Legfontosabb > Bútor

Minden lehetőség a zuhanyzó zuhanyozására a fürdőszobában - hagyományok és új funkciók

Nem is olyan régen, a zuhanyzó csak egy praktikus vízvezeték-szerelvény volt, technikai és tervezési szempontból nem. Most teljes körű belső fürdőszobai darab, amelyet a tervezés, a pénzügyi lehetőségek és a személyes igények alapján választanak ki. A lélek lehetőségei egyre nőnek minden nap, és a megjelenés néha változatlanul változik a felismerésen. Hogyan lehet megérteni a kiválasztás és a telepítés bonyolultságát? Csak meg kell tudnia néhány alapot, amiből építeni fog.

tartalom

A zuhanyzó helyének kialakítása és felszerelési lehetőségei ↑

A fürdőszobában zuhanyzó jelentősen megóvja a vizet, időt és helyet a higiéniai eljárások során. De érdemes megtagadni a fürdőt a javára, vagy sikerrel kiegészítheti egymást?

Hogyan kell a zuhanyozót felszerelni a lakásban vagy a házban ↑

Több lehetőség van a zuhanyzó helyének megszervezésére:

 1. Elkülönítve a fürdőtől, de ugyanabban a szobában.
 2. A fürdőszobával együtt.
 3. A fürdőben nincs fürdő.

Az első lehetőség akkor tekinthető, ha a fürdő területe meghaladja a 10 négyzetmétert. m. A külön zuhanyzó kiváló lehetőség több családtagnak vagy vendégnek, hogy egyszerre tiszta vizet használjon. Megfelelő oldatok:

 • zuhany vagy sarok;
 • munkalap, mennyezet vagy falra szerelt zuhany a szoba néhány négyzetméterén, a padló lejtése a mosogatóhoz (2-3 fok).

A második lehetőség a zuhanykabinok közvetlenül a kád közelében helyezkedik el, így az öntő víz beleesik a tálba. Ugyanazok a megoldások lehetnek, kivéve a zuhanyzást. Azonban ő is talál egy alternatívát formájában zuhanyzó doboz. A kabin palettájától eltérően hazudhatsz benne.

A kis helyiségeknek megfelelő megoldás a jól ismert zuhanykabin vagy zuhanykabin tökéletes cseréje. Az egyetlen kellemetlenség a vízben való fekvés és a kikapcsolódás. De a víz eloszlatásának számos módja a kabinban meg fogja tagadni ezt a hátrányt.

Zuhanyok - helytakarékosság és funkcionalitás ↑

A zuhanytálca egy mosóhely, amelyet egy raklap, egy tető, egy oldalfalak és egy ajtó korlátoz. Teljesen lecserélheti a fürdőt, vagy hozzáadhatja annak előnyeit. Ebben az esetben a fő funkcionális fókusz a kabinban található.

A szokásos zuhany mellett számos modell áll rendelkezésre: "trópusi zuhany", "szauna", "függőleges masszázs", "aromaterápia", "vízszintes masszázs". Ez igazi SPA szalonokat jelent számukra otthon.

A termék kiválasztásánál figyeljen:

 • Méretek. Megfelelőnek kell lenniük a legnagyobb családtag számára, és sikeresen be kell illeszteniük a fürdőszobába, figyelembe véve annak területét és geometriáját.
 • A funkcionalitás mértéke. Nem szabad túlfizetni valamit, amit nem fogsz használni.
 • A raklap mélysége. 3,5 és 45 cm között változik, egyes modellekben pedig ülni lehet. Ez különösen akkor hasznos, ha a család idősebb emberekkel vagy gyermekekkel rendelkezik.
 • Az ajtók nyitásának rendszere. A helytakarékosság érdekében ajánlott tolóajtóval ellátott modelleket választani.
 • Az oldalfalak anyaga. A klasszikus változat üveg. Az idő múlásával nem zavaros, könnyű megtisztítani speciális eszközök segítségével, széles körben jelenik meg. Az alternatíva az akril, de hosszabb ideig tartó használat esetén sárga.

Zuhanykabinok - cél és beépítési módszerek ↑

A zuhanykabinok üvegből, akrilból vagy műanyagból készült falak és ajtók, amelyek a padlóra vannak felszerelve, egy serpenyő vagy kád szélén, és biztonságos és kényelmes higiéniai eljárás bevezetését teszik lehetővé.

A kerítéseknek lehetnek fém keretük vagy zökkenőmentesek. A fürdő palettáján vagy oldalain történő felszereléshez speciális kötőelemeket és ragasztószereket használnak, amelyek kizárják a nedvesség áthaladását.

Figyelj! Ha képesek dolgozni az üveg- és a fémprofilokkal, akkor megpróbálhatja megépíteni a szerkezetet. Ennek előfeltételei: tökéletesen sík felület a telepítéshez és pontos számítások.

Vívás - áldás azok számára, akik a fürdőszobában zuhanytartót akarnak elosztani. Segítségükkel ezt egy fülkében, egy kifutópályán stb. Lehet végezni. Az üveg rugalmasságának köszönhetően nem nehéz aszimmetrikus szerkezetek létrehozása.

Egy kis terminológia: olyan tető hiányában, amely teljes mértékben korlátozza a zóna térségét a higiéniai eljárások igénybevételére, zuhanytálca lesz.

Ha a fürdőszoba területe lehetővé teszi, és nem szeretné minden oldalról zajtalanítani a zuhanyt, telepíthet egy partit, az úgynevezett "walkin" -ot. Megfelelő vízelvezetéssel elegendő lesz a helyiség többi részének a túlzott nedvességtől való védelme.

Zuhanypanelek - praktikus minden részletben ↑

Zuhanypanelek - az ultra-modern megoldás azok számára, akik helyet takarítanak meg, de nem akarják megtakarítani a kényelmet. Ez a kialakítás egy rögzített tetejét és egy kézizuhanyát egy hajlékony tömlõn kombinálja. A vezérlést egy csuklós panel segítségével végzik, amely a keverő gombjait vagy karját tartalmazza. Egy kellemes kiegészítés lehet néhány polc a higiéniai kellékekhez, tükrökhöz, beépített rádiókhoz, világításhoz.

A zuhanypanelek modellek túlnyomó többsége fúvókákkal rendelkezik hidromasszázzsal, és néhányuk különleges ülést is tartalmaz. Ez lehetővé teszi, hogy a wellness eljárás során a lehető legkényelmesebb legyen.

Helyhez kötött tervek - típusok és jellemzők ↑

A helyhez kötött kialakítás a zuhanyzó merev rögzítését feltételezi, anélkül, hogy megváltoztatta volna helyét - a felső zuhany. Ugyanakkor nincs korlátozva az üzemmódok kiválasztása, a hőmérséklet, a nyomáserő és egyéb kiegészítő funkciók beállítása.

A szerelés útján a felső zuhanytartály kialakítása a fürdőszobában a következő típusokra bontható:

 • Csuklós. A mennyezetre vagy falra szerelve egy speciális konzol. Minden olyan kommunikáció, amely vizet ad, látható marad, ami nem mindig díszíti a belső térséget, de megkönnyíti a javítást.
 • Építettek. Ebben az esetben a bejövő kommunikáció hamis fal mögé vagy álmennyezet alatt van. Csak az öntöződoboz és a vízáramlás vezérlő karjai láthatóak maradnak. Gyönyörű, ergonómikus, de számos nehézséget okozhat a szerkezet javításában.

