Legfontosabb > Csapok

Minden a jacuzzi! Beszéljünk a paradicsom pihenéséről?

Jacuzzi - kád hidromasszázs funkcióval. Más módon úgy is nevezik, hogy "Pool Spa".

Ma az emberek abszolút többsége ezt a szót a "pihenés", "kikapcsolódás", "kényelem" szavakkal társítja. És ez nem véletlen! Valójában a jacuzzi meghatározásakor azt mondják, hogy ezt a fürdőt számos betegség és pihenés megelőzésére tervezték.

A teremtés története

Az egész világnak köszönhetően az olaszok családjának hidromasszázsfürdőjéhez kellett jönnie, aki a 20. század elején emigrált az Egyesült Államokba. Az 1917-ben alapított céget családi neve - a pezsgőfürdő, de az amerikai kiejtéseknek köszönhetően - jacuzzivá alakították át. A vállalat tevékenységi területei a légi járművek és a mezőgazdasági szivattyúk gyártása voltak. Csak a Yakuzzi család Amerikában történt megérkezése után több mint fél évszázadon keresztül az egyik testvér, Candido létrehozott egy jacuzzit. Így 1956-ban született meg az első fürdõmasszázs, és hamarosan tömegtermelés indult.

A testvérek közül a legfiatalabb fiú beteg volt a reumás ízületi gyulladással, és állandó masszázskezelésre volt szüksége. Aztán Candido Yakuzzi úgy döntött, hogy a fürdőt levegőztető szivattyúval látja el, ami lehetővé teszi a test vízzel és levegővel történő masszírozását. Ezt követően a jakuzzi ismételt javulást és javulást eredményezett. A Yakuzzi család körülbelül 250 szabadalmat jelentett be a jakuzzival kapcsolatban. Leleményességüknek köszönhetően a világ az egyik legkedveltebb fürdõtípust kapta, amely egyformán kellemes és hasznos lehet.

Miután azt hitték, hogy csak nagyon gazdag emberek engedhetik meg maguknak egy jacuzzi felszerelését, de a modern termelési technológiák és anyagok a jakuzzit mindenki számára hozzáférhetővé tették.

Hogyan változik a pezsgőfürdő a pezsgőfürdőtől?

Ez a kérdés sokak számára érdekes. Gyakran úgy gondolják, hogy a pezsgőfürdőt "padlódni" kell a padlón, és a forró kád nem.

Valójában a kérdésre adott válasz meglehetősen egyszerű: a jakuzzi nem különbözik a forró kádtól, beleértve a telepítés módját.

Jacuzzi - ez a fürdő, melynek funkciója a hidromasszázs.

A hidromasszázs fürdőről szóló cikkünkben többet olvashat a pezsgőfürdő kiválasztásáról.

Funkcionális célok és előnyök

A Candido Yakuzzi létrehozott egy jacuzzit, hogy segítse a fiát a rheumatoid arthritis kezelésében. Napjainkban nehéz túlbecsülni a hidromasszázs fürdők előnyeit a vázizomrendszeri betegségek elleni küzdelemben. Ezen túlmenően a pihentető pihentető hatása nagyban hozzájárul a stressz enyhítéséhez, a pihenéshez és az érzelmi állapot normalizálódásához.

Gyakran előfordul, hogy a pezsgőfürdőt együtt veszi, ami lehetővé teszi, hogy erősítse a kapcsolatot a szeretett személyével, lazítson és lazítson ki érzelmileg.

A vízzel való kölcsönhatás önmagában pozitív érzelmeket hordoz. A levegő-vízáramlás masszázs hatása jó eredménnyel jár a test és a lélek betegségeinek kezelésében.

Szivattyú és kompresszor

A pezsgőfürdő "szívét" minden bizonnyal szivattyúnak és kompresszornak nevezhetjük. Ezek nélkül a hidromasszázs megvalósítása egyszerűen lehetetlen.

Kis modellek esetén a jakuzzi gyakran csak a szivattyút használja. Szivattyúzza a vizet a fúvóka rendszerébe. A levegőszabályozók és a nyomáskülönbség miatt a víz áramlását a légkörből szabadul fel (kilövellési elv). A vízsugarak nyomása megnő. Meg kell jegyeznünk, hogy az ilyen fürdõk alacsonyabb költséggel rendelkezhetnek, mint a kompresszorral felszerelt modellek, azonban az áramláskorrekciók száma korlátozott. A szivattyúval ellátott pezsgőfürdő alkalmasabb pihenésre, és valószínűtlen, hogy hatékony segítséget nyújt a súlyos betegségek kezelésében.

A legjobb masszázs eredmény lehetővé teszi a kompresszor elérését, ami kényszeríti a levegőt a fúvókákba. Ez növeli a levegő-vízáramlás nyomását, amely akár 70 cm-rel is áthaladhat, anélkül, hogy elveszítené a masszázst.

A pezsgőfürdő kiválasztásánál különös figyelmet kell fordítani a kompresszor és a szivattyú állapotára és minőségére. A burkolat bármilyen sérülése vagy a szerelés során fellépő hiba áramütést (!) Okozhat.

A fúvókák típusai

Az áramlás típusának megfelelően a jacuzzi fúvókák 3 típusra oszthatók:

 1. Whirlpool. A víz kis lyukakon keresztül folyik.
 2. Aero masszázs. Az elv ugyanaz, csak a kompresszor befecskendezi a levegőt, amely a fúvóka lyukakon áthaladva belép a fürdőbe kis buborékok áramlásaként
 3. Kombinált. Ha mind a vízáram, mind a levegőáramlás egy fúvókán keresztül történik.

A fúvóka kialakításától függ, milyen irányú vízáramlás lesz, milyen nyomással folyik és milyen szögben. A Jacuzzi fürdők mindegyik gyártója több tucat különböző fúvóka-kialakítással rendelkezik. Például a fúvóka rendszerhez és a szivattyúhoz csatlakoztatott szabványos fúvókák mellett vannak olyan modellek is, amelyek önállóan vizet hoznak közvetlenül a fürdőből, és azonnal dinamikus áramlás formájában dobják ki.

Attól függően, hogy milyen zónában hat a hidromasszázs, a fúvókák különböző méretűek. Nagyobb fúvókák vannak felszerelve a hát és a combok számára, és kisebb fúvókák vannak felszerelve a nyak és láb területeken.

A legegyszerűbb fúvókák közvetlenül biztosítják az áramlást. Vannak olyan modern modellek is, amelyek megfordulnak és lehetővé teszik a levegő-vízsugarak irányának megváltoztatását. Egyes vállalatok kifejlesztettek olyan fúvókákat, amelyek a víz és a levegő keverékét alkotják, ami javítja a jacuzzi masszázs jellegzetességeit.

A jacuzzi fúvókák műanyagból vagy fémből készülhetnek. Az anyagválasztás sokkal inkább az Ön preferenciáitól, mint az erő tulajdonságaitól függ. A műanyag fúvókáknak azonban számos előnyük van:

 • Nem korróziónak vannak kitéve. Ha azonban fémfúvókákat választasz, hagyd, hogy réz legyen
 • A műanyag nem vezet áramot. Ez a minőség különösen fontos az akril fürdők számára, ahol a műanyag fúvókák használata teljesen megszünteti a véletlenszerű áramütést a szivattyú vagy kompresszor működésében bekövetkező zavarok miatt.

Azok számára, akiknek esztétikai ízük nem tolerálja a műanyag megjelenését, a műanyag fúvókák alkalmazása fémes színnel is megfelelő lehet.

