Legfontosabb > Fürdő

Kerámia burkolólapok előkészítése előtt alapozófalakra van szükség: a lehetőségek áttekintése és az alkalmazási technika

A primer a befejező munka színvonala, amelyre nincs teljes bizonyosság. Úgy gondolják, hogy nélküle megteheti. A cikk megmagyarázza, miért szükséges ez a folyamat, és bemutatja az alapozás alapjait és az alapvegyületek használatát.

Felület előkészítése csempékhez: lehet-e primer nélkül is?

Úgy gondolják, hogy a falak primerje a javítás során elhanyagolható. Ez a tudatlanság miatt történik, ami ezt a folyamatot igényli.

Az alapozás szükséges az anyag minőségének, valamint az öntapadós és víztaszító tulajdonságainak javításához.

Ennek a szakasznak a figyelmen kívül hagyása kellemetlen következményekkel jár az elhagyott tapéta, a nedves foltok vagy a bukott csempe formájában.

A munka sajátosságai

Azon körülmények között, amelyeknél az alapozó kimaradt, rendkívül ritka, és a felületnek:

 • erősnek, erősnek és simanak kell lennie - mentes a por és a bevonatok maradványaitól;
 • kiváló nyomatékot nyújt;
 • csökkent a higroszkópossága.

Az esetek túlnyomó többségében az alapanyagok nem rendelkeznek ilyen jellemzőkkel és speciális finiselésre szorulnak.

Alkalmazásakor a primer abszorbeálódik az anyagba, és felületén egy vékony sima réteget képez, amely nagy tapadási képességgel rendelkezik. Csökkenti továbbá az anyag tulajdonságait is, hogy nedvességet szívjon fel a ragasztókeverékből a fogyasztás csökkentése és a falazat korrekciójának növelése érdekében. Ezenkívül különleges antiszeptikus keverékek vannak, amelyek megakadályozzák a penész és gombák előfordulását (különösen a magas páratartalmú helyiségek esetében).

Kiválasztása alapozó keverék csempe

A primer keverék kiválasztásánál fontos hatásmechanizmus, amelyet a készítmény határoz meg.

A keverékek összetétele is változik, mind a szintetikus, mind a természetes összetevők túlnyomó részében:

Ugyanakkor a talajok különböző módon viselkednek különböző felületeken. Attól függően, hogy a láncindító milyen tulajdonságokkal rendelkezik a falakhoz, kiadja a kompozíciókat

 • Ragasztó.
 • Mélyen behatol az anyagba.
 • Universal.

A meghatározó tényező az anyag, amely a csempék alapozásának szolgál. Az ásványi felületek (vakolt vagy vakolt falak) mély behatolású vegyületekkel történő kezelést igényelnek. A beton, a tégla vagy az aljzatblokk falai beton-érintkezéssel kezelhetők, ami egyenetlen a kötőelemhez.

Hogyan kell alapozni a régi falakat a csempék behelyezése előtt

Gyakran a falra fektetett csempe maradvány hatása a régi bevonatok, amelyek nem mindig lehetséges, hogy távolítsa el a végét.

Ha laza porózus szerkezettel rendelkeznek, használjon olyan mélyedést, amely mélyen behatol, így maximális felületi szilárdságot biztosít.

Ugyancsak gyakori a helyzet, ha egy csempe egy régi festékrétegre kerül (leggyakrabban a szovjet időkből), amely nem tisztítható 100% -kal. Ebben az esetben a lyukak (kis forgácsok) egy kalapáccsal készülnek a maximális megtisztított felületen, és beton érintkezést alkalmaznak. A talaj kiszáradása után újra meg kell vizsgálni a falakat a festék kiürítéséhez.

Milyen alapozó alkalmas fürdőszobának?

A keverékek felhordásának lehetőségei ellenére a legnagyobb figyelmet kell fordítani arra, hogy milyen típusú munkák alkalmasak - belső vagy külső jellegűek. Minden talaj megbirkózik a funkcióival, így nem számít, hogy hol alkalmazzák.

Ebben az esetben a készítmény olyan komponenseket adhat hozzá, amelyek fokozzák a specifikus tulajdonságait, így a fürdőszobák számára a leggyakrabban további fungicid tulajdonságokkal rendelkező lehetőségeket használnak.

Hányszor alkalmazzák a falakat

A szükséges információk a termék csomagolásán találhatók, ezért gondosan el kell olvasni a használat előtt. Leggyakrabban az alapozás egyetlen rétegben. Többször is okozhatja a keveréket, ha az anyag megnövekedett abszorpciós tulajdonságokkal rendelkezik.

Mennyire szárad

A szárítási sebesség a helyiség levegőjének alapozószerkezetétől, felületi anyagától, hőmérsékletétől és páratartalmától függ. A szárítási sebesség megközelítőleg:

 • Akril - 8-9 óra.
 • Alkid - legalább 11-13 óra.
 • Konkrét kapcsolat - egy nap alatt.

Mikor rakhatok csempe?

Az alapfelületen végzett befejező munkálatokat teljes száradás után végezzük. A következő ellenőrzési módszer van: egy műanyag fólia ragasztva van a szárító talajhoz, ha nem izzad, akkor a kristályosodás befejeződik.

Az alapozás a befejeződés fontos szakasza, amely nem jelent különösebb nehézséget. Nem igényelnek többet, mint egy nap, lehetővé teszik a ragasztókeverék fogyasztását, és minőségi javítások garanciája.

Alapozó csempefalakhoz

Ha befejezi a munkát, különösen a magas páratartalmú helyiségekben, a javítás eredménye nagyban függ a technológia és a helyesen kiválasztott anyagok alaposságától.

Ezért különös figyelmet kell fordítani arra, hogy milyen típusú primereket használnak a csempe alatt lévő falakhoz, figyeljék meg a munka fázisát, és válasszák ki a megfelelő ragasztóanyag-összetételt.

A primer előnyei

Függetlenül attól, hogy a felhasznált csempe és a kiválasztott ragasztó bármilyen felületet meg kell tisztítani és kezelni kell a talajvegyülettel, mielőtt a lapkát felhelyeznék.

Ezeket a megoldásokat kifejezetten a kerámia burkolatok különböző típusú felületekhez való tapadásának javítására tervezték.

Speciális adalékok védik a nedves helyiségek falát a gomba, a penészképződéstől és a víztaszító tulajdonságok javításáért, megakadályozva az épület idő előtti pusztulását.

A feldolgozott alapra helyezett csempe hosszabb ideig tart

Kérdés feltevése: vajon szükséges-e a burkolat alatt a falak alapozása, ne feledje, hogy a csempézett primer minden márkájának minden tulajdonsága van a javításhoz. Szükség esetén választhat egy olyan összetételt, amelynek hatása egy vagy több tényezőre, például:

 1. Az alap szilárdsági jellemzőinek erősítése. A kompozíció mélyen behatol a fal vagy mennyezet testébe, növelve fizikai szerkezetét.
 2. Antibakteriális tulajdonság. A talajban antiszeptikumok vannak jelen, amelyek segítenek megelőzni a gomba vagy penész előfordulását.
 3. Költséghatékony ragasztófelhasználás. Az alapozó a bázis pórusainak kitöltésére szolgál, miközben javítja a tapadást a tapadóanyaggal.

