Legfontosabb > Tartozékok

Üvegajtó a fürdőszobába és a WC-vel

Jelenleg a fürdőszoba és a WC-ajtók különböző anyagokból készülnek. Az európai országokban a fa már nem használatos erre a célra. A swing és a csúszó üvegmodellek ma egyre népszerűbbek. Lehetővé teszik, hogy ne csak a fürdőszoba eredeti kialakítását tegye lehetővé, hanem a lakás belső stílusának stílusához is. Sokan tévesen úgy vélik, hogy üvegajtók a fürdőszobában - túl merész döntés. Napjaink innovatív technológiái sokféle ilyen terméket kínálnak. Kiválaszthatja a lakására alkalmas formatervezést, dekorációt és szerelvényeket. Fontolja meg, hogy a fürdőszobák üvegszerkezete a modern építőanyag-piacon kínál-e.

A termékek jellemzői és fajtái

Ha frissíteni szeretné a fürdőszoba belsejét, de összetévesztette azzal a lehetőséggel, hogy ilyen áttetsző szerkezetet telepítsen otthonában, ne siessen, hogy feladja a csábító ötletet. A fürdőszoba üvegajtója nem feltétlenül átlátszó. A leveleket a kíváncsiskodó szemekből dekorációval vagy más bonyolultabb feldolgozási technológiákkal lehet lezárni:

 1. Spray arany vagy ezüst réteg.
 2. A felület beillesztése különleges filmekkel.
 3. Üvegszőnyeg homokszórással.

Sok lakás tulajdonosának kétségei vannak, hogy a fürdőszoba és a WC üvegajtói elegendő erővel rendelkeznek. Valójában a gyártók sikeresen megoldották az ilyen struktúrák megerősítésének problémáját.

A fürdőszobában és a WC-ben található üvegajtók különféle anyagból készülnek - triplex.

Ez egy különleges edzett üveg, amely biztonságosan használható. Az anyag vastagsága 7-10 mm. A gyártás technológiája több pohár ötvözését jelenti film vagy folyékony polimer segítségével. Néha az ajtóblokkok akrilüvegből és polikarbonátból készülnek.

Mivel a fürdőszoba ritkán lenyűgöző méretű, az ajtók számára a lehető legnagyobb ütésállóságot kell biztosítani. Az ilyen termékek még súlyos mechanikai sérülés esetén is, ha töröttek, nem szétesnek a töredékekbe. A triplex polimer párnázata megőrzi a törött szövedék töredékét, és nem teszi lehetővé számukra, hogy leesnek.

Ezek az anyagok meglehetősen erősek és megbízhatóak, nem könnyű őket felosztani. Ha az üvegajtó deformációja a fürdőszobába kerül, a töredékeknek lekerekített, éles szélei vannak, amelyek lehetővé teszik a sérülések és vágások elkerülését.

Ezenkívül további lehetőség van az ilyen termékek ütési ellenállásának növelésére. Ebből a célból speciális foglalási filmeket ragasztanak a vászonra.

Az átlátható tervek titkosságának biztosítása különböző tervezési megoldások alkalmazásával lehetséges. Például kívánatos, hogy rajzot készítsen egy ajtószövetre. A fürdőszoba és a mosdó üveges ajtói szintén matt textúrát tesznek lehetővé. Ma már mindenféle ízlés és tárca széles választékát kínálja ilyen modelleknek.

Előnyei és hátrányai üvegajtók

A klasszikus faüveg termékekkel ellentétben sok tagadhatatlan előnye van:

 1. Vonzó megjelenés és az egyedülálló design kialakítása a szokatlan formák számára.
 2. Az üvegajtók vékonyabbak, mint a fából készültek, ugyanakkor kiváló szilárdságuk és kopásuk ellenére is.
 3. Nedvességnek nincs kitéve, ami fontos a fürdőszobában való használathoz.
 4. Könnyű gondozás.
 5. Különböző dekorációs lehetőségek.
 6. A fényforrás további forrása lehet a fürdőszobában.

Az üvegajtók egyik hátránya a felületen képződött kondenzáció. Mindazonáltal ez a probléma könnyen megoldható, ha rendszeresen elszállítja a fürdőszobát, és minden használat után nyitva hagyja a szobát. Egy idő után a nedvesség elpárolog.

Nem szabad elfelejteni, hogy a piszkos üvegszövet törlése nem kívánatos, mert foltok lesznek rajta. Jobb, ha az üvegajtókat fürdőkádra vagy zuhanyzókra szerelhetjük fel egy speciális víztaszító vagy antifoltos bevonattal. Bár az ilyen termékek drágák, hatékonyan megakadályozzák a kondenzációt.

Egyetlen stílusú megoldás párosított üvegajtókhoz egy fürdőszoba számára lehetővé teszi a szoba megjelenését és egyedi egyedi kialakítását.

Mivel az üveg erős és meglehetősen megbízható anyag, és mindenütt sikeresen alkalmazzák az új technológiákat a befejező és feldolgozó technológiákhoz, a fürdőszobai ajtókellékeknek nem kell másnak lenniük.

Az ajtózárak, zsanérok és fogantyúk ugyanolyan konfigurációjúak lehetnek, mint a hagyományos fablokkok.

Azonban annak érdekében, hogy a telepítés során ne tévedj, jobb választani a fürdőszoba szerelvényeinek üvegajtói gyártó szerelvényeit. Akkor biztosan nem lesz probléma a termék későbbi felhasználásával.

Rendszerint ilyen rendszerek keret nélküliek - közvetlenül a fürdőszobai falakra vannak felszerelve.

Az üvegajtók típusai

A konfiguráció megkülönbözteti az ilyen ajtóblokkot:

Swing üvegajtók. Ezek szabványos pántszerkezetek, amelyek egy vagy két levelet tartalmaznak. Az ajtólapok szélessége azonos vagy eltérő lehet.

A fürdőköpeny rendszerek egyfajta lengőtömbök, amelyek nyílása bármely irányba nyitható.

A csúszó modellek megtakarítanak helyet. A levelek nem nyílnak meg, hanem csak a görgősmechanizmus miatt a fal mentén haladnak a vezetők mentén. Ebben az esetben a felső horony a szerkezet csapágyrésze. Ebben az esetben a henger rá van függesztve. Az alsó vezető csúszó eszközön nyugszik.

A csúszó üveg rendszerekben mindkét szárny ellentétes irányban mozog, amikor kinyílik.

Ma az üvegajtók gyártási technológiája lehetővé teszi, hogy ilyen termékeket alakítson ki bármilyen alakú fürdőszobák falán. Vannak lapos minták és lekerekítettek vagy sugarúak.

Ez a sokszínűség sok lehetőséget teremt a fürdőszobák eredeti kialakításának.

Szerkezete szerint a termék is készült szilárd üveg és keret. A keret műanyagból vagy fémből készült. Jelentős előnyök az alumínium profilja. Az ilyen minták tartósak, rozsdát nem korrodálnak. Ezenkívül ez az anyag meglehetősen rugalmas.

A keretblokkok összeszerelésekor a kötőelemek a keretre, valamint az összes üvegtermékekre vannak felszerelve - maga az ajtólapon.

