Legfontosabb > Bútor

Cserép az akril-bitumen vízszigeteléshez

Jó nap mindenkinek!

adott:
A szokásos, nem nedvességálló gipsz-nyelvű falburkolat (GWP) fürdőszobai falában.
A falak simák.
Beton nyakkendő, lapos.

A megvásárolt akril-bitumen-maszk POLI-R vízszigetelése:
„>
A sűrűség majdnem olyan, mint a víz.

Vízszigetelést terveznek a padlón és a falakon a nedves zónán. A vízszigetelés alatt csempe lesz.

Ezért a kérdés:
Milyen ragasztó használata? Van valaki ragasztott egy csempe a tetején?

Általában, mivel a kérdés "elveszett", én magam válaszolok.
Van egy lehetőségem egy szendvicsre:

[*] Mastic + Beton kontakt + közönséges csempe ragasztó
[*] Masztikus + megerősített rugalmas csemperagasztók Ceresit CM16 (CM17)

A gyártó válaszolt a kérdésre 1 opcióval.

Mivel nem volt ennyire könnyű rugalmas ragasztót találni a városomban, nagy valószínűséggel konkrét kapcsolatot választanék.
Meglátjuk

Olvassa el például a "> Prok12-et, miután tanulmányt készített erről a kérdésről, arra a következtetésre jutott, hogy kétkomponensű ragasztót kell ragasztania: valahol itt egy téma az üzenetekkel, fotókkal.

Miért kereshet és feltalálhatja azokat, amelyek már rendelkezésre állnak? Ragassza fel ezt a nagyon masszív anyagot, és a kívánt vastagságú csempe ragasztóval.

Andrew 64 írta:
Olvassa el például a "> Prok12-et, miután tanulmányt készített erről a kérdésről, arra a következtetésre jutott, hogy kétkomponensű ragasztót kell ragasztania: valahol itt egy téma az üzenetekkel, fotókkal.

Nem találtam semmit.

semur írta:
Miért kereshet és feltalálhatja azokat, amelyek már rendelkezésre állnak? Ragassza fel ezt a nagyon masszív anyagot, és a kívánt vastagságú csempe ragasztóval.

A vízszigetelő réteg ragasztására csempe ragasztóval kevert? Nagyon furcsa.

Röviden: kis amatőr kísérletet végeztem:
Egy ilyen szendvics:

[*] GWP
[*] Almira, mélyen behatolt akril alapozó. Szárított nagyon régen.
[*] Akril-bitumen masztix "POLI-R". Szárított 4 nap.
[*] Csemperagasztó "Talált Mustpliks T-12 Hatékony"
[*] Régi szovjet csempe.

Az alapozó falon a masztix rosszul, egyenetlenül esik, foltokkal. Szüksége van egy kevésbé nedvszívó felületre.

A képen a bal oldali csempe száraz volt, mielőtt a ragasztót alkalmazta volna. Nyilvánvalóan a csempe azonnal felszívta a vízből a vízből a vizet.
Jobb csempe elő nedves. Hát, jobban tapadt.

Egy héttel később a csempe elszakadt. Nem esett le azonnal - hevesen csavart a sarokba, erőteljes erőt alkalmazott

Úgy ítélte meg, amit látott, a masztix a falhoz és a ragasztó tökéletesen megragad. A rés a tapadó rétegen volt, és nem a masztix és a fal között, vagy a masztix és a ragasztó.

Egy kis poelozil véső a falon. A ragasztót eltávolítják a to-o-onka bitumen filmmel együtt. Általában minden úgy tűnik, hogy szoros.

Megpróbálok konkrét érintkezést tenni a masztikával a ragasztás előtt, mivel van idő a kísérletekre.
Nyilvánvaló, hogy egy csempe ragasztása a bitumen masztixre.

A burkoló nem ajánlja a burkolólapokat a vízszigetelő Knauf-ra.

Fürdőszoba, esztrich, vakolt falak. Knauf vízszigetelő bevonatot terveztem két rétegben a padlón, megközelítve a 20 cm-es falakat, hogy a padlózat ízületét ragasztva a falakkal egy vízszigetelő szalaggal ragaszthassa meg a Knauf-ot. Tiler azt mondta, hogy a csempe a vízszigetelés nem fog tartani, "úszó". Jól van? Már megvettem egy 5 l-es vödör Knauf (kék) és egy szalagot. Nem tudom, mit tegyek?

A szakértők válaszoltak a kérdésre

Legjobb válasz

A munkavállaló vágya, hogy lemondjon a felelősségről, érthető, úgy gondolom, hogy a félelem hiábavaló, minden hazudik, azt javasolnám, hogy legalább olyan jó ragasztót vegyek fel, mint a sopro, a padlón jól ragaszkodó vagy a lithocol. Nem javasolom, hogy vigye fel Eunice-t

A munkavállaló vágya, hogy lemondjon a felelősségről, érthető, úgy gondolom, hogy a félelem hiábavaló, minden hazudik, azt javasolnám, hogy legalább olyan jó ragasztót vegyek fel, mint a sopro, a padlón jól ragaszkodó vagy a lithocol. Nem javasolom, hogy vigye fel Eunice-t

csak attól tartok, hogy a mestered látszólag nem jött ide, vagy amikor ((

hagyja ragasztani az ízületeket, varratokat és masztikat, majd rakja le a csempe! Azt javasolnám, hogy kenni - üvegszálas, kiváló vízszigetelés!

nincs egyetlen vélemény sem. A gyártó és az eladók megmondják, mi az elengedhetetlen dolog, azok, akik ezt tették, azt mondják majd, hogy a szemetet. Személy szerint mindig rágok le mindenféle gumit. Sok különböző eladó. Jobban biztonságban van, mint sajnálom, a nagy haszonról, mint egy kecskéből. Csak árt.

Továbbá, amikor néhány évvel ezelőtt javításra kerültek a csempék szétszerelése, a gumiszerű szemét alatt rendszerint különféle állatok - csalánka, hangya és más kúszó pelyhek - ott jó.

Wow, wow! Köszönöm mindenkinek a tanácsot.

Vízzáráshoz szükséges. 2 rétegben. A Knauf egy tisztességes vízszigetelés, ha nem hamis. Igen, a csempe lebeg, ha vastag réteg ragasztó rossz. Ezért vízszigeteléssel történő bevonáskor először egy jó szintező habarcsot, majd hidrogént és egy cserépedényt tartalmazó vékony ragasztós oldatot készítünk. Ezután a kályha problémamentesen működik!

Vízszigetelés vásárolt a kereskedő Knauf, nem hamis. De a csésze még mindig nem akarja leplezni rajta.

Vagy talán nem akar egyáltalán dolgozni? Tiler - legalább profi. Vagy úgy... A szerény Baltai?

Sveto4eka

minden rendben van. A sík kiegyenlítése, tömítés repedések, alapozó, csempe. A csempéket több ezer éven keresztül helyezték el, és a knauf vízszigetelést csak 10 évvel ezelőtt találták fel, és ha nem lobbistákra és nem marketingre lenne szükségük, egyáltalán nem tudnának róla semmit. A Szent Izsák katedrálisában és az Ermitage-ben nincs vízszigetelő Knauf. És ott minden a malakitban, gránitban és márványban van. Azt hiszem, megbíznia kell a mesteredben (ha biztos benne a professzionalizmusában). Vagy miért bérelte őt?

Köszönöm mindenkinek! Megbízom a szakember professzionalizmusát!