Az álló zuhanyt egy nagy öntöződoboz jeleníti meg, amelynek átmérője, ha kerek, 90 cm-t képes elérni! Azonban vásárlás előtt győződjön meg róla, hogy egy tapasztalt vízvezeték-szerelővel konzultál az ilyen termék telepítésének lehetőségével kapcsolatban. A vízvezeték-rendszer nyomása, a fürdő és a szoba mérete határozott.

Figyelj! Minél nagyobb az öntöződoboz mérete, annál nagyobb a víznyomás a magas színvonalú működéshez.

Kézzel készített tervek - lehetőségek és előnyök ↑

A kézi zuhanymodellek egy öntöződoboz egy rugalmas tömlővel ellátott keverőhöz csatlakoztatva és speciális tartóra rögzítve. A fő különbség a helyhez kötött modellektől függően lehetséges, hogy a zuhanyt a tartóból szabadon eltávolítsák, és a rendeltetésszerű használatát. Ön szabadon választhat az öntöződoboz dőlésszögét, magasságának magasságát stb.

Ennek a kialakításnak egy másik előnye az öntözőfuratok megváltoztatásának lehetősége, amelyet általában fúvókáknak neveznek. Ez egy erő bármely ember számára, és nem igényel különleges eszközök használatát. A szokásos öntöződoboz helyettesítése, speciális gyermek- és egyéb masszázs lehetőségek. Azonban ne használja fel ezt a lehetőséget, nehogy károsítsa a fúvóka rögzítésének helyét.

Különféle zuhanyfejek ↑

A modern öntöződobozok hatalmasak. Ezek különböznek a tervezés, a gyártási anyagok, a funkcionalitás, a méret és az ár tekintetében.

A vízellátás legfontosabb módjai ↑

A víz öntésének lehetőségei a levegőztetés folyamatán alapulnak - a víz vízzel való összekeverése egy vagy más arányban. Az elérhető működési módok száma a lélek sajátos modelljétől függ.

A fúvókák cseréjét a fúvókalemezen található speciális kar váltogatásával vagy egy kis gomb használatával végezheti el. Így a vízvezeték-elem kiválasztásakor az elérhető működési módok listája nem az Ön számára "kínai bizonyítvány", hanem megismerheti mindegyikük jellemzőit:

 • "Rain". Szabványos üzemmód - a közepes nyomású víz az öntöződobozban lévő lyukakon keresztül szétszóródik. Számuk nagymértékben változhat - 40 és 100 darab között.
 • "Monostruya". A legnagyobb lyukból, amely az öntöződoboz középső részén található, egy sugár befecskendezhető. Azonban a nyomás nem különbözik erősségétől, így az üzemmód alkalmasabb az öntésre.
 • „Masszázs”. Feltételezi, hogy több fúvóka működik a lyuk körül a mono sugárhoz. A vizet nagy nyomás alatt szállítjuk.
 • "Puha diszperzió". A víz nagy mennyiségű levegővel keveredik, ami azt eredményezi, hogy nem egy jet, hanem sok apró csepp. Nagyszerű lehetőség a kikapcsolódásra.
 • „Köd”. Lágy szórást mutat, de a hatás tovább fokozódik. Az eljárás során úgy tűnik, hogy gőzölgő felhő van.
 • „Vízesés”. Ebben a módban a víz áramlása erõvel esik, és ugyanazt a jelenséget szimulálja a természetben. Tényleges helyhez kötött, nagy öntöződobozos modellek esetén.

Figyelj! Sok gyártónak saját fejlesztése van a jég kialakításával kapcsolatban. Az értékesítés során speciális masszázs-tippeket, vagy bizonyos módozatok kombinációjú termékeket találhat (HANSA, GROCHE stb.).

Termelési anyagok - a főbb megoldások előnyei és hátrányai ↑

A zuhanyfúvók gyártásához a legnépszerűbbek két anyagot - fém és műanyag - szereztek meg.

A fémtermékek nemes és esztétikusak. Élettartamuk meghaladhatja a 10 évet, és a rendszeres gondozással a krómozott felület nem veszíti el eredeti megjelenését. De sok a súly, ami kellemetlenséget okoz, ha hosszabb ideig ilyen zajt kell tartania. És a veszélye, hogy a zománc a fürdőszoba, amikor esik, magas.

Figyelj! A legtartósabb és drága öntöződobozok rozsdamentes acélból és rézből készültek. Ezek leggyakrabban stilizált modellek, amelyeket keverővel és egyéb lámpatestekkel kombinálnak.

A műanyag termékek ugyanazt a króm bevonatot szinte mindig maszkolják a fém alatt. Azonban sokkal kevésbé tartós és hajlamos elhalványulni, hámozni. Az alacsony műanyag öntözés fémeket analóg lehet a hajótest erősségétől függően. Lehetőség van arra, hogy a kis súlyt és a demokratikus árat számos előnnyel viseljék.

További kényelmi szolgáltatások ↑

A modern zuhany nem csak a víz diszperziója egyik módban vagy más, hanem olyan további jellemzők is, amelyek még élvezetesebbé teszik a higiéniai eljárásokat. Ezek közé tartoznak: a sugárvilágítás, a termosztát és a redukáló szelep jelenléte, a vízkőlerakódások tisztítására szolgáló rendszer.

Háttérvilágítású fúvókák - egy kis LED-ek gyűjteménye, amelyek önállóan működnek és nem igénylik a hálózati csatlakozást. Az öntözésen áthaladó víz áramlása egy mini rotorot forgathat belsejében. Ezután a mechanikai energiát elektromos energiává alakítják, amelyből a fényforrások működnek.

Figyelj! Minél erősebb a víznyomás, annál fényesebb lesz a fény.

A zuhanyzónak ugyanolyan színű, két vagy több színű háttérfénye lehet, amely egy adott sebességnél és bizonyos sorrendben egymást helyettesítheti. Egy speciális érzékelő jelenlétében ezek megfelelnek az áramló víz hőmérsékletének. A kék a hideg és a piros a meleg.

Egy másik praktikus és rendkívül kényelmes kiegészítés a termosztát. A jelenléte megvédi Önt a kellemetlen meglepetésektől forró víz vagy jeges víz formájában. Mielőtt zuhanyozni készülne, elegendő a kívánt hőmérsékletet beállítani (egyes modelleknél ez egy fokig elvégezhető), ami biztosítja a víz sima keverését.

Figyelj! Ha a ház hirtelen kikapcsolja a vizet, akkor egy termosztáttal biztos lehet benne, hogy amikor be van kapcsolva, a víz hőmérséklete megegyezik az előző értékkel.

A termosztát lehetőséget ad arra is, hogy csökkentsük a használati díjak költségét, mert nem kell időigényed, és nem olcsó köbméter vizet kell "beállítani" a kívánt hőmérsékletre.

Fontos szerepet játszik a redukáló szelep, amelyet gyakran nyomásszabályozónak neveznek. Lehetővé teszi a kívánt nyomás beállítását, ami fontos, ha a vízvezetékben lévő nyomás instabil.

