Legfontosabb > Tartozékok

Használjon nedvességálló gipszkartonot a fürdőszobában vagy a gipszrostben? Ajánlások a lemezek anyagának megválasztására

A fürdőszoba felújítása során sokan szívesebben választják száraz módszerrel a falak díszítésére gipszkarton. Ezt a módszert választják, mert gyors, jó minőségű és viszonylag olcsó. A fürdőszobában lévő speciális nedvességálló gipszkarton sikeresen használatos a falak kiegyenlítésére és a csatornák létrehozására hosszú ideig, de ez az anyag egyik fő hátránya. Ez elég törékeny, és a telepítés során könnyen megsérülhet. Ezenkívül fél a nedvességtől is, bár kisebb mértékben.

A fogyasztók piacának felülvizsgálatai és követelményei alapján a gyártók új generációs anyagokat hoztak létre, amelyeket nedvességálló gipszszálaknak vagy rövidített GVLV-nek neveznek. Valójában ez ugyanaz a gipszkarton, csak jelentősen módosított verejtékpiaci követelményeket. Ebben a cikkben megpróbáljuk megmagyarázni ennek az anyagnak az előnyeit, a hatályát és az előd legfontosabb különbségeit.

Különbségek gipsz a gipsz rost

A fürdőszobában használt nedvességálló gipszkarton szokványos vakolatból készül, amely két kartonlemez között helyezkedik el és nyomásra van nyomva. A gipszhez különböző adalékokat adnak, amelyek növelik a nedves környezetre való rezisztenciáját és megakadályozzák lágyulást. A nedvességálló termék megkülönböztethető a kartonpapír szokásos zöldjétől.

A gipszrost vagy a GVLV ugyanabból a gipsz-oldatból készül, és nyomás alatt is préselésre kerül, de a víztaszító komponensek mellett a cellulózszálakat az oldatba helyezzük, ami erősíti az anyagot és a nedvességgel szembeni ellenállást. A hagyományos gipszkartonktól eltérően ez az anyag nem rendelkezik kartonpapírral.

A gipszrost előnyei

Sokan gyakran bonyolult döntéssel szembesülnek, mit válasszanak befejező anyagként, vízálló gipszkartonként a fürdőszobában vagy a gipszrostekben? Segítünk a probléma megoldásában, és megvizsgáljuk a GFVS megkülönböztető jellemzőit, valamint az anyag analógokkal szembeni előnyeit. A fontos előnyök a következők:

 • anyag szilárdságát. A cellulózszálak alkalmazása miatt az anyag nagy szilárdságú. Ezért gyakran használják száraz esztricheként a padlón, amely könnyen ellenáll a súlyos bútorok súlyának, és nem szünetel;
 • nedvességállóság. A gipszrost és a gipszkarton szintén nedvességálló és közönséges termékekre oszlik. A GLVL hosszú ideig érintkezhet a vízzel, és nem veszíti el fizikai tulajdonságait. Ezért biztos lehet mondani, hogy a PVC behelyezése a fürdőszobába lenne a legjobb megoldás;
 • mechanikai igénybevételnek ellenálló. Ez a tulajdonság az anyag pozitív és negatív jellemzője. Ha a lemezek vágása gipszkarton elég vonal és a szerelő kést, a gipsz szálak már szükség van egy fémfűrész. Ezenkívül a mechanikai szilárdság szinte lehetetlenné teszi alakított elemek létrehozását;
 • hangszigetelés és hőszigetelés. Ha a GLVL-t partíciók és csatornák létrehozására használják, akkor a további szigetelés megakadályozásának szükségessége eltűnik, mivel az anyag nagyfokú zajelnyelést és megakadályozza a hőcserét.

Érdemes megjegyezni, hogy a gipszrost, mint társaik, nem éghető anyag, és nem támogatja az égést. Környezetbarát és nem bocsát ki toxikus anyagokat.

Felhasználási terület és fajták

Ha szüksége van egy jól elkészített fürdőszobára, a lemezek burkolata a legjobb megoldás a falak, padlók és mennyezetek kiegyenlítésére. A GVLV és a gipszkarton többféle típusú. A kérelem az alábbiakra oszlik:

A fizikai jellemzők szerint osztva:

 • normál;
 • nedvességálló.

A padló vagy fallemezek nem csak vastagságban, hanem méretben is különböznek egymástól. A száraz esztrichek elhelyezésének megkönnyítése érdekében kisebb, 1500 x 1000 mm-es lapokat használnak, míg a hagyományos fallemezeket 2500 x 1200 milliméteres méretben gyártják.

A gipszszálak használata már széles körben elterjedt a nagy építőipari vállalatok körében, így nyilvánvaló az anyag előnyei a magas páratartalmú helyiségek befejeztével. A szilárdság lehetővé teszi nemcsak a megnövekedett terhelésű falszerkezetek megépítését, de sokan ezt az anyagot még fém vagy fa kereten történő lépcsők építésére is használják. Az egyes lemezek felülete finoman porózus, heterogén szerkezettel rendelkezik, ami hozzájárul minden dekoratív bevonóanyag jó ragasztásához standard ragasztásos oldatokkal.

A legjobb választás a nedvességálló gipszrost a fürdőszobában.

A GVL fürdőszobai dobozának elkészítése

Annak ellenére, hogy technikai szempontból a nyitott csövek a fürdőszobában meglehetősen pluszak, hiszen a hozzáférésük mindig nyitott, nem valószínű, hogy készen áll arra, hogy elhagyja őket. A masszív mágneskapcsolattal rendelkező fürdőszoba a gondatlanság és a hiányos javítás benyomását kelti. Hogyan lehet elrejteni a csöveket oly módon, hogy a fürdő esztétikai eleme ne szenvedjen, de baleset esetén gyorsabban lehet elérni? A probléma kiváló megoldása a GVL dobozának.

