Legfontosabb > Tartozékok

Hogyan készítsünk egy zuhanykabinot egy faházban?

A zuhanykabin nem csak lakásokban, hanem magánházakban is telepíthető. Ez egy nagyszerű módja annak, hogy gyorsan enyhítsük a fáradtságot, és kihűljük a kemény munka után. A fürdőtől eltérően nem kell előmelegíteni a helyiséget a vízkezeléshez. A zuhanyzó beépítésének jellemzőit a cikk írja le.

Előkészítő szakasz, az alkatrészek kiválasztása

A zuhanyberendezés behelyezése előtt a házat egyéni vagy központi vízellátó rendszerhez kell csatlakoztatni, hogy szennyvizet lehessen vezetni. Helyezze el a design legyen a kommunikáció mellett.

A kabin felépítésének helyisége alapján kell elhelyezni a helyet. Ez lehet a szoba sarka, a központ vagy a fal melletti hely. A végső döntést a tulajdonos végzi, személyes preferenciák alapján.

A padló, a falak és a mennyezet vízszigetelése

Az elhelyezést követően vízszigetelő munkát kell végezni. Ha ez nem történik meg, a zuhany használata után egy hónap elteltével kialakulhat a padlón a forma, és nagyon valószínű, hogy a padlóburkolat leszerelése és cseréje szükséges.

A cselekvések sorrendje.

 • Először is, a padlót szétszerelik, majd nedvességálló forgácslemez vagy cementkötésű forgácslemez lapjait lefektetik.
 • Miután a felületet polimer filmmel, üveginnel vagy más nedvességálló anyaggal borították. Az egyik réteg a másikra kerül a lehetséges repedések elkerülése érdekében. Különleges keverékeket használhat bitumennel. A folyadékot kasheobraznom állapotúra keverik, és a kapott készítményt a padló alá helyezzük. Ez megakadályozhatja a nedvességet is.
 • Ezután helyezzük el a cement-homok esztricust, megerősítve a fém háló alapját. A szigetelésnél egy réteg habot helyezhet el, de a terv magasabb lesz. A teljes szárítás után ragacsos cserép. Amint a bevonat száraz, egészségügyi munkát végezhet. Figyelembe kell venni, hogy a zuhanyzó padlójának 2 vagy 3 cm-rel kisebbnek kell lennie a többi helyiséghez képest. Ez azért van így, hogy szivárgás esetén a víz ne eshessen más helyiségekbe. Ha ez a folyamat lehetetlen, telepítsen egy kis pódiumot egy téglából, majd díszítse azt kerámia csempe vagy mozaik segítségével.

Védje a falakat a következő módon:

 • áztassa őket nedvességálló gipszkarton vagy falburkolással, akril lakkal, alapozóval vagy antiszeptikus kezeléssel;
 • festék nedvességálló festék.

A mennyezetnek is védelmet kell nyújtania a nedvességtől. Ugyanakkor a dekorációs anyagnak tűzállónak kell lennie, tükröznie kell a fényt, el kell nyelnie a hangokat, ökológiailag tiszta és vízálló.

A fürdőszobában gyakran felfüggesztett mennyezet található. Könnyen törődhet vele, könnyen elhelyezheti a világító eszközöket.

Ne felejtse el a szellőzést. Előnyös rendszer kényszerű levegő cirkulációval.

Ez segít csökkenteni a páratartalmat és stabilizálni a helyiség hőmérsékletét.

Az anyagok kiválasztása

A kialakítástól függően a zuhanykabin tálcával vagy anélkül is használható. A faház alkalmas mindkét lehetőség. Az első esetben az előny a zuhanyzás kényelmében rejlik, a második - egyszerű elhelyezkedésnél.

Ha az egészségügyi helyiség területe kicsi, lehetséges egy zuhanyzó lejtős padlóval történő felszerelése. Ugyanakkor a raklapot önállóan tégla vagy beton készítheti, majd ezt követően kerámia burkolattal díszíthet.

A fülkeajtók főként üvegből készülnek. Ehhez használjon szokványos vagy edzett anyagot. A második lehetőség előnyös, mivel jobban ellenáll a mechanikai igénybevételnek. Az üveg elemek optimális vastagsága 6 mm.

Hogyan lehet zuhanyozni egy magánházban?

A faházban lévő zuhanykabin telepítése természetes vágy, hogy minimális kényelmet biztosítson otthonában vagy az országban. A készlet teljes rendszere készen áll és egyszerűen beszerelhető, megfelel az utasítások minden követelményének és figyelembe véve a helyiség jellemzőit.

Lehetőség van egy faházban zuhanykabin építésére a saját kezével. Ez lehetővé teszi, hogy optimálisan illeszkedjen az építési tervbe, és jelentősen csökkenti az ilyen fejlesztések költségeit. Fontos megérteni a telepítési szabályokat és biztosítani az egészségügyi szabványoknak való megfelelést.

A probléma lényege

Mi a lényeg a zuhanykabin? Ez egy kis elszigetelt szoba, ahol közvetlenül a saját otthonába zuhanyozhat, anélkül, hogy aggódna a víz öntésével és fröccsenésével. A funkciók ellátása érdekében a zuhanykabinban fel kell szerelni:

 • vízellátó rendszer;
 • olyan egészségügyi berendezések, amelyek lehetővé teszik a víz nyomásának és hőmérsékletének beállítását;
 • egy tálcát, hogy összegyűjtse a vizet és biztosítsa a csatornába való kifolyását;
 • falak a fröccsenés elkerülése érdekében.

A zuhanykabin kialakításának kérdésével foglalkoznia kell a terv alapvető követelményeivel:

 1. Terület és térfogat. A fülke méretét úgy választják ki, hogy az ember kényelmesen zuhanyozik, figyelembe véve a fizikumát, valamint azt a vágyat, hogy kiegészítő berendezést helyezzen be (pl. Mosógép).
 2. Vízszivárgás elleni védelem. Ha egy faházban fúvóka zuhanyozik, akkor különösen fontos, hogy a padlót és a falakat kizárja. Ehhez olyan falakkal kell rendelkezniük, amelyek kiküszöbölik a fülkén kívül eső vizek fröccsenő veszélyét, és a térfogatát összegyűjtik a serpenyőben, és a szennyvízcsatornába kerülnek. A zuhanyrendszer megbízható vízszigetelése a legfontosabb követelmény egy fa szerkezetben történő elrendezéséhez.
 3. Egészségügyi szabványok végrehajtása. A magánházban lévő zuhanykabinnak teljes mértékben meg kell felelnie az egészségügyi és higiéniai követelményeknek: nincs rajzolás, kellemetlen szagok és stagnáló szennyvíz eltávolítása, jó vízelvezetés biztosítása, állandó vízelvezetés, környezetbarát anyagok használata és penész, gombák és kórokozók megjelenésének megakadályozása. Fontos feltétel a szellőzés jelenléte.
 4. Távolítsuk el a csupasz lábak csúszásának következtében a leesés kockázatát.
 5. Esztétikai tényező. Természetesen a zuhanynak optimálisan és harmonikusan illeszkednie kell a ház teljes belsejébe.
 6. Isolation. Jobb zuhanyozni, ha a fülke belsejében lévő személy úgy érzi, hogy teljes védelmet nyújt a kíváncsiskodó szemektől.

A zuhanyzó kiválasztásának elvei

Hogyan telepítsek egy zuhanyzót magánházban? A telepítés a megadott követelményeknek megfelelően történik, és a helyet a vízellátó és szennyvízcsatorna közvetlen környezetében választják olyan területen, ahol egy zuhanyzó egy személy általi fogadása nem zavarja a többi családtagot. A szoba kialakítása kötelező feltételek meghozatalával kezdődik: a vízellátás forrása és a szennyvíz jelenléte.

