Legfontosabb > Bútor

Csempe zuhanytálca: hogyan kell csinálni magad?

A fürdőszobában nem csak a higiéniai eljárások helyszíne, hanem a kikapcsolódás sarka is, így kényelmes, tiszta és gyönyörű. Nincs szükség nagy fürdőre. Lehetőség van egy kompakt zuhany felszerelésére, ahol reggel felfrissülhet és pihenhet este. És elkerülheted a drága zuhanycserét, és készíthetsz egy tálca tálcát a saját kezedből.

Különlegességek

A kis helyiség a fürdőszobában gyakran szükségessé teszi az optimális megoldások keresését annak érdekében, hogy minden családtag számára kényelmes legyen, ugyanakkor mindenre szüksége volt. Ha a fürdőszobát összekapcsolják, akkor ez a probléma még sürgetőbbé válik. Néha jó megoldás a zuhany felszerelése. Azonban a késztermékek, amelyek széles választékban vannak az épületben és a vízvezeték üzletekben, nem mindenki számára alkalmasak a magas ár miatt. Szükség van arra, hogy átgondoljuk, hogyan lehet a legjobban befoglalni a helyet a közeli dolgok védelme érdekében a vízből, és a raklap lehet csempe. És ez egy egyszerű folyamat, ha rendelkezésére áll minden szükséges anyag és eszköz.

A paletta felszerelésére két lehetőség van.

 • Megvásárolható a készletben, amely polisztirol tálcát tartalmaz. Már lezárt és keret. Telepítheted, építheted a járdát, díszítheted kerámialapokkal. A legfelső helyet a legegyszerűbb módon szerelje fel: a korlátokat rögzítse a falhoz a kényelem érdekében, tegyen egy csövet a tetejére, és letesz egy vízhatlan függönyt.
 • Minden kézzel történik - az elejétől a végéig.

Ha jelentős javítások vannak ütemezve, érdemes kezdetben megfontolni, hogy hol és milyen típusú vízvezeték-berendezések kerülnek telepítésre, ahol célszerűbb telepíteni a kommunikációs rendszereket. Ebben az esetben, ha már javításra került, a meglévő vízellátó rendszer és a szennyvízcsatorna alatt kell elhelyezni. De a legjobb, ha a zuhanyzót a bejáratnál találjuk.

A paletta alakjai nagyon változatosak lehetnek: négyzet alakúak, háromszög alakúak, kerekek, oválisak. A méretek hetven centiméter felett vannak. Mindez attól függ, hogy mekkora a fürdőszoba és az a hely, amelyet a zuhany alatt el lehet venni anélkül, hogy károsítanánk a helyet. Logikus lenne, ha a jövőben megfontolnánk egy adott típusú fülke nélküli raklap telepítését. Ezután a méretek a kabin bázisának méretéhez igazodnak, amelyet később terveznek telepíteni.

eszköz

A csempézett raklap készítésének alapvető lépései a következők:

 • fontolja meg és jelölje meg a jövőbeli struktúra méretét;
 • meghatározza az építési anyagot;
 • gondoskodjon egy kényelmes peremről;
 • készítse el azt a területet, amelyen a raklapot fel lehet szerelni;
 • gondolkodni és szigetelni;
 • a létra felhelyezése;
 • rakjon egy raklapot;
 • a raklap és az oldalak koptatásához.

Amikor eldöntötték, hogy hol helyezkedik el a lélek alapja, és milyen formában lesz, meg kell jelölni a kontúrját. Az anyag megvásárlása előtt számolni kell a szükséges mennyiséget. Javasoljuk, hogy a csempe kicsi margót vegyen fel, így az elem károsodása esetén cserélhető. A munkafolyamatban kiderülhet, hogy valahol tévedés történt, ezért jobb tévedés. Ezenkívül azonnal el kell döntenie, hogy a raklap mély, mely védőeszközként használható - műanyag, üveg vagy film.

A zuhanytálca középpontja beton alapja, díszítőanyaggal díszítve. Kívülről egy falat helyeznek el, melynek köszönhetően a víz nem esik a fürdőszobába. A szerkezet belsejében egy vízszintes létra van létesítve. A sík úgy van felszerelve, hogy a rámpa irányában egy kis lejtő legyen.

Hogyan kell csinálni?

A saját kezű zuhanyozás a vízszigetelés és a szigetelés létrehozásának szükségességével kezdődik.

A padló vízszigeteléséhez tetőfedő anyag és tartós film használható. Azokat a helyeket, ahol a padló és a falak csatlakoznak, teljesen zárva kell lenniük. Szükséges a legkisebb repedések eltávolítása is. Ezután az összes helyet bitumen maszkírozással kezelik. Primerként alkalmazzák egyenletesen. Ezután a padot szárazon kell hagyni a nap folyamán, és alkalmazzunk egy második réteget. Az utolsó szakasz a vízszigetelő szalag ízületein rögzül.

A szigetelés gyártása legalább három centiméter vastagságú hab felhasználásával készült. Olyan sűrűnek kell lennie, hogy jól bírja a terhelést. A vízelvezetésért felelős csatorna létrák gyártásakor minden egyes elemet megfelelő módon meg kell erősíteni: csövek, tölcsér, tömítések, valamint grill és szifon, amelyek felelősek azért, hogy a kellemetlen szagok ne kerüljenek be a szobába.

Vízálló ragasztóval vagy cementhabarcsokkal a falak egy raklap téglából készülhetnek. Vörös tégla előnyös, mert jobban ellenáll a nedvességnek. Kiválaszthat egy másik módszert: zsaluzatot készíthet és betonba önthet. Ez a módszer nem fog működni, ha a javításokat gyorsan kell elvégezni, a beton legalább három hétig száradni fog.

Mielőtt cserép vagy kerámia burkolatot készítene, az egész területet speciális vízálló kompozícióval kezelik. A csempeburkolathoz olyan csempe ragasztót kell használni, amely ellenáll a nedvességnek. Az ízületek kezeléséhez nedvességálló habarcs is szükséges.

A nedvességálló ragasztók, amelyek jó fogyasztói értékelést tartalmaznak:

Megfelelő habarcsból lehet megállapítani a Ceresit CE 40 Aquastatic. Tartalmaz fertőtlenítő adalékanyagokat, amelyek megakadályozzák a gomba és penészképződést.

A fontos pontok annak tulajdoníthatóak, hogy a cserép kiválasztásánál figyelembe kell venni, hogy nem túl csúszós. A címkén szereplő információkat a csomagoláson kell feltüntetni.

Rakodhat egy akril bevonattal. Ezt az anyagot gyakran használják fürdők és zuhanyzók fedésére. A jó teljesítmény jellemzõi miatt a kádak és a zuhanyzók telepítésekor az akrilat keresik a fogyasztók. Szükség esetén az akril bevonat könnyen frissíthető.

Van még egy egyszerűbb verziója a raklapnak - zománcozott. Így pénzt takaríthat meg. De két hátránya van - hideg az érintés, és meglehetősen csúszós. Ha az aljánál használja, akkor jobb, ha gumitömít. A vaslemez merevebb és ellenáll a deformációnak, de hajlamos a korrózióra. A fém meglehetősen vékony, ezért rezgése lehetséges, valamint a zajt, amelyet a raklapon lévő vízsugarak okoznak.

Az öntöttvas edény sokkal erősebb, és a korrózió nem rossz. Régóta képes szolgálni. De feltétlenül zománc borítja, amely idővel elkerülhetetlen a forgácsolás megjelenése, ami megzavarja a zuhany megjelenését. Néhány, egyetlen stílus megőrzése érdekében fából készült raklapokat készít, korábban különleges feldolgozást igényel.

Bármelyik opciót választja, a tér egy részét minden esetben díszes csempe borítja. És ha egy raklapot választasz mindenféle lehetőség közül, akkor előnyös ugyanaz a lehetőség a csempéből. Könnyedén kiállíthatod magad, semmi sem korlátozza a megfelelő színek és minták kiválasztását.

tervezés

Ahhoz, hogy a zuhanytálca valóban gyönyörűvé válhasson, kellemes volt a víztisztító eljárások alkalmazása, jobb, ha díszítő anyagot átaznak az alapra. A szembesülni kívánt terület elég kicsi, így kiválaszthatja az eredeti gyönyörű cserépet, és gondolhatja a formatervezést.

