Legfontosabb > Bútor

Higiénikus hermetikus falkerítés

A falburkolatokat beltéri használatra tervezték, ők konstruktív elemek, amelyek elválasztják a tiszta helyiségeket az eredeti helyiségtől.

A falpanelek megfelelnek a GOST R ISO 14644-4-2002, a GOST R 52249-2009 és a SanPiN 2.1.3.2630-10 szabvány követelményeinek.

A falkerítések építése magában foglalja:

 • falpanelek;
 • installációs termékek - keret;
 • keretezési elemek;
 • kellékek;
 • falpanelekbe ágyazott berendezések.

Falkerítések:

 • nem keletkeznek vagy nem halmoznak fel aeroszol részecskéket;
 • tömítettséget biztosítanak (a falak elemei közötti csatlakozások rugalmas tömítőanyaggal vannak kitöltve);
 • gondoskodnak az egyszerű ápolásról, a tisztításról és mosásról, a fertőtlenítőszerek ellen.

Nedvességálló falpanelek a fürdőszobához - amire szükséged van

A zuhanyzónak sajátosságai vannak, ezért a helyiségben használt felületkezelő anyagoknak nagy teljesítményük van. A nedvességálló fürdőszobai panelek megfelelnek a legmagasabb minőségi követelményeknek. A magas páratartalom hozzájárul a gomba megjelenéséhez és fejlődéséhez. A gondoskodást különféle vegyi anyagoknak kell végrehajtaniuk, amelyek agresszív környezetet teremtenek. Hogy negatív hatással van számos jól ismert anyagra.

Azonban a panelek formájában vízálló termékek mindennél jobban megbirkóznak látható problémák nélkül. Ezek minőségi és megbízható elemek, amelyek megakadályozzák a nem kívánt problémákat. Ezenkívül a panelek jelentős tömeggel rendelkeznek, ami egyrészt nehezíti, másrészt pedig növeli a hasznos élettartamot. Olyan polimer bevonatokból készülnek, amelyek nem különböznek a zuhanytermek díszítésében használt legdrágább anyagoktól.

Ezek a panelek nem félnek a hőmérsékletváltozástól, valamint a magas páratartalmától. Az ésszerű ár lehetővé teszi, hogy a különböző jövedelmi szinteken élők között stabil népszerűséget élvezhessen. A nedves nedvességálló panelek a fürdőszobában nem különböztethetők meg a zuhany tervezéséhez szükséges drága anyagoktól. Ami a hasznosítást illeti, tulajdonságaik alapján jóval magasabbak, mint a fából vagy természetes kőből készült termékek.

A legtöbb ember felismeri, hogy ezeknek a paneleknek alternatíváknak kell lenniük kerámiák előtt. A modern piac széles skálájú műanyag termékeket kínál. A különböző textúrák, képek, minták és színek pozitív hatással vannak az anyag népszerűségére. Ezzel a változatossággal bármilyen tervezési ötletet testesíthet meg a zuhanyzóban.

erősségek

A falpaneleknek vannak előnyei, amelyeknek köszönhetően megérdemelten népszerűek. Nem véletlen, hogy a kerámia burkolólapok fő helyettesítőjének számítanak. Bár ő az, aki a fürdő fő és tartós anyagának tekinthető. Ezért a falpanelek erősségei már sokat mondanak, még mindig szerepel a lista.

 1. A megfizethető ár lehetővé teszi a panel megvásárlását, még a kis jövedelműek számára is.
 2. A telepítés során keletkező többlet hiánya miatt a termék nagyon vonzó a tisztaság szempontjából.
 3. Az antibakteriális tulajdonságok lehetővé teszik a fürdő használatát a rendeltetésszerű célokra, és nem a penész elleni küzdelemre.
 4. A hibák elrejtése és a kommunikáció is előnyt jelent.
 5. Jelenik meg a fali modellek világításának telepítési lehetősége is.
 6. Számos választási lehetőség a piacon nagyon népszerűvé teszi a termékeket a tervezők körében.
 7. A falfelületek fő jellemzője a nedvességállóság.

Ma a hazai piac sokféle műanyag terméket kínál. A falpanelek számos különböző változatban használhatók a fürdőszobában. Tulajdonképpen a teljesítmény szempontjából ugyanolyan szinten vannak, de a funkcionalitás és a megjelenés tekintetében teljesen eltérőek.

lap

A levélmodellek nagyon nagy darabok. Különbözőek, elsősorban a méretükben különböznek egymástól, de nagyon egyszerűen telepíthetők. Általában egy már alkalmazott mintához vagy képhez használják őket. A lap termékek kiváló minőségű anyagok, amelyek ellenállnak a fokozott páratartalomnak, a hőmérséklet változásának.

Általában a laplemezeket a legnehezebb, operatív szempontból telepítésre használják. Gyakran ez egy konyha vagy egy fürdőszoba, amely lehetővé teszi a helyadatok biztonságos védelmét. A lemeztermékek előállításához használt fő anyag a farostlemez alapanyaga. Hozzáadnak eukaliptusz adalékanyagokat, amelyek természetes gyantákat, illóolajokat és egyéb természetes összetevőket tartalmaznak.

Ez lehetővé teszi, hogy védő impregnálással a laplemezek nagy szilárdságot és tűzállóságot biztosítsanak. Ezenkívül a lemeztermékek előállítása PVC anyagból engedélyezett. Ebben az esetben ez egy speciális, közepes méretű műanyag lap. Az így kapott modell nagyon kényelmes a szállítás és a telepítés során. A szerelés során teljesen kis számú ízület és varrás érhető el. Ez pozitív hatással van nem csak a zuhany megjelenésére, hanem a teljesítményére is.