Érdekes ajánlatok

Egyéb kérdések ebben a témában

Van kérdés a 150x70 akrilfürdő választásán. A választás az Am.Pm Sense (1 kép) és a Excellent Aquaria (Lengyelország) között található (2 kép). 1. opció - am pm sense - élőben, érezte - tetszett nekem, de sok negatív véleményt olvastam.

Jó napot, a fórum tagjai! A kérdés inkább jogi természetű. Új épület. A lakás elfogadása. A kommunikációs csomagot a WC-ben tartják (1. kép). A fűtött törölközőt a fürdőszobába hozták, de a bejárattól távolabb álló falon. Ott, ahol a projektnek kellene.

Jó estét! Úgy döntöttem, hogy festem a fürdőt! Falak és cserép a fürdőben. Az interneten olvastam - egyesek azt írják, hogy elegendő a csempe előkészítése (epoxi, vagy akár konkrét kapcsolat). Tetején akril vízalapú festék nedves helyiségekben. Néhány.

Jó napot, a felhasználók a fürdőszobák külső sarkokban 45, megosztani a tapasztalat, ezek a szögek nagyon törékeny? Esnek az esélyei idővel? A kőzetkezelő azt javasolja, hogy egy fém L-sarkot helyezzenek be, mivel biztosítja, hogy csiszolt.

Régóta találtam ezt a fotót az interneten! Most javításokat végzünk, szeretném ezt a csempe!

A burkolólapok vízszigetelésre vonatkozó szabályai

A burkolólapok elhelyezése technológiailag összetett folyamat. A technológia minden árnyalatának való megfelelés megbízható padlóburkolatot hoz létre, amely hosszú ideig tarthat bármilyen körülmények között. A magas páratartalmú helyiségekben (fürdőszoba, kád, zuhany) először telepíteni kell a vízszigetelést. Ez megakadályozza a nedvesség hatására keletkező anyagokat.

Melyek a vízszigetelő eszközök módszerei?

A padlóburkolat alatt a vízszigetelés a következő lehet:

 • tekercs vagy tészta;
 • lubricative.

Roll vízszigetelés

A tekercs vízszigetelése poliészter vagy üvegszál alapú anyag. Ez szükségképpen impregnál speciális hidrofób anyagokkal - általában módosított bitumen.

A vízszigetelő tekercsek behelyezéséhez speciális égőt vagy nedvességálló ragasztóanyagot kell használni. Ezért az anyagnak a saját kezével történő felszerelése a padlón bizonyos nehézségeket okozhat.

A hengerelt ruhák elkészítéséhez több szalag átfedés van elterjedve, majd óvatosan ragasztják őket. Egy másik nagy hátránya a vízszigetelő réteg rövid élettartama.

Bevonó keverékek

Az obmazochnoy vízszigetelés csoportja kerámia burkolólapok között számos keveréket tartalmaz, amelyek könnyen alkalmazhatók görgővel, ecsettel. A padló nedvességálló rétegének eszközére a nagy munkaerőköltségek nem szükségesek.

Az alapanyagtól függően a bevonóanyagokat a következő csoportokra osztják:

Bitumenes keverék

A csempékhez használt bitumenes keverék olcsó, ami sok vevőt vonz. De az anyagnak sok hibája van. Ez az igény arra, hogy az olvadt és forró bitumennel dolgozzunk, ami bizonyos tapasztalatokat és készségeket igényel.

A bitumenes vízszigetelés nem tartós. Az ilyen bevonat standard élettartama 5-6 év. A megolvasztott bitumust a helyiségben hosszú ideig továbbra is kellemetlen szag marad, amelyből lehetetlen megszabadulni.

Polimercement-keverékek

A kerámia burkolólapok padlóburkolatának polimercement-keverékei a legjobb megoldás, amely a jó minőségű és alacsony költségeket ötvözi. Az anyag cement, polimer adalékok és ásványi töltőanyagokból készül. Nagy páraáteresztő képességgel rendelkezik, és megbízható védelmet nyújt a nedvesség ellen.

A padló alatti cementpolimer vízszigetelést száraz porként értékesítjük, amelyet használat előtt vízzel keverünk. Az elkészítés után a megoldás korlátozott alkalmazási idővel bír, ezért alkalmazásához bizonyos készségekre van szükség.

Az anyag másik hátránya az abszolút nemplaszticitás. Ez hátrányosan befolyásolja a vízszigetelő réteg élettartamát.

Polimer készítmények

A legjobb padlóburkolat vízszigeteléséhez szükséges anyagok az egykomponensű polimer keverékek. Különleges nehézségek nélkül kész megoldást alkalmaznak az elkészített alapon és megbízható védelmet biztosítanak. A létrehozott bevonatot nagy plaszticitás és hosszú élettartam jellemzi. Az egyetlen hátránya a magas költségek.

Az alap készítésének jellemzői

A felület vízszigetelése és a csempe behelyezése előtt gondosan elő kell készíteni az alapot, ami az alábbiakat foglalja magában:

 • az alapnak tökéletesen száraznak és szennyeződésmentesnek kell lennie;
 • olajfoltok vagy nyomelemek jelenlétében a padlót puha zsírtalanítóval vagy speciális mosószerekkel tisztítják;
 • kisebb szabálytalanságokat vagy a padló károsodását őrléssel vagy őrléssel távolítják el;
 • ha szükséges, az alapot egy merev ecsettel kezeljük fémfólia segítségével;
 • amikor repedéseket vagy mély lyukakat észlelnek, azokat egy oldattal vagy speciális gittal lezárják;
 • ajánlott a falak és a padló közötti ízületek kitöltése speciális tömítőanyaggal;
 • a felület felhelyezése után primert alkalmaznak rá, ami javítja az aljzat tapadását a vízszigeteléshez;
 • szárítás után az anyag elindítja a fő munkát.

Csempe telepítési technológia

A padlózat vízszigeteléssel történő burkolásának technológiája nem különbözik a munka módjától, ha nincs nedvességálló réteg. Az anyagot speciális ragasztó használatával szerelik fel, ezt követi a kötés. A vízszigetelés telepítése maga a típusától függ.

Vízszigetelő készülék bevonási módszerrel

Kiváló minőségű vízszigetelő réteg létrehozása bevonó módszer alkalmazásával kövesse az alábbi utasításokat:

 1. Az egykomponensű vízszigetelő keveréket szerves oldószerrel hígítjuk a gyártó által meghatározott arányban.
 2. Az első réteget egy széles ecsettel a padlóra helyezzük, 20 cm-re a falak felületére.
 3. Az ajánlott rétegvastagság 1-3 mm. Ne próbáljon sok vízzáró keveréket egy időben elhelyezni.
 4. Miután a felület teljesen száraz volt, egy második réteget alkalmaznak az elsőre merőleges irányban.
 5. Anélkül, hogy várakoznánk arra, hogy a felület teljesen be legyen állítva, kvarchéjjal megszórjuk, hogy jobban tapadjon a csemperagasztóval.
 6. Miután a felület megszáradt, a felesleges szilikagél homokot eltávolítják egy merev ecsettel.
 7. Kerámia csempe van elhelyezve.

