Legfontosabb > Tervezés

Fa ajtó a fürdőszoba és a WC, megtanulják választani a jogot

A különféle beltéri ajtóknál különösen fontos a fürdőszoba vagy a WC-hez való választás kérdése. Ez a higiéniai helyiségek sajátosságainak köszönhető: magas páratartalom, hőmérsékletkülönbségek. Választhat bármilyen modellt az olcsó műanyagból a eredeti üveghez.

Gyakran előfordul, hogy az apartman vagy a ház stílusa előírja, hogy a folyosóról és más helyiségekről szeparált szobák szétválasztására van szükség. A klasszikus volt a faajtó a fürdőszobába és a WC-hez. Beszéljünk a fából készült ajtók megfelelő választásáról és minőségi jellemzőiről.

A különbség a fürdőszoba és a WC között a többi szobából: válasszon fából készült ajtókat

Úgy tűnik, mi lehetne könnyebb? Eljött a boltba, ugyanazt az ajtót vásárolta az összes belső nyíláshoz. Szépség, egységes stílus és színválaszték. De nem minden olyan egyszerű. Bár a fürdőszoba és a WC más szobákkal szomszédos, az éghajlat teljesen eltérő.

Ezek nagy nedvességtartalmú helyek és éles hőmérsékletkülönbség, különösen a fürdőszobában. Napi elpárologtatás a zuhanyzóból, mosdók, talán mosógép, WC-tál kondenzációt okozhat a belső ruhanemű felületén.

A támadás nem minden anyagot képes ellenállni. Fából készült ajtókat vizsgálunk, melyek tulajdonságai mindent elnyelnek, maguk áthaladnak. A védelem nélküli fa gyorsan rothad, penész alakul ki, a szerkezet deformálódik. A fa gondos kezelést igényel.

Hogy legyenek? Válasszon egy vászont egy másik anyagból? De mi a helyzet a stílus egységével, az elkötelezettséggel az összes természettel szemben?

Az ajtókészítés modern világában a kérdést pozitívan oldották meg. A boltban lehet vásárolni egy fából készült ajtót - tömb, és annak lehetséges analógjai:

 • MDF;
 • kazettás;
 • laminált modell.

A fából készült ajtók típusai a fürdőszobához és a WC-hez: különleges tulajdonságok

A fa szerelmeseinek a fürdőszobát és a folyosót szilárd fából készült ajtó választja el. Van ilyen lehetőség, ha az ajtót jóhiszemű gyártó készítette.

A szárítás, fafeldolgozás, a fürdőszobában lévő belső homlokzat megsértése esetén súlyosan érintheti. Ezért nem szabad alacsony áron választania egy tömböt, a fa nem lehet olcsó.

Miért jó minőségű faajtók a fürdőszobában?

A fürdőszoba és a WC különbözik a többi szobától, nem csak cél, hanem az éghajlat is. Kizárólag a konyha közeledhet hozzájuk, ha a szellőzőrendszer rosszul szerveződik. A fürdőszobában a napi meleg vagy hideg víz áramlik, a fűtés télen működik, nyáron erős kondenzátum van.

Ha napközben, bérlő nélkül, a szoba kiszárad, majd reggel és este a szobát tele van felesleges nedvességgel, gőzzel. Nos, ha van egy pillanatnyi kipufogó. De nem minden apartman vagy ház van felszerelve. Tehát bíró, hogy hány támadás áll egy fa ajtót a fürdőszobában minden nap. Ez csak ellenállhat a jól megszáradt fa sűrű textúrájával összegyűjtött terméknek. Ezek közé tartoznak a vörösfenyő, tölgy, bükk. A tömör fenyő elvész a háttérben.

A szárítás mellett minőségi tömböt több rétegben lakkokkal kezelnek. Ezután a fa termék ellenáll a szélsőséges szűkületnek, bővítésnek.

Típusú ajtók fürdőszoba és WC

A fürdőszoba egy fából készült ajtó kiválasztásakor figyelembe kell vennie a helyiség méretét, a pénzkiadást. A termékek különböző típusúak:

 • teljesen fából;
 • kombinált (fa + MDF);
 • laminált.

Minél több négyzetméter, annál elegánsabb az ajtó.

 1. A nyílászáró beépítésre kerül, ha a lakás elrendezése lehetővé teszi szabadon nyitását. A termék szabványos mérete 700 * 190 mm. Ezért jó lenne, ha a 700 mm széles fürdőszobához vagy WC-hez való ajtó nem akadályozza a folyosót. Nyitáskor veszélyt jelenthet egy keskeny folyosón sétálva.
 2. Jó lenne egy faajtó-harmonika telepítése. Az összecsukható rendszer csökkenti a szárny méretét a nyitáskor. A hajtogatott harmonikának különleges tartozékai vannak: zongora csuklópántok, egy kerék, amely lehetővé teszi, hogy két vagy háromszor összehajtható legyen. Olyan képernyőre hasonlít, amely működik.
 3. Nagyméretű fürdőszobákban WC-vel kombinálva vagy elkülönítve lehetőség van egy csúszó rekesz elhelyezésére. Ez a modell a tartozékok beszerelésének különböző elve. A szabványos modellben a vászont a dobozon lógatják hurkok segítségével. A rekesz változata feltételezi, hogy szabad fal van a helyiségen kívül vagy belül. A vászonnak párhuzamosan kell haladnia a falnak a vezető mentén. Az útmutató a falhoz vagy mennyezethez van rögzítve. A fürdőszoba egy fából készült ajtórekeszének beépítésének elve titok. A vezetékek teljes rendszere egy csatornában van elrejtve, amely a gipszkarton lapokból készült. Egy titkos rés a fürdőszobában vagy a folyosó helyén foglal helyet. A négyzetméteres áldozatot a szoba stílusos kialakítása indokolja.

Miután figyelembe vettük a termékek jellemzőit a tervezés során, beszéljünk a belső homlokzatok gyártására használt anyagról a fürdőszobában és a WC-ben. A faajtót különböző technológiák felhasználásával gyártják:

 • gazdag, gyönyörű, reprezentatív megjelenésű, pénzügyi korlátok nélkül lévők számára tömböt kínálnak, melynek jellemzői korábban tekintettek;
 • ha az ár elviselhetetlen a fogyasztó számára, de van vágyunk a ház szépségének megtekintésére, az elemek analógjait kínálják a tömbből: kombinált változat, MDF homlokzat vagy furnérozott vászon;
 • A legkedvezőbb árú, kevésbé kényelmes használat laminált modellek, amelyek elviselik a fürdőszobát vagy a WC-t.

Kombinált faajtók a fürdőszobába

A terméket tömörfa és más anyagból - fahelyettesítõ anyagból gyûjtik össze. Természetes anyagot használnak az ajtó kereténél, a betét a vékony MDF vagy rétegelt lemezek fafából készült lapjaként szolgál. Megbízhatóság, szerkezeti szilárdság fenntartva. Az áruk költsége csökken, ami sok fogyasztó számára fontos. Az ár a kerethez használt fa típusától függ. További bükk eladó. A vörösfenyő és a tölgy drágább.

Egyes gyártók tűlevelű fát használnak a fürdőszobában lévő ajtókerethez. Kevésbé ellenáll a nedvességnek, szélsőséges hőmérsékleteknek. A rossz minőségű gyártás esetén a fenyőből készült keret rövid ideig tartó felszakadást vagy megduzzadást eredményezhet, ami a termék deformálódásához vezethet.

Furnérozott ajtó a fürdőszobában

A furnér egy bizonyos, a munkadarabhoz ragasztott fadarab, bizonyos hőmérsékleteken és nyomási nyomáson. Első pillantásra az érzés, hogy a modell teljesen tömbből készül. De ez egy vizuális illúzió. Csak a web felső rétege természetes. Bár a modell nem 100% -ban természetes, a hőmérséklet különbségek nemkívánatosak is lehetnek. Ez a ragasztó tulajdonságainak csökkenéséhez vezet, és megkezdődik a furnér hámozásának folyamata.