A beállítás és a tapadás pillanatának javítása a legfontosabb, ha vízszintes vagy ferde felső felületre csempéz. Az alapozás után a burkolólapok felrakásának folyamata kevesebb időt vesz igénybe, és gazdaságosabbá válik az anyagok fogyasztása során.

Felszíni lehetőségek

Mielőtt egy alapozót vásárolna, fel kell mérnie a ragasztandó felületek állapotát. Érdemes figyelni arra a típusú anyagra, amelyről a falat vagy mennyezetet lefektetik.

Az alapanyag a meghatározó tényező, amikor kiválasztja a fóliatípus típusát a falak alatt lévő csempe alatt.

Az összes megoldásnak az alkalmazás területétől és specifikusságától függően megkülönböztethető a következő típusú bázisok és az ajánlott kezelés megkülönböztetése:

Alapozó falak a fürdőszoba alá a csempe - használati szabályokat

A falak falburkolása a csempe alatt a fürdőszobában kötelező eljárás, amely jelentősen javítja az anyag és a felület tapadását, valamint biztosítja a javítás tartósságát. Megvásárolhatja a legdrágább cserépet, alkalmazhat speciális alapanyagokat és jó minőségű vegyületeket a tojás készítéséhez, de ez nem lesz előnyös, ha a felületet nem dolgozta ki alaposan a munka előtt.

Első pillantásra sok olyan folyamat, amely szerves részét képezi a javítási munkának, elhanyagolhatónak és kevésbé fontosnak tűnik, így minimális figyelmet kapnak. E lista tartalmazza a csempék előkészítése előtt végzett előkészítő munkákat. Egyesek úgy döntenek, hogy megtakarítják a felület előkészítését, tekintve, hogy ez nem befolyásolja a javítás vonzerejét. A gyakorlatban azonban, ha kihagyja ezt a fázist, akkor minden további erőfeszítést megtagadhat.

A fürdőszoba az egyik leglátogatottabb lakás. Minden ember minden nap különböző higiéniai eljárásokat folytat, ami folyamatosan érintkezik a vízzel. Nem titok, hogy károsíthatja a bevonatot, különösen, ha nem védett a vízből.

Fürdőszoba - olyan helyiség, amelyet magas páratartalom, magas hőmérséklet és gőz jellemez. Ezért jelenhetnek meg különböző gombák, penész és egyéb problémák.

A mosdók típusai

Annak érdekében, hogy a javítás és a befejező munkák a legmagasabb szinten történjenek, előtte meg kell választani a primer keverék típusát és az alapozás elvégzését. Figyelembe véve a fürdő sajátosságait, itt nem minden építőanyag használható. A primer oldatok alkalmazása szükséges, mivel lehetővé teszi a tapadás javítását, ami kiemelkedő fontosságú a magas páratartalmú helyeken.

Ezenkívül a burkolat alatt levő alapozó lehetővé teszi, hogy elkerülje a jövőben a penészgombák, gombák és egyéb baktériumok megjelenését, amelyek károsak lehetnek az emberi egészségre. Miután a kiváló minőségű alapozók a falon megjelenik egy védőfóliát, amely híres a nedvességállóságáról.

Fontos, hogy a fürdőszobához illeszkedjen a megfelelő alapozó, amely megfelel a nedves területeken való működésre vonatkozó valamennyi kritériumnak.

Az alapozás után a burkolóanyag ragasztása tartósabbá válik, és még évek múlva sem veszíti el tulajdonságait. A primer kiválasztásának folyamatát nagyon felelősségteljesen kell megközelíteni, mert a ragasztó megbízhatósága és tulajdonságai attól függenek. A legjobb, ha előnyben részesítjük azokat a primereket, amelyek nem igényelnek újratelepítést. Ideálisak a csempe ragasztókhoz.

A fürdőszobában lévő falak fő típusai közül a következőket lehet azonosítani:

 • akril - a legnépszerűbb a modern világban. Sokoldalúságáról híres, és könnyen használható a falak falon belüli feldolgozásához. Egy ilyen megoldás a csemperagasztót erősebbé teszi, ami viszont növeli az anyag és a felület tapadását;
 • alkid - a legtartósabb és megbízhatóbb. A legtöbb a mesterek, amikor a csempéket a falakon a fürdőszobában választják ezt a lehetőséget;
 • alapozó cement és vakolat a kompozícióban - használhatók már vakolt felületek feldolgozására.

Nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy az egyes készítmények tulajdonságaikban is eltérőek lehetnek - egyes keverékekre van szükség a mély behatoláshoz, míg mások javítják az adhéziót. Mielőtt egy primer keverékkel dolgozna, feltétlenül olvassa el az utasításokat, és győződjön meg róla, hogy a megoldás használható a falak falon belüli feldolgozására.

Miért alapozta meg a falakat a fürdőszobában

Kétségei vannak a primer elvégzésének szükségességével kapcsolatban, általában azokban az emberekben jelenik meg, akiknek nincs tudásuk a javítás területén. Meg kell jegyezni, hogy néhány felület a kikészítés előtt nem kezelhető a talaj segítségével, azonban a laza bázisokat feldolgozni kell. Miért fontos ez így?

A falak alapozása a fürdőszobában a befejező munka nagyon fontos szakasza, ami jelentősen befolyásolja a javítások minőségét.

 1. A primer fal jelentősen javítja a felület állapotát, pozitív figyelmet fordít a szerkezetére és szerepet játszik a kötőanyagban. Ennek következtében a bázis lassabb temperamentummal kezd megszakadni, ami hatással van a javítás tartósságára.
 2. A tapadás erősítése. A fürdőszobában lévő falak falának csempeburkolásához használt ragasztó jobb tapadást mutat a felületen kezelt felülethez, ugyanakkor még tartósabb környezetet biztosít. Annak érdekében, hogy a hatás a legmagasabb minőségű legyen, olyan alapozó keveréket kell használni, amely illeszkedik a csemperagasztóhoz. A legjobb választani mindkét termék ugyanazon gyártótól, mert biztos lehet benne, hogy azok kompatibilisek.
 3. Az anyagok fogyasztásának csökkentése - festékek, ragasztók és egyéb anyagok, amelyek a fal további feldolgozásához használhatók a fürdőszobában. A primer megkülönböztető előnye, hogy kitölti az összes pórust és erős filmet alkot köztük.

Nedvességálló alapozó

A fürdőszobában végzett javítások elvégzéséhez nagy mennyiségű víz ellenállók listája szükséges. Ebben az esetben a leginkább releváns termék a nedves helyiségek alapozója, amely a legmagasabb szintű alapvédelmet biztosítja.

