Legfontosabb > Csapok

Hogyan válasszuk ki a megfelelő csaptelepet a csaptelephez a fürdőszobában?

A keverő nélkülözhetetlen dolog a mindennapi életben, ami nagyban megkönnyíti a vízsugár megszerzését olyan hőmérsékleten, amely kényelmes egy személy számára.

Képzeljük csak el, hogy technológiai korunkban néhány ország, például Anglia még mindig 2 külön csaptelepet használ a meleg és hideg vízhez. Régóta megszoktuk a keverők általános jelenlétét, abban az esetben, amikor a forró és hideg áramlás keveredik, ennek eredményeként meleg vizet kapunk.

Ma meg fogjuk tudni, hogy mi a gander a fürdőszobai csapnak, hogyan kell kiválasztani, hogyan kell kijavítani, és azt is, hogy lecserélje a saját kezével.

faj

A gander egy olyan fürdőszobai csaptelep ívelt fúvókája, amelyből a víz áramlik, a készülék belsejében összekeverve az optimális hőmérséklet elérése érdekében. A "kifolyó" kifejezés ezen elem pontosabb neve.

A gander a fürdőszobákban hosszúságban különböznek, gyakran eltérő átmérővel és eszközökkel rendelkeznek. A kényelem érdekében a következő tulajdonságok szerint osztályozhatók:

 • Hosszúságban. Néhány gazak keverő hosszabb, mások rövidebbek. Ennek oka az eszköz funkciója és helye. A forgócsap hosszú csuklós csapja leggyakrabban használatos, ha egy készüléknek mind a mosdót, mind a fürdőt vagy zuhanyt szolgálnia kell. A kifolyó hossza kerül kiválasztásra, figyelembe véve a mosogató átmérőjét, mivel a vízsugár nem lépheti túl a határait.

Figyelj! A fürdőszobában lévő csaptelep a legerősebb, így a víz gyakran szivárog a csőcskéből. Leggyakrabban az ügy megoldható önmagában, ha eltávolítja a sérült kavicsot, válasszon ki egy új hosszát és átmérőjét, majd csavarja be a keverőbe a helyére, ne felejtse el a pecsétet.

Hogyan válasszunk ki egy új kifolyót?

Szóval, észreveszi, hogy a csaptelep szivárog a fürdőszobában. A szivárgás és a túlzott vízfogyasztás kiküszöbölése érdekében gyakran szükség van a csatorna cseréjére. Ha a csapot meg kell javítani, akkor először ki kell választania a megfelelő csöpögést, a meghibásodott helyett. Ennek a résznek a megvásárlásakor figyelni kell a következő szempontokra:

 1. Az anya átmérője. A kifolyók különböző átmérőben kaphatók a származási országtól függően. A belföldi vállalatok leggyakrabban ½ hüvelyk átmérőjű részeket használnak, míg a külföldi modellek hüvelyk méretűek. Ha egy szelepet szivárgás miatt cserél, akkor ügyeljen rá, hogy ezt a paramétert vegye figyelembe, ellenkező esetben a keverő áramlik.
 2. Anyag. Úgy tűnik, hogy az összes kifolyó azonos, mivel krómozott. Azonban a sárgaréz vagy szilícium rejthető a fényes réteg alatt. Ha a rézötvözet nem szörnyű évek működtetése, akkor a silumin modellje deformálódik, vagy bármilyen túlzott nyomás alatt megindul.
 3. Falvastagság A szivárgó szelep cseréjekor ügyeljen arra, hogy a fémcső vastagságát vizsgálja. Ha a falak vékonyak, a rész hamarosan cserére szorul.
 4. Hosszát. A hosszú kifolyó sokkal kényelmesebb használni, de a mosogató széléhez közeli vízfolyást hoz létre, ami miatt a padlóra esik, állandó páratartalmat okozva.

Fontos! Tapasztalt vízvezetők azt állítják, hogy a mindennapi életben kényelmesebb egy keverőgépet használni egy forgócsővel. Azonban, ahogy azt a gyakorlat mutatja, pontosan a csapok fordulópontjánál folyik a víz. Ha forgó gerendán gondolkodik, akkor a telepítés megkezdése előtt gondoskodjon egy minőségi pecsétről az eszköz csatlakozó csomópontjaihoz, hogy a szivárgás ne lepődjön meg.

Javítás és csere

Ha a keverő gereblye a fürdőszobában áramlik, akkor sürgősen ki kell cserélni. Ha a víz elkezd szivárogni, még egy kis csatorna is, de folyamatosan növeli a fogyasztását, és így a közművek költségeit. A csaptelep csupaszítása a fürdőszobában a saját kezével egy olyan feladat, amelyet egy szakképzetlen mester képes kezelni.

Ehhez kövesse az alábbi utasításokat:

 1. Mielőtt megváltoztatná a csaptelep csaptelepét a fürdőszobában, ügyeljen arra, hogy a fürdőszobát leválasztsa a vízellátó rendszerből. A vizet gömbcsapok segítségével zárjuk le, amelyek általában a fürdőszobában találhatók.
 2. Ezután elkészítjük a szükséges szerszám felszerelését: egy vízvezeték-szerelvényt, füstszalagot vagy vontatót az ízületek tömítésére, például a WD-40 kenőanyagot, a tiszta rongyokat kézre.
 3. A következő lépés az, hogy óvatosan csavarja le az anyát, amely csavarkulcs vagy nyitott csavarkulccsal csavart a cső aljához.
 4. Ezután lassan lengve előre a kifolyót, távolítsa el, és tegye félre.
 5. Miután eltávolította az elhasználódott alkatrészt, elkezdheti telepíteni egy újat. Mielőtt a tömítőgyűrűt az új cső alapjára telepítené, használjon olyan kenőanyagot, amely kéznél van, hogy megakadályozza a tömítést. Ahhoz, hogy megakadályozza a víz áramlását a működés során, jobb, ha nem mosható szilikonzsírt viszünk.
 6. Ezután óvatosan helyezze be a kifolyót a műszerházba úgy, hogy jól illeszkedjen, majd helyezze fel a reteszelő anyát és húzza meg. Az anyát egy vízvezeték-csavarral is meghúzzuk.
 7. Mielőtt kinyitná a gömbcsapokat vagy egy keverőt, győződjön meg róla, hogy az eszköz összes anyája biztonságosan rögzítve van.

Ne feledje, hogy az anyacsavar meghúzásával, a zuhanyzó vagy a mosdócsere cseréjekor a krómozott felületet állítható csavarral károsíthatja. A sérülés helyén korrózió jelentkezik, amely a termék teljes hosszában terjedhet, és szivárgást okozhat. Ennek elkerülése érdekében a kulcs végeit puha, de nem csúszós anyaggal, például gumival kell lezárni.

Mixer gander: eltávolítás, módosítás, javítás

A mixer hibája - egy bosszantó helyzet, de nem katasztrófa. Ne rohanjon újat vásárolni, mert leggyakrabban az alkatrészek természetes viseléséről beszélünk, ami könnyen cserélhető. A "Without Plumbing" magazin tudja, hogyan kell, ha a csaptelep csatorna a fürdőszobában vagy a konyhában folyik, és kész arra, hogy hasznos információkat osszon az olvasókkal. Itt talál hasznos tanácsokat, részletes leírást a bontáshoz, a gyakori lebontásokhoz és az eltávolítás módjaihoz, valamint a minőségi alkatrészek kiválasztásának titkait.