MDF-es és laminált fürdőszobai faajtók

MDF anyag külső adatok szerint hasonló a tömbhöz. Néha nehéz tapasztalatlan fogyasztó számára megkülönböztetni az ajtót egy tömbtől és MDF-ből. A gyártók megismétlik a textúra, a szín, a forma a fa ajtók a tömb. Csak az MDF képes jobban ellenállni a fürdőszobában vagy a WC-ben meglévő hőmérsékletkülönbségnek. Az ilyen terméket csak nagy mennyiségű víz károsíthatja, ha árvíz keletkezik a helyiségben.

Az MDF lemezek gyártási technológiája abban áll, hogy PVC fóliát alkalmaznak a tömörített alapon. Minden a magas hőmérséklet hatása alatt történik. Egy ilyen film csak nagy mennyiségű vízről tud lehullani, és több mint egy órán keresztül lóg. Alapjában véve, a lehúzás akkor következik be, ha a szövedék vége rosszul van lezárva.

Az MDF homlokzata különböző stílusokban készül. Klasszikus őrlést lehet készíteni, amely hasonlít a tömbökből készült faajtók mintájára. Közvetlen formák alkalmasak a modern belső kialakításra. Ha más helyiségek különítik el az MDF-ből készült faajtókat, akkor hosszú ideig nem szükséges gondolkodni, melyik ajtó jobb a fürdőszobában. Vásárolja meg a kívánt színt, méretet, alakot, adja meg a lakást, vagy házat a stílus egysége.

Laminált modellek

A fából készült laminált ajtók eltérnek az egyszerűségtől, a megfizethetőségtől és a gyors elhagyástól. A fürdőszoba laminált fából készült ajtói kétféle típusból állnak:

 • egy forgácslap integrált laminált lapjából;
 • Könnyű modell - üreges belső, vékony laminált panelekből összeszerelve.

Az első terméknek jelentős súlya van, erős csuklós pántok szükségesek. Egyszerű kialakításúak, gyakran négyszögletesek. Kényelmetlen, nyugodtan elviseli az időjárási változásokat a fürdőszobában. Süket vagy nemesített üveg. A színtartomány változatos: a természetes árnyalatoktól a fényes, vegyes hangokig.

A második lehetőség könnyű. Nem túl merev konstrukció, könnyen kézzel is bélyegezhető. Ez egy gazdaságos lehetőség. Könnyen megbirkózik a nedvesség / hőmérséklet csökkenésével, ha a végek megfelelően vannak lezárva. A színskála klasszikus, a fa szerkezetéhez hasonlít. A gondos kezelés több mint egy évig fog szolgálni.

A fürdőszobában vagy a WC-ben lévő fa nyílászárók megfelelnek a szobák klimatikus feltételeinek. Minden típus különböző kialakítású:

 • süket vagy üveg;
 • őrölt vagy sima;
 • egyhangú vagy színes.

A választás a fogyasztóhoz tartozik. Meg kell csinálni helyesen, hogy ne fizesse kétszer.

A fürdőszoba és a WC ajtójának választéka

Ha Ön nem egy egyéni projektre vagy egy elit lakásra épülő vidéki ház tulajdonosa, akkor a személyre szabott helyiségek nyílásainak méretei standardok. Észrevetted, hogy különböznek a többi belső ajtótól.

Leggyakrabban a nyílás szélessége 700 mm, a magasság 2000 mm, mint minden belső ajtó esetében. De a fürdőszobában és a WC-ben van egy jellemző - a jelenléte szigetelő küszöb. Nem enged véletlenül kiszivárgott vizet a más helyiségekbe áramolni. Ezért a nyílás 100 mm-rel emelkedik, és a szárny nem lehet 1900 mm-nél nagyobb. Ezt figyelembe kell venni a belső homlokzatok kiválasztásakor. Mert ugyanazt a helyet szeretné látni ugyanazt a dizájnt, és nem a motley szárnyat.

Az ajtók gyártói figyelembe veszik ezt a tényt, és megpróbálják a teljes termékcsaládot megnyitni, hogy ne zavarják a fogyasztót. Exkluzív fából készült belső ajtók rendelésre. Akkor ne felejtsd el kérelmet tenni a fürdőszobában és a WC-ben.

Megváltoztathatja a nyílás magasságát, de sok erőt és tudást igényel. Egyes falak csapódnak. Nem érinthetők meg, hogy ne zavarják a terhelés arányát. Néhány kézműves látta le a vászon túl hosszúságát, de ez nem minden faszárnyal. Válassza ki a megfelelő méreteket anélkül, hogy felesleges problémákat okozna magának.

Amikor üzletet vásárol egy üzletben, ne lusta tanácsadókat kérdezni a belső ajtók tulajdonságairól. Ez a kíváncsiság segíteni fog a különféle faajtókban a fürdőszobában vagy más helyiségekben.

Ajtók a fürdőszobához és a WC-hez - Gyönyörű lehetőségek a jobb tervezéshez (90 fotó)

Az ajtókeretek kiválasztását komolyan kell venni.

Nem szabad megfeledkezni arról, hogy a magas páratartalmú helyiségek, mint például a fürdőszoba és a WC, nem minden ajtó alkalmas.

A fürdőszobai ajtók és toalettek:

 • Ellenáll a nedvességnek, tartósnak és megbízhatónak;
 • Könnyű nedves tisztítás;
 • Kiváló hang- és hőszigetelés.

Most a fürdőszobába és a WC-hez vezető ajtók nem mindig keskeny szélességűek. Egyre több ember választja ki az azonos méretű ajtókat, mint a többi szoba.

A fürdő szellőztetésének javítása érdekében az ajtólapot egy és fél és két centiméter közötti résszel kell felszerelni.

Egy másik lehetőség a levegőáramlás biztosítására, hogy speciális nyílást biztosítson az ajtólapon.

Típusú ajtók a fürdőszobákban és a WC-kben

Egy sima festett fa vagy paneles ajtó egy elavult verzió.

Ma a gyártók a minőségi anyagok modern kialakítású ajtóinak széles választékát kínálják.

Ajtók fából és furnérból.

A faajtó persze szép, de nem olcsó. A fa és a fürdőszoba közötti ajtókat lakkozni kell a nedvesség elleni védelem érdekében.

A furnérozott ajtó olcsó, alacsony minőségű fából készült ajtó, és egy drága fa vékony réteggel ragasztva. Nem nagyon alkalmas az egészségügyi létesítmények számára, mivel a furnér nem ellenáll a nedvességnek.

Az újonnan megjelenő euro furnér ajtaja tökéletesen elviseli a nedvességet. Az eur furnér mechanikus sérülésnek ellenáll, és nem fakul a napfény hatása alatt. A természetes furnértól elkülönítve lehet sima bevonat.

A fa és furnérozott ajtók tökéletesen megtartják a hőt és jó hangszigetelést tesznek lehetővé. A tisztítás során nedves ruhával törölje le a tisztítószereket.

Ajtókeret műanyagból és műanyagból.

A műanyag ajtók nem ellenállnak a nedvességnek, és alacsony költséggel rendelkeznek. Hiányosságuk és alacsony mechanikai szilárdságuk.

A fém-műanyagot gyakran nem használják a fürdőszoba és a WC-szoba ajtajához, mivel túlságosan megjelenik a többi anyag között, és ez meglehetősen drága. De a fém műanyag ajtók minősége kiváló.

Ajtók üvegből.

Az üvegajtó nem túl népszerű. Az üveg vízálló, tökéletesen elviseli a nedves tisztítást.

A modern üvegajtók nagy szilárdságúak. A fürdőszobák esetében átlátszatlan vagy matt ajtókat használnak.

Festett, tükrös bevonattal vagy festett üvegfestéssel díszíthetõk. Ajtók üvegből - nem a legjobb megoldás, ha a család kisgyerekekkel rendelkezik.

PVC laminált ajtók és ajtók.

A laminált ajtó megfizethető és fából készült.

Nagyon könnyű, ellenáll a nedvességnek, jól mosott, de sajnos alacsony tolerancia a sokkterheléshez.

A PVC ajtó szerkezetileg hasonló a laminált, de erősebb és tartósabb. Tökéletes a fürdőszobában.

Ajtók több anyagból.

Az ilyen ajtókat együtt hívják. Általában átlátszatlan, temperált vagy laminált üvegbetétekkel vannak díszítve.

A műanyag ajtóknál az üvegbetétek nem készültek, az MDF-ben - nagyon ritkán, és az üveg más típusú ajtókban való használata lehetővé teszi számtalan érdekes változat létrehozását.

