Legfontosabb > Fürdő

A titok, hogy kiválasztja a jobb tolóajtó a fürdőszoba és WC

Ellentétben a tipikus lakások az elmúlt években, a modern lakások kell jellemezni a bőséges szabad hely, a levegő és a fény. Ezenkívül fontos a bútorok, háztartási készülékek, valamint a különféle formatervezési minták funkcionalitása. Nem ritkán manapság ablakok, ajtók, világítás, háztartási készülékek be vannak kapcsolva, távvezérléssel vagy a "késleltetett indítás" funkció használatával.

Az egyik leghasznosabb eszköz, amely közvetlenül vagy közvetve megoldja a kényelmet, a funkcionalitást és a hatékonyságot, tolóajtók. Az általános javítások során figyelembe kell venni azok tervezési jellemzőit, előnyeit, hátrányait. A cikkben található információk segítenek egy átfogó képet nyújtani az eszköz kényelmes szállásáról, valamint gondosan tervezik a javítási munkát.

A modern belső tér funkcionalitásának feladata olyan fontos, hogy:

 • minden terv megbízhatóan és hatékonyan működött;
 • helyet mentett.

Ezek a problémák a mai élet különböző területeire vonatkoznak: közlekedés, építés, bútorgyártás. Az ajtók kinyitásának elve a görgőknek a vezető mentén történő mozgatásával a szekrények, a zuhanyzók és a vasúti kocsik működésének alapja.

A tolóajtóknak vannak előnyei a lengő tárcsákkal szemben.

előnyök

 • Helyet takarít meg azzal, hogy több bejárat egymással szemben helyezkedik el.
 • Esztétikus megjelenés, bármilyen belső tér díszítése.
 • Kevesebbek, és telepítésük nem jelent különleges nehézséget.
 • A gyártás során a csúszó szerkezetek felhasználhatók különböző anyagok kombinációiból.
 • Az áttetsző elemekkel ellátott tolóajtó a fürdőszobába mindkét oldalán jobb megvilágítást biztosít a helyiségeknek.
 • Az alumínium komponensek alacsony tömege miatt az ilyen termékek legfeljebb 2400 mm magasságú és 1100 mm szélességben készülhetnek.
 • A falra vagy mennyezetre szerelhető.

hiányosságokat

A csúszó szerkezetek hátrányai közé tartozik a hangszigetelés és a tömörség hiánya.

A tolóajtók ajtólapból, egy vagy két vezetőből, két gördülő görgőből, egy alsó zászlórudakból, egy fogantyúból és egy dugóból állnak.

Az ilyen minták kétféleképpen oszthatók meg:

 1. Szerkezetek, amelyek a felső vezetőt használják, amelyen a görgők mozognak, és biztosítják a penge mozgását. Úgy tűnik, maga a vászon ragaszkodik a vezetőhöz, és a súlyt a tetején összpontosítja. Egy további zászlós görgő megakadályozza, hogy a lemez lecsússzon a vezetősínről.
 2. Tolóajtó alsó támasszal. Itt a felső görgők megakadályozzák a vászon kijutását, és a design csak az alsó vezetőn nyugszik. Fontos, hogy rendszeresen megtisztítsa az ott keletkezett szemetet. Ellenkező esetben az ajtó elemei megszakadhatnak, valamint a doboz falai is.

A csúszó szerkezetek telepítési eljárása univerzális.

 1. Először egy fablokkot rögzítenek az ajtó felett.
 2. Hozzáadnak egy útmutatót.
 3. A vászon alsó végén kiválasztja a zászlóhenger hornyát.
 4. A szerelés befejezi a dugók készletét.
 5. A csúszó rendszer működését ellenőrzik és szabályozzák.
 6. A mozgó elemek és az ajtók belseje dekoratív burkolattal van ellátva.

A kapu szélességétől függően tolóajtó egy vagy két ajtólapból áll. Két vászon egy konstrukciója képes megakadályozni nem csak az egyesített szaniterberendezések, hanem egyszerre két külön nyílás nyílását is. Az ajtószerkezetek mindkét típusának telepítéséhez fontos, hogy a szomszédos falak mentén elosztatlan hely legyen.

Az ajtólapok anyaga a ház tulajdonosának preferenciáitól függ, attól függően, hogy milyen körülmények között működik az ajtószerkezet. A mai piacon számos gyártó kínál számos ajánlatot.

A fürdőszoba tolóajtók ilyen anyagokból készültek:

 • fából;
 • laminált elemek;
 • kompozit anyagok;
 • furnérozott fa;
 • üveg;
 • műanyagból.

A faalapú anyagoknak nedvességálló impregnálással kell rendelkezniük. Egyébként az ajtólap nedvesség hatásának duzzanata miatt a szerkezeti geometria megszakad. Ez valószínűleg az ajtó mechanikus részének meghibásodásához vezethet. Így a fürdőszoba legalkalmasabb anyaga műanyag, üveg, alumínium.

Tolóajtó a fürdőszobába kétféle lehet

 1. Szilárd vagy homogén, ugyanolyan típusú anyagból készülnek.
 2. Alakú, különböző anyagokból áll, amelyek gyakran szokatlan kombinációk. Egy csúszós kivitel egyszerre üvegből, műanyagból, fémből és fából állhat.

Azokban az esetekben, amikor az egészségügyi létesítmények szomszédosak egy sötét sötét folyosóval, az átlátszó vásznak további előnye van. Az egészségügyi berendezések megvilágításának köszönhetően javítható a folyosó, folyosó megvilágítása. Ha a belső ajtókat átlátszó elemekkel is használja, jelentős energiamegtakarítást érhet el.

Az erőforrások, a problémamentes működés, az egészségügyi berendezések csúszó szerkezeteinek külső vonzerejének megőrzése az ajtók számos fontos minőségi jellemzőjétől, valamint külső tényezőktől függ.

A legfontosabb tényezők a magas színvonalú működés

 • Az integrált kialakítás pontos geometriája, valamint a csúszó rendszer egyes részei.
 • Tartósság, megbízhatósági útmutatók.
 • A görgők minősége.
 • Az ajtók készítéséhez használt anyagok teljesítménye.

A fürdőszobába és a WC-be csúsztatható ajtók egyetlen pillanatban sem tudnak "megtörni". A leggyakoribb hiba a görgők meghibásodása. Ezt az elemet semmiképpen sem szabad alábecsülni, mivel egy rossz henger a láncreakcióhoz és a tolóajtó rendszer legfontosabb részeihez vezethet: a vezető, a vászon. Fontos, hogy rendszeresen karbantartsák ezeket a konstrukciókat.

Tolóajtók gondozása

 • A tolóajtókat tisztítani kell, mivel azok szennyezettek, a levél anyagától függően. A tisztítási módot ennek megfelelően is kiválasztják.
 • Tisztító görgők, kocsik, melyek biztosítják őket.
 • Kenési görgők, zárak, amelyek részt vesznek az ajtólap mozgásában.

