Legfontosabb > Dekoráció

Standard méretű ajtók a fürdőszobában és WC-vel

A tapasztalatlan emberek javításra úgy tűnhet, hogy a fürdőszoba és a WC ajtóinak mérete olyan kérdés, amely nem igényel figyelmet. Tény, hogy még a standard méretű ajtók vásárlását a fürdőszobában is érdemes részletesen megvizsgálni ennek a kialakításnak a geometriáját. Különösen fontos az ajtó paramétereinek kiszámítása, ha a szerkezetet a fal térben kívánja telepíteni.

A fürdőkád ajtómérete

Az új és a régi lakásokban lévő ajtó bemélyedések paraméterei eltérhetnek. Ezért először is figyelembe kell venned a lakótér korát. A húsz évesnél idősebb lakásoknál a méret normál volt, és 2 méter magas volt. Az ajtónyílás szélessége 600 milliméter.

A fürdő kapujának meglévő méretei

A modern lakásokban felszerelt ajtók szélessége 700 milliméter. A szélességkülönbség annak a ténynek köszönhető, hogy a tervezési lehetőségek megváltoztatták a fürdőszoba kialakítását. Ezért az általános és nagyméretű berendezéseket és a fürdőszobai belső tér díszítésére szolgáló elemeket nem lehet helyiségbe helyezni, ha a nyílás helytelenül kiszámított szélessége. Ezért bővült a struktúra mérete. Függetlenül attól, hogy milyen anyagot választottak az ajtóhoz, figyelembe kell venni az ajtólap méretét.
A következő méretű ajtókat vásárolják az építési piacon:

 • 40 centiméter széles;
 • 60 centiméter;
 • 70 cm;
 • 80 centiméter;
 • 90 cm;
 • 1 méter.

Ezek a méretek alkalmasak minden családtag telepítésére és kényelmes életvitelére. Általánosságban az előkészített szerkezetek nyílásának magassága pontosan 2 méter. De a szélességgel játszhatsz, és szükség szerint változtathatsz.

Az ajtó méretei a lakás tervének megfelelően

Meg kell érteni, hogy a fürdőszobában lévő nyílásnak meg kell felelnie a tervezett belső térnek. Ha például a tulajdonos egy fürdőszobát, mosogatót, különböző polcokat és fülkéket szeretne felszerelni a kényelem érdekében, akkor a térfelvételt figyelembe kell venni. Ha a helyiség kicsi, akkor az ajtó méretének kicsinek kell lennie, csak annyira, hogy illeszkedjen a szükséges felszereléshez.
Néha a tulajdonosok önállóan összeszerelik a terveket. Ez egy nem szabványos javítási megoldás tervezésénél történik. Ebben az esetben a fürdőszoba vagy a szokásos tolóajtóknak más paraméterei is lehetnek, eltérve a szabványtól. Így saját belső fantáziájuk szerint felszerelhetik a belső térséget. A legfontosabb dolog a berendezés kialakítása, hogy a helyiség ne legyen korlátozva funkcióinak teljesítésében.

Standard méretű belső ajtók a fürdőszoba és a WC-vel a lakásban

A lakás elrendezésénél különös figyelmet kell fordítani a belső ajtókra. Általános szabályként a különféle helyiségekben lévő beltéri ajtóknak eltérő követelményei lehetnek. Először is a vastagság és a méret.

Az ajtólapok és nyílások méretére vonatkozó követelmények

Ajtó méretek a GOST szerint

Először is a fürdőszoba és a WC belső ajtóira utal. Kiváló minőségű beltéri ajtók kiválasztásánál fontos, hogy ne csak az ajtó stílusát, anyagát és minőségét, hanem az ajtó paramétereit és tulajdonságait is figyelembe vegyék.

Minden ajtó és doboz külön-külön kerül kiválasztásra

Általános szabály, hogy a legtöbb ajtó egy lakást a megadott szabványoknak megfelelően gyártják. Ez azt jelenti, hogy ezek szabványos méretűek és vastagok. Ez nagyon kényelmes, mert amikor megvásárolja az ajtót a fürdőszoba szabványos méretek, akkor elkerülhető sok gond. Biztos lehet benne, hogy az ilyen belső ajtók megfelelnek Önnek.

Ma az ajtók a fürdőszoba és a WC ilyen szabványos méretek, mint:

 • magasság - 1900, 2000, 2200 mm;
 • szélesség - 400, 600, 700, 800, 900, 1000 mm.
Ajtók a fürdőszobához 190 x 40 cm Ajtók a fürdőszobához 200 x 60 cm Ajtók a fürdőszobához 200 x 70 cm Ajtók a fürdőszobához 200 x 80 cm Ajtók a fürdőszobához 220 x 90 cm Ajtók a fürdőszobában 220 x 100 cm

A lakóépületekben leggyakrabban az 550-es szabványos ajtók ajtói 1900 mm-re, 600 mm-re 2000 mm-re találhatók. Azonban ez az opció ajtók esetleg nem alkalmasak, ha Ön egy privát ház vagy a lakásban modern felújítással rendelkezik. Ebben az esetben a házban lehetnek nem szabványos ajtók, amelyekhez a rendes belső ajtók nem illeszkednek.

Az első, amit meg kell tennie, mielőtt a fürdőszobába vagy a WC-be belépő belső ajtókat vásárolna, hogy ellenőrizze és mérje ki a szobák ajtóit annak érdekében, hogy megtudja, a standard paraméterek ajtója megfelel-e Önnek.

Az ajtókeret magassága, szélessége és vastagsága

Amikor nem megfelelő méretű fürdőszobát vagy WC-t választanak, az ajtólap nagyon gyorsan hajlani vagy deformálódni tud. Ezért fontos, hogy az ajtó teljes mérlegelését komolyan közelítsük meg.

A szovjet idők régi épületeiben az ajtó általában szabályozott, és 600 mm-re 2000 mm-re van. A legtöbb új épület szabványos mérete 700 x 2000mm. Ezeket a paramétereket akkor kell figyelembe venni, ha új fürdőszobai ajtót vásárolnak.

Az ajtó szabványos mérete a lakásban egy új épületben 200 x 70 cm

Mielőtt elkezdené mérni az ajtó paramétereit a fürdőszobában, javasoljuk, hogy távolítsa el az ajtólapot és a kárpitot. Mérések során fontos megjegyezni, hogy:

 • mérje meg az ajtókeret magasságát a padlóval kezdődően, figyelembe véve a jövő padlóburkolatának vastagságát;

Az ajtó mérése padlószinttől kezdődően

 • az ajtókeret szélességét falról falra kell mérni;

  Az ajtókeret összeszerelésekor mérje meg az ajtólap szélességét úgy, hogy a doboz ne legyen kisebb vagy nagyobb, mint a kívánt méret.

 • az ajtó mélységét a falburkolat vastagsága vagy a fal jövőbeli bevonata alapján mérik.
 • Az ajtómérések elvégzése után a fürdőszobában vagy a WC-ben a jövő belső ajtójának optimális méretét kell kiszámítani. Hasonló eljárást fognak végrehajtani a kapott paraméterek alapján:

  • a fa ajtókeret vastagsága;
  • az ajtókeret és a vászon közötti távolság;
  • az ajtókeret és a fal közötti távolság;
  • az ajtókeret alja és a küszöb közötti távolságot.
  Az ajtókeret mérete a telepítés során

  Azonban a legtöbb esetben, a fürdőszoba és a WC bejárati ajtóinak behelyezésekor illessze be az ajtólapok szabványos méreteit. A legtöbb szaküzletben szabványos paraméterekkel rendelkező ajtók találhatók:

  • 550-1900 mm az 59x195, 65x200 cm-es szabványos nyílásokhoz;

  Az ajtó mérete 65 x 200 cm

 • 600-1900 mm a 64x195, 70x200 cm-es szabványos nyílásokhoz;

  Az ajtó mérete 70 x 200 cm

 • 600-2000 mm a 64x205, 70x210 cm méretű szabványos nyílásokhoz.

