Legfontosabb > Csapok

70 ötlet egy kis fürdőszoba tervezéséhez

A lakóházakban egy kis fürdőszoba közös probléma. De még ezek a 3-4 négyzet. teljesen lehetséges a kényelem és a pihenés oázisa, ha tervezési technikákat használ. Kiválasztva a megfelelő felületet, a vízvezetékeket és a bútorokat, látni fogod, hogy nem szűk terület volt az oka a zsúfoltságnak, de csak az írástudatlan elhelyezése a dolgoknak. Javaslatok segítenek a hibák kijavításában és a fürdőszoba kényelmében és rendben tartásában!

Egy kis fürdőszoba felújítása. Hol kezdjem?

Az első dolog, amit el kell döntenie ebben a szakaszban, hogy a fürdőszobát kombinálja vagy külön.

A wc és a fürdőszoba közötti partíció eltávolításával kissé kiterjesztheti a területet, és megtakaríthatja a befejező anyagokat. De először is ez szükségessé teszi a különleges esetek engedélyezését; másodsorban fontos közlemények (víz vagy szennyvízcsatornák, szellőzővezetékek, elektromos vezetékek) helyezhetők el az átviteli létesítményben; Harmadszor, egy nagycsalád számára a közös fürdőszoba praktikus szempontból nagyon kellemetlen lesz.

Ami a különálló fürdőszobát illeti, ebben a kiviteli alakban az egyetlen hátrány, hogy mindkét szoba gyakran nagyon apró, és egyszerűen nincs külön hely a külön WC-k mosdójában. Ebben az esetben kompakt mosogatót használhat, például a sarkon, közvetlenül a tartály felett.

A folyosó vagy folyosó csökkentésével a kis fürdőszobához is hozzáadhat egy kis extra "négyzetet".

Finishing és anyagok a fürdőszobában

Káddal vagy zuhanyzóval mindenki megfigyelheti, mennyi gőz és kondenzátum keletkezik a levegőben. Ez azt jelenti, hogy a kis fürdőszoba befejezéséhez minden anyagnak vízállónak kell lennie, és ellenáll a hőmérséklet változásának.

Első pillantásra úgy tűnhet, hogy a fürdőszobában lévő betonalap megfelelően csempézett, és javításra kerül. De ez messze van a helyzeten - a legfelső díszítőréteg alatt nem sántítaná meg, hogy végezzen több munkát. Így a "meleg padló" rendszer kényelmes hőmérsékletet nyújt, és a sűrű vízszigetelés rétegek megóvják a felháborodott szomszédokat egy árvíz esetén.

Az ideális szerkezet nézne: betonlemez bitumennel bevont primer hozzá feltapadt polimer vízzáró membrán (a szélei emeljük át a falak magassága nem kevesebb, mint 15 cm, és a hegesztési varratok kell végezni átfedi és szorosan biztosíték együtt), öntött finom kvarchomok, halmozott fűtés elemeket, majd kerámia csempe ragasztott a csempézett beton ragasztóhoz. Kívánatos, hogy legyen nagy és könnyű, de ugyanakkor - kissé durva, mert a nedves fényes mázakon könnyű elcsúszni és megsérülni.

falak

Kerámia burkolólapok, műanyag panelek, festés, mesterséges kő vagy nedvességálló tapéta használhatók a falak falának egy kis fürdőszobába történő befejezéséhez.

Először is fontos, hogy megfelelően vakolja a felületet és alkalmazzon minőségi alapozót. A felületet vízszintes vízszintekkel is ki lehet egyenlíteni.

A festékekből kívánatos nem mérgező vizes emulziók (akril, szilikon) és víz-diszperziós készítmények alkalmazása. Jobb a hagyományos olajolajok visszautasítása - mivel hosszú ideig szárazak, acetont szagolnak és gyorsan megtörik a hőmérséklet hatása alatt.

mennyezet

Az optimális választás a mennyezet díszítésére egy kis fürdőszobában egy tépőzáras stretch film. Abszolút ellenáll a vízgőznek (csak szivacsot kell szivacsodni), és legalább tíz évig szolgálni anélkül, hogy elveszítené az eredeti esztétikai megjelenést. Ezenkívül egy ilyen mennyezet segít az infláció kellemetlen következményeinek minimalizálásában.

Ha költségvetési korrekcióra van szüksége, megállíthatja a festést, de évente frissíteni kell.

Egy másik jó módja annak, hogy befejezze a mennyezet a fürdőszobában - műanyag burkolatok (deszkaburkolás). Az alatta lévő vázra csak rozsdamentes acélprofilt kell használni.

Fürdő vagy zuhanyzó - mit válasszon?

Egy kis fürdőszobában, ahol nehéz elosztani a helyet egy tágas fürdő számára, kétségtelenül előnyösebb a zuhanyozás kedvéért. Továbbá vannak olyan modellek, amelyekben mélytálakkal felszereltek jakuzzival, így a gyertyák és a rózsaszirmok romantikus fürdőzésének szerelmeseit nem szabad megsérteni.

A jelentős helytakarékosság mellett a stand csökkenti a vízfogyasztást. Tekintettel a növekvő közüzemi számlákra, ez nagy előny.

A szellőzés jelenléte a zuhany felett lehetővé teszi a nedvesség gyors eltávolítását és a kondenzátum behatolásának minimalizálását a külső felületen.

És ha még mindig teljes vízben akarsz feküdni a vízben, akkor a kis fürdőszobák tulajdonosai jobban odafigyelnek a szögletes és ívelt fürdőre.

Bútorok, készülékek és kiegészítők elhelyezkedése

A vízvezeték és bútorok kifinomult elhelyezésével a legkisebb fürdőszoba is kényelmes és praktikus.

Mosogató és WC

A helytakarékosság érdekében tanácsos mosogatót választani, nem félkör alakú, hanem kicsi, téglalap alakú vagy négyzet alakú, de magas oldalakkal. Egy ilyen héj beépíthető a szekrénybe.

A WC-tálat, ha lehetséges, el kell rejteni a falba, és csak az ürítő gombot hagyja kívül. Ha ez a lehetőség nem lehetséges, akkor vásárolhat egy sarok vagy egy magas, keskeny tartályt.

Mosógép

Egy kompakt oldalsó rakható mosógépet lehet beépíteni az üres résszel: a mosogató alatt, a kazánban, a fürdőszoba és a fal között, vagy a WC felett. Csak a szigetelt aljzatot kell biztosítani a közelben, és észrevétlenül el kell rejteni a csöveket.

Annak érdekében, hogy ne rontsák el a drága vízvezetéket, jobb, ha a szennyezett vizet közvetlenül a csatorna vízébe szívja.

Szekrények és polcok

A dolgok kis fürdőszobába történő tárolásához a függőleges helyet a legmagasabb dobozokra, lógó polcokra, törölközőszárítókra kell helyezni.

Samponok, gélek, habok és egyéb higiéniai termékek a fürdő oldalsó részeiben felszerelhetők a zárórekeszek 45-60 fokos szögben történő nyílásaival, vagy keskeny vízszintes polcokkal, csúszdákkal ellátva.

Egy másik érdekes ötlet egy visszahúzható rack. Tiszta törölközőt helyezhet el, és jól védi őket a nedvességtől.

Világítás egy kis fürdőszobában

Egy kis fürdőszobában egy vagy több fényforrással juthat el, de ez semmiképpen sem lehet lógó csillár.

Szintén el kell hagyni a hagyományos izzólámpákat - üzem közben nagyon forróak és felrobbanhatnak, ha vízzel érintkeznek. E kritériumok alapján a LED lámpák a legalkalmasabbak.

