Legfontosabb > Dekoráció

Fürdőszobai vízszigetelés

Senki sem vitatja azzal, hogy a fürdőszobában a páratartalom magasra emelkedik. Ez a helyiségek javítását teszi lehetővé. Használjon egyszerű anyagokat, amelyek félnek a nedvességtől, lehetetlen. Kiderült, hogy a díszítés kerámia burkolólapokat és egyéb nedvességálló anyagokat használ.

Ezenkívül különös figyelmet fordítanak a vízszigetelésre. Ha ezt nem végzi el, biztos lehet benne, hogy minden anyag hamarosan romlik.

Vannak különböző módszerek, hogyan lehet vízálló a padló a fürdőszobában. Mindannyian jó, és valamilyen módon használják. Megismerjük őket, és részletesebben megvizsgáljuk az egyiket - vízszigetelés masztixokkal. Meg fogja tanulni, hogyan történik a munka szakaszokban.

Típusú vízszigetelő fürdőszoba padló

Először is szeretném megismerni a főbb lehetőségeket a padló vízszigetelésére a fürdőszobában. Rengeteg van, és mindegyiknek megvannak a maga előnyei és hátrányai. Miután megfontoltuk őket, megérthetjük a velük való együttmûködés elveit, és megérthetjük, miért kényelmes a maszti- kus vízszigetelés.

A fürdőszoba padlózatának vízszigetelése a következő típusú, az alkalmazás típusától eltérő:

 1. Obmazochnaya vízszigetelés.
 2. Impregnáló vízszigetelés.
 3. Öntött vízszigetelés.
 4. Vízszigetelés vakolás.

Nem mondhatjuk, hogy valamilyen módon jobb, és valamivel rosszabb, még a szakértők is vitatják ezt. Mindez arra a tényre derül fénybe, hogy a választás különböző tényezőkön alapul, mint például a felület sajátossága, a munka időzítése stb. És ha bizonyos esetekben jó az öntött vízszigetelés használata, akkor a vakolat talán nem megfelelő.

Mindazonáltal megjegyezzük, hogy normál körülmények között a legegyszerűbb a bevonat típusának vízszigetelése. Mind a felület előkészítése, mind maga a folyamat meglehetősen egyszerű. Csak megfelelő eszközöket és anyagokat kell vásárolnod. Lássuk, hogyan kell a fürdőszobát vízálló vízzel masztirozni, és mi szükséges a munka befejezéséhez.

A bevonóanyagok jellemzői

Azok, akik nem ismerik ezt a fürdőszobai befejezés módját, csak a név elolvasásával tudják meghozni a megfelelő következtetést az alkalmazás technikájáról. És az igazság az, hogy minden munkához tartozik, hogy az anyagot a padlóra és más felületekre alkalmazzák.

Csak azt kell meghatározni, hogy pontosan milyen mesterek használják vakolatként. Ezek meglehetősen egyszerű anyagok, amelyek könnyen kezelhetők. Még a kezdők is megbirkózhatnak a feladattal. Az alábbiakban felsoroljuk a bevonási műveletek összetételét:

 • vízalapú akril;
 • cement-polimer készítmények;
 • bitumenes gumi;
 • polimer anyagok;
 • bitumen-polimer;
 • bitumenes maszk.

Választhat, mi. Minden egyes kompozíció egyedülálló és saját tulajdonságokkal rendelkezik. Leggyakrabban a munka során bitumen-maszkot vagy alapanyagokat használnak. Szerves oldószerek és egyéb töltőanyagok, pl. Lágyítók, morzsa gumi vagy latex adalékanyagokkal készülnek. Ez még rugalmasabbá teszi a habarcsot, ami azt jelenti, hogy könnyű és kényelmes alkalmazni.

Bár az anyagnak vannak olyan hátrányai is, amelyeket fontolóra kell venni a bitumen maszkolással végzett munka során:

 1. Erős hőmérsékletkülönbség esetén a felület repedéseket és forgácsokat okozhat.
 2. Biológiai korrózió lehetséges.
 3. Ha a fürdőszobában vízálló, akkor kellemetlen szagot okozhat.

Ezek a hibák azonban nem akadályozzák meg a felhasználókat. Nem csoda, hogy a bitumen maszk olyan népszerű a vízszigetelő munkákban. Teljesen kifogásolja feladatát, alacsony költséggel, könnyen alkalmazható és képes javítani javítás nélkül 5-6 évig.

Ha polimer anyagokról beszélünk, akkor gyakorlatilag nincsenek negatív tulajdonságaik. Nagyon gyakran használják a fürdőhöz használt szilikon tömítőanyagot. Könnyen alkalmazható az anyag, mind a padlóra, mind a fal egyik oldalára kerül. A szilikon bevonatok kicsit drágábbak, de a hőmérsékleti ingadozások előtt kiváló tartóssággal rendelkeznek, szagtalanok és hosszabbak. Igen, és fő feladatuk egy bumm.

Ha az anyagfogyasztásról beszélünk, ez a jelző a csomagoláson van feltüntetve. Számos tényezőtől függ, beleértve a felület minőségét a fürdőszobában, a vastagságot és a rétegek számát. Hogyan van a vízszigetelés a fürdőszobában ezekkel az anyagokkal?

Vízszigetelő bevonat típusának szakaszos alkalmazása: előkészítés

A munka meglehetősen egyszerű, és még a kezdő is megbirkózik vele, aki úgy döntött, hogy a saját munkáját végzi. Csak az utasítások felülvizsgálata, számos előkészítő munka elvégzése, mindent meg kell vásárolni, és meg kell kezdeni az ajánlások betartását. Fontos feltétel, hogy mindent szépen és lassan tegyenek meg.

Kezdjük az előkészítő munkával. Először meg kell menni a boltba, és elegendő mennyiségű bevonat vízszigetelést kell vásárolnia. Ez lehet vagy bitumen masztix, vagy szilikon vagy más tömítőanyag. De ez előtt fontos a kiszámított összeg kiszámítása. Egyszerűvé tegyük, ismerjük a masztix fogyasztását 1 m 2 -en (a csomagon feltüntetett), valamint a fürdőszoba területét is. Ezen mutatók alapján vásárolt anyagot.

Itt van egy másik árnyalat - a bevonóanyagok két állapotban adhatók el: száraz és folyékony. És ha a folyadék készen áll a felület közvetlen alkalmazására, akkor a szárazakat folyékony állapotba kell hozni.

Ezt könnyű elvégezni, mint minden csomag esetében, a gyártók részletes utasításokat adnak meg. Mindössze annyit kell követni. Általában mindent le kell engedni a keverékhez való víz hozzáadása és a tartály keverő keverésével. A kompozíciót homogén állapotba kell hozni. És a konzisztencia hasonlít a vastag tejfolt vagy a tészta. Ezután a keverék könnyen felvihető a felületre.

És ha megvásárolt egy kész bitumen maszkot, akkor kihagyhatja ezt a lépést, és azonnal elkezdheti a felület előkészítését. Mit tartalmaz ez itt? A munka is egyszerű. Mindent el kell távolítanod a fürdőszobából (ha van valami ott), vegyél le mindent a padlóról, és tisztítsa meg.

Óvatosan végezzük a munkákat, töröljük az összes szennyezést a beton felületéről. Nincs por és nagy törmelék. Használhatsz egy seprűt, vagy hatékonyabban, porszívót. Mindent eltávolít a felületről, és készen áll a további manipulációkra.

A következő feladat az, hogy eltávolítsák a zsíros foltokat, amelyek felszívódhatnak a felületre, vagy festékmaradványokat. Szükségünk van a tiszta beton tökéletes felületére. Ha a padlón laza területek vannak, akkor meg kell tisztítani őket, és újra el kell távolítani a szemetet és a port. A felület majdnem készen áll a vízszigetelésre.

A talaj és a vízszigetelés felületének alkalmazása

A munka minőségének javítása érdekében a vízszigetelő rétegnek a felületre való tapadását és ennek következtében a élettartamát ajánlott a felületet mélyen behatolható alapozóval kezelni. Mi az? A kompozíció behatol a beton minden pórusába, és szárítás után hozzájárul a beton jobb tapadásához a maszkkal. Ezenkívül a primer fokozza a tömítési folyamatot. A primer alkalmazás egyszerű. A munkákat a görgő segítségével végzik.

Fontos biztosítani, hogy a kompozíció egyenletesen alkalmazható legyen minden területre. Elfogadhatatlan, hogy a feldolgozatlan ülések a padlón vannak. A nehéz helyek elérése, például a sarkok és az akkumulátorok közelében lévő területek egyszerű ecsettel dolgozhatók fel. Ha az első réteg fel van töltve, akkor várnia kell egy kicsit arra, hogy megszáradjon, és alkalmazza a második réteget. További munkát végezhetünk a kompozíció teljes száradása után. Ez látható a csomagoláson. Általában ez a folyamat akár 24 órát is igénybe vehet.

