Legfontosabb > Dekoráció

Vízvezeték ajtók a WC-hez

Ha be kell zárni a csöveket a mosdóban vagy a fürdőszobában, javasoljuk, hogy használjuk egyedi, szaniter ajtókiszolgálásunkat. A fémszekrények kivételével minden ajtó rendelhető. A méretek bármilyenek lehetnek, és az anyagok választéka lehetővé teszi, hogy minden ízlés szerint dekoratív ajtókat készítsenek a fürdőszobában. Így tehát az első dolog, ami a nyitó rendszer kiválasztása, a WC-hez tartozó ajtók csuklós vagy csúsztatható, a redőnyöket az egészségügyi fülke számára is megvásárolhatja, vagy összecsukható összecsukható ajtókat rendelhet. Valójában a szaniter dobozok ugyanazon elven alapulnak, mint a mezzanine ajtók. Az alábbi képen láthatja az ajtónyitó mechanizmus vizuális ábrázolását, ha szaniter szekrényre van szüksége a WC-ben, akkor közvetlenül erre a részre léphet.

Az egészségügyi szekrényhez tartozó ajtók lehetőségei

Miután eldöntötték az egészségügyi ajtók mechanizmusának típusát, akkor ki kell választani azt az anyagot, amelyből készülnek. Az egészségügyi fülke legnépszerűbb a homályos üvegből készült vagy Oracal színes fóliával bevont ajtók. A WC-hez tartozó üvegajtók alumínium vagy MDF keretben szegélyezhetők, az üveg pedig szegély nélkül is készíthető. Azok a vásárlók, akik meg akarják menteni, és a vásárlást, olcsó, azt javasoljuk, rendelés laminált ajtó a szekrény a fürdőszobában, annak ellenére, hogy az alacsony ár, akkor praktikus és tartós, különösen, ha azok mosható egészségügyi fehér ajtó. Ha vizuálisan meg kell szélesíteni a szobát, akkor a WC-ben lévő szekrényhez tartozó tükörszekrények erre alkalmasak, mint bármely más lehetőség. A WC-vel ellátott tükörbejáratok homokszórt mintával rendelhetők, amely kétségkívül egyedivé teszi a fürdőszobát, másoktól eltérően.

Az egészségügyi szekrényhez tartozó ajtók a WC-ben: melyik lehetőség közül választhat?

Egy lakásban vagy egy vidéki házban lévő fürdő nagyon fontos hely egy lakásban, amelynek elrendezése nagy figyelmet érdemel. És mivel többnyire nem, különböző technikai eszközöket és vízvezetékeket helyez el, nem lenne helyénvaló a munkaterület helyes díszítése és a vonzó eszközök elrejtése. Az egészségügyi szekrényeket széles körben használják ilyen célokra.

Különlegességek

A WC-ben a falon a mosdó mögött legtöbbjük hasonló szerkezetet rendez. A szekrények számos alapvető funkcionális feladatot látnak el - esztétikus vonzerőt nyújtanak egy helyiségnek, és megvédik az eszközöket, csöveket és egyéb mechanizmusokat a lehetséges károktól. Ezenkívül a szekrény belsejében polcokat helyeznek el, amelyek jelenléte lehetővé teszi a különböző háztartási vegyszerek és higiéniai termékek tárolását.

Nagyon fontos az egészségügyi szekrény belső kialakítása, mivel kapacitása ettől függ, de a tervezés fontos elemei az ajtók.

Ezeknek az elemeknek a jellemzői a készülékek, a megjelenés és a gyártás során felhasznált anyagok sajátosságaitól függenek. Ezért közvetlenül befolyásolják a teljes szerkezet által biztosított védelem szintjét, valamint a kabinet egészének vonzerejét. És ami a legfontosabb - mennyire hatékony a termék a legfontosabb céljával megbirkózni - elrejteni a vonzó számlálók, szelepek és más, a vízvezeték lényeges jellemzőit.

A modern építőipari piacon sokféle ajtó van az egészségügyi szekrények számára, amelyeknek saját előnyei és hátrányai vannak. A termék kiválasztása a fürdőszoba vagy a fürdőszoba egyedi jellemzői alapján történik, így nagyon nehéz kiválasztani az egyik ajtót. Ezen kívül, az egészségügyi szekrények ugyanazon célra egyes területeken nyílásokkal.

Azonban a vízvezetékek helyének ilyen elrendezésének jelentős hátránya az, hogy amikor egy cső áthalad, a nyílással ellátott falat le kell szedni.

A szekrénytől eltérően, ahol ilyen sürgős szükség van ilyen szélsőséges intézkedések meghozatalára.

Mivel az egész struktúra elsődleges feladata a különböző csövek és eszközök bezárásának kérdése, de ugyanakkor akadálymentes hozzáférést biztosít a WC-hez és a rendelkezésre álló eszközökhöz, nagyon fontos a kabinet nyitása és bezárása.

E feladat megvalósításának módja szerint az ajtók több fajtára oszthatók, mint például:

 • szabványos nyílási módszerrel rendelkező konstrukciók - az ilyen szekrények hagyományos szárnyas ajtóval vannak ellátva;
 • láthatatlan ajtó;
 • láda;
 • redőnyök redőny formájában;
 • rekesz ajtók.

Az egyes típusok felszerelése különös gondosságot igényel, különben a termékek nem fognak helyére kerülni, ami tele van kúpok és más szerkezeti hibák kialakulásával, amelyek negatívan befolyásolják az egész szekrény megjelenését.

anyagok

Az egészségügyi szekrényekhez tartozó ajtók a gyártásukhoz használt anyag alapján osztályozhatók.

 • A kínálat a piacon, vannak fa redőnyök. Mindenhol értékesítik őket, és nagy szükség van rá. Az ilyen típusú termékek beszerzésével kapcsolatos hibák elkerülése érdekében a legfontosabb dolog helyes méretének kiválasztása. Vannak olyan árnyalatok, amelyek a fából készült termékek használatát jelentik - a beszerelés előtt foltokkal és lakkokkal kell kezelni. Ezeknek a vegyületeknek az alkalmazása segít megvédeni a fát a helyiségben lévő nedvességtől. A faajtókat gyakran különféle mintákkal, perforációkkal, faragásokkal díszítik.
 • A forgácslap ajtója önállóan vágható, és a szekrényen elhelyezett csuklópántok segítségével. Egy ilyen konstrukciós megoldás a legegyszerűbb és leggyorsabb, valamint gazdaságos.
 • A különleges keretekre szerelt csempékből készült ajtók - ez egy másik módja a WC kialakításában lévő szekrény kialakításának. Így a fürdőszobában, amelynek falainak bélését is ezzel az anyaggal végezték, a falak megjelenésével megegyeznek a csempeajtókkal.
 • A tükrözött szárnyat akkor lehet megtenni, ha egy tükör a kívánt méretű rétegelt lemezhez van rögzítve. Az ilyen tükörbetétek a szobában lehetővé teszik, hogy vizuálisan bővítse a helyiséget.
 • Vannak ultramodern anyagok, amelyek ajtóként használhatók. Az egyik ilyen lehetőség a redőnyök használata. Fémtermékek, műanyag és egyéb termékek gyártása. A redőnyök segítségével egyszerűen kiválaszthatja a megfelelő színt a fürdőszobában. Vannak rack típusú redőnyök, amelyeket a konzol segítségével vezérelnek.
 • A vakok olcsóbbak. Ők nagy színváltozattal vannak képviselve, ezért szinte bármilyen méretű ilyen terméket megrendelhet.
 • Az ajtók műanyagból készülhetnek. Az anyag nem gondoskodik az ápolásról és nem igényel speciális felületkezelést, mert jó nedvességállósággal rendelkezik.
 • Kis textil vakok - ez praktikus megoldás a szaniterek elrendezéséhez. Nem kevésbé népszerűek a polietilén termékek, amelyek nagyban díszítik a helyiség belsejét.
 • Alumínium profilú üvegtermékek - ez kényelmes megoldás az ajtókhoz, mert az anyag nem fél a nedvességtől. Az üveg azonban jó hangszigetelést biztosít.

tartozékok

A teljes szerkezet működőképessége, beleértve az ajtókat is, nemcsak a szekrény használatának módjától, a nyersanyagoktól, amelyekből készültek, hanem az elemek rögzítéséhez használt szerelvények minőségéről és tartósságáról is, valamint gyors hozzáférést biztosít a szekrény belsejéhez.