Ezenkívül a falpaneleket védő impregnálással kezelik, amely védi őket az agresszív környezet hatásaitól, amelyek tisztítószerek használatakor keletkeznek. Külön figyelmet érdemel, hogy speciális impregnálások védik az anyagot a kiegészítő terheléstől és a karcolások megjelenésétől a lap felületén. A termék élettartama 10 és 15 év közötti lehet.

szárny

A fürdőszoba befejeződéseként használt falpanelek következő típusa egy rack. Ezeket a termékeket nagy nedvességállóság jellemzi a fa- vagy műanyag béléssel szemben. A hazai piac meglehetősen széles skálájú rack modelleket kínál. Könnyedén felveheti a különböző színeket és árnyalatokat. Ez lehetővé teszi, hogy még egy nem feltétlenül zajtalan zuhanyt is készítsen egy kicsit eredetiségnek és esztétikának.

Az ilyen anyag tökéletesen illeszkedik egy olyan helyiségbe, amely nagymértékben nem tér el egymástól. A rack-termékek az utat, személyesen és kényelmesen teret nyernek a térben, vizuálisan megnövelve azt. A vizuális hatás miatt a mennyezet magassága növekszik, és ha érdekes mintákat választasz, eredeti zuhanyozást kaphatsz. A szerkezet felépítése speciális ragasztó, valamint záróelemek és csavarok segítségével történik.

csempe

A panelek befejezése a modellektől függően különböző módon történik. Például a burkolólapok egymásra rakódnak. Ezek a panelek a legmodernebb anyagokból készülnek. A műanyag alapanyagokat leggyakrabban használják, és négyzet alakúak is. A fali felületre a zuhanyzóban helyezkednek el. Ezenkívül ezek a termékek sikeresen felváltják a bevonatot mozaik, természetes kő, fa, dekoratív vakolat, valamint egyéb anyagok formájában.

A keret felhelyezése előtt alapos felületkezelést kell végezni. Megfelelően fel kell készülnie a cseréptermékek telepítésére, különben a tartó végül lógni kezd. Ez vezet a szerkezet deformációjához, valamint a mikroorganizmusok reprodukciójához kedvező feltételek kialakulásához.

A szoba díszítésére különféle tervezési technikákat alkalmazhatunk, például geometriai formák formájában.

Lap nedvességálló falpanelek - a legjobb az összes panel

A cikkből megtudhatja a nedvességálló lemezpanelek a fürdőszobában. A lapos modulok nagyok. A rack és csempe vastagjai sokkal kisebb területen vannak.

Ez a tény különböző telepítési technológiát eredményez. A lapokat fából készült keretre kell helyezni. A csavarok a csarnok falához csatlakoznak. A modulok viszont folyékony körmökkel vannak rögzítve.

Általános információk

Különböző anyagokból készült lapos nedvességálló panelek méltó alternatívát jelentenek a kerámia burkolatokhoz. Kétségtelen előnyük van - olcsó. A nedvességálló falpanelek a fürdőszobába sokkal kevesebb csempe kerülnek (többször is).

Ugyanakkor kiváló teljesítményt nyújtanak.

A modern építőanyagok piaca minden ízlés és minden kérés esetén paneleket kínál. A költség mellett a nedvességálló lapok sokkal könnyebben rögzíthetők.

A burkolólapok elhelyezése bizonyos mértékű élményt igényel. Gyakran szükség van egy mester szolgáltatására, amely tovább növeli a javítási / belsőépítészeti költségvetést.

A fürdőszobai falburkolatok nehézségek nélkül és készséggel állíthatók le. A cseréhez hasonlóan nincs szükség tökéletesen lapos falra. Maguk is elrejtik a görbületet és a szabálytalanságokat.

Lap nedvességálló falpanelek

Ez az építőanyag ellenáll a biológiai hatásoknak. A lapokat nem kell rothadásnak, penésznek és nedvességnek kitenni. A panelek nem igényelnek komplex ellátást - egyszerű vízzel és szappannal moshatók. Az építőanyagot nem lehet törékenynek és törékenynek nevezni.

Általában ellenáll a fizikai stressznek. Az ilyen panelek tökéletesen megfelelnek a folyosónak és a konyhának. A konyhában üvegfalpanelek is használhatók.

És végül, az utolsó plusz kitűnő megjelenés.

A fürdőszoba szép és szép lesz. A nagyméretű választék az építőanyagok piacán lehetővé teszi a kívánt minta és színtartomány kiválasztását. Segítségével a kád tökéletesen illeszkedik az ötlethez.

Ezek az előnyök segítették a nedvességálló paneleket a népszerűség elérése érdekében, és rendkívül gyakori megoldást jelentenek a belsőépítészet számára.

A nedvességálló falpanelekről bővebb információ a videóról:

Részletesebben vegye figyelembe a fajokat. Az anyag szerint általában három fő típusra oszlik.

A lemezfal nedvességálló MDF lemezek fő hátránya a szintetikus filmből készült vékony védőréteg.

A film megkarcolhat, ha véletlenül megüt, és elveszítheti megjelenésszerű megjelenését.

A PVC műanyag lemezek nehézek.