Az ajtó típusai a nyílás módján.

A leggyakoribb az ajtó. Mínusz - a szabad hely megköveteléséhez szükséges.

Most kezdődik a tolóajtók kora. Nyílt és titkos. Az első esetben a sáv, amelyen az ajtólap leválik, közvetlenül a falra van szerelve.

A második esetben meg kell teremteni egy speciális rést, amelyben az ajtó nyitva lesz. A második lehetőség a leginkább időigényes, és nem alkalmas minden típusú falra. A nyitott tolóajtók rossz hangszigeteléssel rendelkeznek.

Az ajtón egy titkos rendszer ezzel sokkal jobb, de többe kerül. A tolóajtók teljes mínusz a bonyolult telepítés, így a szakértők segítsége gyakran szükséges.

Összecsukható ajtók két típusból állnak:

 • "Könyvek" formájában;
 • A "harmonika" formájában.

Mindkét esetben az ajtólap több mozgathatóan összekapcsolt részből áll. Amikor az ajtót kinyitják, ezeket a részeket "könyv" vagy "harmonika" formájában hajtják.

Az ajtó-harmonika általában műanyagból készül, megfizethető. Az ajtókeretek létrehozásához a műanyagon kívül más anyagok is használhatók.

Reméljük, hogy az árucikkben adott ajtóvizsgálat megkönnyíti az Ön számára a megfelelő döntést, amikor a fürdőszobájukhoz vagy a WC-hez való ajtót választja.

Hogyan válasszuk ki a fürdőszoba és a WC ajtóit, mivel ezek a szobák jellemzői

Az első különbség, amely elkapja a szemet, amikor a fürdőszobába vagy a WC-ként való ajtót választja - méretüket. Ha a magasság ugyanaz, mint a többi helyiség esetében, akkor szélessége általában 55 vagy 60 cm, de ez messze az egyetlen olyan paramétertől, amelyre figyelmet kell szentelni, kiválasztva melyik ajtót kell a fürdőszobába és a WC-ba tenni -, akkor is el kell döntenie az anyagot ahonnan készültek, gondold át a szellőzőrendszert, a zárószerkezetet és a szerelvényeket, aminek köszönhetően ez megtörténik. Azt is el kell dönteni, hogy telepítenek-e süket ajtólapot vagy üvegből - ebben a kérdésben nemcsak esztétikai, hanem racionális pillanat is van.

A bevonattal és töltelemmel ellátott ajtók jobbak a fürdőkádba és a WC-kbe való beépítésre

Ez a kérdés egyaránt függ attól a vágytól, hogy egy bizonyos anyag ajtólapját telepítsük, és magának a fürdőszobának a méretére.

Ha olyan nagy, hogy van lehetőség arra, hogy zárt zuhanykabin, fürdőszoba, WC, bidé, mosdó és mindegyik között helyet foglaljon, még mindig van hely ahhoz, hogy néhány lépést tegyen, akkor az ajtó anyagát nem korlátozza semmi, csak ne esnek egyáltalán.

Ha a fürdőszobában lehetetlen egy lépést tenni, mivel egy fal melletti fürdőkád, mellette egy mosogató és egy mosógép mögötte van, akkor nyilvánvaló, hogy a magas páratartalom folyamatosan befolyásolja az ajtólapot, és meg kell választania a megfelelő anyagot és módszert kivitelben.

Miért lehet a belső ajtók elviselni a nedvességet?

Minden belső ajtó egy belső keretből és külső burkolatból áll. A belső keret alapja lehet olyan anyagok, mint: alacsony értékű fa, forgácslap és MDF. Mindezek az anyagok félnek a nedvességtől. A gyártók 60% -ig garantálják a kapu nedvességállóságát. Ha a páratartalom magasabb, akkor az üveg és műanyag ajtók irányába kell nézni, majd egy kicsit később beszélünk róluk.


MDF panelekkel borított forgácslemez ajtók.


Ajtók MDF panelekkel borított masszából.

Az ajtó nedvességtartalmának stabilitása attól függ, hogy mennyire védik belső tartalmukat a nedvességtől. A tömör fából készült ajtó leginkább a nedvességre reagál. Vastagabb ajtóforgácslap és MDF.

A kapu nedvességállóságát illetően több gyenge pont van:

1. Egyes ajtókon önálló védőbevonatot alkalmaznak a lapon, majd a szélén. Így a szél és a vászon között kicsiny észrevehető kötés alakul ki. A szivárgó kötés nedvességet okozhat az ajtólapon. Ami fokozatosan a vászon károsodásához vezet.

2. Az ajtó felső és alsó vége soha ne fedje védőanyaggal. Valószínűtlen, hogy a nedvesség közvetlen sebzése az ajtó ezen helyén nem lehetséges, de ezeken keresztül az ajtók nedvességet gyűlhetnek a helyiségből. A legjobb, ha az ajtó felső és alsó részét védő lakkal kezeli. Ez különösen igaz a fürdőkádba szerelt ajtókra.

Ezután elemezzük, hogy ez a bevonat hogyan tudja megvédeni az ajtót a nedvességtől.

Laminált ajtók

Az egyik legvonzóbb a bevonatok költségén. Ez egy papír az ajtó aljára van ragasztva és gyantával bevonva. A gyártók azt mondják, hogy ezek az ajtók szabadon lehetnek a szobában, ahol a páratartalom akár 60%.

A kiváló minőségű laminált bevonat meglehetősen kopásálló anyag, de a probléma az, hogy sok beltéri ajtó gyártója alacsony minőségű bevonatot használ. Elég vékony, könnyen sérült, és a nedvesség károsodásához vezethet az ajtószárny duzzanata.

Vagy laminált. Ugyanaz a laminált, de jobb teljesítmény. Vastagabb papírt használnak gyártásához, és a lakkozást több rétegben végzik. Ez tükröződik a végtermék minőségében és költségeiben, ami némileg magasabb, mint a hagyományos laminátumoké.

PVC bevonatú ajtók

Ebben az esetben az ajtókeret fából és MDF-ből készül, és a felületén PVC-t alkalmaznak, amely nem fél a nedvességtől, kémiailag aktív anyagokkal tisztítható és jó kopásállósággal rendelkezik. A film különböző színekből és textúrákból állhat, így a fürdőszoba és a WC színének megfelelő ajtók kiválasztásának feladata nem olyan fontos, mint az összes műanyag ajtópanelek esetében. Az ilyen bevonatok hátrányai közé tartozik a készítményben lévő klorid jelenléte (normál módon a gyártók szerint) és az ajtólevél rétegződésének valószínűsége - amely után a nedvesség bejut a keretbe.

Öko-fedett ajtók

Ugyanaz a műanyag, de más technikával készült - tartalmaz fát, és kötőanyagként műanyagot használ, amely nem tartalmaz ártalmas anyagokat. Külsőleg egy ekoshpon utánozza a fa szerkezetét, de sokkal erősebb, mint a "prototípus" a tartósság szempontjából, teljesen nedvességálló, sőt, ha melegszik, nem bocsát ki olyan anyagokat, amelyek károsak lehetnek az emberek számára - ezek az ajtók akár allergiás emberek számára is telepíthetők.

Furnérozott ajtók

Belső feltöltés lehet költségvetési fa vagy forgácslap. A külső ajtókat finom fa furnér borítja. Úgy ítélik meg, hogy a fából készült ajtót nem lehet a magas páratartalmú helyiségekbe beépíteni, de ha jó lakkot, zománcot vagy festéket takar, akkor a páratartalom nem lesz nagy hatással a belső alkotóelemekre. Ha azonban a fürdőszobában megnövekedett páratartalom van, jobb, ha előnyben részesítjük a faforgácslapból készült furnérozott ajtókat. A furnér a legdrágább bevonat, mivel természetes anyag, de a nedvességállóság szempontjából nem a legjobb bevonat az ajtók számára.

Műanyag ajtók

Viszonylag az utóbbi időben a piac teljesen műanyagból készült ajtókat mutatott. Nincsenek semmi közük a PVC profilból készült ajtókhoz, amelyek úgy néznek ki, mint egy ablak. Ezek olyan belső műanyag ajtók, amelyek ugyanolyan kinézetűek, mint más anyagokból készült ajtók. Olyan olcsó és tartós anyagból készülnek, amely nem alakul ki penész, gombák és nedvességre nem érzékeny. Az ajtó ürege polisztirolhabgal tölthető, így kiváló hangszigeteléssel, hőszigeteléssel és teljesen ellenáll a nedvességnek.

