Legfontosabb > Tartozékok

Javító jacuzzi: az esetleges károk okai, hogyan lehet a saját kezével egy jacuzzit kijavítani

A jacuzzijavítással foglalkozó hirdetések számának megfelelően a pezsgőfürdő károsodása gyakran fordul elő. És mégis, nem hirdetnek olyan hirdetéseket, amelyek a legtöbb esetben a probléma azonosítását és megoldását lehetetlenek, szakemberek bevonása nélkül.

A lényeg az, hogy legalább megértsük a rendszer tervezési jellemzőit, és készen állunk egyszerű fémmunkák elvégzésére.

A hidromasszázsfürdő eszközének elve

Egy hagyományos fürdőkádból egy jacuzzi szerkezetileg különbözik a fúvókák és fúvókák készletében, amelyeken keresztül a levegő és a vízsugarak táplálódnak a tálba nyomás alatt. A folyamatos vízkeringetés olyan hidraulikus szivattyút biztosít, amely a külső csővezetékből vizet vesz, és továbbítja a belső csöveken keresztül. Minél erősebb, annál nagyobb a nyomás és hatékonyabb masszázs.

A levegőellátás felelős a kompresszorért, bár egyes típusú jacuzzi esetében a fúvókák fúvókái mágneses szelepekkel vannak ellátva, amelyek a levegő keverékét víznyomás okozzák. A megfelelően kiválasztott számmal és a fúvókák helyével a fürdőkád kellemes nyomást fejt ki a testre a levegő és a víz buborékok örvénylő áramlása miatt.

A lehető legnagyobb élmény biztosítása érdekében a jacuzzi kádak gyártói számos további lehetőséget kínálnak:

 • aroma és krómterápia - az aromás készítmények hozzáadásának lehetősége és a vízfelület kiemelése a színes LED-kkel;
 • video- és audio támogatás - beépített rádiót, TV-t, telefont biztosít;
 • a fürdő kaszkádtöltetének rendszerei, a víz automatikus melegítése az SPA eljárás során, leállítás és fertőtlenítés után.

A távvezérlővel vagy a pneumatikus vagy érintőképernyős kezelőpanellel beállíthatja a működést és a masszázs típusát, majd csak élvezheti az egészségügyi berendezés munkáját.

A hibák fő típusai és javítása

Amint láthatja, a jakuzzi meglehetősen bonyolult rendszer. Az a tény, hogy a közeljövőben kudarcot okozhat, indirekt jelek találhatók, például a víz elvezetésének nehézsége a tálból vagy a szivattyú hirtelen zümmögése.

Ha az idő nem kezd el megszüntetni a hibákat, a probléma súlyosbodhat. Ezért alaposan figyelemmel kell kísérni a forró kád állapotát a telepítés óta, és vegye figyelembe a működés legkisebb változását.

Rossz vízelvezető

A gondatlan kizsákmányolás és a nem kielégítő gondoskodás esetén a szemetet a fürdőszobai csövekben felgyülemlik, megakadályozva a szennyvíz természetes kiáramlását. A nemkívánatos jelenség kiküszöbölése érdekében használjon vegyi tisztító módszert. Hatékonyságát az alkáli vagy savalapú vegyi anyagok alkalmassága magyarázza a meszes, biológiai és iszaplerakódások feloldására.

Nagyon nehéz megbirkózni a szokásos meleg vízzel. Ezen túlmenően a belső vízkeringtető rendszerben a bakteriális telepek magas páratartalmát és optimális hőmérsékletét folyamatosan fenntartják, így a fürdés során kellemetlen szag keletkezik a fúvókákból. Ezt a hátrányt a megfelelő kémia segítségével is megszüntetjük.

Kémiai keverék kiválasztásakor győződjön meg róla, hogy a címke tartalmaz egy utalást arra vonatkozóan, hogy a jacuzzi tisztítására használható. Az ilyen eszközöket számos gyártó vonalában mutatják be:

 • Mellerud (Németország);
 • Teuco (Olaszország);
 • Bagi jacuzzi (Izrael);
 • Triton (Oroszország);
 • Relisan (Lengyelország).

Ha az Ön fürdőszobájában automatikus tisztítást végeznek, használjon ilyen tisztítószert:

 1. Töltse fel a fürdőszobát vízzel 40-50 ° C hőmérsékleten, hogy a fúvókák átfedjenek 7-10 cm-rel.
 2. Az utasításokban megadott koncentrátum mennyiségét öntsük vagy öntsük egy speciális tartályba.
 3. Kapcsolja be a tisztítási funkciót, és a végén ürítse ki a vizet.
 4. Ismételje meg az eljárást tiszta, hűvös vízzel a kémiai maradék eltávolítása érdekében.

A második fertőtlenítési eljárást akkor alkalmazzák, amikor a fürdõ nem rendelkezik automatikus tisztítási opcióval.

Ebben az esetben szükség van forró víz felvételére és a kompozíció közvetlen hozzáadására a jakuzziban, majd kapcsolja be a készüléket teljes kapacitással és várjon 15-20 percet. Ezután a jacuzzi kikapcsolásával további fél órát kell hagynia. A hulladék folyadék felszabadítása után tiszta vizet kell öntenie és újra kell indítani a hidromasszázs funkcióját.

A szivattyú leállt

A hidraulikus szivattyú a jacuzzi "szíve", és működésének meghibásodása esetén lehetetlenné válik a készülék használata. Vannak azonban olyan helyzetek, amikor a szivattyú elindul, de azonnal megáll, vagy túlzottan zajos. A cselekvési terv egyidejűleg kisméretű diagnosztika elvégzése után világossá válik:

 • a szivattyú nem működik bekapcsolás után - ellenőrizze a hálózati feszültség jelenlétét egy multiméterrel, és győződjön meg róla, hogy az értékek elegendőek az egység működéséhez;
 • a szivattyú csörömpölésének megpróbálásakor - valószínűleg a motor károsodása következett be, és szakszerű tanácsadásra van szükség a helyreállítás lehetőségével kapcsolatban;
 • a szivattyúberendezés túl zajtalan vagy a beindítás után azonnal leáll - ez akkor történik, amikor a motor túlmelegszik, ha nincs elegendő víz a fürdő tálában;
 • amikor a szivattyú be van kapcsolva, a víz nem pumpálódik - a szivattyúrendszerben levegő jött létre, amely megszüntethető a szivattyú csatlakozásának lazítása és a levegő felszabadítása miatt;
 • a szivattyú működik, de a víz minimális nyomás alatt van - ha néhány fúvóka rendesen működik, és mások nem, akkor az oka a fúvókák szennyeződésének tulajdonítható, és tisztítani kell őket (hogyan kell ezt tenni, lásd alább).

Előfordul, hogy a vízellátás intenzitása egyidejűleg gyengül minden befecskendezőben. Ebben az esetben ellenőrizni kell a vízellátást az egész házban, majd figyeljen a patron tisztaságára a szűrőben: valószínűleg itt az ideje megváltoztatni. Ideiglenes csere és tömítőgyűrű szükséges a szivattyú szerelvényeinek helyén egy jacuzzival, ellenkező esetben vízszivárgással találkozhat ezen a területen.