Ennek eredményeképpen a kötőelemek bonyolultabbak, több fogyóeszköz szükséges, és a munkaerőköltségek emelkednek.

Forgácslap, farostlemez

Az asztalos és farostlemez falitábláit a legjobb megoldásnak nevezhetjük. A két korábbi mínusz a chipboard panelek esetében minimális.

A belsőépítészeti laplemezek a legnagyobb méretűek (legfeljebb 2,5 m hosszúak lehetnek), a szalag és csempe modulok sokkal kisebb méretűek. A nagyméretű lap a legalkalmasabb a tágas szobákhoz, beleértve a fürdőszobákat is.

A lapok használatának nyilvánvaló előnye kisebb ízületek és varratok. A felület simább és simább lesz.

A lemezmodulon a gyártó az egész képet is elhelyezheti, például egy kő alatt, vagyis több részből nem kell összeszerelni, ami ismét javítja a megjelenést.

A világ és az orosz építőanyagok piacán a Georgia Pacific (USA), a KANFOR (Kanada) és a PLAY GEM (Brazília) vállalatok megérdemelték a népszerűséget. De a belföldi partnerek szintén jó teljesítményt mutatnak, áron általában, olcsóbbak lesznek.

A termék megválasztásakor a hardverraktárban figyeljen a zsetonokra, zsibbadásokra és bontásokra. A modulokat a teljes hosszúság és szélesség mentén kell ellenőrizni, és nem csak egyéni szakaszokat.

felszerelés

A telepítés előkészítő szakaszban kezdődik. A helyiség méréséből áll, kiszámítva a szükséges anyagok mennyiségét.

Az európai szabványok szerint a vakolat bármilyen vastagságú bevonatnak nevezhető, amely megoldásból készül, és a kondicionálás után eléri a fogyasztói minőségeket. A linkre kattintva megismerkedhetnek a lakberendezés különböző díszítő vakolatával.

A kéregbogár vakolatot egy különleges mintával különböztetjük meg, amely hasonlít a fához, amelyet a bogárlárvák evettek. Itt minden a kézben lévő alkalmazás technológiájáról szól.

A javítás tervezésekor fontos, hogy ne csak mennyi anyag szükséges a munkához, de mennyi időre van szükség ehhez. Itt megtudhatja, hogy a padló esztrich mennyire szárad.

A laplemezeket a falhoz próbálják megnézni, hogyan lehet a legjobban vágni és illeszteni őket a fürdőszoba meglévő méreteihez.

A szerelés folyamán nem szabad megfeledkeznie a villamosenergia-hálózat alatti helyeknek - jelölje meg és vágja el a helyet a jövőbeli nyílásokhoz, fényforrásokhoz stb.

A szerelési modulok - ládák létrehozása.

A ragasztóanyagon a nagy terület és tömeg miatt nagyon rossz lesz. Ehhez a fadarabokat csavarokkal rögzítik a falra. A sávot speciális megoldásnak kell alávetni a gomba és a penész ellen.

Ellenkező esetben rövid idő elteltével az egész szerkezet elromlik és eloszlik. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a keret néhány centiméter (3-4 centiméter) helyet foglal a szobában. A munkaterv kiszámításánál és elkészítésénél szem előtt kell tartani.

Közvetlenül a fa lapokhoz vannak csatlakoztatva a folyékony szögekhez. A ragasztókészítményt felvisszük a keret felületére, nyomjuk meg a modult, nyomjuk le és a ragasztó teljesen megszáradjon. A tömítéseket és a réseket tömítőanyaggal kell lezárni.

A szerszámból szabványos mérőeszközökre, fogyóeszközökre, kötőelemekre, fából készült gerendákra, kirakós játékokra, kézifűrészekre lesz szükség.

következtetés

A nedvességálló panelek legelőnyösebb anyaga a forgácslap vagy a farostlemez. Az MDF-modulok hátránya egy vékony védőréteg, rendkívül könnyű karcolás és károsodás.

A PVC-változat más okból is rossz - a panelek sűrűsége és tömege elég nagy. Ez negatív hatással van a telepítési folyamatra, nagyon erős keretet igényel, ami növeli a munkaerőköltségeket és javítja a költségeket.

Tiszta szoba panelek

Tisztatéri helyiségek (falkerítések) - szendvicspanelek fémlemezekből, szigetelőanyag réteggel. A fém külső felülete korrózióálló, polimer bevonatú lehet, amely ellenáll a kémiai agresszív közegeknek. A kerítések olyan helyiségekben használatosak, amelyek nagy követelményeket támasztanak az egészségügyi ellenőrzés és a higiénia területén. A falburkoláshoz és a különálló válaszfalak építéséhez.

A panelek típusai

A paneleket a kialakításuk függvényében alkalmazzák. A tiszta helyiségben az alábbi típusú paneleket rendelheti:

 • Fali elválasztó panelek - belső térelválasztók gyártására, a nagy területű objektumok különböző zónáira történő felosztására. A válaszfalakat előkészített ablakokkal, ajtónyílásokkal, szellőztető nyílásokkal, csővezetékekkel és egyéb kommunikációval gyártják. Különálló válaszfalak építéséhez, hermetikus csatlakozáshoz rögzítenek.
 • Fedélzeti panelek - a kész helyiségek falainak burkolására használják. A burkolólapok a falakra vannak szerelve, így ellenállnak a kémiai, ásványi szennyezésnek, és megkönnyítik a felület gondozását. A burkolólapok beton, tégla, vakolt felületek falainak befejezésére használhatók. Gyorsan felhelyezve, egy "tiszta szoba" felé fordulva bármely helyiségben. A burkolatok egyrétegűek lehetnek, mivel a feladatok nem tartalmaznak szigetelést vagy zajcsökkentést. A falakon, oszlopokon, támaszokon és állványokon kívül furnérozott.