Ezeknek az ajtóknak csak két hátránya van - alapvetően minden javasolt modell fehér, bár más színeket, valamint klorid jelenlétét találja az anyag komponenseiben. Azonban a tanúsított termékek megfeleltek az összes szükséges tesztnek, és rendelkeznek a megfelelő minőségi tanúsítvánnyal.

Üvegajtók

Ideális a fürdőszobában minden tekintetben. Ez az anyag mások számára esélyt ad gyakorlati és esztétikai okokból, de két hátránya van: egy ilyen ajtólap meglehetősen nehéz, ezért kiváló minőségű szerelvényeket igényel. Önnek is fizetnie kell a minőséget - az árnál ez az ajtó meghaladja az összes többi analógot.

Mi a legjobb megoldás az ajtó kinyitásához?

A módszer a bezárása a legnépszerűbb - nyitható, csúszó és összecsukható ajtók. Mindegyiknek megvannak a maga előnyei és hátrányai, amelyeket figyelembe kell venni a vásárlási döntés meghozatala előtt.

hinta

Ez a leggyakrabban használt klasszikus megoldás. A szokásos kialakítás mellett külön előnnyel is bírnak - a küszöbértékek beállítására, ami javítja a hangszigetelést. Ennek a megoldásnak csak egy hátránya van - egy ilyen ajtó mindig bizonyos szabad területet igényel, de őszintén szólva, nehéz elképzelni, hogy miben lehet még elfoglalni.

csúszó

Igen, helyet takarítanak meg, de el kell dönteniük, hogy melyik ajtót kell behelyezni a fürdőszobába és a mosdóba, nem szabad azonnal megállítani a választásukat, különösen, ha klasszikus dizájnnal kínálják őket. Az a tény, hogy mindig van egy rés az ilyen ajtólap és a padló között, ami azt jelenti, hogy az ilyen ajtóknak gyakorlatilag nincs hangja és hőszigetelése, ami kritikus hátrányt jelent a fürdőszobák számára.

Ha sürgősen szükség van egy ilyen modell telepítésére (például a fürdőszobaajtók átfedéskor a helyiségben vagy a folyosó túlságosan keskeny), akkor jobb, ha a falba lépő kazettás ajtókat választja. Ezekben a modelleknél a tolóajtók hátrányai minimálisak, de vásárláskor szükség van a jótállási szolgáltatás feltételeinek megvitatására, mert ha megszakadnak, akkor szét kell szedni a falat.

összecsukható

Úgy tekinthetők egyfajta csúszó, de egy fontos figyelmeztetés - nincs szükségük további teret nyitásra - sem a falon, sem közel. Szerkezetileg két könyv két változatából és egy harmonikából készülnek. Az első esetben ezek két fél, a második, három vagy több rész. A rossz hangszigetelés mellett a hátrány az, hogy az ajtók "elfogyasztják" az ajtó egy részét, amelyet összecsukva foglalnak el. Ennek eredményeképpen a 40-45-ös érték 55-60 cm maradt.

Az ajtólap átlátszósága

Természetesen ez nem jelenti az átláthatóságot a közvetlen értelemben, hanem a csillogó vagy színezett üvegbetétek jelenléte az ajtón - semmi sem látható rájuk, de legalább világossá teszik, hogy van-e valaki a fürdőszobában vagy sem.

Ha esztétikai szempontból közelítünk ehhez a kérdéshez, akkor nem lehet semmilyen ajánlás - ez csak ízlés kérdése - sok üveges ajtó nagyon jól néz ki.

Ha az ilyen ajtókat csak gyakorlati oldalról vesszük figyelembe, akkor figyelmet kell fordítanunk az ilyen pillanatokra:

 • Hangszigetelés. Jó szintjét csak vastag és sűrű ajtólap biztosítja. Az üvegbetétek, ha nem több rétegből készülnek, szükségszerűen csökkenti a hangszigetelést. Ha ez a pillanat az egyik kulcs, akkor szükség van egy üres ajtóra.
 • Szabad-elfoglalt. Üvegbetétek jelenlétében ez a probléma további dömping nélkül fog megoldódni, ami különösen nagy családok számára lesz értékelhető.
 • Úgy tűnik, hogy a világ mindenütt ki van kapcsolva. Ha a vélemény rossz, akkor ellenőrizheti ezt anélkül, hogy minden ajtót megnyitna.

Ennek eredményeképpen az ideális megoldás egy kiváló minőségű ajtó, vastag üveglapkákkal. Háromszoros formája két vagy három rétegből áll.

Ebben az esetben szükséges az ajtók szellőzőrácsja.

Ha rossz a szellőzés a fürdőszobában, akkor a jelek jelennek meg minden fürdés után - ez kondenzáció a falakon, ajtón és egy izzadt tükör, amelyet meg kell tisztítani annak érdekében, hogy tükröződjenek.

A kondenzáció kialakulása az ajtólevél és a fürdőszobában fűtött levegő közötti hőmérsékletkülönbségnek köszönhető. A különbség csökkentése érdekében vagy vásároljon ajtót szellőzőrácsokkal, vagy később külön telepítse őket. Ezt a kérdést meg kell oldani mielőtt kiválasztanák a fürdőszobát és a WC-t. A külön telepítéshez az ajtó fúrása szükséges, ami nem kívánatos.

Ha valamilyen oknál fogva a természetes szellőztetés nem oldja meg feladatát, az egyetlen módja annak, hogy egy száraz fürdőszobát kapjunk gomba és penész nélkül, mesterséges (kényszerű) szellőzést telepítsen. Ugyanaz a feladata, hogy biztosítsa a levegő mozgását a fürdőszobában, hogy a forró és hideg rétegek folyamatosan keveredjenek. Legtöbbször erre a célra egy ventilátort használnak, amely a szellőzőre van szerelve. Manuálisan bekapcsolható, a fürdőszoba világításával vagy a kijelölt időpontban, ha a modell időzítővel van felszerelve. Ezt a szellőztetési módot kipufogónak nevezzük, amikor meleg levegőt vezetünk ki a szobából az utcára, és újat jön a folyosóról.

Ha probléma merül fel a kipufogó levegővel, akkor kényszerített szellőztetés történik - amikor levegőt szivattyúznak a helyiségbe, majd természetes módon keringenek a nyomáskülönbség miatt.

Súlyos esetekben, amikor nincs lehetőség a légi tömegek természetes mozgásának módosítására, vegyes szellőztetés létrehozására kényszerülnek. Ebben az esetben a friss levegőt egy szellőzőcsatornán keresztül veszik ki, és a kipufogó levegő egy másik csatornán keresztül távozik. Ha van szükség és lehetőség van egy vegyes szellőztetés telepítésére, akkor valószínűleg nem lesz szükség az ajtók szellőzőrácsainak vagy hubjainak felszerelésére.

Milyen kiegészítők használhatók a fürdőkád és a WC-k ajtajához?

Ha nem szükséges egy fogantyút a nappaliban egy zárakkal felszerelni, akkor a mosdó vagy a fürdőszobában abszolút szükséges. Számos zárszerkezet létezik, és melyiket választja ki, az ajtó anyaga és a személyes preferenciák alapján kell döntenie:

Beépített retesz

Ez a legkedvezőbb választás a komissiózáshoz és a beszerelés költségeihez. Ez egy hétköznapi fogantyú, amelyen belül egy retesz van beépítve, amely egyik pozícióban meggátolja a mechanizmus elfordulását. Az ajtóba való beszereléshez elegendő két lyukat fúrni egy fúróval - az ajtólapon és a másik végén.

Külön retesz

Ebben az esetben külön vásárolt ajtókilincset és reteszelést, amely lehet mortise és számla. A második esetben, gyakran a zár helyett, egy csavart (csavart) szerelnek be, amely gyakorlatilag korlátlan élettartammal rendelkezik. Az ilyen típusú kiegészítők a leginkább egyszerűnek és megbízhatónak tekinthetők.