Leggyakrabban az elrendezés szaniter szekrények vásárolt a következő kiegészítő elemeket.

 • A levelek rögzítésére szolgáló csuklópántok alkotják az ajtó teljes tömegét. Ezek a szerelvények szabályozzák a nyitási és zárási kérdéseket. Mivel a kondenzátum a szekrény belsejében lévő csöveken elég gyakran felhalmozódhat, a csuklópántok rozsdamentes ötvözetekből kell készülniük, ami meghosszabbítja az élettartamukat;
 • Az ajtók rögzítését és zökkenőmentes lezárását biztosító zárak. Ezek a kiegészítők csuklós ajtókkal ellátott szekrényekhez vannak szerelve;
 • Amikor a redőnyöket építőajtóként szerelik fel, érdemes olyan modelleket választani, amelyek belső szerkezettel vannak ellátva, és a szerkezet belsejébe szerelhető. A belső struktúra tömörsége a belső térben ez az árnyalat;

Ajtók a fürdőszobához és a WC-hez - Gyönyörű lehetőségek a jobb tervezéshez (90 fotó)

Az ajtókeretek kiválasztását komolyan kell venni.

Nem szabad megfeledkezni arról, hogy a magas páratartalmú helyiségek, mint például a fürdőszoba és a WC, nem minden ajtó alkalmas.

A fürdőszobai ajtók és toalettek:

 • Ellenáll a nedvességnek, tartósnak és megbízhatónak;
 • Könnyű nedves tisztítás;
 • Kiváló hang- és hőszigetelés.

Most a fürdőszobába és a WC-hez vezető ajtók nem mindig keskeny szélességűek. Egyre több ember választja ki az azonos méretű ajtókat, mint a többi szoba.

A fürdő szellőztetésének javítása érdekében az ajtólapot egy és fél és két centiméter közötti résszel kell felszerelni.

Egy másik lehetőség a levegőáramlás biztosítására, hogy speciális nyílást biztosítson az ajtólapon.

Típusú ajtók a fürdőszobákban és a WC-kben

Egy sima festett fa vagy paneles ajtó egy elavult verzió.

Ma a gyártók a minőségi anyagok modern kialakítású ajtóinak széles választékát kínálják.

Ajtók fából és furnérból.

A faajtó persze szép, de nem olcsó. A fa és a fürdőszoba közötti ajtókat lakkozni kell a nedvesség elleni védelem érdekében.

A furnérozott ajtó olcsó, alacsony minőségű fából készült ajtó, és egy drága fa vékony réteggel ragasztva. Nem nagyon alkalmas az egészségügyi létesítmények számára, mivel a furnér nem ellenáll a nedvességnek.

Az újonnan megjelenő euro furnér ajtaja tökéletesen elviseli a nedvességet. Az eur furnér mechanikus sérülésnek ellenáll, és nem fakul a napfény hatása alatt. A természetes furnértól elkülönítve lehet sima bevonat.

A fa és furnérozott ajtók tökéletesen megtartják a hőt és jó hangszigetelést tesznek lehetővé. A tisztítás során nedves ruhával törölje le a tisztítószereket.

Ajtókeret műanyagból és műanyagból.

A műanyag ajtók nem ellenállnak a nedvességnek, és alacsony költséggel rendelkeznek. Hiányosságuk és alacsony mechanikai szilárdságuk.

A fém-műanyagot gyakran nem használják a fürdőszoba és a WC-szoba ajtajához, mivel túlságosan megjelenik a többi anyag között, és ez meglehetősen drága. De a fém műanyag ajtók minősége kiváló.

Ajtók üvegből.

Az üvegajtó nem túl népszerű. Az üveg vízálló, tökéletesen elviseli a nedves tisztítást.

A modern üvegajtók nagy szilárdságúak. A fürdőszobák esetében átlátszatlan vagy matt ajtókat használnak.

Festett, tükrös bevonattal vagy festett üvegfestéssel díszíthetõk. Ajtók üvegből - nem a legjobb megoldás, ha a család kisgyerekekkel rendelkezik.

PVC laminált ajtók és ajtók.

A laminált ajtó megfizethető és fából készült.

Nagyon könnyű, ellenáll a nedvességnek, jól mosott, de sajnos alacsony tolerancia a sokkterheléshez.

A PVC ajtó szerkezetileg hasonló a laminált, de erősebb és tartósabb. Tökéletes a fürdőszobában.

Ajtók több anyagból.

Az ilyen ajtókat együtt hívják. Általában átlátszatlan, temperált vagy laminált üvegbetétekkel vannak díszítve.

A műanyag ajtóknál az üvegbetétek nem készültek, az MDF-ben - nagyon ritkán, és az üveg más típusú ajtókban való használata lehetővé teszi számtalan érdekes változat létrehozását.

Az ajtó típusai a nyílás módján.

A leggyakoribb az ajtó. Mínusz - a szabad hely megköveteléséhez szükséges.

Most kezdődik a tolóajtók kora. Nyílt és titkos. Az első esetben a sáv, amelyen az ajtólap leválik, közvetlenül a falra van szerelve.

A második esetben meg kell teremteni egy speciális rést, amelyben az ajtó nyitva lesz. A második lehetőség a leginkább időigényes, és nem alkalmas minden típusú falra. A nyitott tolóajtók rossz hangszigeteléssel rendelkeznek.

Az ajtón egy titkos rendszer ezzel sokkal jobb, de többe kerül. A tolóajtók teljes mínusz a bonyolult telepítés, így a szakértők segítsége gyakran szükséges.

Összecsukható ajtók két típusból állnak:

 • "Könyvek" formájában;
 • A "harmonika" formájában.

Mindkét esetben az ajtólap több mozgathatóan összekapcsolt részből áll. Amikor az ajtót kinyitják, ezeket a részeket "könyv" vagy "harmonika" formájában hajtják.

Az ajtó-harmonika általában műanyagból készül, megfizethető. Az ajtókeretek létrehozásához a műanyagon kívül más anyagok is használhatók.

Reméljük, hogy az árucikkben adott ajtóvizsgálat megkönnyíti az Ön számára a megfelelő döntést, amikor a fürdőszobájukhoz vagy a WC-hez való ajtót választja.

Az ajtó megválasztása vagy öntermelése a WC-ben a mosdó mögött

A WC-ben a WC mögött vízvezetékek, szelepek, méterek, szűrők, kazán vagy pillanatnyi vízmelegítő található. Ha elrejti őket és megvédi őket a véletlen mechanikai sérüléstől, telepítse az egészségügyi szekrényt. Néha belül marad a háztartási vegyi anyagok, higiéniai termékek tárolására. Nehéz választani a szükséges méret és konfiguráció kész változatát. Valószínűleg a kabinetnek magának kell megrendelnie vagy gyártania.

Fontos! A szaniter nyílás és a szekrény közötti választás bölcsebb, ha előnyben részesítjük az utóbbit. Ha a cső áthalad, a nyílással ellátott falat szét kell szerelni, ami könnyen el lehet kerülni a szekrény beszerelésével.