Termékparaméterek

Az üveg fürdőszoba konstrukcióinak méretei megegyeznek az egyéb beltéri ajtókkal. A tipikus mutatók (a dobozméret kivételével) általában 1980 mm magasságról 860 mm szélességre, 50 mm lépcsőre vonatkoznak. A sugármodellek szélessége legalább 1000 mm és legfeljebb 6000 mm lehet. Az egyetlen kivétel egyedi megrendelésre alkalmas termék. Ezek a követelmények kapcsolódnak e rendszerek gyártási módjához.

Az üvegajtókat könnyű felszerelni, még egy kis fürdőszobában is.

A funkcionalitáson túlmenően a fürdőszoba belseje fényes részlete is. A legsikeresebb tervezési megoldások üveg és fém kombinációját foglalják magukban. A fényes krómozott elemek, csapok, zuhanyzók és egyéb részletek tükrökkel és áttetsző ajtókkal kombinálva lehetővé teszik, hogy egy teljes egy darabból álló képet készítsen a szobából.

Annak ellenére, hogy az üvegajtók levágják a folyosót, vagy a fürdőszoba melletti lakás másik részét, sok tulajdonos nem adja fel az ötletet az ilyen ajtók felszerelésére. Egy átlátszó anyaghoz különféle lehetőségeket kínál a dekoratív bevonatokhoz, az üveg átlátszatlan vagy tükrözött, speciális filmeket és matricákat használ. Ebben az esetben mindez az Ön preferenciáitól és kreatív képzeletétől függ. Az üvegajtók különböző fürdőszobákba illeszkednek. Ezért gyakran használják eredeti tervezési típusok létrehozására.

Hogyan törődjünk az üveg ajtajával a fürdőszobában?

Az ilyen termékek nem igényelnek különös gondosságot. Rendszerint ugyanúgy moshatók ugyanúgy, mint a fürdőszobai belső üveg többi részletét.

Időről időre speciális eszközöket kell alkalmazni az ajtólapra. Olyan kompozíciókat választhat, amelyek nem igényelnek öblítést és elpárolognak.

A krómozott ajtóelemeket ezenkívül az ehhez tervezett keverékekkel is kezelik. Kérjük, vegye figyelembe, hogy ebben az esetben üvegtárgyak használata nem ajánlott, mert tartalmazhatnak olyan anyagokat, amelyek a fémfelületet elpusztítják.

Az ajtó zsanérokat és a bútorok mozgó elemeit rendszeresen kenőolják a motorolajjal, mivel magas páratartalmúak.

Ha az ajtó ajtaján különféle díszítő elemek vagy színes üveg rajzolásra van szükség, gondoskodni kell róluk a gyártó utasításai szerint.

A fürdőszobai üvegajtók árai a termék mérettől, a profil és a tartozékok, az anyag tulajdonságaitól függenek. Amikor ilyen ajtóegységet szeretne vásárolni, figyelembe kell vennie a szállítás és a beszerelés költségeit is.

Egyes vállalatok különböző promóciókat és értékesítése üvegajtók. Kedvezõ áron kerülnek értékesítésre, ha szükséges frissíteni a hatótávolságot. Az innovatív technológiáknak és az új divatirányoknak köszönhetően ma számos különböző típusú ajtórendszert állítanak elő. Ezért eltölthet egy kis időt a megfelelő típusú termék keresésére, és jó minőségű és megfizethető áron.

Az üveg meglehetősen tartós, könnyen használható és karbantartható anyag, amely szintén jó esztétikai tulajdonságokkal rendelkezik. Használata a fürdőszoba belsejében elengedhetetlen. Ezért az üvegajtók kiváló választás a fürdőszoba díszítésére. Az exkluzív formatervezés segítséget nyújt, nem korlátozhatja magát az anyagok kiválasztására: homokfúvott, hullámosított üveg, színes termékek és vászon homokfúvott képekkel, gravírozással vagy ólomüveggel.

A megfelelő típusú ajtót csak egy adott fürdőszobához kell kiválasztani, helyesen telepíteni és követni a használati utasítást. Ezután a belsőépítészet e divatos eleme évek óta örömet okoz a tulajdonosoknak.

Üvegajtók WC-hez - 25 fotó

Üvegajtók a WC-ben - ez nem egy mítosz, hanem - valóság. Ilyen ajtókkal ellátott WC-ket gyűjtöttünk igazi lakásokban. Nincsenek képek a számítógépen!

1. Teljes üvegajtók

Négyféle üvegajtó van:

Az első, nyilvánvaló okokból, nem illeszkedik a WC-hez, de az összes többi teljesen.

A vécé üvegajtói:

 • A faanyagtól eltérően a nedvesség nem deformálódik.
 • A háziállatok nem képesek karmokkal károsítani őket.
 • A matt és félig matt ajtók extra fényt engednek.
 • Látható, amikor a WC elfelejtette kikapcsolni a fényt, vagy elfoglalt.
 • Vizuálisan növelni a nagyon kis WC-k területét.

Hátrányok az üvegajtókon a WC-ben:

 • Ha tükörmodellt választasz, az ujjlenyomatok törlése sokkal gyakoribb lesz.
 • Esetleges, meglehetősen erős ütés esetén fennáll az ajtótörés veszélye.
 • Az üvegajtók veszélyesek lehetnek, ha gyermeke van.
 • A jó üvegajtók költsége 700 dollárral kezdődik

Nézzük az üvegajtókat a WC-ben egy valódi fényképen.

Üvegajtók a fürdőszobához és a WC-hez

Üvegajtók fürdőszoba és WC - stílusos, funkcionális és kényelmes. Az üvegajtós kialakítások eredetiek a belső térben. A "BSK" üvegtársaságnál kiviteli ajtókat rendelhet az üvegből a WC-ig és a fürdőszobába.

Az üvegajtók jellemzői és előnyei

Az üveg ellenáll a nedvességnek és a hőmérsékleti ingadozásoknak, ami különösen fontos a WC-helyiségek számára. A mosdóhoz való üvegajtók felszerelése lehetővé teszi számodra, hogy felbecsüld e termékek összes előnyét:

 • ütésálló;
 • deformációnak nincs kitéve;
 • kiváló hangszigeteléssel rendelkeznek;
 • higiénikus és könnyen tisztítható;
 • nem érdekel az ellátás.

Gyártási technológia, üvegfajták

Üvegtáblákat készítünk a mosdóba a nehéz üvegből, az utolsó kikapcsolt állapotban. Is használunk triplex - szerkezet, amely üveglapok ragasztott polimer film. A Triplex megnövelte a tartósságot és teljesen biztonságos. Még akkor is, ha az üveg sérült, a töredékek rögzítve lesznek a filmen, és nem lesznek képesek ártani.

A fürdőszobában lévő üvegajtóra sötétített, matt vagy színezett üveg kerül felhasználásra, ami megbízhatóan elrejti a szemét a szemétől, és a magánélet tisztaságát biztosítja. Ugyanakkor az anyag jó fényáteresztő képességgel rendelkezik.

