Legfontosabb > Dekoráció

Ötletek a mosógép fürdőszobába helyezéséhez c fotó

Telepítse a mosógépet a fürdőszobába - úgy tűnik, hogy logikusabb és kényelmesebb lehet? Azonban a sok fürdőszobában még mindig jellemző akut hiányhiány megkérdőjelezi az ilyen döntés ésszerűségét.

Azt állítjuk: még 3 négyzetméteren is. méterre a modern hostessek egyik fő asszisztense lehet. Csak néhány finomságot kell tudnia, és képesnek kell lennie arra, hogy eltérjen a szabványoktól.

Hol helyezze a mosógépet egy kis fürdőszobába

A kombinált kis méretű fürdőszoba területe nő a hiányzó válaszfal miatt, ezért könnyű megtalálni a helyet a nagyméretű háztartási készülékek számára.

Vegye figyelembe a mosógép elhelyezésének több lehetőségét:

 • a mosdó alatt
 • a mosogató mellett a közös munkafelület alatt
 • a fürdőhely helyett zuhanyzóval

Hogyan lehet mosogatógépet egy mosógéppel kombinálni?

A kis méretű fürdőszobák tervezésének fő követelménye az összes bútor kompaktsága.

Annak érdekében, hogy a gép bármilyen probléma nélkül illeszkedjen a mosogató alá:

 • Vásároljon keskeny (36-40 cm mély) és alacsony (70 cm-es) elöltöltős modellt. Napjainkban számos jól ismert gyártó egyedi egységeket gyárt "a mosogató alatt". És néhány kész készletet kínál: egy gép és egy mosogató, ami különösen kényelmes.

Fontos: Kompakt mosógép vásárlásakor vegye figyelembe a dob kapacitását. Legalább 6 kg dolgot kell betölteni a gépbe ugyanabban az időben, különben felhasználása irracionális.

 • Szüksége van egy mosogatóra, mint a vízlila vízszintes lefolyóra. Szerelje fel a tartókra. Rendkívül nemkívánatos a mosdóállvány pihentetése közvetlenül a berendezésen.

Tipp: A mosógépnek a fröccsenő nyílástól való védelme érdekében olyan mosdót kell választania, amely 5-10 cm-rel a határain túlnyúlik.

Példák az alábbi fotók kiválasztására:

Javasoljuk, hogy közvetlenül a mosogató alá helyezze a gépet végső eszközként. Ennek a módszernek több hátránya van:

 • A mosogató speciális kialakítása miatt a lefolyó és a szifon gyakran eldugul.
 • A mini dobozok, amelyek egy tágas dobral rendelkeznek, többet tudnak fizetni, mint a teljes méretű társaik.
 • Mindig fennáll a veszélye annak, hogy a víz belép a mosógép elektronikájába.

Egy másik dolog az, amikor az egységet a mosogató közelében helyezzük el, és egy közös munkalapkal egyesíti őket. Az ilyen tandem szintén minimális helyet foglal el. De lehetséges, hogy egy nagyméretű terhelésű, szabványos gépet vásároljon, és a mosogató alá helyezze a tároló részt.

Lehetőségek a döntésben a fényképen:

Mosdó helyett fürdõ

Szintén jó lehetőség a kis fürdőszobákban. Ha a hosszú fürdőt nyitott zuhanyzóval cseréljük, egy további területet kapunk, amelyen az alátétet fel lehet szerelni. Ebben az esetben megengedett az elülső és a felső terhelésű modellek használata. (lásd a fotót):

Hogyan helyezzük el a mosógépet egy külön fürdőszobába

Mindez a szoba méretétől függ. A miniatűr fürdőszoba Hruscsov épület az egyetlen lehetőség, hogy telepítse a mosogató alá. Egy nagyobb területen lehet elhelyezni egy függőleges házban vagy polcokba, vagy elhelyezésre, a bútorok és a vízvezeték vonatkozásában.

Érdekes tervezési projektek a továbbiakban:

Rendkívül szokatlan megoldások vannak. Például ne használjon olyan fürdőszobát, ahol nincs elég hely mindaddig, amire szüksége van, hanem egy közeli WC-vel. Mosógép a mosdó felett - a lakásaink jelensége ritka, de eléggé lehetséges. Az építészeti megjelenés látható ezeken a fotókon:

Fontos:

 1. A gép dobogójának ellenállnia kell a súlyának, ha teljesen futó állapotban van.
 2. Jobb, ha a készüléket vibráló lemezre helyezi, ami nem csak csökkenti a zajot működés közben, hanem biztosítja a berendezés stabilitását, és védi az ugrásoktól.
 3. A balesetek elkerülése érdekében a mosógép a tartály felett helyezkedik el, és nem a WC-ülés felett.
 4. A kifolyócsőnek a dob szintje felett kell lennie, különben a szennyvíz bejuthat egy működő gépbe.

Szükségtelen azt mondani, hogy a "mosó" telepítése a WC-ben egy olyan extrém lépés, amelyet csak akkor lehet megtenni, ha nincs más alkalmas hely a lakásban.

Amikor a fürdőszoba nagy

A mosogatógép tágas fürdőszobába helyezése nem jelent problémát - nem szabad harcolni a szabad tér minden centiméterére, és nagyobb figyelmet fordít a szoba kialakítására. Annak érdekében, hogy a háztartási készülékek ne befolyásolhassák a belső stílust, különösen ha klasszikus, retro, provence és országstílus, kívánatos egy szekrényben vagy szekrényben elrejteni, dekoratív ajtókkal zárva (lásd a fotót):

De a legjobb, ha külön helyet rendelhet egy mini mosoda számára. Itt is telepíthet szárítógépet, vasalódeszkát és fogantyút a frissen mosott ruhákhoz.

Itt talán a legpraktikusabb megoldás a tágas fürdőszobában. Ehhez csak nézze meg a fotót:

A mosógép helyének megtalálása a fürdőszobában nem olyan nehéz, amilyennek első pillantásra tűnik. És hagyja, hogy a konyhában maradjon a mosogatógép, a hűtőszekrény és más nagyméretű berendezések, amelyek segítenek kulináris remekművek létrehozásában.

A dizájn kreativitásának fényképgyűjteménye a következtetésben:

Fürdőszoba kialakítás mosógéppel +50 fotó ötlet

Hasznos technika nélkül lehetetlen elképzelni a jelen életét. Ezért egy mosógép a fürdőszobában egyszerűen elengedhetetlen. Ez biztosítja a személyes tárgyak, ágyneműk, háztartási textíliák megfelelő tisztítását. De a kis helyiségekben nem könnyű beilleszteni a dimenziós modellekbe. A régi, kilenc emeletes épületekben, a gyenge elrendezésű magánházaknál gondosan meg kell fontolnia a rendelkezésre álló felszerelési lehetőségeket. Használhatja a sarkok szabad helyét, helyezze el a beépített bútorok, vízvezeték. Ha lehetséges, javasoljuk a szoba elrendezésének megváltoztatását, hogy kiemelje a központi szabad zónát, az átjárót az ajtó melletti fal mellett. Az egyszerű ajánlások segítségével gyakorlatilag felszerelheti a házat. Segítenek abban, hogy a legkisebb helyiségekben maximális kényelmet biztosítsanak.