Egészségügyi zár

Valójában ez egy szabványos mortise zár, csak egy egyszerűsített kialakítású, és csak egy nyelv - egyszerre zárja az ajtót zárt helyzetben, és viszont rögzíti a retesz, amely a zárszerkezet belsejében található. A működtetés elve megegyezik a beépített zárral rendelkező zárral, de a mechanizmus megbízhatóbb, és nagy erőfeszítést igényel az ajtólapra történő beszereléskor - ha ezt a szolgáltatást külön rendeljük, az árkülönbség majdnem megduplázódik.

A belső ajtók záróerejének különbsége, beleértve azokat is, amelyek a fürdőszobába és a WC-be vannak felszerelve - nincs szükség a zárszerkezet magas titkosságára. A maximális, amit meg kell őriznie, megakadályozza, hogy az ajtó véletlenül kinyíljon, ha úgy tűnik, hogy senki sincs benne. Gyakran ilyen zárakban van egy speciális lyuk, amely lehetővé teszi, hogy egy tűvel nyissa meg - ez az elővigyázatosság hasznos lehet, ha a gyermek véletlenül bezárul a fürdőszobában.

A megfelelő ajtó kiválasztása a fürdőszoba és a WC számára

A fürdőszoba és a WC-ajtók eltérnek a többi szobától. Nekik praktikusaknak kell lenniük, és ugyanakkor be kell illeszkedniük a fürdőszobába és az egész házba. Mielőtt ajtókat vásárolna, megtanulhatja, hogyan válasszák ki őket.

A fürdőszoba és a WC számára szolgáló ajtó kiválasztásának szempontjai

Függetlenül attól, hogy kombináltak egy fürdőszobát vagy egy különálló fürdőszobát, gondosan hozzá kell járulnia ahhoz, hogy vásároljon egy ajtót a fürdőszoba és a WC számára. Hogyan válasszuk ki, hogy nem kell néhány év múlva megváltoztatnunk? Kezdetektől figyelembe kell venni a szobák sajátosságait. Az ajtóknak nedvességgel, nedvességgel és gőzzel szemben ellenállónak kell lenniük. Ennek a funkciónak és kiegészítőknek (zsanérok, gombok, reteszek) sokkal tartósabbnak kell lenniük, mint más belső kialakításokban.

Ha a szobában van egy kapucni, és megfelelően működik, akkor semmi probléma nem okozhat a nedvességgel szemben. Figyelembe kell azonban venni, hogy milyen gyakran és mennyi ideig szándékozik használni a fürdőszobát. Ez nagymértékben függ a családtagok számától. Továbbá, amikor kiválasztja az ajtótervezést, fontolja meg a szobák méretét és a vízvezeték építését. Fontos, hogy az ajtók jól szigetelt hangok legyenek és megtartják a hőt.

Milyen anyagot szeretne

A beltéri ajtók gyártóinak többsége:

 • fa (beleértve az MDF-et, forgácslemezt és furnér);
 • üveg;
 • műanyagból.

faipari

A faajtók különlegessége, hogy "lélegezhetnek": felszívják és elengedik a nedvességet. A fürdőszobában ez a folyamat különösen figyelemre méltó - az ajtók megduzzadnak. Ennek elkerülése érdekében rendszeresen festeni vagy nyílt lakkot kell festeni. Ne legyen felesleges és antiszeptikus kezelés. A fa összeomlik, ha víz fröccsent rá. Ezért kis helyiségek esetén az ajtók nem alkalmasak.

Tanács. Annak érdekében, hogy az ajtókeret ne csúszósodjon időben, azt először biztonságosan rögzíteni kell. Horgony csavarokat és habot használj erre.

A faajtók előnyei:

 • nézzen nemes és kényelmet teremt a lakásban;
 • kiváló minőségű anyagból (általában tölgy vagy bükk);
 • a megfelelő gondossággal, antiszeptikus és lakk használatával hosszú ideig tarthat.

Hátrányok a fa termékek:

 • a költségek nagyon drágák;
 • a magas páratartalom miatt gyakran repedések fedeznek fel, ami a tulajdonosokat rendszeresen visszaállítja;
 • a gondoskodás nagyon drága.

Forgácslap, MDF, furnér és laminált.

Az első két anyag préselt fa táblák, és a furnér egy speciálisan vágott vékony fa lap. Nagyon gyakoriak az ajtók gyártásában. Mindazonáltal a szakértők figyelmeztetnek az ilyen struktúrák törékére, ha a WC-ben vagy a fürdőszobában telepítjük őket. A tulajdonosok szerint ezeknek az anyagoknak az ajtói gyorsan megduzzadnak, és megszűnnek a megszüntetésük, ráadásul nem ellenállnak az erős ütéseknek.

A fa alapú panelek előnyeit alacsony költségüknek köszönheti. Az egész szoba belsejébe illeszkednek. Azonban a nagy nedvességtartalmú instabilitás a legfőbb hátránya a fürdőszobában történő beépítésnek. Ugyanez érvényes a természetes furnérból készült ajtókra is. Úgy néz ki, mint a valódi fa, de sokkal kevesebbet szolgálnak.

A "fa alatt" szereplő költségvetési lehetőségek laminált ajtók. Ezek ugyanazok az MDF szerkezetek, de laminált réteggel - különleges filmmel. Megvédi az ajtót a nedvességtől, könnyen tisztítható, olcsó, sokféle mintázattal rendelkezik.

Az ajtón azonban sok mínusz van:

 • alacsony hangszigetelés;
 • a helyreállítás lehetetlensége (súlyos kár esetén cserélni kell);
 • külső megjeleníthetőség (nagyon egyszerűen néz ki).

üveg

A fürdőszoba és a WC ajtóihoz a gyártók rendkívül tartós anyagot használnak, amelyet nehéz megszakítani.

Ezen struktúrák további előnyei a következők:

 • nedvességállóság;
 • jó hangszigetelés;
 • környezetbarát;
 • képes melegedni;
 • számos modell;
 • vizuális fellebbezés;
 • köszönhetően az üvegnek, a szoba vizuálisan megnagyobbodott.

Az üvegajtók hátrányai a fürdőszobában:

 • kondenzátum leülepedés, amely csepegést hagy az üvegen;
 • gyakori ápolás (rendszeresen törölje le az üvegt, hogy csinos megjelenést adjon);
 • magas költségek.

Tanács. Annak ellenére, hogy az üveg ereje a fürdőszobában van, egy kisgyermekes házban jobb, ha egy ütésálló filmre ráfedik.

Különböző típusú műanyag

Ez az anyag alkalmas nedves területekre. A műanyag ajtó olcsóbb az üvegnél, de számos előnye van:

 • nem fél a víz és a gőz kitettségétől;
 • elég hosszú ideig szolgál;
 • megőrzi a hőt és szigeteli a zajokat;
 • számos megoldást kínál a befejezéshez;
 • higiénikus;
 • könnyen karbantartható.

A hátrány az ilyen ajtók gyors deformálódása nagy terhelés esetén. Ennek biztosításával a gyártók tartósabb terveket készítenek. Speciális lapokkal vannak felszerelve, amelyek megerõsítik a terméket (növelik az erõsséget), vagy alumínium alapon készülnek. Ezek a fémajtók a szokásosnál drágábbak.

A fő ajtókeretek típusai

 1. Swing - a hagyományos változat. Úgy tartják a legstabilabb és megbízhatóbb. Ezek az ajtók jól záródnak, hangszigetelést biztosítva. Jobbak és balra vannak. Szűk helyeken azonban nem feltétlenül kényelmesek, mivel az ajtók nyitására van szükség.

WC és fürdőszoba ajtó kialakítás

A fürdőszobai ajtó kialakításának kiválasztása során figyelni kell arra, hogy mennyire harmonikusan illeszkedik a belső térbe. Például a laminált ajtók szinte azonosak a kialakításban. Ez kényelmes lehet, ha azt tervezi, hogy azokat minden szobában. Gyakran a gyártók díszítik az ilyen konstrukciókat, mint a kő vagy a fa.

A paletták széles választéka műanyag. Ez lehetővé teszi, hogy kiválassza az ajtó kívánt színét, összekapcsolva a többi lakással vagy házzal. Azonban szinte minden tervező figyel az üvegre. Az ajtók homályosak, díszítik őket:

 • festett üvegfestékek vagy többszínű üveg;
 • arany és ezüst festék, permetezést létrehozva;
 • homokfúvó anyagok stb.

