Legfontosabb > Fürdő

Fürdőszobai vízszigetelés a csempe alatt: 4 legsikeresebb lehetőség

A fürdőszoba javításakor a falak és a padlózat vízzáróak legyenek. Ez azért szükséges, hogy megakadályozzuk a gomba megjelenését, a baktériumok sokszorozódását. A nedvesség elleni védelemre szolgáló készítmények kiválasztása a festés típusától és a helyiség sajátosságaitól függ.

Tehát, tervezik, hogy vízálló a fürdőszoba alá a csempe: miért és mi a jobb választani?

Miért szükséges az összes terv védelme?

A vízálló réteg védi az építési és befejező anyagokat a nedvesség káros hatásaitól. A vízszigetelő anyagok helyes kiválasztásától és a munka minőségétől függ a padló és a fal anyagai.

Ha hibázol, akkor a díszítés gyorsan feleslegessé válik, és az anyagokat magával fogják fertőzni olyan gomba, amelyet nagyon nehéz eltávolítani.

Ajánlatos kiváló minőségű vízszigetelést végezni mindenféle kivitelben - a padlón, a falakon és a mennyezeten. A mennyezet feldolgozása védi a fürdőszobát a szomszédok elárasztásától; padló - megakadályozza a víz szivárgását az alábbi lakásban.

Ha minden világos a padló és a mennyezet nedvességvédelmének jelentőségével, akkor a falak szigetelésének szükségessége néha kétséges. Miért van szükség? A falakon lévő vízszigetelő anyagok nem teszik lehetővé a gombák és baktériumok szaporodását, fenntartják a felületet, megakadályozzák a repedések előfordulását.

Az építőanyagokban a nedvességnek kitett nedvességnek kitett rések hozzájárulnak a hideg levegő áramlásához a helyiségbe. Ez bizonyos egészségügyi kockázatot jelent a fürdőszobában használók számára.

A nedvesség és a hideg levegő gyorsítja az építőanyagok megsemmisítését. Ennek eredményeképpen a vakolat romlik és gyorsabban esik le, festéktörések, csempe eltűnnek a falakról és a padlókról. Ezért feltétlenül védeni kell a falakat legalább azokon a területeken, ahol folyamatosan vizet permeteznek.

A vízszigetelő anyagok fajtái

A padló és a falak megfelelő vízszigetelésének kiválasztása a csempe alatt a fürdőszobában meg kell értenie a szigetelőanyagok típusát. Vásárolnak, nem csak az árakra, hanem a bevonatok szerkezetére, tulajdonságaira, a tervezett terhelésre is.

 • bevonó készítmények;
 • Vízszigetelés vízszigetelés - tekercs, film, bitumenes anyagok;
 • speciális hidrofób vakolatok;
 • vízálló festékek;
 • impregnáló vízszigetelés;
 • gumi alapú vegyületek.

A fürdőszoba vízszigetelése, csempeburkolatok, ragasztók, áthatolók, gumi alapú vegyületek alkalmasak csempékre. Meg kell jegyezni, hogy a műanyag fóliákat ritkán használják a fürdőszobai nedvesség védelmére.

A polietilén minden előnyével és megfizethető árával - a legrosszabb választás a fürdőszobában. Az anyagnak nincs jó páraáteresztő képessége. Ez nem teszi alkalmassá a fürdőszobában való használatra - egy zárt helyiségben, ahol magas páratartalom és egy bizonyos hőmérsékleti rendszer van.

Fontos pont: a padló és a falak ízületei, a fürdőkád falhoz való csatlakozása gondos vízszigetelésre van szükség. Sok anyag nehezen alkalmazható a sarkokban lévő vízzáró réteggel, ezért válasszon tömítőköteleket vagy szalagokat.

A zsinór-tömítőanyagok higiénikus anyagokból készülnek, amelyek megakadályozzák a gomba és penész növekedését. Ezeket az ízületekbe helyezzük, szilárdan ragasztva a felületre, finoman lezárva. Ez a kábel évtizedekig képes szolgálni.

A szalag vagy a zsinór tömítőanyag elhelyezése a videóban látható:

A nedvességvédelem minőségének fő követelményei

A vízszigetelő anyagokat úgy kell alkalmazni, hogy a szárítás után teljes réteget képezzenek, így viszonylag rövid idő alatt minden munkát elvégeznek.

Ha a bevonat kétrétegű, akkor a következő réteget közvetlenül az előző szárítás után alkalmazzák. Ez lehetővé teszi a legjobb tapadási anyagok elérését. Az időintervallumok minimálisak.

A tekercsanyagok használata során meg kell figyelni a gyártó által biztosított átfedések méretét. Amikor falak szigetelését a falakkal összekötjük, az anyagot a falra kell vinni.

Függetlenül attól, hogy mely anyagokat vagy készítményeket választanak a szigetelési munkákhoz, mindezt tiszta felületekre kell alkalmazni. Az anyagok fogyasztásának csökkentése és az adhézió javítása érdekében primereket használnak.

Milyen anyagok közül választhat a falak vízszigeteléséhez?

Többféle anyagot használnak a burkolólapok burkolatának vízszigeteléséhez:

 • Bitumenes és polimer masztix. Nagyon népszerű vízszigetelési lehetőség. Az egyszerű alkalmazási technológia, a hatékonyság és a tartósság miatt rendkívül népszerű. Sok márka masztixja univerzális és alkalmas bármilyen helyiségre.
 • Impregnáló. Ezek folyékony készítmények, amelyeket hengerekre vagy cisztákra alkalmaznak az alapra. Könnyen használhatók, annyira szolgálnak, mint maga az építőanyag, amellyel feldolgozták. Ugyanakkor erősítse meg az alapot és meghosszabbítsa az életét.
 • Membrán. A membránok kiválasztásakor alaposan olvassa el az adott anyag alkalmazási körét. Az utasításoknak egyértelműen jelezniük kell, hogy a márkájú membrán alkalmas helyiségek vízszigetelésére. Nem kívánatos, hogy túl vastag filmeket válasszon, mert kevésbé rugalmasak.
 • A cement bővítése. A térfogat növekedése a megszilárdulás folyamatában. Ennek köszönhetően a cement kitölteti a legkisebb repedéseket és rést, megbízhatóan blokkolja és megelőzi a nedvesség behatolását.

Mi jobb használni a fürdőszoba vízszigeteléséhez? A cserép alatt gyakran választanak bevonatot és impregnáló készítményeket.

Alkalmazásukra nem szükség van szakmai építők felvételére, az összes munkát kézzel lehet elvégezni, és ez komoly megtakarítás.

Az utóbbi évtizedekben a panelek népszerűvé váltak, amelyek eredetileg víztaszító tulajdonságokkal rendelkeznek.

Az ilyen típusú vízszigetelés egyetlen mínusz a magas költség, de ha a költségvetés lehetővé teszi, ez egy nagyszerű lehetőség, mert a panelek több évtizedig tartanak.

A nedvességálló panelek beépítésének jellemzői a videóban olvashatók:

Mi alkalmas a padló védelmére a vízből?

Milyen anyagokat választanak a padló alatti vízszigeteléshez a csempe alatt? Nagyjából szinte minden öltöny, a tulajdonos preferenciáitól és pénzügyi lehetőségeitől függően. Fontos figyelembe venni az élettartamot, így a vízszigetelés nem kevesebb, mint a cél.

