Legfontosabb > Dekoráció

Ajtó szellőztetéssel a fürdőszobában

A fürdőszoba olyan hely, ahol a nedves levegő szinte mindig jelen van. És teljesen nem biztonságos. Nem találja ki a kiutat, a nedvesség a falakon, a mennyezeten, a belső tételeken telepedik le, és az emberre veszélyes penész és gomba kialakulásának egyik oka. A megfelelő szellőztetés segít a túlzott páratartalom leküzdésében. Különféle szellőzőberendezések vannak. Ne gondold, hogy a rendszer szükségszerűen összetett és többkomponensű. Bizonyos esetekben még a szokásos szellőzés a fürdőszobai ajtón is segít a helyzet javításában. Tekintsük a legkönnyebb módszert a nedves levegő nedvesítésére a fürdőszobából.

tartalom

A szellőztetés elrendezése ↑

A kényszerített szellőztetés megszervezése csak akkor indokolt, ha a fürdő területe több mint 15 négyzetméter. A rendszer szükséges eleme egy centrifugális csatornaventilátor, amely a szellőző tengelyre van szerelve. Az ilyen eszközök szinte hallgatólagosan működnek és könnyen telepíthetők. Ezt akár otthoni mester is megvalósíthatja. Korábban természetesen olvassa el figyelmesen az utasításokat.

A beszerelés előtt győződjön meg arról, hogy a szellőzővezeték tiszta és működőképes. A ventilátort a csatorna bizonyos mélységében szigorúan függőleges helyzetben kell rögzíteni. Miután ez megtörtént, elkezdheti csatlakoztatni a készüléket a tápegységhez. Nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy ezt a műveletet csak a lakás kiszorítása után hajtják végre. A ventilátorhoz egy tápkábelt kell elhelyezni. A legalkalmasabb helyre szerelt kapcsoló. Ezután ellenőrizze, hogy minden rendben van - a készülék üzemkész.

Ventilátorlemez beszerelése ↑

A kisebb fürdőszobákban a nedves levegő eltávolítása sokkal könnyebb. Ehhez elegendő telepíteni egy rendszeres számla-rajongót. A legfontosabb dolog az, hogy pontosan meghatározzák a készülék szükséges teljesítményét, különben minden erőfeszítés haszontalan lehet. A hozzáértő számításokhoz a szakértők a következő képlet használatát javasolják: a helyiséget 6-an kell megszorozni, ha a helyiséget rendszeresen háromnál kevesebb ember használja, vagy 8-ot használ, abban az esetben, ha a házban több mint 3 bérlő van. A kapott érték a berendezés szükséges teljesítménye lesz.

A készülék telepítése kikapcsolt állapotban történik. Kezdje el a munkát az alap doboz rögzítésével. Ezután kb. 0,2 mm átmérőjű, két magos kábelt használva csatlakoztassa a kapcsokat a hálózathoz. Ezután telepítheti a készülék házát. Általában speciális pattintókkal van felszerelve, így további rögzítők nem szükségesek. A munka végén a telepített berendezés ellenőrzését végezzük. A rajongóknak különböző kialakításúak különbözőek, de a leírtak szerint vannak kialakítva.

A szellőzőnyílások elrendezése az ajtóban ↑

A szellőzőnyílásokkal ellátott ajtó egy fürdőszobai szellőztető rendszer részévé válhat, vagy csak a nedves levegő eltávolításának eszközeként működhet. Leggyakrabban lyukak vannak az ajtólap alján. A díszítéshez különleges gyűrűket használnak. Az elemek fából, fémből vagy műanyagból készülhetnek. Az anyag kiválasztása az ajtó megjelenésétől függ. Az alkatrészek felszerelése a következő:

 • A jelölés megtörtént. A gyűrűt arra a helyre alkalmazzák, ahol felszerelik, és ceruzával vagy jelölővel van körvonalazva. Figyelembe kell venni, hogy általában három szellőző gyűrűt helyeznek el egy ajtólapra.
 • Lyukak készülnek. A fúró segítségével három nyílás van fúrva a gépen.
 • A lyukak megmunkáltak. A belsejüknek simanak kell lenniük, anélkül, hogy apró szabálytalanságok lennének. A falak csiszolása csiszolópapírral történik. A munka végén a vízszintes felületre felhordják a lakkot. Segít az ajtónak, hogy elkerülje a deformációt, és részletesen esztétikai megjelenést adjon.
 • Szellőzőgyűrűk vannak felszerelve. Egy csavarhúzót általában használnak a folyamat megkönnyítésére.

Megjegyzés: az ajtóba szerelt gyűrűk több fajta. A legegyszerűbb, eladásra kínált részek mellett védő rovarok és hangelnyelő elemek is megtalálhatók, amelyek olyan különleges anyaggal vannak bevonva, amely nem hagyja a hangot.

A levegőnyílások nemcsak gyűrűk formájában, hanem különleges rács formájában is megvalósíthatók. A kialakításnak van némi előnye a gyűrűkkel szemben: ezeknek az eszközöknek a megtervezése sokkal érdekesebb, ráadásul a levegő áthalad a rácson egy hajlított út mentén, ezért a teríték a teremben nem tartható fenn. A rács felszerelését a gyűrűk beszerelésével azonos módon végezzük. Kicsi árnyalat: a telepítés befejezése után a szerkezetnek szigorúan függőleges helyzetben kell lennie, és nem szabad megcsúszni.

A fürdőszobában végzett szellőzés nem luxus, hanem szükségszerűség. A rendszert különböző módon felszerelheti. A legegyszerűbb és megfizethetőbbek a fentiek. Az utasításoknak való megfelelés és a helyes telepítés függvényében a nedves levegő kiáramlásának rendszere zökkenőmentesen működik. Ha nincs tapasztalata ilyen munkákról, vagy nincs vágy ezekre, az építőipari szakemberek a minőségi felszerelést felszerelik.

Szellőzőnyílások a fürdőszobában

A modern otthonok csúcstechnológiájú építőanyagok felhasználásával készülnek. Ennek eredményeképpen a lakás zárt helyiségből áll, ablakokkal és ajtókkal, amelyek kialakítását úgy tervezték, hogy csökkentse a zaj, a por és a piszok áthatolását.

Levegőnyílások az ajtókban

Az ajtó lakásának szellőztetésére különleges nyílások vannak, amelyek gyakran rácsosak. Néha a levegő egy kis résen keresztül áramlik, amely az ajtó és a padló között marad.