A vízálló alapozó anyagok használata a fürdőszobai falak befejeződése előtt a következő előnyökkel jár:

 • biztosítva a fal és a burkolat közötti maximális tapadási szintet. Ez a kritérium kiemelkedő fontosságú azokban az esetekben, amikor a falak egyenetlenek, és ezeknek a szintező anyagokkal történő feldolgozása szükséges;
 • a különleges alkatrészek jelenléte védelmet nyújt a nedvesség ellen. Ezenkívül csökkenti a vízfelszívódás szintjét a bázison, ami a fürdőszoba mikroklímájának javulását eredményezi;
 • erősíti a ragasztó ellenállását, valamint más anyagokat és struktúrákat a nedvességhez.

A nedvességálló alapozó a fürdőszobai falak számára ideális megoldás, ha a felületi védelemnek a nedvességtől való maximális védelmét kell biztosítania. A legfontosabb dolog az, hogy kiválasszuk a megfelelő összetételt, melyet a csempe ragasztóval kombinálunk és javítjuk annak tulajdonságait.

A munka jellemzői

A csempe behelyezése előtt alapos felületkezelést kell végezni, és erre a célra egy primert használnak. Ahhoz, hogy a telepítés helyesen történjen, kövesse az alábbi tanácsokat:

 1. A primer feldolgozása és a csempefelület felhelyezése előtt feltétlenül tisztítani kell a szennyeződéstől, portól, régi anyagoktól és zsírfoltoktól.
 2. Az alapozót csak olyan mértékben kell hígítani, amennyit a gyártó a csomagoláson feltüntetett. Ellenkező esetben az anyag elveszítheti tulajdonságait, és használata nem eredményez eredményt.
 3. Tegyen egy alapozót a csempe számára görgővel, de nehezen elérhető helyeket vastag kefével kezelhet.
 4. További befejező munkák, beleértve a burkolást is, csak a primer keverék teljesen megszáradása után hajthatók végre. A pontos kiszáradási idő látható a csomagoláson, de meg kell jegyezni, hogy a helyiség állapota és a hőmérséklet függvényében változhat.
 5. Ha a falon a falban van a fal, akkor azt követően újra felszívódhat. Ha kerámia burkolatok lefektetését végezzük, akkor a vakolat nem szükséges.

Így a falak alátámasztása a burkolat alatt a fürdőszobában végzett befejező munkák kötelező szakaszát jelenti. A habarcs használata lehetővé teszi a markolat javítását és a tartósság elérését. A fürdőszobában a legjobb, ha speciális víztaszító alapozókat használnak, amelyek megbízható védelmet nyújtanak a penész és a gombák megjelenésében.

Hogyan válasszunk egy alapozót a falak alatt a csempe alatt a fürdőszobában?

Alapozó falak alatt a csempe a fürdőszobában nagyon fontos. Rendkívül szükséges a javítások során alkalmazni. Most az építőipari raktárak és a gyártók széles skáláját kínálják különböző tulajdonságú anyagoknak. Ha a javítás kézzel történik, bármilyen segítség nélkül, akkor egyértelműen meg kell határoznia a szükséges anyagokat és tudnia kell használni.

1 Miért alapozott falak

Ezt a kérdést gyakran megkérdezi a javítási tapasztalat nélkül. A falak alátétezése a csempe alatt a fürdőszobában a következő okok miatt szükséges:

 1. Az alapozás feszesítő hatást gyakorol a falak felületére. Ez megakadályozza a fal idő előtti elpusztítását különböző mechanikai, kémiai és hőmérsékleti hatásoktól.
 2. A fal tapadása javul (vagyis a ragasztóanyagok jelentősen megnövelik tulajdonságaikat, és a csempe megmarad).
 3. Az alapozás csökkenti az utólagos alapanyagok (csempe, festékek, tapéták ragasztója) 30% -át. Ennek az az oka, hogy a talaj kitölti a fólia anyagának mikroporét és repedését.

Javasoljuk, hogy olvassa el

2 A primerek típusai

Jelenleg az ágazat számos olyan talajjavítási módot állít elő, amelyek szükségesek a fürdőszobai burkolólapok javításához és elhelyezéséhez. Ezek különböznek hatásuk, kémiai összetételük, penetrációs mélységük, kezelendő felületük stb. Alapján. A világosabb megértés érdekében az összetétel összetétele és az üzemeltetés elve szerinti bontás (alapon):

 1. Akril. A fal bármely anyagára vonatkozik, nagy impregnálási mélységgel (kb. 8 cm).
 2. Alkid. Fahordókat és fémfalakat (vagy fémrészeket / elemeket feszít a falon). Az impregnálás mélysége körülbelül 5-8 cm.
 3. Alumínium. Csak fából készült falak feldolgozására használják. Az alkidtól eltérően nem csak vízálló, hanem gombaellenes is. Ez nem igényel további kezelést külön gombaellenes alapozóval.
 4. Sellak. Úgy tervezték, hogy csak a falakat kezelje, hogy megakadályozza a gyanta felszabadulását.
 5. Epoxi. Betonfalakkal és fémmel kezelik. Ez a primer védi a fémet a korróziótól.
 6. Gombaellenes. A mikroorganizmusok megjelenésének megakadályozására a falakon és a falakon belül. Jelenleg a legtöbb gyártó gombaellenes anyagokat ad hozzá más gittekhez, ami lehetővé teszi, hogy ne vásárolja meg ezt a primert.
 7. Egy külön tétel vegye ki a nedvességtől és a víztől ("Aquastop") védett folyadékokat.

3 Mi a választás az alapozáshoz?

A fürdőszoba alapozó típusának megválasztása elsősorban a falak anyagától függ. A láncindítók alapjainak leírása alapján kiválaszthatja az univerzális (akril) alapozót. Alkalmas bármilyen fali anyaghoz, alapozó fához, betonhoz és fémhez. Az akril leggyakrabban használatos, ha a falak és a falak falai fából készültek, ezért ajánlott különleges alapozóként kezelni. A falakat pedig három különböző kenettel kezelik: alumínium, gombaellenes és alkid. Minden új talajréteg az előző szárítás után kerül alkalmazásra. Fontos megjegyezni, hogy az összes leírt primer alkalmas a falak feldolgozására a csempe alatt.

Külön említésre méltó, hogy az akril alapozók gombaellenes adalékai és a gyártó 100% -os védelme (például Ceresit-láncindítók) ellenére minden kézműves azt javasolja, hogy a falakat ne használják egy másik gombaellenes alapozóval és a Aquastop-nal. A gombaölő alapozó és az Aquastop sokkal nagyobb koncentrációban tartalmaz antibakteriális és pórusokat blokkoló anyagokat, ami meggondolatlan garanciát nyújt a gombák és a penészgombák hiányában a fürdőszobában, és megakadályozza a nedvesség belégzését és kondenzációját.