Hogyan helyezzük el a mosógépet a fürdőszobába

A fürdőszobában megfelelő felszerelést könnyű elvégezni, számos egyszerű ajánlást téve. Például a leeresztő tömlők telepítése után a vízellátást le kell zárni, a bútorok, a vízvezeték mögött kell elhelyezni. A technika sikeres elhelyezése segít a következő szabályoknak:

 1. A tárolt háztartási vegyszerekhez, a kozmetikához és a belső tér többi részéhez való hozzáférésnek egyszerűnek kell maradnia, függetlenül a modell méretétől.
 2. A szabad terület minimális kihasználása érdekében a készülékek beépíthetőek a polc alsó részébe, hamis falba.
 3. Egy hosszúkás, szűk helyiségben a Hruscsov technika jobb helyzetben van a távoli sarokban. Ez egyszerű hozzáférést biztosít a bútorokhoz, a vízvezetékhez.

Magának a technológiának is könnyű hozzáférést kell biztosítania. A kényelmes elhelyezkedés megkönnyíti a szűrő tisztítását, a dob levegőztetését és a modell javítását.

Hogyan lehet mosogatni egy kis fürdőszobába

Kicsi helyeken megfelelő, függőleges terhelésű modellek. Minimális mélységük van. Tökéletesen illeszkedik a szoba sarkába, mellette az ügy, fiókos szekrény, szekrény mosdóval. A csuklós ajtóval ellátott modelleket távol kell elhelyezni az ajtóról. Ellenkező esetben a dob levegőztetése közben véletlenül megszakíthatja az ajtó rögzítőit. A kiterjesztett helyiségben ajánlott felszerelni a készüléket a zuhanyzóterület közelében.

Egy ilyen elrendezés kizárja a szabad tér felhalmozódását, és elég helyet hagy a folyosók számára. Ha a mosdókagylóra merőleges ajtóval ellátott modellt kell felszerelnie, akkor ellenőrizze a készülékhez való könnyű hozzáférést. Az ilyen elrendezés elfogadható olyan helyiségek számára, amelyek csaptelepet tartalmaznak. A talapzaton lévő mosdókagyló, például a "tulipán" nem teszi lehetővé a dolgok kényelmes betöltését.

A mosdó alatt

A mosogató alá helyezés egy racionális megoldás kis helyiségek számára. Ebben az esetben a mosogató felett helyezhető el a szekrény egy tükörrel. Ez a kombináció minimális helyet biztosít. Ez biztosítja a kényelmet a higiénia és a könnyű mosás dolgokat.

A falra szerelhető felfüggeszthető mosdókagyló alkalmas a készülékek felépítésére. A költségvetési lehetőség az lenne, ha a készülékeket és a mosdót egy polcra szerelt sekély tálcával kombinálnák. Az ilyen modellek esetében a lefolyórendszer oldalra vagy hátulra van szerelve (a fal mentén helyezkedik el). A fényűző és "könnyű" terem kialakítása lehetővé teszi egy sekély mosdó megvásárlását a falba ágyazott csaptelep és mosdóval. Az ilyen modelleket azonban túlságosan magas áron értékesítik, és szakszerű telepítést igényelnek, figyelembe véve a víz tervezésének, szállításának és vízkivételének sajátosságait.

A mosdó mellett

A mosogató közelében történő felszerelés általában a felesleges törmelék felhalmozódásához vezet. Az ilyen problémák elkerülése és a kompakt felszerelés végrehajtása segít a telepítésnek az asztallap alatt, amely fölött a mosogató található. Ez a telepítési módszer a következő előnyökkel jár:

 • a berendezés melletti polc alatt egy kis szekrényt helyezhet el (ha lehetővé teszi a csatorna kifolyását), egy mosodai kosár;
 • a berendezés oldalának felületén, a mosogatóhoz közeli helyen, a polc jelenléte miatt nem lesz szivárgott víz;
 • a polc a készülék felső részét megvédi a sérüléstől és a piszoktól, a tulajdonosok képesek lesznek törölközőket és kozmetikumokat tárolni rajta.

Polc felhelyezésekor ne helyezze a készülék tetejére. Jobb 5-10 cm-es margót hagyni, ami kiküszöböli a nagyobb magasságú új modell telepítésével kapcsolatos problémákat.

Egy rést

A nem szabványos lakások elrendezése nem jelent problémát az eredeti és racionális helyzet megteremtéséhez. Ezért egy résszel felszerelt helyiségben kell elhelyezni a fallyukba. Szükség esetén egy kazán vagy más vízmelegítő berendezés van felszerelve a nyitott rés felső részében. A gép felett is elhelyezhető polcok. Törölközők, kozmetikumok, mosószerek, porok tárolására alkalmasak. A praktikus megoldás a vízvezeték-hengerek telepítése. Alkalmaznak rajzmintákat. Lehetővé teszik, hogy gondosan elrejtse a berendezést, és megakadályozza a porfelhalmozódást a textileken, a háztartási vegyszereken és más tárolt termékeken. Berendezések használatakor vagy a polcokhoz való hozzáféréshez a redőnyöket könnyedén fel lehet emelni és rögzíteni a kívánt magasságban.

A sarokban

A szűk helyek elrendezését a szabad falak, sarkok maximális kihasználásával kell elvégezni. Sok népszerű gép a ruhák törlésére kis szélességű. A szomszédos sarokba fogják beilleszteni a zuhanyzóterületet, mellette. A berendezés és a szekrény elrendezése megengedett. A tágas bútorok felett elhelyezkedő elrendezés felszabadítja a falak többi részét, kizárja a szoba felhalmozódását. A fal központi részének felett elhelyezett fűtött törülközőtartó jelenléte lehetővé teszi a berendezés alatti elhelyezését anélkül, hogy permutációra lenne szükség. A kis területű, négyzet alakú helyiségek felszerelése lehetővé teszi a szekrény egyik oldalának mosogatóval, zuhanyzóval történő felszerelését. A másik oldal túlsó sarka ideális felszerelés telepítéséhez: a hozzáférés nyitva lesz, a modell legalább a szabad helyet foglalja el.

A szekrényben vagy más bútorok

Az egészségügyi épületek kompakt felszereléseinek elérése lehetővé teszi a technológia beágyazását. Például tolóajtóval lezárható, ami nem szabványos kialakítást eredményez. A racionális elrendezés megvalósítása segít a bútorok és a technológia ötvözésében:

 • kombinálva egy öltözővel. Az ajtó záró technikáját a mosogató színének megfelelően választják ki. Mindkét termék egymás mellett helyezkedik el, alacsony kulcsú tandem létrehozásával.
 • kombinálva lógó szekrénnyel. A technika folytatja a fali szekrényt. A szerkezet összeszerelését a gipszkarton közös oldalfalainak összeszerelésével végezzük. A felső ajtó kinyitja a szekrényt, az alsó pedig hozzáférést biztosít a berendezéshez.
 • kombinált fiókkal, mosdóval. Egy fa négyszögletes szerkezetet szerelnek össze, amely a mosdó alapjául szolgál. Belül egy technika, egy pár lógó fiók. A dobozok alatt szabad helyet vegyen egy kosárral a háztartási vegyi anyagokkal, egy kosárral a koszos mosáshoz.