Egy projektben a fentiekben ismertetett mindkét típusú anyagot használják. A falak díszítésére és a válaszfalak építésére, biztosítva a tárgyak szabályozási követelményeit.

Hol vannak a falpanelek

A falpanelek a szobák, csarnokok és műhelyek szervezésére szolgálnak, magas higiéniai követelmények mellett. Az anyagokat élelmiszertermelésre, farmakológiára és vegyiparra tervezték. A panelek minden gyártási területen szükségesek, ahol a helyiségek és műhelyek megszervezése, könnyen tisztítható felületekkel.

A higiéniai követelmények mellett a bélésanyagok gyakran a műszaki tervezésen alapulnak. A panelek bevonattal kaphatók tűz elleni védelem, savak és lúgok, olajok és zsírok kitéve. A felület védelmet nyújt a magas páratartalmú ásványi felületeken képződő penész és penész előfordulása ellen. Megtartja a páratartalmat és a hőmérsékletet, megszünteti a külső környezet hatását, vékony falakkal. A tiszta helyiségpanelek nem teszik lehetővé a penész által okozott kellemetlen szagokat.

A befejező higiéniai anyagokkal találkozhat, lehetőség van számítógépes berendezések és alkatrészek gyártására. A gyógyszerek és az orvosi berendezések laboratóriumi előállításához szükségesek. Minden olyan helyen, ahol a környezet előkészítésére nagy követelményeket támasztanak. Tiszta környezetre van szükség ahhoz, hogy megfeleljen a gyártás technikai feltételeinek, de a személyzet biztonságának is.

Használt anyagok

A falpanelek gyártása során acéllemezt horganyzott felületen vagy adalékokkal a korrózió ellen fémfelületen használnak. Az alumínium használható korrózióvédő bevonattal, mivel az anyag gyorsan oxidálódik sók és nedvesség hatására.

A teljesítmény javítása érdekében a fémfelület feldolgozásra kerül. A fém bevonathoz használják:

 • Cink - megakadályozza a rozsdásodást. Alkalmas nagy nedvességtartalmú helyiségekben, alkáli folyadékkal érintkezve.
 • Polimer permetezés - a felületi rozsda ellenállást okoz, kiküszöböli a statikus elektromosság felhalmozódását.
 • A polimer filmek olyan olcsó bevonatok, amelyek olyan dekoratív tulajdonságokat nyújtanak, amelyek növelik a rozsda védelmet és megkönnyítik a felületkezelést.
 • A porfestés - porfesték tartós, kopásálló réteget képez, véd a rozsdától, karcolásoktól.

A szendvicstechnika szerint gyártott fal- és válaszfal panelek belső hőszigetelési és hangszigetelési réteggel rendelkeznek. Bazaltszál vagy polisztirol hab felhasználható. A szigetelés vastagsága a projekt műszaki követelményeinek figyelembe vételével történik. A szerelés megkönnyítése érdekében "tépőhorony" csatlakozások vannak a gyors és egyenletes csatlakozáshoz. Ez a csatlakozási technológia lehetővé teszi, hogy a sima bevonatot még a hibákkal és szabálytalanságokkal rendelkező falakon is rögzítse.

A válaszfalak építéséhez használt szerkezeteknél az ablaknyílások üveg vagy kettős üvegezésű ablakokból készülnek. Az üvegezés hermetikus tömítéssel van felszerelve. Ez megakadályozza, hogy a por, a gázok vagy a kis részecskék bejussanak a nyílásba. Is növeli a hőszigetelés jellemzőit. A válaszfalak rendelésre készülnek, előzetesen meg kell határozni az üvegezés területeit, valamint az ajtók, a csővezetékek és a szellőztetés helyét.

A késztermékeknek meg kell felelniük a GOST ISO 14644-4-2002 követelményeinek - a tiszta helyiségek kialakítása és kialakítása. Ez a GOST meghatározza a felületek biztonságának és karbantartásának követelményeit, készre kész panelekkel. Olyan tárgyakra vonatkozik, amelyek nagy követelményeket támasztanak az egészségügyi és műszaki biztonság tekintetében. Beleértve azokat a tárgyakat, ahol a falak felületén statikus feszültség felhalmozódik.

A biztonsági követelmények betartása garantálja a célnak a névleges élettartamát.

Műszaki adatok

A termékeknek technikai különbségei vannak:

 • Gyártási anyag - horganyzott, rozsdamentes acél stb.
 • Bevonat - por, polimér bevonat nélkül.
 • Belső töltőanyag - bazalt gyapjú, poliuretán hab, szigetelés nélkül.
 • A vastagság - a töltőanyag szélességétől függően - a szigetelő tulajdonságokra vonatkozó követelmények figyelembe vételével történik.
 • Helyszín típusa - burkolat, válaszfalak, moduláris szerkezetek.
 • Méretek - a hossz és a szélesség aránya.

A műszaki jellemzők meghatározzák a termékek hatókörét. Különösen a panelek készülnek a beton, tégla és más tõkeanyagok késztermékének korszerûsítésére. Vagy előállított moduláris kivitelezéshez.