  Az ajtó mérete 70 x 210 cm

 • Milyen méretű lehet a nyílás a fürdőszobai ajtó számára 55 cm

  A fürdőszobában egy szabványos ajtó leggyakoribb mérete az 55-ös, 1900-as fürdőszoba. A legtöbb régi épület hasonló nyílást kínál.

  Ajtók a fürdőszobához 55 x 190 cm

  Nagyon egyszerű számítani egy ilyen méretű ajtó jövőbeli ajtójának méretét. Minden mérést a fent leírt módszer szerint végezzünk, de mérésekor ne felejtsük el figyelembe venni a lehetséges hiányosságokat.

  Belső ajtó beszerelésekor az ajtókeret és a fal közötti résnek kell lennie. Rendszerint az ajtókeret paramétereinek mérésekor ezt a rést legalább 10-15 mm-re kell hagyni. Ráadásul érdemes megmaradni az ajtókeret és a vászon közötti rés is. Ennek a résnek az optimális mérete 3-5 mm.

  Az ajtókeret behelyezése résekkel

  Rendszerint az ajtó szélességének megfelelően 55 cm-es fürdőszoba méretű ajtók mérését választják ki. Ebből a célból az ajtónyílás szélességétől el kell távolítani a hézagok méreteit, az ajtónyaláb szélességét (standard 25 mm).

  A kapu szerelési útmutatója

  Ez a módszer azonban nem mindig működhet. Sokkal kényelmesebb és biztonságosabb választani a belső ajtókat a fordított jelentés alapján. Ez a módszer magában foglalja az ajtólap közvetlen ellenőrzését, amely kiszámítja, hogy a vászon illeszkedik-e a nyílásba.

  Interroom ajtó egy doboz a gyártó

  A fürdőszoba ajtómérete: elkerülje a hibákat!

  Azok a lakástulajdonosok, akik először találkoznak a javításokkal, gyakran hibás véleményt alkotnak arról, hogy milyen méretűnek kell lennie a fürdőszobában vagy a WC-ben lévő ajtón, és nem megfelelő terméket kap. A leggyakoribb hibák: az azonos ajtók megvásárlása minden nyílásban vagy szabványos méretű ajtók megvásárlása, amelyek állítólag megegyeznek a lakások vagy fürdőszobák otthonának megnyitásával.

  Cikkünk célja, hogy megvédje az új felhasználókat az ilyen hibáktól, valamint tájékoztassa Önt a rendelkezésre álló lehetőségekről és a megfelelő méretű ajtók kiválasztásáról.

  Hogyan lehet mérni a nyílást?

  Sok szovjet lakóházban a fürdőszoba és a WC ajtói szabványos méretek - 600 mm szélesek. Azonban ne vegye be axiómának. Mielőtt elindulna a boltba, gondosan meg kell mérnie a nyílás méretét egy adott lakóházban, mert ez változhat a fürdő tervezési projektjétől függően.

  A nyílás mérete a fal szélétől mérhető. Ne csináld ezt "szemmel".

  Ha van egy ajtó, akkor azt el kell távolítani, és a berendezés, és csak akkor mérje meg.

  A mérések a következők:

  1. A nyílás magasságát a padlóról kell mérni (ebben az esetben a befejeződést ki kell tölteni vagy egy raktárhelyet kell elhelyezni rajta), mielőtt a nyílás megakadályozható.
  2. A nyílás szélességét falról falra mérik.
  3. A nyílás mélységét, vagyis a fal vastagságát a csempe vastagságának és a falburkolat vastagságának megadásával kell mérni (hacsak a kivitelezést a mérés időpontjában még nem végezték el).
   Gyakran a falak vastagsága a fürdőszobában kisebb, mint a fal többi falának vastagsága, és kb. 4-5 cm, ezért még személyesen is mérni kell.

  Ajtóparaméterek

  Az alábbi táblázat azokat az adatokat mutatja be, amelyek megkönnyítik a fürdőszoba és a WC számára szolgáló ajtó kiválasztását: az ajtólap méretét és a nyílás megfelelő méreteit.

  Az ajtólap méretének kiszámítása

  Az ajtó szükséges mérése után kiszámíthatja a jövő ajtójának méretét.

  A számítás az alábbi séma szerint történik:

  1. Mivel az ajtókeret és a fal közötti rés 10-15 mm-nél kisebb távolságra fekszik. Hagyjon rést a doboz és az ajtólap között (3 mm).
  2. Számítsa ki az ajtólap szélességét a nyílás mért szélessége alapján. Ehhez az első bekezdésben leírt hézagokat el kell távolítani a szélességtől, valamint az ajtónyaláb szélességétől, amely általában 25 mm.
   Ebben az esetben minden levonható méretet meg kell szorozni 2-vel (vegye figyelembe az ajtókeret mindkét részét).

  Optimális távolság a széles ajtónyílásokhoz

  1. A gyakorlatban azonban kényelmesebb az ajtót kiválasztani a fordított számítással, vagyis annak ellenõrzésével, hogy az ajtólap megfelel-e egy adott ajtóhoz.
   A számítást úgy végezzük, hogy a leírt értékeket hozzáadjuk a vászon szélességéhez.
   Adjunk egy példát:
  • A legkedveltebb ajtószélesség 600 és 700 mm a fürdőszoba ajtóihoz és a belső ajtókhoz 800-900 mm.
  • Tegyük fel, hogy a fürdő bejáratánál egy széles, 800 mm széles belső ajtót szeretne elhelyezni. Ezután a megfelelő nyílás szélessége: 800 mm + (10 mm + 25 mm + 3 mm) x 2 = 880 mm.
  • A kapott érték a minimális érték, amelynek meg kell egyeznie a nyílás szélességével.
  1. Ugyanezen elv alapján kiszámítjuk a vászon magasságát:
  • Például az ajtó magassága 2000 mm. Ehhez az értékhez hozzá kell adni három, már ismerős paramétert (többé nem kell 2-tel szaporodni), valamint 10 mm-es rés a padló és az ajtó alja között. Így: 2000 mm + 10 mm + 25 mm + 3 mm + 10 mm = 2050 mm.
  • Általában a küszöb magasságát is lefektetik, mert egy ilyen ajtókeret a fürdőszobában van elhelyezve. Ezután a magasságot az alábbiak szerint kell kiszámítani: 2000 mm + (10 mm + 25 mm + 3 mm) x 2 = 2080 mm.

  A fenti számítások a minimális távolságokat és az ajtólap méretét adják.

  A gyakorlatban, ha széles ajtónyitással rendelkezik, akkor jobb, ha a rések valamivel nagyobbak: mindkét oldalán 35-45 mm-rel a szélesség számítása, 50-80 mm a vászon magasságának kiszámításakor, amikor ajtókat szerelnek be a fürdőszobába küszöb nélkül, és 70-90 mm-rel az ajtó behelyezésekor küszöbértékkel.

  Megadtuk azokat a számításokat, amelyeket el kell végezni, ha a fürdőszoba és a WC számára kész ajtókat tervezünk. A legtöbb gyártó egyedi megrendeléseket készít, és külön ajtót is készíthet a fürdőszobába - az ilyen ajtó méretét választja.