Miért a GVL?

A fürdőszobai csövek gipszkartonból, gipszrostlemezekből vagy műanyag panelekből készülhetnek. A GVL választása a doboz anyagaként számos okból adódik:

 1. A GVL doboz burkolólapokkal van ellátva, ami lehetővé teszi, hogy a modern fürdőszobával keveredjen. PVC doboz jól néz ki csak a fürdőszoba műanyag bélés, a fürdőszoba, díszített elegáns csempe, akkor néz ki a helyről.
 2. A gipszszálak szilárdsága és merevsége magasabb, mint a műanyag és a gipszkarton hasonló tulajdonságai, ami tartósabbá teszi, és lehetővé teszi, hogy megfelelően nagy tömegű tárgyakat rögzítsen rajta.
 3. Kondenzátum keletkezhet a hidegvíz csöveken. A rossz minőségű vízszigeteléssel, még a nedvességálló gipszkarton deformálódik és idővel lágyul, a GVL jobban ellenáll a nedvességnek.

A gipszkarton dobozok népszerűségét az anyag olcsósága és az egyszerű munkavégzés magyarázza. Azonban, ha megbízható designt szeretne kapni, ami jobban illik a fürdőszobában való használathoz, jobb választani a GVL-t.

Keretszerelés

A gipszlapok csatornájának alapja fémprofilokból álló keret. Nemkívánatos a fadarabok használata a fürdő nedves állapotában.

Ha a doboz függőlegesen álló csöveket zár, akkor a keretszerkezet négy csapágyprofilból áll. A helyiség sarkában lévő függőleges csövek elrejtéséhez vagy a padló mentén futó vízszintes csövekhez csak három profil szükséges.

Mérések és jelölés

A pontos mérések fontos szerepet játszanak a gipszrost dobozában. A rejtett kommunikáció helyétől függetlenül (vízszintes, függőleges, szögletes) meg kell mérnie:

 • csőhossz - a profil hossza megegyezik vele;
 • a falfelülettől a cső külső széléig terjedő távolság.

Mivel a doboz nem sok helyet foglal el, elegendő néhány centimétert hozzáadni az utolsó értékhez, hogy a cső falai ne érjenek a dobozhoz.

A szint használatával jelölje meg a falakat, a padlót és a mennyezetet.

Ha több külön csövet kell elrejtenünk, külön dobozokat hozhatunk létre, vagy több struktúrát kombinálhatunk. Az utolsó lehetőség szervesabbnak tűnik, és a dobozok üregében, amelyeket nem csövek foglalnak el, polcokat is fel lehet szerelni.

Szerelési sorrend

A doboz profiljának telepítésénél nincs semmi bonyolult, vegyük fontolóra a műveletek sorrendjét a leggyakoribb szögletes függőleges struktúra telepítésekor.

 • Szerelje fel a vezető profilokat (ud) a padlótól a mennyezetig falig. A párhuzamos profilok közötti távolság legfeljebb 50 cm, a rögzítés 40-60 mm hosszú horgonyon történik. Az optimális átmérő 6 mm.

A telepítés során olyan szintet kell használnia, amely megakadályozza a profil eltérését a függőleges helyzetből.

 • A következő lépés a padló- és mennyezetvezetők felszerelése, amelyek meghatározzák a termék mennyiségét. A kívánt hosszúságú ud profil profiljai merőlegesek a falra szerelt profilokra, így kapjuk a külső szöget.
 • Egy függőleges sarokelemet alkotnak, amely két egymáshoz kapcsolt két vezetőprofil szilárd termékéből áll, oly módon, hogy azok polcai merőlegesek egymásra. Csatlakoztatáshoz 9 mm hosszú és 3,5 mm átmérőjű fémcsavarokat (az úgynevezett texes vagy bug) kell használni. Csatlakoztassa a csavarokat 15-20 cm-enként.
 • Állítsa be a szöget. Ehhez csatlakoztassa az összeszerelt sarokelem egyik szélét a padlósínhez vezető úton, a másik él pedig a mennyezetre.
 • Erősítse meg a szerkezetet a csipesszel ellátott merevítőkkel. Helyezze be a mért és vágott méretű profilt egy véggel a sarokba, a másik pedig a falvezetőbe. Fix profilok szövegek segítségével - egy jumperhez 4 csavarral kell, 2 mindkét oldalán.

Tipp: ha a falak nincsenek tökéletesen összehangolva, fordítsanak nagyobb figyelmet a mérések pontosságára. Mérje meg a fal profiljának távolságát a teljes magasság szögére. Ha az értékek jelentősen eltérnek egymástól, akkor különböző hosszúságú cd profilt kell használni. Ha a különbség nem haladja meg az 5 mm-t, használhatja az átlagértéket az összes jumper esetében.

A dobozt gipszlapokkal fedjük le

Az egyetlen dolog, ami bizonyos nehézségeket okozhat egy nem-professzionális finiser számára a GFL doboz létrehozásának folyamatában, a gipszrost vágása. A gipszkartonktól eltérően, amelyre elegendő a két réteg felső rétegének bevágása, amely után a lemez szétesik, mint egy süti, a GVL vágása sokkal fáradságos folyamat.

Gipszrost vágása

Szükség van egy gipszrostlemez kivágására csak egyik oldalról, de a vágásnak mélynek kell lennie. Az anyag megfordítása és felemelése a folyamat során nem éri meg - megszakadhat. A vágóvonalat szabály vagy sín segítségével le kell nyomni, majd fel kell függeszteni a kívánt anyagdarabot. Ha a lapok hosszúak, akkor ezt a műveletet együtt kell végrehajtani, és a lapot egyszerre több ponton le kell törni. A vágáshoz vágópofát használhat, de ebben az esetben nagyon sok port kell készíteni.

