Legfontosabb > Dekoráció

Mi az a vízvezetékajtó? Mennyibe kerül? Hogyan kell telepíteni?

Mi az a vízvezetékajtó? Mennyibe kerül? Hogyan kell telepíteni?

A vízvezeték ajtó egy könnyűszerkezetes műanyag vagy vékony lemez, főként fehér színű, amely két fő elemet tartalmaz:

Nincsenek fogantyúk az ajtón, helyettük egy kis mélyedés, a keretnek több lyuk van a kontúr mentén, néha hajlított bajusz, általában egyszerű sarok. Az ajtó egyes modellekhez való rögzítéséhez mágneseket használnak, a többiek záróütközőkkel vannak ellátva.

A hagyományos ajtó elvének megfelelően van felszerelve - a keret csavarokra vagy kis tüskék-szegekre van szerelve, egyes esetekben összecsukható lemezeken.

Gyakorlatilag nem betonozott, néha szilikonra.

A telepítéshez először egy lyukat kell hagyni a falon az ajtókeret méretének megfelelően.

Az ár méretétől, minőségétől és gyártótól függ, 20 000 belorusz rubel. és majdnem végtelenül, átlagosan többé-kevésbé normál minőséggel kapcsolatos költségek körülbelül 150.000 - 250.000 belorusz rubel.

A legjobb csempe nyílások nem láthatóak. Ezeknek a nyílásoknak a telepítése a legjobb dolog a tile matrica kampányhoz, mivel meg kell vásárolni a méret a csempe és szigorúan a varratok a csempe

Megmondom Önnek, hogyan kell saját példájával felszerelnie: először el kell döntenie a csempe és a csempe méretét, valamint természetesen a csempe vásárlását

Akkor meg kell határoznod a kikötő helyét, és magad is meg kell vásárolnod a csempeink méretét

Elkezdtük ragasztani a burkolólapok mellett lévő falak csempeit

Nos, itt van két fal a négyzet alakú fürdőszobánk egyik sarkában, készen állunk, most a tetőszerkezet alatt a vázszerkezetre építve a Lucot vízszintesen kell elhelyezni, szigorúan a szomszédos kész fal

Gyönyörű hozzáférést biztosít a gipszkarton dobozában levő emelőkhöz és darukhoz is a kereten + az ajtót a szekrényből (homlokzat) a zsanérokon.

Vízvezeték ajtó, ez a termék, amely lehetővé teszi a kulcscsomópontok (csapok, szűrők, számlálók) elérését zárt szerkezetekben (csatornák).

Ajtók minden méretben, amit találkoztam, 15 és 15, 40 és 60 között. Leggyakrabban 20-30-ig vásárolok, ha csaptelepekre és durvaszűrőkre vonatkoznak, ha a vízmérőkre, akkor 20-40-re, ritkán veszek nagyobb termékeket, mégis nem sok szépséget adnak hozzá.

Ehhez hasonlóan beilleszem az ajtót: rajzolok egy ceruzával, a perem mentén, az ajtó belső részében (ez a leggyakoribb a gipszkarton építésénél), majd a fémfűrésztől a fátyolból leveszem a fájlt, így a fűrészelt a vonal mentén.

Utolsó nadpil (az utolsó sorban) nem teheted, enyhe csapást a gipszkartonra, hajtod a vágott darabot belsejébe, majd távolítsd el.

Minden, az ajtó alatt lévő hely készen áll, és még egy ajtót is készen állunk.

Általában a szilikonra helyeztem az ajtót, ez csak csempézés után történik.

A szokványos műanyag ajtók ára hat dollárból indul ki, vannak olyanok is drágábbak (például ajtókkal ellátott ajtók), nem láttam olcsóbbakat.

A vízvezeték ajtó olyan nyílás, amely a víz és a fűtési rendszerek csomópontjaihoz van csatlakoztatva, ha hamis falak zárják őket. Ezek a nyílások műanyag és fém. Ezek vannak

Ezek a belépő ajtók a vízvezetékhez. A múltban eltávolítható paneleket helyeztek el a WC-k lakásaiba, hogy elérjék a központi ház csövét lefedő csapokat. Aztán elkezdtek vízmérőket elhelyezni. És ahhoz, hogy a polcok alatti területet a polcok alatt használhassák, a panel alját levágták és két ajtóba ültették. Elég és hozzáférhet. És ugyanaz a poloch nem felesleges.

A vízvezeték ajtó (szinonimája - felülvizsgálati vagy ellenőrző nyílás) olyan eszköz, amelynek segítségével gyors hozzáférést biztosít a vízvezetékberendezéshez (csapok, amelyek megakadályozzák a vizet, métereket, fontos csomópontokat stb.).

A szaniterajtó kialakítása egyszerű, és két fő elemet tartalmaz: maga az ajtó és a keret. Rozsdamentes bevonattal, műanyaggal vagy rozsdamentes acélból készülnek. Az ajtók a zárómechanizmussal különböznek (nyomás, mágneses, csúszó csuklópánt, tapadókorong stb.). Vannak nyílások, beépített zárakkal záráshoz egy kulccsal. Vannak olyan cégek is, amelyek az előre beállított paraméterek alapján rendezik az ajtókat.

A felsorolt ​​jellemzők alapján kialakul a szaniterajtó ára is. A legelterjedtebb és kicsi nyílások kezdeti ára körülbelül 300 rubel, növekvő méretben növekszik. A komplex zárómechanizmusok szintén hozzáadnak értéket, ami akár 5000 rubelt is elérhet.

Személy szerint én úgy döntöttem, egy sraffozás egy push mechanizmus (költség körülbelül 500 rubel) a lakásom:

A telepítés legfontosabb fázisai: vázoljuk a falon lévő helyet, metszünk egy metszettel a fémen, majd ürítsük ki a kijelölt darabot; akkor a fal befejeződik (csempe, csempe, stb.), és a végén egy ajtó közvetlenül be van építve. A formatervezhető ragasztó vagy szilikon.

Egészségügyi nyílások ellenőrzése a fürdőszobában és a WC-ben: típusok, elhelyezés szabályai, beépítési jellemzők

Az apartmanok és magánházak kommunikációjának telepítéséhez két módszert kell használni: nyitott és zárt. A nyílt módszerrel minden cső és eszköz látható, míg zárt állapotban hamis falak, válaszfalak vagy csatornák maszkolják őket.

A berendezéshez való hozzáférés biztosítása érdekében a fürdőszobába és a WC-hez egészségügyi betéteket használnak: az eszközök méretei általában a rejtett csővezetékek méretétől és a karbantartott készülékek számától függenek.

A fürdőszobában lévő ellenőrző nyílások kijelölése

A modern fürdőszobák és a WC-k megkülönböztető jegyei egy átgondolt dizájn, amelynek eredményeképpen a dekoráció esztétikai oldala előtérbe kerül. A víztisztítás kényelmes elhelyezését vagy a WC használatának megkönnyítését szolgáló technikai eszközök vékony műanyag vagy gipszkartonszerkezetek mögött vannak elrejtve.

A csövek tartós karbantartása nem szükséges, de rendszeres időközönként szelepeket kell használni. Például, ha le kell vágni a víz áramlását a konyhába a keverő cseréjéhez kapcsolódóan, ki kell kapcsolnia egy csapot.

Ha a fürdőszoba teljesen műanyaggal vagy csempeburkolattal van ellátva, akkor több nyílásra van szükség. Tételezzük fel, hogy az egyik csomópont, amelyhez állandó hozzáférés szükséges, a fürdő vízszigetelésének helye. Ha a védőszemüveget süketné tesszük, akkor azt minden esetben le kell bontani, amikor a csőben eltömődnek, vagy szivárgás következik be a szifon részeiben.

Megállapítható, hogy a rendszeres vizsgálatot igénylő bármely alkatrésznek és eszköznek szabadon hozzáférhetőnek kell lennie. És a burkolólapok vagy műanyag burkolatok teljes burkolásánál ez csak technikai nyílásokkal érhető el.