  Ez a szolgáltatás legalább 15% -kal több, mint egy szokásos termék, de ebben az esetben olyan terméket kap, amely tökéletesen illeszkedik a lakásába.

  A fürdőszoba ajtó méretei szabványosak

  Úgy gondolják, hogy az ajtó dimenziói a zuhanyhoz nem valami fontosak a szoba elrendezésének szempontjából. A fürdőszoba azonban nehéz körülmények között működik. A magas páratartalom, a kondenzátum, a gőz, a hőmérséklet csökkenése és egyéb negatív tényezők nem befolyásolják legjobban a befejező anyagokat. Ajtókeret, beleértve ezt a hatást is.

  Ezenkívül megvédi a többi helyiséget a nedvesség terjedésétől, a mikroorganizmusoktól és egyéb dolgoktól. A bejárati ajtó méretei közvetlenül befolyásolják funkcióik minőségét. Ezért a helyiség megfelelő gondozásához helyesen kell kiválasztani a belső mennyezetet. Ebben az esetben azonban elegendő számú csapda és árnyalat van.

  Természetesen az ajtókeret méretének kiválasztásakor mindenkit figyelembe kell venni. Amikor megfelelő szakértelemmel rendelkező szakembert vonz, akkor elkerülheti a felmerülő problémákat, de mi a teendő, ha mindent meg kell tennie magadnak? Elvileg a fürdőszoba bejárati ajtójának megválasztása meglehetősen egyszerű kérdés. Először ki kell derülnie minden szükséges információról a tartományról, valamint a szabványos vagy nem szabványos méretű interroom átfedés módjáról.

  Tipikus termékek

  Eddig közös szabványokat fogadtak el, amelyek szabályozzák a belső nyílások méretét és a fürdőszoba bejárati ajtóit. A modern gyártóknak meg kell felelniük az elfogadott szabványoknak, így az összes termék azonos méretű. Az ajtókeretek magassága 2 m. A standard paraméterek kissé eltérnek a szélességüknél és a következő méretűek lehetnek:

  A korai projektek által készített ház, például a szovjet időkben épített házak saját jellegzetességeik. Például a Hruscsov-típusú apartmanok 60 cm-es nyílásszélességgel rendelkeznek, és az új épületek már 70 vagy 80 cm-esek, részben azért, hogy javítsák a tulajdonosok szokásos igényeit, valamint megszüntessék a háztartási gépek, vízvezetékek és fémdekoráció beszerelésének problémáját. Egyszerűen nem tudtak keskeny ajtókeretekbe préselni a méretük miatt a fürdőszobában és a WC-ben.

  A modern zuhanyzók, jacuzzik és egyéb elemek gyakran nem szabványos méretűek. Így telepítésük nagyon bonyolult vállalkozás egy olyan helyiségben, ahol a bejárati ajtónak nincs megfelelő szélessége. A modern lakások szélesebb megnyitása, például 80 vagy 90 cm, sokkal könnyebbé teszi a vízvezeték szerelését.

  Azonban a fürdőszoba és a WC egy ilyen dobozának jelentős hátránya a felhasználható hely elvesztése.

  A szoba bizonyos kényelme elcsúszik, de hozzáférhetőbbé és kényelmesebbé válik a használathoz. A veszteségek minimalizálása érdekében egy kompakt mosógépet vagy egy kis mosdót is elhelyezhet a zuhanyzóban és a WC-ben. Ezenkívül a fürdőszobaterület teljes területe alapján ki lehet zárni egy mosodai dobozt. Ezek az intézkedések lehetővé teszik, hogy enyhén növeljék a helyiség hasznosítható területét.

  A szerkesztés árnyalatai

  A GOST szerint a modern otthonoknak bizonyos magasságuk és szélességük kell legyen. Ezeket a követelményeket a fürdőszoba és a WC bejárati ajtóinak gyártói vesznek figyelembe. Vannak azonban olyan esetek, amikor a paraméterek eredetileg nem felelnek meg a követelményeknek, vagy saját maguknak kell kijavítaniuk.

   1. A standard paraméterek 60 és 70 cm nyílások, 80-90 cm - ez már nem szabvány.
   2. A zuhanyzóhoz képest 2 méteres magasság szinte változatlan. Csak kivételes esetekben módosul, például az eredeti belső kialakításnál vagy a fémszerkezetek beépítésénél.
   3. A gyakorlatban gyakran előfordul, hogy a tényleges szélesség, ritkábban a magasság néhány milliméterrel nagyobb, mint a szabványméretek. Általában az oka a finomító anyag használata, ami növeli a vásznat. Miért lehet megnyitni a nyílást a fürdőszobában és a WC-ben, különben a bejárati ajtó nem illeszkedik szélességhez vagy magassághoz. Vannak azonban esetek, amikor nem mindig lehetséges, például falazó falak.
   4. Ne pusztítsd el a saját házadat apró részletek miatt. A kilépés ezt a helyzetet a következő lehet. Lehet hagyni a bélést, és csökkenteni a belső nyílást a fürdőszobába és a WC-ben a szabványos méretekhez. Ezután a szélesség és a magasság megfelelő szinten marad, és a vízvezeték vagy egyéb fémtermékek telepítésével kapcsolatos problémák nem merülnek fel. Ehhez be kell számolnia a bejárati ajtót. Mindezt meg kell tenni az átfedés megszerzése előtt, azaz gondos méréseket végezzen.
  1. Ezenkívül az egyedi esetek azt mutatják, hogy a magasság legfeljebb 1 cm lehet, nem is beszélve a szélességről. A szükséges paraméterek módosításához néha csak le kell vágnod a felesleget. Mielőtt mindent megtesz, ismerje meg az ajtó összetételét, szerkezetét és tulajdonságait. Például az MDF-ből származó termékek vagy az úgynevezett üreges metszés tilos.
  2. Az otthoni speciális modellek nélküli fémmodellek nem rövidíthetők le, és a műanyag ajtók beépítése a fürdőszobába és a WC-ben bizonyos készségeket igényelhet. Miután lecsökkentett egy kis lefedettséget, a termék elveszíti néhány funkcióját - ezzel nagyon óvatosnak kell lennie!
  3. Védő réteg nélkül a fém, a műanyag, a fa és más ajtók sérülékenyek a nedvességgel szemben. Ez a termék deformációjához vezet, azaz annak kudarca.

  Szabványos és tetszőleges méretű ajtók és dobozok a fürdőszobában és WC-ben, szélesség és magasság

  Az a vélemény, hogy a lakásokban lévő összes belső nyílás azonos méretű, alapvetően hibás. Ráadásul nem az a tény, hogy az előző tulajdonos saját mérlegelése szerint nem foglalkozott a javítás során a geometriájának (összehúzódás / bővítés) megváltoztatásával. Ezért a vécé és a fürdőszobában használt ajtók szabványméretére összpontosítva előreláthatólag további munkamennyiséget készítsen.