Gyakorlati és szép: üvegajtók a fürdőszoba és a fürdőszoba számára

Az üvegajtók mindig a belső látványos elemei. Az ilyen kialakításokat gyakran a fürdőszobában vagy a fürdőszobában helyezik el. Ehhez sok modell lehet áttetsző vagy matt. Mindenesetre gondosan kell kiválasztania a biztonság és az esztétika követelményeit kielégítő tervet.

Üvegajtók a fürdőszobához: típusok és jellemzők

A fürdőszobába vagy a WC-khöz való ajtók gyakran átlátszatlanok, ami a felhasználók kényelmét szolgálja. Az üvegruhák nem kevésbé gyönyörűek és kényelmesek, ha helyesen választja őket. A fürdőszobában különböző modellek vannak, amelyek különböznek a megjelenésben, a mozgás irányában és az anyag jellemzőiben.

Az átlátszatlan üvegajtót bármilyen díszítéssel díszíthetjük.

A gyártó által gyártott üvegajtók tartozékai, dobozai és egyéb alkatrészeit tartalmazó teljes készletben vásárolhatók meg. Ha a vászon megrendelésre kerül, akkor a szerelvények típusát előre kiválasztják, mivel a szükséges lyukakat a vászonban kell elhelyezni.

A kész készletek kiválasztásánál figyelembe veszik a következő ajtó jellemzőket:

 1. A vászon mérete a dobozban. Egyes modellek nem feltételeznek dobozt, de ugyanakkor fontos a tömítőanyag felhelyezése, hogy mindkét oldalon 3 mm-es rést kapjon.
 2. Az üvegvastagságnak legalább 8 mm-nek kell lennie, és az anyagot meg kell keményíteni vagy triplex technológiával kell előállítani, amely magában foglalja a film felhasználását a termék erősségének növelése érdekében.
 3. A web mozgásának iránya, amely hatással van a könnyű használatra. A biztonsági követelményeknek megfelelő, a fürdőszobába vezető ajtónak kifelé kell nyitnia, de a csúszási lehetőség is elfogadható.
 4. Az építés célja, például a zuhanyzó vagy a fő fürdőszoba felé vezető ajtó.

Miután meghatározta a modellt, amely alkalmas a jellemzőkre, figyelembe kell vennie a szükséges színt, a vászon kialakítását.

Üveg ajtó a zuhany

Az üvegajtóval ellátott zuhanykabin modern és praktikus megoldás egy kényelmes fürdőszobának. A vászon lehet csuklós vagy csúsztatható. Az első lehetőség a legelterjedtebb és legegyszerűbb, mivel az ajtót könnyedén ki lehet nyitni sarokpántokkal. Csúszó lehetőségek vannak a zuhanyzókban, és a vászon ugyanakkor a fal mentén futó vezető mentén mozog.

A zuhanyajtó ajtaját biztonsági okokból ki kell nyitni.

Az üveg zuhanyajtó előnyei a következők:

 • elegáns és szép eleme a fürdőszoba belsejének;
 • nagy fényáteresztő képessége;
 • egyszerű használat;
 • különböző méretű ruhák széles választéka.

Az üvegtáblák gondos működést igényelnek. Erős ütések károsíthatják a szerkezetet, és a szilánkok képződésének megakadályozása érdekében a zuhanyzóhoz megvásárolni kell a triplex üvegajtókat, amelyek törés esetén egyszerűen repedésekkel fednek le.

Fürdőszoba partíció

A fürdőszobai válaszfalak kényelmes használatához szükség van, amelyeket gyakran a fürdőszobát elválasztó függönyök formájában jelenítenek meg a helyiség többi részéből, és megakadályozzák a víz jelenlétét a szoba padlóján. Az ilyen válaszfalak üvegből készülhetnek, és egy kis ruhát alkotnak a mennyezethez, falhoz, a fürdőszoba széléhez. A termék típusa csúszó, lengő, álló helyzetben van osztályozva.

Üveg válaszfal helyettesíti a fürdő függönyét

Az ilyen válaszfal előnyei a fürdőszobai textil vagy műanyag lehetőségekhez képest a következők:

 • nagy választék a különböző változatokkal;
 • és megakadályozza a padlón való fröccsenést;
 • tartósság és könnyű gondozás;
 • különböző válaszfalak.

Az üveg fürdőszobai termékek negatív jellemzője abban rejlik, hogy fontos, hogy megfelelően és gondosan rögzítsék azokat. Az üveg válaszfalakra is óvatos működésre van szükség.

Ajtók egy fülke a fürdőszobában és WC-vel

A fürdőszobában vagy a WC-ben gyakran kis fülkék vannak, ami lehetővé teszi kényelmes egészségügyi és háztartási szekrény kialakítását. Az ilyen funkcionális tér biztosan díszíti az üvegajtókat, amelyek matt, látványos mintával színezve. Gyakran ezek a válaszfalak swing típusúak és kifelé nyílnak.

Az áttetsző átlátszatlan üvegszálak optimálisak a rést illetően.

Az üvegajtók előnyei:

 • álcázó háztartási szekrény;
 • különböző gyönyörű ajtók;
 • a vászon kis paraméterei;
 • egyszerű telepítés.

A nem edzett üvegből készült ajtók nem alkalmasak a WC-ben vagy a fürdőszobában lévő fülke számára, mivel azok törékenyek és apróbb hatásúak lehetnek. Ezért a válaszfalnak tartós üvegből kell készülnie.

Üvegajtók a fürdőszobába

A fürdőszobában lévő átlátszó ajtók nem mindig a felhasználó kényelmét szolgálják, de rengeteg lehetőség van a matt, mintás, színezett üvegre. Az ilyen ajtók nemcsak a belső térben gyönyörűek, hanem könnyen használhatóak is. A fürdőszoba mozgásának típusa szerint optimálisan nyitott, nyitott ajtókkal. Az ingázó csuklópántokon fellépő lengő modellek, amelyek mind a szobán belül, mind pedig a teremben nyithatók, szintén elfogadhatók.

Üvegajtók a fürdőszobában növelik a helyiség megvilágítását

Az üvegajtók előnye a fürdőszobában a többi lehetőséghez képest az alábbiak szerint fejezhető ki:

 • a helyiség megvilágításának növelése;
 • a WC vagy fürdőszoba eredeti kialakítása;
 • a vászon egyszerű gondozása;
 • nedvességállóság.

Az üvegajtók nagyobb súlyúak, mint a hasonló méretű, fából vagy más anyagból készült szövetek. A magas színvonalú termékek költsége magas, ami nem mindig optimális, mivel a WC-hez vagy a fürdőszobába vezető ajtók gyakran a legegyszerűbbek és olcsóbbak.

Fotógaléria: a fürdőszobában és a WC-ben található ajtók és válaszfalak lehetősége

Az üvegajtók gyártásának jellemzői

A fürdőszobához, a WC-hez és a különösen erős üvegből készült teremajtókhoz használják. Az ilyen anyagok megfelelő feldolgozást igényelnek, így egy ajtó a saját kezeivel együtt nagy idő-, pénzügy- és erőkifejtést, valamint speciális felszereléseket és eszközöket foglal magában. Ezért a fürdőszobában vagy a WC-ben jobb készenléti készletet készíteni, amely tartalmazza az összes szükséges elemet.