A moduláris felépítéseket nagy szilárdságú, fém vagy alumínium profilból álló panelekből állítják fel, hidak megerősítési szilárdságával. Gyűjtsd össze az elkészített keretet, miután rögzítették és összeállítottak egy szilárd szerkezetet. A moduláris szerkezetek kényelmesek, mivel helyről-helyre szállíthatók, szétszerelésük a telepítés helyén történik.

A fix telepítésű lemezek a falra vannak szerelve, hardverelemek segítségével. Olyan tárgyak esetében, ahol zárt csatlakozásra van szükség, tönkhoronyos csatlakozású anyagokat fejlesztettek ki, amelyek összekötése rések vagy látható rések nélkül történik. A kész bevonatok hosszú élettartamot élveznek, miközben megőrzik az objektumok sterilitását. A fali díszítéssel együtt olyan mennyezeti és padlóelemeket kell használni, amelyek szintén védettek a porelszívástól, a szennyeződéstől és a statikus elektromosságtól.

A cég "MetStal"

A cég "MetStal" burkolatot és válaszfalpanelt gyárt. Termékeinket megrendelésre gyártjuk, figyelembe véve a termelésre és a projekt jellemzőire vonatkozó előírásokat. A burkolóanyagok ellenállnak a tűznek, a korrozív folyadékoknak és az olajszennyezésnek. Az együttműködésben az alábbi előnyöket kínáljuk:

 • Gyártási termékek, amelyek megfelelnek a tervezési követelményeknek - a műszaki megoldások széles választéka.
 • Termelési határidőket tartunk, még nagy megrendelések esetén is.
 • Minőségi anyagokat használunk a GOST szerint.
 • Rugalmas árak, a projektek gyors kiszámítása, a nagykereskedelmi és rendszeres ügyfeleknek nyújtott kedvezmények.
 • Termékek szállítása vállalati szállítással.
 • Tanácsadás a falpanelek tulajdonságainak kiválasztásában.
 • Egyéni megközelítés minden ügyfél számára.

A szolgáltatásokat gyorsan és hatékonyan biztosítják. A prioritás minden projekt és ügyfél. Hívjon tanácsot vagy rendeljen.

Fürdőszobai panelek - fal és nedvességállóság, PVC, fotó és videó felszerelése

A cikk a fürdőszobákra vonatkozó paneleket tárgyalja - a fal nedvességálló lehetőségeit és a főbb különbségeket a más típusú felületektől. Megjeleníti a legnépszerűbb anyagokat és gyakorlati tanácsokat a választásról és használatukról.

Nedvességálló fürdőszoba panelek

Az olvashatóság érdekében a cikk a következő részekre osztható:

 • Az első rész feltárja a panelek közötti különbséget és a legnépszerűbb anyagokat
 • a második rész gyakorlati tanácsokat tartalmaz a fürdőszobai panelek kiválasztására vonatkozóan;
 • A harmadik rész a PVC panelek telepítésének mesterkurzora, amely a legnépszerűbb hibákat tartalmazza.

tartalom

Különbségek a többi kivitelezéstől

A panelek lapos PVC lapok, préselt faforgács vagy parafa. A felületi réteg víztaszító felület, különböző festékek és minták alkalmazásával.

A műanyagfeldolgozás és a lézeres gravírozás következtében a nedvességálló falpanelek szinte megkülönböztethetetlen megjelenést jelentenek a hagyományos cserép vagy egyéb anyagok tekintetében. előnyei:

 • alsó faligény;
 • nagy sebesség;
 • alacsonyabb költségek.

A panelek elhelyezésének legmegfelelőbb és legnépszerűbb módja egy előre elkészített profilkerethez csatlakozik. Keretek építésénél a mögötte lévő falburkolat nem feltétlenül fontos - teljesen átfedi a szemet.

A panelek nagy mérete miatt a munka sebessége többször gyorsabban megy. Ha az építési keretszerkezetet használják, akkor nem kell további szinten felépíteni őket - az egyenletes keret miatt már igazodnak. Ha a munkát a falon végezzük, az összehangolás sokkal gyorsabb, mint az egyedi csempék vagy egyéb anyagok.

A költségeket a költségek határozzák meg, a panelek pedig jóval alacsonyabbak. Az MDF és a PVC az egyik legolcsóbb anyag a befejeződéshez, ami nem igényel speciális előkészítést.

Fali vízálló panelek a fürdőszobákhoz - osztályozás

A fejezet a fürdőszobák nedvességálló paneljeinek osztályozását mutatja be. A falfestéknek különleges követelményeknek kell megfelelnie, mert a fürdőszoba fokozott nedvesség forrása - ebben a hőmérséklet szinte mindig átlagon felüli, nagy mennyiségű nedvesség és nyitott vízforrások.

Az alábbiakban felsoroljuk azokat a főbb anyagokat, amelyek további feldolgozás és előkészítés nélkül használatosak.

PVC panelek - egyszerű és olcsó

Fürdőszoba pvc falpanelek klasszikus fajták, amelyek készült polivinil-klorid. A polivinil-klorid egy alacsony tömegű toxicitással, vízállósággal és nagy szilárdságú műanyag. Korábban a panel különféle színű monoton lapok voltak, az azonosított textúra nélkül.