A fürdőszoba és a WC kombinációja

A kombinált fürdőszoba különleges helyzetet igényel a mozgás megkönnyítése érdekében. Egy ilyen helyiségben a berendezés különböző módon helyezhető el, így szabad helyet hagy a központban. A vécé és a zuhanyzó helyének elhelyezkedése egy falon belül lehetővé teszi a modell beállítását. A zuhanyzó helyének elhelyezése a szoba hátsó falának közelében biztosítja a készülék könnyű felszerelését a bidé közelében (vagy rendszeres modell). A szűk helyiségek modern kialakításával a mosdót és a bidét párhuzamosan felszerelheti a zuhanyzóval. Szabad közepén maradnak. A berendezés a helyiség végén található. A közelben mosdót, tükörrel ellátott fali szekrényt helyezhet el. Ha nagyon kis vízvezeték helyiségeket kell összeállítani, akkor a vásárolt modellt a bidével szemben találja meg. Ilyen környezetben a megfelelő felszerelést az ajtó felső részén találja.

Fürdőkád csere zuhanyzóval

Az egészségügyi helyiség jelentős korlátozása nem teszi lehetővé a hasznos berendezések elhelyezkedését. Ebben az esetben teljes átépítést igényel, beleértve a tájképváltást is. A 3-4 négyzetméter területű helyiségekben a fürdőkád cseréje alkalmas. A modell úgy néz ki, mint egy kis méretű önálló doboz. Alkalmas termékek, amelyek egy kis raklapból és egy párhuzamos alakú üvegből készült szekrényből állnak. A zuhanyzó egy résbe ágyazható, és nincs hátfal. Az ilyen modellekhez egy üveg előlap tartozik. A padló és a hátsó fal a burkolólapon van elhelyezve, a zuhany és a csaptelep külön szerelve van. Ezzel az elvvel a zuhanykabinok falmérete kevesebb, mint 1 méter. Ezek mellett könnyű szerelni a keskeny felszerelést egy mély dobral. Az egyszerű kialakítás lehetővé teszi a 9-10 kg-os teljes felszerelést.

következtetés

Dimenzionális mosógép a megfelelő tervezési egészségügyi helyiségek nem bolyhos helyet. A bútorokkal és mosdóval kombinálva a szabad helyet takarít meg. Lehet, hogy modellek vannak a sarokban, a fülkében. A központi zóna felszabadulása biztosítja az egyszerű mozgást, a könnyű hozzáférést a lélekhez, megérinti. A modellt be lehet ágyazni egy házi készítésű dobozba, fiókokkal, fiókokkal, szekrényekkel. Az ilyen megoldások segítenek a helyiségek megfelelő felszerelésében, amely kis területen van. Szükség esetén a helyzet teljes felújítása, beleértve a vízvezetékcserét is, megengedett. Például egy hagyományos szekrényes mosdótálca cserélhető tollal. Egy vonzó lehetőség lenne egy kis zuhany felszerelésére. Az ilyen megoldások lehetővé teszik a helyiség stílusos és racionális megváltoztatását, ami a legmegfelelőbb feltételeket biztosítja annak használatához.

A mosógépet kis fürdőszobába helyezzük

Írta: Seyn · Közzététel dátuma 2014-12-16 · Frissítve: 2015-01-14

Az a probléma, hogy a mosógépet 1,7 * 1,5 m-es tipikus, poszt-szovjet fürdőszobába helyezzük, még ma is releváns. Valóban a legmegfelelőbb lehetőség - egy fürdőszoba. De egy kis terület gyakran megzavarja a lakástulajdonosokat, és arra kényszeríti őket, hogy vegyék fontolóra a mosodai berendezések átadását, például a konyhába. Ebben a cikkben néhány példát fogunk megvizsgálni, hogyan helyezzük el a mosógépet egy kis fürdőszobába, ha lehetséges, anélkül, hogy feladnánk a nagy fürdő kényelmét.

Tehát hagyományosan a fürdőt a szoba hosszú oldalára helyezzük. Így egy 1,7 "(0,7 ÷ 0,8) m keskeny" járat "marad a helyiségben, amelyben mosogatót, mosógépet, háztartási vegyi anyagok szekrényét, törölközőt és különféle kis tárgyakat kell elhelyezni.

Ha a helyiségben lévő ajtó a hosszú oldal közepén helyezkedik el, akkor a bejáratból egy mosogatót helyezhet el, a mosdófelszerelést - a másikban, a polcokat vagy egy faliszekrényt. Ebben az esetben azonban a fennmaradó hely elég alig ahhoz, hogy egy személyt találjon. Ezért még néhány lehetőséget választunk.

Mosogató a mosógép alatt

Tipp: próbálja felvenni a mosogatót és a mosógépet úgy, hogy az első szélesebb legyen, vagyis az autó doboz fölött legyen. Tehát a mosogató sokkal kényelmesebb használni.

Sajnos a modern konstrukciós piacon a "Mosógép alatt" lévő mosogatók kiválasztása nem annyira széles, mint szeretnénk. Azok számára, akik nem félnek a magas költségektől, egy alternatíva lehet például egy ilyen eredeti Pink LBL16RO modell Smegből, beépített mosdóval.

A fennmaradó néhány további költségvetési lehetőség közül.

Lógó mosogató

A mosdó teljesen lóg

Ha ilyen szűkített fürdő boldog tulajdonosa vagy, mint az alábbi fotón, akkor mosdót helyezhet a fürdő fölé. Amint látja, a mosdókagyló kényelmes megközelítését biztosítja, és egy kis krómozott szifon lehet elegáns belső részlet. Az üres hely a mosógép, a szekrény vagy egyéb hasznos tartalom alatt használható.

A mosdó részben lóg

A szifon megakadályozza, hogy a mosdókagyló alá helyezzük a mosási technikát. De a szifon egy kis helyet foglal el, így szabadon lehet a gépet a mosogató alá helyezni. A mosdó második felét fel lehet függeszteni a fürdő felett. A gép eleje szélessége 60 cm A szifon elhelyezéséhez és karbantartásához kb. 20 cm-re, a szoba szélességétől kb. 70 cm-re kell maradni, ezért szabványos öntöttvas vagy fém fürdőt lehet elhelyezni. Az akril általában szélesebb (80 cm), de talán ez az opció megfelel Önnek: a szoba méretétől függ. A mosdó megközelítése kényelmes volt, válasszon egy nagy mosogatót és egy keskeny mosógépet.

Tipp: a szoba teljes szélességének kihasználásához vegye le az alaplapot.

Ezenkívül vannak aszimmetrikus fürdők is, amelyeknek egyik szélén már van. Általában található szilva. Az ilyen fürdők lehetővé teszik a helyiség racionális használatát is.

A karosszék és a mosógép harmonikus ötvözéséhez az elsőek különleges kialakításúak. A mosdó egy nagy asztallappal rendelkezik - a "szárny", amely alatt a mosodai berendezést helyezték el.

Ugyanez a megoldás megvalósítható egy bútorasztalos tetején (lásd "Táblázatok típusai"). Bútorszekrényt is készíthet a fürdőszobában.

Tipp: a fürdőszobában lévő munkalapokhoz használjon nedvességálló anyagokat, és óvatosan zárja le a szerkezet széleit és illesztékeit.

Bővítse a fürdőt

Ha a tulajdonosoknak elég fürdőjük van, 150 cm hosszúsággal, akkor rövid oldalra helyezhető. Ebben az esetben lehetőség van a fürdő másik oldalának használatára a háztartási készülékek szűk modelljének és a 90 cm-es szekrény (az alábbi képen látható) mosogatójának vagy a fürdőkád melletti falnak és a felső terhelésű mosógéppel (lásd alább). Ebben az esetben a mosdóval felszerelt szekrény legfeljebb 60 cm lehet.