Ajtó a WC-ben

Az ajtószerkezetek típusai az egészségügyi szekrényhez

Az egészségügyi szekrény fő célja a csövek elrejtése. A kapuknak könnyen nyithatónak kell lenniük, anélkül, hogy megérintené a WC-t vagy a fűtött törülközőt a falon, hogy gyorsan és egyszerűen hozzáférjenek a csövekhez és a szelepekhez. E célok eléréséhez számos lehetőség van. A leggyakoribb:

 • Szekrény rendszeres csuklós ajtóval;
 • láda;
 • rejtett ajtó (láthatatlan);
 • szaniter árnyékolók.

Swing ajtóanyagok

A fürdőszoba befejezéséhez szükséges anyagok, beleértve az egészségügyi szekrény ajtójának gyártását, mindenekelőtt ellenállniuk kell a nedvességnek és a háztartási vegyi anyagoknak. Ezek a jellemzők:

 1. Szilárd polivinil-klorid (műanyag). Az anyag szerkezete alacsony súlyt, erőt, merevséget, sima felületet biztosít. Nem tartalmaz ártalmas alkatrészeket. A PVC műanyag vágható, beleértve az íves, fűrészelt, fúrt, ragasztott, csavarokkal rögzített, hagyományos szerszámokat fából és fémből. Egy másik előnye a magas hang- és hőszigetelés, ami a csövek közelsége miatt fontos.
 2. Üveg alumínium profilban. Ezek az ajtók könnyűek, tartósak, környezetbarátek, kényelmesek, nem korróziónak vannak kitéve. Alumínium keret segítségével mindenféle konfigurációból és komplexitásból származó üvegterméket hozhat létre. Az alumínium profilokból álló üvegszerkezetek magas hang- és hőszigeteléssel rendelkeznek, tömítettek, tűzállóak.
Üvegajtók alumínium profilban
 1. Nedvességálló rétegelt lemez. Ez egy merev lemez, amely együtt rögzített fa furnérlemezekből áll. A rétegelt lemez kis súlya, kopásállósága, könnyen kezelhető és szerelhető. A lakóépületek díszítése érdekében ajánlott 15 mm vastagságú FK márkajelzésű lapot választani Más márkák közé tartoznak a káros anyagok. A nedvességálló rétegelt lemez ellenáll a gyenge savak, lúgok és alkohol hatásainak. Mivel a felület nem tökéletesen sima, ezért a polírozás után sima felületet kell használni.

Kevésbé alkalmas az ajtók gyártására a wc-ban a mosdóhoz:

Ezeket az anyagokat abban az esetben használják, ha a termék megjelenése a szoba tulajdonosai számára rendkívül fontos, és nem a tartósság. Az értékesítés során lemezek és MDF lemezek impregnálással növelik nedvességállóságukat. Az ilyen lemezekből származó termékek tovább tartanak. A fából készült ajtók gyártásához a WC-ben illeszkednek a juhar, vörösfenyő, éger vagy egyéb fafajok, amelyek a nedvesség állandó hatásait hordozzák. A fát nedvességgel és rothadással kell kezelni, majd lakkozni kell. Ez is hozzájárul a termék tartósságához. A beütött ajtó műanyagból, természetes kőből készült betétekkel díszíthető, képeket, faragást stb.

Faajtó a mosdó mögött

A penész megakadályozása érdekében a szekrény belsejében jó szellőzést kell tartani csövekkel. Ehhez telepíthet egy fa vagy más anyagból készült ajtó-dobozt.

Bútor árnyékolók

Ugyanez az eredmény egy másik megoldás egy szekrény szekrényben, bútorozott redőnyökben. A vakok viszonylag drágák, de ez az egyik legmegfelelőbb és vonzó módszer a vízvezetékek elrejtésére. A vízvezeték redőnyök alumíniumból, műanyagból vagy fából készülhetnek. Bármelyik színben festhetők, képeket vagy fényképnyomtatásokat készíthetnek. A műanyag jobb, mint a többi anyag, nagy nedvességtartalmat és érintkezésbe kerül az agresszív háztartási vegyi anyagokkal. A vakok másik előnye - a távirányítóval való vezérlés képessége, ami biztosítja a higiéniát. Vízszintes és függőleges vízvezeték-redőnyök a méretedhez rendelhetők.

Bútor vászon WC-hez

Láthatatlan ajtó

A legjobb megoldás a szaniter szekrény ajtajának lezárására és a csövek elfedésére szolgál a vászon festéshez. Az ilyen szárnyak festhetők, hogy megfeleljenek a falak vagy csempe színeinek. Ha rejtett zsanérokat használsz, akkor a WC-ben a WC-ben található ajtó szinte láthatatlan lesz. Ez egy speciális típusú csuklópánt, amely speciális szárnyakkal van felszerelve a szárny és az ajtókereteken. Zárt állapotban kívülről nem láthatóak.

A szárny megnyitásához helyezze el a rejtett fogantyúkat, amelyek a vászonba süllyedtek. Használhatja a push-to-open mechanizmust is, hogy kinyissa a lopakodó ajtót. A fedél kinyílik, amikor megnyomja, fogantyú nélkül.

Push-to-open és rejtett fogantyú

A rejtett ajtó felszerelése ehhez a munkához szükséges készségekre van szüksége, ezért a legjobb megoldás a szakembereknek történő telepítés.

Eszközök és kiegészítő anyagok

A WC-hez való ajtó öntermeléséhez a következő eszközök és anyagok szükségesek:

 • mérőszalag;
 • ütni;
 • drill;
 • csavarhúzó vagy csavarhúzó;
 • kirakós vagy körfűrész;
 • szinten;
 • sávok a dobozhoz;
 • önmetsző csavarok;
 • hurok;
 • tollak.

Fontos! A zsanérok kiválasztásakor ügyeljen arra, hogy ilyen ajtó nyílik meg, így nem szabad a minőségre kímélni.

Munkavégzés

A mosdó mögötti ajtó önálló gyártására vonatkozó eljárás:

 1. Vegye figyelembe az ajtó méretét, a verziót és készítsen vázlatot. Ha a WC a csővezetékektől pár távolságra van, akkor a szárnyat majdnem a padlóra állíthatja. Ha közel van a kommunikációhoz, akkor a szekrénynek a tartály fölé kell indulnia, így amikor kinyitotta az ajtót, nem érintette meg.
 2. A fülke mögött fülke mögött a WC-vel telepíteni a keret a fém profil, így egy rés alatt a szekrény számított mérete. Hajtsa be a keret gipszkartonját. Végezzen el egy rést, jobb, mint ugyanaz az anyag, mint a falak a szekrényben.
 3. A fadobozokat polírozva és fából készült tömbökkel kezeljük. A méretének lehetővé kell tennie, hogy szabadon behelyezze a szerkezetet a nyílásba, és ne legyen látható rés. Ha van hely és vágy, akkor telepíthető egy forgácslap ajtó mögé lyukak lyukak benne a csövek. A polcok gyártásának lehetősége - a profil alapja, gipszkarton burkolva. Gipszkarton festhető, tapéta vagy maradványok csempe.
Az egészségügyi szekrény ajtaját rögzítő doboz vázlatos képe
 1. Helyezze a dobozt az alatta lévő résbe. Csavarokkal rögzítse a falra. Ellenőrizze a vízszintes kialakítás szintjét.
 2. Rétegelt lemezből, PVC műanyagból, faforgácsból, forgácslemezből vagy MDF-ből vágott ajtókat. Könnyebb, ha kettő közülük van. De ha a szekrény keskeny a csővezetékek méretének köszönhetően, a legjobb megoldás egy ajtó lenne. A vágásnál jobb körfűrészt használni, nem pedig kirakós játékot használni, különben nehéz a sima felületű termékek beszerzése. A forgácslap ajtójának végeit be kell ragasztani az élre (ehhez szüksége lesz egy épület hajszárítóra vagy egy szabályos vasra). Az MDF szárny végei festhetõek vagy zárhatók. Fa fül - csiszolópapírral polírozva. Az ajtó méretének olyannak kell lennie, hogy a doboz és a doboz között minden oldalon 3 mm-es rések legyenek. Ha két szelep van, akkor figyelembe kell vennie a köztük lévő rést.
 3. Csavarja be a csuklópántokat és kezelje az ajtót.
 4. Helyezze a szárnyat a dobozba. Csavarja rá a hurokot. Ismételten a faajtót csiszolni kell, nedvességgel és gombaösszetétellel kezelve, lakkozni kell.

