Legfontosabb > Bútor

Vízzáró szennyvízhez: típusok, üzemeltetési és szerelési szabályok

A szifon a vízvezeték-berendezések összekötő elemeinek egyik alapvető eleme a csatornahálózatoknak. Mindig kis mennyiségű vizet tartalmaz, ami megakadályozza a negatív szagok terjedését. Ez a vízzáró - egyszerűen szükséges a szennyvízhez, mert pozitív hatással van az épületek légkörére. Szifon felvételéhez meg kell érteni ezt a kérdést, ugye?

Megtanulja, hogy a hidraulikus zár hogyan végzi el a hozzárendelt feladatokat azáltal, hogy elolvassa az általunk javasolt cikket. A figyelmét felkínált információk segítenek abban, hogy problémamentesen döntsenek a legmegfelelőbb verziójú eszközökkel. Megbízható információk lehetőséget nyújtanak a gyakorlati oldal értékelésére és a kiegyensúlyozott vásárlásra.

A cikk szerzője nagyon pontosan leírja a különböző modellek strukturális különbségeit, leírja a telepítés sajátosságait. A független munkatársak segítenek lépésről-lépésre tájékoztatásul, fotográfiai képeket és videó oktatóanyagokat.

A csapda elve

A csatornahálózat bármely helyén nincs hidraulikus kapu, amelynek célja ugyanaz marad:

 • blokkolja a hidraulikus ütéseket a csatornák és csövek terhelésének csökkentése érdekében;
 • megakadályozzák a kellemetlen szagok bejutását a lakóterekre.

Ha a vízzárat (vagy szifont) helyesen választják ki, a házban és a csatornarendszerben hosszú ideig karbantartás nélkül kedvező légkör uralkodik.

A különböző típusú hidraulikus zárak típusai eltérnek egymástól, de mindegyikük valamilyen formájú csődarabokat reprezentál, amelyek néha további zsákutcákkal vagy dinamikus eszközökkel vannak felszerelve.

A vízzáró víz folyamatosan szivárog. Ha hosszabb ideig nem használja a készüléket (konyhai mosogató vagy WC), a víz elpárolog, és idővel szag lesz. Ugyanez fog történni, ha hosszú távollét után először mosson. De állandó használat mellett a vízzáró vízmennyiség folyamatosan frissül, ami megakadályozza a stagnálás és a kellemetlen "íz" megjelenését.

Minden csatornarendszer összekapcsolódik. Például a ventilátor felemelő megfelelő megszervezése megakadályozza, hogy a redőny megszakadjon - olyan jelenség, amikor a víz nem marad a vízzáróban, hanem azonnal belép a csőbe. Ebben az esetben a vízvezetékszerkezet elveszti a védelmi gátat, és kellemetlen szagok mennek ki - közvetlenül a lakásba.

Hidraulikus szelepek típusai szennyvízhez

Az eszközök osztályozása több tényező figyelembevételével történik, de a fő jellemzői strukturális jellemzők. A technikai színárnyalatok alapján meg lehet különböztetni a hat fő típusú hidraulikus zárat, mindegyiknél részletesebben fogunk élni.

# 1: térdváltoztatási funkciók

A térdvíz pecsétet a megjelenése alapján azonosítani lehet - ez hasonlít az U betűhöz. Ennek a típusnak az előnye az erő, amely lehetővé teszi, hogy ellenálljon a maximális nyomásnak a csövekben. A készülék kapacitása függ a cső keresztmetszetétől, amely nem lehet kisebb, mint az egészségügyi berendezések kiadása.

A csatornahálózat fő helyei, ahol a térdcsapok telepítése megfelelő, a fürdőkád és a WC-csésze mosogatói. Néha az egyik helyett két szifont csatlakoztatnak.

Különböző típusú térdszifonok vannak. Néhány közülük egyetlen műanyag eszköz, amely nem állítható be. Ha megtörik, teljesen le kell szedni. Az egyéb készülékek több részből állnak, ezért szükség esetén növelheti a csövek hosszát és megváltoztathatja helyzetüket a vízmennyiség beállításához. A csövek helyzete műanyag szorítókkal és anyákkal van ellátva.

A térdnek két csuklója van - a bejáratnál és a kijáraton. A második inflexió pontjának kissé az első (5-6 cm) pont alatt kell lennie. Néha egy megbízhatóabb zár használatához S-alakú tervezés, a munka alapelve ugyanaz.

A térdszerkezeteket két módon tisztítják:

 • az eszköz teljes szétszerelésével;
 • speciális hajlékony kábel.

Néhány polipropilén átalakítás egy mosógép vagy mosogatógép leeresztőcsőjének beömlőjével van ellátva.

# 2: A Bottle Device előnyei

Ez a fajta vízzárás népszerű a konyhákban, hogy a csatornahálózatot mosogatószerbe mosogassa. A lemezek és edények mosogatásának folyamata során az élelmiszer-hulladék egy része behatol a rendszerbe, amely tele van elzáródással.

Az üvegmodell kialakítása megőrzi az élelmiszer-maradványokat, ami hozzájárul a szennyvíztisztaság megőrzéséhez. Ezenkívül a palackkészülék megőrzi fő célját - megelőzi a kellemetlen szagok megjelenését a lakásban.

A hidraulikus tömítés alapjául szolgáló csövek mellett ezek a típusok további elemekkel - egy "palackgal" vannak felszerelve. Ez egyfajta tartály az élelmiszer-szemét gyűjtésére. Az üst a leeresztő cső szintje alatt van, ezért ha szükséges, könnyű elérni.

A palackkészülék polipropilénből készül, de az erősség gyengébbnek tekinthető, mint a térd analógja. Az a tény, hogy a megbízhatatlan összeköttetések nem tudnak ellenállni a víz erős nyomásának, ezért ezt a típust kizárólag a konyhában használják, és egyáltalán nem alkalmas WC vagy fürdő felszerelésére.

A vízzárás eltömődése akkor következik be, amikor egy sűrű tömegű élelmiszer maradék teljesen eltömíti az üstöt és megakadályozza a vízút elérését. A palack konfigurációnak köszönhetően nagyon könnyű eltávolítani az eltömődést. Elég, ha ki kell húzni a szállítmány anyáját, amely csatlakozik az öblítéshez, és rázza fel a felhalmozott szemetet. Ezután telepíteni kell az "üveget" és szorosabbra kell húzni az anyát, különben a víz szivároghat.

A palack formatervezései szintén hasznosak a tálcák véletlenül a csatornába eső elemek megőrzéséhez. A bizonytalan hostessek gyakran kapták a gyűrűiket az ablaktáblákból, és az ujjakból kiszivárogtak szappanos mosogatás közben.

# 3: Dupla csapda eszköz

A kétfordulatú hidraulikus tömítés kialakítása térdeszközhöz hasonlít, de összetettebb összetételben különbözik. A leeresztő cső a vízvezeték-csatlakozó kimenetéhez csatlakozik, és a csatlakozásnál szűrőhálózattal van felszerelve hulladék, haj és egyéb törmelék fogására.

Ezután simán átjut a térdre, ami egy másik csőhöz kapcsolódik. Az utolsó elem a lefolyóba irányul, és kissé lejtős.

A hazai kétszeres szerkezetek korábban már öntöttvasból, most polipropilénből készültek. A öntöttvas öntvények csak olyan ipari üzemekben alkalmazhatók, amelyekben nagyobb mennyiségű szennyvíz és magas nyomás van a csövekben. A krómozott részek sokkal jobban megjeleníthetők, amelyek a műszaki jellemzőkkel közel vannak a polipropilénhez.

Ha összehasonlítja ezt a modellt egy palack alternatívájával, akkor a második lehetőség könnyebben karbantartható. Azonban a kettős fordulatszámú készülék megbízhatóbb a szivárgás elleni védelem szempontjából, és egyszerű, állítható kialakításának köszönhetően szűk helyeken is felszerelhető.