Mi szükséges a hozzáféréshez?

Az egyszerűbb javítás érdekében a csővezeték, amely vízhez juttatja a lakást vagy a házat, kényelmes szolgáltatási területekre oszlik. Ha szükséges, minden különálló szelet egy szeleppel vagy egy, a csőre szerelt golyós szeleppel van elvágva. Ha van ilyen lehetőség, a legtöbb szelep egy helyen van felszerelve.

Ha minden jelentős lezáró, szabályzó és víztartó eszköz hamis fal mögé van maszkolva, de egy helyen koncentrálódnak, akkor sokkal könnyebb a kikötőt építeni, hogy hozzáférjenek hozzájuk. Az ajtó különböző méretű lesz, de ez nem károsíthatja a válaszfal elváltozását vagy működését.

A modern apartmanok úgynevezett blokkokkal vagy bemeneti csomópontokkal rendelkeznek. A gömbcsapokon kívül a szabványos szerelvény tartalmaz egy víztisztító szűrőt, két mérőberendezést és egy nyomáscsökkentőt. A szűrőt gyakran a bypasson helyezték el, hogy víz ellenirányú vízáramlást tudjon biztosítani. Minden eszköz fel van szerelve gömbcsapokkal a javítás vagy csere miatt.

A kombinált fürdőszobában vagy WC-ben van egy szennyvízcsatorna. Ezzel párhuzamosan a központosított hidegvíz- és melegvíz-rendszerek csövei benne vannak. Ha a függőlegesen elhelyezett autópályákkal ellátott sarkot egy doboz zárja, akkor a süllyesztett nyílást is felszerelik - az ütközőkkel szemben. Amint láthatja, számos lehetőség van az ellenőrző kapu elhelyezésére a fürdőszobában, valamint a WC-ben.

A szaniterek típusai

Sok oka van annak, hogy a fürdõszobákat ellenõrzõ nyílásokkal látják el, de még több ilyen nyílást. Vannak gyárilag gyártott, általános és szilárd, rozsdamentes acélból vagy műanyagból készült modellek. Ezek ellentétesek a házilag beszerzett, rögtönzött építőanyagból készült anyagokkal és a boltban vásárolt kötőelemekkel. Csoportokba osztáskor a modellek különböző oldalát használják.

Osztályozás # 1: megnyitással

A vízvezeték nyílás egy ajtó, amely nyitható, félretenni, hátrafelé mozogni vagy a nyomásra reagálni.

A függesztett ajtók hagyományos jellegűek, jellemző a legtöbb bejárati ajtó, bútorajtók és ablakkeretek esetében. Az egyik oldalon csuklósak, könnyen nyithatók és hosszú ideig tartanak egy egyszerű eszköznek köszönhetően. A nyílás kinyitásához húzza meg a fogantyút, amely normális lehet vagy zárral vagy zárral ellátva.

A csúszó modellek hasonlítanak a szokványos lengéshez, de összetettebbek a hurkok. A rögzítő három összekötő elemből áll, amelyek lehetővé teszik, hogy a kaput két lépésben oldalra mozdítsuk elő: először tolja maga felé (1,5-2 cm), majd gondosan húzza oldalra.

A hajtogató nyílások egy egyszerű elv szerint vannak elrendezve: egyik oldalon van rögzítőelem, másrészt egy tartószerkezet. Amikor a retesz kinyílik, az ajtó egyszerűen előre hajlik, a függőleges helyzetből vízszintes helyzetbe mozog.

A push modelleket "láthatatlannak" nevezik. Nehéz észrevenni őket, mivel a nyílás felé néző anyag gyakran egybeesik a falak általános dekorációjával. Ahhoz, hogy hozzáférhessen az egészségügyi szekrényhez, kissé nyomja meg a panelt, majd halad előre. Ezután különféle módok nyílnak meg nyitásra - pl. Szántás vagy mozgás egy irányban.

A nyílás megnyitásával történő kiválasztásánál meg kell vizsgálni a telepítési helyet, és el kell dönteni, hogy melyik telepítési modell ajánlott, ami nehézséget okozhat az eszközök vagy alkatrészek karbantartásának folyamatában.

2. osztályozás: anyag szerint

A gyári modelleket két nagy csoportra lehet osztani. Az első olyan rozsdamentes acélból készült fémszerkezetekből áll, amelyek kiváló minőségű kötőelemekkel vannak felszerelve. Szilárd keretek, ajtóval, amely bármelyik fenti módon nyitható. A legtöbb javaslat a "csempe alatt" van kialakítva, de az ajtókat bármely anyaggal díszíthetjük.

A második csoport műanyag nyílásokat tartalmaz. Kevésbé megbízhatóak, különböznek a kis súlytól és a könnyű telepítéstől. A műanyag termékek ára sokkal alacsonyabb. Ha egy megbízható acél nyílás ára 3,5-4,5 ezer rubel, a műanyag egyenérték átlagára 200-350 rubel.

A gyári opcióktól eltérően a rögtönzött nyílások nem fémből készültek, bár a keret gyártásakor gyakran fémprofilot használnak. A fedélzet panelén válasszon egy olcsó, de tartós anyagot: gipszkarton, műanyag, fa. Kényelmes ragasztani a gipszkarton lapokat, ha a mester feladata egy láthatatlan akna létrehozása.

Egy adott anyag kiválasztásakor helyesen meg kell vizsgálni a tartósságát és a vízállóságát. Ha a szokásos, nem nedvességálló gipszkartonra vágyik, akkor gyorsan elveszíti tulajdonságait, elkezd duzzadni és összeomlani. Hasonló eljárás fordul elő kezeletlen fa esetén, amely idővel deformálódik a felesleges nedvességből és a hőmérséklet változásából.

3. osztályozás: álruhában

Ezt a csoportos csoportba való besorolást feltételes osztályozásnak nevezhetjük, mivel nincs egyértelmû különbség a két nyílástípus között: egyesek észrevehetõek, a második pedig "láthatatlan".

Az első csoportba olyan struktúrák tartoznak, amelyek kiemelkednek a környező bélésből. Például fehér műanyag nyílások, amelyek színének és anyagának köszönhetően észrevehetők. Ha ilyen takarót helyez el a mosdó mögött, akkor azonnal elkapja a szemet, azonban az általános képet nem károsítja, mivel a színes szaniter felszerelésekkel kombinálódik.

A láthatatlanok vizuálisan rejtett szerkezetek. Vannak álruhák, mivel ugyanazt a kerámia burkolatot használják a falak és az aknafedél burkolata miatt. A csempeelemekhez és a csempecsatlakozásokhoz illesztett keret méretének köszönhetően a sraffozási sík a fal díszítésével egyesül. Ennek eredményeként nehezen meg lehet állapítani, hogy egy ismeretlen személy hol határozza meg a technikai nyitás helyét.

A "láthatatlan" előnye az ütközéses fedél teljes összeolvasztása a falhoz, így a fal díszítése szilárd, érintetlen marad.

4. osztályozás: telepítéssel

Úgy tűnik, hogy a WC-ben vagy a fürdőszobában minden egészségügyi betét a falba van szerelve. Ez egy gyakori hely, de a mennyezet és a padló nézete is van.

Mennyezeti nyílások szükségesek a felfüggesztett szerkezetek fölötti kommunikáció fenntartásához. Az ilyen módosításokat pontosabban az ellenőrzésnek nevezik, a vízvezeték helyett, mivel hozzáférést biztosítanak a szellőzővezetékekhez és az elektromos vezetékekhez.

A padlón lévő lyukak vezetnek a csatornahálózatokhoz vagy a vízellátáshoz, ami a végső bevonat szintje alatt van. A kommunikáció ilyen jellegű elrendezése nem jellemző a tipikus vezetékeknél, de előfordulhat, ha a padló felemelkedik vagy vastag szigetelést generál (például magánházakban vagy a lakóház első szintjén).