A fúvókában felhalmozódott törmelék eltávolításához csavarja le a bélés külső kupakját és vegye le a szennyeződéseket kézzel vagy rögtönzött szerszámokkal. Legyen óvatos a folyamat során - ez a pótalkatrész kényes, könnyű megtörni, és a csere szükségessé teszi az egész fürdő szétszerelését (hacsak természetesen nincsenek javítófuratok a tokjában).

Krimpelt vagy kopott akril

A jakuzzi működésének egyik leggyakoribb problémája a felület vagy a tál károsodása. Az akril azonban könnyen felújítható anyagnak tekinthető, így teljesen meg lehet semmisíteni a repedést vagy a lyukat, anélkül, hogy bevonnák a kiszolgálóközpont alkalmazottait. Mielőtt megpróbálná megjavítani a pezsgőfürdőt, határozza meg a károsodás méretét és természetét, és tegye fel a következő eszközöket és anyagokat:

 • kesztyű, légzőkészülék, vékony fúrógép, spatula, hajszárító konstrukció vagy háztartás;
 • 60-100 μm szemcseméretű, vízálló higanypapír, polírozó anyag és polírozó anyag (súroló és viasz);
 • akril redukálószer és keményítő - a javított felület nagyságától függően 20-40 ml anyag szükséges;
 • Epoxi ragasztó és egy üvegszálas üveg - szükséged lesz rá, ha vannak olyan lyukak a testben, amelyek külső erősítésnek vannak kitéve;
 • bármely szerves oldószer - alkohol, aceton, oldószer, fehér szesz vagy szódabikarbóna.

Vigyázzon egy kémiai oldószerrel: korlátozza az alkalmazás felületét maszkolószalaggal, különben az agresszív vegyületek könnyen eltávolíthatják a szennyeződést az ép területeken. Ne feledje azonban, hogy a megmunkálás után az akril megégheti az égést, ezért csak a kézi felhordás érdekében javasoljuk, hogy az alkalmazott kompozícióval a lehető legjobban megragadja a fürdő felületét.

A minimális hibák, mint például az elhomályosítás, a felületi karcolások és az érdesség, csak egy művelet - polírozás miatt lehet kiküszöbölni. Ehhez egy piszkos polírozó keveréket kell alkalmazni a homályos területeken, és egyenletesen elosztja az egész felületen. Várjon 20-30 percig, hogy megszáradjon, és dörzsölje meg a tálat egy ruhával. Az erőfeszítései eredményeképpen a mikrofestékeket polírozzák, és az akril minden ragyogó szépségében ragyog.

A látható repedések, mélydarabok és karcolások jelenléte több lépcsőből álló alaposabb javítási technológiát eredményez:

 1. Fedje le a fürdő minden sérülékeny részét régi újságokkal, és korlátozza a ragasztóval kezelt területet.
 2. Fúrja meg a meglévő repedéseket a széleken úgy, hogy ne terjedjen tovább.
 3. Spatulával és késsel kenje be a károsodást, és távolítsa el a fényes felületet a csiszolópapírból.
 4. Vigyük le a port a kezelendő területről, szárítsuk meg alaposan egy hajszárítóval és zsírtalanítson.
 5. Keverje össze a helyreállítási összetételt a hozzá csatolt utasításoknak megfelelően, és helyezze a spatulával a javításra szoruló helyekre.

Most már csak 5-6 órán keresztül kell ragasztani a ragasztószalaggal a felületeket, a felesleges akrilát a csiszolópapírral eltávolítani, és lengyelíteni kell a gyönyörű ragyogást.

Az átmenő furat befejezése csak abban különbözik az előző algoritmustól, hogy belülről az előkészítő kezelést követően a test erősítő rétegének helyreállítása szükséges. Ehhez váltakozva 3-4 réteg vastag üvegszálas szövetet kell alkalmazni a sérült területre poliészter vagy epoxigyanta alkalmazásával (az utóbbi előnyös).

Annak érdekében, hogy a lehető legpompásabb tömítést le lehessen ragasztani, minden üvegréteg legalább 2 cm átfedést alkalmazzon az előzőre. Amint az üvegszálas ruhát polimerizálják, és a jázaléktest integritását helyreállítják, a fent ismertetett tervnek megfelelően a belső hibás felületet lezárják.

Sikertelen keverő

Még a legmagasabb minőségű csaptelep is megszakadhat. De nem az a tény, hogy funkcionalitása örökre elveszett, valószínű, hogy a keverő szétszerelhető és javítható. Tehát, ha észreveszi, hogy a készülék elkezdett zümmögni a zárás után, a nedvesség elkezdett kiszivárogni, vagy a víznyomás meggyengült, vegye le, hogy szétszerelje és kiderítse a hiba okait.

A szétszerelési technológia a keverő típusától függ. Leginkább egy jacuzzihoz használják a kerámia patronnal ellátott egykaros berendezést. Meghibásodás esetén (amely gyakran a csapvízben található homok és egyéb kis részecskék miatt következik be), a dugaszolható egység nem javítható. Ezt helyettesítheti:

 1. Zárja le a hideg és meleg vizet.
 2. Egy késsel vagy csavarhúzóval távolítsa el a dekoratív kupakot piros és kék mutatóval.
 3. Távolítsa el a dugó alatt található reteszelőcsavart.
 4. Távolítsa el a keverőfogantyút a szelepszárról.
 5. Távolítsa el a díszítő gyűrűt, és csavarja le a szorító anyát.
 6. Távolítsa el a törött kazettát.

Vegye ki az eltávolított részt veled a vízvezeték üzembe, és irányítsa, pontosan ugyanazt. Nagyon fontos, hogy amikor a csatlakozóegységet a csatlakozó egységre telepíti, megegyezik a keverőn lévő kiemelkedésekkel, különben a csomópont szivárog. Ezután szerelje össze a keverőt az inverz algoritmussal.

Ha a fürdőszobában van egykaros golyós mixer, és valamikor meg kellett szedni és tisztítani, kövesse az utasításokat:

 1. Kapcsolja ki a vizet.
 2. Távolítsa el a dekoratív kupakot.
 3. Távolítsa el a csavart, amely megnyomja a forgatógombot.
 4. Távolítsa el a vezérlőgombot a házból.
 5. A kulcs segítségével csavarja le a védősapkát és húzza ki kézzel a labda mechanizmust.
 6. Óvatosan vegye le a szelepülékeket és a rugókat, hogy elkerülje a vékony részek károsodását.
 7. Távolítsa el a forgó kúpos csőszerelvényt.
 8. Cserélje ki vagy távolítsa el és tisztítsa meg a 2 o-gyűrűt.

Ideális esetben a szétszerelés során nem csak a tömítéseket kell kicserélni, hanem magát a reteszelő mechanizmust is, de az eltávolított alkatrész ellenőrzését követően Ön egy ilyen csere szükségességét is megteheti. A szétszerelést követő meghibásodás okának pontos megismerése érdekében röviden bekapcsolhatja a vizet, és figyelheti, hol áramlik.