A mixer hűsítése a fürdőszobában: csináld magad és lépésről lépésre

A "gander" kifejezés a mindennapi életben határozottan megmaradt, és a professzionális vízvezeték-szerelők gyakrabban használják, mint az "izliv" helyes nevet. A keverő ezen részének minden változatának három megnyilvánulási formája van, amelyek mindegyike külön figyelmet érdemel.

Szivárgás az anya területén

Egy gyakori probléma, amely a víz szivárgását jelzi a csatlakozópontban a keverő testéhez képest. Az a tény, hogy a keverő a fürdőszobában áramlik a csévélő alatt, egyszerű és triviális - a tömítést a csomóponton viselték. Ez a rész minden otthoni mester hatalma alatt cserélhető, és az eljárás a következő:

 • Vegyél egy új O-gyűrűt a kívánt méretre.
 • Megfelelő méretű állítható vagy nyílt végű csavarkulccsal csavarja le a csavaranyát a kifolyócső és a test csomópontján.
 • Annak érdekében, hogy ne karcolja meg a bevonatot, helyezzen egy vastag ruhát a kulcs és az anya közé.
 • Fordítsa el a ganderet, hogy eltávolítsa a testből. Némi erőfeszítésre lesz szükség.
 • A kopott tömítés kihúzásához kést vagy más vékony tárgyat kell hozzáfűzni.
 • Szereljen be egy új tömítést a helyére, és helyezze be a gyűrűs mélyedésbe.
 • A kenőanyagot a tömítésre kell felhordani, ami megkönnyíti a szerelést, és nem teszi lehetővé a tömítés megszakítását szűkítéskor. Egy egyszerű folyékony szappan meg fog tenni, de helyénvalóbb vásárolni egy nem illékony szilikonzsírt a vízvezeték üzletben.
 • Helyezze be a kifolyót a testbe, erősen nyomja meg és manuálisan húzza meg a csavaranyát.
 • Csavarja be az anyát egy ruhával, hogy megtartsa a fedelet, és óvatosan húzza meg.

Ez a javítás akkor tekinthető befejezettnek, és a helyzet, amikor a csatorna a csaptelepen áramlik a fürdőszobában, a múltban marad a következő kopásállóságig.

A gumibetétek nem a legjobb megoldás a javításhoz. Jól bevált tömítések a fürdőszobában gusaka csaptelephez, paronitból készültek. Ez az anyag a nedvesség hatására növeli a térfogatot, teljesen kitölti a helyet, és biztosítja a kapcsolat szorosságát.

Gyenge csapvíz-nyomás

Idővel észreveheti, hogy a víznyomás gyengül. Ez a probléma jellemző a korszerű, keverővel ellátott keverőkre. Miután kiöntötték őket, olyan retikulumokkészletekkel vannak ellátva, amelyek levegővel hígítanak egy folyadékot, növeli a térfogatot és csökkenti a vízfogyasztást. Ezek a retikulumok eltömődnek a vízellátó hálózattal rendelkező szilárd részecskékkel, és ezekre vízkövesedést helyeznek el, ami megakadályozza az egyes lyukakat. Ez a helyzet befolyásolhatja mind a konyhában, mind a fürdőszobában lévő csaptelep csuklóját, és egyszerű tisztítással megoldható:

 • Csavarja le a levegőztetőt. A kerek formát kézzel lecsavarják, ezért fizikai erőfeszítéseket kell tennie, gumi kesztyűvel, hogy ne csússzon le a keze. A feladat egyszerűsödik, ha van vágás. Ezután egyszerűen használjon csavarkulcsot vagy nyitott csavarkulcsot, a szövet bevonásával a bevonat megőrzését.
 • Távolítsa el az összes rácsot, és mossa le őket homokról és egyéb szilárd részecskékről. Az asztali ecet vagy a citromsav oldat segít megszabadulni a méretaránytól, amelyben áztassa a hálót. A sávszélességet kézi úton is visszaállíthatja, ha a tűket tisztítja. Szerelje össze a levegőztetőt úgy, hogy az összes részt fordított sorrendben telepíti.
 • Ha a lélegeztetőgépnek nem elválasztható szerkezete van, öblítse le a szennyeződésből és dobja el, ha gyenge savban áztatja.
 • Szerelje be a tömítést. Ha nem változtatja meg, akkor győződjön meg róla, hogy ugyanaz az oldal, mint korábban. Működés közben a tömítés felülete deformálódik, és a másik oldalon elfordítva nem lesz szoros kapcsolat. Csavarja vissza a levegőztetőt a kifolyóra.

Az ilyen munkát megelőlegezhetjük, anélkül, hogy gyengítenénk a nyomást. Különösen fontos megelőzés abban az esetben, ha a víz merevsége nagy.

Javítsák a gégecsöves módú zuhanycserét

Az ezen a területen fellépő bontások is gyakoriak, ugyanúgy, mint a keverő áramlása a gander alatt. A javítás sorrendje a kapcsoló típusától és a probléma jellegétől függ, ezért először döntse el, hogy milyen telepített keverőt.

Dugós kapcsoló

A modern modelleknél ez már nem található, de továbbra is használják őket, mert nagyon hosszú élettartamuk és nagy hibatűrésük van. A parafa kapcsolóval kapcsolatos probléma a következő tünetekkel járhat:

 • A módváltáshoz túl sok erőfeszítést kell tennie. Ez azt jelenti, hogy a szorítóanyát túl szorosan meghúzzuk.
 • A kapcsoló szivárog. Ez az érintkező részek - parafa vagy keverőház - egyenetlen kopásával történik.

Mindkét probléma ugyanaz a megoldás. Meg kell szabadítani a csatlakozást, és kenje a csövet egészségügyi szilikonzsírral. Ellenáll a szárításnak, és biztosítja az egyenetlenül kopott felületek jó érintkezését. Ne kapcsolja túl a kapcsolót a kapcsoló összeállításakor.

Nyomógombos kapcsoló

A legelterjedtebb a modern modellekben, ahol a ganderen lévő gomb átfedi a vizet, és a zuhany felé irányítja. Ebben a helyzetben a gombot egy olyan rugó rögzíti, amely megtartja a víz áramlását. A szelep zárt állapotában a rugó visszatér eredeti helyzetébe. Ennek a kialakításnak a jellegzetes problémái a következők:

 • A kapcsoló nem akadályozza teljesen a vizet. Ennek eredményeképpen egyszerre áramlik a zuhanyzóból és a kifolyónyílásból. Ennek az oka a gumi szelep részleges vagy teljes kopása, amely újra elosztja a víz áramlását. Ha lehetséges egy szelep értékesítése, akkor cserélhető, különben csak a keverő cseréje marad.
 • Gyenge víznyomás esetén a gomb visszatér eredeti helyzetébe. Ez a helyzet szükségtelenül szoros rugót kelt. Csavarja ki a kapcsolót, és fogóval csavarja le a visszatérő rugó egyik forgását. Ha ez nem elég, távolítsa el a másik kört, és a kapcsoló nem okoz több panaszt.
 • A fürdőszobában lévő csaptelep áramlik a keverőn a csavarkulccsal azon a helyen, ahol az üzemmódok átkapcsolnak. A szokásos dolog, ha elhasználódik a tömítőgyűrű. Csavarja ki a kapcsolót, hogy megtudja a tömítés kívánt méretét, vegyen egy új és cserélje ki. Megfelelő átmérő van a keverők javító készletében.