Az ajtók nyílásait bizonyos szabályok szerint kell elhelyezni:

 1. Száraz helyiségekben kell lennie - hálószoba, nappali, iroda.
 2. A kipufogó lyukak a magas páratartalmú helyiségekben készülnek - a WC-ben, a fürdőszobában és a konyhában.

Fürdőszobaajtó szellőztetéssel

A fürdőszobában szellőzőnyílásokra van szükség, mert ebben a szobában a levegő páratartalma mindig megnő. Számos lehetőség van:

 1. Szellõztetõ gyûrûk - bezárják az ajtó alján fúrt átmenõ lyukakat, tiszták és gyönyörûek. A gyártás során fa, fém, műanyag. A legegyszerűbb gyűrűk a szellőzőnyílások, és semmi más. De vásárolhat gyűrűket védő hálóval vagy zajelnyelő tulajdonságokkal. Az utóbbiakat gyakran a hálószobában helyezik el.
 2. Szellőzőrácsok - az ajtó alján szerelve, és érdekes kialakítású lehet. Legfőbb előnyük, hogy a levegő nem megy keresztül közvetlenül, ami azt jelenti, hogy a lakásban nincs rajzolás.
 3. Az ajtó aláfutását olyan módon végezzük, hogy a záráskor kis rés maradjon. A kivágást speciális peremvéggel lezárják.

Beltéri ajtók szellőző rácskal

A szellőző rácskal ellátott ajtók kész és kényelmes megoldást kínálnak, amelyet olyan helyiségekben használnak, mint:

 • A fürdőszobákban;
 • WC;
 • zuhanyok;
 • Változó helyiségek;
 • Termelési létesítmények;
 • Laboratórium.

A vízszintes szellőzőrácsok a helyiségek közötti szabad levegőáramlásra szolgálnak. Ezek bármilyen alakúak, méretűek és színűek lehetnek, különböző magasságoknál.

Tűzvédelmi ajtók szellőző rácskal

Ezek a termékek tűzvédelem és megfelelő szellőzést biztosítanak zárt térben. A tűzszellőztetés lehetővé teszi az embereknek a tűzvész biztonságos evakuálását és a veszélyes égéstermékek mérgezésének elkerülését.

A szellőzőrácsos tűzjelző ajtókat olyan helyen szerelik fel, ahol a légszellőztetés és a tűzbiztonsági követelmények betartása fontos. Ezek az objektumok a következők:

 • Vállalatok és szervezetek;
 • Gyermekgondozási létesítmények;
 • Orvosi létesítmények;
 • Értékpapír-adattárak;
 • Könyvtár alapok.

Az ajtó szellőzőrácsjai két funkcióval rendelkeznek:

 1. Légi csere a szobában.
 2. Tűz esetén a levegő belépésének megszüntetése.

Az ajtók funkcionalitása sikeresen ötvözi a formatervezést: a termék szervesen kiegészíti a helyiség bármely belsejét.

Szellőztető rácskal ellátott szőnyegajtók

A szellőztető rácskal ellátott vízvezeték ajtó egy légteres válaszfal, kiegészítve egy légáteresztő keretrel. Az utóbbi két csíkból áll, amelyek közül az egyik a függönyöket tartalmazza. Ezek a következők:

 • A szomszédos helyiségek közötti levegő újraelosztása, ezáltal kiváló szellőzést biztosít.
 • A vizuális akadályzatok kizárják a felülvizsgálatot.
 • Megőrzi az ajtó vonzó megjelenését. A rács ugyanabban a kialakításban készül, mint a termék egésze.

A szellőzőrács vizesajtója a következő anyagokból készülhet:

 • Tömör bükk, tölgy fűrészáru. Az ajtó légáteresztő képessége biztosítja a hosszú működést. A nedvesség hatása alatt álló fa nem dagad, és nem rothad.
 • MDF és tűlevelű fák kombinációja.
 • Glass.
 • Műanyag, stb.

Nyilvánvaló, hogy a szellőztetett ajtók fontos elemek minden lakásban. Maguk maguk fogják megőrizni az ajtók vonzerejét és tulajdonságait, és kedvező mikroklímát hozhatnak létre a szobákban.

Szellőzőrácsok ajtókhoz

A szellőzés az optimális belső mikroklíma fenntartásának egyik módja. Számos eszközzel lehet javítani a levegő mozgását. Az összes használatos szellőzőrács, amely vezetőként van felszerelve.

Alapfogalmak

A helyiségben lévő levegő mozgása gyakran zárt ajtókra korlátozódik. A hőmérséklet és a nedvesség egyenletes eloszlása ​​nem lehetséges. A probléma egyik megoldása a szellőzőrácsok használata.

Az ajtók ilyen típusú szerkezete a légáramlás szellőztetésére szolgáló eszközöket jelenti. Ezek több szerkezeti elemből állnak:

 • Rács. Ez a rész egy erős keret formájában készül, amelyhez a szalagok bizonyos szögben helyezkednek el. Ez lehetővé teszi a levegő szabad mozgását.
 • Dekoratív burkolat. A termék egy kis design, amely megismétli az előző elem alakját. Szerelje be azt az ajtó másik oldalára, hogy elrejtse azt a helyet, ahol a lyukat vágták.

A túlfolyó rácsokat szinte minden ajtóra telepítheti, de gyakran csak néhány szobában találhatók:

 • Kitchen. Ez akkor fontos, ha a motorháztető folyamatosan működik. Leveszi a piszkos és forró levegőt, és egy friss áramlás lép be a helyiségbe, csak az ajtó lyukain keresztül.
 • Fürdőszoba és WC. Ilyen helyeken gyakran használjon szellőzőrendszereket. Ez különösen fontos a fürdőszobában, ahol nagy mennyiségű nedvességet gyűjtenek. A penészképződés megakadályozása érdekében alaposan és folyamatosan szárítsa meg a felületet.
 • Belső ajtók. Ez a megközelítés viszonylag ritka. Ezeket a struktúrákat olyan nagy irodákban használják, ahol kényelmes környezetet kell teremteni a munkavállalók számára. Ezek az ajtók nagy archívumokban vagy könyvtárakban láthatók, ahol optimális módot kell biztosítani a papír tárolására.

anyagok

A légi ajtórendszerek ma már szinte minden hardverraktárban megtalálhatók. Több alapanyagból készülnek:

 • Műanyag. A leggyakoribb termékek, mivel az anyag tökéletesen ellenáll a nedvességnek. A műanyag nem rothad, és nem reped, és élettartama szinte korlátlan.
 • Metal. Az anyag túlcsordulási rendszerei meglehetősen ritkák, mivel a termékek nagyon gyengén ellenállnak a víznek. A legjobb megoldás csak rozsdamentes acél rácsok.
 • Fa. Az ilyen típusú szerkezetek nagyon nehéz megtalálni a piacon, szinte minden ilyen modell megrendelésre készült. A fából készült eszközök tökéletesek a beltéri ajtókhoz, de ajánlott a fürdőszoba felszereléséhez.