Az ilyen megoldások előnyei az ajtórendszerek számára:

 • Alacsony költségük, egyszerű telepítésük és karbantartásuk.
 • Majdnem a piacon kínált összes ajtó a csúszó opció kiválasztásával rendelhető.
 • Számos cég kínál ingyenes méréseket, valamint gyártási termékek megrendelésre.
 • Típusok széles választéka, a csúszó rendszerek konfigurációja, melyeket az adott körülményeknek megfelelően lehet kiválasztani.

Kiváló minőségű csúszós szerkezet a mosdókban - a legjobb megoldás az optimális lakótér kialakításához.

Tegye fel a tolóajtókat a fürdőszobába és a WC-ben?

A kis területű apartmanokban minden négyzetméter értékes. Az ajtó nem sok helyet foglal el, de a csuklós szárny szabad helyet igényel. A fejlesztők figyelembe vették ezt a problémát, és egy egyszerű, de hatékony rendszert hoztak létre. Miután tolóajtókat telepítettek a fürdőszobába, a lakás tulajdonosa stílusos belső térré válik, és a nyílászárónak már nincs szükség szabad térre.

A tolóajtók kialakításának jellemzői

A fürdőszoba tolóajtókészüléke közötti különbség a pántok hiánya. A szárny a görgős mechanizmust tartja. A mozgás a vezető síneken történik. A telepítés során az elemek a dekoratív falpanel alatt vannak elrejtve. Reteszelő mechanizmussal és dugóval ellátva. Emellett az ajtók speciális szilikon vagy öntapadó ragasztószalaggal is felszerelhetők, ami kényelmes a fürdőszobában vagy a WC-ben.

A tolóajtó előnyös a fürdő számára, mivel a vászon nyitása a síneken lévő görgőkön történik. Ez lehetővé teszi a "halott zóna" kialakulását az ajtó közelében. A sáv csak a fal mentén való helyiséget igényel. A különálló szobák problémája sikeresen megoldódott. Az ajtórendszer úgy van felszerelve, hogy a szelvények különböző irányba mozduljanak el és külön zárják le az egyes helyiségeket.

A tervezési különbség a támogatás típusa:

 1. Modell felső felfüggesztéssel. A csapágyvezető sín az ajtókeret tetejére van erősítve. Az elem tartja a szárnyat, mozog a görgők segítségével. Alulról tüske van, de útmutatók, így a vászon egy adott pályán halad.
 2. Modell alsó támasszal. A tervezés hasonló, de ennek ellenkezője. A csapágypajzs a padlóra vagy az ajtókeret aljára van szerelve. Felszerelt vezetőszerkezet.

A fürdőszobában jobb egy felső felfüggesztésű rendszer telepítése. A modell az alsó támasztórudat eldugult szennyeződéssel. Ha a hornyot gyakran nem tisztítják, a gyűrű elakad.

A beépített rekesz ajtó a fürdőszobában csak szabad helyet foglal el a fal melletti ajtó keret mellett. Kombinált fürdőszoba esetén a probléma egyszerűen megoldható. Csak egy kupát telepítsen. A bontatlanul két ajtó van. A csúszó rendszert a WC-ben és a fürdőszobában kell elhelyezni. A szárny egyidejű megnyitása nem zavarja egymást, a telepítést háromféle módon végezheti el:

 • A vezetősíneket úgy kell elhelyezni, hogy mindkét ajtó nyitható szárnyai egymás mögé kerüljenek.
 • Ha a fürdőszoba és a WC a szabad térben korlátlanul van, akkor a rekesz ajtaja különböző irányba mozog.
 • A fürdőszoba és a WC ajtóit egymástól elválasztják a maximálisra.

kazetta

A kazettás tolóajtó beépítése a fürdőszobába nehezebb. A kialakítás blokk, amely vasúti szerkezetből és szárnyból áll. A kazetta a fal részeként van felszerelve. Felülről a rendszer gipszkartonra van burkolva, csempével vagy más befejező anyaggal. Nyitás közben az ablakszárny a falba kerül, anélkül, hogy helyet foglalna a fürdőszobában.

összecsukható

A fürdőszoba és a WC legegyszerűbb része az összecsukható ajtó. A szárny harmonika vagy könyv formájában készül, amely nem lép be a fal mögé nyitva. Az oldallér szabad marad, de az ajtó szélessége csökken. A harmonika ajtónak a fürdőszobába való beszerelésekor a szellőztetés problémája megoldódott, de a szigetelési tulajdonságok elveszettek. A hajtogatások lazán vannak rögzítve az ajtókeret aljára, és rés keletkezik.

Ajtólevél anyag

Különleges követelmények vannak a fürdőszoba tolóajtóként:

Tolóajtó a fürdőszobába

A javítások fő feladata, hogy frissítsék otthonát. A vágy, hogy radikálisan megváltoztassa az unatkozó helyzetet, nagyon helyénvaló, sokan megtestesülnek a fürdőszoba kombinálásának gondolatából. Ez kilátást biztosít a jacuzzi felszerelésére, és a fürdőszobát még funkcionálisabbá teszi. Függetlenül attól, hogy a partíció le van-e dugva, vagy a fürdőszobában külön helyiség van, a tolóajtók számos előnnyel járnak a lakó tulajdonosa számára.

design options

Helytakarékos - a tolóajtók fő előnye. A tervezett költségvetéstől és a helyiség általános kialakításától függően a gyártók különböző lehetőségeket kínálnak a különféle anyagokból készített tolóajtókhoz, és különböző mozdulatokkal vannak felszerelve. A fogyasztók választása a következő modelleket mutatja be:

 • a "coupe" típusú és csuklós tolóajtók;
 • "Kazetta" design;
 • összecsukható modellek, mint egy harmonika vagy könyvek.

Coupé ajtók és csuklós modellek

A mozgó görgők vezetékek mentén alapuló mozgatható szerkezetek meglehetősen gyakori technikát jelentenek a bútoriparban, a szállításban és az építőiparban. Egy feltűnő példa a vasúti kocsi "kupé" eleme, amely a tolóajtók nagy részét adta. A tervezett kialakítás legfontosabb előnye, hogy nincsenek olyan "halott zónák", amelyek az elemek ingadozásához szükségesek. A korlátozások máshol merülnek fel - a tolóajtó melletti fürdőszoba oldalsó felületén lévő helynek szabadnak kell lennie. Ha a fürdőszobát nem kombinálják, és a tolóajtók beszerelése a fürdőszobában és a WC-ben szükséges, akkor a problémát háromféleképpen kell megoldani:

 • a szerkezet oly módon van szerelve, hogy mindkét nyílás megnyitásakor az egyik ajtó mögött múlik;
 • a szabad tér jelenléte lehetővé teszi a szerkezet különböző irányú szétválasztását;
 • ha kívánja, áthelyezheti a nyílást egy másik helyre.