  Van még egy árnyalat, amely messze nem mindenki számít. A vászon méretei, amelyek a szabványnak tekintendők, a következők (mm-ben):

  • magasság - 1900 (2000);
  • szélesség - 550 (600).
  • Ezeket a paramétereket akkor lehet működtetni, amikor ajtókat telepítenek a régi elrendezés magas épületében. Ami az új épületeket illeti, a standard méret kissé eltér. Ezekben a nyílások szélessége nő, és eléri a 700-at. Ez az általánosabb fürdők megjelenése, a tál eredeti formái és a zuhanykabinok különböző típusai miatt jön létre. Annak érdekében, hogy egy ilyen nagy vízvezeték a helyiségbe egy 600 mm-es nyíláson keresztül is elég nehéz. Következésképpen a fürdőszobába vásárolt ajtó szélességének megfelelőnek kell lennie.
  • Eltérések. Még akkor is, ha a lakó tulajdonosa nem lépett be a nyílás bővítésébe, hiába reménykedik, hogy normális dimenziói vannak és minden eltérés nélkül. Az SNiP szerint néhány hiba megengedett, és a határértékeket a dokumentum határozza meg. Ezért bizonyos eltérés a tervezetben szereplő számok és a megnyitás tényleges paraméterei között.
  • Bármelyik ajtó a dobozhoz van szerelve. És az ízület, a modelltől és az anyagtól függően, bizonyos dimenziókkal rendelkezik.
  • A megkezdett javítás célja. Egyesek csak a belső tér frissítésére korlátozódnak, a fürdőszobába vezető ajtó cseréjével, a fürdőszobába, míg mások egyidejűleg az otthoni átalakítással foglalkoznak, és megváltoztatják a helyiségek kitöltését. Például, ha a fürdőt nagyméretű vastagságúra cserélik, vagy tervezik, hogy egy zuhanykabinot vásárol, akkor a nyílást ki kell terjeszteni. A vízvezeték újratelepítése esetén néha a másik irányba fordul.

  Figyelembe véve az összes ilyen árnyalatot, a szabványméretekre való összpontosítás teljesen rossz döntés.

  Hozzávetőleges eljárás

  A régi blokk lebontása

  Nagyméretű hiba a nagyméretű ajtó méretének meghatározása a fürdőszobában, vagy a régi modell szerint. Ezek a szobák nagyon egyediek; mindenekelőtt ez a megnövekedett páratartalomra és annak különbségeire utal, ami az anyagok gyorsított megsemmisítését kezdeményezi. Valószínű, hogy miután eltávolította a régi ajtót az ajtóról, meg kell fontolnia, hogyan erősítse meg a fal ezen a területen. És ez elkerülhetetlen eltérés a szabványméretektől.

  Alap- és állapotfigyelés

  Ez két problémát fog megoldani:

  • Tervezzen további munkát. Például még akkor is, ha nem szükséges a kerület körül erősítése a kerület mentén, akkor több, mint ésszerű, hogy a végrészeket azonos fertőtlenítőszerrel kezeljük. Különösen akkor, ha egy ajtóblokkot kíván telepíteni.
  • Pontos mérések elvégzése. Ez meghatározza a WC-k (fürdőszoba) optimális méretét. Akkor világossá válik, hogy jobb: vásároljon egy modellt a bútorszalonban, vagy rendelje meg egy szakosodott cégtől a saját rajz alapján.

  A nyitási paraméterek mérése

  magasság

  A mérést a folyosó tetejétől a padlóig végezzük. Az árnyalat az, hogy két pontot kell figyelembe vennie.

  • Van egy padlóburkolat vagy még nincs telepítve. Ez utóbbi esetben figyelembe veszik a "torta" vastagságát: befejező, szigetelés (ha van), hordozó stb.
  • Szüksége van egy küszöbértékre vagy sem. Ezért a telepítés során figyelembe kell venni a blokk ezen elemének magasságát. Rendszerint átlagosan 100 mm-es.

  szélesség

  Sokkal egyszerűbb itt - csak a mérések bármit figyelembe véve. De a paraméter pontos értékének megszerzéséhez a méréseket több szinten végezzük, majd meghatározzuk az átlagértéket. Azonban korrigálja a nyílás geometriáját, az eltérések elkerülhetetlenek.

  mélység

  Tudja, hogy a megfelelő ajtókeretet ki kell választani vastagságban. Az értékek jelentéktelen eltérései még mindig kiegyenlíthetők (például a verőszalag segítségével), de ha nagy az aránytalanság, akkor problémák merülnek fel a nyitást követően. És nem mindig lehet megoldani őket.

  A blokkméretek közvetlen számítása

  A nyílások paraméterei - csak az ajtó szükséges méretének meghatározására szolgáló alap. Itt nagymértékben függ modelljétől, tervezésétől, de figyelembe kell venni:

  • módja a doboz rögzítésének. A fal anyaga alapján választódik ki, és attól függ, hogy mekkora a hézag és a sarok közötti rés. Ezenkívül figyelembe kell venni a blokk összehangolásának szükségességét is. Hozzávetőleges távolság - 20 ± 10 mm;
  • az anya jelenléte / hiánya, amint már említettük;
  • a hézag és a szárny közötti távolság. Először is a fürdőszobára utal. Ebben a szobában a szoba sajátosságainak megfelelően a természetes szellőzésnek hatékonynak kell lennie. Ellenkező esetben lehetetlen elkerülni a gomba, penész és az anyagok fokozatos megsemmisítésének gyors megjelenését. És nemcsak maga az ajtó, hanem a szoba előretolása és feltöltése (különféle szekrények és hasonlók). A fúvóka és a szalag közötti javasolt szellőzőnyílás nem haladja meg a 15 mm-t.

  A fenti művelet algoritmusa alapján könnyen meghatározható a bejárandó ajtó méretének megadása a helyiségbe vezető nyílásba, beleértve a fürdőszobát és a WC-t is. De még mindig helyesen kell kiválasztania az anyagot.

  • Glass. Természetesen matt. De intenzív párolgással gyorsan izzad fel, és a pocsolyák kialakulása a padlón elkerülhetetlen. És bár ezek az ajtók sok tekintetben vonzóak, még sajátos trendekké is váltak, és gondozásuk számos nehézséggel jár együtt.
  • Fa (vagy az abból készült termékek). Egy ilyen modell kiválasztásakor figyelembe kell venni a laminálás típusát és minőségét.
  • Műanyag. Az anyag kiváló minden szempontból: alacsony tömeg, inert a nedvességhez, alacsony ár. De jelentős hátrány - a csoport ajtajai gyakorlatilag nem alkalmasak a helyreállításra. Rendszerint, jelentős károkat csak csere.

  Ez a racionális megközelítés biztosítja, hogy az ajtó behelyezése ne okozzon nehézséget, és hosszú ideig szolgál.

  Előnyei szabványos és egyedi méretű ajtók a fürdőszoba, hogyan kell kiszámítani a paramétereket a vászon a fürdőben

  Mielőtt megvásárolná az ajtót a fürdőszobához, figyelmet kell fordítania arra, hogy a fürdőszobában lévő nyílás kisebb, mint más helyiségekben. A fürdőszoba és a WC ajtóinak mérete szélességük eltér a beltértől, mivel az egészségügyi berendezéseknek számos olyan tulajdonsága van, amelyeket figyelembe kell venni.

  Miután megvásárolta az ajtót az egész lakáshoz anélkül, hogy kiszámítaná az ajtólap méretét, a vevő csalódott lesz. Meg kell mérni a nyílásokat, és figyelni kell az anyagot, amelyből a ruhát elkészítik, így a termék idő előtt nem válik használhatatlanná.

  Mi legyen az ajtó a fürdőszobában?

  Kiválasztása áruk a boltban, akkor figyelni kell a anyag a ruha, figyelembe veszi a méret a fürdőszoba ajtó, esztétikai tulajdonságait.

  A termék méreteinek meg kell felelniük a falon lévő lyuk paramétereinek. A túlságosan szűk modell megvásárlása hatással lesz az ajtó funkcionalitására, a doboz nehezen telepíthető, több építőanyagot vesz igénybe a rések lezárása érdekében.

  A tartósság egy másik fontos minőségi termék. Nagy igény van az ajtó anyagára. A levél élettartama a működési körülményektől függ. A fürdőszoba egy nedves helyiség, ezért a ruhának nedvességállónak és különböző hőmérsékleti körülményeknek is ellen kell állnia.