Egy romantikus hangulat kialakításához egy kis fürdőszobában használhatunk neon szalagokat, polcokat és fülkéket kiemelő spotlámpákat, valamint a padlón lévő fluoreszkáló elemeket.

Belső stílus kiválasztása

Annak érdekében, hogy a belső megjelenés harmonikus legyen, mielőtt megkezdené a javításokat a fürdőszobában, ki kell választania azt a stílust, amelyet a tulajdonosok szeretnek. Pihenést és kedélyállapotot javít minden alkalommal a vízkezelések során.

Kis fürdőszoba modern stílusban

A tiszta szimmetrikus alakzatok, a felesleges részletek hiánya, a monokróm hangok, a króm vagy a fényes bevonatok a rövidség és teljesség benyomását keltik.

Klasszikus kis fürdőszoba

Az elefántcsont, a csillogó porcelán és a virágcsillogó arany árnyalatai az igazi arisztokraták királyi fürdőszobája. A rengeteg fény és ragyogás tökéletesen megbirkózik a tér növelésével.

Provence stílusú kis fürdőszoba

Ebben a dekorációban a francia romantika összefonódik a falusi szabadsággal és egyszerűséggel. Pasztell árnyalatokat használnak - levendula, zöldes, kék, halvány rózsaszín. Az engedélyezett képek közül - kis unalmas virágok. A bútoroknak kissé szüreti megjelenésűeknek kell lenniük, például a fényes festékkel szemben.

Kis galéria stílusú fürdőszoba

A tetőtérben csupasz falak, kő vagy tégla utánzata (lehetőleg szürkésfehér), magas fehérre festett mennyezet, díszítés nem jellemző. Alkalmas ingyenes művészek, cseh képviselők, valamint azok számára, akik megvetik az ordinaritást és az érték szabadságot.

Kis fürdőszoba minimalista stílusban

Helytakarékos és kompakt formák - a tökéletes megoldás kis fürdőszobának. Minden, amire szüksége van, rejtve van a szekrényekben, ami a könnyedség és a tágasság légkörét teremt.

Skandináv stílusú kis fürdőszoba

A hófehér színű, kicsi, szürke és fekete foltok a hegyes északi folyókra vagy a jéggel borított csúcsokra emlékeztetnek. Az ilyen környezet nagyon frissítő és energizáló. A kifogástalan színekben és bármilyen fényes részletek nélkül vizuálisan növeli a helyiség területét.

Színes megoldások egy kis fürdőszobában

A belső tér sértetlenségének biztosítása érdekében egy kis fürdőszobát nem kell több, mint három színt használni, amelyek intenzitása közel van. Sötét, kontrasztos, terjedelmes dolgokat és képeket kell hagyni néhány tágas szobához vagy szabadtéri medencéhez.

Fehér fürdőszoba

Ez a hagyományos vízvezeték szín - tiszta, tiszta, a legfényesebb fény. Ilyen környezetben könnyű pihenni, ráadásul könnyen kombinálható más árnyalatokkal is.

Szürke fürdőszoba

A villogó túlcsordulások egy tiszta folyónak felelnek meg, amely a kövek közötti csúcsokból indul ki. Tükrökkel és krómozott fémekkel körülvéve, a világosszürke színek segítenek enyhíteni a feszültséget egy kemény napi munka után, és reggel visszaadni az élelmet.

Kék fürdőszoba

Az ég és a víz színe a leginkább nyugtató. Ez mélyebb lélegzést ad, és mintha teljesen friss levegővel töltené az egész teret. Ez a tökéletes beállítás egy fehér fürdő és mosdó számára. Az ilyen mágikus duett megtörése más színű "foltokkal" valódi bűncselekmény, szélsőséges esetekben hozzáadhat egy kis ezüstöt.

Zöld fürdőszoba

Amikor a lombozat tükröződik a folyóban, a víz zöldessé válik. Ugyanabban a palettában a tenger hullámai árnyalatai láthatók, a kékeszöld türkiz árnyalatai a mélységből aranyszínűek. Egy hasonló kialakítás egy kis fürdőszobában pihenteti a szemét és lazítaná a testedet.

Tervezzen egy kis fürdőszobát Hruscsovban

A szovjet apartmanokban gyakran látni lehet egy méteres WC-t és egy szűk fürdőt, amelynek területe nem haladja meg a 4 négyzetmétert. De még ilyen körülmények között is okos vagy.

Például a mosdó elhelyezhető a fürdő feletti sarokba - így senki se zavarja. És miután tágas fülkét építettek fel a WC-tál ciszternáján, könnyen elhelyezhető vízmelegítő.

Kis fürdőszobák - fotó

Vizuálisan látni a valódi példákat a kis fürdőszoba tervezés segít a galériában. A fotót nézve szokatlan ötleteket talál a helytakarékosság érdekében a fürdőszobákban, amelyek területe egybeesik a sajátjával.

A fürdőszobák tervezési projektjei

Ismerkedjen meg a fürdőszobák késztermék projektjeivel, amelyek már több mint 1500 egyéni lakást és házat képeztek.

A szíve megnyomásával elmentheti a kedvenc designját, és egy vagy több stílusban kialakítunk Önnek a fürdőszoba egyéni designját.

A kedvenc projektjeinek megjelölése az összes szükséges helyszínen segít abban, hogy felkészüljünk az ön lakására tervezett egyedi kialakításra.

A kívánt projektre kattintva részletes részletes leírást, fényképet, 3D fürdőszobai túrát és még sok mást láthat.

A fürdőszoba belsőépítészeti tartalmazza rajzok, bútorok és a helyet, ahol lehet vásárolni, a terv a bútorok elrendezése, elektromos párna, berendezések, költségbecslések javítás és anyagok és még sok más - mindent meg kell tervezni javítás fürdőszoba.

A fürdőszobák tervezési projektjei

Egyéni design terv a fürdőszobában

A fürdőszobában egy egyedi projekt létrehozásakor tervezőink számos sajátos jellemzőt veszünk figyelembe:

 • A színpalettát az Ön kívánságaitól függően választja ki. A színek többféle módon is kombinálhatók egymással, így exkluzív kialakításúak.
 • Különös figyelmet fordítanak a fürdőszobai projekt világításra. A stílus és a kivitel függvényében a fényerő és a környezeti fény harmonikus kombinációja kerül kiválasztásra.
 • Kis fürdőszobák esetén a tervező olyan megoldásokat alkalmaz, amelyek kiterjesztik a teret, például egy négyszögletes csempe vízszintesen és a padló átlósan.
 • Nagy figyelmet fordítunk a bútorok és a befejező anyagok kiválasztására. Nem számít, hogy ez lesz költséghatékony csempe vagy kizárólagos kerámia, álmennyezet vagy vízbázisú bevonat, valamennyi kezelt és fülhallgató, látható egy tervezési projekt, akkor azért a mi gyártási partnerekkel a legjobb áron garanciával.
 • Szükség esetén a fürdőszoba egyedi kialakítása magában foglalhatja a helyiség átépítését.

Rendeljen egy fürdőszoba tervezési projektjét

A megrendeléshez kérést kell kérnie vagy el kell hagynia a webhelyen. Ezt követően tervezőnk felveszi Önnel a kapcsolatot, elmondja részletesen a munka minden részletéről és megbeszélést szervez a helyiségek megfelelő időben történő mérésére. Ezenkívül már az ülésen is összeállít egy kérdőívet, amelyben minden tervezési kívánságát figyelembe veszik, akkor aláírja a szerződést, és előre fizetni tud. Két héten belül a tervező megmutatja Önnek a tervezés első változatát, amelyben saját beállításait elvégezheti.