Előfordul, hogy a daru nem mûködik jól a mészkamra miatt. A javítás ebben az esetben a burkolat lebontását a fenti utasítások szerint végzi, és egy speciálisan sárgarézhez, rézhez vagy acélhoz tervezett tisztítógéppel dolgozza fel.

Ellenőrizze, hogy van-e fémcső a kifolyó alatt. Ha igen, tisztítsa meg ecsettel, és jól fújjon.

A forró kád működésére vonatkozó szabályok

Ha nem tartja be a jacuzzi gondozására vonatkozó ajánlásokat, gyakran hibákat tapasztal. A megelőző intézkedéseknek a következőkre kell irányulniuk:

 • a csövek és kádak rendszeres leeresztése (különösen fontos az aero masszázs berendezések számára);
 • felületének fertőtlenítése, fúvókák és csövek belső üregei;
 • a biológiai és a vízkő-rendszer tisztítása.

A levegőfúvóka csövekben lévő nedvesség eltávolítása érdekében fürdés után nemcsak a felületet kell mosni, hanem a rendszert is öblíteni. Ez a megelőzési módszer azonban csak drága modelleknél áll rendelkezésre. Fontos, hogy legalább háromhavonta egyszer fertőtlenítő tisztítást végezzen. Érdemes ismét emlékeztetni arra, hogy az aceton és a benzin alapú csiszolószerek és készítmények az akril kezelésére nem alkalmasak.

Ha nem akar állandó víz stagnálást és mély repedések megjelenését, először győződjön meg róla, hogy a jakuzzi kád helyesen van felszerelve: a lefolyócső megfelelő lejtése (10-15 °) és megbízható keret 30-50 cm-rel. a vízszűrők, az iszapcsapdák és a hidraulikus fúvókák vízlágyító vegyületekkel való felszereléséről.

Hasznos videó a témában

A telepítés árnyalatairól: milyen nehézségek merülhetnek fel, ha nem látja a javítási munka valószínűségét.

Hogyan történik a tisztítás a jacuzzi, amelyre nem gondozott sokáig.

A fürdéskor csak azokat a kozmetikai adalékanyagokat használja, melyek utasításai jelzik a használatuk megengedhetőségét a pezsgőfürdőben. Ne felejtsd el, hogy a különböző illóolajok, folyadékok és habzó anyagok nem kerülhetnek a hidromasszázs rendszerbe. Ezen egyszerű szabályok betartása mellett jelentősen meghosszabbíthatja a drága vízvezetékek problémamentes működésének időszakát, és megőrzi az eredeti megjelenést.

A jacuzzi kád nem tartalmazza - a kérdésekre adott válaszokat és tippeket

A jakuzzi kád nem tartalmazza

Üdvözlünk! Sajnos nem tudom biztosan mondani, de nagyon valószínű, hogy ilyen probléma merült fel azzal a ténnyel kapcsolatban, hogy az ellenőrzési rendszer nem kapcsol be, mert a fürdetésedet egyszerűen nem töltötte meg egy bizonyos szintre. Ha ezt az opciót nem tekinti oknak, próbálja meg kijavítani a Jacuzzi pezsgőfürdő használati utasítását.

Például, nézze meg, mi szerepel az alábbi linken: http://sanmarket.com.ua/index.php?t=articlesid=32. Különösen azt mondja, hogy a pezsgőfürdőben lévő örvénykamrát csak azzal a feltétellel lehet bekapcsolni, hogy amikor egy személy fürdőjébe merül, a vízszint meghaladja a legfelső fúvóka szélét legalább 7 cm-rel.

* A pezsgőfürdő hidromasszázs kádak speciális elektronikus eszközzel vannak felszerelve, amely nem engedi, hogy a hidromasszázs szivattyú be legyen kapcsolva, ha a vízszint a kívántnál alacsonyabb.

* Ha a bekapcsológombot megnyomja, ha a vízszint nem elegendő, akkor a hidromasszázs szivattyú nem kapcsol be, és hosszú hangjelzést ad. Ezután hozzá kell adni a hiányzó vizet, majd ismét nyomja meg a gombot.

* A száraz működésű védőeszköz a vízszint csökkenését jelzi a hidromasszázs ciklus alatt (pl. Egy személy elhagyja a fürdőt). Ha ez megtörténik, a szivattyú leáll, és hangjelzés hallatszik, jelezve, hogy a vízszint csökken.

Ha a vízszint nem elegendő, a pezsgőciklus nem kapcsol be, és hosszú hangjelzés hallható. A hidromasszázs ciklus bekapcsolása érdekében fel kell tölteni a hiányzó vízmennyiséget, majd ismét nyomja meg a (B) gombot a hidromasszázs rendszeren.

Ha a hidromasszázs ciklus alatt a vízszint lecsökken (a vízelvezető nyílása vagy egy személy elhagyása a fürdőből), akkor a hidromasszázs szivattyú leáll, a zöld LED kialszik, és egy szaggatott csipogás hallatszik. Ha a vízszint a kívánt szintre emelkedik, az örvényrendszer automatikusan bekapcsol és a megállás idejére hátralévő időig működik. Ha a hidromasszázs szivattyú leállítása után 5 percen belül a vízszint nem emelkedik a kívánt szintre, akkor a hidromasszázs rendszer teljesen leáll.

Ha a pezsgőfürdő ciklusának (B) be / ki gombját ismét megnyomja, miközben a pezsgőfürdő rendszer fut, a pezsgőfürdő ciklusa azonnal leáll, mielőtt a programozott 20 perc eltelt volna.

Ha az örvénykamra bármilyen okból (parancs, hosszú riasztás, tápellátás) leáll, a be / ki gomb ismételt lenyomásakor az örvénykamra a kezdetektől folytatódik és 20 percig tart.

Ha a fürdőkészülék vízalatti világítással van felszerelve, az nem kapcsolható be, mert a fürdőben lévő víz mennyisége nem elegendő. Ez megakadályozza a lámpatest károsodását, amely túlmelegedhet, ha nem teljesen vízbe merül.

A jakuzzi nem tartalmazza

Amikor bekapcsolom a forró fürdőben lévő áramot a kapcsolónál, hallom, hogy a relék zárnak, és a szivattyú egy ideig zuhan, de ez nem megy.

Nemrég ivtam és töltöttem a forró fürdőm. A tankolás után néhány percig elkezdtem a szivattyút néhány vegyi anyag elosztására, így abban az időben működött. Aztán kikapcsoltam a tápkapcsolót, hogy ellenőrizhessem valamit. Aztán, amikor ismét bekapcsolom a szivattyút, nem indul el. A kezelőpanel felgyullad. Hallom, hogy a relé a vezérlőegységet megnyomja, és néhány másodpercig buzogást hallok (a szivattyú megpróbálja elindulni, talán nehéz megmondani), majd a zümmögés megáll.