Most, amikor a padló felülete további manipulációkra készül, itt az idő a vízszigetelő masztix alkalmazására. Mint az alapozó esetében, nincs semmi nehéz a munkában. Itt a munkák sorrendje:

 1. A folyamat a padló és a falak, a sarkok és a csővezetékek falakon és padlón keresztül történő masztix feldolgozó csuklóin kezdődik. Egy kefével az összetétel egy rétegben átkerül ezekre a területekre. Ezt egyenletesen kell elvégezni, hiányzó részek nélkül.
 2. A problémás területek hatásának fokozására speciális vízszigetelő szalagot használnak. A szalagot a padló és a falak ízületeihez ragasztva anélkül, hogy várnánk a maszk szárazra. Be kell zárnia az ízületet, nem engedve a nedvesség behatolását ezen a helyen. Figyelem! Fontos annak biztosítása, hogy a szalag megfelelően ragasztva legyen. Jól kiegyenesedik, nem lehet ízületek, hullámok, hajtások és az ebből eredő hullámok.
 3. A sarkokban lévő szalagcsíkokat 5-7 cm-es átfedéssel kell összekötni. A kezdeti telepítéshez fontos, hogy ezt a területet átfedje a maszkkal.
 4. Ezzel az elvvel javasoljuk, hogy ne csak a padlózat ízületeit, hanem a fal ízületeit is a fal sarka mellett dolgozzák fel. Nem szükséges a teljes szöget magasságban kezelni. 15-20 cm elég.
 5. Most már fel kell tenned a kazettára a következő bitumenes réteget vagy más maszkot.
 6. A következő hely, ahol speciális tömítés szükséges, a vízellátás és a vízelvezetés. Fontos, hogy egy szigetelőanyagot vízszigetelő anyaggal ragasszanak fel.
 7. Most még könnyebb - a padló fennmaradó felületét és részben a falakat kell kezelni. A kefe az egész padlót, valamint a fal egy részét 15-20 cm magasan feldolgozza, a tapasztalt szakemberek azt is javasolják, hogy a kád és a mosdó körüli területeket 50-70 cm magasságban dolgozzák fel, ezért a fal nem csillapodik és nem jelenik meg rajta.
 8. A masztix réteg nem lehet túl vékony. Ez egy védőréteg, melynek 2-3 mm rétegűnek kell lennie. Szükséges egységes és egy vastagságú.

A vízszigetelés első rétegének szárítása után ugyanezt az elvet alkalmazza egy második réteg. Néha 3 réteget is csinálnak. Csak itt kell vízszigetelést alkalmazni a merőleges irányban az előzőtől. A rétegek szárítása kb. 5-6 órát vesz igénybe, mindegyik a bevonóanyag típusától függ. Ez befejezte a fürdőszoba padló vízszigetelését. Az ezt követő padló befejezése 24 óra elteltével elvégezhető.

Összefoglaljuk

Ennek az egyszerű módnak köszönhetően a fürdőszobában vízálló. A munka, ahogy láthatja, egyszerű. De a hatás egyszerűen elképesztő. Obmazochnaya vízszigetelés - az egyik legegyszerűbb módja annak, hogy a fürdő megbízható és védett legyen a nedvességtől. És ami a legfontosabb, mindenki mindent megtesz saját kezével.

A saját kezű fürdőszobájának vízszigetelése

Nagyobb javítások elvégzése közben a fürdőszobában feltétlenül vízszigetelő munkát kell végezni. Ebben a különleges helyiségben mindig magas a páratartalom, és az építőanyagok, amelyekből a ház épült, nem képes ellenállni a romboló hatásának. A speciális anyagok vízzáró réteget minden szabálynak és szabálynak megfelelően kell elhelyezni - ebben az esetben csak a fő épületszerkezetek és a befejező anyagok hosszú távú megőrzésére számíthat.

Milyen vízszigetelés van a fürdőszobában?

A legfontosabb dolog az egész folyamat során kiváló minőségű vízszigetelő anyag kiválasztása. Az építési piacon ilyen termékek nagy választéka van, de vannak a legnépszerűbbek / keresettek is:

 • cement-polimer keverékek - csak magas rétegekben alkalmazzák magas minőségi jellemzőiket;
 • a bitumen masztix a legolcsóbb, különösen azért, mert csak egy rétegben kerül felszínre;
 • lemez / tekercs anyaga - a fürdőszoba padlóján van elhelyezve, kis "megközelítés" a falakhoz;
 • áthatoló hidrogénvédelmet;
 • Speciális hidraulikus gátak - olyan anyag, amely gumi alapon készül.

Kérjük, vegye figyelembe: Szigorúan tilos műanyag fóliát használni a fürdő vízszigetelésében! Ez az anyag nem rendelkezik elegendő páragáttal, és nem tudja teljesen teljesíteni a vízszigetelés funkcióját.

Ha egy személy úgy dönt, hogy saját kezével a fürdőszobának vízszigetelését végzi, akkor a legmegfelelőbb és legmegfelelőbb megoldás lehet az ugyanazon összetételű impregnált bitumen masztix és tekercs anyag.

Érdemes megemlíteni egy másik modern vízszigetelő anyagot, amelyet még önálló munkavégzésre is használhatunk - aquapanels. Ezekkel együtt a "szintetikus latex" és a vízszigetelő membrán is részt vesznek.

Hogyan vízálló a fürdőszobát vízilabdánokkal?

A fürdővíz vízszigetelésének elvégzésére az összes normának és követelménynek megfelelően végeztünk, csak szigorúan követni kell a szakértők ajánlásait. Az Aquapanels egy modern, magas minőségi jellemzőkkel rendelkező anyag, amely magában foglalja az önszerelés képességét anélkül, hogy szakembereket vonzana a munkába.

Lépésenkénti útmutató a fürdőszoba vízszigetelésére:

 1. A fürdőszobai falakat vízálló akvapanelekkel kell bevonni - a finomszemcsés beton magjának köszönhetően különböznek.
 2. A kapott felületen szintetikus latexet használnak ecsettel - kék színű, így lehetetlen "lemaradni" a fal bármely részéről, és nem feldolgozni ezt az anyagot.
 1. A falak és a padlózat (sarok) valamennyi csatlakozását speciális hálóval kell lefedni - már van egy elasztomer réteg, amely vízálló. A vízszigetelési munkák ezen szakaszának felgyorsítása érdekében a szakértők javasolják, hogy megvásárolják a készen álló saroktermékeket - ezeket belső vagy külső sarkokra vonatkozó jegyzetekkel adják el.
 1. Az akvárium összes ízületét ugyanolyan hálóval kell kezelni egy elasztomer réteggel.

Kérjük, vegye figyelembe: Mindenesetre a vízálló elasztomer réteggel ellátott hálót egy szintetikus latexréteg tetejére szerelik fel.

 1. Most alkalmazhat szintetikus latexet a fal teljes felületére, és elkezdi a munkát a padló vízszigetelésére.
 2. A padlón először egy cementalapú ragasztóréteget alkalmaznak - általában kerámia / dekoratív burkolólapok elhelyezésére használják, de ebben az esetben vízszigetelő membrán kerül hozzáadásra.
 1. A cement alapú ragasztó enyhén száradása után mindössze annyi marad, hogy felhúzza a membránt a felszín felett és bevonja a szintetikus latexel.

Amint látja, könnyű és egyszerű munkát végezni a legmodernebb anyagok - a szennyeződés, a por és a bonyolult technikai eszközök - vízszigetelésére. Érdemes megemlíteni, hogy a vízszigetelő membrán szakembereit akváriumokkal és szintetikus latexekkel együtt ajánlott használni a vizsgált munka típusára. Mindez a vízszigetelő membrán kiemelkedő előnyeiről szól:

 • mindig biztosítja a vízszigetelő anyag azonos vastagságát;
 • a vízszigetelő membrán blokkolja a meglévő repedéseket, rendkívül rugalmas - ez megakadályozza a feszültségek átadását a bázisról a külső lemezekre;
 • díszítő kerámia burkolólapokat lehet készíteni az elkészített vízszigetelő rétegre anélkül, hogy várnánk a cement alapú ragasztó teljes szárítását;
 • Az anyag környezetvédelmi szempontból biztonságos, ellenáll a kémiai és fizikai agresszív hatásoknak, és nem igényel semmilyen konkrét ártalmatlanítást.

Kérjük, vegye figyelembe: Az akvapaneleket és a vízszigetelő membránt használó fürdőszobai vízszigetelés biztosítására irányuló munkát befejezettnek tekintik, miután minden felületet szintetikus latexekkel kezeltek.

