Legfontosabb > Bútor

Alapanyagok és munkák komplexumai a vízszigeteléshez

A fa a leginkább igényelt és elengedhetetlen anyag az építőiparban, megkülönböztetve a kiváló műszaki tulajdonságokkal. De, mint számos más bevonat, van némi hátránya. Az egyik legfontosabb az instabilitás a nedvességnek való kitettség előtt, ennek eredményeként - a rothadás és a penészedés tendenciája. Annak érdekében, hogy a fát tökéletes állapotban tartsák az ilyen negatív hatásoktól, és többször meghosszabbíthassák az élettartamát, lehetővé teszi a különleges vízszigetelést. Ez nem csak az anyag ellenáll a túlzott nedvességnek és gőznek, hanem többször is javítja a műszaki jellemzőit. Hogyan lehet a vízszigetelés a fa számára? Milyen anyagok a legalkalmasabbak erre a célra? Milyen követelményeknek kell megfelelnie a vízszigetelésnek? Próbáljunk választ találni a feltett kérdésekre.

tartalom

Videó utasítás egy önterülő padló telepítéséről fa alapon ↑

Mi a vízszigetelés a fa számára?

Mielőtt részletes vizsgálatot folytatna a vízszigetelés módszereiről, először is meg kell értened, mi az. A faanyag vízszigetelése az építési munkák egyik fontos alkotóeleme, ezért minden bizonnyal igénybe kell venni, különben a következmények szörnyűek lehetnek. Ez egy egyszerű, de munkaigényes folyamatot jelent, amelynek során egy fa feldolgozható egy speciális vegyülettel, amely a szárítást követően sűrű alapot képez a felületen, ellenáll a nedvességnek és a gőznek. A vízszigetelés többféle módon végezhető el.

A piacon a nedvességálló vízszigetelő bevonatok széles választéka ajánlott. Hiába hihető, sokan bízik abban a hamis állításban, hogy a faanyag vízszigetelését csak akkor kell elvégezni, ha fürdők, szaunák, rönkházak építése feltételezhető. A szakértők azt javasolják, hogy az anyagot vízszigetelő anyaggal dolgozzák fel abban az esetben, ha tetőfedő, belső és külső befejező és egyéb munkákat terveznek. A vízszigetelés nemcsak a nedvesség / gőz ellenáll a fának, hanem megakadályozza annak gyors romlását. Hatékony a káros mikroflóra elleni küzdelemben is. Egy különleges vegyülettel kezelt fa esetében ritkán megjelenik a penész és gombák.

Fontos megjegyezni, hogy a faanyag vízszigetelése, amely megfelel bizonyos követelményeknek, tökéletesen megbirkózik az alapvető funkcionális feladatokkal.

Milyen követelmények vannak a védőrétegre?

Mint minden más építési eljáráshoz, a faanyag vízszigetelésének több szabványnak is meg kell felelnie, és meg kell felelnie bizonyos követelményeknek. A legfontosabbakat különös figyelmet kell fordítani.

 • különösképpen olyan speciális vízszigetelő vegyületek alkalmazásával, amelyek nem tartalmaznak egészségre veszélyes mérgező anyagokat;
 • védje meg a fát a nedvesség, a gőz és más, természetes és nem természetes természetű hatások negatív hatásaitól;
 • különböznek a tűzállóságtól, és nem tartalmaz gyúlékony anyagokat;
 • biztosítja a maximális nedvességet, hő- és kopásállóságot;
 • könnyen alkalmazható, gyorsan szárad, sűrű láthatatlan membránt hoz létre szabad szemmel a felületen;
 • díszítő vízálló gipszréteg, csempe vagy bármilyen más, nedvességgel szemben ellenálló építőanyagot kell bevonni;
 • ne változtassák meg műszaki jellemzőiket az idő múlásával, a magas hőmérséklet és egyéb tényezők hatására;
 • ne bocsásson ki mérgező anyagokat és formaldehidet, ami veszélyezteti az emberi egészséget és a környezetet;
 • a megnövekedett stabilitást és a jó tapadást az egyéb építőanyagokkal kell jellemezni;
 • Ne veszítse el tulajdonságait legalább öt-hat évig.

Fontos megjegyezni, hogy a faanyag vízszigetelését minőségi szempontból megfelelő vízszigetelő bevonattal kell ellátni, amely megfelel bizonyos műszaki követelményeknek. Róluk - részletesebben.

A vízszigetelő anyagok működési jellemzői a fa számára ↑

A faanyagok többféle vízszigetelő anyaga létezik, egy adott lehetőség kiválasztása a helyzettől függ. A vízszigetelő anyagok a következő típusúak lehetnek:

Festés - polimembrán, bitumen, bitumen-polimer, polimer cementcement, emulziók és paszták, speciális szerszámok segítségével 2-6 rétegben. Vízálló bevonatot képeznek a kezelt felületen, ellenállnak a mechanikai, kémiai és természetes hatásoknak, könnyen alkalmazhatók, tartósak, normális sűrűségűek, tűz és kopásállóság, jó pára és vízállóság, UV-ellenállás és hirtelen hőmérsékletváltozások jellemzik. bármilyen éghajlati viszonyok között. A festékkészítmények fő előnye a teljes felületen egy szilárd bevonat kialakítása, amely kizárja az ízületek és varratok nedvességének behatolását.

Figyelembe kell venni, hogy a kezelt felületen a festékkompozíciók tapadási szilárdsága csak akkor biztosítható, ha azokat megfelelően előkészítik és alkalmazzák, és elég mélyen behatolnak a fa porózus alapjába.

Kötőanyag - bitumen, bitumen polimer, polimer anyagok, amelyek folyamatos vízhatlan tekercset vagy filmszőnyeget képeznek, beillesztve vagy lerakódtak több rétegben egy faszerkezet felületén. A víz és a páraáteresztő képesség, a mechanikai és a természeti hatásokkal szembeni ellenállás, hosszú élettartamúak, a könnyű javítás és a rendelkezésre állás jellemzi. A legnépszerűbb bevonóanyagok a faanyagok vízszigeteléséhez tetőfedő anyagok, brizol, hidro-insol, hidro-glass insol, izoplast, híd-műanyag, membránok, elasztomerek, karmizol és berizol alapú geomembránok. Ezeket egy fa felületre ragasztják hideg vagy forró masztix segítségével. A faanyag vízszigetelésének fõ elõnye a rendelkezésre állás. Fontos hátrány az, hogy a víz az ízületekbe bejuthat. Ezenkívül a vízszigetelő tekercs anyagok rendszeres karbantartást és javítást igényelnek.

Fontos megjegyezni, hogy a vízszigetelő tekercs anyaga 15-20 cm átfedéssel van lefektetve, 18-25 ° C levegő hőmérsékleten.

