Legfontosabb > Tartozékok

Saját kezeinkkel építjük: egy zuhany nélküli zuhanyzó nélkül

Jó ötlet, hogy a saját kezűkkel rakodjon be egy rakla nélküli zuhanyzót. Végül is a kínai gyártmányú fülkék néha igen drágák, és nem akarok annyira befektetni a vásárláshoz. Ha egy nagy javítást terveznek a fürdőszobában, akkor nagyon szép és kényelmes zuhanyzót készíthetsz szóval a hulladékanyagokból: cement, tégla, cserép. Az ilyen szerkezetre vonatkozó egyetlen kötelező követelmény az alapos vízszigetelés. Ez megakadályozza, hogy a szomszédok összeütközésbe kerüljenek alulról a fürdőszobájuk elárasztásáról.

Hogyan kezdjünk építeni?

A kisszerkezet felépítésére való felkészülés az építési lehetőségek felmérésével kezdődik. A paletta nélküli zuhanykabin kialakítása esetén a fő figyelmet kell fordítani a csatornarendszer vagy a vízelvezető berendezés kiválasztására. Segítségével a zuhany alá eső víz eltávolítható anélkül, hogy felgyűlhetne volna az illető lábai alatt.

A városi lakásokban és a meglévő padlózattól származó magánházaknál ésszerűbb lenne egy vízszintes lefolyórendszer telepítése, amely oldalirányban csatlakozik a meglévő csatornarendszerhez. Ha a ház építése során keletkezik a zuhanyozás, akkor függőleges létrát is fel lehet szerelni egy csatornahálóval a helyi csatornahálózatra a mennyezeten keresztül.

Mielőtt egy tálca nélküli zuhanytálca elkészítené, figyelembe kell vennie, hogy a vízcsatorna csomópontja a padló alá kerül. Még vízszintes létra esetén is a magasságot, amelyre a padlót fel kell emelni, kb. 10 cm, ami meglehetősen nagy terhet jelent a padlókon egy többszintes épületben, és jelentősen megnöveli a javítási költségeket. Ebben a tekintetben meg kell hozni a döntést: hogy egy kis dobogót állítsunk fel a fülke eszközére vagy egyenletesen emeljük a padló szintjét a fürdő egész területére.

Hogyan készítsünk dobogót?

A padló emelt részének a zuhanyzó számára elegendőnek kell lennie ahhoz, hogy egy személy zuhanyozni tudjon, anélkül, hogy megérintene volna a falak és a kabinos kerítés. Ezek a ház tulajdonosának méretétől függenek, és ízlése szerint választhatók. Irracionális, hogy a dobogó kevesebb, mint 90x90 cm.

A dobogó eszközéhez a következő anyagok szükségesek:

 • vízszigetelő film vagy masztix;
 • 5 cm vastag polisztirol hab lap;
 • cement, homok és zúzott kőzet az esztrichhez, tégla, ha szükséges;
 • zuhanyfolyosó és csatorna;
 • befejező anyag (csempe, mozaik stb.).

Távolítsa el a kiválasztott helyet a régi esztrichről a betonpadlóra. A masztix réteget úgy kell alkalmazni, hogy az elszigetelt terület legalább 10 cm legyen a tervezett dobogó kerületének mentén. A maszkot egyenletesen kell bevonni a szomszédos falakkal legalább 15 cm magasságig.

Fusson és csatlakozzon a csatorna új csövekhez. Kommunikáció során figyelembe kell venni, hogy a csövek dőlésszögének 2-3 ° -osnak kell lennie a felemelő vagy leeresztő cső irányának csökkenésével. Szerelje fel a leeresztő csomót szifonnal és rácskal, és csatlakoztassa egy új csővel. Ellenőrizze a lefolyó működtetését és megszüntesse a hibákat.