GVL telepítés

Miután a gipszszálak lapjait az előírt méretű csíkokra vágják, az első darab csavart. Jobb, ha elindul az a terület, ahol az ellenőrző nyílás található a kommunikációhoz. Vágja le a nyílással ellátott lyukat előrejelzéssel.

A gipszlemezek rögzítésére speciális, önmetsző csavarokat használnak, amelyek kétszálas önmetsző csavarok, amelyek az anyagok megbízhatóbb érintkezéséhez és az önkiömlés megelőzéséhez szükségesek. Szorítás esetén a kúp alakú fej teljesen süllyesztett.

Vízszintes doboz

A vízszintes csövekhez egy doboz ugyanúgy készült, mint egy függőleges, de amikor lefedi, több fontos pontot is figyelembe kell venni:

 • a doboz belsejében lévő padozatot kissé fel kell emelni a fürdőszobai padló fő felületéhez képest;
 • a doboz alján ajánlott egy vagy több nyílást hagyni, ami lehetővé teszi, hogy szivárgás esetén észre lehessen venni a víz jelenlétét.

Fektetés csempék a fürdőszoba a fürdőszobában - telepítési funkciók

A kerámia csempe az egyik leggyakoribb befejező anyag. Sima felület hiányában a csempézés a fürdőszobában gipszrost vagy gipszrost lemezeken történik. A felszerelést a padlón vagy a falon lehet elvégezni, függetlenül attól, hogy milyen típusú bevonattal rendelkezik. A lapok biztonságosan rögzítve vannak a beton, a tégla és más alapanyagok számára, ami ezt az anyagot sokoldalúvá teszi.

Ezenkívül a GVL a tipikus gipszkarton lapoktól vagy gipszkartonoktól különbözik a megbízhatóságuk, tartósságuk és hosszú élettartamuk tekintetében. A gipszrostlemezeket a nagy teljesítmény jellemzi, ezért kiválóan alkalmasak a padló és a falak burkolásához. Általában az anyag telepítése nem különbözik a hagyományos gipszkartonoktól, ezért nincs szükség további eszközökre vagy készségekre.

Szakemberek ajánlása

Annak érdekében, hogy a GVL-ben a tojáskerámiával kapcsolatos tudást készenlétben meg kell szakítania az egész munkát több szakaszban. Ez lehetővé teszi számodra, hogy pontosan elvégezd az összes szükséges eljárást, egyensúlyozd az anyagokat és racionálisan használj. Ezenkívül az egyes zónákra való felosztás lehetővé teszi a terhelés leghatékonyabb terjesztését a padlón és a falakon lévő csempeburkolás területén.

 1. Felület előkészítés. Kezdetben a régi bázis alapos vizsgálatát hajtjuk végre, azaz a fa táblákat ellenőrzik, megvizsgálják a hibákat, és értékelik a lebomlás mértékét. A hibák megállapítása és ellenőrzése után a padlóburkolat teljes vagy részleges rekonstrukcióját végezzük. A fából faragott kötést a kellemetlen hangok csikorgatásával végzik, a hüvelyeket habosították.
 2. A GVL rakodása a padlón viszonylag könnyű folyamat, azonban saját árnyalatai vannak. Például az építőanyag fogyasztásának csökkentése érdekében a gipszrostlemezeket a padlón kell elhelyezni a fürdőszobában, miközben nem szabad megfeledkezni az öltözködésről. Ezenkívül a faalapot hagyományos önbefogó csavarokkal rögzítik, 20 cm-es öncsapos csavarral, ezt a lépést alaposan feltöltik egy védőanyaggal.

Ne feledje! A GVL panelt a kívánt méretre vágni a legjobb, ha minden egyes ráncot különleges ragasztóval alaposan megkenni, majd helyezze a padlót a padlóra.

Telepítési jellemzők

Annak érdekében, hogy a szoba a stílusát kell elhelyezni cserép a dobozon kívül. Ezzel az egyéniséget a zuhanyzóba helyezi, valamint kiemeli a belső tér egyes részleteit, például egy mosdót, egy mosdót vagy egy nagy tükröt. A befejező munkák megkezdése előtt a kerámia burkolatokat gondosan fel kell szerelni a szereléshez.

Ehhez bizonyos ismeretekre van szüksége, vagy meg kell ismerkedni a folyamat jellemzőivel:

 • Szükséges az összes eszköz és a szükséges anyag megvásárlása és elhelyezése.
 • A zuhanyzó területének mérésére és a szükséges mennyiségű csempe számítására. A számlálást nem négyzetméterben, hanem darabparaméterek szerint kell elvégezni.
 • A legjobb, ha előre megfontoljuk a minta alakját, a képek színskáláját, a szög geometriáját és a világítás fényességét.
 • Meg kell döntenie a telepítés típusáról, és válassza ki a legérdekesebb vagy megfelelő lehetőséget a szoba jellemzői alapján. Például átlósan, klasszikusan, pl. egyenes vagy vízszintes, halszálkás, négyzet alakú és mások.
 • Ma a legnépszerűbb módja a lefektetés - a klasszikus. Ezt a fal vagy a padló távoli sarkából hajtják végre, majd a bevonatot a kijárat irányába helyezzük. Vagy a helyiség közepét a szokásos vezetékek segítségével határoztuk meg, majd a vizuálisan elért területet 4 zónára osztottuk és lefektetettük.
 • A GVL a fa alapon kívül különböző vasbeton burkolaton is elhelyezhető. Ez azonban megköveteli a technológia óvatos betartását.

A GVL belső terében végzett befejező munkák kiküszöbölhetik a padló elrendezéséhez kapcsolódó, sok szükségtelen és felesleges problémát. A leggyakoribb példa egy nedves esztrichek bevonása. Telepítés után, amely megköveteli a teljes száradást, ami több hétig tart. Ez lehetővé teszi, hogy a felületet rövid időre lefektetni lehessen.