# 4: Hullámosított modell - előny és hátrány

A propilénmódosítások között vannak hullámosított modellek is - erősek, rugalmasak, néha csak szükségesek a csatornahálózat rendezéséhez kis méretű helyiségekben. A cső plaszticitásának köszönhetően a hullámosság olyan helyeken helyezkedik el, ahol nehéz más típusú szerkezetet elhelyezni.

Forgatható a derékszögben, és bármilyen irányba továbbítható, míg a szilárdan rögzített műanyagnak csak néhány lehetősége van.

Azonban a hullámosított opció kiválasztásakor tudnia kell annak egyetlen, de jelentős hátrányáról. Úgy tűnik, hogy a cső bordázott falai összegyűjtötték a szemetet: az élelmiszerek, a haj, a szappanrészek, a homok és más szennyeződések maradványai megragadódnak belőlük. Tekintettel erre, a hullámosítás telepítésekor a csatorna szűrővel finomhálós rácsként kell biztosítani.

Ha a hullámosított vízzárást hosszú ideig nem tisztítják, a szennyeződés és a felesleges tömeg hatása alatt, akkor elveszíti erejét és rugalmasságát. Idővel a hajtások elhasználódnak, elkezdik a repedéseket és a folyóvizet. Miután létrehozta a rugalmas szifont, győződjön meg róla, hogy állapotát figyelemmel kísérte és időben tisztítsa meg. A cső szennyeződését a zsír és a törmelék felhalmozódása helyén képződnek.

# 5: Túlcsordulás elve

Egy másik típusú szifon - túlfolyással - szintén külön kategóriába sorolható, mivel feltétlenül további csővel van ellátva. A túlfolyó berendezés fő célja, hogy megvédje a lakást az elárasztástól, ha valamilyen oknál fogva, ha a csap nyitva van, akkor a víz lefolyik a lefolyóba.

Győződjön meg róla, hogy a túlfolyó berendezések felszerelik a fürdőket. Ez a módszer megakadályozza az árvizet, de sajnos nem járul hozzá a gazdasághoz. Ha fürödni szeretne és elfelejtené a csapot időben kikapcsolni, akkor a víz, miután elérte a túlfolyó szintet, biztonságosan elhagyja a tartályt és lemegy a lefolyóba - a pénzével együtt a közművekhez.

A piacon a műanyag, de még tartósabb, de kevésbé rugalmas fémmodellek gazdaságos lehetőségei. Hátrányok bronz-bronz berendezések - a telepítés bonyolult és magas költségek. Eszköz kiválasztásakor ne felejtse el érdeklődni a sávszélességéről. Ha a túlfolyó nem oldja meg a felesleges folyadék mennyiségét, használhatatlan és veszélyes is.

# 6: Száraz zárszerkezet

Az úgynevezett "száraz" redőny designja radikálisan különbözik a hidraulikus tárcsáktól. A "mellbimbó" elvén működik, és egy menetes cső, amelyen belül egy visszacsapó szelep van felszerelve. Ennek eredményeképpen a készülékbe bejutó víz nem tud visszatérni, éppúgy, mint a szagnak nincs lehetősége elhagyni a csövet.

Ezeknek az eszközöknek az üzembe helyezése igazolható a többszintes épületek alsó szintjén, valamint olyan helyeken, ahol ritkábban használják a vizet (fürdőkben).

A száraz záróelemeket alapvetően nem építik a konyhai mosogatókba, amelyek használata maximálisan megakadályozza az elzáródások kialakulását. De az eszközök hatékonyan működnek és hosszú ideig szolgálnak a zuhanyzókban, saját kezükben.

Többféle típusú száraz eszköz létezik:

 • membrán, átfedés a víz elasztikus membrán kiürítése után;
 • inga, azonnali zárás, ha folyadék nem folyik;
 • lebeg, lezárja a lyukat, amikor a víz elhagyja a lefolyót (a szerelvények tartályának típusánál).

Az utóbbiakat gyakran önállóan gyártják, a csatornák elrendezését a fürdőben.

Ha a szennyvízcsatorna hirtelen kiszárad, ritka felhasználása miatt, a száraz kapunak köszönhetően a kellemetlen szag nem zavarja Önt.

Landmark kiválasztási irányelvek

Ha vízvezeték szerelvényeket (fürdő, mosdó vagy WC) telepít vagy cserél, feltétlenül szükséged lesz szifonra. Kiválaszthatja az olyan készüléket, amely teljesen megfelel a vízvezeték-szerelésnek, számos tényezőt figyelembe kell vennie, többek között:

 • a készülékszerelvény méretei;
 • szifon típus;
 • anyag, amelynek csövek és rögzítés készül;
 • a lefolyók vagy további csatlakozások száma;
 • védelem az elzáródások ellen;
 • a beömlő és a kifolyó átmérője;
 • túlfolyás jelenléte vagy hiánya.

Tegyük fel, hogy a konyhában lévő mosogató számára a legmegfelelőbb megoldás egy palackmodell, amely megőrzi az élelmiszer-részecskéket. A térdkészülék is használható, de az összes hulladék beáramlik a csatornába, és idővel fennáll a zárolás veszélye.

Ha a projekt telepítése mosogató vagy mosdó két mosogató, hasznos eszköz két pont a lefolyó. Működése elve ugyanaz, az egyetlen különbség a tervezésben.

Vásárlás előtt feltétlenül mérje meg azt a helyet, ahol a telepítést elvégezni kívánja. Ez úgy történik, hogy a szifon egyszerűen nem illeszkedik a kijelölt helyre (ez különösen vonatkozik a fürdőszoba és a padló közötti szoros szakadékra). Ha helyesen választja a vízzáró tömítést, a telepítés és javítás kevésbé lesz problémamentes.

Az automatikus szifon szerelési útmutatója

Elég egyszerű telepíteni a palack hidraulikus redőnyét a mosogató mosogatója alá, a fürdőszoba alatt, egy kicsit nehezebb a vízelvezető rendszer kellemetlen elhelyezkedése miatt. Bemutatjuk az automatikus fürdőszobai szifon szerelési útmutatóját - egy olyan fejlett készüléket, amelyet Ön is telepíthet.

Először szerelje fel a túlfolyó lyukat. Ehhez vigye azt a rugalmas tömítést, amelyik benne van, és helyezze be a kád falán lévő lyukba. Szilikon tömítőanyag használható szorosabb érintkezéshez.

Aztán a következő részletet - a bárányt - megpróbáljuk gondosan rögzíteni egy rúddal a rúdra. Ehhez egy kis lapos csavarhúzóra van szükség, amely behatolhat egy kis lyukba a bárány oldalán.

Ezután menj le az aljzatra, és vegye be a szerelvényeket a leeresztőcsatornába.

A kötőelemek között megtalálható egy hosszú rögzítőcsavar, amely a szifon rögzítéséért felelős, és a felső oldalról csavarja be, az alatta lévő szerkezetet.

Továbbra is rögzíteni kell a vízzáró elemet. Először egy gumitömítést helyezünk a lefolyó műanyag kimenetére, majd helyezzük be a térdlapátot. Húzza meg a külső műanyag anyát - a terv készen áll.

Végül egy polipropiléncsövet (egyenes vagy hullámosított) csatlakoztatunk a vízcsapdahoz, ami a csatornacsatornához vezet.

Kipróbáljuk a rendszert - teljes vízfürdőt öntünk és ellenőrizzük a túlfolyó és a leeresztő nyílás működését. Nézze meg, vannak-e szivárgások. Ha szivárgást találunk, szorosabbra feszítjük az anyákat, és lezárjuk az ízületeket tömítőanyaggal, azzal a feltétellel, hogy a jövőben nem kell megnyitni az eltömődést.

Hasznos videó a témában

Ahhoz, hogy a telepítési folyamat gördülékenyen és hibamentesen lehessen futni, az amatőr vízvezeték szerelmeseinek felkínálhatják a hasznos videókat.