A legegyszerűbb megoldás: miután a felületet betonba vagy betonozott téglákká öntte, a felületet vakolva, alapozóval kezelje, majd nedvességálló festéket alkalmaz, kiválasztja a színt, hogy megfeleljen a többi körülménynek.

De a legjobb megoldás az, hogy kirakja a lapkát. A választása olyan sokrétű, hogy a felületet úgy alakíthatja ki, hogy megfeleljen a teljes kialakításnak. Kívánt esetben a zuhanyzó ugyanabban a stílusban rendezhető a falakkal vagy a mennyezettel és a padlóval.

A csempe lehet matt vagy fényes, különböző mintázattal. A felületet különböző színek kombinálásával rendezheti. A mozaik padló nagyon vonzónak tűnik. Különösen, ha elemei már jelen vannak a dekoráció többi részében. A kicsi részletek segítenek összetett felületek kialakításában, ha például a raklap nem négyszögletes alakú, hanem ovális vagy kerek. Kerámia csempe és mozaik kedvencei a zuhanykabin felé néznek. De érdekes és stílusos megjelenésű természetes vagy mesterséges kő, amelyet burkolatként használnak.

tippek

A raklap finomítása díszítő elemek segítségével csak a beton és más típusú falazat tökéletes kikeményítése után történik.

A burkolólapok technológiája nem különbözik a más felületek szerelésétől. Ugyanúgy járunk el, mintha a padlóhoz vagy a falakhoz rögzítenénk. Ragasztó választani vízálló. Egyenletes alkalmazáshoz fogazott simítóval. Nem szükséges ragasztót önmagában alkalmazni a csempe felületére. A felület egy csipetkével van egyenrangú. A homlokzat a csatornából indul. A csempe a fal szélén szükség szerint van levágva.

Van még egy szakértői tanács a csempe kiválasztásánál, amelyre figyelnie kellene. Cserép vásárlásakor figyelmet kell fordítani a nedvesség felszívódására és kopásállóságára.

A magas tartósságú csempe drágább, de ha a zuhanyzó egy lakásban van elhelyezve, és nem az országban, és fürdő helyett használják, akkor nem szabad megmentenie. Jobb a nagy kopásállóság kiválasztása. És még egy dolog: a zuhanytálca a legkisebb nedvszívó képességű csempék használatát jelenti. Ez az információ, ha a lapka megfelel minden követelménynek, feltétlenül tartalmaznia kell a csomagoláson.

A kényelem és kényelem érdekében a raklap kialakítása padlófűtéssel is felszerelhető. Figyelnie kell a biztonságra. A szakértők javasolják, hogy kábelrendszert használjanak a padlófűtés felszerelésére, mivel tartós szigetelést és védőfelületet biztosít. És még egy dolog: a fűtőelem kiválasztásakor figyelembe kell venni annak jellemzőit. Csak IP osztályú kialakítások használhatók a magas páratartalmú helyiségekben.

Csempezuhany: Tippek a szerelés + szétszerelésre

Azok számára, akik a gyors vízkezelést kedvelik a hosszú és lankás fürdőzésre, kiváló alternatíva van - egy praktikus zuhanyzó. Minimális helyet foglal el és a hely bármely részében elhelyezhető. A zuhanynak még egy hasznos tulajdonsága van - ez megmenti a vizet, ami fontos a nehéz időkben.

Sokan frusztráltak olyan gyári termékekkel, amelyek nem különösebben erősek és kiváló minőségűek, ezért inkább más lehetőségeket kedvelnek. Az egyikük csempézett zuhanyzó - megfizethető, gazdaságos, kényelmes és kényelmes.

Miért dushkabina a csempék - a legjobb választás?

Miért fejleszti ki az önállóan készített stand eredeti projektjét, ha kész felszerelést vásárolhat bármely vízvezeték-üzletben - egy teljes értékű standot, amely sok hasznos (első pillantásra) funkciót tartalmaz? Azonban a gyakorlat azt mutatja, hogy a zuhanycsere módosításainak többségét egyszerűen nem használják, ha csak reggel vagy esti zuhanyt kell tennie.

Például nem mindenki érzi magát kényelmesen egy erős "trópusi" vagy lépcsőzetes zuhany alatt. Olyan funkciók, mint a Charcot zuhanyzása, ozonálása, finn szauna vagy gőzfejlesztő, szintén nem szükséges mindenki számára.

A visszajelzések szerint a hajtogatott üléseket gyakrabban használják, néha bekapcsolják a rádiót, de az ilyen lehetőségeket rendszeres kabinban lehet felszerelni.

A gyári kabinok mérete és formája nem mindig alkalmas a fürdőszobákra, különösen akkor, ha a fürdőszoba területe minimális, például 1,5 mx 1,5 m.

Milyen előnyei vannak a teljesen vagy részben kerámia burkolólapokból készült kabin előnyeinek? Az agyag alapú anyag biztonságos, környezetbarát és tartós. Nem elektromos áramot vezet és nem éget, ami szintén fontos, különösen akkor, ha a gyerekek használják a zuhanyzót.

Nagyon egyszerű gondoskodni a cserép- vagy porcelángyártmányról - meglehetősen egyszerű mosószerekről, ellentétben a speciális műanyag kabinok mosására tervezett formákkal.

A csempe a kabin építésének ideje alatt igazíthatja a falakat, eltakarhatja a hibákat, elrejti a kommunikációt. Különböző típusú kerámia elemek felhasználásával létrehozhat egy mini zónát, amely stilisztikailag nem különbözik a helyiség többi részétől, míg a műanyagból és üvegből készült modern kabinok alig illeszkednek a klasszikus belső térbe.

Egy kicsit hátrány. Egyikük elégtelen hangszigetelés, de ez a probléma egyszerűen megoldható további rögzítéssel a hangszigetelő réteg vagy szigetelés esztrich alatt.

A kerámiák mindig hűvösek az érintésre, de a zuhany alatt gyorsan felmelegszik a meleg víz hatása alatt, és a többi fürdőszoba felszerelhető "meleg padlóval". Amint látja, a hátrányok, ha szükséges, előnyöket válthatnak ki.

Hogyan készítsünk ilyen zuhanykabinot?

Ha úgy döntenek, hogy saját kezűkkel készítsenek egy zuhanyzóterületet, először válasszon ki egy helyet, és döntsön a raklap típusáról, mivel többféle fülke van:

 • házi készítésű pallet dobogóval;
 • raklap nélkül, létrával.
 • a kész palettával (akril, acél, sárgaréz, kerámia);

Ebből a megoldás függ a kezdeti szakaszban - a padló kezelését a helyiségben (hő- és hangszigetelés, esztrich, vízszigetelés, csőfektetés). Ha létrának szüksége van, további telepítési munkákra lesz szükség. Tekintsen két lehetőséget a zuhanyzó kabinjának egy csempeburkolat eszközéről: készítsen egy zuhanykabinot egy csempéről a saját kezével és egy kész palettával.

A gyárilag kész pallett helyett kényelmes, stabil és tartós raklapot készíthet betonon vagy téglákon, kerámia burkolatokkal. Feltételezzük, hogy a víz leeresztése a vízvezetékbe egy létra segítségével történik, és egy kis oldal az alap szélén megakadályozza a fürdőszobába való belépést.

Minden anyagnak (csemperagasztónak, habarcsnak) vízállónak kell lennie, és a betonpohár vízálló.

1. szakasz: Alapítvány előkészítése

Ez a szakasz a projekt egészétől és a padló felkészültségétől függ a további építéshez. Ha teljes átszervezésre van szüksége, elkezdjük a régi bevonat lebontását. Tegye újra a beton esztricheit, ne felejtse el a zajszigetelést. Hozzávetőleges alaprajz (alulról felfelé):

 • betonlap;
 • ásványgyapot, üveggyapot;
 • vízszigetelés (polietilén, tetőfedő vagy üveg);
 • beton esztrich.

A csövek hangszigeteléséhez speciális polimer membránt használhat.

2. lépés: A telepítési terület vízszigetelése

A felszíni felületet, amelyen a szerkezet található, gondosan kezeljük vízszigetelő anyaggal - ebben az esetben bitumenes habarcsot.