Helyezze vissza a fürdőt a zuhanyzóba

Zuhany - az egyik módja annak, hogy mentse a fürdőszoba helyet. És ha neked az eső víz élénkítő zöme előnyösebb a fürdő boldogságához és pihentetéséhez, akkor megszabadulhat a kompakt zuhanyzótól vagy saroktól. A felújított szobában semmilyen mosógép nem található. És saját fürdőszobájához készítheti az eredeti kabinet.

Legfölösebb mosógép

Egy másik kompakt megoldás a vertikálisan terhelt gépek használata. Az ilyen mosógép elülső részének szélessége csak 40 cm, így elhelyezhető, ahol nincs elegendő hely a hagyományos ruhanemű számára.

A függőleges terhelésű gépet a szoba bármely sarkában lehet elhelyezni, ahol egyszerűen nem lenne hely az elülső rakodáshoz. Ezért egy ilyen modell pálca lehet - csavarkulcs egy kis fürdőszobában.

Kompakt fali mosógép

[r] A kényelmes és kompakt készülékek fogyasztóinak megteremtése érdekében egy modern gyártó szuperkompakt modelleket gyárt mosógépekhez. Például a Daewoo Electronics DWD-CV701PC modellje csak 29 cm mélységű (60 * 60 cm elülső méretű) és akár 3 kg vászon feltöltését is lehetővé teszi. A leeresztést gravitációval végezzük, vagyis nincs szivattyú, ami kényelmes a szűkös körülmények között. Igaz, hogy egy zsanér egy doboz gipszkarton nem működik. Felszerelt modellekhez tégla vagy betonfal szükséges. Nemcsak megbízható rögzítést biztosít, hanem rezgést is elnyel a gép üzemeltetése közben.

De a szabványos mosógép peremén a falra történő szerelés lehetősége kétségeket vet fel. Ebben az esetben biztosítani kell a berendezés mozgékonyságát úgy, hogy üzem közben a gép ne ugorjon, ami nagyon nehéz speciális tartók nélkül.

Remélem, sikerült kiválasztania a megfelelő lehetőséget a mosógép kis fürdőszobába való elhelyezésére.

Mosógép egy kis fürdőszobában

Egy kis méretű fürdőszoba lehet egy csodálatos tervezési projekt, ha helyesen megközelíti a design. Egy kis szobában nincs helye a barangolásnak, de sokoldalú és kényelmes lehet. A fő szín a belső jobb választani fehér. Vele együtt a tér vizuálisan bővül. A mosogató a kis fürdőszobában a mosdó alá lehet. Egy másik kényelmes megoldás az, hogy azt a mosdó elé helyezze.

Ha a helyiség egy zuhany helyett zuhany, akkor a telepítési lehetőségek száma növekszik. De bárhol is áll a mosógép, a szabad terület jelentős területe lesz. A telepítést különös figyelmet kell fordítani. Egy miniatűr helyiségben nehéz minden szükséges tételt elhelyezni. Nagyon függ az elrendezéstől, de a szabad hely hiánya miatt nehéz megoldást találni egy alapvetően új megoldásra. A tételeket úgy kell elhelyezni, hogy a helyet a lehető legmagasabb szinten tartsák.

Nincsenek szigorúan meghatározott tervezési szabályok. A miniatűr helyiség kialakításában a józan észnek kell vezérelnie. Például egy zuhanyt vagy egy fürdőt kell elhelyezni a falhoz közel. Ha a fürdőt a középpontba helyezi, akkor nincs más hely a szobában. Egy kis helyiségben zuhanyozni (kád), mosdó, WC, mosógép, szekrény, mosodai kosár szükséges. Különösen problematikus a mosógép felszerelése, mivel a szabványos modell lenyűgöző méretekkel rendelkezik. De ez a probléma kiküszöbölhető, ha a belső térre gondol a legkisebb részletre.

Mosógép egy kis fürdőszobában

Leggyakrabban egy kis fürdőszobában mosogatógép van a mosogató alá. Ez egy kényelmes módja a háztartási készülék telepítésének. A régi épületben a fürdőszobában nincs hely erre a készülékre. Ezért a lakástulajdonosoknak olyan érdekes szálláshelyeket kell kialakítaniuk, amelyek helyet takarítanak meg. Ugyanakkor a mosogatónak nem szabad felengednie a gépet. Ezt a szabályt a személyes biztonság alapján kell betartani.

A gép megfelelő behelyezése kizárja a sérüléseket a vászon be- és kirakodásakor. A lógó héj veszélyes tényező.

Ha eltakarja a mosogató falát, akkor elképzelhető egy másik elhelyezés módja. Annak érdekében, hogy a szoba ne tűnjön elfojtott eszközökkel és tartozékokkal, válassza ki a dolgokat egyetlen színsémában. Ezután a belső tér harmonikus lesz. Mosógép vásárlásakor vegye figyelembe a szoba stílusát és a többi háztartási készülék kialakítását. A technológiát kombinálni kell a technológiával és be kell illeszteni a belső térbe.

Milyen típusú mosógépet választani

A kis fürdőszobában a legjobb megoldás egy mosógép. Ezután használhatja a gép feletti szabad helyet. Egy kis helyiségben a felső panel polcként szolgál.

A keskeny mosógép könnyen illeszkedik egy kis méretű fürdőszobába vagy kis konyhába. A legszűkebb modell elöltöltéssel 33 cm mélységű, 3,5-4,5 kg vászonra mosható. Ugyanakkor az ilyen egység nem alacsonyabb a szabványos méretű termékeknél. Ezért a keskeny autók mosása magas árakkal jár, ami az egyetlen hátrányuk. A raktárban elöltöltéssel ellátott modellek a legszélesebb körben szerepelnek. A gyártókat különböző gyártók gyártják, így különböző funkcióik és árképzésük vannak.

Elég nehéz kiválasztani a mosógépet, mivel a piacon megtalálható aggregátumok fajtáit meg kell ismerni. Vásárlás előtt el kell döntenie a technika paramétereiről. A gyártók kis, keskeny és szabványos modelleket kínálnak. Ha 2-3 ember van a családban, akkor jobb, ha egy gépet 3 kg terheléssel szállítunk. Egy átlagos és nagy család számára egy nagyobb méretű háztartási egységre van szükség.

A beépített modell tökéletesen illeszkedik egy szűk helyiségbe. De ez csak egyéni rendben lehetséges.

Ha elégedett azzal a lehetőséggel, hogy a háztartási készüléket a mosogató alá helyezze, akkor gondolja át a kommunikációt. Gyakran a tervezők telepítik a gépet a pultra. Lehet az LDSP, természetes vagy mesterséges kőből és más anyagokból is.

A gép mellett a kosár vagy doboz elhelyezhető. Ha lehetséges, építsen egy rést egy mosógépre. Ezután egy szárítóeszközt vagy egy másik hasznos tartozékot helyezhet el rajta. A kreatív gondolkodás segítségével a tervező a fürdőszobában érdekes funkcionális és esztétikai designt hoz létre.

Úgyhogy a szoba nem tűnik nagyon szűknek, a padlót nyitva kell hagyni. Adjunk fel olyan dolgokat, amelyek az alomban vannak: a szekrény a mosogató alá, mosás, stb. Mindezeket a tárgyakat távol kell tartani a szemektől, akkor a szoba tágabbnak tűnik. Egyes esetekben a kis helyiségek kontrasztos színnel rendelkeznek. Ezután a mosóegységet világos háttérre kell helyezni.

A kis fürdőszobában jó ötlet egy top-loading modell. Az ilyen típusú autók több jellemzővel rendelkeznek. Szeretnek olyan embereket használni, akik nehezen hajlíthatók le.