Az öntöződoboz különféle szilikonbetétek formájában is alkalmazható a vízkő elleni védelemre a lyukaknál, amelyek meggátolják az eldugulást.

A modern zuhanyzó a fürdőszobában nem csak egészségügyi termék, hanem tükrözi ízlését és preferenciáit. A vásárláshoz kompetensen minden nap beállíthatja a hangulatot, pihenhet és gyógyíthatja a testet.

Zuhanyzó kiválasztása a fürdőszobában

Oroszországban a legtöbb ember továbbra is használja a leggyakrabban használt zuhanyfejet egy egyszerû fali tartóval, amely legjobb esetben döntési szög állítható, és ez rendkívül kényelmetlen. És néhányan birtokos nélkül.

Annak biztosítására, hogy mi az oka annak, hogy miért nem vettük figyelembe a vízvezetékben elért előrehaladást, nem vállaljuk. De tegyük fel, hogy sok boldog lakástulajdonos egyszerűen nem gondolja azt a tényt, hogy sokkal kényelmesebb alternatíva van, mint egy tömlővel ellátott zuhanyfej.

Ha belépsz a "tudatlan" listába, és a közeljövőben tervezed a javítást a fürdőszobában, mindenképpen olvassa végig ezt a cikket. Talán arra késztünk Önt, hogy megvásárolja a modern és kényelmes zuhanyzót.

Milyen alternatívák

A négy legfontosabb alternatíva a következő:

 • zuhanykészletek;
 • felső zuhany;
 • zuhanyrácsok;
 • zuhanypanelek.

Mindegyik zuhany típus alkalmas zuhanyzókonyhákon és fülkékben, valamint a mosdókagylóval, műanyag vagy puha függönyökkel.

Zuhanykészlet

Zuhanykészlet - 2 200 rubelből. A zuhanykészlet hosszú tömlőből, öntöződobozból, fém rudakból és állítható tartókból áll. Néhány modellen polcok és szappanos ételek is rendelkezésre állnak.

A rúd a falhoz párhuzamosan 3-7 cm távolságban van felszerelve úgy, hogy a felső szél 40-50 cm-rel legyen a család legmagasabb tagja fölött. Egy bárban egy öntözés tartója rögzíthető.

A tartónak két beállítása van: függőlegesen mozog a rúd mentén, és a dőlésszöget a falhoz képest megváltoztatja. Ez a kialakítás nagyon kényelmes, mivel nemcsak az öntöződoboz lejtését, hanem a magasságot is beállíthatja.

A zuhanyfej kényelmét leginkább a családok élvezhetik, akiknek a tagjai jelentős magasságkülönbséggel rendelkeznek. Egyes gyártók műanyag rudakat gyártanak. Nem szabad ilyen modelleket vásárolnia, mivel ezek gyorsan meghiúsulnak, különösen akkor, ha gyakran használják a magasságkiegyenlítést.

Felfedező zuhany

Rendszerint a felső zuhany egy beépített keverő használatát és vízellátás telepítését jelenti a falba, falba vagy mennyezetbe. Kiderült, szép, szép és praktikus. A felső zuhany sokkal kényelmesebb és kellemes, mint a megszokott.

A nők számára azonban nem mindig alkalmasak, mivel gyakran mosnak, és megpróbálják nem nedvesíteni a fejüket. Ennek megfelelően a maximális kényelem érdekében jobb kombinálni a felső zuhanyzót a klasszikus kézi öntöződobozzal.

A választásnál azt javasoljuk, hogy fordítsanak figyelmet a "trópusi eső" lehetőségre, mivel nélküle a felső zuhanyzat elveszíti a fellebbezés nagy részét. Végül is ez a lehetőség a vízkezelést pihenteti és nagyon kellemes.

Figyeljen az öntöződoboz anyagára és méretére is. Minél több öntözés, annál jobb. Ha azonban a vízellátás gyenge, jobb egy kis modell kiválasztása.

Anyag ideális - rozsdamentes acél, sárgaréz, bronz vagy réz. A bevonatos acél, a fém vagy a műanyag jelentősen rosszabb: a műanyag idővel lebomlik, a bevonat acélból esik, a fém elhalványul és végül rozsdásodni kezdi (egyébként sokféleképpen lehet tisztítani a zuhanyfejet a vízkőből. termék).

Tusoló állványok

Tusoló állványok - 4 300 rubelből. A zuhanyrács (néha a "zuhanyzóoszlop" kifejezést is használják) egy fülhallgató és egy felső zuhany kombinációja.
Teljesen felváltja mindkét eszközt.

A rekesz egy csőcsőből, egy tömlőből, egy kézi zuhanyból, egy felső zuhanyból és egy kézi zuhanytartóból áll, magasságállítással és egy öntöződoboz dőlésszögével.
Egyes modellekben polcok és szappanos edények is vannak.

A Grohe, a Hansgrohe és sok más európai gyártó felszerel egy zuhanyozó állványt egy beépített termosztatikus keverővel, mechanikus vagy elektronikus vezérléssel.

A legtöbb modellen a víz a felső és a kézi zuhanyzók számára egy csőcsőön keresztül kerül szállításra. A két öntöződoboz közötti váltó a sávba vagy a keverőbe van beépítve. Vannak azonban kivételek.

A zuhanyállványok elsősorban a zuhanyzók sarkaihoz és fülkékhez vannak tervezve. Azonban a kifolyóval ellátott modellek sikeresen használhatók a fürdő felett (egyébként nagyon kényelmes). A kézi öntözőpálca magasságállítása nem minden zuhanyrézben található, ezért legyen óvatos, amikor kiválasztja, hogy ez az opció fontos-e Önnek.

Zuhanypanelek

Zuhanypanelek - 13 500 rubelből. A zuhanylemezekhez hasonlóan elsősorban a sarkok és a fülkék számára készültek, de a fürdő felett is használhatók, ha a beépített függöny teljesen lefedi és megakadályozza, hogy a víz a helyiségben repüljen.

A zuhanypanelek egy felső zuhanyzóval, egy kézi zuhanyzóval, egy hidromasszázs fúvókával és egy beépített keverővel rendelkeznek. A legtöbb modellnél termosztatikus a vízhőmérséklet automatikus beállítása (hidromasszázs, a beállított hőmérséklet pontos fenntartása rendkívül fontos).

A panelek fő jellemzője a hidromasszázs. A panel testére szerelt fúvókák víztelenített vízfolyásokban vízszintes síkban vagy enyhén szögben erős nyomás alatt vannak. A víz nyomása masszírozza a bőrt, ami kellemes és az orvosok szerint pozitív hatással van az egészségre.

A zuhanypanelek hátránya a magas költségek és a működési feltételek iránti igény. Különösen nem kedvelik a kemény vizet, és nem képesek dolgozni, ha a vízellátó rendszer alacsony nyomást gyakorol. Ez azt jelenti, hogy a szűrőket hideg és forró vízre kell felszerelni. Néhány házban is vannak szivattyúk.