Ha van lehetőség, jobb, ha megállunk a modern, tartósabb és rugalmasabb készítmények - folyékony üveg vagy gumi, polimer-homok keverékek közül. Nem félnek a penész és a gombáktól, ami fontos a magas páratartalmú helyiségben való munka során.

Stage # 3: Alapítvány létesítése létrával

Az elkészített talajon feküdt a tégla alapja (helyettesíthető egy fémlemezzel). Az alapozás alatt felállítjuk a létrát. Fém- vagy műanyag termékek vásárolhatók a vízvezeték üzlettel. A létrák többféle változatát - száraz vízzárással vagy rendszeres szifonnal - válasszuk ki a funkciót és a mérett.

Tégla (lehetőleg vörös, vízálló) a padlóra fektetve, szabadon hagyva a létrát. A peremén egy kis perem, egy tégla mérete terjedt el, nem megfeledkezve a külső sarok ferdére (a biztonság és a helytakarékosság érdekében). Alaposan törölje le az összes rést cement-homok habarccsal.

4. lépés: Vízszigetelő raklap kialakítás

Ez a szakasz megismétli az elsőt. A folyékony vízszigetelés lefedi az emelt szerkezetet, anélkül, hogy csak a létra felszabadulna.

5. szakasz: Felületi szintbeállítás

A csempék megmunkálásához sima felületre van szükség, így a tégla kereten egy szintező keveréket alkalmazunk. Különösen körültekintő igazításra lesz szükség azok számára, akik normál méretű kerámia lapok helyett mozaikot használnak.

Az eljárás befejezése után szüneteltetnie kell - várjon, amíg a megoldás teljesen megszárad.

6. szakasz: Kerámia burkolólapok elhelyezése

A ragasztóoldatot közvetlenül az alkalmazás előtt készítik el, mivel korlátozott eltarthatósági ideje van. Kiválasztunk egy csempe ízlésének, de az egyetlen feltétellel - összhangban kell lennie a fürdőszoba belsejével, és nem szabad csúszni.

Ez lehet kerámia 30 cm x 40 cm, cserép 10 cm x 10 cm, mozaik, de vegye figyelembe, hogy nagydarabokat kell vágni, mivel a raklap területe kicsi (kb. 0,9 m x 0,9 m), és könnyebben lehet bevonni az oldalát a kerület mentén, kis méretű elemekkel vagy mozaikokkal, amelyek könnyen apró darabokra oszthatók. A csempe elhelyezésével emlékszünk a lejtőn a létra irányába.

7. lépés: Fugázás és tisztítás

Befejező szakasz - fugázás. A fürdőszobákhoz speciális simítólapokat használunk. Ha egy csempe világos árnyalatát használja, akkor használhatja a fehér habarcsot, de vegye figyelembe, hogy idővel árnyékot vált, mivel a csapvíz sok szennyeződést tartalmaz, amelyek nyomokat hagynak.

A habarcsot szivaccsal vagy gumihevederrel kell felhordani, majd gondosan dörzsölje és távolítsa el a felesleges mennyiséget. A csempeit nedvességet jól nedvesítő ruhával töröljük le.

Egy nap után használhatja a zuhanyozást, de jobb, ha 3-4 napig várni, amíg a ragasztó teljesen száraz és betöltődik. A bázis alján lévő zuhanykabin kiderült. A fülkébe történő átkapcsoláshoz telepíteni kell egy partíciót vagy ajtót. Kényelmes megoldás - dupla műanyag függöny, csúszó egymástól.

Üveg és műanyag üres szekrényeket értékesítenek a szupermarketekben, valamint a telepítésre vonatkozó utasításokat. Lehetőség van arra is, hogy a kabin kis méretű, kb. 1 m magasságú válaszfallal, illetve csempével vagy víztaszító szövet függönyével elkülönüljön.

Tusolószoba kész tálcával

Bárki, aki nem akar időt tölteni az alapítvány független elrendezésén, javasoljuk, hogy egy kész palettát vásároljon, és telepítse a csempézett kabinba. Ne feledje azonban, hogy a gyári termékek szabványos méretűek, így nem feltétlenül alkalmasak a projektre. Leggyakrabban alacsony oldalú akril vagy acél tálcák, amelyek nyílással rendelkeznek a kisütéshez.

Az akril termékek tartósak, könnyűek, megtartják a hőt. Költségvetési opciót vásárolhat - 3000 rubelről 5000 rubelre (Kína) vagy drága, 35 000 rubelre (Belgium, Németország, Olaszország, Lengyelország, Csehország, Svájc). A drága fal- és sarokmodellek tartósak, ráadásul egy létrával vannak ellátva, általában a sarokban.

Sokan tévesen úgy vélik, hogy az acél raklap a legolcsóbb. Ezek részben jó, amikor a kínai vagy portugál termékek értéke 2-2,5 ezer rubel. Azonban a német berendezés sokkal drágább - akár 50 ezer rubel. A legdrágább modellek a fajansztól, áruk eléri a 200 ezer rubelt.

A gyári raklap alatt lévő fülke ugyanúgy készült, mint a független konstrukcióhoz - először a padló egy részét kell feldolgoznia, vízszigetelést kell készítenie, kommunikációt kell hoznia. Ha a csempe nincs fektetve, akkor ebben a szakaszban kell a falat átlapolni.

Közvetlenül a telepítés előtt egy csatornacsatorna van felszerelve. Ideális esetben a kabin alatt kell lennie a csövekkel, a második, nemkívánatos lehetőség - a falon, de a padlón. A csövek, adapterek és csatlakozóelemek szerelése ne felejtse el a megbízhatóságot, és használjon gumi tömítést és szilikon tömítőanyagot.

A raklapot szigorúan az utasításoknak megfelelően szereljük fel. Általában el kell kezdeni a lábak magasságának beállítását (ha rendelkezésre állnak) és a szigorúan vízszintes beállítás. A raklap lejtését a gyár gyártási technológiája biztosítja.

A legolcsóbb modelleket a lejtés figyelembe vétele nélkül 0,5-1 cm-rel önállóan kell billenteni, majd a csatornacsatornához csatlakoznak és behelyezzük a helyüket, biztosítva a kifolyást kívülről. Üvegajtók vagy műanyag redőnyök beszerelése - a végső szakasz.

Az eredeti kabin a fürdőszoba belsejében

Már említettük, hogy a csempékből készült fülke, ellentétben a vásárlási lehetőségekkel, tökéletesen illeszkedik minden belső térbe - hagyományos vagy ultramodernek.

A nemes klasszikusok soha nem járnak stílusban. A zuhanykabin kialakítása teljes mértékben összhangban van a többi belső - befogott barna és bézs árnyalattal, elegáns bútorokkal, drága kiegészítőkkel.

A kabin kialakításakor a csempe minden lehetséges - még a kerámia mennyezet is. Az ötlet érdekes, de óvatosságra van szüksége: a mozaikozáshoz a legtartósabb ragasztót válasszuk!

A fürdőszoba nagy felvétele lehetőséget nyújt arra, hogy valósággá alakítsa át a legcsodálatosabb projekteket. Miért ne hagyja a kabinat hagyományosan, a sarokban, de a szoba közepén?

Mi a teendő, ha nem szereted a terjedelmes struktúrákat és értékelni minden centiméter szabad területet? A tusoló sarok egy finom kerámia mozaik a tengeri színekben és egy súlytalan függöny.

Végül, tippek mozaik készítéséhez szakembertől:

Csempezuhany: lépésről-lépésre építési utasítás

A vízi eljárások egy kötelező napi rítus egy személy. De hogyan lehet a tulajdonos a kis lakások, ahol a méret a fürdőszoba nem teszi lehetővé, hogy helyezze az összes kívánt vízvezeték? A kompakt zuhanykabin modern alternatívája a hagyományos fürdőnek. Az elrendezéshez különféle anyagok lehetővé teszik, hogy elegáns zuhanyzókká alakíthassák. Elfogadja?

Nem igényel sok helyet, megmenti a vizet és a higiéniai időt. És a legfontosabb dolog az, hogy egy ilyen design meglehetősen hozzáférhetõ ahhoz, hogy saját maga készítse el a saját tervezését és mérését. Vessünk egy közelebbi pillantást arra, hogy egy csempésből készült zuhanytálca a kivitelezés három változatában készült - egy kész vagy önálló tálcával és anélkül.