Szerkezetileg 2 fő típus létezik: nyitott és zárt fülkék. Az első változatban a padló és a zuhanypanel állandóan van felszerelve. A falak függönyök formájában készülnek, amelyek csak a befogadási eljárás során csúsznak.

A zárt kivitel egy rögzített falat ajtóval szerel fel. Ő rendszerint saját mennyezetet épít és külön padlóburkolatot képez. Más szavakkal, egy elszigetelt, hermetikus, helyhez kötött típusú helyiséget biztosítanak.

A zuhanycsarnok kialakításakor különös figyelmet fordítanak annak méreteire:

 1. Kerület. Figyelembe véve, hogy egy felnőtt a fülke belsejében helyezkedik el, úgy kell tekinteni, hogy legkisebb mérete 80x80 cm legyen, vonzóbbak a szabványos méretek: 90x90, 90x100 és 100x100 cm A más berendezések elhelyezése vagy a kényelem növelése érdekében a fülke hossza gyakran 1,2 -1,8 m. Természetesen a méret kérdése összefügg a költséggel - a nagy struktúrák meglehetősen magasak.
 2. Magasságot. Ezt a paramétert a mennyezet magasságának megfelelően kell beállítani egy faházban. Természetesen egy személynek képesnek kell lennie arra, hogy teljes mértékben álljon a zuhany alatt, de ugyanakkor könnyedén elérheti a permetezőt kézzel, és a repedések nem érhetik el a fa mennyezetét. Általában a mennyezet és a zuhany spray közötti rés kb. 30-35 cm.
 3. Form. A zuhanycsarnok esztétikáját nagyrészt az alakja határozza meg. Ez a paraméter azonban nem csak ezen a ponton fontos - a szerkezet konfigurációja lehetővé teszi, hogy a helyiségben optimálisan jelölje meg. Különösen a leggyakrabban használt szögbeállítás. A zuhanyzók általában kör alakúak, téglalap alakúak (négyzet alakúak), sokszög vagy aszimmetrikusak lehetnek. A négyszög alakú vetülettel rendelkező szögletes kialakítás széles körben népszerű. Amikor a zuhanyzó a fal mentén helyezkedik el, egy téglalap alakú alak kerül alkalmazásra. Elvben lehetőség van eredeti fajták, például henger vagy akár spirálváltozat felhasználására is.

Számviteli követelmények

A faházba épített zuhanykabinnak megbízható vízszigeteléssel és jó szellőzéssel kell rendelkeznie. A vízszigetelés munkálatai a padlóburkolat kialakulásával kezdődnek. A legmegbízhatóbb módszer a betonhabarcs gyártása folyékony üveg hozzáadásával.

Ha lehetetlen konkrét réteget rendelni, a fa padlóburkolat vízszigetelő lemezzel van lefedve. Cementkötésű forgácslapok vagy ACEID panelek használhatók.

Az ilyen bevonatokon a tekercs vízszigetelő anyagot 2 rétegben (tetőfedő anyag, polietilén és más anyagok) kell elhelyezni. Végül kialakul a csempe, porcelán csempe, vízálló laminált padlóburkolat.

A falak vízszigetelése a kialakításuk figyelembevételével történik. A nyitott fülkékben használt műanyag függöny, amelyek a szükséges ellenállást. A helyhez kötött falak vastagított műanyagból is készülhetnek, amely esetben további vízszigetelésre nincs szükség.

Ha a falak fából vagy téglából készülnek, akkor vízszigetelésre van szükség, és kétrétegű bevonat formájában készülnek. A falakat leggyakrabban kerámia vagy műanyagból készítik.

A faházban lévő zuhanyozás telepítésekor a szellőzőrendszerre egyre nagyobb igények vannak. A kondenzátumnak nem szabad a fára telepednie, ezért egy szellőzőcsatornát kell elhelyezni, ami lehetővé teszi a párásított levegő eltávolítását a házon kívül.

Ennek biztosításához kipufogó-típusú ventilátort kell felszerelni. Optimálisnak tekinthető, ha a rendszer 105-115 köbméter / h-os légcserét tesz lehetővé. Ennek alapján a ventilátort a hatalom választja ki.

A kommunikáció elrendezése

A magánházban vagy a házban a zuhanyzók normál működésének biztosításához két fő technikai problémát kell megoldani: vízellátás és vízelvezetés.

Ha a központi vízellátó és szennyvízelvezető rendszer megközelíti a házat, akkor a problémát egyszerűen megoldják - a meglévő autópályákba történő beillesztés végbemegy. Központi szolgáltatás hiányában a problémát önállóan kell megoldani.

A vízellátás kétféleképpen biztosítható:

 1. Saját vízellátás kútból vagy kútból. Ebben az esetben a víz átszivattyúzódik. Elengedhetetlen eleme egy hidegkollektor vagy egy tárolótartály, amely bizonyos mennyiségű vizet biztosít a szivattyú működésének szükségességére a zuhanykeverő használatától függően.
 2. Tartály felszerelés. A zuhany akkor is működtethető, ha a vizet a padláson lévő tárolótartály biztosítja. Az ilyen kapacitás feltöltése manuálisan is biztosítható. A zuhanyban lévő vizet gravitáció táplálja.

Saját csatornahálózatnak biztosítania kell a szennyvízelvezetést. Az ilyen rendszer kétféleképpen felszerelhető:

 1. Tároló tartály a zuhany alatt. A zuhanytálcából származó víz közvetlenül belép a padló alatti tároló tartályba. Továbbá a tartályból származó víz bejuthat a szűrőrendszerbe, vagy vákuumos teherautókkal távolítható el. Fontos gondoskodni arról, hogy ne legyen szag a tartályból, amelyhez ütköző elemeket szereltek be (létra, szifon stb.).
 2. Saját csatornarendszer. A zuhanyzóból érkező víz bejut a lejtőhöz szerelt csőbe, amelyen keresztül a gravitáció a házon kívüli speciális szeptikus tartályokra (kútokra) áramlik.

A zuhany felszerelésének típusai

A zuhanycsarnok gyártásánál különféle változatai használhatók:

 1. A tipikus zuhany tartalmazza a falburkolatot, padlót és a raklap felszerelését. Az elülső falon egy ajtó. Gyakran előfordul egy mennyezet, amely teljesen elszigetelt kis szobát biztosít.

A modern építőipar óriási anyagcsomagot kínál, amely a zuhanyzókabinok gyártásához használható. A legelterjedtebbek a következők:

 • falakhoz: polikarbonát, üveg, tégla, műanyag panelek, padlóburkolat, fa, eurocube;
 • padló elrendezéséhez: fém raklap; raklapok betonból, téglából, kőlapokból.

A falakat és a padlót borító befejeződést leggyakrabban kerámialapból (cserép) hajtják végre.

A zuhanykabin egyre több privát házat és nyaralót vonz. Bármelyik szerkezetben is felszerelhető, pl. egy faházban, amely megbízható vízszigetelést biztosít. A telepítéshez olyan megvásárolt formatervezést használhat, amelynek teljes elemei vannak, vagy teljesen saját kézzel zuhanyozhat.