Öntött vízálló cementkészítmények, forró bitumen, szurok. Előre hordott lapokra vagy tekercsek vízszigetelésére - tetőfedő anyagokra, üvegszálas üvegekre és más üvegszálerősítésű anyagokra öntik őket, és utána megkötés után újabb vízzáró réteget képeznek, amely nedvességgel, napfénnyel és mechanikai hatásokkal szembeni ellenállást nem igényel. Az öntött vízszigetelő anyagok fő előnyei az alkalmazhatóságuk, az állóképességük, az erősségük, a kiváló vízálló képességük, a jó páragátló, a sűrűség, a tűzállóság, a konzisztencia és a hosszú élettartam. A más típusú vízszigetelő anyagoktól eltérően az öntvényeket megkülönböztetik azok hozzáférhetőségével és funkcionalitásával szemben, ellenállnak a kopásnak és megakadályozzák, hogy a víz bejusson a résekbe, repedésekbe, ízületekbe és varratokba.

Erről tudnia kell: a faanyag vízszigetelése, öntött formában, a felerősíthető felület megerősítése nélkül lehetetlen. Szükséges továbbá egy speciális hordozó eszköz.

Impregnáló vagy áthatoló anyagok - víztaszító cement, kémiailag aktív adalékok és zúzott homok, amelyek 60% -os fapadlóra impregnálnak, vízállóak, ugyanakkor gőzáteresztőek. Leggyakrabban vízszigetelés alapjait és faházainak pincéit használják a javítási és tervezési munkák során, nem alkalmasak a kültéri vízszigetelésre. Ezeknek a vízszigetelő készítményeknek a legfontosabb előnyei közé tartozik az egyszerű használat, a tartósság, a rendelkezésre állás, a megbízhatóság, a jó páraáteresztő képesség, a nedves felületre való ráhúzás lehetősége, az előzetes előkészítésre és a kiváló korrózióálló képességre. Az öntött vízszigetelés fő jellemzője, hogy működés közben kémiai reakciót folytat, amikor befecskendezi a vizet, és a fa felületét még lezárják. Hátrányok: nem képes ellenállni a természetes és mechanikai stressznek.

Fontos megjegyezni, hogy az öntött anyagokból készült vízszigetelő falfelületek csak az épület belsejében lehetségesek, külső kivitelezése nem kivitelezhető.

Előkészítő munka a hatékony vízgát létrehozása előtt ↑

Mielőtt faanyag vízszigetelést végezne, először fel kell készítenie a felületét:

 • alaposan tisztítsa meg a felhalmozott törmelékből és porból;
 • a repedések, repedések, lyukak, rendellenességek és duzzanatok lezárására különleges maszkolattal, ez biztosítja a védőréteg megbízhatóságát;
 • újra tisztítsa meg a felületet, és kezelje a gombákat és a penészgombát egy speciális antiszeptikus készítménysel;
 • a vízszigetelő anyagoknak a kezelt alapra való megfelelő tapadása érdekében speciális primer keverék alkalmazásával: több rétegben kell alkalmazni.

Fontos szempont: a faanyag alapozója jobb választani ugyanazt az osztályt, mint a vízszigetelő vegyület. Megfelelő konzisztenciájú legyen, és vastag tejföllé hasonlít. A vízszigetelés közvetlenül elkezdése előtt az elkészített felületet meg kell száradni, és minden ízületet és sarkot speciális vízszigetelő szalaggal kell ragasztani. Ez biztosítja a veszélyeztetett helyek magas színvonalú védelmét a nedvességtől.

Szalagcsiszolók vízszigetelés fafelületekhez ↑

A faanyag vízszigetelését speciális technikával végzik, az erre a célra használt anyagoktól függően. Hideg vagy hideg bitumen felhasználásával (amennyiben tekercs anyagokat használnak), két vagy hat rétegre öntik (ha öntött és impregnáló anyagokat használnak), speciális eszközzel (ha festékanyagot használnak). Nagyon fontos, hogy betartsuk a hőmérsékleti előírásokat. Ellenkező esetben minden elvégzett munkát át kell dolgozni.

Javasoljuk, hogy a szakemberek számára vízszigetelést adjon a fa számára. Kiválasztják a legoptimálisabb változatot a lehető legpontosabban, elvégzik a szükséges munkákat, betartják a szigorú szabályokat és követelményeket, ezáltal biztosítva a fa megbízható védelmét a nedvességtől.

Víztaszító impregnálás választása fa számára

A fa az építőiparban gyakran használt leggyakoribb anyagok. Ez az anyag könnyen feldolgozható, megjelenése nagyon esztétikus. A fa megtalálható a belső és más tárgyak elemeiben.

A fa alkalmas lakóházak, szaunák és fürdők építésére. Mindazonáltal a nedvesség és a kártevők hátrányosan befolyásolják az anyag felületét. A fa felületének védelme érdekében sok lehetőség van a vízzel szemben ellenálló impregnálással szemben.

Az impregnálás legtöbbje víztaszító, mivel a fa fő ellensége a nedvesség, ami jelentősen károsíthatja a szerkezeti elemeket.

A víztaszító célja

A víztaszító fő tulajdonsága a fa kiváló védelme a nedvességtől. A víztaszító anyagok segítenek megőrizni a faszerkezeteket, például fürdőket, kerítéseket, szaunákat, lakóházakat és mások. A fa vízszigetelése különálló anyag lehet, vagy a bio-primerek összetételén belül lehet. Bio-primert alkalmaznak a felületre a festés előtt.

A bútorok és dekorációk gyártásához használt tonizáló anyagok vízálló tulajdonságokkal rendelkeznek. Az eszköz felületére való felhordás után a fa gyönyörű megjelenést kölcsönöz, és megszerzi a visszataszító funkciókat a szennyeződéstől és nedvességtől. Ez az előny a fürdők és a szaunák belső kialakításánál fontosabb.

A felület nem csak vízzel károsodhat. A második fa ellensége a tűz. A fa tüzet okozhat. Természetesen nincs olyan anyag, amely teljesen védi a felszínt a tűzből. A modern impregnálás azonban csökkentheti a tűz valószínűségét.

A következő ellenség az ultraibolya sugárzás. A fából készült táblák, amelyeken a közvetlen napsugárzás néhány év elteltével elveszíti telítettségét, szürke lesz, a vonzerő eltűnik. Ennek a problémának a kezelése segít az antiszeptikumoknak, amelyek ultraibolya szűrőkből állnak. Az ilyen fertőtlenítőszerrel kezelt felület évekig megőrizheti vonzó megjelenését.

Vannak rovarok, amelyekhez a fa kedvenc "bánásmód". Ezek a kártevők különösen hangyák. A kéregbogár lárvák belsejéből fakadnak egy fából készült terméken. A probléma megoldása segít a rovarölő szerekből álló antiszeptikumoknak.

Mint láttuk, a fa sok ellenséggel rendelkezik, és ezek elleni küzdelemben jobb az univerzális impregnálás használata, ami egyszerre kiküszöböli az összes problémát.