Keg kapcsoló

Ebben a kialakításban az 1/4-es kar elforgatásával a műanyag vagy a sárgaréz cső belsejében található excentrikus forgatható. Egy ilyen kapcsoló nem különbözik a hibatűrésektől, és a következő hibákkal néz ki:

 • A kapcsoló elforgatásakor a víz nem fedik le, és folyamatosan áramlik a csapból. Ez a probléma a tömítés vagy a rögzítőcsavar kopását jelzi. A javítás a kopott alkatrészek cseréje.
 • Nem lehet beállítani a kapcsolót a véghelyzetbe. Megpróbálja bekapcsolni a zuhanyfejeket a kifolyóval és a zuhanyfej vízellátásával. A bűnös ebben az esetben egy kopott hordó, amelyet ki kell cserélni.
 • Áramlás a kapcsolási területen. A szokásos dolog, amikor kopott tömítések. Ahhoz, hogy visszatérjen a munkához, a keverőnek be kell kapcsolnia a kapcsolót és ki kell cserélnie a tömítést.

Kerámia kapcsoló

Itt egy változás a módban történik, teljes karral. A szerkezet belsejében van egy kerámia patron, és a tömítettséget Teflon vagy fluoroplasztikus tömítések garantálják. Az ilyen keverők nincsenek természetes kopásnak kitéve, és az összes hibát az üzemeltetési szabályok megsértésével magyarázzák:

 • Gyenge vízminőség. Ha kerámia kapcsolóval rendelkező keverőt választott, ne felejtse el a szűrőket elhelyezni a ház vagy a lakás bejáratánál. A központi vízellátás meglepetéseket okozhat homok vagy lépték formájában olyan csövekből, amelyek megakadályozzák a patront.
 • Analfabéta javítás. Az elakadt patron lerakásakor alkalmazott fizikai erőfeszítések a kerámia lemezek vagy bilincsek töréséhez vezetnek.

Ebben az esetben csak a patron cseréje segít. Távolítsa el a kapcsolókart és a kupakot, távolítsa el a patront, és cserélje ki egy újat.

Hogyan változtathatjuk meg a csapágyat a csaptelepen a fürdőszobában vagy a konyhában

Ha a gyártó mentette meg az anyagokat, előfordulhat, hogy teljesen ki kell cserélni a kifolyót, mivel a bevonat gyorsan sérül, és a korrózióállóság sok kívánnivalót hagy maga után. Ebben az esetben a konyhában vagy a fürdőszobában vegye le a ganderet a keverőből, és cserélje ki teljesen.

A szovjet készítésű keverők ½ hüvelyk átmérőjű csövekből állnak, és most csak a hüvelykes menetes modellek állnak rendelkezésre. Vegye figyelembe ezt a pontot a vásárlás során, mivel lehetetlen a csavarkulcsot a helytelen méretű anyával felszerelni a fürdőszobai csaptelepen.

A helyreállításhoz a következő műveletekre van szükség:

 • Zárja le a felszálló csapokat. Elméletileg anélkül is megteheted, de jobb, ha a meglepetésekkel fedezel.
 • A kúp alján egy kupakot csavarjon egy ruhával, hogy megóvja a sérüléstől.
 • Megfelelő méretű csavarkulccsal vagy csavarkulccsal csavarja le az anyát.
 • A tengelyen lévõ gerendát forgatva távolítsuk el a testrõl.
 • Higiénikus szilikonzsírt alkalmazzon az új gander o-gyűrűjére és menetére. Ha van gumi tömítés, jobb, ha paronitikus anyaggal cseréljük le.
 • Szerelje fel a kifolyót a testbe, szorosan nyomja meg és szorítsa meg a szorítóanyát.
 • Húzza meg kicsit a csavaranyát a csavarkulccsal, ne húzza túl erősen.

Semmi nehezen helyettesíthető, és tökéletesen elvégezheti a feladatot, még akkor is, ha még soha nem tette meg.

Biztosítsa a lebomlást: hogyan válasszunk minőségi ganderet

Ha ilyen egyszerű részt vásárol, elegendő figyelmet fordítani a főbb jellemzőkre, hogy a javítás kérdése hosszú időre nem releváns. Értékelje a következő paraméterek jövőbeni megszerzését:

 • Forgatható vagy rögzített. Ha a keverõnek a fürdõt és a hozzá legközelebb esõ mosdót kell szolgálnia, nincs más választás, és forgó modellt kell vásárolnia. Más esetekben jobb, ha nem kanyarodik a csaptelep, és biztosítja a szivárgás elleni védelmet a kapcsolat területén.
 • A tartó helye. Kádfürdőre történő szereléshez előnyös egy olyan modell, amelyben a gander a test aljára rögzül - ez csökkenti a vízesés magasságát és a vele járó zajt. Csak a tetejére szerelt csaptelepek vannak a mosogatóra vagy a mosogatóra. A konyha számára nézze meg a konyhai csapokat egy rugalmas ganderrel - kényelmesen beállíthatók a hossza és a magassága, az edények vagy mosogató méreteihez igazítva.
 • A levegőztető jelenléte. Ez egy nagyon kívánatos lehetőség, amely csökkenti a vízfogyasztást, növelve a sugár nagyságát a levegő rovására, ami különösen fontos a méteres otthonokban. Még akkor is, ha a saját jól van, és a víz áramlása irreleváns, fontolja meg a szennyvíz mennyiségét, mert a szennyvízelvezető berendezések hívása szintén nem olcsó.
 • A reteszelő anya átmérője. A kifolyócsere során ne felejtsük el ügyelni arra, hogy a vásárlás illeszkedjen a keverő testéhez. Ha nem biztos benne a régi gander paramétereiről, vigye magával, hogy kiválassza a helyét.
 • A levegőztető alakja. A levegőztető hálók előtti vagy utána történő tisztítása szükségessé válik, ezért jobb választani a vágott modelleket. A kerek aerátor lecsavarásához izzadni kell.
 • Anyag. Lehetetlen megkülönböztetni a krómozott részből, ezért kérdezze meg az eladót olyan iratok iránt, amelyek megerősítik, hogy a gander sárgaréz. Ehelyett a króm lehet sziluum - törékeny, könnyen deformálható anyag. Csak próbálkozhat a kiválasztott csonk súlyával: a sárgaréz háromszor nehezebb lesz.
 • Hosszát. Ez nem befolyásolja a keverő funkcionalitását, de ajánlatos olyan modellt kiválasztani egy ilyen kifolyóval, amely a vízsugár közvetlenül a leeresztőnyílásba esik. Az ilyen apróság jelentősen csökkenti a spray-k mennyiségét, amelyek szárításkor a tükör, falak és bútorok formájában csepegnek.

Videó utasítások a szivárgások megszüntetésére a ganderállományon

Egy rövid videó, amelyben a mester részletesen megmagyarázza a lapos kifolyó elemzését és a szivárgás megszüntetését:

Most a csatorna cseréje vagy javítása nem okoz nehézséget. Nos, ha még mindig ki kell cserélni a konyhai csapot, mindenképpen tanulmányozza ezt az anyagot, amely gyakorlati tanácsokat ad a választásról, és a fogyasztói visszajelzések alapján minősítést ad.

Gander keverő áramlik, mit tegyek?

Gyakran előfordul, hogy a keverő áttörője folyik, vagyis a víz a kúpos cső alá merül, az anyacsavar alatt, ami megtartja a csapot.

Ebben a cikkben megnézzük, hogyan változtathatjuk meg a keverőt a saját kezünkkel.