Fürdőszobai vízszigetelés bitumen masztirozással és hengerelt anyaggal

Mindenkinek jó a vízszigetelés a fürdőszobában akvapanelekkel és egy speciális membránnal, kivéve egy fontos pontot - ezeknek az anyagoknak a költsége meglehetősen magas. Ezért sokan inkább "régi módon" cselekednek, és a bitumen masztix és a hengerelt anyagot vízszigetelő rétegként használják. És még ez a munka függetlenül is megtehető - nincs ebben semmi nehézség.

Lépésről lépésre:

 1. A teljes padlóburkolat a betonburkolathoz leeresztve - a vízszigetelés eredményeképpen létrejön egy többrétegű szerkezet, amely a beton alapanyagból indul.
 1. A betonpótlást alaposan megtisztítjuk a törmeléktől és a szennyeződésektől, ha a felület nedves, akkor a vízszigetelés előtt alaposan meg kell szárítani.
 2. Betonalapozás. Elvileg bármely minőségi jellemzővel rendelkező primer használható a vízszigetelés ezen szakaszára, de egy speciális, már létrehozható vékony / gyenge vízszigetelő réteg kereskedelmi forgalomban beszerezhető. Az ilyen primer "munkájának" elve az összes mikrobetét és beton pórusának teljes betöltését jelenti, amely szárítás után megakadályozza a nedvesség bejutását a beton alap vastagságába.
 3. Bitumen masztix alkalmazása. Ne feledje, hogy ezt a munkát csak akkor lehet elvégezni, ha az alapozó teljesen megszáradt. A bitumen maszkot ecsettel kell felhordani, ezért feltétlenül gondoskodni kell az összes ízületről a padló és a fal között, szükség van a bitumen masztix és a fal részének feldolgozására - a vízszigetelő munka kiváló minőségűnek minősül, ha a bitumen maszkot 20 cm-es falon alkalmazzák.

Kérjük, vegye figyelembe: a csatorna- és vízvezetékek helyén célszerű gumi tömítést használni - egyszerűen a csövekre helyezve. A gumi tömítéseken 10 cm magasságon egy bitumen maszk réteget alkalmaznak.

 1. A hengerelt anyagot lefektetik. Itt kell követnie a következő szabályokat:
 • szalaganyag átfedés;
 • megközelíteni kell a 20 cm-es falakat;
 • szigorúan tilos a sarkokban lévő hengerelt lemezek összekötése.

Győződjön meg róla, hogy a hengerelt anyag összes vegyületeit bitumen maszkírozással kezelik.

Megjegyzés: annak érdekében, hogy könnyebben lehessen elhelyezni a tekercs anyagot a sarkokban, a víz / csatorna köré, érdemes egy épületszárítóval vagy egy fúvókával fűteni.

 1. Meg kell várni a bitumen maszk rétegének teljes szárítását. Ez alatt az idő alatt fontos, hogy ne hagyja, hogy a por és a piszok eljusson az újonnan elkészült felületre - javasoljuk, hogy lezárja a helyiséget a bitumen masztirozás során.

Ezen a tényen, munka a vízszigetelés a padló a fürdőszobában elkészült. Ezután a bitumen maszk rétegen elvégezhető a beton megoldás, majd a simítás.

Sokan összezavarják az a tény, hogy a bitumen maszkolású fürdőszobai vízszigetelésről szóló szakaszban nincs szó arról, hogyan kell a falakkal dolgozni. Az a tény, hogy a szakértők nem javasolnak bitumenes anyagok felhasználását a falak vízszigetelésére - a bitumen nagyon "folyó" anyag, idő múlva leválik a függőleges felületről, és újra kell végeznie minden vízszigetelést. Célszerű a falakat cement-polimer keverékkel feldolgozni.

De itt lesz a saját vonása:

 • munka előtt a falak felülete por / piszok tisztítása és alapos szárítás után;
 • a falat szükségszerűen alapozni kell, és előtte, ha szükséges, gondosan be kell tömíteni a repedéseket és a hornyokat;
 • majd az alapozó teljes száradása után cement-polimer keveréket alkalmazhat;
 • az utolsó réteg ismét a primer.

Ezután díszes cserépet állíthat be, és a szakértők egy kissé "fulladást" javasolnak a vízszigetelő és alapozó réteg megerősítő hálóban - ez biztosítja a csemperagasztónak az előkészített felülethez való megbízható ragasztását.

A vízszigetelő munkák elvégzése nem igényel engedélyt a különleges felügyelőktől - végül is nincs helyreállítás, és mindenki számára lehetővé kell tenni, hogy a padlót a konkrét alapokra szedje. És fontold meg még egy dolgot - a bitumen maszknak rendkívül éles szaga van, tehát ha bármilyen külső ingerre allergiás vagy, nagyon óvatosnak kell lennie a munkájában. Általánosságban, a biztonsági szabályok szerint, bitumen maszkolással történő munkavégzés során légzőkészüléket kell használni. És ne aggódjon, rövid idő után a vízszigetelő anyag kellemetlen szaga nyom nélkül elpárolog.

Obmazochnaya vízszigetelés a fürdőszobában. Az anyagok jellemzői és típusa

A fürdőszobában végzett javítási munkák során sokan különös figyelmet fordítanak a helyiségek vízszigetelésére, mivel ez a biztonsági toll segít elkerülni a szomszédokkal való kellemetlen kommunikációt az alulról a gondatlan vízkezelés esetén. A fürdőszobai vízszigetelés ma már minden méretben elterjedt, hiszen nemcsak a víz alsóbb szintjeibe kerül, hanem további zajszigetelést és hőszigetelést is biztosít.

Jelenleg használt lubricative vízszigetelő anyag és ragasztó típusa, amelynek megválasztása függ a kezelés jellege felület, a teljes felület és időigényes elvégzésére szigetelési munka. Ezek az anyagok jelentősen különböznek jellemzőit és a beépítési technológia, de a végén az eredmény ugyanaz.

A bevonatok és ragasztóanyagok tulajdonságai

Először is, egy fürdőszobai vízszigetelés biztosítja azt a biztosítékot, hogy baleset miatt nem fogja elárasztani a szomszédjaidat, és a további megbízhatóság soha nem volt felesleges. Minden típusú anyagnak saját tulajdonságai vannak.

Obmazochnaya vízszigetelés, ez is nevezik bitumenes vízszigetelés. A bevonóanyagok közé tartoznak az ilyen típusú kendők, mint:

 • bitumen;
 • bitumen-polimer;
 • polimer;
 • bitumenes gumi;
 • poliuretán.

Információért. Ez a folyékony vízszigetelés, amelyet először száraz finomszemcsés vagy granulált por, folyékony masztix, félszáraz pép vagy kész folyadék formájában lehet előállítani, amelyet zárt tartályokban tartalmaznak.

A vízszigeteléshez ugyanolyan kategóriába tartoznak a cementtartalmú polimer keverékek, amelyek mind falszigetelésre, mind padlóburkolatként esztrich formájában használhatók.

Példa vízszigetelésre spatulával

A ragasztó típusú vízszigeteléshez használt anyagok hengerek formájában készülnek, amelyek tapadási alapon vagy speciális ragasztó oldatként vannak felszerelve. Ez a vízszigetelés olyan anyagokból készült, mint:

Információért. A felsorolt ​​anyagok vízszigetelő fólia különböző felszerelési lehetőségeket tartalmazhat. Néhány speciális ragasztó bázist, amelyet előre felmelegítjük a hőmérséklet, és a felületre helyeztük. Néhány lehet rakott a folyékony ragasztót vagy egy tapadó felülete, amely a magas fokú kapcsolási, de megköveteli tökéletesen tiszta bázist.

A mai napig, a leggyakoribb és legnépszerűbb a felületi vízszigetelés a padló, mert van egy egyszerű előkészítése és alkalmazása a technológia, valamint jelentősen alacsonyabb költségek és nincs szükség időigényes. Ez a fajta szigetelés minősül egyetemes és ki lehet nyomtatni bármilyen felületen, kő, beton, fa vagy fém. Roll vízszigetelés sokkal drágább folyékony és speciális szakértelmet és felszerelések dolgozni vele. Csak Okleechnaya szigetelés nem alkalmazható kezelésére falak, míg a folyékony keverék akkor is alkalmazható, hogy a mennyezet, mint szükséges. Fürdőszoba vízszigetelés alatti csempe leggyakrabban cement- polimerek esetében, mivel a felület száradás után biztosítja a jó fogást.