Telepítés a beillesztési módszerrel

A vízszigetelési munkálatok során a ragasztási módszer alkalmazásával meg kell felelni az ilyen utasításoknak:

 1. A vízszigetelő anyagból készült tekercseket az előkészített padlóra terítjük, hogy az egyenletes legyen.
 2. A padló felületét bitumen alapú maszkolattal kezelik.
 3. 100-150 mm-es átfedésű anyagokat készítettek a padlóra.
 4. A padlófelületet speciális égővel vagy hajszárítóval 50 fokos hőmérsékleten melegítjük.
 5. A tekercs vízszigetelése műanyagdá válik és a padlóra van ragasztva.
 6. A padlófelületen kialakított összes csatlakozást ezenkívül maszkkal kell kezelni.
 7. Miután a vízszigetelő réteg megkeményedett, egy primert alkalmaznak, ami javítja a csempe és ragasztó tapadását.

A padlózat burkolását esztrich-eszközzel helyezze el

Ha a durva padló egyenetlen, akkor a kerámia csempe behelyezése előtt ki kell egyenlíteni, ami gyakran speciális száraz keverékkel történik. Ezek szintezőek és önterülőek lehetnek.

Az első esetben az öntött esztrich vastagsága elérheti a 100 mm-t. Az aljzat beszereléséhez irányjelzőket telepítenek, figyelembe véve a burkolat létrehozott alapjának szükséges szintjét. A kiegyenlítő vegyületet gondosan elosztják az egész felületen egy szabály alkalmazásával. Csak ezt követően elkezdheti a csempéket.

Önszintező keverékekből 10-20 mm vastagságú kötőelemet hozhat létre. Folyékony konzisztenciájúak, ezért a padló teljes felületére kiterjednek, egyenletes réteget alkotva. Lehetőség van arra, hogy a ragasztók minimális költségére bármilyen problémamentes, egyenletesen és egyenletesen elfogadható burkolatot helyezzenek el.

Miért működik a vízszigetelés?

A vízszigetelő réteg legfontosabb célja, hogy a csempe behelyezése előtt megakadályozza a víz behatolásának negatív hatásait a padlószerkezetbe. Ezek a következők:

 • a penész és penész megjelenése, amely hátrányosan befolyásolja az emberi testet;
 • a padlószerkezet megsemmisítése;
 • a víz a szivárgás következtében az alsó padlóba szivárog.

Az ilyen eredmény elérése csak a magas színvonalú és modern anyagok vízszigetelő rétegének telepítésével kapcsolatos munka technológiájának figyelembevételével lehetséges. Ez a folyamat a legjobb, ha olyan szakembereket vonz, akik releváns tapasztalattal rendelkeznek.

A vízszigetelés a fürdőszoba: jobb, ha egy csempe

A fürdőszoba javításának egyik fontos lépcsője a vízszigetelés, és itt a lakástulajdonosok gyakran szembesülnek azzal a kérdéssel, hogy mi jobb a burkolat alatt a megbízható és tartós fürdőzáró korlát felépítéséhez.

Mely területeken vízszigetelésre van szükség

A vízszigetelést a teljes padlófelületen kell elvégezni, a falakon legalább 20-30 cm-es bejárattal. A falra, a mosdókagylóra, a zuhanyra és az egyéb beépített szaniter készülékekre a fal nedvesség elleni védelmére van szükség. Ebben az esetben a falat legalább 50 cm-es vízszigeteléssel kell lefedni az oldalra és felfelé a vízvezeték szélső oldalán, általában olyan helyen, ahol nedvesség valószínűleg a csempe felé fordul. Ezzel együtt kívánatos vízszigetelést végezni az egészségügyi szekrény belsejében, amelyben gyakori szivárgás elkövetők vannak: vízvezeték- és szennyvízelvezetők.

A vízszigetelő anyagok típusai

A padló és a fürdőszoba falainak jó vízszigetelését biztosító modern anyagokat az alkalmazási és összetételi módszer különbözteti meg:

 1. Bevonatkészítmények - a legszélesebb körben használt anyagok bitumenen (bitumen-gumi, bitumen-polimer) alapulnak és cementen alapulnak (cement-polimer masztix), máshol például az akril kevésbé használatos.
 2. A ragasztott vagy hengerelt anyagok polimer vagy üvegszál alapúak.

Típusú vízszigetelés vízszigetelés

A vízszigetelés bevonására szolgáló anyagokat száraz vagy granulált porokként, félszáraz pasztákként vagy kész folyékony formában forgalmazzák. A bevonó keverékek is egykomponensűek és kétkomponensűek, az utóbbiak általában gyorsan száradnak és rugalmasabbak.

 • Bitumen-polimer masztix késztermékben értékesített. Bitumen kötőanyagokból és polimer töltőanyagokból készülnek. Kiváló szigetelőanyag, mely magas nyújthatósággal és visszanyeréssel, nem toxikus, szagtalan, ellenáll a hőmérsékletváltozásnak és a korrozív közegeknek való kitettségnek. A padló alatti padlóburkolat alatt csak bitumen-polimer rácsot használhatunk, feltéve, hogy azt később egy vékony esztrichtel tölti.

Tipp Az Obmazochnaya vízszigetelés a legfontosabb a kis méretű fürdőszobában, legfeljebb 7 négyzetméter. m.

 • A folyékony vízszigetelés, a bitumen-latex vagy a "folyékony gumi" az egyik legegyszerűbb és legkényelmesebb módja a fürdő nedvességvédelmének biztosítására. A keveréket az elkészített alapon alkalmazzák. A felületi szint szennyezett és szennyezett, alapozott. A manuálisan "folyékony gumi" egy 4 mm-es réteggel ellátott spatulával vagy görgővel van ellátva.
  • A teljes polimerizáció után a kompozíció szintetizálódik, és zökkenőmentes felülettel rendelkezik, kiváló nedvességgátló tulajdonságokkal és nagy rugalmassággal. A bitumen-latex vízszigetelés tetejére ajánlott vékony nyakkendő. És miután szárad, le lehet helyezni a csempe.
  • Költségvetési nedvességvédelem. Az egyik legolcsóbb és legrövidebb idő alatt a vízszigetelés a fürdőszobában akril zománc. A felületet több vastag rétegben (legalább 3-4 rétegben) alkalmazzák. A festék hamarosan megreped.
   Alternatívaként egyesek folyadékot használnak, de képesek biztosítani a szükséges hidro-gátat, csak egy lágyítóval kombinálva, amely szárítás után teszi a réteg műanyagot.

  Hengerelt vízszigetelő vízszigetelő anyagok

  A tekercs vízszigetelésre szolgáló anyagok poliészter vagy üvegszál alapúak. Az alsó oldalán a szövet egy réteg ragasztóanyag, amely biztosítja a tapadást az alap, és a tetején - egy olyan komponens, amely javítja a ragasztást csempe ragasztó.

  A hengerelt vízszigetelést egy előre elkészített, tisztított és egyenletes felületre helyezzük. A 2 méteres távolságon belüli 2 mm-es magasságkülönbség megengedett. Az előnyök listáján megemlítjük a megfizethető árat, az aljzathoz való csatlakozás erejét és a szinte azonnal elindulási lehetőséget a hosszú technikai szünet nélkül.

  Ezenkívül a tekercs anyagok alkalmasak a fapadlók vízszigetelésére. Elég rugalmasak, ellenállnak a fa mozgásának, és ugyanakkor szilárdak maradnak. A lezárt tömítési módszert nagy területeken kell alkalmazni.

  Az anyagvázaknak legalább 10 cm-re kell átfedniük egymást és közelíteniük kell a falakat. Óvatosan ragasztós hengereket köt össze. Fontos, hogy távolítsa el az összes légbuborékot, ha a legcsekélyebb rés marad, feltételezhetjük, hogy az összes munkát hiába hajtották végre.