Üveg válaszfalaknak olyan megbízhatónak és kényelmesebbnek kell lenniük, amennyire csak lehetséges.

A gyártástechnológia és az üvegfeldolgozás nehézkes, de egyedi gyártású ajtókat vásárolhat a termék gyártójának megrendelésével. Először meg kell határoznia azokat a méreteket, amelyek megegyeznek a nyitó, a kialakítás, a számok és a hurkok típusával. Az ilyen mutatók és a gyártás szerint történik, amely számos főbb fázist magában foglal:

 • az anyag típusának kiválasztása;
 • a ruhadarabok vágása a szükséges méret szerint;
 • lyukak készítése a hardverhez;
 • peremfeldolgozás, üvegfelület tisztítás;
 • díszíti az ajtót az egyik módszerrel: fényképnyomtatás, művészi festés, beillesztés stb.

Ezeket a szakaszt számos technológiai eljárás egészíti ki, amelyek nemcsak gyönyörű, de erős, biztonságos és tartós ajtót is létrehoznak.

Üvegajtók szerelése

A fürdőszobába vagy fürdőszobába vezető ajtók felszerelése feltételezi egy doboz jelenlétét, amelyben a vászon fel van szerelve. Ha a zuhanyajtó vagy a fürdőszobai válaszfal telepítve van, a dobozra nincs szükség. Meg kell jegyezni, hogy bármely típusú ajtó rögzítésekor 3 cm-es rést kell biztosítani a vászon alsó szélének és a padlónak. Ez a szellőzéshez szükséges. A rejtett modelleket a biztonsági követelmények követelik és ajánlják, ezért a telepítést az ilyen konstrukció példáján kell figyelembe venni.

Az üvegajtók dobozai fából vagy forgácslapból készülhetnek

A dobozok vagy doboz nélküli ajtók felszerelése csak abban különbözik, hogy az első esetben a csuklópántokat a doboz függőleges állványára rögzítik, a második pedig a falon. A saját kezű munkához a következő eszközökre és eszközökre van szükség:

 • csavarhúzó;
 • önmetsző csavarok;
 • kiegészítők;
 • építési szint;
 • mérőszalag;
 • marker.

A fő telepítési lépések a következők:

 1. A doboz falán vagy állványánál alul és felül 25 cm. Ezeken a pontokon furatokat készítenek, és a hurkok csatlakoznak.
 2. A vászonra állítsa be a zárat, fogantyúzza és rögzítse a csuklópántokra, csavarokkal zárja a mechanizmust. A vászon lyukakat előre kell készíteni, a falon lévő hurkok helyének megfelelően.
 3. A külső ajtókeret peremén egy gumitömítő szalag van. A válaszfalaknál és a zuhanyajtóknál egy ilyen elemet nem használnak, de lehetséges egy speciális stop vagy rögzítő felszerelése, amely lehetővé teszi a vászon finoman lezárását.

Videó: az ajtó behelyezése a fürdőszobába

Az üvegajtók tartozékainak változatai

Az ajtóelemek kiválasztásánál érdemes figyelembe venni, hogy a mozgatási mechanizmust rozsdamentes acélból kell készíteni. Ez a szerkezet tartósságához szükséges. Figyelembe kell venni továbbá a szerelvények és szerelőelemek alábbi jellemzőit:

 1. A fogantyú állítható vagy nyomva lehet. Az első opció rögzített és rögzítve van a csavart elemekkel a lyukakba. A nyomásmodell forgó mechanizmussal és nyelvvel rendelkezik. A telepítéshez a magot be kell szerelni a lyukba, és mindkét oldalán rögzíteni kell a csíkokat. A fogantyúval ellentétes falra vagy dobozra rögzítse a sínt az ajtó bezárásához szükséges nyílással. A fogantyúnak van egy nyelve, amely az ajtót zárt helyzetben rögzíti
 2. Az üvegtáblák hüvelyei acélból készültek. Vannak szögletesek, csuklósak, felsőek, univerzálisak. Mindegyik opció csatlakoztatásához szükség van a vászon, valamint a doboz vagy fal lyukaira. A hurkok kiválasztása az ajtónyitás súlyától és típusától függ
 3. A korlátozók vagy a toló részek fémből, gumiból vagy műanyagból készültek. A padló opciók rögzítik a csavarokat a padlóra azon a helyen, amelyen túl a vászon nem nyitható meg. A sarokmegállók a csuklópánttal ellentétes falra szerelhetők. A rögzítést vízálló ragasztóval végezzük. A padlózáró csavarokkal vagy ragasztóval van rögzítve
 4. A fürdőszobához vagy a WC-hez vezető külső ajtóhoz közelebb van szükség. Egy ilyen eszköz egy kényelmes lezárást biztosít, amelyet különösen az üveglapok igényelnek. A közelebbit egy szerelőlap segítségével rögzítik, de sok kiegészítő modell létezik. A padló közelebb nem rontja a szerkezet megjelenését

Az alkatrészek kiválasztása az ajtó paramétereitől függően történik. Minél nagyobb a vászon súlya, annál erősebbnek kell lennie a tartozékoknak, nevezetesen a mozgás mechanizmusának, közelebb. Ez a szabály mind a swing, mind a csúszó szerkezetek szempontjából releváns.

Vélemények a fürdőszoba és a fürdőszoba ajtóira és partícióira

Kétszer rendeltem el munkát. Az üveggyártók elvileg nem érdekelnek, de a hardver a fő dolog. A hurok 35 mm-es kivágás alatt van, ebben az esetben 100% -os valószínűséggel a hurok köré fog megtörni. Ezért megrendeltem a Dorma szerelvényeket, erős csík van az üvegben lévő apró lyukakon át. Az elmúlt 5-6 évben egy ajtón (80 cm × 200 cm-es ruhával) a csuklópántok teljesen lazaak voltak (a nagy súly miatt) és kicserélték. Ahogy a mesterek elmagyarázták, 5-7 évente cserére van szükség, elkerülhetetlen. És további tanácsok - semmi esetre sem próbáld meg magadnak az ajtót. Sok probléma van, és a kockázat hülyeség.

sanya1965

http://www.mastergrad.com/forums/t151761-steklyannye-dveri-v-vannuyu-i-tualet/

A konyhában, a szobában és a fürdőben / WC-ben üvegajtók vannak. Zajszigetelés, tényleg, nem. A fürdőszobában belülről az ajtó a csíkok, amelyek nem mossanak semmit. De annyira durva az egyik oldalon. Talán ezért. Gyönyörűnek tűnik, de nem akarok új lakásba menni.

MARINA

http://2006-2009.littleone.ru/archive/index.php/t-703418.html

Az egyik helyi fürdőkádban üvegajtók vannak. Azok a helyek, amelyeket már nem csinálnak. De szeretem őket, mert nagyon szilárdnak tűnnek. Az üveg vastagsága kb. 1 cm, maga az üveg kissé felhős, így semmi sem látható. A fürdőszobában tökéletesek.

Leonid_32

http://houseinform.ru/forum/steklyannyie_dveri_v_vannuyu_-_mif_ili_realnost

És vannak üvegajtók is, a probléma egy - a fürdőszoba előtt van egy üvegajtó a hálószobába, amikor a fény be van kapcsolva - a fény a hálószobába esik.