Elolvastam, hogy a szivattyúban lévő levegő megakadályozhatja a feltöltést. A szivattyú azonban néhány percig dolgozott, miután feltöltöttük a forró kádat, úgyhogy nem hiszem, hogy ez a levegő a sorban. Csak azért, hogy megbizonyosodtam arról, hogy lazítottam a kimeneti csatlakozót a szivattyún és öntöttem a vizet abban a reményben, hogy minden levegő felszabadulna.

A vezérlőegység két biztosítékkal rendelkezik, amelyek az 1 szivattyú és a 2 szivattyú címkével vannak ellátva, és ellenőriztem, és mindkettő jó.

A szivattyú speciális vezérlődugóval van összekötve a vezérlőegységgel, és biztos vagyok benne, hogy jól van csatlakoztatva.

 • Lehet, hogy a kondenzátor a szivattyún kiment? Mint jeleztem, ez valószínűleg 10 év. Hogyan szünteti meg?
 • Valami feldobta a szivattyút az esztergálásból? Hogyan ellenőrizheti ezt?
 • Bármi más?

Frissítés 1 Cserélte a kondenzátort, és elindult egy darabig, de ismét megállt. Eltávolítottam a szivattyút, és ellenőriztem a padon.

2. frissítés Miután kihúzta a motort, meggyőződtem róla, hogy a járókerék könnyen átfordíthatók manuálisan, hogy ne kerüljenek el.

válaszok

Chris Vesper

Miután kihúzta a motort (ami szükségessé tette a gyógyvíz elvezetését és a PVC csatlakozások lecsatlakoztatását), és eltávolította a fedelet, találtam egy másik kondenzátort. A cikkszám kijelzése azt jelzi, hogy indító kondenzátor. Segít a motor indításában.

A motor rendelkezik kondenzátorral is, ez egy működő kondenzátor. Ez az, amelyet először cseréltek ki.

A kiindulási kondenzátor cseréje után a motor elindul és fut.

Kiderül, hogy az AC típusú SP / forró motorok egyaránt tartalmaznak egy indító és egy működő kondenzátort, valamint ventilátorokat a kényszerített levegő kemencékben és légkondicionálókban. Ha egy ilyen váltóáramú motor nem indul el, akkor jó esély arra, hogy ez egy indító kondenzátor. A kondenzátorok általában meghiúsulnak, hiszen a kondenzátorok sokkal jobban működnek.

A fürdőmotorom

Indító kondenzátor

Vezérlő kondenzátor

Pᴀᴜʟsᴛᴇʀ2

Azt hiszem, a válasz a következő három dolog egyikére jutott: 1) rossz szivattyúmotor; 2) kondenzátor; 3) meg kell ragadnia a járókereket.

Abban az esetben, úgy gondolom, hogy a probléma a motorhoz kapcsolódik (ahogy valószínűleg már rájöttél).

 • Már felváltotta a kondenzátort. Ha valóban probléma lenne, akkor többet is megjavítaná, mint amennyire megengedhette, hogy egy-két pillanatig futjon (nyilvánvalóan).
 • Ha a járókereket valami megkötözte, akkor a kondenzátor megváltoztatása semmilyen hatással lenne rá.
 • A megadott leírás pontosan ugyanúgy hangzik, mint az elektromos motor, amikor kijön. felborul.

Tipp 1: Hogyan kapcsolja be a jakuzzit

2. Tipp: A gyorstárcsázás engedélyezése

3. Tipp: Hogyan kell telepíteni a pezsgőfürdőt

4. Tipp: Masszázs az egészségért

Ma már masszázsokat kínálnak minden klinikánál, van egy szolgáltatás a fitneszközpontokban és szépségszalonokban. A hatás mindenütt különböző területeken és különböző drogokkal történik, de csak az orvosi neveléssel rendelkező szakember végezhet egy foglalkozást.

A masszázs típusai

Masszázs típusok hatalmas változatossággal. Az összes felsorolás sikertelen, de válasszon néhányat. A hatásokat fel lehet osztani a dagasztásnak kitett zónákra. A hát, az arc, a lábak, a karok, az anti-cellulit stb.

Vannak olyan módok, amelyek hatással vannak a testre: dörzsölés, megérintés, rezgés, érzékelés, pont, stb.

Az eljárás során felhasználhatóak: kövek, vasalatok, hidromasszázs használatával.

Számos technika is létezik: thai masszázs, kínai, qigong, anticellulit masszázs és még sok más.

Minden típusú masszázs különféle problémákhoz szükséges. Néhányan gyógyító hatásúak, mások erőt és energiát adnak, mások megfiatalítják és helyreállítják. Erről az eszközről csodálatos eredményeket várhat.

Ki igényel masszázst

A legtöbb esetben ezt az eljárást orvos írja le, vagy kozmetikai célokra végzik. De érdemes ilyen effektusokat igénybe venni, ha van stresszes állapot. A masszázs pozitívan befolyásolja a helyreállítást, enyhíti a fáradtságot, segít a teljesítmény helyreállításában. Az ebédszünetre vonatkozó eljárást lecserélheti, és életerővé válik, jelentősen javítja a hangulatot.

A masszázs a hát számos betegségében hasznos. A megfelelő expozíció segítségével az osteochondrosis gyógyítható. A spinalis görbület nagyon gyakran jelenség. A rendszeres eljárások jó megelőző és terápiás szerek.

A masszázs lecserélheti az edzéseket. Ha a fizikai erőfeszítés kimerül, cserélje ki őket egy masszázzsal. Az izmok hatása hasonló lesz, de javulni fog a bőr és a nyirokrendület állapota. De lehetetlen helyettesíteni az összes terhelést, optimális kombinálni őket. Ez segít javítani az alakot és fogyni.

Az ízületek, a csontok és az izom fájdalmai miatt a masszázs segít eltávolítani a bilincseket és eltávolítani az összes tünetet. Még a gyűrődések és a gyűrődések is megfelelő dagasztást eredményeznek nagyon gyorsan és szinte fájdalommentesen.

A masszázs a bőr változásainak kezelésére is alkalmas. Az anti-cellulit segítségével megszabadulhat a "narancshéj" -tól, és az arcmasszázs segíti a ráncokat.

A masszázs használata ellenjavallt

A mágikus gyógymód sok helyzetben segít, de ha krónikus betegségben szenved, akkor jobb, ha megkérdezheti orvosát, ha ez a hatás nem zavarja.

Tilos a gyulladás, a vérzés, a bőrelváltozások helyén történő alkalmazásának tilalma a kefélések, trombózis, érbetegségek, rosszindulatú daganatok, szifilisz, tuberkulózis esetén.

A masszázs nem ajánlott magasabb hőmérséklet esetén. Csak ne égesse el az égési területeket.

Masszírozás közben győződjön meg róla, hogy az eljárás során használt olajok nem allergiak.

A jakuzzi nem tartalmazza

A kád elektromos csatlakoztatását és próbaüzemét szakképzett szerelővel vagy szerviz szakemberrel kell elvégezni.