A terheléselosztás típusánál a rekesz tolóajtók két kategóriába sorolhatók. Az első csoport a felső felfüggesztéssel rendelkező termékeket tartalmazza. Ebben az esetben az ajtólap súlyát a görgőkön át a felső tetejére rögzített vezetőre továbbítják. Az alsó sín mentén mozgó görgő megakadályozza, hogy az ajtó eltérjen a tervezett síktól. Ez a funkció alkalmanként a tolóajtó alsó részében lévő tüskéhez van hozzárendelve. A második kategória magában foglalja a fürdőszoba burkolatajtókat, amelyek az alsó vezetékek nagy részét továbbítják, míg a felső görgőket úgy tervezték, hogy a hálót egy adott irányba tartsák.

A csuklós ajtók egyfajta alternatívát jelenthetnek a kupéhoz képest. Fő különbségük az alsó vezető hiánya. Két csuklós ajtó beszerelésekor csak az oldalakra van szétszedve, nincs lehetőség arra, hogy egy helyen egyesítsék őket.

Kazettás rendszer

A fal térközének kitöltése a fürdőszoba közelében lehetséges kazettás tolóajtó beépítésének esetén. Ez a design nehezebb telepíteni, de a további műveletek összehasonlíthatatlanul kényelmesebbek. A működtetés elve egy szilárd blokk telepítése, amely a fürdőszoba oldalsó felületének egy részét és az ajtó bekapcsolását jelenti a belső fal kinyitásakor. A szerelés befejezése után a készüléket egy további gipszkarton lapokkal díszítik: a fürdőszoba belsejében - csempe, külső tapéta, dekoratív vakolat vagy más anyag.

Összecsukható modellek

Ha nincs szabad hely a fürdőszoba kapujában, akkor a hajtogató modellek lehetnek egy csúszó szerkezetnek. Nincs szükség további szabad helyre megnyitáskor - jelentős előnnyel jár az egyéb modellekkel szemben. Azonban a termék, amely az összecsukás (könyv vagy harmonika) elvén alapul, jelentős hátrányban van - ez a forma lazán csatolva van az alján. Ezért a szigetelő tulajdonságok szintje nem beszélhet. De ha a fürdőszobának további szellőzésre van szüksége, akkor ez a legmegfelelőbb lehetőség.

Az alkalmazott anyagok típusai

A kiválasztott konstrukciótól függően különböző anyagok használhatók a fürdőszoba tolóajtójához. Szigorúbb követelményeket szabnak rájuk, mint egy rendes belső ajtóra:

 • A terméknek ellenáll a nedvességnek. Ennek érdekében a fát és annak származékait különleges impregnálással kezelik, amelyek megakadályozzák a deformáció kialakulását a fürdőszoba nedvességtartalmának növekedése miatt.
 • Magas védelmi tulajdonságok, ha kémiai anyagoknak vannak kitéve. A fürdőszoba tolóajtója több mint másoknál szennyezett, és gyakori kezelésre van szüksége. A kiválasztott anyagnak rendszeres tisztítási műveletek után sokáig meg kell őriznie eredeti megjelenését.

Tekintse meg a tolóajtók legáltalánosabb anyagi lehetőségeinek technikai jellemzőit és azok kompatibilitását a kiválasztott modellel:

 • Természetes fa. A jól megszáradt anyagot antibakteriális impregnálással kezeljük, és magas víztaszító tulajdonságokkal bevonva a fa biztosítja a késztermék hosszú távú működését. A legnépszerűbb, amikor a kupé alakú tolóajtót választják.
 • Laminált felületek. A legtöbb költségvetési lehetőség, amely lehetővé teszi a kerethez felhasznált olcsó anyagot, szilárd megjelenést biztosít. A legfontosabb dolog az, hogy a film ellenáll a kedvezőtlen tényezők hatásainak, amelyek a fürdő hangulatát kísérik. Használható a rekeszben és a csúszó szerkezetek hajtogatott változatában.
 • A műanyag megfelel a fürdőszobai termékek minden követelményének. Ellenáll a nedvességnek és a vegyi anyagoknak, amelyek nem alakulnak ki deformálódásnak. Fontos olyan termék kiválasztása, amely megfelel a környezetbiztonság követelményeinek, amelyek idővel nem fognak mérgező füstöket kibocsátani. Az anyag a legalkalmasabb a hajtogató szerkezetekben.
 • Az üvegnek számos előnye van, kompromisszumos döntés a minőség és a szépség kiválasztásakor. A nedvesség nem befolyásolja, deformálódott, nem veszíti el vonzó megjelenését az egészségügyi tisztítószerek hatása alatt, ellenáll a mechanikai igénybevételnek. Ez lehetővé teszi, hogy egy egyedi mintát alkalmazzon, amely megegyezik a fürdőszoba és a szomszédos szobák kialakításának témájával. A legnépszerűbb a csuklós formatervezés kiválasztásakor.

Ne felejtse el a kombinált lehetőség lehetőségét, ha az üveg fa vagy furnérozott anyagból készült.

Telepítés és karbantartás

A legegyszerűbb beépítés az egyes rekeszes ajtókhoz a felső sínnel és a szerelt szerkezetekkel. Ebben az esetben az útmutató a fal mentén van rögzítve, és nem biztosít magas szakmai színvonalat. A munka főbb szakaszai a következő lépésekből állnak:

 • A vászon hengerekkel van felszerelve csavarokkal.
 • Az ajtó alsó végét 15 mm mélységig egy 3 mm széles rés képezi.
 • Miután meghatározta a szerkezet teljes magasságát (figyelembe véve a rést és a görgőket), egy útmutatót csatoltak.
 • A mechanizmus hossza úgy határozható meg, hogy kettővel megsokszorozza a fürdőszoba szélességét.
 • A vezető szerelése szögletes konzolokkal vagy rögzített a rúdra. A második módszer megbízhatóbb, és hosszútávon károsodást okoz. Széles sín, árnyékban kombinálva a vászon, maszkolja a mechanizmust.
 • Az ajtó felszereléséhez a görgőket a sín oldalára kell fordítani és az ajtó felé kell gördülni.
 • A kiemelés eszköze lehetővé teszi, hogy a tolóajtót a szükséges helyzetben rögzítse, megakadályozva annak kilépését a mechanizmusból.
 • Ha szükséges a zárak beszerelése, az ajtó oldalán egy különleges fadarab van rögzítve, amelyen rögzítésre alkalmas nyílás található.

A kazettás tolóajtók és a hajtogató modellek felszerelése szakmai készségeket igényel, ezért célszerűbb meghívni szakembereket erre a munkára.

Az időben történő gondoskodás a tolóajtókat a fürdőszobában sokáig tartja eredeti formájában. A web felületének megfelelő vegyszerekkel való törlése mellett a rendszeres tisztításhoz olyan kocsikra van szükség, amelyekben a görgők rögzítve vannak, ne feledkezzünk meg a mozgó alkatrészek alsó vezetőiről és kenéséről.