A tálalólemez esetében különböző anyagokból lehet készíteni. A legjobb az alumínium, rozsdamentes acél és edzett üveg. A vékony műanyag a legrosszabb megoldás, főként alacsony kategóriás low-end modellekben használják.

Ajánlások

 1. Ha csak kényelmes, szabályozható zuhanyra van szüksége, akkor szabadon vásárolhat meg egy fülhallgatót, elég lesz az Ön számára.
 2. Ha a függőleges vízellátás minden előnyét meg szeretné kapni, akkor válasszon egy zuhanytartóból és lehetőleg polcokból (nagyon kényelmes).
 3. A zuhanytálca csak akkor vásárolható meg, ha hidromasszázsra van szüksége.

Nincsenek más egyértelmű előnyei. A zuhanykészletek, állványok és panelek árai a http://sansmail.ru online áruház webhelyéről származnak.

A mixer és a fürdőszoba zuhanyzójának másik lehetőségét lásd a következő videóban:

A modern lélek: mi az alternatívák?

A szovjet és poszt-szovjet időkben a fürdőszoba jelenléte sokkal kényelmesebb státuszban részesült a hasonló társaik előtt. A zuhany nem volt kizárva, a keverőt rendszerint úgy szerelték fel, hogy vizet öntöttek a fürdőbe. A mai modern vízvezeték-újítások lehetővé teszik, hogy a fürdőszoba mindkét elemét egymástól függetlenül helyezze el szabad helyiség jelenlétében, vagy pedig csak az egyiket előnyben részesítse.

A kis fürdőszobában egyre több igény van a vízvezetékhez. A felszerelésnek nemcsak gyönyörűnek, hanem kényelmesebbé és praktikusabbá kell válnia.

A választás érdekében mérlegelnie kell az előnyöket és hátrányokat, döntenie kell a prioritásokról és értékelnie kell pénzügyi képességeit.

Fajok jellemzői

A modern zuhanyzónak számos előnye van a fürdőszobában.

 • A hasznos terület megtakarítása.
 • Időt takarít meg. A zuhany gyorsabban vehető, mint a kád feltöltéséhez. Nagyon kényelmes a mindennapi használatra.
 • A célfogyasztás csökkenti az alkalmazott víz mennyiségét. Ez azonban nem érvényes a kontrasztos vagy hidromasszázs zuhanyzókra, mivel ebben az esetben több vizet fogyasztanak.
 • Kiegészítő szolgáltatások telepítésének lehetősége.

Vannak azonban kellemetlenségek:

 • kényelmetlen fürdés kisgyermekek;
 • nehéz háziállatokat mosni;
 • Nincs lehetőség arra, hogy nagy mennyiségű dolgot mossunk meg.

Számos lélek létezik.

 • Klasszikus közönséges öntöződoboz. A készülék egy tömlővel ellátott fúvókából áll. Ebben az esetben szükséged van egy zárak rögzítésére, különben egy kézzel kell mosni. A klasszikus lélek házi készítésű változata külvárosi területeken leggyakrabban előfordul.
 • A helyhez kötött zuhany egy pozícióban van, rögzítve van, általában egy falhoz. A modern modellek mozgó részeket biztosítanak a vízsugár irányának és a permetezés mértékének megváltoztatására.
 • Felfedező zuhany. A legegyszerűbb kialakítás egy nagy átmérőjű öntözés a mennyezetre szerelhető. Modellek merev felszereléssel a konzolra fémcső formájában. Az ilyen modellek nem mindig kényelmesek, mert nem hagyják szárazak a hajat.
 • Headset. A rendszer rugalmas tömlőt tartalmaz, öntöződobozzal, rudakkal és tartóval. Gyakran a modellekben további polcok vannak. A sáv a falhoz van rögzítve, úgy, hogy a teteje legalább 30-40 centiméterrel magasabb legyen, mint a tulajdonos. Különböző tulajdonosok csatlakoznak ehhez. Az öntöződoboz általában egy beállítómechanizmussal van felszerelve, hogy megváltoztassa magasságát és dőlésszögét.
 • Állványok. A zuhanyzóoszlopok a felső zuhany és a fejbeszélő szintézise. A design tartalmaz egy álló rúd, tömlő, kétféle zuhany, kézi és felső, szabályozó tartók, további elemek. A boom mentén víz van, beépített kapcsoló van az öntöződobozok között. Gyakran előfordul, hogy a gyártók ilyen rendszereket termosztátos keverővel szerelnek fel. És csatolt elektromos vezérlés.
 • A panelek. A rekeszekhez képest a zuhanypanelek számos funkcióval rendelkeznek. A fenti elemek mellett a design hidraulikus fúvókákkal ellátott fúvókákkal van felszerelve. Az ilyen modellekben lévő keverő beépített, legtöbb esetben termosztatikus, automatikus vezérléssel.

A zuhanyberendezések osztályozása több tényezőből adódik.

Külső formában kétféleképpen oszlanak meg.

 • A nyitott szerkezetek nem zárva vannak felülről, csak oldalfalak és raklapok vannak. A zuhanyzók kompakt és alacsony költségűek.
 • A zárt szerkezet hidroboxizálásnak nevezik. Teljesen elszigetelt, ami megakadályozza a víz bejutását a fürdőszobába. A lezárt kapszula védi a fürdőszobát a párolgástól, így a bútor nem érintkezik nedvességgel. A zuhanykabinok elveszítik az első opciót a költség és a méret tekintetében, de lehetővé teszik, hogy különböző kiegészítő funkciókat, például népszerű kapszulákat hidromasszázs segítségével csatlakoztasson. A modern gyártók olyan modelleket kínálnak, amelyeknek magas, félfürdővel ellátott raklapja van. A doboz ezen módosítása kiküszöböli a rendszeres zuhanyzó kellemetlenségét.

Konfigurációban szögletesek és falak.

 1. Sarokmodellek épülnek be a szoba sarkába. A leggyakoribb minták négyzetek és félkörívek. A második lehetőség a kis területek számára megfelelő, mivel a simított sarkok növelik a fürdőszoba hasznos terét.
 2. A falak az egyik falon helyezkednek el.

Ami a szétválasztást illeti, az ajtók rendelkezésre állásától függően a zuhanyzóknak nincs ajtójuk, vagy csuklós vagy csúszó lehetőségeket használnak.

A képernyő különböző anyagból készülhet, ami meghatározza a lélek teljes költségét.

 • Függöny - a legolcsóbb megoldás. Általában anyagként használt gumírozott ruhadarab, olajszövet vagy polietilén. Gyakran használják a nyitott zuhanyt, védve a környezetet a fröcsköléstől.
 • Glass. Mint általában, a plexiüveg használatos képernyő vagy ajtók, de gyakran edzett üveg használják. Az üvegfelületek nagyszerűen néz ki a fürdőszobában. Nem szabad elfelejteni, hogy az anyag hajlamos a plakk megjelenésére a víz elpárolgása közben, ezért a képernyő gondos karbantartást igényel.
 • A polimerek nagyon népszerűek az utóbbi időben. Ezek olcsóbbak, mint üvegek, esztétikusak, könnyen tisztíthatók. A gyártók hasonló hasonló dekorációs elemeket kínálnak. Fontos, hogy ne használjon kemény keféket a tisztításhoz, mivel a polimer felületek félnek a karcolásoktól.
 • Műanyag - a zuhanyzó képernyőjének költségvetése. Annak köszönhetően, hogy az anyag könnyedén kanyarodik, erősíteni kell egy keretrendszert. A műanyag paneleket nyilvános zuhanyzókban használják: úszómedencék, kórházak, kollégiumok, szállodák.

