Legfontosabb > Csapok

A faház falai vízszigetelésének típusai és módszerei

A fa az egyik leginkább környezetbarát és biztonságos építőanyag. A faházakat sok évszázaddal ezelőtt kezdték építeni, és ma ma széles körben használják a falusi házak, villák, nyaralók és melléképületek építését. Az épületek építéséhez szükséges egyéb anyagokhoz képest a fa igényesebb az ellátásban, és rövidebb élettartammal rendelkezik. A faház egyik legrosszabb ellensége a nedvesség. A nedvességnek való kitettség gomba és penész okozhat, megsemmisítve a fát, és rothadáshoz vezethet. A faanyag, a gomba és a penész káros hatásai mellett káros hatással vannak az emberi egészségre, méreganyagok és toxikus vegyületek felszabadítására. Az ilyen helyiségben való életveszély veszélyessé válik az egészségre, és a gyermekek és azok, akik hajlamosak a különböző típusú allergiák megnyilvánulására, elsősorban érintettek. Ezért a vízszigetelés fából készült falak - az első feladat a ház építésében. A szigetelő bevonat védi a faházat a magas páratartalomtól, és megakadályozza a penész és a penész előfordulását.

tartalom

Faház alapvető hibáinak felülvizsgálata ↑

Az ókorban a fafalak nedvességtől való védelmére nem voltak különleges módszerek. Az építők levágták a rönkök végeit, ezáltal a fa pórusait lezárják, és a repedéseket és a rést egyszerűen csak moha borítják. Napjainkban számos vízzáró módszer létezik, és sok különleges védőeszköz áll rendelkezésre a faépületek környezetvédelmi expozíciós védelme érdekében, ezáltal jelentősen megnöveli élettartamukat, megóvja a teljesítményt és a megjelenést.

Mi a faház falai vízszigetelése?

A faépületek építése során több különböző típusú vízszigetelést alkalmaz, többek között:

 • bevonat vagy típusfestmény;
 • Okleechnaya;
 • aszfalt;
 • kemény.

Az Obmazochnaya vízszigetelése falburkolatokkal készült, amelyek alapanyagként bitumennel vagy emulziót használnak, és speciális töltőanyagokat és adalékanyagokat tartalmaznak. Ez a bevonat a falak belső vagy külső felületére körülbelül 5 mm vastagságú réteggel van ellátva. A festett vízszigetelést speciális, folyékony vagy műanyag kompozíciók segítségével készítik el egymás után három rétegben, a bevonat vastagsága 0,5-0,7 mm. Az ilyen típusú szigetelés kiválasztásánál szem előtt kell tartani, hogy a vízszigetelés bevonása és festése csak a kapilláris nedvesség behatolásától védi a falfalak felületét, vagyis hidrosztatikus nyomás hiányában védelmet nyújtanak.

A vízszigetelés beillesztése hengerelt anyagokból készül, amelyek maszkkal vannak felszerelve. Leggyakrabban szigetelőanyagként, tetőfedő anyagként, vízszigetelésként stb. Szigetelőanyagként használják. Az anyagot forró és hideg masztix segítségével rögzítik. Mielőtt a maszk réteget felhordaná a felületre, a szakemberek azt javasolják, hogy alapozóréteget alkalmazzanak. Leggyakrabban a felületet a hidrosztatikus nyomás oldalára ragasztják. A hidrosztatikus nyomás és a páratartalom kategóriájának függvényében a vízszigetelő anyag több rétegben egymásra helyezhető.

Az aszfaltvizes szigetelést egy teljes réteg aszfaltmasszából álló, egy és fél centiméter vastagságú réteggel kell felhordani. Ez a bevonat mind a vízszintes, mind a ferde felületekre alkalmazható a faházak alagsorában. Aszfalt vízszigetelés két változatban kapható: meleg és hideg. A forró masztirok tartósabbak, de költsége jelentősen magasabb, mint a hideg masztix. A forró aszfalt vízszigetelő tulajdonságai a hűtés után és hidegben jelennek meg, miután szárad.

A faház nedvességtől való védelmének leginkább időigényes módja a kemény vízszigetelés. A védőbevonatot gipszréteg formájában készítik, amely cementből és homokból áll, amelyet először az alagsor falaihoz és padlójához, majd magához a padlóhoz kell vinni. Az ilyen szigetelésnél a legjobb a vízálló, nem zsugorodó cement kiválasztása. Ezenkívül a vízszigetelő munkálatok során gyakran Portland-cementet használnak, amely tömítéseket tartalmaz. A merev vízszigetelés a legbiztonságosabb védelem a faépületek nedvességének ellen.

Mindezen vízszigetelési módszerek mind a padlóra, mind a falakra egy faházban használatosak. A kiváló minőségű vízszigetelés megóvja a fa szerkezetet a nedvesség káros hatásaitól, a penész és a penész előfordulásától, és jelentősen meghosszabbítja a ház élettartamát. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy a faépület külső vízszigetelésével együtt óvatosan kell eljárni a belső tér nedvességtől való védelme érdekében. A falfalak belső vízszigetelése a felületük speciális tömítőanyagokkal történik. Amikor a falfelületet egy ilyen vízálló tömítőanyaggal kezelik, különös figyelmet kell fordítani a rönkök varrataira és ízületeire.

Kiválasztásánál a falfalakra vízszigetelő bevonat kiválasztásakor mindenek előtt figyelmet fordítanak arra, hogy a ház külső és belső kozmetikai befejeződése milyen. Ha azt tervezi, hogy a lehető legnagyobb mértékben megőrizze a fa természetes természetes megjelenését, a legjobb választás a vízszigetelés festése lenne. A szigetelés további védelmet igényel kívülről az épület befejezése előtt.

Nedvességgát létrehozása a faház fürdőszobájában ↑

Ismeretes, hogy a gomba és a penész gyakran megjelennek a fürdőszobában. Mivel a fürdőszoba nedvességtartalma folyamatosan megnövekedett, további vízszigetelésre van szükség a szobájában.

A fürdőszoba egy faházban történő felszereléséhez a következőket kell figyelembe venni:

 • előfeltétele a vízszigetelő falak előkészítése;
 • A falak felületének megvédése a magas nedvességtartalomtól, magas levegőhőmérséklettel kombinálva különleges gőzálló filmek használata ajánlott.

A falak felületét speciális keverékekkel előzetesen vakolják, és fungicid és antibakteriális védőszerekkel kezelik. Ezt követően a falon felhalmozódik a gitt és finom felületet készítenek. A párazáró fóliák helyett bitumenes hengerelt szigetelőanyagok is használhatók.

Mit kell keresni a vízszigetelő munkáknál ↑

A faház falainak vízszigetelése - a folyamat összetett és integrált megközelítést igényel. Annak érdekében, hogy a szerkezet megbízhatóan védett legyen a nedvességtől, fontos, hogy a falak külső és belső vízszigetelése, valamint a homlokzat rendszer szellőztetése is elvégezhető legyen. Az utóbbi állapot különösen fontos a rönkházak építésében.