A csúcsminőségű tolóajtóval ellátott fürdőszoba a legjobb design megoldás a szépség és a funkcionalitás szempontjából.

Tárolóajtó a fürdőszoba és a WC számára

Ebben a szövegben a fürdőszobába és a WC-hez tartozó tolóajtók minden báját és kényelmét tekintjük. A lakás szabad helyének kérdése mindig nyitva marad, különösen, ha egy tipikus kis lakás egy kis területen, természetesen itt minden négyzetméter drágább, és a szaniterhelyiségekhez tartozó szabványos forgóajtók ebben az esetben eltakarják ezeket a leghasznosabb területeket.

Regisztráció és kialakítása a rekeszes ajtók a fürdőszobában

Ennek alternatívája a tolóajtó a fürdőszoba és a WC számára. A kupé kialakítása azonban minden biztonsági előírásnak megfelelő telepítést igényel. Ebben az esetben fontolja meg, hogyan kell az ajtókat beépíteni a behúzható rendszer fürdőszobájába.

Előnyei és hátrányai a tolóajtó szerkezetének

A telepítésről és az ilyen modellek elkészítésének előkészítése előtt figyelembe kell venni azok előnyeit és hátrányait. Kezdjük a felülvizsgálatot a használat pozitív aspektusaival:

 • telepítésük után több szabad hely van, különösen két és az ajtónyílások jelenlétében;
 • kellemes harmonikus megjelenés, amely tökéletesen illeszkedik a lakás belsejébe;
 • a tolóajtók kialakítása könnyebb, mint a hagyományos vászon;
 • bármely anyag gyártásában felhasználható;

A rekeszes ajtók kialakítása a fürdőszobában

 • a műanyagból és üvegből készült fürdőszobában csúsztatható kialakítás jobb belső világítást biztosít;
 • a műanyag fürdőszobai ajtók alacsony tömegűek, így az alumíniumvezetők nagyobb magassággal és szélességgel rendelkezhetnek;
 • Gyakran szereléskor használja a felső felfüggesztést, amely lehetővé teszi a rögzítőelemek biztonságos elrejtését.
 • Az összes mutatót kielégítő modell kiválasztásához figyelembe kell venni az ilyen struktúrák használatának hátrányait is:

  1. Szegény hangszigetelés olyan helyiségekben, ahol üveg tolóajtókat használnak.
  2. A szerkezet szerkezete tartalmazza a törékeny elemek tömegét. Így, ha drasztikusan tolja az ajtót, akkor görcsökkel és egyéb kötőelemekkel problémákat okozhat.
  3. Nem mindig elegendő a tolóajtók beépítéséhez a helyiségek mérete.
  4. Az élettartam közvetlenül az anyag minőségétől függ, ami sok esetben sok kívánnivalót hagy maga után, amikor kétségtelen helyen vásárol egy szerkezetet.

  Nyílászárók a WC-hez


  Érdemes megjegyezni, hogy az ilyen szerkezetek működése során rendkívül fontos, hogy figyeljen a szelepek gondos megnyitására, különben a szerkezetek rövid ideig tartanak.

  A csúszó szerkezetek beépítési sorrendje

  Annak érdekében, hogy a szerkezet vezetõelemeinek meghibásodása ne történjen a mûködés során, a telepítés során a következõ eljárást kell követni:

  1. Először is egy fadarabot rögzítenek az ajtó fölött.
  2. Ezt követõen biztonságosan rögzítünk egy vezetõt, amelyet a szerkezet tartóelemeként használunk. Könnyen támogatnia kell a recoiling rendszer bármilyen kialakításának súlyát.
  3. Az ajtólap alján az elülső oldalán egy speciális horony van kiválasztva, hogy a zászlóhenger felszerelhető itt.
  4. A szerelvényt úgy szereljük fel, hogy összeszereljük azokat a dugókat, amelyek a penge lökethosszának korlátozásáért felelősek, és általában a penge alsó részéhez vannak rögzítve.
  5. Ezután elvégeznie kell a csúszó szerkezet funkcionális ellenőrzését.
  6. Az összes szerelvényt és egyéb elemet a legutolsó pillanatban szerelt dekoratív elemek segítségével zárják le.

  Szükséges tartozékok a szekrényajtók beépítéséhez a WC-ben és a fürdőszobában

  Az ajtó szélességétől függően egy vagy két ajtólapot használhat, és a levél anyaga teljesen más lehet. Gyakran használják az üvegeket és a műanyagokat, mivel összességében ezeknek az anyagoknak az ajtója alacsony.

  Fontos. Különös figyelmet kell szentelni a tartozékok kiválasztásának, valamint a ruhák mozgását végző hengereknek, mivel a csúszó válaszfal komponensei közül a szerkezet élettartamának időtartama függ.

  Rendszer a hengerek felszereléséhez a rekesz ajtóján

  Népszerű anyagok tolóajtókhoz

  A csúszó szerkezet anyagai a szobában lévő belső tértől függően változnak. Ebben az esetben általában a következő népszerű elemeket használják:

  • fa-műanyag;
  • üveg és műanyag;

  Az üvegajtó kupéjának példája

  Rendszerint az ajtó használatának ezen lehetősége, mint például a csúszó válaszfal beépítése, leggyakrabban fából, műanyagból és üvegből álló kombinált kompozíciók használatát jelenti, ahol a felső görgők könnyen felszerelhetők, valamint a rögzítési pontok illesztési hornyai.

  Típusú tolóajtók fürdőszoba

  A fürdőszobák esetében a csúszó szerkezetek két különböző típusúak lehetnek:

  1. Szilárd vagy homogén - ajtólap, amely egy közös anyagból készül, leggyakrabban fa vagy műanyag.

  Példa egy fából készült ajtórekesz kialakítására a fürdőszobában

  Ha a csúszó szerkezet sötét helyiségben van felszerelve, akkor ajánlatos előnyben részesíteni azokat a festményeket, amelyek összetételében üvegkomponensek vannak jelen, így jelentősen jobb megvilágítást kap a fürdőszobában. Lásd a telepítési folyamatot és áttekintést a vécé és fürdőkád rekeszének ajtóiról a videóban.

  A legfontosabb tényezők, amelyek garantálják a kiváló minőségű működést

  Szerkezet vásárlásakor és összeállításakor különös figyelmet kell fordítani a következő pontokra:

  • az ajtólapok anyagainak minősége;
  • a szereléshez használt szerelvények és hengerek minősége, amelynek költségén a redőnyök mozognak;
  • erősségét, valamint az útmutatók megbízhatóságát, hogy könnyen ellenálljanak az ajtólap tömegének;

  Opcionális kialakítás és design üvegajtók kupé WC-hez


  Az elemek kiválasztásánál, valamint az összes szabványnak való megfelelésnél a telepítés során kiváló eredményeket érhet el. Ez a design sokáig tart.

  A csúszó szerkezetek gondozásának módszerei

  Annak érdekében, hogy a tolóajtók hosszú ideig tarthassanak, gondoskodni kell róluk megfelelő időben.