A drága belső térben

A technológiák lehetővé teszik különböző felületek - fa, cserép vagy kő utánzását. Általában a lapok formájú tényezőkkel vannak előállítva, olyan rendszerrel, amely összeköti az egyes sávokat, amelyek hasonlóak az iparvágányhoz vagy a béléshez. Bármelyik tárolóban számos különféle tartozék áll rendelkezésre.

MDF használata

MDF egy közepes sűrűségű faforgácslap. Használata a fürdőben megengedett a laminált bevonat miatt - védi a fát a nedvességtől.

Részleges MDF panelek

A PVC-hez képest az MDF számos előnnyel jár:

 • nagy erő. Az MDF viszonylag tartós anyag, és mind a falfelületek, mind a padlófelületek létrehozására alkalmas. Ehhez kevesebb támogatást igényel, ami megbízhatóbbá teszi használatát;
 • A hagyományos textúrájú MDF-t különböző színek festik;
 • gyakran használják a fürdőszobai falak alapjául - különösen akkor, ha nincsenek ott. Ez egy meglehetősen erős hang- és hőszigetelő bevonatot hoz létre.
MDF a fa alatt

A fő hátrány, amely majdnem teljesen kizárja a fürdőszobában használt előnyöket, a hidrofilitás. A forgács könnyen felszívja a vizet és egy tartós bevonattal olyan idővel, mint amikor a lemez teljesen elromlik. Kerülje ezt a védett területek további lefedettségével és teljes elszigetelésével.

Parafa panelek

A Cork egy különleges, sűrű faanyag, amelyet a mag mellett lévő rétegből nyernek. Megjelenésében kissé hasonlít a gumiból és a fából. A Cork ellenáll a nedvességnek és kellemes megjelenésű, mert gyakran használják a díszítéshez.

Parafa a fürdőszobában

A parafa panelek fő előnyei a következők:

 • természetes megjelenés és alacsony toxicitás. A cork természetes elemekből készül, mert a legtermészetesebb megjelenésű. Alacsony toxicitás ugyanazon tulajdonság miatt - nem káros anyagokat bocsátanak ki;
 • vízálló A nagy mennyiségű pórusszel ellátott parafa párnák megtartják a nedvességet, de a parafa sem összeomlik;
 • jó hőállóság.
Nagyszerű kombináció

A hátrányok közé tartozik a magas költség - kb. 1000 rubel / négyzetméter a fürdőszobában, de a megjelenés és a hatékonyság meghaladja a hátrányt. A második hátrány - egyes panelek elég könnyen törnek.

Összehasonlító táblázat

A táblázat a fürdőszobák nedvességálló paneljeinek fő jellemzőit mutatja be. A falburkoló anyagokat a következő tulajdonságok jellemzik:

Fürdőszoba falpanelek

A belsőépítészeti építőanyagok piacán egyre több fajta van. Nedvességálló falpaneleket kínálunk a fürdőszobában, megfizethető áron. Ezek a panelek csak belsőépítészetre alkalmasak. Katalógusunk több mint 2000 ezer opciót és színes paneleket kínál, és Moszkvában olcsóbban vásárolhat.

A kiváló minőségű fotók részletes tulajdonságokkal is segítik a választást. Most megrendelheti, és mi lesz szállítás Moszkvában és más régiókban.

GML panelek

alkalmazási körét

 • A burkolatokat úgy tervezték, hogy az épületek tiszta helyiségeit különféle célokra használják fel különböző anyagokból készült falakkal, figyelembe véve az épületszerkezetek tartósságát bármely régióban, beleértve a szeizmikusakat is.
 • A burkolatokat az orvosi, az elektronikai és az élelmiszeripari, a mikrobiológiai és a gyógyszeripar, a kórházak és a laboratóriumok tiszta helyiségeinek kerítésszerkezeteiben tervezték és ajánlották.

Szembenézési követelmények

A falburkolat konstruktív elem, amely megfelel a következő követelményeknek:

 • az aeroszol részecskéknek a felületről való minimális szétválasztása;
 • kopásállóság és ütésállóság;
 • az egészségügyi létesítmények egészségügyi és higiéniai követelményei;
 • vegyi és mikrobiológiai tényezők ellenállása;
 • a fertőtlenítőszerekkel való folyamatos tisztítással szembeni ellenállás.

A szerkezeti elem áll egy fém keret, által lefedett GML helyiségek fém kazetták és konstrukciók képező zárt kör, amely interfész csomópontok kerekítési elemek, ajtók, átviteli ablakok, átjárók ablakban, a végberendezések szellőztető és fűtési rendszerek, világító eszközök, beépített mérnöki és technológiai berendezések stb.

A keret a furnérozott falfelülethez van rögzítve, a padlóra és a mennyezetre. A falak befejeződése mellett a homlokzat hővel és hangszigeteléssel is foglalkozik.

A burkolat típusai

 • független felszerelési típus;
 • független rögzítési móddal és a vészhelyzeti leszerelés lehetőségével;
 • panelek vészhelyzeti szétszerelése.

A burkolatok fő elemei

Gipsometallicheskie lap (GML) képviselnek terméket kazettát, amely galvanizált fém, rozsdamentes acél vagy alumínium lemez hengerlés LCP vagy anélkül, az összes szerkezeti hajlatot, hogy rejtett rögzítő a termék és a felfekvő bélés szerelvény részeket adott távolságok ezt követő lezárás. A hátsó oldalon a mag belsejében / szalagok a felszínen, ragasztva gipszkarton lap (GCR GKVL) a nedvességálló ragasztóval ragasztjuk, amely szilárd összeköttetést különböző típusú terhelések (hajlítás, nyírás, tömörítés, stb), hogy a bélés.