A padlóba vagy a padlókba szerelt nyílások vezetnek a csövekhez, körökhöz, létrákhoz - azaz olyan szerkezetekhez, amelyek karbantartást igényelnek és nem zárhatók le. Vannak olyan esetek, amikor egy csővezeték megszakadásához az egyes elemek csomópontjához való hozzáféréshez nemcsak a fedőréteg eltávolítására volt szükség, hanem a csatlakozó kalapálásához is.

Ezenkívül a technika tekinthető sraffozásnak is, amelyet a padló védődobozai és a képernyő alatt helyeznek el, amely a fürdőszoba alatt található.

Hatch telepítési utasítások

A telepítés és a szerszámok megválasztásának árnyalata teljesen függ a nyílás típusától és a válaszfal anyagától. Tekintsünk két lehetőséget a sraffozás - a gyári modell és a házi készítésű könyvvizsgálat tervezésére - a fürdőkád alatt.

A fémmodell felszerelése "a csempe alatt"

A csempékkel bélelt rejtett nyílás felszereléséhez szükség van egy kalapácsfúróra, egy csavarhúzóra, egy folyékony körmös pisztolyra, egy spatulára, egy csavarhúzó készletre, egy markerre és egy mérőszalagra a jelöléshez, egy tisztító szivacshoz.

A fémkerettel ellátott gyári modelleket egy gipszkarton falakba kell szerelni, amely kerámia burkolattal való szembenézésre készült. Annak érdekében, hogy a panelek ellenálljanak a további terhelésnek, a beágyazásokat a fémprofilból a nyílás peremén kell elvégezni.

A fürdőszoba egy csempe alatt - méret, változat és alkalmazás

Lakástulajdonosok általában nagyon komolyak a fürdőszoba díszítése miatt, hosszú ideig a megfelelő formatervezést, befejező anyagokat és bútorokat választanak, amelyek ellenállnak a magas páratartalomnak. Annak érdekében, hogy a szoba belsejét ne csempékkel csempézzék, minden kommunikáció egy különleges dobozban van elrejtve, melyet a gipszkarton, a dekoratív bevonat gipsze rejteget a szeme elől.

Azonban ez a design bonyolítja a berendezésekhez való hozzáférést, hogy nyomon kövesse az állapotot és kézzel javítsa. Szivárgás vagy meghibásodás esetén a kommunikációhoz való közvetlen hozzáférés hiánya felesleges késedelemhez vezet, növelve az eset negatív következményeit. Annak érdekében, hogy bármikor elérhesse a gipszkarton dobozában rejtett csöveket, szelepeket és pultokat, speciális kádfelületre van szükség.

funkciók

A fürdőszoba nyílás egy speciális eszköz, amelyet egy gipszkarton doboz, egy maszkolócső, vízmérő készülékek, szelepek és egyéb egészségügyi berendezések falába szerelnek be. Ez egy kisméretű ajtó, amely lehetővé teszi a kommunikáció gyors elérését, anélkül, hogy veszélybe sodorhatja a célt. Telepítés után a kerámia burkolólapok és tapéták ragasztva vannak a sraffozáshoz, vagy festettek, hogy megfeleljenek a fürdőszoba falainak, hogy megőrizzék a belső tér integritását. Ezt a mechanizmust használják:

 1. Mindig férhessenek hozzá a forró és hideg víz mérőeszközeihez, hogy eltávolítsák az indikátorokat a méről és figyelemmel kísérjék munkájukat.

Fontos! A nyílások acélból, műanyagból vagy fából készültek, antiszeptikus és víztaszító készítménnyel kezelve. Annak érdekében, hogy az ajtót láthatatlanná és a falhoz illesszék, a kerámia burkolólapokat vagy más, a helyiség díszítésére használt anyagokat ragasztják hozzá.

faj

Különböző típusú egészségügyi betétek megkülönböztethetők a méret, forma, és mindenekelőtt a záró mechanizmus. A megfelelő sraffozás kiválasztása a doboz funkciói, méretei és a faldíszítéshez használt dekorációs csempe alakjának megfelelően történik. Ennek az eszköznek az az előnye, hogy bármelyik modellt a saját kezeire az utasításoknak megfelelően telepítheti. Az alábbi nyílászáró-nyílások vannak a nyílás módszerén:

 • Swing. Ez egy olyan eszköz, mely oldalra nyíló, csuklós ajtókkal rendelkezik. Az ajtókat mágnesekkel, tapadókorongokkal vagy forgatógombbal zárják, és maguk felé nyúlik. A vízvezeték-nyílás típusú csuklópántok a legegyszerűbb kialakításúak, így ritkán megtörnek, olcsóak és könnyen kezelhetők. Ennek a modellnek a hátránya, hogy sok helyre van szüksége az ajtók kinyitásához.

Ne feledje, hogy a fedőlap kiválasztásánál figyelembe kell venni a revízió ablakának méretét és gyakoriságát. A swing és a push modellek több pozitív ellenállást mutatnak, így hosszabbak, ritkábban szünnek.

Anyag és méret

A fürdőszobában lévő dobozok számára szolgáló vízvezeték nyílások különböző anyagokból készültek, amelyek ellenállnak a magas páratartalomnak, hőmérsékletnek és a vízzel való érintkezésnek. A legmegbízhatóbb és legtartósabb acélmodelleket tekintik, de meglehetősen drágák. A műanyag nyílásokat alacsony szilárdság jellemzi, ezért kis méretűek és a legegyszerűbb nyitási mechanizmusok. Az anyag, amelyből a terméket gyártják, a következő követelményeknek kell megfelelnie:

 1. Ellenáll a magas páratartalomnak. A fürdőszobában lehetetlen elkerülni a vízzel való érintkezést, még a doboz belsejében sem védve a terméket a nedves levegőtől, ezért az anyag oxigénnel való oxidatív reakcióit nem szabad beavatkozni. A műanyag modellek a legjobb nedvességállósággal rendelkeznek.

Figyelj! Az ellenőrző lyuk méreteit a dobozban rejtett berendezés céljának, méreteinek és a befejező anyag sajátosságainak megfelelően kell kiválasztani.

A szárny legkisebb mérete 10x10 cm, lehetővé teszi, hogy csak a mérő leolvasását és rögzítését tegye lehetővé. A legnagyobb egészségügyi betétek mérete 180x200 cm, de csak fontos kommunikációs csomópontokban használják, ahol a hibák javítását és megszüntetését két vagy hárman végezzük.

Tervezési követelmények

A fürdőkád alatt lévő ellenőrző nyílás - egyszerű vízvezeték-felszerelés, amelynek felszerelését könnyedén elvégezheti a saját kezével. Annak érdekében, hogy hosszú ideig szolgálhasson, a nyílás méretének, a dobozban lévő eszközök méreteinek, valamint az ajtónyitás gyakoriságának megfelelően minőségi modellt kell választani. A karbantartás biztonsága érdekében a következő követelmények érvényesülnek:

 • Az ellenőrző nyílásnak elég erősnek és jól rögzítettnek kell lennie. Meg kell felelnie az ajtó súlyának, amely megnyílik erőfeszítéssel.

Az ellenőrző vízvezeték-nyílás elengedhetetlen eszköz, amelynek segítségével a fürdőszoba falába vagy egy speciális dobozba szerelt készülékek állandó hozzáférését, ellenőrzését és karbantartását végezzük.

Szaniter szekrény

A WC a lakás leglátogatottabb szobája. A rendezés során számos tulajdonos választja a hagyományos javítási rendszereket - fali kiegészítőket és csempét. A szoba gyakran különféle tisztítószerek kis tárolóként szolgál. Ebből a célból szaniter szekrényeket készítenek. Elhelyezte a vízellátó apartmanok eszközkezelő rendszerét. Helyezze a dizájnt közvetlenül a mosdó mögött. A WC-ben lévő szaniter szekrény ajtaját különböző változatok és tervezési megoldások végzik.