Adren

https://homemasters.ru/forums/topic/25932-dveri-s-matovym-steklom-v-tualet-i-vannuyu/

Amikor az üvegajtókat a fürdőszobába vagy a fürdőszobába választjuk, fontos figyelembe venni az anyag szilárdságát és a szerelvények minőségét. A professzionális szerelési konstrukció az ajtó tartósságát és könnyű működtetését is biztosítja. Ezek a követelmények a legfontosabbak a megfelelő helyszínhez, nincs szükség gyakori javításokra és jó hangszigetelésre.

Üvegajtók WC-hez - 25 fotó

Üvegajtók a WC-ben - ez nem egy mítosz, hanem - valóság. Ilyen ajtókkal ellátott WC-ket gyűjtöttünk igazi lakásokban. Nincsenek képek a számítógépen!

1. Teljes üvegajtók

Négyféle üvegajtó van:

Az első, nyilvánvaló okokból, nem illeszkedik a WC-hez, de az összes többi teljesen.

A vécé üvegajtói:

 • A faanyagtól eltérően a nedvesség nem deformálódik.
 • A háziállatok nem képesek karmokkal károsítani őket.
 • A matt és félig matt ajtók extra fényt engednek.
 • Látható, amikor a WC elfelejtette kikapcsolni a fényt, vagy elfoglalt.
 • Vizuálisan növelni a nagyon kis WC-k területét.

Hátrányok az üvegajtókon a WC-ben:

 • Ha tükörmodellt választasz, az ujjlenyomatok törlése sokkal gyakoribb lesz.
 • Esetleges, meglehetősen erős ütés esetén fennáll az ajtótörés veszélye.
 • Az üvegajtók veszélyesek lehetnek, ha gyermeke van.
 • A jó üvegajtók költsége 700 dollárral kezdődik

Nézzük az üvegajtókat a WC-ben egy valódi fényképen.

Üvegajtók a fürdőszobában

A fürdőszobákhoz és fürdőszobákhoz való ajtók általában fából készültek. Azonban az ilyen ajtóknak a magas páratartalmú helyiségben történő ellátásához, amelyhez a fürdőszoba tartozik, nem tarthat sokáig. Ha a faajtók kialakításáról beszélünk, meg kell jegyeznünk a tartomány szűkösségét és monotonságát.

A fém ajtók szintén nagyon praktikusak a fürdő dekorációjában: ugyanaz a páratartalom az oka, amely miatt korrózió jelentkezik, amelynek következménye az ilyen típusú ajtó törékenysége. A műanyag ajtók hátrányai is vannak, amelyek fő jellemzői az eredeti megjelenés és tartósság gyors romlása.

A wc és a fürdőszoba ajtójáról olvassa el a másik cikkünket. Megismerkedhet a választék jellemzőivel és megismerkedhet a fürdőszoba felszerelésére alkalmas ajtók típusával.

Minden nap egyre gyakoribbak az üvegből készült ajtók. Oroszországban a lakóépületben lévő üvegajtók beszerelésének tendenciája a Nyugattól származott, ahol hosszú ideig aktívan használják.

Beszéljünk részletesebben arról, hogy mi a jellemző, és milyen előnyökkel jár az üvegajtók az egyéb anyagokból készült ajtókhoz képest.

faj

Ahhoz, hogy megértsük az üvegajtók sokféleségét és megértsük, hogy melyik modell megfelelő az Ön számára, kezdjük az üvegajtók osztályozását.

A készülék típusa szerint az üvegajtók lehetnek:

 • swing - egy vagy két ajtóval azonos vagy eltérő szélességű;
 • inga - egy / két redőnyből áll, és befelé és kifelé nyitható;
 • A csúszó - ajtólapok a görgősmechanizmusban vannak elhelyezve a felső és az alsó részen, amelyek miatt az egyik fal falának hosszában mozgathatók;
 • csúsztatva - a görgős szerkezet és két redőny, amelyek egymással ellentétes irányban mozognak.

A készülék típusától függetlenül az üvegajtók alakja is változhat.

Két fajta jönnek:

 • lapos;
 • sugár (amelyek görbületi, lekerekített alakúak).

A méretű üvegajtók nem különböznek más belső ajtóktól. Kivételt képeznek a radiális ajtók: a gyártás sajátosságai lehetővé teszik a 100 és 600 cm közötti méretű ajtók gyártását.

Az üvegajtók megkülönböztető jellemzője a szokásos doboz hiánya, amelybe az ajtót behelyezik. Az üvegajtók közvetlenül a falhoz vannak rögzítve. Az ilyen típusú ajtók szerelvényei nem különböznek más típusú ajtók szerelvényeitől, de némi árnyalatú. Az ajtó megbízható rögzítésének biztosítása érdekében ajánlott márkájú hardver használata.

nyalánkság

Ha az üvegajtók előnyeiről beszélünk, akkor megkülönböztethetünk olyan jellemzőket, mint:

 1. Környezetbarát anyag.
 2. Nedvességállóság.
 3. Tartósság.
 4. Erő, melynek köszönhetően sokkal kisebb az ajtó térfogata.
 5. Számos modell.
 6. Könnyű gondozás.

Természetesen a fürdőszobában lévő ajtók átláthatósága sokakat megzavarhat, de az üvegfeldolgozás széles lehetőségeinek felhasználásával bármilyen, még a legmerészebb tervezési projektet is megtestesíthetünk.

Üvegajtók a termelőtől egy WC-hez

Van egy sztereotipikus vélemény, hogy a wc-ig és a fürdőszobába vezető ajtó bármi más lehet, mint üveg: sokan összezavarják az üveg átlátszósága! Teljes felelősséggel nyilatkozunk - tévesen! Együtt megértsük - miért, és hogyan változik a fürdőszoba és a WC belseje a belső ajtóktól? És az üveg átláthatósága olyan ijesztő vagy ez egy feltörekvő probléma?

Üvegajtók a WC-hez? Miért ne!

Kezdjük azzal, hogy a belső ajtók és a WC-k közötti ajtók közötti különbség nem csak a nyílás mérete. Különbözőeknek kell lenniük:

ellenáll a szélsőséges hőmérsékletnek és nedvességnek;

az egyszerű gondozás,

esztétikai megjelenés

és természetesen nem szabad megkülönböztetniük a lakóépület általános hátterét.

Biztonsági üvegajtók

Az üveg látszólagos törékenysége, az anyaggal szembeni sztereotípiák, mint törékeny anyag, legyőzték, a vásárlók a hagyományos fából készült ajtók felé hajlottak.

De az üvegajtók - ez nem egy pohár, amely a legkisebb ütést szétzúzza.

A modern, kiváló minőségű üvegajtók teljesen biztonságosak.

Az üvegajtók gyártása temperált üveg vagy triplex használatával.

Edzett üveg

A szokásos üvegeket speciális hőmérsékleti kezelésnek vetik alá - először erősen melegítik, majd gyorsan lehűtik.

Az üvegben előforduló folyamatok drámai módon növelik erőssége és hőállóságát.