Minden típusú rács védelme különleges védőfestékkel borítható.

méretek

Az ajtó szellőzőrendszerei gyakran a vászon alján vannak elhelyezve. Az ilyen elemek száma a legtöbb esetben legfeljebb kettő.

A szellőzőrácsok mérete viszonylag széles tartományban változik:

 • Szélesség - 10 és 60 cm között;
 • Magasság - 10-25 cm.

Ami a felhasználási környezetet illeti, a fürdőszoba kialakításának optimális méretei 60 cm szélesek.A beltéri ajtók belsejének beépítéséhez tervezik telepíteni azokat a rendszereket, amelyek kissé nagyobb paraméterekkel rendelkeznek.

A termékek vastagsága a legtöbb esetben szabványos és 35-40 mm között változik. Ha az ajtólap nem szabványos, akkor ezt figyelembe kell venni a hasonló struktúrák kiválasztásakor.

Ha egyedi méretű formatervezésre van szüksége, azt külön kell megrendelni, ami hatással lesz a költségére.

A szellőztetés utólagos módosításai az ajtókhoz közel azonosak a többi modellel. Az ilyen rácsokat csak a keret formájaként osztályozza. E paramétertől függően adja ki a következőket:

 • Szögletes. Ez a fajta eszköz a konyha vagy a fürdőszoba ajtójához van szerelve. Néhány modellt kiegészíthet a szúnyogháló, amely megakadályozza a legyek és más rovarok vándorlását.
 • Round. Az ilyen típusú rendszerek technikailag nem különböznek a négyszögletes társaiktól. A piacon apró átmérőjű termékek állnak rendelkezésre, amelyek lehetővé teszik, hogy egy ajtóban 4-5 darabot szereljenek fel.

Kiválasztási kritériumok

A beépített rács nem mindig biztosít jó levegőáramlást. Az ilyen megoldások kiválasztásakor nem csak az anyagra, hanem a hasznos részterületre is figyelni kell. Ez a jellemző azt jelzi, hogy a rendszer mennyi levegőt tud kihagyni. Szakértők ajánlani egy ajtót alkalmazni a rács, amely az "élő" terület 30-40 négyzetméter. cm.

Ehhez egy 30 x 25 cm-es méretű grillező tökéletes, fontos megérteni, hogy az "élő" terület kb. 40% -kal alacsonyabb, mint ez a paraméter, a szerkezet pereménél.

felszerelés

Az ajtó szellőzőrácsának beépítési folyamata több egymást követő lépésre bontható:

 1. Meg kell szüntetni a megvásárolt termék pontos méreteit. Fontos megmérni az oldalt, amely belép a lyukba.
 2. Az ajtón válassza ki a helyet, ahol a termékek találhatók. Ne csatlakoztassa túl szorosan a készüléket a penge vége felé, mert egyszerűen megsérülhet. Ha eldöntötte, meg kell jelölnie a rácsok helyét. Kérjük, vegye figyelembe, hogy az ajtó nyílásának körülbelül 2 mm-rel nagyobbnak kell lennie, mint a termék kerülete.
 3. Meg kell vágnia egy lyukat. Ehhez mindegyik sarokban kezdetben fúrt lyukat egy nagy fúróval. Ezután egy kirakós játék segítségével következetesen vágott egy lyukat. Ha az ajtók műanyagból vagy fémből készülnek, akkor speciális vágószerszámot kell használni.
 4. Befejezi a rácsok rögzítésének folyamatát. Kezdetben behelyezik a lyukakba, és próbálkoznak. Szükség esetén bővül. Az eszköz rögzítése ragasztóanyaggal vagy a gyártó által biztosított egyéb rendszerekkel történik. Számos formatervezést kis csavarok segítségével lehet rögzíteni, ezért ilyen célokra csak dekoratív kötőelemeket használnak.

A szellőzés telepítésének szükségessége a fürdőszobába vezető ajtóban

Sokan azt gondolják, hogy a fürdőszoba a legtisztább és legbiztonságosabb a lakásban vagy a házban. De nem az. Működés közben sok nedvességet termel. Idővel nem talál kiutat, a környező falakra, mennyezetre, törülközőkre települ, és a penész vagy a penész megjelenését okozza. Ennek megakadályozása érdekében előzetesen telepítenie kell a szellőzőrendszert a fürdőszobában.

A modern technológianak köszönhetően a kipufogógáz-eszközökhöz különböző lehetőségek találhatók. Mindkettő összetett, többkomponensű és közönséges lehet: szellőzőrácsok egy fából készült ajtóra a fürdőszobában.

A szellőztetés telepítése

Ha a fürdőszobának területe 15 négyzetméter, akkor ajánlatos az elszívó szellőzést telepíteni. A rendszer fő munkáját egy centrifugális ventilátor hajtja végre. A szellőző tengelyre van szerelve. A telepítés nem igényel képességeket, és az utasítások elolvasása után könnyen telepíthető.

A szerelés megkezdése előtt ellenőrizze a szellőző tengelyt a vontatáshoz. A centrifugális ventilátor kizárólag függőleges helyzetben van felszerelve és mélyen behelyezhető a lyukba. A falhoz csavarok vannak rögzítve. A telepítés befejeztével a kipufogórendszerhez áramot adnak. Ehhez meg kell tartani a tápkábelt és telepítenie kell egy kapcsolót a megfelelő helyen. Ajánlatos a vezetékeket a nyilvános hálózathoz kapcsolni, deenergiás állapotban.

A kipufogó szellőzés telepítésének másik előfeltétele az üvegajtó behelyezése a fürdőszobába. Egyrészt tökéletesen fenntartja a hőmérséklet-csökkenést, nem befolyásolja a forró gőz és a párás levegő. Másrészt, a feszesség miatt a természetes levegő kilépése nem következik be egy ilyen ajtón keresztül, ami a helyiség felhalmozódásához vezethet. Ezért az üvegajtónál lévő fürdőszobában ki kell szerelni a szellőztetést.