Jacuzzi: hogyan válasszuk ki az optimális méretet?

A vízkezelést régóta használják az izmok lazítására, a stressz enyhítésére és az ideges fáradtságra. Azok számára, akik úgy döntöttek, hogy javítják jóléjüket, erősítik az idegrendszert, javítják a testhangot, figyelmet kell fordítani a hidromasszázs fürdőre. A jakuzzi megszerzése fontos lépés az életminőség javítása felé.

Különlegességek

A forró kádak az elmúlt években megszűntek, hogy elérhetetlenek legyenek. Minden nap egyre több rajongó a vízkezelés mellett dönt, hogy megvásárolja a jacuzzi használatát. Most számos modellt és méretű jacuzzi modellt gyártottak. Kis helyiségekben is lehetőség van jacuzzi felszerelésére, mivel a fürdőkád szögletes változata vagy téglalap alakú alakja jobban megfelel.

Több mint 60 év telt el az első pezsgőfürdő felfedezésétől az olasz Jacuzzi testvérek által. Az angol fordításban a vezetéknév úgy hangzik, mint a pezsgőfürdő, ezért a forró kád neve. Az első terméket a fiatalabb testvér kisgyermekének, a gyermekkor óta rheumatoid arthritisben szenvedő kisfiának a kezelésére és rehabilitációjára használták fel. Ezek a masszázsfürdők megkönnyítették a gyermek állapotát. Azóta a komplexben hidromasszázs fürdőt használnak számos betegség kezelésére és rehabilitációjára, javítják az általános állapotot, enyhítik a stresszt és az idegi feszültséget, eltávolítják a fáradtságot.

Az eszköz működési elve meglehetősen egyszerű. Miután a fürdőt vízzel töltötte be, a rendszerbe áramlik, ahol levegővel keveredik. A fúvókákon keresztül nyomás alatt lévő vízsugár érkezik a felületre, és a személy testének bizonyos részein a fürdőben történik. A masszázs minősége a fúvókák számától is függ, a hidromasszázs elemek elhelyezkedése ugyanilyen fontos. Ha maga a berendezés kicsi, akkor az injektorok itt kisebbek lesznek. A masszázs minőségének javítása érdekében a fúvókákat helyesen kell elhelyezni, figyelmet kell fordítani a konfigurációra.

Fontos, hogy a hidromasszázs elemeket a testben lévő problémás területekre irányítsa az irány beállításával. Különös figyelmet kell fordítani olyan területekre, mint a derék, a nyak, a láb, vagyis a leggyakrabban fizikai terhelésnek kitett helyek, és további relaxációt igényelnek.

A pezsgőfürdők egyszerű modelljeihez csak egy üzemmód áll rendelkezésre. Bonyolultabb lehetőségekhez további funkciókat biztosítanak szinuszos és pulzáló masszázs, többszínű megvilágítás és aromaterápiás funkciók formájában. Lehetőség van ezeknek a funkcióknak a szabályozására egy távvezérlő segítségével, amely lehetővé teszi a hidromasszázs kívánt módjának és teljesítményének kiválasztását. Egyes modellek fertőtlenítő rendszerrel rendelkeznek.

A rekreációs struktúrát szakembereknek kell bízni, mivel nagyon nehéz elvégezni önmagát. A beszerelés során fontos figyelembe venni a helyiség méretét, így megbízható gőz és vízszigetelés, valamint sok más tényező is van. A keverő csatlakoztatásához elég az a szokásos tudás, amelyet a hagyományos fürdőhöz történő csatlakoztatáskor alkalmaznak. Az egyetlen különbség az, hogy azt a kádban kell elhelyezni, és nem a falon. A forró kád szifont egy hullámos csővel kell összekötni. A szennyvízelvezetésnek legfeljebb 5 cm méretűnek kell lennie, a lefolyó lyuk fölé kell elhelyeznie legfeljebb 10 cm magasságban. A hidromasszázsos fészekkeverőnek meglehetősen erős és erőteljes áramot kell biztosítania.

Szabványos paraméterek

A sarok jacuzzik nagyon népszerűek. Az ilyen kád magassága egy szabványos termék magasságának felel meg, szélessége és hossza eltérhet. A 150x150 cm méretű modellek leggyakrabban a 150x150 cm méretű jacuzziban két fejtámla található, ezek a méretek és további funkciók lehetővé teszik a vízkezelést a nagyobb kényelem mellett.

Ha a szoba nagy, akkor különféle méretű és alakú hidromasszázs kádat helyezhet el. A 170x110 cm-es méretű modellek több személy befogadására képesek. Választhat egy nagyon nagy pezsgőfürdőt, amely akár tíz ember befogadására is alkalmas. Az ilyen termékek kiválasztásánál meg kell érteni, hogy alig lehet egy rendes lakásban elhelyezni, mert ez a magánháztartás megteszi.

Gyakran kicsi a vízvezeték, ezért fontos meghatározni a szükséges méretű jacuzzit. Azok számára, akik nem szoktak megváltoztatni valamit drasztikusan, kiválaszthatja a téglalap alakú termék méretét, amely egyszerűen egy egyszerű fürdő helyébe lép. Helyezzen el egy jacuzzit ugyanazon a helyen, ahol rendszerint ismerős fürdőt talál. Az ilyen modellek szabványos mérete 180x80 cm, amely lehetővé teszi, hogy egy esti és fekvő masszázst is készítsen. Kiválaszthatja a kissé kisebb méretű modelleket is, amelyek tartalmazhatnak egy 170x70 vagy 170x75 cm méretű pezsgőfürdőt.

Ha a szoba mérete nem teszi lehetővé, vagy más okból kifolyólag egy kis jacuzzit helyezhet el az egészségügyi helyiségbe, ebben az esetben a kád maximális magassága legfeljebb 1 méter lehet. Az üldöztetős fürdőkád mérete 160x70, 150x70 vagy 157x70 cm lehet. A sitz fürdőt gyakrabban választják az egészségügyi problémákkal küzdők, a fogyatékkal élők.

Szükséges az anyagválasztás felelősségteljes megközelítése, egy nagy méretű termék esetén az öntöttvas termék megfelelőbb lesz, az acélfürdő jó választás lehet.

Jellemző modellek

A fürdőszoba beépített fúvókáinak köszönhetően a felhasználók vízmasszázst kaphatnak, ami kedvezően befolyásolja egy személy általános állapotát. A fúvókáknak van egy újabb névsugáruk, benne van benne, hogy a víz bejut és levegővel gazdagodik, és egy bizonyos nyomás alatt telítettség után visszatér a fürdőkádba.

A szabványos modellekben 4 vagy 6 fúvóka van, a nagyméretű fürdőszobákban a fúvókák száma is több lesz. A prémium minőségű pezsgőfürdők számára a fúvókák száma akár több tucatnyiat is elérhet. A jacuzzi kiválasztásakor ügyeljen arra, hogy a fúvókák száma a bejövő víz nyomásától függ. Ha növeli a fúvókák számát egy kis fürdőben, a víznyomás csökken.

Érdemes figyelni a modellekre, ahol a fúvóka szögében változás van. Módosítsa a fúvókák szögét, használja a távirányítót, amely egy jakuzzival van felszerelve. A fúvókák két kategóriába sorolhatók: golyós és forgó. A golyóscsapágyak erőteljes, szűkebb célzattal rendelkeznek, és a forgó fúvókák lágyabb hatással bírnak.

A hidromasszázs modellek két kategóriába sorolhatók.