Egészségügyi szekrény alkatrészek

A szaniter szekrény további elemei:

 • Sump - durva szűrő. Ez a csomópont lehetővé teszi a keverők élettartamának meghosszabbítását. Mivel a víz sok szennyeződést tartalmaz, a lakás tulajdonosait a fontos vízvezeték részek gyakori cseréjével takarítja meg.
 • Vízmérők. Engedje meg pénzt megtakarítani. Gyakran veszteséges a "norma" szerint fizetni, mivel a normál indikátor 2-3-szorosán meghaladja a tényleges vízfogyasztást.
 • Ellenőrizze a szelepeket. Ezek a készülékek a mérő normál működéséhez szükségesek. Ha nyomáskülönbség léphet fel (vízcsordulás). A szelep kiküszöböli a vízmérő kanyarodásának lehetőségét. Ennek köszönhetően az irányító szervezetek követelményei szerint települ.
 • Gyűjtők. Lehetővé teszi a víz egyenletes eloszlását.
 • Víznyomáscsökkentők. Megnyomják a túlnyomást, és képesek arra, hogy normál sebességet érjenek el.

Az egészségügyi szekrényben gyakran vízmelegítőt szerelnek be. Az ilyen berendezések áramlási vagy kumulatív lehetnek. Tartalmaz egy keretet egy függesztett WC-hez és egy polchoz a termékek tisztítására.

Ha a fürdőszobát átdolgozták, és a vízcsöveket kicserélték, az egészségügyi szekrényt meg kell szakítani. Ez annak a helynek köszönhető. Ez zavarja a javításokat, és korlátozza a hozzáférést a felszállókhoz. Javítás után helyre kell állítani.

Többféle lehetőség van a szaniterek tervezésére a WC-ben:

 • Nedvességálló gipszkartonból. A panelek horganyzott profilokra vannak szerelve. Ennek a kialakításnak az előnyei az építés alacsony költségei és a telepítés megkönnyítése.
 • Az aquapanelektől. Ezeket "TECE" acél profilokra rögzítik. Ennek az előnynek az előnye az anyagok nedvességállóságának és a szerkezet nagy merevségének növelése.
 • Habbeton blokkokból. Az anyag különbözik a megnövekedett nedvességállóságtól és a jó hangszigeteléstől.

A kommunikációs elemekhez való hozzáférés biztosítása érdekében a szekrényeket nyílásokkal vagy ajtókkal látták el. A hozzáférést gyakran redőnyök vagy beépített nyílások segítségével végzik. Az ilyen megoldások gyakorlatiasak és tartósak.

Gyártási anyagok

Az egészségügyi szekrények létrehozásához használt nyersanyagok jellemzőiknek megfelelően válogathatók. Számos lehetőség van, köztük a redőnyök. Ők használják a szerelés szaniterek a mennyezet alatt.

Ezek az ajtók nem sok helyet foglalnak el, és tartós fémekből készültek, korrózióvédettek. A struktúra élete az anyagválasztástól függ. Érdemes figyelni az ilyen lehetőségeket:

 • Műanyag és fém - a leginkább megfizethető és gondatlan anyagok. Fém keretre vannak szerelve. Az ajtók műanyagból készülnek. Az ilyen kabinet felszerelése nagyon egyszerű a saját kezével. Hasonló designok alkalmasak modern belső kialakításra.
 • Fa - vonzó megjelenésű és tökéletesen illeszkedik az eco-belső térbe. Ezek telepítése meglehetősen egyszerű, de telepítés előtt egy fakeretet kell felépítenie.
 • Glass. Az anyag szivacs szekrényei tökéletesek a kombinált egységek belső részére. Az ilyen célú üvegeket ritkán választják átláthatóvá. A leggyakoribb modellek mattek.
 • Láthatatlan akna. Nagyon népszerű a lakástulajdonosokkal. A beszerelés során le lehet zárni az elzárószelepeket és a vízellátó elemeket. A kapu nem tűnik ki a falhoz. Beágyazható a falba, és láthatatlanná válik.

A csuklós ajtókat tükrökkel, forgácslemezzel vagy MDF-mel lehet díszíteni. Az anyag megválasztását csak a lakástulajdonosok preferenciái befolyásolják.

méretek

Az egészségügyi szekrények leggyakoribb választéka négyszögletes és négyzet alakú termékek. Ennek köszönhetően a szelepek és csapok gyors ellenőrzése biztosított. Szükség van a beépített szaniter szekrények alapméreteinek kezelésére.

A mélység 125 és 195 mm között van. Az egészségügyi szekrény szélessége általában nem haladja meg a 760 mm-t. A magasság a helyiség preferenciáitól és kialakításától függően változik - 490-től 1190-ig. A megerősítés lehetséges kimeneti száma 1-18.

A nagyméretű szelepekből álló szivattyúk ipari létesítményekben vannak felszerelve. A lakás egy szabványos számot - 1-6.

Szükséges eszközök

A tervezési elképzelések megtétele előtt bizonyos eszközöket fel kell készíteni. A munkához szükség lesz:

 • kirakós;
 • drill;
 • csavarhúzó;
 • ceruza;
 • építési szint;
 • önmetsző csavarok;
 • rulett kerék

Többfajta szaniter szekrény létezik, amely különbözik a tervezés és a használhatóság terén.

edzés

Az egészségügyi szekrény beszerelését a csövek állapotának ellenőrzésével kell elkezdeni. Régi termékeket cserélni vagy javítani kell. A számláló felszerelése a szekrény felszerelése előtt történik. Ellenkező esetben a szerkezetet teljesen le kell szerelni.

A csövek megválasztása ma nem nehéz. Jobb polipropilén vagy polietilén termék kiválasztása. A fém-műanyag is elfogadható megoldás. Az ilyen anyagok számos pozitív tulajdonsággal különböznek egymástól:

 • kopásállóság;
 • hosszú élettartam;
 • nem hajlamos rozsdásodásra;
 • könnyű telepítés;
 • alacsony súly

Ezeknek a termékeknek a hátrányai közé tartozik a hangszigetelés magas szintje. Amikor ilyen csövek köré épülnek egy vízvezeték szekrény, ügyelni kell arra, hogy hangszigetelő legyen.

Tervezési lehetőségek

Az egészségügyi szekrény kialakításának minden egyes változatát részletesebben meg kell vizsgálni. A szabványos megoldás egy műanyagból készült fém nyílás beszerelése. Ez a lehetőség jobban megfelel a költségvetési javításnak. Hasonló termékkel a toalett eredeti megjelenésű. A végrehajtás szerénysége ellenére egy ilyen kabinet nagyon praktikus. Nagyon könnyű telepíteni.

Ha a kombinált fürdőszobát a helyiségben folyamatosan magas páratartalom mellett tartják.

Láthatatlan ember

Festett vagy cserépként van felszerelve. Az ilyen tervek a legrövidebb részletekre gondolhatók. Túl szorosan lezárhatók, de az összes számlálóhoz való hozzáférés gyors.

Telepítés után a sraffozás álcázott. Ehhez a termék körvonalait egybe kell esnie a csempecsatlakozásokkal. Az ilyen nyílások műkővel díszíthetőek. A láthatatlan ajtót megnyomásával nyithatja meg. Szükséges a sraffozás telepítése az egészségügyi szekrény készülékében. Ez a díszítés nagyon népszerű a lakástulajdonosok számára.

redőnyök

A redőnyök népszerűek az egészségügyi szekrény befejezéséhez. Könnyű elrejteni a kommunikációt, és maga a tervezés is tiszteletre méltó. A redőnyök használata nagyon egyszerű. A beépített mechanizmustól függően csökkentheti vagy növelheti a szerkezetet. A redőnyök kiváló módja annak, hogy megmentsük egy már kis helyiséget. Az anyagok költsége magasabb lesz, mint az eszköz kinyílása.