  A rekeszes ajtók a fürdőszobában és a WC-ben

  Ehhez kövesse a következő szabályokat:

  1. A hengereket rendszeresen tisztítják, valamint a szabad mozgásra szolgáló hornyokat.
  2. Továbbá a görgőket és szerelvényeket rendszeresen meg kell zsírozni.
  3. Az ajtóleveleket javasoljuk a por és a szennyeződés időben történő tisztításával, az anyag szerkezetére alkalmas tisztítófolyadék használatával.

  Meg kell jegyezni, hogy a csúszó szerkezetek segítenek a modern tulajdonosoknak, hogy jelentősen megtakarítsák a helyiséget a nappaliban, miközben funkcionális része nem rosszabb, mint a hagyományos forgóajtók.

  Tolóajtó a fürdőszobába

  A belső ajtók nagyon fontos elemei minden lakásnak. És ha az ajtólapot nem lehet a konyha és a folyosó között elhelyezni, akkor az ilyen konstrukció egyszerűen kötelező a fürdőszoba és a WC számára. A mai napig a boltban számos ajtó található. Csak a megfelelő modell megvásárlására és helyes telepítésére marad - a cikkből származó információk segítenek ezzel. Érdemes részletesen beszélni a fürdőszobában lévő csúszó szerkezetekről, felsorolni az előnyöket, a tervezési lehetőségeket, és megfontolni a példákat konkrét belső terekben.

  Különlegességek

  A tolóajtók nagyon népszerűek maradtak és maradnak. Teljesítményjellemzőikben lényegesen jobbak a hasonló termékeknél. Tekintsünk néhányat az ilyen ajtók fő előnyeiről:

  • Helytakarékos. Talán ez a fő oka annak, hogy a csúszó szerkezetek egyre népszerűbbek lettek. Végtére is, a legtöbb városi lakóház vagy nyaraló nagyon kis területen van, ezért fontos, hogy racionálisan minden négyzetméter szabad területet használjon. A tolóajtók (ellentétben a swing modellekkel) nem igényelnek további helyet a vászon kinyitásához. Ha helyet szeretne megszervezni a lakásban, győződjön meg róla, hogy ilyen lehetőségeket néz.
  • Stílusos design. A fürdőszobák modern dizájnja nagyon vonzó megjelenésű, eredetinek és szokatlannak tűnik. Az üzletekben különböző színek és formatervezési minták változnak. Könnyedén kiválaszthatja pontosan azt a dizájnt, amely tökéletesen illeszkedik otthonába. Ezenkívül sok gyártó elfogadja az ajtók gyártására vonatkozó megrendeléseket egyedi méretek és minták alapján.
  • Sokoldalúságát. Ezek az ajtók tökéletesen alkalmasak (akár nem szabványos) nyílásra. Ha a fürdőszoba túl széles vagy egy nagyon kis ajtó, akkor egy ilyen konstrukció könnyen blokkolja azt. Ugyanakkor az ajtólapot egy, két vagy több szárnyból lehet készíteni. A pontos összeg az Ön preferenciáitól és a megnyitás méretétől függ.
  • Megbízhatóságát. A csúszó szerkezetek működési idejét évtizedekig számolták. Ha ilyen ajtót kapsz, nem aggódhatsz, hogy hamarosan ki kell cserélni.

  A csúszó mechanizmus nagyon könnyen használható. Ez az ajtó nagyon könnyű kinyitni, a sérülés lehetősége teljes mértékben kiküszöbölhető. Nem lehet véletlenül eltalálni valakit egy családtagtól, ha rossz időben megnyitja a fedelet. A görgősmechanizmus minden erőfeszítés nélkül mozog, még akkor is, ha a gyerek képes kezelni.

  Most érdemes részletesebben beszélni a csúszó mechanizmus működési elvéről. Az ajtó kialakítása meglehetősen egyszerű és ajtólap, vízszintes vezetők és speciális hengerekből áll.

  Az egész szerkezet fő súlya egy speciális sávra esik - a fővezető. Általában szerepét a felső vezető végzi. Ez annak köszönhető, hogy a szerkezet alsó részén a por és a szennyeződés sokkal gyakrabban felhalmozódik, mint felülről. Nevezetesen - gyakran a szennyezés okozza a rendszer csúszó szerkezetének kilépését.

  Az értékesítésben vannak olyan modellek is, amelyeknek a fő útmutatója lecsillapodik. Azonban ezek a lehetőségek kevésbé igényesek és meglehetősen kényelmetlenek, mivel óvatosabb hozzáállást igényelnek a felhasználási folyamatban. Vannak olyan modellek is, amelyek két vezetővel rendelkeznek: ugyanabban az idő alatt és alul.

  A fürdőszoba tolóajtójának megválasztásakor emlékeznie kell a tér fontosabb jellemzőire. Először is, a fürdőszoba - a leggyakrabban látogatott szoba a házban. Ez azt jelenti, hogy az ajtólapot kizárólag kiváló minőségű és kopásálló anyagokból kell készíteni. Másodszor, az anyagok, amelyekből az ajtót készítik, ellen kell állniuk a nedvességnek, a gőznek és a magas hőmérsékleteknek.

  Fontos, hogy az ajtólap kialakítása megfelelő szellőzést biztosítson a fürdőszobában, de ugyanakkor jól illeszkedik az ajtókerethez és jól záródik. A fürdőszoba ajtóinak világosnak és átlátszatlannak kell lenniük.

  Nedvességálló fürdőszobaajtó - hogyan válasszunk

  Fürdőszobai ajtók - korlátozott helyiségekben és a fürdőszobában az ajtóhoz közeli helyen először is gondolni kell, hogy maga az ajtó fedezi le. Meg kell felelnie a párás környezetnek és közvetlen vízzel való érintkezésnek, beleértve a forró gőznek való kitettséget. Ha olyan ajtót választ, amelyik nem felel meg ezeknek a paramétereknek, az ajtó deformálódhat és használhatatlanná válhat. Kivételt jelent a jó szellőztetés a helyiségben, amely lehetővé teszi szinte minden ajtót. Ha szüksége van a szoba ajtajára, ezzel segítünk.

  Csinálják a fürdőszoba üvegajtókat

  A legtöbb esetben egy süket ajtót helyezzen a fürdőbe. De ha úgy döntesz, hogy egy üvegajtót vásárolsz a fürdőszobába, akkor tudnod kell, milyen tulajdonságokkal rendelkezik az üveg:

  • Színes permetezés - az üveg tintát képez, így nem átlátszó.
  • Mattafólia - az üvegre ragasztással és sötétedéssel.
  • A csiszolt üveg - homokfúvással az üveg nem átlátszó.

  Emlékeztetni kell arra is, hogy az ajtót a szoba kialakításával kell összekötni. Mert a belső tér befejező érintése, mint a mozaik kiegészítője.