Ami végső soron a fő szakasz gyors befejezéséhez vezet, ami után pár nap múlva lehetőség nyílik a következőre. A legjobb, ha a kerámiatárgyakat olyan megbízható ragasztóval rögzítik, amely nem engedi, hogy a cserép megváltoztassa a helyét, vagy részben lecsökken az alapjáról. Ehhez tisztázni kell a ragasztóoldat eltarthatóságát, valamint a GVL felületén való alkalmazhatóságát.

Rendszer és rend

A gipszrostok lapjai elegendő számú hasznos teljesítmény jellemzővel rendelkeznek. Az ilyen anyagok fő előnye a környezetbiztonság, azaz a környezetvédelem. Nem okoz semmilyen problémát az emberi egészségre. Ezenkívül az anyagnak jó tűzálló védelme van, ami nagyon fontos a dekorációhoz használt termékeknél. A GVL lapok kb. 20 percig képesek ellenállni a nyílt tűznek.

Ezzel kapcsolatban más anyagok nem büszkélkedhetnek ilyen eredményekkel. Ezenkívül az anyag nem tartalmaz káros anyagokat különböző gyanták vagy formaldehid formájában. Bár például a faforgácslemez vagy a DVN panelek esetében elegendő mennyiségben vannak jelen ahhoz, hogy tűz közben egy nagyon súlyos veszteséget okozzon egy személyen. Az általános biztonsága miatt a GVL stabilan élvezi a fogyasztók körében a befejező anyagok hazai piacát.

Használnám a gipszrostot a fürdőszoba befejezéséhez?

A fürdőszoba befejezéséhez csak minőségi anyagokat kell használni. Nedvességállónak kell lenniük. Ez a fő kritérium, hiszen a nedvesség sok anyagon megsemmisül. Néhány penészes, mások deformálódtak. A fürdőszobai varázsló falainak díszítésére javasoljuk a gipszrost használatát.

Ez egy olyan modern anyag, amely a gipszkarton helyére került. Ha az utóbbi használatának hatékonysága a fürdőszobákban megkérdőjelezhető volt, és számos tulajdonságon alapulna, akkor a gipszrost ideális helyreállításra.

Az a tény, hogy tökéletesen elnyeli a nedvességet, ami nem pusztítja el. Amikor a nedvesség elpárolog, és a levegő a helyiségben megszárad, az anyag visszaadja. Úgy gondolják, hogy a gipszrost díszítésű helyiség nagyon kényelmes, mert a nedvességtartalom mindig a megfelelő szinten van.

A mester-kivitelezők gyakran megkérdezik: az anyag racionálisabb felhasználása - nedvességálló gipszkarton vagy gipszrost? Az a tény, hogy az első lehetőség meglehetősen drága. A gipszkarton nedvességállóságát speciális impregnálással érik el. Ez lényegesen magasabb, mint a második lehetőség költsége.

A gipszrost szerkezete eltér. Ha a gipszkarton egy réteges sütemény, a rost egész. Az anyag gipszből, papírból és további összetevőkből áll, amelyek javítják a tulajdonságait.

A gipszrost a padlóra telepíthető. Jól működik, ahol csempe és vízvezeték van - sík felületeken. Az anyag meglehetősen sűrű, ezért szükség esetén szöget és csavart is igénybe vehet. Különféle kötőelemeket tart a fürdőszobában is.

Sokan azt állítják, hogy sem a gipszkarton, sem a gipszrost nem elfogadható a magas páratartalmú helyiségekben - mondják, még mindig idővel dagadnak és elveszítik alakjukat. Ha állandó parkokról beszélünk, akkor ez az állítás helyes. De ha a standard vízvezetékkel felszerelt fürdőszobáról beszélünk, akkor az anyag a céljával szembesül.

Bármi is legyen, a szakértők tanácsot adnak a lakás javításában, különösen a fürdőszobában, kiváló minőségű, nedvességálló anyagokon. A gipszszálak, amennyire lehetséges, megfelelnek ezeknek a követelményeknek.

Vízálló gipszkarton fürdőszoba

Hasznos információk a gipszkartonról

A fürdőszobában használhat nedvességálló gipszkartont a kötelező vízszigetelő lemezzel. A burkolólapok alatt a GKLV-t két rétegben kell elhelyezni!

GKL egy fürdőszobához - a nedvességálló bevonó anyagot az állandóan magas páratartalmú helyiségekben 85% -ra telepítették. Az ilyen helyiségek közé tartozik a fürdőszoba, a fürdőszoba, az öltöző, a konyha stb. Az anyag felhelyezése is ajánlott olyan területeken, ahol drasztikusan változik a páratartalom: fűtetlen garázsokban, erkélyeken, verandán, magánházak fűtetlen folyosóin. Mindig megvásárolhatja nedvességálló paneljeit a fürdőszobában megfizethető áron online áruházunkban.

A nedvességálló gipszkarton fő jellemzői és alkalmazásának jellemzői

A nedvességálló panelek a fürdőszobában egy gipszmagon alapuló anyagból állnak, hidrofób kompozícióval együtt, amelyet két, víztaszító impregnáló papírlap borít. A nedvességálló GKL jellegzetes zöld vagy világoszöld színű (ritkábban - rózsaszínű) árnyalatú, egyedi tulajdonságokkal rendelkezik:

 • vastagság - 9,5 és 12,5 mm között (a működés jellemzőitől függően);
 • szélesség - 1,2 és 1,3 m között;
 • hossza - 2,5-4,8 m;
 • súly - 27 kg-tól.