A lekerekített rönkházakban leggyakrabban nem történik további első kikészítés. A fahasáb végső zsugorodása után a profilozott faanyagok épületében általában homlokzati rendszert telepítenek, ahol a befejező anyagként használják:

 • pecsétek és lemezek;
 • dekoratív fal kő és tégla;
 • gipsz homlokzat keverékek;
 • sorakoznak.

A homlokzat díszítése során meg kell jegyezni, hogy a falszerkezet fa részének hozzáféréssel kell rendelkeznie a levegőhöz, a fa "lélegezni".

A falépületek vízszigetelése mellett a fa szerkezeteknek is védelmet kell nyújtaniuk a felszín alatti vizekből. Ha az épület nem rendelkezik alagsorral, lehetőség van a tetőfedők vagy tetőfúrás védőfelületének beépítésére. Ha a házban van egy alagsor, az interfészréteg nem lesz képes megbízhatóan megvédeni az épületet a talajvíz hatásaitól. Ebben az esetben a betonblokkok behelyezésekor egy különleges vízvédő készítményt kell bevonni.

A faház falainak vízszigetelése - összetett, időigényes folyamat. Annak érdekében, hogy az épület biztonságosan megvédhető legyen a nedvesség romboló hatásaitól, a gomba és a penész nem jelenik meg a házban, és a falak hosszú ideig nem veszítik el teljesítményüket, ezért a vízszigetelést szakszerűen és szakszerűen kell elvégezni, figyelembe véve az épület összes szerkezeti jellemzőjét. Csak professzionális tapasztalt építők vízszigetelése esetén biztos lehet benne, hogy otthona sok éven át tart, és az élet kellemes, kényelmes és egészségre kímélő.

Vízszigetelés egy faházban: szabályok, módszerek, anyagok

A fából készült magánházak tervezése és kivitelezése lehetővé teszi Önnek, hogy szabadon tervezze meg az életteret. Az ilyen típusú konstrukcióban nem léteznek főbb korlátozások a válaszfal további felépítésére és a kommunikáció lefektetésére. Ennek a megközelítésnek köszönhetően nem nehéz egy fürdőszobát elhelyezni a padlón, ugyanakkor a szomszédos helyiségek rovására, vagy egy tágas teremben levő zuhanykabin szétválasztásával.

A keretházak berendezéseinek saját árnyalataik vannak, és figyelembe kell venni a fürdőszoba rendezése során:

 1. A fa elnyeli és elpárolgatja a nedvességet (lélegzik);
 2. A fa szerves anyag, a gomba és a penész tevékenyen propagál a felületén és vastagságán, ami a pusztuláshoz vezet.
 3. Magas páratartalom esetén a károsító szervezetek növekedése nő, és a fa valószínűleg felhasználhatatlanná válik.

Azt javasoljuk, hogy a jövő fürdőszobájához és az alsó szinthez hozzárendeljen egy szobát csapágyfalral.

A fürdőszobában és a WC-ben, ahol a gőz és a kondenzátum mindig bőségesen van, teljes mértékben végre kell hajtani a vízszigeteléssel kapcsolatos munkát. Nemcsak a falak, a padló és a mennyezet megőrzését célozzák a nedvesség negatív hatásai miatt. Segítségükkel megszabadulni fog a kellemetlen szagoktól, a nedvességtől és a higiéniától az egészségügyi helyiségekben.

Víztaszító bevonat alkalmazása a padlóra kötelező, de nem nyújt teljes védelmet a nedvességtől.

Fa padló a fürdőszobában a rönkházban

A padló alapja a faforgácslemezre rögzíti a rönköket.

Ha önmagát tekintve a felső emeleten lévő fürdőszobának egy változatát veszi figyelembe, akkor a padló aljzatának további erősítését kell biztosítania.

A működési tapasztalatok alapján ez a hatás nagyobb keresztmetszetű gerendák telepítésével és rövidebb időközönként történő rögzítésével érhető el. Javasoljuk, hogy csökkentsük a gerendák 10-12 cm-re való emelését, annak érdekében, hogy a padló magassága minden helyiségben megegyezzen a munka befejezésekor.

A padlószint kompenzálható cement betonozásával, padlófűtési rendszer szerelésével és csempék burkolásával. A fürdőszobában és a szomszédos helyiségekben bekövetkező áradások megelőzése érdekében a padló magassága a végső bevonat beépítése után 2-1,5 centiméteres küszöb alatt legyen.

Ha a padlót a második emeleten és a felett lefedik, akkor a beton öntése opcionális, de az első emelet esetében nem teheti meg nélküle, mert a fűtést fel lehet használni.

A fűtéshez számos megoldás van saját előnyökkel és hátrányokkal. Ez lehet egy fűtőkábel, egy elektromos film vagy egy tekercs.

A szakértőknek gyakrabban kell választaniuk a vízfűtés elvét, mint a legkevésbé költséges.

A munka szakaszai

 • A késéseket 30-50 cm távolságra töltik egymástól. Ezután egymás között szétterítették a szigetelő gyapjú tekercsét a vízküszöb magasságával. A faroklapokat a rönkökhez rögzítik. Előnyösebb két réteg átfedése. Lehetséges egy fából készült ruhát cserélni egy tíz milliméteres magnezitlemezzel.
 • A létrehozott padlóburkolaton gőz és vízszigetelés van elhelyezve, az ízületek helyeit összeragasztják. A hordozó a 20 cm-es falhoz közeledik.

A magnezitlemez bevonat tartósabb és ellenáll a megnövekedett terhelésnek.

 • Az öntőhabarcs előkészítése. A padlóhoz egy acélrács önfúró csavarokkal van rögzítve, rajta rögzítőelemek, amelyeken keresztül a vízfűtővezetékek húzódnak. Ezért javasoljuk, hogy vásároljon polietilén csöveket. Kedvezőek és nagyon tartósak. Jobb, ha megtagadják a fém műanyagot - az összetevőkkel az idő múlásával áramolhat. A polietilén csövet egy folyamatos darabban lehet elhelyezni, a sarkok körül minden probléma nélkül hajlítva, így elkerülve a nem kívánt szivárgást a fűtési rendszerben.
 • A cső lefektetésével befejeződött a beton öntése. Annak érdekében, hogy megbízható alapot érjünk el, javasoljuk legalább 4 centiméteres magasságú esztrich öntését. Lehetőség van a kerámia burkolatok megkezdésére, legfeljebb 3 nap alatt.

Javasoljuk, hogy használjon csempéket - ez egy praktikusabb kivitelezés. A csempe könnyen tisztítható és tartós. De lehetséges a laminált, parketta vagy más, fa textúrájú anyagból készült padlóburkoló telepítés.

Kötelező feltételek

Az alsó és a felette lévő fapadlók vízszigetelésére szolgáló intézkedések komplexét a következő követelmények figyelembevételével kell elvégezni:

 • Lerakódások esetén egy jól száradt és egyenletes faanyag fertőtlenítő impregnálásra van szükség;
 • A szerkezetek fadarabjait fertőtlenítő és egyéb védőszerekkel kell kezelni a beszerelés előtt, úgy, hogy az összes ízület és vége is le van burkolva. Ha helytelen méretű darabokat metszel, azonnal kezelje a vágott felületet;
 • Olyan helyeken, ahol a padlóburkolatokhoz késések vannak, a tetőfedő alátámasztja;
 • Az alagsori szellőztetés javítása érdekében érdemes 10-12 cm-es lyukakat készíteni, a téli lyukak zárva vannak, hogy a hőt ne fogyasztják;
 • A padló és a második emelet falai között feltétlenül hagyjon egy centiméter és fél hézagot a szellőzés érdekében. Ezután egy lábazattal lezárják, és nem lesz észrevehető.