  A fürdőszoba ajtójának mérete

  A fürdőszoba szabványos mérete 55x190 vagy 60x190, de ritkán 70x200 mm méretű. Ha saját falakat tervez és épít egy ilyen helyiségben, akkor elővigyázatosnak kell lennie a fürdőszobában lévő nyílások jövőbeli méreteiről.

  Tartozékok fürdőszobai ajtókhoz

  A szerelvények, mint maga az ajtó, kiegészülnek a belső térrel, és nem csak kombinálni kell vele, hanem funkcionálisak és biztonságosak is. A fürdőhöz egy fogantyúval kell ellátni, hogy magányosan zárja le az ajtót. A legjobb bevonat (szín a fogantyúkhoz és a zsanérokhoz) króm. Bármely színhez illik, és idővel minden bevonást el kell törölni, és a festék elhalványulása nagyon észrevehetővé válik. Króm esetében kevésbé észrevehető.

  Ha bármilyen kérdése van, írjon nekünk, vagy hívja a +7 495 003 10 23-et, és szívesen segítünk Önnek.

  Tolóajtó a fürdőszobába és a WC-vel

  A valós életben gyakran olyan helyzetekben találkozunk, ahol egy adott konstrukció működőképessége egyértelműen nem egyezik meg a szabad térrel. Ezért a mérnökök és a fejlesztők megpróbálnak kompromisszumokat találni, amelyek mindenkinek megfelelnek. Az egyik ilyen megoldás szerepe, kompromisszumok, és elkezdett tolóajtókat játszani a fürdőszobában és a WC-ben, melynek fotói nagy számban szerepelnek honlapunkon.

  A tolóajtók jellemzői

  A bútorok, a közlekedés és az építőipar szakemberei hosszú időn át olyan szerkezeteket alkalmaznak, amelyekben a görgők egyik oldalról a másikra mozognak. Ebben az esetben nincs "halott zóna", amely már megkülönbözteti az ilyen termékeket a szokásos swing opcióktól.

  Igaz, a kupé nincs korlátozás nélkül. Mindez a szelepek egyedi méretétől függ. Ez a tényező fogja meghatározni, hogy mennyi helyre van szükség a falak mentén, amelyek az ajtóhoz közelítenek. De ez nem egy ilyen nagy probléma, ha akarod, teljesen megoldható.

  Ne aggódjon, még akkor is, ha vannak külön helyiségek. A fürdőszobába csúsztatható ajtó felszerelhető úgy, hogy az egyes részei külön helyiséget zárnak be és a saját irányába mozognak. Ezzel a megoldással a vezetőelemek szélességét is áthelyezheti a probléma megoldására.

  Mindenesetre mindig van lehetőség arra, hogy az ajtókat magára vigye, ahol az ügyfél akar. Ebben az esetben elegendő hely van ahhoz, hogy senki se keverje össze. Néha a fürdőszobák úgy helyezkednek el, hogy a bejárat a technikai helyiségbe vagy más helyre máshol van. Ezután a csúszó típusú szerkezetek kiváló megoldást jelentenek. A telepítésben nincs semmi nehéz, nem hívhatjuk a varázslókat.

  A tervezés szerint a fürdőszobába bejárható tolóajtók két csoportja megkülönböztethető: a weboldalon lévő fotók segítenek megérteni, hogyan nézhetnek ki.

  1. Termékek felfüggesztéssel. Az irányító elem szerepe az ajtó tetején található rész. A szövedék teljes súlyát görgők segítségével táplálja erre a részre. Alul van egy videoklip is, de csak azért van szükség, hogy a design ne "menjen" le a tervezett útvonalról. Néha speciális töviseket használnak ugyanarra a célra, de sokkal kevésbé.
  2. Olyan beállítások, ahol az alsó támaszt használják. Ebben az esetben a terhelés nagy részét veszi fel. És a felső görgők csak segítik a vászont a helyén tartani.

  Fontos megjegyzés. Jobb elsőbbséget biztosítani az első lehetőségnek. Végtére is valószínű, hogy a különböző szennyező anyagok nagy része csak az alábbiakban halmozódik fel. De mindenesetre meg kell nézni, mi történik az ajtóval. És tisztítsa meg, amikor szükség van. A hengerek egyszerűen megszakadnak, ha túl sok szennyező van benne, vagy ha vannak benne nagy tárgyak.

  A választás helyes megválasztása

  A szoba mérete nagymértékben függ az ajtók méretétől, amelyekre szükségünk van. Ezenkívül kezdettől fogva meg kell értenünk, hogy mennyi szabad hely van a szomszédos falak mentén. Ami a vászon anyagát illeti, az csak a személyes preferenciák alapján választható. A fürdőszobában és a WC-n lévő rekesz ajtaja, melynek fotója a honlapunkon található, bármi lehet. Ezen a piacon elegendő kínálat van a modern piacon.

  Csak a leggyakrabban előforduló beállításokat felsorolhatja:

  1. Kombinált lehetőség.
  2. Üvegszerkezetek.
  3. Műanyag alapú lehetőségek.
  4. Laminált anyagok.
  5. Furnérozott fa.
  6. Fa.

  A fa alapú konstrukciókat külön kell megemlíteni. Nem tudnak további védőbevonatok nélkül nedvességtől. Ellenkező esetben minden mechanika hamar el fog fulladni, az egész szerkezet megduzzad.

  Maga a vászon elhajlik, mert az eredeti anyag természetes alakjában nem képes ellenállni az állandó hőmérsékletváltozásnak.

  A legegyszerűbb az a helyzet, amikor tolóajtókat vásárolsz a fürdőszobába és a WC-vel szilárd lapokkal. A fő jellemző, hogy csak egy anyagot használnak alapként. De az ajtópanelek két vagy több lehetőség kombinációjából készülhetnek. Néha a művészek nagyon érdekes terveket kínálnak. A fém és a műanyag, az üveg és a laminátum, a faipari gyártók még mindig meglephetnek kombinációikkal.

  Ha a fürdőszoba külső források miatt normál természetes megvilágítást szeretne biztosítani, akkor tegye át az átlátszó betéteket. Ez néha segít, ellenkezőleg, megvilágítani a szobákat, amelyek szomszédosak a fürdőszobában.

  Általában számos tényező határozza meg az adott konstrukció funkcionalitását. Ez a következő:

  1. Az összes alkatrész pontos geometriája.
  2. Mely útmutatók tartósak.
  3. A görgők minősége.
  4. Milyen jellemzői vannak a vászon anyagának működéséhez?

  Fontos kiegészítés. A hengerek olyan elemek, amelyek minden esetben szünetelnek és meghiúsulnak. Ne hagyja figyelmen kívül ezt a pillanatot, különben más összetevők is lebomlanak. Olyan helyen, ahol a hengerek vannak csatlakoztatva, maga a vászon is ilyen helyzetben szenvedhet. A részletek cseréje szükséges, amint a legkisebb problémák észrevehetők. És általánosságban, vásárláskor a lehető legtöbb figyelmet kell fordítania a klipek minőségére.