Mielőtt a nedvességálló gipszkartonra telepítené a fürdőszobában, ki kell választania a méretet. Az a tény, hogy a falak díszítésére 12,5 mm vastagságú hagyományosan használt lapokat, és a gipszkarton mennyezet vastagsága 9,5 mm, kisebb a falhoz képest. Abban az esetben, ha a megmunkálási anyag szilárdsága, ütésállósága fokozott, akkor a 13-14 mm vastagságú gipszkartonra kell figyelni. A vízálló gipszkarton a fürdõszobában olyan vezető márkák körében van jelen, mint a Knauf és a Gyproc.

A lapok használatának egyik fontos jellemzője - kényelem: a gipszkartonok telepítése előtt nem kell gondosan összehangolni, vagy vesztegetni a vakolást. Ugyanakkor a nedvességálló gipszkarton bőséges lehetőséget nyújt a helyiségek további befejezésére. Cserépre és mozaikra is alkalmazható, festhető, mesterséges kővel burkolható, burkolat vízálló parafa bevonattal.

A nedvességálló gipszkarton beépítésének jellemzői

A tűzálló vagy nedvességálló gipszkarton szerelése gyakorlatilag megegyezik egy hagyományos gipszkarton szerelésével. Az anyagot kétféle módon helyezzük el a fürdőszobába: vagy ragasztóval (a falak szintezéséhez szükséges) vagy egy fém keretre. A fürdőszobai gipszkarton panelek több lépcsőben vannak a kereten:

 • felületkezelés;
 • a legalacsonyabb felületi szögek azonosítása és jelölése vonalokkal;
 • a vezetőprofilok vázlatos vonal mentén történő felszerelése;
 • a fő profilok és állványok magasságának megjelölése az anyaglapok méretétől függően;
 • felfüggesztések szerelése a szerkezet keményítésére (középső szint - 50 cm);
 • az anyag vágása és rögzítése a szerkezeten csavarok segítségével.

Vásároljon vízálló gipszkartonkat Moszkvában, pénzt takarít meg és bizalmatlan maradjon az anyagok minőségében, mindig az online áruház szakemberei segítenek Önnek - keresse fel és nézze meg önmagát.

GVLV a fürdőszobában

Jó idő mindenkinek. Érdeklődésem ezt a kérdést illetően: a fürdőszobában egy fal 5 cm-rel töltötte ki, egy GFVP segítségével szeretnék szintre állítani, de felmerült a kérdés, hogy mennyire magas a GFVS a magas páratartalom ellen, ezen a falon vízcsapok vannak a csaptelephez zuhanyzóval, ennek megfelelően gyakran nedves és erős lesz. A GFWT tetején tervezem a csempe, de a GFWT a fürdő alsó szélén nyugszik, a tér nem teszi lehetővé, hogy egy folyamatos lemezt helyezzen a mennyezetről a padlóra, ezért aggódom a következő kérdések miatt:
1) Milyen rezisztens GVLV a nedvességhez, hogy a falba fektesse őket
2) Hogyan lehet lezárni az ízületeket a fürdőszoba és a GFBL lap között?
3) Hogyan zárja be az MVPA-ben található lyukakat, amelyeken keresztül a vízkiömlő kilép
4) Talán van néhány eszköz a PVLV további kezelésére annak érdekében, hogy minél nagyobb mértékben védje a magas páratartalomtól.

Xander írta:
1) Milyen rezisztens GVLV a nedvességhez, hogy a falba fektesse őket

A vízszigetelés telepítése után le kell fedni.

Xander írta:
2) Hogyan lehet lezárni az ízületeket a fürdőszoba és a GFBL lap között?

Megtöröled?
Ugyanaz a módszer, mint a többi "fürdő-csempe" ízület. A csempe lefektetése előtt járjunk a higiéniai tömítőanyaggal (pl. Macroflex).

Xander írta:
3) Hogyan zárja be az MVPA-ben található lyukakat, amelyeken keresztül a vízkiömlő kilép

Miért pecsét?
A mixer ruhás poharakat, amelyek a készletben vannak. Zárják le a csőcsatlakozókat.

Xander írta:
4) Talán van néhány eszköz a PVLV további kezelésére annak érdekében, hogy minél nagyobb mértékben védje a magas páratartalomtól.

GVL a fürdőszobában. Lehetséges?

Kiemelt állások

Legutóbb megtekintett 0 felhasználó

Nem regisztrált felhasználó látja ezt az oldalt.

A legjobb cikkek az IAB honlapján

 • Minden tevékenység
 • legfontosabb
 • Ötletek otthona számára
 • Anyagok és szerkezetek
 • Építőanyagok
 • GVL a fürdőszobában. Lehetséges?

Maga hivatásos
építész vagy
egy tervező?

BII. Javítás és dekoráció

Maga hivatásos
építész vagy
egy tervező?

Az IVD.ru honlap egy vezető internetes projekt, amely a lakóépületek rekonstrukciójának és belső kialakításának kérdéseivel foglalkozik. A honlap legfontosabb tartalma az "Ideas of Your House" magazin archívuma - exkluzív szerzői cikkek, minőségi illusztrációk, gyakorlati tanácsok és leckék. Szakembercsapat dolgozik a projekten, neves tervezők, építészek és vezető kiadói szakemberek közreműködésével.

Honlapunkon átfogó tervezési megoldások találhatók; az építési és befejező anyagok, bútorok, gépek és berendezések részletes piaci áttekintése; hasonlítsa össze saját ötleteit a vezető építészek tervezési projektjeivel; Közvetlen beszélgetés a többi olvasóval és szerkesztővel a fórumon.

Ön egy professzionális építész vagy tervező?