Az építés következő szakasza egy többrétegű padló kialakulása, amelynek eredményeképpen a dobogó emelkedik, és a kommunikáció az új építészeti elem vastagságában rejlik. A zuhanykabin alapja a következőképpen alakul:

 1. A vízszigetelő rétegre habosított hablapot kell elhelyezni. Lehetővé teszik az alap felmelegítését és a szomszédok zajszintjének csökkentését.
 2. A PPP lapok tetejére 4-5 cm vastag betontömeget kell öntenie, a beton szintje pedig éppen a rámpa alatt lévő vízelvezető gyűrű alatt legyen. Az öntvény helyes végrehajtásához, a dobogó pereménél rétegelt lemezből, táblákból vagy több téglából kell készíteni.
 3. Miután a beton teljesen kikeményedett (7-10 nap alatt), egy vízszigetelő membránt kell elhelyezni az esztrichre - egy különleges film vagy egy nagyon vastag polietilén "lemez". A szigetelés megbízhatóságára való teljes bizalom érdekében átfedést kell végezni a falon. A folyosó számára a lyukat oly módon kell vágni, hogy az átmérője kisebb legyen, mint az átirányító gyűrű.
 4. Öntse az előkészített alapot egy másik betonréteggel. Felületét kis létra (1-2 °) a létra rácsolatának irányában kell kialakítani, hogy a víz ne mozdulhasson fel a dobogóra, és természetesen a szennyvízbe jutás helyére kerüljön. Az alsó szélek a pódium pereménél helyezkednek el, hogy megakadályozzák a víz áthatolását a padlón. Ha téglalapokkal tervezik az üvegkeret telepítését, akkor ebben a szakaszban szükség lehet a futókra.
 5. Az esztrich kikeményítése után díszítő csempe vagy mozaik burkolatot kell ragasztani. Az anyag kiválasztásánál nem csak a kerámia megjelenése, hanem a fürdőszobák és zuhanyzók gyártásához való alkalmasság is vezérelhetõ. A csempe legyen csúszásmentes felület. Ez megóvja a tulajdonosokat a zuhanyok sérüléseitől.

A pódiumra való felkészítés nagyméretű fürdőszobákban ajánlott, ahol a helyiség a padlózat felemelt területére helyet kaphat. Leggyakrabban a városi lakásokban a fürdõszobának nagyon kicsi területe van, ahol egy újabb "lépés" megzavarhatja a mosógép, a vízvezeték szerelését vagy a tulajdonosok mozgását. Ebben az esetben jobb lehetőséget választani a dobogó nélkül.

Hogyan készítsünk egy mosogatót a fürdőszobában?

Egy nagyon kényelmes megoldás a kis fürdőszobákhoz egy zuhanyzó, amelyet csak ideiglenes falak készítenek műanyag függönyökkel. Ha senki sem használ zuhanyozót, a befogadni kívánt sarok több helyet biztosít a fürdőszobában. Higiéniai eljárások elvégzéséhez elég a függöny bezárása. Még a nagy fürdőszobákban is észrevehető zuhanyzók egyre népszerűbbek. Ez kényelmes és gyönyörű, bár anyagköltségeket igényel, és munkát végez a beton betonozásával a fürdőszobában.

A pódium nélküli zuhanyzás elvei nem különböznek az emelt emeleten lévő épület felépítésétől. Az első lépésnek megbízható vízszigetelést kell biztosítania a régi bevonat és esztrich alapból. A pódium eszközével ellentétben el kell különíteni a fürdő egész területét és a szoba falainak alsó részét. A zuhanyrácsokat a tulajdonosok számára kényelmes helyen kell elhelyezni. Általában ez a szoba túlsó sarkában van: a kabin nem zavarja a gyaloglást.

A csatorna összeszerelése és csatlakoztatása ugyanúgy történik, mint a dobogóra. Ha be van építve, meghatározhatja azt a magasságot, amelyen a padlószint emelkedik, és csatlakoztassa a csatornahálózatokat más fürdőszobai szerelvényekhez. Ezután minden a dobogó eszközhöz hasonlóan történik: PPP lemezek, beton esztrich, vízszigetelés és újra esztrich.

Az esztrich utolsó rétege a leeresztő nyílás felé meredek. Nagyon sok lehetőség van egy ferde padló kialakítására:

 • négyszög alakú;
 • sima körkörös, csésze alakú;
 • kétoldalas (ha a lefolyó a sarokban van);
 • félkör alakú vagy ágazat formájában;
 • egyoldalas (kényelmes, ha 1 m-nél hosszabb létra-tálcák használatosak).

Az esztrich oszlopcsempe fölött óvatosan dörzsölte a csempék közötti varratokat.

A padló szerelése után vízszerelvényeket, csaptelepeket, zuhanycsövet, öntöződobozt vagy más kifolyórendszert ("hegyi vízesés", lépcsőzetes, eső) szerelhet fel. Annak érdekében, hogy megakadályozzuk a víz szórását a fürdőszobában, szerelje fel a fülke üvegtartóját, vagy tegye le a műanyag függönyöket.