A legjobb lehetőség a konyhai mosogató felszerelésére:

A szifon felszerelése a fürdő telepítésekor:

A szennyvízszifon telepítése olyan folyamat, amelyet még egy nem szakképzett vízvezeték-szerelő is megoldhat. Ha helyesen határozza meg a hidraulikus tömítés típusát, és alaposan tanulmányozza az utasításokat, mindössze néhány rész rögzítésére van szükség. Fél óra alatt dolgozik - és kényelmes hangulatot a házban és kellemetlen szag hiányát - évekig.

A szennyvíz szaga a fürdőszobában: az okok és megszüntetésük

Vegyünk egy illatos fürdőt vagy egy élénkítő zuhanyt, rendezzük meg reggel vagy pihenjen lefekvés előtt - az ember elkezdi a napot a fürdőszobában, és véget ér. A kényelmes, higiéniás és szépséges övezetű fürdőszobának tökéletesen illeszkednie kell a célhoz. A tisztaság és a megrendelés fontos szerepet játszanak itt, és a kellemetlen szag megjelenése mindent elront. Próbáljuk kitalálni, miért szaga a fürdő, mint a szennyvíz, és hogyan lehet megszüntetni ezt a szagot.

Több oka lehet a helyi csőtörésnek a lakóépület általános csatornarendszerében tapasztalható problémáktól. A legfontosabb dolog nem az, hogy megpróbálják eltakarni a problémát a levegőfrissítőkkel, hanem hogy meghozzák a döntést, hogy radikálisan megszabaduljanak tőle.

Az általános szennyvíz rendszer hibái

A ház szennyvízében fellépő problémák kellemetlen szagot okozhatnak, nem csak a fürdőszobában, hanem az egész lakásban, valamint a bejáratban. Ebben az esetben a probléma megoldása önmagában nem működik. Az önkormányzati szervezet vagy egy másik alapkezelő társaság felelős a központi szennyvízrendszerért. Ezért az Ön tevékenységei a következőkre korlátozódnak:

 1. Kérje meg a felelős szervezetet a problémák azonosítására és kiküszöbölésére.
 2. Várja meg végrehajtását és figyelemmel kísérje az eredményt.

Problémák a szennyvízzel a lakásban

A fürdő kellemetlen szaga oka lehet a csatornavezetékek rossz összekapcsolása a központi csomóponttal. A szennyvíz nem nyomás alatt működő rendszer a csövek hajlásának köszönhetően működik. És ha a ház építési szakaszában hibák történtek a kábelezés telepítésekor, a következő problémák jelentkezhetnek:

 • a szifon mosogatóiban, zuhanyzókban vagy fürdőkben lévő vízzárás meghibásodása, megakadályozva a szag szétterjedését a csatornából;
 • áttörés vagy szivárgás csövek.

Fontos! Csak a csatornarendszer megfelelő dőlési szöge biztosítja a lakás csatornázásának normál munkáját. Az 50 mm átmérőjű csövek esetében a minimális lejtés 0,025, normál - 0,035. A 110 mm átmérőjű csövek esetében a minimális lejtés 0,012, a normál érték 0,02. A lejtést centiméterben számoljuk ki lineáris csőmérőre.

A probléma megoldása

Sajnos, ebben az esetben a kis eszközökkel megszabadulni a problémától, nem fog működni. Átmenetileg eltávolíthatja a szagot, kicserélheti a vízzáró tömítést vagy lezárhatja az áttörés helyét. De előbb-utóbb meg kell radikálisan megoldania a problémát. Az erőfeszítések és eszközök ebben az esetben a tőkejavítások szintjén kerülnek kiszámításra: a csempe egy részének lebontására és a csatornarendszer újratelepítésére van szükség.

Problémák a szifonnal (vízzár)

A szifon minden mosogatóval, zuhanyzóval, káddal és WC-vel felszerelt. Egy vízzáró elv alapján működik - egy vízdugó, amely akadályozza a szivárgás behatolását a csatornából. Ha a szifon meghibásodik, a fürdőszobában szennyvíz szag keletkezhet.

A szifon meghibásodásának okai és jogorvoslatok

Helytelen telepítés

Ha a mosogató vagy kád szifonjában levő cső a szükségesnél magasabb, akkor a szennyvíz szaga átjuthat a vízcsapba és behatolhat a helyiségbe a mosogató nyílásán keresztül. A fúvókát a vízszint alatt 2-3 cm-re kell elhelyezni, hogy a vízcsapda képes legyen a feladat elvégzésére.

Víz hiánya a szifonban

Ilyen helyzet a mosogató vagy a kád hosszabb ideig tartó elhasználódása után is előfordulhat. Elegendő, hogy néhány percig hagyja a folyó vizet bejutni, és a szifon feltöltődik. És ha sokáig távozni kíván, 100-200 gramm növényi olajat önthet a mosogató ürítőnyílásába. Az olajos film nem engedi, hogy a víz elpárologjon, és nem lesz kellemetlen szag a fürdőszobában.

Szifon eltömődés

Annak érdekében, hogy megakadályozza a szagot a leeresztő nyílásból, rendszeresen szét kell szedni és tisztítani a szifont.

Az elzáródások megakadályozására az alábbi rendelkezésre álló jogorvoslatok fognak megtörténni:

 • 4 evőkanál szódát öntsön a lefolyóba, és öntsön egy pohár forró vizet;
 • szódát, öntsük a mosdó csatorna, öntsünk fél pohár ecetet. Zárja le a leeresztő lyukat egy parafával úgy, hogy a hab aktívan működjön;
 • Oldjuk fel fél csésze sót ½ csésze forró vízben, és öntsük a lefolyóba. Várjon 10 percet, és tisztítsa meg dugattyúval.

Tipp: Nem ajánlott speciális eszközöket zavarni az eltömődések kiküszöbölése érdekében, mivel a benne lévő agresszív vegyi anyagok korrodálják a gumitömítést a csőcsonkokon.

Hidroszárító

A hidraulikus csapda megszakadhat a szennyvízcsövek nagy lejtése miatt, átmérője túl kicsi, a fagyás vagy az idegen tárgyak bejutása a tölcsércsőbe (szellőzőcső). Mi a teendő:

 • Szerelje fel a szifont légtelenítő szeleppel. A szelep kinyílik, amikor a víz lefolyik, és további levegő jut be a rendszerbe.
 • Tisztítsa meg a ventilátorcsövet. A szellőzőcsatorna elzáródása lehetetlenné teszi a levegő kommunikációját a szennyvízrendszerben, és a kellemetlen szagok kifolyása a mosdó vagy a kád kiengedését eredményezi. Az önkormányzati szervezet alkalmazottai felismerik a cső zárolásának okait, és a lehető leghamarabb rögzítik.

Szifonhiba

A szál vagy a réteg bármilyen forgácsolása szifonhibát okozhat. Vásárlás előtt meg kell vizsgálnia a szifon hibáit.

Tipp: új szifon kiválasztásakor előnyben kell részesíteni egy bonyolultabb, szögletes kialakítású eszközt, amely jobban képes a vízzáró tömítésre, mint egy hajlított cső formájában.

Szennyvíz szivárgás vagy csekély csővezeték

Az undorító szag oka lehet a cső szivárgása a helytelen csatornaelosztás, forgácsolás vagy csőhasználat miatt.

Mi a teendő, ha a cső műanyag:

Keressen egy szivárgást: ellenőrizze az ízületeket és a csövet a teljes hosszúság mentén.

Ha a csomóponton áramlik:

 • tisztítsa meg a kötést a szennyeződéstől és a cementből;
 • száraz;
 • csomagoljon egy speciális tekercset;
 • zsír tömítőanyaggal;
 • Ne használjon több órán keresztül szennyvizet.