A fürdõs tápegységeknek meg kell felelniük a kormány biztonsági követelményeinek A villamos energia feszültségének és frekvenciájának meg kell felelnie a terméknek (lásd a használati útmutatót). Olyan eszközöket kell felszerelni, mint például a szivárgásvédelem bekapcsolása és a biztosíték túlfeszültségének és túlmelegedésének megakadályozása; győződjön meg róla, hogy a fenti eszközök megfelelően működnek.

A termék beszerelése vagy használata során ne rövidítse le a vezetékes csatlakozásokat. A fő számítógépes vezérlőegységen és az elektronikus vezérlőpanelen a felhasználónak semmilyen alkatrészet nem szabad szétszerelni, különben cégünk nem vállal felelősséget a lehetséges károk, hibák, elektromos szivárgás vagy áramütés, rövidzárlat esetén.

Az ilyen szerves oldószerek és az erős savas vegyszerek, például az aceton, az ammónia és a benzin feloldhatják vagy megsemmisíthetik az akril részeket és elektroformálhatják (galvanizált alkatrészek). A telepítés során kerülje a fent említett folyadékkal való érintkezést.

Kérjük, ne fordítsa át a villamos energia és a vízellátáshoz csatlakoztatott fürdőt. Ne tárolja acetonnal, ammónia-alkohollal vagy egyéb szerves oldószerekkel. Kérjük, gondosan kezelje a terméket, ne okozzon nagy nyomást, erős rázkódást és sokkot a szállítás során.

Tárolja a terméket száraz, száraz helyen, vízzel és víz nélkül.

Ellenőrizze a szivárgásvédő eszközt.

Tilos a hálózati vezeték meghosszabbítása a szervizközpont szakértőjének ajánlása nélkül, a motort megbízhatóan földelni kell rézvezetékkel.

A gyermekek kizárólag a szülők felügyelete mellett használhatják a terméket.

A berendezést egy erre a célra kialakított helyiségbe telepítik, szigorúan a telepítés előtti terv szerint.

A helyszínen lévő falakat és padlóburkolatokat bélésnek kell alávetni, és nincsenek vetületek a berendezés teljes méretei között (beleértve a korlátokat is). Minden felszerelést, beleértve a mennyezetburkolást is, a beszerelés előtt be kell fejezni.

VIGYÁZAT. Vízvezeték-kommunikáció készítéséhez a berendezés csatlakoztatásához mechanikus víztisztító szűrők beszerelésére van szükség.

A rendszerben lévő víznyomásnak 2-5 atmoszféra alatt kell lennie. Abban az esetben, ha meghaladja a megengedett normák nyomását, szükség van a redukciós sebességváltók beszerelésére. Ha a forró és hideg víz nyomáskülönbsége meghaladja a 0,5 atm értéket, akkor a szelepek felszerelése szükséges.

Szűrők és sebességváltók felszerelése a csatlakozóberendezésekhez közvetlenül előkészített kapcsokon nem engedélyezett.

A forró és hideg víz kimenetének külső menetátmérővel kell rendelkeznie, a nyílás átmérője 50 mm.

A berendezést további csatlakozások nélkül kell az elektromos hálózathoz csatlakoztatni, pl. külön kábel, az elektromos panelről a berendezésre.

A csatlakozást hárommagos rézkábellel kell végezni, kettős szigeteléssel, 2,5 mm-es keresztmetszetű vezeték keresztmetszettel. (nem a HO5VV-F3x2.5 típusnál).

Az elektromos kábel kimenetét a telepítés előtti üzembe helyezésen feltüntetett helyen kell elhelyezni, és legalább 1,5 m hosszúnak kell lennie.

Az elektromos panelben a kábelt egy különálló kétpólusú megszakítóval kell összekötni, a maradékárammal (RCD) együtt. Ha az RCD-t a hálózati csoportra állították be, akkor a berendezést legalább 3 mm érintkezőnyílással, 220-240 V működési feszültséggel, megengedett 16 A áramerősséggel és 0,03A szivárgási árammal rendelkező bipoláris géphez csatlakoztathatja.

A biztonsági előírásoknak megfelelően a kapcsolók, aljzatok és egyéb elektromos szerelvények nem helyezhetők el 60 cm széles és 225 cm-es területen a berendezés körül.

Minden berendezéshez legalább 50 cm-es szabad teret kell biztosítani a munkadarabokhoz és szerelvényekhez való hozzáféréshez.

A "beágyazott" modellek helyiségeinek előkészítésekor a Vevőnek meg kell állapodnia a berendezés felszerelésének lehetőségével szakemberekkel, valamint különleges technológiai ablakokat kell biztosítania a berendezés karbantartásához és szellőzéséhez a működés során.

A téglalap alakú pezsgőfürdő (jacuzzi) felszereléséhez egy résen kell hagynia a fal és a fürdőszoba közötti távolságot mindkét oldalon 2,5 cm-rel.

A maximálisan megengedett vízhőmérséklet az akril fürdők használata esetén nem haladhatja meg a 60 fokot. A helyszín előkészítése a telepítéshez (lehetséges helyek a leeresztéshez) Legfeljebb 6,5 cm távolságra a padlószinttől, ha 6,5 ​​cm-nél nagyobb, akkor dobogóra van szükség. víz egyenesen beszerelhető lépcsők. A termékek minden része szabványos, sokoldalú és könnyen telepíthető.

A jakuzzi kád nem tartalmazza

Üdvözlünk! Sajnos nem tudom biztosan mondani, de nagyon valószínű, hogy ilyen probléma merült fel azzal a ténnyel kapcsolatban, hogy az ellenőrzési rendszer nem kapcsol be, mert a fürdetésedet egyszerűen nem töltötte meg egy bizonyos szintre. Ha ezt az opciót nem tekinti oknak, próbálja meg kijavítani a Jacuzzi pezsgőfürdő használati utasítását.

Például, nézze meg, mi szerepel az alábbi linken: http://sanmarket.com.ua/index.php?t=articlesid=32. Különösen azt mondja, hogy a pezsgőfürdőben lévő örvénykamrát csak azzal a feltétellel lehet bekapcsolni, hogy amikor egy személy fürdőjébe merül, a vízszint meghaladja a legfelső fúvóka szélét legalább 7 cm-rel.

* A pezsgőfürdő hidromasszázs kádak speciális elektronikus eszközzel vannak felszerelve, amely nem engedi, hogy a hidromasszázs szivattyú be legyen kapcsolva, ha a vízszint a kívántnál alacsonyabb.

* Ha a bekapcsológombot megnyomja, ha a vízszint nem elegendő, akkor a hidromasszázs szivattyú nem kapcsol be, és hosszú hangjelzést ad. Ezután hozzá kell adni a hiányzó vizet, majd ismét nyomja meg a gombot.

* A száraz működésű védőeszköz a vízszint csökkenését jelzi a hidromasszázs ciklus alatt (pl. Egy személy elhagyja a fürdőt). Ha ez megtörténik, a szivattyú leáll, és hangjelzés hallatszik, jelezve, hogy a vízszint csökken.