Zuhany a magánházban

Csináld magad zuhanyozni a házban

Kényelmes életet élni minden otthonban elképzelhetetlen alapvető és szükséges kommunikáció nélkül: villany, szennyvíz, meleg és hideg víz. A mosáshoz való képesség az egyik alapvető emberi szükséglet, így az első, ami érdekli a házba belépést, egy fürdőszoba, kád vagy zuhany jelenléte. Ha a házat csak építik vagy nagyobb javítások alatt állnak, valószínű, hogy a zuhany még nincs felszerelve.

Ebben a tekintetben sok hazai mester érdekli, hogy lehet-e saját kézzel csinálni, és mennyi időt és erőfeszítést igényel. Először is, azonnal válaszolnia kell, hogy mit kell tennie egy magánházban a saját kezével, nagyon egyszerű. A legfontosabb dolog az, hogy figyelembe vesszük e munka néhány fontos pontját, és mindent megteszünk az utasításoknak megfelelően.

 • Kommunikáció a saját kezével
 • Hogyan kell zuhanyozni a saját kezével?
 • Hogyan válasszunk zuhanyozót a faházba való beépítéshez?
 • Hogyan készítsünk zuhanyozást egy fából készült házban?
 • Zuhanykabin

Kommunikáció a saját kezével

Annak érdekében, hogy egy saját házban megfelelő zuhanyzást készítsen saját kezével, az elejétől kell kezdenie, a kommunikáció összefoglalójából. A fürdőszobai felszereléshez vízvezeték, szennyvíz és áram szükséges. Persze, akkor is fel kell szerelni, és ebben a kis szobában. Segít fenntartani a megfelelő páratartalmat és a normál légcserét a zuhany alatt.

A fénykép 1.1. Ábrája a hideg / meleg vizet különböző készülékekhez és magához a zuhanykabinhoz (vagy fürdõhöz) csatlakoztató részletes diagram. Itt egy do-it-yourself kapcsolatnak számít:

- héjak;
- WC-tál (ha a kombinált fürdőszoba kérdése);
- Fürdő (zuhany);
- fűtött törölközősín;
- tároló vízmelegítő (kazán).

A faszerkezetes, vázas és egyéb magánházakban lévő hidegvízellátó csövek visszavonására külön könyvjelzőket készítenek a falon. A csatornacsövet a zuhanykabin beépítési helyére helyezzük. Ezt a csövet kissé fel kell szerelni a lejtő alá, hogy a víz ne álljon a serpenyőben, hanem gyorsan áramlik le a lefolyóban. Hogyan csinálod magad, láthatod a videót.

Hogyan kell zuhanyozni a saját kezével?

Ahhoz, hogy egy saját fából készült házban zuhanyozzon a saját kezével, egy úgynevezett szivattyút kell telepíteni (a kép alább). Szükség esetén eltávolítható és tisztítható a cső. A zuhanytálcák palettái készen állnak. De ha akarod, nem tudsz pénzt költeni, és személyesen csinálod a raklapot.

Ha a fürdőszobában van egy kád és a padló csempézett, akkor a padlózatnak a szoba sarkában lévő részét megfelelően maszkírozva (fotó) kell elhelyezni.

Ezen a rögtönzött platformon, a raklap alatt, rendszeres üvegházfilmet (fotó) helyez. A masztix és a film úgy lett kialakítva, hogy vízszigetelő réteget hozzon létre, amely menteni fogja a téglát a nedvességtől.

A raklap építése a zuhany alatt 40 darab nedvességálló téglát igényel. Ezután be kell állítania a rétegeket 30 fokos szögben, és a téglafalat úgy kell kialakítania, mint az alábbi képen. A zuhanytálca külső sarka hagyományosan ferde. Ez biztosítja az alapvető kényelmet a működés: egy személy nem fogja megérinteni, és rúgni a lábát egy sarok.

Amikor a megoldás keményedik, a téglát újra meg kell mázolni. Ezúttal megvédjük a nedvességtől kívülről (fotó).

Ezután meg kell készíteni az esztrichet, és fel kell emelni a raklap alját úgy, hogy egy kis lejtés (1-1,5 cm) alakuljon ki az áramlás irányában.

Amikor az esztrich "megragadja", akkor szembenézhet. E célból általában csempét vagy mozaikot (fotó) használ. Ez utóbbit papíron vagy rácson árusítják. Válassza ki, mit szeretne dolgozni.

Hogyan válasszunk zuhanyozót a faházba való beépítéshez?

Természetesen nem feltétlenül szükséges, hogy magadnak mindezt elvégezd. Egyszerűen vásárolhat egy kész zuhanyozót és telepítheti azt a fából készült (váz, tégla) házba. Milyen kritériumokat kell alkalmaznia annak biztosítására, hogy a zuhanycsarnok tökéletesen illeszkedjen a fürdőszobába és sok éven át szolgálja családtagjainak panaszai nélkül?

1. Mielőtt elmész a vízvezetékbe, győződjön meg róla, hogy gondosan mérje a fürdőszoba paramétereit. Számolja ki, milyen maximális teret állítson fel a zuhanykabin alatt, hogy a fürdőszoba elég és kényelmes legyen.

2. Feltétlenül mérje fel a falak magasságát a fürdőszobában. A zuhanykabinnak nemcsak szélességben, hanem magasságban kell lennie.

3. A vásárláskor menjen a fülkébe, zárja be az ajtókat és csavarja be. Meg kell elég tágas és kényelmes benne.

4. Ha bármilyen egészségügyi problémád van, vagy csak szereted a nagyobb kényelmet, válassz egy olyan modellt, ahol ülni lehet. Szintén ellenőrizze, hogy ott van a boltban a kényelem érdekében.

5. Ügyeljen a raklapra. Nem lehet csúszós és teljesen sima. Ezenkívül a raklapnak sok súlyúnak kell lennie.

A zuhanytálca, csakúgy, mint egy normál zuhany, csatlakoztatnia kell a csatornahálózathoz és a vízellátáshoz. Az egyetlen különbség az, hogy villamos energiát szállítanak hozzá. A zuhanykabinok sok modelljében zárt tömítések vannak az ajtókon. Ennek az egyszerű készüléknek köszönhetően a mosás alatt meleg lesz, mint egy kádban.

Hogyan készítsünk zuhanyozást egy fából készült házban?

A fadobozban lévő zuhanytálca optimális mérete 100x100 cm, először a fürdő falai nedvességálló gipszkarton burkolattal vannak ellátva (videó). A primert és a betonokontakt alkalmazzák rajta. A padló és a falak azon a helyen, ahol a zuhanyt később telepítik, vízszigeteléssel kezelik.

Egy extrudált polisztirolhab-réteget lehet elhelyezni a padlón egy fakeretes házban. Vékonyabbnak kell lennie, mint a ház többi szobájában. A csempe lefektetése után a padlószint a fürdőszobában fel fog emelkedni, és a padlószintnek a ház többi részében vízszintessé válik. A táguló polisztirol tetején egy OSB lemezre van szükség. Az ilyen alaplapon lévő lapkát egy primerre és egy speciális, mindenféle célú ragasztóra helyezzük.

A faházban lévő raklap felszerelése nagyon hasonlít a fentebb leírtakhoz. Részletesebben és egyértelműen a fából készült házban lévő zuhanytálca építésének elve látható a videóban. A vízvezetékek és az elektromos vezetékek jelzálogai elég magasak ahhoz, hogy megkönnyítsék az elektromos kazánhoz való hozzájutást.

A fürdőszobában lévő mennyezet műanyag panelekből készülhet. Nem nedvesítik és mossa könnyen. Az utóbbi időben a ház ilyen nedves területein egyre inkább használják az alumínium rack mennyezetet. Praktikus és szép, modern megjelenés.