Hogyan cserélje ki a gereblye a keverőben - lépésről lépésre

Annak érdekében, hogy pontosan meg lehessen határozni, miért folyik a keverőcső, először le kell csavarni a csavart, és ellenőrizni kell, hogy a tömítések és anyák milyen állapotban vannak. A keverőtörlő javításához a következőkre van szükség:

 • Kulcs,
 • Rongyok (azért, hogy ne karcolják meg az anya nikkelezett vagy krómozott felületét).
 • Tömítőgyűrű (előnyösen paronit, mivel nem duzzad meg nedves a daru belsejében), átmérője hüvelyk,
 • FUM-szalagot.

Először azonban megpróbálja manuálisan lazítani az anyát. Általában nem feszes. A gáz vagy az állítható csavarkulcs itt nem megfelelő, mert leggyakrabban az a csavaranya, amely biztosítja a ganderet a testhez, nem széles.

Szóval folytassuk a csaptelep csupaszítását a fürdőszobában vagy a konyhában:

1. Csukja le a keverő fő szelepét.

2. Az anyát csavarja le, tartsa a kulcsot egy kézzel, és a keverőtestet a másikba úgy, hogy ne kapcsolja be. By the way, a legnehezebb az, hogy távolítsa el az anyát a daru szelepén, mivel a zárószelepek fogantyúi általában megakadályozzák.

A "Gander for the faucet" áttekintése arról szól, hogy mi a konyhai csaptelepek és csaptelepek a fürdőszobában

Hogyan cserélje ki a csapot? - A kérdésre adott válasz itt: http://remontspravka.com/tap-replacement/

Hogyan lehet megjavítani a csapot a fürdőszobában? Az utasítás elérhető a honlapunkon.

3. Távolítsa el a fogantyúkat.

4. Távolítsa el a csonkot. Ehhez húzza függőlegesen felfelé vagy lefelé, ha falra szerelhető keverő.

5. A gereblye eltávolítása után két gumi tömítés látható, amelyek biztosítják az ízület tömítettségét és az egyik műanyag tömítést. Ha a tömítések elhasználódnak, újakat kell cserélni. Különösen a párnák kopása akkor következik be, ha nem lettek olajozott ShRB-4 kenőccsel a telepítés során, azt üvegekben árusítják. A "Gledex" - egy speciális szilikonzsír is kenje meg.

6. Cserélje ki a tömítést, és ne felejtse el kenni, mielőtt a helyére kerülne.

Ezért cserélje ki a tömítést

7. Ha nem találta meg a szükséges átmérő tömítését, akkor két lehetőség van a probléma megoldására:

Miután - helyezze vissza a tömítéseket, zsírozza meg őket és szerelje be a ganderet a helyére. És itt sok embernek van egy kérdése: hogyan kell rögzíteni a ganderet a keverőhöz? Ezt nem nehéz megtenni: szerelje fel a kifolyót a keverőtestre és húzza meg szorosan a rögzítő anyákat.

Telepítse a kifolyót a helyére 2)

Helyezze be a kifolyót és húzza meg az anyát. Ha a keverő még mindig a csévélő alatt folyik, akkor még egy pár réteg füstszalagot adjon hozzá.

8. Ha a gumibetétek még mindig működőképesek, akkor az a tény, hogy a keverő kiömlött, szivárog, amikor lefedik a hüvelyt, amelyen fel vannak öltözve. Ennek megjavításához egyszerűen húzza meg a hüvely hatszögletét.

Ráadásul a csaptelep csatorna a fürdőszobában vagy a konyhában áramlik, és mivel a futóka csavarodott, amelyhez a geszancsoló anya csatlakozik. Ebben az esetben, hogy megszabaduljon a keverő hüvelyének szivárgásától, húzza meg a futorkut bármelyik kulccsal.

Nézze meg a "Hogyan cseréljük ki a tömítést a csaptelepen" című cikket, amely olcsóbb és minimális munkaerőköltségekkel segít, hogy a csaptelep működjön a konyhában vagy a fürdőszobában.

Hogyan szereljük fel a szelep csapját? Keresse meg a receptet honlapunkon!

Milyen jellemzői vannak a konyhai csapnak és hogyan kell ezt megjavítani? A részletes leírás a következő linken érhető el: http://remontspravka.com/kitcen-tap/

Ha azonban a keverő kifolyójának szivárgásának oka nem a tömítésekben, a hüvelyben vagy a futorkerében van, hanem például repedések vannak a termék burkolatában, vagy a szivárgást okozó csőcsonk alsó részében, akkor teljesen át kell alakítanod a keverőt egy másikra.

A levegőztető időben történő tisztítása - a gander tartósságának garantálása

Ne feledje, hogy a keverőcső szivárgásának megakadályozása csak akkor lehetséges, ha egyszerűen tisztítja a szellőztetőt a gander végénél (műanyag vagy fém háló, amely gyakran eltömődik különböző törmelékkel). Végül is, ha a légzőkészülék eltömődött, akkor a nyomás a kifolyónyíláson belül emelkedik, és a víz a beszivárgás alján, vagyis a leggyengébb helyen, ahol a tömítések régóta használhatatlanná válnak.

Gander a fürdőszoba csaphoz: 7 kérdés a kiválasztás és a javítás

A gereblye vagy a keverő kifolyója a nagyon kút, amelyből víz áramlik, amikor a csapok nyitva vannak. Ebben a cikkben elmondom neked, hogy mit kell keresni mikor vásárol egy új keverőt, hogyan cserélje ki, és hogyan oldja meg a jelenlegi problémákat ezzel a szaniter rögzítő csomóponttal.

Kihúzás a falra szerelhető csaptelephez.

vásárlás

 1. Melyik gander jobb - forgatható vagy rögzített?

A megbízhatóság szempontjából - természetesen nem forgatható, ami a keverő testének része.

A fix ganderrel rendelkező készülék hibatűrőbb.

 • Még akkor is, ha véletlenül észrevehető erőt talál, nem okozhat deformációt vagy a kifolyó törését. A sárgaréz test elég vastag. Ezenkívül a nem forgó hüvely kisebb hosszúsága miatt a deformálódási erő minimálisra van állítva a minimális kar karra, amelyre alkalmazzák;
 • A rögzített kifolyóval ellátott szerkezetnek nincs mozgatható kötése a testtel, ami miatt a csaptelep a fürdőben a lúd alatt gyakran folyik. Az elforgatható gyűrű alakú tömítőgyűrűvel van ellátva, amely gyorsan kivehető a kiöntő gyakori könyökkel.

Azonban: ha egy csaptelep szolgál mind a káddal, mind a mosdóval mellette, akkor egy csaptelepet kell választania egy mozgó ganderrel.

A mosdókagyló és a fürdőkád egy csaptelepet tartalmaznak egy forgócsővel.

 1. Az elfordítható kiáramlás melyik elrendezése sokkal praktikusabb - a keverőtest aljától vagy felett?

Mindez az egészségügyi eszköz céljától függ.

Ha a kád felett van elhelyezve, sokkal kényelmesebb, ha lerakódott. Minél kisebb a kifolyócsőtől a fürdő felületéig, annál alacsonyabb a zajszint, amikor vizet rajzol.

A mosogatóhoz tervezett keverő esetében a választás kicsi: a gander csak a tetején helyezkedik el. Csak azért, mert a ház alját a polc héjához nyomják.

Mosdócsaptelep. Gander a tetején található.

 1. A fürdőcsapágy csomópontja gyakran tartalmaz légzőkészüléket. Szükségem van rá?

Ha van vízmérő - feltétlenül szükséges. A szellőztető kisebb térfogatú vízáramot hoz létre. Így jelentősen csökkentheti havi átlagos fogyasztását.

A levegőztető a levegővel kitölti az áramlatot, így nagyobb mennyiségű.

