Legfontosabb > Dekoráció

Vízszigetelés a csempe alatt - a minőségi lefedettség kötelező alapja

Kerámia burkolólapok - nagy befejező anyag. Különböző textúrák, széles színpaletták és kitűnő teljesítményi jellemzők teszik szükségessé a lakberendezés, különösen a magasabb páratartalmúak számára: konyhák, fürdőszobák, WC-k stb. Azonban minden előnyével az anyagnak enyhe hátránya van: a habarccsal kezelt varratok nedvességet szivároznak meg, ami elkerülhetetlenül elpusztítja a bevonatot idővel. Ezért szükséges a megfelelő vízszigetelés a csempe alatt.

tartalom

Videó útmutató vízszigeteléshez a csempe alatt

A védőanyagok típusai ↑

A vízszigetelés egy védő vízzáró réteg, amely megakadályozza a nedvesség behatolását az alaphoz és a csempe összeomlását. Ezenkívül garantálja az olyan kellemetlen jelenségek hiányát, mint a penész, a gombák vagy a kellemetlen szagok. A csempe behelyezése előtt ajánlott magas színvonalú vízszigetelést végezni, függetlenül attól, hogy fal vagy padló van-e.

A nedvesség elleni védelemhez kétféle anyagot használnak:

 • Beillesztett vagy hengerelt. A módosított bitumengel impregnált poliészter vagy üvegszálas alapú bevonat. Rendkívül munkaigényes telepítési folyamat speciális égő vagy nedvességálló ragasztók használatával. A csíkok több rétegben vannak elhelyezve, átfedésben és gondosan ragasztva. Nagyon nehéz elvégezni a tekercsfedést, mert a folyamat bizonyos tapasztalatokat és készségeket igényel. Emellett az ilyen vízszigetelés élettartama elég rövid.
 • A bevonatok olyan bevonatok egy egész csoportja, amelyek kombinálják az alkalmazhatóság egyszerűségét: a felületen ecsettel, hengerrel vagy spatulával "elteríthetők".

Attól függően, hogy milyen alapon osztják fel:

Meg kell jegyezni, hogy a bitumenes anyagok a legolcsóbb vízszigetelő anyagok. Azonban ne rohanjon vásárolni. Teljesen jó teljesítményével nagyon jelentős "hátrányokkal" rendelkeznek. Először is, telepítésükhöz kapcsolódik az olvadt bitumenhez való munka szükségessége, ami speciális készségeket igényel és bizonyos kellemetlenségeket okoz. Egy másik hátrány: rövid élet. Öt-hat év elteltével frissíteni kell a bitumen vízszigetelését. Ezenkívül az ilyen anyagok egyenetlen vagy függőleges felületeken való alkalmazása során lehetetlen garantálni a bevonat teljes megbízhatóságát. És egy másik kellemetlen meglepetés: a bitumen szaga hosszú időn belül bent van.

Az optimális "költség / minőség" arány és egy meglehetősen egyszerű alkalmazás kombinálják a cement-polimer keverékeket. A cement, a polimer adalékok és a száraz ásványi töltőanyagok vízszigetelő keveréke elegendő páraáteresztő képességgel és vízhatással szembeni ellenállással rendelkezik. Van azonban néhány hátránya is. A vízszigetelőt száraz por alakjában állítják elő, amelyet használat előtt víz hozzáadásával elegyít. Az elkészített oldatnak nagyon korlátozott a felhasználási ideje, ami bizonyos kellemetlenségeket okoz. Ezenkívül az oldatban lévő víz további, felesleges nedvességet okoz az alapon. A cement-polimer vízszigetelés legfőbb hátránya abszolút nemplaszticitás.

A legjobb megoldás az egykomponensű polimer bevonatok. Ezek a legbiztonságosabb és legkiválóbb vízszigetelést biztosítják. A bevonat nagyon műanyag, tartós és könnyen alkalmazható az alapon. Az egyetlen hátrányuk magasabb, mint a többi anyag ára. Ha azonban kiszámoljuk a bonyolultabb telepítés, karbantartás, viszonylag rövid élettartam és ennek következtében más bevonatok cseréjének költségeit, világossá válik, hogy a polimer masztiók magas ára tartósan és kiváló minőségük révén kifizetődik.

Hogyan készítsük el az alapot ↑

A védő vízszigetelő réteg alkalmazása előtt alaposan elő kell készíteni az alapot. Először is nagyon szárítani kell, és tisztítani kell mindenféle szennyezést. Ha olajoktól, vegyszerektől vagy festékektől foltok vannak, akkor enyhe zsírtalanítás és tisztítószerek segítségével ártalmatlanítják őket. Agresszív kémiai tisztítási módszerek nem használhatók. Lehetséges károsodás vagy felületi rendellenességek mechanikai úton eltávolíthatók: a bázis őrlése vagy őrlése. Használhat egy bozótot egy merev fém ecsettel. Munkavégzés után a felületet újra alaposan megtisztítják szennyeződéstől és portól.

Ha a repedések, a mély sérülések, a varratok vagy a lyukak miatt vannak kötelező tömítés. Ezen kívül a szakértők javasolják, hogy kezelje a ízületek a falak és a mennyezet, valamint a függőleges ízületek a falak. Ehhez használjon speciális tömítőanyagot. A következő munkálatok csak az anyag teljes száradása után lehetségesek. A tömítőanyag típusától függ, a varratok megszilárdulási ideje megtalálható a használati utasításban.

Az anyag szárítása után primert alkalmazunk, vagyis az alapot alapozzuk. Ez a művelet a vízszigetelő anyagok tapadásának javítására szolgál. Az alapozó jól keveredik, hogy homogén masszát kapjunk, és kis rétegben hordozzuk a hordozón. Az anyagfogyasztás a bázis sűrűsége alapján kerül kiszámításra. Az alacsonyabb sűrűségű bevonat több alapanyagot is elnyel, ennek fogyasztása több lesz. Az anyag szárítása után az alapot úgy lehet tekinteni, mint előkészített és alkalmazott vízszigetelést.

Fontos: Ha szennyeződés vagy gyenge minőség áll fenn, akkor alapozással nem lehet rögzíteni.

A vízszigetelő rétegek alkalmazására vonatkozó utasítások a Hypersdermo polimer maszk ↑ példáján

Az optimális vízszigeteléshez két vagy három réteg réteg szükséges. Anyagfogyasztás - 0,6 kg / m 2, a technika pontos betartása mellett 1,2-1,8 kg / m2-re emelkedik. A szakértők azt mondják, hogy a legmagasabb minőségű vízszigetelés háromrétegű bevonatot biztosít, azonban azért, hogy megmentsen egy kétrétegű, szintén elfogadható.

A masztika viszkózus anyag, ezért a korábban előkészített alapanyag felvitele előtt három-öt percig keverjük. Ehhez használjon alacsony fordulatszámú fúrógépet, amely speciális spirális fúvókát tartalmaz. A keverés eredményeképpen a masszőr teljesen homogén lesz.

Az első réteget ecsettel vagy hengerrel kell felhordani. Ha előnyben részesítjük a második opciót, akkor válasszuk a velúr padlóburkolatot, mert más anyagok megsemmisülnek a masztix elemek hatására. A bevonatot egy vékony rétegben alkalmazzák, és teljesen megszáradnak. Hat vagy nyolc óra elteltével, de legfeljebb egy nappal a masztix alkalmazása befejezése után elkezdheti dolgozni a második réteg bevonásával.

Ezt kézzel is alkalmazzák ecsettel vagy hengerrel. A szakembereknek ajánlatos a kontrasztos színű maszkokat használni, vagyis az elsőtől eltérő, a második réteg alkalmazására. Így lehetőség van a bevonat minőségének szabályozására. Szárítás után, vagyis hat-nyolc órán belül, de legkésőbb egy nappal a munka befejezése után a bevonat utolsó harmadik rétegét alkalmazzák. Javasoljuk továbbá, hogy a kontrasztos színű maszkokat a jobb vizuális ellenőrzéshez használják.