A következő paraméter, amely fontos a kiválasztásnál, a penetráció (mélység). Minél magasabb a szám, annál jobb.

Ezután kiszámolja a kívánt anyagmennyiséget. Ehhez a fal területét kiszámítják, megszorozva az anyagfogyasztási sebességgel (hány gramm / ml egy négyzetméterenként), a mester 10-15% -ot ad hozzá az eredményhez a pontatlanság (folyadék) miatt.

Minden más kritérium nem fontos, és a primer anyagi eszközökkel szerezhető be. Itt meg kell jegyeznünk, hogy a hazai láncindítók semmiképpen sem rosszabbak az importált társaiknál, és némelyik még jobban teljesít, alacsonyabb áron.

4 DIY kezelő falak

Az alapozás megkezdése előtt előkészítő munkát kell végezni. Ezek a falak sínek kiegyenlítése - ha lehetséges, minden rendellenességet eltávolítanak, a gödröket gittbe dörzsölik; tisztítsa meg a falakat törmelékből és porból - egyébként a por feltörődik, ami végül eltűnik, és a fal ezen a helyen még nem látható. A nyílások, lyukak és repedések tömítése után a falak száradni hagynak.

A falak feltöltéséhez szüksége lesz:

 1. Hengerek (több, különböző méretű a területtől függően).
 2. Kefék (néhány darab keskeny) - a sarkok talajának, a falak ízületeinek a mennyezethez és a padlóhoz való alkalmazásához, valamint más, nehezen elérhető helyekhez.
 3. Talajképesség. A munka kényelmét szolgálja.

Mindegyik primert ugyanúgy alkalmazzák. Az anyag egy részét a tartályba öntjük, ahol egy görgő vagy ecset áztatunk.

Ezután gondosan alkalmazzák a falra. Vizuálisan ellenőrizik az alkalmazást a fal színével: mivel a fürdőszobai alapozók folyékonyak, a fal nedves és sötétedni kezd.

A talaj alkalmazásának eljárása. Először alkalmazza a "Aquastop" -t - a pórusok eltömődéséhez. "Aquastop" alkalmazható 2 rétegben a jobb impregnálás érdekében. A "Aquastop" után alkalmazzunk gombaellenes folyadékokat, amelyeket szintén ajánlott 2 rétegben alkalmazni. És csak akkor alkalmazzák az alapozót a csempe alatt. Fontos megjegyezni, hogy minden felhordott réteg (még azonos folyadék) után a falat szárítani (3-4 órán belül).

Amint az a leírásból látható, az alapozás egyszerű folyamat!

Milyen alapozó használata a csempe behelyezése előtt?

A csempe alatti alapozó szinte nélkülözhetetlen eleme az ilyen típusú befejező munkák megvalósításában. Ez a sokoldalú és praktikus anyag segít megszüntetni az összekötendő felületek hiányosságait, ami megakadályozza a befejező munka teljes körű megvalósítását. És ma, a modern alapozó keverékek egyedi tulajdonságainak köszönhetően, azok a falak, amelyeken a csempe nem tudta betartani, évekig díszíthetõk.

Mi az alapozó?

Az alapozó speciális folyékony vegyület, amelyet a falak alapozásának előkezelésére, zsírtalanítására és eltávolítására használnak. Ez a vegyület javítja a tapadást a jövő bevonathoz és erősíti annak alapját.

A falakat, a padlót vagy a mennyezetet általában egy primerrel kell kezelni, mielőtt bármilyen más bevonatot behelyezne. A beton, a tégla és a gipszkarton felületek betonozása előtt az alapozó keveréket kell használni, ha az összes munka kiváló minőségét kívánják elérni.

Mit kínál a modern piac?

A modern alapozó, amelyet a csempék gyártása előtt használnak, két fő kategóriára osztható:

 • abszorpciós jellemzőkkel rendelkező felületekhez (tégla, beton, gitt vagy gipszmunkákhoz);
 • a nem abszorbens tulajdonságokkal rendelkező felületekhez (kerámia burkolólapokkal, olajfestékekkel vagy fémszerkezetekkel való munka);


Az abszorbens tulajdonságokkal rendelkező felületek mélyen behatoló alapozói úgy vannak megtervezve, hogy megerősítsék az alapot, és biztosítsák a csemperagasztó legmagasabb ragasztását az alaphoz. Ez a primer oldat egy koncentrált folyadék, amelyet előkészítés előtt kell elkészíteni.

A nem abszorbens tulajdonságokkal rendelkező felületek alapozószerkezetei az alap tapadásának fokozására szolgálnak, így a sima felületek durvábbá válnak. Pésztészanyag formájában készül, vödörben csomagolva.

A használat előnyei

Az ilyen készítmények előnyei közé tartozik az a képesség, hogy minimálisra csökkentsük a bázis elkészítésének időtartamát és komplexitását a későbbi csempézéshez, továbbá növeli a befejező anyag és az alap tapadási tulajdonságait, ami jelentősen javítja az elvégzett munka minőségét.

Meg kell jegyezni, hogy a csempe talajának kiválasztását a legtöbb esetben a bázis típus határozza meg. Amikor téglára, habblokkokra vagy porcelán kőzetre jutunk, a legtöbb esetben szükségessé válhat bőséges mennyiségű alapozó újratermelésére.

Abszorbens felületkezelés

Közvetlenül az ilyen munkák elvégzése előtt a fürdőszobában és a konyhában lévő falakat előzetesen fel kell készülni, porról, piszokról és a korábbi bevonatok maradványairól tisztítani. A korábban olajfestékkel borított falakon a bevonat duzzadt maradványait spatulával távolítottuk el. Itt többet tud megtudni a festék burkolatok ragasztására.

büntetés kiszabása

Annak érdekében, hogy a felületre mélyen behatoljon egy primer keveréket, a következő lépéseket kell végrehajtania:

 1. A megszerzett alapozó koncentrátumot a szokásos vízzel hígítjuk a csomagoláson jelzett arányban. A kapott elegyet a tálcába öntjük.
 2. A görgő a tartályba merül, és kifordul. Az alapozót egyenletesen alkalmazzák az előkészített felületre.
 3. Várjon, amíg a talaj teljesen megszárad. Ha a felület elkenődik, újra meg kell oldani. Ha nem, akkor elkezdheti a csempéket.

A munka befejezése után a hengert és a tartályt alaposan meg kell mosni a keverék maradványaitól, különben használhatatlanná válik.

Nem abszorbens felületkezelés

A készítmény nem nedvszívó felületekre való alkalmazására is szükség van - egy henger, ecsetek és egy speciális tartály. A tartály kinyitása után a készítményt alaposan össze kell keverni, mivel tartalmazza a polimer komponenst és bizonyos mennyiségű kvarc-homokot, amely exfoliálhat.