Az ilyen eszközök kompakt méretűek. Alkalmasak a szűk nyílású szobákhoz. Minden modellnek megvannak a maga előnyei és hátrányai. Kiválasztásakor ne csak a kapacitásra, hanem az ellenőrzés módjára is figyeljen. A kijelző jelenlétének fontossága. A felhasználói kényelem és az egyszerű használat ezekre a tényezőkre épül.

Hol helyezze a mosógépet egy kis fürdőszobába

Telepítés

Függetlenül a méretétől, a fürdőszobának biztonságosnak és kényelmesnek kell lennie. Ez a szoba traumatikus helyzetekben van. Bizonyos esetekben a padlóburkolatok vagy a zuhany csúszós feneke az esések oka. A helyiséget úgy kell elhelyezni, hogy egyetlen tárgy ne zavarja a vízkezelést. A belső térnek nem csak esztétikai, hanem biztonságos is kell lennie.

A fürdőszobának minden részletét egy bizonyos sorrendben kell elhelyezni, hogy az emberek ne károsíthassák magukat a háztartási készülékek üzemeltetése közben. A mosógéppel kapcsolatban ez a szabály is érvényes. Úgy kell elhelyezni, hogy a ruhák betöltésekor ne sérüljön a hát vagy a fej a mosdó ellen. A mosogatógép kis fürdőszobába történő beszerelését olyan helyre kell elvégezni, ahol a mosás legmegfelelőbb betöltése lehetséges.

Ha függőleges terhelésű modellt választasz, akkor ez a probléma nem fog megjelenni. Általában egy ilyen gép a szabad fal közelében van elhelyezve. A fal közelében vízszintes terhelésű gépet is beépítenek. Ha egy sarokba vagy a közepébe helyezi, akkor a belső tér kényelmetlenül lesz.

A telepítés során figyeljen a kommunikációra. A vízcsövek és az elektromos vezetékek nem lehetnek feszes helyzetben. Ellenkező esetben veszélyes lesz az emberek számára. A telepítés helyének meghatározásakor vegye figyelembe, hogy a készülék hogyan kapcsolódik a vízellátáshoz. Gondolja át, milyen messze van a szennyvízcsatorna, az áramellátó hálózat. Az acél részek "alátétek" nem érinthetik a fűtési, vízellátási, radiátoros, fürdőkádakat. Ezt a szabályt követve elkerülheti a rövidzárlatot.

Hogyan szereljük fel a mosógépet egy kis fürdőszobába

Divatos szálláslehetőségek

A legnépszerűbb tervezési projektek közé tartozik a beépített készülékek használata. De az ilyen lehetőségek drágák. Egy másik közös telepítési módszer egy "mosó" a mosogató és egy kompozit munkafelület alatt.

Az asztallap öntött márványból készül, és nemesnek néz ki. Még egy kis szobában is esztétikus megjelenésű. Érdekes megoldások jöhetnek létre a laminált forgácslapokkal ellátott munkalapok felhasználásával. Rendszerint a konyhák hatálya alá tartoznak. A kreativitás segítségével telepíthet egy ilyen pultot a fürdőszobában. Az LDSP számos textúrát és árnyalatot tartalmaz. Ezért könnyű kiválasztani a kívánt kialakítást.

A tervezés jó módja a zónás vízvezetéknek. Ebben az esetben a mosógép és a mosdó elválasztható a helyiség többi részétől a partícióig. Annak érdekében, hogy a helyiség túl keskeny legyen, használjon szekrényt tükörpanellel. Ha sarokbútorokat telepít, felszabadíthatja a szoba központi részét. Bizonyos esetekben a "mosó" nem tartozik a vízvezetékhez és a bútorokhoz. Aztán a tervezők javasolják, hogy elrejtsék az éjjeliszekrény vagy a szekrény ajtaja mögött.

Lehetőségek a mosógép kis méretű fürdőszobába történő elhelyezésére

Annak érdekében, hogy mindent, amire szüksége van egy korlátozott területen, ki tud dolgozni egy tervezési projektet. A tapasztalt kézművesek tudják, hogyan készítsenek egy kis fürdőszobát egy mosógéppel. Ehhez a terméket a lehető leghatékonyabban kell használni. Bővebb beszélgetés arról, hogy hol van szükség a mosóegység felszerelésére.

Szállás lehetőségek

A mosógépek lélegzetelállító méretei, õszintén megijesztik a kis szobák tulajdonosait. Mivel az ilyen nagyméretű eszköz elhelyezése az értékes helyet foglalja el. A probléma megoldása érdekében a tervezők számos módszert alkalmaznak. Közvetett technikák közé tartozik például a fehér bevonat használata. Vizuálisan kiterjeszti a teret. Az egyetlen színpaletta betartása lehetővé teszi, hogy harmonikus dekorációt hozzon létre, és a háztartási készülékekkel együtt nehezíti a helyet.

Rendkívül fontos, hogy figyelembe vegye a szoba stílusát a megfelelő mosógép kiválasztásakor. Megfelelően illeszkednie kell ahhoz, hogy ne fordítsa a figyelmet magára.

Figyelmet kell fordítani a szoba általános stílusára: a mosógépnek nem kell kitűnnie

Gyakran előfordul, hogy egy kis fürdőszoba arra kényszeríti a tulajdonosokat, hogy mosogatógépet telepítsenek a mosdó alá. Azonban nem minden lakás rendelkezik ezzel az opcióval. Régi épületek bőven vannak ezen a helyen, csövekkel, amelyek akadályozzák a falhoz való hozzáférést. Ezenkívül a gép felett lógó mosogató biztonsági szempontból nem ajánlott szakértők számára.

Figyelem! A készülék megfelelő felszerelése megkönnyíti a ruhanemű kezelését.
Ezért a mosogató általában falon van elrejtve.

Mosógép kiválasztása

Az előnyben részesített lehetőség az elülső terhelésű eszköz, mivel ebben az esetben a felső sík a saját belátása szerint használható. Például használjon laminált faforgácslapból vagy márványból készült munkalapot. A választást meg kell állítani keskeny modellekben kis kapacitású vászon (legfeljebb 5 kg). Az ilyen automata mérete semmiképpen sem alacsonyabb a szokásos termékeknél, néha meghaladva a költségeket. A rendelkezésre álló termékek köre lehetővé teszi, hogy a kívánt paraméterek szerint válassza ki a legjobb lehetőséget. A következő pontokra összpontosíthat:

 1. Nemcsak a szoba méretére, hanem a család összetételére is figyelni kell. Ha az agglegények számára egy kis méretű gép lesz megfelelő választás, akkor egy nagyobb egység nagyobb egységre lesz szüksége;
 2. Kis helyek elrendezéséhez kihasználhatja az egyéni megrendelés előnyeit: vásárolhat egy beépített modellt. A mosógép fülke lehetővé teszi a tervezőknek, hogy hatékonyan díszítsék a fürdőszoba belsejét;
 3. A hasznos hely megtakarításának más módszerei között a szakértők rámutatnak a szabad szex fontosságára. Nyitottnak kell maradnia. Ehhez ne helyezze a háztartási készülékeket a padlóra;
 4. Annak érdekében, hogy a helyiség kevésbé zsúfolt maradjon, a tervezők a kontrasztot is alkalmazzák a zonális technológiákra. Az írógép számára ideális megoldás világos háttér;
 5. Különböző partíciókat használnak olyan esetekben, amikor a készülék nem illeszkedik a dekorációba.