Víztaszító szerek típusai

A faanyagok vízzel szembeni repedései ritkán kerülnek értékesítésre további adalékanyagok jelenléte nélkül, amelyek további védelmet nyújtanak az anyagoknak. Melyik jobb vásárolni? A pályázat terjedelmétől és céljától függően a következő típusok vannak felosztva:

 • Faanyag impregnálása égésgátló funkcióval. Ennek a szerszámnak a hatása miatt a fa anyagának felülete nem éghető. Az anyag gyulladásának valószínűsége minimálisra csökken, így nem várhat tűzre. A lángmentes impregnálás további előnye, hogy a rovarok nem jelennek meg a fában. A lángálló víztaszító összetétele olyan környezetbarát anyagok, amelyek egészségük szempontjából biztonságosak. A tűzgátló anyag élettartama körülbelül hét év, ezt követően újra kell alkalmazni.
 • Víztaszító anyagok, amelyek megvédik a bevonatot a penésztől, a nedvességtől és a rothadástól. Ezt a típust széles körben használják fából készült homlokzatok, rétegelt lemezek, stb. Ez a típus maximális víztaszító funkcióval rendelkezik. Ennek az anyagnak a megkülönböztető jellemzője színtelen. A színtelenség minimálisra csökkenti annak lehetőségét, hogy egy fa termék megjelenését elrontsák.
 • Tonizáló anyagok. A kiegészítő adalékanyagok mellett a készítmény belsejében speciálisan színes festékek készültek fából készült termékekhez. Nem csak a nedvesség elleni védelem jön létre, de megjelenik egy elegáns árnyalat is.

Összesen háromféle vízfesték van a fa termékekhez.

Az ajánlott impregnálás alkalmazása

Nagy mennyiségű impregnálás válik nehéz választás. Ezért fontos tudni a legjobb víztaszítóról.

A szakértők közül az Belink anyag nagyon népszerű. A fejlesztés során alkalmazott integrált megközelítésnek köszönhetően a fa víztaszító impregnálása rendkívül népszerű. A Belinka felhordása után a fa felülete védő tulajdonságokat kap a szennyeződéstől, nedvességtől, ultraibolya sugárzástól, tűztől és egyébektől.

Szintén széles körben elterjedt anyag az Aqualasul. A gyártó anyagának fő előnye, hogy beltérben és szabadban is használható. Szintén megkülönböztető jellemzője, hogy a felszíni felhordás után az anyag rövid időn keresztül kiszárad, de nincs kellemetlen szag. Ez azért lehetséges, mert a megoldás alapja a közönséges víz.

A legnépszerűbb vízfesték a fa számára olyan termékek, amelyek víz alapúak. Mivel ezek az anyagok nem szagolnak, rövid időn keresztül kiszáradnak, könnyen felszívódhatnak, és bárhol használhatók.

Vízalapú anyagokat használnak fel a felületre egy közönséges henger alkalmazásával. A rétegek maximális száma három. Az impregnálásnak egy fából készült termékre történő alkalmazásának köszönhetően nincs kétség a védelem minőségével kapcsolatban. Víztaszító fa A Senezh EcoBio a penész és a penész védelmét szolgálja.

A vízalapú impregnálás abszolút haszonnal jár, ha a felületre egy régi festékkel kerül alkalmazásra.

Az oldószeres alapanyagokat ritkán használják, és némi szaggal is rendelkeznek. Ezért leggyakrabban a nedvességből származó faanyagot impregnálják a szabadban. Jól felszívódik, és ami a legfontosabb, gyorsan. Az oldószer alapú anyagot egy közönséges henger alkalmazásával is fel lehet használni. Ebben az esetben a szórópisztoly nem használható, mivel erős mérgező szag van.

Víztaszító, amely olajbázisú, az épület külső homlokzatainak védelmére szolgál. Kevésbé gyakori, ez az eszköz a fürdők és a szaunák belsejének kezelésére szolgál.

Néha a nedvességálló faanyag impregnálásokat lenolajjal helyettesítik. A lenmagolaj alkalmazása előtt meg kell melegíteni, hogy magas hőmérsékletet érjen el. A magas hőmérséklet megszerzése miatt az olaj mélyen behatolhat a felületbe. A szárítás azonban elég hosszú ideig tart - körülbelül egy hónap. De víztaszító tulajdonságokat biztosítanak. Gyakran a lenmag helyett a teakolajat használja.

A faanyag felületének kezelésére szolgáló hagyományos anyag a motorolaj. Ez az eszköz kezeli azokat a helyeket a felületen, amelyeket a szem nem lát. Mert a felület alkalmazása után fekete színű lesz. A legjobb megoldás a transzformátorolaj használata. A hatással többé-kevésbé elégedett lesz.

A fafelület védelmének másik módja a viasz. Ennek a víztaszító anyagnak az a fő funkciója, hogy kitölti a fa pórusait. A felület azonban szabadon lélegezhet. A fa különleges fényt kap. Ezt a méhészeti terméket leggyakrabban bútorok vagy konyhai eszközök feldolgozására használják.

Ajánlások a kiválasztáshoz

A választás előtt olvassa el az alábbi kérdéseket:

 • Szüksége van a víztaszító funkciók mellett további tulajdonságokra?
 • Szükségem van a sötétített fa termékek átadására?
 • Mennyi munkát?

Amint ezekre a kérdésekre válaszol, menjen a kiválasztáshoz. Ez könnyű, hiszen széles választékának köszönhetően megfelelő víztaszító szerrel választhat. A legjobb a vízálló lakk megvásárlása sokoldalú tulajdonságokkal, amelyek megvédik a felületet a tűz, szennyeződéstől, víztől és ultraibolya sugaraktól.

A fürdőkben vagy a szaunákban különleges feltételek vannak. Ezért ebben az esetben egy speciálisan tervezett lakkot kell alkalmazni a fa számára. A vízzel szembeni ellenálló képesség mellett a felszínnek is ellenállnia kell a magas hőmérsékletnek, és mindennek környezetbarátnak kell lennie. A fürdők és a szaunák legnépszerűbb gyártói a "Senezh Sauna" és a "Neomid".

A hazai gyártók nem rosszabbak a külföldieknél. A hazai gyártók fő előnye, hogy kiváló minőségűek, de olcsóak. A külföldi cégek, mint a Tikkurila és a Pinotex extra pénzt kapnak márkájukért. Ön azonban úgy dönt.

Ne felejtse el elolvasni a gyártó ajánlásait a vásárlás előtt, és kövesse azokat tovább.

Elõször válaszoljon a fenti kérdésekre. Miután ezt megtette, megteheti a szükséges döntéseket. Ne felejtsd el, hogy a fából készült termékek ellenségei sokat, ezért fel kell venni egy fertőtlenítőt, amely segít nekik megbirkózni velük.

Ne mentse a pénzét. A motort, a transzformátort, a lenolajat nem szabad használni, mert elkényeztetheti a megjelenést. A fa megfelel a hazai gyártóknak. Képesek lesznek küzdeni a nedvességgel, tűzzel, ultraibolya sugárzással és kártevők ellen, segítenek hidrofób bevonatot létrehozni. Elégedett leszel a szigeteléssel.