Ön is kiválaszthatja az egyik a sok bemutatott a honlapon kész fürdőszoba tervezés projekteket. Választhat az eredeti tervezési projektek különböző stílusok és ugyanakkor olcsó. A benyújtott projektek bármelyikét alkalmazhatja a lakására.

Hatékony tervezési megoldások a kis fürdőszobák belsejében

Hazánkban óriási számú kis lakás, ahol a legkisebb szoba WC, annak ellenére, hogy gyakran kell használni.

Számos apartmanban a WC-vel kombinálják a fürdőszobát, ami további jelentős kényelmetlenséget okoz, ezért sokan gondolják a fürdőszobának a rendeltetési helyre való megosztására.

Webhelyünk bemutatja a fotóalgokat:

 • különböző formatervezés;
 • tervezési megoldások;
 • funkcionális belső terek;
 • különböző lehetőségek a szoba befejezésére;
 • cső maszkolási példák;
 • szoba dekoráció;
 • mini-kagyló elhelyezése;
 • polcok és szekrények elrendezése.

Az interneten sok ilyen jellegű javításról van szó, de a galériánk kifejezetten a hazai lakóépületekhez igazodik, ahol a tervezési ötleteket a tér korlátozza.

Még ha úgy tűnik számodra, hogy a mosdóban lévő mosdó mellett nem tudsz semmit megszervezni, nézd meg a fotót, és látni fogod, hogy a szakértők hogyan bántak vele. Ráadásul sokan saját javításokat végeznek, mivel nem sok időt vesz igénybe.

Látni fogja, hogy a csempe még mindig a legnépszerűbb befejező anyag. Ma a gyártók hatalmas választékot kínálnak ezeknek a termékeknek, széles választékával a méret és a színtartomány.

A csempe nem igényel különösebb gondosságot, tartós, nedvességtartalmú, nem nehéz lemosni.

A fotók választéka segít Önnek látni egy adott szín előnyeit és hátrányait. Bár a kis terek tervezői a világos színeket kívánják befejezni, mivel az ilyen árnyalatok vizuálisan növelik a helyet.

A csempézett felületnek saját mínuszja van - így kisebb helyet foglal el. Ebből a helyzetből kifolyólag mosható festék megjelenése volt az építőanyag-piacon.

A weboldalunkon érdekes fotók találhatók ezzel az eszközzel. A csempehez képest a lehetséges színtartomány, amely harmonikusnak tűnik, sokkal szélesebb a festékhez.

A színek rózsaszín, világoszöld, kék, sárga, mályvaszínűek lehetnek. De a festék fehér színe nem tűnik különösen esztétikusnak.

Nedvességálló tapéta - egy másik érdekes megoldás a kis wc falainak díszítésére. A háttérképek könnyen díszíthetőek, ezért ha sok kreatív ötlet van ezzel kapcsolatban, akkor ez az anyag nagyon hasznos lesz.

Ilyen falakon képesek lógni képek, matricák, faldíszek. Miután eldöntötte az anyagot a befejezéshez, fontolja meg egy kis mosogató telepítésének lehetőségét. Nyilvánvaló ez a tulajdonság a WC-ben.

Ha a hely nem teszi lehetővé, ne aggódjon, mert a WC-kel nem számít, mindig van helye a higiénikus zuhanyozásnak.

A javítás helyének optimalizálásának befejezése különböző polcokkal és szekrényekkel.

Ötletek a modern fürdőszoba tervezéséhez

A fürdőszoba olyan helyiség, amelynek a belső terének nem csak kényelmesnek és praktikusnak kell lennie a vízvezeték elemeinek működtetése szempontjából, hanem esztétikus, kényelmes és kényelmes. A fürdőszobában olyan pihentető légkört kell kialakítani, amely nemcsak a víz és az egészségügyi eljárások elvégzését segíti elő, hanem a kemény napi munka után is pihenni, hogy új eredményeket érjen el. Egy ilyen kialakításban minden részlet fontos, nem beszélve a fő alkotóelemek megválasztásáról. Ez a kiadvány a modern fürdőszobák tervezésére vonatkozó ötletekkel foglalkozik. Reméljük, hogy a tervezési projektek nagy választéka segít a globális javítások inspirálására vagy a fürdőszobájának kis módosítására.

Valódi ötletek az eredeti befejezéshez

A fürdőszoba befejeződése több funkciót is igénybe vehet - a felület megbízható védelme a magas páratartalmú és hőmérsékleti változásoktól, az ellátás szempontjából gyakorlati szempontból. De nem csak a funkcionalitás és a praktikum, amit a mennyezet, a falak és a padló kialakításának a hasznosítási térben tervezünk, a dekoráció esztétikája, a színes vagy texturális megoldások kiválasztásának eredetisége, a különböző befejező anyagok kreatív kombinációja fontos.

A fürdőszobában különböző színű anyagok kombinációjának egyik legfontosabb módja a könnyű és sötét felületek kombinációja. A kontraszttervezés mindig nem csak a hely ideális geometriájának hangsúlyozására, hanem a belső dinamizmus megteremtésére is szolgál. Ezen kívül sötét háttérben a hófehér vízvezeték különösen látványosnak tűnik. A helyi sötétítés segítségével kiemelheti a hangsúlyt és hangsúlyozhatja az egészségügyi eszközök formáinak eredeti jellegét.

A fürdőszobai bútorok kombinációjának egy másik, nem vesztes módja semleges tónusok kombinációja az élénk színekkel, sokszínű mintákkal és mintákkal. Ez lehet fényes kerámia burkolólapok és fényes mozaikok fémes csillogással (arany, réz vagy ezüst). Nem kevésbé népszerű a texturált csempe kombinációja, amely utánozza a falazót vagy a betonfalat olyan termékekkel, amelyek világos nyomtatással, tematikus rajzokkal vagy akár fotónyomtatással rendelkeznek.

Szokatlan vízvezeték - belső kiemelés

Nyilvánvaló, hogy a fürdőszobában a legtöbbet szaniter szerelvények foglalják el - fürdőkád vagy zuhanyzó, mosdó, WC. Az eredeti belső kialakítás egyik egyszerű, de hatékony megoldása a vízvezeték-alkotó modellek megszerzése. Szokatlan formák vagy színek önmagukban lehetnek a fürdőszobai tervezés legfőbb látványosságai, és nem igényelnek kíséreteket eredeti kiegészítők formájában. Minden népszerű vízvezeték-gyártó egy sor eredeti kád- és mosogatómodellt, konzolos (felfüggesztett) WC-tálakat és bidéteket, tágas vagy kompakt hidroboxokat. Az eredeti vízvezeték megválasztása a lakóhelyiség méretétől, egy adott család igényeitől és pénzügyi lehetőségeitől függ.

A mosdók, a WC és a bidé felfüggesztett modellek nemcsak a kis fürdőszobák értékes hasznos helyének megtakarítását segítik elő, hanem a modern stílus motívumait a belső térben is.

Tartozékok vízvezetékhez szokatlan teljesítményben

Glitter krómozott tartozékok fürdőszobai vízvezeték már meglepetés senki. A fürdő stílusának választásától függően csaptelepek és zuhanyfejek választhatók, antik (réz, sárgaréz bevonat, szándékosan alkalmazott patina) vagy ultramodern kerámiatárgyak fekete vagy fehérben.

A fekete csaptelepek, zuhanyfejek és egyéb egészségügyi kiegészítők hihetetlenül elegánsak, és tökéletesen illeszkednek a modern stílus, a hi-tech és a modern stílushoz. A sötét hangok kontrasztja nemcsak a fontos funkcionális szegmensek hangsúlyozását segíti elő, hanem kontrasztos dinamikát is teremt a belső térben.