 • Az első csoport hagyományos modelleket tartalmaz, amelyekben anaerob masszázst végeznek. Ha a víz levegővel keveredik, a fúvókákon keresztül befecskendezik a sugárhajtást, a kifolyó vízzel felforraljuk a vizet.
 • A második kategória tartalmazza azokat a kombinált modelleket, amelyekben szokásos és kiegészítő fúvókák vannak. A vízáramlás irányának beállítására szolgálnak. Az ilyen fúvókák segítségével lüktető és szinuszos masszázst kaphat.

Kis lehetőségek

A fürdőkád hidromasszázs fürdőválasztékával tisztában kell lennie azzal, hogy miről van szó, és milyen funkciót kell végrehajtani.

A kompakt Jacuzzi előnyei a következők:

 • kényelem az elhelyezésben. Kis méretű helyiségben is felszerelhető;
 • A hidromasszázs kád maximális javulást biztosít az emberi egészség számára. A jacuzzi bevezetése számos betegség rehabilitációját segíti, csökkenti a stresszt, nyugtatja az idegrendszert;
 • a forró kádak költsége elfogadható;
 • lehetőség van távvezérlésre, a modellek kiegészítõ funkciókkal rendelkeznek;
 • hosszú működési élettartammal rendelkezik;
 • magas minőségű termékek;
 • nagy modellek választéka.

Whirlpool fürdők - méretek, árak, típusok

Modern hidromasszázs fürdőkád (jacuzzi), melynek mérete és ára széles körben változik - a kényelem állandó tulajdonsága a fürdőszobában.

A szaniterek, amelyeket gyakran jacuzzinak neveznek, nemcsak a vízkezelést engedélyezik, hanem széles körben használják számos betegség megelőzésében.

Erősségek és gyengeségek

A hidromasszázs rendszerek már régóta nem luxus tárgyak, hanem a legjobb lehetőség a személy fizikai és pszichológiai állapotának javítására:

 • stresszmentesség, relaxáció, vagy éppen ellenkezőleg, tonizáló hatás az izomrendszerre;
 • a pórusok és a bőr hatékony tisztítása;
 • edző edények, javítva a vérkeringést és a bőr oxigenizációját;
 • erősítve a vázizomrendszert;
 • pozitív hatással van a szívizom munkájára;
 • az emésztőrendszer fejlesztése.

A hidromasszázs eljárások különösen hasznosak a gyermekek számára, mivel hozzájárulnak az izmok aktív fejlődéséhez, valamint pozitív érzelmeket és nyugtatást eredményeznek.

Kompakt fürdő hidromasszázs funkcióval

A hidromasszázs kádok egyes modelljeinek legfőbb hátránya a bakteriális mikroflóra vízben való gyors fejlődése, amelyet zárt rendszer okoz.

Ezért nagyon fontos, hogy az öntisztító és fertőtlenítő funkció hiányában rendszeresen végezzen a fürdő fertőtlenítését speciális eszközökkel.

Típusú forró kádak

A tervezési jellemzőktől függően jelenleg két fő típus található:

 • a szokásos készüléket a vízsugár-áramok hatása különbözteti meg, és a hidromasszázs a szaniterek tányér testében elhelyezett fúvókákkal van ellátva;
 • az egyesített készüléket az aero- és hidromasszázs fúvókák által szállított légbuborék és vízsugarak képződése jellemzi.

Gyógyfürdő a belső térben

A legdrágább és legmodernebb jacuzzi modellje számos további funkcióval rendelkezik:

 • fertőtlenítő rendszer;
 • világítás;
 • több mixer;
 • további öntöződoboz;
 • Aromaterápiás eszközök.

Akril hidromasszázs modellek

Az akril egy viszonylag új, de máris rendkívül népszerű anyag, és az alapul szolgáló fürdők gyakran erősítve vannak kívülről különleges üvegszálas üvegekkel, ami javítja a minőséget és meghosszabbítja az életet. A legfontosabb előnyök a következők:

 • a tíz vagy annál hosszabb tartósság;
 • kellemes tapintású, tökéletesen sima és egyenletes tál;
 • alacsony mechanikai károsodás;
 • a rendszeres ellátás megkönnyítése és elérhetősége.

Akrilkád

A modern akril elegendően ellenáll a magas és túl alacsony hőmérsékleteknek, valamint a túlzott vízkeménységnek.

Öntöttvas hidromasszázs modellek

A hagyományos anyag még mindig tartja pozícióját, és rendkívül népszerű a modern "jacuzzi" gyártásánál, amelyet a következő fémek tagadhatatlan előnyei okoznak:

 • nagyon magas termikus kapacitás;
 • fokozott zajelnyelési teljesítmény;
 • bizonyított tartósság;
 • az egyszerű használat és az egyszerű gondozás.

Öntöttvas fürdő hidromasszázzsal

Az öntöttvas hátrányai közé tartozik az anyag jelentős súlya és bizonyos nehézségek, amelyek gyakran az önszerelésből erednek.

Acél hidromasszázs modellek

Nem túl tartós, de nagyon megbízható acél egyfajta kompromisszum az időben tesztelt öntöttvas és a modern akril között. Ennek az anyagnak az előnyei a következők:

 • a szállítás és a független telepítés megkönnyítése érdekében elhanyagolható súly;
 • viszonylag lassú vízhűtés;
 • a tartósság, a komponens megfelelő gondossággal, egy negyed század;
 • megfelelő zajelnyelési szint.

Acélfürdő hidromasszázzsal

Többek között az anyag olcsó és könnyen használható, és a széles választékú méretek és alakzatok lehetővé teszik, hogy a lehető legjobb választást válasszon bármilyen méretű fürdőszobának.

Méretek, szín és forma

A hidromasszázs hatású fürdőnek nemcsak megbízhatónak, tartósnak kell lennie, de kényelmesen működőképesnek, hanem vonzónak is lennie:

 • hagyományos négyszögletes modellek, amelyeket a szovjetek által épített kis méretű fürdőszobákban leggyakrabban telepítettek;
 • elit, négyszögletes jacuzzi, rendszerint különféle tartozékokkal és a legösszetettebb szoftverrel szállítva;
 • a szögletes modellek egy vagy két ember egyidejű karbantartására tervezhetők;
 • kör alakúak, és nagyon nagy volumenű pezsgőfürdők csak meglehetősen tágas szobákban vannak felszerelve.

Kerek pezsgőfürdő

A legmodernebb anyagok és különböző festési lehetőségek teszik lehetővé, hogy a pezsgőfürdő elegáns és nagyon eredeti legyen.

Meg kell jegyezni, hogy a forró kád színeit a fürdőszoba dekorációjának általános koncepciójával összhangban kell kiválasztani, és a szerkezet alakját és méretét rendszerint csak az egészségügyi helyiség ergonómiai jellemzői szabják meg.

A hidromasszázs fürdőszobában számos előny van a normál használatnál. Whirlpool fürdők - lehetőségek és funkciók. Melyik választást szeretné?

Ebben a felülvizsgálatban a fürdőszoba mennyezetfestésére szolgáló festékek típusai szerepelnek.

A mennyezet behelyezése a műanyag panelek fürdőszobájába hivatkozásként ismerteti.