  A szabványos méretű modellek előnyei

  Az üzletek nagy választékát kínálják az univerzális vászonoknak, a fürdőszoba ajtójának szabványos mérete lehetővé teszi a legmegfelelőbb opció kiválasztását. Ez a fő előnye a szabványos méretek megnyitásának.

  A szabványos méretű szárny olcsóbb, mert ha a bolt nem rendelkezik megfelelő opcióval, akkor a fal nyílásának kiterjesztése vagy szűkítése a vászon méretéhez képest szükséges. Még drágább gyártani egyedi ajtót. A szabványos méretű szárnyak könnyebben telepíthetők, mivel a web szélessége a bejárati helyek nagy részét veszi fel, ami kevesebb habot igényel.

  Hol származik az egyéni méret

  Lakóépületek és magánépületek építése során leggyakrabban a fürdőhöz való univerzális nyílások vannak. A dokumentumok (GOST és SNiP) feljegyezték a paramétereket az épületek tervezésében felmerülő hibák kiküszöbölésére. Azonban a dokumentációban megadott méretek csak tájékoztató jellegűek, ezért a beömlés tényleges szélessége eltérő lehet.

  A ház építésének hibái a szabványtól való eltérést eredményeznek. Ezenkívül a nem megfelelő panel egy olyan lakásban lehet, amelyet átépítettek. A fürdőszoba ajtójának ad hoc méretei problémákat okozhatnak a telepítés vagy a rossz modell megszerzése során. Ezért fontos mérni a modell megvásárlása előtt.

  Hogyan lehet mérni a nyílást?

  A szovjet jellegzetes épületekhez tartozó fürdőszobák és WC-k standard ajtói 600 mm szélesek és 2000 mm magasak, az új épületek szárnyainak mérete pedig 700 mm és 2000 mm. Ezek a számok nem alapulhatnak: a létező normák ellenére, mivel nincs garancia arra, hogy a nyílások megfelelnek ezeknek a szabványoknak.

  Vásárlás előtt méretet kell végezni, a vászon és a doboz előbontását. Először határozza meg a nyílás méretét, majd a szárnyát. Egy építési vonalzó vagy egy szalag méri a vastagságot, a szélességet és a magasságot. Ha a fürdőszobában dupla szárnyú kialakítás van, akkor mérje fel a felét.

  A falnyílás magassága a padlóról a felső sugárig mérhető. A következő paraméter a nyílás szélessége. Ha a mérést helyesen végezzük, akkor a fürdőszobában lévő nyílás mérete körülbelül 5 cm-rel nagyobb, mint a szövedék szélessége és magassága. Ha ez a jelző más értékű, jobb kiszámítani a szárny méretét.

  A vászon méretének kiszámítása

  Ha a mérés során kiderült, hogy a korábban telepített vászon nem egyezik a nyílás paraméterével, akkor számításra lenne szükség. Bizonyos paramétereket kell figyelembe venni a fürdőszoba méretének pontos meghatározásához.

  A fal és a doboz közötti rés kb. 10 mm, vastagsága pedig kb. 25 mm. A doboz és a jobb és bal szárny között 3 mm távolságot kell tartani. Annak érdekében, hogy a ronggyal ne ragadjon a padlóhoz, 10 mm alatt marad. A számításokat úgy végezzük, hogy a szárny könnyen nyitható, ne dörzsölje a dobozt. A nyílások paramétereitől távolítsa el az összes oldal hézagainak összegét. Ennek következtében a ruhadarab mérete marad, ami jól illeszkedik a lyukba.

  Teljesítményfunkciók

  Annak érdekében, hogy megtudja a fürdőszoba méretének méretét, helyesen mérnie kell a nyílást. Kívánatos, hogy a vonalzó függőlegesen mérve legyen függőlegesen, és vízszintesen, amikor meghatározza a szélességet. Ha durva felület van a helyiségben, figyelembe vesszük, hogy szemben a nyílás paraméterei kisebb irányba változhatnak.

  Tipikus hibák

  A leggyakoribb hiba - a web számítása a hiányosságok figyelembevétele nélkül.

  Ha ilyen szerkezetet lehet felszerelni, a szárny nem nyílik meg, vagy szűk lesz. Egy másik hiba, hogy olyan szabványos méretű webet használjon, amely nem felel meg ezeknek a paramétereknek. A telepítési munka több időt és pénzügyi forrásokat vehet igénybe.

  Annak elkerülése érdekében, hogy a ruhadarab ne illeszkedjen a fal lyukába, mérje meg a szélességet és a magasságot több ponton, ne pedig egyenként. Tehát meg tudja határozni, van-e elfogultság az ívben.

  Alkalmazható anyagok

  A méret mellett vannak egyéb követelmények a fürdőszoba és a WC ajtójának is. Annak érdekében, hogy a ruhák hosszú élettartama legyen, az anyag kiválasztását olyan nedvességtartalmának, furnérjának vagy tömör faanyagának bizonyítéka mellett végezzük, amely a tölgy és a bükk modellekre figyel. A gőz és a nedvesség károsítja a kezeletlen fát, ezért a vásznat lakkozni kell.

  A műanyag termékek kopásállóak, nem szárítják, könnyen moshatók. Ezek alternatívak lehetnek a természetes anyagokból származó drága lehetőségekhez.

  Az ajtókészlet felszerelése a fürdőszobában

  A telepítés nem sok időt vesz igénybe, ha a fürdőszobában lévő ajtó szélessége illeszkedik a megvásárolt laphoz. A doboz a falhoz van rögzítve, a varratok habosítottak. A szárítás után felakaszthatja az ajtót a zsanérokon.

  A fürdőszoba és a WC-ajtók szabványméretei: szélesség és magasság

  Belső ajtók cseréje esetén gondosan meg kell fontolnia azokat, amelyeket a fürdőszoba és a WC bejáratánál helyeztek el. A nyílás mérete és az ott található anyagok eltérhetnek a szokásos helyiségekhez képest.

  A fürdőszoba ajtók jellemzői

  Belső ajtók vásárlásakor a legtöbb embert elsősorban megjelenésük vezérli. Amikor kiválasztja az ajtóegységet a fürdőszobába vagy a WC-hez, figyelembe kell vennie az ilyen helyiségekre jellemző jellemzők közül néhányat:

  • termelési anyag;
  • nyitás mérete

  A fürdőszobában való áthaladás mértéke eltérhet a belső tértől. A speciális mikroklíma pedig tovább növeli az anyagokra vonatkozó követelményeket.

  Megfelelő ajtóanyag

  Figyelembe véve az ajtóegység működését a fürdő bejáratánál, gondosan meg kell fontolnia a vászon és a doboz anyagát.

  A fürdőszobákban a szilárd ajtók széles körben használatosak. A nedves mikroklíma ellenállnak, és hosszan tartó használatuk során jól mutatják magukat.

  A műanyag ajtókat gyakran a vécé bejáratánál helyezték el. A műanyag és az alumínium, amelyekből készültek, nem korróziónak és hőmérsékletváltozásnak vannak kitéve. Ezenkívül a műanyag beilleszthető film, a szín és a textúra nagyon változatos.

  Az üveg jó anyag a WC-k ajtajához. De egy fürdőszoba vagy kombinált fürdőszobák esetében figyelembe kell venni az anyag néhány jellemzőjét. Magas páratartalom és hőmérsékletváltozás esetén elkerülhetetlen a kondenzáció az üvegen. Egy ilyen ajtó állandó gondoskodást igényel, különben a megjelenése elkényeztetett.