Emellett az üvegajtók mattek, tükröződnek, dombornyomásosak. Gyakran ezeket fából, fémből vagy műanyagból készült betétek egészítik ki.

Tippek a választáshoz és a telepítéshez

 1. Gyakran a WC és a fürdőszoba ajtói kisebbek, mint más minták. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy a bejáratnál a fürdőszoba általában alacsony küszöböt. Hasznos lehet a vásárlás előtt gondos méréseket végezni.
 2. A fa vagy műanyag ajtó a fürdőszobába telepíthető szellőzőrács. Ez az oldat olyan helyiségekhez alkalmas, ahol nincs természetes szellőztetés.
 3. Tolóajtók beszerelésekor további szigetelő tömítéseket is használjon.

A figyelemre méltó gyártók termékeire fókuszáljon, és telepítse a szakembert. Ez növeli annak valószínűségét, hogy néhány év múlva nem kell megváltoztatnia az ajtót.

Fürdőszoba és WC-ajtók 55x190

Nem szabványos ajtók fürdőszoba és WC-vel.

Honlapunk ezen részében kiválaszthatja a különböző szaniteráruk ajtóinak típusát. A meglévő 55x190 méretű ajtók nagy részét összegyűjtöttük. Az ajtók minden képe a mi mestereink valódi alkotása, és moszkvai ügyfeleink szokásos lakásain telepítették őket. Miután kiválasztotta a megfelelő opciót, rendelhet kombinált ajtókat a fürdőszoba és a WC "FURNATÍV", vagy vegyél egy kész készletet. Kérheti a webhelyet, vagy csak hívhat.

Vízvezeték ajtók 550x1900 üveggel.

Vízvezeték-ajtók a fürdőszobához és a WC-vel 550x1900 matt üveggel! A legtöbb esetben ezek laminált modellek mesterséges bevonatrétegekkel, az ilyen ajtók műszaki jellemzői lehetővé teszik, hogy kis üvegből kis méretű egyedi vászonot telepítsen. Anyag: fenyőfa keret, laminált külső bevonat. OLVASSA FEL!

Olcsó ajtómodellek 55 cm x 190 cm

A háztulajdonos lehetősége panelházak, keretes ajtók, a nedvességálló laminált burkolat utánozza a természetes interline intervallum. Normál kezelés és megfelelő ellátás esetén ezek a szerény ajtók hosszú ideig a fürdőszobában vagy a WC-ben maradnak. Ha kapcsolatba lép velünk, akkor olcsón vásárolhat, valamint megrendelheti a FURNITÁT szállítását és teljes körű telepítését. Ezeknek az ajtóknak a anyaga: laminált furnérozott faanyag, kültéri bevonat nedvességálló laminatin.

Vízálló ajtók EKOSHPON 3D.

Az EKOSHPON 3D nedvességálló bevonattal ellátott új modellek egyedi méretben 55x190. Ideális fürdőszobákhoz és WC-khez, és a lakás belsejébe illeszkednek, valamint a kis üvegbetétek 3D-s furnér kombinációval, vizuálisan növelik a keskeny folyosó mennyiségét. Készült modern teleszkópos dobozokkal és padlólemezekkel, amelyek eltakarják a gipsz falak szabálytalanságát a fürdőszobában. OLVASSA FEL!

A fürdőszoba és a WC 55x190-es ajtói kombinált dobozban.

A fürdőszobához és az 55x190-es WC-vel ellátott szőnyegajtók kombinált dobozokkal külön szaniter kabinokba történő beépítésre terveztek. A kettős doboz az elágazó falhoz csatlakozik, és rögzítő rúddal van zárva. Vannak ilyen vízvezetékek kis lakásokban, előre gyártott szovjet építésű házak. Anyag: A vászonruhát borítja a film által laminált film.

Ajtók vastag PVC bevonattal.

A másik változata az ajtó a mogulitarnyh fürdőszoba, bevont tartós és nedvességálló PVC film. Ennek a bevonatnak köszönhetően ezek az ajtók megnövekedtek a nedvesség ellenállása és a mechanikai sérülés ellen. Egyszerű és megbízható használatban van, és a működés folyamata, és nem igényel különösebb gondosságot. OLVASSA FEL!

A fürdőszobához és a WC-hez tartozó ajtók az 550/600-as méretűek 1900-ig.

A fürdőszoba és a WC ajtók külön vannak az ajtók kategóriájába, a bejárattól és a beltéri ajtóktól eltérően, a vásznok kis méreténél és néha nedvességálló külső bevonattal. A nem szabványos méret 1900 mm magasságban, 550 vagy 600 mm szélességű, lehetővé teszi különálló szaniter kabinokba való beépítését, a panel típusú házakban. Kombinált kettős doboz, lehetővé teszi egy kapcsoló beszerelését egy kiegészítő aljzathoz. Az ilyen modellek anyagai általában eltérőek. A keret egy természetes fából faragva egy mesterséges interline intervallummal.

Fa ajtók nedvességálló bevonattal.

A nem szabványos 55х190 vászon fából készült, így ezek az ajtók régóta állnak egy nedves fürdőszobában, három réteg nedvességálló lakkal vannak bevonva, amely védelmet nyújt a mechanikai sérülések ellen és könnyen visszaállítható. A komplexum magas színvonalú sugárdobozokat, gömb alakú lemezszalagot és zárt végű dobort tartalmaz. Ezeknek a modelleknek az anyaga: a tűlevelű fajták ragasztott rúdjából álló keret, amelyet egy tölgy természetes interline intervallumával díszítenek.

Vízvezeték ajtók a tömbből

Szilárd és beágyazott, tömörfa szivattyúajtók. Gyakorlati és szép, környezetbarát anyagokból készült. Nem olcsó opció, mint a többi modell. Kombinált doboz doborny lemezzel, kapcsolóval és foglalattal. Anyag: Tömör erdei fenyő, természetes "Anegri" furnérral.

Laminált ajtók fürdőszoba és WC-vel.

Laminált ajtók a fürdőszoba és a WC 55x190, kombinált doboz rögzítő szalag, kapcsoló aljzat a rögzítő szalag. Anyag: a keretes tömör fenyő, amelyet a milánói anya mesterséges interline intervallumával díszítenek.

Az ebben a részben szereplő árak a szétszerelt formában a dupla blokkra vannak felsorolva: (Ajtólevél-2db, doboz-5db, platband-8db, jó deszka-1db). A rendelkezésre állás pontos igazolására, telefonos ellenõrzésre vagy kérés elhagyására hívják vissza.

Ajtók a fürdőszoba és a WC számára

Beltéri ajtók a fürdőszobákhoz és a WC-khöz - a katalógusban az ajtók modelljei az egészségügyi helyiségekbe történő beépítésre alkalmasak, nedvszívó ajtózárakkal. A mázas ajtó modellek matt, matt Matelux mattot és opcionális triplexet tartalmaznak.

A fürdőszobaajtók méretei: 550x1900, 600x1900, 600x2000, 700x2000, 800x2000, 900x2000, 1000x2000, 1100x2000, 1200x2000, 800 + 300x2000, 900 + 300x2000 mm.

Ajtók a WC-vel és a fürdőszobával

A ház legtöbb szobája általában ajtókkal van felszerelve. A helytől függően különböző funkciók vannak. A fürdőszobához és a WC-hez készült változatoknak is vannak sajátosságai, mivel magas páratartalomnak, hőmérsékletváltozásoknak és a baktériumok hatásának a szellőztetés hiányában vannak kitéve. E tekintetben különös felelősséggel kell megközelíteni az ajtók megválasztását ezeken a területeken.

Különlegességek

A fürdő fő szükséglete jó szellőzés. A nedvességálló ajtómodellek sokkal hosszabb ideig tartanak, mert ellenállnak a gőz és a nedvességnek. Az ajtószerkezet beszerelésekor a családtagok számától függően figyelembe kell venni a fürdőszoba használatának gyakoriságát.

A WC-ajtó fő jellemzője a szigetelés. A kapucnis funkció itt is nagy szerepet játszik.