A

A forró kád ára közvetlenül számos tényezőtől függ, de ilyen vízvezeték-készülék kiválasztásakor a meghatározó tényezők a gyártó hírneve és a fogyasztók vagy szakemberek visszajelzései a termékekről:

 • A Wellrado márka méltán kapcsolódik a piaci szegmens vezetőihez, és a gyártott hidromasszázs szerelvények szigorú és fokozatos ellenőrzés alá esnek, ami garantálja a környezetbarát termékek előállítását, amelyek teljes mértékben megfelelnek a nemzetközi minőségi előírásoknak. A Velrado Classic fürdő mérete 170 × 75 cm, 29 ezer rubel.
 • Az olasz gyártó a BAS és a hazai fogyasztók számára is bizonyítottan hitelesített termékeket gyárt, melyeket az ár és a minőség optimális kombinációja, a különböző formák, dekorációk és méretek, a maximális konfiguráció és a nagy teljesítmény jellemzi. A "Ahin" hidromasszázsfürdő átlagos költsége 170x80 cm, 27 ezer rubel.
 • A bevált hazai gyártó Triton hidromasszázs hatású fürdőket gyárt jó minőségű árutermeléssel, és az eredeti tervezési megoldások lehetővé tették, hogy a márka termékei nagyon népszerűek legyenek a fogyasztók körében. A Triton "Michel" forró kád átlagos költsége 170x96 cm, 33 ezer rubel.
 • A népszerű hazai gyártó, a Radomir a legtartósabb, megbízható és tartós pezsgőfürdők felszabadításával jellemezhető, és a racionális méretben eltérőek és a leggyakoribb betegségek kezelésére és megelőzésére irányuló rehabilitációs programok végrehajtására tervezett lehetőségek funkcionalitásában. A Radomir Standard Ontario melegvizes kád átlagos költsége 150 × 70 cm, 49 ezer rubel.
 • Az "Aquatika" gyártó különlegessége volt a hidromasszázs kádak széles választékának felszabadítása, melyeket különböző konfigurációk és lehetőségek jellemeznek, és a hazai fogyasztók legnépszerűbb masszázsrendszerei az "Aquarelle", "Geyser", "Aquapad" és a "Vodoparad". Az Aquatica Aurora 175 × 80 cm-es méreteinek átlagos költsége 53 ezer rubel.

Bath BellRado Indigo

Annak ellenére, hogy a hidromasszázs funkciójú fürdők minden modern hazai és külföldi gyártója a technológia "Jacuzzi" néven alapult, a modern modellek a legfejlettebbek és az emberi test számára funkcionálisabbak, ezért nagyon népszerűek a fogyasztók széles választékával.

A pezsgőfürdő felszerelése nehezebb, mint a rendszeres fürdő. Mindent egy jacuzzi felszereléséről és egy forró kád összekötésére a kommunikációval, olvassa el honlapunkon.

Az infravörös padlófűtés szerelési lehetőségeit a csempe alatt a következő anyag tartalmazza.

Fűtés, vízellátás és szennyvíz a lakásban és a ház saját kezével

A fűtés telepítésének mestere

A jacuzzi fajtái. Milyen méretű, formájú és típusú forró kádak vannak?

Jacuzzi méretek

A pezsgőfürdő a saját gyógyító gejzírjának vágyának megtestesítője. A víz regeneráló, javító, temperáló tulajdonságai hosszú ideig ismertek. Minden idők és emberek gyógyítói úszni, mosogatni és természetesen fürdőket terápiás és tónusos eljárásoknak tulajdonítottak.

A vízkezelések harmonikus kombinációja, masszázs és melegítő hatás javítsák a fejlődést :

 • érrendszeri, szív- és idegrendszeri állapotok;
 • anyagcsere
 • testvédelem;
 • motorfunkciók és az ízületek és izmok mobilitása;
 • a toxinok eltávolítása a testből;
 • a tápanyagok bevitele.

Ezeket az eljárásokat különösen ősszel és tavasszal mutatják be.

A hidromasszázs fürdők jól ismertek a kozmetikában. A bőr vérkeringésének erősítése, hidromasszázs:

 • tökéletesen helyreállítja a struktúrát és javítja a bőr színét és hangszínét;
 • elősegíti a súlycsökkenést és a gyönyörű alak kialakulását cellulitisz nélkül.

De érdemes figyelni arra, hogy ezt az eljárást olyan ellenjavallatok jellemzik, amelyek orvos tanácsát igénylik.

Alapvető tervezési elemek és kritériumok a forró kád kiválasztásához

A jacuzzi vezető funkcióját hidraulikus szivattyú, vezetőképes csövek, fúvókák és vezérlőrendszer alkotja.

A fúvókákon keresztül nyomás alatt levegővel telített víz belép a fürdőbe. A vízellátás nyomásának szabályozására képes a masszázs erejét szabályozni: pihentetőtől intenzívig.

Hidromasszázsfürdő eszköz

Jelenleg lehetõség van arra, hogy a fúvókat a masszázs leginkább igénybe vevõ területekre irányítsák és irányítsák saját belátása szerint. A pezsgőfürdő felszerelhetõ aero masszázs rendszerrel, amely lehetõvé teszi, hogy egy könnyû buborékmasszázst, elektronikus vezérlõrendszert használjon, amely lehetõvé teszi a fürdõk paramétereinek, rádiójának, világításának, zenei központjának és TV-jének, az aromaterápiás rendszernek és egyéb lehetõségeknek a testreszabását.

Néhány modell egy keleti masszázsterápiával rendelkezik, amely a "víz ujjainak" hatására épül fel a gerinc akupunktúrás pontjain. Mindezek az opciók nemcsak az energiatermelést biztosítják, hanem óriási egészségügyi hatást is gyakorolnak a szervezetre.

A pezsgőfürdő egy költséges beszerzés, így a vásárlást felelősségteljesen és megértéssel kell kezelni. A fő kritériumok a jakuzzi kiválasztásakor, törvény

 • annak műszaki mutatói;
 • fogyasztói minőség;
 • termelési anyag;
 • jacuzzi mérete;
 • jacuzzi forma;
 • a költség.

A jakuzzi típusai. Alak és méret

A modern piac öntöttvasból, acélból készült forró kádakat kínál, de a legnagyobb előny az akril fürdők számára. Az akril fürdők fő előnyei az anyag szilárdsága és kellemes textúrája, alacsony hővezetőképessége és hosszú élettartamuk, könnyűek és könnyen felszerelhetők.

A modern gyártók által bemutatott Gyromassage fürdők különböző méretben különböznek egymástól. A pezsgőfürdő mérete ma olyan kicsi lehet, mint például 130x130 cm, vagy egy mini-medence mérete, 200 cm-es vagy annál hosszabb ideig. Jacuzzi forma Bemutatta:

 • hagyományosan téglalap alakú;
 • kerek vagy ovális;
 • sarok;
 • aszimmetrikus.

Négyszögletes pezsgőfürdők

A hazai piacon a legnépszerűbbek a hagyományos négyszögletes fürdők. Egy ilyen kád a padlófelülettől függően a fal mentén, a sarokban vagy a helyiség közepén helyezhető el.

A négyszögletes kádak kényelmesen telepíthetők, megfelelő szintű kényelmet biztosítanak, és különféle kialakításúak is kiemelkednek. A technológiai elemek (tömlők, vízvezeték stb.) Eltakaró díszítőelemek a fürdő oldalfalaihoz rendezettek, és az eleganciát az egész konstrukcióhoz vezetik be. A legnépszerűbb a standard méretű jacuzzi - 140x70 cm és 150x70 cm.

Corner Hot Tubs

A derékszögnek, a sarokkád pezsgőfürdőjének alakja és mérete lehetővé teszi, hogy ezt a dizájnt a szoba sarkába helyezze, amely kényelmet és praktikumot biztosít, és további helyet szabadít fel. A kád sarkával szemben lévő szélén általában lekerekített alak van, ami lágyságot és eleganciát biztosít a szögletes kialakításnak.