A vízszigetelő anyagok jellemzői

Mielőtt eldönti, melyik vízszigetelés a legmegfelelőbb a házban lévő fürdőszobában, röviden megfontoljuk a felhasznált anyagok jellemzőit és azok alkalmazási területeit. Lakásokban vagy magánházakban a helyiségek vízszigeteléséhez olyan típusú anyagokat használnak, mint:

 • tekercs;
 • obmazochnye;
 • bitumenpolimer és gumi;
 • cement-polimer;
 • festmény.

Számos anyagfaj létezik, de csak a saját fürdőszobákban használatosakat vizsgáljuk, mivel a nagyméretű ipari helyiségek szigetelését más típusú anyagok és eltérő technológiák alkalmazásával végzik.

Roll vízszigetelés

Csak tíz évvel ezelőtt azt hitték, hogy a fürdőszobában a legjobb vízszigetelés egy tekercs, de a folyékony társaik megjelenésével ez a típus fokozatosan elvesztette népszerűségét, és ma csak ipari létesítményekben használják. A hengerelt termékeket általában bitumen alapján gyártották, amelyet szintén erősítettek poliészterfóliával vagy hagyományos üvegszálakkal. Egy ilyen bitumenalap segítségével a fürdőszobát egy esztrich alatt vízszigetelték.

Az ilyen szigetelés megköveteléséhez speciális szerszámot kellett használni egy gázégő formájában, amellyel a bitumenes réteget lágy állapotba helyezték és a felületre ragasztották. Különleges készségeket, eszközt követelt és sok időt vitt igénybe. Később megjelentek az öntapadó felületű hengerelt termékek, amelyek már nem szükségesek az előmelegítésre. Ezt a módszert gyakran a padlófűtés vízszigetelése végzi, mivel a bitumen alapja alacsony a hőátadás és hozzájárul a hő megőrzéséhez.

Fontos. Amikor bitumenes tekercs vízszigeteléssel dolgozik, szellőztetni kell a helyiséget, mivel ez az anyag mérgező füstöket szabadít fel hevítés közben. Szükség van továbbá egy tökéletesen sík felületre, amelyet különleges bitumenes alapozóval kell kezelni a jobb tapadás érdekében.

Obmazochnaya vízszigetelés

A falra szerelhető vízszigetelés ma a legnépszerűbb a viszonylag alacsony költség és a könnyű használat miatt. Nem igényel különleges készségeket vagy összetett kiegészítő eszközöket. Az ilyen típusú vízszigeteléshez nem kell tökéletesen lapos felület, és bármilyen alapon felhasználható. A felkészületlen felületre való alkalmazás lehetősége jelentősen csökkenti a javítási időt az előkészítő munka hiánya miatt.

Az ilyen vízzáró keverékeket általában műanyag tartályokban értékesítik masztix formájában, amelyet spatulával a felületre alkalmaznak. Ez a képesség lehetővé teszi a felület és az esztrich kitöltésének egyidejű szintjét, így már nincs értelme. Az ilyen keverékek egyetlen hátránya magas költségnek tekinthető. Ha van egy nagy szoba, és nem tudja, hogyan kell vízálló a padló, akkor olcsóbb lesz kiválasztani a bélésanyagot, mint a bevonat.

Fontos. A bitumenes burkolatú fürdőszobai vízszigetelés megfelelő kis helyiségekben, amelyek alapterülete nem haladja meg a 7 négyzetmétert, különben túl drága. A masztixokat gyakorlatilag nem használják falszigetelésre.

Bitumen-polimer és gumi vízszigetelés

Ezek a vízszigetelő anyagok a speciálisan oxidált bitumen alapján készültek, amelyet szerves oldószerrel együtt használnak. A teljesítmény javítása érdekében a keverékhez speciális adalékanyagokat adnak a morzsumgumiból, latexmorzsából vagy különböző lágyítószerek formájában, amelyek az oldószerrel keveredve egyenletes viszkózus tömeget képeznek. A fürdőszobának a vízszigeteléséhez kapott maszkokat ecsettel vagy spatulával kell felvinni, a konzisztenciától függően. A gitt egyik jellemző tulajdonsága a kiváló tapadás bármilyen felületre, valamint a lágyítószerek vagy gumi töltőanyag hatására kialakuló külső hatások ellen.

Ezt a fajta anyagot gyakran folyékony guminak nevezik a vízszigeteléshez, de ez nem jelenti azt, hogy a gumi összetételében jelen van. Ez lehet latex vagy szilikon csipek, valamint speciális lágyítók, amelyek a keverék plaszticitását biztosítják. A gyártónak pontosabb összetételt kell feltüntetnie a csomagoláson.

Fontos. A vízszigetelő maszknak saját tulajdonságai vannak. Szárításkor egyenetlen felületet képez, ami további finomítást igényel. Például, ha ezt a típusú szigetelést a padlóra helyezzük, akkor ezt követően ki kell tölteni egy kiegyenlítő nyakkendőt. A falak feldolgozása során az ilyen vízszigetelés a fürdőszobában lévő csempe alatt nem megfelelő, de gipszkartonhoz lehet varrni.

Cement polimer vízszigetelés

Ha még mindig eldönti, hogy milyen típusú vízszigetelést választani a fürdőszobában, akkor javasoljuk, hogy vegyen figyelembe a polimer anyagokon alapuló cementkeverékeket, mivel ezek a vegyületek ma a leginkább egyetemesek és viszonylag olcsóak. A keverék főként cementből áll, ahol polimer diszperziót használnak fő töltőanyagként és kötőanyagként. Ilyen diszperzióként folyékony akril, vinil vagy szilikon folyékony készítményt használunk. Az ilyen akril vízszigetelés a fürdőszobában a főzés után nagyon folyékony agyag vagy vastag tejföllék.

Ez az anyag erősen tapad a szárítás után, és falak feldolgozására használják a csempék előkészítése előtt. Ha nem tudja, milyen vízálló falak, akkor ez a fajta anyag megfelel Önnek. A konzisztencia függvényében a keveréket spatulával vagy ecsettel lehet felhordani bármilyen felületen.

Fontos. A cement-polimer vízszigetelésre szánt száraz keverék leggyakrabban a megfelelő arányú alkatrészekkel együtt kerül forgalomba. De ha elég tapasztalata van, külön megvásárolhatja az összes komponenst és gyúrja össze a kompozíciót a szükséges konzisztenciában.

Költséghatékony vízszigetelési lehetőség

Vannak a legolcsóbb módszerek a nedves helyiség vízszigetelésére, de nem túl tartósak. Például egy vízzáró réteg létrehozásához a padlón szokásos akril zománcot használhatunk, amelyet több vastag rétegben fel kell használni a felületre. Az ilyen folyékony padlóburkolat vízszigetelése nem tartós, mert idővel megreped. Sokan folyadékot használnak a fürdőszobában vízállóak, ez a módszer szintén hatásos, de feltéve, hogy hozzáadják a szükséges mennyiségű lágyítót a kompozícióhoz, ami az üveg műanyagát teszi.

Az árucikkben a fürdőszoba vízállóságának biztosításához alapanyagokat szétbontottunk, és ezen anyagok alapján választani lehet a vízszigetelést az Ön igényei szerint, a helyiség mérete, a felület nagysága és jellege alapján.

Készülék vízszigetelés a fürdőszobában saját kezűleg

A fürdőszobai vízszigetelés kényszerítő eljárás, amely számos bajból segít megmenteni a szobát. Először is, védelmet nyújt a szomszédok esetleges áradása. Másodszor, a megnövekedett páratartalom elpusztítja az összes felületet, de ez elkerülhető, ha a védőréteget időben alkalmazzák.

Anyagtípusok

A vízszigetelő réteg alkalmazása lehetővé teszi a helyiség működési tulajdonságainak javítását. Ez hihetetlennek tűnik, de lehetővé teszi, hogy elkerülje a szivárgás szomorú következményeit. Bár természetesen meg kell értened, hogy nem lesz képes teljes mértékben megtartani a vizet, ha áttörést tapasztalnak a kommunikációban.

Most számos különböző anyagot talál, amelyek lehetővé teszik a helyiség megbízható hidroprotekcióját. Megkülönböztethetünk a következőket:

 1. Csomagoló termékek. Hengerelt vagy filmes anyagok. Különbségek vannak abban is, ahogyan vannak elhelyezve: egyesek előfűtést igényelnek, mások pedig a felület felszínét.
 2. Bevonóanyagok. Ezek közé tartoznak a bitumenen és különböző polimereken alapuló csövek. Megjelenésükben különbözhetnek (por, paszta).
 3. Folyékony készítmények. Ezek a legnépszerűbbek. Ezek könnyen alkalmazhatók mindenféle felületre - falra, mennyezetre, padlóra.
Folyékony vízszigetelés

A folyékony vízszigetelés két fő típusa létezik:

 • Folyékony üveg. Ez egy speciális megoldás (kálium + nátrium). Nagyon kényelmes, mert áthatol számos póruson. Ezáltal teljesen eltömődve őket. Ez nem olyan film, amely könnyen megsérülhet. Vagyis ez a vízszigetelés belső védőréteget képez, ami nagyon hatásos.
 • Folyékony gumi. Ez egy bitumen emulzió, amelyet előzetesen vízzel hígítanak. Úgy tűnik, fekete anyag éles szagú. Kiváló padló és fal kezeléshez. A jó felszívódás mellett a felső védőréteg is.