A zuhanytálca tálcájának kiválasztásakor először az anyagot kell vezetni, ahonnan készült. Ez a kritérium meghatározza a tartósságot, a hangelnyelést és a költségeket. Fontos követelmény egy csúszásgátló alsó felület, amely elkerüli a sérüléseket.

A zuhanyszerkezeteket a raklap anyaga szerint is osztályozzák.

 • Akril modellek - a vezetők a népszerűségben. A fő előnyök egy kis idő a fűtés, a csúszásgátló felület, az üzembiztonság, a jó zajelnyelés. Az akril könnyen feldolgozható, így bármilyen formát adhat, pótlólagos alkatrészeket csatolhat. Az ilyen modellek gondozása egyszerű, a megjelenés hosszú ideig fennmarad. A szakértők megjegyzik, hogy az akril tálcákat egy fémkerettel kell megerősíteni, ellenkező esetben deformálódik.
 • Az öntöttvas módosítások tartósabbak és megfizethetőbbek a bemutatott lehetőségekhez képest. Az anyag megtartja a hőt, de ez időbe telik. A hiányosságok közül megemlíthetõ a súly, a konfigurációk egységessége, az alacsony hangelnyelés. A szakértők javasolják a vastagabb falú modellek kiválasztását, így a tervek kevesebb hangot produkálnak. Figyelembe kell venni azt a tényt, hogy az öntöttvasból készült vízvezetékek gyakran zománcozottak, és hajlamosak megszakadni és karcolni, ha gondatlanul használják. Ez a zománc réteget egy idő után cserélni fogja.

Fürdőszoba zuhanyfej

Lemark LM8043C felső zuhany

Lemark LM8040C felső zuhany

Lemark LM8041C felső zuhany

Zuhanyfülke Grohe Relexa 28404000

Lemark LM8042C felső zuhany

Fejzuhany Lemark Poseidon LM8033C

Lemark LM8035C felső zuhany

Fejzuhany Lemark Poseidon LM8037C

Lemark LM8039C felső zuhany

A Grohe Relexa és a 28094000-es felső zuhany

Zuhanyzó Lemark Poseidon LM8038C

Tolózár BelBagno Nova BB-SLDC1-IN

Lemark LM8036C felső zuhany

BelBagno BB-SLD1-CRM fejtámlák

Fejzuhany Lemark Poseidon LM8034C

Zuhanyzó Grohe Euphoria 110 Mono 27270000

Zuhanyfülke Grohe Euphoria 27234000

A Grohe Tempesta 26050001 fejzuhany a béna

WasserKRAFT A028 fülke tetején fekete

Zuhanyfülke WasserKRAFT A031

BelBagno Nova BB-SLDC2-IN felső zuhanyfej

BelBagno Arlie BB-SLD1C-200-CRM felső légterű zuhany

Zuhanyfülke Grohe Euphoria 27236000

Felfújható zuhanyzó Grohe Tempesta Cosmopolitan 26051001

Hibaüzenet

Kérjük, írja le az aktuális oldal hibáját, és javítani fogjuk!

Minden, amit tudnia kell, a fürdőkádat a zuhanyzópulton változtatva

Az idő hiánya miatt a habfürdőben nem mindig felszívódhat. Legtöbbször reggel fel kell pörgölnie, vagy esténként enyhítenie kell a stresszt. A zuhanykabin ideális megoldás arra, hogy rövid idő alatt rendbe jusson.

A zuhanykabinok típusai

Melyek a zuhanyzók? Vannak zárt és nyitott modellek.

A zárt tetővel ellátott és teljesen szigetelt a kerület mentén. A fürdőszobában nincs gőz és nincs kondenzáció. Tiszta és rendezett.

A nyitott kabinok nem rendelkeznek tetővel, és csak részben zárták be a zuhanyt. A meglévő falak között ajtók vagy válaszfalak helyezkednek el. Ez a fajta zuhanyzóház gazdaságosabbnak tekinthető.

Sarok zuhany: a hely, a költség, a víz és az idő takarékoskodik

A falak mellett lévő sarokkádak egy szabványos kis fürdőszobában jelentősen megtakarítanak hasznos helyet. Ez a lehetőség továbbá egy modern mosógépet, mosdót, mosodai kosarat és egyéb szükséges elemeket is tartalmazhat.

A modern modellek a különböző konfigurációkban és formákban különböznek egymástól. A legnépszerűbb a kabin, amelynek külső panelje lekerekített. Bár vannak cubikus és szimmetrikus fülkék. De formájuk kicsi terekkel kinyúló éles sarkoknál nem hatékony.

A zuhanyfülke lehet a hagyományos fürdő alternatívája. És ha CD-lejátszóval, rádióval, telefonnal és színes zenével van felszerelve, akkor biztosan nem fog unatkozni. Vannak modellek az aromaterápiás rajongók számára.

Nincs fürdő

Ha Ön egyike azoknak az embereknek, akik nem tudnak fürödni, és hétvégén megengedik magának, hogy pihenjen (ezenkívül a négyzet lehetővé teszi), válaszd a kettőt egyet. A modern vízvezetékgyártók kombinált formát kínálnak, ahol a zuhanyfülke a fürdőszobával kombinálva van. És a méretek eltérőek. Kiváló sarokmodellek vannak azok számára, akiknek helytakarékosaknak kell lenniük.

A zuhanykabin optimális mérete

A zuhanycsarnok kiválasztásakor figyelembe kell venni az optimális méretet, amely minden családtag számára megfelelő. Valaki elég kabin mérete 70 x 70 cm, és valaki kényelmesebbnek érzi magát 130 x 130 cm méretben.

Annak érdekében, hogy mentse négyzetméter, fontos, hogy ne menjen túl messzire. Szüksége van egy olyan helyre, ahol kanyarodni vagy felemelni a karját. A zuhanykabin optimális mérete nem kevesebb, mint 80 x 80 cm.

Ekaterina Stepanova, lakberendező:

- Az utóbbi időben ügyfeleim és én inkább nem használom a boltban vásárolt zuhanykabinot, hanem saját magam gyűjtésére. Ehhez mozaikot állítanak fel mozaikból, oldalt és lejtőn a víz elvezetésére. Külön vásárolt üvegajtókat. Ez is esztétikailag kellemesnek tűnik, és sokkal hosszabb ideig tart, mivel ebben a verzióban az ajtók nem csúsznak a vezetők mentén, hanem egyszerűen kinyithatóak a zsanérok segítségével.

A zuhanykabin méretének kiválasztásához meg kell mérni azt a helyet, amely a leginkább hozzáférhető, és a vízvezeték-forgalmazók olyan modellekre fognak irányítani, amelyek ott illeszkedhetnek. Ne felejts el helyet adni az ajtó kinyitásához. Javasoljuk, hogy a törölközőhöz vagy legalább egy fogantyúhoz közelítse a törölközőt.