Különböző változatok és a színek választéka redőny. Különböző tervezési lehetőségeket választhat, de az egészségügyi szekrény befejezésének ára magasabb lesz. A redőnyökben a vezérlés - öv és rugó-inerciális hajtás különböző mechanizmusait használják. A redőny beépítése a szekrény nyitóhelyén történik.

az ajtók

Ez a tervezési lehetőség szaniter kabinet klasszikus. Ezek a kialakítások a különböző anyagok és konfigurációk között változnak. A természetes fából készült ajtókat megkülönböztetik a tartósság és a szilárd megjelenés. A szekrény ilyen anyaggal történő befejezéséhez fordulót kell költeni. Az MDF-ből vagy forgácslemezből készült ajtók sokkal kisebb költséggel járnak. Ráadásul könnyebben törődnek velük.

Az egészségügyi szekrényajtók egyéb lehetőségei:

 • Műanyag ajtók - a legnépszerűbb megoldás. Az anyag tökéletesen tiszta, gyorsan és egyszerűen telepíthető. Azonban olcsó megjelenésű.
 • Üvegajtók. Vonzóak és könnyen telepíthetők, de a fokozott törékenység jellemzi őket.
 • Az ajtók lengés, harmonika vagy csúszás kialakításával készülhetnek. Általában csuklós termékeket készítenek, rögzítve őket a zsanérokra.
 • Ajtók rétegelt. A design kényelmes és egyszerű, és alacsony áron is rendelkezik. Megfelelő termék bármilyen szaniter szekrény nyilvántartásba vételéhez. Telepítés előtt végezzen méréseket, és válassza ki a megfelelő modellt. A szekrény méreteit a doboz alatt állíthatja be. Az ilyen modellek fából készültek, majd foltosak. Az ilyen szekrény nélküli ajtók hiánya a zajszigetelés alacsony szintje.

Ma az egészségügyi szekrény külön eleme a lakás dekorációjának. Lehetővé teszi, hogy elrejtse a műszaki kommunikációt és tárolja a különböző trivia. Ezek a funkciók jelentős szerepet játszanak a WC kialakításában.

Számos tervezési lehetőség van az egészségügyi szekrény számára. Egy egyszerű kialakítás, egy nyílás formájában, alkalmas a fürdőszoba felújítására. Amikor nagyméretű újratöltést hajt végre, egy fém vagy műanyag nyílás a helyükre néz. Egy adott típusú felület kiválasztása a tulajdonosok preferenciáitól és a javítási költségvetéstől függ.

megállapítások

Egészségügyi esetet többféleképpen is kiadhat. Például felépíthet egy egyszerű revíziós nyílást, amely nem igényel különleges képességeket és kiterjedt képzést. A telepítést befejezése után végezzük.

A csempe burkolólapok komplexebb megoldást jelentenek, amely bizonyos ismereteket és készségeket igényel. A bútorajtók praktikusak és vonzóak. A redőnyök modern megjelenésűek és könnyen nyithatók.

Vízmérők nyílása

 • Szállítmányok közvetlenül a hazai gyártótól!
 • Kényelmes szállítási módok: ingyenes pickup, szállítmányozó vállalatok, ingyenes futárszolgálat 5 000 rubel megrendeléssel.
 • A vízmérők nyílása mind raktáron, mind rendelésre (szabványos és nem szabványos modellek)
 • Gyártási idő az 1. munkanapról
 • Fizetés készpénzben vagy banki átutalással
 • Garancia minden 2 évnél hosszabb ideig
 • További lehetőségek rendelkezésre állása
 • 2% -os kedvezmény a szokásos ügyfelek részére és a rendelési mennyiségtől függően!
 • A kezdethez
 • ezelőtt
 • 1
 • 2
 • előre
 • A végén
 • Oldal 1/2
 • TÍPUSOK
 • lopakodás
 • csőhálózat
 • könyvvizsgálat
 • technikai
 • Zárral
 • Mágneseken
 • fogantyú
 • A kommunikációhoz
 • zárt
 • süllyesztett
 • Vízmérőkhöz
 • elmozdítható
 • csúszó
 • szögletes
 • FELÜLET
 • A csempe alatt
 • A laminált alatt
 • A mozaik alatt
 • Festéshez
 • A tapéta alatt
 • színezett
 • emelet
 • mennyezet
 • Falra szerelhető
 • ANYAG
 • Rozsdamentes acél
 • műanyag
 • fém
 • vas
 • gipszkarton
 • WHERE
 • fürdőszoba
 • A fürdőszobában
 • A fürdő alatt
 • A WC-hez
 • Az alagsorba
 • A pincében
 • A konyhába
 • A szaniter dobozban (kabinet)
 • MÉRETEK
 • 600 800 mm
 • 900 900 mm
 • 600 600 mm
 • 300 300 mm
 • 600 400 mm
 • GYÁRTÓK
 • gyakorlat
 • balkezes
 • ív
 • Rejtett mérnöki rendszerek (LISS)
 • Fém szellőzőrácsok

Közösségi hálózatokban vagyunk. Csatlakozz most!

 • Frunzenskaya emb., 30
 • e-mail:
 • +7 (499) 343-17-56
 • Vasárnap: 09.00-20.00

Az oldalon található információk nem nyilvános ajánlattétel
Copyright © Best-luki 2010-2016

Vizsgálati nyílások a fürdőszobában: melyek a nyílások és hogyan kell helyesen rögzíteni őket?

Az épületben lévő kommunikáció lefektetése biztosítja a vezetékek, csövek, mérők, szenzorok stb. Jelenlétét. Ez létfontosságú, de sokkal gyakoribb, mint egyáltalán nem esztétikus. A kommunikáció könnyen elrejthető a díszítő panelek mögött, de az ellenőrzések, karbantartás és javítások problémái vannak. Ez megoldható az ellenőrző nyílások segítségével.

A szoba céljától függően a technikai rés paraméterei, a dekoráció típusa, a kabin nyílásainak mérete a fürdőkád, a WC vagy a konyha alatt kiszámítható. A helyesen kiválasztott ellenőrző nyílás majdnem észrevehető, vagy éppen ellenkezőleg, a belső tér fényes dekoratív elemévé válik. Nagyon népszerű nyílások, amelyek láthatatlanok.

A falakat ugyanolyan anyagokkal díszítik, mint a falakat, és a kialakítás úgy van kialakítva, hogy az ajtó ne nyúljon túl a függőleges felületen, amelyen fel van szerelve. Könnyű megtalálni a megfelelő modelleket a szaküzletekben, az interneten vagy rendelni egy olyan cégnél, amely hasonló termékeket állít elő egyedi méret szerint.

Anyagok ellenőrző nyílások gyártásához

A nyílások a telepítés, a gyártási anyag, a tervezés helyett változhatnak. A csuklós ajtókkal ellátott tartószerkezetek.

A fő anyag lehet fém, műanyag, gipszkarton és gipszkarton, és a kötőelemeket csak nagy szilárdságú fémből készítik. A műanyag nyílások leggyakrabban fehérek.

Ez egy semleges szín, amely jól illeszkedik a belső színek bármelyikéhez. A fémszerkezetek csak a gyártási anyagban és a magasabb költségekben különböznek egymástól. Az ügyfelek csaknem kétszer annyi árat fizetnek, mint a műanyag társaik.

A legolcsóbb megoldás egy gáztömör bejáratú akna, de a tartósság és a teljesítmény jellemzői sok kívánnivalót hagynak maguk után. Ha a költségek alapvetően fontosak, akkor jobb, ha egy műanyag vagy gipszkarton költségvetését választjuk ki.

Ha a minőség kérdése előbb jön, előnyben kell részesítenie a fémmodellt. Évekig szolgál majd.

Meg kell említenünk a láthatatlan ellenőrző nyílásokat is. Rejtett telepítésre szánják őket. Ezt a modellt a falba vagy a kád alatt lévő műszaki résbe építheti.

Ugyanazt az anyagot vágja le, mint a falak. A fürdőkád nyílás mérete kisebb lehet, mint a falon lévő ellenőrző résbe történő beépítésnél. A rejtett modell általában csempézett és összeszerelve a fal befejezése előtt.