Külön említést érdemelnek az önellátó szennyvízzel ellátott magánlakások - szeptikus tartályok és pocsolyák. A szennyvíz áramlását szorosan ellenőrizni kell: a szennyvíztisztító hívás frekvenciája attól függ.

A tiszta ivóvíz ára és az azonos mennyiségű hulladék ártalmatlanítása jelentősen változhat. Jelen írásakor (2016 júliusában) Szevasztopolban négy köbméter ivóvíz fogyasztónak 100 rubel volt, és ugyanakkora mennyiségű folyékony hulladék exportja 1000-ben.

 1. Mit kell keresni, ha veszel egy gander helyett a sérültet?
  • Az anya átmérője. Háztartási régi típusú keverők használt 1/2 "-os menetes, modern és importált eszközök - 3/4 inch. Ha kétségei vannak, hozza magával a hibás készüléket mintát. A gereblye eltávolításához elég, ha az anyát egy állítható vagy nyitott végű csavarkulccsal csavarja le az alapjáról, és csavarással távolítsa el a keverő testéből a kifolyót;

A hazai termelés régi mixere. A menetes anya mérete - DU 15.

  • A levegőztető vágásánál. Előbb vagy utóbb meg kell tisztítani. Nagyon nehéz a saját kezével egy kerek aerátort csavarni, műszer nélkül, és a fogó vagy gázkulcs használatának kísérlete deformálhatja a légzőkészüléket, és károsíthatja a krómozott felületét;

A kulcsrakész kültéri szellőzők egyszerűsítik a szellőztető szétszerelését.

  • A fal vastagságán. Nagyjából megbecsülhető egy köröm megérintésével. Minél vastagabb a gander fala, annál kevésbé valószínű, hogy véletlenül károsítja. Ezenkívül a vastagság közvetve azt jelzi, hogy a gyártó nem mentette meg a termék minőségét. Ezért reménykedhetünk abban, hogy a gereblye erős anyával, a levegőztető tartós szűrőjével van felszerelve, és a díszítő bevonat a felszínén nem fog lecsökkenni a vásárlás után;
  • Az anyagon, amelyről a kifolyó van. A krómozás alatt sárgaréznek kell lennie, nem pedig szilánumnak - erős horror vízvezetéknek, rendkívül alacsony mechanikai szilárdságú anyagnak;

Tipp: a sárgaréz és a silumin könnyű megkülönböztetni a súlyt. A silumin sűrűsége háromszor alacsonyabb - 2,5 - 2,9 g / cm2 a sárgarézhez képest 8,4-8,7.

  • A gander hossza. Ideális esetben a vízből származó vízcseppnek pontosan bele kell esnie a mosdó vagy a fürdőkád rácsába. Ebben az esetben olyan permetezők száma, amelyek szárítás után a falakon rendezetlen cseppeket hagynak, minimális lesz. Először is, a gereblye méretei a sekély mosdók számára fontosak: a fröccsenő probléma különösen akut.

csere

 1. Hogyan változtathatjuk meg a csappantyút a csaptelepben a fürdőszobában, ha nem sikerül?

Az utasítás nem bonyolult.

 • Csavarkulccsal vagy csavarkulccsal csavarja le az anyát a gander alján;

A kiöntőcső eltávolítása állítható csavarkulccsal.

 • Erőfeszítéssel, a kút elforgatásával vegye ki a testből;
 • Alkalmazzon bármilyen kenőanyagot az új gereblye gumitömítő gyűrűjére, amely lehetővé teszi a tömítés megszakítása nélkül. Jobb, ha nem mosható szilikonzsírt használ, ami számos gyártó vízvezeték-termékeinek kínálatában áll. Azonban helyettesíthető szappannal - rendszeresen vagy folyadékkal;
 • Helyezze be a kifolyót a keverő testébe, nyomja le és csavarja be az anyát manuálisan;
 • Óvatosan, minimális erőfeszítéssel húzza meg az anyát beállítható vagy nyitott csavarkulccsal. Fontos, hogy ne sérüljön a krómozás.

A Chrome biztonságosan megmarad, ha a csavaranyát egy vastag ruhával vagy vékony gumi segítségével szorítja meg.

javítások

A kiáramlásnak csak két tipikus problémája van, amelyeket most a megoldásokkal együtt ismertetem.

Az anya szivárgás

 1. Mi van akkor, ha a fürdőszobában lévő csaptelep csillapodik az anyával?

Tipikus szivárgás hely.

Ennek oka mindig ugyanaz - a kagyló és a keverő teste közötti kopásálló gyűrű tömítés. A gumigyűrű külön beszerezhető vagy egy keverőjavító készlet részeként megvásárolható, beleértve a leggyakoribb méretű tömítőket is.

A csere így néz ki:

 • Távolítsa el a ganderet a fentiek szerint;
 • Egy kés vagy bármely más tárgy hegyének összekapcsolása esetén vegye le róla a régi tömítést;

A tömítésnek ki kell jutnia a csavaranya alól.

 • Új helyre húzzuk a helyét. A gyűrűs mélyedésben kell feküdnie az anya alatt vagy közelébe;
 • Kenje be egy kis zsírt (szilikon vagy folyékony szappan) a tömítéshez és a gander testéhez;
 • Helyezze be a gereblyet a testbe és húzza meg az anyát.

Eltömődött légzőkészülék

Műanyag lélegeztetőgép előtt egy primitív szűrő a mechanikus víztisztításhoz általában egy gereblye-ben található - több műanyag vagy rozsdamentes acélhálók. Gyakran eldugulnak homokkal és vízkővel.

A képen - egy részlegesen levegőztetett szűrőztető.

Az eltömődött szűrő jele a meleg és hideg víz ugyanilyen gyenge nyomása. Ugyanakkor, a nyomás a keverő normál működéséhez elegendő: a csévélő nyílással ellátott ujjával csak jelentős erőfeszítéssel rögzíthető.

 1. Mi a hatása a keverő hüvelyének a fürdőszobában történő javításában úgy néz ki, mintha nem engedné a vizet a levegőztetőn keresztül?
  • Kapcsolja ki a levegőztetőt. Ha van vágása (szabályosan egy pár lapos spline), akkor elfordul egy csavarkulccsal vagy egy nyitott csavarkulccsal. A kerek aerator kézzel kicsavarva. Annak megakadályozására, hogy a kezek felülete felcsússzon, viseljen gumikesztyűt vagy a légtelenítő testet vékony gumilapokkal;
  • Minden szűrőt kivesszük a szűrőből, kivéve kettőt. A szűrő túlzott sűrűsége miatt gyakran teljesen ártalmatlan kis szuszpenziókkal eltömődik. Nem szükséges eltávolítani az összes rácsot: ezek nélkül a vízsugár nem lesz levegővel telített, hanem néhány tucat vékony patakba zúzva;
  • A fennmaradó hálókat és a szellőztetőt folyó víz alatt öblítse le. Szükség esetén tisztítsa meg a lyukakat tűvel;

A levegőztető tisztításához gyakran használjon tűket vagy tűket.

  • Összeszereljük a légtelenítőt fordított sorrendben, és rögzítjük a ganderhez. Ne felejtsük el elhelyezni a tömítést a csatorna és a levegőztető között: anélkül, hogy teljesen nyitott csapokkal víz szivárogna.

A tömítés összeszerelésekor ugyanazt az oldalt kell felszerelni, mint korábban: működés közben deformálódik, és nehéz ellenőrizni a megfordított tömítést, biztosítva a csatlakozás tömítettségét.