Zuhanykabin (videó)

Az utóbbi időben a felhasználók egyre inkább elkezdték elhagyni a befejezett zuhanyzókat, mivel a működésükhöz kapcsolódó kényelmetlenségek közül néhányan voltak. Ehelyett a fürdőszobák úgy vannak felszerelve, mint az úgynevezett zuhanytálcák. Tervezés szerint ezek a helyiség egy elszigetelt része, amelyet egy üveg válaszfal zár. Az ilyen struktúrák hogyan nézik ki, hogyan épülnek fel és szembenéznek a videón.

És az utolsó módja annak, hogy egy zuhanyzót építsenek a házban - vagy inkább a dachában - egy nyári zuhanyt építeni, amelyet minden nyári lakos nagyon szeret. A technikailag helyes megoldás a videó "Hogyan készítsünk egy nyári zuhanyt az országban" című videón is.

Ezek az alaptechnológiák egy zuhanyozóház építéséhez egy magánházban. Mint látható, nincs semmi különösebb nehézségük. Minden ténylegesen kézzel történhet.

Nincsenek kapcsolódó bejegyzések.

2014/07/17
Kategóriák: otthon

Hogyan készítsünk egy zuhanykabinot a csempe tálcával

Kis fürdőszobákban gyakran zuhanyzók. A fürdőszobákban és a nyaralókban népszerű, lakások és házak helyett egy fürdőszobát helyeznek el, és ezt is kiegészítik - aki ilyen. De nem mindenki szeret műanyag kabinokat: túl gyenge. A saját kezű zuhanykabin, bár több időt vesz igénybe, de megbízhatóbb.

Ha kint nézel ki, nincs nagy különbség.

Ha szeretnél magadnak egy zuhanyfülkét menteni, akkor először számoljon. Szükséged lesz egy jó vízszigetelésre, és valószínűleg úszómedencékre. Szüksége van egy jó vízelvezetésre, amelyre fel kell emelni a padlót, és ez egy tisztességes mennyiségű oldat vízlágyító hatású vízlágyítóval. A befejeződéshez jó padlólapra van szükség, csúszásmentes felülettel vagy mozaikkal, és ragasztóanyaggal (víztaszító). Egy másik jó ötlet lenne a padlófűtés - nagyon kellemetlen állni egy beton padlón télen. Még mindig szükség lesz az ajtó, bár meg tudod csinálni és a függönyt. Már jelentős összeg. Vannak olcsóbb lehetőségek - egyszerű zuhanyzókák.

Ha falakat is meg kell építeni, még a gipszkartonból is, akkor nem lesz megtakarítás. Sokan azt mondják, hogy nem olcsóbb a saját kezű zuhanykabin, és ez minimális. De a jó, hogy pontosan úgy tetszik, ahogy tetszik, olyan méretben, amennyit csak akar (vagy kiderül). A zuhanytálca független készüléke csak akkor fizet, ha van egy kész hálószoba, amelyet egyszerűen egy ajtó vagy egy függöny kerít meg, de a padlóleválasztó eszköz költségei nem mennek el.

A zuhanycsatorna lefolyásának megszervezésének módja

Annak ellenére, hogy szinte ugyanaz a megjelenés - a falak és a padló a csempe, néhány ajtók, házilag készített zuhanyok sok lehetőséget a belső szerkezet. Valóban van választás közül választhat.

Raklap típusok

A legegyszerűbb és legmegbízhatóbb lehetőség a vízzáró padló kialakítására a zuhanykabinban egy kész raklap felszereléséhez. Telepíthető téglákra vagy habblokkok alapjaira. A "kész tálca" alatt két típus létezik: akril és zománcozott. Az akril könnyű és csúszásmentes, de végül sárga színűvé válik. Zománcozott - nem rossz a működésben, de csúszós, ha nedves: meg kell tenni egy gumi mat. Plusz, akril, hogy nem annyira hideg - úgy érzi.

Ha mindkét lehetőség nem hasonlít, készíts egy raklapot téglából vagy tömör betonból, majd ezt kövesse csempék - normál, padlóra vagy mozaikra. Ez egy tőkehatározat, de nehéz megvalósítani. Ha úgy dönt, hogy tálcát készít a csempe zuhanásánál, és egy lakóházban él, nagyon jó, többrétegű vízszigetelésre lesz szüksége: a szomszédok alsó és oldalsó problémáinak elkerülése érdekében. Ez nem jelenti azt, hogy egy magánházban vízzáró nélkül vízzáró zuhanyt tartanak. Csak ha "bütykölik", akkor szenved.

Félkész téglából készült zuhanytálca

Van még egy lehetőség - köztes. A megfelelő méretű fém "vályúból" főtt, jól korrózióálló anyagokkal kezelik. Szerelje fel a tégla- vagy habblokk dobogóra (szükség esetén vízleereszt is), ha szükséges, helyezzen téglát a külső oldalra, vagy lépcsőre. Belülről ragacsos mozaik.

Ezek közül a lehetőségek közül, és általában választani. Még mindig van egy olyan eszköz, amelynek nincs látható raklapja, és a lefolyó a falhoz illeszthető, de az egész fürdőszobában fel kell emelni a padlót és a lejtőt a lefolyó felé kell formálni.

Most a zuhanyzók és raklapok méretéről:

 • 80 * 80 cm nagyon kicsi, nehezen hajlik még egy karcsú emberhez is, folyamatosan megérintve a falakat;
 • 90 * 90 cm - kissé jobb, de még mindig szoros;
 • 100 cm és több - máris jól érzed magad, bármikor leülhetsz.

Ha komfortot szeretne - legalább méteres távolságot kell tenni falról falra, ha a mérete nagyon korlátozott, próbálja meg legalább 90 cm-t hagyni.

Vízelvezető szervezet

Ezután meg kell választanod a lefolyó elrendezésének módját. Két eszköz van: egy szifon és egy létra. A folyosó drágább, de általában kisebb magasságban és megbízhatóbb. Biztonsági tartalma elegendő egy tisztességes időre, és betonba önthető, amit általában csinálnak.

A szifon olcsóbb, de egy raklapeszközzel meg kell fontolnia annak lehetőségét, hogy kicserélje. Nem jó ötlet egyszerűen monolit, mert ha egy kérdés merül fel a javítás, akkor meg kell dolgozni egy perforator, hogy rá. Az elküldött eredmények. Ezért, ha szifont használ, hagyja el a revíziójáratot, amely egy nyílással vagy egy kis ajtóval bezáródik.

Do-it-yourself zuhanykabin: Hogyan készítsünk egy revíziót

Minden esetben gondoskodni kell a vízelvezetésről. Ez azt jelenti, hogy a felső rész - a rács eltávolítható és a cső egy kötéllel tisztítható. Ehhez pedig tegye le a leeresztő csövet úgy, hogy a csővezeték maximális forgási szöge 45 ° legyen, de jobb, ha nem több, mint 30 °.

Most az elfogultságról. Annak érdekében, hogy a csővezetékben lévő víz ne stagnáljon, a létra és a csatorna közötti csövet legalább 4-5% -os lejtéssel kell lefektetni. Ez azt jelenti, hogy egy méter hosszúsággal a magasságkülönbség 4-5 cm, a padlónak ugyanolyan kúp alakúnak kell lennie: a víznek az ürítési pontig kell folyniuk.