És ahhoz, hogy megtörjék egy ilyen üveg, meg kell keményen kipróbálni. De még nagyon erős ütközés esetén az edzett üvegdarabok töredezett szélekkel törnek össze, amelyekről lehetetlen megbántani.

háromszoros

Van egy másik technológia a tartós üveg típusú szélvédő gép gyártásához. A gyártás során speciális fóliát használ, amelyet több rétegű közönséges üveg közé helyezett, és ezután felmelegedhet. Ezt az üvegtípust triplexnek nevezik. Ha megtörni, minden szilánk egy filmen marad, nem szétszóródik.

A "Glass Style" cég - az összes üvegajtók, kerítések, zuhanykabinok és egyéb üvegszerkezetek gyártója egyedi helyiségekből álló üvegajtókat készít minden szobában, beleértve a triplex vagy edzett üvegből készült WC-t.

A vállalat minden terméke házon belül készül, európai felszereléssel. A vállalat, a termelési dolgozók csapata - széles körű tapasztalattal, magasan képzett, folyamatosan átképzéssel és továbbképzéssel rendelkezik.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő ajtót a mosdóhoz és a fürdőszobához?

A WC-vel és a fürdőszobával vannak olyan sajátosságai, amelyek megkülönböztetik őket a többi helyiségtől:

Az első a magas páratartalom. Még akkor is, ha a fürdőszoba szellőzése megfelelő szinten van, a levegő még mindig nedves. A szoba sajátossága miatt a nedvességre és párra ellenálló anyagokat kell kiválasztani.

Az anyag megválasztásának másik feltétele - a helyiség zajának és hőszigetelésének.

A legtöbb nedvességálló anyag üveg, ezért a WC-hez való üvegajtók ideálisak, és sok további előnnyel járnak:

sem magas hőmérséklet, sem nedvesség nem befolyásolja az anyagot, nem pusztítja el és nem deformálja az üvegt;

a modern üvegszerkezetek tökéletesen blokkolják a hangot, és nem tartják meg a hőt;

az üveg olyan környezetbarát anyag, amely megfelel az összes biztonsági és higiéniai szabványnak;

stílusos, megjeleníthető megjelenésű, ezért egyre népszerűbbek a fogyasztók körében;

A különböző díszítőburkolatok lehetővé teszik, hogy egy üvegajtót válasszon a WC és a fürdőszobában bármilyen stílus és szín.

Üvegajtó - nem átlátszó!

Ahhoz, hogy kényelmesen érezzék magukat még a fürdőszoba és a WC-n belüli üvegajtók mögött is, az ügyfél kérésére a vászon lehet egyszemélyes vagy mintás,

Az Glass Style cég egyedülálló, nem szabványos modelleket kínál a megrendelés alapján.

Az üveg hálás anyag a legmerészebb, kreatív ötletek ötvözésére. A fa nyílászárókhoz hasonlóan a mosdók üvegajtói is:

a csuklópántokon csuklós;
csúsztatva és csúszva, a falak mentén elhaladva.

De a "külső" fából készült "barátnő" elveszíti az üvegt. Csak átlátszó üvegajtók találkoznak a belső terekben nem könnyű!

ilyen ajtókon az üvegfelület homokszórt. Az ajtók lehetnek monofonikusak vagy áttetsző minták, mert az üveg csodálatos festőállvány a művészek számára;

egy egyszerű üveges ajtó díszítve lesz valódi műalkotás;

a díszítés legújabb technikája megolvad

Ennek az egyedülálló technikának köszönhetően az "Üveg stílus" mesterei rendkívüli képet alkotnak üvegen, fém profil nélkül.

fotónyomtatás és színes fóliák különböző mintákkal és formatervezéssel

a vécé üvegajtói rajzai legalább a tengerpartra, legalábbis romantikus Velence felé kerülnek.

ezüsttel vagy aranyozással kezelték.

Az üvegajtók tervezési lehetőségei olyan nagyok, hogy mindenféle stílusú és színes üvegajtókat rendelhet.

Kibocsátási ár

Az összes "Glass Style" termék gyártásánál kizárólag kiváló minőségű alkatrészeket, saját gyártású tartozékait használják. Minden üvegszerkezet kettős minőségellenőrzést biztosít, és rendelkezik minden szükséges tanúsítvánnyal.

Igen, a "Glass Style" üvegtermékeinek ára drágább, mint a Kínában készült analógok, de megéri. Ráadásul az "Üveg stílus" garanciát jelent termékei számára, amelyeket nem találnak az olcsó kínai társaik.

Az üvegtermékek ára a közvetítők számára többletköltségek nélkül alakul ki, ezért a teljes termékköltség alacsonyabb, mint a versenytársaké.

Ajtók a fürdőszoba és a WC számára

Beltéri ajtók a fürdőszobákhoz és a WC-khöz - a katalógusban az ajtók modelljei az egészségügyi helyiségekbe történő beépítésre alkalmasak, nedvszívó ajtózárakkal. A mázas ajtó modellek matt, matt Matelux mattot és opcionális triplexet tartalmaznak.

A fürdőszobaajtók méretei: 550x1900, 600x1900, 600x2000, 700x2000, 800x2000, 900x2000, 1000x2000, 1100x2000, 1200x2000, 800 + 300x2000, 900 + 300x2000 mm.

Üvegajtók fürdőszobához és WC-hez - vásárolni Moszkvából a gyártóktól

A modern belső térben minden részletre nagy figyelmet fordítanak, és a fürdőszobába nyíló ajtók sem kivétel. Különleges követelményeket rónak rájuk - az esztétikai oldal mellett a magas üzemi terhelést és a környezet negatív hatását is el kell viselniük. Sokan szívesen vásárolnak üvegajtókat fürdőszobákhoz és WC-khez, és ennek okai vannak. Az áttetsző termékek sok előnnyel és előnyökkel járnak mind a működési, mind az esztétikai oldalról.

A Glasstroy cég a vécé üvegajtókat vásárol az egyedi igények kielégítésére. A fürdőszoba és a fürdőszobák üvegajtós rendszerei különböznek a tervezési jellemzőkben, az üvegtöltés stilisztikai kivitelezésében, a méretekben és egyéb tulajdonságokban. A termékek széles skálája lehetővé teszi, hogy a helyiségben testreszabott tervezési megoldásokat hajtson végre, figyelembe véve a lakóhely kívánságait és tervezési jellemzőit.

Üveges fürdőszobaajtók

Egészen a közelmúltig az üvegcsarnok ajtaja egy ritka döntés volt, és nagyon óvatosan kezelték őket. Ma ilyen modellek egyre inkább megtalálhatók a lakótér kialakításában, és ennek okai vannak. Az üvegajtók felszerelése indokolt döntés. Az ilyen típusok saját megkülönböztető jellemzőkkel rendelkeznek, amelyek ezeket a termékeket gyakorlatilag ideálisan használják magas páratartalom, gyakori hőmérsékletkülönbségek, agresszív környezeti hatások esetén. Ugyanakkor az üvegből készült ajtórendszerek különböző szerkezeti, stilisztikai mintákkal modellek.