Figyelembe kell venni, hogy attól függően, hogy a nedvesség és a hőmérséklet a helyiségben, ahol vízszigetelést végeznek, az anyag teljes száradási ideje nagymértékben változhat. Ezért, mielőtt folytatná a következő réteg alkalmazását, feltétlenül ellenőrizze az előzőt a "ragadósodás" miatt. Ha a maszk szárazra néz és nem tapad az ujjaihoz, folytathatja a következõ anyagréteg elrendelését.

Közvetlenül az utolsó réteg bevonása után a szubsztrátumra kvarcos homokkal szórt, melynek száraznak kell lennie. A frakció jobb, ha 0,3-0,8 mm-t választ. Ez a művelet elvégezhető a felületi érdesség megvédésére, amely ezután a ragasztók számára a legjobb tapadást biztosítja. Mind a vízszintes, mind a függőleges alapokat homokkal szórják. A paszta megkötése után a felesleges homokot ecsettel eltávolítják. Mielőtt megkezdené a munkát a csempék burkolásán, a frissen kialakított vízszigetelés 24-48 órán át marad az anyag teljes polimerizációjához.

A burkolólapok megfelelő vízszigetelő alapzattal kezdődnek, különben a gyönyörű kerámia bevonat nem tart sokáig. Talán ez a kulcsfontosságú művelet önállóan végrehajtható. Azonban, ha kétségei vannak a bevonat bevonására a vízszigetelésre vonatkozóan, vagy nincs alkalmazásuk tapasztalata, akkor jobb, ha a munkát szakembereknek bízzák. Ezután a minőségi vízszigetelés a kerámia burkolatok alatt a lehető legrövidebb idő alatt elkészül.

Fürdőszobai vízszigetelés a csempe alatt: 4 legsikeresebb lehetőség

A fürdőszoba javításakor a falak és a padlózat vízzáróak legyenek. Ez azért szükséges, hogy megakadályozzuk a gomba megjelenését, a baktériumok sokszorozódását. A nedvesség elleni védelemre szolgáló készítmények kiválasztása a festés típusától és a helyiség sajátosságaitól függ.

Tehát, tervezik, hogy vízálló a fürdőszoba alá a csempe: miért és mi a jobb választani?

Miért szükséges az összes terv védelme?

A vízálló réteg védi az építési és befejező anyagokat a nedvesség káros hatásaitól. A vízszigetelő anyagok helyes kiválasztásától és a munka minőségétől függ a padló és a fal anyagai.

Ha hibázol, akkor a díszítés gyorsan feleslegessé válik, és az anyagokat magával fogják fertőzni olyan gomba, amelyet nagyon nehéz eltávolítani.

Ajánlatos kiváló minőségű vízszigetelést végezni mindenféle kivitelben - a padlón, a falakon és a mennyezeten. A mennyezet feldolgozása védi a fürdőszobát a szomszédok elárasztásától; padló - megakadályozza a víz szivárgását az alábbi lakásban.

Ha minden világos a padló és a mennyezet nedvességvédelmének jelentőségével, akkor a falak szigetelésének szükségessége néha kétséges. Miért van szükség? A falakon lévő vízszigetelő anyagok nem teszik lehetővé a gombák és baktériumok szaporodását, fenntartják a felületet, megakadályozzák a repedések előfordulását.

Az építőanyagokban a nedvességnek kitett nedvességnek kitett rések hozzájárulnak a hideg levegő áramlásához a helyiségbe. Ez bizonyos egészségügyi kockázatot jelent a fürdőszobában használók számára.

A nedvesség és a hideg levegő gyorsítja az építőanyagok megsemmisítését. Ennek eredményeképpen a vakolat romlik és gyorsabban esik le, festéktörések, csempe eltűnnek a falakról és a padlókról. Ezért feltétlenül védeni kell a falakat legalább azokon a területeken, ahol folyamatosan vizet permeteznek.

A vízszigetelő anyagok fajtái

A padló és a falak megfelelő vízszigetelésének kiválasztása a csempe alatt a fürdőszobában meg kell értenie a szigetelőanyagok típusát. Vásárolnak, nem csak az árakra, hanem a bevonatok szerkezetére, tulajdonságaira, a tervezett terhelésre is.

 • bevonó készítmények;
 • Vízszigetelés vízszigetelés - tekercs, film, bitumenes anyagok;
 • speciális hidrofób vakolatok;
 • vízálló festékek;
 • impregnáló vízszigetelés;
 • gumi alapú vegyületek.

A fürdőszoba vízszigetelése, csempeburkolatok, ragasztók, áthatolók, gumi alapú vegyületek alkalmasak csempékre. Meg kell jegyezni, hogy a műanyag fóliákat ritkán használják a fürdőszobai nedvesség védelmére.

A polietilén minden előnyével és megfizethető árával - a legrosszabb választás a fürdőszobában. Az anyagnak nincs jó páraáteresztő képessége. Ez nem teszi alkalmassá a fürdőszobában való használatra - egy zárt helyiségben, ahol magas páratartalom és egy bizonyos hőmérsékleti rendszer van.

Fontos pont: a padló és a falak ízületei, a fürdőkád falhoz való csatlakozása gondos vízszigetelésre van szükség. Sok anyag nehezen alkalmazható a sarkokban lévő vízzáró réteggel, ezért válasszon tömítőköteleket vagy szalagokat.

A zsinór-tömítőanyagok higiénikus anyagokból készülnek, amelyek megakadályozzák a gomba és penész növekedését. Ezeket az ízületekbe helyezzük, szilárdan ragasztva a felületre, finoman lezárva. Ez a kábel évtizedekig képes szolgálni.

A szalag vagy a zsinór tömítőanyag elhelyezése a videóban látható:

A nedvességvédelem minőségének fő követelményei

A vízszigetelő anyagokat úgy kell alkalmazni, hogy a szárítás után teljes réteget képezzenek, így viszonylag rövid idő alatt minden munkát elvégeznek.

Ha a bevonat kétrétegű, akkor a következő réteget közvetlenül az előző szárítás után alkalmazzák. Ez lehetővé teszi a legjobb tapadási anyagok elérését. Az időintervallumok minimálisak.

A tekercsanyagok használata során meg kell figyelni a gyártó által biztosított átfedések méretét. Amikor falak szigetelését a falakkal összekötjük, az anyagot a falra kell vinni.

Függetlenül attól, hogy mely anyagokat vagy készítményeket választanak a szigetelési munkákhoz, mindezt tiszta felületekre kell alkalmazni. Az anyagok fogyasztásának csökkentése és az adhézió javítása érdekében primereket használnak.

Milyen anyagok közül választhat a falak vízszigeteléséhez?

Többféle anyagot használnak a burkolólapok burkolatának vízszigeteléséhez:

 • Bitumenes és polimer masztix. Nagyon népszerű vízszigetelési lehetőség. Az egyszerű alkalmazási technológia, a hatékonyság és a tartósság miatt rendkívül népszerű. Sok márka masztixja univerzális és alkalmas bármilyen helyiségre.
 • Impregnáló. Ezek folyékony készítmények, amelyeket hengerekre vagy cisztákra alkalmaznak az alapra. Könnyen használhatók, annyira szolgálnak, mint maga az építőanyag, amellyel feldolgozták. Ugyanakkor erősítse meg az alapot és meghosszabbítsa az életét.
 • Membrán. A membránok kiválasztásakor alaposan olvassa el az adott anyag alkalmazási körét. Az utasításoknak egyértelműen jelezniük kell, hogy a márkájú membrán alkalmas helyiségek vízszigetelésére. Nem kívánatos, hogy túl vastag filmeket válasszon, mert kevésbé rugalmasak.
 • A cement bővítése. A térfogat növekedése a megszilárdulás folyamatában. Ennek köszönhetően a cement kitölteti a legkisebb repedéseket és rést, megbízhatóan blokkolja és megelőzi a nedvesség behatolását.