Beszélni fogunk arról, hogy hogyan készítsük el saját zuhanycsempeinket, milyen anyagokat és eszközöket kívánunk ehhez. A cikk tartalmaz szakértői tanácsokat és a főbb árnyalatokat, amelyekre érdemes figyelni, amikor építeni. És az anyagba helyezett videók egyértelműen bemutatják a tálak elrendezését a csempéről a zuhanyzópult számára.

Előnyei és hátrányai a csempe léleknek

Bár manapság a vízvezeték üzletekben kiválaszthatja a helyzetet bármely belső stílushoz, a házi zuhanyozók nem veszítik el népszerűségüket. A legfontosabb okok az ömlesztett dimenziók és az igen jó minőségű gyárilag gyártott termékek lenyűgöző költségei.

Az alacsony költségű opciók leggyakrabban olcsó műanyagból készülnek, és olcsó alkatrészekkel, amelyek hamarosan minden dicsőségükben nyilvánulnak meg.

Ezenkívül számos kabinok mindenféle elektronikával rendelkeznek - egy rádióállomásról egy gőzfejlesztőre, a fényhatásokra és a Charcot lelkére, amelynek szükségessége nagyon kétséges, de jelentősen megnövelik a vízvezeték költségeit.

Ezenkívül a gyárilag gyártott termékek szabványos mérettartományban készülnek, ami nem mindig illeszkedik a régi épületek falusi házaiba vagy apartmanaiba, ahol minden centiméter számít.

Ezért egy házi csempe zuhanyzó számos előnye van:

 • Megbízhatóság és egyszerűség - a kerámia bélésű konstrukció sokkal erősebb, mint a normál zuhanykabin műanyag falai, így hosszú ideig tart.
 • Az eredeti kialakításának képessége - a standnak megfelelő formanyomtatványon kívül kísérletezhető a kialakításával is, mert a mozaik, csempe és porcelán kőből készült termékek széles skálája nagyon változatos.
 • Biztonság és környezettudatosság - a kerámiák nem vezetnek villamos energiát, és nem bocsátanak ki kellemetlen szagokat (a műanyag néhány típusától eltérően).
 • Könnyű gondoskodás - a csempe gondozása egyszerű, nem sárgul, kevés mosogatószerrel rendelkezik, és kemény víz és szappanos leöblítés után könnyen tisztítható a mész betétekről.

Nem sok hátrány van a csempézett fülkében (persze, ha a felszerelést a szabályoknak megfelelően és a lejtésnek megfelelően végezték). Alapvetően rossz hangszigetelést észlelnek, amelyet úgy oldottak meg, hogy egy további réteget helyeznek el az esztrich alá vagy egy kész raklapot telepítenek.

Számos embernek is tűnik, hogy a hideg csempe melletti zuhanyozás nem nagyon kényelmes. De valójában a kerámia gyorsan felmelegszik egy meleg áramlás alatt, és kívánság szerint egy "meleg padló" rendszer és egy további hőszigetelő réteg helyezhető el a bélés alatt.

Lehetőségek házi készítésű standok rendezésére

Ha úgy dönt, hogy önállóan veszi fel a fürdőszoba zuhanyzójának kialakítását, eldöntheti először a jövő kabinjának és szerkezetének telepítési helyét.

A mennyezet magasságától, a csatorna bejáratától, a szabad terület nagyságától és építési készségeitől függően három lehetséges kiviteli változat létezik: beszerzési raklap, létra vagy házi állvány.

1. opció. Zuhany készre kész tálcával

Ha elegendő hely van a fürdőszobában, és a saját készítésű fülke elrendezésének fő célja egy nem szabványos kialakítás, akkor könnyebbé teheti a feladatot és kész tálcát vásárolhat. Ráadásul a vízvezeték üzletben kiválaszthatja az esetleges tervezést és költségvetést is - ez lehet a szokásos hófehér alapzat akrilból, vagy gyönyörű műkőből vagy megbízható öntöttvasból készült termék.

A raklapon kívül a telepítéshez is szüksége lesz:

 • Rugalmas kifolyócső.
 • Hullám és szifon.
 • Habbeton.
 • Csemperagasztó
 • Szilikon tömítés pisztollyal.
 • Rulett, szint és ceruza a jelöléshez.
 • Fűrész, fa / gumi kalapács.
 • Tálca és simító.

A raklap beszerelését egy speciálisan felállított alapon végezzük, amelyen a kommunikáció elrejti. Először meg kell jelölni a jelölést: tegye a raklapot a telepítésre kiválasztott helyre, és vonja le a körvonalakat egy ceruzával.

Ezután négy hordozót vágj ki habosított betonból, amely támogatni fogja a jövő fülkéjének alapját, és ellenőrizni fogja a szintet síksággal (ha szükséges, akkor a tömbök könnyen vághatók).

Most csatolni kell a lefolyót. Ehhez vissza kell juttatni a raklapot a tartókra, és körvonalazni kell a szifon helyét a padlón a leeresztő nyíláson keresztül. Távolítsa el újra a raklapot és csatlakoztassa a szifont a leeresztő csőhöz, hogy ez egyezzen a jelöléssel.

Ezután egy alapzat habosított beton blokkokból készült, amelyek a hordozók magasságára vannak vágva és a csemperagasztóhoz rögzítve vannak. Amikor az alaprész elkészül, a felsõ felületét ugyanazzal a csemperagasztóval megkenik, egy raklapot helyeznek a tetejére, és egy fadarab vagy gumi kalapács van felszerelve.

A végső szakaszban biztosítani kell a szerkezet szorosságát. Ehhez a raklap széleit törölni kell egy tiszta ruhával, zsírtalanítani és az illesztések mentén szilikon tömítőanyaggal kell járni. Még mindig a szifont a serpenyőben kell elhelyezni, és a habosított beton alaplapot kenje be.

2. opció. A kabin létesítése létrával

Egy látványos megoldás, amely vonzónak tűnik a modern belső terek fényképeihez képest, egy egyszintes stand, ahol pódiumok és cseppek nélkül lehet.

Az ilyen zuhanyzók sarka ideális a kis fürdőszobák számára, különösen akkor, ha átlátszó üvegajtókkal van felszerelve, a falak és a padló ugyanabból az anyagból vagy egy kapcsolódó színsémából készül, az alap befejezésével. Ennek eredményeképpen a formatervezés szellős és stílusos.

Ehhez fel kell szerelni a területet nem raklap, és a lefolyó. De egy ilyen konstrukció megtervezése a legjobb a javítási szakaszban, mert legalább 15 cm-re kell felemelni a padlót, hogy elrejtse a kommunikációt a beton réteg alatt.

A második lehetőség az esztrich lyukának fúrása a lefolyó és a horony számára a csatorna számára történő szállításhoz. De ez a helyzet akkor, ha a padlón lévő "torta" vastagsága lehetővé teszi a kommunikáció álcázását, mert nem tudod dobni a lemezeket.

Fontos árnyalatok a leeresztő létrák elrendezésében:

 1. Először meg kell csinálnia a jelölést a jövő fülkéinek, meg kell határoznia a ladder tál helyét, ahol a zuhanyzó víz áramlik.
 2. Ezután a zuhanycsatorna helyére be kell vezetni a csövet a csatornába. Itt kívánatos 3% -os lejtést biztosítani (bár egy lineáris létrán 1-2% -ot lehet használni), és a megengedett szög a 30-45 ° -on belül a csatornarendszer bejáratánál van. Ha ezek a feltételek teljesülnek, az eltömődött csövet egy közönséges vízvezetékkel meg lehet tisztítani.
 3. A mérések után a létrát a kívánt magasságú támaszokra szerelik fel és csatlakoznak a csőhöz.
 4. Ha minden kommunikáció telepítve van és csatlakoztatva van, akkor a betonhoz kötődhet. De még itt is fontos, hogy minden egyes méter hosszúságban 4-5 cm-es csíkot készítsen a leeresztő edény felé, hogy a víz ne álljon a padlón, hanem a lefolyóba kerül.