A sarokkád szimmetrikus és aszimmetrikus lehet, jobbkezes vagy balkezes kivitelben. Az ilyen fürdő lenne a leginkább jövedelmező megoldás kis helyiségek számára. De egyre növekvő népszerűség, a sarokkád még mindig az eredeti, nem szabványos tervezési megoldás része.

A legnépszerűbb napjaink a 150x150 cm-es és 180x180 cm-es sarokkád pezsgőfürdő mérete, amely nemcsak győztes helyet biztosít, hanem komfortérzetet is biztosít. Két fejpárnával ellátott Jacuzzi lehetővé teszi, hogy egyszerre két személyhez vezesse az eljárást. Egy demokratikusabb lehetőség, a költségekre való tekintettel, a kis méretű lakások számára megfelelő méretű, de a hatalmas méretű modelleknél nem alacsonyabb, 130x130 cm-es fürdő.

Aszimmetrikus pezsgőfürdők

A nem szabványos modern lakások miatt a hazai és a külföldi gyártók aszimmetrikus formájú és nem szabványos méretű jacuzzit kínálnak, így még a leginkább kellemetlen elrendezést is képesek legyőzni.

A vonalak aszimmetriája a hagyományos szimmetrikus jacuzzira is jellemző, de az aszimmetrikus hidromasszázs fürdők a legújabb design megoldás. Megkülönböztetettek egy összetett formával, eredeti megjelenéssel, néha kényelmesebbé és kényelmesebbé teszik a normál fürdőt.

Kényelmes és praktikus, gyakran felszerelt számos további lehetőséggel, az aszimmetrikus pezsgőfürdők mérete és lehetőségei változatosak.

Ovális, kerek hidromasszázs fürdők

A széles modelltartományban a pezsgőfürdő kiemeli az ovális és kerek pezsgőfürdőket, lehetővé téve az aszimmetrikusak mellett, hogy elkerüljék a mindennapi életet és a fürdőszobai normákat. Fontos megfontolni: a legelőnyösebb kerek fürdő egy nagy terület közepén néz ki, és a jakuzzi mérete, amely még több ember számára is kényelmesebb és kényelmes, 150-170 cm-es és 42 cm-es mélységben van.

Kis örvénykád

Figyelembe véve azt a tényt, hogy a pezsgőfürdő hatékonysága függ a fúvókák konfigurációjától és számától, a gyromassage elemek elhelyezkedése, nem pedig a szerkezet mérete, a gyártók széles választékát kínálják a kisméretű fürdők számára, amelyek nem kisebbek a teljes méretüknél, de kiváló modellek a kis területeken.

Ezek a fürdők méretei változhatnak, négyszögletes és szögletes, kerek és ovális, aszimmetrikus alakúak, de a kis jacuzzi mérete nem haladja meg a 150 cm-t.

Nagy hidromasszázs fürdők

A modern, nagy méretű lakóházak tulajdonosai gyakran 170 cm-nél hosszabb jakuzzival rendelkeznek, ezek a fürdők kiváló megoldást jelentenek a hosszúkás alakú és nagy területű helyiségeknek, valamint a közép- és nagyépületek számára. Továbbá mindenféle tartozékkal (fejtámlák, fogantyúk, függönyök stb.), Csúszásgátló alja, a nagy fürdő a legmegfelelőbb és kényelmes.

A pezsgőfürdő mérete 170x75 cm, 170x70 cm, 180-70-85 cm, 185x 80-85 cm és így tovább. A nagy fürdők lehetnek négyszögletesek és oválisak, kerekek és szögletesek, aszimmetrikusak.

Jacuzzi standard méretek

A pezsgőfürdő legelterjedtebb kategóriája, ami kiváló lehetőség a tipikus fürdőszobák számára, a standard méretű Jacuzzik. Általában egy hosszú fal mentén felszerelve, az ilyen fürdők megfelelő szintű kényelmet biztosítanak, különböző formákban különböznek, ami lehetővé teszi a kívánt kialakítású fürdő kiválasztását.

A pezsgőfürdő méretétől függően változik

A forró kád költségét meghatározó alapvető mutatók:

 • a felszerelés és a kiegészítő funkciók (TV, rádió, telefon, stb.) és kiegészítők (fejtámlák, karfák, beépített ülések, karfák stb.);
 • az anyaggyártó tálca minősége;
 • tál alakja és mérete;
 • a fúvókák számát és a gyártásuk anyagköltségét;
 • a termosztatikus keverő és egyéb védő és védő funkciók;
 • Jacuzzi gyártó és ország;
 • márka népszerűsége.

A forró kád alakja és mérete tekintetében a hagyományos négyszögletes fürdők kissé olcsóbbak, mint az ábrák.

Például egy 170x70 cm méretű téglalap alakú jacuzzi, Oroszországban, Moszkva 29 ezer rubel áron, ugyanezzel a fürdővel - 31 ezer rubelből.

A 170x75 cm méretű orosz gyártó aszimmetrikus fürdője már 48 ezer rubel árat tartalmaz, a 150x150 cm-es sarokfürdő pedig 37 ezer rubel.

Jacuzzi: a hidromasszázs készülékek méretei

Ma egy pezsgőfürdő már nem minősül a státusnak vagy a luxust jelzőnek, és egyre inkább elkezdett megjelenni az otthonainkban. A forró kádak népszerűsége egyre nő, és az árak csökkennek.

Valóban, egy pezsgőfürdő egy nagyon hasznos eszköz, amely kellemes pihenést biztosít egy kemény napi munka után.

Ezért ajánlható szó szerint bárkinek - mindaddig, amíg a fürdőszoba méretei lehetővé teszik számunkra, hogy ilyen hasznos eszközt telepítsünk.

A jakuzzi története

Az első jacuzzi kád 1956-ban jelent meg Németországban. Miért van ott pontosan? A válasz egyszerű - a Roy és Candido Yakuzzi testvérek Berlinben éltek (egy idő múlva a neve ismerős hangot kapott nekünk - "jacuzzi"). Ők voltak azok, akik kísérleteket végeztek a szivattyúk levegővel történő felszerelésével medencékben és fürdőkben, és utána először mutatták be a lakosságot egy beépített szivattyúval ellátott fürdővel. Az ilyen pezsgőfürdő első modelljei nem hatékonyak és kétes eszközök voltak, de a testvérek nem adták fel, és egy idő után az ilyen fürdők találtak vásárlóikat először Németországban, majd Európában. 1968-ban a Roy Jacuzzi engedélyt kapott a Jacuzzi fürdőkagylók nagyméretű gyártásának megkezdésére. Azóta sokat változtak.

Most modern forró kádak dolgoznak ezen az elven:

 • a víz maga a fürdőből származik;
 • Ezután belép a hidromasszázs rendszerbe, ahol levegővel keveredik;
 • akkor a nyomás alatt álló víz a pezsgőfürdő rendszer elemeitől a fürdőbe áramlik, ezáltal befolyásolja az embert.

Whirlpool rendszer

Amikor vásárol egy pezsgőfürdőt, nagyon óvatosnak kell lennie a készülék kiválasztásakor. A legfontosabb dolog, amit meg kell nézni, amikor kiválasztják a hidromasszázs rendszert, mert ennek köszönhetően a jacuzzi egy ilyen lenyűgöző hatás érhető el.