Acél keret elemek

Acél váz profilt állítanak elő RPO „Albes”, Moszkva, készült TU 5262-003-51286512-2005, 5262-003-89479113-2008 a kialakítása gép horganyzott acélból szerint GOST 14918-80. Az acél vastagsága 0,6 mm. A keret pilléreinek falaiban vannak furatok a kommunikáció áthaladásához. A tartó és a vezető profilok szabványos hossza: 3,0; 3,5 és 4,0 m. A felek egyetértésével legfeljebb 6 m hosszú profilok megengedettek.

Falszendvicspanelek a gyártóktól

Újdonság! Falszendvicspanelek lemezekkel 5 RIB! Az érdekelt? Akkor hívja +7 495 981 51 06, Irina Storozhuk örömmel válaszol minden kérdésére!

A falszendvicspanelek olyan elemek, amelyeket az építők ma különösen igényesek, amikor alacsony emelkedésű épületeket építenek: bevásárlóközpontok és pavilonok, lakóépületek és raktárépületek, középületek és szabadidőközpontok, termelési leállások, autópótkocsik stb. A burkolatok, falak szendvicspanelének végrehajtása a megvalósítandó projektnek megfelelően függőlegesen, szögben vagy vízszintes helyzetben rögzíthető. Ha keres a legtöbb könnyű telepíteni építőanyag, ahol ugyanabban az hibátlan megbízhatóság és a kiváló hő- és hangszigetelő tulajdonságokkal, - egy sokkal megfelelőbb módja, mint szendvicspanel, akkor nem javasoljuk még a legtapasztaltabb és kifinomult az üzleti építők.

A "PROFILE" cég kínálja a saját termelésű falszendvics paneleket a piacon elérhető legjobb áron!

A falszendvicspanelek szerkezete és méretei

A szendvicspanelek gyártási folyamata az építőanyagot alkotó elemektől függ. A név (az angol "szendvics" fordításban "többrétegű szendvics") a szerkezetének sajátosságaiból származik: az ilyen típusú panelek több heterogén rétegből állnak. A lemezek külső rétegét megbízható korrózióvédő bevonattal kezeljük, amely kiváló visszaverő képességet biztosít az anyagnak, és a nedvességgel szemben ellenállóvá teszi.

 1. Szendvicspanelekkel szemben: felső és alsó lemezek, acél poliészter, profilozási szabvány. A bevonatok színeinek színvonala - összhangban a RAL színtérképével. A panel egyéni árnyalatát az ügyfél preferenciái alapján lehet kiválasztani. Védő öntapadó fólia (eltávolítás után eltávolítva).
 2. KLEBCHEMIE MG Becker egykomponensű ragasztóbázis (Németországban gyártva).
 3. Szigetelő csíkok (anyag - polisztirol vagy ásványgyapot, bazaltszálból).
 4. Z-Lock szivattyú panelek

A falszendvicspanelek gyártásánál négyféle profilos fémburkoló termékeket használunk:

1. Nakatka - standard

A falszendvicspanelek árlistája

A Profil LLC falszendvicspanel árai a vásárolt anyag mennyiségétől függenek:

 • termelési volumen
 • panel vastagsága
 • a szigetelés típusa

* A falszendvicspanelek ára m2-enként rubelben, 18% ÁFA-val.

** A költségek 9003, 9002, 7004 szabványos színárnyalatban jelennek meg, a többi szín esetében az árat a menedzser határozza meg.

Már eldöntötték? Akkor hívja, örömmel válaszolunk minden kérdésére! +7 495 981 51 06

A falszendvicspanelek előnyei és jellemzői

A szendvics falpanelek használata az épületek építésében az építő számára feltétel nélkül előnyös előnyök:

 • Munka kiváló minőségű anyagból, a legmegfelelőbb összeszerelés és könnyű szétszerelés mellett, miközben fenntartja a termék újrahasználatának lehetőségét.
 • Építőanyagok költséghatékony szállítása a panelek alacsony súlyának és a konfiguráció klasszikus paramétereinek köszönhetően.
 • Az évek során az építési tevékenységek elvégzésének képessége az erősen adaptált falszendvicspaneleknek köszönhetően minden éghajlati viszonyra.
 • Minimális terhelés a szerkezet alapjain, a falszerkezetek nagy mûködési és mûszaki jellemzõivel.
 • Hatékony épületszigetelés az épület építéséhez; magas színvonalú hang- és hőszigetelést biztosít, valamint - optimális tűzvédelem.
 • A különböző konstruktív és építészeti megoldások működési és sikeres megvalósítása a szendvicspanelek színeinek és a módosítások és paraméterek széles skálájának köszönhetően.
 • Nincs szükség további külső dekorációra az épület befejezése után.
 • Az építőanyag leghosszabb élettartama.

Zárt falpanelek

Az összeszerelt falkerítések sima, hermetikus felületet képviselnek. A rögzítő technológia kiküszöböli a porfelhalmozódás lehetőségét a panelcsuklókban és a varrási helyeken. Minden kötőelem és ízület rejtve van.

Az INGERMAX falkerítések az épületek tiszta helyiségeinek különböző célokra történő telepítésére szolgálnak, figyelembe véve a struktúrák teherbíró képességét minden régióban, beleértve a szeizmikusakat is.