Fektetés csempék a fürdőszoba a fürdőszobában - telepítési funkciók

A kerámia csempe az egyik leggyakoribb befejező anyag. Sima felület hiányában a csempézés a fürdőszobában gipszrost vagy gipszrost lemezeken történik. A felszerelést a padlón vagy a falon lehet elvégezni, függetlenül attól, hogy milyen típusú bevonattal rendelkezik. A lapok biztonságosan rögzítve vannak a beton, a tégla és más alapanyagok számára, ami ezt az anyagot sokoldalúvá teszi.

 • 1 Szakemberek ajánlása
 • 2 Telepítési jellemzők
 • 3 Rendszer és sorrend
 • 4 Video utasítás
Fektetés a GVL-ben

Ezenkívül a GVL a tipikus gipszkarton lapoktól vagy gipszkartonoktól különbözik a megbízhatóságuk, tartósságuk és hosszú élettartamuk tekintetében. A gipszrostlemezeket a nagy teljesítmény jellemzi, ezért kiválóan alkalmasak a padló és a falak burkolásához. Általában az anyag telepítése nem különbözik a hagyományos gipszkartonoktól, ezért nincs szükség további eszközökre vagy készségekre.

Szakemberek ajánlása

Annak érdekében, hogy a GVL-ben a tojáskerámiával kapcsolatos tudást készenlétben meg kell szakítania az egész munkát több szakaszban. Ez lehetővé teszi számodra, hogy pontosan elvégezd az összes szükséges eljárást, egyensúlyozd az anyagokat és racionálisan használj. Ezenkívül az egyes zónákra való felosztás lehetővé teszi a terhelés leghatékonyabb terjesztését a padlón és a falakon lévő csempeburkolás területén.

GVL lapréteg

 • Felület előkészítés. Kezdetben a régi bázis alapos vizsgálatát hajtjuk végre, azaz a fa táblákat ellenőrzik, megvizsgálják a hibákat, és értékelik a lebomlás mértékét. A hibák megállapítása és ellenőrzése után a padlóburkolat teljes vagy részleges rekonstrukcióját végezzük. A fából faragott kötést a kellemetlen hangok csikorgatásával végzik, a hüvelyeket habosították.
 • A GVL rakodása a padlón viszonylag könnyű folyamat, azonban saját árnyalatai vannak. Például az építőanyag fogyasztásának csökkentése érdekében a gipszrostlemezeket a padlón kell elhelyezni a fürdőszobában, miközben nem szabad megfeledkezni az öltözködésről. Ezenkívül a faalapot hagyományos önbefogó csavarokkal rögzítik, 20 cm-es öncsapos csavarral, ezt a lépést alaposan feltöltik egy védőanyaggal. Gipszlapok elhelyezése
 • A csempék szerelését a padlón a fürdőszobában speciális ragasztóval végezzük, melynek választása közvetlenül az eltarthatósági időtartamától és céljától függ. Különböző ragasztók csak egy vagy másik felületen alkalmazhatók, ezért a műanyaghoz készült ragasztó nem alkalmas faalapra. Minden, a gyártó által a csomagon feltüntetett szükséges információ. Érdemes megjegyezni, hogy a GVL kerámiáját száraz alapozóra kell helyezni, és a styling eszközöket szokásos gipszkartonhoz használják - kalapács, szabály, spatula és mások.

 • Seam tömítés Amikor a falakra és a padlókra csempézik, a ragasztás egy nappal a ragasztókeverék teljesen száraz állapotában történik. A varratok dörzsölése nem sokkal gyorsabb, mint 3 nappal a csempe padlóburkolata után. Figyelembe kell venni, hogy a ragasztó teljes száradása érdekében különleges feltételeket kell teremteni - a minimális páratartalmat és a vízzel való érintkezés elkerülését is. Ez elsősorban a fürdőszoba és a konyha.
 • Nagyobb figyelmet kell fordítani a csempe és a GFL termékek közötti varrások egyenletességére. Szükséges a különböző elmozdulások elkerülése és a hibák kijavítása. A fadarabok ízülete közötti távolság nem lehet nagyobb 20 cm-nél.
 • A kialakítása egy dupla rétegű padló a fürdőszobában egy nagyon kényelmes és praktikus módja annak, hogy hozzon létre egy kiváló minőségű bevonat. Ez a módszer tökéletes a GVL panelek alkalmazásához, amelyek viszont kezdeti stádiumban ragaszkodhatnak egymáshoz. Az átlagos termék vastagsága körülbelül 20 mm. A speciális hajtás miatt a telepítés kis időt igényel. Mindez lehetővé teszi a stílus gyors, pontos és egyszerű kialakítását.

  Ne feledje! A GVL panelt a kívánt méretre vágni a legjobb, ha minden egyes ráncot különleges ragasztóval alaposan megkenni, majd helyezze a padlót a padlóra.

  Telepítési jellemzők

  Annak érdekében, hogy a szoba a stílusát kell elhelyezni cserép a dobozon kívül. Ezzel az egyéniséget a zuhanyzóba helyezi, valamint kiemeli a belső tér egyes részleteit, például egy mosdót, egy mosdót vagy egy nagy tükröt. A befejező munkák megkezdése előtt a kerámia burkolatokat gondosan fel kell szerelni a szereléshez.