Ha a vízszint nem elegendő, a pezsgőciklus nem kapcsol be, és hosszú hangjelzés hallható. A hidromasszázs ciklus bekapcsolása érdekében fel kell tölteni a hiányzó vízmennyiséget, majd ismét nyomja meg a (B) gombot a hidromasszázs rendszeren.

Ha a hidromasszázs ciklus alatt a vízszint lecsökken (a vízelvezető nyílása vagy egy személy elhagyása a fürdőből), akkor a hidromasszázs szivattyú leáll, a zöld LED kialszik, és egy szaggatott csipogás hallatszik. Ha a vízszint a kívánt szintre emelkedik, az örvényrendszer automatikusan bekapcsol és a megállás idejére hátralévő időig működik. Ha a hidromasszázs szivattyú leállítása után 5 percen belül a vízszint nem emelkedik a kívánt szintre, akkor a hidromasszázs rendszer teljesen leáll.

Ha a pezsgőfürdő ciklusának (B) be / ki gombját ismét megnyomja, miközben a pezsgőfürdő rendszer fut, a pezsgőfürdő ciklusa azonnal leáll, mielőtt a programozott 20 perc eltelt volna.

Ha az örvénykamra bármilyen okból (parancs, hosszú riasztás, tápellátás) leáll, a be / ki gomb ismételt lenyomásakor az örvénykamra a kezdetektől folytatódik és 20 percig tart.

Ha a fürdőkészülék vízalatti világítással van felszerelve, az nem kapcsolható be, mert a fürdőben lévő víz mennyisége nem elegendő. Ez megakadályozza a lámpatest károsodását, amely túlmelegedhet, ha nem teljesen vízbe merül.

Jacuzzi szivattyú

A pezsgőszivattyú a berendezés szíve. Ha bármilyen probléma merülne fel ezzel az elemzel, akkor a forró kád nem fog megfelelően működni és masszírozni. A szivattyúproblémák okainak azonosítása nem nehéz, de a mechanizmussal kapcsolatos kutatást kell végezni. Az egység tünetei alapján a probléma okáról levonható.

A jacuzzi szivattyú hibáinak diagnosztizálása

A szivattyú nem indul el

Először ellenőrizni kell a nyilvánvaló - a hatalom? Egy speciális teszter használatával ellenőrizni kell a hálózati feszültséget, és elegendő-e a szivattyú működéséhez. Általános szabály, hogy a szivattyú motorjának károsodása megrázó hangzást észlel, amikor megpróbálja elindítani a készüléket.

A szivattyú elindul, de azonnal megáll

Ez általában azt jelzi, hogy a motor túlmelegszik. Győződjön meg róla, hogy elegendő víz van a jacuzzi tálban a készülék hűtéséhez.

Működés közben a szivattyú túlzottan zajos.

Ilyen probléma akkor fordulhat elő, ha a szivattyú nem elég vízbe merül. Ez a készülék zajosabb működtetését okozza, és megszakíthatja a készüléket. Szükséges annak ellenőrzése, hogy a vízszint a jakuzziban elegendő-e, amikor a rendszer be van kapcsolva.

A szivattyú bekapcsol, de nem pumpálja a vizet

Az a helyzet, amikor a szivattyú be van kapcsolva, de a vízszivattyúzás nem következik be, azt mondja, hogy a rendszer levegője stagnál. Ez akkor fordulhat elő, ha a szivattyú kikapcsolása nélkül öblítheti le a jakuzzit. Megoldhatja a problémát a jacuzzi szivattyú csatlakozóinak lazításával és a felesleges levegő felszabadításával.

Alacsony nyomás a szivattyú által

Ennek oka lehet az eszköz szűrőinek eldugulása és alacsony fürdővízszint. Ez azért is előfordulhat, mert a rendszerbe belépő víz levegővel keveredik. Egy ilyen probléma megoldása sokkal nehezebb, mint másoknak esetleg ki kell cserélniük a szivattyút.

Alacsony szivattyúhatékonyság.

Ez általában a szűrő eltömődésének tulajdonítható. Ilyen helyzetben elegendő megváltoztatni a szűrőt, és a rendszer visszatér a normális szintre. Ha egyes befecskendezők magas nyomással dolgoznak, és másoknál kisebbek, ez azt jelzi, hogy egyes elemek blokkolódnak (azaz maguk a befecskendezők). Szükséges az alkatrészek kisebb szennyeződéssel történő szennyeződésének ellenőrzése és tisztítása.

Víz szivárog a szivattyú körül.

Ez a tömítőgyűrűk kopásának vagy a szerelvények gyengülésének tudható be. A pontos ok ellenőrzése után csak a pecséteket kell cserélni vagy a kötőelemeket módosítani.

Jacuzzi Care Tips

1. A kádcsésze és a csövek kifolyása

Az aero-masszázs funkcióval ellátott pezsgővizek általában megtartják a vizet a levegő fúvóka csövekben, miután kiürítették a fürdőtálat.

Kád használata után ajánlott, és nem csak a felület tisztítására, hanem a rendszer öblítésére is. Fontos a hidromasszázs szerkezet tömlõinek fertõtlenítése és tisztítása is.

Fontos továbbá, hogy fertőtlenítsük és tisztítsuk meg az örvényrendszer tömlõit. Ezeket az eljárásokat rendszeresen kell elvégezni. A cső tisztítását legalább háromhavonta egyszer kell elvégezni.

A jacuzzi felületét puha szivacsokkal kell tisztítani folyékony mosószerekkel. Az acetonokat, benzint és más hasonló anyagokat tartalmazó termékek szigorúan tilosak az akril felületek tisztítására.

A csiszoló tisztítószerek nem ajánlottak, mivel megkarcolhatják az alapot. Ha apró karcolások vagy csipkék jelennek meg az akril felületen, finom szemcsézett csiszolópapírral vagy speciális polírozó pasztával csiszolhatók.

3. Az ápolási szabályok

A pezsgőfürdő ellátás évente tisztítja az ecetsavoldatot. Az eljárás során a fürdőkád tele van vízzel olyan mennyiségben, hogy további 7 cm víz van a felső fúvókák fölött.

Ecet oldatot adunk magának a víznek. Egy ilyen intézkedés segít megakadályozni a kőzet lerakódását, de teljesen ártalmatlan a jacuzzi felületén.

Az eljárás sorrendje a következő:

 • a jakuzzi feltöltése után a szivattyúkat 30 másodpercig be kell kapcsolni;
 • hagyja a vizet a rendszerben 10-12 órán keresztül;
 • ezután egyesüljön;
 • akkor újra meg kell kapnia a vizet, és be kell kapcsolnia a szivattyúkat;
 • majd öblítse le a fürdőt, öblítse le és szárítsa meg.

Cső és szűrő tisztítása

A csövek és szűrők tisztítását az egyes örvénykamrák használati utasításában megadott ajánlások figyelembe vételével kell elvégezni.

A forró kádban egy teljes átmérőjű csőrű plexus található. Rugalmas, sima bevonattal ellátott termékek. Nem gyűjtenek raidet és piszkot, de még tisztítani kell.