Amikor egy mosogatógépet vásárol egy kis fürdőszobában, először is el kell döntenie a berakodás típusát

Egyes tulajdonosok inkább a függőleges típusú betöltésű eszközöket részesítik előnyben. Gyakran előnyös az olyan idős emberek számára, akik képtelenek lehajolni. A termékek kompakt méretei még a legszűkebb helyiségben is elhelyezhetők. A szekrényt tükörbetétekkel bővítheti. A sarokbútorok készítése felszabadítja a használandó területet a szoba közepén. Egyes tervezők elrejthetik a gépet a bútorok ajtó mögött.

Telepítési jellemzők

A telepítés alapelve mindig legyen a tulajdonosok kényelme és biztonsága. Mivel a fürdőszobai környezetet fokozott sérülésveszély jellemzi. Csúszós nedvesség anyagok okozhat személy esik. Ezért még a leginkább esztétikus padlót is ki kell választani csúszásgátló hatással. Semmi sem zavarja a vízkezelést és a háztartási készülékek használatát a fürdőszobában.
Ezért fontos megegyezés egy bizonyos rend betartása.

 • A mosógép működése akkor lesz hatékonyabb, ha a legmegfelelőbb megoldás.
 • A vászon terhét könnyen és természetesen kell végrehajtani, és a tulajdonosnak nem szabad a fejét a mosdó ellen megverni.

A függőleges betöltés lehetősége teljes mértékben megfelel ezeknek a követelményeknek. Egy ilyen modell elhelyezése a fal közelében jó telepítési módnak tekinthető. A vízszintes terhelés viszont bizonyos korlátozásokkal jár: a gépet nem javasoljuk középpontba helyezni, mint a fotón, vagy a szoba sarkában, mivel ez a design kényelmetlenséget okoz.

A mosógép elhelyezése a sarokban jó lesz.

A szerelési munkákat a műszaki kommunikáció figyelembevételével végzik el. A vezetéknek vagy csöveknek szabad helyzetben kell lenniük. Bármely más lehetőség fenyegetést jelent az emberi egészségre. A vízellátással való kapcsolat néha meghatározó szerepet játszik a telepítési hely meghatározásában. Ugyanilyen fontos a csatorna, az elektromos csatlakozók távolsága.

Figyelem! Ne támaszkodjon a gépre a fűtőelemekre vagy a fürdőre. Mivel a forró hőmérséklet és a nedvesség rövidzárlatot okozhat.

Még egy zsúfolt szobában is sikerrel helyezheti el a mosógépet. E célból ügyes tervezési technikákat alkalmaznak, és megszerzik az egységek kompakt modelljeit. Fontos betartani a biztonsági előírásokat.

Mosógép egy kis fürdőszobában: 6 elhelyezési ötlet + fotók

Minél kisebb a lakás területe, annál gyümölcsözőbb a találékonyság. Sok honfitársaink, különösen az úgynevezett lakosok sikerült megbizonyosodni arról, hogy ez az érvelés igazságos. Hruscsov. Itt az ideje, hogy ne állítsunk fel egy kis lakóterületet, mert ésszerű megközelítéssel mindent megtehetsz, ami szerény négyzetméterre van szüksége. Különös nehézségek merülnek fel a mosógép elhelyezésével. Sokan alapvetően nem akarják felvenni a konyhába, panaszkodnak a nemkívánatos zajra vacsora közben és más kellemetlenségek miatt. Mások szívesen elviselhetik ezeket a hátrányokat, de a konyhában lévő gép nem illik bele. Különböző lehetőségek közül sokan arra a következtetésre jutnak, hogy a mosógép legkedvezőbb helye egy fürdőszoba, függetlenül attól, hogy milyen kompakt. De még ebben a szakaszban sokan várnak a nehézségekre, úgyhogy úgy döntöttünk, hogy kitaláljuk, hogy hova kell a mosógépet egy kis fürdőszobába helyezni annak érdekében, hogy a legfejlettebb helyiségbe kerüljön, ahol még szabad mozgást biztosítani.

№1. Elhelyezés az asztal alatt

Ez egy klasszikus változat, amelyet bármilyen méretű fürdőszobában használnak. A mosógépet asztal alá helyezzük, és rengeteg előnyünk van. Először is, nem lesz szükség okos a kommunikáció összefoglalásával. Másodszor, minden harmonikusnak és egésznek fog kinézni. Harmadszor, a mosogató vagy a munkalap alatt lévő helyet gyakran nem használják fel, ezért nagy hasznot hoz.

Ha a fürdőszoba területe kicsi, akkor jobb, ha 45 cm mélységű kompakt mosogatógépet választunk, kis kapacitással, többször is meg kell mosnod - nem túl kényelmes, de ha a lakás mérete kicsik, és nem része annak a mosásnak, akkor meg kell mennie a kompromisszumokról. Nehéz lesz megteremteni egy szabványos mosógépet, de ez nem jelenti azt, hogy elvileg lehetetlen - csak trükköket kell megtenni.

Annak ellenére, hogy mindannyian tisztában vagyunk azzal, hogy a mosógép telepítése a pulton alatt vagy a mosogató alatt van, számos módja van ennek, egyesek eléggé szabványosak, mások a tervezési titkok kategóriájába tartoznak:

 • mosógép a mosogató alatt. Ez utóbbi nem fekszik a lábánál, és nincs éjjeliszekrénye, de fel van szerelve egy lefolyóhoz, nem lefelé. A leeresztő térd nem akadály. A legjobb megjelenésű gép ugyanolyan széles és mély lesz, mint a mosogató. A vízszintes terhelésű gépek standard magassága lehetővé teszi, hogy a mosdót kényelmes magasságra szerelje fel, így ez nem okozhat problémát. Ebben az esetben jelentős helytakarékos megtakarítás érhető el, így ez a lehetőség a legkisebb fürdőszobákban. Ha ezt a mosógép elhelyezésének módját választják, akkor különös gonddal kell gondoskodni a víz-, szennyvíz- és elektromos csatlakozási rendszerről. By the way, kereskedelmi forgalomban kapható készletek mosógépek és megfelelő mosogató, vízi liliomok. Jobb figyelmet fordítani rájuk, mivel nehéz lesz az elemek kiválasztása az adott paraméterekkel;
 • mosógép a pulton alatt. A mosdókagyló többet szeretne beágyazni vagy felhelyezni a pultra, amelynek mérete meghaladja a mosogatót. A mosdókagyló körüli helyet higiéniai készletek és dekoráció készítésére használják. Az asztali polcok és az éjjeliszekrények alatt általában eltűnik. A tér egy részét fel lehet áldozni egy mosógép kedvéért. Gyönyörűen, kényelmesen és funkcionálisan kiderül majd. A mosógép ajtaját lefedni vagy sem, döntse el magának. Az első esetben harmonikusabb megjelenést kapunk. Sokan szívesebben helyezik a gépet a pultra, de nem közvetlenül a mosogató alá. A mosogató alatt közvetlenül elhelyezett hely szabadon maradhat, így nem térdelhet. Azonban lehetőség van egy kis csúszó polc kialakítására is ebben az esetben;

№2. Legfölösebb mosógép

Olyan volt, mintha függőleges terhelésű mosógépeket találtak volna a modern kis fürdőszobák számára. Keskenyek és minimális helyet foglalnak el. Az ideális terület számukra - a zuhany mellett. Alig van elegendő hely a fürdõszobában egy kis fürdõszobában, és még akkor is, ha tûzhelyet, kis mosogatót (szögletes), WC-tálat és egy függõleges terhelésû gépet még egy szerény 2-2,5 m 2 -en is elhelyez, akkor még a polcokra is lesz hely.