  Ha valaki nagy házat vagy lakást kínál, akkor nem gondolhat a kézi nyitásra, mivel az összes munkát "automatizálta". Vannak rajta különleges szervomotorok. A parancsokat a vezérlőpulttól kapják. Ezután a formatervezés, és elindul.

  A szárnyak alakja egy másik olyan tényező, amely fontos a termékhez, például tolóajtókhoz a fürdőszobához és a WC-hez. Vannak görbe vagy laposak. Az első a legtöbb esetben műanyagból vagy üvegből készül, de az anyagokban nincs semmi szörnyű.

  További jellemzők

  Van olyan tulajdonságok, amelyeknek minden valóban jó minőségű anyagnak rendelkeznie kell.

  1. Az oltási képesség. Nincsenek égési folyamatok. Az üveg, a műanyag és az alumínium különösen fontos ebben a tekintetben.
  2. Még a magas páratartalmú körülmények között sem szabad elveszíteni az alapot. Ha az üzemeltetés alatt minden szabályt betartasz, akkor ez a követelmény teljes mértékben megfelel a fémnek, üvegnek és műanyagnak. Például a felületet víztaszító készítményekkel kell kezelni. Nem rossz a modern körülmények között és a PVC-ben.
  3. Az alacsony súly is nagyon fontos. Ebben az esetben az elsőbbséget minden bizonnyal a műanyaghoz adják. Az üveg és a fa nehezebb, bár nagyon szépnek tűnnek.
  4. Érdemes megjegyezni, hogy ellenáll a kémiai és szerves reagenseknek. A műanyagból és az üvegből készült termékek itt nagyon jól mutattak.
  5. Végül sokan elégedettek a rendelkezésre álló modellek sokféleségével. Különösen textúrák és színes megoldások. Nincs egyenlő PVC, a faajtók. Olyan sok kőzet van, hogy a természetes textúrák és színek segítenek kiválasztani a megfelelő helyet minden szobában.

  Bármilyen textúra és színek lehetnek üvegszerkezetei.

  A tolóajtók meglehetősen funkcionálisak. És a mindennapi életben nagyon gyakran használjuk. Ezért jobb, ha elővigyázatossággal választja ki a kiváló minőségű szerelvényeket. Végül is komoly terheket is el kell viselnie.

  Szükséges figyelembe venni az összes funkciót, kiválasztva a tartozék megfelelő verzióját. A tapasztalat hiányában szakembereknek kell segítséget kérnie. De itt fontos tényezők az ajtó szélessége; a szárnyak mozgásának távolsága; ezeknek az elemeknek a nagysága.

  Minden, tolóajtóval ellátott kialakítás az ún. De jobb, ha nem felejtjük el, különösen a fürdőszobában. A felhasználó véleménye szerint a legkényelmesebb megoldás a vezető típusú görgők alsó elrendezése. Ennek értelme van. A poróhek segít megőrizni legalább néhány vizet, ha a helyiség eláraszt. Ezután a többi helyiség a lakásban legalább egy ideig védelmet élvez.

  A legjobb, ha legalább két alkalommal kinyitni és becsukni az ajtókat, hogy kipróbálják őket. Végül is, további hasznosítással, a hátrányok még súlyosabbá válhatnak.

  Termékgondozás

  A tolókapuhoz képest a tolóajtók kialakítása némileg bonyolultabb. Mert és gondozása nehezebb, de rendszeresen szükséges.

  Először is, a vásznon nincs szennyezés. A tisztítás során felgyülemlik. Kiderül mindössze kísérletileg, minden esetben.

  Az anyag típusa meghatározza a tisztítás módját. Például külön eszközök állnak rendelkezésre az üveg- és műanyagmunkákhoz. A bútorgyártó polírok fából készültek.

  Ezenkívül időről időre szükség van a kocsik felszínének tisztítására, amelyeken belül a görgők rögzítve vannak. Ugyanez vonatkozik az útmutatókra is. Szükséges a szerkezet alsó részének szoros figyelemmel kísérése.

  A zárak és görgők olyan mozgó alkatrészek, amelyek rendszeres kenést igényelnek.

  Általánosságban elmondható, hogy a tolóajtók optimális megoldást jelentenek egy magánház és egy modern lakás számára is, ha a terület lehetővé teszi, hogy ilyen designt vásároljon. Ezekre a modellekre nem csak a kezdeti konstrukció, de a felújítás során is fizetni lehet.

  Előnyei és hátrányai a rekesz ajtó a fürdőszobába

  Az ajtólap cseréjéhez ideális pillanat a felújítás. Még ha nem is szándékozik megváltoztatni a bejárati ajtót a fürdőszobában, csak gondold át, mennyi szabad helyet fogsz kapni, és hogyan fogod javítani a belső teret.

  • kis fürdőszoba, a klasszikus bejárat hiánya vizuálisan megnő;
  • a szárny kinyitása a fürdőszobában vagy kívül (a szomszédos folyosón) nem kell hely, mert a tolóajtók nem foglalnak el egy centiméternyi extra helyet;
  • ha a fürdőszoba túl közel helyezkedik el a többi helyiséghez, akkor a klasszikus lengőszerkezet zavarja a folyosót, és a rekesz ajtaja nem lesz, mert alakja nem egy centiméterrel merőleges az ajtó felé.

  A kupéjárművet a saját kezével történő vásárláshoz és beépítéshez szükséges legfontosabb gyakorlati okok mellett számos olyan előnye van, amelyek ismét bizonyítják, hogy a választása helyes.

  A modern kupé kialakítása magas színvonalú hangszigetelést biztosít, a kialakítás és a vonzerő nem rosszabb, mint a lengőajtóké, éppen ellenkezőleg: a modern fürdőszobai belső térre néznek. Zárt helyzetben a csúszószerkezet része lehet a fal belső összetételének.

  A tolóajtó kialakításának jellemzői

  A fürdőszobaajtóban lévő rekesz ajtójának legegyszerűbb módja a számlázási rendszer jelenléte, a vászon sima lejtése a falak mentén.

  Az ilyen jellegű szerelés hátrányai között az alábbiakra kell rámutatni: a szomszéd falhoz semmi sem helyezhető el, mert a kuponnak helyet kell hagynia a vezetők mentén; Vannak low-end modellek, amelyek nem különböznek a feszességtől és a hangszigeteléstől.

  A kupé ajtó számlázási rendszere több részből áll: egy közvetlen vezető, amely az ajtó felett van elhelyezve, a vászon felső végén levágott görgők, az alsó állvány, amely az ajtólap leválasztását az oldalsó oldalról való megvédésére tervezték. Az ilyen minimális darabszám biztosítja a kamra nyílása kiváló minőségét és tartós működését.

  A szakértők megjegyzik, hogy annak érdekében, hogy szorosabb legyen az ajtószárnyon, meg kell adnia egy megfelelő állványt egy külön nyílással a sorrendben: záráskor a lap megy az állványra és megjavítja.