Vezeték szekrény - kényelmes módja annak, hogy gyönyörűen és intelligensen elrendezzék a fülke csövekkel a WC-ben. A legjobb megoldás egy beépített szekrény vagy szaniter árnyékolás megrendelése. De ha a pénzügyi lehetőségek korlátozottak, maga készíthet és telepíthet ilyen struktúrát.

A megfelelő ajtó kiválasztása a fürdőszoba és a WC számára

A fürdőszoba és a WC-ajtók eltérnek a többi szobától. Nekik praktikusaknak kell lenniük, és ugyanakkor be kell illeszkedniük a fürdőszobába és az egész házba. Mielőtt ajtókat vásárolna, megtanulhatja, hogyan válasszák ki őket.

A fürdőszoba és a WC számára szolgáló ajtó kiválasztásának szempontjai

Függetlenül attól, hogy kombináltak egy fürdőszobát vagy egy különálló fürdőszobát, gondosan hozzá kell járulnia ahhoz, hogy vásároljon egy ajtót a fürdőszoba és a WC számára. Hogyan válasszuk ki, hogy nem kell néhány év múlva megváltoztatnunk? Kezdetektől figyelembe kell venni a szobák sajátosságait. Az ajtóknak nedvességgel, nedvességgel és gőzzel szemben ellenállónak kell lenniük. Ennek a funkciónak és kiegészítőknek (zsanérok, gombok, reteszek) sokkal tartósabbnak kell lenniük, mint más belső kialakításokban.

Ha a szobában van egy kapucni, és megfelelően működik, akkor semmi probléma nem okozhat a nedvességgel szemben. Figyelembe kell azonban venni, hogy milyen gyakran és mennyi ideig szándékozik használni a fürdőszobát. Ez nagymértékben függ a családtagok számától. Továbbá, amikor kiválasztja az ajtótervezést, fontolja meg a szobák méretét és a vízvezeték építését. Fontos, hogy az ajtók jól szigetelt hangok legyenek és megtartják a hőt.

Milyen anyagot szeretne

A beltéri ajtók gyártóinak többsége:

 • fa (beleértve az MDF-et, forgácslemezt és furnér);
 • üveg;
 • műanyagból.

faipari

A faajtók különlegessége, hogy "lélegezhetnek": felszívják és elengedik a nedvességet. A fürdőszobában ez a folyamat különösen figyelemre méltó - az ajtók megduzzadnak. Ennek elkerülése érdekében rendszeresen festeni vagy nyílt lakkot kell festeni. Ne legyen felesleges és antiszeptikus kezelés. A fa összeomlik, ha víz fröccsent rá. Ezért kis helyiségek esetén az ajtók nem alkalmasak.

Tanács. Annak érdekében, hogy az ajtókeret ne csúszósodjon időben, azt először biztonságosan rögzíteni kell. Horgony csavarokat és habot használj erre.

A faajtók előnyei:

 • nézzen nemes és kényelmet teremt a lakásban;
 • kiváló minőségű anyagból (általában tölgy vagy bükk);
 • a megfelelő gondossággal, antiszeptikus és lakk használatával hosszú ideig tarthat.

Hátrányok a fa termékek:

 • a költségek nagyon drágák;
 • a magas páratartalom miatt gyakran repedések fedeznek fel, ami a tulajdonosokat rendszeresen visszaállítja;
 • a gondoskodás nagyon drága.

Forgácslap, MDF, furnér és laminált.

Az első két anyag préselt fa táblák, és a furnér egy speciálisan vágott vékony fa lap. Nagyon gyakoriak az ajtók gyártásában. Mindazonáltal a szakértők figyelmeztetnek az ilyen struktúrák törékére, ha a WC-ben vagy a fürdőszobában telepítjük őket. A tulajdonosok szerint ezeknek az anyagoknak az ajtói gyorsan megduzzadnak, és megszűnnek a megszüntetésük, ráadásul nem ellenállnak az erős ütéseknek.

A fa alapú panelek előnyeit alacsony költségüknek köszönheti. Az egész szoba belsejébe illeszkednek. Azonban a nagy nedvességtartalmú instabilitás a legfőbb hátránya a fürdőszobában történő beépítésnek. Ugyanez érvényes a természetes furnérból készült ajtókra is. Úgy néz ki, mint a valódi fa, de sokkal kevesebbet szolgálnak.

A "fa alatt" szereplő költségvetési lehetőségek laminált ajtók. Ezek ugyanazok az MDF szerkezetek, de laminált réteggel - különleges filmmel. Megvédi az ajtót a nedvességtől, könnyen tisztítható, olcsó, sokféle mintázattal rendelkezik.

Az ajtón azonban sok mínusz van:

 • alacsony hangszigetelés;
 • a helyreállítás lehetetlensége (súlyos kár esetén cserélni kell);
 • külső megjeleníthetőség (nagyon egyszerűen néz ki).

üveg

A fürdőszoba és a WC ajtóihoz a gyártók rendkívül tartós anyagot használnak, amelyet nehéz megszakítani.

Ezen struktúrák további előnyei a következők:

 • nedvességállóság;
 • jó hangszigetelés;
 • környezetbarát;
 • képes melegedni;
 • számos modell;
 • vizuális fellebbezés;
 • köszönhetően az üvegnek, a szoba vizuálisan megnagyobbodott.

Az üvegajtók hátrányai a fürdőszobában:

 • kondenzátum leülepedés, amely csepegést hagy az üvegen;
 • gyakori ápolás (rendszeresen törölje le az üvegt, hogy csinos megjelenést adjon);
 • magas költségek.

Tanács. Annak ellenére, hogy az üveg ereje a fürdőszobában van, egy kisgyermekes házban jobb, ha egy ütésálló filmre ráfedik.

Különböző típusú műanyag

Ez az anyag alkalmas nedves területekre. A műanyag ajtó olcsóbb az üvegnél, de számos előnye van:

 • nem fél a víz és a gőz kitettségétől;
 • elég hosszú ideig szolgál;
 • megőrzi a hőt és szigeteli a zajokat;
 • számos megoldást kínál a befejezéshez;
 • higiénikus;
 • könnyen karbantartható.

A hátrány az ilyen ajtók gyors deformálódása nagy terhelés esetén. Ennek biztosításával a gyártók tartósabb terveket készítenek. Speciális lapokkal vannak felszerelve, amelyek megerõsítik a terméket (növelik az erõsséget), vagy alumínium alapon készülnek. Ezek a fémajtók a szokásosnál drágábbak.

A fő ajtókeretek típusai

 1. Swing - a hagyományos változat. Úgy tartják a legstabilabb és megbízhatóbb. Ezek az ajtók jól záródnak, hangszigetelést biztosítva. Jobbak és balra vannak. Szűk helyeken azonban nem feltétlenül kényelmesek, mivel az ajtók nyitására van szükség.