Mi jobb használni a fürdőszoba vízszigeteléséhez? A cserép alatt gyakran választanak bevonatot és impregnáló készítményeket.

Alkalmazásukra nem szükség van szakmai építők felvételére, az összes munkát kézzel lehet elvégezni, és ez komoly megtakarítás.

Az utóbbi évtizedekben a panelek népszerűvé váltak, amelyek eredetileg víztaszító tulajdonságokkal rendelkeznek.

Az ilyen típusú vízszigetelés egyetlen mínusz a magas költség, de ha a költségvetés lehetővé teszi, ez egy nagyszerű lehetőség, mert a panelek több évtizedig tartanak.

A nedvességálló panelek beépítésének jellemzői a videóban olvashatók:

Mi alkalmas a padló védelmére a vízből?

Milyen anyagokat választanak a padló alatti vízszigeteléshez a csempe alatt? Nagyjából szinte minden öltöny, a tulajdonos preferenciáitól és pénzügyi lehetőségeitől függően. Fontos figyelembe venni az élettartamot, így a vízszigetelés nem kevesebb, mint a cél.

Lehetőség van hengerelt vízszigetelésű szigetelőkre a betonhabarcs alá helyezni, de gyakran bevonóanyagokat használnak. kényelmesebbek a munkában, és tartós rugalmas védőréteget hoznak létre. Alkalmazhatók mind a beton esztrich, mind a tetején.

A bevonó készítmények jól kombinálódnak a behatoló vízszigeteléssel. Ebben az esetben a beton esztrich alá helyezett alapréteg bevonóanyaggal van védve, és a kész esztrich impregnált egy behatoló anyaggal.

Ez garantálja a 100% -os védelmet az esetleges "árvizek" ellen.

Népszerű fürdőszoba vízszigetelő technológia

Ha magára a munkára kívánja teljesíteni a munkát, érdemes választani a leginkább megfizethető anyagokat, amelyek beszereléséhez nem szükséges drága eszköz vagy speciális készség.

A videó egy tanulást ismertet egy fürdőszobai vízszigetelésről, amelyben az általános eljárást szakaszokban írják le:

1. lehetőség: tekercs anyagok használata

A padló padlóburkolatának vízszigetelése a csempe alatt lévő fürdőszobában választhat üvegszálas vagy üvegszálas. Ezek nagyon drágák, de nincsenek hátrányai a hagyományos vízszigetelésnek - tetőfedő anyagnak, üvegtetőnek stb.

Az üvegszálas és üvegszálas anyagok nem rothadóak, így praktikusak és tartósak. Azonban vannak hátrányai. A tekercsek gördülése és a csíkok felszerelése során ügyelni kell arra, hogy ne szakadjanak meg.

Három fő telepítési technológia van. A bonyolultságtól és az alkalmazott berendezésektől függően változóak:

 • Mount. Ez a módszer nem túl népszerű. Kötőelemek szükségesek. A tekercseket az aljzatra szerelik fel, és gondosan elkülönítik a lyukasztott helyeket.
 • Fusing. Az anyag hegesztéséhez hőpisztoly szükséges. Ezt a berendezést zárt helyiségekben használják, ahol a gázégők nem alkalmazhatók. A fürdőszobák vízszigeteléséhez viszonylag ritkán használják az olvasztott anyagokat.
 • Ragasztás. Ez a legjobb megoldás a nedvességvédelem biztosítására. Anyagok tapadnak bitumen- polimer masztixokkal vagy ragasztókkal. A masztix további védőhatást hoz létre. Kiválasztásakor figyelembe kell venni azokat a hőmérsékleti feltételeket, amelyek mellett az anyagok megtartják tulajdonságaikat.

A vízszigetelés ragasztási eljárása:

 1. A bázist szinttel ellenőrizzük. Szükség esetén egy konkrét nyakkendővel. A padló és a falak ízületei kerekítve vannak, hogy megakadályozzák az anyag repedését a beszerelés során. Ezután alaposan megtisztítják az alapot törmelékből, porból, szárított, földből.
 2. A tekercseket a kívánt hosszúságú lapokra vágják. A kész csíkot kifordítjuk és dízelolajjal kezeljük (tisztítja és hozzájárul a nagyobb rugalmassághoz), egy napra elhagyja.
 3. Az alapot bevonják a ragasztott anyaggal a webanyag ragasztására.
 4. Kb. 10 cm átfedésű masztix csíkokon, ha az anyag útmutatásaihoz nincs más gyártó ajánlásai.
 5. A tokozás során keletkezett hólyagok szépen be vannak vágva, az anyag széleit lehajtják, bevonják a masztix anyaggal, és ismét simára ragasztják.
 6. A vízszigetelés tapadásának javítása a következő réteggel - beton esztrichevel, tetején bevonva masztix bevonattal és nagydarab homokkal töltött.

2. opció: vízszigetelő eszköz

A vízszigetelő berendezéseknek sokféle maszkja van. A legnépszerűbb a bitumen, polimer és cement-polimer. Mindegyik kitölti a pórusokat és a repedéseket, a megszilárdulás után sűrű víztaszító réteget képeznek.

A komplex konfigurációval rendelkező szobák esetében a legjobb a bevonat vízszigetelése, mert A masztix könnyen alkalmazható a kiemelkedésekre. Amikor az épületek zsugorodnak, a bevonatok nem repednek fel, megbízhatóan védik a felületeket évek óta.

Az alkalmazási technológia egyszerű:

 1. A kezelendő felületet tisztítani, eltávolítani, kiegyenlíteni, ha 2 cm-nél nagyobb cseppek vannak. Az anyagok tapadásának javítása érdekében az alapot tiszta vízzel vagy alapozóval kell áztatni.
 2. A legegyszerűbb lehetőség - kész kompozíciók használata. Ha száraz keveréket választanak, szobahőmérsékleten vízzel hígítjuk a gyártó által javasolt arányban, és homogén tömegig keverjük. Ezután hagyja 3-5 percig, és keverje újra.
 3. A masztikát azonnal használnia kell. Két rétegben van felhordva, a sarok és az ízületek szalaggal van ellátva, és óvatosan benyomják a vízszigetelő rétegbe.
 4. A kész bevonattal megerősített üveghálót helyeznek el. Amikor az anyag kiszárad, helyezze az utolsó rétegfalat, teljesen lefedve a rácsot rések nélkül.

A videó bemutatja a fő munkameneteket a technológia leírásával:

3. opció: vakolat vízszigetelés

A polimer adalékanyagokkal használt keverékek vízszigeteléséhez, amelyek javítják az anyagok tulajdonságait. A legismertebb védjegyek a Knauf és a Ceresite. Ezek időigényes, kiváló minőségű keverékek, amelyek kiválóan alkalmasak fürdőszobák felületének kezelésére.

Fontos! A vízszigetelés kiválasztása előnyben részesítheti az azonos márkájú anyagokat. Ezek tökéletesen össze vannak hangolva és kiegészítik egymást. Például, ha a "Ceresite CR65" keverékkel dolgozik, vegyen egy "Cerezite CL52" tömítő szalagot.

A vegyületek alkalmazásának technológiája:

 1. Az alap felületét előkészítjük: megtisztítjuk, primerrel kezeljük.
 2. Különleges szalaggal tömített sarok és ízület.
 3. Készítsük elő az oldatot, és a felületre egy irányban, majd a következő - merőleges irányban.
 4. A vízszigetelés két- vagy háromrétegű.

4. opció: impregnáló készítmények

A vízszigetelő anyagok impregnálására bitument, polimert, folyadékot stb. Alapuló kompozíciókat értünk. Egy közös tulajdonsággal rendelkeznek: a bázist telítődnek, megerősítve annak szerkezetét.