A masszázs hatékonyságát a következők befolyásolják: a fúvókák kialakítása, azok száma és az elemek elhelyezkedése a fürdőben. Nem kell több injektort behelyezni - ez csak csökkenti a rendszer üzemi nyomását és csökkenti az eljárások kellemes hatását. Pihentető masszázskezelésekhez 6-8 fúvóka elég lesz. Legjobb ilyen konfiguráció kiválasztása, hogy a fúvókák a test leginkább "problémás" részei felé irányuljanak, amelyek a masszázsra hajlamosabbak - a nyakra, a lábakra és az alsó hátra. A kis mennyiségű fúvókákkal ellátott fürdő nagyon hasznos lehet, ha a funkcionális elemek a tengelye körül forognak, és szükség esetén "elrejtik". Az első funkció segítségével lehetőség nyílik arra, hogy saját belátásának megfelelően vízfolyásokat irányítson, a második funkció pedig feleslegessé teheti a vízvezeték tisztításakor felmerülő problémákat.

A hidromasszázs eszköz vezérlése különböző módon történhet. Az egyszerű modellek csak egy üzemmódban működnek, ezért csak egyféle masszázskezeléssel kell megelégednie. A fejlettebb modellek vezérelhetők a távirányítóval, és különböző színű fényeket, aromaterápiás modulokat stb. Mindez csak fokozza a pihentető hatást.

De bölcsen kell választanod a vezérlőket. Végül is, valószínűleg nem lesz kényelmes, ha pihentető masszázsterápiában meg kell érkeznie ahhoz, hogy a konzol megváltoztasson valamit.

Anyag kiválasztása

Ezt követően döntenie kell az anyagról. A hidromasszázs fürdők öntöttvasból, akrilból és márványból készültek. Az öntöttvas az ilyen típusú vízvezetékhez nem alkalmas anyag. Nagyon nehéz, nem rugalmas, és nehéz behelyezni a fúvókákat, amelyek kulcsfontosságúak az eljárásokhoz.

A márvány termékek sokkal jobban néznek ki, és híresek a tartósságukról, azonban sok helyet igényelnek, és gyakran nem elérhetőek az átlagos vásárlók számára.

A forró kádak gyártására a legnépszerűbb anyag az akril. Fő jellemzője, hogy nagyon könnyű bármilyen fürdőt kialakítani. Ezért van az akril jacuzzi egy ilyen hatalmas változatban. Ezen kívül ez az anyag is nagyon puha, ami megkönnyíti a fúvókák felszerelését. És mégis - az akril nem befolyásolja a külső tényezők, és ez azt jelenti, hogy az akril jacuzzi megtartja a bemutatót hosszú ideig.

Jacuzzi méretek

A jacuzzik sokféle méretben és formában jönnek el - ülni lefelé, szögletes, hatalmas kádak, amelyek inkább a medencék stb. A forró kád kiválasztásánál figyelembe kell venni a fürdőszoba méretét, amelybe be kell illeszkednie. A kisebb fürdőszobákhoz a téglalap alakú vagy a leengedett fürdők a legjobbak. A nagyméretű fürdőszobákban a sarokkádak kiváló választás. Annak érdekében, hogy könnyebben eldönthesse, hogy milyen típusú forró kádak közül lehet választani, a már beszerelt pezsgőfürdő fotói a vízvezeték üzletben láthatók.

Az egyik legnépszerűbb modell egy téglalap alakú fürdõ, amely könnyen illeszkedik minden fürdõszobába, még egy kicsi is. A téglalap alakú pezsgőfürdő olyan méretű, hogy könnyen illeszkedik és pihenjen egy személy masszázsterápiája alatt. A fürdő hossza kb. 1700-1800 mm, szélessége 800 mm. Ezek a méretek Jacuzzi lehetővé teszik, hogy teljesen merítse magát vízben.

Azok számára, akik a fürdőszobában akarnak ülni, és nem hazudnak, vannak más modellek is. A leengedett fürdő méretei a következőképpen alakulnak: a hossza 1300-1500 mm, szélessége 700-800 mm. Az ilyen "üldöző" modellek magassága nagyobb lesz, mint a "fekvő "é - körülbelül 1000 mm. Egy ilyen pezsgőfürdőben nem fogod tudni meríteni az egész testet, inkább a végtagok vagy a fogyatékkal élők masszázsára szolgálnak.

A legkényelmesebb pezsgőfürdő sarok jacuzzi. Ezekben a fürdőkben az emberi test a leginkább kényelmes testtartást, míg a masszázskezelések relaxációját és hatását maximalizálják. Általában a szögletes örvények mérete 1500 x 1500 mm vagy 1800 x 1800 mm, magassága kb. 600 mm. A szögű hidromasszázs készülékek két fejvédővel is felszerelhetők, így két ember egyszerre pihenhet.

Az ízületi relaxációra tervezett pezsgőfürdő mérete kissé eltér a megszokottól. Ha a kád négyszög alakú, akkor hossza kb. 1800-1900 mm, szélessége 120 mm. Kerek hidromasszázs készülékek két, 1300 mm-es méretű 1300 mm-es és 1500 mm-es szögben.

Jacuzzi pezsgőfürdő

Lásd még

Szeretne díszíteni a fürdőszobát és fürödni? A Dushevoi.Ru üzlet Moszkvában és Jekatyerinburgban segít. Jacuzzi whirlpools - a mi specialitásunk

Kényelmes és jövedelmező együttműködést kínálunk:

 • Whirlpool Jacuzzi megfizethető áron 19640 rubeltól 713020 rubelig
 • Nagy kedvezmények a rendszeres ügyfelek számára
 • Szállítás Oroszország bármely régiójába, valamint Moszkvába és Jekatyerinburgba
 • mindig megfelel a minőségi előírásoknak

Ha meg szeretné tudni az árakat és megrendelheti Jacuzzi pezsgőfürdőt St. Petersburg, Tyumen, Perm, Chelyabinsk, Yekaterinburg, akkor válassza ki a kívánt város a jobb felső sarkában a helyszínen.

Jacuzzi méretek

A pezsgőfürdő, jakuzzi egyre inkább lakóházakban és házakban jelenik meg. A modern eszköz kellemes tartózkodást és masszázskezeléseket biztosít, így egy fárasztó nap után tökéletesen kikapcsolódhat.

Napjainkban különböző méretű és konfigurációjú hidromasszázs fürdők találhatók. A jacuzzi vásárlására vonatkozó döntések során a saját fürdőszobától függően kell eljárnia, valamint figyelembe kell vennie a helyiség térbeli képességeit.

Jacuzzi standard méretek

Az apartmanok jelentős része egy kis fürdőszobával rendelkezik, ezért figyelembe véve az élet valóságait, a választást meg kell állítani egy téglalap alakú pezsgőfürdővel, amely megegyezik a szokásos fürdőszobával. Az ilyen eszköz a falak egyikén helyezkedik el, és normál mérete 180 cm x 80 cm, a forró kád méretei lehetővé teszik a vízkezelést, nem csak ülést, hanem fekvőhelyet is.

Jacuzzi kis méretben

Néha a fürdőszobában lévő zuhanyzóval ellátott kis apartmanok tulajdonosai egy jacuzziban álmodnak. Ilyen esetekben kényelmesen helyezhető el egy csökkentett méretű jacuzzi kád, amelyen pihenési lehetőségeket lehet tartani pihenés közben. Általában az ilyen termék hossza 130-150 cm, szélessége 70 cm, de a forró kád fontossága nagyobb, mint a "fekvő" eszközöké, és körülbelül 100 cm. fogyatékkal élők számára.