A végső szakaszban vízellátást kell végezni, és üvegházzal vagy műanyag nyílásokkal kell bezárni a standot, amit a vízvezeték-szerelvényben vásárolhat vagy készíthet. A gazdaságos verzióban, például amikor egy zuhanyozóházat rendeznek egy vidéki házban, polietilén vagy vízálló szövetből készült függönyöket használhatunk.

3. opció. Zuhany a házi tálcával

A gyári dobogó helyett tégla vagy beton alapra egy szilárd alapot hozhat létre egy fülke számára, amelyet csak kerámia burkolólapokkal vagy mozaikokkal kell lemosni.

De egy ilyen tőke döntést nagyon nehéz megvalósítani a gyakorlatban, mert a talapzaton kívül kiváló minőségű vízszigetelést igényel, és a vízvezetékeket a legkisebb részletességgel kell megvizsgálni.

Ezért részletesebben megvizsgáljuk az ilyen konstrukció fő szakaszait annak érdekében, hogy megkönnyítsük a közelgő munka és a saját erejük felmérését.

Fülke létrehozása a semmiből: lépésről lépésre

Először döntsön a jövő standjának alakjáról, és jelölje meg a padlón. A legegyszerűbb módja egy négyzet vagy téglalap alakú zuhanyzó létrehozása a sarokban vagy a résszel, de ha úgy kívánja, akkor trapéz vagy félköríves szerkezetet építhet.

Bár bár nagymértékben függ a helyiség elrendezésétől és a szabad hely elérhetőségétől a fürdőszobában, kérjük, vegye figyelembe, hogy a kényelmes kabin minimális mérete 90 * 90 cm.

1. lépés. Szükséges anyagok és eszközök

A fülke elrendezéséhez szükséged lesz a szokásos eszközökre, amelyek valószínűleg megtalálhatók a hazai varázsló készleteiben: egy szint, egy ceruza és egy mérőszalag, egy habarcs és ragasztó simító simító, spatulák a fugázáshoz, egy görgő és egy ecset.

A megoldások összekeverése érdekében jó lenne készíteni egy építő keverőt, ellenkező esetben kézzel kell elkészítenie a keveréket.

Az elkészítendő anyagokból:

 • Nedvességálló egytégla (szilikát is használható, de kötelező kezelés hidrofób anyagokkal).
 • A háló megerősítése 10 x 10 cm-es cellákkal.
 • Keverje meg az M-200 esztrichhez.
 • Vízálló masztix vagy tekercs anyagok.
 • Szigetelés.
 • Cserép vagy mozaik keresztezéssel az elrendezéshez.
 • Csemperagasztó, habarcs és akril tömítőanyag.

Szükséges a vízvezeték alkatrészeinek előzetes megvásárlása is a lefolyócsövek, létrák vagy szifonok elrendezéséhez az összes szükséges csatlakozással.

2. lépés. Csővezeték és alapozás

Tehát a hely kiválasztása, akkor elkezdheti az épületet. Először ki kell venni a régi bevonatot a padlóról és a falakról.

Ha a padlószint eléggé magas, akkor azonnal vízszigetelő anyaggal kezelheti, de ha jelentős eltérések vannak, akkor először nyers kötést kell készíteni (hő- és hangszigetelés esetén üveggyapot, polisztirol hab vagy ásványi szál).

Szárítás után a szigetelés, például a bitumen masztix vagy a folyékony gumi, a padlóra és a falfelületekre kerül. Roll anyagok is használhatók, de az ideális megoldás az impregnálás (folyadék üveg) polimerizációja, amelyet a medencék szigetelésére használnak.

Amikor kikeményedik, vízzáró bevonatot képeznek, amely megbízhatóan védelmet nyújt a szivárgás ellen.

A csöveket is fel kell dolgozni, és csak a szelepeket és az üzemi nyílásokat kell nyitni.

Az alaphoz egy nedvességálló vörös téglát viszünk, amelyet a burkolólapon a falburkolat peremén, a lapok alkotó oldalán helyezzük el. Ezután a létrát egy vízcsapdával vagy egy szabványos szifonnal szerelik fel, és csatlakozik a csatornahálóhoz.

Ezután a padlót egy téglával lefektetik, vagy egy önterülő keverékkel (3-5 cm vastag) töltöttek fel megerősítő hálóval.

Továbbra is gondosan törölje le az összes ízületet és rést homokkal és cementtel, száraz és vízzáró bevonattal, anélkül, hogy befolyásolná a szifont.

3. lépés. Keret és burkolólapok összeszerelése

Ha teljes árú fülkét rendezel, nem pedig egy zuhanyzót, akkor partíciókat kell készíteni. A helytől függően, egy vagy két oldalán, a kabin már a szomszédos fal mellett helyezkedik el.

A hiányzó válaszfalak nedvességálló rétegelt lemezből vagy gipszkartonból készülhetnek, majd ugyanazt a burkolólapot vagy mozaikot bélelik. Ehhez létre kell hozni egy keretet, amely fémből készült, kendőt a gipszkartonhoz, igazítsa a varratokat a gitthez és előkészítse a felületet.

A finomítás befejezése érdekében gyönyörűen kell elhelyezni a keret felületét, különösen akkor, ha a mozaik minőségével bonyolult mozaikot szeretné elvágni. Ehhez használhatja a vakolatot a nedvességálló impregnálás vagy gipszkeverék feldolgozásával.

Szintezés után csatlakoztassa a burkolatot a csemperagasztóhoz, és az ízületeket nedvességálló habarccsal dolgozza fel. Ha az oldat megreked, zárja le a csempe ízületét a zuhanyzó falával.

Minél jobb a telepítés, és minél kisebb a csempe közötti távolság, annál hosszabb a dekorációs bevonat nedves körülmények között.

4. lépés. A kabinos ajtók szerelése

Annak elkerülése érdekében, hogy a higiénés folyamatok során a fürdő egészében vizet fröccsenjenek, célszerű minden oldalról védeni a zuhanyzót. A legegyszerűbb megoldás a műanyag vagy vízálló redőnyökből készült képernyő.

De egy ilyen megoldás jobban megfelel az ország zuhanyzóinak, de valószínűtlen, hogy egy lakásban díszíti a lakást. Ezért készen áll a csúszós, összecsukható vagy csuklós ajtók megvásárlására, vagy a gipszkartonból vagy rétegelt lemezből.

Azonban a legjobb választás (mind a tervezés, mind a nedvesség ellenállása) a házi készítésű válaszfalak rendezéséhez legalább 6 mm vastagságú polikarbonát vagy üvegajtókkal van ellátva.

Vágás és kezelni a végeit az üres lehet az üveg műhely, és állítsa készenléti függönyök, amelyek csatlakoznak a mennyezet és a falak.

Tippek az építkezéshez és a tervezéshez

A saját egyedi kialakításának köszönhetően különböző anyagokat ötvözhet, és nem hagyhatja figyelmen kívül a jövő zuhanyzási lehetőségeit és biztonságát. Például egy padlóra ajánlatos kiváltani egy megkönnyebbítő csempe vagy mozaik - durva felületen gyakori varratok esetén kevésbé esik a csúszás.

A raklap anyagának befejező anyagaként többszínű kavicsokat vagy más díszítőelemeket is használhat, a fedőréteget áttetsző tömítőanyaggal töltve.

Számos fontos árnyalat:

 1. Annak érdekében, hogy a csövekben lévő víz ne épüljön fel, fontos szabályt kell követnie: a szennyvízcsatorna bejárata mindig a padlószint alatt legyen. Attól függ, hogy a raklap magassága beépített szifonnal vagy leeresztő létrával rendelkezik-e.
 2. A vízelvezető rendszer telepítése előtt figyeljen a létra kapacitására: minél nagyobb a víz, annál gyorsabban távozik a víz. Bizonyos esetekben például egy "trópusi zuhany" funkcióval ellátott kabin esetében a normál létrák nem képesek megbirkózni a víz áramlásával.
 3. A raklapon a legjobb a teljes cserép vagy mozaiklap lefektetése. Ehhez a kabinok kijelölésének szakaszában száraz elrendezést készíthet. Ha azonban az alátámasztás nélkül nem teheti meg, akkor a fűrészvágás végén helyezze el a végkapcsokat.

A jövőbeli standod tervének megteremtése, gondolj a kényelmes kis dolgokra.

