Legfontosabb > Tartozékok

Csináld magad - Hogyan csináld magad?

Télen a ritka házhoz vezető vendégeknek kényelmes szobát kell biztosítani - zuhanyzóval, konyhával és hálószobával ellátott fürdőszobát. Yury Podymakhin úgy döntött, hogy ilyen univerzális szobát készít a házban. Itt van az, amit a készülék zuhanyáról mond.

Az univerzális terem fogalmát arra kényszerítették, hogy legyen szezonálisan, meleg, fürdőszobás, konyha és hálószoba.

Zuhany falak

Figyelembe véve, hogy a konyhában és a zuhanyzókban magas páratartalom van, a szigetelés után műanyag fóliával lefedtem a falakat és a mennyezetet, és tetején gipszrostlemezekkel (GVL) borítottam. 8 zuhanytálca a falakon egy GVL ragasztott PVC panel tetején. Azon a helyen, ahol a keverő található, annak megbízható rögzítése a PVC panel alatt acéllemezt rögzített a keretállványon.

A falakat lehet csempézni, de. mivel ez még mindig dákány, úgy döntöttem, hogy melegebb lesz a PVC panelekkel.

A készülék padlója a zuhany alatt

Az egyik módja a padló megbízható vízszigetelése a fürdőszobában - cementkötés. Így a különböző helyiségekben a padló szintje nem volt különbség, az építési szakaszban 150 mm magasan zuhantam a padlót, majd a többi rönk 200 mm magas volt. Annak érdekében, hogy az átfedés késleltetése a zuhanyzóban kettős legyen.

A padló a zuhany - több rétegű. Alulról felfelé: durva padló a hüvelyk, páraáteresztő film, ecowool szigetelés, lemez OSB, GVL lemez, műanyag film, cement esztrich 5 cm vastag, rugalmas vízszigetelés, kerámia csempe.

Hogy őszinte legyek, egy faházban levő cementhabarcs létrehozása egy kicsit megzavarna, mivel ez megtörhet, mert egy faház mindig szezonálisan "lélegzik". De nem gondoltam semmi másra, ami egyszerűbb és olcsóbb. Az esztrich tömegének csökkentése töltőanyagként kiterjesztett agyagot vettem.

A lejtőn a víz leeresztése a zuhany alatt

A padlót a zuhanyzóban le kellett vezetni a lefolyóhoz, hogy a vízben lévő víz egyetlen pontba áramoljon. Ezt a pontot egy sarokba helyezték, ahol először telepítettem a zuhanykabinot, de aztán úgy döntöttem, hogy csak zuhanyozni fogok, ami sokkal olcsóbb.

2 cm-es lejtővel 1 m-es lámpatesteket fektettem ki, de most úgy gondolom, hogy még többet kellett megtenni, mert a rakás során problémák merülnek fel. A szoba kicsi - 2,8 * 2,4 m. A mozaik burkolata a padlón egy kicsit drága, és terveztem, hogy a csempe a ferde csomóponton különböző hajlásszélességgel, azaz a sarkoktól a leeresztőpontig terjedő átlós vonal mentén vágja le. De a csempe szögben kell vágnia. Mindez jelentősen növelte a komplexitást, és a darabok padlója nem tűnt nagyon vonzónak. Általában egy egész formátumú lapot raktam, és a ragasztó vastagságának segítségével különböző lejtőket készítettem. Lyukak a csempe vágja csiszoló egy gyémánt kerék.

Figyelem - szomszédos

Különösen az esztrich tetején lévő vízszigetelésről fogok beszámolni - a sarkokban és az abutmentekben. Elasztikus vízszigetelést választottam, amelyet a csempe alatt alkalmaztam. És a padló aljzatainak a falra való vízszigeteléséhez egy speciális kazettát is vásároltam. Nem mertem sokáig, mert az anyag drága, de a padlónak a rossz vízszigetelés miatt bekövetkező megváltozása sokkal drágább lesz. Különleges vízszigetelő vakolatok a padló sarkaira és lyukaira nem vásároltak, hanem ugyanabból a szalagból készültek.

A csemperagasztó is rugalmas volt: lehetővé teszi a faszerkezetek mikromozgásai, valamint a páratartalom és a hőmérséklet változásai által okozott mozgások kiegyenlítését.

A fürdőkádból leválasztott válaszfal fala alul van egy nyílással, hogy a fürdőből származó víz a fürdőkomponens egy pontjába is áramlik.

Zuhany a saját kezű faházban - fotó

 1. A fürdőszoba falai műanyag fóliával vannak bevonva és készen állnak a GVL befejezésére.
 2. Beacons expozíció különböző esztrichek létrehozásához.
 3. Vízszigetelés speciális szalaggal és rugalmas maszkkal.
 4. Rögzítse az acélszalagot a keverő beépítésének helyén.
 5. Kész esztrich.
 6. Vízszigetelés leeresztő létrán.
 7. A fürdőkád partícióinak falai nem jutnak el a padlóhoz, hogy vizet és kádat vettek fel.
 8. Vízszigetelő csatorna.
 9. Esztrich az első réteg vízszigetelés maszk.

© Szerző: Y. Podymakhin. Reutov, Moszkva régió

Zuhany a faházban: a tartós kialakítás bonyolultsága

A faházban lévő zuhanyzó elrendezése olyan feladat, amely csak első pillantásra egyszerű. A megvalósítás során számos olyan problémát kell megoldanunk, amelyek elsősorban a fa tulajdonságaihoz kapcsolódnak. A szükséges tudással azonban a megoldás szinte minden esetben megtalálható.

Még egy faházban kényelmes és praktikus zuhanyozást is készíthet.

Lehetséges lehetőségek és jellemzőik

Mielőtt egy faházba zuhanyozna, el kell döntenünk, hogy készen állunk-e a készenléti fülkék megvásárlásához, vagy időt és energiát feszítünk-e, de higiéniai eljárásokat fogunk készíteni. Mindegyik opció előnye és hátránya.

A befejezett kabin és a csempék "köténye" - egyszerű, de drága megoldás

 • A telepítés (feltéve, hogy az összes csővezeték már le lett helyezve) több órát vesz igénybe.
 • A fülkét egy nappal a telepítés után használhatja.
 • A termék hermetikus, ami minimalizálja a nedvesség hatását a fa burkolatra és a keretre.
 • A berendezések magas ára.
 • A legtöbb fülkék meglehetősen kompakt kivitelben kaphatók, így a belső tér nem lesz túl tágas.
 • A részek elhagyásakor nagyon nehéz lesz helyettesíteni őket.
 • Minden munkát saját kezével lehet megtenni, ami megóvja a mesterek béreit.
 • Az öntervezés lehetővé teszi, hogy olyan tervet készítsen, amely teljes mértékben megfelel az Ön igényeinek.
 • A tervezésre és az építésre vonatkozó munka sokáig tart.
 • Ahhoz, hogy dolgozhasson, meg kell szereznie a megfelelő készségeket, és meg kell szereznie a szükséges felszerelést.
 • Alacsony szűkület vezet ahhoz a tényhez, hogy a fa szerkezetek folyamatosan nedvességnek vannak kitéve.

Amint látja, a faházban lévő zuhanyszerkezet sajátosságai mind az első, mind a második változatban. A választás itt teljesen a tiéd, és az alábbiakban mindkét esetben közelítő algoritmust tekintünk.

Opció nyitott falral

A kész kabin felszerelése

Ha megvásároltunk egy kész zuhanyzót, akkor gyorsan fel lehet szerelni. Általánosságban elmondható, hogy a termékkel kiegészítve meglehetősen részletes utasítások vannak, mert a sikeres munka befejezéséhez elegendő csak az ajánlások követésére.

A telepítés a következőképpen történik:

 • Kezdeni, előkészíteni a szobát. Víz- és csatornacsöveket szállítunk a telephelyre, és minden faalkatrészet nedvességbiztosítóval kezelünk.

Figyelj!
Egyes sarokmodellek hátsó függöny nélkül állnak rendelkezésre: a számítás szerint a kialakítás a fal közelében áll.
Ebben az esetben a fa burkolatot üveg vagy polikarbonát zuhanás alá helyezett csempézéssel kell felszerelni.

A lábak rögzítése a raklapra

 • Lábokat csatolunk a fülke zátonyához. Szerelje fel a raklapot egy fapadlóra, és állítsa vízszintesen a beállító csavarok forgatásával.
 • Alul a csatorna csövet helyezzük a lefolyó lyukba. Ha a fülke a fülke közvetlen közelében található, használhat rugalmas hullámosságot.
 • A raklapon rögzítse az ajtók és rögzített vakok alsó vezetőit. Rögzítse a vezetõket csavarokkal, majd zárja le a csatlakozást szilikonnal.
 • A hátlapot a falra rögzítjük, majd az egészségügyi felszerelést összekötjük: egy keverőt és egy öntöző kanna a zuhanyhoz.
 • Ha szükséges - csatlakoztatjuk a tápvezetéket (rendszerint egy rádió, egy ventilátor vagy egy autonóm fűtés működtetésére használják).

Fontos!
Minden fürdőszobában elhelyezett kábelezés rejtve van.
És mivel a munkát egy faházban végzik, a vezetékeket nem éghető anyagok zárt kábeles csatornáiban kell elhelyezni.

 • Ezután rögzítjük a függőleges támaszokat és üvegeket (vagy polikarbonát paneleket).
 • A végső szakaszban felakasztjuk az ajtókat a csuklópántokon vagy telepítjük a csúszó paneleket a síneken.
 • Minden ízületet lezárunk, majd a kabinat legalább egy napig nyitva hagyjuk.

Amint látja, a kialakítás meglehetősen légmentes, így a vécé és a zuhanyzó egy fából készült szobában helyezhető el.

Sokkal nehezebb a standot "a semmiből" megtenni, és a következő részben meg fogjuk mondani.