Ezek az intézkedések szükségesek a megfelelő szellőzés fenntartásához egy faházban. Ennek hiányában a normál gőz- és vízszigetelő padló egyszerűen lehetetlen.

A lakóövezetekben végzett szigetelési munkák elvégzése során nem lenne logikus az alagsort figyelmen kívül hagyni. Mivel az alagsor többnyire a talajszint alatt van, valószínű, hogy az eső és a hó beáramlik az alagsorba, vagy elárasztja a felszín alatti vizet a repedések és a repedések között a falon és a padlózatokon.

A nedvességtől és az áradástól való védelem érdekében az alagsori falakon ragasztják a tetőfedő anyagot vagy más vízszigetelő réteget. Az is lehetséges, hogy egyenletesen alkalmazzunk egy réteg vízszigetelő masztixot, de nem bitumenes alapon, mert gyúlékony és mérgező füstöket szabadít fel hevítés közben.

Fapadlók rönkökön

Ez a design számos komoly előnnyel jár az építésben, egy magánházban és egy lakásban egyaránt. A késleltetés további merevítő bordákat képez, és hatékonyan terjeszti a fadobozra ható terhelést, erős ütések esetén hatékonyan felgyújítja őket, és az egész keretet megdönti.

A kommunikációs és kommunikációs padlóvonalak telepítéséhez ez az eszköz nagyon kényelmes. Semmi sem akadályozza meg, hogy a kábelek bármilyen irányba kerüljenek, miközben biztonságosan rejtőzködnek.

A rönkök padlójának egyetlen hátránya, hogy ennek következtében a mennyezettől való távolság további 8-10 cm-rel csökken, így a padlás kialakításakor ez különösen nem kívánatos.

A szabványos méretek késleltetését 25 * 30, 50 * 40, 50 * 50, 50 * 70 mm és 3 vagy 2,5 m hosszú keresztmetszetű rudak képviselik. A lemezt választani kell, figyelembe véve azoknak a lemezeknek a vastagságát, amelyekkel a padlóburkolat leborul. A fürdőszobában, figyelembe véve az ezt követő vízszigetelést, egy betonhabarcs és csempeburkolat kialakítása, legalább 40 mm magasságú rönk és legalább 20 mm vastag fa lemez lesz szükség.

Az aljzat elrendezéséhez megfelelő lag netesany. A polírozott gazdaságilag ésszerűtlen és értelmetlen használat - a késedelem a padló alatt marad.

A késéseket a padlóval párhuzamosan, 50-60 cm távolságra helyezik el egymástól, és 20 cm-re húzzák a falaktól, azokat keresztirányú fagerendákkal támasztják alá, vagy külön téglából összeszerelt állványokra támaszkodnak. Minden egyes fektetésnél az alapítványt külön kell önteni - négyzet 40x40 cm.

Mindkét esetben a vízszintes helyzet fenntartása érdekében a rúd felett építési szintet és a beépítési magasságot kell beállítani. A magassági különbségeknél a tartóban további rétegelt lemezeket vagy táblákat is tartalmaznak.

A késéseket a tégla támasztókkal támasztják alá egy tüske vagy horgony. A rögzítőelem hossza 50-60 mm-rel a fa fölött van. A keresztirányú gerendákban a késleltetést célszerűen önbefogó csavarokkal rögzítik, és a gerenda testébe 30-50 mm

Állítható késleltetés

Az építés új trendje, amely jelentősen megkönnyítette az építő életét - állítható késleltetés. Valójában súlyos szabálytalanságok és az esztrich vagy a padlóburkolatok közötti különbségek a gyakori épületek gyakori betegségei. És ha fakeretes faházakról beszélünk, akkor a padlók sugara gyakran vezet az egyik irányba.

Itt áll az elállítható késleltetés a mentésre, és vele együtt az előnyei:

 • A telepítési idő többszörösére csökken;
 • Állítsa be az alfloat magasságát;
 • A táblák közötti átfedéssel való résszel együtt megnövelheti a szigetelő réteget;
 • Lag állítható lábakkal kevésbé teherhordó gerendák.

Az egyes késleltetések növekedését csavarokkal szabályozzák, a sarokpontokba csavarják. Az összeszerelési folyamat az alábbiakról szól:

 1. A rönkökben fúrja a lyukakat a csavarok számára. Ezeknek a lyukaknak a 2 méteres hosszúsága alapján 5 darab lesz;
 2. A késleltetés 50-60 cm-es lépésekben történik;
 3. A mennyezetben fészket fúrnak a dugós dugók alatt. Fel kell szerelni a csavaros állványt.
 4. A meghajtott öncsapos csavarokat a dugókhoz ütközésig vezetik, majd a kulcsok segítségével húzzák meg a csavarozott anyát, hogy az állványok egy szinttel elhúzódjanak. A hangszórók a csavar késése felett vannak levágva.
 5. A kész keretet fa vagy magnezit lemezzel varrták.

anyagok

Abban az esetben, ha a padló a fürdőszobában vízszigetelésre szorul, igényét egy szigetelő réteg határozza meg. Az ásványi gyapjú, bár a penész és a gomba nem rozsdásodik meg, elnyeli és megőrzi a nedvességet. Mivel nedves, nem lesz képes ugyanabban a térfogatban védeni a padlót a lehűléstől.

Különböző típusú víztaszító anyagokat alkalmaznak mind a padló felületén, mind a beton alapon. Nézzük részletesebben mindegyikük jellemzőit.

Vízszigetelő festék

A festékalkalmazás a legegyszerűbb és legolcsóbb módszer. A padló vízszigetelése festékkel bárki erejével. A munkákhoz bitumenes vagy polimer kompozíciókat alkalmaznak, amelyeket ecsettel több rétegben alkalmaznak.

Festés előtt a fa felületét őröljük, zsírt és szennyeződést tisztítsuk meg alaposan. Ezután a padló és a falak lakkoztak. Különösen körültekintően szükséges a sarkok és a falak ízületeinek feldolgozása.

A színes vízszigetelés nem tarthat sokáig a szélsőséges hőmérsékleti repedések megjelenése miatt. A maximális szám, amelyre számíthat, 5-6 éves.

Vízszigetelő maszk

Sűrűbb folyadékszigetelés. Magas plaszticitással rendelkeznek, melynek köszönhetően a mechanikai hatás és a hőmérsékletkülönbség nem károsodik.

A fából készült bázis kezelésére a legjobb üveg szigetelő masztix kezelésére. Természetesen vannak masztirok és cementösszetétel, de törékenyek, és ilyen bevonat gyorsan megtörhet.