Praktikus és esztétikus tárolórendszerek

Semmi sem, még a legszegényebb méretű fürdőszoba sem teheti tárolórendszerek nélkül. De az utilitárius tér lehetőségei nem korlátozódnak a hagyományos mosdókagyló vagy egy szekrény alá, amely tükrözi az ajtót. A fürdőszobától függően a következõ eredeti beállítások közül választhat rendszer vagy felületek tárolására.

A beépített tárolórendszerek mindig esztétikusak, tágasak és lehetővé teszik a használható fürdőszobának a megtakarítását. Mindkét homlokzatú szekrény és nyílt polcokkal ellátott állvány. Fontos figyelembe venni, hogy az összes anyagot speciális fertőtlenítőszerekkel impregnálni kell a gomba baktériumok kialakulása és reprodukálása ellen.

Maguk az eredeti nyitott polcok képesek figyelmét felkelteni, nem is beszélve annak tartalmáról. A fa legfontosabb felhasználása kis, de eléggé tágas polcok kivitelezésére. Mintha az idős fa vagy szándékosan nem kezelt felület tökéletesen illeszkedne a fürdő modern stílusához.

Nem kevésbé eredetiséget lehet elérni a plafonra szerelt polcokon több rétegben, fém- és faelemekből. A nyitott polcok teljes összetétele elkerülhetetlenül vonzza a figyelmet.

A hordozható tárolórendszerek különböző kosarakat, tálcákat, fonott vagy fadobozokat tartalmaznak, amelyek tele vannak fürdő kiegészítőkkel. Csak egy ilyen részlet a fürdőszoba legszigorúbb belsejébe hozhatja az otthoni kényelem melegét.

Kevésbé a mobilitás polcokkal rendelkezik a kerekeken. A polcok két vagy három szintje lehetővé teszi, hogy a kialakítás tágas, kényelmes legyen, ugyanakkor pedig egy esztétikus tárolórendszer.

Annak érdekében, hogy nemcsak a kényelmes, hanem a vízkezelési eljárások hihetetlenül kényelmes és pihentető elfogadottságát biztosítsuk, elegendő a mosdóhelyiséget egy kis táblával felszerelni (a kád szélessége). Készíthetsz egy könyvet, gyertyákat, egy kis vázát virággal, egy aroma lámpával vagy egy pohár lével.

Eredeti fogasok és tartók

A fürdőszoba belsejébe apró részletek, például szokatlan törülközőtartók, fürdőköpenyek és egyéb fürdőkád kiegészítésekkel egészíthető ki.

Mit szólna egy kis létrához, mint egy kabátfogas? Az ilyen eszköz előnye a mobilitás - a falak (kerámia vagy kőburkolatokkal együtt) fúrásához vagy más típusú rögzítéshez nem szükséges. A lépcsőfokokon nem csak textíliákat lehet ragasztani, hanem kis tételekhez is kötni a tartályokat.

Fürdőszoba világítási rendszer

A fürdőszobai világítótestek nem kevésbé fontosak, mint a megfelelő vízvezeték-választás és kiegészítők. Még a legkisebb méretű helyiségekben is nehéz egyetlen mennyezeti lámpával együtt lenni - a mennyezet több helyén kell csillogtatni, vagy a kerület mentén csíkozni. Fontos, hogy a mosogató feletti tükör zónában (vagy a párnáknál) a szükséges megvilágítási szintet hozzák létre - ez lehet a tükörfelületbe beépített háttérvilágítás vagy a fali lámpák. Egy kis fürdőszobában a világítási rendszer segít létrehozni a térfogat vizuális kiterjedését.

Ha a fürdőszobai mennyezet magassága lehetővé teszi lógó lámpák használatát, akkor célszerű a világítótestet használni nemcsak a rendeltetésszerű célokra, hanem dekoratív elemként is. A csillár vagy a párnázott lámpák eredeti modellje képes a kreativitást a fürdő kialakításába bevinni és a belső tér kiemelõ elemévé válni.

A gyertyákat aligha lehet a fürdőszobai világítási rendszer elemeinek tulajdonítani, de feltétlenül dekoratív elemként használhatók fel. Nem is beszélve arról, hogy a gyertyák segítenek egy különleges, pihentető légkör kialakításában a kényelmes fürdőkád és egyéb vízkezelések számára.

Díszítő elemek

Gyakran a fürdőszoba belseje meglehetősen szigorú megjelenésű. Ez különösen a kis helyiségekre vonatkozik, amelyek a tér látványának kinagyítása érdekében kizárólag élénk színekben lettek kivágva. Annak érdekében, hogy a világos csempékkel borított falak ne okozzanak szövetséget a steril műtőszobával, kicsi ékezeteket és részleteket, amelyek vonzzák a szemet, szükségesek. Lehet, hogy egy gyönyörű héj, egy csillagfa, egy eredeti növény (és megtalálja a fajta, amely szereti a páratartalmat nem nehéz), kézzel festett edények folyékony szappan, fürdősók és egyéb fürdőkád.

70 ötlet egy kis fürdőszoba tervezéséhez

A lakóházakban egy kis fürdőszoba közös probléma. De még ezek a 3-4 négyzet. teljesen lehetséges a kényelem és a pihenés oázisa, ha tervezési technikákat használ. Kiválasztva a megfelelő felületet, a vízvezetékeket és a bútorokat, látni fogod, hogy nem szűk terület volt az oka a zsúfoltságnak, de csak az írástudatlan elhelyezése a dolgoknak. Javaslatok segítenek a hibák kijavításában és a fürdőszoba kényelmében és rendben tartásában!

Egy kis fürdőszoba felújítása. Hol kezdjem?

Az első dolog, amit el kell döntenie ebben a szakaszban, hogy a fürdőszobát kombinálja vagy külön.

A wc és a fürdőszoba közötti partíció eltávolításával kissé kiterjesztheti a területet, és megtakaríthatja a befejező anyagokat. De először is ez szükségessé teszi a különleges esetek engedélyezését; másodsorban fontos közlemények (víz vagy szennyvízcsatornák, szellőzővezetékek, elektromos vezetékek) helyezhetők el az átviteli létesítményben; Harmadszor, egy nagycsalád számára a közös fürdőszoba praktikus szempontból nagyon kellemetlen lesz.

Ami a különálló fürdőszobát illeti, ebben a kiviteli alakban az egyetlen hátrány, hogy mindkét szoba gyakran nagyon apró, és egyszerűen nincs külön hely a külön WC-k mosdójában. Ebben az esetben kompakt mosogatót használhat, például a sarkon, közvetlenül a tartály felett.

A folyosó vagy folyosó csökkentésével a kis fürdőszobához is hozzáadhat egy kis extra "négyzetet".

Finishing és anyagok a fürdőszobában

Káddal vagy zuhanyzóval mindenki megfigyelheti, mennyi gőz és kondenzátum keletkezik a levegőben. Ez azt jelenti, hogy a kis fürdőszoba befejezéséhez minden anyagnak vízállónak kell lennie, és ellenáll a hőmérséklet változásának.

Első pillantásra úgy tűnhet, hogy a fürdőszobában lévő betonalap megfelelően csempézett, és javításra kerül. De ez messze van a helyzeten - a legfelső díszítőréteg alatt nem sántítaná meg, hogy végezzen több munkát. Így a "meleg padló" rendszer kényelmes hőmérsékletet nyújt, és a sűrű vízszigetelés rétegek megóvják a felháborodott szomszédokat egy árvíz esetén.