Az építési szakaszban könnyű elképzelni különböző polcokat vagy fülkéket mindenféle sampon, gél és más higiéniai termék befogadására, vagy egy csempével bélelt kis szék létrehozására.

Hasznos videó a témában

A házi készítésű házak elrendezésének különböző árnyalatai és munkamenetjeinek részletesebb bemutatására javasoljuk több videó anyag tanulmányozását a mesterek tanácsaival.

Hogyan lehet rögzíteni egy lineáris létrát a zuhanyzók sarokhoz:

Hogyan készítsünk egy fülkét egy csempével és padlófűtéssel?

A raklap felépítésének kezdeti szakasza - a magasság kiszámítása, a nagyoló esztrich:

A létra és a padlófűtés a zuhany alatt:

Hogyan készítsünk padlóburkolatot egy raklapra:

A tégla vagy mozaik burkolatú önálló zuhanykabin építése lehetővé teszi a legreatívabb tervezési ötletek megvalósítását. És ha minőségi munkát végzünk, nem szabad megfeledkeznünk a lejtőkről és a vízszigetelő felületekről, az ilyen zuhany sokkal hosszabb ideig tart, mint a műanyag fülkék. De ha nem biztos az építési készségeidben, mindig kapcsolatba léphet a professzionális építészek és vízvezetők munkájával.

Do-it-yourself zuhanykabin - Könnyű és minőségi lehetőségek mindenkinek! +73 fotók

Figyelembe véve az idő mulandóságát, a modern emberek egyre inkább a higiéniai eljárások gyors alkalmazási módjait preferálják.

Nem kétséges, hogy igazi örömmel fekszik a habos fürdőben, de mi van, ha egyszerűen nincs idő ilyen pihenésre? Ebben a helyzetben a zuhany megmentésre kerül.

Rendszerint a zuhanyozás kevésbé időigényes.

A modern zuhanykabinok számos lehetőséget kínálnak, amelyek kielégíthetik a fogyasztók igényeit. A zuhanykabin modelljétől és költségeitől függően zuhanyzó gőzfürdővel és egyéb funkcióval rendelkezik.

De mi van akkor, ha nem lesz szükség ezekre a technikai újításokra, és a zuhanykabin költsége nagyszerű? Ilyen helyzetben saját kézzel is használhatja a zuhanyzó építését. Ráadásul a boltokban bemutatott zuhanyzók nem mindig felelnek meg a szükséges méretnek.

És ha zuhanyzó jelenléte szükséges egy dacha vagy egy vidéki házban, ahol a használat csak évente egy szezonra történik, akkor a saját kezű zuhanyzó kiváló megoldás.

A zuhanyzás létrehozásakor olyan anyagokat használhat, amelyek megfelelnek a kívánt jellemzőknek.

Zuhany termékek

Annak érdekében, hogy a saját kezével zuhanyozni kezdjen, minden részletre átgondolnia kell. Kezdetektől kell kiindulnia, szigetelni kell, vízzárónak és bonyolult vízelvezetési rendszernek kell lennie.

Rengeteg lehetőség van a zuhanyzás létrehozására, de leginkább a feladatok megkönnyítésére, egy kész tusoló tálcát vásárol. Az ilyen raklapokat a szobában helyezték el, a kabin pedig rendelkezésre álló anyagokból készült.

Kerámia burkolólapok

A cserép jó anyag házi zuhanyozáshoz, megfelel az üzemeltetési követelményeknek. A csempe sokféle színben és méretben létezik.

A kerámia csempezuhany létrehozásához raklapot használhat, vagy raklapozáskor a padlón lejthet.

PVC panelek

A PVC-paneleket a zuhany belsejében véglegesítésre használják. Az anyag meglehetősen szerény és jó teljesítményű tulajdonságokkal rendelkezik, de ez az anyag rövid életű.

polikarbonát

Ez az anyag számos színes megoldást kínál, költséghatékony és tartós. A belső látvány nagyon érdekes.

Polikarbonát a fém sarokba van szerelve, és az ízületeket tömítőanyaggal kell lezárni. Működés közben jól bevált, megfelelő gondossággal.

Ha a kész raklapok nem férnek bele a mérethez, vagy egyszerűen nem felelnek meg, saját kezével raklapot készíthet.

Többféle módon lehet raklapot gyártani. A legegyszerűbb egy téglából készült raklap. Ha ezt a módszert választják, akkor a tetőfedő anyagot vízszigetelésként kell elhelyezni. A beton felhasználásával raklapot hozhat létre, de ez a módszer hosszabb.

A zuhanyozás kényelmes volt, még a kezdeti szakaszban is szükség van a kommunikációra. Ha nincs központi vízellátás, akkor ehhez alkalmas egy elektromos szivattyúval ellátott kút, amely a csaptelep kinyitása után hideg vizet biztosít.

A forró vízhez pedig egy vízmelegítőt akaszthat, amelyhez hideg vizet is be kell hoznia. A meleg és hideg vízzel készített kézzel készített zuhanyzó a háztartás büszkesége. És örömmel fogadni a higiéniai eljárásokat egy ilyen lélekben.

Bármelyik építési és befejező anyagot is választják, valamint egy zuhanytálcát, a legfontosabb az a szivárgó vízelvezető jelenléte. Különös figyelmet kell fordítani a padló és a falak vízszigetelésére a zuhany alatt.

Ha a falak belső felületét és a zuhanyzó padlóját csempe burkolattal látja el, akkor a padlóról nézzen két sorba, és szerelje be a támaszt. Miután az egész csempe le van fektetve, használjon habarcsot.

Új megjelenés a fürdőszobában: hogyan lehet zuhanyozni egy csempe nélkül tálca

A modern fürdőszobákban a hagyományos fürdőkád helyett gyakran elegánsabb és legelterjedtebb lehetőség - tálca nélkül készült csempézett zuhanyzó.

És ez természetes, hiszen a lakások egyre funkcionálissá válnak, és a tervezők számos belső megoldást kínálnak számukra.

Előnyei és hátrányai a zuhanykabin nélkül raklap

Az utóbbi időben a tálca nélküli zuhanyzás számos szempontból különösen fontos szerepet kapott:

 1. A zuhanykabin tetszőleges elrendezéssel és felvételekkel felszerelhető.
 2. A tervezési megoldások lehetőségei végtelenek.
 3. A zuhanyzóval ellátott fürdőszoba tágasabb.
 4. Tartsa tisztán a szobát.
 5. A kiegészítő vízelvezető eszköz kiküszöböli a szomszédok elárasztásának kockázatát.
 6. Sokkal könnyebb és kényelmesebb a fogyatékkal élők számára, és azok számára, akik segítségre szorulnak, hogy tálca nélkül használják a zuhanyzót.

Azonban a kabin szakszerűtlen beszerelése problémákat okozhat, ha tálca nélküli zuhanyzóval ellátogat.
Hibás a helytelen telepítéssel:

 1. A padlón a vizes víz felhalmozódik, annak oka, hogy - helytelenül szerelt létra.
 2. Amikor kinyitod a zuhanyajtót, a víz a fürdőszobából kilép a vízből.
 3. A "meleg padló" működési zavarai.
 4. A rothadó szag megjelenése a szifonrendszer analfabéta telepítésénél.

A paletta nélküli zuhanykabin optimális mérete 1 × 1 négyzetméter. mérő. Az ilyen terület elegendő ahhoz, hogy a mosás közben szabadon megforduljon és forogjon, és szinte minden lakásban megtalálható egy ilyen tisztasági sarok helye.

De ha a helyiség lehetővé teszi, a zuhanytálcák mérete tányér nélkül növelhető, és a vízkezelések során nagyon jól érezzük magunkat.

Szükséges anyagok és alkatrészek

Gyönyörűen gondoskodik a lakásban lévő paletta nélküli zuhanyzásról, számos épület- és befejező anyagot és vízvezeték elemeket használhat.
Az utóbbiaknak szükségük van:

 • keverők;
 • vízelvezető rendszerek;
 • zuhanykannák

A zárt falak, a téglák vagy a habblokkok felépítéséhez hasznosak lesznek a falak, a falfestés csempével, műanyaggal vagy üveggel.

Jobb, ha a fafajták többségét elutasítják - díszítő megjelenésük ellenére rosszul reagálnak a nedves helyiségekre.