A folyékony üvegin több okból előnyös:

 • Nedves felületre is alkalmazható. Az aszfalt mélyen behatol a szikla pórusaiba, egyszerre távolítja el a nedvességet, és a jövőben megakadályozza a hozzáférést;
 • Időt takarít meg a száraz faanyagra;
 • A kompozíció nagyon rugalmas és tartós.

A poliamin elkülönítés - doboz vagy aeroszol felszabadulási formája.

Szigetelőtöltet

A töltés alkalmazása segít kiegyenlíteni a faalapú panelek ízületeiben a magasság és az egyenlőtlenség különbségeket. Az öntés befejezése után egyenletes és szilárd alapot nyújtunk a munkához. Az öntés is a víz szigetelésének magas színvonalát mutatja, és létrehozása kevés időt vesz igénybe.

Az öntözőpad szigetelőanyagai fűtött bitumen vagy aszfaltbeton. A kitöltést több lépésben végezzük. A szigetelés végső vastagsága 2-2,5 centiméter.

A hőszigetelő töltési eljárással történő vízszigetelés gazdaságosan meglehetősen költséges a kompozíció magas fogyasztása és magas költsége miatt.

Az öntés előkészítése azzal kezdődik, hogy megtisztítják a lemezeket, és lezárják a köztük lévő réseket. A fal mentén zsaluzat van felszerelve. Primerként kis habarcsréteget alkalmaznak és megkeményednek.

Ezután öntsük a következő rétegeket, amelyek a legcélszerűbbek a sarkokból és helyekről, ahol a vízvezetékek kijönnek a padlóról. Az oldat egyenletes eloszlatásához fogazott simítóval. Kényelmes, hogy a levegőbuborékokat az öntvény tömegéből ki kell tolni egy tűgörgővel.

Tömörítő szigetelés

Különös figyelmet érdemel a padló szigetelése. Kényelmes lesz a magánlakásokban és az országban való használatra, mivel nagyon könnyű gyártani.

Ehhez speciális ömlesztett alkatrészek szükségesek - beton. A csomagoláson feltüntetett arányban vízzel hígítják, és vízálló gélt képeznek. A gélnek alacsony a hővezetőképessége, ugyanakkor kiegészítő szigetelésként szolgál.

A kitöltő szigetelés a szigetelőgyapot alternatívájaként tekinthető. Sokkal egyszerűbb lesz a késedelem, és a faforgácslap szintje alatt. Az anyag nem higroszkópikus a gyapjával ellentétben, és a hőszigetelés teljesen indokolt.

Roll vízszigetelés

A vízszigeteléshez használt tekercsek megjelenésében és összetételében igen változatosak. A polietilén ötvözetek, üvegszálak és üvegszálak merev alapanyagként használhatók. A bitumen kötőelem lehet, de a modern termékek gyakran tartalmaznak szintetikus helyettesítő anyagokat. A tekercs alsó rétegei öntapadó fóliával vagy anélkül jönnek.

Abban az esetben, ha a ruhanemű nem öntapadós, a padlóhoz ragasztással rögzítik. A szigetelőlapok átfedik egymást. A teljes tömítéshez a szalagok varratjait egy további ecsettel kenni fogják.

A tekercs vízszigeteléssel végzett munka több lépcsőben történik:

 1. A padlóról távolítsa el az építési törmeléket és a port. A lemezek csomópontjaiban minden hézag áthalad a bitumen maszkírozásával.
 2. A tekercsek helyes lefektetése érdekében nem szabad különbséget tenni az ízületek és a szabálytalanságok között. A vízszigetelés filmje alatt ilyen helyeken üregek lesznek, és az azt követő fóliák a súlyukkal a fedélzet kinyúló szélét a filmre feszítik. Ezért a kopogtatásnál vízszintesen ellenőrizni kell az építési szintet.
 3. A tekercs a falakhoz közeledik, és valamivel magasabbra emelkedik, mint a jövő betonhabarcs. A szigetelőfólia sarkainál le kell vágni és a széleket átfedni kell. A kényelem érdekében azt javasoljuk, hogy a sarok sarokba szorítsa a cementet úgy, hogy ne legyen rés a falak és a tekercs között.

Fő utak

A padló lefektetésével kapcsolatos befejező munkálatok befejezésekor figyelni kell a fa burkolat vízszigetelésére. Gyakran a vízszigetelő anyagok a fa mechanikai károsodása és a makacs foltok megjelenésének funkcióját is ellátják. A tartós réteg a lakk megbízhatóan bezárja a természetes fát, és biztonságosan elvégezheti nedves tisztítását a padlón a fürdőszobában mosószer készítmények használatával.

A védőréteg alkalmazható egy komponens vagy több, több rétegben alkalmazott kombinációban:

 • Parketta lakkozás - jól védi a lapokat a nedvességtől, fényes, fényes megjelenést és különböző színeket biztosít. A probléma az, hogy a lakkok hosszú ideig kiszáradnak és éles szagot terjesztenek. Az 50 fok feletti hőmérsékletre is negatívan reagálnak (elkezdenek elpirulni).
 • Az ásványi lakk olyan áron előnyös anyag, amely alkalmazása egyszerű. Ezeket a lakkokat a címkén megadott arányokban egy univerzális oldószerrel előhígítottuk és az előkészített tiszta felületre felvisszük. Keményedés után a bitumenes gyanták tartós és rugalmas réteget képeznek, amely nagyon mélyen behatol a fa szerkezetébe, és határozottan megragadja. A bitumenes lakk bevonat nagyon ellenáll a sokkok és forgácsok, valamint a magas hőmérsékleteknek.
 • Az alapozó lakk egyfajta kiindulási réteg a parketta lakk további alkalmazására. Az alapozó javítja a parketta lakk tapadását és tapadását. Ugyanakkor a fa festésére és festésére használható, ha a fő lakk színtelen.
 • Foltok - valójában nem a vízszigetelés funkcióit látják el, és a kívánt színt adják a fa számára. De ellentétben a fényesebb és változatosabb színekkel.

A folt segítségével a legközönségesebb fenyőfák mahagóni, nemes tölgy vagy dió árnyalatai is játszhatnak.

A befejező anyagok jellemzői

A faházakban lévő fürdőszobában a befejező bevonat anyaga úgy van megválasztva, hogy figyelembe veszi az élettartamára, megjelenésére és természetesen az árra vonatkozó követelményeket. Az alábbi lehetőségek közül választhat:

 • Vörösfenyő. A fajta padlólapja rendkívül tartós, ellenáll a csiszolásnak és egyéb feldolgozásnak. Összefoglalva, megjegyezzük gyönyörű textúráját, mintázatát és megfizethető árát.
 • Parafa padló. Szintén kényelmes és jövedelmező lehetőség. Ez viszonylag olcsó, meleg érintésre. Az eredeti minta különböző színtípusokkal kombinálva lehetővé teszi a legmerészebb tervezési döntésekhez való alkalmazását.
 • Kullancs. A hajógyártásból származott a lakásépítés (egy teakkártya hosszú ideig használták a fedélzetek felépítését). A Tick a víz és a nedves fajta számára leginkább ellenállónak bizonyult. Ez a tulajdonság a természetes illóolajok magas koncentrációjának köszönhető. Az ár, egy teak tábla lesz messze a leginkább megfizethető lehetőség, de meg fogja őrizni az eredeti alakját és tulajdonságait egy nagyon hosszú ideig.