Méretek sarok jacuzzi

A legkényelmesebbek a szögletes hidromasszázs fürdők, amelyek többek között figyelembe veszik az emberi test fő anatómiai jellemzőit. A jacuzzi magassága, mint egy standard téglalap alakú fürdõ. A fennmaradó méretek a helyiségtől függően választhatók. Az otthoni sarokkád méretei különbözőek: 140 cm x 140 cm-től 180 cm x 180 cm-ig, és az alakzatok lehetővé teszik a fürdőszobának gazdaságosabb használatát.

Jacuzzi mérete kettőnél

A pezsgő-sarok megoldást kettős kádakban is használják. A 150 cm x 150 cm méretű sarokhidromasszázs fürdőkben két fejtámla található. Ha a fürdőszobaterület megengedi, akkor egy másik alakú jacuzzi behelyezhető: tágas négyszögletes, négyzet alakú, kerek. Kiváló lehetőség a romantikus természet számára egy aszimmetrikus jacuzzi a kettő számára.

A nagy jacuzzi 3-10 fő befogadására alkalmas. Ennek azonban figyelembe kell vennie az épület műszaki jellemzőit, mivel az ilyen fürdők súlya, különösen ha öntöttvasból készül, a vízmasszírozó berendezéssel és vízzel meghaladja a tonna mennyiséget.

Jacuzzi formák és méretek

A pezsgőfürdő vagy a pezsgőfürdő segít folyamatosan tartani a testet, és különösen kellemes a kemény napi munka után. Ez drága beszerzés, ezért a termék műszaki jellemzőivel, a fogyasztói tulajdonságokkal, a méretekkel, a meglévő formákkal és a gyártási anyagokkal kapcsolatos fegyveres információkkal kell megközelítenie, és természetesen mennyi pénzt kell fizetnie a családi költségvetésből, hogy naponta élvezze a vízmasszázst.

Típusú jacuzzi alakban és méretben

A gyártók különféle alakú és méretű jacuzzi-t gyártanak. Ha szeretné, akkor is talál egy helyet egy kis lakásban, az úgynevezett Hruscsovban, a legkisebb hidromasszázs fürdő megvásárlásával.

Szerencsés lakosok a monolitikus technológiára épülő lakásokban, ahol a fürdőszoba egy hálószobában ugyanolyan méretű lehet, mint egy kis méretű házban. A legboldogabbak a vidéki házak tulajdonosai, akiknek lehetőségük van nem csak egy pezsgőfürdő, hanem az igazi mini-medencék felszerelésére. Tehát milyen formájú és méretű pezsgőfürdőt kínál a piac a mai ügyfeleknek? A jakuzzi a következő formákat öltheti:

 • téglalap alakú;
 • ovális;
 • háromszög.

Méretben. Itt a választás nagyon óriási, mivel a pezsgőfürdő mérete 160 × 70 mm és 210 × 100 cm között változhat, a szélességtől és a hosszúságtól függően a jakuzzi megfelelő magassága, 57-86 cm lehet.

Jacuzzi standard méretű

A városi lakásokban lévő fürdőszobák túlnyomó többségében van egy kis terület, így harmonikusan beléphet a téglalap alakú jacuzziba. A pezsgőfürdő méretei 180 × 80 cm-en belül lehetnek, és a beépítés ugyanúgy történik, mint egy hagyományos, öntöttvas fürdő. Az ilyen forró kád paraméterei lehetővé teszik, hogy a higiéniai és wellness eljárásokban feküdjön és üljön. Az ilyen szélességű és magasságú jakuzzi mélysége 60 cm lehet.

Corner Hot Tubs

A legnépszerűbbek a mai napig a sarokkád pezsgőfürdője, megismételve testének hajlását. Kényelmesebbek és kényelmesebbek a masszázskezelésekhez, lehetővé teszik, hogy teljesen ellazuljanak és igazi élményben legyenek a fürdésben. A leggyakoribb fürdőkád mérete 180 × 180 cm és 150 × 150 cm, ezeknek a fürdőknek a magassága 60 cm-en belül van.Az ilyen pezsgőfürdő számos modellje két fejtámlával rendelkezik, amelyek lehetővé teszik, hogy egyidejűleg fürödjenek egyszerre két családtaghoz, például házastársakhoz. Lehet, hogy sok hely van, és nem annyira, de mindazonáltal a házastársak számára, akik ritkán találkoznak egymással a munkahét alatt, ez egy újabb lehetőség arra, hogy együtt legyenek.

A 130 × 130 cm-es pezsgőfürdő ideális azok számára, akik egy kis lakásban élnek, és félig ülő helyzetben kell fürödniük, mivel a fürdőszoba mérete nem teszi lehetővé a szabványos akrilfürdő felszerelését sem. Kis méretének ellenére a funkcionális feladataival ellentétes. Az ilyen méretű jacuzzi viszonylag olcsó, így sokan megengedhetik maguknak a telepítést.

Nagy jacuzzi

A házak tulajdonosai nem korlátozzák a fürdőszoba méretét, így megengedhetik maguknak bármilyen méretű és alakú jacuzzi felszerelését. Téglalap alakú, félig ovális, sarok hidromasszázs fürdők két, három, öt ember számára. A mini-pool egyszerre 10 embert tud venni. A jakuzziban elhelyezett helyek számát nemcsak a méret, hanem a masszázsfúvók elhelyezése is befolyásolja. Minden helyet külön fúvókákkal kell felszerelni, amelyek zónákba vannak csoportosítva, és így befolyásolhatják az emberi test különböző helyszíneit. Ezenkívül minden egyes helynek meg kell felelnie az emberi test körvonalainak, hiszen ebben az esetben csak a jakuzzi elfogadásának teljes hatását lehet elérni. A legtöbb esetben a vidéki házakban egy jacuzzi van felszerelve a következő méretekben:

 • Téglalap alakú pezsgőfürdő - 200 × 150 cm;
 • Szögletes vagy könnycsepp alakú - 192 × 192 cm;
 • Ovális vagy kör alakú - 210 × 100 × 60 cm.

Lakóépületek lakóinak, forró kád vásárlásakor figyelembe kell venni egy olyan szempontot, amely növeli a padlón lévő terhelést. Néhányan ez a padló, és valaki számára a mennyezet. Önmagában a fürdõ kis súlya, de figyelembe véve a szerelt berendezéseket, végül elérheti a 200 kg-ot, és figyelembe véve az öntözött vízmennyiséget, ez a paraméter 500 kg-ra emelkedhet.

Ezért a szakértők azt javasolják, hogy mielőtt megyünk a boltba vásárolni egy pezsgőfürdőt, kérdezze meg a padlólemezek műszaki jellemzőit és az általuk tervezett további terhelést. Ezekre az óvintézkedésekre van szükség, mivel lehet, hogy a lakásában forró kádat elkezdve befejezni a vízkezelést már a szomszédja alján. Ebben az esetben logikus választani egy öntöttvas vagy akril fürdőt.

Jacuzzi, hidromasszázs kád

Érdekes a pezsgőfürdő és a pezsgőfürdő

Ma a luxus jele a pezsgőfürdő. Ez nem csak egy bútor, amely díszíti a lakást, hanem egy egyedi eszköz, amely különleges hangulatot teremt a kényelem és a kényelem érdekében.

A modern hidromasszázs fürdők ergonomikusak, tartósak és funkcionálisak. Ők képesek ellátni a gondoskodást és a teljes pihenést, ami annyira hiányzik a kemény napi munka után. A szakértők javasolják, hogy használják a jacuzzi különféle krónikus betegségeket a segédeszközökön, neurológiai rendellenességeket és fokozott fizikai erőfeszítést követően. De a hatalmas pozitív tulajdonságok mellett a hidromasszázs fürdők hátrányai is vannak. Károsíthatja az emberi egészséget? Lehetséges, hogy egy lakást vagy egy dacha-t egy jakuzzit vásárolnak?

Mi a forró kád?

A vízvezetékgyártók mindenféle méretű és formájú kádat kínálnak ügyfeleiknek. Ma könnyedén választhat egy kis méretű fürdőkádat és telepítheti egy kis lakásba. Vagy például egy hatalmas fürdőkádat egy whirlpool funkcióval egy házhoz vagy egy nyári házhoz, és egy igazi mini-medencét rendezhet külön szobában.

A hidromasszázs fürdők több lehetőségre oszthatók, figyelembe véve a következő formákat:

 • lekerekített;
 • aszimmetrikus és szögletes;
 • négyszögletes és négyzet alakú.

A fürdésre szánt szerkezet dimenziójáról szólva érdemes kiemelni azt a tényt, hogy a terméket úgy kell megválasztani, hogy az a helyiség, ahol telepítésre kerül. Átlagosan a gyógyfürdő mérete 1,6 és 2,1 m között változik.

Ha a fürdőt klasszikus lakásban kívánja felszerelni, akkor a legfeljebb 180 cm hosszú téglalap alakú termékeket válassza.

Hidromasszázs sarokfürdők

Kisebb helyiségek esetén a vásárlók egyre inkább választanak sarokfürdőket. A design ezen változata jelentősen megtakarítja a használható helyet, mindig stílusosnak és eredetinek tűnik a belsőépítészet szempontjából. Két klasszikus méretű ilyen kád van. Ez 180x 180 cm és 150x150 cm.

A hidromasszázs funkciójú fürdő szimmetrikus vagy aszimmetrikus aljjal, háttérvilágítással, kiegészítő polcokkal rendelkezik a kozmetikumok, a tollak, az ülés, a fejtámla és még sok más tárolására.

Nagy hidromasszázs fürdők

A városon kívüli külvárosi ingatlanok, nyaralók, villák és egyéb háztartások tulajdonosai egyedülálló lehetőséget kapnak egy nagy pezsgőfürdő vásárlására és felszerelésére. Ha a helyiség lehetővé teszi, akkor rendkívül nehéz lesz a választás helyes megválasztása. Az egyik legnépszerűbb négyszögletes, kerek és ovális fürdők, amelyeket két vagy több ember számára terveztek.

Érdemes megjegyezni, hogy a helyek száma a masszázsfúvók helyétől függ, ráadásul minden helynek anatómiai jellemzőkkel kell rendelkeznie, amelyek lehetővé teszik a felhasználó számára a maximális élvezetet.

Ha nagy fürdőt szeretne hidromasszázzsal felszerelni, vegye figyelembe a padlóra ható terhelést. A kapacitás egyenként kis súlyt mutat, de kapacitásának, további eszközök rendelkezésre állásának köszönhetően a tömeg 180-200 kg-ra emelkedhet. Ha vízzel fürdik, akkor a súly 500 kg-ra emelkedhet.

Milyen anyagokból készült modern jacuzzi?

A hidromasszázs fürdők különböző anyagokból készültek. A legnépszerűbb pozíciókat az alábbi termékek alkotják:

 • acél, öntöttvas;
 • akril, üvegszál;
 • műanyagból.

A bemutatott lehetőségek mindegyikének saját előnyei és hátrányai vannak. Például a műanyag fürdő konténerek nem tartósak és érzékenyek a vízminőségre.

A sárgaréz-konstrukciók (éppen ellenkezőleg) hosszú működési idővel rendelkeznek, és nem igényelnek karbantartást. A nagy tömeg és összetettség miatt, amelyek a szállítás és a telepítés során jelentkeznek, nem ismerhetők el a modern fogyasztók körében.

Az értékesítés vezetője akril formatervezés. Számos pozitív tulajdonságuk van, többek között:

 • helyreállítható;
 • könnyen tisztítható;
 • tartós;
 • kis súlyuk van;
 • megfizethető;
 • hosszabb ideig meleg legyen.

Hidromasszázs fürdők és azok működése

A hidromasszázs rendszer központi mechanizmusa a szivattyúegység. Ennek köszönhetően a víz speciális fúvókákba kerül, amelyek viszont a megfelelő irányba permetezik a vízsugarakat. A pezsgőfürdő rendszer általában:

 • kompresszor;
 • fúvókák fémből vagy műanyagból;
 • vezérlő egység;
 • gázvezeték.

A kompresszor levegőt és vizet elegyít, és a fúvókák ezt a keveréket bocsátják ki, ami forrás forrást eredményez. A forgó minta jelei egy spirál alakú vízáramot hoznak létre, amelyet a szabályozó egység intenzitással állíthat be.

Felhívjuk figyelmét, hogy a hidromasszázs rendszer víz nélkül való bekapcsolása tilos. A száraz elindulás károsíthatja a berendezést.

Az örvények hasznosak, fennáll-e veszély?

Az orvoslás bebizonyította, hogy a hidromasszázs fürdő pozitív hatással van az emberi szervezet egyes rendszereire. Támogatják a sejtek regenerálódását, teljesen ellazítják az izmokat, megnyugtatóan hatnak az idegrendszerre és növelik a vérkeringést.

Érdemes megjegyezni, hogy a vízellátás módja kétféle változatban jelenhet meg: buborék vagy sugárhajtás. Az első esetben az a tendencia, hogy lazítsuk az izmokat és aktiváljuk a szívizomot, a második lehetőség pedig a testet további energiával telíti meg.

De a kádak előnyei mellett káros lehet. Néha a patogén mikroorganizmusok elkezdenek szaporodni a jacuzzi csővezetékben, amelyek bekapcsoláskor belépnek a munkakörnyezetbe, és a gőzzel levegőbe permetezik.

Hogyan válasszunk egy forró kádat otthoni használatra?

Mielőtt fürdőt vásárolna a megbékéléshez, fontos, hogy figyeljen formájára és műszaki jellemzőire. Ha a helyiségben, ahol a fürdőtartályt fel van szerelve, van egy kis terület, akkor figyeljen a négyszögletes vagy sarokmodellekre.

Tekintse meg a költségkeretét és a termék feltételeit. A fogyasztók pozitív visszajelzései üvegszálas acél kádakkal és 700 wattos teljesítményű szivattyúval rendelkeznek.

A jakuzzi felszerelhető fogantyúkkal, fejtámlákkal, polcokkal a kozmetikumok és a világítás számára. Nos, ha az eszközt a "száraz" indítás és leállítás védelmi rendszerével egészítik ki, a hálózat elektromos áramának hiányában. A víz hőmérséklet-indikátorainak szabályozásához termosztátra van szükség, valamint egy visszacsapó szelep, amely megakadályozza, hogy a munkaközeg visszamegy a hidromasszázs rendszerbe.

Ki ellenjavallt fürdő hidromasszázs?

A jacuzzi használata előtt fontos, hogy orvoshoz forduljon, ha bármilyen egészségügyi problémája van. A hidromasszázs nem ajánlott tuberkulózis, szívroham, onkológia, trombózis, vérzés, bőr gyulladásos megbetegedései, urolithiasis, magas vérnyomás és ischaemia esetén.

Az első eljárás nem haladhatja meg a 10-15 percet. Ha ebben az időben nem volt rosszabb a jólét, a következő alkalommal, ha megnövelheti a forró kád befogadásának idejét.