A védőréteg létrehozásának lépései

A do-it-yourself fürdőszobai vízszigetelés nem az egész dekoráció legnehezebb fázisa. Fontos azonban megismerni a munka sorrendjét, csak akkor lesz képes elérni a legmagasabb minõséget.

 1. Az első réteg egy primer.
 2. Ezután a kiválasztott vízszigetelő anyagot kell alkalmazni.
 3. Ezután egy esztrich készül.
 4. A végleges beállítás megtörténik, és a dekoratív réteget helyezzük.

A vízszigetelés eloszlására bizonyos szabályok vannak:

 • A legfontosabb, hogy alaposan alkalmazzák a padló védelmét. Ugyanakkor legalább 10 centiméterre kell mennie a falra. Ez a réteg a legcélszerűbb. Nem kell kímélni az anyagot és megmenteni a minőségét.
 • A vízszigetelést is feltétlenül a fürdő vagy zuhanyzó peremén kell elhelyezni.
 • Óvatosan promazryvatsya helyeken, ahol a kommunikáció zajlik.
 • Külön figyelmet fordítanak más vízvezeték szerelvényekre. Nyilvánvaló, hogy a védőrétegnek el kell érnie egy tartályt, mosogatót, mosógépet.
A vízszigetelés elosztási terve a fürdőszobában

Természetesen jobb egy ilyen réteget létrehozni minden felületen, de ezeknek a helyeknek különleges figyelmet kell fordítani.

Vízszigetelés

Minden munkában vannak olyan szakaszok, melyek betartása kötelező. És az első szakasz, mint rendesen, az előkészítő tevékenységek.

edzés

 1. Eltávolítja mindazt, ami zavarja a munkát. Vagyis, ha a manipulációkat egy régi házban végezzük, akkor minden korábbi bevonatot teljesen eltávolítunk, és amennyire csak lehetséges, eltávolítjuk a régi vízszigetelést.
 2. Ha szükséges, cseréljen csöveket és szennyvizet.

Tipp Jobb lesz elhalasztani a kommunikációnak az utolsó előtti szakaszba való beillesztését. De előre, hogy meghatározza a helyét az összes vízvezeték.

 • Szakaszok alapozása. A mai napig vannak alapozó készítmények, amelyek szintén vízvédelemmel rendelkeznek.
 • A vízszigetelő anyagot alapozóval kezelt hordozóra kell helyezni.

  Tipp A falak és a mennyezetek a lehető legjobban védettek a nedvességtől cement-homok keverék alkalmazásával. A védő alapozóval kombinálva a kívánt hatást biztosítja. A befejeződés végső lépése egy befejező kitt keverék alkalmazása, amely magában foglalja a vízmegtartó komponenseket is.

  Védő réteg létrehozása

  Használjon folyadék vízszigetelést

  Ez az anyag kényelmes, mivel nem olyan ízületeket képez, amelyek ilyen célra nemkívánatosak. Ezen kívül védi nemcsak a nedvesség káros hatásait, hanem megakadályozza a penész és gombák megjelenését.

  Folyékony vízszigetelés alkalmazása festéssel

  Háromféleképpen alkalmazható:

  • Permetezéssel. Ehhez használjon speciális eszközt - a szórópisztolyt a kívánt fúvókákkal. Ezzel a módszerrel gyorsan kezelheti a nagy területeket. Vannak hátrányai is - a réteg vastagságát nem lehet ellenőrizni.
  • Festési. A legnépszerűbb módja. Szerszámként ecsettel és görgővel. Rengeteg időt vesz igénybe.
  • Öntéssel. A kitöltési technológia nagyon egyszerű, de csak a padlóra alkalmazható. Kényelmes abban, hogy a kompozíció behatol a apró repedésekbe, teljesen eltömve őket.

  Tipp A folyékony vízszigetelő eszköz a legegyszerűbb és legmagasabb minőségű. A réteg élettartama harminc évig tart. A fürdőszobai vízszigetelés folyékony anyagok segítségével nem lesz nehéz.

  Obmazochnaya vízszigetelés

  Mielőtt ilyen vegyületekkel dolgozna, elő kell készíteni őket. Ehhez gondosan kövesse az egyes gyártók utasításait.

  • Megfelelően kell elhelyezni egy ilyen réteget, kezdve a sarkokkal.
  • Ezután figyelmet fordítanak a fal és a padló között. Ezeken a helyeken jobb, ha külön hermetikus szalagot is használ.
  • Most elhelyezheti a fő réteget. A spatula jól működik ehhez. A réteg legyen sima, vastagsága legfeljebb 1,5 mm.
  • A rétegek száma 2-5 lehet. Ezeket csak az előzőek teljes száradása után alkalmazzák.
  • Működés közben nem lehet véletlen. És meg kell védenie a szárító felületet a portól és a piszoktól.
  Obmazochnaya vízszigetelés

  Tekercsanyagok elhelyezése

  A megfelelő vízszigetelés a fürdéshez ilyen anyagokkal mérésekkel és jelölésekkel kezdődik. Az a tény, hogy a tekercs- és filmtermékeket nem szabad szabadon alkalmazni, mint más típusokat. A felhordás előtt meg kell mérni a szükséges méreteket, amelyeket használni fognak.

  Figyelem! Ezekben az anyagokban nem ajánlott a fürdőszobában dolgozni. Jobb, ha más fajokkal együtt használjuk őket.

  A tekercs vízszigetelése

  • Jobb, ha az elhelyezett szalagokat égővel felmelegíti, de gondosan kell dolgoznia. A magas hőmérséklet begyújtást okozhat.
  • Ha az anyag öntapadós, akkor alaposabban fel kell készíteni a felületet. A jobb ragasztás érdekében többször kell sétálnod a rögzített szalag mentén. Amikor falakkal dolgozik, ehhez görgőt használnak.
  • Minden szalag átfedi egymást.
  • Miután a szalagok elérték a helyüket, jobb lesz, ha a jelölést bitumen maszkírozással hagyja el. Ismét figyelmet kell fordítani a padló és a falak ízületeire.

  Munka a mennyezetgel

  A mennyezet vízszigetelése a fürdőszobában is szükséges. Eszköze nem különbözik a falak feldolgozásától. De nem minden anyag fog tenni. Jobb, ha előnyben részesítjük a folyékony készítményeket. Sokkal könnyebb lesz velük dolgozni.

  Folyékony vízszigetelés alkalmazása porlasztópisztollyal

  Végső szakasz

  A vízszigetelés rétegének felhelyezése után megkezdheti az esztrich kitöltését. Jobb, ha ez egy polimer adalékanyagokkal készült cementkeverék alapján történik. Már a választott dekoratív réteg elhelyezése után.

  Hogyan készítsünk vízszigetelést a fürdőszobában - ez sok mindenre vonatkozik, de valójában nem olyan bonyolult, mint amilyennek tűnhet. Az anyagok, eszközök és technikák sokasága valóban minőségi védelmet nyújt.

  A legjobb vízszigetelés a fürdőszobában

  Figyelembe véve azt a tényt, hogy egy fürdőszobának nagyobb a nedvességtartalma miatt a ház egyéb helyiségei érzékenyebbek, felszerelésének különlegesnek kell lennie. Az egyik ilyen feltűnő példa a vízszigetelés. Ez a javítás fontos része, de a telepítés gyakran elhanyagolt. Bár ez a gát jelentősen kiterjeszti a padló és a falak élettartamát, csökkenti a mikroorganizmusok kockázatát, és csökkenti a betonpusztulásnak az áradások során bekövetkező megsemmisülésének lehetőségét is.

  Faj. Bevonat szigetelés

  Az ilyen típusú vízszigetelés speciális műgyanta alapú, szintetikus alapú, bitumen vagy folyékony gumi tartalmú oldatokkal készült. A kapott anyagot a fürdő előkészített felületére alkalmazzuk, ami lehetővé teszi a keverék számára, hogy kitöltse az összes szabálytalanságot, repedést, forgácsot a padlón. Ez a technológia lehetővé teszi, hogy vízálló réteget készítsen, amely évekig tart.