Az impregnáló vegyületek hidrofób vegyületeket alkotnak, amelyek megváltoztatják az építőanyagok jellemzőit. Ennek eredményeként a beton vagy a tégla vízzel szemben repedező tulajdonságokkal rendelkezik, tömörítve.

A vízszigetelés impregnálása is behatol. A honfitársaink közül a Penetron rendszer anyagai méltán népszerűek. Ezek a különböző típusú munkákhoz használt keverékek, valamint a polimer javító szalagok.

 • A bázis elkészül: közel repedések, varratok; tisztítsd meg a törmeléket. A további előkészítés az anyag típusától és a gyártó ajánlásaitól függ. A Penetron használata előtt a felületet gyakran 9% -os ecettel töröljük, szárítjuk, majd nagymértékben nedvesítjük.
 • Ha száraz keveréket használnak, az utasításoknak megfelelően hígítjuk. A mennyiségnek olyannak kell lennie, hogy a megoldás 30-40 percig elegendő legyen. Ezután ez a használat alkalmatlanná válik.
 • A vízszigetelő készítményt ecsettel vagy hengerrel kell felhordani. Az első réteg beállítása után a felületet újra kezeljük.
 • A teljes szárítási idő a kiválasztott kompozíciótól függ. Ha a Penetront használják, három napig tart. Ez alatt az idő alatt a felületet rendszeresen nedvesítik, hogy a kapott vegyületek jó kristályosodást eredményezzenek.

Néhány hasznos tipp a szakembertől:

Végső következtetések

Anyagok a fürdőszobai vízszigeteléshez, és nehéz meghatározni, hogy mi a legjobban a csempe számára. Azonban a kész bevonatok alapvető tulajdonságai alapján választhat.

Tehát erősen nem ajánlott festeni a festményeket a csempe alatt. Rövid élettartamúak és kisebbek lesznek a befejező anyagnál. Amikor a vízszigetelő réteg összeomlik, egy gomba jelenhet meg a fürdőszobában, és a csempe elpirul.

Ha a választást a behatoló vízszigetelés javára választják, akkor figyelembe kell venni, hogy csak betonalapokra használják. Ez kemény vagy téglafelületeken történő használatra hatástalan.

A fürdőszoba padlóburkolatának vízszigetelése érdekében jobb választani a ragasztóanyagokat a minőségi masztixokkal kombinálva. Ez a védelem több évtizedig tart, de csak az esztrich alatt használható.

A vízszigetelés a fürdőszoba: jobb, ha egy csempe

A fürdőszoba javításának egyik fontos lépcsője a vízszigetelés, és itt a lakástulajdonosok gyakran szembesülnek azzal a kérdéssel, hogy mi jobb a burkolat alatt a megbízható és tartós fürdőzáró korlát felépítéséhez.

Mely területeken vízszigetelésre van szükség

A vízszigetelést a teljes padlófelületen kell elvégezni, a falakon legalább 20-30 cm-es bejárattal. A falra, a mosdókagylóra, a zuhanyra és az egyéb beépített szaniter készülékekre a fal nedvesség elleni védelmére van szükség. Ebben az esetben a falat legalább 50 cm-es vízszigeteléssel kell lefedni az oldalra és felfelé a vízvezeték szélső oldalán, általában olyan helyen, ahol nedvesség valószínűleg a csempe felé fordul. Ezzel együtt kívánatos vízszigetelést végezni az egészségügyi szekrény belsejében, amelyben gyakori szivárgás elkövetők vannak: vízvezeték- és szennyvízelvezetők.

A vízszigetelő anyagok típusai

A padló és a fürdőszoba falainak jó vízszigetelését biztosító modern anyagokat az alkalmazási és összetételi módszer különbözteti meg:

 1. Bevonatkészítmények - a legszélesebb körben használt anyagok bitumenen (bitumen-gumi, bitumen-polimer) alapulnak és cementen alapulnak (cement-polimer masztix), máshol például az akril kevésbé használatos.
 2. A ragasztott vagy hengerelt anyagok polimer vagy üvegszál alapúak.

Típusú vízszigetelés vízszigetelés

A vízszigetelés bevonására szolgáló anyagokat száraz vagy granulált porokként, félszáraz pasztákként vagy kész folyékony formában forgalmazzák. A bevonó keverékek is egykomponensűek és kétkomponensűek, az utóbbiak általában gyorsan száradnak és rugalmasabbak.

 • Bitumen-polimer masztix késztermékben értékesített. Bitumen kötőanyagokból és polimer töltőanyagokból készülnek. Kiváló szigetelőanyag, mely magas nyújthatósággal és visszanyeréssel, nem toxikus, szagtalan, ellenáll a hőmérsékletváltozásnak és a korrozív közegeknek való kitettségnek. A padló alatti padlóburkolat alatt csak bitumen-polimer rácsot használhatunk, feltéve, hogy azt később egy vékony esztrichtel tölti.

Tipp Az Obmazochnaya vízszigetelés a legfontosabb a kis méretű fürdőszobában, legfeljebb 7 négyzetméter. m.

 • A folyékony vízszigetelés, a bitumen-latex vagy a "folyékony gumi" az egyik legegyszerűbb és legkényelmesebb módja a fürdő nedvességvédelmének biztosítására. A keveréket az elkészített alapon alkalmazzák. A felületi szint szennyezett és szennyezett, alapozott. A manuálisan "folyékony gumi" egy 4 mm-es réteggel ellátott spatulával vagy görgővel van ellátva.
  • A teljes polimerizáció után a kompozíció szintetizálódik, és zökkenőmentes felülettel rendelkezik, kiváló nedvességgátló tulajdonságokkal és nagy rugalmassággal. A bitumen-latex vízszigetelés tetejére ajánlott vékony nyakkendő. És miután szárad, le lehet helyezni a csempe.
  • Költségvetési nedvességvédelem. Az egyik legolcsóbb és legrövidebb idő alatt a vízszigetelés a fürdőszobában akril zománc. A felületet több vastag rétegben (legalább 3-4 rétegben) alkalmazzák. A festék hamarosan megreped.
   Alternatívaként egyesek folyadékot használnak, de képesek biztosítani a szükséges hidro-gátat, csak egy lágyítóval kombinálva, amely szárítás után teszi a réteg műanyagot.

  Hengerelt vízszigetelő vízszigetelő anyagok

  A tekercs vízszigetelésre szolgáló anyagok poliészter vagy üvegszál alapúak. Az alsó oldalán a szövet egy réteg ragasztóanyag, amely biztosítja a tapadást az alap, és a tetején - egy olyan komponens, amely javítja a ragasztást csempe ragasztó.

  A hengerelt vízszigetelést egy előre elkészített, tisztított és egyenletes felületre helyezzük. A 2 méteres távolságon belüli 2 mm-es magasságkülönbség megengedett. Az előnyök listáján megemlítjük a megfizethető árat, az aljzathoz való csatlakozás erejét és a szinte azonnal elindulási lehetőséget a hosszú technikai szünet nélkül.

  Ezenkívül a tekercs anyagok alkalmasak a fapadlók vízszigetelésére. Elég rugalmasak, ellenállnak a fa mozgásának, és ugyanakkor szilárdak maradnak. A lezárt tömítési módszert nagy területeken kell alkalmazni.

  Az anyagvázaknak legalább 10 cm-re kell átfedniük egymást és közelíteniük kell a falakat. Óvatosan ragasztós hengereket köt össze. Fontos, hogy távolítsa el az összes légbuborékot, ha a legcsekélyebb rés marad, feltételezhetjük, hogy az összes munkát hiába hajtották végre.

  Mikor és miként kezdje el a nedvesség elleni védelmet

  A javítás ezen szakaszának egyik legfontosabb kérdése: mikor kell vízszigetelést végezni: az esztrich öntése előtt vagy után. De nincs egyetértés erről. És mindez azért, mert minden lehetőségnek megvannak a maga előnyei és hátrányai.