WC és fürdőszoba ajtó kialakítás

A fürdőszobai ajtó kialakításának kiválasztása során figyelni kell arra, hogy mennyire harmonikusan illeszkedik a belső térbe. Például a laminált ajtók szinte azonosak a kialakításban. Ez kényelmes lehet, ha azt tervezi, hogy azokat minden szobában. Gyakran a gyártók díszítik az ilyen konstrukciókat, mint a kő vagy a fa.

A paletták széles választéka műanyag. Ez lehetővé teszi, hogy kiválassza az ajtó kívánt színét, összekapcsolva a többi lakással vagy házzal. Azonban szinte minden tervező figyel az üvegre. Az ajtók homályosak, díszítik őket:

 • festett üvegfestékek vagy többszínű üveg;
 • arany és ezüst festék, permetezést létrehozva;
 • homokfúvó anyagok stb.

Emellett az üvegajtók mattek, tükröződnek, dombornyomásosak. Gyakran ezeket fából, fémből vagy műanyagból készült betétek egészítik ki.

Tippek a választáshoz és a telepítéshez

 1. Gyakran a WC és a fürdőszoba ajtói kisebbek, mint más minták. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy a bejáratnál a fürdőszoba általában alacsony küszöböt. Hasznos lehet a vásárlás előtt gondos méréseket végezni.
 2. A fa vagy műanyag ajtó a fürdőszobába telepíthető szellőzőrács. Ez az oldat olyan helyiségekhez alkalmas, ahol nincs természetes szellőztetés.
 3. Tolóajtók beszerelésekor további szigetelő tömítéseket is használjon.

A figyelemre méltó gyártók termékeire fókuszáljon, és telepítse a szakembert. Ez növeli annak valószínűségét, hogy néhány év múlva nem kell megváltoztatnia az ajtót.

A WC-k ajtaja - a leggyakoribb 2 lehetőség

Blind szekrényajtók

A legtöbb esetben a javítások során a WC-ben lévő szaniter szekrényben van ajtó, hogy elrejtse a csöveket és a vízmérőt. Itt kétféle módon lehet menni, az első módszer az ilyen üveg-, műanyag- vagy faajtók megvásárlása, a második pedig a csempéről való megmunkáláshoz. De mindezről szólva szeretnék többet mondani és felajánlani egy videót ebben a cikkben.

Készíts az ajtót

Kerámia burkolólapokból

1 keretes sín; 2 - vízvezeték; 3 - szennyvíz; 4 - vízmérő

Ahhoz, hogy a vécé mögött kerámia csempe nyílást készítsen a vízvezetékhez, szüksége lesz:

 • építsünk be egy gipszkarton-vezetéket, amelynek belső szerkezete a fenti ábrán látható. Ebben az esetben a cél olyan lyuk lesz, amelyen keresztül a vízmérő jól látható lesz, valamint a fődarukhoz való hozzáférés;
 • ha ez egy rést, akkor a cél az, hogy hozzon létre egy hamis fal, és ha nincs fülke és a csövek futnak a tetején, akkor kell, hogy egy doboz,
 • egy fülke falánál mindig 50 × 50 mm-es fadarabokat használok - ez sokkal kényelmesebb, mint a fémprofilokkal való munka;
 • a diagramon láthatjuk, hogy a lécek egy doboznak felelnek meg, de meg kell próbálnunk a rögzített nedvességálló gipszkarton (GCLE) kialakulását a falhoz igazítva;

Ha ilyen struktúrája nem foglalja el az egész falat, akkor először gipszet kell hagynia, hogy egy lapot kipattanjon a vakolatból.

A fémprofilok sarokvázának bevonata

 • Ha a vízvezeték ajtók a dobozon vannak, akkor nem kell testre szabnia a gipszkarton falát bármely falhoz. Itt a legfontosabb dolog egy meglehetősen tágas kapu, így lehetősége nyílik a daru szabad elérésére.

Kész ajtó a szekrényhez

Ebben a helyzetben (egy doboz vagy egy hamis fal), az utasítás lehetővé teszi, hogy két módon menjen:

 1. Pl. Műanyag ajtókat készíthet a szekrényben egy fém dobozban, amint azt a felső fotó mutatja. De alig lehet ragasztani a csempeit rájuk - túlságosan masszív konstrukcióról derül ki;
 2. A második lehetőség az, amikor a sraffozást pontosan a csempe méretének megfelelően végezzük, például 200 × 300 mm, és maga a csempe már mágneses állapotban van. Ezeket a speciális mágneseket 4 db-os készletben adják el, és áruk meglehetősen megfizethető. Személy szerint én inkább ez a csatolási módszer.

Bútor fogantyúját egy cserélhető lapkához csatlakoztathatja, de egyáltalán nem rögzíthet bármit is - könnyű eltávolítani, ha a körmeit összekapcsolja.

Rendes ajtók

A helyzet kissé másnak tűnik, ha nagyméretű szekrényt szeretne, ahol minden mosószert, tálat és vödröt behelyezhet. Itt nem teheted a szokásos kihajtót, és például vécécskét vásárolhat a WC-ben, ami a padlóról indul.

Itt figyelembe kell venni, hogy a fürdőszoba a magas páratartalmú helyiségekhez tartozik, ezért ha az ajtók fából készültek, akkor több rétegű lakkot kell védeni.

Ha szükséges, akkor is, hogy a saját web vízálló rétegelt lemez vagy OSB - a legnagyobb kihívás az összeszerelést és telepítést a doboz, ami simának kell lennie a átlók. Az ő gyakorlatban kellett kezelni ezeket a szendvicseket - rétegelt penge csavarozott gipszkarton, csempe és ragasztott rá - el lehet képzelni egy csomó ez a design!

Nem vagyok az ilyen nehéz ajtók támogatója, emellett erősebb napellenzőkre van szükséged, amelyeket valamihez kell rögzíteni.

De a fürdőszobák többnyire nem olyan nagyok, ami nem teszi lehetővé, hogy a szekrényt magából a padlóról készítsék el - a WC-tál megzavarja ezt (képzelj el egy ilyen eszközt WC-ben, 75-80 cm széles!). Ezért a fenti képen ugyanazt a rack-homlokzatot vásárolhatja meg a boltban, és kissé fel lehet szerelni a WC-tartály felett. A hajtókák felnyílnak a tartály felett, ezért semmilyen módon nem fognak beavatkozni.

Fagyott üveg MDF profilban

80 centiméter széles WC-vel 40-50 cm-es teljes szélességű ajtókkal rendelkeznek - ezek az ajtók meglehetősen lenyűgözőek, nem csak a WC-ben, hanem a fürdőszobában is. Ha szeretné, akkor válassza ki a legmegfelelőbb méretet az Ön számára - mindig vannak különböző ajánlatok az építőipari piacon. De ismét, nagyon ügyelned kell a dobozra - akkor az egész kompozíció egy egésznek fog kinézni.

Tükrös ajtókkal ellátott, keskeny fali szekrény

Mivel gyakran nincs elég hely a fürdőszobában, ez legalább vizuálisan javítható, például egy tükrös ajtókkal ellátott sekély falú szekrény. A tükrök tükrözik a falak és a tárgyak összes tárgyát, ez a tér illúziója. Természetesen ilyen esetben a faldíszítés nem túl sötét lehet.

Rácsos redőnyök használhatók.