A faház falainak vízszigetelése: hogyan kell csinálni

A faházak a legjobb lakhatási lehetőségnek számítanak: környezetbarátak, különleges mikroklíma és jól szellőződnek. Azonban a fa rostja hátránya: gyorsan nedvszívja, tartósan benne tartja. A legkisebb hőmérséklet-emelkedésnél az anyag rothadásba kezd, a belsejét a penész is megzavarja, amelyet nehéz megszabadulni, és a helyiségek levegője mérgező gőzökkel teli.

tartalom

Vízszigetelés filmekkel

Hasonló hatások még az építés során is elkerülhetők. Ehhez a technológiát követve megfelelően végezze el a folyamatokat:

 1. Felület előkészítés;
 2. Páramentesítő fólia felszerelése, valamint a szellőzőrés;
 3. Szigetelés;
 4. Fólia vízszigetelése;
 5. Szembenézés.

A falak nedvességtől való védelme érdekében speciális fóliát használnak, amely háromrétegű. A fő és központi réteg egy polietilén erősítő háló, amely mindkét oldalán polietilénfólia-laminálással van bevonva.

Célja a hőszigetelés minőségi védelme, valamint a nedvesség romboló hatású fa szerkezete. A vízszigetelés a második akadály (a homlokzatburkolatot követően), ami megakadályozza az üledékek belépését a szerkezetbe.

A nedvességálló fóliák a faházak legmegfelelőbbek, mivel:

 • egészségre ártalmas;
 • nincsenek rothadó vagy gombás fertőzés alá;
 • megakadályozzák a penészképződést;
 • ne adjanak mérgező füstöket;
 • UV-ellenálló;
 • tartós;
 • hozzájárulnak a hő megőrzéséhez.

Az ilyen filmek költsége viszonylag alacsony, de messze felülmúlják az elavult, nem hatékony anyagokat.

Vízszigetelés a falszigeteléshez

A természetes anyagokból készült házak meglehetősen szépek, ezért a fal külső részeit sértetlenül hagyják. Azonban sok tulajdonos egyre inkább melegíti otthonaikat az utcáról, díszíti a falakat funkcionális befejező anyagokkal. A modern technológiák, valamint az anyagok széles választékának köszönhetően kiváló minőségű szellőzőrendszert hozhat létre az ilyen homlokzatokon, valamint meghosszabbíthatja a házak élettartamát.

A szigetelés és különösen a fából készült ház falainak vízszigetelése a saját kezeivel:

 • speciális emulzió a penész és / vagy a gomba által okozott károkkal szemben;
 • alumínium ragasztószalag a szigeteléshez;
 • a szükséges számú mintavételt;
 • gőzölő film;
 • építési tűzőgép;
 • kalapács;
 • a 40 × 100-os léptetőszalag;
 • olló vagy építő kés;
 • körmök
 • juta vontató;
 • vékony lécek;
 • dugók;
 • építési szint;
 • önmetsző csavarok;
 • vízszigetelő film;
 • csavarhúzó, fúró vagy kalapácsfúró.
 1. A falakat megtisztítják és speciális emulzióval vagy több kompozícióval kezelik, így minden réteg jól megszárad. A rácsokon a reiki fertőtlenítőszert alkalmazott.
 2. Kezeljük a repedéseket, a repedéseket, a hézagokat, a jól tömörítő anyagokat.
 3. A sínek, a kalapács és a szögek használatával 100 mm-es lépésekben szerelje fel a függőleges láda fedelét.
 4. Csatlakoztassa az előre elkészített gőznyomó lapokat a dobozhoz egy tűzővel, és helyezze az anyagot a fényes oldal felé (a porózus oldal a fal felé irányul). Ügyeljen arra, hogy a szellőzéshez hézagot hozzon létre: hagyjon lyukat a 20 mm-es lécek között. fent és lent. Óvatosan ragasszon be minden ragasztót egy speciális szalagon.
 5. Szerelőlapok. A szalagokat (a fal felszínéhez közeli él) tele vannak körmökkel vagy csavarokkal csavarozva, szükségképpen egy szinttel. A betét magassága az ásványgyapot lemezek szélességétől függ - így kényelmesen feküdhet. Fontos, hogy masszív fát használjunk, mert a homlokzat keretét ráhelyezzük.
 6. A szigetelést egy "checkerboard" sorrendben kell elhelyezni, a hiányosságok teljes megszüntetésével.
 7. Vízszigetelő fólia felszerelése. Előfeltétel: 100-150 mm átfedés. A rongyokat alaposan össze kell kötni a dobozt. A ragasztók különleges szalaggal ragaszkodnak.
 8. A szellőzőnyílás 25 × 50-es léptetős sínnel van kialakítva. Alul a fém védőháló felszerelése.
 9. A befejező anyag felszerelése az utasításoknak megfelelően.

Vízszigetelő filmek Ondutis

A falfalak védelme a szellőző homlokzatok rendszerében az Ondutis A100 filmek ideálisak. A film nedvességgátként működik, és tökéletesen véd a szél és a csapadék ellen. Hozzájárulnak a hő megőrzéséhez és lehetővé teszik a falak "lélegzését".

A kiváló minőségű gőzölőszerkezethez, valamint az ásványgyapot szigetelésének javításához, az Ondutis RS film alkalmas a szobák oldaláról. Ezt a megerősített filmet a nagy szilárdság, tartósság és a drága hő megőrzésének képessége jellemzi.

A faházban lévő fürdőszobai vízszigetelés jellemzői

A vízszigetelés kötelező házak bármelyik házban való fürdőszobájának kialakítása. De egy faházban a nedvesség elleni védelemnek különlegesnek kell lennie. A fa anyag porózus szerkezettel, természetes nedvességszabályozó. Nedves, nedvességet vesz igénybe, száraz - ez ad a légkörbe. De képes is rothadásra, penészre, egy gombát érint, táplálkozik termeszek. Ezért nagyon fontos védeni a víz negatív hatásaitól.

A fürdőszobában lévő fapadló vízszigetelése kiváló minőségű anyagokból készül, szigorúan ragaszkodva a technológiához. Nem megfelelő teljesítmény esetén a fa szerkezetek további kiaknázása lehetetlenné válik.

Anyagok: előnyök és hátrányok

A fürdőszoba padlójának megbízható vízszigetelése érdekében a szakértők tanácsot adnak a magas hidrofobicitású és vízállóságú anyagok kiválasztására, magas tapadással kell rendelkezniük bármely alapanyaggal.

Többféle vízszigetelő vegyület létezik: behatol, beillesztésre, beillesztésre és bevonásra. A fapadlók vízszigeteléséhez a ház leggyakrabban az utolsó kettőt használja.

Obmazochnaya vízszigetelés

Az anyagot többféle masztix jellemzi:

 • polimer-bitumen (könnyen használható, tartós vízszigetelés);
 • polimer cement (erős réteget képez, ellenáll a hajlításnak);
 • bitumenes (a legolcsóbb, de a legkevésbé minőségű, alacsony hőmérsékleten törékennyé válik, a telepítés + 120 ° C-os hőmérsékleten lehetséges);
 • bitumen-gumi (magas plaszticitású kompozíció, alacsonyabb hőmérsékleten dolgozhat vele, mint amennyire szükség van a bitumen masztixhez, de drágább).