  Figyelj! A legjobb megoldás a bevonatszigetelés egy kis helyiségben akár 10 négyzetméter.

  A szigetelés szigetelésére általában használt anyagok granulátum, speciális paszták, valamint használatra kész folyadék formájában készülnek. Így a vevő mindig dönthet úgy, hogy önmagában megoldást vagy szabványos keveréket használ. Az elsőt gyakran tapasztaltabb ügyfelek választják ki, mivel tudják, hogy mi a helyes és mi nem. Rendszerint ezek a készítmények egykomponensűek vagy kétkomponensűek, gyorsan száradnak, miközben elasztikus maradnak. Ezek a következőkre oszlanak:

  Bitumen-polimer keverékek

  Az ilyen típusú vízszigetelés a használatra készen álló boltban vásárolható meg. Az alkotóanyagokat kötõkeverékként, valamint polimer töltõanyagként jellemzik. A megoldás önmagában magas szigetelési minőséggel rendelkezik, tökéletesen nyújtva és helyreállítva, nem tartalmaz mérgező szennyeződéseket, ellenáll a hőmérséklet változásainak, valamint az agresszív környezet hatásainak. Az ágynemű használata a padlón ajánlott a fürdőszobában, majd vékony nyakkendővel kell tölteni.

  Bitumenes-latex és folyékony gumi vagy folyékony vízszigetelés

  A fürdőszobában a padló védő rétege örömet okoz! Ez a lehetőség nagyon kényelmes és egyszerű megközelítés, mivel a kompozíció minden repedést vagy rést eltávolít. Az oldatot egy tisztított, alapozott felületre helyezzük manuálisan, legfeljebb 3-5 mm réteggel. Az ilyen anyagok használata a bevonatot teljesen védi a nedvességtől. Ezenkívül milyen más keverékben nincs káros füst vagy csak kellemetlen szag? A bevonat tartóssága, valamint a hőmérsékletváltozással szembeni ellenállása, a fenti előnyökkel párosulva, a folyékony gumi népszerű választás a fogyasztók körében.

  Cement-polimert

  Milyen más szigetelést tehet a fürdőszoba padlóján? A gyorsan cementáló cement alapú habarcs anyagát legjobban a tulajdonságai jellemzik. A megbízható szigetelés mellett a cement-polimer keverék gyorsan javítható vagy kicsi szivárgások javítására is használható. Ez a vízszigetelés jól kombinálható a padlóval és a falakkal. Végtére is, a burkolólapok a kapott felületen nagyon megbízhatóak és tartósak.

  Költségvetési lehetőség

  A pénzügyi lehetőségeket figyelembe véve el kell különíteni az izolációt, ezért az akril zománc az egyik legolcsóbb és megfizethető módja annak, hogy jobbá tegye a fürdőszobát. Alkalmazása kis rétegekben 3-4 megközelítésig történik. Azonban idővel a festék fokozatosan megreped. Ezért alternatívaként használjon folyékony poharat.

  Ez az anyag nagyon műanyag, kényelmes és praktikus. Nem szükséges ilyen bevonatot készíteni, már kész állapotban adják el, ezért csak helyesen töltse fel. Az ilyen készítmény nátrium- vagy kálium-szilikát elemeket tartalmaz, amely biztosítja hosszú élettartamát és szilárdságát. A folyékony üveg nagyon folyékony, amely lehetővé teszi, hogy akár kis nyílásokba is bejusson, megbízhatóan dugaszolva őket, ami garantálja a padló magas vízszigetelését. Ezen kívül a folyadék antiszeptikus tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek megakadályozzák a gomba megjelenését és terjedését.

  A szigetelés beillesztése

  Ezek a vízsugárzók poliészter, üvegszálas vagy üvegszálas, bitumen vagy gumi impregnált speciális film- vagy tekercsalapú termékek. Az alsó részüket egy különleges ragasztóanyag jellemzi, amely megbízható tapadást biztosít a felülethez. Az anyag tetejét olyan speciális komponenssel impregnálták, amely javítja a ragasztóanyag tapadását.

  Ezt a típust felosztják az öntapadó és fuzionált öntési módszerrel. Ez utóbbit egy gázégővel olvasztják meg, ami fő előnye és hátránya. Az öntapadó termékek felszerelése nem igényel semmilyen extra szerszámot. A szigetelést egy előre elkészített alapra helyezzük, azaz porral tisztított és szintetizált. A magasságkülönbségek részben megengedettek, azonban nem haladhatják meg a 2 mm-es négyzetméterenkénti értéket. A vízsugár választása elfogadható áron, tartósságon és gyors telepítésen alapul.

  A padlóburkolatokat faipari bevonatokkal is készíthetjük. Ezek a nagyon rugalmasak, stabilizálják a fa mozgását, miközben fenntartják a design egységét. Ez a tömítési módszer a leginkább alkalmas nagy területekre. A szigetelés egymást átfedő és a falba kerül. Ezután az illesztési helyeket egy ragasztóhengerrel kell feltekerni, ami eltávolítja a légbuborékokat.

  Különösen érdemes megjegyezni, hogy az anyagok tartós illatú bitumen. Az ilyen termékekkel való munkavégzés óvatosságot igényel, mivel a telepítést csak tökéletesen sík felületen végzik. Ugyanakkor a vízszigetelés nagyon tartós, alacsony áron, azonban ritkán használják a gyakorlatban, mivel speciális technológiát igényel a padlószint emelése, és a tekercsek elég nehézek és kényelmetlenek a használathoz.

  Festési módszer

  Milyen más szigetelést tehet a fürdőszoba padlóján? A festék vízszigetelésnek több rétege van folyékony keverék formájában, amely a keményítéssel különböző a plaszticitás miatt. Ezenkívül ez az anyag egységes alkalmazást igényel a hely teljes területére. A készítmény összetétele talkummal és azbeszttel, valamint epoxigyanta-gyantával kombinálva bitumen- polimer töltőanyagokat tartalmaz. A hidro-barrier legfontosabb előnyei a korróziógátló tulajdonságok, a zsetonok és karcolások kitöltése a varrat nélküli réteg kialakításakor, könnyű használat, elfogadható ár.

  Az egyetlen és legfontosabb hátrány a bevonat viszonylagos törékenysége.

  Vízálló padlóburkolatok

  Hogyan és mit kell tenni a vízszigeteléshez a már megismert fürdőszobában. Most még egy megfelelő padlóburkolat kiválasztása. A zuhanyzót mindig magas páratartalom jellemzi, ezért a nedvességállóságra vonatkozó nagy követelmények a vízszigeteléstől a befejező anyagokig minden anyaghoz közösek. A következő termékek nedvességálló tulajdonságokkal rendelkeznek:

  • Kerámia burkolólapok;
  • kerámia gránit;
  • vörösfenyő vagy teak padlólapok;
  • thermowood.

  Fürdőszobai vízszigetelés

  A fürdőszobák hatékony vízszigetelése nem csak a szomszédok "áradását", hanem a gombák megjelenését is okozza. A gomba észrevehetetlenül hosszú ideig tönkreteszi az építőanyagokat, a szerkezetek elveszítik eredeti tulajdonságait. A gomba nagyon nehéz és drága. Ezenkívül a legtöbb esetben javítani kell a falburkolat cseréjét. Az ilyen esetek biztosítása érdekében költséghatékonyabb azonnali vízszigetelést végezni. Így sok kellemetlen helyzetet elkerülhet.

  A vízvezetékek, a szennyvízcsatornák, a keverők és a vízmelegítők szivárgásforrások, a csatlakozások bármilyen szivárgása problémákat okoz. Különböző intenzitásúak lehetnek, de mindig negatív következményekkel járhatnak.

  A fürdőszobában lévő szivárgások tele vannak negatív következményekkel

  Ne aggódj túlságosan a kerámia burkolólapok tömítettségéért. Idővel a varratok nem feltűnő mikrotömböket képeznek, amelyeken keresztül a víz behatol a padló alá. További vízszigetelés jelenléte - a baj megelőzésének előfeltétele. A szivárgások megjelenése után ezeket még javítani kell, de ez megköveteli a régi bevonatok teljes szétszerelését, a nedvesség által károsodott szerkezetek javítását vagy cseréjét. Megbecsülheti, hogy az ilyen munkák drágábbak, mint a modern vízszigetelés költségei.

  A munka szakaszai

  1. A munka megkezdése előtt gondosan mérlegelje a fürdőszoba, mosdó, mosógép és egyéb, a vízellátáshoz csatlakoztatott háztartási készülék helyét.

  Fürdőszoba tervezés - Professzionális tippek

  Ha van egy zuhany, akkor körülbelül 1,5 ° -os lejtést kell tennie a vízcsomag irányába.