Hogyan készítsünk egy zuhanytálcát

Arról szól majd, hogyan készítsd el magad, a saját kezed, a padlót a zuhany alatt. A padló magassága a zuhany belsejében messze nem önkényes. Attól függ, hogy a zuhany készül. milyen magas létra vagy szifon van beállítva. És ő viszont olyan helyzetbe kerül, hogy a szükséges előítéletet képezi. Vagyis minél alacsonyabb a csatornába, annál kevésbé kell emelni a padlót és a létrát.

A leeresztő létrának felszerelési sémája

Ez azt jelenti, hogy a munka megkezdése előtt egy létrát kell elhelyezni. Egy csésze - persze. De zárja be és zárja be, dugja be a lefolyót egy összeomlott újsággal vagy egy rongygal, hogy ne essen semmi. Tartson egy dekoratív grillet a kezében, hogy időben kipróbálhassa.

Hogyan lehet installálni az egyik létradiagramot - lineáris - lásd a videóban. Talán a modell más lesz, de az általános elvek ugyanazok maradnak.

Téglából

Amikor tégla zuhanytálcát épít, a padlónak legalább viszonylag laposnak kell lennie. Ha már nagyon nagy különbségek vannak, igazítsa őket előzetesen (durva nyakkendő). Tegye ki a lefolyóeszközt, csatlakoztassa a csatornahoz, majd a következő lépéseket:

 • Obmazochnaya vízszigetelő területek. A legegyszerűbb verzióban - bitumen, de sokan félnek a szag. Kiszáradhat folyadékkal, cement alapú hidrofób impregnálással, vízszigeteléssel úszómedencékhez. Mit fog találni, vagy amit jobban szeret a tulajdonságok, majd használja. A legjobb megoldás természetesen - a medence összetétele. Ezeket a vegyületeket nagy víznyomásra tervezték, ezért megbízhatóak. Kissé rosszabb ilyen körülmények között - beton alapú impregnálás, de a nedvesség felszívódása jelentősen csökken. Gyakran két-három alkalommal cipelik őket: biztosak lehetnek abban, hogy nem hiányoztak semmit.

Háromszor kiment a bitumenes maszk

 • Méretezés a csuklóval a vízszigetelő szalag falával. A szalag falra és padlóra való belépésének minimális magassága 10 cm, ez a védelem a legkiszolgáltatottabb helyszínre, ahol a víz rendszerint szivárog az alatta lévő helyiségekbe.
 • Tégla réteg. Csak corpulent kerámiát használjon, mivel a nedvességből származó szilikát gyorsan összeomlik.

  Tégla a megoldásra helyezett

 • Konkrét esztrich a világítótoronyokon. Ebben a szakaszban a lejtő már kialakul a vízelvezető irányában, de a vízszintnek kissé a vízelvezetés szintje alatt kell lennie: a ragasztóra kell helyezni. Általában az oldatba adjunk olyan anyagokat (adalékanyagok), amelyek növelik a víztaszító tulajdonságokat. A legáltalánosabb - PVA és folyékony üveg.
 • Miután a beton be van állítva, néha ismét vízszigeteléssel van takarva, de ezúttal a legjobb cement alapon használható: minden csempe jól illeszkedik ezen az alapon.

  Betonozás után pár nap alatt cement alapú vízszigeteléssel (beton érintkezés)

 • A vízálló ragasztó feküdt csempe.
 • Törölje le a varratokat hidrofób pasztával.
 • Ha fűtött padlót kíván tenni a zuhanyzóban. még két réteg került hozzáadásra. Fektessen egy réteg habarcsot a téglára, egyenesen az alapot. Miután az oldat megragad, rajta - fűtőkábel vagy kábeltálca (kábel a rácson). Felülről hőszigetelt padlóra speciális felépítésű. A kábel feletti rétegvastagság vastagsága legalább 3 cm, és ne felejtsük el, hogy a lefolyó felé haladjon. A beállítás után csempéket készíthet (a felmelegedés után csak egy hónappal bekapcsolhatja a fűtést, különben repedések keletkezhetnek).

  Annak érdekében, hogy a fűtés hatékonyabban működjön, lehetséges a szigetelés a habarcsrétegre a téglákon, különösen az extrudált polisztirolhabon. Vastagsága legalább 3 cm, legfeljebb 5 cm lehet, 10-15 cm-es fémrács van ráhelyezve, fűtőkábel vagy kábelköteg van a tetején, és csak ezután van megoldás.

  Monolit beton

  Saját kezükben a betonból készült zuhanytálca gyártásakor össze kell szerelni a zsaluzatot. A legjobb, ha vastag (legalább 25 mm vastag), vagy OSB, DVP (vastagság 16 mm vastag) lemezeket használnak.

  Ha a zuhany alatt van egy betonozott padló, burkolva csempével vagy mozaikokkal, kívánatos melegíteni. A fűtést választja, vagy sem, de 100% -nak kell lennie a weatherisationhez, különben hosszú időre van szüksége ahhoz, hogy a melegvizet "üresjárat" öntse be, hogy egy kicsit felmelegítse a padlót vagy dobjon ki egy rácsot a fából. A fürdőrács - elfogadható lehetőség, de állandó használat a házban vagy a lakásban nem valószínű.

  Tehát a rétegsorok a következők:

  • Alap vízszigetelés. Mindegy: jó promazyvaem.
  • Ragassza fel a peremet egy vízálló szalaggal.
  • Ha fűtött, a kerület mentén egy másik csillapító szalagot vagy szigetelő réteget helyezünk a falak mentén.
  • 35 kg / m-es sűrűségű polisztirol habot viszünk fel. 3. vastagság - 5 cm-re, az ízületeket megerősített ragasztószalaggal ragasztjuk.
  • Fém háló, 10 cm-es cellával.
  • Kiállítjuk a világítótornyokat, alkotnak készleteket.

  Fényjelzőként használhatja a rétegelt lemez vágott csíkjait. Az áramlást alakítják ki.

 • A habarcs rétege a nyakkendő magasságának felénél. Az esztrichevet legalább vízzel le kell zárni, csak azért, hogy megmozdulhasson, szorosan ráhelyezzük, és becsapjuk a simítót. Húzza lehetetlenné - túl száraz.
 • A második felét a normál konzisztencia megoldásával fektetik le, így a szabály szabályozható.
 • 24 óra elteltével a jelzőfények eltávolításra kerülnek, a nyomokat morzsolják. Egy kicsit később, a felhelyezés és a kikeményedés után vízzáró bevonattal vannak bevonva, majd csak a csempe behelyezése után.

  Ha egy ilyen lakótársat építesz egy ilyen zuhanykabinot a saját kezedben, akkor jobb, ha még egy réteg vízszigetelést adsz: az esztrich rétegét két részre osztod. Szekvenciálisan, akkor minden úgy néz ki, mint az alábbi fotó.

  Az esztrich két rétegre oszlik, és közöttük a vízszigetelés

  Az esztrich magasságának meghatározása

  Függetlenül attól, hogy téglából vagy betonból rakodik-e, tudnia kell, milyen magas az esztrich kitöltése. Magassága kissé a csatorna - szifon vagy létra rács alatt legyen. A lerakódás segítségével kényelmesebbé teheti a falon lévő pozícióját. Ha nem, akkor át kell adnia a vízjelek jelöléseit. Hogy kicsit tisztábbak legyenek, nézze meg a videót. Megmutatja, hogyan állíthatja be az esztrich szintjét a falakon és hogyan készíthet durva esztricheket.

  Ajtók a zuhanyhoz

  Ha a kabin téglalap alakú, minden megoldás többé-kevésbé egyszerű: egy téglalap kivágható az üvegből a műhelyben. Az üvegajtókhoz sok előtető található, így kényelmesebben választhatja az ügyét. Csak rendelje meg az ajtót és menjen a napellenzőhöz: meg kell fúrni lyukakat, és a legjobb, ha megpróbálják őket.