A tisztítási folyamat a leszerelhető részek eltávolításával kezdődik. Megjegyzendő, hogy a nem megfelelő szétszerelés károsíthatja az egész mechanizmust, ezért a munkát szigorúan az utasítások ajánlásainak megfelelően kell végrehajtani.

Az eltávolított csöveket erős víznyomással kell leöblíteni, tisztítószerek használata nélkül. Az eltömődés (amely ritkán történik a megfelelő működéssel), használhat mosogatószereket vagy a szemétet hosszú gézzel sodrott vezetékkel.

Az ilyen csövek megelőzése évente vagy fél évente ajánlott. A jacuzzi telepítési fázisában ilyen eljárásokat kell megfontolni, és gondoskodni kell arról, hogy hozzáférjen a készülék belső mechanizmushoz, különösen a csövekhez és a szivattyúhoz. Ennek érdekében külön fürdőszobába telepíthet egy speciális képernyőt, amely egyszerre zárja le a mechanizmusokat, és szükség esetén hozzáférést biztosít azokhoz.

Ha a jakuzzi kialakítása vagy elhelyezése nem teszi lehetővé a csövekhez való hozzáférést és eltávolítja azokat, akkor a tisztítás speciális eszközökkel történhet, a szivattyú bekapcsolásával és a víz szivattyúzásával. Ez a módszer hatékonyan tisztítja a rendszert.

A jacuzzi gondozásának köszönhetően jelentősen meghosszabbíthatja élettartamát és elkerülheti a szivattyú vagy más alkatrészek károsodását.

A jakuzzit és a forró kádakat saját kezünkkel javítjuk

A pezsgőfürdő, amely mindenki számára ismert, a "Jacuzzi" név alatt (az első gyártó cég neve után), rendkívül egészséges eszköz, amely lehetővé teszi, hogy lazítson, megszabaduljon a fáradtságtól egy nehéz nap után, és töltse fel vitalitását.

Ebben az esetben kiválaszthatja a masszázs típusát:

 • hidromasszázs (vízfolyások);
 • aero masszázs (légbuborékok);
 • Turbopul (kombinált változat).

A hidromasszázs fő célja az izomlazítás és a teljes relaxáció elérése. Ilyen eszközökben a relaxáló hatás a víz vagy a levegő egy adott fúvókán keresztül való bejuttatásával biztosítható. A fúvóka lyukak a leginkább problémás területeken helyezkednek el - a gerincvel, az ágyéki tartományban, a lábakban párhuzamosan.

A főbb okai a bontásnak

A hidromasszázs eszköz kifinomult felszereléssel van felszerelve, amelyre gondoskodni kell, és rendszeresen karbantartást kell végezni. De a rendszeres eljárások ellenére is előfordulnak alkalmi meghibásodások.

A hibák leggyakoribb oka az eltömődés. Jelét nevezhetjük nehéz vizet.

A termék felületének sérülései - repedések, forgácsok és karcolások - szintén negatív hatást gyakorolnak a berendezés működésére.

A törés másik gyakori oka alacsony vízminőségnek számít, ami végül a berendezés csövek vízkőképződéséhez vezet.

A pezsgőfürdő kikapcsolásának másik gyakori oka a vegyi anyagok. A működési szabályoknak megfelelően tilos a mosószerek használata a hidromasszázs használatakor, mivel a fúvókákba behatoló vegyi anyagok letilthatják őket. Ezért lehet a mosogatógépben szappannal és samponokkal mosni, ha a hidromasszázs rendszer ki van kapcsolva.

Bizonyos esetekben a hiba oka egy vagy több berendezésegység hibája. A légkompresszorok, szivattyúk és víztartályok gyakran lebomlanak.

Általános javítási szabályok

Ha a jótállás helyreállításának ideje megszűnt, és a termék sikertelen, akkor ne rohanjon a mester hívásához. Az a tény, hogy sok esetben a hidromasszázs eszköz önmagában is alárendelt. Ehhez mindössze annyit kell tennünk, hogy helyesen számítsuk ki a hiba okát.

Leggyakrabban elakadások és egyéb károk vannak kitéve patron. Rendszerint ebben az esetben meglehetősen könnyű tisztítani, de cserét is igényelhet.

Az elégtelen víznyomás valószínűleg azt jelzi, hogy a rendszerszűrők piszkosak. A teljesítményfej további ellenőrzéséhez meg kell nyitnia a házban lévő összes csapot.

Ha a termék rendben van, és szükség van néhány alkatrész cseréjére annak javítása érdekében, rendkívül fontos, hogy a javítható alkatrész teljes mértékben kompatibilis a saját modelljével és a jacuzzi gyártójával, különben a termék majdnem egy ideig tart.

Elzáródások megszüntetése

A fürdőkészülék az eltömődés miatt általában leáll. Az eltömődések és megelőzésük megszüntetésére szolgáló fertőtlenítő rendszerekben a hidromasszázs fürdők tisztítására szolgáló tisztítószer egy speciálisan kialakított nyílásba kerül. Az összes csövön keresztül áthaladva elszivárog az összes szennyeződést, és elengedi a lefolyóba. Ez megvédi az eszközt a károsodástól. A fertőtlenítő rendszer nélküli eszközökben, amelyek tisztítják a tönkreteszet, a fürdő működése során a vízbe dobott tisztító tablettát vehet igénybe. A kevésbé magas minőségű vízzel rendelkező régiókban legalább kéthavi kéthavonta kell eljárni.

Az eltömődés elkerülése végett emlékezni kell arra, hogy a haj, a szálak, a szálak és más idegen anyagok nem juthatnak be a termékbe, mivel idővel mindig eltömődéshez vezet.

Ne felejtsük el, hogy csak speciális megoldások és tabletták használhatók az akril termék tisztítására.

A sekély és a repedések eltávolítása

A modern hidromasszázs termékek akrilból készülnek, gyantákkal és üvegszálakkal megerősítve. Ezeknek a fürdőknek a vastagsága 7-9 mm, és a javítás módját a termék súlyossága és mélysége határozza meg. Ennek meghatározásához meg kell értened, hogyan készült a fürdőed, vagyis nézd meg a fedélzet vágását. A pezsgőfürdő teste milliméteres akrilfúvással műanyagból készül, különben egyetlen lapból készül.

Javításra szüksége lesz:

 • folyékony akril;
 • ragasztószalag;
 • csiszolópapírral;
 • fúró vékony fúrókkal;
 • daráló csiszoláshoz.

Keskeny repedések

A modern pihentetők általában minden olyan felszereléssel rendelkeznek, amire szükség van a különféle bontások kiküszöböléséhez. Például, ha öntött vagy permetezett jacuzzi van, akkor a javító készletnek speciális összetétele van az ilyen típusú hibákra.