Ha a szivárgásszakasz a cső hosszában van, a legjobb megoldás a csere. Műanyag cső esetén gyors és olcsó, és a tömítések és tömítések formájában történő kompromisszumok ideiglenes megoldást jelentenek.

Az öntöttvas cső egy kis lyukát egy alumínium bilincs és egy gumitömítéssel lehet lezárni. Ha a sérülés súlyos, cserélje ki a csőszakaszt.

Tanács: ha nincs szivárgás, akkor bölcsen kell újra lezárni a szennyvízcsatornák teljes bizalmát, és megszüntetni ezt az okot a kellemetlen szag megjelenéséért. Ehhez cserélje le a gumitömítéseket, és az ízületeket egészségügyi szilikonnal dolgozza fel.

Nem kielégítő fürdőszoba szellőztetés

A rossz szellőzés a csövek kondenzációjának oka, a penész és a kellemetlen szag. A fürdőszobát kényszerített szellőzőnyílással kell ellátni. A fürdőszobai ajtó alján található díszítő nyílások kiegészítő levegő forrást jelentenek, és segítenek megszabadulni a nedvességtől. Jelentősen javítja a levegő keringését az egész lakásban lehetővé teszi az ablakok mikroszellőzéssel. A magas páratartalom kompenzálódik, és kellemetlen szag nem fordul elő.

Rendszeresen ellenőrizni kell a szellőzőnyílás elégségét egy hozzácsatolt papíron: ha a húzás jó, a darabot a grillen tartják. Ellenkező esetben kérjük, forduljon a ház irodahoz a szellőzés ellenőrzésére vonatkozó kérelemmel.

megállapítások

Bármilyen okból kifolyik a szennyvízszag a fürdőszobában, továbbra is általános tanácsot adhat:

 • mindig válasszon a minőségi anyagok és a vízvezeték javára;
 • szakemberek szolgáltatásainak javítása, önálló munkavégzés esetén megfelelő utasítások;
 • megelőző intézkedések megtétele;
 • Ne végezze át az ideiglenes problémamegoldást.

Fürdő szifon: típusok, ami jobb, összeszerelés és telepítés

A fürdőszoba egy kényelmes és világos szoba, amely friss illatot áraszt. Itt van az, hogy a teljes napot pozitívumként számoljuk fel. Amit mondtak, az minden egészségügyi berendezésnek megfelelően kell elvégeznie a funkcióit. A fürdőszoba szifonjának például biztosítania kell a víz akadálytalan lecsapolását, és meg kell akadályoznia, hogy a szennyvízcsatornákba belépő kellemetlen szagok mérgező tulajdonságokkal rendelkezzenek. Megpróbálunk megküzdeni minden szükséges információval, hogy válasszon egy szifont, ami nem engedi le.

Két alapvető szifon funkció

A szóban forgó egészségügyi berendezést két fő funkció elvégzésére tervezték:

 • a víznek a betonból a csatornába történő elterelése;
 • a szennyvízcsatornák bomlási szaga megakadályozása a fürdőszobába.

A szifon minden funkciója az eszköz tervezési jellemzői miatt valósul meg.

Két tömb része egy szifonnak: lefolyó és túlfolyó. A fürdőleeresztő cső aljához rögzítve a víz eltávolítására szolgál. Ha például vizet kell felszedni a tálba, például úszni, a csövek szája parafa dugóval csatlakozik.

Ha nem ellenőrizheti a fürdő vízzel való töltésének folyamatát, akkor fennáll a veszélye a folyadék túlcsordulása a betűk szélén. A túlfolyócső segít megelőzni ezt a problémát. A tálat elöl egy speciális lyuk van, amely közvetlenül a perem alatt helyezkedik el. Mielőtt a fürdőt vízzel tölti be, csak arra van szüksége, hogy a túlfolyócső átfolyása szabad legyen. A lefolyóeszköz megvásárlásakor a fürdőszifonnal mindig túlcsorduljon.

A lefolyó- és túlfolyócsövön keresztül a szifonfunkciót a vízből való vízkivétel biztosítja: ha a túlfolyás fenyegetése, vagy annak szükségessége megszűnik.

A kellemetlen szagok elleni védelem funkciójának megvalósítása érdekében a szifon lehetővé teszi a kialakításának jellemzőit. Ennek az egészségügyi eszköznek a csöve, az ún. "Térd", olyan hely, ahol szükségtelenül kis mennyiségű víz van a vízelvezetés után. A "térd" folyadék egyfajta vízblokkot képez - egy vízzáró, amely megbízhatóan ellenáll a szennyvízrendszerből kitörő gázoknak.

Néha értékesítettek olyan olcsó szifonok, amelyek "térd nélkül" vannak. Ha nem szeretne folyamatosan foglalkozni a csatornázó "szagokkal", akkor válasszon olyan modelleket, amelyeknek ívelt része van.

A vízelvezető szerkezetek típusai és jellemzői

A legkülönbözőbb típusú betűkészleteket választjuk, és az egészségügyi termékek modern piaca lehetőséget kínál számunkra, hogy különböző fürdőszobákat válasszunk. Annak érdekében, hogy ne tévesszen, és megtalálja a megfelelő modellt, meg kell értenie tervezési funkcióit.

A modellek funkcionális jellemzői

A funkcionális jellemzők szerint a vízelvezető modellek három fő csoportra oszthatók:

 • klasszikus;
 • félautomata;
 • clic-clac rendszer.

A klasszikus modelleket, amelyek mindannyiunk számára ismertek, nagyon egyszerűnek tekinthetők. Mielőtt a tálban lévő vízbe kerülne, a leeresztő nyílás dugóval van lezárva. Ha a vizet el kell távolítani, elegendő húzni a parafát a lefolyó szájából a húzott lánc húzásával.

Az egészségügyi ipar fejlődésének eredményeképpen a klasszikus termékek mellett félautomata modellek kezdtek piacra lépni. Különleges fogantyúval vannak felszerelve a túlfolyóba. Úgy tervezték, hogy szabályozza a kisülést és a túlcsordulást, összekötve a két blokkot a betű külső részével. Az ilyen toll szerepe lefedheti a túlfolyó fedelét.

A félautomata szifon fogantyúja két lehetséges helyzet közül választhat. Amikor az első túlcsordulás megindul és a lefolyó záródik: a víz felvételre kerülhet. A fogantyú második pozíciója kinyitja a lefolyót, és lezárja a túlfolyást: a folyadék kifolyik a tálból.

A kattintás-clac rendszer a legfunkcionálisabb. Viszonylag korábban jelent meg a vízvezeték-piacon. Ebben a modellben a folyadék áramlási és zárási folyamatát egy speciális dugó szabályozza, amely a lefolyó szájánál helyezkedik el. Ha megnyomja ezt a csonkot, bezáródik, és forgalmi dugóként fog működni. A dugót ismételten megnyomva kinyitják a lefolyót.

Különböző termékkonfigurációk

A szifonok eltérőek a konfigurációjukban. A legnépszerűbb ma a következő modellek:

 • Térd (cső). A térdszifon fő része egy cső, amely gyakran fémből vagy kemény műanyagból készül. Ez a cső a fürdőkád lefolyója és a csatorna folyosó szája között helyezkedik el. Belépve a folyadék lefolyik, majd felfelé emelkedik az első kanyarban, és leesik a csatornába. Ennek a kialakításnak az a célja, hogy vízzárást képezzen, amely megakadályozza a szagok belépését a fürdőszobába. Ez általában meglehetősen masszív termék. Tisztításra csak jelentős elzáródások esetén tisztítható.
 • Üveget. Az ilyen szifon konfigurációját egy palackhoz vagy lombikhoz lehet hasonlítani. Az alsó részében van egyfajta ülepítő tartály, amely lehetővé teszi kis törmelék kivonását a szifonból. Ehhez egyszerűen csavarja le az üreg alján található fedelet. A palack alján egy vízzárat képeznek (lombik). A szerkezet középső részén egy kifolyócső van. Ez általában hullámosított műanyag cső. Ez a modell vonzó, mert nagyon könnyen karbantartható. Ha a szifon eltömődött, egyszerűen eltávolíthatja, lazíthatja és öblítheti.
 • Szifon hullámos. Ez a termék egyetlen műanyag hullámos csőből áll, amely az "S" betű alakját adja. A hajlítás szükséges ugyanazon vízzáráshoz. A csövet rögzítő csavarral rögzítik a csatornarendszerbe. Ennek a szifonnak az előnye a mobilitás. A hullámosságot megnyújtják, ami biztosítja sokoldalúságát. De ez a design is jelentős mínusz - a hullámosság nem praktikus. Ha eldugul, akkor sok időt és erőfeszítést igényel a tisztításhoz. Könnyebb lesz helyettesíteni egy újat.