Saját kezünkkel egy faházban lévő fürdőszobát vízszigeteljük

A faházban lévő fürdőszobák vízszigetelése fontos lépés. A saját kezeidet vízszigetelheted. Mint tudják, egy fa számára a fő ellenség nedvesség, gőz, víz. Amikor egy vízvezeték-szerelési egység javításáról vagy építéséről van szó, a vízszigetelésnek az egyik legfontosabb kérdés középpontjába kell kerülnie ebben a témában. Szükséges a nedvesség szintjének növelése, mivel azonnal penészgombaforrások keletkezéséhez vezet. Nedvességtől kezdve a fa rothadás, romlás, az anyag esztétikai megjelenése zavart okoz, és így tovább. De ha megfelelően végezzük a vízszigetelést, a nagy mennyiségű faanyag jelenléte a fürdőszobában nem okoz Önnek aggodalmát egy ilyen fürdő élettartama miatt.

 • 1 Vízszigetelő anyagok
  • 1.1 Hengerelt
  • 1.2 Bevonat
 • 2 Vízszigetelés a fa számára
 • 3 Telepítés
  • 3.1 Tippek a szakértőktől

Vízszigetelő anyagok

Valójában minden jelenleg használt vízszigetelő anyag két nagy csoportra osztható:

 • tekercs;
 • Obmazochnye.

gördülő

Ezek bitumen, karton vagy üvegszál alapúak. Plusz speciális adalékokat használnak az anyag rugalmasságának, erősségének és megbízhatóságának növelésére.

A hengerelt vízszigetelést régóta széles körben használják, és a szakemberek magas pontszámot értek el. Mindazonáltal nem szükséges számolni hosszú élettartamukra, mivel 15 éve működnek megfelelően, nem többé.

Mert a fokozatosan hengerelt vízszigetelés a háttérbe kerül.

obmazochnye

Példa a vízszigetelő vízszigetelésre

Ezeket a vízszigetelő anyagokat polimerek és cementek alapján, valamint tisztán polimer alapú bitumen felhasználásával is előállítják. Külön figyelmet érdemel az úgynevezett áthatoló hatás összetétele.

 • A bitumenes masszák meglehetősen erős vízszigetelő alapot képeznek, amely akadályozza a nedvesség behatolását. Külsőleg úgy néz ki, mint az olvadt gumi. Ezért az anyag második neve - folyékony gumi. Könnyen használható, megfizethető és védelmet igényel cementköpennyel;
 • A polimer masszák megbízhatóbbak és könnyebben használhatók, mint a folyékony gumi. Az anyag gyártásának alapja az akril, poliuretán vagy epoxigyanta. Elasztikus, páraálló műanyag, visszatartó víz. Az anyag nem jelent veszélyt az emberre, gyorsan alkalmazza és gyorsan szárad;
 • A polimer-cement bevonatú vízszigetelő anyagok a bázisban, ahogyan megértettük, homok és cement keverékét, valamint speciális polimer adalékanyagokat tartalmaznak. Lehetetlen használni azokat olyan esetekben, amikor a fürdőszoba vízszigetelését a fából készült házban kell elvégezni. Tégla- és betonszerkezetekre tervezték, azaz házak, épületek;
 • Átható vízszigetelés - valószínűleg ez a legújabb anyag, amely készült kiváló minőségű Portland cement, kvarchomok, valamint néhány egyéb összetevők, melyek listáját gyakran titokban tartják a gyártók. Az ilyen vízszigetelés sajátossága, hogy a keverék szó szerint behatol a felületbe, kitöltve az összes rést és nyílást. Vigyük fel egy nedves alapra, azaz a padlóra.

Mint már észrevettük, nem minden hangosított vízszigetelő anyag használható faházban.

Vízszigetelés a fa számára

Fotók folyékony üvegin - a statisztikák szerint a leggyakrabban vízszigeteléshez

Tehát a feladata az, hogy kiválassza az optimális anyagot, amely hatékony vízszigetelést biztosít egy faházban. Meg kell felelnie bizonyos kritériumoknak, amelyeket részletesebben meg fogunk mondani.

 1. Lágyság és párazáródás. Ezek kötelező tulajdonságok a faházak vízszigetelésére. Következésképpen a gördülési lehetőségek rugalmatlanságuk és a párok átugorásának képtelensége miatt nem alkalmasak erre a feladatra. A legjobb a polimer-bitumen masztix kiválasztása.
 2. Ha befejezni a falakat és a padlókat lapok, gipszkarton, lap vagy futó anyaggal, akkor a vízszigetelő anyagnak akrilgyanta alapúnak kell lennie. Ez nem teszi lehetővé a fa pórusainak eltömődését, és lehetővé válik a burkolólapok elhelyezése a vízszigetelő réteg tetején, például vagy bármilyen más befejező anyag esetében.
 3. Nagy mennyiségű pénz hiányában a vízszigetelés teljesen lakkozható. A felületet vonzóvá teszik, és megvédik a nedvességtől és a víztől. Bitumenes lakk használata megengedett. Nemcsak a fa padló és a falak látható elemeit kell feldolgozni, hanem a felületeket minden oldalról.
 4. A alapbevonat lakk létre fog hozni egy szilárd felületre, hogy megvédje a fát a vízgőz és a nedvesség, és hogy hozzon létre egy ideális alapot a lerakódás további dekoratív réteg lakkot.
 5. A víztaszító készítményekkel való impregnálás növeli a fa nedvességállóságát, ezért ez a megközelítés ajánlott.

Amint láthatjuk, a követelmények, bár nem túl kemények, de ezeket be kell tartani. A megfelelő választás a vízálló anyagból, akkor jelentősen meghosszabbítja az életet a fa fürdőszoba, hogy biztosítsa kifogástalan higiéniát, a helyiségek, valamint annak szükségességét, hogy mentse magát a néhány évvel elvégzésére az új felújítások.

felszerelés

A talaj vízszigetelésének rendszere száraz talaj alapon

Miután megvitatták a ma használt vízszigetelő anyagokat, valamint meghatározzák, hogy melyik alkalmas faházra, a legfontosabb dologhoz - telepítéshez.

A legjobb, ha a vízszigetelés a vízvezeték építési szakaszában történik. Ha a helyzeted pontosan ez, akkor a műveletek sorrendje a következő lesz:

 1. Töltse meg a jövő házának alapját egy monolitikus betonlemezzel, és gondoskodjon speciális lyukakról a csatornák, vízvezetékek stb. Számára. Kívánatos választani a csöveket műanyagból vagy fém-műanyagból.
 2. A tűzhelyen szerelje fel a fürdőszobában használt összes vízvezetéket.
 3. A beton tetején különleges impregnálással kezelt táblák vannak, amelyek lehetővé teszik, hogy megvédje az anyagot a penészgombától. Az alapot bitumenes alapozókkal bevonják, majd a padló befejeződik. Ha porcelán padlót készít, kiváló vízszigetelést biztosít. Érdekes, hogy egy olyan fa, mint a teak, nem kevésbé rosszabb a porcelán kőzet vízszigetelése és esztétikai tulajdonságai szempontjából. A teak padlók nem igényelnek speciális védelmet a víz ellen. Csak akkor kell megfelelően lezárni a lemezek között a vízzáró anyaggal ellátott tömítéseket.
 4. A vízszigetelést ki kell egészíteni egy szellőztető rendszerrel, hogy a meleg és nedves levegő hatékonyan elhagyja a helyiséget. A legjobb szellőztetési lehetőség egy kényszerített rendszer, melyet villanyárammal hajtanak végre. A nedvesség eltávolítása hatékony lesz, és könnyen megszabadulhat a felesleges szagoktól és füstökből.
 5. Vízszigetelő réteg üvegből, üvegszálból vagy vízlépcsőből nem csak a padlóra és a falra, hanem a mennyezetre is alkalmazható.
 6. Még akkor is, ha a ház fából készült, nem kényszeríti Önt arra, hogy a fürdőben kizárólag a fa alatt végezzen befejezést. A fa burkolható csempével, panelekkel, műanyag hátlapokkal és más anyagokkal. A választás immár hatalmas. A legfontosabb, hogy az anyag nem fél a nedvességtől való érintkezéstől, és nem is jellemzi azt a képességét, hogy könnyen elhagyja a penész és gomba kialakulásának folyamatát.