  Mikor és miként kezdje el a nedvesség elleni védelmet

  A javítás ezen szakaszának egyik legfontosabb kérdése: mikor kell vízszigetelést végezni: az esztrich öntése előtt vagy után. De nincs egyetértés erről. És mindez azért, mert minden lehetőségnek megvannak a maga előnyei és hátrányai.

  • Az esztrich a vízszigeteléssel szemben biztosítja a sima betonalapot, amely kiváló tapadással rendelkezik, és jó tapadást biztosít a ragasztókeverékhez a csempe számára. Bitumen, bitumen-polimer és bitumen-latex kompozíciók, valamint tekercs anyagok felhasználhatók.
  • Azok az építők, akik inkább az esztrich tetején tömítik a tömítést, igazolják döntését azzal, hogy szivárgás esetén a beton masszát védik a nedvességtől. Ezen a ponton minden helyes, de - lehetetlen garantálni a tartósságot a bélés, ragasztott közvetlenül a vízszigetelés egy vékony réteg csempe ragasztó. Ebben az esetben csak a cement-polimer keverékek vagy a roll-up hidroprotekció alkalmas a nedvességvédelem biztosítására.
  • Továbbra is a harmadik, a legköltségesebb idő és pénz, de a legmegbízhatóbb - kombinált vízszigetelés.

  A kombinált padló vízszigetelés

  Készítsünk durva bázist. Szükség esetén végezzen részleges javítást, vagy teljesen szüntesse meg a régi kötést.

  • Az elkészített és tisztított felületet beton alapozóval vonják be, teljesen megszáradnak.
  • A jelzőfényeknél húzza meg a csatlakozót 3 cm magassággal, amely a megerősítő hálót fogja.
  • Egy héttel később a felületet porról és talajról két rétegben tisztítják.
  • A sarkokban lévő helyiség peremén egy fali padlóréteget alkalmaznak minden ferde vízszigetelésre, hagyjuk megszáradni, majd ragasztjuk be a sarkokat vízálló szalaggal. A bevonat vízszigetelő keverék a padló teljes felületét legalább 20 cm-es falhoz közelíti, három réteget alkalmaz, szigorúan fenntartva az egyes szárítási időközöket.
  • Az utolsó réteg vízszigetelés bet betonokontakt.
  • Egy nappal később a második nyakkendőt legalább 1,5 cm vastagsággal húzza.
  • A végső száradás után a padlóburkolatot egy alapozóval lefedik, majd megszáradnak, és a csempe lefektetésére.

  Vízszigetelő falakkal rendelkezik

  Vízszigetelés falak alatt csempe használt cement-polimer keverék.

  • Mielőtt vízszigetelő falat ragasztunk két rétegben. Különös figyelmet fordítanak a sarkokra és a csővezetékekre.
  • Speciális mandzsettákat helyeznek a csövekre, és a sarkokat tömített vízszigetelő szalaggal kell ragasztani.
  • A falszakaszok vízszigetelő anyaggal vannak bevonva, és teljesen megszáradt állapotban bevonják a beton érintkeztetésbe, hogy javítsák a tapadást csempe ragasztóval. A megbízhatóság érdekében a hidroprotekció a megerősítő hálót is beágyazza.
  • Száradás után a rétegek továbbhaladnak a béléshez.

  Az építőiparban és a vízszigetelésben különösen egyértelmű a tendencia: minél drágább az anyag, annál tartósabb és megbízhatóbb, és fordítva. Ezért nehezen lehet egyértelműen megválaszolni a kérdést: milyen vízszigetelést kell választani a csempe alatt. Fontos figyelembe venni a befektetés idejét, a saját erejét értékelni, ha a szakemberek nem vesznek részt a javításban és a pénzügyi forrásokban.

  Fürdőszoba. Lehetőség van a csempe közvetlenül a vízszigetelésre.

  Kiemelt állások

  Legutóbb megtekintett 0 felhasználó

  Nem regisztrált felhasználó látja ezt az oldalt.

  A legjobb cikkek az IAB honlapján

  • Minden tevékenység
  • legfontosabb
  • Ötletek otthona számára
  • Anyagok és szerkezetek
  • Fürdőszoba. Lehetőség van a csempe közvetlenül a vízszigetelésre.

  Maga hivatásos
  építész vagy
  egy tervező?

  BII. Javítás és dekoráció

  Maga hivatásos
  építész vagy
  egy tervező?

  Az IVD.ru honlap egy vezető internetes projekt, amely a lakóépületek rekonstrukciójának és belső kialakításának kérdéseivel foglalkozik. A honlap legfontosabb tartalma az "Ideas of Your House" magazin archívuma - exkluzív szerzői cikkek, minőségi illusztrációk, gyakorlati tanácsok és leckék. Szakembercsapat dolgozik a projekten, neves tervezők, építészek és vezető kiadói szakemberek közreműködésével.

  Honlapunkon átfogó tervezési megoldások találhatók; az építési és befejező anyagok, bútorok, gépek és berendezések részletes piaci áttekintése; hasonlítsa össze saját ötleteit a vezető építészek tervezési projektjeivel; Közvetlen beszélgetés a többi olvasóval és szerkesztővel a fórumon.

  Ön egy professzionális építész vagy tervező?

  Víz alá fektetett fürdő kád alatt

  Sok építőanyag esetében a nedvességgel való érintkezés pusztító tényező, és a hőmérséklet növelésével a nedves levegő negatív hatása a vele érintkező felületekre fokozódik. Ezért a magas páratartalmú helyiségekben nedvességálló bevonatokat és nedvességálló anyagokból készült berendezéseket használnak. A fürdőszobában a probléma megoldásának klasszikus példája a kerámia, üveg, vinil csempe bázisainak bélése, valamint a helyiségek díszítése kerámia, műanyag és üveg kiegészítőkkel. És ez látszólag megoldotta a kérdést. Az építési technológiák szerint azonban a "nedves" helyiségek körülzáró szerkezeteit a vízálló bélés alatt felül kell védeni a nedvességtől.

  Nézzük meg részletesebben, miért, mekkora mennyiségben, milyen anyagokból és milyen a fürdőszobában vízzel szigetelt a csempe alatt.

  A fürdőszoba vízszigetelésének indoklása

  Ha a nedvesség gőz formájában van jelen, időnként kondenzálódik a körülzáró szerkezetekre és a belső térre, amelyek leereszkednek és a padlón bizonyos mennyiségben vannak jelen, még akkor is, ha van egy lefolyó. Így a nedvesség mellett egy másik negatív tényező is hozzáadódik a fürdőszobai működési feltételekhez - a felületek közvetlen érintkezésbe kerülnek a vízzel.

  Minden típusú kerámia csempe vízálló anyagok, alacsonyabb sűrűségű csempe bevonva mázzal tetején. De a kerámia burkolat nem száz százalékos védelmet nyújt a zárt szerkezetekből a vízből - a bélés nem monolitikus az egész területen, mivel ízületekkel rendelkezik, ezért a padlózat csak feltételesen vízálló. kerámiák. Ezenkívül a kerámia burkolat különböző eredetű deformációkat eredményez működés közben, aminek következtében a simítóvegyület, és néha a burkolat, a repedések és a víz behatol a felületen a sérülés és a hibák által. Ez különösen igaz a padlóra, ugyanis a függőleges felületeken a víz nem marad sokáig.

  Ezenkívül a fürdőszobában csővezeték található szelepekkel, gyakran több vízvezeték szerelvénnyel és szennyvízzel. Ezért ez egy olyan helyiség, ahol nagyobb a szivárgás kockázata. És a lakóházak a lehetőségét, hogy nem a vízvezeték hozzá többet, és a valószínűsége, hogy áradás a fürdőszobából a lakás felett.