A polimer-cement tömegek összetétele magában foglalja a következő komponenseket: por nedvességvédő kötőanyagokkal és inert töltőanyagokkal és víz diszperziós akril polimerekkel. A keverés eredményeképpen olyan anyagot alakítanak ki, amely nagymértékben képes bármilyen alapra tapadni.

Az ilyen vízszigetelés szilárdsága üvegszálas üvegszálat hoz létre, amelyet a rétegek között helyeznek el.

A függőleges és vízszintes síkok varrásait is erősíteni kell rugalmas tömítőszalaggal.

Az egyszerű telepítés a bevonatok technológiájának egyik fő előnye a magánházakban való használatra. A masztixok olyan folyékony masszák, amelyek a felületre vannak felhordva, kiegyenlítik és kiszáradnak.

Az Obmazochnaya vízszigetelésnek kiváló víztaszító tulajdonságai vannak, a stabilitás és a helyreállítás stabil mutatói, így a legjobb megoldás a fürdőszoba burkolatának megóvása.

Bevonatkészítmények

A vízálló ez a fajta, hogy megvédje a fürdőszoba padló a házban elég nehéz. Ez kész formában készül: ez egy tekercs vagy egy film. Az anyag ragasztva van az alap vagy egymáshoz.

Tetőfedő és tetőfedő anyag - egyszerű okleechnye vízszigetelés. Hátrányuk a törékenység.

A modern szintetikus anyagok (izoplast, bridgeplast, ecoflex és mások) üvegszálas és poliészter alapúak. Számukra alaposan fel kell készíteni az alapot: teljesen száraznak kell lennie, és nem kell több mint 2 mm-es cseppet felvenni. A padlófelületet is bitumen emulzióval kell előkezelni.

A vízszigetelésnek a házban történő elhelyezése a lehető legpontosabb legyen.

A bitumen-polimer öntapadós membrán a legalkalmasabb a fürdőszobai ragasztó vízszigeteléshez.

A külföldi gyártás membránjai kiváló minőségűek, de költsége jóval magasabb, mint a hazai anyagoké, ezért nem olyan népszerűek a lakóépületek különböző felületeinek vízszigetelésére.

Fa padló védelmi technológia

A vízszigetelést megelőzően a szakértők javasolják, hogy a fürdőszoba padlószintjét néhány centiméterrel lecsökkentsék a ház többi szobájának padlószintje alatt, és kis küszöböt állítsanak elő. Ez szivárgás esetén vízzel tart.

A vízszigetelés bevonatának folyamata több lépcsőből áll.

edzés

Az első lépés, hogy megtudja a padló állapotát a fürdőszobában. Ez feltárja a munkaterületet, kiválasztja a technológiát és az anyagokat.

Az alapot szennyezik a szennyeződéstől, portól és idegen tárgyaktól. A vízszigeteléshez gondos előtisztítás szükséges. Ha a padlófelületen vannak lyukak és nyílások, azokat fából készült masztixal kell lezárni, hogy megbízható védőréteget hozzanak létre. Ezt követően a padlót ismét megtisztítják porról és törmelékről.

Ebben a szakaszban a fát antiszeptikus impregnálással kell kezelni a penészképződés elkerülése érdekében.

feldolgozás primer

Annak érdekében, hogy a vízszigetelő anyag és a talapzat nagy tapadóképességet biztosítsanak, a helyiség padlója alapozó. A legjobb megoldás a vízszigetelő anyaggal azonos osztályú alapozó keverék használata.

A primer oldatát az alábbiak szerint állítjuk elő: vegyünk be egy részét a száraz keverékből, hígítsuk fel egy rész vízzel a vastag tejföllék konzisztenciájához.

A kezelés után a ház padlójának teljesen száraznak kell lennie. A sarkokat és az illesztéseket speciális vízszigetelő szalaggal kell ragasztani, így minden sérülékeny folt teljes mértékben védeni fog a nedvességtől.

Vízszigetelő oldat készítése

A folyékony komponenst és a száraz keveréket egyenlő arányban hígítjuk, alaposan keverjük egyenletes konzisztenciává. Ön kész bitumen alapú maszkot vásárolhat.
Anyagfogyasztás - 2-3 kg / négyzetméter. m.

A keverék alkalmazása

A faház felületének kezelésére vízszigetelő anyaggal, hengerrel, spatulával és kefével kerül sor.

Az első alkalommal, amikor a keveréket egy görgővel egyenletesen alkalmazzák. A nehezen elérhető területeken egy spatulát és kefét alkalmazzon.

A vízszigetelő keveréket a falakig körülbelül 10 cm magasságban kell kezelni a padló felett, így a nedvesség nem lép be a helyiségbe.

Az első vízszigetelési rétegnek teljesen száraznak kell lennie (4-6 óra). Ezt követően alkalmazhat egy második réteget, amely az elsőre merőleges.

A vízszigetelő anyaggal kezelt felületet 24 órán belül meg kell szárítani. Ezután más típusú javítási munkákat is folytathat.

A vízszigetelés teljesítménye

Ha a padlóburkolatok vízszigetelésének beillesztési módját használja, akkor meg kell felelni egy bizonyos sorrendnek:

 1. az alap készítése (padló tisztítása törmeléktől és portól, repedések és rések kiküszöbölése); megfelelő hosszúságú tekercs anyagból készült vágócsíkok;
 2. egységes alkalmazás (1,5 mm-es réteg) a bitumen maszk felületén;
 3. gördülő lapok vagy tekercsek a vízszigeteléshez;
 4. a szélek feldolgozása vízálló kendővel vízszigetelő munkákhoz (1-1.3 mm réteg).

A beillesztési módszer több rétegben vízszigetelő szőnyeg elhelyezése.

A beillesztési eljárás vízszigetelése során egy bizonyos termikus rendszert kell fenntartani. A polimer bitumen anyagok magas hőmérséklet (45-50 ° C) hatására vannak felszerelve, míg bizonyos eszközök és gyakorlati tapasztalatok szükségesek a telepítéshez.

A fa típusai

A fürdőszobában olyan helyiség van, ahol csak egy fából készült fafát hagyhat, vagy hőkezelt. Az első esetben a fa minőségi jellemzői részben befolyásolják a vízszigetelés hatékonyságát.

Kötelező követelmény - jó nedvességállóság. A második esetben az anyag a speciális gyártási módszerek miatt további ellenállást mutat a nedvességhez, az erősséghez és a gombákkal szembeni ellenállóképességhez, gyakorlatilag nem változtatja meg a geometriai méreteit. De az ideális megoldás a padló befejezéséhez magánházban - kerámia burkolólapok.

Ha a faanyagról beszélünk, amelyről a padló anyaga készült, a legjobb megoldás a fürdőszobában parafa. Nem csak nedvességállóságú, hanem nagy szilárdságú és kiváló dekoratív tulajdonságokkal rendelkezik.