Lehetőség van hengerelt vízszigetelésű szigetelőkre a betonhabarcs alá helyezni, de gyakran bevonóanyagokat használnak. kényelmesebbek a munkában, és tartós rugalmas védőréteget hoznak létre. Alkalmazhatók mind a beton esztrich, mind a tetején.

A bevonó készítmények jól kombinálódnak a behatoló vízszigeteléssel. Ebben az esetben a beton esztrich alá helyezett alapréteg bevonóanyaggal van védve, és a kész esztrich impregnált egy behatoló anyaggal.

Ez garantálja a 100% -os védelmet az esetleges "árvizek" ellen.

Népszerű fürdőszoba vízszigetelő technológia

Ha magára a munkára kívánja teljesíteni a munkát, érdemes választani a leginkább megfizethető anyagokat, amelyek beszereléséhez nem szükséges drága eszköz vagy speciális készség.

A videó egy tanulást ismertet egy fürdőszobai vízszigetelésről, amelyben az általános eljárást szakaszokban írják le:

1. lehetőség: tekercs anyagok használata

A padló padlóburkolatának vízszigetelése a csempe alatt lévő fürdőszobában választhat üvegszálas vagy üvegszálas. Ezek nagyon drágák, de nincsenek hátrányai a hagyományos vízszigetelésnek - tetőfedő anyagnak, üvegtetőnek stb.

Az üvegszálas és üvegszálas anyagok nem rothadóak, így praktikusak és tartósak. Azonban vannak hátrányai. A tekercsek gördülése és a csíkok felszerelése során ügyelni kell arra, hogy ne szakadjanak meg.

Három fő telepítési technológia van. A bonyolultságtól és az alkalmazott berendezésektől függően változóak:

 • Mount. Ez a módszer nem túl népszerű. Kötőelemek szükségesek. A tekercseket az aljzatra szerelik fel, és gondosan elkülönítik a lyukasztott helyeket.
 • Fusing. Az anyag hegesztéséhez hőpisztoly szükséges. Ezt a berendezést zárt helyiségekben használják, ahol a gázégők nem alkalmazhatók. A fürdőszobák vízszigeteléséhez viszonylag ritkán használják az olvasztott anyagokat.
 • Ragasztás. Ez a legjobb megoldás a nedvességvédelem biztosítására. Anyagok tapadnak bitumen- polimer masztixokkal vagy ragasztókkal. A masztix további védőhatást hoz létre. Kiválasztásakor figyelembe kell venni azokat a hőmérsékleti feltételeket, amelyek mellett az anyagok megtartják tulajdonságaikat.

A vízszigetelés ragasztási eljárása:

 1. A bázist szinttel ellenőrizzük. Szükség esetén egy konkrét nyakkendővel. A padló és a falak ízületei kerekítve vannak, hogy megakadályozzák az anyag repedését a beszerelés során. Ezután alaposan megtisztítják az alapot törmelékből, porból, szárított, földből.
 2. A tekercseket a kívánt hosszúságú lapokra vágják. A kész csíkot kifordítjuk és dízelolajjal kezeljük (tisztítja és hozzájárul a nagyobb rugalmassághoz), egy napra elhagyja.
 3. Az alapot bevonják a ragasztott anyaggal a webanyag ragasztására.
 4. Kb. 10 cm átfedésű masztix csíkokon, ha az anyag útmutatásaihoz nincs más gyártó ajánlásai.
 5. A tokozás során keletkezett hólyagok szépen be vannak vágva, az anyag széleit lehajtják, bevonják a masztix anyaggal, és ismét simára ragasztják.
 6. A vízszigetelés tapadásának javítása a következő réteggel - beton esztrichevel, tetején bevonva masztix bevonattal és nagydarab homokkal töltött.

2. opció: vízszigetelő eszköz

A vízszigetelő berendezéseknek sokféle maszkja van. A legnépszerűbb a bitumen, polimer és cement-polimer. Mindegyik kitölti a pórusokat és a repedéseket, a megszilárdulás után sűrű víztaszító réteget képeznek.

A komplex konfigurációval rendelkező szobák esetében a legjobb a bevonat vízszigetelése, mert A masztix könnyen alkalmazható a kiemelkedésekre. Amikor az épületek zsugorodnak, a bevonatok nem repednek fel, megbízhatóan védik a felületeket évek óta.

Az alkalmazási technológia egyszerű:

 1. A kezelendő felületet tisztítani, eltávolítani, kiegyenlíteni, ha 2 cm-nél nagyobb cseppek vannak. Az anyagok tapadásának javítása érdekében az alapot tiszta vízzel vagy alapozóval kell áztatni.
 2. A legegyszerűbb lehetőség - kész kompozíciók használata. Ha száraz keveréket választanak, szobahőmérsékleten vízzel hígítjuk a gyártó által javasolt arányban, és homogén tömegig keverjük. Ezután hagyja 3-5 percig, és keverje újra.
 3. A masztikát azonnal használnia kell. Két rétegben van felhordva, a sarok és az ízületek szalaggal van ellátva, és óvatosan benyomják a vízszigetelő rétegbe.
 4. A kész bevonattal megerősített üveghálót helyeznek el. Amikor az anyag kiszárad, helyezze az utolsó rétegfalat, teljesen lefedve a rácsot rések nélkül.

A videó bemutatja a fő munkameneteket a technológia leírásával:

3. opció: vakolat vízszigetelés

A polimer adalékanyagokkal használt keverékek vízszigeteléséhez, amelyek javítják az anyagok tulajdonságait. A legismertebb védjegyek a Knauf és a Ceresite. Ezek időigényes, kiváló minőségű keverékek, amelyek kiválóan alkalmasak fürdőszobák felületének kezelésére.

Fontos! A vízszigetelés kiválasztása előnyben részesítheti az azonos márkájú anyagokat. Ezek tökéletesen össze vannak hangolva és kiegészítik egymást. Például, ha a "Ceresite CR65" keverékkel dolgozik, vegyen egy "Cerezite CL52" tömítő szalagot.

A vegyületek alkalmazásának technológiája:

 1. Az alap felületét előkészítjük: megtisztítjuk, primerrel kezeljük.
 2. Különleges szalaggal tömített sarok és ízület.
 3. Készítsük elő az oldatot, és a felületre egy irányban, majd a következő - merőleges irányban.
 4. A vízszigetelés két- vagy háromrétegű.

4. opció: impregnáló készítmények

A vízszigetelő anyagok impregnálására bitument, polimert, folyadékot stb. Alapuló kompozíciókat értünk. Egy közös tulajdonsággal rendelkeznek: a bázist telítődnek, megerősítve annak szerkezetét.

Az impregnáló vegyületek hidrofób vegyületeket alkotnak, amelyek megváltoztatják az építőanyagok jellemzőit. Ennek eredményeként a beton vagy a tégla vízzel szemben repedező tulajdonságokkal rendelkezik, tömörítve.

A vízszigetelés impregnálása is behatol. A honfitársaink közül a Penetron rendszer anyagai méltán népszerűek. Ezek a különböző típusú munkákhoz használt keverékek, valamint a polimer javító szalagok.