Zuhany kialakítása

A kommunikáció lebonyolítása

Zuhany az építési teljesítmény egy faház - a design meglehetősen bonyolult. Ideális esetben meg kell kezdeni a munkát az elrendezésben a szobának a befejező szakaszában.

Amire szükségünk van:

 • A padló alatt azon a helyen, ahol a zuhanytálca található, kiegészítő támaszokat telepítünk. Ha a befejező padlót a rönkökön tartják, akkor itt egy sor állványt helyezünk el, amelyek megakadályozzák a fa táblák elhajlását.

A fotó - a lefoglalás a leeresztő cső

 • A csatorna előtti elhelyezése is szükséges. Az egyik végét felszállítjuk a szobába, átmegyünk egy második lyukon az alap vagy a lábazaton keresztül.
 • A következő pont a szellőzés. Ennek megfelelően kellően hatékonynak kell lennie, mert különben a magas páratartalom okozza a faanyag kórokozását penészgombákkal, a tartószerkezetek korai felszabadulását és a díszítést.

Figyelj!
A természetes légnyomás általában nem elegendő, így a szellőzőcsőbe beépítik a kipufogó ventilátort.
Ugyanakkor a beáramlást vagy a falszelep működtetése (ritkán használják, mivel hozzájárul a hideg levegő behatolásához) vagy az ajtó alsó részén lévő rés.

Vezetékek lezárása kábelcsatornákban

 • A falburkolat alatt vízvezetékcsöveket és huzalokat helyeztünk a vízmelegítő és a ventilátor számára. Amint fentebb megjegyeztük, a huzalozást nem éghető burkolatokba kell helyezni.

Alapítvány előkészítése

Ahhoz, hogy egy faházban egy saját kezű zuhanyzóterületet hozzon létre, elegendő időt és pénzt kell eltöltenie, hogy megvédje az alapot a nedvességtől.

A következők szerint járunk el:

Keretes kerítés

 • Minden faalkatrészet hidrofób és antibakteriális impregnálással kezelünk.
 • A kastély falai gondosan kiegyenesednek, majd kerámia burkolattal díszítik. Az ízületeket dörzsöljük a csempe között egy szilikon alapú vegyülettel, amely lehetővé teszi számunkra, hogy megakadályozzuk a folyadék áteresztését a faalap felé.
 • A padló közvetlenül a zuhanyzó előtt helyezkedik el. Ha a raklapot támasztókra használják, akkor a burkolat alá van helyezve.
 • Amikor a raklapot egy sík aljzatra szereli, gondosan emelje fel a padlót. A kiegyenlítéshez cement-homok habarcsot használunk, amelyet egy rétegzett nedvességálló membránra fektetünk.

A padló a raklaphoz igazodik

 • Ha a leeresztést egyszerűen a padlón végezzük, akkor a lejtős síkokból egy lefolyót képezünk. A lefolyó alján egy leeresztő nyílásnak kell lennie, amelyet egy rács véd. A síkokat csiszoló részecskékkel csempézik, amelyek meggátolják a csúszást.

Tipp
Ebben az esetben érdemes egy kis hídot létrehozni a szoba és a zuhany között, a padlón téglákat helyezni és csempével koptatni.
Az ilyen anya jelenléte megbízhatóan védi a padlót a nedvességtől.

A munka befejezése

A faházban található zuhanyzó egyszerűen csak saját kezével van felszerelve:

 • Ha ezt a kialakítás biztosítja, akkor egy raklapot helyezünk a padló bélelt felületére, amelyet a leeresztőcsőhöz csatlakoztatunk.
 • Ha nincs a raklap, akkor rakott rácsot rakhat a padlóra - nem lesz kellemesebb lépni, mint a cserépen.

Az eredeti dekoráció a zuhanyzóban egy faházban. Természetesen víztaszító impregnálás nélkül nem elegendő

 • A falba rögzített vízcsövek következtetéseihez csatlakoztatjuk a keverőt és a zuhanyt.
 • Oldalainkon függőleges oszlopokat szerelünk fel, amelyekhez polikarbonát, átlátszó műanyag vagy edzett üveg oldalfalait rögzítjük.
 • A fal belsejében rögzítse a polcot a szappan és más higiéniai cikkek számára.
 • A beállított ajtó elején vagy függő vastag polietilén függönyön.

következtetés

A saját kezű faházban lévő zuhanás időben és pénzben elfogadható befektetéssel történhet. A legfontosabb itt a megbízható nedvesség elleni védelem, így speciális impregnálás, csempék és jól működő szellőztetés nélkül nem tudják megtenni. A jelen cikkben szereplő videó segít megérteni az árnyalatokat, ezért alaposan tanulmányozza meg az eszközt.

Zuhany a faházban, saját kezével: vízszigetelő falak és padlók

A főépülettől elválasztott földterületen álló WC vagy zuhanyzó már régóta a múlté. A modern faházak és vidéki házak feltétlenül biztosítják a fürdőszoba jelenlétét az épületben. A zuhanyzó rendezése során fontos a helyes feldolgozási technológiák alkalmazása, mivel ebben a teremben a nedvesség hatása a fára nő. A megnövekedett páratartalom miatt a fa fokozatosan bomlik, a formába borítja és felhasználhatatlanná válik.

De a magas színvonalú kivitelezés és az építési szabványok betartása segít elkerülni a hasonló problémák jövőjét. Ahhoz, hogy a zuhanyozót egy faházba szerelje, győződjön meg róla, hogy a padló, a falak és a mennyezet vízszigetelését végzi. Ezenkívül fontos kiválasztani a megfelelő vízszigetelő és kikészítő anyagokat, jó minőségű és a mérnöki hálózatokat összekötni, és megbízhatóan elvégezni a befejező munkát. Vessünk egy pillantást arra, hogyan készítsünk zuhanyt egy faházban a saját kezünkkel.

Stages elrendezés zuhanyzó

 • A szennyvízelvezetés, a leeresztő létrák telepítése a ház tervezése és építése során történik. Melyik csatornahálózat alkalmas faházra;
 • A tervezési szakaszban gondolkodnak a szellőző- és szellőzőcsatornákon. Nagyon fontos, hogy a normál légáramlást ne csak a nappaliban, hanem a fürdőszobákban is biztosítsák;
 • A fürdőszoba tervezése és kialakítása, a vízvezeték és kiegészítő berendezések kiszámítása (mosógép, mosogató stb.). Rajz létrehozása;
 • Építési, befejező és fogyóeszközök kiválasztása;
 • Befejező munkák és világítás.

A padló elrendezése a zuhany alatt

A vízszigetelés és a zuhanyfülke beépítése a faházba a padló telepítésével kezdődik. Az első vízszigetelő réteg az aljzat alá kerül. Ez lehet speciális tekercs- és csiszolóvízszigetelő anyag vagy szokványos tetőszerkezet.

By the way, az oldalsó anyagok nemrég vált népszerűvé, mivel azok egy egyenetlen felületre helyezhetők, bitumennel vagy alapozóval történő előzetes kezelés nélkül, ami egyszerűsíti és felgyorsítja a munkát. Ezenkívül a bevonószereknek nincs olyan erős, kellemetlen szaguk, mint a tekercselés.

Az anyagok átlapolódnak a falakon, és kívánatos a falak és a padló ízületének megerősítése további üvegszálas hálóval finom sejtekkel. Ez növeli az erőt és növeli az anyagok élettartamát.

A padló a zuhanyzó és a fürdőszoba fel van szerelve úgy, hogy két centiméterrel a padló alatt a többi szoba és elválasztja őket a hídon. Meg kell akadályozni, hogy a víz ne szivárogjon belépni más helyiségekbe. Ha a fürdőszoba padlószintjének csökkenése a többi helyiséggel összehasonlítva nincs megadva, akkor a küszöböt be kell szerelni!

A faházak zuhanykabinjának telepítésekor előnyös egy természetes raklap létrehozása, amelyet falak és padló segítségével alakítanak ki. A zuhanyozáshoz egy leeresztő létrát hoznak létre, amelyen keresztül a víz alá eső víz folytatódik. A legegyszerűbb telepíteni egy műanyag lefolyót száraz zárral. A lefolyó felszereléséhez a padló lejtő alatt van kialakítva, hogy maga a víz a lefolyóba kerüljön.

Vízszigetelés és a padló befejezése a zuhany alatt

Az utólagos vízszigetelési lépéseket az aljzat és a bevonat bevonása után végezzük (ha fából készült anyagokat használunk, nem csempe stb.). Fontos, hogy a fából készült elemeket gondosan kezeljük két rétegben. A feldolgozáshoz speciális keverékek és oldatok, fertőtlenítő impregnálás.

A padló kezelése után homok cementcementet készítenek, és befejező anyagokat helyeznek el, beleértve a meleg padló felszerelését is, amennyiben ez biztosított. A fürdőszobában egy tiszta padlóra megfelelő padlólap vagy mozaik csempe használható. Ne felejtse el, hogy a csempe nem fektethető egy fára! Ez az anyag csak a cementhabarcsokra van beállítva.

Ma a parafa bevonat nagyon népszerű. Nagyon költséges, de elegáns és fényűző. Emellett a parafa padló kellemes tapintású, magas páratartalmú, nem csúszik és megőrzi a faház környezettudatosságát. Egy gazdaságosabb megoldás lesz a termoboard különleges tömbje, amely a tartósságot, a környezetbarátságot és a vonzó megjelenést is jellemzi.

A fából készült anyagok jóak, mert nem sértik a faház természetességét, megtartják a melegséget és kellemesek az érintésre. Ezenkívül közvetlenül a fa rönkökre és a fa padlólapjára is felszerelhetők. Azonban fontos, hogy az egyes táblákat óvatosan fertőtlenítő szerekkel kezeljük, amelyek védik a természetes anyagokat a rothadóktól, a gombáktól és a penésztől.