  A lefektetett csempe a GVL lapokra, csempe ragasztóval rögzítve

  Ehhez bizonyos ismeretekre van szüksége, vagy meg kell ismerkedni a folyamat jellemzőivel:

  • Szükséges az összes eszköz és a szükséges anyag megvásárlása és elhelyezése.
  • A zuhanyzó területének mérésére és a szükséges mennyiségű csempe számítására. A számlálást nem négyzetméterben, hanem darabparaméterek szerint kell elvégezni.
  • A legjobb, ha előre megfontoljuk a minta alakját, a képek színskáláját, a szög geometriáját és a világítás fényességét.
  • Meg kell döntenie a telepítés típusáról, és válassza ki a legérdekesebb vagy megfelelő lehetőséget a szoba jellemzői alapján. Például átlósan, klasszikusan, pl. egyenes vagy vízszintes, halszálkás, négyzet alakú és mások.
  • Ma a legnépszerűbb módja a lefektetés - a klasszikus. Ezt a fal vagy a padló távoli sarkából hajtják végre, majd a bevonatot a kijárat irányába helyezzük. Vagy a helyiség közepét a szokásos vezetékek segítségével határoztuk meg, majd a vizuálisan elért területet 4 zónára osztottuk és lefektetettük.
  • A GVL a fa alapon kívül különböző vasbeton burkolaton is elhelyezhető. Ez azonban megköveteli a technológia óvatos betartását.

  A GVL belső terében végzett befejező munkák kiküszöbölhetik a padló elrendezéséhez kapcsolódó, sok szükségtelen és felesleges problémát. A leggyakoribb példa egy nedves esztrichek bevonása. Telepítés után, amely megköveteli a teljes száradást, ami több hétig tart. Ez lehetővé teszi, hogy a felületet rövid időre lefektetni lehessen.

  Ami végső soron a fő szakasz gyors befejezéséhez vezet, ami után pár nap múlva lehetőség nyílik a következőre. A legjobb, ha a kerámiatárgyakat olyan megbízható ragasztóval rögzítik, amely nem engedi, hogy a cserép megváltoztassa a helyét, vagy részben lecsökken az alapjáról. Ehhez tisztázni kell a ragasztóoldat eltarthatóságát, valamint a GVL felületén való alkalmazhatóságát.

  Rendszer és rend

  A gipszrostok lapjai elegendő számú hasznos teljesítmény jellemzővel rendelkeznek. Az ilyen anyagok fő előnye a környezetbiztonság, azaz a környezetvédelem. Nem okoz semmilyen problémát az emberi egészségre. Ezenkívül az anyagnak jó tűzálló védelme van, ami nagyon fontos a dekorációhoz használt termékeknél. A GVL lapok kb. 20 percig képesek ellenállni a nyílt tűznek.

  Ezzel kapcsolatban más anyagok nem büszkélkedhetnek ilyen eredményekkel. Ezenkívül az anyag nem tartalmaz káros anyagokat különböző gyanták vagy formaldehid formájában. Bár például a faforgácslemez vagy a DVN panelek esetében elegendő mennyiségben vannak jelen ahhoz, hogy tűz közben egy nagyon súlyos veszteséget okozzon egy személyen. Az általános biztonsága miatt a GVL stabilan élvezi a fogyasztók körében a befejező anyagok hazai piacát.

  Lehetséges-e a cserép száraz esztrichekre helyezése, vagy sem?

  Sokan érdekelnek egy olyan folyamat, mint a GVL dobogása. Néhányan még csak nem is tudják, hogy meg lehet-e csinálni. Válaszul meg kell jegyezni, hogy ez a fajta stílus már évek óta használatos. A módszer népszerűsége annak a ténynek köszönhető, hogy a felület szintjének meghatározása érdekében a gipszrostlemezeket, azaz a száraz esztrichek a lehető legkényelmesebbek lesznek, és a lemezekre lapokat lehet elhelyezni. A száraz esztrichek elhelyezésénél a gipszkarton lapkakészítésének fő módja a fából készült padlózat burkolatának elhelyezése. Ezenkívül az ilyen lefedettség más helyiségekben is megtalálható. Ez a padló nagyon praktikus és sok előnye van.

  Jellemzők GVL alapjai

  Először nézzük meg, mi a GVL. Itt minden nagyon egyszerű, hiszen ezek ugyanazok a lapok, amelyeknek egyetlen különbsége javulás. Különösen:

  1. Az első különbség a kétoldalas keretezés hiánya.
  2. Ezenkívül maga a gipsz is megerősíti speciális cellulóz komponensekkel.
  3. Ugyancsak magas nedvességállóság és tűzállóság, és magasabb, mint a GCR.
  GVL lap szélével, gyors telepítéshez Rendszeres GVL lapok, amelyek dupla átfedést és méretezést igényelnek

  Megjegyzendő továbbá, hogy nagy szilárdsága miatt ezért a GVL lapokat száraz alapra használják az esztrichhez. Azokban az esetekben, amikor a munkát nedves helyiségekben végzik, speciális gipszrost alaplapot használnak, amely magasabb nedvességállósággal rendelkezik.

  Közvetlenül a kiváló minőségű munkavégzéshez teljes mértékben be kell tartani a technológiát, amely a következő lépések lépésről lépésre történő végrehajtását jelenti a padlón történő GFL lefektetése érdekében.

  Padló technológia

  Amint már említettük, az egész régi bevonat teljes szétszerelését kezdtük el. A bázist minden jelentős hiba esetén ellenőrizzük, az általános állapotot értékeljük. Amikor a bizonytalanság és szükség van a padló egyedi elemeinek cseréjére (faburkolat esetén).

  GVL letelepedése

  Most már egy kicsit beszélnünk kell a GVL telepítésével kapcsolatban:

  1. A helyiségben kell elhelyezni, ami csökkenti az anyagfelhasználást.
  2. Ajánlott csavarokat vagy tüskéket használni a rögzítéshez és a kötéshez. A rögzítést 20 cm-es lépésekben végezzük.
  3. A fektetés utáni kötelező eljárás primer felületté válik, ez hozzájárul a gitthez és csempehez való jó tapadáshoz.
  4. Szükség van egy kis elmozdulást végrehajtani a varratokon, amelyet szorosan figyelni kell. A megengedett legnagyobb érték 20 cm.
  5. Az ilyen típusú lapok használatának jó módja egy kétrétegű padozat létrehozása. A lap vastagsága 20 mm. Ezenkívül maga az anyag is könnyen telepíthető, és jelentősen felgyorsíthatja a javítási folyamatot, mivel nem igényel időt a megoldások és egyéb műveletek megszilárdítására.