Különleges eset: egyes keverőknél egy műanyag aerátor és egy sűrű hálószűrő nem különül el egymástól. Ezek elegendőek ahhoz, hogy folyó víz alatt leöblítsék és helyreállítsák.

Ez a szűrő nem összecsukható. Csak folyó víz alatt mosható.

következtetés

Remélem, hogy tapasztalataim segítenek a megkülönböztetett olvasónak, hogy sikeres vásárlást végezzenek, és elvégezhessék a házi vízvezetékek független javítását. A megszokott módon a videó ebben a cikkben több információt kínál. Nyugodtan hagyja meg észrevételeit és kiegészítéseit. Sikerek, elvtársak!

A fő oka a szivárgás a gander a keverő - javítási módszerek

A vízi eljárások elfogadására szolgáló helyiségekben vízvezeték-felszerelés található, amelyek közül a legnagyobb a fürdő. Telepítve egyszer és hosszú ideig. Megfelelő gondossággal soha nem sikerül, de a keverőket gyakran cserélni vagy javítani kell.

Mi a gander?

A csévélő a keverő kifolyója. Gyakori használatával meghibásodik és elhasználódik. A gander megszüntetéséhez hívja fel a vízvezeték-szerelőt, vagy próbáljon meg hasonló munkát elvégezni saját kezével. De mielőtt elkezdené az önszerelés tervezését, először azonosítsa a probléma okait.

Kopott dió

Az a tény, hogy a szivárgó víz alatt szivárog a víz a fürdőszobában, a tömítés természetes kopása a kifolyócsatlakozó ponton a csaptelephez. A probléma megoldása nem nehéz. Szüksége lesz egy csavarkulcsra és egy új tömítésre. A csévélõ anyacsavarjának csavarozásakor fontos a nyomás erõsé- gének figyelése. A túlzott feszültség karcolásokat okoz a fémfelületen.

A paronit tömítések használata a folyadék felszívódása miatt javítja a gerenda működési jellemzőit. A víz felszívódása teljesen kitölti a kifolyónyílást és megakadályozza a szivárgást.

Szellőztető szennyeződés

A kagyló végén található keverők számos modelljén egy aerátor van beépítve, amely a víz áramlásának megszakításával térfogatmérőt hoz létre, ezzel megtakarítva a fogyasztást. Néha előfordul, hogy egy csörgés folytatódik.

A szivárgás előfordulása gyakran a szellőztetők szerkezeti jellemzőinek tulajdonítható. A legkisebb szennyező részecskéket a hálókon gyűjtik össze, megakadályozva a víz mozgását. Ennek eredményeképpen a gázturbinában lévő nyomás emelkedik és szivárognak. Megoldhatja a problémát, ha tisztítja vagy kicseréli a levegőztetőt.

A sárgaréz levegőztetők rendkívül ellenállnak a mechanikai sérülésnek. A jövőben az ilyen modellek tisztításakor a csavarkulcs sérülésének veszélye minimális.

Kuka / zuhany kapcsoló törés

A fürdőszobai csapok gyakran fordulnak elő egy megszakító / kifolyó kapcsoló következtében. A hiba megszüntetése típusától függ (parafa, nyomógomb, kerámia, hordó) és a lebomlás jellege.

Javítás gander

Ha szivárgások fordulnak elő a kifolyócsőben, akkor nem mindig lehetséges a keverő cseréje. Gyakran előfordul, hogy az egyes részek jól elvégzett javításai lehetővé teszik a szerkezet cseréjét.

Szóval, hogyan kell megfelelően eltávolítani és javítani a gander a csaptelep a fürdőszobában.

A tömítés cseréje

A rész megváltoztatásához állítható vagy nyílt végű csavarkulcs, új tömítés, szilikonzsír vagy folyékony szappan szükséges vastag kendővel.

Telepítési lépések:

 1. Csavarja ki a csőcsatlakozót és a házat egy állítható csavarkulccsal. A felületen a karcolások elkerülése érdekében ajánlott egy vastag ruhával borítani.
 2. Kis erőfeszítéssel forgassa el a ganderet, és húzza ki a testből.
 3. Húzza ki a sérült tömítést egy vékony késsel, és húzza ki.
 4. Csatlakoztasson egy új gyűrűt ehhez a helyhez.
 5. Tegyen fel egy zsíros réteget.
 6. Tegye a ganderet és húzza meg kézzel.
 7. Csavarja be az anyát egy kendővel, majd egy csavarkulccsal húzza meg.

Megfelelő javítással a szivárgás nem szivárogjon addig, amíg a tömítés nem következik be.

A levegőztető tisztítása / cseréje

Ha a fürdőszobában vagy a konyhában légzővel ellátott keverővel van felszerelve, előbb-utóbb csökken a víznyomás és a szivárgás. Ez annak a szennyezésnek köszönhető. A jet töltésének helyreállítása vagy az alkatrészek teljes cseréje.

 1. Csavarja ki a szellőzőnyílást a kifolyócsőből, mielőtt korábban egy vastag ruhával vagy gumival (a kerek modelleket kézi úton, mindegyik csavarkulccsal vagy nyitott csavarkulccsal) befedte.
 2. Húzza ki a piszkos rácsokat, zárja le a tömítést és öblítse le őket. Vízkő jelenlétében áztassa a részeket ecettel vagy citromsavoldattal (ha nincsenek ezek a szerszámok kéznél, kézzel tisztíthatja a rácsokat egy tűvel). A nem szétválasztható kialakítású aerátor tisztítható gyenge savas vízbe merítéssel.
 3. Helyezze vissza a megtisztított hálókat és a tömítést (helyezze vissza a deformálódást).
 4. Csavarja le a levegőztetőt a ganderre.

Ajánlatos a lélegeztetőgép profilaktikus tisztítását végezni, mielőtt stabil mészméretet állítanánk elő.

Ha a szellőztető felületének csavarkulccsal deformálódik vagy a teljes tisztítás lehetetlenné válik, akkor az alkatrészet újra cserélik.

 1. Vastag ruhával csavarja le a régi részt fogóval.
 2. Ahelyett, hogy új aerátort telepítene.
 3. Csavarja be.

Ha új aerátort vásárol, vegye figyelembe a gander átmérőjét. 3/4 és 1/2 hüvelyk átmérőjű modellekben kapható.

Kapcsoló javítás

A vízkapcsolási mód meghibásodása a kifolyóból a zuhanyhoz gyakran szivárgást okoz. Javításukhoz javítás szükséges, ami közvetlenül a kapcsoló típusától függ.

A javítás megkezdése előtt zárja be a vízellátó szelepeket.

dugó

Először csavarja le a testet összekötő anyát. Ezután szilikonzsírral zsírozzuk be és helyezzük a helyére. Az anyacsavar nincs szorosan meghúzva, különben nehezen lehet a módot váltani.

Nyomógomb

Gyakran szivárgás fordul elő a tömítés kopása miatt. Cserélni, felforgatják a részét, és megtudják a méretet. Ezután vásároljon és telepítsen egy újat.

Ritka esetekben előfordul, hogy a víz egyszerre folyik a ganderből és a lélekből. Ez azt jelenti, hogy a vízáramlás eloszlásáért felelős gumiszelep romlott. Ha nem tudja helyettesíteni, új keverőt kell telepítenie.