  • Az esztrich a vízszigeteléssel szemben biztosítja a sima betonalapot, amely kiváló tapadással rendelkezik, és jó tapadást biztosít a ragasztókeverékhez a csempe számára. Bitumen, bitumen-polimer és bitumen-latex kompozíciók, valamint tekercs anyagok felhasználhatók.
  • Azok az építők, akik inkább az esztrich tetején tömítik a tömítést, igazolják döntését azzal, hogy szivárgás esetén a beton masszát védik a nedvességtől. Ezen a ponton minden helyes, de - lehetetlen garantálni a tartósságot a bélés, ragasztott közvetlenül a vízszigetelés egy vékony réteg csempe ragasztó. Ebben az esetben csak a cement-polimer keverékek vagy a roll-up hidroprotekció alkalmas a nedvességvédelem biztosítására.
  • Továbbra is a harmadik, a legköltségesebb idő és pénz, de a legmegbízhatóbb - kombinált vízszigetelés.

  A kombinált padló vízszigetelés

  Készítsünk durva bázist. Szükség esetén végezzen részleges javítást, vagy teljesen szüntesse meg a régi kötést.

  • Az elkészített és tisztított felületet beton alapozóval vonják be, teljesen megszáradnak.
  • A jelzőfényeknél húzza meg a csatlakozót 3 cm magassággal, amely a megerősítő hálót fogja.
  • Egy héttel később a felületet porról és talajról két rétegben tisztítják.
  • A sarkokban lévő helyiség peremén egy fali padlóréteget alkalmaznak minden ferde vízszigetelésre, hagyjuk megszáradni, majd ragasztjuk be a sarkokat vízálló szalaggal. A bevonat vízszigetelő keverék a padló teljes felületét legalább 20 cm-es falhoz közelíti, három réteget alkalmaz, szigorúan fenntartva az egyes szárítási időközöket.
  • Az utolsó réteg vízszigetelés bet betonokontakt.
  • Egy nappal később a második nyakkendőt legalább 1,5 cm vastagsággal húzza.
  • A végső száradás után a padlóburkolatot egy alapozóval lefedik, majd megszáradnak, és a csempe lefektetésére.

  Vízszigetelő falakkal rendelkezik

  Vízszigetelés falak alatt csempe használt cement-polimer keverék.

  • Mielőtt vízszigetelő falat ragasztunk két rétegben. Különös figyelmet fordítanak a sarkokra és a csővezetékekre.
  • Speciális mandzsettákat helyeznek a csövekre, és a sarkokat tömített vízszigetelő szalaggal kell ragasztani.
  • A falszakaszok vízszigetelő anyaggal vannak bevonva, és teljesen megszáradt állapotban bevonják a beton érintkeztetésbe, hogy javítsák a tapadást csempe ragasztóval. A megbízhatóság érdekében a hidroprotekció a megerősítő hálót is beágyazza.
  • Száradás után a rétegek továbbhaladnak a béléshez.

  Az építőiparban és a vízszigetelésben különösen egyértelmű a tendencia: minél drágább az anyag, annál tartósabb és megbízhatóbb, és fordítva. Ezért nehezen lehet egyértelműen megválaszolni a kérdést: milyen vízszigetelést kell választani a csempe alatt. Fontos figyelembe venni a befektetés idejét, a saját erejét értékelni, ha a szakemberek nem vesznek részt a javításban és a pénzügyi forrásokban.

  Hogyan készítsünk vízszigetelést a csempe alatt?

  A bevonatot a fürdőszobában, a fürdőszobában - feltétlenül védeni kell a nedvességtől. Ugyanakkor a csempe alatti padló vízszigetelése különböző módokon történik, mind a nagyon olcsó és hatékony hengerelt anyagok használatával, mind a masztikumokkal, valamint a speciális egykomponensű készítményekkel. Az alkalmazott módszerek mindegyike különbözik mind a pénzügyi befektetések szintjétől, mind pedig a vállalkozó képesítésének általános követelményeiért.

  Általános információk a vízszigetelési eljárásokról

  A fürdőszobában lévő burkolólapok vízszigetelése nagyon óvatosan történik. Itt nem csak a viszonylag nagy mennyiségű nedvességet játssza, amely gyakran a padlón van. A feladat a gőz és a kondenzátum védelme.

  Ez számos okból fontos:

  • biztosítani kell az alsó vagy az aljzat szivárgásának hiányát;
  • meg kell védeni az interflofedéseket a nedvesség romboló hatásától;
  • gőz, behatol a betonba és egyéb építőanyagokba, negatív hatással jár, rothadás, korrózió, rombolás, valamint a falak hőmérsékletének és szilárdsági jellemzőinek csökkenése miatt.

  Ha a cserepek alatt hidroprotekciós munkát végez, minden kis dolgot figyelni kell. A bevonat tartósságának biztosítása érdekében a padlót és a falakat a lehető legegyszerűbben kell szintetizálni. Ezután a burkolat terhelése egyenletesen oszlik el, a nyomás, az egyes elemek elmaradása, a hőmérséklet torzulása miatt repedések miatt nem áll fenn a felosztás veszélye.

  A padló felületének összehangolása szükséges, viszonylag sima felület esetén a repedések és üregek tele vannak gitttel. Ha erős szabálytalanságok vannak, ajánlott eltávolítani a régit, és új, vékony, műanyag hálóval megerősített betonhabarcsot készíteni.

  A tekercs anyagok használata

  A burkolólapok elhelyezése vízszigetelő alapon, hengerelt anyagokkal történik. Ez a típusú szigetelő csak a padló védelme érdekében alkalmazható.

  Ugyanakkor különbséget tegyen:

  • padló bevonat;
  • beépített anyagok;
  • vízszigetelés öntapadó alapon.

  A legegyszerűbb a hengerelt padlóburkolat szigetelését egy előkészített, lapos, törmelékmentes felületre telepíteni, melyet penészgombbal kezelnek. Ez lehet tetőfedő anyag, egyirányú penetrációs membránok (birtoklása és páraáteresztése), vastag polimer filmek.

  A munka jellege az anyagtól függően változhat.

  • Ha polimer filmeket, membránokat, nemszövött anyagokat használnak, a csíkok a fedett terület hossza mentén helyezkednek el, 5-10 cm átfedéssel, az összekötő vonalak ragasztószalaggal ragasztva vannak.
  • A tetőfedő anyaggal és más bitument vagy viszkózus polimer kompozíciókat tartalmazó anyagokat két módon lehet elvégezni. Az első a masztika használata. A szalagok átfedő területét alaposan megnedvesítették, a varrást hengerrel tekercselték. A második a hőmérséklethatás. Használhat építőipari szárítót vagy speciális forrasztópáét. A tapintási módszer elfogadható eredményeket is mutat.
  • A felszíni burkolatok használata intenzív hőmérséklethatást jelent. A gázégő fő eszközként működik. Mivel a szellőztetés problémát okozhat a fürdő zárt térben, hőpisztolyok vagy nagy teljesítményű építőelemek használhatók. Különös figyelmet fordítanak az átfedő zónára, amikor a bevonatot felszínezzük a hordozó felületén. Óvatosan fel kell melegíteni, megnyomni és simára kell lennie.

  Lebegõ anyagokkal történõ munkavégzés esetén intézkedéseket kell tenni a légzõszervek védelme érdekében, ha nyílt lángot használnak. Szükséges továbbá figyelembe venni az összes tűzvédelmi szabályt, és nem tûzzel dolgozni, ha az épület tulajdonságai nem teszik lehetõvé az ilyen tevékenységeket.

  • A hidrogénvédő szerek külön szegmense olyan bitumeneket tartalmazó hengerelt anyagok, amelyek kész ragasztót tartalmaznak. Könnyen alkalmazható, ezért a védőfólia fokozatosan lehúzódik közvetlenül a tekercsről a bevezetés során. Minden munkát egy személy végezhet.