Választható, használhatunk redőnyöket, amelyek műanyagból és fémből készültek, de a méretválasztás itt - mondhatnánk - egyszerűen hatalmas. Ez egy meglehetősen modern megoldás a designban, és könnyen telepíthetők a WC felett saját kezével, anélkül, hogy szakértők fizetett segítségére lennének.

következtetés

Nem említettem itt egyfajta akadályt, mint függöny, bár nem felejtsd el, hanem személyes meggyőződésem, hogy egy ilyen eszköz valahogy összeegyeztethetetlen az egészségügyi létesítményekkel. Először is megrongálják a szövetet és a nedvességet, másodszor pedig az ilyen dolgokra szükségük van valami merevre és lényegre. Természetesen a vélemények eltérőek lehetnek, ezért felkérlek benneteket, hogy osszák meg észrevételeiket és osszák meg ötleteiket.

Mi az ajtó a fürdőszobában?

A fürdőszoba és a WC összetett, egyedi mikroklíma diktálja az anyag kiválasztását ebben a teremben. A fürdőszobába kerülő ajtók nem voltak kivételek, mindenekelőtt a torzulás és a duzzanat elkerülése érdekében ellen kell állniuk a nedvesség és a hőmérsékleti delta ellen.

Ezután megnézzük, hogy a fürdőszobában mely ajtókat kínálnak az építési piac megvásárlásához, milyen anyagokból készülnek, megvitatják a modellek előnyeit és hátrányait a nyílások típusától függően.

Klasszikus lengés vagy csúszás - mit válasszunk?

A fürdőszoba elrendezésében nincsenek jelentéktelen részletek, mindent ki kell számolni, tehát mielőtt megvásárolná a fürdőszobába vezető ajtókat, komolyan meg kell fontolnia, hogy miként fognak kinyílni, így egy kis helyiség nem fogja elveszíteni funkcionalitását. A nyílástípus szerint három típus létezik:

 • klasszikus lengés;
 • csúszó;
 • harmonika.

Ajtórendszerek nyitása

hinta

Swing ajtók a fürdőszoba és a fürdőszoba - a hagyományos megoldást ezeknek a szobáknak. A formatervezés megbízható, kényelmes, időszerűvé vált. A lengőszövet szorosan illeszkedik és bezárja a nyílást, amely jó hangszigetelést biztosít, és nem teszi lehetővé a szagok és egy pár behatolását más helyiségekbe.

A szántás hátrányai közé tartozik a vászon szélessége, amely feltételezi a szabad tér jelenlétét, ami nem mindig megfelelő a keskeny és keskeny folyosókon.

Az alumínium keretben található rejtett üveglemez tökéletesen illeszkedik a szomszédos falhoz tartozó kupéval

A fürdőszoba ajtójának szabványos szélessége 550, 600 mm, magassága 1900-2000 mm, de ma tetszőleges méretű vásznat vásárolhat, vagy megrendelheti egy egyedi vázlat szerint. Az 55 cm-es fürdőhöz tartozó ajtók nagyon kényelmesek a különálló kis szobákhoz, általában egymás mellé helyezve, úgyhogy a szárnyak balra nyílnak, a másik pedig jobbra. Egy másik ajtó van felszerelve közöttük, vizuálisan úgy néz ki, mint egy dupla ajtó.

Fontos: ne felejtsük el, hogy csak a fürdőszobák külső (csarnok) nyílása megengedett, az építési és tűzvédelmi szabványok egyértelműen szabályozzák ezt a problémát.

Az evező süket szövet - klasszikus opció a WC-hez való felszereléshez

Csúszó rendszerek

Tolóajtó a fürdőszobába nyitáskor nem akadályozza meg a folyosót, helytakarékos, ami kis apartmanokban nagyon kényelmes. A nyílás szélességétől függően egy, két vagy több vászonból állhatnak. A 600-tól 900 mm-ig terjedő 1 rekeszes ajtó szélessége nagyon ergonomikus méretű a fürdőszoba ajtajához képest.

A nyílás melletti csúszó rendszer felszereléséhez legalább 600 mm-es üres, egyenes falt kell elhelyezni, ezért leggyakrabban egy nyíláson lévő kombinált helyiségben van felszerelve. Egy szabványos lakás külön fürdőszobájában problémamentes 2 tolóajtót telepíteni, egy dobozt kell készíteni, hogy egy vászon elrejthető legyen, beléphessen, a másik pedig kívülre kerüljön, így csak két ajtót nyithat egyszerre.

Ráadásul a csúszó vászon nem feszes a nyíláshoz, hézagok keletkeznek, a fürdőszobában nem rossz, a természetes szellőzés segít a nedvesség elleni küzdelemben. De a WC-ben ez a design nem túl praktikus, mivel a szagok behatolnak a többi helyiségbe.

Ütköző üveg rendszer, vegye figyelembe, hogy a válaszfal ugyanabból az anyagból készült, egy ilyen döntés megkönnyítette a belső és a hozzáadott stílus

harmonika

A harmonika (több összehajtható vászon) vagy egy könyv (két vászon) hibrid választás lehet swing ajtók és egy csúszó rendszer között. A fürdőszobában több díszítő ajtó található, ezek a modellek nem képesek biztosítani a vászon szoros illeszkedését a nyíláshoz, és ebből a fürdő szigetelése is szenved. Természetesen alacsony az ára, és ezek nagyon kompakt szerkezetek, és egyes esetekben csak WC-hez való felszerelésre alkalmasak, de a szakértők nem javasolják a harmonika felszerelését a fürdőszobában.

A harmonika nem praktikus a WC-hez való felszereléshez

Anyagok szaniterekhez

A nyitórendszer kiválasztása mellett nagyon fontos, hogy megközelítse a fürdőszoba bejáratához szükséges anyagok kiválasztását.

Figyelem: A 137-es szekrény fürdőszobájának nyílása nem szabványos nyílással rendelkezik, jobb, ha a vászon és a doboz egyedi, de az ár enyhén emelkedni fog. Egyes gyártók már figyelembe vették az ilyen struktúrák iránti igényt, és ha szeretné, ma már kész házakat vásárolhat a fürdőszobába ebben a házsorban.

üveg

A praktikum szempontjából az üveg a legalkalmasabb anyag. Nem fél a nedvességtől, a gombáktól, a mikroorganizmusoktól, de megfelelő feldolgozással, akár nagy hőmérsékleti cseppekkel. Az üvegajtók nem deformáltak, nem rétegzettek, nem duzzadnak.

Üvegajtók a fürdõszobába, lásd a galériában lévõ képeket, gyönyörûek és elegánsak, szinte súlytalanok, ne terhelje túl a belsejét. A modern technológiák lehetővé teszik a különböző színű és textúrákból készült üveg (fényes, satinizált, idősebb, barázdált) és különböző fokú átlátszóság előállítását. És tegye a vászonra különböző homokfúvás és fotó rajzok, metszet, csinál egy ólomüveg ablak, építeni különböző betétek a fa, műanyag, fém, és még feküdt ki egy mozaik. A díszített üvegajtók ára magas, de segítenek egy gyönyörű és stílusos fürdőszoba kialakításában, vizuálisan növelni a helyet, fényesebbé tenni a szobát, és biztosan díszíteni fogja a belső teret.

Az üvegeket gyakran más anyagokkal kombinálják: fa vagy fém.

műanyag

Ha egy fürdőszobához praktikus és olcsó ajtókra van szükség, akkor a műanyag modellek nagyon jó választás, áruk több mint szerény, és a vászon esztétikája nem rosszabb a versenyképes anyagoknál.

A PVC ajtóknak számos előnye van: nem rothadnak, deformálódnak, könnyűek, könnyen karbantarthatók, higiénikusak, jó hang- és hőszigeteléssel rendelkeznek. A műanyag szerkezetek modern gyártói próbálnak lépést tartani az idővel, így különféle textúrájú ajtókat készítenek: monokróm, minta, fa alatt stb. Emellett ma megvásárolható PVC vászon különböző díszítő betétekkel, beleértve az üvegeket, fémekkel és egyéb anyagokkal befedve.