Tippek a szakértőktől

Sok mester naponta különböző megrendeléseket végez a helyiségek vízszigetelésére. És nem ritkán kell szembenéznie faházakkal. Tapasztalataik alapján olyan hasznos tippeket és ajánlásokat készítettek, amelyek betartása jelentősen növeli az elvégzett munka eredményét.

 1. Javasoljuk, hogy a leginkább új anyagokat, valamint a jelenlegi technológiákat használja. Ez lehetővé teszi, hogy optimális eredményeket érjen el, és kissé egyszerűsítse a fürdőszobai vízszigetelés feladatait.
 2. Egy faházban a vízszigetelés a legjobb bevonatkészítmények segítségével történik. Jobb, ha nem használunk hengerelt anyagokat.
 3. Ha polimer-cementes szigetelést választasz, akkor az erőt növeli az üvegszálból készült erősítő háló, a vízszigetelés rétegei között.
 4. A fa padló elrendezéséhez a legjobb, ha ilyen faanyagot használnak, mint a kullancs, akác, hamu vagy vörösfenyő.
 5. Jobb alapot készíteni egy WC-vel vagy egy fürdőszobával extrudált polisztirolból, 2 cm vastag OSB-ből vagy vízálló rétegelt lemezből.
 6. Előnyben részesítve a tekercs vízszigetelését, ügyeljen arra, hogy a falon átfedje a magasságot akár 25 cm-es magasságig is, ami egyfajta raklapot képez.
 7. Az álmennyezeti egység padlóját más helyiségek padlójánál 2-3 centiméterrel alacsonyabbra kell csökkenteni.
 8. Ha meg szeretné őrizni a külső vonzó és természetes megjelenést a fa, használja a védő színtelen impregnálás.
 9. A vízszigetelő anyag összetételének magában kell foglalnia a lenmagolajat.
 10. Ha a falak védő impregnálással történő kezelése befejeződött, azokat vízzáró filmekkel kell beilleszteni.


Nos, a vízszigetelés problémája megoldható és feltétlenül szükséges. Tapasztalat, ismeretek és készségek hiányában ebben a kérdésben jobb, ha azonnal kapcsolatba léphet a szakértőkkel. Az ilyen munka nem fogja elviselni a középszerű megközelítést.

Ne felejtse el használni a jó minőségű anyagokat, szigorúan kövesse a szakemberek utasításait és ajánlásait. A faházban szigorú követelményeket támasztanak a nedvességtől és a gőztől való védelemre, ezért ne felejtsük el őket.

A faház építésének és elrendezésének minden egyes szakaszának pontos tervezése lehetővé teszi a legjobb, hatékony és megbízható eredmény elérését.

Vízszigetelő fapadló

A fából készült padló, különösen egy magánházban, a leghagyományosabb volt és marad. Egyszerűen magyarázható - természeténél fogva, egy meleg anyagból, gyönyörű texturált mintával és különböző árnyalatokkal be lehet lépni a belső térbe, bármilyen stílusban díszítve. De ahhoz, hogy egy ilyen padló hosszú ideig szolgálhasson, nem lesz elegendő csak arra, hogy a lapokat a késésekre szegezze, különösen, ha a talaj felett helyezkedik el, és nem készen.

Vízszigetelő fapadló

A fa padlóburkolat vízszigetelése az elrendezés egyik fő szakasza, mivel a kezeletlen fa nedvességet és nedvességet vesz fel, majd kiszárad, deformálódik. Ezenkívül a legtöbb faanyag nedvessége a vita vagy a bomlás kezdete, későbbi bomlással. Ezért a faalkatrészeket jól fel kell dolgozni és megbízhatóan le kell fedni a magas páratartalomnak a talajról történő behatolásával szemben.

A fapadló építési módjától függően számos típusú vízszigetelési munkálat létezik. A lehetséges technológiák áttekintése után kiválaszthatja az egyes esetekhez legjobban megfelelőt.

Fa impregnálás

Az egyik legősibb és leghatékonyabb eszköz a faanyag védelmére a nedvességtől az impregnálás különböző kompozíciókkal.

A mai napig az értékesítés számos, különböző kémiai bázisú impregnálást mutat be. Ezeket a fa részekre alkalmazzák, mielőtt elégedettek lennének a padlóval. Minden tervezték az impregnálás a fa védelmére hosszú távon, nem csak a hatását a nedvességet, hanem a biológiai károsodást (mikroorganizmusok, rovarok, rágcsálók, stb) Ezen kívül, az ilyen feldolgozás szükséges nem csak a fa padló elemeket, hanem a falak vagy padlók.

Magas minőségű impregnálás maga is megbízható vízzáródássá válik

Komplex impregnálások, valamint egy adott védelmi területre irányulnak:

- antiszeptikumok, amelyeket úgy terveztek, hogy megvédjék a rovarokat és mikroorganizmusokat a fa belépésétől;

- égésgátlók - ezek az impregnálás megvédi a fából készült bevonatokat a tüzektől;

- a fa nedvességtől való megőrzésére irányuló megoldások;

-. Több védőfunkció egyidejű kombinációja.

A nedvességtől védő impregnálás mélyen behatol a fa szerkezetébe, és egyfajta vízszigeteléssé válik minden egyes fa elem számára. Könnyen alkalmazható, jól felszívódik és hosszú ideig nem mossa le. A készítmény szárítását két-három órán belül végezzük, majd kívánt esetben Más réteget is alkalmazhat. Az ilyen vízszigetelés nagyon fontos előnye, hogy az anyag nem veszíti el a "lélegzet" képességét. Az ilyen készítmények nem csak a fa padlólapokat impregnálják, hanem a rönköket is, amelyeken azokat lefektetik.

Az ilyen megoldások különösen a magas páratartalmú helyiségek, például a fürdőszoba, a gőzfürdő vagy a fürdő egyéb helyiségei számára szükségesek.

A padló vízszigetelése a talajon

Nem számít, mennyire száraz a talaj a rendezett padló alatt, minden esetben vízszigetelést kell végezni. Különböző anyagokkal lehet elrendezni. De mielőtt fel kell készíteni egy alapot a vízszigetelésre, amely több rétegből áll.