  A csempék előkészítéséhez hengerelt hidrogénvédő anyagok használatát néhány egyszerű szabály alapján kell elvégezni:

  • a kerületet gondosan bevonják bitumennel vagy masztixokkal;
  • a film vagy más típusú bevonat úgy van elhelyezve, hogy az anyag "nalez" a falon 10-15 cm;
  • Különleges ragasztószalagot lehet használni a peremvízszigeteléshez, kiváló jelzőket mutatnak az épület hajszárító által felmelegített jelekkel.

  Hengerelt anyagokkal való munkához nincs szükség speciális szerszámokra (a gázégők kivételével, ha úszó típusú vízszigetelést választasz). Kés, szalagméret, kréta vagy egy egyszerű ceruza, valamint egy kefe szükséges a törmelék és a görgő eltávolításához.

  A hengerelt vízszigeteléssel végzett munkát az egyszerűség és az alacsony pénzügyi befektetés jellemzi. Klasszikus tetőfúvóként, tetőszerkezetként és üvegszálas, poliészter alapú anyagokként is használható. Vékony, vasbeton esztrich van a védő réteg felett.

  A bevonóanyagokkal való munka technológiája

  Kiváló védelmet nyújt a vízszigetelő bevonat alkalmazása. Ez a technológia számos előnnyel jár:

  • Lehetőség van nemcsak a padló, hanem a falak és a mennyezet védelmére is;
  • nincs szükség a padló felületének gondos mérésére;
  • keményedés után a folyékony készítmény tökéletesen sima felületet képez, amely kiválóan alkalmas csempeburkolatok lefektetésére;
  • a modern kompozíciók a padló kiegyenlítésének eszközei.

  Obmazochnoy vízszigetelés végezhető bitumen masztix vagy speciális polimer kompozíciók. A munka érdekében nincs szükség összetett, szokatlan eszközre. A munka lesz spatula, kefék, dörzsölő henger.

  Ha a padló felülete nagy, permetezõ berendezések használhatók, de ilyen munkákhoz drága eszközök és nagy költségû akril vízemulziós kompozíciók használata szükséges.

  A bevonószerkezetekkel óvatosan kell dolgozni, anélkül, hogy hiányoznék egyetlen felületen a foltot. Polimerek alapú folyékony készítmények esetében - azokat öntik és elosztják a padló felületén. Ugyanakkor a bitumenes masztixokkal szembeni vízszigetelés nem szünteti meg a beton esztrich létrehozásának szükségességét, amelynek felszínén a csempe lesz fektetve.

  Kiegészítő információk: Optimális az ár, a bevonat minősége, a könnyű munka - úgy néz ki, mint egy összetétel alapuló cement és polimer maszk. A folyadék elég könnyű ahhoz, hogy könnyű legyen. Teljesen sima felületet képez. Vonzó árat kínál a fogyasztók számára. Az erőssége olyan, hogy nem szükséges a nyakkendőt elhelyezni - a cement-polimer kompozíció használatával a padló magasságát a kívánt mutatóhoz tudja vinni.

  Egykomponensű masztix alkalmazása

  Az ilyen vízszigetelő anyag, mint egykomponensű maszk, a padló- és falburkoló termékek legújabb generációjához tartozik a csempézéshez. A ragasztórétegek tulajdonságai, ezért nem alkotnak varratokat, biztosítva ezzel a monolitikus és tartós bevonatot. Az Obmazochnoy vízszigetelés az egykomponensű masztix használatával számos előnnyel rendelkezik:

  • nincs varrás, sem a vízszintes irányba az egyik rétegben, sem függőlegesen, a teljes bevonat vastagságán belül;
  • a bevonat gyenge pontjait nem észlelik, a lehető legszűkebb;
  • a kompozíció alkalmazása nem nehéz, akkor ecsettel és hengerrel dolgozhat;
  • Az egykomponensű vízszigetelő anyagot egyszerűen biztosítja a penész, gombák és mikroorganizmusok elleni védelem.

  Érdemes mindig emlékezni az egykomponensű kompozíciók egyik alapvető tulajdonságára. Szárítás után a vízszigetelés nem véd a gőzbehatolás ellen. Bizonyos esetekben hasznos - a szoba "lélegzik". De a legtöbb változatban ez a masztix tulajdonság hátrányos, ezért gyakran egykomponensű készítményt használnak, kombinálva egyszerű filmes eszközökkel a nedvesség elleni védelemmel.

  Az egykomponensű maszkok vízszigetelése számos szabálynak megfelelően történik:

  • Minden alkalmazott rétegnek ki kell száradnia. Az idő a páratartalom és a hőmérséklet specifikus mutatóitól függ, ezért a készítmény egy új részének beindítása előtt ellenőrizni kell a kiszáradt anyag ragadósodását - a kompozíciónak nem szabad az ujjakon maradnia.
  • Ha vastag réteget szeretne létrehozni, és ezáltal megemeli a padló teljes szintjét, a finom kvarc homok használatakor a legjobb teljesítmény érhető el. Minden réteg maszk a végső száradás előtt megszórva, hogy elérje a maximális teljesítmény húzás követte.
  • A felső réteg a masztix homokot kell eltávolítani. Ehhez egy finom kefét illesszen be.

  Miután a vízszigetelés egykomponensű maszkvával elkészült, időben kell megadni a végső polimerizációt. Az a tény, hogy a felső réteg nem ragaszkodik az ujjakhoz, nem elegendő mutató. Mielőtt folytatná a csempeburkolat felszerelését, várjon 1-3 napig. Az időmennyiséget az egykomponensű maszk gyártójának ajánlásaitól lehet legjobban megismerni.

  Következtetésként

  A padlóburkolat padlóburkolatának vízszigetelése egyértelműen meghatározott munkamódszerrel rendelkezik. Ha a védőfelület lefektetése a kiválasztott anyagtól függ, az előkészítő műveletek általános jellege kötelező.

  A felület szintetizált, porozott, pajzsot és porszívót használ. Ha repedés vagy repedező bevonat területe van, eltávolítják őket. Az üregek kitöltéséhez a gitt.

  Ha a padlón nagy magasságok és mélyedések vannak, akkor távolítsa el a régiet, és készítsen új, vékony, megerősített betonból készült esztricheket. Alaposan és alaposan elvégezve az összes munkát, garantálhatjuk, hogy mind a vízszigetelés, mind a burkolólapok hatékonyan működjenek és hosszú ideig gond nélkül maradjanak.

  Vízszigetelés a padló a fürdőszobában a csempe alatt - telepítési szabályok

  A fürdőszoba különleges mikroklímával rendelkezik - magas páratartalom, állandó párolgás, hőmérsékletváltozás. Ezért a padló befejezéséhez a falak és a mennyezet olyan speciális anyagokat fejlesztenek ki, amelyek ezen extrém körülmények között képesek megőrizni jellemzőiket.

  Ezek a tulajdonságok kerámia csempe, melynek gyártói gondoskodtak a nedvesség elleni védelemről. Ennek a díszítési módnak a gyenge pontjai az interdigital ízületek, amelyeken keresztül a víz és a kondenzátum a tõke átfedésekbe kerül, és elpusztítja õket. Ezért még a kerámia burkolólapok használatával is a fürdőszobát jó minőségű vízszigeteléssel kell elhelyezni.