A kanyargó alsó részében, ahol a hidraulikus retesz található, lehetővé teszi a termék megtisztítását szétszerelés nélkül.

A tálca szerelésének folyamán az alsó rész alatt kialakított tér kiszámítása során figyelembe veszik, hogy a fürdő alatt egy szifont helyeznek el. Felmerülhet olyan helyzet, amelyben objektív okok miatt ez a rés kisebb, mint a szükséges 15 cm.

Ebben az esetben figyelmet kell fordítani a cső modell egyik fajtájára - egy lapos típusú szifon műanyagból.

Megkülönböztető jellemzője, hogy a hidraulikus tömítés kialakítására tervezett fő szerkezeti része vízszintes irányban készül. Segítséget nyújt az eszköz zárt térben történő telepítéséhez. A lapos szifon könnyen tisztítható. Ehhez elég, ha részben lebontják.

Anyagok vízelvezető berendezések gyártásához

Az elsõ anyag, amelybõl a leeresztõeszközöket kezdték megkezelni, ötvözet volt szén- és vasöntvénybõl. Melyek a modern modellek?

 • Műanyag. A műanyagból készült eszközöket hosszú élettartam és alacsony költség jellemzi. Ha a fürdőszobában a védőburkolattal ellátott helyet kívánja lefedni, akkor egy műanyag szifon van, amire szüksége van. Az egyszerű megjelenés nem okoz irritációt, és ez az olcsó modell hosszú ideig szolgál.
 • Metal. Esztétikai tulajdonságaiknak köszönhetően a fémtermékeknek nincs versenytársa. A szifonok krómozott acélból, bronzból és rézből készültek. Ha akril kádat vásárolt, és azt tervezi, hogy egy tágas fürdőszobába kerül, akkor vegyél egy fémszifont. Ez a lefolyó eszköz fényűző és kiegészítő elemként szolgál a fürdőszobai dekorációban. Ezeknek a modelleknek hátrányai vannak: a szennyeződés gyorsan felhalmozódik a belső felületükön, és a tisztítás nehéz lehet.
 • Öntöttvas Az öntöttvasból készült szifonok csak öntöttvas fürdőkre telepíthetők. Napjainkban nehéz megtalálni őket értékesítésben, mert ez egy nehéz és masszív termék, amely ékszerész pontosságot igényel a telepítési folyamatban.

A szifon kiválasztásának általános szabálya a gyártás anyaga alapján ez az: ha a szifon látható, akkor drága fémmodellt kell előnyben részesíteni, és egy olcsó és praktikus műanyag jobban megfelel a rejtett telepítésnek.

A modern szifonok gyártói

Függetlenül attól, hogy a szifonhoz melyik tetszés van, fontos, hogy kiváló minőségű legyen. És ehhez a modern berendezésekre és az új technológiákra van szükség, és a gyártás során minden létező szabványt betartottak.

Függetlenül egy ilyen szifon megtalálásához csak egyféleképpen lehetséges: választani egy olyan árutermelőt, akinek a termékei pozitív oldalról sikerült bejutni a piacon. A hazai piacon működő vállalatok, amelyek egészségügyi eszközöket gyártanak:

 • Geberit (Svájc). A 1874 óta gyártott vízvezetékgyártó vállalat továbbra is a piacvezető, amely számos gyártó egyenlő. A termékei népszerűségének oka egyszerű: a vállalat alkalmazottai soha nem állnak meg az elért vonalakon. A növekvő fogyasztói életszínvonal megköveteli a leginkább új és könnyen használható eszközök fejlesztését és végrehajtását. A vállalat drága termékeket gyárt, amelyek minősége teljes mértékben összhangban van az árral.
 • Ani réteg (Oroszország). Ez a vállalat egy vezető orosz gyártó műanyagból készült vízvezeték szerelvényekből. Minden termékének megfelelő bizonyítvánnyal és magas minőségi minősítéssel rendelkeznek. Az Ani rétegmodellek másik előnye az áruk: meglehetősen megfizethető a hétköznapi fogyasztók számára.
 • Viega (Németország). Ezt a gyártót megkülönböztetik a valóban német alaposság: az egészségügyi eszközök gyártásának egész folyamata, a nyersanyagok minőségétől kezdve, a vállalat szolgáltatásainak éber ellenőrzése alatt áll. Nem meglepő, hogy a vállalat összes terméke tanúsítvánnyal rendelkezik. Ezeknek a termékeknek az árai magasak, de a hosszú élettartam lehetővé teszi számukra, hogy fizetjenek ki.

Ebben a videoklipben a német Viega cég által gyártott félautomata szifont fog látni, és megismerheti a funkciókat.

A lefolyót a fürdőbe szereljük

A fürdőszifon készlet biztosan olyan utasításokat tartalmaz, amelyek jelzik, hogyan helyezzük el megfelelően a szifont a fürdőszobába, vagy legalábbis azt, amit a szifon vásárolt. Ezt az utasítást a gyártó biztosítja. A klasszikus és félautomata szifonok összeszerelése nem különbözik egymástól nagymértékben, de léteznek bizonyos árnyalatok, amelyeket nem lehet elhanyagolni.

Ha a megvásárolt eszköz egy meglévőt cserél, akkor győződjön meg róla, hogy a régi szifon csatlakozó pontjait a tömítőanyag-maradványoktól megtisztítják, és az abutment felületeket megtisztítják. Ilyen intézkedések szükségesek az új tömítések áramlásának megakadályozásához a telepítési helyükön.

Egy modern műanyag szifon felszerelése saját kezével egyáltalán nem olyan nehéz, mint amilyennek első pillantásra tűnhet. A szifon doboz megnyitása nem igényel időt arra, hogy megfélemlítsék és szakembert hívjanak fel. Mindent megtesz mindent tökéletesen.

A telepítés első fázisa

Első feladatunk az alsó leeresztő cső rögzítése a fürdőbe. Vegye ezt a csövet, tegyen be egy tömítést, majd rögzítse azt alulról a leeresztő lyukba. A tálban lévő lyuk másik oldalán helyezze el a védőrácsot, és csavarokkal rögzítse az ízületet.

Most ellenőriznie kell a lyukakat a mérkőzéseken, és győződjön meg arról, hogy a tömítés nem torzult. Ha ez nem történik meg, szivárgás fordulhat elő a csavar meghúzása után. Miután megbizonyosodott róla, hogy minden rendben van, húzza meg a csavart, miközben az alsó csövet tartja a kezével.

A telepítés második fázisa

Most telepíteni kell a felső túlfolyócsövet. Ugyanúgy kell eljárni, mint az alsó csatorna szerelésénél. A felső fúvóka csavarokkal is meghúzva van. Az egyetlen különbség az, hogy jobb, ha enyhén befordul a fúvóka falról a másikra, annak megkönnyítése érdekében, hogy összekapcsolódjon a leeresztő csővel.

A két lefolyónyílás fúvókái egy hullámos csővel vannak összekötve. Ha túl hosszú, hajlítani kell, nem vágni. Ha a két fúvóka összekötésének folyamatában egy anyát vesz fel, azt először a hullámosságra kell szerelni. Ezután jön a tömítés fordulata, ami után a kapcsolat létrejön.