A vízálló rétegre általában vízszigetelő filmeket használnak speciális bitumen maszkolattal kombinálva.

A zuhanytérben lévő falak és válaszfalak a következő anyagokkal vannak felépítve és díszítve:

 • tégla;
 • cinderblokkok;
 • szendvicspanelek;
 • speciális rétegelt lemez vagy gipszkarton, jól tolerálja a magas páratartalmat;
 • polikarbonát;
 • üveg, üvegblokkok;
 • műanyag panelek;
 • üveg, műanyag, kerámia mozaik.

A padlón megfelelő bevonat a homokkő, tengeri kavics, kerámia. Vörösfenyő vagy cédrus masszív - ezek a faanyagok nem félnek a vizektől, és alkalmasak fürdőszobák és zuhanyozók számára.

Mielőtt elkezdené a fektetés befejezését, gondoskodnia kell a vízszigetelésről, amely megvédi a padlót a víz destruktív hatásától.

Független zuhanyzórendszerek elrendezése raklap nélkül

Kívánt esetben a zuhanyozást szakemberek nélkül is felszerelheti. A legfontosabb dolog - a padlón egy ilyen helyiségben kell lejtőn felé mosogató négy oldalról, különben a víz átszivárog az egész fürdőszobában. Elég lesz még egy kis dőlés.

A csempe ilyen hajlékony padlóra történő helyezéséhez átlósan kell vágnia. Kezdje a lefektetést a lefolyóból a falakhoz és a zuhanyzóna ajtajához.

A falak a padló befejezése után csempék. Minden munka során keletkezett varratokat vízálló anyagokkal kell kezelni.

A zuhany elrendezése több lépcsőben történik.

Első szakasz

A helyet, ahol a zuhany elhelyezik, a port, a piszkot és minden kívülállót megtisztítják, majd vízálló maszkkal borítják.

A masztix nem csak a padlón, hanem a legalább 25 cm magasságú falakon is alkalmazható annak érdekében, hogy a jövő szerkezete tovább védhető legyen a nedvességtől.

Ezután egy létrán vesznek részt: összekötik csövekkel és szifonokkal egyetlen szerkezettel, és ellenőrizni tudják, hogy a víz jól megy-e, és ezt egy tálcába öntik.

Amikor a rendszer teljesen hibás, a tálca rácsát öntapadós fóliával kell lezárni, hogy megakadályozzák a törmelék és a szennyeződés belépését.

A padlón minden olyan helyet, amelyet nem kell az épületgépészetben elhelyezni, legalább 4 cm vastagságú hab vagy expandált polisztirol réteggel kell elhelyezni.

Ez a réteg a szigetelés és a lengéscsillapító funkcióját végzi. Az építési szintnek ellenőriznie kell a hab lejtésének mértékét a lefolyóba.

A csövek és a hablemezek közötti hézagok között egy esztricitást öntünk, szintezünk és 3-4 napig hagyunk, hogy minden száraz legyen.

Második szakasz

A zuhanyzóban lévő összes felületet teljesen le kell zárni. Ehhez a hablemezeket és a falak egy részét vízzel szemben ellenálló maszkolattal újra kell kezelni.

A száraz masszákra egy teljes tetőfedő anyagot vagy üvegszálat helyeznek el, és ismét figyelemmel kísérik, hogy a lap szélei a fal mentén legalább 25 cm-rel emelkedjenek.

A harmadik szakasz

A kapott szerkezetben ismét betonozza a beton esztrich 4 cm, ellenőrizze a padló lejtését. A beállított megoldásnál helyezze a léceket.

Ezáltal a csempe még egyenletesebb lesz, és segít a betonnak, hogy ne szakadjon meg a hőmérsékletváltozással.

Négyes szakasz

Következő lesz a padló és a fal csempe. Minden varratot óvatosan kell alkalmazni vízálló szilikon vagy film. Ezután építsünk kerítést, ha azt a tervezés biztosítja.

A válaszfal lehet tégla, cinder block vagy üveg, derékszögű vagy lekerekített.

Vásárolhat készen álló falat a zuhanyzóhoz, ezek széles körben készülnek.

A zuhanykabin kialakítása raklap nélkül

A zuhanytálca kialakítása, amelyben nincs serpenyő, bármely stílusban elkészíthető. Leggyakrabban a zuhanyzó területét mozaik, friz vagy csempe választja el a fürdőszobából.

Az ajtók felszerelése csuklós vagy csúszó, bár meg tudod csinálni nélkülük. Jó diverzifikálni a belső függönyöket is.

A különböző hosszúságú és színű függönyök csempézett vagy csempézett padlóval kombinálva eleganciát adnak a szobában és hangulatos légkört teremtenek.

A zuhanyzók harmonikus kialakítása érdekében figyelembe kell venni a következő árnyalatokat.

Ha a cél az, hogy vizuálisan bővítse a fürdőszobát, érdemes átlátszó anyagból készült ajtókat használni.

Vagy választhat áttetsző vagy áttetsző függönyöket. Emellett az üvegblokkok eredetinek tűnnek, és díszítő funkcióként is szolgálnak.

Láthatja, hogyan néz ki egy zuhany nélküli zuhanyzó, mint egy üveglapokkal ellátott belső fotó.

Ha meg kell növelned a fürdőszoba szabad területét, jó megoldás lenne a válaszfalak és ajtók elutasítása. Ehelyett olyan könnyűfüggönyöket használhat, amelyek gyorsan a falra mozognak.

Ha fel szeretné hívni a figyelmet a zuhanytérre, akkor a függőleges kerámia panelek vagy mozaikok segítenek a kabinban. És ha van vágy a zuhanyzók határainak kijelölésére, használja a spotlámpákat.

A zuhanyfülkében vagy a polcokon lévő könnyű fali szekrények megkönnyítik a vízkezelést. Még jobb, ha megépítik őket egy falikába.

Különféle ötletek egy raklap nélküli zuhanykabinra nem korlátozódnak ezekre az ajánlásokra. Megtervezheti magát a belső térben.

A modern technológiák lehetővé teszik, hogy számos, fényes kreatív projektet valósítson meg a fürdőszoba kialakításában.

Zuhanylapok egy raklapból

Minimalizmus mint trend, stílus és módja annak, hogy a régi ötleteket új formában hozzák, végül a zuhanyzókhoz és a fürdőszobákhoz jutottak. Az ötlet, hogy egy tálca nélküli zuhanykabátot építsenek, az egyik legkedveltebb stílusú újítás. Nem nehéz zuhanyozni tálca nélkül, de szilárd kerámia lapokkal és pontos geometriával kell dolgozni.

Mi a vonzó dizájn zuhany nélkül raklap?

Szerkezetileg a zuhannyal nem rendelkező zuhanyzó ugyanúgy működik, mint egy normál, zuhanyzóval ellátott kabin. De ahelyett, hogy a szokásos fürdetést a víz alatt vizet gyűjti, a víz közvetlenül a fürdő csempézett padlójára áramlik, és a létra vízbevezetésén keresztül eltávolítják.

Nem mondhatjuk, hogy nincs zuhanás a zuhany alatt. Csak helyett akril- vagy öntöttvas edények, fölé a padló a zuhanykabinnal 20-25 cm, a funkciók a víz gyűlt össze a padlólapok, lefektetett egy kis elfogultság felé a létrán. Az ilyen rendszer előnyei nyilvánvalóak:

 • A csempe alatt a létra, a szifon és a csatorna lezárásának minden eleme el van rejtve;
 • Sokkal egyszerűbb lett a zuhanykabin és a fürdőszoba helyiségeinek tisztítása és tisztítása;
 • A fürdő hasznos területe vizuálisan nőtt, az extra "tárgyakat" eltávolították a látómezőből;
 • A helyhez kötötten elrendezett zuhanyzó egy raklap nélküli csempe, egy fotó, vonzóbbnak tűnik, mint egy zuhanyállvány talapzata vagy egy szokásos akril vízbevitel.

A létra vízszigetelésére, a létra felépítésére és beállítására szolgáló munkálatokhoz a vízszigetelésre vonatkozó követelmények szigorú betartása szükséges. Ezért a legfontosabb szakaszok végrehajtását szakemberre kell bízni.