A linóleum és a laminátum a befejeződéshez nem ajánlott. Az elsőt megkülönbözteti a vonzó megjelenése és a traumás kockázata, mivel csúszik sokat. És nagy mennyiségű vízzel hullik el. A laminátum szintén bizonytalan a magas páratartalom és nedvesség hatására, még speciális kezelés után is.

A falak és a mennyezeti zuhanyzók elrendezése

A falak és mennyezet vízszigetelésének követelményei lágyabbak. A tekercsanyagokat két rétegben egy építési tűzővel átfedik. Ehhez használjon nedvességálló gipszkarton, PVC panelek, és a mennyezetre egy megfelelő megoldás lenne egy feszítő szerkezet PVC. Ezen kívül a falak vízszigetelésére a fürdőszobában akvapaneli vagy extrudált polisztirol panelek segítségével. A panelek közötti csatlakozások tömítőfóliával vannak ragasztva.

A befejező anyagokat egy fakeretre rögzítik úgy, hogy a fal és az alap között hézag legyen, hogy megfelelő szellőzést biztosítsanak és a kondenzátum felhalmozódásának elkerülése érdekében. A folyamat során fontos, hogy a fa ládák minden elemét védőberendezéssel kezeljük.

Sokan úgy vélik, hogy a falak a fürdőszobában csak kerámia burkolattal rendelkeznek, különben a fa rothad és összeomlik. Ez azonban nem így van, mert a modern antiszeptikumok hatékonyan védhetik a természetes anyagokat. Ezért bármilyen befejezést kiválaszthat.

Ha meg akarja őrizni a log vagy a log ház természetes jellegét, válassza ki a bélést. A fa lépcsőlapon végzett befejeződés nem szünteti meg a szerkezet ökológiai tisztaságát, ugyanakkor megóvja a különböző fáradtságoktól való kivágást. Vékony lécek alkalmasak falakra és mennyezetre. Harmonikusan beilleszkednek a belső térbe, és hangsúlyozzák a szoba esztétikáját, ha szükséges, a felület szintjét.

A bélés egyszerűen telepíthető és feldolgozható, nem igényel nehéz elhagyást. Az anyag vízszintesen, függőlegesen és átlósan helyezhető el, bármilyen színben festhető. Napjainkban a fa, a mozaik és a kerámia kombinációja egyre népszerűbb. További részletek arról, hogyan és hogyan kell díszíteni egy fürdőszoba egy faház, olvassa el a linket http://marisrub.ru/uslugi/vnutrennie-otdelochnye-raboty/otdelka-vannoy-komnaty.

Fürdőszobás fürdőszoba ventilációja

Természetesen a fa "lélegzik", és oxigént szolgáltat a szobába, de a természetes szellőzés nem elegendő egy kényelmes élethez. Még egy rönkházban is, a kondenzátum felhalmozódása a falakon penész és gomba keletkezik, ami tönkreteszi a fát és megrongálja a megjelenést. Különösen fontos a szellőzés a fürdőben a magas páratartalom miatt.

Egy faházban néha eléggé hiányzik a rés a szerkezet alapja és a falak között. Ezért a szakemberek azt javasolják, hogy záróanyagokat kell a dobozhoz rögzíteni. Továbbá, amikor az ajtókat a zuhany alatt rögzítjük, egy 5-10 mm-es rés marad.

A hatékonyabb és megbízhatóbb az ellátási és a kipufogó szellőztetés, amely különleges rajongók jelenlétét biztosítja. Friss levegőt adnak és kellemetlen szagokat távolítanak el a szobában. A kényszerített rendszer alkalmas a mennyezet felszerelésére. Ma olyan eszközöket állítanak elő, amelyek nemcsak friss levegőt biztosítanak, hanem szükség esetén melegítik a helyiséget.

A ház faházában lévő zuhanykabin munkaigényes. Pontos számításokat igényel, megfelelő anyagválasztást és szigorúan ragaszkodik az építési és befejező technológiához. Ezért jobb, ha a munkát szakértőkre bízzák. A "Marisrub" mesterei hatékonyan és megbízhatóan rendezik a faházban lévő zuhanyzót, kiválasztják az anyagokat, telepítik a csatornázást és szellőztetést, és tervezik a projektet.

Saját kezünkkel egy faházban zuhanyozót szervezünk

Most sokan inkább környezetbarát otthonokban élnek. És mi lehet környezetbarátabb, mint a fa? Valamilyen oknál fogva úgy gondolják, hogy egy faház építése állítólag túl drága. Igen, több költségvetési lehetőség van, bár a minőség, a környezetbarátség, a megbízhatóság és az esztétikai vonzerő szempontjából nincs egyenlő a fa értékével. De egy ilyen házban vannak bizonyos követelmények a fürdőszoba elrendezésére. Nem jó feladat a jó zuhanyozás a faházban. Bár megvalósítható. Ebben a tekintetben ma arról fogunk beszélni, hogy a főbb pontok melyeket figyeljünk a faházakban élőknek, igazi nagyszerű zuhanyozni akarunk maguknak és háztartásuknak.

 • 1 emelet
  • 1.1 Vízszigetelés
 • 2 fal
 • 3 fő szakasz

A szakértők javasolják a lélek elrendezésének kérdését a ház tervezési szakaszában. Ennek köszönhetően jelentősen megnövelheti a mennyezet megbízhatóságát és a helyiséget a fürdőszobában történő későbbi üzemeltetéshez.

A faház megköveteli, hogy a fürdőszoba padlószintje 2 centiméterrel alacsonyabb legyen, mint a többi szoba padlószintje. A faépítés jelenléte nem kötelezi Önt arra, hogy szó szerint mindent meg lehessen tenni ebből az anyagból. A padló felületét a következő lehetőségek fedezhetik:

 • Kerámia vagy mozaik csempe;
 • Porcelán kőagyag;
 • Cork, lakkozott;
 • linóleum
 • Fa, amely nem fél a nedvességtől;
 • Laminát vízzel és nedvességgel szemben ellenálló.

Ezen anyagok bármelyikének minden esélye arra, hogy a vízvezeték egység padlóján legyen. Ne felejtsük el, hogy a fürdőszoba zuhanyzóval történő elrendezése olyan különleges kompozíciókat igényel, amelyek a padló felületét feldolgozzák. Kiegészítő védelmet nyújtanak, megnövelik a nedvességgel, penészgombával, penészgomba és egyéb problémákkal szembeni ellenállóképességet.

vízszigetelés

A rossz vízszigetelő zuhanyok következményei egy faházban

Valójában nincs különbség a téglából és a faházból álló vízszigetelés között, mivel a technológia ehhez a munkához hasonló, függetlenül az épület típusától.

A vízszigetelést különböző filmanyagok, különleges keverékek segítségével végzik, amelyek széles körben képviseltetik magukat a modern építőanyagok piacán. Általában a vízszigetelés a padló, falak általában két szakaszban, pontosabban egy réteg. Ráadásul ezeknek a rétegeknek legalább 200 milliméter magasságúnak kell lenniük a helyiség peremén.

Amikor a vízszigetelést lefektetik, szükség van egy réteg sand-cement esztrich, amely úszó. Miután befejeződött a felületkezelés befejezése, beleértve a fűtött padlót is.

falak

Fotó séma megfelelő vízszigetelése a fürdőszoba egy faházban

A fából készült házban lévő zuhanyzóban a zuhanyzó nagyon fontos, hogy megfelelően kezelje és előkészítse a falakat. Nem szükséges vízálló anyagokat használni.

Sokan úgy vélik, hogy a felületet kerámia burkolattal kell lefektetni, mert a fa elkezd romlani és összeomlani. Ez nem fog megtörténni, ha megfelelően rendezi a falak kezelését speciális kompozíciókkal és megoldásokkal. Hozzájárulnak a nedvességtől, gombáktól és egyéb olyan problémáktól, amelyek a fa és a víz érintkezésén alapulnak.

Érdemes megemlíteni, hogy a falon legalább 20 centiméteres magasságú vízszigetelésréteg több mint elegendő. Minden más eredeti formában hagyható, azaz a fa kész anyagként történő megőrzésére.

Ugyanakkor a vízvezeték szerelésének korlátozása nem létezik. Mint bármely más házhoz is, egy fa szerkezetben zuhanyozót, teljes fürdőt, hatalmas pezsgőfürdőt és így tovább.

Fő szakaszok

Számos fő szakasz van, amelyek átadása a lélek hatékony rendezését biztosítja a fa házához.

Fotó az egész faház megfelelő szellőzéséről

Két fő pont van, amelyet szigorúan figyelni kell minden körülmények között:

 • A leeresztő létrák jelenléte. A vízelvezetés fontos szerepet játszik a vízelvezető rendszerben. A magánházak különös jellemzőkkel rendelkeznek a szennyvízcsatorna-rendszerrel kapcsolatban, mivel nincs szükség felkérni a szakértőket.
 • Szellőztetést kell biztosítani. A zuhanyzó teljesen fából készült, de ehhez fontos a nedves levegő hatékony eltávolítása a szobából. Más szavakkal, a fürdőszobát megfelelően szellőztetni kell.

Most közvetlenül beszélhetsz a fürdőszoba, zuhanyzó elrendezésének fázisairól, mely egy környezetbarát faházban található.

 1. Az élő emberek számának megtervezése és számbavétele. Fontos eldönteni, hogy hány ember fog használni a fürdőszobát, függetlenül attól, hogy a házban van-e kettő. Ebben a szakaszban található a vízvezeték és a kiegészítő felszerelések listája, amelyet a szobában szeretne látni: fürdőszoba, WC, zuhanyfülke, mosogató, mosógép stb.
 2. Ezután meg kell gondolkodnod a saját fürdőszobád "belsejében", vagyis vegye fel az anyagokat, vásároljon csöveket, gondolj át a szellőzőcsatornák elhelyezésére, és vezesse a felfrissülést.
 3. Most felhívni, a rendelkezésre álló hely alapján, mint lesz elhelyezni elemei vízvezeték, tartozékok, háztartási gépek. Ne feledje, hogy távolság között kell lennie. Például egy törülközőmelegítő jobb a zuhanyzástól 70-50 centiméterre, és a WC előtt legalább 60 centiméter szabad helyet kell hagynia, és így tovább.
 4. Válasszon olyan anyagot, amely vízzáró, vízállóságot biztosít. A legjobb választás a kerámia csempe. De ha meg akarja tartani a fürdőt a "fa" -on, akkor ne felejtsd el a védőbevonatokat.
 5. Ügyeljen arra, hogy fontolja meg a mennyezet befejezésének lehetőségeit. Meg kell felelnie a legfontosabb követelményeknek, mint például a zajelnyelés, vízállóság, tűzállóság és így tovább. Ne felejtsük el, hogy a világítás általában a mennyezetre kerül. Következésképpen a vezetékeknek megfelelő jellemzőkkel kell rendelkezniük.
 6. Ezután folytathatja a padló elrendezését, amelyet szintén ritkán csempével borítanak. Nem lehet fapadlóra szerelni. Először egy cementköteget készítenek megerősítő rácsokkal, majd egy vízzáró réteget alkalmaznak, 10 cm átmérőjűek az egész fal kerületén és egy másik habarcsréteget. Már akkor csempéket is készíthet.
 7. Az utolsó szakasz a világítás telepítésének nevezhető. A legjobb, ha halogén lámpákat használnak, amelyek 12 V feszültségen működnek. Vegye figyelembe a csomagokon feltüntetett nedvességállósági osztályt. Különleges lámpák vannak kialakítva, amelyek magas páratartalmú körülmények között működnek. Csak előnyben részesítsétek ezt, de egyiket sem másoknak.


Nos, valójában a fa házban zuhanyozás megszervezése nem olyan egyszerű, mint első pillantásra. Bár a lépések nyilvánvalóak, mivel a legtöbb ajánlás célja a falak, a mennyezet és a padló felületének hatékony védelme a nedvességtől való érintkezéstől.

Ne felejtsd el, hogy egy fa vízzel nem olyan rosszindulatú ellenség, ha megfelelő védelmet biztosít a fa számára. Ma van olyan vegyületek, keverékek és anyagok tömege, amelyek könnyen megakadályozzák a fa szerkezetének bármilyen negatív változását a víz és a nedvesség hatása alatt.

Hogyan telepítsünk egy zuhanykabinot egy faházba

A modern technológiák fejlesztése lehetővé teszi zuhanykabinok és faépületek felszerelését. A kiemelés itt a helyiség megfelelő elkülönítése lesz a nedves párolgástól. Természetesen nem szabad elfelejteni a fürdőszoba tervezését és esztétikáját sem. Ezért, mielőtt egy faházba zuhanyozna, fontos lépéseket kell tennie.

A szoba követelményei

A faházban lévő fürdőszobának megvannak a maga sajátosságai. Gyakran előfordul, hogy az ilyen épületek összes falának támogató funkciója van. Ezért érdemes különös figyelmet szentelni a magas fokú védelemnek egy nedves környezetből. A gőz állandó hatása az ilyen szerkezetekre összeomlik. Ugyanez a tényező hátrányosan befolyásolhatja a mennyezet és a padló biztonságát. Ezért a fő technikai feltétel, mielőtt egy zuhanyfülkét egy faházban, lesz a szigetelést a padló minden síkjában.

Nagyon fontos, hogy gondoskodjon egy jó szellőztetőrendszerről. Ebben az esetben az optimális megoldás mesterséges légcsatorna lenne. A levegő folyamatos áramlása csökkenti a páratartalmat és stabilizálja a fürdőszobában a hőmérsékletet.

Előzetesen fel kell készülni az ellátási és vízelvezetési rendszerekre. Fontos, hogy kiváló minőségű, modern anyagokból készült csöveket válasszanak az árvízveszély elkerülése érdekében. Ha lehetséges, szereljen szivárgásérzékelőt.

A kommunikáció lebonyolítását és a helyiség általános tervét a legjobban a tervezett tárgyak pontos méreteinek feltüntetésével lehet előkészíteni. Az ilyen egyszerű műveletek végrehajtása segít a további munkák során.

Ne feledje, hogy a fülke telepítésekor különösen óvatosan zárja le az összes ízület helyét a falakkal és a padlóval. Ehhez a szakértők tanácsot adnak egészségügyi szilikon használatára. Azok a területek, ahol nagyobb az elárasztás lehetősége, jobban fedik le a második tömítőanyag réteggel, miután az első teljesen száraz.

Box tippek

A lakók több lakója aggodalmát fejezi ki amiatt, hogyan kell egy magánházban zuhanyozni. Először is meg kell ismerkednie a bemutatott termékkínálattal. Szükséges a fürdőszoba méretének megfelelő méretű modell kiválasztása. Ma a következő típusok vannak:

 • normál zuhany;
 • design a raklappal;
 • multifunkcionális hidrobox

A termék megvásárlásakor ügyeljen arra, hogy külső és belső méreteit vegye figyelembe. Először is fontos, hogy a terv illeszkedjen a rendelkezésre álló helyre. Másodszor, ne használja a terméket a saját kényelmének kárára.

A legjobb megoldás az lenne, hogy bejusson a kabinba, és megpróbálja elterjedni a karjait, vagy leülni. A csuklós ajtókkal ellátott modell kiválasztásakor ügyeljen arra, hogy teljes körű nyilvánosságra hozatalához a doboz előtt szabad helyet kell biztosítani.

Ami a modellek konfigurációját illeti, a kis helyiségek legjobb választéka szögletes vagy négyzet alakú termékek. Segítségével hatékonyan használhatja a fürdőszoba területét a vízvezeték szöghelyzetében. A nagyméretű fürdőszobák tulajdonosai vásárolhatnak téglalap alakú vagy elliptikus szerkezeteket, amelyek teljesen függetlenek a ház falától, és közelebb kerülhetnek a szoba közepéhez.

Ügyeljen arra, hogy milyen funkciókat tartalmaz a rendszer. Ma hagyományos tusoló nélküli tálcát és egy modern fürdőszobát is vásárolhat egy teljes fürdővel. Ezenkívül a különböző modelleknek más lehetőségei vannak. A fülkék világítást, rádiót, különböző vízellátási módokat és hidromasszázzást biztosítanak. A luxusmodellek még szaunával vagy török ​​fürdővel is rendelkeznek. Minél alacsonyabb a termék funkcionalitása, annál olcsóbb lesz. Ebben az esetben a szakértők azt javasolják, hogy ne mentse el, hanem válassza ki a megfelelő lehetőséget. A középáras modelljei nagyon jónak bizonyultak. Ebben az esetben az ilyen zuhanás megvásárlásának további előnye a saját oldalán és hátsó falain való jelenléte, nem csak az előlapon.

Mindenképpen kérdezze meg a termék minőségét, és kérje az eladótól, hogy mutassa be az utasításokat és tanúsítványt. Fontos, hogy ellenőrizzük, hogy valójában a modellberendezés egybeesik-e a leírásaival. Jobb lenne tartózkodni az olcsó kínai rendszerek megkérdőjelezhető minőségétől.

Nézze meg a fülkén feltüntetett nyomást. Kívánatos, hogy ez egyezzen meg a rendszerben lévő nyomásnak otthon. Általában körülbelül 3 bar.

Ezeket az egyszerű ajánlásokat figyelembe véve, biztosan kiválaszthat egy megfelelő és jó terméket.

Főzőpadló

A faházban lévő fürdőszobában a padlóburkolatnak 10-12 cm-nek kell lennie a szomszédos helyiségek azonos síkjánál. Ez a kialakítás segít a károk csökkentésében, ha az minimálisra kerül. Ezenkívül kívánatos külön platformot készíteni, ahol a dobozt elhelyezni lehet. Így egy faházban a saját kezével kialakított zuhanykabin megbízható védelmet nyújt a külső felületen vészhelyzeti szivárgás esetén.

Ez a szerkezet téglából vagy csövekből hegeszthető. Ne felejtsd el bevinni a vízellátó és szennyvízrendszert. A tervezés során is két centiméteres falakon kell visszavonulni. Természetesen a készülék magasságának kissé a padló általános szintje alatt kell lennie. Jobb, ha ott egy második lefolyó lyuk van a felületen, és csatlakoztatjuk a lefolyóhoz. Ez extra elővigyázatosság. A kész dobogót gondosan szigetelni kell.

Ha kabin nélkül vásárolt egy raklapot, akkor a padlót kerámiával bevonjuk, és nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy a csatorna szabadon maradjon. A cementhabarcsokat megbízhatóan kell lezárni. Ugyanakkor szükséges egy kis előfeszítés fenntartása a lefolyó lyuk felé.

Szigetelő szalag

A fűrészüzemekben általában kétféleképpen lehet a padlót lefektetni - beton esztrich öntése és a rönkök alapozása. A választott bevonati módszertől függetlenül először egy szigetelő réteget kell elhelyezni, amely megakadályozza a nedvesség bejutását. Ehhez általában folyékony bitumen-maszkot alkalmaznak, és felülről bevonattal vagy szilárd polimerekkel bevonták.

Meg kell mondani, hogy ebben az esetben ajánlatos egy hagyományos polietilén fóliát két rétegben alkalmazni. Ez egy olcsó, de meglehetősen megbízható módszer a fapadlók megóvására.

Miután a munkát elvégezni kell cementhabarcsot vagy a padlólemezt. Ha az alapréteg fűrészelt faanyagból készült, hasznos lehet víztaszító és gombaellenes anyagokkal előkészíteni.

Fali telepítés

Bizonyos esetekben előfordulhat, hogy el kell különíteni a zuhanyt a fürdőszobából. Ezután további téglából kell építeni, vagy gipszkarton felépítéssel végre kell hajtani őket. Fontos, hogy szem előtt tartsuk a kabin külső méreteit, hogy később könnyedén elhelyezhető legyen a helyiségben. Ne felejtse el a válaszfalak magasságát. Legalább 2400 mm-esnek kell lenniük a rendszer könnyű használatának biztosítása érdekében.