A ventilátor felszerelése

Kis fürdőszobákban a nedves levegőt egy felső ventilátor felszerelésével lehet eltávolítani. Itt a legfontosabb pont a hatalomválaszték pontos választása, különben nincs értelme. A teljesítmény meghatározásához a szakértők számításait kell használni. Három család esetén a fürdőszobát hatszor kell megszorozni. Az így kapott szám a szükséges ventilátor teljesítmény. Ha több mint három ember él egy lakásban, akkor a terület nyolcszorosára nő.

A ventilátor felszerelése a doboz telepítésével kezdődik. A tápellátás egy kis kábel segítségével csatlakozik a csatlakozókapcsok segítségével. A következő lépés az eszközdoboz kijavítása. Ehhez nincs szükség kiegészítő eszközökre, mivel az alap külön pattanásokkal van felszerelve. A telepítés befejeztével ellenőrizze a készülék működését. A felső ventilátorok eltérő kialakításúak és a fürdőszoba belsejébe illeszkednek.

A ventilátor mind függőleges, mind vízszintes helyzetben felszerelhető. Egyszerűen szerelhető felfüggesztett mennyezetre.

Szellőzőnyílások létrehozása

A szellőzés a fürdőszobába szerelt ajtóban a szellőztető rendszer egyik eleme. Előfordulhat, hogy egy kis lyuk látható, ami miatt nedves levegőt távolítanak el a szobából. Egyes apartmanokban és házakban ez a megoldás csak a probléma megoldására szolgál.

Az ajtó nyílik

A szellőzőnyílások gyakran az ajtólap alján készülnek, és áttetsző ablakok kör alakúak vagy ovális formájúak. Az ablakok díszítéséhez speciális díszítést használhat gyűrű formájában. A dekoráció elemei különböző anyagokból (fém, műanyag, fa), az ajtó típusától függően. A szellőzőnyílások létrehozására irányuló munka ebben a sorrendben történik:

 • a jelölés először történik. Az ajtó alján díszítő gyűrűt alkalmaznak, és ceruzával vannak körvonalazva. Az ajtólapon lévő fürdőszobában való jó szellőzés érdekében legalább három lyukat kell beszerelni;
 • a következő lépés a lyukak fúrása. Ez egy koronás fúróval történik;
 • A fúrási munka végén a durva foltokat óvatosan csiszolópapírral kell csiszolni. Ha a felületet jól megtisztítják, lakkozhat. Hála neki, az ajtó nem lesz deformálódott és nedvességtől megduzzad;
 • A végső szakasz a díszítő gyűrűk telepítése.

A levegőnyílások díszítő gyűrűje számos változatban létezik. Jelenleg az egyszerű és esztétikus gyűrűk mellett rácsos elemeket is találhat, hangszigetelő anyaggal vagy hangszigeteléssel.

Különböző díszítő gyűrűk

Kerek nyílások az ajtón - ez nem az egyetlen megoldás a szellőzés a fürdőszobában. A mindennapi használat során megtalálható egyfajta rács. A gyűrűkkel szemben ez a rendszer ferde redőnyökkel van felszerelve, ami megakadályozza a rajzok áthatolását.

Szellőzőrács az ajtó alján

A rács nagysága nagyobb, mint a szellőzőgyűrűk. Ez egyrészt jobb szellőzést biztosít a fürdőszobában, másrészt erősen feltűnő. A hátrányok kiegyenlítéséhez a rácsot kizárólag az ajtólap színében kell kiválasztani.

A szellőzőrács felszerelése ugyanúgy történik, mint a lyukak. Csak azt csak függőleges helyzetben kell elhelyezni.

Fürdőszobaajtó anyaga

A beltéri ajtók gyártásához szükséges hatalmas anyagválasztékkal kapcsolatban különösen alkalmas fürdőszobákra.

Ajtók természetes fából. Az egyik legmegfelelőbb lehetőség, mivel a szoba szellőzése ebben az esetben sokkal jobb. Annak megakadályozása érdekében, hogy az ajtólap a nedves levegőt és a gőzt károsítsa, a felületet több rétegű lakkal kell kezelni.

Az üveglapok tökéletesen meleg gőzzel, nedvességgel, de hermetikusan zárják be a szobát. Ebben az esetben nincs értelme beszélni a természetes szellőzésről. Kötelezővé kell tenni.

A műanyag ajtók, mint például az üveg, nem félnek a nedvességtől és nem tartják meg a belső hőt. Az árkategóriában olcsóbbak, mint elődeik, de nem esztétikus megjelenésük.

Az alacsony költségű ajtók, melyek forgácslapból, MDF-ből készülnek, tökéletesek bármilyen belső kialakításhoz. Mivel felületük speciális megoldásokkal van burkolva, könnyen elviselhetik a nedves levegőnek való kitettséget.

A szellőztetés szükséges feltétele a normál fürdőkörnyezet kialakításának. A szükséges eszköz felépítése az erők szerint mindenki számára. A fenti lehetőségek tökéletesek a háztartási helyiségek számára. Feltéve, hogy az összes szerelési munkát az összes szabálynak és előírásoknak megfelelően végezték, a nedves levegő eltávolítását minőségi és simasági minőségben végzik el. Ezért, ha nem nagyon hisz magában a képességei, akkor az ilyen munkák elvégzéséhez szakembereket kell vonzani.

Ajtó szellőztetéssel a fürdőszobában

Friss levegő a szobán belül nem csak az emberek egészségének, hanem számos befejező anyag megőrzésének is. A legtöbb szobában az oxigénellátás problémáját egyszerűen levegőztetik. A fürdőszobában nincsenek ablakok, ezért magas színvonalú szellőzést kell szervezni - kényszerített és természetes.

A ventilátorok az első, a második, szellőző ajtók pedig segítenek. A már behelyezett szilárd ajtó javítása segít a fa és a fém ajtó szellőzőrácsokból, amelyek könnyen felszerelhetők a saját kezével. Az ajtó szellőztetésére számos lehetőség van - melyiket jobb választani?

Anyagok ajtók gyártásához

Mielőtt az első ajtót a fürdőszobába telepítené, meg kell értenie, hogy alkalmas-e a szellőzés megszervezésére - függetlenül attól, hogy levegőt biztosít-e önmagában, és ha nem, akkor lehet-e rácsot vagy szellőzőgyűrűt felszerelni. Ismerje meg a fürdőszoba ajtójának optimális méretét is.