Az ideális szerkezet nézne: betonlemez bitumennel bevont primer hozzá feltapadt polimer vízzáró membrán (a szélei emeljük át a falak magassága nem kevesebb, mint 15 cm, és a hegesztési varratok kell végezni átfedi és szorosan biztosíték együtt), öntött finom kvarchomok, halmozott fűtés elemeket, majd kerámia csempe ragasztott a csempézett beton ragasztóhoz. Kívánatos, hogy legyen nagy és könnyű, de ugyanakkor - kissé durva, mert a nedves fényes mázakon könnyű elcsúszni és megsérülni.

falak

Kerámia burkolólapok, műanyag panelek, festés, mesterséges kő vagy nedvességálló tapéta használhatók a falak falának egy kis fürdőszobába történő befejezéséhez.

Először is fontos, hogy megfelelően vakolja a felületet és alkalmazzon minőségi alapozót. A felületet vízszintes vízszintekkel is ki lehet egyenlíteni.

A festékekből kívánatos nem mérgező vizes emulziók (akril, szilikon) és víz-diszperziós készítmények alkalmazása. Jobb a hagyományos olajolajok visszautasítása - mivel hosszú ideig szárazak, acetont szagolnak és gyorsan megtörik a hőmérséklet hatása alatt.

mennyezet

Az optimális választás a mennyezet díszítésére egy kis fürdőszobában egy tépőzáras stretch film. Abszolút ellenáll a vízgőznek (csak szivacsot kell szivacsodni), és legalább tíz évig szolgálni anélkül, hogy elveszítené az eredeti esztétikai megjelenést. Ezenkívül egy ilyen mennyezet segít az infláció kellemetlen következményeinek minimalizálásában.

Ha költségvetési korrekcióra van szüksége, megállíthatja a festést, de évente frissíteni kell.

Egy másik jó módja annak, hogy befejezze a mennyezet a fürdőszobában - műanyag burkolatok (deszkaburkolás). Az alatta lévő vázra csak rozsdamentes acélprofilt kell használni.

Fürdő vagy zuhanyzó - mit válasszon?

Egy kis fürdőszobában, ahol nehéz elosztani a helyet egy tágas fürdő számára, kétségtelenül előnyösebb a zuhanyozás kedvéért. Továbbá vannak olyan modellek, amelyekben mélytálakkal felszereltek jakuzzival, így a gyertyák és a rózsaszirmok romantikus fürdőzésének szerelmeseit nem szabad megsérteni.

A jelentős helytakarékosság mellett a stand csökkenti a vízfogyasztást. Tekintettel a növekvő közüzemi számlákra, ez nagy előny.

A szellőzés jelenléte a zuhany felett lehetővé teszi a nedvesség gyors eltávolítását és a kondenzátum behatolásának minimalizálását a külső felületen.

És ha még mindig teljes vízben akarsz feküdni a vízben, akkor a kis fürdőszobák tulajdonosai jobban odafigyelnek a szögletes és ívelt fürdőre.

Bútorok, készülékek és kiegészítők elhelyezkedése

A vízvezeték és bútorok kifinomult elhelyezésével a legkisebb fürdőszoba is kényelmes és praktikus.

Mosogató és WC

A helytakarékosság érdekében tanácsos mosogatót választani, nem félkör alakú, hanem kicsi, téglalap alakú vagy négyzet alakú, de magas oldalakkal. Egy ilyen héj beépíthető a szekrénybe.

A WC-tálat, ha lehetséges, el kell rejteni a falba, és csak az ürítő gombot hagyja kívül. Ha ez a lehetőség nem lehetséges, akkor vásárolhat egy sarok vagy egy magas, keskeny tartályt.

Mosógép

Egy kompakt oldalsó rakható mosógépet lehet beépíteni az üres résszel: a mosogató alatt, a kazánban, a fürdőszoba és a fal között, vagy a WC felett. Csak a szigetelt aljzatot kell biztosítani a közelben, és észrevétlenül el kell rejteni a csöveket.

Annak érdekében, hogy ne rontsák el a drága vízvezetéket, jobb, ha a szennyezett vizet közvetlenül a csatorna vízébe szívja.

Szekrények és polcok

A dolgok kis fürdőszobába történő tárolásához a függőleges helyet a legmagasabb dobozokra, lógó polcokra, törölközőszárítókra kell helyezni.

Samponok, gélek, habok és egyéb higiéniai termékek a fürdő oldalsó részeiben felszerelhetők a zárórekeszek 45-60 fokos szögben történő nyílásaival, vagy keskeny vízszintes polcokkal, csúszdákkal ellátva.

Egy másik érdekes ötlet egy visszahúzható rack. Tiszta törölközőt helyezhet el, és jól védi őket a nedvességtől.

Világítás egy kis fürdőszobában

Egy kis fürdőszobában egy vagy több fényforrással juthat el, de ez semmiképpen sem lehet lógó csillár.

Szintén el kell hagyni a hagyományos izzólámpákat - üzem közben nagyon forróak és felrobbanhatnak, ha vízzel érintkeznek. E kritériumok alapján a LED lámpák a legalkalmasabbak.

Egy romantikus hangulat kialakításához egy kis fürdőszobában használhatunk neon szalagokat, polcokat és fülkéket kiemelő spotlámpákat, valamint a padlón lévő fluoreszkáló elemeket.

Belső stílus kiválasztása

Annak érdekében, hogy a belső megjelenés harmonikus legyen, mielőtt megkezdené a javításokat a fürdőszobában, ki kell választania azt a stílust, amelyet a tulajdonosok szeretnek. Pihenést és kedélyállapotot javít minden alkalommal a vízkezelések során.

Kis fürdőszoba modern stílusban

A tiszta szimmetrikus alakzatok, a felesleges részletek hiánya, a monokróm hangok, a króm vagy a fényes bevonatok a rövidség és teljesség benyomását keltik.

Klasszikus kis fürdőszoba

Az elefántcsont, a csillogó porcelán és a virágcsillogó arany árnyalatai az igazi arisztokraták királyi fürdőszobája. A rengeteg fény és ragyogás tökéletesen megbirkózik a tér növelésével.

Provence stílusú kis fürdőszoba

Ebben a dekorációban a francia romantika összefonódik a falusi szabadsággal és egyszerűséggel. Pasztell árnyalatokat használnak - levendula, zöldes, kék, halvány rózsaszín. Az engedélyezett képek közül - kis unalmas virágok. A bútoroknak kissé szüreti megjelenésűeknek kell lenniük, például a fényes festékkel szemben.

Kis galéria stílusú fürdőszoba

A tetőtérben csupasz falak, kő vagy tégla utánzata (lehetőleg szürkésfehér), magas fehérre festett mennyezet, díszítés nem jellemző. Alkalmas ingyenes művészek, cseh képviselők, valamint azok számára, akik megvetik az ordinaritást és az érték szabadságot.

Kis fürdőszoba minimalista stílusban

Helytakarékos és kompakt formák - a tökéletes megoldás kis fürdőszobának. Minden, amire szüksége van, rejtve van a szekrényekben, ami a könnyedség és a tágasság légkörét teremt.

Skandináv stílusú kis fürdőszoba

A hófehér színű, kicsi, szürke és fekete foltok a hegyes északi folyókra vagy a jéggel borított csúcsokra emlékeztetnek. Az ilyen környezet nagyon frissítő és energizáló. A kifogástalan színekben és bármilyen fényes részletek nélkül vizuálisan növeli a helyiség területét.

Színes megoldások egy kis fürdőszobában

A belső tér sértetlenségének biztosítása érdekében egy kis fürdőszobát nem kell több, mint három színt használni, amelyek intenzitása közel van. Sötét, kontrasztos, terjedelmes dolgokat és képeket kell hagyni néhány tágas szobához vagy szabadtéri medencéhez.