Különös figyelmet kell fordítani az ajtókra

Vannak csuklós és tolóajtó a zuhany alatt. A swingnek több helyre van szüksége. Helytakarékos megadásához válassza ki a befelé nyitott opciókat.

De a legnépszerűbb tolóajtók. Egy mágneses gumiszalag tartja őket. Ne feledje, ezek a modellek két-, három-, négy- és hatszorosak. Minél nagyobb a szárnyak, annál erősebb a keret, de kevesebb a hely a kabinban.

A zuhanyajtók edzett biztonsági üvegből vagy polisztirolból készülhetnek (Plexiglas, műanyag).

Az első lehetőség drágább, mivel nem piszok és víz. Jól mossák és nem halványulnak el az idő múlásával. Az értékesítés során lehetőség van durva, matt vagy tiszta üvegre. Abban az esetben, ha megtörik, a szélvédő hatása működni fog. A töredékek sima felülete megóvja a sérülést.

A második lehetőség - a költségvetés. De hosszan tartó használat esetén ezek az ajtók elveszítik vonzó megjelenésüket. Annak megakadályozása érdekében, hogy a válások ilyen érezhetőek legyenek, vásároljon átlátszatlan műanyag ajtókat (minta vagy matt).

Hogyan válasszunk ki egy raklapot

Érdeklődés a raklapokon. Mennyire megbízhatóak és praktikusak? A gyártók akril, kerámia, öntöttvas, márvány, fém raklapokat kínálnak.

Röviden ismertetjük főbb előnyeiket és hátrányaikat.

 • Akril tálca. A legolcsóbb és legkeresettebb. Higiénikusnak és nagyon tartósnak tekinthető. De átlagosan súlya miatt hajlott. Annak érdekében, hogy ne csússzon, jobb, ha előnyben részesítjük a hullámosított modellt.
 • Fém raklap - megbízható és tartós. De zajot okoz, amikor belép a víz. Idővel elveszíti vonzó megjelenését és elnyeli a szennyeződést és a rozsdát.
 • Kerámia tálca - egyenletes és gyönyörű. Ha nehéz tárgyak rajzolnak rá, akkor megtörheti vagy feltörheti.
 • A sárgaréz raklap - tartós, időben ellenőrizve. Kiváló zajelnyelés, karcolásálló és mechanikai károsodás. Azonban alacsony hővezető képességgel rendelkezik.
 • A márványpaletta - elegánsan néz ki, ellenáll a kopásnak, a kémiai és mechanikai hatásoknak. Tartós és tartós. A magas költségek talán a legnagyobb hátrány.

A fogyatékos gyártók lapos raklapokat fejlesztettek ki. Vannak olyan lehetőségek, amelyeket a padlón kell telepíteni.

Fürdő és zuhanyzó: kettő egyben

Sokan a fürdőszobában különleges hely a lakásban. Itt egyedül tölthetünk időt, pihenhetünk egy frissítő zuhany alatt, vagy áztathatunk egy kellemes fürdőben. Mindenkinek lehetnek saját társulásaik, de a legfontosabb dolog az, hogy minden ebben a helyszínen összhangban kell lennie veled és megfeleljen az Ön igényeinek. Nem titok, hogy a zuhanykabinok ma nagyon népszerűek. Számos előnyük és kiegészítő funkciójuk van, időt és helyet takarít meg. De valaki számára a fürdő ugyanazokkal a tulajdonságokkal rendelkezik. Végtére is, néha van vágyunk arra, hogy áztassa a meleg vizet, elfelejtve az életünk őrjöngő ütemét és sok problémát. Van mód arra, hogy összekapcsolják a zuhanykabinokat a fürdőszobával együtt?

Összevonjuk

A kombinált fürdőszobai rendszerek nem jelentenek senkit sem. Itt egy eléggé tágas fürdő és egy praktikus, jól működő zuhanykabin kombinálva van. Az ilyen tandem előnye, hogy ez a két rendszer önálló rendszerként működhet, és egészében. Itt hagyhatja, hogy képzelete vándoroljon. A fürdőszobával ellátott zuhanykabinok mindegyik előnyben részesülnek egy és egy másik rendszerben. Kiválaszthatja azt az opciót, ahol a hidromasszázs be van szerelve a kabinban, és előnyben részesítheti a forró kádat - attól függően, hogy milyen hatása van, és melyik lehetőséget választja leginkább: zuhanyzó vagy kád.

Kombinált fürdőszobai rendszerek gyakran meglehetősen érdekes design és eredeti design. A zuhanyfüggönyök szabálytalan alakúak, mivel a leggyakrabban megismételik a fürdő alakját minden görbével. Ez azonban különleges eredetiséget és szépséget jelent. Az egyetlen hátránya ennek a tandemnek nevezhető méretnek. A fürdővel ellátott kombinált zuhanykabinok elég nagy méretűek, így kiválasztásakor figyelembe kell venni a fürdőszobák méretét, és el kell képzelni, hogy egy ilyen kombinált zuhanyrendszer ott lesz.

Ebben a kiviteli alakban a raklap maga a fürdő. Lehetőség van a nagyméretű, meglehetősen mély raklapú zuhanykabinok beszerzésére. Az ilyen serpenyő nagy mennyiségű vizet tud befogadni, megtartja hőmérsékletét, és maga a kabin a hermetikus szigetelés miatt fenntartja a szükséges levegő hőmérsékletet. Ez a lehetőség is lehetséges. De itt is fontos a méret, mert a design harmonikusan illeszkedik a szobába. Ezenkívül, választani ezt a fajta serpenyőben vagy fürdőben, figyeljen arra, hogy milyen anyagból készült. Az akril a legnépszerűbb és praktikusabb. Az akril tálca jól megtartja a hőmérsékletet, és kiváló megjelenést kölcsönöz a fürdőszobák kialakításának, és frissíti színeit.

A rendszer, amelyhez tartozik egy fürdőszoba és zuhanyzó, sokoldalú és nagyon nehéz telepíteni. De ha megvásárolta, akkor megpróbálhatja saját maga telepíteni. Fontos, hogy legyen figyelmes és érzékeny az árnyalatokra és a részletekre. Telepítse a kombinált zuhanyzót fürdővel, ha elkezdte javítani. Ha frissíteni szeretné a fürdőszobáját, próbáljon meg más kombinációkat is.

A meglévő adatbázist használjuk

Ha a szoba, amelyben a fürdőszobát már tervezték, és minden a helyén van, akkor meg tudja mutatni a képzelet és a leleményesség, és frissítse a fürdőt, amely már telepítve van. A modern gyártók ezt a lehetőséget kínálják. Mindössze annyit kell tenned, hogy kádat készíts a zuhanyzóval. Ehhez üvegfüggönyökre és egy álló öntöződobozra van szükség. Ha hidromasszázzást szeretne felvenni az ilyen típusú kabinban, akkor semmi sem könnyebb. Csak meg kell vásárolnia egy speciális panelt a szükséges funkciók segítségével. Így a kád minimális költséggel és maximális funkcionalitással ellátott káddal felszerelt.