  Üveg kívánatos, hogy megkeményedett. Ha megtört, apró darabokra fog kerülni, olyan lyukas szélekkel, amelyek nehezen ártanak. De valószínűleg a töredékek továbbra is lógnak a filmen. Az üveg mínusz drága. Pénzt takaríthat meg, a szokásos vastagságot - 5-6 mm-t rendelheti, és otthon is mindkét oldalán ragaszthatja polimer áttetsző fóliával. Szükséges a bádogosodás, de a hatás majdnem megegyezik az edzett üveggel: töredékek lesznek a filmen.

  Egy pillanat: az üveg mosása a film alkalmazása előtt, majd zsírtalanítás. A filmet a nedves üvegre ragasztják. Így könnyebb a légbuborék kiiktatása, és egy ideig mozgatni tudja a filmet.

  Ha nem szeretne üvegajtót, de áttetszővé válik, akkor polikarbonátból készítheti őket, de nem cellás, hanem lapos. Meg kell találnunk egy megfelelő bútorprofilt, ki kell rajzolnunk a keretet, és polikarbonátot kell elhelyezni a tömítőanyag keretén. A megbízhatóság érdekében csavarokkal és alátétekkel rögzíthető.

  Egy másik lehetőség a kész ajtók megvásárlása. Ezenkívül üvegből készültek, kifejezetten a fülkékhez, és műanyag hajtogatás "harmonika" is alkalmazható. mint a videóban.

  Videó témában

  A zuhanycsatornáknak más a terve: a szokásosak olyanok, mint egy kerek vagy négyzet alakú háló a padlóban, mint egy tálca. Vannak több modern modellek - fal. A zuhanytálca és a fali létra szükséges, ha a kabinat nagy vízáramlással látja el. Ebben az esetben a konvencionális kialakításnak nem szabad elviselnie az eltávolítást, és hatékonyabb modellekre van szükség. És a tálca állni és két leeresztő eszköz. Az egyik gyártótól származó videó telepítésének jellemzői.

  Az egyik módja annak, hogy vízálló a zuhany

  És még egyfajta vízszigetelés

  Hogyan készítsünk zuhanykabinot a saját kezünkkel: az építmények példái és jellemzői

  Életünk gyors üteme miatt a zuhanyzó a legnépszerűbb vízkezelés. A meleg fürdőben minden nap egy megfizethetetlen luxus. A rengeteg "eső" reggel és meleg lepattanás, mielőtt lefeküdni kezdett, több millió orosz ember számára ismerős lett.

  A zuhanykabinok és a hidromasszázs dobozok bõsége nem elégíti ki az otthoni kézműveseket, akik kreatív potenciáljuk elérésére törekszenek. A független keresési terület itt nagyon nagy. A tervezett vízvezeték szerelvényeinek figyelembevételével észrevette, hogy csak a márkák és a formatervezés változik, és a legtöbb zuhanykabin méretei meglehetősen szerények maradnak. De az árak nem mondhatók le. Nagyon szilárdak, ha figyelembe vesszük az anyagi és munkaerőköltségeket.

  Figyelembe véve azt a tényt, hogy a dacha zuhanykabinja nem túl bonyolult struktúra, van vágy a saját kezeire. A megvalósított tervek lehetőségei, a különböző anyagok kombinálásának lehetősége és a telepítés fontos szempontjai, ebben a cikkben foglalkozunk.

  Példák házi zuhanyokra

  Semmi sem serkenti a népművészetet, mint egy jó példát. Ezért a kézzel készített zuhanyzók legérdekesebb lehetőségeket tartjuk szemügyre, és röviden bemutatjuk a gyártás árnyalatait.

  A munka megkezdése előtt az otthoni mesternek a következő választást kell tennie:

  • Használja a gyári zuhanytálcát és készítse el a kabin falát és mennyezetét.
  • Építsd be a zuhanytálcát saját kezével, és vegyél kész falakat és ajtókat.
  • Kezdetektől a végéig összeszereljük az egész szerkezetet saját projektünknek megfelelően.

  A kész raklap vásárlása kiküszöböli a padló vízszigetelését, de korlátozza a kabin méretének kiválasztását.

  Építsen egy raklapot tégla, beton vagy gipszkartonból, megtakaríthatja, készre kész kerítéssel és ajtókkal vásárol, egyszerűsítheti az összeszerelést. Sajnos a szerkezet mérete ebben az esetben a gyári szabványra korlátozódik.

  A harmadik esetben megkapod, amit akarsz. Az önellátó zuhanykabin nemcsak fürdésre alkalmas hely, hanem egy kényelmes pihenő sarok is.

  Az első dolog, ami eszembe jut, amikor egy ilyen design befejezésére gondolunk, kerámia csempe és mozaik. Ezek az anyagok nem bonyolultak a stílus, a tartós és tökéletesen illeszkednek a belső térbe. A burkolólap alapja lehet tégla, nedvességálló gipszkarton és cement padló.

  A 4-es és az 5-ös számok azt mutatják, hogy a magánházban lévő zuhanyzó bárhol elfér. Még a konyhában is ott volt a hely a kályha és a főfal között. Ez az építmény nem rendelkezik kész acél raklapgal. Cserélve kerámia burkolólapokkal, a vízelvezető létránál elhajlították.

  A kérdéses kabin padlószintje a konyhában lévő padlófelület felett van. Ezt úgy hajtották végre, hogy a befogadó tölcsért a főemlék szétszerelése nélkül helyezték el. Annak elkerülése érdekében, hogy a szennyvíz elduguljon, a zuhanytálca két lépcsős küszöbértéktől elkülönül a helyiségtől.

  Photo №4 A zuhanykabin küszöbének és padlójának megjelenése

  5. kép A téglafal és a tágas harmonika különítik el a zuhanykabinot a konyhából

  Ennek a dizájnnak a megteremtéséhez a szerzőnek szüksége volt egy tégla-, cserép- és nedvességálló gipszkartonra (a bélés szintező alapjaként). A mennyezetet zökkenőmentes műanyag panelek borítják. A fûtõ kemence természetesen illeszkedik a teljes összetételbe, mivel a zuhanyzó falával együtt a "tégla alatt" díszes burkolólapokkal díszített.

  A vízellátást a kútból egy szivattyútelep segítségével szervezik. Ráadásul egy kis vízmelegítő csatlakoztatva van a vízellátó rendszerhez. Ennek eredményeképpen a magánház tulajdonosai kisméretű és kényelmes zuhanyzót alakítottak ki forró vízzel.

  Az eredeti úgy néz ki, mint egy önálló zuhanykabin üvegblokkokból. Ez az anyag ötvözi az üveg téglák és díszítő tulajdonságait. Az üvegblokkok lerakása gyorsan elsajátítható, és lehetővé teszi bármilyen forma létrehozását egyenes falról lekerekített spirálra. A 6. képen látható példa az üvegblokkok és a természetes kő utánzásához használt díszítő csempe kombinációjára.

  Photo №6 Üvegblokk - kiváló anyag a zuhanykabin falához

  Ennek az önálló konstrukciónak a padlója egy konkrét esztrich, amelyet kerámia gránit bélelt. A falakat, mint az első esetben, kerámia burkolattal díszítik, díszítő betét "a kő alatt".

  Nem mindenki szereti, ha az átlátszó képernyő helyett egy zuhanyfüggöny választja el a zuhanyzót a fürdőszobából. A 7-es képen bemutatott opció megcáfolja ezt a véleményt.