Ha a terméket öntött egy lapról, a folyékony akril elegendő lesz a repedés eltávolításához. Ebben az esetben a termék javítását szigorúan egy bizonyos technológiával kell végrehajtani. Először is, a repedést kissé bővíteni kell, hogy a kompozíció behatoljon belsejébe. Finom szemcsézett csiszolópapír segítségével meg kell csiszolni a széleit. A keveréket előkészíteni kell. A sérült területet alaposan zsírtalanítani kell. A felesleges edzett keveréket csiszolópapírral távolítsa el a termék felületéről. A javítás végeztével ezt a helyszínt polírozni kell.

Repedéseken keresztül

Ebben az esetben bonyolultabb javításokat kell végezni. Először meg kell akadályoznod a repedések repedésének lehetőségét. Ehhez a repedés mindkét oldalán fúrjon lyukat egy vékony fúróval. Ezután a felületet teljesen zsírtalanítani kell. Ezután ragasztószalagra van szüksége, a termék külső oldalára kell ragasztani, majd ismételje meg a fent leírt eljárást.

Keverőcsere

A keverő cseréjének oka általában a patron meghibásodása. Néha ez az elem elég jól tisztítható. Ha ez nem vezet a kívánt eredményhez, akkor a csere elkerülhetetlen. Ugyanakkor ugyanazt a patront meg kell szerezni. Új rész behelyezése előtt meg kell tisztítani a leszállási "fészket", eltávolítva a léptéket és szárazra törölni.

Fúvóka hiba

Ez úgy történik, hogy a jacuzzi kiürülésének oka a bontás, vagy inkább a fúvóka eltömődése. Ilyen helyzetre a víznyomás hatalma csökken. A rögzítéshez meg kell csavarni a sapkát és óvatosan tisztítani a belső felületet puha ruhával és vízzel a felgyülemlett szennyeződéstől.

Megelőző ellátás, tisztítás és fertőtlenítés termékek

A hidromasszázs fürdőkészülékek piaca óriási számú különböző kompozíciót kínál felületük gondozásához. A kiválasztás során az emberi egészségre vonatkozó környezetvédelmi és ártalmatlansági megfontolásoknak kell vezérelniük. A tisztításhoz és megelőzéshez használt bármilyen eszköz használata esetén az adagolás szempontjából a mellékelt utasításokat szigorúan be kell tartania, ami elkerülheti a kellemetlen meglepetéseket, a termék felületének véletlen károsodását és az allergiát.

A jacuzzi napi gondozása során a felületet öblítik ki, és puha ruhával törlik le. Ne használjon gyapjúszivacsokat, kemény szivacsokat és közönséges mosószereket.

Minden hónapban komolyabb eljárásokat kell végezni, beleértve a fertőtlenítést és alapos tisztítást. Ehhez a terméket vízzel kell feltölteni néhány centiméter feletti fúvókák helyét meghaladó szintre, majd az utasításoknak megfelelően oldja fel a speciális fertőtlenítőt vízben. Az oldat elkészítése után el kell indítani a szivattyúkat egy ideig, majd kapcsolja ki és várjon kb. 20 percet, majd ürítse ki a vizet. Ezt az eljárást kétszer kell elvégezni, és a második alkalommal, távolítsa el és tisztítsa meg a szűrőket, majd helyezze be őket, és törölje le a termék felületét egy száraz, puha ruhával.

Évente egyszer feltétlenül szükséges a fürdő alapos tisztítása 7% -os ecetsavval. Ez a megoldás segít megelőzni a mészkő betétek előfordulását, ugyanakkor teljesen biztonságos az akril felületeken.

A mélytisztítást egy meghatározott sorrendben végezzük:

 • csatlakoztassa a szivattyúkat 30 másodpercig;
 • hagyja a vizet a jacuzziban 10 vagy 12 órán keresztül;
 • öntsön ki vizet;
 • töltse fel újra a jakuzzit vízzel és csatlakoztassa újra a szivattyúkat;
 • újra leöblítjük, öblítsük le a termék felületét és töröljük alaposan.

Hidromasszázs fürdők javítása

Hidromasszázs fürdők javítása

Ez a cikk leírja, hogy a főbb működési zavarok miként szembesülnek egy forró kád tulajdonosával, és időben segítséget kérni egy szervizközponttól.

A kompresszor nem működik, okai:

 • - nincs tápfeszültség, a tápfeszültség áramkörének érintkezője a kompresszorhoz megszakadt, az áramkör meghibásodott földzárlat miatt;
 • - víz jutott az aerokompresszor motorjának tekercselésére;
 • - A kompresszor alkatrészek (kefék) üzemideje lejárt.

A kompresszor működik, de nincsenek buborékok:

 • - a visszacsapó szelep vagy a kompresszor tengelye elakadt.

Alacsony nyomás vagy nincs víznyomás, okai:

 • - ék alakú járókerék-szivattyú (szivattyú);
 • - a hidraulikus nyomás megszakad;
 • - a légnyomás-szabályozó szelep nincs a rendszerhez csatlakoztatva;
 • - szivárgás a kötésben;
 • - a fúvókák le vannak tiltva, és a rendszerből a víz nem kerül a fürdőbe;
 • - a tápvezeték vagy a szivattyúszűrő eltömődött (speciális tisztítás után a normál üzemmódban működik).

A szivattyú meghibásodásának okai lehetnek:

 • - elégtelen vízszint;
 • - áramellátás hiánya a szivattyúzási körben;
 • - a szivattyú motor sikertelen;
 • - nem kapcsolható be, mert a tápkábel, amelyiknek kapcsolnia kell a gombot a szivattyúhoz, le kell választania a bekapcsológombról.

A szivattyú működik, de nagyon zajos:

 • - rossz tápfeszültség;
 • - idegen tárgyak elütése a motorban;
 • - a mozgó alkatrészek elégtelen kenése;
 • - rögzítés csavarokkal túl laza vagy túl szoros;
 • - a motor lazán csatlakozik a fürdőkerethez, ami rezgést okozhat, ha a szivattyú működik és zajt okoz.

A levegőszabályozó szelep nem működik, okai:

 • - az elektromos vezérlőrendszerek áramkimaradása;
 • - kopás vagy törés;
 • - a fúvóka lyukak eltömődtek;
 • - a fürdőben lévő vízkeringtető rendszer tömítettsége megszakadt.

A jelzőfény nem világít, okai:

 • - a tápegység áramkörének megsértése;
 • - A vízszint ellenőrzésére szolgáló érzékelők sérültek.

A szolgáltatások főbb fajtái:

 • - az ellenőrző rendszerek diagnosztikája, ideértve a hidraulikus (hidromasszázs)
 • és levegő (aero masszázs);
 • - karbantartás;
 • - különböző típusú fürdők hidraulikus hatásának javítása, beleértve a kisebb javításokat is;
 • - a hibás tételek új alkatrészekkel történő cseréje.

A károk típusától függően javításra van szükség:

 • - Diagnosztika - 800 p.
 • - aero-fúvóka csere - 500 p.
 • - a vízfelvevő eszköz cseréje - 800 p.
 • - Javítási kapcsolat - 400 p.

A csapadékvíz elvezetés utáni okai a fürdőszobában:

 • - A fürdő helytelen behelyezése vízszintesen (a szakértők beállíthatják a lejtést, és az ok megszűnik).