Az ilyen helyiségek ajtóinak kellő ereje kell, hogy legyen, szemben a szokásos belső módosításokkal. Továbbá a fürdőszobai modelleknek képesnek kell lenniük arra, hogy a belső térben megtartsák a fűtést.

Minden ajtó a nyílás típusának megfelelően osztályozható. A fő fajok a következők:

hinta

A klasszikus változat, a megbízhatóság és a fenntarthatóság legjobbja. Kényelem abban rejlik, hogy a modellek mindig megtalálhatók a piacon, a telepítés pedig minimális erőfeszítést igényel. Az ilyen mechanizmusú ajtó kiváló zajszigetelést biztosít. A gyártók egyszárnyú és kétlevelű változatokat kínálnak. Azonban a fürdőszobában a legtöbb esetben használja az első. A gyártott modellek bal és jobbkezesek. A hátrány az, hogy figyelembe kell venni a nyitás helyét. Ez különösen fontos, ha az ajtó egy keskeny folyosó irányába nyílik. Ezután az ajtólapot úgy lehet elhelyezni, hogy a fürdőbe kinyissa.

összecsukható

Az ilyen típusú modellek több részből állnak: "harmonika" vagy "könyv". A szakértők nem tanácsot adnak ilyen ajtók beszerelésére a fürdőszobában, mert megbízhatatlanok, nem biztosítanak elszigeteltséget.

csúszó

A szerkezetek kevésbé szorosan záródnak, ami csökkenti a hangszigetelést, de helyet takarít meg. A csúszó modelleknek nincs merev támaszuk, ellentétben a csúszóval, ez magyarázza gyors kopását. A vászon csak a csúszda mentén mozog.

Figyelembe kell venni az ilyen módosítások néhány hátrányát:

 • A sín a padló fölött kinyúlik, ami sérülést okozhat.
 • Az alsó sín szennyezést szenved, és ha nem gondoskodik róla, bontani fog.

visszapattanás

Egyébként - az ajtó - "kupé". A kialakítás a padló ajtaját támogatja, ami biztosítja a tartósságát. A görgőkön lévő ajtók nem elakadnak, és nem láncolnak, mint a csúszó modellek. A csúszó mechanizmusokkal rendelkező opciók automatizálhatók. Szerkezetileg a modellek két típusból állnak:

 • Felső felfüggesztéssel. A hordozó a felső sín, ami az ajtó teljes súlyát jelenti. Alul csak egy korrekciós görgő, így a vászon nem mozog le a sínről.
 • Az alsó támasztékkal. A fő útmutató alacsonyabb. Az ilyen mechanizmus kevésbé előnyös, mivel az alsó sín gyakori szennyezésnek van alávetve. A durva törmelék károkat okozhat.

lengő

Ritkán előforduló ajtó, amelynek fő jellemzője a kétirányú nyílás lehetősége.

A fürdőszoba a lakásban nem alkalmasak, mivel nem teljesítik a fő funkciókat: hang- és hőszigetelés. Gyakran használják a nyilvános mosdókban.

Az ajtó alapja és belső feltöltése szerint:

 • Üreges vagy pajzs, amely fából készült keret, MDF, rétegelt lemez vagy farostlemez burkolattal. Felülről általában furnérozott vagy laminált. Hő- és hangszigetelés esetén az üreg tele van hullámpapírral, zsetonnal vagy poliuretánnal. A legjobb lehetőség az átlagos apartmanra.
 • A fűrészárut vagy MDF-t borított ragasztott fenyőbarnák változatai lehetségesek.
 • A tömör fából készült tömörfa jelentős súlyt és magas költségeket jelent.
 • A panelek mindkét oldalán dekoratív bemélyedések vannak. Süket vagy üvegbetétekkel lehet.

méretek

A fő különbség a fürdőszoba és a WC ajtóinak szélessége között van. Sokkal szűkebbek, mint a hagyományos belső kialakítások. A tipikus apartmanok szabványos méretei 55-70 cm szélesek, a hosszúság pedig a szoba többi ajtójának felel meg.

Ha készterméket vásárolsz szaküzletekben, készen állsz a következő szabványok megtekintésére:

Az új épületekben gyakran a fürdőszobaajtó minimális szélessége 70 centiméter.

A kiválasztás előtt fontos az ajtó megfelelő mérése:

 • Mérje meg a magasságot a padlóról a mennyezetre.
 • Szélesség - falról falra.
 • Vastagság - a nyílás mélysége, figyelembe véve a jövőbeli befejező mindkét oldalon.

Az ajtólap méretének kiszámítása:

 • A doboz és a fal közötti rés legalább 0,1 cm lehet.
 • A doboz és a penge közötti távolság - legalább 3 mm.
 • A vászon szélességét úgy kapjuk meg, hogy levonjuk az első két pontból származó kibocsátási egységet és a fa szélességét, amelyből a doboz az ajtónyílás szélességéből származik.
 • A magasság kiszámítása hasonlóan, plusz 1 cm a padlóburkolat és a vászon között.

Lakások javításakor sok bérlő kiterjeszti az ajtó helyét, mivel a keskeny nyílások kellemetlenséget okoznak.

Az egyedi méretek szükségessé teszik az egyedi tervek szükségességét.

anyagok

Az ajtótípus anyaga nemcsak a működési jellemzőket, hanem a szerkezet árát is meghatározza.

faipari

A természetes faajtók minden típusú belső tér számára népszerűek. A fürdőszobában azonban figyelembe kell venni, hogy a fa nedvesség hatására megduzzad. A hátrány kiküszöbölése érdekében az ajtót különleges megoldások vagy lakkok fedik le. Ezenkívül a fürdőszoba modelljét antiszeptikus kezeléssel kezelik. A közelmúltban megjelentek a piacon a vízálló faanyagok modellei. Ezek közé tartozik a bükk, tölgy.

A fa előnyei a fürdőszoba ajtójának anyagai közé tartoznak a környezettudatosság, a nemesség, a jó minőség, a tartósság és a megfelelő gondozás. Amikor egy fürdőszoba vagy WC-t vásárolsz egy fából készült szerkezetben, meg kell mérlegelned az előnyöket és hátrányokat, a megoldás megvalósíthatóságát, mivel ezek a módosítások drágák és bizonyos megközelítést igényelnek.

MDF, forgácslemez, furnér

A furnér egy vékony fa vágott fa. A furnérozott változatok alacsony nedvességállósággal rendelkeznek, ami az idők folyamán deformálódnak. Az ajtók minősége ebben az esetben a furnérral és ragasztóval borított alaptól függ.

Ez a bevonat a létrehozás módja szerint osztályozható:

 • Az Eco-ollók finom fából készülnek.
 • Multichpon apró fűrészporból készült, amelyek ragasztva vannak az anyaghoz.
 • A finom vonal mesterségesen a gyorsan növekvő fák hámozott fából származik.

A DSP, valamint az MDF préselt faforgácsból áll, ami nem növeli nedvességállóságát. Ezenkívül a modellek nem ellenállnak az erős ütéseknek, de az ilyen anyagok használata csökkenti az ajtó kialakításának költségét.

Laminált táblák

A tulajdonságok hasonlóak az MDF-hez. Az egyetlen különbség az, hogy a lemezeket olyan filmréteg borítja, amely megvédi az ajtókat a nedvességtől és lehetővé teszi azok mosását.

A bevonat előnyei változatos kialakításúak, könnyen karbantarthatóak és olcsóak. A széles választék hozzájárul a szín és a méret gyors kiválasztásához. A mínusz egy rövid élettartam és egy alacsony hangteljesítmény. Napjainkban a rostok ragasztásának egyedülálló módszere miatt lehetőség nyílik egy ilyen ajtószerkezet használatának növelésére a fürdőszobában.

műanyag

Műanyag - az egyik legkedveltebb lehetőség a fürdőszobaajtóhoz. Az anyag nem fél a nedvességtől, nem deformálódik, amikor a hőmérséklet változik, nem rothad. Az ajtók higiénikusak, kis súlyuk és könnyen karbantartható.

A fürdőszobai akril ajtók biztonságosak a gyermekek számára, ne bocsássanak ki káros anyagokat, mivel az alap természetes alapanyagok.