  Mivel a fürdőszobában a legtöbb szoba nem található külön helyiségektől, de határolja őket, a burkolat alá eső víz elkerülhetetlenül áthalad a falakon és károsítja a szomszédos szobák díszítését.

  Dermedt fal elektromos vezetékek jelenlétében veszélyessé válik a lakosok számára.

  Így a kérdésre adott válasz arra a kérdésre, hogy szükséges-e a burkolat alá helyezett fürdőszobában a vízszigetelés, egyértelműen szükség van rá, még a zuhany alatt is. A padlón ez a művelet megvédi az alsó szomszédok szivárgását a szivárgástól, a mennyezeten - a szomszédok szivárognak, a falakon - megtartják a szomszédos helyiségek befejezését és megvédik lakóikat az áramütéstől.

  Anyagok felületek vízszigeteléséhez

  A felületnek a vízzel való érintkezésből való védelme érdekében számos típusú vízszigetelő anyagot állítanak elő, amelyek csoportosulnak az elrendezési módszer szerint.

  A fürdőszobák kiválasztásának egyszerűsítése érdekében egyszerűsítjük a besorolást, és az ilyen helyiségekhez megfelelő anyagokat folyékony és hengerelt anyagokra osztjuk fel.

  Folyékony vízszigetelő anyagok

  Ez a csoport magában foglalja a megoldásokat, pasztákat és masztixokat - az univerzális alkalmazás eszközeit, amelyeket vízszintes és függőleges felületeken lehet alkalmazni. A paszták és a masztix bevonat alkalmazási anyagok, és a megoldások behatoló szerek.

  Obmazochnaya vízszigetelés

  Ez a csoport egy vagy kétkomponensű rugalmas anyagból áll, amelyek segítségével néhány millimétertől 4-5 cm vastagságig vízálló védőburkolat képződhet a szerkezet felszínén.

  A bevonat vízszigeteléséhez polimerek, cement, alumínium-oxid, módosított bitumen, bitumentartalmú vegyületek használatosak, amelyekhez módosító adalékokat adnak a teljesítmény növelése érdekében.

  A főbb bevonatú vízszigetelő anyagok fő típusa:

  • A cementpolimer kompozíciók olyan univerzális eszközök, amelyek elkészített oldat vagy száraz keverék szükséges víz hozzáadásával, 5-10 perccel az alkalmazás után, és jó tapadást igényelnek.
  • Bitumenes polimer raszterkeverékek - módosított bitumen alapúak, pl. Lágyítók és polimer adalékanyagok hozzáadásával készültek, melyet a beton és a sűrűség magas tapadása jellemez. A modern bitumenes kompozíciókat előmelegítés nélküli használatra tervezték, ami kiküszöböli azokat a sérüléseket, amelyek a klasszikus bitumen használatával előfordulnak, és amely olvadáshoz vezet.
  • A vízálló cementek kétféle száraz keverék (ARTS - bővülő, VBC - nem zsugorodó), melyet a gipsz és alumínium cement egyidejű őrlésével állítanak elő, magas arányban kalcium-hidroumlinnal, bizonyos arányok betartásával.
  • Az akril masztix a legfejlettebb és leginkább környezetbarát vízszigetelés, vízalapú alapon, szagtalan és kiváló a korábbi összetevőknél.

  A fürdőszobában a fenti felsorolt ​​gyanták a padló és a falak belső vízszigetelésére, valamint a repedések lezárására szolgálnak.

  Behatoló vízszigetelő vegyületek

  A működtetés elve az, hogy a felszínre való felhordás után az ilyen oldat felszívódik a betonba, és szárítás után a pórusokat kristályokkal tölti be, amelyek a bejövő víz felé haladnak.

  A behatoló oldat hatékonysága csak akkor biztosítható, ha kívülről a fürdőszobai falak felületére kerülnek, ezért belülről csak a mennyezet vízszigetelésére használják.

  Roll hidroprotektánsok

  Az ilyen vízszigetelés egy vastagságú anyaglap, amely egy vagy több rétegben szigetelt felületre van felosztva, és fel van osztva a hideg és meleg installáció védelmére.

  Beépített vízszigetelés

  Az ilyen típusú nedvességvédelem az alapra van felszerelve a beégetés módszerével - a vászon egyik oldalának égővel történő hevítésével és egységes préseléssel. A szigetelés szilárd rögzítése érdekében szükséges, hogy a felületet tisztítsa meg a portól és a feltöltéstől.

  A Bituline márkanevű ilyen elszigetelt polimer-bitumos roll-on hidraulikus védelem modern változatának egy példája az Egyesült Államok által kifejlesztett, de 20 országban, köztük Oroszországban gyártott termék.

  A "Bitulina" erősítő alapja a nem szőtt textília vagy üvegszálas kiváló minőségű poliészter, amelyet mindkét oldalán attaktikus polipropilénnel (APP) módosított bitumen rétegekkel melegítenek. A kész vászon vastagsága a fajtától függően 3,8-5,0 mm, tömege 4,0-5,7 kg / m 2.

  Nem kevésbé hatékony vízszigetelő forró styling is a "TechnoNIKOL" márka, ugyanazon a technológián szerelve.

  Lehetőség van a vízszigetelésre forró felszerelési anyagoktól és fűtési módok alkalmazása nélkül, ha a bitumen masztix rétegeket rétegezik.

  Ezen modern nedvességszigetelési eszközök előfutára a ruberoid, amely a megfizethető áron túlmenően mégsem veszítette el népszerűségét.

  Hidegálló védőanyagok

  Az ilyen szigetelőeszközök közé tartoznak az öntapadó alsó felületű, vagy ragasztás nélküli halmozott vászonok.

  Az öntapadós vízszigetelés az alapra való tartós tapadáshoz a felületre van szerelve, bitumen alapozóval. A telepítés nem igényel szakmai készségeket és speciális felszerelést - a védőfóliát eltávolítják a ragasztó oldaláról, és a vászon készen áll a lefektetésre.

  Az ilyen típusú anyagoktól a következő eszközök bizonyultak:

  • "A padló vízszigetelése" ("TechnoNIKOL") - öntapadó, alaptalan védelem 1.5 mm vastag, módosított bitumen, felülről védve nem szőtt polimerrel (Spunbond). Alkalmas ágyazásra, beleértve a melegvizes padló alatt.
  • "Tekhnoelast Barrier" ("TechnoNIKOL") - öntapadó alap nélküli bitumen- polimer vízszigetelés, amely egy polimer film felső védőrétegével rendelkezik.
  • "Rizolin Parkolás", "Rizolin AU" - üvegszál erősítésű bitumenes polimer vízszigetelő csoport két öntapadó felületen fóliázás nélkül.
  • A Ceresit BT 85 R egy univerzális öntapadó bitumen-polimer bevonat, melynek alapja a nemszőtt poliészter, amelynek nagy szakítószilárdsága van.

  Hidegen hengerelt tekercsanyagok ragasztóréteg nélkül - a membránokat az alapra fektetik anélkül, hogy a szalagokat a felülethez rögzítenék. A gyártás anyaga szerint az ilyen vásznak három alcsoportra van osztva:

  • PVC-ből - egy kétrétegű fólia felső rétegben lágyított polivinil-klorid, hőálló, nagy rugalmasságú (alacsony hőmérsékleten történő elhelyezése), a szomszédos szélek összekapcsolása speciális berendezést igényel.
  • EPDM burkolatok - különböző szintetikus gumi (etilén-propilén-dién monomer) hidrogénvédelme, poliészter hálóval erősítve. A vulkanizálással végzett varrások összekötése.
  • A TPO-membránok poliolefin (etilén-propilén gumi és polipropilén keverék) alapú, poliészter hálóval megerősített, 1,2-2,4 mm vastagságú, hőre lágyuló műanyagok. A jó minőségű anyagok a mindennapi életben felmerülő költségeit és ritkaságát okozzák.