 • A bázis elkészül: közel repedések, varratok; tisztítsd meg a törmeléket. A további előkészítés az anyag típusától és a gyártó ajánlásaitól függ. A Penetron használata előtt a felületet gyakran 9% -os ecettel töröljük, szárítjuk, majd nagymértékben nedvesítjük.
 • Ha száraz keveréket használnak, az utasításoknak megfelelően hígítjuk. A mennyiségnek olyannak kell lennie, hogy a megoldás 30-40 percig elegendő legyen. Ezután ez a használat alkalmatlanná válik.
 • A vízszigetelő készítményt ecsettel vagy hengerrel kell felhordani. Az első réteg beállítása után a felületet újra kezeljük.
 • A teljes szárítási idő a kiválasztott kompozíciótól függ. Ha a Penetront használják, három napig tart. Ez alatt az idő alatt a felületet rendszeresen nedvesítik, hogy a kapott vegyületek jó kristályosodást eredményezzenek.

Néhány hasznos tipp a szakembertől:

Végső következtetések

Anyagok a fürdőszobai vízszigeteléshez, és nehéz meghatározni, hogy mi a legjobban a csempe számára. Azonban a kész bevonatok alapvető tulajdonságai alapján választhat.

Tehát erősen nem ajánlott festeni a festményeket a csempe alatt. Rövid élettartamúak és kisebbek lesznek a befejező anyagnál. Amikor a vízszigetelő réteg összeomlik, egy gomba jelenhet meg a fürdőszobában, és a csempe elpirul.

Ha a választást a behatoló vízszigetelés javára választják, akkor figyelembe kell venni, hogy csak betonalapokra használják. Ez kemény vagy téglafelületeken történő használatra hatástalan.

A fürdőszoba padlóburkolatának vízszigetelése érdekében jobb választani a ragasztóanyagokat a minőségi masztixokkal kombinálva. Ez a védelem több évtizedig tart, de csak az esztrich alatt használható.

Vízszigetelés a padló a fürdőszobában a csempe alatt - telepítési szabályok

A fürdőszoba különleges mikroklímával rendelkezik - magas páratartalom, állandó párolgás, hőmérsékletváltozás. Ezért a padló befejezéséhez a falak és a mennyezet olyan speciális anyagokat fejlesztenek ki, amelyek ezen extrém körülmények között képesek megőrizni jellemzőiket.

Ezek a tulajdonságok kerámia csempe, melynek gyártói gondoskodtak a nedvesség elleni védelemről. Ennek a díszítési módnak a gyenge pontjai az interdigital ízületek, amelyeken keresztül a víz és a kondenzátum a tõke átfedésekbe kerül, és elpusztítja õket. Ezért még a kerámia burkolólapok használatával is a fürdőszobát jó minőségű vízszigeteléssel kell elhelyezni.

Hidraulikus gát létrehozása

A vízszigetelés egy olyan rendszer, amely a falak, a mennyezet és a padló végső bevonata között egy vízzáró rendszert alakít ki olyan anyagokkal, amelyek nem engedik át a vizet. Az alkalmazott anyagok alapján a következő típusú vízszigetelést különböztetjük meg:

 • Festék. Ezt egy bitumenes vagy polimer bázisú masztix alkalmazásával nyerik. Alkalmazza a kompozíciót egy szokásos ecsettel vagy tömör hengerrel több rétegben. Ezért a kezelt felület sima, sima, ízületek nélkül;

 • Obmazochnaya. A falra vagy a fürdőszoba padlóra való vízszigetelés a finom, tisztított homok, cement és polimer adalékanyagok száraz keveréke. Alkalmazásnál spatula és simító. Az ilyen keverék vastagabb rétegének köszönhetően a szexuális átfedés magasságát lehet beállítani és egy nyakkendőre cserélni. A hiányosságok és szabálytalanságok kiküszöbölése érdekében jobban nyomon kell követni a lefektetési folyamatot;

 • Okleechnaya. Ennek a technológiának az elve a nedves helyiségeknek a "nedves zónák", nedvességálló, bitumen vagy üvegszál alapú anyagok beillesztése. Az ilyen anyagok lapok vagy tekercsek formájában készülnek, hegeszthetőek vagy öntapadóak. A padlóra vannak ragasztva a falakba egy gázégő segítségével, így létrehozva a "víztárolót";

 • Kocsonya. Olyan monolitikus, egységes réteg vízálló anyagból készül, amely folyékony üveg és nedvességálló beton alapul. Az egyik legdrágább és leghatékonyabb technológia.

  A vízszigetelő módszer kiválasztása

  A fürdőszobában a vízszigetelés, melyet kerámia burkolattal díszítenek, különböző anyagok és technológiák felhasználásával lehet létrehozni. Mindegyik lehetséges útnak előnyei és hátrányai vannak:

  Mindenesetre a vízszigetelő technológia választása az adott körülmények függvénye: a fürdőszobába telepíthető berendezés, a hőmérséklet, a páratartalom, az anyag, amelyből a padló készül.

  Fontos szempont, hogy a kerámia burkolólapok polietilén fólia vízszigeteléssel történő megosztása elfogadhatatlan, még a sűrűbbek sem védettek a mechanikai sérüléstől, és nem képesek biztosítani a dekoratív bevonat biztonságos rögzítését.

  Felkészülés a munkára

  A vízszigetelés felszerelése előtt súlyos előkészítést kell végrehajtania. A jó eredmények elérése érdekében jobb, ha a következő tervet követjük:

  • Távolítsuk el a kopott padlót, és távolítsuk el mindent a betonlapra, távolítsuk el a törmeléket;
  • A padló szintjének betonra vagy masztixra való fektetése egy fa számára, az összes rendelkezésre álló repedés, lyuk és forgács lehúzásához;
  • Nedves tisztítást végezzen a falakon és a padlón, tisztítsa meg a szennyeződéseket és a port;
  • Fedje le a felületet egy alapozóval, széles ecsettel vagy hengerrel;
  • Hagyja teljesen leállni a primert, mely idő alatt jobb a helyiség bezárása, hogy elkerülje a por, a törmelék és a víz belépését;
  • Az ízületek és helyek a cső azokon a területeken, ahol fogják a csempe, beilleszteni egy védőszalaggal.

  Ha a padló a fürdőszobában, ahol kerámia burkolólapokat tervez, a leírt eljárások mellett egy fa alapot is tartalmaz, azokat antiszeptikus, tűzálló, védőrétegű kéregbogárral vagy egy összetett előkészítéssel kell kezelni.

  Telepítés festési módszerrel

  A professzionális kivitelezők festékszigetelést alkalmaznak, mielőtt dekoratív karmikus csempe felhelyezése előtt. Először is, ez az opció egyetemes, alkalmas a padló és a falak a fürdőszoba. A munkát a következő rendszer szerint végezzük:

  1. Az egykomponensű masztixot oldószerrel hígítjuk a kívánt konzisztenciára, általában 1: 1 arányban. Ha alacsony oktánszámú benzint használ, a készítmény éles, mérgező szagot kap, és egy drágább szerves oldószer használata teljesen biztonságos;
  2. Az első réteget egy széles ecsettel kell felhordani a padló felszínén, 20 cm-re a falakig, "nedves zónák" -ra, ahol a vízvezeték csatlakozik;
  3. Szárítás után egy második réteget alkalmazzunk, és egy ecsettel dolgozzunk az elsőre merőleges irányban;
  4. Míg a masztix nem volt ideje teljesen meggyógyulni, finom és száraz, finom kvarchéjat szórt, hogy jobban tapadjon a ragasztó. A felesleges portartást ecsettel távolítják el;
  5. Ezeket a tevékenységeket a csempézés követi.