Fehér fürdőszoba

Ez a hagyományos vízvezeték szín - tiszta, tiszta, a legfényesebb fény. Ilyen környezetben könnyű pihenni, ráadásul könnyen kombinálható más árnyalatokkal is.

Szürke fürdőszoba

A villogó túlcsordulások egy tiszta folyónak felelnek meg, amely a kövek közötti csúcsokból indul ki. Tükrökkel és krómozott fémekkel körülvéve, a világosszürke színek segítenek enyhíteni a feszültséget egy kemény napi munka után, és reggel visszaadni az élelmet.

Kék fürdőszoba

Az ég és a víz színe a leginkább nyugtató. Ez mélyebb lélegzést ad, és mintha teljesen friss levegővel töltené az egész teret. Ez a tökéletes beállítás egy fehér fürdő és mosdó számára. Az ilyen mágikus duett megtörése más színű "foltokkal" valódi bűncselekmény, szélsőséges esetekben hozzáadhat egy kis ezüstöt.

Zöld fürdőszoba

Amikor a lombozat tükröződik a folyóban, a víz zöldessé válik. Ugyanabban a palettában a tenger hullámai árnyalatai láthatók, a kékeszöld türkiz árnyalatai a mélységből aranyszínűek. Egy hasonló kialakítás egy kis fürdőszobában pihenteti a szemét és lazítaná a testedet.

Tervezzen egy kis fürdőszobát Hruscsovban

A szovjet apartmanokban gyakran látni lehet egy méteres WC-t és egy szűk fürdőt, amelynek területe nem haladja meg a 4 négyzetmétert. De még ilyen körülmények között is okos vagy.

Például a mosdó elhelyezhető a fürdő feletti sarokba - így senki se zavarja. És miután tágas fülkét építettek fel a WC-tál ciszternáján, könnyen elhelyezhető vízmelegítő.

Kis fürdőszobák - fotó

Vizuálisan látni a valódi példákat a kis fürdőszoba tervezés segít a galériában. A fotót nézve szokatlan ötleteket talál a helytakarékosság érdekében a fürdőszobákban, amelyek területe egybeesik a sajátjával.

A fürdőszoba belsejének tervezési projektje

Válasszon megbízható mestereket közvetítők nélkül és 40% -ot takarít meg!

 1. Töltse ki az alkalmazást
 2. Vásároljon árajánlatot a mesterektől
 3. Válasszon művészeket ár és vélemény alapján
Rendelje meg a fürdőszoba belső kialakításának tervét

Webhelyünk segítségével hamar megtalálható egy magánmester vagy csapat a javítás elvégzéséhez. Csak helyezze el az alkalmazását, és néhány perc múlva ingyenes mesterek árát kapja, akik készen állnak megrendelésének teljesítésére.

Visszajelzés a feladatról

Victoria elkészítette a tervezési projektet a műszaki előírásoknak megfelelően

Visszajelzés a feladatról

A munka reményei nagyon örültek. Tényleg profi a terepen, nagyon jól tud választani, gyorsan, sok hasznos kapcsolattal rendelkezik, azt hiszem, szinte bármilyen projektet hajthat végre. Nagyszerű íze van, és itt egybeesett vele - számomra személyesen nagyon fontos volt! Némi nehézséget okozott a csempe kiválasztása, de találtak egy utat, és rendeltem, amit akartam. Remélem, hogy további kreatív jólétet és nagy ügyfeleket kívánok!

Visszajelzés a feladatról

Júlia mindent megtett, gyorsan, egyértelműen figyelembe vette minden kívánságunkat! Mindig érintkezésben van! Köszönöm szépen!

Visszajelzés a feladatról

Nagyon elégedett az eredménnyel! Ajánlott!

Visszajelzés a feladatról

Köszönöm szépen, hogy a feladat gyorsan és hatékonyan befejeződik, határozottan kapcsolatba lép velem.

Visszajelzés a feladatról

Svetlana azonnal és érzékenyen dolgozik a kliens kívánságaival. Kiváló tervezőnek ajánlom. Köszönöm, Svetlana! Örömmel dolgozhattam veled.

Nézze meg a házat - Kedrova utca, Moszkva, Moszkva

Visszajelzés a feladatról

Svetlana elment a tárgyhoz, megméri a szobát, majd felajánlotta négy lehetőségét a bútorok rendezésére, majd jóváhagyás után kiválasztotta a belső és a színséma megjelenését. Néhány finomítás és kijelentés után bemutattam a szobát, ami tetszett nekünk. Svetlana újra meglátogatta az oldalt, hogy találkozzon az egyedi bútorgyártók képviselőivel a szekrény és kárpitozott bútorok, valamint függönyök és tüll anyagok kiválasztására. Ő választotta meg az ágyneműt, a textileket és a díszítő elemeket. Köszönöm a munkát!

Visszajelzés a feladatról

Nagyon ajánlom Svetlana! Volt egy kis fürdőszoba designom, de mindent az időben egyértelműen végeztünk, figyelembe véve az ügyfél kívánságait, az összes rajzot az eredetileg elfogadott feltételeknek megfelelően készítettük el.

 1. Hasonlítsa össze a kifejezéseket, és válassza ki a legjobbat.
 2. Visszajelzés csak az érdeklődő szakemberektől
 3. Ne pazarolja el az időt a közvetítőkkel való kommunikációban

Ha olyan szolgáltatásokat kell találnia, amelyek egy fürdőszobai tervezési projekt létrehozásához szükségesek, keressen egy művészt a YouDo webhelyén. Ha megrendeli a tervezők szolgáltatásait az Udud számára, akkor a fürdőszoba költséghatékony és eredeti kivitelezését teszi lehetővé.

Alapvető szabályok a fürdőszobai belsőépítészeti tervezés kialakításához egy lakásban

Ha a lakásban lévő fürdőszoba egy, belterületi kialakításra van szükség, figyelembe kell venni minden családtag kívánságait. A YouDo-ra regisztrált tervezők a helyiséget funkcionálisabbá tehetik, különféle szabályokat alkalmazva a befejező anyagok, bútorok, szaniter felszerelések és világítótestek kiválasztásakor:

 • a kiválasztott elemeknek arányosnak kell lenniük egymással;
 • a belső világnak egyetlen fényt és sötét elemet kell váltania;
 • a szín és a textúra kombinációját harmonikusan kell végrehajtani;
 • a világítási szinteknek meg kell felelniük az egyes zónák működésének.

Az egyes szabályoknak való megfelelés lehetővé teszi, hogy sikeres projektet hozzon létre és életre kel.

A fürdőszoba kialakításának fő szakaszai

Művészeinek szolgáltatásaival egy tervezési projekt kidolgozásával Ön minden kívánságát elfogadható áron tudja megvalósítani. Szakembereink a tervezési folyamat minden egyes szakaszában dolgoznak:

 • hajtsa végre a méretezett rajzot;
 • válasszon egy tervezési koncepciót;
 • fejlesztési lehetőségek kialakítása a helyiségekben;
 • segít kiválasztani a leginkább funkcionális bútorokat és kiegészítőket;
 • megfelelő méretű szaniterberendezés beszerzése;
 • elkészíti a munkadokumentumot;
 • kidolgozza a befejező anyagok specifikációit és a javítási munkák eredményeit;
 • végezzen alapos felügyeletet.

A kidolgozott tervdokumentáció alapján az előadók kiszámolják a fürdőszobai projekt becsült költségét.

Miért érdemes megtervezni a belsőépítészeti projektek fejlesztését a YouDo platformon?