Keg kapcsoló

Alapjában véve az ilyen kapcsolók szivárgása összefügg a tömítés kopásával. A probléma megoldásához csavarja le a kapcsolót, és cserélje ki. Néha egy hasonló modell konstrukciói nem kapcsolják át a vizet egyik módról a másikra forduláskor. Ilyen esetekben nem csak a cserét kell cserélni, hanem a csavarokat is. Teljes hiba esetén a hordót teljesen ki kell cserélni.

kerámiai

Az ilyen minták nem kopnak ki. A velük kapcsolatos problémákat a beépített patronok szennyezettsége okozza. Megköveteli a patron szokásos cseréjét.

További információk

A kisebb hibák és szivárgások elkerülése érdekében ajánlatos figyelni a kifolyócső formájára, még mindig a boltban. A megfelelő választás érdekében figyelmet kell fordítani az árnyalatokra:

 • A kifolyó forgatható és forgó. A fenntartható kopást nem érinti.
 • A fürdéshez ajánlott egy libamodellt választani, amely rögzíti a csaptelep alsó részét, és a felhordó nyílásokkal rendelkezik. Kerek nehéz eltávolítani és tisztítani.
 • Javasoljuk, hogy a sárgaréz mintákat a silumin helyett inkább a sárgarézből válasszák (a sárgaréz többszörösen durvább, mint a silumin), és olyan hosszúságú csévélővel, hogy a víz közvetlenül a leeresztőnyílásba esik.

Figyelembe véve az összes ajánlást a vásárlással, elkerülheti a csaptelep javítását a fürdőszobában több éve.

Gander a csaptelep a fürdőszobában: csináld magad javítással / Zonavannoi.Ru

A keverőproblémák olyan problémát jelentenek, hogy mindenki legalább egyszer találkozott. De vajon szükséges-e a vízvezetékeket mindig felhívni, amikor a legkisebb hibát találják? A szakembereknek csak hívniuk kell, ha a vízvezeték-tulajdonosok nem rendelkeznek tapasztalattal a javítással. De ha kívánja, és egy kis készséggel, akkor megoldhatja ezt a problémát.

Gander a csaptelep a fürdőszobában - nem olyan bonyolult eszköz, ahogy első pillantásra tűnik.

 • A bepattanó anyacsavar a csévélőben
 • Leveres "egykarú" keverő. Mi a teendő a szivárgással?
 • Vízcsatlakozás a zuhanyzótól a ganderig. Rögzítse a szivárgást
 • Amikor a szelep alatt áramlik. Hogyan lehet megoldani a problémát?
 • Ha a víznyomás túl alacsony marad
 • Eljárás a zuhanyfejen vagy a anya szivárgása esetén
 • Kevésbé jelentős kár

A bepattanó anyacsavar a csévélőben

Ez leggyakrabban annak a ténynek köszönhető, hogy a tömítés elhasználódott.

Mi szükséges a javításhoz?

 • a megfelelő méretű állítható kulcs megvásárlása;
 • maga a tömítés, átmérője 34 cm. A paronita ebben az esetben a legjobb anyag. Duzzad, amikor nedvesség van a keverőben. Emiatt kitölti a teljes helyet, teljesen védi a terméket a nedvességtől.

A csévélő, a tömítések, a zuhanycső önálló cseréje

Az eljárás a következő:

 1. A szorító anyacsavar, a zuhanycsaptelep csévélő nélkül történő lazítása, ennek összetevőjeként gyakran szerepel. Szükséges annak biztosítására, hogy a formatervező test biztonságosan rögzítve legyen.
 2. Ezután óvatosan eltávolítjuk a 45 cm-es keverőt.
 3. Ügyeljen arra, hogy távolítsa el a kopott tömítőanyagot.
 4. Az új tömítés teljesen helyettesíti a régiet.
 5. A csavarral, melyet minden egyes gander az 50 cm-es keverőhöz szállít, felhúzzuk a füstöt.
 6. Ezután behelyezheti a terméket a házba.
 7. A szorítóanya szorosan meghúzódik.

Leveres "egykarú" keverő. Mi a teendő a szivárgással?

Ilyen helyzetekben a leggyakoribb ok az, hogy a speciális patron belül hibás.

A javítás elvégzéséhez több felszerelésre van szükség. Ne tegye a kazetta megvásárlása nélkül. Az ilyen termékek többféle változatban érhetők el, jobb, ha az eredeti példányt magával viszi a boltban tett látogatás során. Ezenkívül a fogók és a csavarhúzó nélkülözhetetlen segítők.

Cserélni a ganderet a fürdőszobában

A műveleteket a következő sorrendben kell végrehajtani.

 1. A keverőnek van egy burkolata, ahol egy kerek dugót az ikon jelez. El kell távolítanunk a karról.
 2. Szükséges a csavarozás és a rögzítésért felelős csavar.
 3. Ezután folytathatja a kazetta kicsavarását.
 4. A régi rész helyére cserélik.
 5. Az eszköz összeszereléséhez a sorrend fordított.

Vízcsatlakozás a zuhanyzótól a ganderig. Rögzítse a szivárgást

Ebben az esetben a valószínűleg kopott tömítés. Könnyen cserélhető: a keverőben található, a kapcsoló és a ház formatervezései között. Megtalálhatja azt a kérdést is, hogy hogyan lehet megváltoztatni a csapágyat a csaptelepen a fürdőszobában, a weboldalunkon található videó pedig intuitívabb magyarázatot ad.

Ügyeljen arra, hogy vásároljon egy paronit tömítést vagy gumi alapú terméket, amelynek átmérője csak fél hüvelyk. A paronit leginkább azért védi meg, mert képes megdagadni a termék belsejében, hogy kitöltse az összes szabad területet. Ezúttal hexagon és fum-szalagok nélkül nem tudunk.

 1. A kapcsoló kioldódik a rögzítőcsavarról.
 2. Egyes modelleknél az előző művelet nem szükséges, mivel nem rendelkezik önmagával a csavarral. Ezután egy design egyszerűen leválik a másikról.
 3. Csak a kapcsoló eltávolítása marad.
 4. A kopás kopás helyett egy új.
 5. Kis mennyiségű szalag szalag van, ahol a kapcsoló a szerkezet más részeihez kapcsolódik.
 6. Az utolsó lépés a kapcsolóért felelős eszköz telepítése.

Amikor a szelep alatt áramlik. Hogyan lehet megoldani a problémát?

Ha a fürdőszobában lévő csaptelep csévélője ebben az adott helyen folyik, az ok valószínűleg az úgynevezett tengelykazetta meghibásodásánál fog bekövetkezni. Vagy hogy a tömítőgyűrű elhasználódott. A hiba oka különös figyelmet igényel, ha maga a daru-doboz kerámiából készül. Ehhez a kerámia lemezek integritását általában ellenőrizni kell. Ezek egy speciális lyukon keresztül láthatók, amely a csaptelepen található.

 1. A szelepen a felső részen általában egy dekoratív sapkát talál. Teljesen el kell távolítani.
 2. A következő lépésben csavarja le a csavart, ami miatt a rögzítést végezzük.
 3. Ezután menjen a szelep eltávolításához.
 4. A főtengely is kijön. Ez segít megérteni, mi okozta a hibát.
 5. Ezután vagy a tömítőgyűrűt kicserélik, vagy maga az öböl csap.
 6. Mi megfordulunk, hogy a szelepet tetejére helyezzük.
 7. A rögzítéshez szükséges csavart kicsavarjuk a dekoratív típusú kupakot.

Ha a víznyomás túl alacsony marad

Hogyan rögzítsük a ganderet a keverőhöz ebben az esetben? Az eljárás meglehetősen egyszerű. Maga a meghibásodás a szellőztető eltömődése, a keverő magjának hibája. Leggyakrabban a kínai gyártók termékeiből származik. Ebben a helyzetben a javítás lehetetlenné válik.