A kompozíciót az alapra egy löketszállal alkalmazzuk. Ez egy meglehetősen egyszerű munka, amely nem igényel speciális készségeket és tapasztalatokat.

A munka befejezése után minden eszközt alaposan le kell öblíteni, különben használhatatlanná válik.

Ezt a talajt nem használják nagyon gyakran. Mivel nagy mennyiségben értékesítik, a munka végrehajtása után a legtöbb anyag, mint általában, fölösleges. Számos korszerű javító szakember használ egy alapozót, hogy olyan csempe ragasztót készítsen, amelyet egyszerűen egy mély penetrációs alapozóba gyúrnak a folyékony tejszín állapotába. Ez a keverék ecsettel a felületre kerül, és teljesen cserélheti ki az egyedülálló és drága polimer keverékeket kvarc töltőanyaggal.

Főzési jellemzők

Érdemes megjegyezni, hogy annak érdekében, hogy a keverék valóban képes legyen mélyen behatolni, azt két rétegben kell alkalmazni, szárítás nélkül. Az első réteg összetétele egy-tizenhat (1: 16) arányban való előkészítéshez és elegendő mennyiségben való alkalmazásra. Várja meg, amíg az első réteg felszívódik, és azonnal alkalmazzon egy második réteget, amelyet egy-tizenkettő (1:12) arányban állítottak elő.

Ha megsérti az alkalmazás rendjét, abban az esetben, ha az első réteg megszáradt, a második réteg már nem jól felszívódik, és az így keletkező védelmi réteg kicsi lesz.

Ha nagyobb koncentrációjú kompozíciókat alkalmazunk, akkor a fal felületén film alakulhat ki, amely könnyen levágható éles tárgyakkal és lehúzható. És az anyag kötődésének szilárdsága közvetlenül függhet a fal folyamán keletkező fal szilárdságától és megbízhatóságától. De ha mindent helyesen teszel, az első esetben leírtak szerint, akkor még kettős alkalmazás esetén is elkerülheti a film megjelenését. Az elkészített talaj tökéletesen telíti az alapot, és még egy gyenge oldatot is megtart.

Meg kell jegyeznünk, hogy a burkolólapok bármilyen alapozásakor egyszerűen szükség van egy alapozó használatára. Ez a keverék eltávolítja a felesleges port, létrehoz egy víztaszító réteget és jobb minőségű munkát biztosít.

Az alapozás előnyei a csempék és a kompozíciók fajtái előtt

Annak érdekében, hogy minőségi eredményt érjünk el a padlóburkolatok vagy a falburkoló burkolatoknál, fontos gondos előkészíteni az alapot. A bélelt fal gyönyörűnek tűnik, ha sima, sík felületre helyezik. Ezért az alapozást a csempe lefektetése előtt kell alkalmazni.

Az elülső réteg egyenessége az alap és az anyag belső felülete közötti tapadás (tapadás) mértékétől függ. Ezért választani kell a homlokzati kompozíciónak ezen anyagok jellemzőin alapulnia.

Fel kell fektetni a falakat

Szükségem van egy primerre? Természetesen azért, mert nem csak növeli a tapadási szintet a felület és a termék között, hanem megakadályozza a gomba és a penész megjelenését. Ez azért fontos, mert általában a magas páratartalmú helyiségekkel van furnérozva.

A szexuális alapozó alapja antiszeptikus és hidrofób tulajdonságú anyagok, amelyek alkalmazásakor védőfóliát képeznek.


A modern alapozó keverékeknek a következő pozitív tulajdonságai vannak:

 • Az alapozó erősíti a felületet, mivel behatol az alap pórusain, és megerõsíti, megóvja a stressztõl.
 • Összetételének köszönhetően a keverék megelőző antiszeptikus tulajdonságokkal rendelkezik. Az alap már fertőzött a penész? Nem ijesztő.
 • Az alapozó falak alatt a csempe alatt a fürdőszoba lehetővé teszi, hogy gazdaságosíthatja a ragasztó összetétele miatt, hogy az alap pórusai már kitöltött. Ez egy falburkolatot biztosít, mielőtt a burkolólapot egyenletes ragasztóréteggel rögzítené.
 • A tapadóréteg magas tapadása az alaphoz.
 • A mechanikai sérülések elleni felületvédelem.
 • Magas szárítási sebesség.
 • Nincsenek különleges készségek és eszközök a kompozícióval való együttmûködéshez.
 • Az ár mindenki számára elérhető.

Padlókezelés

A padlózat előkészítése a csempék előkészítése előtt feltétlenül szükséges. Kerámia - a hagyományos anyag a készülék padló a fürdőszoba vagy a konyha. A modern belső terekben általában kerámiákat választanak a nappali, folyosók és hálószobák padlójára nézve.

A padlólap könnyen tisztítható, de súlyos napi terhelésnek is van kitéve, ezért fontos, hogy az alap elég erős legyen. A szobákban nagy kereszt a padlóra helyezett porcelán. Annak érdekében, hogy a kerámia burkolólapokat minőségi módon lefektethessük, fontos, hogy alaposan közelítsük meg az alapzat előkészítését - a padló megfelelő előkészítéséhez.

Mielőtt a csempe a padlóra fektetné, fel kell mérni a felületet. Ehhez távolítsa el a kinyúló szabálytalanságokat és tömítéseket és repedéseket. A szennyeződéseket és a port eltávolítják, majd előkezelik. Egy speciális alapozót használtak a padló alá a csempe alatt.

A porcelán csempe esetén mélyen behatolhat egy olyan oldatot, amely víztaszító réteget hoz létre és eltávolítja a port. Annak elkerülése érdekében, hogy a csempe lefektetése előtt le kell-e alapozni a padlót, fontos megérteni, hogy a száraz felület felszívja a nedvességet a csemperagasztóból. A megfelelő nedvességtartalom hiányában a ragasztó elveszíti erejét és tapadási tulajdonságait.

Falfeldolgozás

A kerámia burkolólapok elhelyezése a falakra egy hagyományos típusú, magas páratartalmú helyiségekkel szemben. A falak alapozását a csempe behelyezése előtt egy sor műveletben kell elvégezni, valamint a padló felé néző helyzetben. A felület mentes a szabálytalanságoktól, megtisztítják, majd a falakat feldolgozzák.

Egyes szakértők azzal érvelnek, hogy ha a felületen nagyszámú pórus van, akkor a csempe (különösen a kerámia) felhelyezése előtt fel kell készülni a falra. A tartós sima bevonatok (pl. Beton) esetében a padlóburkolat alapozásának használata a fürdőszobában választható.

A falak feldolgozása az alábbi pontokat tartalmazza:

 1. A por és a piszok eltávolításra kerülnek a fal felületéről, majd kiegyenlítik és megpörögnek.
 2. A kompozíciót finoman keverjük.
 3. A falfelület felületén görgővel vagy spatulával van ellátva.
 4. Tegye fel a második réteget. Fontos megfontolni, hogy a csempék alapozóját a gyártó ajánlásaival összhangban kell alkalmazni.