A fürdőszoba ajtók gyártásához a következő anyagok állnak rendelkezésre:

 • Glass. A sötétzöld ajtók nagyok a nedves helyiségekben - ellenállnak a nedvességnek és a magas hőmérsékletnek, és jól néznek ki. Könnyen ellenállnak a nagyszámú fűtési és hűtési ciklusnak is, ami nagyon jellemző egy olyan fürdőszobában, amely folyamatosan forró gőzzel van töltve. Ha ilyen ajtóban nincsenek szellőzőnyílások, akkor nem engedik a levegő áthaladását.
 • Műanyag. A legolcsóbb lehetőség, az esztétikai tulajdonságok gyengébb társaik. Ugyancsak ellenáll minden agresszív hatásnak, mint az üveg. Bizonyos készségekkel lehetővé válik egy ilyen ajtó felszerelése szellőzőrácskal.
 • Fa tömb. Kíméli a nedvesség és a hőmérséklet csökkenését, de a legalkalmasabb az ajtó szellőzésének megszervezéséhez.
 • Famegmunkáló termékek - laminált, forgácslemez, MDF - különleges impregnálással végzett kezelés után, ellenáll a nedvességnek, és a legegyszerűbb a szellőzés telepítése. Mint a műanyag modellek is, ez a lehetőség nagyon olcsó.

Így a nedvesség előtt a legrosszabb stabilitás ellenére, a folyamatos levegőáramlás megszervezéséhez a fa opciók jobban megfelelnek - akkor a saját kezeivel akár a fürdőszobai ajtó szellőzőrácsai is átmennek.

A szellőzés megszervezésének módjai

A fürdőszobai szabványoknak megfelelően természetes szellőzést biztosít - mivel ez a résnek a padló közelében kell lennie. A gyakorlatban azonban ez a rés általában lezárással vagy tömítőanyaggal van lezárva, hogy elkerülje az árvíz szivárgását. Ezért a beépített szellőztetésű fürdőszobai ajtó elterjedt. A szervezetnek két lehetősége van. Csendes ventilátort is használhat egy visszacsapó szeleppel - többet tudhat meg a referencia előnyeiről.

Szellőzőrácsok

Ez a lehetőség az ajtó alján levágott ablak, amelyet műanyag, fa vagy fém rudak borítanak.

Az alábbiakban azért van, mert a hideg friss levegő a konvekció miatt leesik a padlóra.

Az ilyen rácsok számos előnnyel rendelkeznek:

 • különböző formatervezési minták;
 • fényelnyelés;
 • a függönyök megakadályozzák a folyamatos levegőáramlást - a helyiségben nem lesz hajlat, de az oxigén folyamatosan áramlik a fürdőszobába.

A rácsok a legkülönbözőbb méretűek lehetnek, különböző mennyiségekben: egy, minden ajtó szélességében, vagy egy kicsit sorban - mindez a tervező fantáziájától függ.

A saját kezével történő felszerelésnél fontos figyelembe venni egy ilyen pillanatot: a felső szellőzőrácsnak feltétlenül pontosan a padlóhoz kell igazodnia.

Vent ringek

Az ilyen furatok elrendezése a szellőztetéshez hasonló a rácsokhoz - az ajtó alsó részén van elhelyezve, rövid távolságra a padlótól. Valójában ezek egyszerű nyílások az ajtón, amelybe műanyag vagy fém gyűrűket helyeznek be, amelyek két funkciót látnak el:

 • az esztétika javítása;
 • védje meg a vágást a nedvességtől és a hőmérséklettől.

Az ilyen készülékek kialakítása egyszerű és kevésbé változatos, mint a rácsoké, de itt is van lehetőség.

Így nem egyszerű gyűrűket találsz, hanem zárt védő vagy zajelnyelő hálót, ami nemcsak megakadályozza, hogy belenézzen a szobába, hanem akadályt is képez a rovarok számára.

Hogyan válasszuk ki a szellőzést a fürdőszoba ajtajához

A legegyszerűbb megoldás a gyárilag levegőnyílásokkal ellátott ajtó kiválasztása. Probléma van ezzel a lehetőséggel: nehéz lehet olyan modellt találni, amely megfelel a meglévő belső térnek. De nem gondolhatsz az anyagra, és nem választhatsz kedvenc ajtót.

A második út az, hogy lyukakat csinálj a saját kezeddel. Ebben az esetben a fából készült modellek felé kell nézni, mivel nehéz otthoni üvegcsiszolásra van szükség, és speciális eszközre is szüksége van.

A műanyag egyszerűen veszélyes a vágásra - nagyon könnyű elrontani egy ilyen ajtót, anélkül, hogy ilyen készségekkel és tapasztalatokkal rendelkeznének.

Van egy harmadik lehetőség is. Ha nem sikerül a fürdőszobába szellőztetni a kész ajtót, és nincs ideje és vágya dolgozni a saját kezével, akkor a legegyszerűbb módja a friss levegő megszervezésének. Nevezetesen - az ajtót lefelé vágni, hogy rés legyen a padló között. Megfelelően körültekintően nem fogja elrontani az esztétikumát, a szellőzés nem lesz rosszabb, mint ha a tömbben különleges lyukak vannak.

DIY szellőzés

Miután eldöntötte, hogy a szellőztetés megszervezésére van lehetőség, a fából vagy műanyagból készült lyukak beszerzése nem igényel sok időt és erőfeszítést, és ennek eszköze csak a legegyszerűbb.

Szüksége lesz a következő felszerelésekre és anyagokra:

 • vonalzó és ceruza;
 • szinten;
 • fúró, kirakós vagy üvegvágó;
 • rács vagy szellőző gyűrűk az ajtóhoz;
 • szerelési ragasztó vagy csavarok a szellőztetési modelltől függően.

A telepítés a következő sorrendben történik:

 1. A rácsot vagy a gyűrűket akkor mérik, ha a méretüket a dokumentáció nem tartalmazza.
 2. Jelölés az ajtólapra. Természetesen egyszerűen egy fürtöt vagy egy gyűrűt csatolhat, és ceruzát köthet, de a pontosság ebben az esetben szenvedhet. Ne feledje, hogy mindkét oldalon egy pár millimétert kell hozzáadni a szellőzés méretéhez.
 3. Megfelelő szerszám segítségével furatokat fúrtunk vagy fűrészeltünk a vászonra.
 4. A darabokat alaposan csiszolópapírral csiszolják, majd bevonják a lakkokkal. Ez tovább védi az anyagot és javítja az ajtó megjelenését.
 5. A gyűrűket ragasztóanyaggal kenjük és behelyezzük a lyukakba; A rácsokat mindkét oldalon csavarral csavarták. Érdemes ellenőrizni a berendezés vízszintes tisztaságát.