A szerkezet megépítésekor ne felejtse el összekötni a csapágyfalakkal, ami növeli az ilyen partíció tervezési terhelését. Még a mosdó vagy bármely bútor is rögzíthető egy jól kialakított mólón a hátsó oldalon.

Fali és mennyezeti nedvesség elleni védelem

Mint említettük, egy rönkházban el kell különíteni az összes síkot. A falakat két réteg polietilén fóliával vagy más polimerrel borítják. A tetejére a vakolatot vagy gipszkartonból készült szerkezetet építhet fel. Ebben az esetben mindez a fürdőszoba kívánt kialakításától függ.

Az ilyen típusú épületekben a szakemberek javasolják, hogy a függesztett álmennyezeti rendszereket hidrofób anyagokból készítsék, ugyanazzal a polietilénnel. Ez a kialakítás megbízható védelmet biztosít a padlóknak a nedves gőz áthatolásával szemben. Ráadásul mögötte elrejtheti a légcserélő rendszert és az elektromos vezetékeket, amelyek javíthatják a helyiség esztétikáját.

Ami a szellőzést illeti, jobb lenne a kényszermunkás modellekre hagyatkozni. Ehhez telepíteni kell egy rendszert a levegő be- és kimenetéhez, és telepítenie kell egy elszívó ventilátort.

A fülkék összeszerelése és csatlakoztatása

A bemutatott zuhanycsomagok többségének raklapja van. Kezdje a felszerelést a fülke legyen vele. Csatlakoztassa a kifolyócsövet a hulladékkezelő rendszerhez. Győződjön meg róla, hogy a csatlakozást egy gumigyűrűvel lezárta, és a külsőt egészségügyi szilikonnal dolgozza fel. Ezután javítania kell a díszítő képernyőt, és telepítenie kell az edényt az előkészített platformra. Nagyon fontos a szint használata, hogy elkerüljük a szerkezet torzulását. Még egy kis csepp is okozhatja a tolóajtók elakadást. Ügyeljen arra, hogy a rendszer légmentes.

A szerelt raklapon rögzítse az oldal- és a hátsó falakat, valamint töltse be a terméket a szelepek vezetősínjével. A panelek csomópontjainak minden területét egy szilikon tömítőanyag réteggel kell lefedni. Hasznos lehet a csatlakozó doboz kezelése a helyiség fő falával.

A keret felszerelése után a terméket egy napig hagyja megszáradni. Amikor a szilikon végül keményedik, elkezdheti telepíteni a tolóajtókat. A fülke összegyűjtése után nem lesz helyénvaló ellenőrizni a termék vízvezeték-, csatornarendszer- és elektromos rendszerének működését.

Ha szükséges, tesztelheti a boxolás további funkcióit, ha vannak ilyenek. Az Ön által összeállított zuhanykabin, amelyet minden körülménynek megfelelően elkészítettek, hosszú ideig magánházban üzemeltethető, a vészhelyzetek veszélye nélkül. Ezen kívül, ha figyelembe vették az összes ajánlást és tanácsot, akkor a doboz használata kényelmes és kellemes fogadtatás a fürdő eljárásokkal szemben.

Miután beépítette a rácsos épületekbe épített zuhanyszerkezetek valamennyi árnyalatát, sikeresen megpróbálhatja az összes tervezési tervet életre kelteni. Az egyetlen dolog, amit szeretnék megemlíteni, hogy az ilyen munkák végrehajtása még bizonyos ismeretek és tapasztalatok meglétét igényli. Ezért ha nem ismeri az építési vállalkozást, akkor jobb, ha a telepítést professzionális mesterré bízza.

Zuhany a magánházban

Csináld magad zuhanyozni a házban

Kényelmes életet élni minden otthonban elképzelhetetlen alapvető és szükséges kommunikáció nélkül: villany, szennyvíz, meleg és hideg víz. A mosáshoz való képesség az egyik alapvető emberi szükséglet, így az első, ami érdekli a házba belépést, egy fürdőszoba, kád vagy zuhany jelenléte. Ha a házat csak építik vagy nagyobb javítások alatt állnak, valószínű, hogy a zuhany még nincs felszerelve.

Ebben a tekintetben sok hazai mester érdekli, hogy lehet-e saját kézzel csinálni, és mennyi időt és erőfeszítést igényel. Először is, azonnal válaszolnia kell, hogy mit kell tennie egy magánházban a saját kezével, nagyon egyszerű. A legfontosabb dolog az, hogy figyelembe vesszük e munka néhány fontos pontját, és mindent megteszünk az utasításoknak megfelelően.

 • Kommunikáció a saját kezével
 • Hogyan kell zuhanyozni a saját kezével?
 • Hogyan válasszunk zuhanyozót a faházba való beépítéshez?
 • Hogyan készítsünk zuhanyozást egy fából készült házban?
 • Zuhanykabin

Kommunikáció a saját kezével

Annak érdekében, hogy egy saját házban megfelelő zuhanyzást készítsen saját kezével, az elejétől kell kezdenie, a kommunikáció összefoglalójából. A fürdőszobai felszereléshez vízvezeték, szennyvíz és áram szükséges. Persze, akkor is fel kell szerelni, és ebben a kis szobában. Segít fenntartani a megfelelő páratartalmat és a normál légcserét a zuhany alatt.

A fénykép 1.1. Ábrája a hideg / meleg vizet különböző készülékekhez és magához a zuhanykabinhoz (vagy fürdõhöz) csatlakoztató részletes diagram. Itt egy do-it-yourself kapcsolatnak számít:

- héjak;
- WC-tál (ha a kombinált fürdőszoba kérdése);
- Fürdő (zuhany);
- fűtött törölközősín;
- tároló vízmelegítő (kazán).

A faszerkezetes, vázas és egyéb magánházakban lévő hidegvízellátó csövek visszavonására külön könyvjelzőket készítenek a falon. A csatornacsövet a zuhanykabin beépítési helyére helyezzük. Ezt a csövet kissé fel kell szerelni a lejtő alá, hogy a víz ne álljon a serpenyőben, hanem gyorsan áramlik le a lefolyóban. Hogyan csinálod magad, láthatod a videót.

Hogyan kell zuhanyozni a saját kezével?

Ahhoz, hogy egy saját fából készült házban zuhanyozzon a saját kezével, egy úgynevezett szivattyút kell telepíteni (a kép alább). Szükség esetén eltávolítható és tisztítható a cső. A zuhanytálcák palettái készen állnak. De ha akarod, nem tudsz pénzt költeni, és személyesen csinálod a raklapot.

Ha a fürdőszobában van egy kád és a padló csempézett, akkor a padlózatnak a szoba sarkában lévő részét megfelelően maszkírozva (fotó) kell elhelyezni.

Ezen a rögtönzött platformon, a raklap alatt, rendszeres üvegházfilmet (fotó) helyez. A masztix és a film úgy lett kialakítva, hogy vízszigetelő réteget hozzon létre, amely menteni fogja a téglát a nedvességtől.

A raklap építése a zuhany alatt 40 darab nedvességálló téglát igényel. Ezután be kell állítania a rétegeket 30 fokos szögben, és a téglafalat úgy kell kialakítania, mint az alábbi képen. A zuhanytálca külső sarka hagyományosan ferde. Ez biztosítja az alapvető kényelmet a működés: egy személy nem fogja megérinteni, és rúgni a lábát egy sarok.

Amikor a megoldás keményedik, a téglát újra meg kell mázolni. Ezúttal megvédjük a nedvességtől kívülről (fotó).

Ezután meg kell készíteni az esztrichet, és fel kell emelni a raklap alját úgy, hogy egy kis lejtés (1-1,5 cm) alakuljon ki az áramlás irányában.

Amikor az esztrich "megragadja", akkor szembenézhet. E célból általában csempét vagy mozaikot (fotó) használ. Ez utóbbit papíron vagy rácson árusítják. Válassza ki, mit szeretne dolgozni.

Hogyan válasszunk zuhanyozót a faházba való beépítéshez?

Természetesen nem feltétlenül szükséges, hogy magadnak mindezt elvégezd. Egyszerűen vásárolhat egy kész zuhanyozót és telepítheti azt a fából készült (váz, tégla) házba. Milyen kritériumokat kell alkalmaznia annak biztosítására, hogy a zuhanycsarnok tökéletesen illeszkedjen a fürdőszobába és sok éven át szolgálja családtagjainak panaszai nélkül?

1. Mielőtt elmész a vízvezetékbe, győződjön meg róla, hogy gondosan mérje a fürdőszoba paramétereit. Számolja ki, milyen maximális teret állítson fel a zuhanykabin alatt, hogy a fürdőszoba elég és kényelmes legyen.

2. Feltétlenül mérje fel a falak magasságát a fürdőszobában. A zuhanykabinnak nemcsak szélességben, hanem magasságban kell lennie.

3. A vásárláskor menjen a fülkébe, zárja be az ajtókat és csavarja be. Meg kell elég tágas és kényelmes benne.

4. Ha bármilyen egészségügyi problémád van, vagy csak szereted a nagyobb kényelmet, válassz egy olyan modellt, ahol ülni lehet. Szintén ellenőrizze, hogy ott van a boltban a kényelem érdekében.

5. Ügyeljen a raklapra. Nem lehet csúszós és teljesen sima. Ezenkívül a raklapnak sok súlyúnak kell lennie.

A zuhanytálca, csakúgy, mint egy normál zuhany, csatlakoztatnia kell a csatornahálózathoz és a vízellátáshoz. Az egyetlen különbség az, hogy villamos energiát szállítanak hozzá. A zuhanykabinok sok modelljében zárt tömítések vannak az ajtókon. Ennek az egyszerű készüléknek köszönhetően a mosás alatt meleg lesz, mint egy kádban.