  Hidraulikus gát létrehozása

  A vízszigetelés egy olyan rendszer, amely a falak, a mennyezet és a padló végső bevonata között egy vízzáró rendszert alakít ki olyan anyagokkal, amelyek nem engedik át a vizet. Az alkalmazott anyagok alapján a következő típusú vízszigetelést különböztetjük meg:

  • Festék. Ezt egy bitumenes vagy polimer bázisú masztix alkalmazásával nyerik. Alkalmazza a kompozíciót egy szokásos ecsettel vagy tömör hengerrel több rétegben. Ezért a kezelt felület sima, sima, ízületek nélkül;

 • Obmazochnaya. A falra vagy a fürdőszoba padlóra való vízszigetelés a finom, tisztított homok, cement és polimer adalékanyagok száraz keveréke. Alkalmazásnál spatula és simító. Az ilyen keverék vastagabb rétegének köszönhetően a szexuális átfedés magasságát lehet beállítani és egy nyakkendőre cserélni. A hiányosságok és szabálytalanságok kiküszöbölése érdekében jobban nyomon kell követni a lefektetési folyamatot;

 • Okleechnaya. Ennek a technológiának az elve a nedves helyiségeknek a "nedves zónák", nedvességálló, bitumen vagy üvegszál alapú anyagok beillesztése. Az ilyen anyagok lapok vagy tekercsek formájában készülnek, hegeszthetőek vagy öntapadóak. A padlóra vannak ragasztva a falakba egy gázégő segítségével, így létrehozva a "víztárolót";

 • Kocsonya. Olyan monolitikus, egységes réteg vízálló anyagból készül, amely folyékony üveg és nedvességálló beton alapul. Az egyik legdrágább és leghatékonyabb technológia.

  A vízszigetelő módszer kiválasztása

  A fürdőszobában a vízszigetelés, melyet kerámia burkolattal díszítenek, különböző anyagok és technológiák felhasználásával lehet létrehozni. Mindegyik lehetséges útnak előnyei és hátrányai vannak:

  Mindenesetre a vízszigetelő technológia választása az adott körülmények függvénye: a fürdőszobába telepíthető berendezés, a hőmérséklet, a páratartalom, az anyag, amelyből a padló készül.

  Fontos szempont, hogy a kerámia burkolólapok polietilén fólia vízszigeteléssel történő megosztása elfogadhatatlan, még a sűrűbbek sem védettek a mechanikai sérüléstől, és nem képesek biztosítani a dekoratív bevonat biztonságos rögzítését.

  Felkészülés a munkára

  A vízszigetelés felszerelése előtt súlyos előkészítést kell végrehajtania. A jó eredmények elérése érdekében jobb, ha a következő tervet követjük:

  • Távolítsuk el a kopott padlót, és távolítsuk el mindent a betonlapra, távolítsuk el a törmeléket;
  • A padló szintjének betonra vagy masztixra való fektetése egy fa számára, az összes rendelkezésre álló repedés, lyuk és forgács lehúzásához;
  • Nedves tisztítást végezzen a falakon és a padlón, tisztítsa meg a szennyeződéseket és a port;
  • Fedje le a felületet egy alapozóval, széles ecsettel vagy hengerrel;
  • Hagyja teljesen leállni a primert, mely idő alatt jobb a helyiség bezárása, hogy elkerülje a por, a törmelék és a víz belépését;
  • Az ízületek és helyek a cső azokon a területeken, ahol fogják a csempe, beilleszteni egy védőszalaggal.

  Ha a padló a fürdőszobában, ahol kerámia burkolólapokat tervez, a leírt eljárások mellett egy fa alapot is tartalmaz, azokat antiszeptikus, tűzálló, védőrétegű kéregbogárral vagy egy összetett előkészítéssel kell kezelni.

  Telepítés festési módszerrel

  A professzionális kivitelezők festékszigetelést alkalmaznak, mielőtt dekoratív karmikus csempe felhelyezése előtt. Először is, ez az opció egyetemes, alkalmas a padló és a falak a fürdőszoba. A munkát a következő rendszer szerint végezzük:

  1. Az egykomponensű masztixot oldószerrel hígítjuk a kívánt konzisztenciára, általában 1: 1 arányban. Ha alacsony oktánszámú benzint használ, a készítmény éles, mérgező szagot kap, és egy drágább szerves oldószer használata teljesen biztonságos;
  2. Az első réteget egy széles ecsettel kell felhordani a padló felszínén, 20 cm-re a falakig, "nedves zónák" -ra, ahol a vízvezeték csatlakozik;
  3. Szárítás után egy második réteget alkalmazzunk, és egy ecsettel dolgozzunk az elsőre merőleges irányban;
  4. Míg a masztix nem volt ideje teljesen meggyógyulni, finom és száraz, finom kvarchéjat szórt, hogy jobban tapadjon a ragasztó. A felesleges portartást ecsettel távolítják el;
  5. Ezeket a tevékenységeket a csempézés követi.

  A legnyilvánvalóbb módja annak, hogy megtudja, hogy a vízszigetelés fagyott-e, és hogy a következő réteg alkalmazható-e az ujjaival érintkezésbe kerülni, nem ragaszkodniuk kell a kezelt felülethez.

  Telepítés a beillesztési módszerrel

  Természetesen a tetőfedésnek a fürdőszobai vízszigetelésként való használata nem a legjobb megoldás, de a modern szintetikus gumi alapú anyagok egyszerűen telepíthetők és hatékonyak. A munkák sorrendje a következő:

  1. A munka előkészítő szakasza után a tekercseket behajtják és kiegyenesítik, kivágják;
  2. Festse fel a felületet, amelyre felhelyezik a vízszigetelést bitumen alapú masztix segítségével;
  3. A vágott csíkokat lefektetik, egymást átfedve 100-150 mm-enként;
  4. A gázégő vagy a speciális hajszárító emeli a padló és a falak hőmérsékletét 50 fokosra. A fűtött gumiabroncs elasztikusabbá válik, és a masztix botok;
  5. A ragasztások és varratok extra védelemmel vannak bevonva maszkkal. Amikor a felület megkötődik, egy primert alkalmaznak, majd a kerámia burkolólapokat egy különleges ragasztóval rögzítik.

  Fontos figyelmeztetés - a falakon levő lapok elkezdése, 20-30 cm-ig terjedő kanyarok kialakítása, az ízületek vagy varratok sarokba helyezése elfogadhatatlan!

  A vízszigetelő munkák célja

  A kerámia burkolólapok beszerelése előtt a vízszigetelés fő feladata a padlóburkoló anyag védelme a víz behatolásának káros hatásaival, ideértve a következőket:

  • A penész kialakulása és elterjedése, ami fenyegetést jelent a fürdő befejező szobájának biztonságára, a család egészségére. A penész megjelenése után nehéz megszabadulni, ezért jobb megelőző vízszigetelést biztosítani;
  • Építőanyagok megsemmisítése. A padlóburkolatok túlzott nedvességet szenvednek, mivel a nedvesség kedvező környezet a csomós mikroorganizmusok kialakulásához. Azonban a beton a víz hatása alatt lassabban pusztul el;
  • A vízi szivárgások következtében az alsóbb szintekre vagy alagsorokra víz szivárog. Nem zárható ki a mosógép vagy a vízellátó rendszer résekének a veszélye, ezért a fürdőszobában egy vízgátló berendezés található, amely a bejövő vízmennyiséget fenntartja a padlóba való szivárgás veszélye nélkül.

  A kis titok megakadályozza, hogy a víz kiszálljon a fürdőszobából, és 5-8 cm-rel alacsonyabban csökkenti a padlószintet, mint más helyiségekben, és szétválasztja a küszöböt.

  A fürdőszobai padlók és falak vízszigetelése a dekoratív bevonat beszerzése előtt segít megvédeni a magas páratartalomtól, megvédi a padlókat a deformációtól és egészséges mikroklímát hoz létre.

  A burkolólapok vízszigetelésre vonatkozó szabályai

  A burkolólapok elhelyezése technológiailag összetett folyamat. A technológia minden árnyalatának való megfelelés megbízható padlóburkolatot hoz létre, amely hosszú ideig tarthat bármilyen körülmények között. A magas páratartalmú helyiségekben (fürdőszoba, kád, zuhany) először telepíteni kell a vízszigetelést. Ez megakadályozza a nedvesség hatására keletkező anyagokat.

  Melyek a vízszigetelő eszközök módszerei?