  Ha a természetes furnérral ragasztott ajtókat szerelni kívánja, akkor ellenőrizze a vásárlást, ha egy további rétegréteggel van bevonva. Segít megvédeni a szövetet a kedvezőtlen mikroklíma hatásától, ami megakadályozza a szövet duzzadását és a furnér dörzsölését.

  Ha a doboz megvásárlását a vászontól elkülönítve tervezzük, ügyeljen arra, hogy milyen anyagot használjon fel a gyártáshoz. A fürdőszobába nyíló MDF nem fog működni, mivel jól nedvszívó és nedvesíti a nedvességet. Ez gyorsan letiltja az ajtókat. Ebben az esetben, ha nem lehet másik anyag dobozát kiválasztani, akkor azt belülről behelyezése előtt egy vagy két réteg festékkel kell kezelni. Ez megakadályozza a nedvesség behatolását és az anyag duzzadását.

  A nyílás szabványos méretei a fürdőszobában

  Az ajtószárny standard szélessége a fürdőszobában 550 és 600 mm, magasság 1900 és 2000 mm. Az új épületekben a szélesség 700 milliméterre nő, valamint a belső ajtókon. Ez annak köszönhető, hogy széles körben használják a zuhanyzó kabinokat és a nagyméretű kádakat, amelyeket be kell vezetni a szobába. Nem szabad azonban reménykedni ezeknek a számoknak a pontosságáért. Ezért, ha úgy dönt, hogy az ajtót a WC-re cseréli, akkor győződjön meg róla, hogy a nyílás méreteit mérje.

  A nyílás méretei növelhetők vagy csökkenthetők. De a kis lakások esetében a növekedés befolyásolhatja a használható hely használatának képességét, ami általában nem elegendő. Például az ajtó mellett, amelynek mérete 550 mm, egy mosdót helyezhet, és a szélesség növelésével a mosdó egyszerűen nem illeszkedik.

  A nyílásméretek meghatározása

  A fürdőszobai ajtó mérete attól függ, hogy melyik nyíláson telepíthető. Ha a telepítést szakember fogja kezelni, méréseket végez, és meghatározza, hogy az ajtó milyen méretű legyen. Ha Ön önállóan vesz részt, akkor az ajtóblokk paramétereinek meghatározásához méréseket kell végezni.

  A folyosó magassága a padlóról a mennyezetre mérhető. Ha a padlón nincs bevonat, a méréskor figyelembe kell venni annak vastagságát. A fürdőszobában és a WC-ben lévő ajtók általában küszöbbel vannak ellátva, így a magasságot figyelembe kell venni a számítás során is.

  A szélességet mérőeszköz mérése egy falról a másikra több ponton történik. Ha az értékek nagyon eltérőek, akkor be kell állítani a nyílást.

  Az ajtó vastagságát vagy mélységét ugyanúgy kell mérni, mint a szélességet. Ha így tesz, vegye figyelembe a falvastagság vastagságát mindkét oldalon.

  A mérések után meg kell számolni a WC-ajtó méretét, amely minden egyes ajtóhoz megfelelő. Figyelembe kell vennie:

  • doboz szélessége;
  • rögzítő rés méret;
  • az ajtólap és a doboz közötti rés nagysága;
  • a rés a padló / küszöb és a vászon között.

  A doboz szélessége 15 és 45 milliméter között változhat, az anyagtól függően. MDF esetében általában 15-20 mm, és fa esetén 30-45. Az ajtó falának és a doboznak a rögzítő rés nagysága 1-3 centiméter. A vászon és a doboz közötti távolság 3-4 millimétert képes ellenállni. Az alábbi szellőzési rés 1-1,5 cm-re van hagyva.

  Ha ismeri ezeket a számokat, könnyen kiszámíthatja az ajtó méretét.

  A fürdőszoba és a WC bejáratának kiválasztásakor vegye figyelembe, hogy szélessége általában kisebb, mint a belső téré. A méret mellett gondoskodjon a vászon anyagáról és a dobozról. Ez garantálja a megfelelő üzembe helyezést a nyitó és hosszú távú működésben.

  Hogyan határozható meg a fürdőszoba ajtórendszer mérete?

  Gyakran és tévesen az a vélekedés, hogy a fürdőszoba és a WC-ajtók azonosak lehetnek az apartmanok vagy házak minden belső ajtó méretével és tulajdonságaival. Ez nem teljesen igaz, hiszen a beltéri ajtók választékában ritkán problémák vagy kétségek vannak. És ha úgy dönt, hogy vásárol egy fürdőszoba ajtó, készüljön el, hogy szembenézzen számos olyan jellemzővel, amelyek nem kívánatosak az elhanyagolásra.

  Természetesen senki nem állítja, hogy a fürdőszobában és a WC-ben lévő szabványos belső ajtók használata teljesen lehetetlen. Tudod! De ne felejtsük el, hogy az idő múlásával és az aktív használat során a termék felhasználhatatlanná válik. Az egyetlen kérdés az, hogy érdemes-e fizetni kétszer?

  Ezért az ajtó megszerzésének komoly hibáinak elkerülése érdekében nem lesz felesleges megismerni a fürdőszoba ajtójának és tulajdonságainak alapszintű méreteit, így az ajtó használata csak esztétikai élményt nyújt, nem pedig a termék működési tulajdonságainak elvesztésével járó folyamatos kellemetlenségeket.

  Tippek a választáshoz

  A rendes belső ajtó kiválasztása során leggyakrabban a megjelenés, a harmónia, a szobabelső, a tartósság és a felhasznált anyag környezetvédelmi jellemzői egészítik ki.

  A fürdőszoba céljának és működési feltételeinek megfelelően számos egyéb követelményt támaszt, nevezetesen a nedvesség elleni védelmet és az éghajlatváltozással szembeni ellenállást.

  Új ajtók megvásárlásakor nem ajánlott a természetes furnér kivitelű termékek előnyben részesítését. Ez az anyag nedvesség következtében deformálódhat. Mégis, ha igazán tetszett a természetes furnér, akkor csak a modellt válasszon, amelynek furnérfelületét egy speciális védő lakk borítja a nedvességtől.

  Kérjük, vegye figyelembe, hogy a legjobb megoldás az lenne, ha egy dobozt tartalmazó terméket választanál a csomagban, ez garantálja, hogy a telepítés után az ajtó kinyílik és bezárul.

  Hogyan határozható meg az ajtó szükséges mérete?

  A fürdőszoba és a WC nyílások méretei jelentősen eltérnek a lakásban lévő többiektől. Ha legalább fél centiméteren belül "hiányzik a jelzés", akkor egy kicsi, első pillantásra a számlázás többletköltséget eredményezhet.

  És kapcsolódnak ahhoz a tényhez, hogy a telepítés költsége 1,5-szeresére emelkedik, mivel a vászon és a doboz testreszabása a nyílás méretéhez igazodik.

  Helyes mérés

  Természetesen a tipikus szovjet épületekben a fürdőszobai ajtók méretei szabványosítottak és 600x2000 mm, új épületekben - 700x2000 mm. De lehet, hogy pontosan pontosan lehetetlen. Ha Ön nem az első bérlő a lakásban, az előző tulajdonos valamilyen okból felújította az ajtót.

  Ezért az ajtó megvásárlása előtt rendkívül fontos a nyílás mérete.

  A folyamat megkezdése előtt el kell távolítania a berendezést és a régi vászont:

  • a nyílás magasságát a padlóról kezdve (a jövő padlójának vastagságát figyelembe kell venni, ha nincs már jelen) és amíg átlapol;
  • a nyílás szélességét falról falra mérik;
  • a fal vastagságát (a nyílás mélységét) hasonló módon kell mérni, figyelembe véve a fal mindkét oldalának jövőbeli befejeződését.

