a saját kezével elkezdi a javítást, elő kell készítenie egy fürdőszoba tervet a Hruscsovban, amely jelzi a bútorok és készülékek méretét, valamint a helyük jövőbeli elrendezését. Egy ilyen terv, amelyen minden ötletet festettek, lesz az alapja a releváns anyagok pontos mennyiségének kiszámításához és előzetes becslés elkészítéséhez.

Színválasztás

Rendszerint a fürdőszobába kék-zöld tónusú anyagokat, valamint barnás árnyalatokat vásárolnak. Ezek standard árnyalatok, nyugodt és harmonikus. Lehetővé teszik a pihenéshez és pihenéshez, a test izomtónusának helyreállításához, és a fürdőfolyamatok során a hangulat emeléséhez. Egy ilyen belső fürdőszoba mindig hasznos, mert a műfaj klasszikusa.

De ma a gyártók sok érdekes nem szabványos színválasztékot hoznak létre, amelyeket aktívan használnak a modern dekoráció:

 • élénk piros és narancssárga hangok. Sok fiatal ma inkább fényes és dinamikus belső térre vágyik. Nem félnek attól a kockázattól, hogy gyorsan feledkeznek az ilyen élénk színekről. Ez így van, mert az életet fel kell tölteni fényes érzelmekkel, friss jegyzetekkel, dinamikus színekkel. A Hruscsovban lévő fürdőszoba javítása, ahogyan a fotón is, nem nevezhető unalmasnak, elavultnak vagy standardnak;
 • finom rózsaszín, hűvös lila és lédús karmazsin színek ma gyakoribbak a fürdőszobában, 5, 6 négyzetméter. Ezek a lehetőségek olyan romantikus emberek számára, akik saját "I" -et akarnak elérni. Ez a belső tér az alábbi képen látható;
 • Laconi fekete-fehér csempe kombinációja a fürdőszobában ma nagyon divatos. Ez egy nyugodt és ugyanakkor fülbemászó belső tér, amely alapja lehet a fürdőszobában érdekes megoldásoknak. Egy ilyen fürdőszoba javítása Hruscsovban látható a képen. A széleskörű tapasztalattal rendelkező tervezők javasolják a verzió befejeződését azoknak az egyéneknek, akik gyakran szeretik megváltoztatni otthonuk megjelenését. Nem szükséges gyakran változtatni a fal designját, csak cserélni a tartozékokat, a szoba új színekkel csillogni fog és a díszítés ugyanaz marad.

A befejező anyagok

Ma, a befejező anyagok gyártói óriási termékválasztékkal élvezik az ügyfeleket. Milyen ötleteket alkalmaztak a 7 négyzetméteres fürdőszoba fürdőszobájára a legvonzóbb? Tekintsünk lehetséges technológiákat.

Kezdetben megjegyezzük, hogy a Hruscsovban lévő fürdőszobai padló befejezését csak az összes kommunikációs rendszer telepítése után kell folytatnia. Szintén ki kell emelni az alapot, javítani kell az összes lyukakat és repedéseket. Ezután folytathatja a befejező anyag lefektetését. A padlóhoz való anyag kiválasztásánál figyelembe kell venni csúszásgátló tulajdonságait, nedvességállóságát.

Íme néhány lehetőség, amelyek relevánsak ebben az esetben:

 • a természetes kő nagyon szép, ellenáll a fürdők aggresszív környezetének és a tartós, de az ár túl magas sok fürdő tulajdonosok apartmanok Hruscsov házak;
 • agglomerátum a legfrissebb befejező anyag, amelynek tulajdonságai a cseréphez hasonlóak. Jellemzője, hogy hajlékony formákat hajthat végre különleges fűtőeszköz hatására. Ma azonban az agglomerátumot használják a fal befejezéséhez, a fürdő padlója a Hruscsovban 6 nm-es, ritka a magas költségek miatt;
 • kerámia csempe a legsikeresebb lehetőség egy fürdőszoba padló házak Hruscsov. Ez egy tartós és praktikus anyag, amelynek dísze ma nagyon változatos.

falak

Miután az összes kommunikációt a fürdőszobában kicserélték, továbbhaladhat a falak kialakításával. Ahhoz, hogy a kényelem és a gondosság lehetővé tegye az ilyen anyagok segítségével a helyes befejezést:

 • fürdőszoba tervezés Hruscsovban a festékek és lakkok ma rendkívül ritka megtalálni. Az ilyen technológiák a feleslegessé válás miatt elsüllyedtek a feledésbe;
 • A mennyezet és a falak PVC panelekkel vannak díszítve, mint a képen. A PVC lemezek ma nagyon népszerűek, mivel számos előnye van: praktikusak, kopásállóak, kevésbé költenek a kerámia burkolatoknál. Ezenkívül a PVC burkolat úgy néz ki, mint a fotó, nagyon előnyös;
 • kerámia csempe. Ma már szabványos és egyedülálló méretű falburkolólapokat vásárolhat. Ha nem szeretné túlfizetni az eredetiséget, előnyben részesítheti a 30 * 30, 30 * 40, 30 * 60 modellt, amelyek ismerik a hazai vásárlót. Azonban, ha 5, 6 vagy 7 négyzetméter vastagságú falburkoló anyagot választ, akkor érdemes kisebb csempéket választani. Megjegyezzük, hogy a nagyobb csempe vastagabb és nagyobb mennyiségű ragasztóval van összekötve. Egy apró helyiségben ez elfogadhatatlan, hiszen a falakon egy vastag dekoráció kissé csökkenti a hely szabad helyiségét.

Ha a falakon az egyik a konyhában, akkor van egy ablak, érdemes leszállni. Ez nagyobb vonzerőt jelent a tervezésnek.

mennyezet

Ha a fürdőszoba Hruscsovban együtt, akkor a mennyezetet lehet díszíteni különböző technológiák. A fő szabály - a befejező anyagnak ellen kell állnia a nedvesség és a gőz negatív hatásainak.

A mennyezet kialakítása eltérő lehet:

 • a feszített mennyezet rövid idő alatt készül, és lehetővé teszi, hogy pontfényt szervezzen. És ha nagy fényvisszaverő képességű fényes fóliát alkalmaz, akkor létrejön a tér vizuális terjeszkedésének hatása. Az alábbi képen a fürdő belseje látható. De egy ilyen építéshez olyan keretet kell létrehoznod, amely "enni" egy kis helyet;
 • A nedvességálló gipszkartonból és az alumínium keretből készült felfüggesztett szerkezetek lehetővé teszik, hogy gyorsan felszínezze az alap felületét és fedezze fel a hibáit. Beágyazható egy pontszerű fényt az eredeti mintában, különböző színű festékeket különböző színben festhet;
 • A PVC panelek azért jóak, mert nem igénylik a tartószerkezet kialakítását. Tehát a mennyezet műanyag panelekkel nem veszi el az értékes centimétereket a kis méretű fürdőszobaterületen;
 • Ha nem akar több centimétert elveszteni, a mennyezetet olyan anyaggal díszítheti, mint a cserép. Javítása a ház Hruscsov ház segítségével ez az anyag látható a képen.

Fürdő vagy sarok zuhany

Sokan nem értik, miért kell egy egyszerű fürdőszobát beépíteni egy szerény szobában, mert előnyben részesítheti a kompakt zuhanyzást. Az asztal sarokcsukójának előnyeit és hátrányait ismertetjük: