Legfontosabb > Tartozékok

Javítsuk meg a keverő repedéseit

A fürdőszobában van egy olcsó nem-csaptelep csaptelep / zuhany kapcsolóval. A kapcsolót 45 fokkal forgatja el. A váltás két lábfej formájában valósul meg egyik oldalon. Ebben a helyen 2-3 mm-es repedés keletkezik (vagyis csak a csavarok nyitott állapotában áramlik). Lehetséges megoldani valamit? Holnap felküldöm egy fotót.

Felejtsd el. Vegyél egy újat. Ne pazarolja el az idejét.

Csomagolja be az egész keverőt üvegszállal az epoxi felületén, majd ezüsttel festse és dobja el

Bypass írta:
Csomagolja be az egész keverőt üvegszállal az epoxi felületén, majd ezüsttel festse és dobja el

Megtettem, nem segített.

superstasik írta:
Megtettem, nem segített.

Valószínűleg eldobták

2Palmman - Nincs értelme a javításhoz. Megbízhatóan sikertelen.

Megértettem. Ugyanakkor megtanulod változtatni a keverőt.
Egyébként nem szükséges az egész mixer megvásárlása. Van egy zuhanyzó, van egy "kifolyó", egy daru már 2 darab. Mindent bérel, és menjen a piacra, hogy felveszi.

Opcióként. keressen a piacon, töltse a napot.
Vegyél egy másik főnevet, bár valószínűleg nincs többé. ez nem drága.

Az én helyemnél, ahol a víz a zuhanycsőre illeszkedik (nem tudom, hogy mit hívnak), repedés keletkezik, amikor zuhanyzóra / mosógépre váltanak, lassan csepegtetődnek. Tegnap egy szivaccsal és szappannal mostam ki a külvilágot, és ma óvatosan szuperklávval töltöttem. Nézze meg, mennyi ideig fog tartani. Mindemellett a mixer régi és várakozik a leszerelésre, de egy csepp ragasztó nem kár. És még ha van is egy darabja ennek a ragasztónak, akkor nem fog pontot szerezni, és nem fogja elrontani, és nem fogja mérgezni, mivel van egy háló a ganderen, és nem gyűjtöm a zuhanásból. Úgy gondolom tehát, hogy egy ilyen javítás ésszerű. De ha egy repedés keletkezik egy állandó víznyomás helyén, akkor a csomópont helyettesítése sokkal olcsóbb lesz, mint a szomszédok helyreállítása.

Ezek a kínai csapok nagyon rossz oldalt mutatnak. Gyakran vannak nyíltan egyszeri lehetőségek. Néhány alkalommal a tapasztalatlanságért vásárolt ilyen. Másrészt, mit akarsz 15 dollárért. Az ilyen keverők anyaga - silumin vagy TSAM. Az első alumínium ötvözet szilíciummal; másodszor, cink-alumínium-mangán ötvözet. Alacsony költségük miatt használják őket, de nagyon kétséges szilárdsági tulajdonságokkal is rendelkeznek. És mi a leginkább sértő, nem javítják és hegesztik. A szilícium esetében a szilícium meggátolja a hegesztőanyag kialakulását, a másodikban a cink kiég. Szóval azt mondják neked, hogy egy ilyen keverőt eldobnak.
A tapasztalt javítóberendezések javasolják, hogy ne kockáztassák Kínát, hanem jól ismert GROHE vagy Hansgrohe márkákat vásároljanak, amelyek egyébként 5 és 10 év közötti garanciát vállalnak termékeikre. Ezek kiváló minőségű és drága keverők.
Öt évvel ezelőtt vettem egy egykaros keverőt (Kína) egy zuhanyzóval a fürdőben, 15-18 dollár (a jelenlegi árfolyamon), és még mindig áll. Az egyetlen dolog, ami megváltoztatható. Én súly szerint választottam. Egy jó keverő normál súlyú, silumin - light. És általában a sárgaréz súlya, amely nem rozsdásodik és tartós.
Itt a választás a vízvezeték jól írt -.

Lehetséges, hogy a keverőben repedést feszítenek?

Csak tegnap volt egy kellemetlen érzés, egy apró crack jelent meg a fürdőszobában. Lehet, hogy valahogy javítani vagy futni a boltba egy újat?

Ha van repedés, akkor azt jelenti, hogy az alacsony minőségű ötvözet keverője, például a silumin (ez szilícium és alumínium).

Jellemzően ezek a keverők nem tartósak, a silumin mindössze néhány hónapos működést veszít, ezért törékennyé válik.

Elfelejtetted írni arra a helyre, ahol (ahol) egy repedés jelent meg (például, ha ez a mixer "kifolyója", akkor külön megvásárolhatóak).

Ha ez egy egyenes szakasz, akkor a bilincset egy tömítéssel lehet felhelyezni, akkor is a szilikon ideiglenesen segít.

Egy másik lehetőség a repedés megragadása. Vegyünk egy kalapácsot és valami tompa dolgot, például egy véső hátát, még jobb egy szúrós.

Könnyű fúj a repedés mindkét oldaláról, próbálja meg fedezni a rést, mivel néha segít.

Az ismertetett módszerek ideiglenes megoldást jelentenek a problémára.

A keverő nyomás alatt van és előbb vagy utóbb a repedés növekedni fog.

Ne vásároljon drága keverőket, különösen szilumintól.

A keverő kiválasztásakor figyeljen a súlyára, a silumin szinte nem mérni semmit, és a kiváló minőségű keverő nehéz.

Először is, természetesen tanácsot adok, hogy ne vásároljak olcsó kínai keverőket.

És ez nem azért van, mert rövid élettartamuk van, és azokat meg kell javítani és megváltoztatni, hanem azért, mert lehetséges az árvíz áradása, és különösen a szomszédai.

Ezért jobb, ha vásárolni és felvenni egy kiváló minőségű keverőt.

De vannak olyan esetek, amikor javításra van szükség, és nincs lehetőség új, kiváló minőségű keverő beszerzésére.

Ettől kezdve és fárasztó volt, hogy gyorsan és gyorsan meghozza a döntést.

Ez az, amit a kínai szilázs szeletelő gyártása úgy néz ki, mint egy repedés.

Igen, megmagyarázom, mi a szilumin, különben megmagyarázzák az interneten, és úgy tűnik, hogy az iskolai kémikában nem volt több, mint három.

Tehát a silumin egy alumínium és szilícium ötvözet, és a névben szilícium alapja van, nevezetesen a latin és alumínium szilícium (rövidítve alumíniumból).

Ebben az esetben a repedés kék színű lesz.

Természetesen a javítás nem ad teljes garanciát arra, hogy a keverő hosszú ideig és megbízhatóan fog működni. De szétszerelve, tisztítva és zsírtalanítva a repedést, hideg hegesztéssel lezárhatja. Természetesen belülről hegesztést alkalmazhat, és több rétegben is alkalmazható.

De figyelmeztetlek, hogy jobb, ha csökkentené a víz nyomását a sorban a keverőhöz, és nem változtatna hirtelen a hidegről a melegre.

Tehát ilyen körülmények között használhatja a keverőt, amíg új és kiváló minőségű lesz.

A repedések a csapok bármilyen módon rögzíteni hosszú ideig nem fog működni!

Hacsak nem lehetséges, ha egy repedés olyan szakaszban van, ahol egy galléros csatlakozást lehet elhelyezni, akkor a csatlakozásnak köszönhetően a repedt szakasz és a nyakörv összefogása lehetővé teszi az áramlás leállítását.

Minden más ragasztóval és tömítőanyaggal rendelkező megoldás nem ad hosszú időt, a környezet túlságosan alkalmatlan, a hőmérséklet állandó változása megnöveli / szűkíti a keverő anyagát, és a víz elpusztítja az összetételt.

Ha nincs lehetőség a keverő azonnali cseréjére, akkor lehetséges, hogy egy ideig az elektromos szalagot feltörjék a repedés helyén, miután korábban megszáradták az egész keverőt, és az elektromos szalag tetején, vastag rongyköteg kötéssel. A szivárgást pontosan kiküszöbölni fogják, kissé csöpögni fog, de ehhez a keverőt egy ideig használhatja.

Még a kiváló minőségű sárgaréz keverőkben is előfordulhatnak repedések - ez egy gyártási hiba (alacsony minőségű öntés) eredménye. Az ilyen repedést meg kell szedni, savval kezeljük, a keverőt melegítjük és lezárjuk (még ónnal is) gázégővel.

Ha olcsó kínai csaptelepet találsz, akkor megpróbálhatod a repedést epoxiddal lezárni.

A javítások idején a lakásokban történő felhasználás során újrakimionáltam egy ilyen keverőt epoxi ragasztóval és üvegszállal.

 • a keverőt teljesen szét kell szerelni - húzza ki az összes belsejét (patron, tömítések, tömítések).
 • finoman (amennyire csak lehetséges) elmélyül, és kiterjeszti a repedést, ezt egy apró csiszológép segítségével hajthatja végre. Lehetetlen kopogni a keverőben, különben összeomolhat.
 • tisztítsuk meg a repedést és oldószerrel mossuk.
 • a keverőt kedvező áron melegítjük (gáz, elektromos tűzhely), hogy maximalizáljuk a rést.
 • a keverő melegítésével párhuzamosan melegítse fel az elkészített epoxi ragasztót a gőzfürdőre. A forró gyanta folyadékká válik, és jól kitölti a keskeny réseket. A ragasztó vitalitása néha csökken, így gyorsan kell dolgoznia.
 • szorosan kalapál az olajban áztatott szövetben (petróleum zselé használható). Ezt úgy tesszük, hogy az epoxi nem jut be a résen.
 • töltse ki a rést epoxiddal.
 • másnap (ragasztó merevítve) vágjuk egy megfelelő méretű üvegszövetet, nedvesítsük frissen előkészített epoxigyűrűvel, és legalább 2 alkalommal szalaggal lezárjuk a problémás területet.
 • a harmadik napon (ha kívánja) keverjük össze az epoxidot és egy ecsettel, gyengéden fényezzük az üvegszövet minden szabálytalanságát. Miután a ragasztó megkövesedett, javítással javítjuk a fájlt.
 • zsírtalanítsa az egész keverőt és festse azt ezüstkagylóból egy dobozból.

A tudatlanok első pillantásra nem fogják megállapítani, hogy a keverő "ragasztott".

A keverőm több mint egy éve "utazott" a lakások fölött, majd valaki "ragaszkodott hozzá" a lábaihoz (láthatóan nem vette észre a trükköt).

Mixer gander: eltávolítás, módosítás, javítás

A mixer hibája - egy bosszantó helyzet, de nem katasztrófa. Ne rohanjon újat vásárolni, mert leggyakrabban az alkatrészek természetes viseléséről beszélünk, ami könnyen cserélhető. A "Without Plumbing" magazin tudja, hogyan kell, ha a csaptelep csatorna a fürdőszobában vagy a konyhában folyik, és kész arra, hogy hasznos információkat osszon az olvasókkal. Itt talál hasznos tanácsokat, részletes leírást a bontáshoz, a gyakori lebontásokhoz és az eltávolítás módjaihoz, valamint a minőségi alkatrészek kiválasztásának titkait.

A mixer hűsítése a fürdőszobában: csináld magad és lépésről lépésre

A "gander" kifejezés a mindennapi életben határozottan megmaradt, és a professzionális vízvezeték-szerelők gyakrabban használják, mint az "izliv" helyes nevet. A keverő ezen részének minden változatának három megnyilvánulási formája van, amelyek mindegyike külön figyelmet érdemel.

Szivárgás az anya területén

Egy gyakori probléma, amely a víz szivárgását jelzi a csatlakozópontban a keverő testéhez képest. Az a tény, hogy a keverő a fürdőszobában áramlik a csévélő alatt, egyszerű és triviális - a tömítést a csomóponton viselték. Ez a rész minden otthoni mester hatalma alatt cserélhető, és az eljárás a következő:

 • Vegyél egy új O-gyűrűt a kívánt méretre.
 • Megfelelő méretű állítható vagy nyílt végű csavarkulccsal csavarja le a csavaranyát a kifolyócső és a test csomópontján.
 • Annak érdekében, hogy ne karcolja meg a bevonatot, helyezzen egy vastag ruhát a kulcs és az anya közé.
 • Fordítsa el a ganderet, hogy eltávolítsa a testből. Némi erőfeszítésre lesz szükség.
 • A kopott tömítés kihúzásához kést vagy más vékony tárgyat kell hozzáfűzni.
 • Szereljen be egy új tömítést a helyére, és helyezze be a gyűrűs mélyedésbe.
 • A kenőanyagot a tömítésre kell felhordani, ami megkönnyíti a szerelést, és nem teszi lehetővé a tömítés megszakítását szűkítéskor. Egy egyszerű folyékony szappan meg fog tenni, de helyénvalóbb vásárolni egy nem illékony szilikonzsírt a vízvezeték üzletben.
 • Helyezze be a kifolyót a testbe, erősen nyomja meg és manuálisan húzza meg a csavaranyát.
 • Csavarja be az anyát egy ruhával, hogy megtartsa a fedelet, és óvatosan húzza meg.

Ez a javítás akkor tekinthető befejezettnek, és a helyzet, amikor a csatorna a csaptelepen áramlik a fürdőszobában, a múltban marad a következő kopásállóságig.

A gumibetétek nem a legjobb megoldás a javításhoz. Jól bevált tömítések a fürdőszobában gusaka csaptelephez, paronitból készültek. Ez az anyag a nedvesség hatására növeli a térfogatot, teljesen kitölti a helyet, és biztosítja a kapcsolat szorosságát.

Gyenge csapvíz-nyomás

Idővel észreveheti, hogy a víznyomás gyengül. Ez a probléma jellemző a korszerű, keverővel ellátott keverőkre. Miután kiöntötték őket, olyan retikulumokkészletekkel vannak ellátva, amelyek levegővel hígítanak egy folyadékot, növeli a térfogatot és csökkenti a vízfogyasztást. Ezek a retikulumok eltömődnek a vízellátó hálózattal rendelkező szilárd részecskékkel, és ezekre vízkövesedést helyeznek el, ami megakadályozza az egyes lyukakat. Ez a helyzet befolyásolhatja mind a konyhában, mind a fürdőszobában lévő csaptelep csuklóját, és egyszerű tisztítással megoldható:

 • Csavarja le a levegőztetőt. A kerek formát kézzel lecsavarják, ezért fizikai erőfeszítéseket kell tennie, gumi kesztyűvel, hogy ne csússzon le a keze. A feladat egyszerűsödik, ha van vágás. Ezután egyszerűen használjon csavarkulcsot vagy nyitott csavarkulcsot, a szövet bevonásával a bevonat megőrzését.
 • Távolítsa el az összes rácsot, és mossa le őket homokról és egyéb szilárd részecskékről. Az asztali ecet vagy a citromsav oldat segít megszabadulni a méretaránytól, amelyben áztassa a hálót. A sávszélességet kézi úton is visszaállíthatja, ha a tűket tisztítja. Szerelje össze a levegőztetőt úgy, hogy az összes részt fordított sorrendben telepíti.
 • Ha a lélegeztetőgépnek nem elválasztható szerkezete van, öblítse le a szennyeződésből és dobja el, ha gyenge savban áztatja.
 • Szerelje be a tömítést. Ha nem változtatja meg, akkor győződjön meg róla, hogy ugyanaz az oldal, mint korábban. Működés közben a tömítés felülete deformálódik, és a másik oldalon elfordítva nem lesz szoros kapcsolat. Csavarja vissza a levegőztetőt a kifolyóra.

Az ilyen munkát megelőlegezhetjük, anélkül, hogy gyengítenénk a nyomást. Különösen fontos megelőzés abban az esetben, ha a víz merevsége nagy.

Javítsák a gégecsöves módú zuhanycserét

Az ezen a területen fellépő bontások is gyakoriak, ugyanúgy, mint a keverő áramlása a gander alatt. A javítás sorrendje a kapcsoló típusától és a probléma jellegétől függ, ezért először döntse el, hogy milyen telepített keverőt.

Dugós kapcsoló

A modern modelleknél ez már nem található, de továbbra is használják őket, mert nagyon hosszú élettartamuk és nagy hibatűrésük van. A parafa kapcsolóval kapcsolatos probléma a következő tünetekkel járhat:

 • A módváltáshoz túl sok erőfeszítést kell tennie. Ez azt jelenti, hogy a szorítóanyát túl szorosan meghúzzuk.
 • A kapcsoló szivárog. Ez az érintkező részek - parafa vagy keverőház - egyenetlen kopásával történik.

Mindkét probléma ugyanaz a megoldás. Meg kell szabadítani a csatlakozást, és kenje a csövet egészségügyi szilikonzsírral. Ellenáll a szárításnak, és biztosítja az egyenetlenül kopott felületek jó érintkezését. Ne kapcsolja túl a kapcsolót a kapcsoló összeállításakor.

Nyomógombos kapcsoló

A legelterjedtebb a modern modellekben, ahol a ganderen lévő gomb átfedi a vizet, és a zuhany felé irányítja. Ebben a helyzetben a gombot egy olyan rugó rögzíti, amely megtartja a víz áramlását. A szelep zárt állapotában a rugó visszatér eredeti helyzetébe. Ennek a kialakításnak a jellegzetes problémái a következők:

 • A kapcsoló nem akadályozza teljesen a vizet. Ennek eredményeképpen egyszerre áramlik a zuhanyzóból és a kifolyónyílásból. Ennek az oka a gumi szelep részleges vagy teljes kopása, amely újra elosztja a víz áramlását. Ha lehetséges egy szelep értékesítése, akkor cserélhető, különben csak a keverő cseréje marad.
 • Gyenge víznyomás esetén a gomb visszatér eredeti helyzetébe. Ez a helyzet szükségtelenül szoros rugót kelt. Csavarja ki a kapcsolót, és fogóval csavarja le a visszatérő rugó egyik forgását. Ha ez nem elég, távolítsa el a másik kört, és a kapcsoló nem okoz több panaszt.
 • A fürdőszobában lévő csaptelep áramlik a keverőn a csavarkulccsal azon a helyen, ahol az üzemmódok átkapcsolnak. A szokásos dolog, ha elhasználódik a tömítőgyűrű. Csavarja ki a kapcsolót, hogy megtudja a tömítés kívánt méretét, vegyen egy új és cserélje ki. Megfelelő átmérő van a keverők javító készletében.

Keg kapcsoló

Ebben a kialakításban az 1/4-es kar elforgatásával a műanyag vagy a sárgaréz cső belsejében található excentrikus forgatható. Egy ilyen kapcsoló nem különbözik a hibatűrésektől, és a következő hibákkal néz ki:

 • A kapcsoló elforgatásakor a víz nem fedik le, és folyamatosan áramlik a csapból. Ez a probléma a tömítés vagy a rögzítőcsavar kopását jelzi. A javítás a kopott alkatrészek cseréje.
 • Nem lehet beállítani a kapcsolót a véghelyzetbe. Megpróbálja bekapcsolni a zuhanyfejeket a kifolyóval és a zuhanyfej vízellátásával. A bűnös ebben az esetben egy kopott hordó, amelyet ki kell cserélni.
 • Áramlás a kapcsolási területen. A szokásos dolog, amikor kopott tömítések. Ahhoz, hogy visszatérjen a munkához, a keverőnek be kell kapcsolnia a kapcsolót és ki kell cserélnie a tömítést.

Kerámia kapcsoló

Itt egy változás a módban történik, teljes karral. A szerkezet belsejében van egy kerámia patron, és a tömítettséget Teflon vagy fluoroplasztikus tömítések garantálják. Az ilyen keverők nincsenek természetes kopásnak kitéve, és az összes hibát az üzemeltetési szabályok megsértésével magyarázzák:

 • Gyenge vízminőség. Ha kerámia kapcsolóval rendelkező keverőt választott, ne felejtse el a szűrőket elhelyezni a ház vagy a lakás bejáratánál. A központi vízellátás meglepetéseket okozhat homok vagy lépték formájában olyan csövekből, amelyek megakadályozzák a patront.
 • Analfabéta javítás. Az elakadt patron lerakásakor alkalmazott fizikai erőfeszítések a kerámia lemezek vagy bilincsek töréséhez vezetnek.

Ebben az esetben csak a patron cseréje segít. Távolítsa el a kapcsolókart és a kupakot, távolítsa el a patront, és cserélje ki egy újat.

Hogyan változtathatjuk meg a csapágyat a csaptelepen a fürdőszobában vagy a konyhában

Ha a gyártó mentette meg az anyagokat, előfordulhat, hogy teljesen ki kell cserélni a kifolyót, mivel a bevonat gyorsan sérül, és a korrózióállóság sok kívánnivalót hagy maga után. Ebben az esetben a konyhában vagy a fürdőszobában vegye le a ganderet a keverőből, és cserélje ki teljesen.

A szovjet készítésű keverők ½ hüvelyk átmérőjű csövekből állnak, és most csak a hüvelykes menetes modellek állnak rendelkezésre. Vegye figyelembe ezt a pontot a vásárlás során, mivel lehetetlen a csavarkulcsot a helytelen méretű anyával felszerelni a fürdőszobai csaptelepen.

A helyreállításhoz a következő műveletekre van szükség:

 • Zárja le a felszálló csapokat. Elméletileg anélkül is megteheted, de jobb, ha a meglepetésekkel fedezel.
 • A kúp alján egy kupakot csavarjon egy ruhával, hogy megóvja a sérüléstől.
 • Megfelelő méretű csavarkulccsal vagy csavarkulccsal csavarja le az anyát.
 • A tengelyen lévõ gerendát forgatva távolítsuk el a testrõl.
 • Higiénikus szilikonzsírt alkalmazzon az új gander o-gyűrűjére és menetére. Ha van gumi tömítés, jobb, ha paronitikus anyaggal cseréljük le.
 • Szerelje fel a kifolyót a testbe, szorosan nyomja meg és szorítsa meg a szorítóanyát.
 • Húzza meg kicsit a csavaranyát a csavarkulccsal, ne húzza túl erősen.

Semmi nehezen helyettesíthető, és tökéletesen elvégezheti a feladatot, még akkor is, ha még soha nem tette meg.

Biztosítsa a lebomlást: hogyan válasszunk minőségi ganderet

Ha ilyen egyszerű részt vásárol, elegendő figyelmet fordítani a főbb jellemzőkre, hogy a javítás kérdése hosszú időre nem releváns. Értékelje a következő paraméterek jövőbeni megszerzését:

 • Forgatható vagy rögzített. Ha a keverõnek a fürdõt és a hozzá legközelebb esõ mosdót kell szolgálnia, nincs más választás, és forgó modellt kell vásárolnia. Más esetekben jobb, ha nem kanyarodik a csaptelep, és biztosítja a szivárgás elleni védelmet a kapcsolat területén.
 • A tartó helye. Kádfürdőre történő szereléshez előnyös egy olyan modell, amelyben a gander a test aljára rögzül - ez csökkenti a vízesés magasságát és a vele járó zajt. Csak a tetejére szerelt csaptelepek vannak a mosogatóra vagy a mosogatóra. A konyha számára nézze meg a konyhai csapokat egy rugalmas ganderrel - kényelmesen beállíthatók a hossza és a magassága, az edények vagy mosogató méreteihez igazítva.
 • A levegőztető jelenléte. Ez egy nagyon kívánatos lehetőség, amely csökkenti a vízfogyasztást, növelve a sugár nagyságát a levegő rovására, ami különösen fontos a méteres otthonokban. Még akkor is, ha a saját jól van, és a víz áramlása irreleváns, fontolja meg a szennyvíz mennyiségét, mert a szennyvízelvezető berendezések hívása szintén nem olcsó.
 • A reteszelő anya átmérője. A kifolyócsere során ne felejtsük el ügyelni arra, hogy a vásárlás illeszkedjen a keverő testéhez. Ha nem biztos benne a régi gander paramétereiről, vigye magával, hogy kiválassza a helyét.
 • A levegőztető alakja. A levegőztető hálók előtti vagy utána történő tisztítása szükségessé válik, ezért jobb választani a vágott modelleket. A kerek aerátor lecsavarásához izzadni kell.
 • Anyag. Lehetetlen megkülönböztetni a krómozott részből, ezért kérdezze meg az eladót olyan iratok iránt, amelyek megerősítik, hogy a gander sárgaréz. Ehelyett a króm lehet sziluum - törékeny, könnyen deformálható anyag. Csak próbálkozhat a kiválasztott csonk súlyával: a sárgaréz háromszor nehezebb lesz.
 • Hosszát. Ez nem befolyásolja a keverő funkcionalitását, de ajánlatos olyan modellt kiválasztani egy ilyen kifolyóval, amely a vízsugár közvetlenül a leeresztőnyílásba esik. Az ilyen apróság jelentősen csökkenti a spray-k mennyiségét, amelyek szárításkor a tükör, falak és bútorok formájában csepegnek.

Videó utasítások a szivárgások megszüntetésére a ganderállományon

Egy rövid videó, amelyben a mester részletesen megmagyarázza a lapos kifolyó elemzését és a szivárgás megszüntetését:

Most a csatorna cseréje vagy javítása nem okoz nehézséget. Nos, ha még mindig ki kell cserélni a konyhai csapot, mindenképpen tanulmányozza ezt az anyagot, amely gyakorlati tanácsokat ad a választásról, és a fogyasztói visszajelzések alapján minősítést ad.

A fő oka a szivárgás a gander a keverő - javítási módszerek

A vízi eljárások elfogadására szolgáló helyiségekben vízvezeték-felszerelés található, amelyek közül a legnagyobb a fürdő. Telepítve egyszer és hosszú ideig. Megfelelő gondossággal soha nem sikerül, de a keverőket gyakran cserélni vagy javítani kell.

Mi a gander?

A csévélő a keverő kifolyója. Gyakori használatával meghibásodik és elhasználódik. A gander megszüntetéséhez hívja fel a vízvezeték-szerelőt, vagy próbáljon meg hasonló munkát elvégezni saját kezével. De mielőtt elkezdené az önszerelés tervezését, először azonosítsa a probléma okait.

Kopott dió

Az a tény, hogy a szivárgó víz alatt szivárog a víz a fürdőszobában, a tömítés természetes kopása a kifolyócsatlakozó ponton a csaptelephez. A probléma megoldása nem nehéz. Szüksége lesz egy csavarkulcsra és egy új tömítésre. A csévélõ anyacsavarjának csavarozásakor fontos a nyomás erõsé- gének figyelése. A túlzott feszültség karcolásokat okoz a fémfelületen.

A paronit tömítések használata a folyadék felszívódása miatt javítja a gerenda működési jellemzőit. A víz felszívódása teljesen kitölti a kifolyónyílást és megakadályozza a szivárgást.

Szellőztető szennyeződés

A kagyló végén található keverők számos modelljén egy aerátor van beépítve, amely a víz áramlásának megszakításával térfogatmérőt hoz létre, ezzel megtakarítva a fogyasztást. Néha előfordul, hogy egy csörgés folytatódik.

A szivárgás előfordulása gyakran a szellőztetők szerkezeti jellemzőinek tulajdonítható. A legkisebb szennyező részecskéket a hálókon gyűjtik össze, megakadályozva a víz mozgását. Ennek eredményeképpen a gázturbinában lévő nyomás emelkedik és szivárognak. Megoldhatja a problémát, ha tisztítja vagy kicseréli a levegőztetőt.

A sárgaréz levegőztetők rendkívül ellenállnak a mechanikai sérülésnek. A jövőben az ilyen modellek tisztításakor a csavarkulcs sérülésének veszélye minimális.

Kuka / zuhany kapcsoló törés

A fürdőszobai csapok gyakran fordulnak elő egy megszakító / kifolyó kapcsoló következtében. A hiba megszüntetése típusától függ (parafa, nyomógomb, kerámia, hordó) és a lebomlás jellege.

Javítás gander

Ha szivárgások fordulnak elő a kifolyócsőben, akkor nem mindig lehetséges a keverő cseréje. Gyakran előfordul, hogy az egyes részek jól elvégzett javításai lehetővé teszik a szerkezet cseréjét.

Szóval, hogyan kell megfelelően eltávolítani és javítani a gander a csaptelep a fürdőszobában.

A tömítés cseréje

A rész megváltoztatásához állítható vagy nyílt végű csavarkulcs, új tömítés, szilikonzsír vagy folyékony szappan szükséges vastag kendővel.

Telepítési lépések:

 1. Csavarja ki a csőcsatlakozót és a házat egy állítható csavarkulccsal. A felületen a karcolások elkerülése érdekében ajánlott egy vastag ruhával borítani.
 2. Kis erőfeszítéssel forgassa el a ganderet, és húzza ki a testből.
 3. Húzza ki a sérült tömítést egy vékony késsel, és húzza ki.
 4. Csatlakoztasson egy új gyűrűt ehhez a helyhez.
 5. Tegyen fel egy zsíros réteget.
 6. Tegye a ganderet és húzza meg kézzel.
 7. Csavarja be az anyát egy kendővel, majd egy csavarkulccsal húzza meg.

Megfelelő javítással a szivárgás nem szivárogjon addig, amíg a tömítés nem következik be.

A levegőztető tisztítása / cseréje

Ha a fürdőszobában vagy a konyhában légzővel ellátott keverővel van felszerelve, előbb-utóbb csökken a víznyomás és a szivárgás. Ez annak a szennyezésnek köszönhető. A jet töltésének helyreállítása vagy az alkatrészek teljes cseréje.

 1. Csavarja ki a szellőzőnyílást a kifolyócsőből, mielőtt korábban egy vastag ruhával vagy gumival (a kerek modelleket kézi úton, mindegyik csavarkulccsal vagy nyitott csavarkulccsal) befedte.
 2. Húzza ki a piszkos rácsokat, zárja le a tömítést és öblítse le őket. Vízkő jelenlétében áztassa a részeket ecettel vagy citromsavoldattal (ha nincsenek ezek a szerszámok kéznél, kézzel tisztíthatja a rácsokat egy tűvel). A nem szétválasztható kialakítású aerátor tisztítható gyenge savas vízbe merítéssel.
 3. Helyezze vissza a megtisztított hálókat és a tömítést (helyezze vissza a deformálódást).
 4. Csavarja le a levegőztetőt a ganderre.

Ajánlatos a lélegeztetőgép profilaktikus tisztítását végezni, mielőtt stabil mészméretet állítanánk elő.

Ha a szellőztető felületének csavarkulccsal deformálódik vagy a teljes tisztítás lehetetlenné válik, akkor az alkatrészet újra cserélik.

 1. Vastag ruhával csavarja le a régi részt fogóval.
 2. Ahelyett, hogy új aerátort telepítene.
 3. Csavarja be.

Ha új aerátort vásárol, vegye figyelembe a gander átmérőjét. 3/4 és 1/2 hüvelyk átmérőjű modellekben kapható.

Kapcsoló javítás

A vízkapcsolási mód meghibásodása a kifolyóból a zuhanyhoz gyakran szivárgást okoz. Javításukhoz javítás szükséges, ami közvetlenül a kapcsoló típusától függ.

A javítás megkezdése előtt zárja be a vízellátó szelepeket.

dugó

Először csavarja le a testet összekötő anyát. Ezután szilikonzsírral zsírozzuk be és helyezzük a helyére. Az anyacsavar nincs szorosan meghúzva, különben nehezen lehet a módot váltani.

Nyomógomb

Gyakran szivárgás fordul elő a tömítés kopása miatt. Cserélni, felforgatják a részét, és megtudják a méretet. Ezután vásároljon és telepítsen egy újat.

Ritka esetekben előfordul, hogy a víz egyszerre folyik a ganderből és a lélekből. Ez azt jelenti, hogy a vízáramlás eloszlásáért felelős gumiszelep romlott. Ha nem tudja helyettesíteni, új keverőt kell telepítenie.

Keg kapcsoló

Alapjában véve az ilyen kapcsolók szivárgása összefügg a tömítés kopásával. A probléma megoldásához csavarja le a kapcsolót, és cserélje ki. Néha egy hasonló modell konstrukciói nem kapcsolják át a vizet egyik módról a másikra forduláskor. Ilyen esetekben nem csak a cserét kell cserélni, hanem a csavarokat is. Teljes hiba esetén a hordót teljesen ki kell cserélni.

kerámiai

Az ilyen minták nem kopnak ki. A velük kapcsolatos problémákat a beépített patronok szennyezettsége okozza. Megköveteli a patron szokásos cseréjét.

További információk

A kisebb hibák és szivárgások elkerülése érdekében ajánlatos figyelni a kifolyócső formájára, még mindig a boltban. A megfelelő választás érdekében figyelmet kell fordítani az árnyalatokra:

 • A kifolyó forgatható és forgó. A fenntartható kopást nem érinti.
 • A fürdéshez ajánlott egy libamodellt választani, amely rögzíti a csaptelep alsó részét, és a felhordó nyílásokkal rendelkezik. Kerek nehéz eltávolítani és tisztítani.
 • Javasoljuk, hogy a sárgaréz mintákat a silumin helyett inkább a sárgarézből válasszák (a sárgaréz többszörösen durvább, mint a silumin), és olyan hosszúságú csévélővel, hogy a víz közvetlenül a leeresztőnyílásba esik.

Figyelembe véve az összes ajánlást a vásárlással, elkerülheti a csaptelep javítását a fürdőszobában több éve.

Gander a fürdőszoba csaphoz: 7 kérdés a kiválasztás és a javítás

A gereblye vagy a keverő kifolyója a nagyon kút, amelyből víz áramlik, amikor a csapok nyitva vannak. Ebben a cikkben elmondom neked, hogy mit kell keresni mikor vásárol egy új keverőt, hogyan cserélje ki, és hogyan oldja meg a jelenlegi problémákat ezzel a szaniter rögzítő csomóponttal.

Kihúzás a falra szerelhető csaptelephez.

vásárlás

 1. Melyik gander jobb - forgatható vagy rögzített?

A megbízhatóság szempontjából - természetesen nem forgatható, ami a keverő testének része.

A fix ganderrel rendelkező készülék hibatűrőbb.

 • Még akkor is, ha véletlenül észrevehető erőt talál, nem okozhat deformációt vagy a kifolyó törését. A sárgaréz test elég vastag. Ezenkívül a nem forgó hüvely kisebb hosszúsága miatt a deformálódási erő minimálisra van állítva a minimális kar karra, amelyre alkalmazzák;
 • A rögzített kifolyóval ellátott szerkezetnek nincs mozgatható kötése a testtel, ami miatt a csaptelep a fürdőben a lúd alatt gyakran folyik. Az elforgatható gyűrű alakú tömítőgyűrűvel van ellátva, amely gyorsan kivehető a kiöntő gyakori könyökkel.

Azonban: ha egy csaptelep szolgál mind a káddal, mind a mosdóval mellette, akkor egy csaptelepet kell választania egy mozgó ganderrel.

A mosdókagyló és a fürdőkád egy csaptelepet tartalmaznak egy forgócsővel.

 1. Az elfordítható kiáramlás melyik elrendezése sokkal praktikusabb - a keverőtest aljától vagy felett?

Mindez az egészségügyi eszköz céljától függ.

Ha a kád felett van elhelyezve, sokkal kényelmesebb, ha lerakódott. Minél kisebb a kifolyócsőtől a fürdő felületéig, annál alacsonyabb a zajszint, amikor vizet rajzol.

A mosogatóhoz tervezett keverő esetében a választás kicsi: a gander csak a tetején helyezkedik el. Csak azért, mert a ház alját a polc héjához nyomják.

Mosdócsaptelep. Gander a tetején található.

 1. A fürdőcsapágy csomópontja gyakran tartalmaz légzőkészüléket. Szükségem van rá?

Ha van vízmérő - feltétlenül szükséges. A szellőztető kisebb térfogatú vízáramot hoz létre. Így jelentősen csökkentheti havi átlagos fogyasztását.

A levegőztető a levegővel kitölti az áramlatot, így nagyobb mennyiségű.

Külön említést érdemelnek az önellátó szennyvízzel ellátott magánlakások - szeptikus tartályok és pocsolyák. A szennyvíz áramlását szorosan ellenőrizni kell: a szennyvíztisztító hívás frekvenciája attól függ.

A tiszta ivóvíz ára és az azonos mennyiségű hulladék ártalmatlanítása jelentősen változhat. Jelen írásakor (2016 júliusában) Szevasztopolban négy köbméter ivóvíz fogyasztónak 100 rubel volt, és ugyanakkora mennyiségű folyékony hulladék exportja 1000-ben.

 1. Mit kell keresni, ha veszel egy gander helyett a sérültet?
  • Az anya átmérője. Háztartási régi típusú keverők használt 1/2 "-os menetes, modern és importált eszközök - 3/4 inch. Ha kétségei vannak, hozza magával a hibás készüléket mintát. A gereblye eltávolításához elég, ha az anyát egy állítható vagy nyitott végű csavarkulccsal csavarja le az alapjáról, és csavarással távolítsa el a keverő testéből a kifolyót;

A hazai termelés régi mixere. A menetes anya mérete - DU 15.

  • A levegőztető vágásánál. Előbb vagy utóbb meg kell tisztítani. Nagyon nehéz a saját kezével egy kerek aerátort csavarni, műszer nélkül, és a fogó vagy gázkulcs használatának kísérlete deformálhatja a légzőkészüléket, és károsíthatja a krómozott felületét;

A kulcsrakész kültéri szellőzők egyszerűsítik a szellőztető szétszerelését.

  • A fal vastagságán. Nagyjából megbecsülhető egy köröm megérintésével. Minél vastagabb a gander fala, annál kevésbé valószínű, hogy véletlenül károsítja. Ezenkívül a vastagság közvetve azt jelzi, hogy a gyártó nem mentette meg a termék minőségét. Ezért reménykedhetünk abban, hogy a gereblye erős anyával, a levegőztető tartós szűrőjével van felszerelve, és a díszítő bevonat a felszínén nem fog lecsökkenni a vásárlás után;
  • Az anyagon, amelyről a kifolyó van. A krómozás alatt sárgaréznek kell lennie, nem pedig szilánumnak - erős horror vízvezetéknek, rendkívül alacsony mechanikai szilárdságú anyagnak;

Tipp: a sárgaréz és a silumin könnyű megkülönböztetni a súlyt. A silumin sűrűsége háromszor alacsonyabb - 2,5 - 2,9 g / cm2 a sárgarézhez képest 8,4-8,7.

  • A gander hossza. Ideális esetben a vízből származó vízcseppnek pontosan bele kell esnie a mosdó vagy a fürdőkád rácsába. Ebben az esetben olyan permetezők száma, amelyek szárítás után a falakon rendezetlen cseppeket hagynak, minimális lesz. Először is, a gereblye méretei a sekély mosdók számára fontosak: a fröccsenő probléma különösen akut.

csere

 1. Hogyan változtathatjuk meg a csappantyút a csaptelepben a fürdőszobában, ha nem sikerül?

Az utasítás nem bonyolult.

 • Csavarkulccsal vagy csavarkulccsal csavarja le az anyát a gander alján;

A kiöntőcső eltávolítása állítható csavarkulccsal.

 • Erőfeszítéssel, a kút elforgatásával vegye ki a testből;
 • Alkalmazzon bármilyen kenőanyagot az új gereblye gumitömítő gyűrűjére, amely lehetővé teszi a tömítés megszakítása nélkül. Jobb, ha nem mosható szilikonzsírt használ, ami számos gyártó vízvezeték-termékeinek kínálatában áll. Azonban helyettesíthető szappannal - rendszeresen vagy folyadékkal;
 • Helyezze be a kifolyót a keverő testébe, nyomja le és csavarja be az anyát manuálisan;
 • Óvatosan, minimális erőfeszítéssel húzza meg az anyát beállítható vagy nyitott csavarkulccsal. Fontos, hogy ne sérüljön a krómozás.

A Chrome biztonságosan megmarad, ha a csavaranyát egy vastag ruhával vagy vékony gumi segítségével szorítja meg.

javítások

A kiáramlásnak csak két tipikus problémája van, amelyeket most a megoldásokkal együtt ismertetem.

Az anya szivárgás

 1. Mi van akkor, ha a fürdőszobában lévő csaptelep csillapodik az anyával?

Tipikus szivárgás hely.

Ennek oka mindig ugyanaz - a kagyló és a keverő teste közötti kopásálló gyűrű tömítés. A gumigyűrű külön beszerezhető vagy egy keverőjavító készlet részeként megvásárolható, beleértve a leggyakoribb méretű tömítőket is.

A csere így néz ki:

 • Távolítsa el a ganderet a fentiek szerint;
 • Egy kés vagy bármely más tárgy hegyének összekapcsolása esetén vegye le róla a régi tömítést;

A tömítésnek ki kell jutnia a csavaranya alól.

 • Új helyre húzzuk a helyét. A gyűrűs mélyedésben kell feküdnie az anya alatt vagy közelébe;
 • Kenje be egy kis zsírt (szilikon vagy folyékony szappan) a tömítéshez és a gander testéhez;
 • Helyezze be a gereblyet a testbe és húzza meg az anyát.

Eltömődött légzőkészülék

Műanyag lélegeztetőgép előtt egy primitív szűrő a mechanikus víztisztításhoz általában egy gereblye-ben található - több műanyag vagy rozsdamentes acélhálók. Gyakran eldugulnak homokkal és vízkővel.

A képen - egy részlegesen levegőztetett szűrőztető.

Az eltömődött szűrő jele a meleg és hideg víz ugyanilyen gyenge nyomása. Ugyanakkor, a nyomás a keverő normál működéséhez elegendő: a csévélő nyílással ellátott ujjával csak jelentős erőfeszítéssel rögzíthető.

 1. Mi a hatása a keverő hüvelyének a fürdőszobában történő javításában úgy néz ki, mintha nem engedné a vizet a levegőztetőn keresztül?
  • Kapcsolja ki a levegőztetőt. Ha van vágása (szabályosan egy pár lapos spline), akkor elfordul egy csavarkulccsal vagy egy nyitott csavarkulccsal. A kerek aerator kézzel kicsavarva. Annak megakadályozására, hogy a kezek felülete felcsússzon, viseljen gumikesztyűt vagy a légtelenítő testet vékony gumilapokkal;
  • Minden szűrőt kivesszük a szűrőből, kivéve kettőt. A szűrő túlzott sűrűsége miatt gyakran teljesen ártalmatlan kis szuszpenziókkal eltömődik. Nem szükséges eltávolítani az összes rácsot: ezek nélkül a vízsugár nem lesz levegővel telített, hanem néhány tucat vékony patakba zúzva;
  • A fennmaradó hálókat és a szellőztetőt folyó víz alatt öblítse le. Szükség esetén tisztítsa meg a lyukakat tűvel;

A levegőztető tisztításához gyakran használjon tűket vagy tűket.

  • Összeszereljük a légtelenítőt fordított sorrendben, és rögzítjük a ganderhez. Ne felejtsük el elhelyezni a tömítést a csatorna és a levegőztető között: anélkül, hogy teljesen nyitott csapokkal víz szivárogna.

A tömítés összeszerelésekor ugyanazt az oldalt kell felszerelni, mint korábban: működés közben deformálódik, és nehéz ellenőrizni a megfordított tömítést, biztosítva a csatlakozás tömítettségét.

Különleges eset: egyes keverőknél egy műanyag aerátor és egy sűrű hálószűrő nem különül el egymástól. Ezek elegendőek ahhoz, hogy folyó víz alatt leöblítsék és helyreállítsák.

Ez a szűrő nem összecsukható. Csak folyó víz alatt mosható.

következtetés

Remélem, hogy tapasztalataim segítenek a megkülönböztetett olvasónak, hogy sikeres vásárlást végezzenek, és elvégezhessék a házi vízvezetékek független javítását. A megszokott módon a videó ebben a cikkben több információt kínál. Nyugodtan hagyja meg észrevételeit és kiegészítéseit. Sikerek, elvtársak!

Lehetséges, hogy a keverőben repedést feszítenek?

Csak tegnap volt egy kellemetlen érzés, egy apró crack jelent meg a fürdőszobában. Lehet, hogy valahogy javítani vagy futni a boltba egy újat?

Ha van repedés, akkor azt jelenti, hogy az alacsony minőségű ötvözet keverője, például a silumin (ez szilícium és alumínium).

Jellemzően ezek a keverők nem tartósak, a silumin mindössze néhány hónapos működést veszít, ezért törékennyé válik.

Elfelejtetted írni arra a helyre, ahol (ahol) egy repedés jelent meg (például, ha ez a mixer "kifolyója", akkor külön megvásárolhatóak).

Ha ez egy egyenes szakasz, akkor a bilincset egy tömítéssel lehet felhelyezni, akkor is a szilikon ideiglenesen segít.

Egy másik lehetőség a repedés megragadása. Vegyünk egy kalapácsot és valami tompa dolgot, például egy véső hátát, még jobb egy szúrós.

Könnyű fúj a repedés mindkét oldaláról, próbálja meg fedezni a rést, mivel néha segít.

Az ismertetett módszerek ideiglenes megoldást jelentenek a problémára.

A keverő nyomás alatt van és előbb vagy utóbb a repedés növekedni fog.

Ne vásároljon drága keverőket, különösen szilumintól.

A keverő kiválasztásakor figyeljen a súlyára, a silumin szinte nem mérni semmit, és a kiváló minőségű keverő nehéz.

szinte bármilyen csapást ellenáll, a repedések nem lehetnek rajta.

A keverő állandó víznyomás alatt van. És ha a keverőben fellép a repedés, akkor valószínűleg olyan helyre, ahol a víznyomás elég nagy. Ezen az alapon minden ilyen megpróbálkozás meghiúsulása meghiúsul. Ha a fém ezen a helyen nem tudott ellenállni a legnagyobb stressznek, akkor a másik "pecsét" biztosan nem bírja el. Mivel a lehetőség a csere ebben az esetben a leginkább helyes. Azonban néha (a szivárgás helyétől függően) az egész keverőt nem lehet megváltoztatni, hanem az a rész, amelynél a repedés, ha van ilyen, külön cserére kerül.

Cserélje ki a gandercsapot a fürdőszobában a saját kezével

Lehetséges-e a keverőcsapot a fürdőszobában helyettesíteni? Sokféle keverő van: egykaros és kettős kart. Mindegyikük megosztja a jelenlétet a tervezésben, az úgynevezett "gander" -el (kiöntő). Hogy gyakran egy sikertelen csomópont-keverő.

Spout beállítások

A keverőcső hossza 10 és 50 cm között változhat, és az anyag: rozsdamentes acél, sárgaréz. Mindez a gyártás minőségétől és a gyártó cégétől függ.

Gander a csaptelep a fürdőszobában 50 cm, gyakran használják a fürdőszobában, mivel a nagy hosszúságú, képes ellátni a vizet a kádba és a mosogatóba. Ennek a tulajdonságnak köszönhetően, mint a keverőcsap hosszúsága, a vízvezeték-szerelvények piacának keresett hossza.

Ha a gander nem sikerül, akkor szivárgások vannak, akkor nem kell időként hívnia a vízvezeték-szerelőt és fizetnie kell a vízvezeték-szerelő jelentős számláit. A gander cseréje önmagában elvégezhető. Annak érdekében, hogy maga végezhesse el a javítást, leírja az összes szükséges lépést ennek a keverőszerelvény cseréjének és javításának.

Mielőtt elkezdené a munkát, győződjön meg róla, hogy a szivárgás oka a keverőtörlőben van. Ez azért szükséges, hogy elkerüljük a felesleges munkát és a felesleges pénzügyi költségeket.

Határozza meg a problémát a kifolyóval

A vízellátó rendszer ilyen egysége hibás működésének megállapításához:

 1. Az ellenőrzés előtt zárja le a keverő vízellátását;
 2. Miután leállította a vízellátást, törölje le a keverőt szárazra, távolítsa el a víz apró részeit;
 3. Amint mindent kiszárítanak, vízbe kell önteni a keverőbe (anélkül, hogy vizet szolgáltatna a csévélőn) annak elhisz- téséhez, hogy a szivárgást nem egy másik eszközcsomó okozta;
 4. Ezután győződjön meg róla, hogy a szivárgást nem a vízkeverő más mechanizmusai okozzák, akkor a következő lépcsőhöz léphet;
 5. Miután elvégezte a fenti lépéseket, és ellenőrizte a többi mechanizmus szivárgásának hiányát, fokozatosan növelni kell az áramló víz áramlását a kifolyón keresztül. Annak biztosítása érdekében, hogy melyik víz áramlik.
 6. Miután ellenőrizte, hogy a szivárgást egy gereblye okozza, elkezdheti javítani vagy kicserélni az ilyen keverőegységet.

A ganderben fellépő hibák okai

Most érdemes megfontolni a gander szivárgás okait:

 • Rossz zárási szint (a tömítő tömítés elromlott);
 • A kagyló kimenetén lévő szűrő eltömődött (felgyülemlett nyomás miatt szivárgás is előfordulhat);
 • Az összekötő szerkezet meghibásodott (a menet sérült a rossz minőségű anyag vagy a kopás miatt a használat időpontjában);
 • Mechanikai károsodás.

Cserélje ki a ganderet a fürdőszobában lépésről lépésre

Most vegye fontolóra a javítócsatorna fokozatos megszüntetését:

 1. Először is, először is, a javítások megkezdése előtt le kell zárni a vízellátást;
 2. Ezután elő kell készíteni a szükséges szerszámokat és tömítőanyagokat;
 3. Ezután egy kulcs segítségével csavarja le a rögzítőanyát, de érdemes megjegyezni, hogy ne károsítsa a fényes bevonatot. A rögzítőanyagra egy kis szövetet kell felhordani, majd távolítsa el a ganderet a fürdőszobában lévő csaptelepről;
 4. Ezután egy hexadecimális, csavarhúzóval vagy fogó segítségével dobja ki a kazettát (orsó);
 5. Az extrahálás után a tömítőgyűrűk állapotát (általában 3) értékeljük, függetlenül attól, hogy ki kell-e cserélni a tömítőgyűrűt vagy annak egy részét. Általában, az esetek 70% -ában a tömítőgyűrű állapotában van a gander szivárgás fő oka;
 6. Az O-gyűrűk cseréje után az összeszerelési eljárást az előzőekben leírt fordított sorrendben hajthatja végre. Csak a tömítőanyagon lévő további tömítőanyag használata esetén (vontatás, tömítés vagy egyszerű töltőanyag);
 7. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy kiderülhet, hogy hosszas használat után rossz minőségű víz keletkezhet. A plakát a gander cseréjét okozhatja (a javítási képesség teljesen hiányzik). Ezért egyszerűen új csövet kell vásárolnia a keverőbe;
 8. Miután újra telepítette a ganderet, ellenőriznie kell a szivárgást. Ehhez fokozatosan növelni kell a víznyomást a keverőn keresztül annak érdekében, hogy megvizsgálják a kifolyócső áramlásának lehetséges helyét. Mindez azért van elvégezve, hogy számos javítási beavatkozást végezzen a vészhelyzetek elkerülése érdekében.

Ha szivárgás van, akkor szükség van egy sor szétszerelési munkára, és egyszerűen hozzá kell adni a tömítőelemeket. Ezután a hiba javításra kerül.
Ez a lista a munka, amely alkalmas a javítás minden típusú keverők. Egy kis kitartás, aspiráció, és nem lesz képes elvégezni csere vagy javítása a kifolyó nem rosszabb, mint bármely vízvezeték-szerelő.

Hogyan szereljük fel a keverőt?

Nincs konyha vagy fürdőszoba keverő nélkül. Ez egy olyan eszköz, amely forró és hideg vizet biztosít, amellyel a víz nyomását és hőmérsékletét szabályozzák. A fürdőszobában lévő csaptelep többek között átirányítja a csapteleptől a zuhanyfejhez.

Az ilyen eszközök élettartama meglehetősen nagy, és általában 3-5 év. Mindazonáltal, mint bármelyik mechanizmus, a keverõnek rendszeres javításra van szüksége. Ehhez nem annyira nehéz, mint első pillantásra. A legfontosabb dolog az, hogy van egy ötlet a szerkezetéről és a működési elvekről.

Tervezési jellemzők

Gyakorlatilag minden típusú keverő osztható szelepre, karra és elektronikus készülékekre. Az ilyen keverőben lévő fürdőszobában ezenkívül egy zuhanyzótömlőt és egy öntöződobozt kijut. A legegyszerűbb mechanizmus a szelep eszköz.

A következő elemekből áll:

 • keverőház;
 • egy vagy két szabályozószelep;
 • gumi tömítések, amelyek megvédik a vízszelep szivárgását;
 • gereblye keverő - kifolyó, amely a víz áramlását mozdítja;
 • kerámia doboz kerámia tárcsával a hőmérséklet és a nyomás kézi beállításához; a lemezek középpontjában olyan lyukak vannak, amelyek elforgatásakor meg kell egyeznie a magban levő lyukakkal, hogy a víz kijutjon.

A karszerkezet több elemből áll, és összetettebb mechanizmus, nevezetesen:

 • ház;
 • vízív;
 • olyan golyó vagy kerámia patron, amely forró és hideg vizet elegyít;
 • patron reteszelő anya;
 • egy kézi vezérlésű, a száron elhelyezett kar, amely a patronból jön ki;
 • fedezésére.

A harmadik típus egy elektronikus keverő. Az ilyen eszközök nem rendelkeznek a szokásos darukkal és karokkal, és a vezérlés a távvezérlő gombjaival vagy automatikusan történik. Az ilyen mechanizmus egyik fajtája egy tapintó keverő. Munkáját egy olyan fénysorompó vezérli, amely alkalmas arra, hogy elfogja az objektumok mozgását egy bizonyos területen. Amint a kezek, edények vagy bármi más megjelenik az elem láthatóságán belül, a vízellátás automatikusan bekapcsol egy bizonyos hőmérsékleten.

Ha a fénysorompó meghibásodik, akkor szinte lehetetlen visszaállítani anélkül, hogy képesek lennének dolgozni az ilyen eszközökkel. Az ilyen javításhoz szakvéleményre van szükség.

A hibák okai

Ha meghibásodást észlel, akkor ne rohanjon a konyhai vagy fürdőszobai berendezések javításához és cseréjéhez, először meg kell találnia az okát. Ellenkező esetben egy új keverő, a sérült helyett telepítve lesz ugyanaz a sors.

A kar- és szelepváltozatok hibái több okból is előfordulhatnak.

 • Alacsony minőségű keverő. Nem szükséges kiválasztani a legdrágább terméket a boltban, de az ár túl alacsony, összehasonlítva a hasonló eszközökkel, riasztónak kell lennie. Leggyakrabban ez egy kínai hamisítvány egy jól ismert márkanév alatt, vagy egy tisztességtelen gyártó, aki alacsony minőségű anyagok keverékét gyártja. Ha a daru kazetta felrobbant, és a daru kezdett görgetni - alacsony minőségű terméket vásároltak.
 • A piszkos víz üledékkel és rozsdavarral szintén károsíthatja az egykaros és a szelepszelepeket. A gereblye eltömődhet a törmelékkel, a csaptelep az alapon szivárog, és akkor is felrobban, ha a kapcsoló erős víznyomáshoz vezet.

Hézag a keverőben

Amikor először futottam egy ilyen keverőben. Szivárgás a gander és a test között. Fõhagyma no. De van egy lyuk az ügyben. Érdekes, hogy a gander általában eltávolítva van?

Építés és javítás

 • Legjobb
 • Először a tetején
 • tényleges felső

18 megjegyzés

Talán van egy kocka egy hatszög alatt?

csavarja le a rögzítőt (ebben a lyukban)

Cserélje ki a tömítőgyűrűt.

Eredmény. Hana gumi gyűrű

új vásárlás. kenje meg a hornyot petróleum zselével. viseljen egy gyűrűt. vazelint a csapban.

kopogtatni javítani.

elméletileg két gyűrűnek kell lennie.

nem petróleum zselét. Nem az a tény, hogy a jármű olajálló benzinálló gyűrűvel rendelkezik. Szilikonzsír szükséges, minden gumihoz alkalmas.

Litol általában megfelel. ellenőrizni.

A meleg vízből származó vazelin gyorsan áramlik.

bár most nem gumi. Milyen műanyag tölgy árul.

Köszönöm a segítséget!

Nincs második. Négy évig nem volt gond.

csiszolódó megjelenés. 2-nek állnia kell. az első már régóta megsemmisült, állt 1-re.

Köszönjük ismét. Csak egy szánalom. A mixer kényelmes és négy évig nem volt probléma, még a patron is megérte. Igen, kedves. A feleségem anélkül vásárolta meg velem, ami alapján szerette. Üzleti útra jártam. A lakatos megállt.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő csaptelepet a csaptelephez a fürdőszobában?

A keverő nélkülözhetetlen dolog a mindennapi életben, ami nagyban megkönnyíti a vízsugár megszerzését olyan hőmérsékleten, amely kényelmes egy személy számára.

Képzeljük csak el, hogy technológiai korunkban néhány ország, például Anglia még mindig 2 külön csaptelepet használ a meleg és hideg vízhez. Régóta megszoktuk a keverők általános jelenlétét, abban az esetben, amikor a forró és hideg áramlás keveredik, ennek eredményeként meleg vizet kapunk.

Ma meg fogjuk tudni, hogy mi a gander a fürdőszobai csapnak, hogyan kell kiválasztani, hogyan kell kijavítani, és azt is, hogy lecserélje a saját kezével.

faj

A gander egy olyan fürdőszobai csaptelep ívelt fúvókája, amelyből a víz áramlik, a készülék belsejében összekeverve az optimális hőmérséklet elérése érdekében. A "kifolyó" kifejezés ezen elem pontosabb neve.

A gander a fürdőszobákban hosszúságban különböznek, gyakran eltérő átmérővel és eszközökkel rendelkeznek. A kényelem érdekében a következő tulajdonságok szerint osztályozhatók:

 • Hosszúságban. Néhány gazak keverő hosszabb, mások rövidebbek. Ennek oka az eszköz funkciója és helye. A forgócsap hosszú csuklós csapja leggyakrabban használatos, ha egy készüléknek mind a mosdót, mind a fürdőt vagy zuhanyt szolgálnia kell. A kifolyó hossza kerül kiválasztásra, figyelembe véve a mosogató átmérőjét, mivel a vízsugár nem lépheti túl a határait.

Figyelj! A fürdőszobában lévő csaptelep a legerősebb, így a víz gyakran szivárog a csőcskéből. Leggyakrabban az ügy megoldható önmagában, ha eltávolítja a sérült kavicsot, válasszon ki egy új hosszát és átmérőjét, majd csavarja be a keverőbe a helyére, ne felejtse el a pecsétet.

Hogyan válasszunk ki egy új kifolyót?

Szóval, észreveszi, hogy a csaptelep szivárog a fürdőszobában. A szivárgás és a túlzott vízfogyasztás kiküszöbölése érdekében gyakran szükség van a csatorna cseréjére. Ha a csapot meg kell javítani, akkor először ki kell választania a megfelelő csöpögést, a meghibásodott helyett. Ennek a résznek a megvásárlásakor figyelni kell a következő szempontokra:

 1. Az anya átmérője. A kifolyók különböző átmérőben kaphatók a származási országtól függően. A belföldi vállalatok leggyakrabban ½ hüvelyk átmérőjű részeket használnak, míg a külföldi modellek hüvelyk méretűek. Ha egy szelepet szivárgás miatt cserél, akkor ügyeljen rá, hogy ezt a paramétert vegye figyelembe, ellenkező esetben a keverő áramlik.
 2. Anyag. Úgy tűnik, hogy az összes kifolyó azonos, mivel krómozott. Azonban a sárgaréz vagy szilícium rejthető a fényes réteg alatt. Ha a rézötvözet nem szörnyű évek működtetése, akkor a silumin modellje deformálódik, vagy bármilyen túlzott nyomás alatt megindul.
 3. Falvastagság A szivárgó szelep cseréjekor ügyeljen arra, hogy a fémcső vastagságát vizsgálja. Ha a falak vékonyak, a rész hamarosan cserére szorul.
 4. Hosszát. A hosszú kifolyó sokkal kényelmesebb használni, de a mosogató széléhez közeli vízfolyást hoz létre, ami miatt a padlóra esik, állandó páratartalmat okozva.

Fontos! Tapasztalt vízvezetők azt állítják, hogy a mindennapi életben kényelmesebb egy keverőgépet használni egy forgócsővel. Azonban, ahogy azt a gyakorlat mutatja, pontosan a csapok fordulópontjánál folyik a víz. Ha forgó gerendán gondolkodik, akkor a telepítés megkezdése előtt gondoskodjon egy minőségi pecsétről az eszköz csatlakozó csomópontjaihoz, hogy a szivárgás ne lepődjön meg.

Javítás és csere

Ha a keverő gereblye a fürdőszobában áramlik, akkor sürgősen ki kell cserélni. Ha a víz elkezd szivárogni, még egy kis csatorna is, de folyamatosan növeli a fogyasztását, és így a közművek költségeit. A csaptelep csupaszítása a fürdőszobában a saját kezével egy olyan feladat, amelyet egy szakképzetlen mester képes kezelni.

Ehhez kövesse az alábbi utasításokat:

 1. Mielőtt megváltoztatná a csaptelep csaptelepét a fürdőszobában, ügyeljen arra, hogy a fürdőszobát leválasztsa a vízellátó rendszerből. A vizet gömbcsapok segítségével zárjuk le, amelyek általában a fürdőszobában találhatók.
 2. Ezután elkészítjük a szükséges szerszám felszerelését: egy vízvezeték-szerelvényt, füstszalagot vagy vontatót az ízületek tömítésére, például a WD-40 kenőanyagot, a tiszta rongyokat kézre.
 3. A következő lépés az, hogy óvatosan csavarja le az anyát, amely csavarkulcs vagy nyitott csavarkulccsal csavart a cső aljához.
 4. Ezután lassan lengve előre a kifolyót, távolítsa el, és tegye félre.
 5. Miután eltávolította az elhasználódott alkatrészt, elkezdheti telepíteni egy újat. Mielőtt a tömítőgyűrűt az új cső alapjára telepítené, használjon olyan kenőanyagot, amely kéznél van, hogy megakadályozza a tömítést. Ahhoz, hogy megakadályozza a víz áramlását a működés során, jobb, ha nem mosható szilikonzsírt viszünk.
 6. Ezután óvatosan helyezze be a kifolyót a műszerházba úgy, hogy jól illeszkedjen, majd helyezze fel a reteszelő anyát és húzza meg. Az anyát egy vízvezeték-csavarral is meghúzzuk.
 7. Mielőtt kinyitná a gömbcsapokat vagy egy keverőt, győződjön meg róla, hogy az eszköz összes anyája biztonságosan rögzítve van.

Ne feledje, hogy az anyacsavar meghúzásával, a zuhanyzó vagy a mosdócsere cseréjekor a krómozott felületet állítható csavarral károsíthatja. A sérülés helyén korrózió jelentkezik, amely a termék teljes hosszában terjedhet, és szivárgást okozhat. Ennek elkerülése érdekében a kulcs végeit puha, de nem csúszós anyaggal, például gumival kell lezárni.