Ezenkívül, hogy helyet takarítson meg, használjon másik lehetőséget. A meglévő fürdőszobát kicserélheti egy kisebb verzióval. Az úgynevezett "ülni". A mérete többször kisebb, és lehetővé teszi, hogy egy kis zuhanytálcát telepítsen rajta, vagy használhatja a fürdőszobák üres helyének beszereléséhez. Az ilyen változások lehetővé teszik, hogy létrehozzanak egy eredeti tervet, és megkapja, amit akarsz - egy kettős az egyben.

A kombinált rendszer gondozása

A kombinált zuhanykabinok fürdőszobával meglehetősen sokoldalúak, de megfelelő működésük érdekében megfelelő gondossággal kell rendelkezniük. Az alapot vagy a fürdőt minden használat után vízzel le kell öblíteni, mint egy rendszeres fürdővel. Időről időre mosogatószerrel mosható. Ennek köszönhetően a fürdő vagy a paletta nem fogja elveszteni a fehérséget és a kiváló megjelenést. A zuhanykabinblokkok nem korrozív termékekkel tisztíthatók, amelyek hatékonyan eltávolítják a vízkőzetet. A zuhanyrendszer használata után hagyja nyitva az ajtókat. Ez segít elkerülni a gomba megjelenését.

Fürdőkád és zuhanykabin 2 egyben - egy fotó, a modellek áttekintése

Minden tulajdonos akarja lenyűgözni a ház vendégeit. Ez segíthet neki zuhanyozni.

A 2 egyben kombinált fürdő nagyon költséges, de szép és funkcionális megoldás minden fürdőszobához (a "méretek és alak" metszetben egy kis méretű fürdőszobában van egy kép).

Mi ez a fürdő?

A zuhanyzós fürdőkád egy egyszerű, első pillantásra egy fürdő, amely részben vagy teljesen üvegfüggönyökkel van burkolva. A függönyök által körülhatárolt tér majdnem teljes zuhany.

Nehéz megmondani, hogy az ilyen fürdőként 2-et neveznek 1-ben. Különböző gyártóknak különböző nevük van - egy zuhanyzóval, egy kombinált fürdővel és egy hidromasszázs káddal, egy zuhanyzósarokkal és egy káddal kombinált zuhanyzóval. Ezeknek a neveknek a mögött ugyanaz a konstrukció áll. Az első címre összpontosítunk.

A fürdőkád vagy a zuhanytálca (egy vagy több függöny, néha rögzített, néha nyitott ajtóként) jelenléte az ilyen kád elengedhetetlen jellemzője.

Az üvegfüggöny mögött (mind áttetszőek, mind átlátszatlanok lehetnek) rendszerint zuhanyzópult található. Egyszerűbb modellek esetén ez egy egyszerű állvány, melyhez egy zuhanyfej található. A csúcsmodellekben a zuhanyállvány számos funkcióval rendelkezik - egy Charcot zuhanyzóval, egy esőzuhannyal, egy esõsugárral, egy vezérlõ rendszerrel (gyakran érzékelõ), nyomásszabályozással.

Az ilyen hidroboxok általában nem olcsóak, ezért a gyártók gyakran számos további opcióval csomagolják őket. Ez magában foglalja a levehető fejtámlákat és üléseket (több modellre hajtogatható), légbuborékos hidromasszázs rendszereket, fúvókákkal és állítható fejjel, rádióval, kiegészítő megvilágítással és tükörrel ellátott hidromasszázs-rendszereket.

Vannak olyan modellek (például Artweger Twinline), amelyekben az üvegajtók messze a fürdő felsõ oldala alá esnek. Ez csökkenti a sérülésveszélyt, és egyes esetekben (ha fogyatékkal élő személy van a családban) ez az egyetlen módja annak, hogy megszervezze a normális életkörülményeket.

A pulton vagy a talapzaton elhelyezni a pult mosogatót a fürdőszobában? A válasz itt http://flaterra.ru/vannaya/rakoviny/nakladnye-na-stoleshnicu-i-tumbu.html

Méretek és alak

A zuhanyfülke a fürdőkádra van felszerelve - nagy méretű formatervezést eredményez, ezért ha úgy dönt, hogy egy kis fürdőkádba helyezi, előre kell döntenie a gyártóval és a modellel. Pontosan tudja, hogy a tervezett zuhanytálca belép-e az erre felkészített helyre.

A Flaterra egy pontos fürdőszobai tervet és vizualizációt javasol egy beépített kombinált fürdővel. Ehhez kapcsolatba léphet a tervezőkkel, és használhat olyan programokat, mint például a SweetHome3D egy ingyenes, gyakran frissített program intuitív, egyszerű kezelőfelülettel. A 3D-s alaprajzon felül virtuális séta a frissített fürdőszobában.

A kombinált fürdők legtöbb modellében a klasszikus formák négyszögletes kádak, téglalap alakú hidroboxok, de ha úgy kívánja, aszimmetrikus sarokdobozok és lekerekített formák is találhatók.

A legtöbb gyártó a leginkább "népszerű" fürdők méretének felel meg - 170x80, 170x100, 180x80, 180x100, de nagyobb fürdők és kisebbek is megtalálhatók.

Kisebb méretre van szükség ahhoz, hogy nagyon összetett feladatokat lehessen megoldani, amikor a fürdőkádat "szűkíteni" kell egy szigorúan korlátozott méretű zuhanyzóval. A zuhanyzóval ellátott fürdő minimális "futó" mérete 160x70-esnek tekinthető. A kisebb méretű hidroboxizálás nehézségekbe ütközik.

Javasoljuk, hogy fordítson figyelmet a német és az osztrák márkákra, mint például az Artweger. Az egész modell méretét egyetlen modell alapján határozzák meg. Ez lehetővé teszi, hogy egy adott méretű zuhanyzóval válasszon ki egy speciális problémát, ami nagyon kényelmes. Ezenkívül a német vízvezeték minősége a dicséreten túl.

Ami a zuhanykabin magasságát illeti - a legtöbb vállalat kerítésnek felel meg, a padlószinttől alig 2 méteres magasságban. A felülvizsgálat 211, 208, 206 cm magasságú modelleket jelenít meg, talán szükség esetén kisebb hidroboxokat is találhat, de valószínűleg nem lesz kényelmes. Ez a méret az emberi növekedés magasságának köszönhető.

Mi a jó és mi a rossz ilyen választás?

A zuhanyzóval kombinált zuhanyzó meglehetősen eredeti választás. De minden döntésnek van egy jó oldala és egy rossz is. Mindkettőt vegye figyelembe:

Előnyök:

Helytakarékosítás:
amikor a fürdőkád és a zuhanyzó különböző helyeken tartózkodik, akkor 1,5-2-ször több helyet foglalnak el, mint amikor egy helyen egyesítik őket. Ez az egyik legjelentősebb előnye - a modern apartmanokban helytakarékosságra van szükség.

Vendég benyomás:
az emberek, akik látják a fürdőkádat a lakásában, meglepődnek, mert az ilyen vízvezeték még nem vált széles körben. Mindenki megvitatja a részleteket, és megtudja, hol vásároltak, mennyiért. Általában az izgalom biztosított.

További funkciók:
hidromasszázs, állvány különböző típusú zuhanyzókkal: trópusi, Charcot, masszázs stb.