A telepítés harmadik szakasza

Most ellenőrizni kell a leeresztő szifon "térdét", amelyben a hidraulikus retesz kialakul. A tömítések rögzítésének helyén semmilyen hiba ne legyen. A légcsapnak teljesen szűknek kell lennie, különben nem fogja elvégezni az alapvető funkcióit.

A "térd" rögzítése ugyanaz a szifon szinte minden modellben. Ez egy kupakó anya, kúpos vagy lapos rugalmas. A hullámos cső "térd" csatlakozik egy kupak anyát és tömítést.

A telepítés negyedik szakasza

A negyedik, utolsó szakaszban a rendszert csatlakoztatni kell a szennyvízelvezető csatornához. Csak két szerelési lehetőség van. Ha még mindig van öntöttvas öntöttvas csövek a fürdőszobában, csatlakoztasson egy tömítő mandzsettát.

Ha a fürdőszobában új műanyag csövek vannak felszerelve, akkor elég közvetlen összeköttetést tenni a csőbe. Ehhez nincs szükség extrákra.

A szifon elemek megjelenésének és a műanyag fürdő szifon összeállításának megtekintéséhez nézze meg ezt a videót:

Tehát, ha a szifon felszerelése befejeződött, folytathatja a tesztelést. Ehhez írjon be egy vízfürdőt, és ellenőrizze, hogy nincs-e szivárgás a leeresztődugóval. Ha a fürdőkád alatt száraz, akkor feltételezhető, hogy az alsó fúvóka megfelelően csatlakozik a lefolyó lyukhoz. Csak akkor húzza ki a kupakot, és győződjön meg róla, hogy a víz elhagyja a tálat szivárgás nélkül az ürítő eszközön keresztül.

Ha szivárgást észlel, szüntesse meg a problémás területet és határozza meg a hiba okát. Ez lehet egy ferde tömítés, rosszul húzott anya vagy akadály az ízületeknél. Hibakeresés után ellenőrizze újra.

A fürdőszifon kiválasztásának kritériumai

Mit kell keresni a fürdőszifon vásárlásakor? Számos szabály van, amellyel meg tudjuk vásárolni a szükséges terméket.

 • Nem minden fürdők érkezhetnek szabványos leeresztő eszközökkel. Ez a szabály különösen az egyedi tálakra vonatkozik. Mielőtt bevásárolna, mérje meg a tágulást a túlfolyóból a lefolyóba és a lefolyók átmérőjére. Ha a hullámosság kissé nyújt, akkor a fémmodellt kell kiválasztani, szigorúan figyelembe véve az adott fürdő méretét.
 • A szifon kialakítását nem szabad nagyon szorosan nyomni a padlóra vagy a tál aljára. Ha a kád alatt lévő rés túl kicsi, próbáljon meg egy vízszintes elrendezésű lapos modellt találni.
 • Rendszerint a fürdőszobában lévő szifonra nemcsak a fürdőre van szükség. Ha itt van egy bidé, egy mosdó és egy mosógép, akkor az ezekből a szaniterekből származó vízelvezető eszközök helyettesíthető egy olyan modellel, amely több bemenettel rendelkezik.
 • A termék ára nem döntő lehet az Ön által választott módon. Fontos, hogy a szifon megbízható és kiváló minőségű legyen. Ezután megvédi a tulajdonát a lehetséges szivárgásoktól.
 • Ellenőrizze a termék teljességét: minden olyan elemet, amely szükséges ahhoz, hogy a szifont a fürdő táljához és a szennyvízcsatorna csatornájához csatlakoztassa, fel kell venni a készletbe. Érdemes megvizsgálni a készüléket is annak biztosítása érdekében, hogy ne legyen károsodás, ami jelentősen rövidebbé teheti az élettartamát.

Válasszon egy olyan választást, amelyet az összes fenti szabály vezérel, és nem zár ki semmit. Különös figyelmet fordítsunk a modern modellekre, mivel ez az eszköz sokáig szolgál.

Problémák a szennyvízzel a fürdőszobában

A fürdőszobában a szennyvíz rossz szaga különböző okokból előfordulhat, de rendkívül nehéz meghatározni az egyiket. A pozitív eredmény elérése és a szaglás megszüntetése érdekében leggyakrabban ki kell küszöbölni az esetleges lehetséges forrásait. Számos olyan tényezőt kell figyelembe venni, amelyek befolyásolhatják a fürdőszobában keletkező szennyvíz szagát, valamint a kiküszöbölésére szolgáló módszereket.

A vontathatóság egy papírlap segítségével ellenőrizhető.

Minden olyan helyiségben, ahol vízelvezető csatorna van, a levegő mindig nedves. A szoba nedvességtartalmának a normálra való csökkentése érdekében a szellőztetés be van építve. Ha a beltéri szellõzés nem mûködik jól, vagy nincs biztosítva, a szennyvíz szaga garantált.

Szisztematikusan ellenőrizni kell a szellőztetés állapotát, rendszeresen tisztítsa meg vagy változtassa meg, ha a szellőztetés rendben van.

Annak meghatározásához, hogy a szellőztetés funkcionális-e, a lyukhoz egy papírlapot hozhat, amelyet a szellőztetett levegő hatásával a lyuk közelében kell tartani.

Szifon (vízzáró) - a friss levegő ígérete

A szifon védi a szennyvíz szagát.

A vízzár egy speciálisan hajlított cső vagy más eszköz, amely folyadékkal, leggyakrabban vízzel van feltöltve, amely két gáznemű közeget oszt meg, és megakadályozza a keverést egymással. A csapdákat szifonoknak is nevezik, a levegő áthatolásának megakadályozására és a csatornarendszerből a fürdőszobába juttatott illatokra, így fontos szerepet játszanak a lakóövezetek szennyvízrendszerében. A szifon hullámosított és lombik, más néven palack.

Csak a szifon megfelelő felszerelésével és felépítésével a fürdőszobában vagy lakóépületben lévő szennyvíz szaga nem fog pontosan megjelenni. Néha előfordul, hogy a szennyvízcsőben a nyomás magasabb, mint a légköri nyomás a fürdőszobában, így a szoba szaga a szennyvíznek, és néha még a víz csobbanása is a szennyvízrendszerben van.

Hogyan kerülhető el:

A szifon kellemetlen szagokat okozhat.

 1. A legfontosabb az, hogy betartsák a szabályokat a csatornacsövek kialakításakor. A cső átmérője legalább 100-110 mm, minél kisebb a cső átmérője, annál nagyobb a nyomásesés valószínűsége. A víznek a csatornaba való kisütése során erősen alul van nyomás, aminek következtében a vízzárásból származó víz a nyomáscsökkenés miatt a csőbe kerülhet. Ezután eltűnik a gáztér elválasztó gátja.
 2. Időnként a szifonok okozzák a szennyvíz szaga a fürdőszobában. A készülék falain és alján a haj, a piszok, a zsírok és más dolgok lerakódása van, ami közvetlenül a mikroorganizmusok tápközege, ami a szennyvíz kellemetlen szagát okozza.
 3. Szükséges a csatornacsatornák elzáródása és lerakódása elkerülése, ami a cső kezdeti belső átmérőjének csökkenéséhez vezet. Rendszeresen meg kell tisztítani a csatornarendszert a fürdőszobában és a teljes csatornarendszerben, különösen az öntöttvas csövek tekintetében. Annak elkerülése érdekében, hogy az összes baj és a szag a csatornából ne jelenjen meg, legalább hathavonta szükség van a szifon eltávolítására, tisztítására és öblítésére.