Tick ​​- magas illóolaj-tartalmú, nedvességálló, tartós anyag (feltéve, hogy minden rés tömítőanyaggal lesz feltöltve). Teak padló jó az egészségre, de sajnos drága.

A padló vízszigetelése a házban - olyan folyamat, amely bizonyos tudást és készségeket igényel. Ezért szükséges, hogy ezt az eseményt szándékosan közelítsük meg, miután elkészítettük, miután tanulmányoztuk a technológiát.

Hogyan készítsünk egy vízszigetelő fürdőszobát egy faházban

Nehéz a nedvesség elvágását megfelelően rendezni a zuhanyzóban vagy a szaunában, még olyan kőépületekben is, ahol nincs olyan nedvességérzékeny építőanyag, mint a rönk, a fa és a tömítő tömítések. A fürdőszobák berendezése és díszítése ugyanakkor a tégla- és faépületek esetében megegyezik, így egy faházban lévő fürdőszobai vízszigetelést speciális technikával végzik, amely figyelembe veszi az építőanyagok jellemzőit és a falak hővezető képességét.

Érdemes megjegyezni, hogy ebben az esetben a legnehezebb kérdés nem az, hogy hogyan kell ezt megtenni, hanem milyen vízszigetelő rendszert választani, mivel számos probléma megoldható, és gyakran ezek a megoldások nem helyettesíthetők.

Ebben a felülvizsgálatban olyan információkat gyűjtenek össze, amelyeket elsősorban a saját kezű fürdőszobák vízszigetelésére vonatkozó terv kidolgozásakor figyelembe kell venni.

Hidraulikus védelem kialakítása

Annak ellenére, hogy a faházakban a belső tér minden sajátossága ellenére a fürdőszobák és a szaniterhelyiségek elrendezése előnyben részesítendő, ugyanolyan, mint a kőben. Vagyis a csempe, a kerámia, az üveg, a rozsdamentes acél és a nedvességnek kitett anyagok minimális értéke.

Ugyanakkor a nedvesség elleni védelemnek olyannak kell lennie, hogy nemcsak a keret fából készült elemeire, hanem a fal belső oldalán a kondenzátum felhalmozódásának valószínűsége is kizárt.

A fából készült házak esetében ez különösen fontos, mivel a fürdőszobákat általában sarokszobákban helyezik el, ahol a hidegebb falak nedvességgel telítettek, meleg és párás környezetben.

Meg kell mondani, hogy nem léteznek univerzális megoldások a fürdőkádaknál a log vagy a rönkházakban. A talaj állapotától, az alagsortól és a külső falburkolás módjától függően egyéni vízszigetelő rendszert fejlesztenek ki.

Ezenkívül a "nedves" helyiségek kialakításakor a nagyobb teljesítményű kipufogó szellőzőket kell biztosítani. De a gyakorlatban, messze minden fejlesztőtől ilyen bonyodalom érkezik, ezért a keret fából készült elemeinek túlzott nedvességtől való védelmének teljes terhe a vízszigetelésre esik.

Általános esetekben azt kell feltételezni, hogy a faházban lévő fürdőszobának minden irányban teljesen nedvességállónak kell lennie: padló, fal, mennyezet, szellőzés.

Ugyanakkor figyelembe kell venni, hogy a vízszigetelés különböző módszereit használják a padló és a falak számára.

Fürdőszobai fürdőszobai vízszigetelés

A különféle lehetséges padlóburkolatok formatervezését meg kell különböztetni az alapváltozattól, amely a következő elemekből áll:

 • elsődleges vízszigetelés;
 • beton esztrich mint szintező eszköz;
 • befejező vízszigetelés;
 • cserép alap;
 • csempe, rugalmas ragasztóval;
 • epoxi habarcscsuklók.

Lehetséges módosítása ennek a designnak az alfajon: "nehéz" és "könnyű".

Az első lehetőség - a betétkésleltetés és a betonkeverék közötti tér feltöltése - az első emeleten lévő fürdőszobákban és olyan esetekben használatos, ahol a fűtött padlóvonalak telepítését feltételezik.

A második módszer a padlózat betonozás nélküli betonozásával jár, és a padló alatti terhelés minimalizálásához szükséges. Ez a lehetőség általában a második emeleten lévő fürdőszobák elhelyezésére vonatkozik.

falak

A faházak nedves helyiségeiben a falak és a mennyezetek vízszigetelése leggyakrabban a szellőzőréteg kialakításának megfelelően történik.

A rönkház falai szigetelőfóliával vannak lezárva, amely tetején a keret és a befejező elemek vannak felszerelve. A filmnek olyannak kell lennie, hogy gőzölő hatása legyen.

Részletesebben a falak nedvességvédelmének megteremtéséről a következő fejezetekben tárgyaltuk. Itt megjegyezzük, hogy ebben az esetben a fő hangsúly nem a nedvesség csökkenésének útjainak blokkolásán, hanem a naplók nedvességtartalmának természetes normalizálására vonatkozó feltételek megteremtésén alapul.

Kezdeti szakasz: elsődleges vízszigetelés

Mint fentebb említettük, a faépületekben erősen ajánlott a vízszigetelés két szintje:

 • az átmeneti zónában a talajról (padlóról) a padlóra;
 • és a befejező burkolat lefektetésének alapja.

Mivel a faházak aljzatának késése általában nem távolítható el, az elsődleges vízszigetelés ebben az esetben leginkább megerősített polietilén fóliával történik.

A film fektetése átfedéssel és az ízületek további tömítésével készült speciális ragasztószalaggal.

A kész alapnak megközelítőleg azonosnak kell lennie a bal oldali képen.

Abban az esetben, ha az elakadások a padlólemezekbe vannak beépítve, használhatunk vakolat vízszigetelő opciót bitumenes masztix alapján.

Néhány speciális szerszámra nincs szükség ehhez a lépéshez: a film vágása normál építési késsel vagy ollóval végezhető, valamint a bitumen masztix alkalmazása meglehetősen széles ecsettel.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy a szigetelő bevonat szélei a falra kell menni, és védőedényt kell képezniük.

összehangolás

Pie hidro-hőszigetelés

A következő lépés egy szilárd és sima alap létrehozása a befejezéshez. Mivel a legtöbb esetben kerámia burkolólapokat használnak padlóburkolatokként a zuhanyzókészülékekben, ilyen alapnak a lehető legtartósabbnak kell lennie.

Külön megemlítjük, hogy a nemek "nehéz" és "könnyű" változatai közötti különbség a jelen szakasz végrehajtásának módja.

A könnyűszerkezetes változat az ásványgyapot szigeteléssel járó késések közötti üregek feltöltését, majd a szigetelést párazárófóliával fedezi.

Az alap beállítását ebben az esetben az OSB lemezek vagy a nedvességálló rétegelt lemez elhúzásával kell elvégezni.

Bizonyos esetekben a padlóhoz az OSB lemez vagy rétegelt lemez különleges merevsége kerül két rétegbe, átfedő ízületekkel.

Egyszerűbb, valamint gyakrabban használt, a "kemény" padló, amelyben egy beton esztrich egyenrangúan működik.