Padlóvíztisztító rendszer

A zuhanyzás normális működése két feltétel függvénye: a létra építésének és a megfelelő telepítésének minősége és megbízhatósága. A víz eltávolításának irányába a csempe felületének felületét vertikális és vízszintes sémákra osztják.

A készülék létrájának függőleges változata sok szempontból hasonlít a szokásos vízelvezetésre, de további vízszigetelő rendszerekkel, visszazárja a gázt és kompenzálja a hőtágulást. A függőleges csatorna a magánházak fürdőszobájába van beépítve, ahol a csempézett lejtőtől a csőcsatornákig terjedő távolság 180-250 mm.

Vízszintes létra a sokemeletes épületek és épületek lakásaiban. A legmagasabb beépítési magasság, mint a Geberit vagy a Viega, csak 90 mm. Ez a rendszer lehetővé teszi, hogy a padlószint jelentős növekedése nélkül telepítse a csapadékvíz bevitelt a csempe alá a zuhanyzóban.

A közbülső helyzetet a fali leeresztési lehetőség foglalja el. A működtetés elve hasonló a vízelvezető rendszer vízszintes felépítéséhez, de csak a különbség van abban, hogy a felszínről a padló és a padló találkozásánál lévő nyíláson át folyó víz lefolyik. A légcsatornák vízszivárgás hatásának hiánya miatt sokkal nagyobb vízmennyiséget lehet átvezetni az oldalcsatornákon keresztül, mint egy függőleges vagy szokványos vízszintes létra révén.

Például a függőleges típus maximális értéke legfeljebb 12 l / perc, az oldalsó típus esetében 30-40 l / perc. Minél magasabb a létra teljesítménye, annál magasabb az ára. Gyakran az oldalsó vízelvezetés költsége eléri a 350-410 dollárt.

Hogyan használhatja a tálca nélküli zuhanyzók előnyeit

Az első dolog, ami elkapja a szemed, amikor alaposan megismerkedik egy új típusú zuhany eszköz a hatalmas szabad helyet, amely üresen, mindenekelőtt egy tálca a víz gyűjtésére. Még egy ember nagy fizikum szükséges elfogadás lélek tér 60-70 cm. Korábban sarok kabin tálcával belső méretei 70-80 cm megszállt egy jó negyed fürdőszoba, most már akkora, mint egy zuhany terület korlátozott vízgyűjtő területe a lefolyó csempe felületre.

Mit ad ez? Először is, a fürdőszoba levegővel való töltése természetesen változik. Pszichológiailag kényelmesebb a felesleges építményektől mentes fürdőszobában. Ezenkívül csökkenti a stagnáló zónák számát, ahol a szellőző levegő áramlása nem tudja eltávolítani a kondenzvízt.

A zuhany nélküli zuhanyzó elrendezése

A legegyszerűbb módja annak, hogy gondoskodjunk a zuhanytálról anélkül, hogy a serpenyőt használnánk, hogy a csapokat, a csatornahálót és a csatornarendszert a fürdő sarkába helyezzük. A szöghelyzet lehetővé teszi, hogy a fürdőszobát a lehető leghatékonyabban használhassa.

A padlócsésze nélküli zuhanyzó kialakítása lehetővé teszi, hogy a mosási terület olyan helyeken legyen elhelyezve, amelyek gyakorlatilag nem használhatók a fürdőszobában - a sarokterületeken és a falak melletti területeken.

Ha a fürdőszobában más készülékek és tartozékok is telepítésre kerülnek, az üvegből készült zuhanykabinokat tálca nélkül kell felszerelni. A válaszfalak és az üvegajtók használata lehetővé teszi a hely szabad helyiségének megóvását a repülő vízcseppekből és samponokból.

A polcokon vagy falra szerelhető helyen a legegyszerűbb megoldás különleges hőkezelt üveg. Ha az üvegfelületet a fal mentén helyezzük el, akkor a lefolyót a falvízzel lehet elhelyezni.

Annak megakadályozása érdekében, hogy a permet a szappan és az oldott sók nyomában színes legyen az átlátszó üvegből, a válaszfalak és az ajtók áttetsző anyagból készülhetnek.

Ideális esetben a fürdőszoba elrendezésének megfelelően zuhanyozhat egy külön résszel. A zuhanytálcának egy ilyen elrendezése egyidejűleg a csempézett padlótálcával biztosítja a legmegfelelőbb feltételeket a zuhanyozáshoz.

Gyakran az interflo átfedés kialakítása nem teszi lehetővé a vízszintes létra létesítését a minimális magassági követelményekkel. A magasságkülönbség csak néhány centiméter. Ebben az esetben egy esztrich hozzáadásra kerül, és a burkolólapokat a padlóra fekteti, a kívánt magassághoz képest enyhe felesleggel. Annak megakadályozása érdekében, hogy a zuhanyzó padlóján felgyülemlő víz a teljes fürdőszoba burkolólapján átterjedjen, a zuhanyzó peremén körbe kell építeni egy peremkerítést vagy sarkokat.

Mivel a zuhanytálca a csempealap alatt egy betonrétegre van helyezve, a fürdőszobában a padlólap felülete különösen télen túl hideg lehet a zuhany kényelmes használatához. Ezért a cserép alatt 100-ból 100 esetben a fűtési rendszer fűtött padlózat formájában feküdt.

A zuhanytálca raklap nélküli telepítésének nehézsége

A paletta nélküli zuhanykabin használata nem nevezhető tömegnek, elsősorban annak köszönhetően, hogy a sokemeletes épületek többsége rosszul alkalmazkodik az alacsony profilú vízelvezető rendszerek használatához. És nem csak a padló magassága a fürdő zuhanyzójában:

 1. Először is, a csempézett padló alá helyezett csatornaépítés megköveteli a csatornahálózatok teljes elszigetelését a lakásban. Vagyis legalább a vízgyűjtő medencét 90-100 mm-re kell elhelyezni a főcső horizontjánál. Ezért szükséges vagy egy nagy átalakítás a szennyvízrendszerek átalakításával, vagy a padló és a burkolólapok a kívánt magasságban történő felemeléséhez;
 2. Másodszor, a doboz egy sokemeletes épületben kell mennie a színpadra a zsugorodás beton alatt a csempe a padlóösszefolyó és vízszigetelés a fal és a zuhany nem deformálódik és nem törik meg az átmeneti területeken;
 3. Harmadszor, a zuhanyzó helyisége önmagában összeszerelhető, a raklaptól függetlenül nagy igénybevételt igényel a rendszer használata és karbantartása. Még akkor is, ha a fürdőszobában lévő vízfolyás megfelelően működik, megelőző tisztítást és a legapróbb por és lerakódások eltávolítását kell végrehajtani a lefolyó falán.

Hogy a csempe nem csúszós használata mozaik berendezés.

A fenék nélküli zuhanyzók hátrányai közül csak kettő jelentős:

 • A termék magas ára, a standard zuhanyzó és a tálca nélküli doboz közötti különbség többször is eltérhet;
 • A túlságosan "nyalogatva" és a vízelvezető létra optimalizált kialakítása miatt a zuhanytálca csempe mohó a szennyvízcsatornába, a szennyezettség és a telepítési technológia megsértése miatt.

Egy hagyományos, design szifon lefolyó a olajteknő teret biztosít 150-200 mm, illetve a víz mennyisége oszlop lehetővé víztömítés biztosan blokkolja a csatornába gázok és szagok, még ha akril zuhanytálca mellékelt kis eltérés leeresztő torzítást.

A jelenség elkerülése érdekében kétfajta redőnykapacitást használnak a létrákhoz - mechanikus és hidraulikus. Az első esetben a cső keresztmetszetének átfedését rugalmas csőszerű elem végzi, a másodikban - klasszikus hidraulikus tömítés segítségével.

következtetés

Annak ellenére, hogy az akril tálcák használata nélkül kényelmesen és vizuálisan felkeltette a zuhanyrendszereket, mielőtt úgy döntene, hogy ilyen eszközt telepít a fürdőszobába, tízszer annyit kell mérlegelnie és elemeznie kell az Ön környezetének előnyeit és hátrányait. Gyakran a lefolyó gyenge áteresztőképessége a csempe eltömődéséhez és a szomszédok elárasztásához vezet a padlón. A raklap nélküli telepítés eldöntése csak a jövőbeli eredmény 100% -ában biztosítható.