Az összes kompaktságnak köszönhetően a vertikális írógépeknek nagy hátrányuk van - közvetlenül fölöttük, lehetetlen asztalteret vagy tartós tárolót elhelyezni néhány fürdő kiegészítők számára. De ez nem ok arra, hogy elvileg elválasszuk a raktárt. Tekintse meg, hogy mennyi helyre van szükség ahhoz, hogy a gép borítását szabadon lehessen dönteni. Jelölje meg ezt a helyet a falon - ez tekinthető a lógó szekrény vagy polc alsó határának. A gép felett egy sarokzárat is felakaszthat - ez sok hasznos dolgot tartalmazhat.

№3. Mosógép egy rést

Ha van egy fülke a fürdőszobában, vagy nagyon felszerelt lehet, akkor feltételezhetjük, hogy megnyerte a jackpotot. Ez a tökéletes hely a mosógépek számára. Ezen felül felszerelhet polcrendszert törölköző, fürdőköpeny, egyéb higiéniai cikkek vagy háztartási vegyi anyagok tárolására. Egy írógépes rés nyitva maradhat, ami különösen fontos, ha a rés mélysége kisebb, mint az írógép mélysége, vagy lefedhető. Az utolsó lehetőség az amatőrök számára nagyra értékeli a háztartási készülékeket. Ezt egyszerűen elvégezheti:

 • fedje le a fülkét egy szokásos csuklós ajtóval, de ez a lehetőség nem áll rendelkezésre semmilyen helyiségben, mivel az ajtót ki kell nyitni, és ez helyet igényel;
 • A redőnyök teljesen el vannak rejtve, írógép, polcok és minden kommunikáció. Amikor kinyílnak, a mennyezetről tekercselik fel őket, és egyáltalán nem vesznek fel helyet, és amikor bezárják, olyan szilárd vászonra hasonlítanak, amely ugyanolyan színű lehet, mint a falak, és teljesen láthatatlan. Sokan szeretnek fotózni a redőnyökön, kiderül, hogy valami fotópapír a fürdőszobában. A legfontosabb dolog az, hogy a rejtettekhez való hozzáférés könnyen és gyorsan elérhető;
 • a vízvezeték-redőnyök olcsóbb analógjai a redőnyöket, redőnyöket és szövethálót használják.

Ha a fürdőszobát egy miniatűr kamra határolja, akkor gondolja át a helyiséget. Kiderül, hogy ugyanaz a fülke, amelyben könnyedén beilleszthető a gép, a gigantikus előnyökkel a fölötte lévő helyet használhatja.

№4. Mosógép a szekrényben

Ez az opció leginkább a kombinált fürdőszobákhoz alkalmazható. A módszer lényege, hogy kiválaszthatja az egyik falat vagy annak részét a nagy nyitott szekrény befogadására. Attól függően, hogy mekkora a szekrény, amit megengedhet magának, azt mondhatja, hogy a mosógép az egész alsó szakaszt vagy csak egy részét foglalja el. Az egész teteje tárolható.

Azonban a szekrény zárható, és a mosógépet nem a padlón lehet elhelyezni, hanem valamivel magasabb (a fotón szereplő példák). Mindez az ízlésétől, preferenciáitól és a fürdőszoba konfigurációjától függ.

№5. Alátét a falon

Ez a lehetőség, hogy egy mosogatógépet egy kis fürdőszobába helyezzenek, olyan bátor emberek számára készült, akiknek nem triviális gondolkodásuk van. Fel kell másznunk a falra a szó szó szerinti értelemben. A tervezők gyakran használják ezt a trükköt, ha nincsenek opciók. Ilyen telepítéshez csak kompakt mosógépet használhat. Ne féljen, hogy az egység leesik, vagy a csempe megrongálódhat állandó rezgésekkel - ha a telepítést az ebben az esetben előírt szabályokkal teljesítették, akkor a művelet teljesen biztonságos lesz. Természetesen nem szabad a gipszkarton-partíción lógni egy gépet, de egy közönséges fal képes megbirkózni egy ilyen terheléssel. Ennek a megoldásnak az a hátránya, hogy a választást csak a kis tankok térfogatával rendelkező autók korlátozzák. Ha a készüléket megfelelő magasságban akasztja, az alatta lévő helyet a szokásos módon lehet használni.

Ha a fürdőszoba konfigurációja lehetővé teszi, a mosógépet egy rést magasságban lehet elhelyezni.

№6. Mosó a fürdőszobában Hruscsovban

A fürdőszoba Hruscsovban - külön kérdés. Valaki felhívja a Hruscsovok létezésének tényét egy személy gyönyörű kínzásának cselekedetére, de valaki számára egy kis lakás lehetőséget kínál arra, hogy saját otthonát és lelkiismeretét mutassa.

Különösen a Hruscsov tervezők milliói számára gyűjtöttek sok eredeti módot arra, hogy kiszálljanak és a mosógépet a fürdőszobába helyezzük. A fenti lehetőségek mellett az alábbi módszerek hasznosak lehetnek:

 • amikor felújítják a lakást, és összekapcsolják a fürdőszobát, adják hozzá a folyosó egy részét a fürdőszobába. Az eredmény egy olyan rés, amelyben a mosógép tökéletesen illeszkedik. A padlószintre és valamivel magasabbra is felveheti. A dob optimális magassága a padlóról 80-100 cm. Ebben az esetben nem szükséges újra lehajolni;
 • annak érdekében, hogy helyet biztosítson a mosáshoz, nem szükséges globális átépítést végezni. El tudsz menni a trükkre, és egy kis rést hozhatsz a folyosó felé vezető párkány miatt. Ezt a kiemelkedést csendesen eltakarja a szekrények szilárd homlokzatai. Ennek eredményeképpen megkapjuk az újjáépítés minden élményét átalakítás nélkül.

A végén

A bútorok homlokzatai bármi lehet. Kívánatos, hogy a gép befér a fürdőszoba belsejébe, de ha ez nem megtörténik, akkor fedezheti ajtóval, és nem aggódhat. Ha nincs elég hely, akkor vízszintes terheléssel rendelkező kompakt gépeket kell elhelyeznie, vagy csak a függőleges terhelésű modellek felé nézhet. Egy 2-3 éves család számára elegendő egy 3-3,5 kg-os tartály. Annak érdekében, hogy egy kis fürdőszobát, pl. Vízvezeték szerelvényeket, szekrényeket és berendezéseket tegyen, hogy ne úgy nézzen ki, mint egy komód, néhány tervezési trükköt kell megtennie: világos árnyalatok, fényes és tükörfelületek használatát, valamint felesleges bútorok és dekorációk feladását.

Mosógép egy kis fürdőszobában: hogyan helyezzük el a készülékeket

A vágy, hogy a fürdőszobát a lehető legkényelmesebb és funkcionálisabbá tegye, természetes minden vendéglátó számára. De korlátozott körülmények között, ha a mosógépet néhány négyzetméteren kell elhelyezni a szaniterek mellett, ez elég nehéz. Milyen technikákat használ a sikeres mosogatógép kis fürdőszobába történő helyezéséhez, a cikket tekintjük.