PVC egy ruhát a demokratikus áron nagyon praktikus használatban

faipari

Faajtók - ez egy klasszikus belső tér. Gyönyörűek, környezetbarátak, igazán fényűzőek és tiszteletre méltóak. Különböző fajtákat használnak termelésükre, de a fürdőszobában és a WC-ben jobb nedvességálló fafajokat választani.

Az ilyen ajtók számára nagyon fontos, hogy a fürdőszoba jól szellőztetett, és kényelmesen fel van kényszerítve, csak ilyen körülmények között hosszú ideig tart. A hőmérséklet csökkenése hátrányosan befolyásolja a vászon geometriáját, ezért a fa nyílászárók nagyméretű helyiségekben történő használatát javasolják, gyakran a magánházak fürdőszobájában, ahol a mikroklímát lehet ellenőrizni.

A fürdőszoba jó minőségű fából készült ajtói ára elég magas, de ha nem fogadsz semmit, akkor lehet, hogy olcsó fenyő modelleket vásárolsz. Természetesen minden ajtót óvatosan kell feldolgozni és fertőtlenítőszerekkel impregnálni.

A természetes fából készült vászon kétségtelenül a belső terek fénypontja lesz

Ajtók az MDF és a forgácslap fürdőszobájába

Laminált ajtók forgácslemez vagy DVA alapján - a legnépszerűbb tervek a fürdőszoba felszereléséhez. A demokratikus árat a szép esztétika és a praktikusság kombinálja.

Az ilyen ajtók a legmegfelelőbbek az egészségügyi létesítmények komplex mikroklímájához, megfelelő szintű szellőztetéssel a fürdőszobában, nem veszítik el alakjukat, nem duzzadnak és nem láncolnak a nyíláson.

Az ajtók kialakítása meglehetősen változatos, kiválaszthat egy modellt és színt bármilyen stilisztikai döntéshez.

Nagyon gyakran az ajtókat különböző betétekkel díszítik, beleértve az üvegeket, a göndör hajlításokat, a rajzokat, a patinákat - mindez nem csak az otthonának esztétikáját hangsúlyozza, díszíti, hanem a belsőséget is kifejezőbbé teszi.

Ajtók a fürdőszobában

Fürdőszoba, WC és konyha - nedves helyiségek. A szobák ajtóinak követelményei eltérnek az egyéb belső ajtókra vonatkozó előírásoktól.

Az "DoorsPingly" cég boltja különböző kivitelű, jó minőségű PVC-ajtókat kínál az SNiP előírásaival összhangban.

Hogyan válasszunk ajtót a fürdőszobának

Az ajtó kialakításának választása a következőktől függ:

 • lakás elrendezése
 • belső stílus
 • fogadó preferenciák.

Vigyázat

A fürdőszoba bejáratának standard mérete:

- szélesség: 0,55 vagy 0,6 m;

- magasság - 200 vagy 190 centiméter.

Tekintsük a leggyakoribb ajtók típusát.

Tolóajtó a fürdőszobába

- A legjobb lehetőség a kis lakások számára.

Előnyük:

 • nem kell további helyet nyitni;
 • teljesen lezárva, megtartja a hőt, ne engedje, hogy a pára vízből kiszivárogjon a fürdőszobából.

hátrányai:

 • Különös figyelmet kell fordítani a görgősmechanizmus kiválasztására: nedvességálló anyagokból kell készülni;
 • Külön fürdőszoba található a közelben. Ilyen elrendezéssel a fürdőszobába vezető ajtó nem lesz képes a rekesz felszerelésére: nincs hova mozogni.

Tudja

Swing ajtók a fürdőszobában.

Egy másik elfogadható lehetőség a fürdőszoba felszerelésére

Előnyök:

 • alacsony ár;
 • különálló fürdőszobákba szerelhető;
 • könnyű kezelhetőség és tartósság.

hátrány:

 • a lengőszerkezeteknél a fürdőszobákban lévő ajtók kinyílásának sebessége tűzoltási célokat szolgál. Ha az ajtó egy keskeny folyosóra nyúlik, akkor a kinyitáskor teljesen letiltja. Az ilyen apartmanok jobb, ha inkább tolóajtók a fürdőszobába.

Ajtó a fürdőszobában "könyv"

Gyakran telepítve van, mivel a kialakítás nem túl jó feszesség. De ez az egyetlen lehetséges lehetőség, ha a fürdőszoba külön, és a folyosó keskeny.

A WC-vel láthatatlan ajtók és a fürdőszoba egyéb lehetőségei

A WC-hez vezető ajtó nagyon fontos szerepet játszik. Ez egy akadály és egy védő, amikor a személyes higiéniai és higiéniai előírások. Ezzel nemcsak a mögött álló személy személyes terét védheti, hanem megakadályozhatja, hogy a káros baktériumok és mikroorganizmusok a lakás többi szobájába belépjenek anélkül, hogy kellemetlen szagokat hagynának a csatornákból. Is, WC-ajtók - ez is része a belső, ugyanaz, mint mondani egy csillár. Ezzel díszítheti a szoba belsejét. Például a láthatatlan ajtó szinte észrevehetetlen a fal háttérén, és nem tudod azonnal megérteni, hol a WC-bejárat.

A láthatatlanság miatt megértik egy kis vízvezetékajtót az ellenőrző nyíláshoz is, ahol csapok, vízmérők és egyéb vízvezeték-berendezések vannak telepítve.

A fürdőszobába vezető ajtó nem csak az embereket szolgálhatja. Gyakran a WC-ben telepített tálcák háziállatok. Különleges lyuk van az ajtószárnyban, és egy speciális kisállat áthalad. Akkor ez az ajtó díszíthető.

Ami a befejeződést illeti, a WC-khöz vezető ajtókon lévő közintézményekbe ragasztott matricák ragasztják magukkal az ajtót, és ezt az ajtót bezárják. A lakásban a vászon külön díszítéssel, humoros képekkel, hagyományos jelekkel vagy piktogramokkal díszíthető. Ezek a matricák könnyen kiválaszthatók bármely épület hipermarketben. De az első dolgok először.

A fürdőszoba bejárati ajtójának tervezési jellemzői

A legtöbb apartmanban a WC-bejárat valamivel kisebb, mint a nappali többi nyílása. De az ajtólap kiválasztásakor nem ajánlott átlagot használni, hanem saját méréseit gondosan és önállóan elvégezni. A WC-be bejutó ajtó standard szélessége 590 és 700 mm között van.

Továbbá a megfelelő vászon kiválasztásánál és a fal vastagságánál figyelembe kell venni. Gyakran ez egy tégla szélessége. Ezért egy megfelelő opció kiválasztásakor nemcsak az alapvető paramétereket, például a szélességet és magasságot, hanem a vászon vastagságát is meg kell találnia. Ami a szerelvényeket illeti, az ilyen vásznak általában egy fogantyúval ellátott zárat szerelnek be.

WC-ajtó opciók

Ma eredeti megoldásokat használnak - ez egy kis üvegablak. Ez az attribútum elég kényelmes azoknak a családoknak, akiknek gyermekük vagy idősük van.

Házi macskák és kis kutyák kényelméért a vászon külön légtelenítővel is felszerelhető. Ez védi az ajtót a macska karmai mechanikai károsodásától. Ez a részlet egy keret, amely a csavarokhoz van rögzítve. Van egy olyan szárny, amely különböző helyeken rögzíthető. Az ilyen kialakítások még üveg vagy műanyag ajtólapokon is elhelyezhetők.

Hogyan lehet a megfelelő választást?

A vízvezeték ajtó vagy WC nem különbözik a többi beltéri ajtótól, kivéve a méreteket. De egy ilyen vászonnak különleges sajátosságai vannak.