A munka során meg kell figyelni a biztonsági intézkedéseket - használj kesztyűt és védőszemüveget.

Ha nem biztos benne, hogy minden rendben meg tudod csinálni, jobb, ha a munkát szakembernek bízza.

Így a szellőzés a fürdőszobai ajtón nem szeszély, hanem szükségszerűség. Anélkül, hogy a fürdőszoba használata kényelmetlen lesz, és még inkább - ez egyszerűen veszélyes. Nincs értelme elkerülni a friss levegő állandó beáramlását ebben a teremben - nagyon könnyű választani a megfelelő lehetőséget, és egy rács vagy gyűrű a saját kezével történő felszereléséhez akár fél órát is igénybe vehet még egy tapasztalatlan személy számára is.

Szellőzőnyílások a fürdőszobában

Hogyan válasszunk ajtót a fürdőszobának

21.02. 19:30 Fürdőszoba 1795 0

A fürdőszoba ajtaja eltér a többi ajtótól. A praktikusság nagyon fontos itt, mert a forró gőz és az állandó páratartalom gyorsan elpusztíthatják a nem megfelelő anyagot és befejezik. Vagyis a fürdőszobába vezető ajtót nem esztétikai tulajdonságai alapján kell kiválasztani (bár ez egy fontos pont), de elsősorban a fürdőszoba jellemzőire alapozva.

A fürdő ajtó vízállósága

A fürdőszobába vezető ajtók legfontosabb követelménye a vízállóság. Anélkül, hogy egyszerűen nincs mit beszélni. Az a tény, hogy két-három héten belül nem vízálló ajtó összeomlik. Az anyag megduzzad, és a felülete hámlik le.

Az ilyen gondok elkerülése érdekében a kezdetektől fogva a fürdőszobába vezető ajtót vízállónak kell választani. Ugyanakkor érdemes figyelni a műanyag ajtókra. Könnyűek, technikaiak, vízállóak. Ráadásul ma a műanyag ajtók a fürdőszoba számára vonzóvá teszik. Például a természetes fa, parafa vagy más természetes anyagok utánzata mértéke nemrégiben új szintet ért el.

Általában az ajtó kialakítása a fürdőszobában lehet bármi. A fürdőszobai ajtó közvetlen megjelenése nem befolyásolja minőségét, gyárthatóságát, megbízhatóságát és tartósságát. A fürdőszoba ajtójának kialakítása ezért teljesen attól függ, hogy mi a preferencia.

Ideális ajtó fürdőszoba szellőzéssel

Ugyanakkor meg kell fontolnunk egy másik nehéz kérdést a fürdőszobába vezető ajtó kiválasztása tekintetében. Az a tény, hogy egy ilyen ajtó vízálló, azt jelenti, hogy nedvességtől védve van. De ugyanakkor alapvetően problémát okoz.

Az a tény, hogy a fürdőszobában mindig van egy csatorna, amelyen keresztül a túlzott nedvesség ideális esetben nagyon gyorsan elhagyja a szobát. Ez nem történhet meg, mert a szorosan lezárt ajtó akadályozza a levegő mozgását. Természetesen nyissa ki a fürdőszobába vezető ajtót, ez nem egy lehetőség. Mi a teendő?

A kijárat az, hogy megvásárolja a tökéletes ajtót a fürdőszobában, amelynek szellőzőrácsai vagy dekoratív szellőzőnyílásai vannak. Az ilyen rácsok és nyílások az ajtó alsó részén helyezkednek el, és gyakorlatilag nem észrevehetők. Mindazonáltal észrevehető hatást fejtenek ki. Most a nedvesség gyorsan elhagyja a fürdőszobát, és elfelejtheti az állandó nedvességet.

Hogyan vágja le a fürdőszoba ajtaját?

Ha az ajtót megvásárolták szabványos, szellőző szellőzők nélkül, az alsó részből kicsit le lehet vágni. Ezt könnyű elvégezni. Az egész titok jó eszköz. Az ajtót eltávolítjuk a zsanéroktól, az asztalra helyezzük és gondos jelölés után néhány centimétert levágunk egy villanymotorral.

Az ilyen fürdőszoba ajtó jó választás lesz, mert megoldja a magas páratartalom problémáját, ami azt jelenti, hogy a fürdőszobát mentes a penész, gomba, rozsda és más gondoktól.

Copyright © -, DelayteSami.com. Hosting az uCoz-tól

A szellőzés telepítése a fürdőszobába

 • Hogyan lehet szellőztetni egy nyílással az ajtóban?
 • Hogyan szellőztetni a fürdőszobában egy ventilátorral
 • A szellőzés telepítése a fürdőszobába saját kezűleg
 • Hasznos tippek

A fürdőszobában folyamatosan növekszik a páratartalom. Ha a szellőztetés a fürdőszobában rossz, akkor a nedvesség elkezdődik a falakon, mennyezeten, szekrényeken és egyéb felületeken. Még akkor is, ha a csövek jó állapotban vannak a fürdőszobában, és nincsenek szivárgások, majd rossz szellőzéssel, a gomba és a penész nagyon gyorsan kialakulnak. Mint tudják, nem csak a szoba megjelenését rontják és szennyezik, hanem hátrányos hatással van az emberi egészségre is. Egyesek meglehetősen egyszerűen megoldják a magas páratartalom problémáját. folyamatosan tartsa a fürdőszoba ajtaját. De néha nem takarít meg, de nem is nagyon esztétikusnak tűnik (különösen, ha a WC-vel kombinálják a fürdőszobát).

A fürdőszoba ventilátorának elemei.

Hogyan állapítható meg, hogy a természetes szellőzés nem képes megbirkózni a feladattal? Ha a légcsatorna rossz, akkor a tükör fürdés után ködös lesz, a falakon folyamatosan kondenzálódnak, a fürdőszobában maradt ruhák és törülközők nedvesek lesznek. Ha a szellőzőrácsot és a lángot 45 ° -os vagy annál nagyobb szögben megdöngetik, ez azt jelenti, hogy a szellőztetés jó, ha nem, akkor nem képes megbirkózni feladatával.

Hogyan lehet szellőztetni egy nyílással az ajtóban?