Érzékelhető szivárgások és kondenzátum

Ezek a kellemetlen pillanatok okozhatják a kellemes kellemetlen szagot a fürdőszobában. Rendkívül nehéz észrevenni és meghatározni a pelenka kiütés vagy kondenzátumgyűjtés helyét kis helyiségekben, ahol többféle szaniter áru van, például fürdőszoba, WC, mosógép és mindenféle háztartási készülék. Víz vagy halmozott kondenzátum is behatolhat a mennyezetbe a padlók között, ahol gyakran fagerendák helyezkednek el. Néhány idő múlva a fa elkezd rothadni, ami a nedvesség és a penész megbillenését jelenti, és szörnyű, hogy nagyon nehéz észrevenni a kondenzvíz szivárgását vagy felhalmozódását.

A fürdőszoba illatának ilyen oka felszámolásához nagy és költséges javításokat kell indítani, beleértve a csatorna, a háttér és a vízcsövek cseréjét a kiváló minőségű vízszigeteléssel. A fektetés során a vízszigetelő anyagot úgy kell elhelyezni, hogy a szélek a helyiséget a falakon találják, és a padló és a fal közötti ízületeket lezárják. A fürdőszobában keletkező szennyvíz és a kellemetlen szagok jövőbeni problémáinak elkerülése érdekében ne telepítse a pólókat és csatlakoztassa a csöveket a nehezen hozzáférhető helyeken. A legjobb vezetékezési lehetőség az, hogy egy csövet minden egyes vízvezeték szerelvényhez illeszkedjen, így minden csőnek két csatlakozása van a készülékhez. Ezért minél kevesebb a kapcsolat, annál kevesebb a szivárgás. Természetesen több cső lesz, de a megbízhatóság többször is megnő.

Sifon víz nélkül

Nem megfelelő beszerelése a szifon cső, műanyag, izzó szifon ne érjen a víz, egy idő után van egy kellemetlen szaga szennyvíz mosogatók, fürdőkádak. Ebben az esetben a probléma megoldható a fúvóka magasságának beállításával. Ez az elem 3-5 cm-rel alacsonyabb, mint a hidraulikus tömítés vízszintje, de semmiképpen sem érheti el a lombik alját. Idővel a szifon helyett használt hullámos cső megdől és elhajlik. Ez a baj annak a ténynek tudható be, hogy az S-alakú kanyar a beszerelés során nem volt speciális eszközzel rögzítve, vagy a hullámosság csak egy szigetelőszalaggal volt rögzítve.

Ha hosszabb ideig nem használta a mosdót vagy a fürdőkádat, a szifonban levő víz elpárolog, ezért előfordulhat, hogy egy idő után kellemetlen szag jelennek meg a csatornából. Ennek megakadályozása érdekében bizonyos növényi olajat öntünk a mosogató vagy fürdőkád lefolyónyílásába, ami filmet hoz létre, és nem teszi lehetővé, hogy a víz gyorsan elpárologjon a szifonból. Ha az olajat nem öntik, és a víz elpárolgott, és a szoba büdösödik, elég lesz ahhoz, hogy vizet engedjen, és a fürdőben lévő levegő hamarosan friss lesz.

A fürdő vagy a mosdó rossz szaga egyéb okai

Ez akkor történik, ha a szifon helyesen van felszerelve, rossz a szagot a fürdőszobában. Rossz szag történik több okból. Néha a csatorna csatlakozásának nyomáscsökkentése van a mosdókagylóval, mely esetben szilikon tömítőanyaggal kell kezelni. A rugó eltömődhet, ami után a fürdőszobában kellemetlen illat jelenik meg. Lehetetlen megbirkózni egy ilyen problémával, fel kell venni a kapcsolatot a ház irodájával vagy szakembereivel ezen a területen. A szomszédok is problémát okozhatnak, a javítások során önállóan levágják a csatornacsövet és berakják a fedelet, csak a ház iroda segít megbirkózni egy ilyen problémával. A mosdó kellemetlen szaga a WC-ből is származhat. A fő oka a csatorna és a WC-csésze burkolatának tömítettségének károsodása, ha ez a probléma észlelhető, akkor a hullámosságokat ki kell cserélni.

A fenti problémák kijavítása vagy alkatrészek cseréje érdekében modern szerszámokat használnak, mint pl. Kézi kötelek és autók. Kézi készülékek és kábelek a vízellátás, a leeresztő csövek, a belső szennyvízhálózat, a fűtés és a kémények tisztításához nélkülözhetetlenek mind a szakemberek, mind a háztartás számára. Ezek az eszközök és eszközök nagy szilárdsággal és alacsony árral rendelkeznek. A kazetták és a pneumatikus pisztolyok tisztítására is használhatók, amelyekkel a radiátorok pont tisztítását végezheti, tisztíthatja az eldugult vízellátó rendszert és a csatornákat.

Könnyek víz csapdába a fürdőszobában, mit tegyek?

Megértem, hogy ellenőrizni kell a szennyvízcsatorna szellőzését.
Felhívtak, ragaszkodtak ahhoz, hogy ellenőrizzék.. azt mondták, minden rendben van (meghajtottak, de megnézem, hogyan;)

A redőny zavarása a fürdőszobában és a WC-ben történt javítások után rendezővé vált, ez még soha nem történt meg. Két éve szenvedek. és az utóbbi időben minden nap leereszkedett, munkából származott - büdösök (

Talán valami pontosan összekötő szilva? (A szifonok próbálták megmosni a réz toxinokat), nyilvánvaló, hogy valahogy növelni kell a vízzsebét.. hogyan?

Helyezzen egy másik vízzárást, két sarkából 45 ° és egy 90 ° között. 45-90-45, oké?

De ez akkor van, ha van helye.

Vagy egy csapda cseréje egy nagyobb számára.

Nem kell Bolsoj exeperimental úgyszólván vycheslit forrás móka 2FOU kivételek vannak poénokat, a munkába indulás előtt, dugja be a csatorna kimeneti, káddal, mosdó iszap, először egy, ne feledkezzünk meg a játék

Wazawai írta:
Helyezzen egy másik vízzárást, két sarkából 45 ° és egy 90 ° között. 45-90-45, oké?

Ie hogy összegyűjtse a vízzárat a csatorna sarkából? Nem gondoltam rá, látnom kell, hogy lesz-e ennyi hely

orinbasar írta:
szükség van egy kis kísérlet elvégzésére, amint az a megszüntetés módszerével kiszámítja a ventilátor forrását

És mit fogunk kiszámítani? Csatlakoztattam (fulladtattam) az egyik mosogatót, és mit nézünk? Ideologikusan akarok megérteni..
Megpróbálunk problémát találni a szennyvízszavak építésében a lakásban? Hol kell nézni valamit, hogy megértsük, mi kell megtalálni?

PS Megfigyeltem egy ilyen képet a mosdóban: bizonyos pillanatok alatt a WC-csésze (zár) vize megpróbált lemenni, azaz Nyilvánvaló, hogy létrehoz egy vákuumot. A kérdés az, hogy miért, ha a szennyvízcsatorna szellőzése normális (hacsak természetesen a vízvezeték-szerelők nem hazudtak)?

Milyen emeleten élsz? Hány emelet van a házban?
Ha ez egy felhőkarcoló, és a földszinten élsz, akkor ez gyakori jelenség.
Csak egy magas üvegű szifon fog segíteni, vagy egy úszószeleppel, amely bezárja a lefolyót, amikor a szifon vízében megszárad.

Wazawai írta:
Tegyen egy újabb vízzárót,

. és problémák merülnek fel, ha vizet szív le a fürdőből? (Próbáltad magad?)

FOU írta:
a WC-ben lévő vizet (zár) bizonyos pillanatok alatt megpróbálta lecsökkenni, azaz Nyilvánvaló, hogy létrehoz egy vákuumot. A kérdés az, hogy miért, ha a szellőztetés a csatorna felszálló normális.

Ha a szellőztetés normális, akkor az eltömődés nagyobb, mint a felszálló. Jó lenne, ha a tetőtől a tetőtől távolabb fel lehetett távolítani. vagy átdolgozásokon keresztül.