Annak érdekében, hogy a fürdőszobai belső kialakítás minőségi szempontból kialakuljon, meg kell találni egy tapasztalt tervezőt. Ezt az Udu webhely segítségével teheti meg. Honlapunk használatával számos előnnyel jár:

 • éjjel-nappali alkalmazás;
 • a tervezők operatív válaszai;
 • csak jól bevált előadókkal dolgozik;
 • A fürdőszoba tervezési projektjének kialakításának költsége önállóan állítható be.

A YouDo szolgáltatás kiváló eszköz a szakemberek megtalálásához. A tervezők kialakítják a fürdőszobai belsőépítészeti megoldásokat megfizethető áron, valamint gondosan figyelemmel kísérik annak megvalósítását.

Érdekes fürdőszobai dizájn létrehozása: különböző méretű szobák ötlete

Azok az idők, amikor a fürdőszobát nem kapott különös figyelmet, a múlté. Ma a belső tér olyan jelentős, mint bármely otthoni szobában. Ugyanakkor egy érdekes projekt létrehozása lehetetlen, anélkül, hogy számos árnyalatot figyelembe vennénk. Az egyikük egy másik fürdőszoba.

Alapvető követelmények

A fürdőszoba magas páratartalmú hely. Ebben minden elem nedvességnek és gőznek van kitéve, függetlenül attól, hogy bútorok, vízvezeték vagy befejező padló. Minden, amit ebben a szobában használnak, ellen kell állnia a pusztulásnak. Az ilyen helyiségekben víztaszító impregnáló anyagokat használnak, a kipufogógáz jelenléte ellenére.

A falak díszítésére fertőtlenítő hatású tartós anyagokat használnak. Fontos, hogy tömítőanyagok legyenek, ne engedjük nedvességet a zárt térbe. Semmilyen lovas vagy gipsz alapú bevonat nem megengedett: nedvességet szívnak fel.

Az anyag nem csökkentheti a helyiséget. Színét a fürdőszobai felvétel alapján választják ki.

A bútorok kiválasztása a szoba mérete és a vízvezeték elhelyezése után maradt tér alapján történik. Minőségi anyagokból kell készülni, egyszerűen formázni, könnyű használni. A funkcionalitás mellett megbízhatónak kell lennie. Kizárt polcok, amelyek nincsenek egyértelműen rögzítve. Semmi sem szabad eltávolítani a véletlen megérintéssel.

Ha lehetséges, minden alkatrésznek zárva kell lennie. Ez vonatkozik az autómosókra is. Minél kisebb a tér, annál alaposabban megfontolják az elrendezést. A padlónak csúszásgátlónak kell lennie. Ha a szoba résszel rendelkezik, azokat is használni fogják. A lámpák biztonságos távolságra vannak a víztől. A megvilágítás különböző funkciójú zónákra oszlik.

Ha nincs elég hely a fürdőszobában, a bútor helyett inkább a mosógépet kell felszerelni. A helyiségben korlátozott felvételekkel mindig fűtött törölközőtartót építhetünk néhány keresztcsíkkal. A minimálisan elfoglalt helyek esetén ez a termék képes egy bizonyos szervezet létrehozására. A konzolpolcok nem a legjobb választás a bútorozáshoz.

A fürdőszoba elvárásai a következők:

 • alkalmassága;
 • környezetbarát;
 • tűzállósági;
 • az egyszerű gondozás;
 • kopásállóság;
 • elérhetőség;
 • esztétikai fellebbezés.

A projekt a fürdőszobatípusoktól függ. Például a közös WC-kagylóval való létrehozása alapvetően különbözik a hagyományos mintáktól.

Az ilyen szobák több helyet biztosítanak a belső kialakításhoz. A tervezők szerintük a legmegfelelőbb elrendezés.

Fürdőszoba tervezés - 1 vagy több kézi vagy automatizált vázlat. Ez egy sematikus rajz, amelyben minden egyes objektum helyzete látható. Jelzi a bútorok, ablakok, ajtók méretét, a vetületek méretét. Ezenkívül lehetővé teszi a padló, a falak és a mennyezet burkolóanyagainak kiszámítását. Készíthet rajzot külön fürdőszobával vagy kombinált fürdőszobával.

Az automatizált módszert speciális tervezési programok alapján végezzük. Lehetővé teszik, hogy jobban lássák a jövő belsejét. Ebben az esetben a bútorokat racionális módon rendezheti, így szabad mozgást teremhet. Lehetőség van egy lehetőség kiválasztására, figyelembe véve a helyiség különböző területeit és alakját (szűk, négyzet alakú, téglalap alakú, törött kilátással).

modell

Minden projektet a különböző veszélyhelyzeteket figyelembe véve kell végrehajtani. Egy tipikus lehetőség egy 6-9 m2 területű szoba. Tervezze meg jobb kombinált fürdőszoba. Magánház számára ez lesz a legjobb megoldás. Általában egy ilyen szoba lehetővé teszi mindazt, amire szüksége van, beleértve a polcokat, a polcokat a szükséges kellékekhez.

Például, ha a vízvezetékszerelés (fürdő, WC és mosogató) telepítése után van egy hely, a fürdőszobát bidével és zuhanyzóval lehet felszerelni. A nagyobb kényelem érdekében mosogatógépet és mosodai kosarat helyezhet.

Jobb elrejteni a kommunikációs rendszert egy külön dobozban, vagy különálló rést tenni.

Egy nagy szobában

A 16 m2-es szobákkal rendelkező projektek ma büszkék a tervezőkre. Lehetővé teszik, hogy egy újfajta módon megnézhessék a fürdőszoba más stílusát egy magán- vagy vidéki házban bizonyos tervezési megoldások jellemzői révén. A tervezés gyakran szokatlan. Például, amellett, hogy a standard, szállás fürdő egyik fal, meg tud állni a szoba közepén, egy dekoráció formájában egy külön dobozban.

Ekkor a bútorokat két ellentétes fal mentén lehet elhelyezni. A költségvetési lehetőségek és preferenciák függvényében ez lehet egy jacuzzi, melyet a peremén csempézett béléssel díszítenek. A WC elhelyezése az egyik fal partíciója vagy kiemelkedése mögött lehet. Ha kívánja, tágas szobát is tehet egy ablakkal a fürdőszoba alatt, díszíti a kerek fürdővel és a dobogón lévő zuhanyzóval.

Egy kis szobában

Amikor a helyiségek a fürdőszoba nem haladja meg a 4 négyzetméter. m, szigorú funkcionalitásra van szükségünk. Például a 180x150 cm-es paraméterekkel a bejárattal szemben lévő sarokban egy sarokkád található. Következő az, hogy tegye a mosogató. Az ellenkező falra a mosógép és a WC alatt kell eljárni. Amikor a fürdőszoba területe eléri a 6 m2-t, a projekt eltérő lehet. Például az ajtó előtt kádat szerelhetünk be. Két ellentétes oldalon érdemes egy mosdótálcát elhelyezni egy polccal és egy tükörrel, valamint egy fűtött törülközőtartóval ellátott WC-vel.

A stílus és az anyagok kiválasztása

A padló, a fal, a mennyezet, a bútorok, a vízvezeték, a szerelvények és a tartozékanyagok próbálják úgy választani, hogy megfeleljenek bizonyos követelményeknek. Ezeknek:

 • tartós;
 • legyen praktikus és funkcionális;
 • különböznek a tartósságban;
 • legyen esztétikailag vonzó.

Ezenkívül minden elemnek könnyen karbantarthatónak és páramentesnek kell lennie. A fürdőszoba tervezés a fa, vízálló gipszkarton, fém, stretch fólia, fali és mennyezeti, iparvágány belsőépítészet, kerámia és gránit, valamint a természetes és mesterséges kő, mozaik a hagyományos típusú és meghal a 3D hatást. Ne használjon fa származékokat (elpusztítva őket) és háttérképeket.