Ez annak köszönhető, hogy nagyon fontos pontosan vágni a csempe a nyílás méretére. A falat egy utolsó résszel kell befejezni, és nem az első sorra kell fókuszálnia, mint általában a burkolólapok elhelyezésekor, de a fülke befejezésénél.

A szaniter nyílások tervezése és méretei

A normál revíziós nyílás négyzet vagy téglalap alakú, de szükség esetén bármely konfiguráció modelljét megtalálhatja vagy megrendelheti. Vannak kör alakú termékek, amelyek hasonlítanak az ovális, trapéz alakú ajtónyílásokhoz.

Egyes kézművesek saját magukkal határoznak, és néha nem banális formában vannak. A fürdőszobában és a WC-ben található egészségügyi betétek méretei nagyon eltérőek lehetnek - a 100x100 mm-től 800x500 mm-ig terjedő méretű miniatűr kivitelektől.

A kis különbségek a tervezésben általában a szerkezetek dimenziói miatt következnek. A különböző modellek beszerelési módszerei is megközelítőleg azonosak: a nyílás a nyílásba önzáró csavarokkal vagy speciális ragasztókkal van felszerelve.

A fürdőszobához és a WC-hez tartozó egészségügyi betét méretének kiválasztásakor a fülke nagyságára kell összpontosítania. Ha már van egy résszel, meg kell mérni a nyitást és meg kell keresni a szükséges paraméterek modelljét.

Ha csak tervezett, akkor érdemes azonnal megtervezni a szabványos méreteit, hogy ne legyen gond a kihajlás kiválasztásával. Amikor rejtett modellt keres, a fülke méretén túl meg kell tudnia előre a csempe méretét.

Kívánatos, hogy egy egész számú csempe illeszkedjen az ajtóhoz úgy, hogy ne kelljen lehúzni. Ellenkező esetben a burkolat látható a falon a csempék következetlensége miatt. A csempe az ajtón túl 0,5 cm-re, és legfeljebb 5 cm-re legyen a csuklópánt oldalától.

Hogyan válasszuk ki a láthatatlan nyílást az összes paraméterrel, a szakértő azt mondja:

A nyílások típusai a telepítés helyén

Bár a leggyakrabban fali nyílásokról beszélünk, vannak padló- és mennyezeti modellek is. Mennyezeti ellenőrző nyílások vannak felszerelve a szellőzőrendszerekhez való hozzáféréshez.

Gyakran telepítenek álmennyezetbe. A mennyezeti modell fő követelménye a könnyű, így a fémmodellek nem kívánatosak.

Ezenkívül a felső ellenőrző nyílásnak erős ajtóval és megbízható zárómechanizmussal kell felszerelni, amely meggátolja a spontán nyitását.

A padlóburkolatok ellenállnak a súlyos terhelésnek. Meg kell választani egy elég erős modellt, hogy lépést tartva, egy személy nem esik a padló alá.

Az értékesítésen megtalálhatók az erős fémszerkezetek, amelyek további merevítő bordákkal, tartós fedéllel és tömítésekkel vannak ellátva a fedél és a keret közötti rés lezárására. A pecséteken különös figyelmet kell fordítani.

Attól függ, hogy idegen szagok és nedvesség érkezik-e a padló alól. Szintén ajánlatos a modellt bilincsekkel és lengéscsillapítókkal ellátni. Ezeket az elemeket úgy tervezték, hogy simán és könnyen nyissa fel a fedelet, nyitva tartva.

A lakóhelyiségek padlóburkolata nedvességálló laminátumból készülhet. Ez egyfajta analóg fali láthatatlan nyílás. De ha a fali modellek nyílása csempézett, a padlóburkolat mögül egy burkolattal van ellátva, amely lefedi a padlót a szobában.

Általában linóleum vagy cserép. Hogyan látható a padló alatt a csempe alatt a videó. Ügyeljen az ajtó sima lehúzására:

A nyílások tervezési típusok szerinti osztályozása

Leggyakrabban értékesített egyajtós ellenőrző nyílások, de a kettős ajtó ajtók széles résszel is kaphatók. Ha a technikai rés szélessége meghaladja a 70 cm-t, a második lehetőség előnyösebb.

Ez segít elkerülni az ajtó elvesztését, amely idővel egy széles, egyajtós modellel történhet. A nyílás nyitási és zárási módja csuklós, tolható, összecsukható vagy csúsztatható. Olyan helyiségeknél, ahol a műszaki kikötő súlyos működési terhelést tapasztal, jobb a megerősített szerkezetek kiválasztása.

Speciális erőteljes hurkokkal, további merevítő bordákkal vannak felszerelve, és nagy felületű anyagokkal vannak ellátva.

Swing modellek: egyszerűség és kényelem

A hagyományos nyílőrendszernek köszönhetően a swing ajtók a legnépszerűbbek, és a fal bármely részén elhelyezhetők. Ennek a modellnek a kialakítása nagyon egyszerű: az ajtó a kerethez két csuklópánttal van összekötve.

A keretet rögzítik a technikai rés nyílásánál a tüskék segítségével. A lengő nyílások ajtóit speciális, görgős ék alakú reteszekkel védi spontán nyitástól.

Ha a swing modellt csempével díszítik, akkor figyelembe kell venni, hogy a csempe ne legyen több, mint 5 cm-re a nyílászáró felett. Kinyithat egy ilyen ajtót egy dugóval. A nyílást úgy tervezték, hogy ne károsítsa a felületet.

Az ajtó eleinte kissé elmozdul, majd kinyílik. Ez biztosítja a fedél biztonságos megnyitását, még akkor is, ha a helyiség sarkába van szerelve.

Nyomástartó nyílások: opció a domborműnél

A nyomásmodellek jó alternatívát jelentenek a csuklópántokhoz, ha a domborművekkel kívánja befejezni: durva csempék, természetes vagy mesterséges kő, mozaikok.

Lehetetlen ragasztani a tapadókorongot egy ilyen felületen, és az ajtó majdnem olyannyira nyit, mint a csuklós ajtó, így a tulajdonos semmit sem veszít ebből a helyettesítőből. A nyitott nyílás megnyomására a tenyéren nyomódik. Az ajtó kinyílik és kinyílik.

A nyomástartó nyílások szerkezeti jellemzőit a videó tartalmazza:

Csúszó modellek háromoszlopos

Kétszárú csuklópántok vannak kialakítva lengő és nyomó nyílások, és három szekciós zsanérok használják tolóajtók. Ez lehetővé teszi, hogy az ajtó csúsztassa a fal mentén. Először kissé (kb. 1,5 cm) halad előre, majd félreteszik.

A formatervezés rendkívül kényelmes olyan helyeken történő beszerelés esetén, ahol a bútorokhoz vagy a vízvezeték szerelvények miatt a technikai réshez való hozzáférés nehéz. Annak megakadályozása érdekében, hogy az ajtó ne mozduljon el, az ilyen modellek görgős ék vagy görgőnyomás-záró mechanizmusokat biztosítanak.

Ha a nyílás túl széles, akkor jobb, ha előnyben részesítjük a kettős szárnyú modellt, és ha túl magas (több mint 1 m) - a nyíláshoz egy másik nyitórendszerrel. A magas ajtó gyorsan elhajlik.

A kinyitható ajtók számára a nehéz helyek

A fedélnyílások ideálisak olyan helyeken való elhelyezkedéshez, ahol nehezen lehet kinyitni vagy mozgatni az ajtót. Az összecsukható modellek előnye sokoldalúsága. Az ajtók könnyen eltávolíthatók és teljesen nyitott hozzáférést biztosítanak a fülkebe.

A sraffozást egy dugóval távolíthatja el. Összecsukható modellek a legjobb helyeken helyezkednek el, amelyek ritkán igénylik az ellenőrzést. Ez annak köszönhető, hogy az ajtó felszínén nagy a károsodás az alapanyagokban. Ellenkező esetben ezeknek a nyílásoknak nincsenek hibái.