Hogyan készítsünk zuhanyozást egy fából készült házban?

A fadobozban lévő zuhanytálca optimális mérete 100x100 cm, először a fürdő falai nedvességálló gipszkarton burkolattal vannak ellátva (videó). A primert és a betonokontakt alkalmazzák rajta. A padló és a falak azon a helyen, ahol a zuhanyt később telepítik, vízszigeteléssel kezelik.

Egy extrudált polisztirolhab-réteget lehet elhelyezni a padlón egy fakeretes házban. Vékonyabbnak kell lennie, mint a ház többi szobájában. A csempe lefektetése után a padlószint a fürdőszobában fel fog emelkedni, és a padlószintnek a ház többi részében vízszintessé válik. A táguló polisztirol tetején egy OSB lemezre van szükség. Az ilyen alaplapon lévő lapkát egy primerre és egy speciális, mindenféle célú ragasztóra helyezzük.

A faházban lévő raklap felszerelése nagyon hasonlít a fentebb leírtakhoz. Részletesebben és egyértelműen a fából készült házban lévő zuhanytálca építésének elve látható a videóban. A vízvezetékek és az elektromos vezetékek jelzálogai elég magasak ahhoz, hogy megkönnyítsék az elektromos kazánhoz való hozzájutást.

A fürdőszobában lévő mennyezet műanyag panelekből készülhet. Nem nedvesítik és mossa könnyen. Az utóbbi időben a ház ilyen nedves területein egyre inkább használják az alumínium rack mennyezetet. Praktikus és szép, modern megjelenés.

Zuhanykabin (videó)

Az utóbbi időben a felhasználók egyre inkább elkezdték elhagyni a befejezett zuhanyzókat, mivel a működésükhöz kapcsolódó kényelmetlenségek közül néhányan voltak. Ehelyett a fürdőszobák úgy vannak felszerelve, mint az úgynevezett zuhanytálcák. Tervezés szerint ezek a helyiség egy elszigetelt része, amelyet egy üveg válaszfal zár. Az ilyen struktúrák hogyan nézik ki, hogyan épülnek fel és szembenéznek a videón.

És az utolsó módja annak, hogy egy zuhanyzót építsenek a házban - vagy inkább a dachában - egy nyári zuhanyt építeni, amelyet minden nyári lakos nagyon szeret. A technikailag helyes megoldás a videó "Hogyan készítsünk egy nyári zuhanyt az országban" című videón is.

Ezek az alaptechnológiák egy zuhanyozóház építéséhez egy magánházban. Mint látható, nincs semmi különösebb nehézségük. Minden ténylegesen kézzel történhet.

Nincsenek kapcsolódó bejegyzések.

2014/07/17
Kategóriák: otthon

Hogyan készítsünk egy zuhanykabinot a csempe tálcával

Kis fürdőszobákban gyakran zuhanyzók. A fürdőszobákban és a nyaralókban népszerű, lakások és házak helyett egy fürdőszobát helyeznek el, és ezt is kiegészítik - aki ilyen. De nem mindenki szeret műanyag kabinokat: túl gyenge. A saját kezű zuhanykabin, bár több időt vesz igénybe, de megbízhatóbb.

Ha kint nézel ki, nincs nagy különbség.

Ha szeretnél magadnak egy zuhanyfülkét menteni, akkor először számoljon. Szükséged lesz egy jó vízszigetelésre, és valószínűleg úszómedencékre. Szüksége van egy jó vízelvezetésre, amelyre fel kell emelni a padlót, és ez egy tisztességes mennyiségű oldat vízlágyító hatású vízlágyítóval. A befejeződéshez jó padlólapra van szükség, csúszásmentes felülettel vagy mozaikkal, és ragasztóanyaggal (víztaszító). Egy másik jó ötlet lenne a padlófűtés - nagyon kellemetlen állni egy beton padlón télen. Még mindig szükség lesz az ajtó, bár meg tudod csinálni és a függönyt. Már jelentős összeg. Vannak olcsóbb lehetőségek - egyszerű zuhanyzókák.

Ha falakat is meg kell építeni, még a gipszkartonból is, akkor nem lesz megtakarítás. Sokan azt mondják, hogy nem olcsóbb a saját kezű zuhanykabin, és ez minimális. De a jó, hogy pontosan úgy tetszik, ahogy tetszik, olyan méretben, amennyit csak akar (vagy kiderül). A zuhanytálca független készüléke csak akkor fizet, ha van egy kész hálószoba, amelyet egyszerűen egy ajtó vagy egy függöny kerít meg, de a padlóleválasztó eszköz költségei nem mennek el.

A zuhanycsatorna lefolyásának megszervezésének módja

Annak ellenére, hogy szinte ugyanaz a megjelenés - a falak és a padló a csempe, néhány ajtók, házilag készített zuhanyok sok lehetőséget a belső szerkezet. Valóban van választás közül választhat.

Raklap típusok

A legegyszerűbb és legmegbízhatóbb lehetőség a vízzáró padló kialakítására a zuhanykabinban egy kész raklap felszereléséhez. Telepíthető téglákra vagy habblokkok alapjaira. A "kész tálca" alatt két típus létezik: akril és zománcozott. Az akril könnyű és csúszásmentes, de végül sárga színűvé válik. Zománcozott - nem rossz a működésben, de csúszós, ha nedves: meg kell tenni egy gumi mat. Plusz, akril, hogy nem annyira hideg - úgy érzi.

Ha mindkét lehetőség nem hasonlít, készíts egy raklapot téglából vagy tömör betonból, majd ezt kövesse csempék - normál, padlóra vagy mozaikra. Ez egy tőkehatározat, de nehéz megvalósítani. Ha úgy dönt, hogy tálcát készít a csempe zuhanásánál, és egy lakóházban él, nagyon jó, többrétegű vízszigetelésre lesz szüksége: a szomszédok alsó és oldalsó problémáinak elkerülése érdekében. Ez nem jelenti azt, hogy egy magánházban vízzáró nélkül vízzáró zuhanyt tartanak. Csak ha "bütykölik", akkor szenved.

Félkész téglából készült zuhanytálca

Van még egy lehetőség - köztes. A megfelelő méretű fém "vályúból" főtt, jól korrózióálló anyagokkal kezelik. Szerelje fel a tégla- vagy habblokk dobogóra (szükség esetén vízleereszt is), ha szükséges, helyezzen téglát a külső oldalra, vagy lépcsőre. Belülről ragacsos mozaik.

Ezek közül a lehetőségek közül, és általában választani. Még mindig van egy olyan eszköz, amelynek nincs látható raklapja, és a lefolyó a falhoz illeszthető, de az egész fürdőszobában fel kell emelni a padlót és a lejtőt a lefolyó felé kell formálni.

Most a zuhanyzók és raklapok méretéről:

 • 80 * 80 cm nagyon kicsi, nehezen hajlik még egy karcsú emberhez is, folyamatosan megérintve a falakat;
 • 90 * 90 cm - kissé jobb, de még mindig szoros;
 • 100 cm és több - máris jól érzed magad, bármikor leülhetsz.

Ha komfortot szeretne - legalább méteres távolságot kell tenni falról falra, ha a mérete nagyon korlátozott, próbálja meg legalább 90 cm-t hagyni.

Vízelvezető szervezet

Ezután meg kell választanod a lefolyó elrendezésének módját. Két eszköz van: egy szifon és egy létra. A folyosó drágább, de általában kisebb magasságban és megbízhatóbb. Biztonsági tartalma elegendő egy tisztességes időre, és betonba önthető, amit általában csinálnak.

A szifon olcsóbb, de egy raklapeszközzel meg kell fontolnia annak lehetőségét, hogy kicserélje. Nem jó ötlet egyszerűen monolit, mert ha egy kérdés merül fel a javítás, akkor meg kell dolgozni egy perforator, hogy rá. Az elküldött eredmények. Ezért, ha szifont használ, hagyja el a revíziójáratot, amely egy nyílással vagy egy kis ajtóval bezáródik.

Do-it-yourself zuhanykabin: Hogyan készítsünk egy revíziót

Minden esetben gondoskodni kell a vízelvezetésről. Ez azt jelenti, hogy a felső rész - a rács eltávolítható és a cső egy kötéllel tisztítható. Ehhez pedig tegye le a leeresztő csövet úgy, hogy a csővezeték maximális forgási szöge 45 ° legyen, de jobb, ha nem több, mint 30 °.

Most az elfogultságról. Annak érdekében, hogy a csővezetékben lévő víz ne stagnáljon, a létra és a csatorna közötti csövet legalább 4-5% -os lejtéssel kell lefektetni. Ez azt jelenti, hogy egy méter hosszúsággal a magasságkülönbség 4-5 cm, a padlónak ugyanolyan kúp alakúnak kell lennie: a víznek az ürítési pontig kell folyniuk.

Hogyan készítsünk egy zuhanytálcát

Arról szól majd, hogyan készítsd el magad, a saját kezed, a padlót a zuhany alatt. A padló magassága a zuhany belsejében messze nem önkényes. Attól függ, hogy a zuhany készül. milyen magas létra vagy szifon van beállítva. És ő viszont olyan helyzetbe kerül, hogy a szükséges előítéletet képezi. Vagyis minél alacsonyabb a csatornába, annál kevésbé kell emelni a padlót és a létrát.

A leeresztő létrának felszerelési sémája

Ez azt jelenti, hogy a munka megkezdése előtt egy létrát kell elhelyezni. Egy csésze - persze. De zárja be és zárja be, dugja be a lefolyót egy összeomlott újsággal vagy egy rongygal, hogy ne essen semmi. Tartson egy dekoratív grillet a kezében, hogy időben kipróbálhassa.

Hogyan lehet installálni az egyik létradiagramot - lineáris - lásd a videóban. Talán a modell más lesz, de az általános elvek ugyanazok maradnak.