Fürdőszobaajtó rendszerkövetelményei

A fürdőszoba komplex teljesítmény jellemzői. Saját jellemzőivel rendelkezik, és egyikük magas páratartalmú. Még akkor is, ha a szellőztető rendszer magas szinten működik, a helyiségben még mindig nagyobb a páratartalom. Páratartalom, állandó hőmérsékletváltozás, gőz, kondenzátum felhalmozódása és egyéb tényezők a fürdőszobaajtók gyakori műholdjai.

A fürdőszoba és a fürdőszoba ajtórendszere megvédi a lakást a nedvességtől, a nedvességtől, a gőzökről, a páralecsapódástól és a szagoktól való behatolás ellen, így az ajtó kiválasztását teljes felelősséggel kell megközelíteni. A lakás védelme a nedvességtől, a gőzből, valamint a gombákból, a penészből és egyéb mikroorganizmusokból fontos kérdés, amelyet a javítás során is gondoskodni kell.

A választott ajtók a fürdőszoba, WC - fontos javítási szakaszban. És ha az esztétikai oldal fontos kritérium, amikor más helyiségeket választanak ajtónak, az üzemeltetési tulajdonságok elsősorban a fürdőszobában vannak. Az ajtórendszernek ellen kell állnia a hőmérséklet, a páratartalom és a kondenzátum felhalmozódásának változásainak, miközben megőrzi a helyiséget.

Az üvegajtók tökéletesen megfelelnek ezeknek a követelményeknek. Az üveg a leginkább ellenálló anyag a nagy nedvességnek és gyakori hőmérsékletváltozásoknak.

Az üvegajtók előnyei a fürdőszoba belsejében

Bármely termék népszerűsége megkülönböztető tulajdonságainak köszönhetően népszerűvé válik. A nappaliban üvegből készült ajtók - divatos trend ma. Az ilyen termékek elégségesek a potenciális fogyasztók körében, és modern és elegáns vásárlásnak számítanak.

Az ilyen termékek népszerűsége elsősorban a design megkülönböztető tulajdonságainak köszönhető. A WC-hez és a fürdőkádhoz tartozó üvegajtókat a következő okok miatt kell megvásárolni:

Az áttetsző modellek fő és vitathatatlan előnye. Az üveg teljesen nedvesség hatással van. Még akkor is, ha folyamatosan vizet öntünk rá, a háló nincs deformálódva.

Első pillantásra az ilyen termékek törékenynek és finomnak tűnnek, de ez megtévesztő benyomás. A modern gyártók olyan speciális ajtóüvegeket gyártanak, amelyek tartós üvegből készülnek, és amelyeknek köszönhetően nagy szilárdsági tulajdonságokkal rendelkeznek.

Az üvegre hosszú üzemideje van. Ugyanakkor a megfelelő gondossággal az ilyen termékek nem veszítik el külső adataikat a teljes üzemeltetési időszak alatt.

Az üvegmodellek megfelelő szintű zaj- és hőszigetelést biztosítanak.

Az üvegek különféle tervezési lehetőségei lehetővé teszik ergonomikus modellek készítését kis lakásokba való beépítéshez.

Az üveg környezetbarát anyag. Ugyanakkor a modern vászonokat különleges kezelésnek vetik alá, aminek következtében nagy erőt kapnak. Szinte lehetetlen megtörni, de ha ez megtörténik, a töredékek nem károsítják az embert.

Az áttetsző rendszerek vonzó tulajdonsága - kifogástalan megjelenés. Úgy néz ki, stílusos, kifinomult, elegáns. A potenciális fogyasztókat vonzotta az ilyen termékeknek a nap sugarait továbbító képessége. Még akkor is, ha a vászon átlátszatlan vagy sötétedik, minta vagy mintázat, a szoba sokkal könnyebb lesz, és ez fontos, ha nincs világítás a szobában.

Opciók és típusok - személyes ízlés

Az építési piac különböző típusú üvegajtókat kínál - a választásnak nincsenek korlátozásai. Ma különféle konstruktív, stilisztikai megoldásokban vásárolhatnak üvegtáblákat a fürdőszoba és a WC számára. Az ilyen termékeket gyakran megrendelik, figyelembe véve az ügyfél személyes kívánságait, a szoba tervezési jellemzőit, ami otthont ad a fogyasztóknak otthonuk életterének megtervezésében.

A működés jellemzőitől, a lakótér és a személyes preferenciák tervezési jellemzőitől függően meghatározható egy vagy másik megnyitási mód. A leggyakoribb a következő típusú szerkezetek:

A legegyszerűbb és az egyik leggyakoribb lehetőség. Az üvegruhát a szokásos szokás szerint nyitja meg. Ez a kialakítás akkor is kiválasztásra kerül, ha nyitott helyzetben az ajtók nem akadályozzák a szabad mozgást.

Ideális választás a korlátozott térben. A levelek elmozdulnak az oldalukra, vagy eltemetve a falba, anélkül, hogy megzavarnák vagy szabad helyet nyitnának nyitott helyzetben.

A termékek lehetővé teszik, hogy ergonomikusan szervezze meg a helyet egy szerény területen. Hasonló modellek számos verzióban elérhetők - egy harmonika és egy könyv. Az ilyen szerkezet felépítése nem igényel szabad helyet az ajtó és a fal közelében. A lehajtható termékek hátrányai közé tartozik a hangszigetelés alacsony szintje.

Dekorációs lehetőségek

Az áttetsző termékek kétségtelen előnye - stílusos külső adatok. Az üveg elegáns, eredeti, és lehetővé teszi, hogy érdekes tervezési ötletek megvalósítása a belső térben. Ez az egyik fontos oka annak, hogy az áttetsző termékek nagyon népszerűek.

Fényes, matt, tükör, megkönnyebbülés, mintás modellek - mindez a modern fogyasztó számára áll rendelkezésre.

A legkülönfélébb lehetőségek közül a legkeresettebb megoldások az üvegruhák befejeződése:

 • Nyomaitól. Ez speciális berendezésekkel történik. Ennek eredményeképpen az üveg matt felületet kap.
 • Permetezés. Számos ilyen típusú design létezik: arany, ezüst, széles színválaszték. A feldolgozás biztosítja a magánéletet és eredetinek néz ki.
 • Fényképnyomtatás. Divatos és modern megoldás, amely lehetővé teszi, hogy az üveglapra más mintát, egy mintát válasszon a fogyasztó, és még egy fénykép az ő archívumát.
 • A film. Költségvetés és meglehetősen elegáns lehetőség a tonizáláshoz. Lehetővé teszi, hogy az ajtó rendszerének magánéletét és mindenféle stilisztikai döntést hozzon.

A gyártók széles választékot kínálnak az üvegfeltöltés díszítési lehetőségeiről, hogy biztosítsák az ajtó harmonikus kombinációját a teljes belső kialakítással. Gyakran az üvegajtók a belső térben elegáns díszítőelemekké válnak, a fő hangsúly a szobában.

Kezelési szabályok

Az áttetsző rendszerek könnyen karbantarthatók. A teljesítmény fenntartásához a termékek esztétikai megjelenése nem igényel speciális ismereteket és ápoló termékeket.

A fröccsenések és foltok eltávolításához elegendő törölni az áttetsző modelleket időről időre puha ronggyal. Ezenkívül mosogatószereket is használhat az üvegfelület tisztítására.