  A padló alatti fürdőszobai vízszigetelés módszerei

  A nedvesség elleni védelem széles választékának köszönhetően számos megoldás létezik a fürdőszoba körülzáró szerkezetének szigetelésére. A módszer kiválasztása a következő fő tényezőktől függ:

  • Szigetelt alapanyag.
  • Építési profil (sima, szabálytalanságokkal).
  • Felületi tájolás (függőleges, vízszintes, ferde).
  • Működési feltételek (rezgés jelenléte, a hőmérséklet csökkenésének mértéke stb.).
  • Olcsó.

  Mivel a vízszintes felületek gyakrabban és hosszabb ideig érintkeznek a vízzel, mint a függőlegesek, a vízszigetelés technológiáinak figyelembe vételével kezdenünk.

  A betonpadló hidraulikus védelme a csempe tekercs alatt

  Annak meghatározásához, hogy melyik védőanyagot kell használni, a padló tulajdonságaitól függ. Ha a padló egy sima felületű monolit betonlap, akkor bármilyen típusú vízszigetelést használhat. Ha egymással és a falakkal vannak egymásba illesztett lapok, akkor ha véletlenszerűek lesznek a kialakításuk minőségével kapcsolatban, akkor a varratokat hímezni és javítani kell - lehetőleg az egyik bővülő cement esetében.

  Nedvesség elleni védelem tekercs anyagok részleges vagy teljes ragasztás

  Ha a művelet végrehajtásának leginkább költséghatékony módját választja, használhatja a körülbelül 0,5 mm vastagságú átlagos műanyag-polietilént, amelyet az építőanyag-tárolóban a mérő forgalmaz.

  A padló felületét porból tisztítják, és szokásos alapozóval alapozzák meg - lehetőség van a latex 1: 4 arányú vizes oldatával. Száradás után az alapot egy réteg bitumen masztirozással borítják, a lemezek és a falak közötti ízületek gondos bevonásával. Egy nappal később a polietilén 10 cm átfedésen és a falakon a szárított masztixszalagokra csúszik.

  Az átfedéseket, beleértve a falakat is, szilikonnal vagy ugyanolyan masztix bevonattal vannak a belsejéből és a tetején a varratok mentén. A film következő rétege azonnal elhelyezhető, de az előző zenekarokon.

  Amikor a varrás maszkja megszárad, egy 5 cm vastag cement-homok habarcsot helyezünk a filmre, amely a polimer burkot a beton alapra nyomja.

  Ez a módszer még a fa padló csempe alá történő vízszigetelésre is vonatkozik a fürdőszobában - ennek eredményeképpen olyan védőburkolatot kapnak, amely nem kapcsolódik a fahoz, és amely folyamatosan megváltoztatja dimenzióit az alulról érkező környezeti páratartalom hatására.

  Ha a fürdőszoba egyik mérete több mint három méter, akkor a csatlakozó megerősítésre kerül. A rudat a polietilénhez közelebb kell elhelyezni, mint felszíni, ügyelve arra, hogy ne sérüljön a vízszigetelő héj.

  Ha a polietilén helyett hagyományos karton tetőfedő anyagot használunk, akkor a fektetést ugyanazzal a technológiával, de 3 rétegben végezzük. Ebben az esetben a hidrogén védelem költsége kissé magasabb, mint a polietilén használata esetén, de alacsonyabb, mint a bevonat szigetelésével.

  A burkolat alatti fürdőszobában a padlózat tartósabb vízszigetelése bitumen polimer tekercs anyagból készül, amelyet nem kartonpapírral erősítenek, hanem üvegszálas hálóval vagy vászonzattal, és a gyártáshoz felhasznált bitumen módosul a polimer adalékanyagokkal. Ebben az esetben a tetőfedő anyagot egyszerűen más bevonatok helyettesítik - izol, hidroizol, stekloizol, ugyanazon a technológián alapulva, de nagyobb szigetelési jellemzőkkel.

  A fürdőszobák kis területét figyelembe véve mind az öntapadó, mind az öntapadó polimer-bitumen anyagokat a padló nedvességszigetelésére használhatjuk. A hazai gyártó Tehnonikol termékének jó ár / minőség aránya van.

  Padló-vízszigetelés tekercses tekercs anyagokkal

  Ez a nedvesség elleni védelem olyan lapos betonpadlón van elhelyezve, amelynek egyik oldalát gázégővel felmelegítik.

  Az olvasztott anyagok alkalmazásához a padlófelületet a szennyeződéstől és a portól való tisztítás után bitumen alapozóval alapozzák - jobb vízalapú, mivel az ilyen alapozóktól származó szag hiánya jobban megfelel a belső munkának.

  A primer növeli a bitumen vízszigetelés bármely anyag alapanyagának tapadását, így nem hagyhatja figyelmen kívül az alapozás kivitelezését, még akkor is, ha a padló felülete tiszta. Ezenkívül a szigetelés alatt lévő felületnek száraznak kell lennie.

  Az alapozó száradása után (3 óra vagy több) a feltekeredett vízszigetelést darabokra vágják úgy, hogy az elemek hosszanti átfedése egymás ellen 10 cm, a keresztirányú, a falakat is beleértve - 15 cm.

  A fúráshoz hagyományos propánlámpát használjon. A halmozott anyagon fel van tüntetve az oldal, amelyet fel kell melegíteni és ragasztani. Jobb együtt dolgozni, de a keskeny fürdőszobában még jobb egyedül dolgozni.

  Szükséges a gyártó ajánlásainak követni a hidroizolátum fűtésének mértékét, hiszen mindkét irányból való eltérés tönkreteszi az anyag rögzítésének szilárdságát a felületre.

  A vízszigetelés garantált hatékonysága érdekében a rétegek száma nem lehet kevesebb, mint kettő, és a helyszínnek egymásnak kell áthaladnia.

  Lapos betonpadló nedvességvédelme öntapadó anyagokkal

  A burkolatokkal ellentétben az öntapadó hengerelt vízszigetelés nem igényel fűtést a telepítés során, ami egyszerűsíti a feladatot és időt takarít meg. Az ilyen anyagok elhelyezése szobahőmérsékleten nem lehet alacsonyabb, mint +10 0.

  A műveletek sorrendje a telepítés során:

  Távolítsa el a port az alapról és előkészítse egy vízbázisú bitumenes alapozóval. Csatlakoztasson egy tekercset a fektetés kezdetéhez - egy sarokba, bontsa ki és mérje meg a kívánt hosszúságot.

  Vágjon le egy védőfóliát és törje meg a vászont, vegye le a védőfóliát a vászonról, és ragassza be az anyagot a teljes hosszúságúra, majd nyomja le az alapra.

  A hosszirányú átfedések mérete 8-10 cm, keresztirányú - 15 cm. A belső átfedések a bitumen masztirozással való teljes érintkezési felületen át vannak bevonva.

  A film a falak felületére feltölti a padló befejezésének szintjét.