 • Az első és nagyon fontos réteg egy jól összenyomott talaj, amelyet manuálisan tömöríthetünk, vagy speciális döngölő technológiával.
 • A következő lépés homok hozzáadása, ami önmagában jó vízszigetelő. A elég sűrű talajok 10 cm a homokréteg, de ha a talaj szerkezet puchistye hajlamos a fagyasztás, és így a nedvesség abszorpciót, a magassága ágynemű emelkedett 20 cm.
 • Ezután egy tíz centiméteres, nagy vagy közepes frakciójú zúzott kőzetet öntünk és tömörítünk. Ezeket a rétegeket úgy tervezték, hogy megakadályozzák a nedvesség behatolását a magasabb rétegekbe, ha az esztrichet tervezik és a padlórúdokhoz és rönkökhez való hozzáférést. Ezenkívül megerősítik az alapot, és megbízhatóbbá teszik a padlót.

Ha a talajvíz elég mély, nem több, mint két méter a felszíntől, a kavics cserélhető expandált agyaggal, amely a vízszigetelés mellett hőszigetelőként is szolgál.

Ez a három réteg szükséges a vízszigetelés és a fapadlószerkezet kiválasztásakor. A későbbi munkák elvégzése attól függően történik, hogy milyen eredményt kíván elérni a végén - a fapadlót azonnal lefektetik, vagy a betonpadló kerül először.

Fapadló az oszlopokon - támaszok

 • A kupak belsejébe az egész területen, amely felett a rendezze a fapadló, a távolság egy - másfél méter ásni gödrök, mely lezárja homok és zúzott kő légzsák és illik vízszigetelő polietilén fólia a teljes mélységet kitermeléssel azt a föld felszíne 20 - 30 cm.
 • Ezután tégla oszlopokat állítson elő, amelyek az oldat szárítása után vízszigetelő masztix anyaggal vannak kezelve.
 • A föld alatti tetőfedő lemezek teljes felületén, amelyek egy bitumen maszkolattal vannak lezárva. Tetőfedő anyagot emelt az alagsori falak 15-20 cm és szintén ragasztott bitumen. A sarkokat szépen lezárják - jobb, ha nem vágja le az anyagot, hanem hajtsa rá. A földfelszín alján a tetőfedő anyagnak légmentesen záródó tartálynak kell lennie.
 • Az oszlopok felülete bitumennel van bevonva, és tetőfedő anyagokra, lehetőleg több rétegben terjednek rájuk.
 • Vastag gerendákat szerelnek be az oszlopokra, áthatolva vízszigetelő anyaggal. A tartóelemeket fémrögzítőkkel rögzítik.
 • A késleltetéseket egy bizonyos lépcsõs gerendákra szerelik fel. Mindegyik késés alatt fel van szerelve a koponya sáv, amely az aljzat alapja.

A hőszigetelő és vízszigetelő fapadló megközelítő rendszere szellőztetett padlózattal

 • A padlótartály alacsony minőségű lemezekből áll, de ha köztük vannak hézagok, akkor jobb, ha közepes sűrűségű hígított agyagot zárnak le. Ez az anyag szintén jó vízszigetelő eszköz. Ha hőszigetelő anyagot terveznek a padló alatti cellákban, például ásványgyapotban, teljesen nedvességtől mentes lesz.

Úgy néz ki, mint egy kész durva padló

 • Ezután a padlóburkolat műanyag burkolattal vagy tetőfúvással van bevonva. A csíkokat legalább 100-150 mm átfedéssel kell átlapolni. Az ízületeket szükségképpen hegesztéssel vagy speciális szalaggal kell lezárni.
 • Szigetelés telepítve van (ha az építési terv előírja). A szigetelés tetején páraáteresztő fóliát helyeznek el, és rögzítik a rönkhöz.

A padlólapok végső szerelése előtt páramentesítő fóliát kell elhelyezni.

 • Ezután a fapadló rönköknél a táblákat összetett készítményekkel előkezeljük.
 • Így a padló tanított hármas védelmi vonal ellen talajnedvesség - vízszigetelés az a föld felszínére, és gidroparoizolyatsionnaya aljzatra membránnal bevont közvetlenül a deszka.

A fapadló vízszigetelése beton alapon

Ha a fapadlót beton esztrichre helyezzük, akkor az alapot először vízszigeteljük. Abban a körülmények között, amikor a nedvesség elkezdi a beton elpusztítását az alulról, hamarosan a felületéhez és a padló fa elemeihez jut.

A betonpadló telepítése ugyanazokkal a két réteggel kezdődik - homok és kavics, amelyet a talajra fektetnek és nyomnak.

Ezután két különböző módon folytathatja.

1. Vízszigetelő esztrich egy rétegben

 • 100-150 mm átfedéssel ellátott tetőfedőlapok az alagsori falakon átfedésben helyezkednek el a préselt felületre. Néha, ha a talaj nagyon nedves, akkor célszerű a tetőfedő anyagot két rétegben elhelyezni, a fedett terület mentén és át.

A jövő padlójának területe, teljesen lefedve a tetőfedő anyag vízszigetelő rétegével

 • A vízszigetelő anyagok lapjait bitumenes maszkolattal rögzítik, gázzal égve - ez biztosítja a tökéletes tömítettséget. A sarkokat gondosan rögzítik.
 • A vízszigetelő öntés szigetelésére - expandált agyag felületén vagy extrudált, nagy sűrűségű polisztirol habra.
 • Vízszigetelő anyagot ismét eloszlatnak a hőszigetelő rétegen - ebben az esetben egy sűrű polietilén fólia használható minőségben. Ez nemcsak az alulról érkező nedvesség elleni további védelmet jelenti, hanem nem teszi lehetővé a betonoldat felszívódását a szigetelésbe és a repedések mentén terjed.
 • A film emelkedik a falra is, és rá van ragasztva egy csillapító szalag, vagy vékony habot helyeznek el, ami jó kompenzátorként szolgál, amikor a beton esztrich megnagyobbodik.
 • Ezt követõen 50 × 50 mm-es mérõcellákkal megerõsítõ fémhálót követ. A megerősítő heveder felszerelését óvatosan kell végezni, hogy ne sérüljön a vízszigetelő film integritása. A megerősítés egyenletesen elosztja a mechanikai terhelést a szigetelő rétegen és biztosítja a szükséges merevséget a padlóra.

Vízszigetelő film, megerősítés, jelzőfények - mindegyik készen áll az esztrich betöltésére

 • Mindezeket az építményeket nullás jelzőfények jelzik, amelyeket beton megoldással rögzítenek.
 • A beacon rendszer készenléti módjával egy befejező csatlakozó helyezkedik el és állítható be. A teljes érlelésig marad, míg a második naptól kezdve minden nap vízzel van nedvesítve, ami konkrét kiegészítő erőt ad.

2. Vízszigetelt esztrich, két lépcsőbe öntve

 • A 200 mikron vastagságú polietilén fólia elszórva a homok és kavics töltött rétegei között van, amelyet az alagsori falakra helyezzük a jövő esztrich magasságáig. Maguk között a lapokat vízálló szalaggal ragasztják, a sarkokat is szorosan lezárják. Nagyon fontos, hogy a vízszigetelés egyetlen tér károsodás nélkül.
 • Vízszigetelésre alkalmas, durva durva esztrich, amely cementből és kavicsból áll. Vastagsága 40-70 mm legyen. Nem szükséges ezt a réteget az ideálisnak szintre állítani, mivel felülről lefelé egy befejező nyakkendő lesz. Így a beacon rendszerre nincs szükség - csak pár referenciajelzés szükséges hozzá közelítő összehangoláshoz.