  Zuhanyzár

  A fűtött padlók a vízszigetelő réteg tetejére vannak szerelve.

  Nedves területek vízszigetelése (fürdőszoba, fürdőszoba)

  Speciális tulajdonságokkal rendelkező primerek típusai

  Az előkészítő kérdések megoldása után folytathatja az anyagok kiválasztását és a munka közvetlen gyártását.

  A fürdőszobák vízszigetelésének típusai

  Jelenleg az iparág a fejlesztők számára többféle vízszigetelést kínál, mindez megbízhatóan megbirkózik feladataikkal. Mely konkrét típust választani, beszélünk egy kicsit alul és példákkal minden anyagot fogunk leírni a részletes utasításokat elvégzésére vízszigetelő munkák.

  A vízszigetelés típusai és típusai

  A fürdőszobák ilyen típusú vízszigetelése mellett behatoló, permetezett és befecskendezett szigetelést is használhat. De használatuk csak ritka esetekben indokolt, és gazdaságilag nem megfelelő a közönséges fürdőben.

  Nézzük meg részletesen a művek gyártási technológiáját minden típusú vízszigeteléssel kapcsolatban. A kiindulási adatok feltételezik, hogy a felület már előkészített. A fürdőszoba előállításához szükséges anyag betonpadló, téglafal vagy vasbeton panel.

  Fürdőszoba felújítás előtt

  Festék vízszigetelés

  Az egyik legkedvezőbb módszer a betonburkolatok vízszigetelésére, költség mellett a költségvetési lehetőségre utal. A hatékonyság elégedett a fürdőszobákkal. A szigetelés teljes vastagsága 2 mm-en belül, legalább két réteg alkalmazása ajánlott. Használt polimer lakkok és festékek vagy módosított bitumen, folyékony gumi alapú anyagok. A bitumenek forró vagy hideg technológiában használhatók, jobb a hideg bitumenek használata a fürdőszobákban.

  1. lépés: Tisztítsa meg a felületet a portól és a piszoktól. Ha nedves területek vannak, azokat szárítani kell.

  2. lépés: Ha a padló befejeződése sík felületet eredményez, akkor a nagy kiterjedéseket le kell vágni és a mélyedéseket lezárni.

  Javítás padló esztrich

  3. lépés. Készítsen elő az anyagot a gyártó ajánlásaival összhangban. Ne nagy mennyiséget főzzön egyszerre, értékelje képességeit.

  4. lépés: Indítsa el a vízszigetelő munkát a legtávolabbi sarkából a szoba kijáratából, oszd meg az egész padlót szakaszokba és festse őket egymás után. A színezés hengerrel vagy ecsettel történhet.

  5. lépés: Miután az első réteg teljesen száraz volt, alkalmazza a második réteget. Ennek köszönhetően nagy valószínűséggel lehetőség nyílik a rések vagy a rossz minőségű szakaszok blokkolására.

  6. lépés: A padló vízszigetelése során ügyeljen arra, hogy a falakat kb. 10-20 cm magasságig dolgozza fel.

  Festékszigetelő fürdőszoba csináld magad

  Következő az esztrich félszáraz beton és feküdt a befejező padló.

  Üvegezés vízszigetelés

  Egy univerzális szigetelési módszer nem csak fürdőszobák, hanem más helyiségek elleni túlzott nedvesség ellen. Hideg vagy forró módszerrel alkalmazható, egy adott technológiát kell választani, figyelembe véve a fürdő sajátosságait. A szigetelő szigetelésnek sok típusa van, az osztályozás a gyártás anyagaitól függ.

  Típusú vízszigetelés vízszigetelés

  Bitumen alapú

  Polimer bitumen

  Padló vízszigetelés TECHNONICOL

  Különféle masztixokat használnak a kötéshez. Hogyan kell alkalmazni?

  1. lépés Helyezze el az előkészített felületet maszkkal. A kenésnek vízszigetelésnek kitett területeknek kell lennie. A művek a legtávolabbi helyről indulnak.

  Fontos. Ügyeljen arra, hogy a padló közelében lévő falak vízállóak legyenek kb. Tíz centiméter magasságig.

  2. lépés. Óvatosan forgassa a szigetelő réteget. Folyamatosan illessze be, ne engedje, hogy a hajtások vagy légzsebek megjelenjenek. Az anyag teljes felületén az alaphoz szorosan illeszkedjen. Ahhoz, hogy a levegőt egy görgővel lehessen eltávolítani, elegendő erővel nyomja a szigetelőanyagot a maszkra.

  3. lépés: A fal közelében vágja le a túl hosszúságot egy asztalos késsel. A vágásnak simanak kell lennie, mechanikus törések nélkül.

  4. lépés: A padló következő részének megkenése maszkkal. A vízszigetelés ≈ 15 cm-es rétegei átfedhetők, a rétegek átfedése szintén bevonva maszkkal.

  5. lépés Ha szivárgásveszély áll fenn, akkor az elsőre merőleges irányban egy második vízszigetelési réteget kell alkalmazni. A munka technológiája ugyanaz.

  Roll vagy ragasztó szigetelés

  A vízszigetelés beillesztése nem képes ellenállni a nagy szakítóterhelésnek. Ebben a tekintetben védeni kell. Használhat félszáraz beton csatolóját. Ezt hogyan tesszük, amit később leírunk.

  Obmazochnaya vízszigetelés

  Az Obmazochnaya vízszigetelés egy mechanikusan tartós réteg alapját takarja, amely megbízhatóan védi a szerkezetet a víz behatolásától. A készítmény tartalmaz cementet, finom homokot, polimer töltőanyagokat és kémiai lágyítószereket. Az összetevők neve és aránya az adott márkától függ. A lágyítók miatt a mechanikai stabilitás megnövekszik, a polimer töltőanyagok rugalmasságot biztosítanak. A vízszigetelő anyagok bevonata lehet egykomponensű és kétkomponensű.

  A fürdőszobák, zuhanyzók, toalettek vízszigetelésének típusai

  Ez utóbbiak javított teljesítményt mutatnak, de nagyobb figyelmet igényelnek a működés során. Emlékeztetni kell arra, hogy a kétkomponensű vízszigetelés márkáit a gyártó által meghatározott időn belül ki kell dolgozni. A polimerizációs folyamat vége után további felhasználásra nem alkalmasak. Az egykomponensű felület alkalmazása előtt nedvesíteni kell. Ehhez használjon szórópisztolyokat vagy nedves görgőket. A vízszigetelés vastagsága körülbelül 2 mm, legalább két réteget kell alkalmazni. A kétkomponens további előnye - gátolja a különböző mikroorganizmusok fejlődését. De ne feledjük, hogy nem mindegyik kétkomponensű anyagot engedélyezték beltéri használatra, olvassa el figyelmesen az utasításokat a csomagoláson.

  Ceresit CR 65. Vízszigetelő bevonat

  Az univerzális felhasználás anyaga hideg vagy forró (az adott típustól függően) alkalmazható. Az építési kémia eredményei lehetővé teszik, hogy egyedi anyagokat hozzanak létre, amelyek teljes mértékben lefedik a cementrétegeket. A komponensek gondosan kiválasztott frakcionált összetétele a beton vastagságába viszonylag mélyre ható, és tartós vízálló fóliát hoz létre a cementmátrix felső részében.

  Fontos. A fürdőszobában lévő betonpadlókat legalább három hónapig kell hagyni a szigetelés előtt, az egyik elegendő a sózáshoz. Ilyen időre van szükség annak érdekében, hogy a beton vagy habarcs legalább 15 MPa szilárdságot érjen el, különben a padlóburkolat kivágása és szivárgása lehetséges.

  1. lépés: Ellenőrizze az alap minőségét, ha nagy hézagokat vagy szabálytalanságokat talál, megszüntesse a problémákat. A padlónak teljesen száraznak és tisztanak kell lennie, az olajos foltok jelenléte szigorúan tilos.

  2. lépés: A feldolgozás minőségének javítása érdekében javasoljuk, hogy a padló sarkain 3-4 cm-es sugarú filét (kör alakúakat) készítsenek, a filetek jelenléte megkönnyíti a vízszigetelés folyamatát és kiküszöböli a csúszdákat. Hogyan készítsünk köröket?

  1. Készítsen elő a szükséges mennyiségű cement-homok habarcsot a cement egy részének három rész homok mennyiségére. A homok legyen tiszta, kövek és agyag nélkül.
  2. Nedvesítse a padló és a falak közötti sarkokat. Nedvesítse meg bőven, ellenkező esetben a meglévő felületek oldódási tényezője nem elegendő.
  3. Egy széles spatulával, körkörös mozdulatokkal a sarkokban próbálkozz, próbálj maximális erőfeszítést elérni. Távolítsa el a kiálló oldatot későbbi használatra.
  4. Hagyja 1-2 órát a cement beállításához. Amint megszilárdul, távolítsa el a spatulákat a nedves szivaccsal, és simítsa a felületet simára. A végleges beállítás legalább két napig tart.