Szembefellési követelmények: A falburkolat szerkezeti elem, amely megfelel a következő követelményeknek:

 • az aeroszol részecskéknek a felületről való minimális szétválasztása;
 • kopásállóság és ütésállóság;
 • tűzbiztonság;
 • vegyi és mikrobiológiai tényezők ellenállása;
 • a fertőtlenítőszerekkel való folyamatos tisztítással szembeni ellenállás;
 • hő- és hangszigetelés;
 • az éles és a derékszög minimalizálása;
 • lehetőség nyílik a felület tisztítására.

A keret acélprofiljait az RPA "Albes" (Moszkva) gyártja a TU 5262-003-51286512-2005,5262-003-89479113-2008 szerint a galvanizált acél profilhajlító berendezésén a GOST 14918-80 szerint. Az acél vastagsága 0,7-0,9 mm.

A keret pilléreinek falaiban vannak furatok a kommunikáció áthaladásához.

A tartó és a vezető profilok szabványos hossza: 3,0; 3,5 és 4,0 m. A felek egyetértésével legfeljebb 6 m hosszú profilok megengedettek.

A rögzített rögzítő rendszerrel ellátott paneleket WT bxh AG jelöli, ahol b a panel szélessége, h a panel magassága. A panelek 2 sorban helyezhetők el, a második sorban további WT bxh AG / D paneleket állítanak elő. A panelek rögzítése az előbbi hornyában lévő panelnek megfelelő növény után történik, ami csökkenti a varratkötések számát.

A független rögzítésű panelek WT bhh NG jelűek, ahol b a panel szélessége, h a panel magassága. A panelek 2 sorban helyezhetők el, a második sorban további WT bhh NG / D paneleket állítanak elő. A panelek rögzítése egymástól függetlenül történik, a rögzítés helyét WT40 köztes profil zárja le.

A vészhelyzet esetleges szétszerelésével ellátott paneleket WT bxh ER jelöli, ahol b a panel szélessége, h a panel magassága. A panelek 2 sorban helyezhetők el, a második sorban további WT bxh ER / D paneleket állítanak elő. A paneleket egymástól függetlenül rögzítik, a rögzítés helyét szilikon tömítéssel lezárják.

A rögzítési bélés típusa szerint osztva:

 • a független szétszerelés lehetőségével;
 • a vészhelyzeti leszerelés lehetőségével;
 • helyhez.

A tömítő bélés típusa szerint van osztva:

 • gumi tömítés (szilikon orvosi használatra) tömítés;
 • tömítés szilikon térhálósítással semleges vulkanizálással, fungicid adalékanyagok.

A gipszlemezek (GML) egy 0,7 mm vastag horganyzott acélból vagy 0,7 mm vastagságú rozsdamentes acélból (alumíniumlemez), epoxi-poliészter porfestéssel. Festékréteg vastagsága: 25 mikron (MEDICAL), 90 mikron, 130 mikron, 130 mikron abp (abp tanúsított antibakteriális bevonat).

A panel hátoldalán egy gipsz nedvességálló lapot (GKVL) ragasztanak az egész felületen egy nedvességálló és ellenálló ragasztóra, amely különböző típusú terheléseknél (hajlítás, vágás, tömörítés stb.) A béléshez biztosítja a kapcsolatot. A GML-t az ASP-Technology gyártja az INGERMAX védjegy alatt a TU-5262-002-98162987-2007 szabvány szerint, és a GOST R ISO 14644 és a GOST R 52539 követelményeinek való megfelelést igazolják.

Egyéb termékek és szolgáltatások

CLIP-IN AC-100 (mennyezeti megoldás)

A kazettás mennyezetek széles körben elterjedtek a fém felfüggesztett mennyezetek piacán. Minden belső térnek alkalmasak, legyen szó akár vásárlási vagy bevásárló központokról, közlekedési, egészségügyi és oktatási létesítményekről, irodai és ipari helyiségekről.

ACOUSTIC SOLUTIONS ANCHOR AN-AW

Az ideális döntés az üzleti központok, bemutatótermek, bejárati csoportok számára.

ALCORE Mennyezeti és falpanelek többrétegű paneleken

A panelek egyedülálló tulajdonságainak és könnyű feldolgozásának köszönhetően kiválóan alkalmasak kültéri használatra - homlokzatok, tetők, erkélyek, napellenzők stb.
falak, mennyezetek, bélésoszlopok belsőépítészetéhez. Az ideális megoldás közlekedési infrastruktúra, irodahelyiségek, ipari és sportlétesítmények, autó- és hajógyártás számára.

Nem gyúlékony panelek (NG) - OPTIPLIT Acryl

előnyök

 • Környezetbarát
 • Nedvességálló
 • Fagyálló
 • gyúlékony
 • Nagy teher
 • egyszerű

Nem éghető panelek
ez így van
ásványi alapú alapanyag,
megakadályozza a tűz előfordulását,
megakadályozva a láng gyors elterjedését és a biztonságos működést
a tűz kilépése és módjainak evakuálása
kiürítését.

Nem tűzveszélyes panelek Optiplit ACRYL
van egy tűzoltó osztály
a KM0 művei, teljesen NG,
nagy szilárdságú jellemzők
kész dekoratív nézet Rall skálán.
Két részből áll:

 • 1 Base - Nem gyúlékony üveg Magnesit
  SML lemez Premium Standard.
 • 2 Dekoratív bevonat
  akrilfestékből és vízalapú védő lakkról.