A kisebb fürdőszobákban, a szellőzés javítása érdekében, a népi módszert használhatja # 8211; az ajtó alatt, hogy 2 cm széles legyen, ez az egyszerű módszer jó levegőcserét biztosít, és védi a bútorokat a magas páratartalomtól. Ez a módszer azonban megzavarhatja az ajtó és a szoba megjelenését, így nem mindenki számára alkalmas. Gazdasági lehetőségként használható.

Vissza a tartalomjegyzékhez

Hogyan szellőztetni a fürdőszobában egy ventilátorral

A fürdőszobai ajtó szellőzésének felszerelési terve.

Ha a rés kialakítása a fürdőszoba alatt nem segít, akkor telepíthet ventilátort. Számítsa ki a szükséges teljesítményt az eszköz nagyon egyszerű. Ehhez a szoba térfogatát megszorozzák 6-tal (ha a házban élők száma nem több, mint 3 fő), vagy 8-ra (ha a fürdőszobát több mint 3 személy használja).

Például: ha a fürdőszoba területe 7 m², akkor a ventilátor kapacitása 110 m³ / óra (ha legfeljebb 3 ember él) vagy 150 m³ / óra (ha több mint 3 ember van a családban). Nem ajánlott olyan ventilátor felszerelését, amely túl erős, ez a levegő gyors hűtéséhez, fokozott zajszinthez és nemkívánatos vázlathoz vezethet.

A ventilátort a falra rögzítheti. Az alapszabály: # 8211; a ventillátornak a nyílás közelében kell lennie. A boltban sok a rajongói modellek, amelyek a fürdőszobában használhatók. A kisgyermekek és az állatok elhelyezésén kívül kell lógni. Lapos megjelenése nem rontja a fürdőszoba megjelenését.

A szellőztető rendszer diagramja.

A 15 m²-nél nagyobb területű helyiségeknél jobb, ha egy csatorna-ventilátort (a csatorna belsejében) rögzítenek. Kiválasztásakor jobb, ha nem túl erős modellekben élsz, mert átirányíthatja az egész lakásépület légcseréjét. A nagy teljesítményű csatorna ventilátor sok zajot kelt. Csak egy magánházba telepíthető.

Minden rajongó számára jobb, ha a kábelezést a falhoz csatlakoztatja, mielőtt összekapcsolná a burkolatot és csatlakoztatná egy külön kapcsolóhoz. Néhány ember csatlakoztatja a ventilátort a világításkapcsolóhoz, így egyszerre kapcsolódik be a fürdőszobában lévõ fény. A kijáratnál, amikor a fény ki van kapcsolva, a ventilátor leesik. Ha a ventilátor zavaró, akkor jobb, ha bekapcsolja, miután meglátogatta a fürdőszobát (mielőtt külön kapcsolót tett előre).

Vissza a tartalomjegyzékhez

A szellőzés telepítése a fürdőszobába saját kezűleg

Mindenekelőtt meg kell érteni, hogy a telepítési rendszer hogyan van elrendezve. A rendszer magában foglal egy fő légcsatornát, amelyhez ágakkal vannak összekötve, hogy levegőt vegyenek be a helyiségből. Ezt a sémát leggyakrabban a kommunikáció telepítésekor használják. A szellőzés telepítése egy lakásban vagy magánházban kezdődik a ventilátor felszerelésével. Telepíthető a konnektorhoz vagy az utcára nyíló lyukhoz. Annak megakadályozása érdekében, hogy a levegő kijutjon a házból, a ventilátor előtt egy visszacsapó szelep van felszerelve.

A ventilátor felszerelése után kezdődik a légcsatornák felszerelése. A csövek és a szerkezeti elemek csomópontjai szilikon vagy más tömítőanyaggal vannak összekötve. Először hozd létre a fő csatornát, majd csatlakoztasd az összes szükséges pólót, és mindent rendezzen. Ezután ellenőrizze a szelepeket. Szükséges, hogy az egyik helyiség levegője ne kerüljön át a másikba. Továbbá a légcsatornák eljutnak a helyekbe, ahol a levegőbevezető nyílások be vannak építve. Ezek csak a felfüggesztett mennyezet behelyezése után kerülnek telepítésre. Telepítés után azt feltételezhetjük, hogy a szellőzés a fürdőszobában megtörtént.

Vissza a tartalomjegyzékhez

Hasznos tippek

Szükség van a nyíláson levő rés gondos lezárására, ami biztosítja a levegő szabadon bocsátását a lakáson kívül. A szellőztető tengelybe való belépést jól rögzíteni kell a habarccsal. Ha ez nem történik meg, előfordulhatnak rajzolatok.

A felfüggesztett mennyezet felszerelése előtt a szellőztetőrendszert ellenőrizni kell.

Előfordulhat, hogy a kipufogóventilátor rosszul mûködik, akkor át kell dolgoznia az egész szerkezetet. A későbbi csere során felmerülő problémák elkerülése érdekében célszerű előzetesen ellenőrizni a kikötőt, vagy más módon megtalálni a hozzáférést.

Hogyan lehet a szellőzést a fürdőszobában

A szellőzés és a jó levegőáramlás nagyon fontos az otthonában. Az ilyen rendszerek különösen fontos szerepet játszanak a magas páratartalmú helyiségekben. Ezek biztonságosak lehetnek a fürdőszoba, a fürdőszoba és a konyha számára. Ez a cikk megmagyarázza, hogyan kell szellőztetni a fürdőszobában. Mi érdemes megfontolni?

Szükségem van további szellőzésre

A ház felépítéséhez az építõknek szellõzõ tengelyeket kell létrehozniuk. Hozzáférhetnek a fürdőszoba, a WC és a konyha. Ezek a tervek megteremtik a szükséges tervezetet és a normál légáramlást.

Hogyan lehet megérteni, hogy további fürdőszobai szellőztető berendezésekre van szükség? Ha a szellőztető tengelyek megfelelően lettek kialakítva, és nem maradtak eltömődve, akkor a légáramlásnak normálisnak kell lennie. Amikor észreveszi, hogy a kondenzáció tükörre vagy más felületre formálódik a fürdés közben, ez azt jelenti, hogy a szellőzőrendszer nem működik. Ebben az esetben kiegészítőket kell telepíteni.

Ha figyelmen kívül hagyja ezt a pillanatot, akkor idővel kellemetlen következményekkel járhat. Először is, a fürdőszoba befejezése gyorsan értéktelenné válik a nedvességtől. Másodszor, a nedvesség és a hő kiváló táptalaj a káros mikroorganizmusok és a penészgombák számára, ami még rosszabb, mint egy elkényeztetett felület.