  A legnyilvánvalóbb módja annak, hogy megtudja, hogy a vízszigetelés fagyott-e, és hogy a következő réteg alkalmazható-e az ujjaival érintkezésbe kerülni, nem ragaszkodniuk kell a kezelt felülethez.

  Telepítés a beillesztési módszerrel

  Természetesen a tetőfedésnek a fürdőszobai vízszigetelésként való használata nem a legjobb megoldás, de a modern szintetikus gumi alapú anyagok egyszerűen telepíthetők és hatékonyak. A munkák sorrendje a következő:

  1. A munka előkészítő szakasza után a tekercseket behajtják és kiegyenesítik, kivágják;
  2. Festse fel a felületet, amelyre felhelyezik a vízszigetelést bitumen alapú masztix segítségével;
  3. A vágott csíkokat lefektetik, egymást átfedve 100-150 mm-enként;
  4. A gázégő vagy a speciális hajszárító emeli a padló és a falak hőmérsékletét 50 fokosra. A fűtött gumiabroncs elasztikusabbá válik, és a masztix botok;
  5. A ragasztások és varratok extra védelemmel vannak bevonva maszkkal. Amikor a felület megkötődik, egy primert alkalmaznak, majd a kerámia burkolólapokat egy különleges ragasztóval rögzítik.

  Fontos figyelmeztetés - a falakon levő lapok elkezdése, 20-30 cm-ig terjedő kanyarok kialakítása, az ízületek vagy varratok sarokba helyezése elfogadhatatlan!

  A vízszigetelő munkák célja

  A kerámia burkolólapok beszerelése előtt a vízszigetelés fő feladata a padlóburkoló anyag védelme a víz behatolásának káros hatásaival, ideértve a következőket:

  • A penész kialakulása és elterjedése, ami fenyegetést jelent a fürdő befejező szobájának biztonságára, a család egészségére. A penész megjelenése után nehéz megszabadulni, ezért jobb megelőző vízszigetelést biztosítani;
  • Építőanyagok megsemmisítése. A padlóburkolatok túlzott nedvességet szenvednek, mivel a nedvesség kedvező környezet a csomós mikroorganizmusok kialakulásához. Azonban a beton a víz hatása alatt lassabban pusztul el;
  • A vízi szivárgások következtében az alsóbb szintekre vagy alagsorokra víz szivárog. Nem zárható ki a mosógép vagy a vízellátó rendszer résekének a veszélye, ezért a fürdőszobában egy vízgátló berendezés található, amely a bejövő vízmennyiséget fenntartja a padlóba való szivárgás veszélye nélkül.

  A kis titok megakadályozza, hogy a víz kiszálljon a fürdőszobából, és 5-8 cm-rel alacsonyabban csökkenti a padlószintet, mint más helyiségekben, és szétválasztja a küszöböt.

  A fürdőszobai padlók és falak vízszigetelése a dekoratív bevonat beszerzése előtt segít megvédeni a magas páratartalomtól, megvédi a padlókat a deformációtól és egészséges mikroklímát hoz létre.

  A vízszigetelés a fürdőszoba: jobb, ha egy csempe

  A fürdőszoba javításának egyik fontos lépcsője a vízszigetelés, és itt a lakástulajdonosok gyakran szembesülnek azzal a kérdéssel, hogy mi jobb a burkolat alatt a megbízható és tartós fürdőzáró korlát felépítéséhez.

  Mely területeken vízszigetelésre van szükség

  A vízszigetelést a teljes padlófelületen kell elvégezni, a falakon legalább 20-30 cm-es bejárattal. A falra, a mosdókagylóra, a zuhanyra és az egyéb beépített szaniter készülékekre a fal nedvesség elleni védelmére van szükség. Ebben az esetben a falat legalább 50 cm-es vízszigeteléssel kell lefedni az oldalra és felfelé a vízvezeték szélső oldalán, általában olyan helyen, ahol nedvesség valószínűleg a csempe felé fordul. Ezzel együtt kívánatos vízszigetelést végezni az egészségügyi szekrény belsejében, amelyben gyakori szivárgás elkövetők vannak: vízvezeték- és szennyvízelvezetők.

  A vízszigetelő anyagok típusai

  A padló és a fürdőszoba falainak jó vízszigetelését biztosító modern anyagokat az alkalmazási és összetételi módszer különbözteti meg:

  1. Bevonatkészítmények - a legszélesebb körben használt anyagok bitumenen (bitumen-gumi, bitumen-polimer) alapulnak és cementen alapulnak (cement-polimer masztix), máshol például az akril kevésbé használatos.
  2. A ragasztott vagy hengerelt anyagok polimer vagy üvegszál alapúak.

  Típusú vízszigetelés vízszigetelés

  A vízszigetelés bevonására szolgáló anyagokat száraz vagy granulált porokként, félszáraz pasztákként vagy kész folyékony formában forgalmazzák. A bevonó keverékek is egykomponensűek és kétkomponensűek, az utóbbiak általában gyorsan száradnak és rugalmasabbak.

  • Bitumen-polimer masztix késztermékben értékesített. Bitumen kötőanyagokból és polimer töltőanyagokból készülnek. Kiváló szigetelőanyag, mely magas nyújthatósággal és visszanyeréssel, nem toxikus, szagtalan, ellenáll a hőmérsékletváltozásnak és a korrozív közegeknek való kitettségnek. A padló alatti padlóburkolat alatt csak bitumen-polimer rácsot használhatunk, feltéve, hogy azt később egy vékony esztrichtel tölti.

  Tipp Az Obmazochnaya vízszigetelés a legfontosabb a kis méretű fürdőszobában, legfeljebb 7 négyzetméter. m.

 • A folyékony vízszigetelés, a bitumen-latex vagy a "folyékony gumi" az egyik legegyszerűbb és legkényelmesebb módja a fürdő nedvességvédelmének biztosítására. A keveréket az elkészített alapon alkalmazzák. A felületi szint szennyezett és szennyezett, alapozott. A manuálisan "folyékony gumi" egy 4 mm-es réteggel ellátott spatulával vagy görgővel van ellátva.
  • A teljes polimerizáció után a kompozíció szintetizálódik, és zökkenőmentes felülettel rendelkezik, kiváló nedvességgátló tulajdonságokkal és nagy rugalmassággal. A bitumen-latex vízszigetelés tetejére ajánlott vékony nyakkendő. És miután szárad, le lehet helyezni a csempe.
  • Költségvetési nedvességvédelem. Az egyik legolcsóbb és legrövidebb idő alatt a vízszigetelés a fürdőszobában akril zománc. A felületet több vastag rétegben (legalább 3-4 rétegben) alkalmazzák. A festék hamarosan megreped.
   Alternatívaként egyesek folyadékot használnak, de képesek biztosítani a szükséges hidro-gátat, csak egy lágyítóval kombinálva, amely szárítás után teszi a réteg műanyagot.