  Az öntapadós vízszigetelés tetején egy 5 cm vastag cement-homok habarcsot készítenek megerősítéssel, amely után el lehet kezdeni a csempe lefektetését.

  A padlóburkolatok vízszigetelése

  A polimer membránok könnyű, csúcstechnológiájú anyagok, amelyek nagy mechanikai és termikus hatásokkal szemben ellenállóak, mikroorganizmusok és ultraibolya. De ezeknek a bevonatoknak a nagy jellemzői magas költségeket okoznak.

  Ezenkívül az előállított háromféle membrán (PVC és TPO) kétfajta forrólevegős hegesztést igényel speciális berendezésekkel az ízületek csatlakoztatásához.

  Ezek a tényezők korlátozzák a polimer membránok használatát a mindennapi életben, aminek következtében a piacon csak a nedvességálló anyagok térfogatának csupán 1,5% -át foglalják el, és ezeknek az anyagoknak a fő alkalmazási területe nagy célokat szolgál különböző célokra.

  De az EPDM membrán (szintetikus gumi) használata esetén nem nehéz fedezni. A hengerelt anyagot sík padlóra helyezzük, és a kívánt méretű csíkokat vágjuk, amelyek egymáshoz való ragasztását öntapadós élek végzik.

  A betonpadló hidraulikus védelme a csempeburkolat alatt

  Ha a kád vagy a zuhany padlólapjának felületét a régi padlóburkolat szétszerelése után feldarabolják, akkor lehetetlen a hengerelt anyagot ilyen alapon elhelyezni - a szigetelő hüvely a nyakkendő súlyánál szakad. Annak érdekében, hogy az illesztést ne végezhesse el, a padló vízszigetelése bevonási módszerrel végezhető el, amely időt és erőfeszítést takarít meg, mivel a folyékony vízzáró készítményeket ecsettel, hengerrel vagy spatulával alkalmazzák, és nem igényelnek speciális készségeket:

  • Az alapot törmelékből, porból és alapozóból tisztítják - az izolátum gyártója által ajánlott készítményt.
  • A bevonó anyagot a típustól függően a használati utasítás szerint készítik el, és a hordozóra a megfelelő vastagságú réteggel kerülnek fel.
  • A következő bevonási réteg alkalmazása csak azután következik be, hogy az előző bevonat teljesen száraz volt.
  • Az alkalmazott rétegek számát a gyártó ajánlásai határozzák meg.

  A fürdőszobai falak vízszigetelése csempék alatt

  A burkolólapokkal szemben álló függőleges felületekhez a kerámia megfelelő tapadása szükséges az alaphoz. Vagyis a csempe alatt a fürdőszobában lévő falak vízszigetelését olyan anyagból kell készíteni, amely a legalkalmasabb ragasztókra - cement alapú - kerámiákra lett kialakítva. Ha azonban a nedvességvédelem bitumenes alapanyagból készül, hengerelve vagy bevonva, akkor egy ilyen héj tetején meg kell szerveznie egy további, a falhoz mechanikusan rögzített tartóállványt.

  A fürdőszobában lévő falak leggyakrabban használt anyaga kőből készült, így a legjobb megoldás a szigetelő vegyületek használata a bővülő cementek alapján.

  Az ilyen burkolat vízszigetelése egy csempe alatt lévő fürdőszobában nem csak az alapfelület tömítését biztosítja, hanem a kívánt mértékig is igazítja.

  A nedvesség elleni védelemhez az alapozó falakon lévő habarcsból készült habarcsot kell alkalmazni. A réteg vastagsága függ a bázisok egyenletességétől, és néhány millimétertől 2-3 cm-ig terjedhet, vagyis az illesztést spatulával vagy simítóval végezzük, a vakolást, majd a fugázást. A falazatok és üregek öltéseit előre megtervezték és óvatosan töltötték a megoldásból származó tömítésekkel.

  Az anyag sokszor drágább, mint a hagyományos cement, ezért a fogyasztás csökkentése érdekében, jelentős felületi érdességgel jobb előzetes egyeztetést végezni a hagyományos cement-homok keverékkel.

  A falazó falak vakolásakor a habarcsot apró részletekben kell készíteni, figyelembe véve annak gyors beállítását.

  A falak készen állnak a kerámiák bélésére a kikeményedés és a cement vízszigetelő réteg teljes száradása után.

  Vízszigetelés falak gipszkarton

  A készülék falán lévő falak könnyebb vízszintesítése a vízszigeteléshez, ha a vakolat helyett nedvességálló gipszkarton lapokat telepít, például a Knauf gyártmánya.

  Figyelembe kell venni, hogy a nedvességálló GVL-t nem hosszabb ideig érintik vízzel, így tovább kell védeni. A falra szerelés előtt minden gipszlapot belülrõl egy bitumen-polimer vízszigetelésréteggel borítanak. A lemezek lefektetése után ragasztós acélból készült ragasztószalagot ragasztanak rá, amely tetejére két réteg hidrogénvédő réteget alkalmaznak a felhalmozódó cementet spatulával, napi időintervallummal. A kikeményedés után a szigetelő összetétel a falakon lehet elhelyezni cserép.

  A fürdőszobák kerítésszerkezeteinek vízszigetelése szükséges a csempe alatt, ugyanakkor nincs szükség fejlett technológiák követésére - sokféle módon teheti meg önmagát és minimális költséggel olyan anyagok felhasználásával, amelyek már régóta ismertek.

  Vízszigetelés a csempe alatt - a minőségi lefedettség kötelező alapja

  Kerámia burkolólapok - nagy befejező anyag. Különböző textúrák, széles színpaletták és kitűnő teljesítményi jellemzők teszik szükségessé a lakberendezés, különösen a magasabb páratartalmúak számára: konyhák, fürdőszobák, WC-k stb. Azonban minden előnyével az anyagnak enyhe hátránya van: a habarccsal kezelt varratok nedvességet szivároznak meg, ami elkerülhetetlenül elpusztítja a bevonatot idővel. Ezért szükséges a megfelelő vízszigetelés a csempe alatt.

  tartalom

  Videó útmutató vízszigeteléshez a csempe alatt

  A védőanyagok típusai ↑

  A vízszigetelés egy védő vízzáró réteg, amely megakadályozza a nedvesség behatolását az alaphoz és a csempe összeomlását. Ezenkívül garantálja az olyan kellemetlen jelenségek hiányát, mint a penész, a gombák vagy a kellemetlen szagok. A csempe behelyezése előtt ajánlott magas színvonalú vízszigetelést végezni, függetlenül attól, hogy fal vagy padló van-e.

  A nedvesség elleni védelemhez kétféle anyagot használnak:

  • Beillesztett vagy hengerelt. A módosított bitumengel impregnált poliészter vagy üvegszálas alapú bevonat. Rendkívül munkaigényes telepítési folyamat speciális égő vagy nedvességálló ragasztók használatával. A csíkok több rétegben vannak elhelyezve, átfedésben és gondosan ragasztva. Nagyon nehéz elvégezni a tekercsfedést, mert a folyamat bizonyos tapasztalatokat és készségeket igényel. Emellett az ilyen vízszigetelés élettartama elég rövid.
  • A bevonatok olyan bevonatok egy egész csoportja, amelyek kombinálják az alkalmazhatóság egyszerűségét: a felületen ecsettel, hengerrel vagy spatulával "elteríthetők".