A WC nem fürdőszoba, de a vászonnak ellen kell állnia a magas páratartalomnak, forró gőznek, hőmérsékletváltozásoknak. A deformációs ellenállás is nagyon fontos. Kiváló hangszigetelési jellemzők szükségesek.

lopakodás

Ha nehezen lehet eldönteni, hogy melyik modellt választja a WC-nek, ugyanakkor nem akarja elveszíteni a hasznos és a vizuális helyet, akkor alkalmazhatja az egyedülálló modern megoldást.

Az újdonság egy láthatatlan ajtó. Ez a design megoldás nagyon népszerű a kis lakások tulajdonosai között, ahol szinte minden centiméter számít. A láthatatlanság lényege, hogy a rejtett ajtóknak nincsenek keretük, amelyek a nyílást jelölik. Ez egy nagyon érdekes megoldás a WC-hez. A vászon különleges színsémát is tartalmaz, aminek köszönhetően a falhoz illeszkedik. Az ajtót csak a fogantyúján és a zárban látja.

anyagok

Az ajtó egy részlet és anyag összetett. A feladatoktól függően válasszon különböző termékeket különböző anyagokból. Ma ajtólapok gyártására használt üveg, fa, MDF és forgácslap, PVC. A használat élettartama és kényelme az ajtó anyagától függ.

Üvegajtók

Az üvegajtót ideális megoldásnak tekinthetjük. Ne gondold, ha az üveg, akkor feltétlenül veszélyes vagy törékeny. Éppen ellenkezőleg, speciális, 7-10 mm vastagságú edzett üvegeket használnak ajtók gyártásához. Nem olyan könnyű megtörni, mint amilyennek látszik. Ez egy aktuális megoldás a gyermekes családok számára. Ezenkívül az üveg tökéletesen ellenáll a nedvesség hatásainak, és teljes mértékben megfelel az összes követelménynek.

Az üveglapok különböző felülettel és különböző áttetszőséggel rendelkeznek. Tehát színes, matt, színezett, dombornyomott festmények vannak. Egyes modelleket rajzokkal, gravírozással díszítenek. A befejező lehetőségek nagyon, nagyon sok.

Mivel a vászon vastagsága mindössze 7-10 mm, nem lesz lehetséges egy erős és komoly zár az ajtón. Megfizethető megoldás - csavar. De gyakrabban, az ajtógyártók előkészítik termékeiket az összes szükséges szerelvénnyel.

Műanyag megoldások: sokoldalú lehetőség

Műanyag ajtók - ez valóban univerzális és praktikus megoldás a WC-hez. A PVC minden szükséges tulajdonsággal rendelkezik, amely a fürdőszobához szükséges. Ezenkívül a vászon nem éghető - csak 1000 fok fölötti hőmérsékleten gyullad meg, és ha egy tűz kitör, a vászon csak egy kicsit megolvad.

A műanyag lapok is tartósak. Üreges, a vászon merevítőkkel megerõsítve és ellenáll a sokkterhelésnek, de nem képes ellenállni az erős ütéseknek.

faipari

Ez egy hagyományos és klasszikus megoldás. De itt fontos, hogy ne nedvesítse a vászon, különben gyorsan használhatatlanná válik. Az előnyök közül megkülönbözteti az elegáns megjelenést. Mivel az anyag főként értékes fafajokat használt magasabb minőségűek. A vászon ellenáll a nedvesség hatásainak, védő lakk réteggel borítja.

A hiányosságok közül kiemelik a költségeket, valamint a kis üzemi életet.

MDF, forgácslemez

Ezek olyan költségkímélő megoldások, amelyek minimális költséggel járnak. A szövetek ellenállnak a nedvességnek. Vannak azonban jelentős hátrányai. Ezek a formaldehidek, amelyeket a termelésben használnak - a légkörbe kerülnek, és allergiát okozhatnak. Az MDF is nagyon tűzveszélyes és nagyon érzékeny a mechanikai sérülésre.

Ellenőrző nyílások és ajtók

Korábban a WC-kben minden felszerelés látható volt. Ma a tendencia megváltozott. Most a csövek, számlálók, csapok a hamis fal mögött vannak. Ahhoz, hogy hozzáférjen a berendezéshez, különleges nyílások vannak a falba. A hozzáférést technikai ajtó biztosítja, amely a WC-n lévő falon található.

Nagyon sok ilyen nyílás van. Mindegyikük különbözik a mosdó mechanizmusa, konstrukciója és falburkoló anyaga tekintetében. Vannak olyan láthatatlan nyílások is, amelyeket nagyon nehéz észlelni a falon.

A csempe vagy láthatatlan alak alatti modell, ahol a falak túlnyomórészt csempék. A rendszer rejtve van. Az ajtó külső oldalának ugyanaz a burkolólapja, mint a főfal. A kapu egy ajtóval van felszerelve, amely többnyire sima - különböző anyagokkal lehet díszíteni.

Szintén vannak termékek a festéshez. Ez egy nagy alternatíva a láthatatlan. A befejezése gipszkarton segítségével történik, amely az ajtón rögzített. Tapétázható vagy tapadható.

Megfizethetőbb megoldás is elérhető. Az ajtó fém vagy műanyag. Az ajtót és az ajtót gondosan kezelik korróziógátló vegyszerekkel, így nincs szükség semmilyen befejezésre, miután az ajtót a WC-be szerelik. Ezenkívül, mivel a kialakítás meglehetősen erős, a telepítés még egyenetlen nyílásokon is elvégezhető.

Az ilyen vízvezetékajtók előnyei közé tartozik a magas funkcionalitás, a könnyű és egyszerű telepítés, a kényelmes gondozás és karbantartás, a magas megbízhatóság és az ergonómia.

Segítségükkel gyorsan és kényelmesen elérheti a kommunikációt és a vízvezeték szerelvényeket. Ez a megoldás bármely beltér számára alkalmas, és a telepítés önállóan is elvégezhető. Ráadásul a láthatatlan ajtó nagyon, nagyon nehéz látni a falon, ha hangosan díszítik.

Műanyag műszaki ajtók

Nem mindenki van a WC-ben csempézett falakkal. Az ilyen helyiségek láthatatlan szemlencsi ajtókat készítenek műanyagból, valamint az ajtókat is. A modern műanyag ajtók határtalan lehetőségekkel és sok előnyökkel rendelkeznek. Dielektrikusak, ami azt jelenti, hogy azokat elektromos berendezésekkel lehet felszerelni. A műanyag is ultraibolya sugárzással szembefordul.

Ezenkívül a műanyag nem fél a magas páratartalomtól. Ezek az ajtók minden gond nélkül elhelyezhetők nem csak a WC-kben, hanem a fürdőszobákban és minden olyan helyiségben, ahol magas a páratartalom.

Az ajtók tökéletesen álcázhatók a falban - modern megoldásokban nincsenek fogantyúk és más kiálló részek. Ehelyett a modern nyomómechanizmusokat használják felnyitáshoz. Egyes modelleknél az ajtót csak egy szívófogantyúval nyithatjuk meg. A mechanikus zár kizárja a spontán nyitást.

A készlet magában foglalja az ajtót, egy nyitási és szerelési mechanizmust, egy keretet, egy GFBL panelt és egy eszközt az ajtó rögzítésére. A szaniter ajtót külön fürdőszobában vagy WC-ben helyezik el speciális megoldások vagy hab felhasználásával.

A modern létesítmények lehetővé teszik a fürdőszoba és toalett felszerelését minden ízléshez. Az esztétikus bejárati ajtókkal és kényelmes műszaki ajtókkal az élet jobbá és kényelmesebbé tehető.