Videó bemutató az ellenőrző nyílások felszereléséről

Minden ellenőrző nyílás ugyanazon az elven működik, de vannak olyan árnyalatok, amelyek a tervezési és telepítési helytől függenek. Általános telepítési rendszer:

 • A nyitó előkészítése. Szükség esetén a kívánt méretre növeli vagy csökkent.
 • Telepítés. A nyílás a résnyílásba van szerelve, szinttel és rögzítve.
 • Ajtókés. Az ajtóterveket olyan falakkal díszítették, amelyek a falra, a padlóra vagy a mennyezetre vonatkoznak.
 • Lezárjuk. A rés tömítőanyaggal van feltöltve. A szárítás után a teljes mélységre van vágva.
 • Ellenőrizze. Beépítés után csak a sraffozás működőképességének, az ajtó nyitásának és zárásának, valamint a reteszek működésének ellenőrzéséhez marad.

Tekintse meg a vízvezeték-nyílások részletes videó beszerelési útmutatóját:

A tervezés helyes megválasztása és a fürdőkád vagy a WC alatti nyílás mérete nagyban függ a ház kényelmes életvitelétől. Megfelelõ kinyílás után bármikor ellenõrizheti és javíthatja a csöveket, szelepeket, métereket, csapokat.

A kommunikációnak mindig rendelkezésre kell állnia, de ne akadályozza a helyiségek megjelenését. A kiváló minőségű auditálás tökéletesen kezeli ezt a feladatot.

Alacsony költségű nyílások

Alacsony költségű vízvezeték fém nyílások

A kikötő egészségügyi betétje az e-mailzárral

A kikötő egészségügyi betétje az e-mailzárral

A nyílás szaniter a zárral

 • Anyag: Acél
 • Alkalmazás: Mennyezet / Fal

Vízvezeték-nyílás

Vízvezeték-nyílás

ML fém nyomó Standard

 • Anyag: Acél
 • Alkalmazás: Fal

A mágneses vízvezeték nyílása

A mágneses vízvezeték nyílása

A mágneses vízvezeték nyílása

 • Anyag: Acél
 • Alkalmazás: Fal

Egészségügyi műanyag nyílás

Egészségügyi műanyag nyílás

 • Zár típusa: Nyomja meg
 • Anyag: műanyag
 • Alkalmazás: Fal

Műanyag nyílás nyomógombos zárral

Műanyag nyílás nyomógombos zárral

LPZ műanyag zárral

 • Anyag: műanyag
 • Alkalmazás: Fal

Szüksége van egy tippre, hogy milyen határokon van szükség az ügyben? Csak hívjon minket telefonon: 8 (495) 323-99-01 vagy rendeljen visszahívást:

Aknák videói

Milyen típusú nyílások vannak a csempe alatt?
A könyvvizsgálat tervrajza a csempevizsgáló alá esik
Gyártás "Ellenőrző-láthatatlan fedélzeti gyár"
Hogyan válasszunk ki egy nyílást a csempe alatt?
Luke "AluKlik-M Auditor" az "Ország válasz" programban.

Fehér vízvezeték fém nyílások - ez a legegyszerűbb megoldás, amely elrejthető a kommunikáció, a csövek, a pultok a fürdőszobában vagy a WC-ben, az egészségügyi szekrénybe történő beépítéshez. Alacsony áron a mágneses vagy zárral ellátott szaniter nyílásokat a fémszerkezet irigylésre méltó minősége, valamint az üzembe helyezés és a működés egyszerűsége jellemzi.
A mágnessel felszerelt vízvezeték nyílások egyszerű, egyszerű és megbízható hozzáférést biztosítanak az összes mérnöki kommunikációhoz. A mérettől függően egy vagy több mágnest használnak. A házakat háztartási célokra telepítik.
A zárral ellátott vízvezeték-nyílásokat a közcélú technikai kommunikációhoz való hozzáférés korlátozására használják - a nyílások kényelmesen használják, és megbízhatóan védik a mérnöki hálózatokat a kívülállók beavatkozásától. A robusztus acélszerkezet és a kiváló minőségű hegesztés biztosítja a megbízhatóságot, a deformációval és a tartóssággal szembeni ellenállást. Megbízható szerelvényeket a nyílásokkal ellátott zárral szereltek fel, amelyet számos nyílás és záróelem számára terveztek.
A nyílások bármely RAL színben festhetők. Cégünkben bármilyen méretű vízvezeték-szerelőt választhat és vásárolhat Moszkvában és Oroszországban.

Az építőmérnöki szervezetek számára a Revizor sraffozás gyár kedvezményes rendszert biztosít. A szállítást 1-3 napon belül végezzük. Termékeinkhez egyedi igényeket is alkalmazhatunk.

Szaniter nyílás / szekrény felszerelése

Ha vízcsöveket helyez el a szekrénybe, akkor a polcokat ne érjen hozzá. Általában a csövek nem szigorúan függőlegesek, ezért minden egyes polcot "feldolgozni" kell. Ha a csövek kis átmérőjűek, a lyukak a polcokon egy perforált fúróval készülnek, akkor elektromos vágószerszámot kell venni, és a polcot úgy kell vágni, hogy a falt szorosan érintse.

A profilhoz erősen rögzített polcok opcionálisak, mert lehet, hogy olyan helyre van szüksége, ahol magas tárgyakat tárolhat. Egy nem biztonságos alsó polcot gyakran használnak a csövekhez való mérők és szelepek könnyű eléréséhez. A nem biztonságos polcok a legegyszerűbbek a hozzáféréshez, és nem igényelnek további nyílászárókat és ajtókat.

Ajtók és szerelvények

A WC-n lévő öltözőben lévő ajtók jobban össze vannak kötve. Először a csuklópántot kell az ajtóhoz rögzíteni, majd megpróbálja meghatározni a kerethez való rögzítés helyét. Zongora pántok használhatók, mivel az ajtók súlya kicsi. Telepítésük nem okoz problémát, az ajtóhoz és a kerethez rögzített csavarok segítségével.

Ezután az ajtók fogantyúval vannak ellátva, majd a bútor mágnesek felé fordulnak. A munka ebben a sorrendben történik, mert ha először csatlakoztatja a mágneseket, kiderül, hogy az ajtót nem lehet kinyitni.

A WC magas páratartalmú helyiség, ezért gondoskodjon a tervezett faelemek biztonságáról. Szükségük van egy különleges impregnáló védőrétegre. Egy további ruhásszekrény, amely a ház belsejében jelent meg, olyan tárgyakká válhat, amelyek nem találnak helyet a házban. A saját kezével készített remekmű nagy ösztönzést jelent majd az új hasznos ötletek megvalósításához.

A fürdőszobába és a WC-ben található egészségügyi csatornák méretei és jellemzői

Miért van szükségünk a fürdőszobába és a WC-re vonatkozó ellenőrző nyílásokhoz? Ezeknek a szobáknak a rendezése lehetetlen a kommunikáció összefogása nélkül. Természetesen a fürdő és a WC egyéni használatra alkalmas helyek, azonban a kitett csövek és a lógó huzalok "vágják" a szemet, és jelentősen elrontják a belső térben. Ezért az egész egészségügyi szemceruza általában a burkolat anyaga alatt rejlik. Lehetetlen teljesen megakadályozni a kommunikációhoz való hozzáférést: rendszeres méréseket kell leolvasni és karbantartani. Ez a lehetőség a fürdőszobába és a WC-be szaniter nyílásokat biztosít, amelyek mérete akadálytalanul hozzáfér a csövekhez és a mérőkhöz. Valójában ezek olyan dekoratív ajtók, amelyek nem tűnnek el a fürdő általános belsejéből. Ezeknek az elemeknek a méretei szabványosak, csak a változatok különböznek egymástól. Részletesen elemezzük ezeknek az egészségügyi termékeknek az összes jellemzőjét.

faj

A vécékhez és a fürdőkádakhoz tartozó nyílások négy változatban kerülnek bemutatásra a piacon. A legfontosabb különbségek a külső ajtónyitás módja. Részletesen vegye figyelembe az egyes kategóriákat.