Cserélni a ganderet a fürdőszobában

A javítás nem a következő dolgok nélkül történik: egy új aerátor (átmérője 34 és 12 hüvelyk), egy darab ruha és fogó.

 1. Először óvatosan le kell csavarni a levegőztetőt, és ehhez fogókra van szükség. Javasoljuk, hogy alatta egy ruhát helyezzenek el, akkor kevésbé valószínű, hogy károsítja a terméket.
 2. A gondos ellenőrzéshez egy rácsra van szükség, amely a szellőztetőn található. Néha elegendő az öblítéshez és a hibaelhárításhoz. Egy új aerátor megszerzése ésszerűbb megoldás, ha az eltömődés erős, a javításhoz kis mennyiségű szövetet lehet készíteni, a kívánt fogómintát. A Remkomplekt gusk mixer bármely modern boltban könnyen beszerelhető.

Eljárás a zuhanyfejen vagy a anya szivárgása esetén

Ez akkor fordulhat elő, ha a szerkezetek belsejében lévő tömítések túl nagyok.

A tömítések átmérője háromnegyed vagy fél hüvelyk. Mindenki kiválasztja az anyagot és a méretet igényeiketől függően. A paronit a nedvességtől való védelem szempontjából maximális eredményt nyújt, egyszerűen kitölti az egész belső teret. A tömlők nemcsak átmérőjűek lehetnek, hanem a szorító anyákra is. Ezenkívül a javítás nem hajtható végre fogók, ruhadarab és füstszalag nélkül.

 1. A szorítóanyát könnyen le kell csavarni fogókkal. Alatta van szükség kis mennyiségű szövet készítésére, hogy ne karcoljon semmit.
 2. Csak akkor marad meg, ha megszabadul a tömítéstől, nagy kopással, és egy másik részre cserélheti.
 3. A régi füstszalagból az ízületek szálát teljesen megtisztítják.
 4. És újra felszaladt, csak kis mennyiségű anyagot használjon.
 5. A szorítóanyát a keverőre vagy a szalagra rögzítik.

Kevésbé jelentős kár

A fent leírt problémák a legnehezebbnek tekinthetők, de néha nem csak a keverő áramlik a gander alatt, a működési zavarok nem lehetnek ilyen súlyosak.

Például szivárgás fordulhat elő a keverőben lévő anya alatt, két fő oka van: az anya megrongálódott, vagy a tömítés kopása túl erős. A tömítés cseréje egyszerű feladat, amelyet szinte mindenki képes kezelni. A burst anyával, nem teheti meg anélkül, hogy új párt vásárolna, szükséged lesz egy fojtószelepre.

Annak érdekében, hogy csavarja ki az allen kulcsot. De előtte el kell távolítani a keverőt az excenterektől. Valószínűleg az anyacsavarok szűkítésének problémája, ha szivárgás következik be a keverőben, amelyet most vásároltak.

A zuhanycső cseréje a fürdőszobában

Egy csaptelep csapkodása a fürdőszobában a saját kezével egyszerű feladat, hogy valaki igazán megbirkózzon. Még akkor is, ha az áramlás észrevehető volt a kiöntő alatt, a dió. Ez egy biztos jelzés, hogy eljött az ideje egy csere. A szivárgásnak le kell állnia az alkatrészek cseréje után. A legfontosabb dolog az, hogy megfelelően csavarja le a dióféléket, majd mindent helyre helyez.

Ha a tömlő a zuhany alatt folyik, ez azt is jelenti, hogy a belső részek súlyosan kopottak. Ezt megelőzően a fémfonat gyakran le van vágva. Az ilyen tömlő javítása megengedett, de a megjelenés elveszíti fellebbezését. Jobb, ha új terméket vásárol.

Ha az öntözés megszakad, akkor ajánlatos új formatervezést is vásárolni; Jobb, ha nem vesznek részt az öntöződoboz szétszerelésében, gyakorlatilag nem szerepel a gyári termékekben. Lehetséges, hogy a javítás során az öntözés teljesen megtörhet.

A modern csapok kialakítása a legtöbb esetben lehetővé teszi a lehető leggyorsabban történő javítást, súlyos veszteség nélkül, ha szükséges. Problémák hoznak magukban a nagyszámú funkcióval rendelkező csúcstechnológiás modelleket. De itt is javítás lehetséges, csak egy kicsit hosszabb ideig tart a szokásosnál.

Cserélni a ganderet a fürdőszobában saját kezűleg

Cserélje ki a ganderet a fürdőszobában

Cserélni a ganderet a fürdőszobában

Cserélni a ganderet a fürdőszobában saját kezűleg

A csévélő, a tömítések, a zuhanycső önálló cseréje

Gander a csaptelephez a fürdőszobában

Minden házban vagy apartmanban van legalább egy fürdőszoba és egy mosogató a konyhában. Mindkét helyiségben a mosogató felett egy keverő van beépítve - a központi vízellátó rendszer vízellátására szolgáló eszköz. A keverő egyik fontos alkotóelemét gereblye vagy csőnek tekintik.

Mi a gander?

A gander egy hajlított fémcső, ahol a víz a kívánt hőmérsékletre keveredik, és belép a mosogatóba vagy a fürdőbe. Ezt a tételt aranyos orrnak is nevezik. Most a piacon különböző típusú huss a csaptelep a fürdőszobában. A megfelelő választás megkönnyíti a keverő működését.

A keverőcsatorna típusai

A kút kiválasztásának egyik paramétere a hossza. A keverő hosszanti gereblye 24 és 50 cm között van, közepes hosszúságú - 20 és 33 cm közötti, a rövidített modellek pedig 15 és 18 cm hosszúságú csiszolók, a kagyló hossza a mosdó méretének figyelembe vételével történik. Így például egy rövid gereblye irányítja a vízáramot nem a lefolyó lyukba, hanem a perembe, ezért a vízcseppek megszórása garantált. A fürdők számára ajánlott, hogy előnyben részesítsék az univerzális modelleket, hosszú ganderrel. Ő vele irányítja a víz áramlását a kívánt irányba, ahová a kád vagy a mosogató könnyű.

A magasság szintén fontos a fürdőszobai csaptelep kiválasztásakor. A keverő alapjáról a kifolyónyílásig mérhető, ahonnan víz jut a mosogatóba. A kicsi és sekély héjak esetében alacsony gander van kiválasztva. A túl magas kifolyó csöpögést eredményez. Ugyanakkor nagyon kicsi a kifolyó, ezért kényelmetlen lesz a mosogató használata.

A vízvezeték üzletekben megtalálható mindenféle gander: a C, S, G és J betűkkel ívelt egyenes. Szintén klasszikus modellek egy cső, kerek, háromszög vagy ovális. A piacon megjelentek a lapos és széles káddal ellátott lépcsőzetes termékek.

Ha a keverő szagátja szivárog

A keverő működtetésénél a fogyasztó észreveheti, hogy a gereblye a testhez csatlakozó ponton folyik. Ennek oka leggyakrabban kopásvédő. A probléma megoldásához csavarja le a kagylót a kezével vagy egy csavarkulccsal. Két gumit és egy műanyag tömítést fog látni. Változtasd őket egyszerűen. Egy szaküzletben hasonló termékeket kell vásárolnia, és azokat a törölt helyekbe kell helyezni, miután korábban kenőanyaggal bevonták őket. Ezután a ganderet óvatosan becsavarják a keverő testéhez. Most már felhasználható a rendeltetéshez.