Téglából

Amikor tégla zuhanytálcát épít, a padlónak legalább viszonylag laposnak kell lennie. Ha már nagyon nagy különbségek vannak, igazítsa őket előzetesen (durva nyakkendő). Tegye ki a lefolyóeszközt, csatlakoztassa a csatornahoz, majd a következő lépéseket:

 • Obmazochnaya vízszigetelő területek. A legegyszerűbb verzióban - bitumen, de sokan félnek a szag. Kiszáradhat folyadékkal, cement alapú hidrofób impregnálással, vízszigeteléssel úszómedencékhez. Mit fog találni, vagy amit jobban szeret a tulajdonságok, majd használja. A legjobb megoldás természetesen - a medence összetétele. Ezeket a vegyületeket nagy víznyomásra tervezték, ezért megbízhatóak. Kissé rosszabb ilyen körülmények között - beton alapú impregnálás, de a nedvesség felszívódása jelentősen csökken. Gyakran két-három alkalommal cipelik őket: biztosak lehetnek abban, hogy nem hiányoztak semmit.

Háromszor kiment a bitumenes maszk

 • Méretezés a csuklóval a vízszigetelő szalag falával. A szalag falra és padlóra való belépésének minimális magassága 10 cm, ez a védelem a legkiszolgáltatottabb helyszínre, ahol a víz rendszerint szivárog az alatta lévő helyiségekbe.
 • Tégla réteg. Csak corpulent kerámiát használjon, mivel a nedvességből származó szilikát gyorsan összeomlik.

  Tégla a megoldásra helyezett

 • Konkrét esztrich a világítótoronyokon. Ebben a szakaszban a lejtő már kialakul a vízelvezető irányában, de a vízszintnek kissé a vízelvezetés szintje alatt kell lennie: a ragasztóra kell helyezni. Általában az oldatba adjunk olyan anyagokat (adalékanyagok), amelyek növelik a víztaszító tulajdonságokat. A legáltalánosabb - PVA és folyékony üveg.
 • Miután a beton be van állítva, néha ismét vízszigeteléssel van takarva, de ezúttal a legjobb cement alapon használható: minden csempe jól illeszkedik ezen az alapon.

  Betonozás után pár nap alatt cement alapú vízszigeteléssel (beton érintkezés)

 • A vízálló ragasztó feküdt csempe.
 • Törölje le a varratokat hidrofób pasztával.
 • Ha fűtött padlót kíván tenni a zuhanyzóban. még két réteg került hozzáadásra. Fektessen egy réteg habarcsot a téglára, egyenesen az alapot. Miután az oldat megragad, rajta - fűtőkábel vagy kábeltálca (kábel a rácson). Felülről hőszigetelt padlóra speciális felépítésű. A kábel feletti rétegvastagság vastagsága legalább 3 cm, és ne felejtsük el, hogy a lefolyó felé haladjon. A beállítás után csempéket készíthet (a felmelegedés után csak egy hónappal bekapcsolhatja a fűtést, különben repedések keletkezhetnek).

  Annak érdekében, hogy a fűtés hatékonyabban működjön, lehetséges a szigetelés a habarcsrétegre a téglákon, különösen az extrudált polisztirolhabon. Vastagsága legalább 3 cm, legfeljebb 5 cm lehet, 10-15 cm-es fémrács van ráhelyezve, fűtőkábel vagy kábelköteg van a tetején, és csak ezután van megoldás.

  Monolit beton

  Saját kezükben a betonból készült zuhanytálca gyártásakor össze kell szerelni a zsaluzatot. A legjobb, ha vastag (legalább 25 mm vastag), vagy OSB, DVP (vastagság 16 mm vastag) lemezeket használnak.

  Ha a zuhany alatt van egy betonozott padló, burkolva csempével vagy mozaikokkal, kívánatos melegíteni. A fűtést választja, vagy sem, de 100% -nak kell lennie a weatherisationhez, különben hosszú időre van szüksége ahhoz, hogy a melegvizet "üresjárat" öntse be, hogy egy kicsit felmelegítse a padlót vagy dobjon ki egy rácsot a fából. A fürdőrács - elfogadható lehetőség, de állandó használat a házban vagy a lakásban nem valószínű.

  Tehát a rétegsorok a következők:

  • Alap vízszigetelés. Mindegy: jó promazyvaem.
  • Ragassza fel a peremet egy vízálló szalaggal.
  • Ha fűtött, a kerület mentén egy másik csillapító szalagot vagy szigetelő réteget helyezünk a falak mentén.
  • 35 kg / m-es sűrűségű polisztirol habot viszünk fel. 3. vastagság - 5 cm-re, az ízületeket megerősített ragasztószalaggal ragasztjuk.
  • Fém háló, 10 cm-es cellával.
  • Kiállítjuk a világítótornyokat, alkotnak készleteket.

  Fényjelzőként használhatja a rétegelt lemez vágott csíkjait. Az áramlást alakítják ki.

 • A habarcs rétege a nyakkendő magasságának felénél. Az esztrichevet legalább vízzel le kell zárni, csak azért, hogy megmozdulhasson, szorosan ráhelyezzük, és becsapjuk a simítót. Húzza lehetetlenné - túl száraz.
 • A második felét a normál konzisztencia megoldásával fektetik le, így a szabály szabályozható.
 • 24 óra elteltével a jelzőfények eltávolításra kerülnek, a nyomokat morzsolják. Egy kicsit később, a felhelyezés és a kikeményedés után vízzáró bevonattal vannak bevonva, majd csak a csempe behelyezése után.

  Ha egy ilyen lakótársat építesz egy ilyen zuhanykabinot a saját kezedben, akkor jobb, ha még egy réteg vízszigetelést adsz: az esztrich rétegét két részre osztod. Szekvenciálisan, akkor minden úgy néz ki, mint az alábbi fotó.

  Az esztrich két rétegre oszlik, és közöttük a vízszigetelés

  Az esztrich magasságának meghatározása

  Függetlenül attól, hogy téglából vagy betonból rakodik-e, tudnia kell, milyen magas az esztrich kitöltése. Magassága kissé a csatorna - szifon vagy létra rács alatt legyen. A lerakódás segítségével kényelmesebbé teheti a falon lévő pozícióját. Ha nem, akkor át kell adnia a vízjelek jelöléseit. Hogy kicsit tisztábbak legyenek, nézze meg a videót. Megmutatja, hogyan állíthatja be az esztrich szintjét a falakon és hogyan készíthet durva esztricheket.

  Ajtók a zuhanyhoz

  Ha a kabin téglalap alakú, minden megoldás többé-kevésbé egyszerű: egy téglalap kivágható az üvegből a műhelyben. Az üvegajtókhoz sok előtető található, így kényelmesebben választhatja az ügyét. Csak rendelje meg az ajtót és menjen a napellenzőhöz: meg kell fúrni lyukakat, és a legjobb, ha megpróbálják őket.

  Üveg kívánatos, hogy megkeményedett. Ha megtört, apró darabokra fog kerülni, olyan lyukas szélekkel, amelyek nehezen ártanak. De valószínűleg a töredékek továbbra is lógnak a filmen. Az üveg mínusz drága. Pénzt takaríthat meg, a szokásos vastagságot - 5-6 mm-t rendelheti, és otthon is mindkét oldalán ragaszthatja polimer áttetsző fóliával. Szükséges a bádogosodás, de a hatás majdnem megegyezik az edzett üveggel: töredékek lesznek a filmen.

  Egy pillanat: az üveg mosása a film alkalmazása előtt, majd zsírtalanítás. A filmet a nedves üvegre ragasztják. Így könnyebb a légbuborék kiiktatása, és egy ideig mozgatni tudja a filmet.

  Ha nem szeretne üvegajtót, de áttetszővé válik, akkor polikarbonátból készítheti őket, de nem cellás, hanem lapos. Meg kell találnunk egy megfelelő bútorprofilt, ki kell rajzolnunk a keretet, és polikarbonátot kell elhelyezni a tömítőanyag keretén. A megbízhatóság érdekében csavarokkal és alátétekkel rögzíthető.

  Egy másik lehetőség a kész ajtók megvásárlása. Ezenkívül üvegből készültek, kifejezetten a fülkékhez, és műanyag hajtogatás "harmonika" is alkalmazható. mint a videóban.

  Videó témában

  A zuhanycsatornáknak más a terve: a szokásosak olyanok, mint egy kerek vagy négyzet alakú háló a padlóban, mint egy tálca. Vannak több modern modellek - fal. A zuhanytálca és a fali létra szükséges, ha a kabinat nagy vízáramlással látja el. Ebben az esetben a konvencionális kialakításnak nem szabad elviselnie az eltávolítást, és hatékonyabb modellekre van szükség. És a tálca állni és két leeresztő eszköz. Az egyik gyártótól származó videó telepítésének jellemzői.

  Az egyik módja annak, hogy vízálló a zuhany

  És még egyfajta vízszigetelés

  Hogyan készítsünk zuhanykabinot a saját kezünkkel: az építmények példái és jellemzői

  Életünk gyors üteme miatt a zuhanyzó a legnépszerűbb vízkezelés. A meleg fürdőben minden nap egy megfizethetetlen luxus. A rengeteg "eső" reggel és meleg lepattanás, mielőtt lefeküdni kezdett, több millió orosz ember számára ismerős lett.

  A zuhanykabinok és a hidromasszázs dobozok bõsége nem elégíti ki az otthoni kézműveseket, akik kreatív potenciáljuk elérésére törekszenek. A független keresési terület itt nagyon nagy. A tervezett vízvezeték szerelvényeinek figyelembevételével észrevette, hogy csak a márkák és a formatervezés változik, és a legtöbb zuhanykabin méretei meglehetősen szerények maradnak. De az árak nem mondhatók le. Nagyon szilárdak, ha figyelembe vesszük az anyagi és munkaerőköltségeket.