 • Swing. Ez nagyon praktikus, és ezért közös tervezés. Az ilyen vízvezeték nyílások egymástól függetlenül telepíthetők, szakemberek vonzása nélkül. A termék csuklós ajtó, amelyet tapadókoronggal rögzítenek, vagy egy reteszelő fogantyúval, forgó mechanizmussal. Kerámia burkolólapok és műanyag panelek díszítésére alkalmas.
 • Csúszott. Zárt terekbe történő beszerelésre használható, ahol nem használható nyílóajtók használata. Ha megnyomja, a nyílás előre és oldalra nyúlik. Mágneses rögzítő rögzítő mechanizmust használ. Az ilyen revíziós nyílás megnyitásához speciális szívókorongokat kell használni (mellékelve). Alkalmas minden típusú csempe- vagy fürdőszobai mozaikvéghez.
 • Nyomás. Ez egy szanitáris láthatatlanná tevő nyílás, amely a külső panel megnyomásával nyílik meg. A kialakítás rugós mechanizmust használ, amely megnyomásakor kinyitja az ajtót. Organikusan néz ki minden lehetőséget a fürdőszoba befejezésére.
 • Összecsukható. Itt, amikor rákattintasz az ajtóra, 45 fokos szögben fekszik, karban láncon láncolt. Ez általában elegendő ahhoz, hogy rutinszerűen ellenőrizze a kommunikációt vagy írja le a mérőórák számát. Ha teljes javításra van szükség például a javítások során, akkor a karabélyok elakadnak, és a kaput oldalra visszahúzza.

Telepítési módszerek

A fürdőszobába és a WC-hez tartozó nyílások padló-, mennyezet- és falszerelési módszer szerint vannak besorolva. A termékek alapkövetelményei attól függenek. Például a tetőablakok általában könnyű műanyagból vagy alumíniumötvözetből készülnek, így megakadályozzák az önkényes nyitást saját súlya alatt. Az ilyen modelleket gyakorlatilag nem használják lakóépületekben, kereskedelmi épületek és ipari vállalatok fürdőszobájával vannak felszerelve.

A padlószerkezeteknél a keret és a külső ajtó szilárdsága kötelező. A gyártás során általában olyan acélt használnak, amely ellenáll a nagy terhelésnek. A modellek a legmegfelelőbbek a vidéki házak és víkendházak számára, és a telepített kommunikációval megnyitják az alagsorba jutást.

Lakóépületekben gyakran fali nyílások vannak, alumíniumból, fémből vagy műanyagból. Az ilyen modellek egyszerűen telepíthetők és praktikusak. Kérjük, vegye figyelembe, hogy az ilyen nyílások teljesen összefonódhatnak a fürdőkád vagy WC kialakításával, vagy fordítva hangsúlyozzák jelenlétüket. Az első esetben az ajtó befejeződött egy olyan anyaggal, mint a teljes belső kialakítás, a második - a hangsúly a kontrasztra. Például, ha a fürdőszobát fehér csempével díszítik, a nyílás fekete.

méretek

A vízvezeték nyílások négyzet vagy téglalap alakúak. A méretek általában szabványosak és nem függenek a tervezési tulajdonságoktól és a teljesítménymérettől.

A tipikus méretek így néznek ki:

 • 100x100 mm.
 • 150x150 mm.
 • 150x200 mm.
 • 200x200 mm.
 • 200x250 mm.
 • 200x300 mm.
 • 250x300 mm.
 • 250x400 mm.
 • 300x300 mm.
 • 300x400 mm.
 • 400x500 mm.
 • 400x600 mm.

A leszállómélység minden termék esetében 35 milliméter.

Figyelembe véve, hogy az adott méretek nem felelnek meg a szükséges követelményeknek, egyes vállalatok egyedi méretekben gyártanak egészségügyi nyílást. Például egy nagy kommunikációs hub elrendezésére, ahol a javítási és karbantartási munkát két szakember végzi. A gyártási idő 3-6 nap, az ilyen termékek költsége jelentősen eltér a tipikus modellektől.

felszerelés

Telepítse a fürdőszoba és a WC-vel ellátott vízvezetékajtókat. Elég, hogy egy kis erőfeszítést megteszünk és pontosan kövessük a gyártó utasításait. Hozzáadunk egy hozzávetőleges telepítési tervet, amely több szakaszra oszlik.

 1. Előkészítő munka. Kezdje a felszerelés szivattyúval. Ez általában a számlálók telepítésének helyén történik. Ezen a szekrényen keretet kell elhelyezni egy díszítő nyílás felszereléséhez. Ha a doboz alapja gipszkarton, akkor a keret csavarokkal van a dobozhoz rögzítve. Abban az esetben, ha a szekrény tégla vagy beton résszel van felszerelve, a keret tüskés körmökkel van rögzítve, a keret és a fal közötti hézagokat rögzítő habtal együtt távolítják el. Kérjük, vegye figyelembe, hogy habarcs használatakor az ajtót 24 órán keresztül leválasztják a keretből, ez pontosan az, ami a tömítőanyag tömítéséhez szükséges. Ezután a sraffozás helyén van elhelyezve, a zárószerkezet és a zsanérok hibaelhárítása történik.
 2. Szembe kell néznie. A burkolatokkal párhuzamosan végzett egészségügyi betétek befejezése. Figyelembe kell vennie az ajtó és a csempe méretének arányát. Általában több csempét használnak, vagy a nyílást egy díszítőelem zárja le. Annak érdekében, hogy az ajtó megbízhatóan tapadjon a burkolólapra, először fel kell készülni a felületre. Ragasztáshoz a csempe használjon folyékony szöget. A kiváló minőségű rögzítő ragasztók a ragasztott felületek 50% -ára vonatkoznak. A ragasztó nem tölti ki a keretet és az ajtót. A bélés után több óráig tart a ragasztó megszilárdulása, majd a következő munkafolyamatba léphet.
 3. Befejező. Más falakkal ellentétben a vízvezeték nyílások nem dörzsölnek. Az ajtó szélei szaniter szalaggal tapadtak, kis rés maradt. A szabad helyet szilikon tömítőanyaggal tölti ki, ugyanakkor az alkalmazott réteget is kiegyenlíti. Ezután a ragasztószalagot eltávolítjuk, és a tömítőanyagot két napig hagyjuk teljesen megszáradni. Ezután egy vágás történik a kerület mentén egy építő késsel.

Hasznos tippek

A fürdőszoba elrendezése - elég nehéz és gondos munka. Ezért a fürdőszobához és a WC-hez megfelelően kell felszerelni a szaniterek nyílását, hogy ne tegye vissza az ajtót, és megtörje a helyiség bélését. Javasoljuk, hogy fordítson figyelmet a következő árnyalatokra:

 • A termék kiválasztásakor vegye figyelembe, hogy a nyílások vízszintes és függőleges tájolásúak. Ezért vásárlás előtt meg kell tennie a megfelelő méréseket.
 • A telepítés során győződjön meg róla, hogy egy szintet használ.
 • Tekintettel arra, hogy a fürdőszobában és a WC-ben lévő nyílások méretei eltérőek, a kicsi szerkezetek összeszerelhetők, és a teljes méretek általában szétszerelhetők a részegységekbe.
 • Kerámia burkolatokkal történő befejezése esetén a bélés közvetlenül az ajtó alá kerül, az utolsó sorban az utolsó sor marad. Ez a trükk segít elkerülni a torzulásokat és a dekor minden elemét a mérethez igazítani.

Ezek az egyszerű tippek segítenek abban, hogy a fürdőszobában vagy a WC-ben lévő nyílás kevésbé észrevehető legyen, anélkül, hogy megzavarná a fürdő teljes belsejét.