Minőségi készlet:
a jó hírnevüket jól ismert márkák hasonló termeléssel foglalkoznak. A jól ismert márka önmagában is ajánlást jelent, bár drágább, kevéssé ismert, mint általában.

hátránya:

Magas ár:
Ez a tényező gyakran meghatározó a szaniter készlet kiválasztásában. A fürdőkád zuhanykabin költsége nem kicsi, hiszen a készlet sok komponenst tartalmaz drága anyagokból.

Nehézség vásárolni és szállítani:
Ha nem él Moszkvában, akkor nem mindig könnyű megkapni a kívánt modellt, de a szállításhoz, ha úgy dönt, hogy megvásárolja azt az online áruházban, akkor sokat kell fizetnie.

A telepítés összetettsége:
hogy ilyen fürdőszobát telepítsen, különösen, ha üvegfüggönyökkel rendelkezik, a szokásosnál nehezebb lesz, ezért drágább.

Ön zavarba ejtette a zuhanyzóval kombinált magas ár? Nézd csak a zuhanyzó belső fürdőszobáját - az egyéni zuhanyzók ára demokratikusabb.

Modell áttekintése

Modell - Twinline 1

Gyártó - Artweger (Ausztria)

 • Építőanyagok - üveg, fém, akril
 • Magasság (ajtóval) - 211 cm
 • A gyártó 4 különböző modellt állít elő a fürdő hosszában és szélességében:
  • hossz - 160 cm, szélesség - 95 cm;
  • hossza - 170 cm, szélesség - 95 cm;
  • hossza - 170 cm, szélesség - 100 cm;
  • hossz - 180 cm, szélesség - 100 cm;
 • A 2016. novemberi ár körülbelül 251 000 r

  A modell 2007-ben készült, és mégsem veszíti el népszerűségét. Gyönyörű, tartós és kényelmes fürdő. Engedje el a bal és a jobb modelleket (az ajtót balra - az ajtót jobbra). A Twinline 1 nyitott ajtóval rendelkezik, ami nagyon népszerűvé teszi az időseket vagy a fogyatékkal élőket. Amikor az ajtó nyitva van, a fürdő oldalának magassága 7 cm, a modell automatikus zárral rendelkezik az ajtó kinyitása közben, miközben víz van a fürdőben. Ezenkívül csúszásgátló bevonatot is készíthet a fürdő alján.

  Modell - Twinline 2

  Gyártó - Artweger (Ausztria)

  • Építőanyagok - üveg, fém, akril
  • Magasság (ajtóval) - 211 cm
  • A gyártó 4 különböző modellt állít elő a fürdő hosszában és szélességében:
   • hossz - 160 cm, szélesség - 75 cm;
   • hossza - 170 cm, szélesség - 75 cm;
   • hossza - 170 cm, szélesség - 80 cm;
   • hossz - 180 cm, szélesség - 80 cm;
  • A 2016. novemberi ár körülbelül 252 000 r

   A Twinline 1 modell szinte teljesen megismétli a funkcionalitást. A megjelenés különbségei - a négyszögletes kialakítás jellemző a Twinline 2-re. A változások a teljes méretek (szélesség) csökkenéséhez vezettek, miközben megtartotta a betűtípus hangerejét. Is kiadott bal és jobb fürdő. Belül vannak olyan ülések (mint például a Twinline 1 esetében), amelyek felbecsülhetetlenek a fogyatékkal élők számára, és hasznosak, ha csak nagyon fáradt és ülni akarsz zuhanyozni.

   Modell - 383

   Gyártó - Teuco (Olaszország)

   • Építőanyagok - üveg, fém, akril
   • Szélesség - 116 cm
   • Hosszúság - 173 cm
   • Hosszúság - 2060 cm
   • Ár 2016 novemberéig mintegy 318 000 f

   Gyönyörű olasz sarokkád 2 az 1-ben, szinte a padlóig. Tartalmaz egy ülést, többfunkciós zuhanyzóval. A modell rendelkezik elektronikus vezérlőrendszerrel zuhanyzóval és fürdővel (az elektronika szabályozza a vízszintet - az ajtó nem nyílik meg, amikor a fürdő be van állítva). Opcionálisan kiegészíthető a Hydrosilence hidromasszázs rendszerrel (6 fúvókával), amely képes kézzel beállítani a teljesítményt. A modell nagyon sok funkcióval és gyönyörű kialakítással rendelkezik.

   Modell - 382

   Gyártó - Teuco (Olaszország)

   • Építőanyagok - üveg, fém, akril
   • Szélesség - 70, 80 cm
   • Magasság - 2060 cm
   • Hossz - 160 cm
   • Ár 2016 novemberéig, mintegy 252 000 f

   Négyszögletes kombinált fürdő. Az előző modellhez képest sokkal kevésbé lenyűgöző funkcióval rendelkezik - van egy ülés, egy funkcionális panel, víztaszító bevonat van a falra.

   Modell - Amea Twin Premium

   Gyártó - Jacuzzi (Olaszország)

   • Építőanyagok - üveg, fém, akril
   • Szélesség - 86 cm
   • Magasság - 239 cm
   • Hossz - 180 cm
   • Ár 2016 novemberében mintegy 393 000 f

   A híres olasz gyártó csúcsmodellje. Nagy mennyiségű funkció: függőleges hidromasszázs a zuhany (8 fúvókák) és a vízszintes egy a fürdőben (5 fúvókák), egy kézi zuhanyzó, egy tükör, egy felső zuhanytálca. Kedves és gyönyörű modell.

   Modell - J Twin Premium

   Gyártó - Jacuzzi (Olaszország)

   • Építőanyagok - üveg, fém, akril
   • Szélesség - 70 cm
   • Magasság - 236 cm
   • Hossz - 170 cm
   • Ár 2016 novemberében mintegy 250 000 f

   "Az öreg testvér" az előző modellben. Néhány lehetőség hiányzik, például nincs vízfürdő a fürdőben. A Twin Premium Base-ban az olasz gyártó nagyobb figyelmet fordított a tervezésre.

   Modell - Box Prima - B

   Gyártó - Doctor Jet (Oroszország)

   • Építőanyagok - üveg, fém, akril
   • Szélesség - 84 cm
   • Magasság (ajtóval) - 221 cm
   • Hossz - 170 cm
   • Ár 2016 novemberében mintegy 41 000 f

   Az orosz gyártó olcsó modellje alacsony áron. Nem kell zavarba vonni egy ilyen költséget - a teljes készlet tartalmaz egy hidromasszázs zuhanyállványt, egy többfunkciós zuhanyt egy tömlőn, egy aerátoron, egy lábmasszírozóval. Az ár tükröződik a tervezésben - megjelenésében ez a modell alacsonyabb az import versenytársainál.

   A zuhanyzóval kombinált fürdő szép és kényelmes megoldás. Számos előnye van a klasszikus fürdőszobában, és az egyik fő hátránya az ár. Nagyon erősen ingadozik a hasonló modelleknél még egy gyártó esetében is.

   Számos feladat létezik, ahol az itt bemutatott modellek közül az egyetlen megoldás. Döntsd el, hogy egy kombinált fürdő 2 vagy 1-et választasz - te.