  Hengerelt vízszigetelő vízszigetelő anyagok

  A tekercs vízszigetelésre szolgáló anyagok poliészter vagy üvegszál alapúak. Az alsó oldalán a szövet egy réteg ragasztóanyag, amely biztosítja a tapadást az alap, és a tetején - egy olyan komponens, amely javítja a ragasztást csempe ragasztó.

  A hengerelt vízszigetelést egy előre elkészített, tisztított és egyenletes felületre helyezzük. A 2 méteres távolságon belüli 2 mm-es magasságkülönbség megengedett. Az előnyök listáján megemlítjük a megfizethető árat, az aljzathoz való csatlakozás erejét és a szinte azonnal elindulási lehetőséget a hosszú technikai szünet nélkül.

  Ezenkívül a tekercs anyagok alkalmasak a fapadlók vízszigetelésére. Elég rugalmasak, ellenállnak a fa mozgásának, és ugyanakkor szilárdak maradnak. A lezárt tömítési módszert nagy területeken kell alkalmazni.

  Az anyagvázaknak legalább 10 cm-re kell átfedniük egymást és közelíteniük kell a falakat. Óvatosan ragasztós hengereket köt össze. Fontos, hogy távolítsa el az összes légbuborékot, ha a legcsekélyebb rés marad, feltételezhetjük, hogy az összes munkát hiába hajtották végre.

  Mikor és miként kezdje el a nedvesség elleni védelmet

  A javítás ezen szakaszának egyik legfontosabb kérdése: mikor kell vízszigetelést végezni: az esztrich öntése előtt vagy után. De nincs egyetértés erről. És mindez azért, mert minden lehetőségnek megvannak a maga előnyei és hátrányai.

  • Az esztrich a vízszigeteléssel szemben biztosítja a sima betonalapot, amely kiváló tapadással rendelkezik, és jó tapadást biztosít a ragasztókeverékhez a csempe számára. Bitumen, bitumen-polimer és bitumen-latex kompozíciók, valamint tekercs anyagok felhasználhatók.
  • Azok az építők, akik inkább az esztrich tetején tömítik a tömítést, igazolják döntését azzal, hogy szivárgás esetén a beton masszát védik a nedvességtől. Ezen a ponton minden helyes, de - lehetetlen garantálni a tartósságot a bélés, ragasztott közvetlenül a vízszigetelés egy vékony réteg csempe ragasztó. Ebben az esetben csak a cement-polimer keverékek vagy a roll-up hidroprotekció alkalmas a nedvességvédelem biztosítására.
  • Továbbra is a harmadik, a legköltségesebb idő és pénz, de a legmegbízhatóbb - kombinált vízszigetelés.

  A kombinált padló vízszigetelés

  Készítsünk durva bázist. Szükség esetén végezzen részleges javítást, vagy teljesen szüntesse meg a régi kötést.

  • Az elkészített és tisztított felületet beton alapozóval vonják be, teljesen megszáradnak.
  • A jelzőfényeknél húzza meg a csatlakozót 3 cm magassággal, amely a megerősítő hálót fogja.
  • Egy héttel később a felületet porról és talajról két rétegben tisztítják.
  • A sarkokban lévő helyiség peremén egy fali padlóréteget alkalmaznak minden ferde vízszigetelésre, hagyjuk megszáradni, majd ragasztjuk be a sarkokat vízálló szalaggal. A bevonat vízszigetelő keverék a padló teljes felületét legalább 20 cm-es falhoz közelíti, három réteget alkalmaz, szigorúan fenntartva az egyes szárítási időközöket.
  • Az utolsó réteg vízszigetelés bet betonokontakt.
  • Egy nappal később a második nyakkendőt legalább 1,5 cm vastagsággal húzza.
  • A végső száradás után a padlóburkolatot egy alapozóval lefedik, majd megszáradnak, és a csempe lefektetésére.

  Vízszigetelő falakkal rendelkezik

  Vízszigetelés falak alatt csempe használt cement-polimer keverék.

  • Mielőtt vízszigetelő falat ragasztunk két rétegben. Különös figyelmet fordítanak a sarkokra és a csővezetékekre.
  • Speciális mandzsettákat helyeznek a csövekre, és a sarkokat tömített vízszigetelő szalaggal kell ragasztani.
  • A falszakaszok vízszigetelő anyaggal vannak bevonva, és teljesen megszáradt állapotban bevonják a beton érintkeztetésbe, hogy javítsák a tapadást csempe ragasztóval. A megbízhatóság érdekében a hidroprotekció a megerősítő hálót is beágyazza.
  • Száradás után a rétegek továbbhaladnak a béléshez.

  Az építőiparban és a vízszigetelésben különösen egyértelmű a tendencia: minél drágább az anyag, annál tartósabb és megbízhatóbb, és fordítva. Ezért nehezen lehet egyértelműen megválaszolni a kérdést: milyen vízszigetelést kell választani a csempe alatt. Fontos figyelembe venni a befektetés idejét, a saját erejét értékelni, ha a szakemberek nem vesznek részt a javításban és a pénzügyi forrásokban.

  A padló vízszigetelése a fürdőszobában a csempe alatt

  Fürdőszoba - a legnehezebb hely az építőanyagok. Hosszú ideig, magas páratartalom és hőmérséklet, néhány építészeti struktúra közvetlen kapcsolatban áll a vízzel. Ezenkívül a mérnöki rendszerek többsége beltéren van felszerelve, vannak víz és elektromos áramelosztó nyílások. A vízzel töltött fürdő nagy tömege további terhelést okoz a padlón átfedésben, az erőfeszítések pontszerűek és a törékeny padlók deformációjának okai lehetnek.

  A padló vízszigetelése a fürdőszobában a csempe alatt

  Az ilyen működési jellemzőkkel összefüggésben egyre nagyobb követelményeket támasztanak a fürdőszoba vízszigetelésére. Az egyik legelterjedtebb padlóburkoló anyag a kerámia csempe. A telepítés módja tartós vízálló alapot igényel.

  Fürdőszobai csempe

  A vízszigetelő anyagok típusai

  Az építőipar széles választékot kínál a fogyasztók számára a padlóburkolat vízszigetelésére. Rengeteg név van, de mindegyiknek nagyon sok a közössége, alapvetően csak a márkanév és az anyagok százalékos aránya változik. Technikai szempontból a fürdőszobai vízszigetelő anyagok három nagy csoportra oszthatók.

  A fürdőszobák a vízszigetelés három típusának bármelyikét használhatják, a helyiség jellemzőit és a fogyasztó pénzügyi lehetőségeit figyelembe véve külön döntést kell hozni. Az a tény, hogy a vízszigetelésre vonatkozó becslések jelentősen eltérhetnek. A teljes költségre gyakorolt ​​hatás nem csak az anyagok árát, hanem az építési munka összetettségét is jelenti.

  Tippek a fürdőszoba padló vízszigetelésének kiválasztásához

  Tekintjük az eset pénzügyi oldalát, és beszélünk a vízszigetelés optimális választásáról, figyelembe véve a csempe alatt lévő alap teljesítményét és jellemzőit.