A fa egy keresett anyag. Leggyakrabban a fürdőkádtól távoli területeken használják. Ez a bútor (szekrények, polcok, állványok). A kő jó a mosogatópultokhoz. A falburkolatok eltakarja a falakat, egyszerűsítve a csempeburkolást. Ez a textúra stílusos és modern. Lehetővé teszi az unalmas belső tér változtatását, a falburkolatok textúrájának kifejező jellegét.

Fémet leggyakrabban polcok, polcok, törölköző tartó, vízvezeték szerelvények (csapok, kifolyó, kilincsek, WC-papír tartó és len). A csempe csúszásgátlóval, a padlóhoz, falburkolathoz és a zuhanycsarnok mennyezetrészéhez, valamint a fürdőkádhoz és a mosogatóhoz tartozik. Az egész területet ma nem tervezték. A reteszelő ízületekkel ellátott panelek a mennyezet burkolására vagy a fal részleges kiemelésére szolgálnak.

A stílus közvetlenül a felvételek, a fény, a tulajdonosok temperamentuma, szokásaik és az élethez való hozzáállás függvénye. A klasszikus ma megy a pályán. Az ilyen belső tér megköveteli a palota ünnepélyes elemeinek jelenlétét és a lakás minden szobájának megfelelő berendezéseit.

Magánház vagy házikó esetében a lakóhely formája nem mindig lehetséges és egyértelmű. Ezért a hangsúly a modern és az etnikai területeken:

 • Minimalizmus. Az ilyen belső tér minimum díszítést jelent. Szükség van tér és funkcionalitás bemutatására.
 • Modern. Fontos megmutatni a belső tér eleganciáját, és feltétlenül kijelölni a modern anyagok használatát.
 • Loft. Fontos az összeegyeztethetetlenség kombinálása, a belső megjelenése egy ipari objektumnak.
 • Faház. Használhatja a fürdő szokatlan formáját a hagyományos mosogatóval kombinálva, kiemelve a háttámlákat fából.
 • Skandináv. Szükséges a szabadság és a könnyűség átadása. Fontos, hogy különös figyelmet fordítsunk a színek kiválasztására, amelyek frissséget és semlegességet biztosítanak.

épületgépészeti

Általában a fürdőszobában szaniterek szabványos készlet öntöttvas vagy akril kád, valamint mosogató. Attól függően, hogy egy adott helyiség felvételei és kilátásai, megpróbálnak-e olyan egyszerűsített formát választani, amely szabad mozgást biztosít. Ha a hely minimális, akkor egy háromszög alakú fürdőszobai modellt is felszerelhet. Amikor helytelennek tűnik, helyére a zuhanyzó lép. Ez lehetővé teszi az értékes centiméterek felhasználható helyet, hogy stílusos formában legyen, anélkül, hogy a fürdőszoba funkcionalitását elvesztené.

Azonban nem mindenki elégedett a zuhanyzóval. Például az idős háztartásokat nehezen lehet mosni állva. Ebben az esetben egy sarokbe vagy egy kompakt fürdet vásárolhat. Ha a hely korlátlan, akkor tetszés szerint telepíthet egy zuhanykabinot. Ha előnyben részesítjük a fürdőt, a méretek különbözőek lehetnek: 170-230 cm hosszú és 1-2 felhasználó széles.

A mosogatónak elegendőnek kell lennie a mosáshoz. A mosogató egy monolit asztallappal is kiegészíthető. A toalett álló vagy felfüggesztett típusú.

Kívánságra, egy mikrohullámú vagy fűtött ülésekkel rendelkező verziót is vásárolhat. A telepítés választott keret: ez a lehetőség tartósabb és megbízhatóbb.

jelölés

A tervezés a méréssel történik. A jelölés lehetővé teszi, hogy racionálisan gondoskodjon a csövekről, a kommunikációról és a szilvákról. Ez jelzi a legjobb felszerelést és a hordozható kommunikáció telepítését. Néha a szerkezet nem biztosítja a falak bontását, hogy összekapcsolják a fürdőszobát. Ebben az esetben a vízvezetéknek a felemelőhöz viszonyított racionális elrendezését kell gondolnia.

Ugyanazt a fürdőszobát különböző módon lehet használni. Például az 1800h1700 mm-es külön kádak mérete és a bejárattal szemben fekvő fürdő felszerelése két lehetséges jelölést tartalmaz:

 • egy szekrény fűtött törülközőtartóval a mosógép előtt és mosogatóval;
 • mosogatógép, keskeny szekrénnyel, szemben a mosdóval, mindkét oldalon kompakt polcokkal.

Ugyanez vonatkozik a kombinált fürdőszobákra is. A jelölés leegyszerűsíti az elrendezés összes elemének rendezését. Néha egy típusú területre, figyelembe véve a felderítő különböző helyét, számos lehetőség közül választhat.

Költségbecslés

Becslést készíthet egy speciális online számológép segítségével. Ez a szolgáltatás különböző építési területeken található. Ha azonban szeretné, maga is kiszámíthatja a költségeket. A licitálás egyszerűvé válik. Ehhez:

 • használjon kész tervezési projektet, kiválasztva a lineáris fürdőszobai mutatókat;
 • a falak, a padló és a mennyezet felületének meghatározása szerint;
 • válasszon feltöltést, vízszintesítő, vízszigetelő anyagokat;
 • ha szükséges, antiszeptikumokat vásároljon a padlók feldolgozásához;
 • megvásárolja a szükséges építőipari berendezéseket;
 • kiszámítja a szigetelés mennyiségét;
 • meghatározva a világítóberendezések számával és típusával;
 • végezze el a szükséges anyag kiszámítását a feldolgozott felületek alapján.

Ezenkívül a becslés magában foglalja a kiegészítőket (például üvegfüggönyök, törülközőtartók) és az elrendezés elemeit. Az árak előzetes gondoskodásra kerülnek, az adott helyre fenntartott hely alapján.

Ha egy új szerelvényt tervez, egy fürdőszobát, WC-t, mosdót és szükség esetén egy zuhanyzót (zuhanyzót) választ ki egyetlen együttesben. A nappali helyiséghez igazított fürdőszoba változatának létrehozása érdekében az emberek bútorokat vásárolnak a stilisztika általános koncepciójának stílusában.

Kulcsrakész megoldások

A fürdőszoba tervezésének lehetőségeinek felmérése érdekében figyelni lehet a megvalósított tervezési ötletek legjobb példáira.

Helytakarékos a zuhanyzás rovására. Zónás tér kerámia burkolatokon keresztül. Kompakt bútorok és szekrények használata kerekeken.

Stílusos megoldás semleges színekben. Kombinálás befejeződik különböző mintákkal. Kiegyenlítés használata a zónás tér számára. A járókerék és a tükör biztosítja a belső kényelmet. A mosógép racionális elhelyezése, mosdókagyló és WC. A polc, a kazán és a tükör jelenléte a helyiség működését szolgálja.

Fürdőszoba projekt a padláson. Különböző textúrák használata a padló, a falak és a mennyezet kikészítéséhez. A bútorok racionális elhelyezése, a niche használata és a sarok használata a zuhany alatt.

Példa egy lábfürdő beépítésére a padláson. Falburkolat rácsos panelekkel és padlólemezzel.

A tér elrendezése megszakadt perspektívával. Különböző anyagok használata a padló befejezéséhez. A bútorok funkcionális elhelyezését a kihúzható fiókok tömegével.