A videón: alapozás a csempés előtt.

Láncindítók fajtái

A csempe alatt lévő alapozónak eltérő összetétele, behatolási foka, célja, alkalmazási módja és felületi minősége lehet. A készítménytől függően lehet folyékony vagy száraz.

A folyékony alapozó azonnal felhasználásra kész, és a száraz alapozót vízzel hígítjuk a csomagoláson feltüntetett szükséges arányban. A fürdőszoba burkolásához ajánlott folyékony készítmény használata.

Különböző összetételű

A kompozíciótól függően a falon a falon belül a falon lévő alapozó lehet a következő:

 • Alkid. Nagyon tartós és megbízható. Kerámia gránit, gipsz, beton, üveg és gipszkarton felületekhez használható. Az alkid-készítmény hosszú ideig szárad - több mint 10 óra.
 • Gipsz. A fő komponens lehet gipsz, cement vagy mészkőkomponens. Az ilyen megoldást a csemperagasztó alatt használják tégla, beton vagy vakolat felületén.
 • Akril (emulzió). Ez egy univerzális vegyület, amely alkalmas minden felületre. Gyorsan szárad, megfizethető áron.

Ha a kérdés, hogy szükséges-e a falak és a padló földelésére, minden világos, akkor felmerül a kérdés - mi legyen az alapozó? Minden egyes bázis esetében meg kell választani egy egyedi, megfelelő kompozíciót. A primer kiválasztása az alapanyagtól függ.

Különböző típusú felületekre

A következő okok léteznek:

 • Az ásványi felületek tégla, forgácsblokk, gipsz, gipszbeton és beton formájában igényelnek mély behatolású vegyületeket, mivel ezeknek a bázisoknak porózus szerkezete van.
 • A laza és törékeny felületeket, amelyek nagyszámú pórust tartalmaznak, összetett ragasztóval kell kezelni. Képesek lesznek megerősíteni a felső réteget, de nem akadályozzák meg a lehetséges összeomlást, ha zsugorított vakolat vagy beton van.
 • Amikor a fal felülete vízállóvá válik univerzális alapozó segítségével. Először egy univerzális alapozót alkalmazzon a fürdőszobában, majd egy vízszigetelő anyagot, és a második aljzatréteg tetejére a csempe alatt;
 • A lúgot tartalmazó felületek esetében speciális semlegesítő keveréket ajánlunk. Ez vonatkozik az új betonfalakra, amelyeket tűzoltó vegyülettel kezelnek, vagy ha a fürdőszobában cementes esztrich van.
 • A talajbeton érintkezést a gipszkarton falaira, betonra, forgácslapra, farostlemezre, olajfestésre alkalmazzák. Ebben az esetben a sima felület kis érdességet kap.

Szakértői tanácsadás

Ha a gipszkarton felületét be kell fektetni, nagyon óvatosan kell kezelni a deformáció elkerülése érdekében. Először is alaposan meg kell tenni. Gipszkarton kell venni a márka GVLV.

A szakértők nem javasolják a rétegelt lemezek ilyen porózus felületeinek bevonását, de ha nincs kiút, akkor az ilyen abszorbanciájú anyagokra speciális erősítő folyadékkoncentrátumot kell használni.

Az alap és a márvány- vagy porcelángyártmányok közötti tapadás növelése érdekében olyan felületi érdességet biztosító oldatokkal történő kezelést alkalmaznak.

Óvatosan kell kezelni a kompozícióval, mert nem könnyű eltávolítani a kerámia felületről. Ha ez megtörténik, próbálja meg eltávolítani a megoldást szappanoldattal. Ha nem, akkor több óráig áztassa a foltot nedves rongyokkal borítva. Nehéz esetben egy ablaktörlőt használhat.

Alapozó a csempe alatt: a választás és az alkalmazás

Üdvözlet, elvtársak! A csempe alatt a primer olyan művelet, amelyet gyakran elhanyagolnak, és teljesen hiába. Ma elmondom neked, hogy miért kell a felületeket előkészíteni a csempe behelyezése előtt, melyeket a különböző esetekben kell alkalmazni, és hogyan kell helyesen alkalmazni őket. Kezdjük

Cserépel? Kezdje egy alapozóval.

Szüksége van vagy sem

Felhívjuk figyelmét, hogy a cikkben feltüntetett árak 2017 tavaszán érvényesek.

Először és legfontosabb: Meg kell előkészíteni a falat, mielőtt a csempe? Véleményem szerint a primer nem csak bizonyos feltételek mellett szükséges:

 • A fal felülete tartós (vagyis nincsenek törött vagy hámló bevonatok - gyenge gipsz, festék stb.);
 • A csempe ragasztó kiváló minőségű tapadását biztosítja, vagyis megkönnyíti a tapadást;
 • A fal nem poros. A por jelentősen gyengíti a ragasztó tapadását az alapra;
 • A felület nem veszi fel jól a vizet, és ezért nem kényszeríti a csemperagasztót arra, hogy túl korán megszáradjon.

Az ideális szcenárió - a cserép a téglafalon szilárd vörös tégla. A pörkölt agyag alacsony higroszkópossággal rendelkezik, és a falazott varratok ragasztással biztosítják a ragasztást.

A sima falazat ideális alapja a cserépnek.

A primer feltétlenül szükséges, ha:

 • Lazán gipszet kell a falra rakni;
 • A csempék alapozása nehéz beton. Egy monolit vagy lemezes válaszfal felületén a cementragasztó meglehetősen rosszul áll.

Meg kell földelni a padlót, mielőtt a burkolólapot az esztrichre vagy a padlólemezre raknám? Mondjuk csak: nagyon kívánatos. Ellenkező esetben a csempe tapadása a bázisra romlik, mivel a padló felszívja a vizet, és ennek következtében a ragasztó a cement hidratálásáig eltűnik.

Alapozó padló a szintező esztrich felületén.

Mi a primer

Milyen primer használható kerámia burkolólapokhoz? A válasz a felület típusától függ.

Gipsz, falazat, gipszkarton, GVL

GVL esetén tégla- és tömbfal (beleértve a vakolt is) penetráló akril alapozóval. Egyszerre számos problémát megold:

 • Ragasztja a felszínen lévő porat, és így biztosítja a csemperagasztó legmegbízhatóbb ragasztását a falhoz;
 • Behatol a fal anyagának szerkezetébe, növeli erejét;
 • Csökkenti a vízfelvételt és stabilizálja a ragasztószárítási időt.

Itt van néhány példa a behatoló láncindítókról:

Hozzájárul ahhoz, hogy a befejező réteg jobban tapadjon az alapra.