  Csempézés

  Tehát, vajon lehetséges-e a csempe behelyezése száraz esztrichekre, vagy sem, megértették őket, és most azonnal be kell menni a bevonat elrendezésébe. Maga a fektetés a ragasztókeveréken történik. Fontos tényező a választása. Szükséges, hogy a ragasztó megfeleljen a bevonatnak, a csomagoláson feltüntetett módon. Vegye figyelembe a lejárati dátumot is. Ezért a GVL burkolólapok és a ragasztóanyag megvásárlásával kapcsolatban jobb, ha konzultál a boltban.

  Ne feledje, hogy a telepítést csak száraz és alapozott bevonattal végezzük. A munkához a következő eszközökre van szükségünk:

  A megoldás a probléma, hogyan lehet csempe a száraz Knauf esztrich kezdődik egy nappal az alapozás. Halmozott az alábbiak szerint:

  1. Az első a minták számával és anélkül álló csempecsomók számának meghatározása, valamint az összes megmunkálandó töredék számának meghatározása.
  2. Ezután a ragasztót a csomagoláson található utasításoknak megfelelően hígítjuk.
  3. Spatula segítségével a keveréket felvisszük a talpra és szintetizáljuk.
  4. Ezt követően egy fogazott simítógép barázdákat készít.
  5. A csempe fel van helyezve és a kívánt szintre nyomja.
  6. Minden lefektetés és kiegyenlítés után a vízszintes felületet ellenőrizni és szükség esetén kiegyenlíteni.
  7. Az elrendezés során azonnal létre kell hozni a varratokat, melyeket speciális keresztezéssel vagy SVP-vel végzünk.
  8. Amikor a csarnokokat a helyiség sarkaiba és az ízületekbe helyezzük, az elrendezés speciális sarkok segítségével történik. Ők azok, akik a leggyönyörűbbek és simaak. Gyakran használják szakértők munkájában, de az ilyen eszközzel dolgozó kezdők számára nem lesz nehéz. Azt is megjegyezzük, hogy ezek a sarkok (kárpitok) illeszthetők a csempe színéhez, ami lehetővé teszi, hogy valamilyen módon még a szobát díszítse.
  9. A csempék elhelyezésekor az ízületek technológiája nem változik. A fektetés a szokásos módon folytatódik.
  10. A legnehezebb megoldás a sarok vágása és lefektetése. Különösen 45 fokos éles szögek esetén. Ebben az esetben egy cserépvágót használnak. Vagy fel lehet szerelni egy speciális, forgó mechanizmussal felszerelt gépet. Ennek megfelelően a második lehetőség sokkal jobb lesz, de nem mindenki lesz ilyen gép.
  11. A tojás utolsó fázisa lesz. A keresztezést eltávolítjuk, majd egy speciális gumi-spatulával ellátott terméket alkalmazunk.
  12. Abban az esetben, ha a fürdőszobában vagy a konyhában fugázzák, a varratot a tömítésre is fel kell használni.

  A falon történő fektetés esetén a ragasztás közvetlenül a ragasztó száradása után történik, ugyanazon padlólapon, legfeljebb 3 nap után. Ezenkívül a szárításhoz olyan elfogadható feltételeket kell kialakítani, amelyek pontosabbak, a nedvesség és a gőz minimális mennyiségét. Azt is meg kell jegyezni, hogy a levegő hőmérséklete 18-25 fok legyen.

  Tippek és trükkök

  Most számos tippet és javaslatot adunk a szakembereknek:

  1. A csemperagasztót egy kis területre kell felhordani, amelyet 20 percen belül feldolgozni fog. Ellenkező esetben a ragasztó megszilárdul.
  2. A felhúzódó felesleges ragasztót azonnal ki kell húzni, különben később nem lehet őket eltávolítani.
  3. A GVL lefektetésekor a lapok közötti kötést kell végrehajtani, ami nagyobb ellenállást biztosít a stresszhez.
  4. Mielőtt a csempeburkolat padlózatát a GVL-ből helyezte volna el, legalább 3 napig ellen kell állnia, majd fel kell kezdeni az alapozást és a lefektetést.
  5. Ragasztókeverék vásárlásakor ügyelni kell arra, hogy alkalmas legyen a gipszrostlemez ragasztására.
  6. A fektetést csak akkor kell elvégezni, ha az alapozó teljesen megszárad, miközben szigorúan követi a fenti technológiát.

  Ezen iránymutatások betartásával sok problémát és nehézséget elkerülhet.

  következtetés

  Végezetül szeretném megjegyezni, hogy a gipszkarton burkolólapok kiváló megoldást jelentenek bármely felület és bármely helyiség díszítésére. Az ilyen típusú padlók számos vonzó tulajdonsággal rendelkeznek, különösen a hő- és hangszigetelési jellemzőkkel. Az ilyen tényezők egy lakóház, különösen egy lakás, nagyon fontos és szükséges.

  Gvvv a fürdőszobában

  Más hasonló konzultációkból származó kivonatok.

  Oleg Sofronov
  Gl vagy gkl Mi a jobb a belső válaszfalaknál A GVL fürdőben, mindenütt GKL OSB tűzhely, és mellette nincs GKL) A GVL fájdalmasan emlékeztet az azbesztre. És az azbeszt a nappaliban nem túl jó. Ne aggódj, vegye be a belső egyszerű GCR-t! A GVL jól megy a csempe és a padló alatt (jó padlóelemek vannak a GVL-től). Általában ha megnézzük a partíciót, akkor sok anyagot készíthetünk a függönyökből.