Mosógép kis fürdőszobához: kiválasztási kritériumok

Hagyományosan a legdimenziósabb higiéniai berendezés - a fürdő a fürdőszoba hosszú oldalán helyezkedik el. Ennek eredményeképpen csak 70-80 cm szélességű járat marad a helyiségben, ebben a zárt helyiségben egy mosógépet, egy mosogatót és egy háztartási vegyszeres szekrényt kell elhelyezni.


A berendezések helyének megfelelő választása

Ezért az egyes hostessek "asszisztensének" kiválasztásánál fontos, hogy összpontosítson arra a terület nagyságára, ahol a berendezést kívánja elhelyezni. A kisebb egészségügyi létesítményekben a gyártók kínálnak:

 • Vertikális betöltésű, 90/45/60 cm méretű gépek.
 • Az első rakodógépek keskeny méretű, 85/45/60 cm méretűek és a 70/50/50 cm méretű kompakt méretűek.

A kompakt modell kiválasztásánál ügyelni kell arra, hogy kisebb mennyiségű rakodógépet használjanak. Egy kis család szolgálata ideális. De a lakások elrendezésére, ahol 3-5 háztartás él, érdemes megfontolni a lehetőséget, hogy teljes méretű autókat vásároljon 5-8 kg mosnivalókkal, vagy két lépésben mossa le.

Berendezések elhelyezésének változatai

A kis méretű fürdőszobák elrendezésében mind függőleges, mind vízszintes rakodási modelleket széles körben használnak. Az elsők kényelmesek abban az értelemben, hogy a szoba bármelyik sarkában helyezkednek el, kiemelve azt a helyet, amely nem lenne elegendő az első rakodáshoz.


A függőleges terhelésű modell minimális helyet foglal el a sarokban

Az elülső terhelésű mosógépek előnyösek, mivel lehetővé teszik a helység ésszerű használatát a készülékek fölött. Ebből a célból a táblagép felett helyezkednek el, vagy telepítik a mosogatót.

Mosógép a pulton alatt

A gép asztal alatti elhelyezésének lehetősége kényelmes, mivel szabad hozzáférést biztosít a fürdőhöz, mosogatóhoz vagy WC-hez. Az asztal felett használható hasznos hely növelése érdekében tükört helyezhetünk el nyitott polcokkal és mellette egy törülköző tartóval.

Gyakorlati megoldás a racionális helyhasználatra

A fő követelmény a felhasznált anyagok előállításához használt munkalapok - ellenállás hőmérséklet-ingadozások és nedvesség. Ezek a paraméterek a következőkből állnak:

 • márvány;
 • gránit vagy porcelán cserép;
 • akril műkő;
 • edzett üveg;
 • kompozit anyagok.

A fürdőszobák elrendezéséhez 260 mm vagy 380 mm vastagságú asztallapokat használnak. Az asztaltervek kialakítása és színe elképesztően sokféle lehet, így sikeresen be lehetett lépni a belső térbe, bármilyen modern stílusban.

Érdekes megoldásnak tűnik, ha a mosógép a pulton alatt helyezkedik el, amelynek elülső felületét ugyanabban a színpalettában kerámia burkolattal díszítik, amely a fürdőszoba kialakításában jelen van.

A belső tér minden elemének harmonikus kombinációja

Négyzet alakú fürdőszobák esetén biztonságosan alkalmazhatja a mosogatógépet a sarki munkafelület alatt. Ez a lehetőség azért érdekes, mert szabad hozzáférést biztosít a mosogatóhoz, anélkül, hogy a higiéniai eljárások során korlátozni kellene a mozgásokat. Ugyanakkor a széles asztal elég helyet hagy a munkaterület megszervezéséhez és mindenféle palack és cső forgalomba hozásához.

A pult munkafelület ideális a fürdő kiegészítők készítéséhez

Ha a mosógép nem fér bele a fürdőszobába, akkor "rejtett" lehet. A legjobb módja annak, hogy díszítse a homlokzat mögött beépített egyedi bútorok. Az egyedi méretű bútorok többet fognak fizetni, de minden bizonnyal a szoba elrendezéséhez és kialakításához igazodnak.

Beépített készülékek rejtve a dekoratív szekrényajtó mögött

A kis méretű készülékek könnyen illeszkednek a fülhallgatóba.

A mosogató és a dobozgép kombinálása

A legegyszerűbb módja annak, hogy egy tágasabb helyiséget és a lehető leginkább funkcionális helyet hozzon létre, hogy összekapcsolja a mosogató és a doboz helyét. A készülékek egy mosogatóval történő felszerelése egy egységben "két madarat megölhet egy kővel": helyet és kommunikációt takarít meg, az alsó szekrényben rejtve.

Kényelem a kommunikáció és a kábelezés terén

Ebből a célból a gyártók mosogatógépeket gyártanak "a mosógép alatt". A legfontosabb különbség a modellek között a lefolyó kialakítása. A falhoz képest vízszintesen helyezkedik el. A lefolyórendszer kompakt méretei lehetővé teszik, hogy a mosógép testét közvetlenül a tálba helyezzük. Az ilyen típusú vízelvezető rendszer kiválasztásánál ügyelni kell arra, hogy az elemek vízszintes elrendezése nagyobb mértékben sérülékeny a pangó vízhez és az elzáródások kialakulásához.

Tipp: az egészségügyi berendezés egyszerű használatához egy mosogató mosogatóját olyan méretűre kell választani, hogy legalább 5 cm-re lehessen lerakni a doboz fölött. A mosogató oldalán, amely a háztartási készülékek szélén túlnyúlik, megakadályozza a víz belépését a vezetékekbe, minimálisra csökkenti a kellemetlen következmények kockázatát..

Optimális héjszélesség

A költségvetési modellek közül a legelterjedtebbek a vízililiomok. A liliom párnák táljának alakja lehet:

 • négyzet és négyszögletes;
 • kerek és ovális.

A modellek bármelyikének sík alja van, 20 cm mélységgel, de még ilyen méretű méretek esetén is a szerkezet magassága legalább 100 cm-es, és nem lesz nagyon kényelmes a gyermekek és a kis létszámú emberek számára.

Az eladásra kész készletek is megtalálhatók, amelyek tartalmazzák a mosógépet és a liliommosót, amely megfelel a méreteinek. Az ilyen készletek kényelmesek abban az értelemben, hogy minden alkatrész gondosan illeszkedik egymáshoz és összhangban van egymással.

Mindenesetre, amikor a mosogatót a háztartási készülékekre telepíti, fontos, hogy győződjön meg arról, hogy a csővezeték-csatlakozások szorosak-e és a kommunikáció megbízhatósága.

A mosógép felszerelésének radikális módjai

Ha radikálisabb módszereket találunk arra, hogy "bejussunk" a gépbe egy kis területen, akkor felszabadíthatjuk a helyet az illetékes átépítéssel. Például, ha egy fürdőszobát egy berendezés elhelyezésével egyesítünk, hogy egy rést biztosítsunk a rögtönzött szaniter szekrény alatt.

Niche a háztartási készülékek telepítéséhez

Egyes tulajdonosok kilépnek a helyzetből, ha egy hagyományos kádfürdőt kicserélnek egy kompakt zuhanyzóval. Az üres helyre könnyen felszerelhető nem csak mosógép, hanem kosár mosdókagyló vagy további polcok tárolására.

Milyen módon kell használni a mosógépet, úgy döntesz. A legfontosabb dolog az, hogy kompetens módon megközelítsük a probléma megoldását és megmutassuk a kreativitást, kiválasztva a legjobb megoldást egy adott elrendezéshez és a szoba kialakításához.