  A padlóburkolat alatt a vízszigetelés a következő lehet:

  • tekercs vagy tészta;
  • lubricative.

  Roll vízszigetelés

  A tekercs vízszigetelése poliészter vagy üvegszál alapú anyag. Ez szükségképpen impregnál speciális hidrofób anyagokkal - általában módosított bitumen.

  A vízszigetelő tekercsek behelyezéséhez speciális égőt vagy nedvességálló ragasztóanyagot kell használni. Ezért az anyagnak a saját kezével történő felszerelése a padlón bizonyos nehézségeket okozhat.

  A hengerelt ruhák elkészítéséhez több szalag átfedés van elterjedve, majd óvatosan ragasztják őket. Egy másik nagy hátránya a vízszigetelő réteg rövid élettartama.

  Bevonó keverékek

  Az obmazochnoy vízszigetelés csoportja kerámia burkolólapok között számos keveréket tartalmaz, amelyek könnyen alkalmazhatók görgővel, ecsettel. A padló nedvességálló rétegének eszközére a nagy munkaerőköltségek nem szükségesek.

  Az alapanyagtól függően a bevonóanyagokat a következő csoportokra osztják:

  Bitumenes keverék

  A csempékhez használt bitumenes keverék olcsó, ami sok vevőt vonz. De az anyagnak sok hibája van. Ez az igény arra, hogy az olvadt és forró bitumennel dolgozzunk, ami bizonyos tapasztalatokat és készségeket igényel.

  A bitumenes vízszigetelés nem tartós. Az ilyen bevonat standard élettartama 5-6 év. A megolvasztott bitumust a helyiségben hosszú ideig továbbra is kellemetlen szag marad, amelyből lehetetlen megszabadulni.

  Polimercement-keverékek

  A kerámia burkolólapok padlóburkolatának polimercement-keverékei a legjobb megoldás, amely a jó minőségű és alacsony költségeket ötvözi. Az anyag cement, polimer adalékok és ásványi töltőanyagokból készül. Nagy páraáteresztő képességgel rendelkezik, és megbízható védelmet nyújt a nedvesség ellen.

  A padló alatti cementpolimer vízszigetelést száraz porként értékesítjük, amelyet használat előtt vízzel keverünk. Az elkészítés után a megoldás korlátozott alkalmazási idővel bír, ezért alkalmazásához bizonyos készségekre van szükség.

  Az anyag másik hátránya az abszolút nemplaszticitás. Ez hátrányosan befolyásolja a vízszigetelő réteg élettartamát.

  Polimer készítmények

  A legjobb padlóburkolat vízszigeteléséhez szükséges anyagok az egykomponensű polimer keverékek. Különleges nehézségek nélkül kész megoldást alkalmaznak az elkészített alapon és megbízható védelmet biztosítanak. A létrehozott bevonatot nagy plaszticitás és hosszú élettartam jellemzi. Az egyetlen hátránya a magas költségek.

  Az alap készítésének jellemzői

  A felület vízszigetelése és a csempe behelyezése előtt gondosan elő kell készíteni az alapot, ami az alábbiakat foglalja magában:

  • az alapnak tökéletesen száraznak és szennyeződésmentesnek kell lennie;
  • olajfoltok vagy nyomelemek jelenlétében a padlót puha zsírtalanítóval vagy speciális mosószerekkel tisztítják;
  • kisebb szabálytalanságokat vagy a padló károsodását őrléssel vagy őrléssel távolítják el;
  • ha szükséges, az alapot egy merev ecsettel kezeljük fémfólia segítségével;
  • amikor repedéseket vagy mély lyukakat észlelnek, azokat egy oldattal vagy speciális gittal lezárják;
  • ajánlott a falak és a padló közötti ízületek kitöltése speciális tömítőanyaggal;
  • a felület felhelyezése után primert alkalmaznak rá, ami javítja az aljzat tapadását a vízszigeteléshez;
  • szárítás után az anyag elindítja a fő munkát.

  Csempe telepítési technológia

  A padlózat vízszigeteléssel történő burkolásának technológiája nem különbözik a munka módjától, ha nincs nedvességálló réteg. Az anyagot speciális ragasztó használatával szerelik fel, ezt követi a kötés. A vízszigetelés telepítése maga a típusától függ.

  Vízszigetelő készülék bevonási módszerrel

  Kiváló minőségű vízszigetelő réteg létrehozása bevonó módszer alkalmazásával kövesse az alábbi utasításokat:

  1. Az egykomponensű vízszigetelő keveréket szerves oldószerrel hígítjuk a gyártó által meghatározott arányban.
  2. Az első réteget egy széles ecsettel a padlóra helyezzük, 20 cm-re a falak felületére.
  3. Az ajánlott rétegvastagság 1-3 mm. Ne próbáljon sok vízzáró keveréket egy időben elhelyezni.
  4. Miután a felület teljesen száraz volt, egy második réteget alkalmaznak az elsőre merőleges irányban.
  5. Anélkül, hogy várakoznánk arra, hogy a felület teljesen be legyen állítva, kvarchéjjal megszórjuk, hogy jobban tapadjon a csemperagasztóval.
  6. Miután a felület megszáradt, a felesleges szilikagél homokot eltávolítják egy merev ecsettel.
  7. Kerámia csempe van elhelyezve.

  Telepítés a beillesztési módszerrel

  A vízszigetelési munkálatok során a ragasztási módszer alkalmazásával meg kell felelni az ilyen utasításoknak:

  1. A vízszigetelő anyagból készült tekercseket az előkészített padlóra terítjük, hogy az egyenletes legyen.
  2. A padló felületét bitumen alapú maszkolattal kezelik.
  3. 100-150 mm-es átfedésű anyagokat készítettek a padlóra.
  4. A padlófelületet speciális égővel vagy hajszárítóval 50 fokos hőmérsékleten melegítjük.
  5. A tekercs vízszigetelése műanyagdá válik és a padlóra van ragasztva.
  6. A padlófelületen kialakított összes csatlakozást ezenkívül maszkkal kell kezelni.
  7. Miután a vízszigetelő réteg megkeményedett, egy primert alkalmaznak, ami javítja a csempe és ragasztó tapadását.

  A padlózat burkolását esztrich-eszközzel helyezze el

  Ha a durva padló egyenetlen, akkor a kerámia csempe behelyezése előtt ki kell egyenlíteni, ami gyakran speciális száraz keverékkel történik. Ezek szintezőek és önterülőek lehetnek.

  Az első esetben az öntött esztrich vastagsága elérheti a 100 mm-t. Az aljzat beszereléséhez irányjelzőket telepítenek, figyelembe véve a burkolat létrehozott alapjának szükséges szintjét. A kiegyenlítő vegyületet gondosan elosztják az egész felületen egy szabály alkalmazásával. Csak ezt követően elkezdheti a csempéket.

  Önszintező keverékekből 10-20 mm vastagságú kötőelemet hozhat létre. Folyékony konzisztenciájúak, ezért a padló teljes felületére kiterjednek, egyenletes réteget alkotva. Lehetőség van arra, hogy a ragasztók minimális költségére bármilyen problémamentes, egyenletesen és egyenletesen elfogadható burkolatot helyezzenek el.

  Miért működik a vízszigetelés?

  A vízszigetelő réteg legfontosabb célja, hogy a csempe behelyezése előtt megakadályozza a víz behatolásának negatív hatásait a padlószerkezetbe. Ezek a következők:

  • a penész és penész megjelenése, amely hátrányosan befolyásolja az emberi testet;
  • a padlószerkezet megsemmisítése;
  • a víz a szivárgás következtében az alsó padlóba szivárog.

  Az ilyen eredmény elérése csak a magas színvonalú és modern anyagok vízszigetelő rétegének telepítésével kapcsolatos munka technológiájának figyelembevételével lehetséges. Ez a folyamat a legjobb, ha olyan szakembereket vonz, akik releváns tapasztalattal rendelkeznek.