  7. kép A mozaikos zuhany sarok befejezési lehetősége

  Mozaikburkolat, vízálló szövet, amely sima csonkokban folyik és egy krómozott ívből függesztve, rendes zuhanyt alakít ki egy tervezőművészet munkájába.

  Tekintettel arra, hogy mit csináljunk saját zuhanycsarnokunkban, ne felejtsünk el olyan érdekes anyagokat, mint a sejtes polikarbonát. Tartós, nedvességálló és dekoratív. Ettől a zuhanyzó és a bejárati ajtó áttetsző falaiból készíthető.

  Alumínium vagy műanyag profil felhasználásával. Az ajtó kialakítása nemcsak forgatható, hanem mozgatható is lehet. Ehhez csatlakoztassa a szerelvényeket a szekrényből (kerekek) a polikarbonát lemez aljához, és helyezze őket a vezetőprofilba.

  Photo №8 Polikarbonátos válaszfal - egyszerű és megbízható megoldás a zuhanyzástól a fürdőszobából

  Mivel a cellás polikarbonát meglehetősen rugalmas anyag, a zuhanykabin falai a legszokatlanabb formát kaphatják (9. kép).

  9. kép Példa egy polikarbonátból készült zuhanytálcára

  A plexi egy másik népszerű anyag a zuhanykabinokhoz. A cellás polikarbonáthoz képest kevésbé tartós, ezért rozsdamentes acélból (cső vagy szög) kell.

  Az edzett üveg védőburkolata, mely a 10. képen látható, eleganciáját és könnyedségét vonzza a figyelem középpontjába.

  10. ábra Zuhanykabin akril műanyag korláttal acél keretben

  Az üvegkerítést tökéletesen ötvözik a kerámia burkolólapokkal, melyeket a fülke falai és mozaikjai a raklap alján helyezkednek el.

  Egy másik kedvező anyag a szemben - zökkenőmentes műanyag bélés. A falakhoz és a mennyezethez vízálló panelekhez könnyen és gyorsan csatlakozik. Minden anyaghoz rögzíthető - tégla, levegőbeton, fa láda vagy acél váz (11.

  11. kép Műanyag falburkolat - praktikus megoldás a zuhanykabin fal- és mennyezetdekorációjához

  A zuhanyfal falai egy anyagból készülhetnek, és többféleből összeállíthatók. A 12. képen látjuk, hogy a téglák, a csempe és az edzett üveg kombinációja esztétikusnak és eredetinek tűnik.

  12. kép A zuhanykabin fele tégla. A kerítés teteje - edzett üveg

  Egy kis képzelőerő, egy tartós műanyag lap és egy zuhanyfülke egy kényelmes sarokba fordul. Itt nem csak fürödhetsz, hanem pihenhetsz is, ülve egy ülésen (# 13 kép).

  Photo №13 Az eredeti zuhanyzó székkel

  A fülke keretét gipszkarton profilból lehet készíteni, nedvességgel szemben ellenálló gipszkartonra és csempével átfedve. Ennek a kialakításnak az előnyei az alacsony anyagköltség és az összeszerelés egyszerűsége (14. kép).

  Photo №14 Gipszkarton fém profilok - olcsó keret gipszkartonhoz és csempékhez

  Paletta - a zuhany alapja

  Saját zuhanytálca készítése nem nehéz. Véleményünk szerint a gyártás főbb szakaszai.

  Ennek az építésnek az ötlete nagyon egyszerű - a padlózat egy részét zsaluzattal vagy téglafalzással, csatornahálózattal, vízbevezető tölcsérrel és létrával lefektetik (1. séma).

  A rögtönzött raklap magasságának olyannak kell lennie, hogy a lefolyó térde illeszkedjen a burkolat alatt, van hely a beton esztrich öntéséhez és a lejtő kialakításához. A szerkezet minden részének méretezésével 20-25 cm-t kapunk.

  Rendszer száma 1 A beton zuhanytálca kialakítása

  A készülék zuhanytálcájában végzett munkában két fontos pont található:

  1. Megbízható alap vízszigetelés a csatlakozó alatt
  2. Létra pontos felszerelése (alulnézetben)

  A kabin kényelmessége, tartóssága és megjelenése a tál és a vízelvezető létrák minőségétől függ. Ha a serpenyő és a leeresztő tölcsér nem feszes, akkor a penész megjelenik a zuhanyzóban, és a pangó víz kellemetlen szaga érezhető lesz. Ezért a zsaluzat a tábláról vagy a tégla oldaláról történő felhelyezéséhez nem csak a padlófelületet, hanem a falakat is a felszínre kell ragasztani (15. kép).

  Photo №15 obmazochnaya vízszigetelő raklap

  A masztirozott szárítás után helyezze el a csatornacsövet, és helyezze el a létrát. A jelölést úgy kell kiszámítani, hogy a beton öntése és a csempe behelyezése után a bélés ugyanolyan szinten legyen (16. kép). Töltse fel az esztrichet a falburkolat befejezése után.

  16. kép: Egy raklap téglafalral és létrával

  Ha egy csempeből készült zuhanykabinat egy fémkerettel ellátott képernyővel megkerülnek, akkor ne felejtsd el, hogy az állványok karmantyúját rögzítik.

  A beton esztrich beállítása után csempeoldalra és padlólapra nézhet. A vízleeresztés lefolyásának lejtése (1,5-2 cm / 1 méter hosszúság) az esztrich lerakásának folyamatában végezhető el. Egy másik lehetőség - a lefolyót egy csempeoldat hozza létre, amelynek vastagsága csökken, amikor közeledik a tölcsérhez.

  Zuhany a faházban, saját kezével: vízszigetelő falak és padlók

  A főépülettől elválasztott földterületen álló WC vagy zuhanyzó már régóta a múlté. A modern faházak és vidéki házak feltétlenül biztosítják a fürdőszoba jelenlétét az épületben. A zuhanyzó rendezése során fontos a helyes feldolgozási technológiák alkalmazása, mivel ebben a teremben a nedvesség hatása a fára nő. A megnövekedett páratartalom miatt a fa fokozatosan bomlik, a formába borítja és felhasználhatatlanná válik.

  De a magas színvonalú kivitelezés és az építési szabványok betartása segít elkerülni a hasonló problémák jövőjét. Ahhoz, hogy a zuhanyozót egy faházba szerelje, győződjön meg róla, hogy a padló, a falak és a mennyezet vízszigetelését végzi. Ezenkívül fontos kiválasztani a megfelelő vízszigetelő és kikészítő anyagokat, jó minőségű és a mérnöki hálózatokat összekötni, és megbízhatóan elvégezni a befejező munkát. Vessünk egy pillantást arra, hogyan készítsünk zuhanyt egy faházban a saját kezünkkel.

  Stages elrendezés zuhanyzó

  • A szennyvízelvezetés, a leeresztő létrák telepítése a ház tervezése és építése során történik. Melyik csatornahálózat alkalmas faházra;
  • A tervezési szakaszban gondolkodnak a szellőző- és szellőzőcsatornákon. Nagyon fontos, hogy a normál légáramlást ne csak a nappaliban, hanem a fürdőszobákban is biztosítsák;
  • A fürdőszoba tervezése és kialakítása, a vízvezeték és kiegészítő berendezések kiszámítása (mosógép, mosogató stb.). Rajz létrehozása;
  • Építési, befejező és fogyóeszközök kiválasztása;
  • Befejező munkák és világítás.