Először is, az esztrichterhelés nem igényel tökéletes igazítást.

 • A beton keményítése után egy másik tetőfedő anyagból készült vízszigetelést kell elhelyezni. A lapjai közötti átfedések szorosan vannak lezárva.
 • Ezt követi egy fűtőtesttel bővített agyagréteg, amelynek vastagsága 100-150 mm.
 • A 100 × 100 mm-es nagyságrendű cellákkal ellátott megerősítő hálót a szintezett és maximálisan tömörített expandált agyagra helyezzük.
 • Meghatározza a jövőbeli befejező nyak zéró szintjét. A megerősítőszalag tetején beaconok vannak elhelyezve - útmutatók, amelyeket beton megoldással rögzítenek.
 • Ezután az esztrich öntésére - ez a réteg tökéletesen illeszkedik. A megkötés 3-4 héten belül megtörténik, attól függően, hogy milyen rétegvastagság és a betonoldat komponens összetételének jellemzői vannak. A bevonat szilárdságához fagyassza le az esztrichet először vízzel hígítva.

A nagyobb tisztaság érdekében - az általános "torta" szerkezete hőszigetelő és vízszigetelő padlóval

Bármilyen megközelítést kötni berendezés, - egy vagy két rétegben a lnoy készségét, a felületet meg kell tovább kezeljük impregnált megerősítésére és vízhatlanná készítmények, amelyeket alkalmaznak, hogy a padló és a falak, hogy a magassága 20 cm használjuk erre a penetráció, obmazochnye, vakolatok. vagy olyan festészeti kompozíciók, amelyek a felületen elég erős és megbízható filmet hoznak létre, amely nem teszi lehetővé a nedvesség bejutását a helyiségbe. A vízszigetelés lehetséges módszereiről további információkat talál a honlapunk megfelelő cikkében.

Ezenkívül kövesse a fa padló beépítését egy megbízhatóan vízálló alapra:

 • Ehhez a padlókat lefektetik, és a jelzéseken késleltetik a rögzítést, rögzítik őket biztonságosan a beton alapra.
 • Ezután a lerakódások és a perem mentén a falak mentén helyezkednek el (polisztirol hab vagy ásványgyapot). Azonban, ha az esztrich megbízható szigetelést kapott, akkor a beton és a falburkolat közötti tér nem igényelhet további hőszigetelést - mindez a ház térségétől és kialakításától függ.
 • A kapott rács fölé egy páraelszigetelő anyag (műanyag burkolat) van takarva, amely tűzőgép. rögzítve a rönkre.
 • És végül a padló a padlólapból össze van szerelve, előzetesen víztaszító impregnálással. Az így kapott padozatot tovább lehet védeni a vízzel, lakkal vagy viasszal borítva.

Még egy megjegyzés. Néha egy önterülő vegyületet öntünk egy fapadlóra, például kerámia burkolólapok további elhelyezése céljából. Nyilvánvaló, hogy itt is nincs megbízható vízszigetelés:

Videó: egy ömlesztett alapozó eszköz a fa alapon

A vízszigetelő eszköz rövid bevezetése a padlókhoz vezethet azon téves meggyőződéshez, hogy nem nehéz megtenni. Azonban egy szigetelt esztrich vagy vízszigetelés telepítése tiszta fapadlóra meglehetősen nehéz feladat, amely sok időt és energiát igényel. Mindenesetre nem teheti meg ezt a elemet a padlószerkezetben. A megbízható vízszigetelés figyelmen kívül hagyása azt eredményezheti, hogy a padlóburkolat munkája hiába történik, és néhány év alatt nemcsak a fapadlókra, hanem a nedvességgel áztatott beton esztrichre is szükség van. Még akkor is, ha a beton alapja megőrzi erejét és integritását, ha a nedvesség a fal és a fal között megtörténik, a belső térben megjelenik a penész, a nedves lábak pedig a nedvesség kellemetlen szaga elkerülhetetlen.

A következtetés egyértelmű: a vízszigetelés mindig szükséges lépés a bármilyen típusú padlóburkolatok kialakításakor, de a fa esetében általában nehéz megbecsülni értékét.

Vízszigetelés a fa számára. Felületbevonás, permetezés és impregnálás

A vad verseny ellenére a fa még mindig az egyik legkeresettebb építőanyag. A természetes fa nemes megjelenésű, és az ökológiai tisztaság itt kétségtelen. De a fa higroszkópiás és nem tolerálja a nedvességet, ezért az ilyen szerkezetek védelmet igényelnek. A vízszigetelés egy fa és egy fa számára széles irányba mutat, amelyben most megpróbáljuk megérteni.

Fényképfólia vízszigetelő fa.

Mi ez a védelem?

A fa nedvességtől való védelme kötelező jellegzetesség az ilyen struktúrák elrendezésében. Minden iskolás tudja, hogy állandó nedvességtartalmával a fa romlik. A hidrogénvédelmet általában komplexben végezzük. Először is különböző kompozíciókat és anyagokat használnak, amelyek arra szolgálnak, hogy megakadályozzák a nedvesség bejutását a tömbbe.

Ugyanilyen fontos szempont a víztaszító réteg elrendezése a fa szerkezet körül. Mivel nem védi a tömböt, ha állandóan a vízben van, behatol. A beszéd ebben az esetben egy olyan munkáról szól, mint a beton alapon lévő fapadló gőzszigetelése. Ez magában foglalja a tetőfedő munkákat és a fa szerkezetek alapjainak elrendezését.

Rendszer szigetelt padló.

Hidrogénvédelemmel ellátott anyagok

Sokféle módon védhető a fa a nedvesség káros hatásaitól. Az anyag ára itt nem a legfontosabb tényező a minőség meghatározásában. Nem mondható el, hogy egyes módszerek jobbak vagy rosszabbak, minden ebben az esetben a felhasználás konkrét feltételeitől és céljaitól függ.

Felületfestés

Ebben az esetben a festék vízszigetelő bevonatok hatékonyak a védelem szempontjából. Bármely fából készült termék, függetlenül a rendeltetési helytől, feltétlenül bármilyen összetételű borítással rendelkezik. Lerakja a padlót, felépít egy házat, vagy bútorokat készít, mindegyik esetben lakkokat, festéket vagy impregnáltokat használ, hogy megvédje a tömböt a káros hatásoktól.

Ami az aljzat elrendezését illeti a fapadló vagy a padló alatti kezelése alatt, ez a módszer hatástalannak bizonyult. Itt gyakran használnak bitumen vagy polimer lakkokat és masztixokat.

De egy szokásos ecsettel vagy hengerrel vannak felhordva, így a rétegvastagság túl kicsi. A fa, mint ismert, szezonális deformációnak van kitéve. Ennek eredményeként az ilyen bevonat élettartama ritkán haladja meg az 5-7 évet.