Ha a kondenzáció megkezdődött, akkor érdemes továbbhaladni a szellőztető rendszer javításával. Ezt háromféle módon lehet elvégezni. A választás a szoba területe és a házban vagy lakásban élők számától függ.

Légáramlás biztosítása

Ez a módszer alkalmas kis helyiségekre, ahol a fürdõ nem olyan gyakran. A szellőzőnyílások az ajtóba történő beszereléséből áll. Annak érdekében, hogy megfeleljen-e Önnek vagy sem, a fürdés közben kissé kinyithatja a fürdőszobai ajtót - ha a gőz elhagyja, akkor megteheti.

Ehhez szüksége lesz:

 • fúrás speciális fúvókákkal;
 • smaragd ruhával;
 • markert vagy ceruzát;
 • csavarhúzó;
 • szellőző gyűrűk (lehetnek fémek, műanyagok vagy faanyagok;

Először is (természetesen a gyűrűk megszerzése után) a jelölést végezzük. Csatlakoztassa a gyűrűket az ajtó aljára, és megjelölje a jövő helyét egy markerrel vagy ceruzával. Az ilyen címkéknek legalább három darabot kell megtenniük, de még így is. A lényeg az, hogy szimmetrikusak és nem rontják a megjelenést.

Most, a kívánt átmérőjű speciális fúvókákkal ellátott fúróval lyukakat készítünk. A belső részt csiszoló ruhával kell tisztítani. A gyűrűk magukba kerülnek a lyukakba, a kényelem érdekében csavarhúzót használhatunk.

A gyűrűk helyett a szellőzőrács használható. Ebben az esetben a légáramlás még jobb lesz. És ha nem akar több pénzt költeni, akkor egyszerűen lyukakat készíthet, feldolgozhat zománcozott papírral és javíthatja őket festékkel vagy lakkal.

Lehetőség kisebb helyiségekre

A fürdőszoba szellőztetésének ilyen módja 15 m 2 -es területek számára alkalmas. Ebben az esetben a nagy teljesítményű berendezések felszerelése nem értelmezhető, így a felső eszközöket is megteheti.

Mielőtt megvásárolná őket, ki kell számítani a szükséges teljesítményt. Ehhez használj egy egyszerű formulát - a terem területét megszorozza hat, ha legfeljebb három ember él a lakásban. Ha több mint három ember van, akik folyamatosan használják a fürdőszobát, akkor nyolcszorosra kell szorozni a területet. Például, ha van egy 10 m 2 -es fürdőszobája és három ember lakik egy házban vagy házban, akkor a szükséges kapacitás 10 6 = 60 m 3 óránként.

Miután megvásárolt egy felső ventilátort, előkészítse a felszereléshez szükséges szerszámokat. Szüksége lesz csavarhúzóra, fúrógépre, csavarokra és kétmagos elektromos kábelre.

Először a ventilátorházat a légtelenítőhöz csatlakoztatják. Ez megfelelő a csavarokkal. Ezután a ventillátort az esetre helyezzük, általában erre a célra vannak reteszek. Ezután csatlakoztathatja a kábelt a terminálokhoz és ellenőrizheti a műveletet.

Az ilyen ventilátorok kompakt méretűek és kevés energiát fogyasztanak. Emellett esztétikailag vonzó megjelenésűek. Az egyszerű használat érdekében sokan csatlakoztatják a ventilátort a kapcsolóhoz. Amint egy személy belép a fürdőszobába, és bekapcsolja a fényt, a szellőztető rendszer működésbe lép. Ehhez mindez csak a kívánságod.

Lehetőség nagyméretű szobákhoz

Ha a ház vagy apartman nagy fürdőszobával rendelkezik, melynek területe meghaladja a 15 m 2 -et, akkor nagyobb teljesítményű szellőzőberendezést kell felszerelni. Ebben az esetben a szellőzés a fürdőszobában centrifugális csővezetékekkel történik. Rendelkeznek elegendő erővel, ugyanakkor alacsony energiafogyasztással és alacsony zajszinttel.

Ezek az eszközök olyan erős ventilátorok, amelyek közvetlenül a szellőzőcsatornába helyezhetők. A telepítés során ellenőrizni kell a rögzítés megbízhatóságát és a beépítési mélység megfelelőségét.

Ilyen ventilátorok is csatlakoztathatók a világításkapcsolóhoz. Rendszerint azonban külön beépített konzol van telepítve.

Források: http://delaytesami.com/publ/interer/vannaja/kak_vybrat_dver_dlja_vannoj/40-1-0-182, http://1poclimaty.ru/vidy/ventilyaciya-v-vannoi.html, http: // kakpravilnosdelat. ru / kak-sdelat-ventilyaciyu-v-vannoy /

Egyszerű tippek

Ha a nadrág elhasználódik: Ha a súrlódási helyeken felesleges fény jelenik meg a nadrágon, vigyázzon erre a helyre egy nedves rongyon keresztül, majd hagyja kihűlni, emelje fel az ecsetet.

Távolítsa el a koromot a serpenyőből: A koromot a serpenyőből, edényekből vagy más edényekből öntse vízhez, adjunk hozzá szódát és szilícium-dioxid ragasztót. Szükséges, hogy egy vagy két órán keresztül forraljuk, miután a szén vagy öntődik, vagy nagyon könnyen eltávolítható.

Természetes szellőzés: Hogyan kell megszervezni az áramlást

Az energia áramlása a lakásban figyelmen kívül hagyható, de a levegőben - semmilyen esetben sem

Hírek partnereinkről

Nos, teljesen helyes megjegyzés. A szellőztetési küszöböket semmilyen módon nem kapcsolják össze. És az a tény, hogy a modern otthonokban nem, így nagy kár a tulajdonosok számára. Én magam fogtam a fürdőszobában az árvizet a küszöbön háromszor. És ha nem így van

így a következmények szinte katasztrofálisak lennének. A lakás fafaros parketta (1972). Menj alá vízzel - még mindig a lakásban szaga romlik vagy rothadt.

Vadim köszönjük ezeket a kirándulásokat. Nagyon hasznos információ. És ismételje meg az előző "ozeay" -t. Vadim, hogyan kell kapcsolatba lépni veled, ésszerű tanácsokkal kell rendelkeznünk a természetes szellőzés javítására. Köszönöm!