  A nyílás méretének kiszámítása

  Miután a nyílást mértük, a fürdőszoba méretének és a WC-nek megfelelő ajtó méretének kiszámításához folytathatjuk. Ez a következő értékek levonásával történik:

  1. A fal és a doboz közötti távolság - 10-15 mm;
  2. Dobozos fűrészáru 25 mm vastag;
  3. A doboz és a panel közötti távolság - 3 mm;
  4. A doboz alsó széle és a küszöb közötti távolság 10 mm.

  Az a személy, aki először találkozott ilyen számításokkal, nem tudja azonnal megérteni, mi az ami. Ilyen esetekben kényelmesebb lesz egy szakemberhez fordulni, aki később felveszi a szerkezetet.

  Szabványos méretek

  Alapvetően az ajtótermékeket értékesítő szaküzletekben a következő szabványos ajtaméretek láthatók:

  • 550x1900 mm (59-65 cm szélességű nyíláshoz és 195-200 cm magasságú nyíláshoz);
  • 600x1900 mm (64-70 cm szélességű nyíláshoz és 195-200 cm magasságú nyíláshoz);
  • 600x2000 mm (64-70 cm szélességű nyíláshoz és 205 - 210 cm-es magasságú nyíláshoz).

  Milyen követelményeknek kell megfelelnie az ajtónak?

  Figyelembe véve a fürdőszoba és a WC ajtóinak anyagát, lehetséges a termék megvásárlása a tömbből, de csak bizonyos feltételek mellett, amelyek segítenek a megbízható és tartós építés kiválasztásában.

  Műszaki követelmények

  Először is fontos, hogy az új ajtók olyan megbízható és megbízható gyártótól származnak, amely garantálja a minőséget. Hogyan ne veszítsek el? Tekintse meg a modellek teljes sorát, amely egy adott gyártót kínál. Ha van ilyen termék a luxusban, akkor biztos lehet abban, hogy termékeinek minősége pontosan a magasságában van.

  Az ajtó élettartamának meghosszabbítása és a lakás lakóinak egészsége segíteni fog a beépített szabványos kupaknak a fürdőszobában. Rendszeresen és rendszeresen működnie kell úgy, hogy a nedvesség ne maradjon a helyiségben, és ne befolyásolja a befejező szerkezeteket.

  Anyagkiválasztás

  Meg fogsz lepődni, de a fürdőszobákhoz vezető ajtók sikerrel készülnek tömörfa, különösen tölgy és bükk. Először is, a fát természetes és vákuumszárítással szárítják, ami növeli a deformációval szembeni ellenállását. És miután védő bevonattal van bevonva. Ez a design évekig tart.

  A megtakarítás érdekében ragasztott tömör fenyőt használhatunk, amelyet egy vékony réteg MDF bevonattal és PVC fóliával borítunk.

  A legnépszerűbbek a furnérozott termékek, amelyek a fürdőszobákban alkalmazhatók. Lehetőség van a műanyag nyílások megfelelő feldolgozásra is, magas nedvességálló tulajdonságokkal rendelkeznek.

  Értékeld ezt a cikket: (6 szavazat, átlag pontszám: 4.67 az 5-ből)

  Standard méretű belső ajtók a fürdőszoba és a WC-vel a lakásban

  A lakás elrendezésénél különös figyelmet kell fordítani a belső ajtókra. Általános szabályként a különféle helyiségekben lévő beltéri ajtóknak eltérő követelményei lehetnek. Először is a vastagság és a méret.

  Az ajtólapok és nyílások méretére vonatkozó követelmények

  Ajtó méretek a GOST szerint

  Először is a fürdőszoba és a WC belső ajtóira utal. Kiváló minőségű beltéri ajtók kiválasztásánál fontos, hogy ne csak az ajtó stílusát, anyagát és minőségét, hanem az ajtó paramétereit és tulajdonságait is figyelembe vegyék.

  Minden ajtó és doboz külön-külön kerül kiválasztásra

  Általános szabály, hogy a legtöbb ajtó egy lakást a megadott szabványoknak megfelelően gyártják. Ez azt jelenti, hogy ezek szabványos méretűek és vastagok. Ez nagyon kényelmes, mert amikor megvásárolja az ajtót a fürdőszoba szabványos méretek, akkor elkerülhető sok gond. Biztos lehet benne, hogy az ilyen belső ajtók megfelelnek Önnek.

  Ma az ajtók a fürdőszoba és a WC ilyen szabványos méretek, mint:

  • magasság - 1900, 2000, 2200 mm;
  • szélesség - 400, 600, 700, 800, 900, 1000 mm.
  Ajtók a fürdőszobához 190 x 40 cm Ajtók a fürdőszobához 200 x 60 cm Ajtók a fürdőszobához 200 x 70 cm Ajtók a fürdőszobához 200 x 80 cm Ajtók a fürdőszobához 220 x 90 cm Ajtók a fürdőszobában 220 x 100 cm

  A lakóépületekben leggyakrabban az 550-es szabványos ajtók ajtói 1900 mm-re, 600 mm-re 2000 mm-re találhatók. Azonban ez az opció ajtók esetleg nem alkalmasak, ha Ön egy privát ház vagy a lakásban modern felújítással rendelkezik. Ebben az esetben a házban lehetnek nem szabványos ajtók, amelyekhez a rendes belső ajtók nem illeszkednek.

  Az első, amit meg kell tennie, mielőtt a fürdőszobába vagy a WC-be belépő belső ajtókat vásárolna, hogy ellenőrizze és mérje ki a szobák ajtóit annak érdekében, hogy megtudja, a standard paraméterek ajtója megfelel-e Önnek.

  Az ajtókeret magassága, szélessége és vastagsága

  Amikor nem megfelelő méretű fürdőszobát vagy WC-t választanak, az ajtólap nagyon gyorsan hajlani vagy deformálódni tud. Ezért fontos, hogy az ajtó teljes mérlegelését komolyan közelítsük meg.

  A szovjet idők régi épületeiben az ajtó általában szabályozott, és 600 mm-re 2000 mm-re van. A legtöbb új épület szabványos mérete 700 x 2000mm. Ezeket a paramétereket akkor kell figyelembe venni, ha új fürdőszobai ajtót vásárolnak.

  Az ajtó szabványos mérete a lakásban egy új épületben 200 x 70 cm

  Mielőtt elkezdené mérni az ajtó paramétereit a fürdőszobában, javasoljuk, hogy távolítsa el az ajtólapot és a kárpitot. Mérések során fontos megjegyezni, hogy:

  • mérje meg az ajtókeret magasságát a padlóval kezdődően, figyelembe véve a jövő padlóburkolatának vastagságát;

  Az ajtó mérése padlószinttől kezdődően

 • az ajtókeret szélességét falról falra kell mérni;

  Az ajtókeret összeszerelésekor mérje meg az ajtólap szélességét úgy, hogy a doboz ne legyen kisebb vagy nagyobb, mint a kívánt méret.

 • az ajtó mélységét a falburkolat vastagsága vagy a fal jövőbeli bevonata alapján mérik.
 • Az ajtómérések elvégzése után a fürdőszobában vagy a WC-ben a jövő belső ajtójának optimális méretét kell kiszámítani. Hasonló eljárást fognak végrehajtani a kapott paraméterek alapján:

  • a fa ajtókeret vastagsága;
  • az ajtókeret és a vászon közötti távolság;
  • az ajtókeret és a fal közötti távolság;
  • az ajtókeret alja és a küszöb közötti távolságot.
  Az ajtókeret mérete a telepítés során

  Azonban a legtöbb esetben, a fürdőszoba és a WC bejárati ajtóinak behelyezésekor illessze be az ajtólapok szabványos méreteit. A legtöbb szaküzletben szabványos paraméterekkel rendelkező ajtók találhatók:

  • 550-1900 mm az 59x195, 65x200 cm-es szabványos nyílásokhoz;

  Az ajtó mérete 65 x 200 cm

 • 600-1900 mm a 64x195, 70x200 cm-es szabványos nyílásokhoz;

  Az ajtó mérete 70 x 200 cm

 • 600-2000 mm a 64x205, 70x210 cm méretű szabványos nyílásokhoz.