Obmazochny vízszigetelés

A vízszigetelő bevonat meglehetősen széles tartományban van. A festékhez hasonlóan több bevonatot használnak közvetlenül a tömb védelmére, csak itt a vázlatszerkezetek védelme. A bevonat típusának bitumen és polimer masztix fő előnye a rugalmasság és az agresszív közeggel szembeni ellenálló képesség.

Például a faoszlopok vízszigetelése a talajszint alatt gyakran ilyen módon történik. A közelmúltban szokásos bitumeneket használtak ezekre a célokra, de deformációk alatt repedt, így speciális faanyag bevonó masztixokat, például folyékony üvegeket használnak.

Bevonatkészítmények fajtái.

A méltóság itt van. A vízszigetelő burkolat mélyen behatol a tömbbe és védi nemcsak a nedvességtől, hanem a biológiai kártevők ellen is. A burkolat rugalmas, és nem fél a hőmérsékleti deformációktól. És ami a legfontosabb, a tömb nedvességtartalmától függetlenül alkalmazható, mivel a kompozíció a belső nedvességet kiszorítja.

Fontos: a cement alapú bevonatkészítmények csak szilárd, monolit alapon alkalmazhatók.
Különösen az első emelet padlóburkolatának vízszigetelése a betonhabarcson cementcementtel végezhető.
Nem alkalmazhatók önmagára a fa számára, mivel a bevonat felbomlik.

Jellemzői obmazochnoy vízszigetelés.

Permetezés és impregnálás

A permetezett készítmények közül a legelismertebb egykomponensű folyékony gumi. Ez az anyag bitumen alapú és egyedülálló teljesítményjellemzőkkel rendelkezik.

A rugalmasság tekintetében nincs egyenlő. A permetezés monolitikus, varrat nélküli bevonatot biztosít, még nehéz felületeken is. Plusz gumi is alkalmazható mind a fa, mind a vízszigetelés alatt.

Rengeteg impregnálás van, de mivel már beszélünk az építési irányról, akkor a mennyezet szalagjainak védelme vagy az alfejezet késése miatt leggyakrabban a fák vízzel történő vízszigetelését használják. A vizsgált anyag megfizethető és nem drága. Önmagában a kompozíció átlátszó, ezért ne fedje el a fa természetes szépségét. Plusz folyékony üveg saját kezével nem nehéz.

Szigetelés fa szerkezetek alatt

Egy meglehetősen széles terület olyan anyagok, amelyek a fa szerkezetek alapjainak vízszigetelésére szolgálnak. A fapadló vízszigetelése nem az egyetlen szektor. Ez magában foglalja a tetőfedést, a terasz vagy erkély védelmét, valamint a fából készült fürdő vagy faház alapjainak vízszigetelését.

Fontos: az összes fent leírt anyagot sikeresen alkalmazhatjuk nemcsak közvetlenül a fa feldolgozására, hanem védőbevonatként is.

A fa padló elrendezésének lehetősége.

Röviden az alapanyagok anyagairól

 • Ha megbízható és tartós vízszigetelésre van szüksége a lakás fapadlója alatt, a szakértők javasolják, hogy fordítsanak figyelmet az önterülő polimer esztrich elrendezésére. Az ára mindenképpen jelentős, de az egyszeri kiadást követően legalább ötven éven át elfelejtette a problémát.

Polimer bevonat feltöltése.

 • Érdekes megoldás a faépületek padlózatának elrendezéséhez a vízszigetelés eltemetése. Az úgynevezett 5 cm-es beton bitumik rétegét egyszerűen a padló alatti térbe öntik, különböző konzisztenciájú porok formájában állítják elő, de ha nedves környezetbe kerülnek, a bentitesek olyan sűrű gélré alakulnak, amely nem enged meg vízben és további hőszigetelést biztosít.
 • De a terület vezetője méltán tekinthető szigetelési típusnak. A leghíresebb anyag itt ruberoid. Bár most már csak a mentéshez használják. Jelenleg a tekercs típusa polimer és bitumen bevonata van, amelyek paraméterei többszörösen magasabbak, mint a tetőfedő anyag működési jellemzői.
 • Vízszigetelés a tetőterületen, gyakran használt hagyományos technikai vagy megerősített polietilén. Ez elég tartós, és a szerelési utasítások sem okoznak nehézséget, még az amatőrök között sem. Vízszigetelés a lapos, fából készült tető szigeteléséhez speciális gőz-vízszigetelő membránok használatát igényli. Mint a polietilén kondenzátum alatt van.

Az elrendezés néhány finomsága

Ami a festést és a bevonatot illeti, mindent egyszerű, ecsettel vagy spatulával, és alkalmazza a kompozíciót. Az önterülő polimer önterülő esztrichtöltet sem okoz problémát. Ott, a legfontosabb, hogy megfelelően hígítsanak, minden más súlyossá tenné. A legnehezebb a ragasztószalagok felszerelése.

Cool telepítési módszer.

Az anyag típusától függően a fektetés hidegen és forró módon történhet. A hűvös út egyértelműen könnyebb. Itt elég, ha a felületet maszkírozással és átfedő bevonattal kenje be. Az ilyen szalag szélén ragasztószalag van, amely biztonságosan megtartja a membránt.

A forró módszer, bár fáradságos, megbízhatóbb és sokoldalúbbnak tekinthető. Itt az alapot maszkkal is megkenik, majd a tekercset fokozatosan feltekercselik. A tekercs szélén, hogy a gázégőt melegíteni kell, mint a fényképen. Így a bevonat összeolvadt és megbízhatóan hegesztett a bázisra.

A forró kezelési módszerrel a bevonat mind a fa, mind a beton alapra alkalmazható. A legtöbb szakértő azzal érvel, hogy a fapadlók vízszigetelését a teraszon vagy az erkélyen, valamint minden nedves helyiségben, például fürdőben, fürdőszobában vagy konyhában kell elhelyezni.

A beépített tekercsbevonat jellemzői.

Fontos: fából készült fürdő pincéjének vízszigetelését vagy otthon történő használatát hengerelt anyagok felhasználásával is végezzük. A bennszülött koronák nem lehetnek közvetlenül a betonhoz.
Nem számít, milyen áztatta a fát, állandó kapcsolatba lépve a beton monolittal, ez pár évig tart.

Alacsony szalag vagy oszlop alapozásakor, amikor kiváló minőségű vízálló betonot öntöttünk, elegendő a szerkezet felső részét 3-4 rétegű tetőfedő anyaggal lefektetni. A magas alagsori vagy alagsori épületekben kívánatos az alap vízszigetelése. A forró tekercsvédelem vagy a folyékony gumi tökéletesen illeszkedik.

A fa beton érintkezése.

A cikkben szereplő videó további információkat tartalmaz a témáról.

következtetés

A faanyag vízszigetelése magában foglalja a különböző tevékenységek igen széles körét. A témának csak egy részét fedeztük fel, a cikken részletesebb információ található a cikken. Nem reális, hogy egyetlen cikkben kiemeljük az irányvonal minden aspektusát, ezért kérdéseket tegyünk fel, és webhelyünk szakemberei szívesen válaszolnak a jövőbeli kiadványokban.