  3. lépés: Fedje le az alapot egy alapozóval. A konkrét forma nem számít, a legfontosabb az, hogy a tulajdonságok a padló anyagához igazodnak. Kérjük, vegye figyelembe, hogy vannak alapozók belső vagy külső munkákhoz. A vízszigetelést nem alkalmazzák nedves felületeken, és hagyja, hogy az alapozó száraz legyen.

  4. lépés: Készítse elő a vízszigetelő oldatot a gyártó ajánlásainak megfelelően. Ha az anyagot ecsettel vagy hengerrel kell felhordani, akkor a megoldásnak folyadéknak kell lennie, ha egy széles spatulával kíván dolgozni, a konzisztencia vastag krémmel hasonlít.

  Gyakorlati tanácsok. A száraz csomók mennyiségének minimalizálása érdekében először öntsön vizet a tartályba, majd öntsön száraz keveréket. Manuálisan keverhetsz egy simítóval (hosszú, kemény és rossz minőségű) vagy keverővel.

  Ügyeljen arra, hogy a keverék legalább öt percig álljon. Ez alatt az idő alatt minden cement szemcsés elnyeli a nedvességet, és az anyagpolimerizáció kémiai reakciói megkezdődnek. Szünet után alaposan keverje össze a keveréket.

  Fontos. Nem szabad nagy mennyiségű keveréket főzni, legfeljebb három órán át kell használni. Ellenkező esetben a polimerizációs eljárás befejeződik, vízzel történő újrahígítás nem megengedett. A szobahőmérséklet nem lehet alacsonyabb, mint + 5 ° С. Vázlat és közvetlen napfény nem megengedett.

  A vízszigetelés egy vagy több rétegben alkalmazható, a teljes vastagsága 1-5 mm lehet. A fürdőszobák számára elegendő 2 mm vastag réteg kialakítása. Minden további réteg egy nap alatt alkalmazható.

  5. lépés: Ragassza be a sarkokat speciális vízszigetelő szalaggal. Ezek a helyek a legnehezebben kezelhetők, ajánlatos további hidrogénvédelmet alkalmazni.

  Ceresit CL 152. Vízálló szalag az ízületek tömítésére

  Lépés 6. Legyen egy vízszigetelő anyag réteget ecsettel vagy spatulával. Hézagok kizárása, amennyire csak lehetséges szintfelületek. Ha egy második réteget szeretne alkalmazni, akkor merőlegesnek kell lennie az elsőre. Ha a helyiség nagyon magas hőmérsékletű és a vízszigetelés gyorsan szárad, felülete egy permetezőpisztollyal nedvesíthető és filmmel borított. Az a tény, hogy a készítmény minőségi polimerizációjához szükségképpen vízre van szükség. Hiányában, a megoldás soha nem lesz gyárilag jellemző.

  7. lépés: Két nap múlva ellenőrizze az elvégzett munka minőségét. Ha hiányosságokat találtak, növelni és újra vízzárónak kell lenniük.

  Az alkalmazott vízszigetelés eredménye

  Az egyik előnye ennek a módszernek a vízszigetelés - kerámia burkolólapok azonnal elhelyezhető, a cementkötés nem szükséges.

  Vízszigetelés vakolás

  Ritkán használják a magas munkaerő-intenzitás és a modern korszerű hatékonysági követelmények miatt.

  1. lépés: Készíts egy cement-homok habarcsot, amely két rész homokból épül fel egy cement részből. Keverjük össze alaposan.

  2. lépés: Szén cementtel megszórjuk az előkészített padlófelületeket, és vizet öntsünk rajta. A seprű használatával keverje össze a cementet vízzel, amíg tejszerű. Ily módon növeli az adhéziós együtthatót.

  Gyakorlati tanácsok. A modern impregnálással, de az alap esztrich nagy vastagságával nem hatékonyak. Jobb, ha saját készítésű cement-tejet használsz.

  3. lépés Állítsa be a jelzőfényeket. Ehhez nem kívánatos a gyár fémlemezek használata. Az a tény, hogy eltávolítás után nagyon nehéz hermetikusan lezárni a kialakult mélyedéseket. Készítsen jelzőt a cement-homok habarcsból a következő algoritmussal:

  • öntsük ki a hornyokat a megoldásból. A köztük lévő távolság 15-20 cm-rel rövidebb, mint a szabály hossza;
  • a víz vagy a lézer szintje megállja a nulla szintet, a szabály ezen a szinten helyezkedik el a hornyok felületén. Óvatosan dolgozzon, ne engedje meg üregek kialakulását;
  • húzzuk meg a kötelet több helyen a külső beaconok között, és helyezzük a többieket alá;
  • A jelzőfények keményedésének felgyorsításához száraz cementet kell feltakarni az oldalukon és a felső síkon. Felszívja a felesleges nedvességet, a keményedési idő jelentősen csökken. Miután a cement nedves lett, óvatosan simítsa fel simítóval. Ha a jelzőfények még nedvesek, akkor ismételje meg ezt a műveletet;
  • ellenőrizze a világítótornyok helyzetét. Minden rendben van - folytassák az esztrich gyártását.

  Bejárók a megoldásból

  A keverék eloszlása ​​a beaconok szabálya között

  A szakosodott építőipari raktárakban különleges adalékok vannak a megoldás vízszigetelő tulajdonságainak javítása érdekében, vágyakozás - hozzáadásuk a főzés során. Az adalékok száma a szoba céljától függően változik, kövesse a gyártók ajánlásait.

  Fürdőszobában lévő fürdőszoba vízszigetelése

  Fürdőszoba egy faházban

  Ezek a munkák meglehetősen bonyolultak és egyedi megközelítést igényelnek. Milyen tulajdonságai vannak a padló vízszigetelésének a faház fürdőszobájában?

  1. A fából készült elemek megjelenése. A fa nagyon félek a magas páratartalomtól, különösen a magas hőmérsékletekkel együtt.
  2. Nem mindig lehetséges a termékek a fürdőszobában, ami további problémákat okoz.
  3. Opcionális cement padló csak a fürdőszoba alatt nem mindig elfogadható, figyelembe véve a építészeti jellemzői a ház.
  4. A faházak folyamatosan mozognak. Ezek a tulajdonságok kizárják a vízszigetelés használatát cement bevonásával.

  Fürdőszobában lévő fürdőszoba vízszigetelése

  A faházakban lévő helyiségek vízszigetelésére csak műanyag (folyékony gumi) vagy tekercses anyagok használhatók. A padlóval együtt a falakat meg kell dolgozni, a nedvesség nem eshet a befejező felület alá. És még egy megjegyzés minden esetben - a fából készült tartóelemeket mindig fertőtlenítőszerekkel kell átitatni.

  Antiszeptikus falkezelés

  Lehetőség van arra, hogy polietilén fóliát vagy más ilyen típusú vízálló anyagot helyezzen a padlóra. Az ízületek átfedése legyen legalább 15 cm, nagyon óvatosan ragassza be az ízületeket. Ebből a célból jobb, ha bármilyen speciális szalagot használnak, kivéve a fémes szalagot. A fémes nem nyúlik el, és nem kompenzálja a lineáris dimenziók elkerülhetetlen ingadozását.

  Izospan KL - tömítő összekötő szalag

  Amikor csak lehetséges, próbáljon meg cementhabarcsot készíteni a fürdőszobában. Kívánatos, hogy a ház tervezési fázisában biztosítsa azt, a cementhabarcs jelentősen megnöveli a rönk terhelését, mert a gyártás nagyméretű fűrészárut igényel.

  A szigetelés minőségének javítása érdekében a csempék közötti kötéseket speciális fugázással kell dörzsölni. Ezeknek csak műanyagnak kell lenniük, és kompenzálniuk kell a lineáris tágulást mikrotömbök kialakulása nélkül.

  Grout CERESIT CE 40 rugalmas víztaszító, gombaellenes

  És az utolsó - a padlónak a lehető legstabilabbnak kell lennie, használnia kell az összes építési technológiát, hogy növelje a csapágy jellemzőit. És mi a teendő, ha a fürdőszoba padlója fából készült?

  1. lépés: Ellenőrizze az álló fadarabot, távolítsa el az összes olajos foltot és szennyeződést. Az olajos foltokat nehéz eltávolítani, azokat lekaparni, eltávolítani egy csiszolóruhával vagy körkörös köszörűgépekkel.

  Lépés 2. Cserélje ki a hornyokat és a réseket külön fából készült maszkkal.