Hozzáadható az építési megoldásokhoz. Használat előtt 1:10 arányban vízzel hígítjuk. Ár kilogrammonként - 300 rubel.

beton

Milyen földet kell alkalmazni a monolit vasbeton padlóján vagy falán a kerámia granit csempe vagy cserép alatt?

Itt a fő probléma a csemperagasztó tapadása egy gyengén felszívódó alapon. A tapadáserő növelésének legegyszerűbb módja a felszíni terület növelése, amit az alap durva kialakításával érhetünk el, megkönnyebbítő textúrával. Erre a célra ragacsos kvarcot használnak (kvarc homokkal).

Szükséges-e a talaj földelésére a vízszintes esztrich használatával? Mondjuk csak: a tapadó alapozó nem lesz semmilyen rosszabb hatás, ugyanakkor garantálja a tapadást a csempe és az alap között. Meggondolhatatlan, hogy a csempe megbízhatóan megtartja-e a feltöltést; primer megszünteti a véletlen elemet.

Ismerkedjünk meg az öntapadós talaj mintákkal:

A ragasztó alapozók színes (általában vöröses vagy rózsaszínű) színűek, amelyek lehetővé teszik az alapozási folyamat vizuális ellenőrzését.

csempe

Lehetőség van csempék elhelyezésére egy régi cserépen? És ha igen, hogyan kell előkészíteni?

Mindkét kérdésre válaszolok:

 1. Tudsz;
 2. Már ismerős minket kvarc primer alkalmazzák a régi csempe. Különösen a konkrét érintkező "Plotters" gyártója kifejezetten előírja egy primer használatát; a felhordás után a cserép új csempével ragasztható, rendes cserépragasztóval, vakolással vagy gittal.

Cserép a régi cserépre? Miért ne?

furnér

Van ragasztó vagy áthatoló alapozó rétegelt lemez vagy forgácslap?

Nem. Higroszkópos cellulóz alapú anyagok esetében az alapozás célja a nedvesség felszívódásának megszüntetése a bázissal. Ugyanakkor minden vízbázisú talaj csak a lapkák vagy a furnér duzzadását teszi lehetővé. A rétegelt lemezre helyeztem a cserépet így:

 • Az alapot kétszer áztatják a vízfürdőn hevített szárítóolajjal;

Kívánatos, hogy a lap mindkét oldalán és a széleken telítődjön, különben a furnér egyenetlen duzzanata deformálódásához vezethet.

 • A csempe matricákhoz szaniter vagy univerzális szilikon tömítőanyagot használok, melyet a csempe piszkál. A kiváló minőségű tömítőanyag (például a Henkel cég termékei) tökéletesen megmarad a lenolajjal impregnált faanyagra. A csempeburkolatokhoz ajánlom ugyanazt a tömítőanyagot vagy speciális szilikon habarcsot használni, amely könnyen illeszkedik a felület színéhez.

A szilikont pontozzák vagy a csempe kerületén.

Hogyan alkalmazzuk a primert?

Hogyan épül fel a padló a csempe behelyezése előtt? Hogyan kell megfelelően földelni a falakat a csempe alatt?

Különböző láncindítókhoz - különböző technológiákhoz.

Penetráló láncindító

A penetráló alapozók minden típusát két lépésben alkalmazzuk szárítás nélkül a második réteg alkalmazása előtt. A fal felületét előzetesen tisztítani kell a gipsz vakolatból, festékből, zsírból és olajfoltokból. Szerszámok - széles kefe, henger vagy permet.

Primer behatoló alapozó kézi permetezővel.

Adhéziós primer

A felületi előkészítésre vonatkozó utasítások megegyeznek, de a láncindító egy hengerrel ellátott rétegben kerül alkalmazásra.

Alapfal beton érintkezés.

Az alapozás bármely talajjal történik, legfeljebb 5 fokos alaphőmérsékleten.

Hasznos dolgok

A közelben - a válaszok egy pár kérdésre, amelyek az olvasóból származhatnak.

 1. Mennyire száraz a primer, mielőtt a burkolólapot az alapozott felületre rakja?

A két lépésben alkalmazott áthatoló alapozó legalább 4-6 óra. Ezúttal a nap magas páratartalmával nőhet a helyiségben.

A Ceresite által behatoló talaj szárítási ideje.

A beton érintkezés teljesen megszárad 12 óra alatt 50% -os relatív páratartalom mellett és +23 fokos hőmérsékleten. 65% és 20 ° C-on a szárítási idő 24 óra.

 1. Hogyan törölje le az alapozót a csemperől, ha sikerült megragadnia?

Savalapú háztartási tisztítószerek. Például a német Sillite vagy a hazai Sanitol. Ugyanezzel a sikerrel koncentrált ecetsav tartalmat használhat (természetesen minden óvintézkedéssel kesztyűvel és légzőkészülettel kell dolgoznia).

A fotó - Sillit, népszerű savas tisztító.

következtetés

Remélem, tudtam válaszolni egy tisztelt olvasó minden kérdésére. Ha többet szeretne megtudni az alapozókról, amelyeket a csempe felhelyezése előtt használnak, a videó ebben a cikkben segít. Mint mindig, várom a hozzád való hozzáadását. Sikerek, elvtársak!

Alapozó a csempe felhelyezése előtt

A munka eredménye nem mindig függ az anyagok minőségétől, gyakran a megfelelő technológia nagyon fontos szerepet játszik. Ha a fürdőszobában javítást végez, drága és minőségi csempe, jó ragasztókompozíció és mester bérlése, de ha nem készíti fel a felületet a csempe behelyezésére, minden erőfeszítés hiábavaló lesz.

Mielőtt a csempe ragasztásának folyamata megkezdődik, meg kell tisztítani azokat a felületeket, amelyeken elhelyezni fogják őket, és alaposan előkészíteni őket. Hogyan fogjuk ezt részletesen leírni?

A primer előnyei

A talaj egy speciális összetétel, amelyet a padlóra vagy a falakra alkalmaznak az alap és a bélés tapadásának javítása érdekében. A primer segítségével megakadályozhatja a penészedést, javíthatja a helyiség hidrofób jellegét, javíthatja a fertőtlenítő tulajdonságokat. A talaj szíve olyan anyagok, amelyek egy bizonyos fóliát alkotnak a fenti tulajdonságokkal.