  Gyári betonlemez

  Száraz beton esztrich

  Emlékeztetünk arra, hogy minden esetben a fürdőszoba padlóburkolata kerámia burkolólapokból készül.

  Csempe a padlón

  A fürdőszobák lehetséges vízszigetelő technológiáinak egyik példájaként a burkolólapok - fából készült táblák és OSB lapok két legnehezebb alvázpontját vizsgáljuk.

  Előkészítő munka

  Mielőtt a fából készült padlókat a fürdőszobában vízszigetelné, először ellenőriznie kell őket. Ha az épület új, akkor győződjön meg róla, hogy minden fa szerkezete antibakteriális impregnált. A padló a fürdőszobában csempe lesz, ami jelentősen rontja a természetes szárítás folyamatát. Védő impregnálás nélkül a fát gyorsan rothadás vagy gomba hatással van, és elveszíti a csapágy tulajdonságait.

  Fa padló új

  A régi épületeknél biztosítani kell a teherhordó padlóburkolatok megőrzését is. Az észlelt problémát cserélni kell. Nem szükséges kihagyni a padlóburkolat elkészítésének ezen szakaszát a vízszigeteléshez. Ha a padló elkezd rothadni, a javítás mindig sokkal drágább lesz, mint a figyelmes felülvizsgálat és az időszerű cseréje.

  Ha a fa padlója régi, akkor ellenőrizni kell a táblák integritását.

  Számolja fel az anyagok számát, vásárolja meg a szükséges eszközöket, a vízszigetelő technológiától függően. A munka során tartsa be a gyártó által ajánlott utasításokat, ne próbálja meg menteni. Éppen ellenkezőleg, ha kétségei vannak a képesítésekben, ajánlott a vízszigetelés rétegeinek számának növelése a szorítás növelése és a technológiai hibák negatív hatásának minimalizálása érdekében.

  Vízszigetelés padló OSB panelek a fürdőszoba alá a csempe folyékony masztix

  A paneleknek nedvességállónak kell lenniük, a szintre és az építési szabályzatoknak megfelelően kell elhelyezni. Ha a lemezcsatlakozások között kompenzáló rések vannak, azokat műanyag tömítőanyaggal kell kitölteni. Töltse fel a lemezek vastagságát, a tömítőanyagnak szorosan illeszkednie kell az élekhez.

  1. lépés: Tisztítsa meg a bevonat felületét a szennyeződéstől. Tisztítsa száraz úton, nagy figyelmet fordít a sarkokra, ez az, ahol a legtöbb szennyeződés felhalmozódik.

  Alaposan el kell távolítani az összes port és törmeléket.

  2. lépés Nyissa ki a tartályt a masztix és a keverővel, addig keverje addig, amíg sima lesz. Hosszú távú tárolás során a nehéz alkatrészek leeshetnek az aljára, elektromos keverővel, amelyet legalább három percig keverni kell. Ha manuálisan dolgozik, ajánlatos növelni a keverési időt, és több lépésben megtenni, pihenő szünetekkel.

  3. lépés: Az adhéziós teljesítmény javítása érdekében a lemezeket alapozóval bevonjuk.

  Gyakorlati tanácsok. A legtöbb gyártó megengedi a masztika használatát primer helyett, csak hígítani kell az oldószer négy részének egy részének arányában lévő folyékony konzisztenciára.

  Lépés 4. Alkalmazzon primert. Meg kell kezdeni a munkát a kijárattal szemben lévő falhoz, a sarkokban jobb, ha ecsettel dolgozik. Ne hagyja el a réseket.

  5. lépés: Folytassa a fal és a padló ízületének tömítését. Ezek a legfontosabb helyek, egy faházban, ahol magas páratartalmú szerkezetek vannak, gomba jelenik meg. Gyakran nem észrevehető időben, a probléma csak akkor válik ismertté, ha a struktúrák elveszítik eredeti jellemzőiket. Annak kiküszöbölése érdekében, hogy komplex építési tevékenységeket végezzen.

  Ajánlások vízszigetelés alkalmazására

  Az ízületek tömítéséhez széles serpyanka-t használhatunk, de legalább háromszor kell bevonni a masztikat. Szakemberek javasolják, hogy vesz egy speciális szalag e helyek lezárására, ez értékesíti üzletek építőanyagok.

  Hogyan zárjuk be a sarkokat?

  1. Vágjon megfelelő hosszúságú szalagdarabokat. Ha a fürdőszoba nagy, akkor vízálló egy fal két vagy három darab szalag.
  2. A falat és a padlót maszkkal kell megkenni, a mesterséges szalag magassága 2-3 cm-rel magasabb legyen, mint a szalag szélessége.
  3. A szalag egyik oldalán rugalmas anyagot helyezzen. Húzza le és nyomja meg határozottan a kezével a teljes hosszúságon.
  4. Használjon keskeny simítót a sarokszint kiegyenlítésére, és a lehető legszűkebben nyomja meg a szalag oldalát a felülethez.
  5. Fedje le a ragasztott szalagot egy vízszigetelő réteggel az elülső oldalon.

  6. lépés Ragassza fel a "Serpyanka" üvegszálas hálót a lemezek közötti varrásokhoz, egyrészt öntapadó réteggel. A rács szélessége kb. 3 cm, ügyeljen arra, hogy a varrás közepén a lehető legpontosabb legyen.

  7. lépés: Az alaplemez első réteget a lemezre kell felhordni, miután megszáradt, a fürdő padlóját újragázhatja.

  A maszk első rétegének alkalmazása

  Úgy néz ki, mint a padló egyetlen réteg vízszigetelés

  Fontos, hogy fedezze a vízszigetelést és a fal alsó részét.

  Amikor az első réteg megszárad, a serpyanka sarkában üregek lesznek

  A második réteg kiterjed minden üregre.

  A vízszigetelés nagyon megbízható és tartós lesz

  A padlón a fürdőszobában vízszigetelés két rétegben

  A modern polimer töltőanyagokkal rendelkező masztixok nagy teljesítményűek, biztonságosan járhatnak rajta, nem félnek a törléstől, kompenzálják a lemezek OSB kis eltérítését stb. Ezek a tulajdonságok lehetővé teszik a kerámia burkolólapok azonnali elhelyezését a vízszigetelő rétegen, további esztrich nem szükséges.

  Tömeges vízszigetelés fapadlóhoz

  Szép új anyag, az eredmény megbízható védelme a fa szerkezetek nedvességtől. A lerakódási technológia elméletileg elméletileg kiküszöböli a mulasztások lehetőségét, és ennek következtében szivárog. Az egyetlen hátrány az anyag viszonylag magas költsége.

  Hogyan készítsünk ömlesztett vízszigetelést a padlón a fürdőszobában?

  1. lépés Előkészítő munka. Mint minden esetben faépületekkel, ellenőrizni kell a megbízhatóságukat. Az ügy nemcsak a faszerkezetek megőrzésére, hanem az építési munkák helyességére is vonatkozik. Az ömlesztett vízszigetelés nagyon érzékeny a szerkezetek stabilitására. Ha vannak táblák rezgései, akkor a problémát meg kell szüntetni, vagy más anyagot kell használni a vízszigeteléshez. A legjobb, ha a gördülékeny anyagokat az instabil aljzatokhoz használjuk.