  Attól függően, hogy milyen alapon osztják fel:

  Meg kell jegyezni, hogy a bitumenes anyagok a legolcsóbb vízszigetelő anyagok. Azonban ne rohanjon vásárolni. Teljesen jó teljesítményével nagyon jelentős "hátrányokkal" rendelkeznek. Először is, telepítésükhöz kapcsolódik az olvadt bitumenhez való munka szükségessége, ami speciális készségeket igényel és bizonyos kellemetlenségeket okoz. Egy másik hátrány: rövid élet. Öt-hat év elteltével frissíteni kell a bitumen vízszigetelését. Ezenkívül az ilyen anyagok egyenetlen vagy függőleges felületeken való alkalmazása során lehetetlen garantálni a bevonat teljes megbízhatóságát. És egy másik kellemetlen meglepetés: a bitumen szaga hosszú időn belül bent van.

  Az optimális "költség / minőség" arány és egy meglehetősen egyszerű alkalmazás kombinálják a cement-polimer keverékeket. A cement, a polimer adalékok és a száraz ásványi töltőanyagok vízszigetelő keveréke elegendő páraáteresztő képességgel és vízhatással szembeni ellenállással rendelkezik. Van azonban néhány hátránya is. A vízszigetelőt száraz por alakjában állítják elő, amelyet használat előtt víz hozzáadásával elegyít. Az elkészített oldatnak nagyon korlátozott a felhasználási ideje, ami bizonyos kellemetlenségeket okoz. Ezenkívül az oldatban lévő víz további, felesleges nedvességet okoz az alapon. A cement-polimer vízszigetelés legfőbb hátránya abszolút nemplaszticitás.

  A legjobb megoldás az egykomponensű polimer bevonatok. Ezek a legbiztonságosabb és legkiválóbb vízszigetelést biztosítják. A bevonat nagyon műanyag, tartós és könnyen alkalmazható az alapon. Az egyetlen hátrányuk magasabb, mint a többi anyag ára. Ha azonban kiszámoljuk a bonyolultabb telepítés, karbantartás, viszonylag rövid élettartam és ennek következtében más bevonatok cseréjének költségeit, világossá válik, hogy a polimer masztiók magas ára tartósan és kiváló minőségük révén kifizetődik.

  Hogyan készítsük el az alapot ↑

  A védő vízszigetelő réteg alkalmazása előtt alaposan elő kell készíteni az alapot. Először is nagyon szárítani kell, és tisztítani kell mindenféle szennyezést. Ha olajoktól, vegyszerektől vagy festékektől foltok vannak, akkor enyhe zsírtalanítás és tisztítószerek segítségével ártalmatlanítják őket. Agresszív kémiai tisztítási módszerek nem használhatók. Lehetséges károsodás vagy felületi rendellenességek mechanikai úton eltávolíthatók: a bázis őrlése vagy őrlése. Használhat egy bozótot egy merev fém ecsettel. Munkavégzés után a felületet újra alaposan megtisztítják szennyeződéstől és portól.

  Ha a repedések, a mély sérülések, a varratok vagy a lyukak miatt vannak kötelező tömítés. Ezen kívül a szakértők javasolják, hogy kezelje a ízületek a falak és a mennyezet, valamint a függőleges ízületek a falak. Ehhez használjon speciális tömítőanyagot. A következő munkálatok csak az anyag teljes száradása után lehetségesek. A tömítőanyag típusától függ, a varratok megszilárdulási ideje megtalálható a használati utasításban.

  Az anyag szárítása után primert alkalmazunk, vagyis az alapot alapozzuk. Ez a művelet a vízszigetelő anyagok tapadásának javítására szolgál. Az alapozó jól keveredik, hogy homogén masszát kapjunk, és kis rétegben hordozzuk a hordozón. Az anyagfogyasztás a bázis sűrűsége alapján kerül kiszámításra. Az alacsonyabb sűrűségű bevonat több alapanyagot is elnyel, ennek fogyasztása több lesz. Az anyag szárítása után az alapot úgy lehet tekinteni, mint előkészített és alkalmazott vízszigetelést.

  Fontos: Ha szennyeződés vagy gyenge minőség áll fenn, akkor alapozással nem lehet rögzíteni.

  A vízszigetelő rétegek alkalmazására vonatkozó utasítások a Hypersdermo polimer maszk ↑ példáján

  Az optimális vízszigeteléshez két vagy három réteg réteg szükséges. Anyagfogyasztás - 0,6 kg / m 2, a technika pontos betartása mellett 1,2-1,8 kg / m2-re emelkedik. A szakértők azt mondják, hogy a legmagasabb minőségű vízszigetelés háromrétegű bevonatot biztosít, azonban azért, hogy megmentsen egy kétrétegű, szintén elfogadható.

  A masztika viszkózus anyag, ezért a korábban előkészített alapanyag felvitele előtt három-öt percig keverjük. Ehhez használjon alacsony fordulatszámú fúrógépet, amely speciális spirális fúvókát tartalmaz. A keverés eredményeképpen a masszőr teljesen homogén lesz.

  Az első réteget ecsettel vagy hengerrel kell felhordani. Ha előnyben részesítjük a második opciót, akkor válasszuk a velúr padlóburkolatot, mert más anyagok megsemmisülnek a masztix elemek hatására. A bevonatot egy vékony rétegben alkalmazzák, és teljesen megszáradnak. Hat vagy nyolc óra elteltével, de legfeljebb egy nappal a masztix alkalmazása befejezése után elkezdheti dolgozni a második réteg bevonásával.

  Ezt kézzel is alkalmazzák ecsettel vagy hengerrel. A szakembereknek ajánlatos a kontrasztos színű maszkokat használni, vagyis az elsőtől eltérő, a második réteg alkalmazására. Így lehetőség van a bevonat minőségének szabályozására. Szárítás után, vagyis hat-nyolc órán belül, de legkésőbb egy nappal a munka befejezése után a bevonat utolsó harmadik rétegét alkalmazzák. Javasoljuk továbbá, hogy a kontrasztos színű maszkokat a jobb vizuális ellenőrzéshez használják.

  Figyelembe kell venni, hogy attól függően, hogy a nedvesség és a hőmérséklet a helyiségben, ahol vízszigetelést végeznek, az anyag teljes száradási ideje nagymértékben változhat. Ezért, mielőtt folytatná a következő réteg alkalmazását, feltétlenül ellenőrizze az előzőt a "ragadósodás" miatt. Ha a maszk szárazra néz és nem tapad az ujjaihoz, folytathatja a következõ anyagréteg elrendelését.

  Közvetlenül az utolsó réteg bevonása után a szubsztrátumra kvarcos homokkal szórt, melynek száraznak kell lennie. A frakció jobb, ha 0,3-0,8 mm-t választ. Ez a művelet elvégezhető a felületi érdesség megvédésére, amely ezután a ragasztók számára a legjobb tapadást biztosítja. Mind a vízszintes, mind a függőleges alapokat homokkal szórják. A paszta megkötése után a felesleges homokot ecsettel eltávolítják. Mielőtt megkezdené a munkát a csempék burkolásán, a frissen kialakított vízszigetelés 24-48 órán át marad az anyag teljes polimerizációjához.

  A burkolólapok megfelelő vízszigetelő alapzattal kezdődnek, különben a gyönyörű kerámia bevonat nem tart sokáig. Talán ez a kulcsfontosságú művelet önállóan végrehajtható. Azonban, ha kétségei vannak a bevonat bevonására a vízszigetelésre vonatkozóan, vagy nincs alkalmazásuk tapasztalata, akkor jobb, ha a munkát szakembereknek bízzák. Ezután a minőségi vízszigetelés a kerámia burkolatok alatt a lehető legrövidebb idő alatt elkészül.