  Figyelembe véve azt a tényt, hogy a dacha zuhanykabinja nem túl bonyolult struktúra, van vágy a saját kezeire. A megvalósított tervek lehetőségei, a különböző anyagok kombinálásának lehetősége és a telepítés fontos szempontjai, ebben a cikkben foglalkozunk.

  Példák házi zuhanyokra

  Semmi sem serkenti a népművészetet, mint egy jó példát. Ezért a kézzel készített zuhanyzók legérdekesebb lehetőségeket tartjuk szemügyre, és röviden bemutatjuk a gyártás árnyalatait.

  A munka megkezdése előtt az otthoni mesternek a következő választást kell tennie:

  • Használja a gyári zuhanytálcát és készítse el a kabin falát és mennyezetét.
  • Építsd be a zuhanytálcát saját kezével, és vegyél kész falakat és ajtókat.
  • Kezdetektől a végéig összeszereljük az egész szerkezetet saját projektünknek megfelelően.

  A kész raklap vásárlása kiküszöböli a padló vízszigetelését, de korlátozza a kabin méretének kiválasztását.

  Építsen egy raklapot tégla, beton vagy gipszkartonból, megtakaríthatja, készre kész kerítéssel és ajtókkal vásárol, egyszerűsítheti az összeszerelést. Sajnos a szerkezet mérete ebben az esetben a gyári szabványra korlátozódik.

  A harmadik esetben megkapod, amit akarsz. Az önellátó zuhanykabin nemcsak fürdésre alkalmas hely, hanem egy kényelmes pihenő sarok is.

  Az első dolog, ami eszembe jut, amikor egy ilyen design befejezésére gondolunk, kerámia csempe és mozaik. Ezek az anyagok nem bonyolultak a stílus, a tartós és tökéletesen illeszkednek a belső térbe. A burkolólap alapja lehet tégla, nedvességálló gipszkarton és cement padló.

  A 4-es és az 5-ös számok azt mutatják, hogy a magánházban lévő zuhanyzó bárhol elfér. Még a konyhában is ott volt a hely a kályha és a főfal között. Ez az építmény nem rendelkezik kész acél raklapgal. Cserélve kerámia burkolólapokkal, a vízelvezető létránál elhajlították.

  A kérdéses kabin padlószintje a konyhában lévő padlófelület felett van. Ezt úgy hajtották végre, hogy a befogadó tölcsért a főemlék szétszerelése nélkül helyezték el. Annak elkerülése érdekében, hogy a szennyvíz elduguljon, a zuhanytálca két lépcsős küszöbértéktől elkülönül a helyiségtől.

  Photo №4 A zuhanykabin küszöbének és padlójának megjelenése

  5. kép A téglafal és a tágas harmonika különítik el a zuhanykabinot a konyhából

  Ennek a dizájnnak a megteremtéséhez a szerzőnek szüksége volt egy tégla-, cserép- és nedvességálló gipszkartonra (a bélés szintező alapjaként). A mennyezetet zökkenőmentes műanyag panelek borítják. A fûtõ kemence természetesen illeszkedik a teljes összetételbe, mivel a zuhanyzó falával együtt a "tégla alatt" díszes burkolólapokkal díszített.

  A vízellátást a kútból egy szivattyútelep segítségével szervezik. Ráadásul egy kis vízmelegítő csatlakoztatva van a vízellátó rendszerhez. Ennek eredményeképpen a magánház tulajdonosai kisméretű és kényelmes zuhanyzót alakítottak ki forró vízzel.

  Az eredeti úgy néz ki, mint egy önálló zuhanykabin üvegblokkokból. Ez az anyag ötvözi az üveg téglák és díszítő tulajdonságait. Az üvegblokkok lerakása gyorsan elsajátítható, és lehetővé teszi bármilyen forma létrehozását egyenes falról lekerekített spirálra. A 6. képen látható példa az üvegblokkok és a természetes kő utánzásához használt díszítő csempe kombinációjára.

  Photo №6 Üvegblokk - kiváló anyag a zuhanykabin falához

  Ennek az önálló konstrukciónak a padlója egy konkrét esztrich, amelyet kerámia gránit bélelt. A falakat, mint az első esetben, kerámia burkolattal díszítik, díszítő betét "a kő alatt".

  Nem mindenki szereti, ha az átlátszó képernyő helyett egy zuhanyfüggöny választja el a zuhanyzót a fürdőszobából. A 7-es képen bemutatott opció megcáfolja ezt a véleményt.

  7. kép A mozaikos zuhany sarok befejezési lehetősége

  Mozaikburkolat, vízálló szövet, amely sima csonkokban folyik és egy krómozott ívből függesztve, rendes zuhanyt alakít ki egy tervezőművészet munkájába.

  Tekintettel arra, hogy mit csináljunk saját zuhanycsarnokunkban, ne felejtsünk el olyan érdekes anyagokat, mint a sejtes polikarbonát. Tartós, nedvességálló és dekoratív. Ettől a zuhanyzó és a bejárati ajtó áttetsző falaiból készíthető.

  Alumínium vagy műanyag profil felhasználásával. Az ajtó kialakítása nemcsak forgatható, hanem mozgatható is lehet. Ehhez csatlakoztassa a szerelvényeket a szekrényből (kerekek) a polikarbonát lemez aljához, és helyezze őket a vezetőprofilba.

  Photo №8 Polikarbonátos válaszfal - egyszerű és megbízható megoldás a zuhanyzástól a fürdőszobából

  Mivel a cellás polikarbonát meglehetősen rugalmas anyag, a zuhanykabin falai a legszokatlanabb formát kaphatják (9. kép).

  9. kép Példa egy polikarbonátból készült zuhanytálcára

  A plexi egy másik népszerű anyag a zuhanykabinokhoz. A cellás polikarbonáthoz képest kevésbé tartós, ezért rozsdamentes acélból (cső vagy szög) kell.

  Az edzett üveg védőburkolata, mely a 10. képen látható, eleganciáját és könnyedségét vonzza a figyelem középpontjába.

  10. ábra Zuhanykabin akril műanyag korláttal acél keretben

  Az üvegkerítést tökéletesen ötvözik a kerámia burkolólapokkal, melyeket a fülke falai és mozaikjai a raklap alján helyezkednek el.

  Egy másik kedvező anyag a szemben - zökkenőmentes műanyag bélés. A falakhoz és a mennyezethez vízálló panelekhez könnyen és gyorsan csatlakozik. Minden anyaghoz rögzíthető - tégla, levegőbeton, fa láda vagy acél váz (11.

  11. kép Műanyag falburkolat - praktikus megoldás a zuhanykabin fal- és mennyezetdekorációjához

  A zuhanyfal falai egy anyagból készülhetnek, és többféleből összeállíthatók. A 12. képen látjuk, hogy a téglák, a csempe és az edzett üveg kombinációja esztétikusnak és eredetinek tűnik.

  12. kép A zuhanykabin fele tégla. A kerítés teteje - edzett üveg

  Egy kis képzelőerő, egy tartós műanyag lap és egy zuhanyfülke egy kényelmes sarokba fordul. Itt nem csak fürödhetsz, hanem pihenhetsz is, ülve egy ülésen (# 13 kép).

  Photo №13 Az eredeti zuhanyzó székkel

  A fülke keretét gipszkarton profilból lehet készíteni, nedvességgel szemben ellenálló gipszkartonra és csempével átfedve. Ennek a kialakításnak az előnyei az alacsony anyagköltség és az összeszerelés egyszerűsége (14. kép).

  Photo №14 Gipszkarton fém profilok - olcsó keret gipszkartonhoz és csempékhez

  Paletta - a zuhany alapja

  Saját zuhanytálca készítése nem nehéz. Véleményünk szerint a gyártás főbb szakaszai.

  Ennek az építésnek az ötlete nagyon egyszerű - a padlózat egy részét zsaluzattal vagy téglafalzással, csatornahálózattal, vízbevezető tölcsérrel és létrával lefektetik (1. séma).

  A rögtönzött raklap magasságának olyannak kell lennie, hogy a lefolyó térde illeszkedjen a burkolat alatt, van hely a beton esztrich öntéséhez és a lejtő kialakításához. A szerkezet minden részének méretezésével 20-25 cm-t kapunk.

  Rendszer száma 1 A beton zuhanytálca kialakítása

  A készülék zuhanytálcájában végzett munkában két fontos pont található:

  1. Megbízható alap vízszigetelés a csatlakozó alatt
  2. Létra pontos felszerelése (alulnézetben)

  A kabin kényelmessége, tartóssága és megjelenése a tál és a vízelvezető létrák minőségétől függ. Ha a serpenyő és a leeresztő tölcsér nem feszes, akkor a penész megjelenik a zuhanyzóban, és a pangó víz kellemetlen szaga érezhető lesz. Ezért a zsaluzat a tábláról vagy a tégla oldaláról történő felhelyezéséhez nem csak a padlófelületet, hanem a falakat is a felszínre kell ragasztani (15. kép).

  Photo №15 obmazochnaya vízszigetelő raklap

  A masztirozott szárítás után helyezze el a csatornacsövet, és helyezze el a létrát. A jelölést úgy kell kiszámítani, hogy a beton öntése és a csempe behelyezése után a bélés ugyanolyan szinten legyen (16. kép). Töltse fel az esztrichet a falburkolat befejezése után.

  16. kép: Egy raklap téglafalral és létrával

  Ha egy csempeből készült zuhanykabinat egy fémkerettel ellátott képernyővel megkerülnek, akkor ne felejtsd el, hogy az állványok karmantyúját rögzítik.

  A beton esztrich beállítása után csempeoldalra és padlólapra nézhet. A vízleeresztés lefolyásának lejtése (1,5-2 cm / 1 méter hosszúság) az esztrich lerakásának folyamatában végezhető el. Egy másik lehetőség - a lefolyót egy csempeoldat hozza létre, amelynek vastagsága csökken, amikor közeledik a tölcsérhez.