  Alaposan tisztítsa meg a lapok felületét a porból, ne nedvesítse meg őket, használjon porszívót. A lemezek közötti réseket szilikon tömítőanyaggal kell lezárni, a márka nem számít.

  2. lépés: Alapozzuk fel a lapok felületét. Használjon minőségi alapozókat, mélyen fel kell ragasztani a fűrészárut, és biztosítania kell az öntéshez tapadás mellett a nedvességtől való további védelmet.

  Típusú vízszigetelés a padló a fürdőszobában a csempe alatt: jellemzői és a munka költsége

  Az SNiP normái szerint a fürdőszobai padló vízszigetelése 100% -kal megakadályozza, hogy a víz a lakóépületek alsó szintjére szivárogjon. Mivel a mikroklíma a helyiségben nagyon specifikus és magában foglalja a magas páratartalmat, mielőtt a felületet a bázis felé fordítja, gondoskodnia kell a jó minőségű nedvességszigetelésről. A cikkben elmondjuk, milyen anyagok, valamint a padlóalapok befejezésének módjai optimálisak lehetnek a "nedves" helyiségek elrendezése esetén.

  Padló védelem a víz ellen

  Hogyan készítsünk kiváló minőségű padlót a fürdőszobában? Az összes szükséges munka elvégzéséhez figyelembe kell venni számos olyan technikai árnyalatot, amelyeken a zavartalan padlóművelés időtartama függ. A vízszigetelésben a padlóburkolatnak csak egy célja van - a nedvesség negatív hatásai miatt.

  Az SNiP-ben meghatározott szabályok szerint az elszigetelést nem teljesítik, ha a helyiségeket újraépítették vagy a régi bevonatot szétszerelték. Az alacsony vízfelszívódási tényezőjű modern anyagok egyszerre több feladatot is ellátnak:

  • megakadályozza a víz szivárgó padlóburkolatát;
  • megakadályozzák az alap megrongálódását és megsemmisítését;
  • megvédi a padlót a penész és a penész megjelenésétől;
  • megakadályozza a kondenzáció felgyülemlését a padló alatt.

  Ha úgy dönt, hogy a csempe alatt a fürdőszobában megtörténik a szigetelés, de soha nem találkozott ilyen feladatokkal, akkor készen kell állnia arra, hogy gyorsan kicserélje a burkolatot. Az SNiP által szabályozott technológiai feltételek és szabványok figyelmen kívül hagyása esetén a padló valószínűleg nem haladja meg a három-négy évet.

  Az építési munkák megvalósításának folyamata során a vízszigetelés különböző módszerei alkalmazhatók, amelyek megválasztása az alábbi tényezőkön alapul:

  • a tervezet alapja;
  • az átfedést alkotó anyagok minősége;
  • a szigetelési munka minimális ideje;
  • a lakás magassága (a szomszéd lakás felett, az alagsor fölött);
  • a mennyezet magasságának lehetséges csökkentése.

  Ahelyett, hogy nehéz lenne a padlószerelés, az építési készségek és ismeretek felhasználásával jár, amely nélkül a kiváló minőségű vízszigetelés egyszerűen lehetetlen. Ezért a saját kezű bevonatok díszítése komoly következményekkel járhat. Például a fapadlók padlójának elszigetelésének folyamata során nem használhatók ömlesztett anyagok, mivel nagy statikus terhelést hoznak létre az alapon. Az SNiP szerint a technológiai standardok be nem tartása adminisztratív felelősséget vonhat maga után.

  A fürdőszobák vízszigetelő típusai

  Az építési munkálatok megkezdése előtt érdemes foglalkozni a "nedves" helyiségek befejezéséhez használt vízszigetelő fajtákkal. Tekintsük a meglévő szigetelést és a szükséges anyagokat részletesebben:

  1. Ragasztani. Ebben az esetben a vízszigetelő anyagokat bitumen alapon használják. Ezek mind hengereltek, mind lemezek. A legnépszerűbbek közé tartoznak a tetőfedő, tetőfedő, polimer és steklostalny lapok. Amikor a szigetelőket saját kezével tervezed, különféle felszerelési lehetőségeket választhatsz, nevezetesen:
   • öntapadó;
   • beillesztve (speciális masztix vagy ragasztó használatával);
   • fűtve (gázégővel).
  2. Daubing. Folyékony vízszigetelés a padló a fürdőszobában az egyik legnépszerűbb a modern konstrukció. A bázis készítéséhez folyékony készítményeket használnak, amelyek a megszilárdulás után egy kiváló víztaszító tulajdonságú monolitikus réteget képeznek. A feltöltés hideg vagy forró módon történhet, attól függően, hogy az anyagokat használat előtt melegítik-e vagy sem. Ez a vízszigetelésnek ez a módja optimális a padlónak a csempe alá helyezéséhez, amelyben a folyadékkészítmény közvetlenül a beton esztrichre öntik;
  3. Festési. A legegyszerűbb elszigetelési módszer, amely könnyen kezelhető a saját kezével. Azonban a szigetelő nem tart, amíg csak szeretnék - csak 3-4 év. A munkákhoz használt anyagként alacsony bitumenes vagy polimér-lakkot használnak, alacsony higroszkópossággal. Az eljárás alkalmas a bázisnak a csempe alatt való befejeződésére, azaz a folyékony masztix közvetlenül az esztrichre kerül, az előző verzióhoz hasonlóan;
  4. Feltöltés. Vízszigetelő anyagként az expandált agyagtípusokat használják. De nagy terhelést hoz létre a padlón, így alkalmas a házak első szintjén lévő fürdőszobák díszítésére;
  5. Vakolattal. A konzisztenciában vastag összetételek közé tartoznak a polimer adalékok, amelyek jó víztaszító tulajdonságokkal rendelkeznek. A gipszszigetelõkkel ellátott készülék padlója az anyagnak az elkészített hordozóra való többszörös alkalmazását magában foglalja.

  A vízszigetelő bevonatok jellemzőinek ismertetése segít a videoklipen, amelyet az alábbiakban ismertetünk.

  Bevonat (folyadék) szigetelő tulajdonságai

  A "nedves" helyiségek befejezéséhez a leggyakrabban ferde vízszigetelés és hengerelt nedvességálló bevonatok vannak. Az első típusú szigetelőanyag jó tapadást, ellenállást a hőmérséklet változásainak és a nedvességnek. Ezért lassan kezdik elcserélni a tekercseket és a lemezeket.

  Példa a bitumen vízszigetelésére az alapon

  Obmazochny (folyadék) vízszigetelés az SNiP szerint az alábbi típusú bevonatokkal hajtható végre:

  • Cement-polimer. Univerzális keverékek jó víz- és hőszigeteléssel. A padlóra, a falra és a mennyezetre vonatkozó szigetelési munkákhoz használatos;
  • Bitumen-polimer. A folyékony bevonatok összetétele a latex töltőanyagok, bitumen, lágyítók és szerves komponensek. A Mastic jó tapadást biztosít az alaphoz és közel 100% -os védelmet nyújt a nedvességtől;
  • Akril. A vizes emulziós anyagokat gyakrabban használják durva bevonatok bevonására egy csempe alatt, mivel nagy tapadással, tartóssággal és vízállósággal különböztetik meg;
  • Bitumen. Az egyik legkedvezőbb választási lehetőség a szigetelők számára, alkalmas beton és fa padló befejezésére. A munkafolyamatban mind a "hideg", mind a "forró" bitumen használható. Az első nem ajánlott a beton esztrich vízszigetelésére az alkáli és a savas közeg lehetséges érintkezésének köszönhetően.