  A padló elrendezése a zuhany alatt

  A vízszigetelés és a zuhanyfülke beépítése a faházba a padló telepítésével kezdődik. Az első vízszigetelő réteg az aljzat alá kerül. Ez lehet speciális tekercs- és csiszolóvízszigetelő anyag vagy szokványos tetőszerkezet.

  By the way, az oldalsó anyagok nemrég vált népszerűvé, mivel azok egy egyenetlen felületre helyezhetők, bitumennel vagy alapozóval történő előzetes kezelés nélkül, ami egyszerűsíti és felgyorsítja a munkát. Ezenkívül a bevonószereknek nincs olyan erős, kellemetlen szaguk, mint a tekercselés.

  Az anyagok átlapolódnak a falakon, és kívánatos a falak és a padló ízületének megerősítése további üvegszálas hálóval finom sejtekkel. Ez növeli az erőt és növeli az anyagok élettartamát.

  A padló a zuhanyzó és a fürdőszoba fel van szerelve úgy, hogy két centiméterrel a padló alatt a többi szoba és elválasztja őket a hídon. Meg kell akadályozni, hogy a víz ne szivárogjon belépni más helyiségekbe. Ha a fürdőszoba padlószintjének csökkenése a többi helyiséggel összehasonlítva nincs megadva, akkor a küszöböt be kell szerelni!

  A faházak zuhanykabinjának telepítésekor előnyös egy természetes raklap létrehozása, amelyet falak és padló segítségével alakítanak ki. A zuhanyozáshoz egy leeresztő létrát hoznak létre, amelyen keresztül a víz alá eső víz folytatódik. A legegyszerűbb telepíteni egy műanyag lefolyót száraz zárral. A lefolyó felszereléséhez a padló lejtő alatt van kialakítva, hogy maga a víz a lefolyóba kerüljön.

  Vízszigetelés és a padló befejezése a zuhany alatt

  Az utólagos vízszigetelési lépéseket az aljzat és a bevonat bevonása után végezzük (ha fából készült anyagokat használunk, nem csempe stb.). Fontos, hogy a fából készült elemeket gondosan kezeljük két rétegben. A feldolgozáshoz speciális keverékek és oldatok, fertőtlenítő impregnálás.

  A padló kezelése után homok cementcementet készítenek, és befejező anyagokat helyeznek el, beleértve a meleg padló felszerelését is, amennyiben ez biztosított. A fürdőszobában egy tiszta padlóra megfelelő padlólap vagy mozaik csempe használható. Ne felejtse el, hogy a csempe nem fektethető egy fára! Ez az anyag csak a cementhabarcsokra van beállítva.

  Ma a parafa bevonat nagyon népszerű. Nagyon költséges, de elegáns és fényűző. Emellett a parafa padló kellemes tapintású, magas páratartalmú, nem csúszik és megőrzi a faház környezettudatosságát. Egy gazdaságosabb megoldás lesz a termoboard különleges tömbje, amely a tartósságot, a környezetbarátságot és a vonzó megjelenést is jellemzi.

  A fából készült anyagok jóak, mert nem sértik a faház természetességét, megtartják a melegséget és kellemesek az érintésre. Ezenkívül közvetlenül a fa rönkökre és a fa padlólapjára is felszerelhetők. Azonban fontos, hogy az egyes táblákat óvatosan fertőtlenítő szerekkel kezeljük, amelyek védik a természetes anyagokat a rothadóktól, a gombáktól és a penésztől.

  A linóleum és a laminátum a befejeződéshez nem ajánlott. Az elsőt megkülönbözteti a vonzó megjelenése és a traumás kockázata, mivel csúszik sokat. És nagy mennyiségű vízzel hullik el. A laminátum szintén bizonytalan a magas páratartalom és nedvesség hatására, még speciális kezelés után is.

  A falak és a mennyezeti zuhanyzók elrendezése

  A falak és mennyezet vízszigetelésének követelményei lágyabbak. A tekercsanyagokat két rétegben egy építési tűzővel átfedik. Ehhez használjon nedvességálló gipszkarton, PVC panelek, és a mennyezetre egy megfelelő megoldás lenne egy feszítő szerkezet PVC. Ezen kívül a falak vízszigetelésére a fürdőszobában akvapaneli vagy extrudált polisztirol panelek segítségével. A panelek közötti csatlakozások tömítőfóliával vannak ragasztva.

  A befejező anyagokat egy fakeretre rögzítik úgy, hogy a fal és az alap között hézag legyen, hogy megfelelő szellőzést biztosítsanak és a kondenzátum felhalmozódásának elkerülése érdekében. A folyamat során fontos, hogy a fa ládák minden elemét védőberendezéssel kezeljük.

  Sokan úgy vélik, hogy a falak a fürdőszobában csak kerámia burkolattal rendelkeznek, különben a fa rothad és összeomlik. Ez azonban nem így van, mert a modern antiszeptikumok hatékonyan védhetik a természetes anyagokat. Ezért bármilyen befejezést kiválaszthat.

  Ha meg akarja őrizni a log vagy a log ház természetes jellegét, válassza ki a bélést. A fa lépcsőlapon végzett befejeződés nem szünteti meg a szerkezet ökológiai tisztaságát, ugyanakkor megóvja a különböző fáradtságoktól való kivágást. Vékony lécek alkalmasak falakra és mennyezetre. Harmonikusan beilleszkednek a belső térbe, és hangsúlyozzák a szoba esztétikáját, ha szükséges, a felület szintjét.

  A bélés egyszerűen telepíthető és feldolgozható, nem igényel nehéz elhagyást. Az anyag vízszintesen, függőlegesen és átlósan helyezhető el, bármilyen színben festhető. Napjainkban a fa, a mozaik és a kerámia kombinációja egyre népszerűbb. További részletek arról, hogyan és hogyan kell díszíteni egy fürdőszoba egy faház, olvassa el a linket http://marisrub.ru/uslugi/vnutrennie-otdelochnye-raboty/otdelka-vannoy-komnaty.

  Fürdőszobás fürdőszoba ventilációja

  Természetesen a fa "lélegzik", és oxigént szolgáltat a szobába, de a természetes szellőzés nem elegendő egy kényelmes élethez. Még egy rönkházban is, a kondenzátum felhalmozódása a falakon penész és gomba keletkezik, ami tönkreteszi a fát és megrongálja a megjelenést. Különösen fontos a szellőzés a fürdőben a magas páratartalom miatt.

  Egy faházban néha eléggé hiányzik a rés a szerkezet alapja és a falak között. Ezért a szakemberek azt javasolják, hogy záróanyagokat kell a dobozhoz rögzíteni. Továbbá, amikor az ajtókat a zuhany alatt rögzítjük, egy 5-10 mm-es rés marad.

  A hatékonyabb és megbízhatóbb az ellátási és a kipufogó szellőztetés, amely különleges rajongók jelenlétét biztosítja. Friss levegőt adnak és kellemetlen szagokat távolítanak el a szobában. A kényszerített rendszer alkalmas a mennyezet felszerelésére. Ma olyan eszközöket állítanak elő, amelyek nemcsak friss levegőt biztosítanak, hanem szükség esetén melegítik a helyiséget.

  A ház faházában lévő zuhanykabin munkaigényes. Pontos számításokat igényel, megfelelő anyagválasztást és szigorúan ragaszkodik az építési és befejező technológiához. Ezért jobb, ha a munkát szakértőkre bízzák. A "Marisrub" mesterei hatékonyan és megbízhatóan rendezik a faházban lévő zuhanyzót, kiválasztják az anyagokat, telepítik a csatornázást és szellőztetést, és tervezik a projektet.