  Az ajtó mérete 70 x 210 cm

 • Milyen méretű lehet a nyílás a fürdőszobai ajtó számára 55 cm

  A fürdőszobában egy szabványos ajtó leggyakoribb mérete az 55-ös, 1900-as fürdőszoba. A legtöbb régi épület hasonló nyílást kínál.

  Ajtók a fürdőszobához 55 x 190 cm

  Nagyon egyszerű számítani egy ilyen méretű ajtó jövőbeli ajtójának méretét. Minden mérést a fent leírt módszer szerint végezzünk, de mérésekor ne felejtsük el figyelembe venni a lehetséges hiányosságokat.

  Belső ajtó beszerelésekor az ajtókeret és a fal közötti résnek kell lennie. Rendszerint az ajtókeret paramétereinek mérésekor ezt a rést legalább 10-15 mm-re kell hagyni. Ráadásul érdemes megmaradni az ajtókeret és a vászon közötti rés is. Ennek a résnek az optimális mérete 3-5 mm.

  Az ajtókeret behelyezése résekkel

  Rendszerint az ajtó szélességének megfelelően 55 cm-es fürdőszoba méretű ajtók mérését választják ki. Ebből a célból az ajtónyílás szélességétől el kell távolítani a hézagok méreteit, az ajtónyaláb szélességét (standard 25 mm).

  A kapu szerelési útmutatója

  Ez a módszer azonban nem mindig működhet. Sokkal kényelmesebb és biztonságosabb választani a belső ajtókat a fordított jelentés alapján. Ez a módszer magában foglalja az ajtólap közvetlen ellenőrzését, amely kiszámítja, hogy a vászon illeszkedik-e a nyílásba.

  Interroom ajtó egy doboz a gyártó

  Ajtók a fürdőszobához és a WC-hez - Gyönyörű lehetőségek a jobb tervezéshez (90 fotó)

  Az ajtókeretek kiválasztását komolyan kell venni.

  Nem szabad megfeledkezni arról, hogy a magas páratartalmú helyiségek, mint például a fürdőszoba és a WC, nem minden ajtó alkalmas.

  A fürdőszobai ajtók és toalettek:

  • Ellenáll a nedvességnek, tartósnak és megbízhatónak;
  • Könnyű nedves tisztítás;
  • Kiváló hang- és hőszigetelés.

  Most a fürdőszobába és a WC-hez vezető ajtók nem mindig keskeny szélességűek. Egyre több ember választja ki az azonos méretű ajtókat, mint a többi szoba.

  A fürdő szellőztetésének javítása érdekében az ajtólapot egy és fél és két centiméter közötti résszel kell felszerelni.

  Egy másik lehetőség a levegőáramlás biztosítására, hogy speciális nyílást biztosítson az ajtólapon.

  Típusú ajtók a fürdőszobákban és a WC-kben

  Egy sima festett fa vagy paneles ajtó egy elavult verzió.

  Ma a gyártók a minőségi anyagok modern kialakítású ajtóinak széles választékát kínálják.

  Ajtók fából és furnérból.

  A faajtó persze szép, de nem olcsó. A fa és a fürdőszoba közötti ajtókat lakkozni kell a nedvesség elleni védelem érdekében.

  A furnérozott ajtó olcsó, alacsony minőségű fából készült ajtó, és egy drága fa vékony réteggel ragasztva. Nem nagyon alkalmas az egészségügyi létesítmények számára, mivel a furnér nem ellenáll a nedvességnek.

  Az újonnan megjelenő euro furnér ajtaja tökéletesen elviseli a nedvességet. Az eur furnér mechanikus sérülésnek ellenáll, és nem fakul a napfény hatása alatt. A természetes furnértól elkülönítve lehet sima bevonat.

  A fa és furnérozott ajtók tökéletesen megtartják a hőt és jó hangszigetelést tesznek lehetővé. A tisztítás során nedves ruhával törölje le a tisztítószereket.

  Ajtókeret műanyagból és műanyagból.

  A műanyag ajtók nem ellenállnak a nedvességnek, és alacsony költséggel rendelkeznek. Hiányosságuk és alacsony mechanikai szilárdságuk.

  A fém-műanyagot gyakran nem használják a fürdőszoba és a WC-szoba ajtajához, mivel túlságosan megjelenik a többi anyag között, és ez meglehetősen drága. De a fém műanyag ajtók minősége kiváló.

  Ajtók üvegből.

  Az üvegajtó nem túl népszerű. Az üveg vízálló, tökéletesen elviseli a nedves tisztítást.

  A modern üvegajtók nagy szilárdságúak. A fürdőszobák esetében átlátszatlan vagy matt ajtókat használnak.

  Festett, tükrös bevonattal vagy festett üvegfestéssel díszíthetõk. Ajtók üvegből - nem a legjobb megoldás, ha a család kisgyerekekkel rendelkezik.

  PVC laminált ajtók és ajtók.

  A laminált ajtó megfizethető és fából készült.

  Nagyon könnyű, ellenáll a nedvességnek, jól mosott, de sajnos alacsony tolerancia a sokkterheléshez.

  A PVC ajtó szerkezetileg hasonló a laminált, de erősebb és tartósabb. Tökéletes a fürdőszobában.

  Ajtók több anyagból.

  Az ilyen ajtókat együtt hívják. Általában átlátszatlan, temperált vagy laminált üvegbetétekkel vannak díszítve.

  A műanyag ajtóknál az üvegbetétek nem készültek, az MDF-ben - nagyon ritkán, és az üveg más típusú ajtókban való használata lehetővé teszi számtalan érdekes változat létrehozását.

  Az ajtó típusai a nyílás módján.

  A leggyakoribb az ajtó. Mínusz - a szabad hely megköveteléséhez szükséges.

  Most kezdődik a tolóajtók kora. Nyílt és titkos. Az első esetben a sáv, amelyen az ajtólap leválik, közvetlenül a falra van szerelve.

  A második esetben meg kell teremteni egy speciális rést, amelyben az ajtó nyitva lesz. A második lehetőség a leginkább időigényes, és nem alkalmas minden típusú falra. A nyitott tolóajtók rossz hangszigeteléssel rendelkeznek.

  Az ajtón egy titkos rendszer ezzel sokkal jobb, de többe kerül. A tolóajtók teljes mínusz a bonyolult telepítés, így a szakértők segítsége gyakran szükséges.

  Összecsukható ajtók két típusból állnak:

  • "Könyvek" formájában;
  • A "harmonika" formájában.

  Mindkét esetben az ajtólap több mozgathatóan összekapcsolt részből áll. Amikor az ajtót kinyitják, ezeket a részeket "könyv" vagy "harmonika" formájában hajtják.

  Az ajtó-harmonika általában műanyagból készül, megfizethető. Az ajtókeretek létrehozásához a műanyagon kívül más anyagok is használhatók.

  Reméljük, hogy az árucikkben adott ajtóvizsgálat megkönnyíti az Ön számára a megfelelő döntést, amikor a fürdőszobájukhoz vagy a WC-hez való ajtót választja.