  Információért. Az Obmazochnaya vízszigetelés ma az egyik legköltségesebb és legoptimálisabb, mivel lehetővé teszi, hogy a szobába formálj valamit, mint egy monolitos vályú, amelyből szinte lehetetlen a víz szivárgása.

  A tekercs- és lapszigetelők tulajdonságai

  A készülék alapja tekercses és lemezes bevonatokkal az egyik legköltséghatékonyabb. Az anyagok ára 1,5 és 20 dollár között változik m2-enként. Gazdaságosságuk és egyszerűségük miatt a fogyasztók továbbra is igénybe veszik a szigetelőket, bár objektív módon ezek a bevonatok a technikai tulajdonságaikban alacsonyabbak a folyékony készítményeknél.

  Példa egy hengerelt típusú halmozott vízszigetelésre

  Milyen szigetelők vannak a leginkább követeltek?

  • tetőfedő;
  • tetőfedő;
  • üveg ruboid;
  • diffúz pvc membránok;
  • zsugorodó szalag;
  • lapos hidraulikus akadályok.

  A saját kezű anyagok fektetése különös figyelmet kell fordítania a lapok közötti varrások feldolgozására. A bevonat szivárgása szivárgást okoz, aminek következtében gomba és penész alakulhat ki a padló alatt, ami a szubsztrátum gyors megsemmisülését eredményezi. Tudjon meg többet a tetőfedő anyagnak a fürdőszobában történő rögzítéséről a videoklipről.

  Előnyei és hátrányai a különböző vízszigetelési módszerek

  Mivel a folyékony és hengerelt vízszigetelő anyagokat a fogyasztók leginkább igénylik, az egyes vízszigetelési lehetőségek előnyeit és hátrányait tekintjük:

  Vízszigetelő bevonatok

  • jó tapadás a durva hordozóra;
  • egy monolitikus vízálló réteg kialakulása;
  • a kémiai reagensekkel szembeni ellenállás;
  • egyszerű alkalmazási módszer;
  • az anyagok viszonylag alacsony költsége;
  • a folyékony állapotban lévő anyagok toxicitása;
  • alacsony szilárdság;
  • jelentéktelen fagyállóság.

  Hengerelt vízszigetelők

  • a tekercs és a lemez bevonatok alacsony költsége;
  • egyszerű telepítés (öntapadó filmek használata esetén);
  • magas termikus stabilitás;
  • komplexitás az ízületek befejezésének folyamatában;
  • kellemetlen szag a bitumum jelenlétében a készítményben;
  • a padlófűtési rendszer képtelenségét.

  Mint már említettük, nagyon fontos, hogy a fürdőszoba vízszigetelése során figyelembe vegyék az SNiP-ben előírt szabályokat. Amikor egy fürdőszobát rendezünk, tanácsos figyelni az ilyen pillanatokra:

  1. A fürdőszoba felújításának folyamata a végső bevonat elkészítése előtt elengedhetetlen a vízszigetelés elvégzése;
  2. Az SNiP 4.11. Pontja szerint a fürdőszobában a padlószintnek legalább 15 cm-rel alacsonyabbnak kell lennie, mint más helyiségekben;
  3. Az SNiP 2.03. És 13.89. Pontjának megfelelően, miután a fürdőszobát WC-vel egyesítették vagy a fürdőterületet kiterjesztették, a cserép behelyezése előtt kiváló minőségű vízszigetelést kell végezni.

  Tipp: Ha a fürdőszobában tervezed, nem csak egy nagyszerű felújítás, hanem egy újratervezés, mielőtt megkezdenéd a munkát, össze kell hangolnia a projektet, amelyet a mérnökökkel a megfelelő esetekben koordinál. Ellenkező esetben az átépítést illegálisnak kell tekinteni, amelynek következtében adminisztratív felelősséggel jár.

  Javasoljuk, hogy olvassa el a csempe alá tartozó titkos nyílásokról szóló cikket.

  A munka költségei

  Mennyibe kerül a vízszigetelő fürdőszoba? A munka költsége számos tényezőtől függ:

  • az aljzat állapota;
  • alapterület;
  • a vízszigetelés típusa;
  • a felhasznált anyagok típusa;
  • a kapcsolódó munka bonyolultsága.

  Mennyibe kerül a burkolólapra már felkészült beton vízszigetelése?

  1. Behatoló vízszigetelés esetén az 1 m2 bevonat feldolgozásának ára 3,5-5 dollár;
  2. A tekercsszigetelő padló befejezésekor a munka költsége kb. 3-4,5 dollár per m 2;
  3. A meleg padló aljzatának vízszigetelése legalább 4 dollár per m2 lesz.

  Annak megértéséhez, hogy mennyi az alap felkészítése a fedőréteg felrakásához (esztrich, gőz, víz, hőszigetelés), akkor konzultáljon a szakértőkkel.

  Tipp: ha egy építőipari vállalat segítségét kéri, csak azoknak a vállalatoknak előnyben részesüljön, amelyek jó hírnevét és pozitív visszajelzést kapnak a valódi emberektől.

  A legjobb szigetelőanyagok gyártóinak áttekintése

  A különböző típusú hidraulikus szigetelők különböző műszaki jellemzőkkel és élettartammal rendelkeznek. Melyek közülük jobb választani? Először is figyeljen a gyártóra. A legjobb szigetelőanyagok gyártói közé tartozik a divatos:

  Knauf

  A Knauf a vízszigetelő anyagok egyik legígéretesebb gyártója. A bajor cég olyan folyékony készítmények előállítására specializálódott, amelyek kémiailag inert töltőanyagokat és latex komponenseket tartalmaznak, alacsony vízfelszívódási együtthatóval. A Knauf termékek előnyei:

  • Élettani biztonság és kellemetlen szag hiánya;
  • Nagy hőállóság (-20 és +60 fok között);
  • Vízálló;
  • Mikrobiológiai ellenállás.

  Ceresit

  A Ceresite egy lengyel vállalat, amely szinte minden meglévő vízszigetelő anyagot gyárt:

  • masztix;
  • filmanyagok;
  • hidrofób folyadékok;
  • polimer keverékek.

  A Ceresit szigetelőinek előnyei a következők:

  • nagy tapadás az alapra;
  • alacsony vízabszorpciós együttható;
  • olcsó;
  • fagyállóság;
  • mechanikai szilárdság;
  • kémiai közömbösség.

  Gyártó Ceresite a vízszigetelő gyártás során különleges polimer adalékokat és lágyítószereket használ, amelyek javítják a szigetelő bevonatok műszaki teljesítményét.

  Vízálló anyagok kiválasztása a padló alapozásához a fürdőszobában, előnyben kell részesítenie a folyadékot vagy a tekercsbevonatot. A hőszigetelésnek és a nedvességnek jobban ellenállnak más szigetelőknek. A vízszigetelés ismereteinek megszilárdítása érdekében nézze meg a videót.