A műanyag nyílások gyakran fel vannak szerelve a nyilvános fürdőszobákba, mert könnyen tisztíthatók. Kétségtelen, hogy az esztétikailag a műanyag ajtók alacsonyabbak az üveg és a fa analógiájánál, de bárki számára elérhető, aki átlagos jövedelmet kap.

Az egyik típusú műanyag - polivinil-klorid - népszerű anyagnak számít az ajtószerkezetek gyártásához.

A PVC termékek széles színválasztékkal rendelkeznek, ami lehetővé teszi az árnyalatok bármilyen tervezési elképzelésnek megfelelő változtatását. A műanyaggal való modern munkavégzési technológiák lehetővé teszik mindenféle anyag utánzását.

A PVC építési megjegyzések előnyei közül:

 • Alacsony tűzveszélyesség.
 • A deformációval szembeni ellenállás a magas páratartalom és hőmérséklet hatása alatt.
 • Az egész szerkezet kis súlya.
 • A zajszigetelés átlagos foka.
 • A háztartási vegyi anyagok mentességével összefüggő egyszerűség.
 • Sokoldalúságát.
 • Megfelelő tartósság.
 • Különböző színek, formák.
 • A további önkiképzés lehetősége.
 • Alacsony ár

A hátrányok közé tartozik az anyag gyenge rugalmassága, amely erős mechanikai hatással jár.

A közelmúltban a gyártók megerősített betétekkel ellátott, megerősített műanyagszerkezeteket gyártottak. A fém-műanyag modellek ára a szokásosnál magasabb, de a kopásállóság és a zajszigetelés igazolja.

üveg

Az üvegmodellek vizuálisan vonzóak, változatosak, vizuálisan nagyíthatják a szobát. Az anyag tökéletes tartós a hosszú távú működés során, anélkül, hogy deformálódna, környezetbarát, megakadályozza a penész megjelenését.

Ezenkívül a legmagasabb szintű védelmet nyújtanak a nedvesség és a hőszigetelés ellen. Néha az ajtó felületén lévő kondenzáció megjelenésével jár. A szivárgás megszüntetése érdekében rendszeresen törölni kell az üveget. Az üveglemezek ütésállósággal rendelkeznek. Azonban, ha a családban kisgyerekek vannak, akkor az üvegfelületet egy ütésálló filmre is ki kell takarni.

Az üvegajtós kialakítások az eredetiséget a belső térbe hozhatják.

A matt, ólomüveggel bevont vagy megkeményedett színű modellek elegáns belsőséget biztosítanak a fürdőszobában. A gyártók megkönnyebbüléssel vagy tükröző bevonattal látják el a fürdőszobákat. A fürdőszobában vagy a WC-ben található minden ajtó különlegessége fa- és fémlemezek használatával érhető el. Az építkezés könnyedén mozaikos, homokfúvási mintázatot ad.

szín

A fürdőszobába vezető ajtóknak a legmagasabbra kell illeszkedniük a környező belső térben. Minden belső modellnek különböző funkcionális terhelése van, részt vesz a különböző belső terek kialakításában, ugyanabban a folyosóban, előcsarnokban vagy előcsarnokban.

E tekintetben a szerkezetek méretei és befejező elemei eltérőek lehetnek, de a panelek színének és általános koncepciójának ugyanazt a helyiséget kell tekintenie.

Az általánosan elfogadott szabvány fehér fenyőajtók. Több mint két évtizede népszerűek. Az árnyékolás technológiáján. Az alapzat ragasztott fenyőrúdból, merevítő bordákból készült MDF - ből, ​​tölgy - tűlevelű rudakból készül. A felső panelek nedvességálló hidegen préselt MDF és furnérozott furnér finom fa. A poliuretánnal bevont fehér zománcozással történő festés az egyedi kialakítás minőségi jellemzőit rögzíti.

Nemrégiben a tervezők javasoltak más színváltozatokat használni, de mindannyian egyetértenek abban, hogy az árnyalatoknak világosnak kell lenniük. Az ok - kis mennyiségű fény a folyosó térben.

Melyiket válasszuk?

A fürdőszobai ajtó megvásárlása mindig összefüggésbe hozható számos funkcionális feladat megoldásával:

 • Szorítás.
 • Hangszigetelés.
 • Nedvességállóság.
 • Erő.
 • A hely megnyitása.
 • Design.

Talán az elsődleges szempont a légkeringés a fürdőszobában. Ha a természetes szellőztetés meghibásodik, akkor vásárláskor szellőző elemeket kell biztosítani az ajtószerkezetben. Például rácsok, "függönyök" vagy más formájú nyílások.

A fürdőszoba és a WC számára kialakított ajtó kialakításakor ügyelni kell arra, hogy a modell hogyan illeszkedjen a külső belső térbe, hogyan illeszkedik a szaniterekhez és a béléshez a fürdőszobába.

Ha a fürdőszoba mérete lehetővé teszi, hogy helyezze el mindazt, amire a szíved vágyik, és a hely marad, akkor a választást csak az ügyfél igényei szabhatják meg.

Mivel a szoba nagy, a spray nem esik az ajtón. Kiváló szellőzés esetén a vászon anyaga ebben az esetben bármilyen lehet, az ajtó nincs deformálva. Az átlagos tipikus lakásokra jellemző kis fürdőszobák esetében a vásárlást gondosan meg kell közelíteni.

Minden belső ajtó belső keretből áll. Költségvetési lehetőség esetén MDF és forgácslapból készül, alacsony nedvességállósággal. Ezért, ha a fürdőben a páratartalom meghaladja a 60% -ot, akkor érdemes figyelembe venni az üveg- vagy műanyag modellek telepítésének lehetőségét.

Az ügyfelek véleménye lehetővé teszi számunkra, hogy kiemeljük a laminált struktúrákat a legnépszerűbb osztályban. A kiváló minőségű bevonat 60% -os nedvességtartalmú védelmet nyújt. A csalódás elkerülése érdekében tanácsos választani a laminált bevonatot, ami jobb tulajdonságokkal rendelkező laminátum.

Kis méretű, vékony falú apartmanokban, ahol minden hang hallható, vagy a fürdőszobaajtó közvetlenül a szobába kerül, ajánlott magas hangszigetelésű modelleket választani. Ennek elérése érdekében kettős szerkezetet használnak.

Kisgyermekek jelenlétében a családban, és ugyanakkor az üvegajtót a fürdőszobába szeretnék telepíteni, csak edzett üvegt kell használni, továbbá hőfilmmel ragasztott.

Ha helytakarékos, úgy döntöttek, hogy tolóajtókat telepítenek a fürdőszobában, akkor alacsony hangszigeteléssel kell ellátnia. Ebben az esetben tanácsos választani a kazettaváltozatok irányában, amelyek a falon rejtett üregek, ahol az ajtólap visszahúzódik. Meg kell jegyezni, hogy ilyen szerkezet felbomlásakor szükségessé válik a fal kinyitása.

Tipikusan a befejező elemek díszítik a külső ajtólapot, mert a belső agresszív nedvességnek és hőmérsékletváltozásoknak van kitéve. Ebben az esetben ügyelni kell a csempékre. Diverzifikálható, számos árnyalat és méret. Rajzok, design - minden ízlésért. Az ajtó kialakítása a csempe alatt megengedett. Ehhez használjon olyan falburkoló anyagot, amely lefedte a falakat a fürdőszobában vagy a WC-ben. Segítségével vagy betéteket készítenek, vagy mozaikszerű minta kisebb darabokból áll.

Ha a választás a PVC ajtón esett, akkor először kérdezze meg a tanácsadót a minőségi tanúsítvány elérhetőségéről.

Ez védelmet nyújt az alacsony minőségű, egészségtelen tervezés megvásárlásával szemben. A műanyag modellek vonzzák a javasolt opciók árát és változatosságát. A gyártók szilárd és kombinált modelleket gyártanak üveg-, fa- és kerámia betétekkel. További erősítés megerősíti a szerkezetet, a költségnövekedést.

Az ajtó megvásárlása előtt, természetes furnérral elkészítve, győződjön meg arról, hogy a lakk bevonat jelenléte ellenőrizhető-e hidrofób tulajdonságokkal. A kiváló minőségű védőréteg növeli a termék élettartamát. A farostlemezből készült szerkezetek, amelyek bevonatának integritása biztosítja a tartósságot, hasonló vizsgálatot kell végezniük.