Ha üvegre vagy egyéb összetett feldolgozásra kerülnek az üvegre, meg kell győződni arról, hogy az ellátás milyen jellegzetességekkel rendelkezik az akvizíció szakaszában. A tanácsadók elmondják az ilyen modellek gondozásának minden részletét.

Néha szükséges a zsanérok és egyéb szerelvények kenése, hogy elkerüljék a súrlódást és a szerelvények korai meghibásodását. Ez meghosszabbítja a termék élettartamát.

Üvegajtók zuhanykemencéhez

Az áttetsző termékek tökéletesek a zuhanyfülke berendezéseihez. A zuhanykabin telepítési helyétől függően az ajtórendszer egy vagy másik változatát használják. A legkeresettebb megoldások az alábbi típusú megoldások:

 • csúszó modellek;
 • swing termékek;
 • összecsukható szerkezetek.

Gyakran az üvegajtó egyszerre végzi el a kerítés és a helyiség többi részének víz és fröccsenő védelme funkcióját. Mivel a falak süketü üvegezést használnak üvegből. Számukra, méretükre, design-árnyalataikra külön-külön kerül sor.

Következtetésként

Fürdőszoba - nagyon magas páratartalmú, agresszív mikroklímájú szoba. Ennek megfelelően a szoba ajtajának ellen kell állnia a nagy páratartalomnak, a hőmérsékleti ingadozásoknak. Ellenkező esetben az ajtólap kiszáradhat és elveszítheti az esztétikai, funkcionális tulajdonságait.

Az üvegajtók ideálisak a magas páratartalom, gyakori hőmérsékletváltozások, megnövekedett üzemi terhelések esetén. Ugyanakkor az ilyen termékeket széles választékban mutatják be, hogy kielégítsék az ügyfelek legszigorúbb kívánságait, és különféle elrendezésekben elhelyezhetők legyenek.

Üvegajtók használata a fürdőszobában merész és helyes döntés. Más országokban az ilyen termékek több mint egy évtizede keresnek. Hazánkban éppen most kezdik népszerűsíteni. Sokan már értékelték az üvegajtók használatának előnyeit, hogy megszervezzék a fürdőszoba bejáratát. Csatlakozz, és te!

Ajtók a fürdőszoba és a WC számára

Az online áruház Dvertsov.ru belső vízálló ajtókat kínál a fürdőszoba és a WC számára vezető orosz és külföldi gyártók számára. Vannak nem szabványos méretű ajtók is, például 550x1900 mm vagy 600x1900 mm.

 • népszerűség szerint
 • növekvő ár
 • csökkenő ár
 • új
 • a kedvezményekre
 • 40 termék
 • 60 termék
 • 100 termék
 • Keresés:
 • mutat
 • vissza

Ajtók a fürdőszoba és a WC számára

A fürdőszobai ajtók gyakran kevés figyelmet kapnak, amikor valóban nagyon fontos szerepet játszanak a belsőépítészetben és általában a szoba légkörében. Mivel ez egy haszonelvű tér, előnyben részesítik a funkcionalitást, és minden, ami dekoratív, másodlagos pozícióba kerül. Az ajtó két kategóriát - funkcionalitást és esztétikát kombinál. Az alábbiakban megtalálja az ajtók rövid leírását, melyeket a fürdőszobák és a WC-k számára megfelelőnek találunk, valamint eloszlatunk néhány népszerű mítoszt.

Mit kell figyelembe venni, amikor kiválasztunk egy ajtót a fürdőszobában és a WC-ben

A helytakarékosság és az állandó páratartalom hatása miatt fontos, hogy természetes ajtót válasszon, amely az otthona többi részéhez illeszkedik, és tartós és nedvességálló. Egyszerűen fogalmazva, a fürdőszobában és az apartman vagy ház minden részében ez a tárgy értékes árucikk. Ezért alaposan meg kell fontolnia, hogyan takarítson meg helyet a fürdőszobában, amikor a fürdőszoba és a WC bejáratát választja.

A swing ajtók tágasabb bejárattal rendelkeznek, és különösen jól elkülöníthetik a hálószobát a fő fürdőszobától. Győződjön meg róla, hogy a nyitott ajtó nem akadályozza meg a szükséges piperecikkeket, például WC-t, szekrényt vagy mosdót, amikor nyitva van.

A csúszós ajtók általában drágábbak, mint a lengő társaik, mivel összetettebb ajtókonstrukcióik és berendezéseik vannak. Azonban a tolóajtók kínálnak néhány luxus. A tolóajtók kis helyet foglalnak el a falon, de még mindig kevesebb helyet foglalnak el, mint az ajtók. Összecsukható ajtók - egy sokrétű harmonika, egy másik nagyszerű módja a helytakarításnak a fürdőszobában.

Ideális anyagok a fürdőszobához

A klasszikus fából készült ajtók ellenére az elegancia általában jobban megfelel a többi szobának. Mivel a tömb érzékenyebb a lehetséges deformációra és a nedvességtől és a fürdőszobában tapasztalható hőmérsékleti ingadozásoktól való bomlási folyamatokra. Boltunk fürdőkádat és WC-t kínál: laminált ajtók, PVC ajtók, ekoshpon ajtók, üveg nyílások és természetes furnér borítású ajtók.

FONTOS! A fürdőszobai ajtó keresésénél találkozhatunk arról, hogy a természetes burkolatú furnérozott ajtók nem telepíthetők a fürdőszobába és a WC-ben - nem értünk egyet ezzel az ítéletvel! Minden furnérozott ajtót legalább három réteg poliuretán lakkal kell bevonni, amely védi a furnérot a hőmérsékleti ingadozásoktól és a fürdőszobában keletkező kondenzációtól. Függetlenül attól, hogy milyen anyagot választott a belső ajtóhoz, a fürdőszobában és a WC-ben, a kipufogócsőnek rendben kell lennie, és a fürdőfolyamatok elfogadása után fontos, hogy az ajtót kinyitva szellőztesse a szobát. Ezt az egyszerű szabályt követve meghosszabbítja az ajtók életét, és időt és pénzt takarít meg.

Az üvegből készült ajtók nem félnek sem a magas hőmérsékletektől, sem a torzítástól és a nedvességtől való deformálódástól. Az üveg kiváló anyag a WC-hez és a fürdőszobához, ráadásul ez nem átlátszó változat, hanem matt festmények. Ez a borító megőrzi a magánéletét, de elegáns, modern megjelenést kölcsönöz a fürdőszobának. A fürdőszobában további ajtók, különösen azok számára, akik valami különlegeset keresnek, háromszemélyes üvegajtók, fényképek nyomtatásával. Komplex dekoráció kiválasztásakor ne feledje, hogy mindig jobb, ha a fürdőszoba egyszerűen tisztítható és karbantartható.

Ha egy fürdőszobában felújítási tervet tervez, és segítségre van szüksége az ajtó kiválasztásában - hívja fel a webhelyen feltüntetett telefonszámot. Konzultánsaink választják ki Önnek egy olyan opciót, amely funkcionális, esztétikai és a költségkereten belül lesz.