  A tolóajtók típusai:

  • alacsonyabb felfüggesztéssel: az ajtó teljes súlya az alsó támaszra esik, amikor a felső részen görgők vannak, amelyek rögzítik a vászonot a vezetéken túlra;
  • felső felfüggesztéssel: a felső sín a fő és a tartószerkezet, amely az ajtó teljes súlyát viszi; a görgők viszont az alsó vezetéken vannak elhelyezve, és megakadályozzák az ajtó kilépését a mechanizmusból; egyes gyártók, bár nagyon ritkán használnak egy speciális tüske, hogy a poltno "nem megy ki a síneken".

  A kamraajtó működtetése azt mutatta, hogy jobb egy felső felfüggesztésű szerkezet kiválasztása, mivel sokféle szemét és háztartási szennyeződés gyakran bejut az alsó tartóba. Az ilyen árnyalat gyorsan érvénytelenítheti a görgős szerkezetet vagy az ablakszárnyat.

  A felső felfüggesztést azonban rendszeresen ellenőrizni és tisztítani kell.

  méret

  A tolóajtók eltérő méretűek lehetnek: a fürdőszobában válassza ki a szövet méretét a szoba méretétől függően, és ami a legfontosabb, a szabad terület a falak mentén.

  Az ajtólap anyaga a fürdőszobában

  A tolóajtók rendkívüli kialakításuk miatt vonzóak, ami elsősorban a gyártás anyagától függ.

  Az ajtókupol gyártásához használt anyagok változatai:

  • természetes fa;
  • laminált anyagok;
  • furnér (fa anyag);
  • műanyagból;
  • üveg.

  A vevők iránti kereslet azt mutatja, hogy a kombinált anyagokból készült modellek a legnagyobb népszerűségnek örvendenek. Például a természetes fa és az üveg a legimpozánsabb és funkcionálisabb.

  Ha úgy dönt, hogy egy fadarab ajtót nyit, az anyagot szükségszerűen nedvességgáttal kell kezelni. Ellenkező esetben a vászon elkezd duzzadni és romlik.

  A fürdőszobai műanyag ruhák egy univerzális opció, amely nem romlik, nem változik nedvesség és hőmérséklet-csökkenés hatására, és könnyen tisztítható. Azonban a műanyag, mint tudjuk, nem a legtartósabb anyag, és a design nem nevezhető kifinomultnak.

  A teljesen üvegajtók meglehetősen ritkák, a fürdőszoba még mindig bensőséges helyiség. De az üveg behelyezése - ez egy meglehetősen gyakori jelenség, amely nem csak díszíti, hanem növeli a fény mennyiségét a szobában.

  Különböző Coupe Door Forms

  A gyártók az ajtópanelek bizonyos osztályozását a gyártáshoz felhasznált anyagok mennyiségével bocsátják ki.

  Ha a kupé csak egy anyagból áll - folyamatosnak nevezik. Ha a gyártás során ajtólap használt két vagy több anyag - a design fogják nevezni keretes.

  Továbbá a tolóajtók a levelek alakja szerint oszlanak el: lapos vagy hajlított. Az alakváltozás az, hogy az ívelt redőnyök nem szabványos formákban térnek el: hajlítások, hullámok stb. Műanyagból, üvegből vagy bármilyen más anyagból, amelyet a változásokhoz alkalmaznak, ívelt formák készítésére használják.

  Javaslatok az ajtólap kiválasztására

  A fürdőszobához csúsztatható kialakítás kiválasztása először gondolja át azokat a feltételeket, amelyeknek meg kell felelniük az új ajtónak. A fürdőszoba összetett környezet, és nem minden anyag képes elviselni.

  Nagyon fontos figyelembe venni a következő árnyalatokat:

  1. Az anyagnak ellenállónak kell lennie a magas páratartalom és a gyakori hőmérsékletváltozás a fürdőszobában.
  2. A szövet anyaga nagyon fontos. Vélemények észre, hogy egy laminált ajtó, üveg vagy műanyag lesz gyakorlati választás, fa - hatékony, de drága.
  3. A vászon vonzereje, a fürdő teljes belső részével kombinálva.
  4. Fontos minőségi görgős mechanizmus és megbízhatósági útmutatók.

  Tolóajtó kupé - ez egy kiváló választás, de ne feledje, hogy a görgős mechanizmus gyakran megszakad. Ezért ezt az árnyalatot kell a legnagyobb figyelmet választani.

  Legyen egy modern csúszó tervezés függetlenül

  A saját kezű tolóajtók nem a legmagasabb matematika, és a többé-kevésbé tapasztalt háztulajdonos megbirkózni fog ezzel a feladattal. A kupé kialakítása saját kezűleg, a legfontosabb az, hogy kövesse az ajánlásokat és támogassa egy asszisztens támogatását.

  A saját do-it-yourself tolóajtók elvégzése:

  • az ajtólap teljesen tiszta, egyetlen csap és tartozékok nélkül;
  • kerekek (görgős mechanizmus);
  • fém ereszek / vezetők (az eresz hossza magának két méretnek kell lennie, vagyis kétszer annyi, mint a vászon);
  • fém csuklópántok;
  • szegek és csavarok;
  • festeni;
  • fúró.

  Tehát a bemutatott arzenáldal felfegyverkezve elkezdheti kezelni a saját kezét. Praktikusabb és higiéniásabb lesz, ha egy vásznat készíthet a lakáson kívül: az utcán, a garázsban stb.

  Lépésről lépésre készítsen egy kupé ajtót a saját kezével:

  1. Óvatosan tisztítsa meg az ajtólapot a kezével, polírozza meg.
  2. Miután eltávolította az utolsó szemcseppet, festse az ajtót minden tervezett színben, akkor bevonhatja.
  3. Amint az ajtólap teljesen száraz, rögzítse a görgőket alsó részében csavarokkal.
  4. Csatlakoztassa a fém zsanérokat a rekesz ajtó tetejéhez, amely a munkában a fém sín mentén mozog, és az egész szerkezetet fogja.
  5. A falon meg kell jelölni az ereszek felszerelését. Először rögzítse a fémkeret egyik végét, majd helyezze be a vezetőt és rögzítse a keret másik végét.
  6. Szerelje be a szükséges ajtószerkezeteket, ha ez természetesen előrelátható.

  Megmutattuk, hogyan lehet a kupé ajtójának legegyszerűbb modelljét saját kezével elkészíteni. Felhívjuk figyelmét, hogy az ajtólapot az anyag megvásárlásával és a szükséges rész kivágásával, vagy kész üvegből, műanyag / fém betétekből, és enyhén módosíthatóvá teheti.

  A tolóajtók valóban egyedülálló megoldás, amely nem csak egy kis helyiséget takarít meg a fürdőszobában, vagy egy szomszédos folyosón, hanem nagy vonzerejét és modernitását is a szoba belsejébe hozza.