Számos tényező szól az ő javára:

 • alacsonyabb ár;
 • szilárdság, teljesen kiküszöbölve a lapok alatt a hajlatok és a zsugorodást;
 • a bevonat nélküli vagy folyadékos vízszigetelés lehetősége a zuhany nélküli zuhanyozók számára;
 • alsó magasság.

Film - háló - esztrich

Kérjük, vegye figyelembe, hogy még akkor is, ha késleltetésre kerül sor, az esztrichek fémes hálóval történő megerősítéssel készülnek. Ezért az illesztési folyamatot beton esztrich alkalmazásával több lépcsőben hajtják végre:

 • kommunikáció telepítése;
 • megerősítő háló telepítése;
 • beton keverék öntése.

Annak biztosítására, hogy a bevonat egyenletes és repedésmentes legyen, javasoljuk kész keverékek készítéséhez lágyítókkal.

A zuhanyzó padlójának kiegyenlítésénél figyelembe kell venni, hogy magassága legalább 20 mm-rel a többi emelet szintje alatt legyen. Ez azért szükséges, hogy minimálisra csökkentsük a víz transzfúziójának veszélyét a zuhanyzóból a többi helyiségbe.

Fő vízszigetelés

Figyelembe véve, hogy ma a fürdőszobákat gyakran 100% nedvességtartalmú szobának tekintik, és a vízfilm képződésének lehetősége a padlóburkolaton, a második tömítőrétegnek különösen megbízhatónak kell lennie.

Ebben az esetben az alábbi technológiák használhatók a létrehozásához:

 • tekercseltávolítók;
 • tömlős ecset többrétegű alkalmazása;
 • öntődő padlóburkolatok öntésére szolgáló polimer készítmények;
 • poliurea bevonattal.

A hengerelt szigetelőanyagok elhelyezése csak abban az esetben ajánlott használni, ha padlóburkolatként laminált vagy lemezeket használnak. A csempe alatt ez a vízszigetelés nem megfelelő.

Izolációs területek

A beton esztrich a legalkalmasabb a masztix tömítésére. Az alkalmazási módok eltérőek lehetnek, de minden esetben figyelembe kell venni, hogy a helyiség alsó részén tömített raklapot kell létrehozni, és a "nedves" zónák további szigetelését kell elvégezni a falakon.

Ha egy fürdőszobát használnak zuhanyfülkével, akkor a fal teljes területe 50 cm-re a körvonaltól nedves területnek számít.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy minden sarokkötést speciális kazettával kell ragasztani, amely felett egy második réteg rétegelt.

Zónában zóna

Ennek a fázisnak minden technológiai jellemzőjét rendszerint a megfelelő masztix utasításai tartalmazzák. De hangsúlyozni kell, hogy a többrétegű bevonatok ismételt rétegeit merőlegesen alkalmazzák az előző réteg bevonatának irányára.

Hogyan lehet elszigetelni a sarkokat

Ebben a szakaszban nem ajánlott a bitumen alapú bevonatok használata. A legjobb választás az akrilkomponensek vagy masztix készítmények, amelyeket poliurea vegyületek (pl. "Hidroflex") alapján állítanak elő.

Vízszigetelő vízszigetelés befejezése

Figyelembe véve a padlóburkolatok vízszigetelését, nem hagyhatja figyelmen kívül az önterülő padlók gyorsan növekvő népszerűségét.

Ömlesztett padló a beton esztrich felett

Az "ömlesztett padló" alatt az alábbi komponenskészleteket említi:

 • ömlesztett töltőanyag (ugyanakkor a vízszigetelés szerepét is);
 • díszítőfilm mintával;
 • a mintán alkalmazott akril lakk (szintén ömlesztett módszer).

Ha a befejező padló ilyen padló, akkor a vízszigetelés második rétege, amelyet fent tárgyaltunk, nem szükséges alkalmazni.

Fal- és mennyezetvédelem

A falak vízszigetelését a zuhanyzókban többféle módon végzik. És gyakran cserép nélkül, fa díszítőelemekkel.

A legegyszerűbb, de ugyanakkor a legkevésbé előnyös módszer a faanyagok vagy rönkházak nedvességszigetelésének módjában egy rönkház elemeinek impregnálása speciálisan víztaszító készítményekkel, további befejeződés nélkül.

Ez a megközelítés csak akkor fogadható el, ha a fürdőszoba a ház belsejében található. De még ebben az esetben is, két vagy három év elteltével súlyos problémák merülhetnek fel a mezhventsovye tömítésekkel.

Gőznyomás a keret alatt

A szabványos megoldás olyan keret telepítése, amelyre a gipszkarton fel van szerelve (a csempe alatt), vagy egy ellenálló fából készült falpanel van felszerelve.

Közvetlen hidrogénvédelmet - a falra tapadó szigetelő masztix - csak "nedves" zónákban készül. A terület többi részében a falakat párazáró fóliával borítják, ráadásul oly módon, hogy a film és a következő bevonat szintje között szellőzőrés van.

Ha a gőznyílásokon végzett munkát önállóan végzi, akkor a membrán irányát mindig ellenőrizni kell. A film sima oldalát a szigetelésre kell irányítani (vagy a falra, ha a belső falak be vannak burkolva), gyöngéden - a helyiség felé.

A párahatároló szabályozása

A mennyezetek ugyanolyan technológiával védettek, mint a falak esetében, csak gipszkarton keret vagy falburkolat helyett, felfüggesztett mennyezeti szerkezetet szerelnek fel.

Vízszigetelő befejező elemek

Ha fából készült elemeket használnak a falak és mennyezetek befejezéséhez, akkor különös gonddal kell eljárnia a különleges kezelésükre, mivel a hirtelen hirtelen párásodás és a csepegtető nedvességgel való érintkezés esetén a védetlen fa hat hónapon belül elveszíti eredeti megjelenését.

A legjobb, de a legdrágább módja annak, hogy elkerüljük a nedvesség káros hatásait a célra, különleges fa (vörösfenyő, teak, hőkezelt fenyő) használatának kell tekinteni.

Ajánlott fafajok

Az olcsóbb bélés használatakor antiszeptikus készítményekkel és olaj-impregnálással kell kezelni.

Ismét hangsúlyozzuk, hogy nem a homlok, hanem a hátsó oldal a legnagyobb veszélynek van kitéve, ezért a felszereléshez szükséges támasztószerkezetnek szellőzőrésszel kell rendelkeznie.

A faelemek vízállóságát közvetlenül befolyásoló második fontos tényező a helyiség megfelelő szellőztetése. Ha nem lehetséges a szükséges légcsere-szint megadása, akkor a falak díszítése esetén jobb, ha a kerámia burkolólapokat előnyben részesítené.

A "Master Log Cabin" cég megrendeli a log vagy log house kialakításában szereplő csomópontok gyártására, javítására és korszerűsítésére vonatkozó megrendeléseket, beleértve a fürdőszobák és fürdőszobák vízszigetelését. Az együttműködés részleteinek tisztázása és a szakemberek részletes munkaterv kidolgozása érdekében hívja fel vagy használja a kommunikációt a "Kapcsolatok" részben közzétett egyéb kommunikációs módszerekkel.