A boltokban található talaj keverékek mostantól magas technológiákkal készülnek, és megbízhatóan megvédik a fürdőszobát a plusz tömeg miatt:

 • Megerősíti a felületet. A láncindító összekötőként működik - behatol a falakon és a padlón lévő pórusokon, megerősíti annak a bázisnak a szerkezetét, amelyen a burkolólapot lefektetik, és kevésbé függ a dinamikus vagy statikus terheléstől.
 • Csökkentse a baktériumok üledékét. A modern talaj összetételében fertőtlenítő, antiszeptikus összetevők segítenek abban az esetben, ha a felület már érintett: gomba vagy penész, és hozzájárul a megelőzéshez. Senki sem akarja eltávolítani az ültetett cserépet, hogy távolítsa el a penészt!
 • Csökkentse az anyagfelhasználást. Az alapozó falra ragasztókészítményt alkalmaznak, amely a porcelán kőzetet a helyén tartja. Tekintettel arra, hogy a falakon és a padlón lévő összes pórus már tele van a talajjal, és a felületek simaak, és nem szívják fel semmit, a ragasztó használata sokkal kisebb lesz, mint egy primer nélkül. Ezenkívül, a felhordáskor a ragasztó nem esik le a felszínről, amely alapozva van.
 • Javítja a tapadást. A ragasztó azonnal tapad a primer felületére, gyakorlatilag örökre. A szakértők tudják, hogy a valószínűsége, hogy a ragasztóval együtt a csempe leesik az alapozó falról, majdnem nulla. A kidolgozás nagyon jobb lesz, mert a csempe tökéletesen illeszkedik!

Ne feledje, hogy az alapozó nem csak a falakra, hanem a mennyezetre és a padlóra is szükség van, ha rajta vagy más felületeken kívánja elhelyezni a lapokat. A működési elv nem különbözik egymástól.

A primer típusai

A talajok általában két típusból állnak: száraz és folyékony formában. Az utóbbiak teljesen készen állnak a munkára, csak a megfelelő kompozíciót kell önteni. A száraz talaj vízzel történő hígítást igényel az utasításoknak megfelelően. Kevésbé kényelmes, de ha nagyon nagy felületre van szükséged, akkor nyereségesebbé válik. Minden méretű fürdőszobában bölcs dolog lenne egy folyékony alapozó.

Az építkezési piacokon is jelenleg a leggyakoribbak a háromféle láncfajták:

 • Alkid. Nagyon tartós és megbízható alapozó, amely nemcsak a beton, porcelán kőzet vagy vakolat napjára vonatkozik, hanem tökéletesen érintkezik üveggel és gipszkartonnal. Az ilyen talaj mínuszának hosszú száradási ideje tíz-tizenhat óra.
 • Gipsz. A legköltséghatékonyabb megoldás a gipsz, a cement vagy kevésbé lime. Pontosan vakolható felületekre: tégla, beton, jól láthatóan a gipszkartonon is dolgozik.
 • Akril (vagy emulzió). A legnépszerűbb, mert univerzális, és szinte minden felületen működik. A nagy gyártási ár miatt, a gyártóktól függően, a vevők a fürdőszoba felújítását tervezik - a költségvetéstől az elitig. Ez az alapozó gyorsan szárad - két-négy óra, majdnem szaga.

Alapozó feladatok

Mielőtt megvásárolná a talajt, meg kell vizsgálnia a falak és a padló állapotát a fürdőszobában. Nemcsak egy adott primerre van szükség, de ez a két felület más is lehet. Az alapanyag az összetétel megválasztását befolyásoló fő tényező. Feltételesen lehetséges megkülönböztetni a különböző felületcsoportokra alkalmas alapozókat:

Ásványi felületekre

Ilyen felületek közé tartoznak a tégla, a cinder block, a beton vagy a levegőztetett beton, vakolat. Az ilyen alapozók alapozásához érdemes mélyen behatolható készítményeket alkalmazni. Ők mélyen telítették a felületet, lezárva az összes pórust. A talajban található polimerek jelenléte miatt tökéletesen tapad az alaprészecskékhez, növelve ezzel az alap és a csemperagasztó tapadását.

A törékeny, laza felületekre

A porózus és törékeny felületek megerősítő alapozót igényelnek, amely ragasztókból áll. Behatolnak a felszínre, erősítik felső rétegét. Gyakran használják ezt a primert olyan fürdőszobai falakhoz, amelyekben nincs elég cement vagy a vakolat megrepedt. Fontos megjegyezni, hogy ebben az esetben a primer csak a behatolás mélységében fog működni, és nem tudja megállítani a nagy gipsz vagy beton réteg összeomlását.

A bevonatok között

A fürdőszobában fontos, hogy vízszigetelő anyagot használjunk, hogy elkerüljük az áradási problémákat. Ebben az esetben univerzális alapozó vagy általános célú alapozó kell használni. A talaj egy réteget kell alkalmazni a vízszigetelés előtt, a másik - tetején, a csempe behelyezése előtt.

Alkáli felületek

Ha a falak a fürdőszobában cementes esztrichből, új betonból készülnek, vagy tűzre alkalmazzák őket, akkor összetételük alkáliában van. A csempere gyakorolt ​​hatásának semlegesítése érdekében szükség van lúg elleni láncindítóra.

Kemény, sima, sűrű felületek

Betonlapok, forgácslap és farostlemez, gipszkarton vagy falfestékkel bevont festékek kezeléséhez elengedhetetlen a primer-beton érintkezés használata. Ez a felületet durvábbá teszi, ami megkönnyíti a csemperagasztóval való érintkezést.

Alapozó falak és padló

A megfelelő alapozó összetétel kiválasztásával munkához juthat. Az alapozó padló és a falak nem különböznek egymástól. Az alapozást az egyik leginkább kellemes és egyszerű javítási folyamatnak nevezhetjük, és a gyermek képes megbirkózni vele. A talaj konzisztenciája hasonlít a rendes vízre, amelyet egyenletesen el kell osztani a felszín felett.

Az első dolog, hogy felkészítse a felületet. A falakról és a padlóról gondosan törölni kell az összes szemetet, port és egyéb szennyeződést. Ezután előkészíteni kell a készítményt - a folyadékot egy kényelmes edénybe öntse, száradjon fel az utasításoknak megfelelően, majd alaposan keverje össze.

Az alapozó hengerrel, ecsettel vagy akár szórópisztollyal is alkalmazható. Az első réteget egyenletesen kell felhordani, és minden résszel átitatni egy primerrel. Ezután meg kell várnia a csomagon feltüntetett időt. Szükség esetén alkalmazhat egy második réteget.

Alapozó varratok a csempe között

A habarcs felületének megerõsítésére, megvédi a vizet, a penészgombát és a penészgombát. Ezt ajánlott a csempeburkolat után hetedik vagy nyolcadik napon, mint a hegesztés előtt, hogy a készítmény teljesen száraz legyen.

A csempecsuklók esetében érdemes használni a primert antibakteriális komponensekkel. Ahhoz, hogy a munkát szépen elvégezhesse, nagyon vékony kefét kell használnia - bizonyos típusú csempe zavaros lehet, vagy színváltozhat, ha primert kapnak. A varratok feldolgozása után a porcelán kőzetet puha, nedves ruhával kell törölni.

By the way, néhány mester azt tanácsolja, hogy a simítót nem vízzel, hanem alapozóval hígítsa, akkor nem kell bevonni a varratokat.

A falak előkészítése előtt a csempe ragasztóval történő burkolás előtt olvassa el a következő videót.