És végül - a javítás során egy szifont helyeznek el a vízszigetelés alacsony magasságával. 60 mm-nek kell lennie. Vegyél egy fényképet függőlegesen rögzített vonalzóval.

BV írta:
. és problémák merülnek fel, ha vizet szív le a fürdőből? (Próbáltad magad?)

Nincs helye

És mi a "problémák"?

Wazawai írta:
És mi a "problémák"?

A fürdő felgyülemlik a fürdőben, egészen a második redőny magasságáig, mielőtt összezúzódni kezd. A zuhany bokája mélyen áll

Valaki a fórumon már megpróbált

Tehát "nem minden tipp jó"

eduardval írta:
Milyen emeleten élsz? Hány emelet van a házban?
Ha ez egy felhőkarcoló, és a földszinten élsz, akkor ez gyakori jelenség.
Csak egy magas üvegű szifon fog segíteni, vagy egy úszószeleppel, amely bezárja a lefolyót, amikor a szifon vízében megszárad.

A P30 sorozat 12 emeletes panelházának 4. emeletén vagyok
És mi a szifon a popalvkovy szeleppel? Volt itt vásárolni egy szifon helyettesítésére.. valami általában rossz, nem találtam semmit (OBI)

BV írta:
Ha a szellőztetés normális, akkor az eltömődés nagyobb, mint a felszálló. Jó lenne, ha a tetőtől a tetőtől távolabb fel lehetett távolítani. vagy átdolgozásokon keresztül.

És végül - a javítás során egy szifont helyeznek el a vízszigetelés alacsony magasságával. 60 mm-nek kell lennie. Vegyél egy fényképet függőlegesen rögzített vonalzóval.

Megpróbálom a spotkatot.
Általában kipróbálom a második szifont. Amikor felhelyezte a vízvezeték-szerelőt, nem helyezte el a natív olasz szifont (hajlított rézcső), de megkérte, hogy ilyen masszív réz szifont vásároljon. Itt van egy nagyon kis vízmagasság, csak egy pillanatra elszakadt. Sajnos telepítés után az eredeti szifont nem sikerült megtalálni.. és megpróbáltam ugyanazt a szifont (egy hajlított rézcsövet) hozzáadni, és már telepítettem. Több víz van benne, de nem is takarít meg sokáig.
Nem tudom megérteni, hogy miért nem szüntettem meg korábban, talán blokkolt cső miatt? Vagy a leeresztő cső hátsó lejtése a fürdőből.

Tegye a d50-es téglát, sarok- és vákuumszelepet a fürdő / mosdó / konyhai mosogató alá.

FOU írta:
talán azért, mert a cső eltömődött? Vagy a leeresztő cső hátsó lejtése a fürdőből.

By the way, blokkolások nőnek a fordított bias.
És szifonok miatt ez szar.

FOU írta:
(sárgaréz hajlított cső)

ott is általában kevesebb, mint 60 mm

Makarone írta:
Tegye a d50-es téglát, sarok- és vákuumszelepet a fürdő / mosdó / konyhai mosogató alá.

Házi vagy egyenes és értékesített?

BV írta:
By the way, blokkolások nőnek a fordított bias.
És szifonok miatt ez szar.

Így korábban a hátsó lejtő miatt és a víz nem kiszáradt, és nem szakította le a hidraulikus zárat

2FOU Nincs lelkiismeret!
Fotó nem. A lejtő nagysága, amelyet nem vezet, a rendszer nem húz.

Végezetül, mit akarsz? Tehát itt játszottunk szerencsétlenkedőket?

FOU írta:
Így korábban a hátsó lejtő miatt és a víz nem kiszáradt, és nem szakította le a hidraulikus zárat

Talán még a fürdővízben is boka maradt?

Makarone írta:
Benne a szög és a vákuumszelep.

IMHO, az okot kell kezelni, nem a hatását

Fotók, ha lehetséges

Most áll

Ez az opció kezdetben a vízvezeték-szerelőt helyezte üzembe

és még egy fotózást - az összes csatornahálózat összekötését a felszállóval

gyanús sárga barna. Nos, ez még mindig elárasztott, talán a következmények.

Fenyegetés Minden nap megpróbáltam feltölteni a képeket a webhelyre, de a webhely nem akarta elvenni tőlem.. horror

BV írta:
A fürdő felgyülemlik a fürdőben, egészen a második redőny magasságáig, mielőtt összezúzódni kezd. A zuhany bokája mélyen áll

Stop-stop-stop, a második redőny ugyanabban a helyiségben kell olvadnia, mint az első UNDER fürdő, alja alatt. Nem tudom, hogy mit csinálnak az álmodozók, de nem vagyok teljesen bolond.

FOU úgy tűnik, van egy hely, akkor megpróbálhatja.

A lényeg az, hogy következetesen az első V hidraulikus zár után is volt egy második öngyártmány: VV.

Igen, még tízet is.
A megoldás a VC telepítése!

Wazawai írta:
Stop-stop-stop, a második redőny ugyanabban a helyiségben kell olvadnia, mint az első UNDER fürdő, alja alatt.

Ez igaz, de a víz elvezetésénél két szifon ellenállását kell legyőzni.

Wazawai írta:
A lényeg az, hogy következetesen az első V hidraulikus tömítés után is volt egy második öngyártmány

Miért, ha fel tudsz venni egy, de normális magasságot 60 mm-re?
A kibocsátási ár 250 600 rubel..

Makarone írta:
A megoldás a VC telepítése!

Írja be "a betegséget nem kell kezelni, elég fájdalomcsillapítót inni."

2FOU
Megjegyzések a fotókhoz (fotószámok szerint):
1) Milyen mozgatórugó az M levélen habot használt a csatornában?
Először is - a hab felhúzhat a felszállóba, és ott kibővül - majd az íróasztal-emelő - mindent le kell szednie és tisztítani.
Másodszor, a hab nedves.

2) Biztonságosan adja ezt a szifont az ellenségnek - a SHUTTER magassága = 6,4 cm-4,7 cm = 1,7 cm, és a sokemeletes épületekben 6 cm-re van szüksége (jól, valószínűleg 5 elég lesz)

3,4) Nos, ez a szifon terheként használható az uborkaszedés során - magasság SHUTTER = 3,7 cm - 3,1 cm = 0,7 cm - Dicséret a kínai "vízvezeték-mérnökök"

PS Fel kell kérni az ADMINA-t, hogy tegye fel a # 3 fényképet a MARRIAGE, LEVAC, CANT témában - a "Nem kell ezeket a szifonokat megvásárolni" feliratsal.
. mert a "shutter break" kérdések egyre gyakrabban jelennek meg a fórumon.

GOST 23289-94
INTERSTATE STANDARD
Az egészségügyi szivárgás áthaladása

 1. meghatározzák
  Hidraulikus redőny - egy vízoszlop a szifonban, blokkolja a csatornáját.

5.2.2 A mosdókagylók, mosdókagylók, mosdókagylók és hidegvizes szifonok magasságának legalább 60 mm-esnek kell lennie a fürdőkádak és a zuhanytálcák szifonjaihoz - legalább 55 mm-re.
5.2.4 A szifon kimenetének szabad áthaladásának nagyobbnak kell lennie, mint a kimenet szabad átfolyása.

7.12 A hidraulikus redőny (5.2.2.) Magasságát, az eltömődés megakadályozását (5.2.3., 5.2.4.) A felszerelés és bontás lehetősége (5.2.5-5.2.7) a termék tervezési szakaszában technológiai berendezésekkel kell ellátni, és a követelményeknek megfelelően ellenőrizni kell technológiai szabályok a termék elfogadásakor.

Ha az eladók igazolást kapnak ezekre a szifonokra, akkor vagy balra vagy a tanúsító szervezet nem ellenőrizte semmit.