Hogyan készítsünk kerítést?

Ha a fürdőszoba nagy, akkor a zuhanytálca tégla vagy üvegből álló álló falakkal van védve, mielőtt a padlót lefektetik. Ebben az esetben nem feltétlenül szükséges az ajtó felszerelése, mivel elegendő hely van a kabinban, így a kifröccsenő nyílások nem repülnek ki. De egy kis fürdőszobában minden centiméter terület regisztrálva van, ezért jobb, ha a fal lecsúszik. A legegyszerűbb lehetőség egy vak.

Az ilyen kerítés eltávolítható, ha a fülke nincs használatban, egyszerűen a falhoz csúsztatva. A függöny felakasztásához a konzolokat a rúddal kell felszerelni. E felfüggesztések különböző típusai vannak. Közös számukra az, hogy a támasztóelemek a megfelelő helyeken falhoz vannak rögzítve, és közöttük egyenes vagy hajlított rúd van.

Bonyolultabb megoldás az üvegfalak és ajtók beszerelése. Ezek az eszközök megvásárolhatók kész formában vagy megrendelésre. Rendszerint a padlóra és a mennyezetre történő szereléshez műanyagból vagy fémből készült profilokat kell biztosítani. Ezeket a gyártó által ajánlott módon kell felszerelni és rögzíteni. Általában a profilok szintén futók a csúszó kabin ajtó mozgatásához. Miután a keret teljesen fel van szerelve, fel lehet mázolni a kabinet, és becsukni az ajtót.

Ha önálló zuhanytálca egy raklap beszerelése nélkül választja ki, olyan alakú és méretű standot készíthet, amely kényelmes lesz a tulajdonosok számára. A tartozékok és a befejező anyagok széles választékával ez a szerkezet nem kevésbé esztétikus, mint a megvásárolt szaniteráruk drága modellje.

Készülék zuhany nélkül raklap a padlón

A modern zuhanyozók számos további tulajdonsággal rendelkeznek. Ez a hidromasszázs, a zenehallgatás, az aromaterápia, még sok más. Technikai berendezéseik ellenére nem vonzóak, mivel sok helyet foglalnak el, ami nem nagyon kényelmes a modern lakásokban.

A tervezők megoldást javasoltak erre a problémára - zuhanyzó nélküli tálca. Noha nehézkessé válik fülkéknek hívni őket, mivel a falak a fürdőszoba padlójába vannak szerelve, ami miatt egyetlen elemnek számítanak.

A zuhanykabin előnyei a raklap nélkül

Az ilyen mintáknak számos előnye van:

 1. Könnyen törődhet. A fülke tisztítása nem sok időt vesz igénybe, és nem igényel erőfeszítést.
 2. A fogyatékkal élők kevés vagy semmilyen segítséget nem tudnak zuhanyozni.
 3. Kisgyermekek számára a zuhany nem traumatikus. Nincsenek éles sarkok, amelyeket a gyermek eltalálhat.
 4. A fülke méretét a kialakítás határozza meg.
 5. A saját egyedi fürdőszoba kialakításának képessége.
 6. Nem terheli meg a helyet. A transzparens üvegajtók az egész szerkezet könnyedségét és súlytalanságát okozzák.
 7. A jelenléte egy további lefolyó, amely megvédi a lakás és a szomszédok árvíz esetén.

A normál zuhanynak nincsenek előnyei. Nem könnyű lemosni, és lehetetlen, hogy az idősebb emberek bizonyos helyzetekben zuhanyozni kezdjenek, mert felül kell lépniük. A padlón lévő palettázó nélküli zuhanykabin lehetővé teszi számos probléma megoldását és szabad helyet.

Általános szabályok a zuhany tervezéséhez

Minden munka szakaszokra bontható:

 1. Előállítás. El kell készíteni az alapot és végre kell hajtani a lezárási munkát.
 2. Csatorna és létra telepítése.
 3. Vízszigetelő. Használt roll anyag.
 4. Lejtés, kitöltés, megerősítés és esztrich.
 5. A falak, az ízületek és a lefolyók végső szigetelése.
 6. Szembe kell néznie.

A vízszigetelés a munka minden egyes szakaszában történik. Amikor szembenézünk, akkor nem kell reménykednünk a csempe szigetelő tulajdonságairól. A víz áthatolhat a padlón a csempék közötti réseken keresztül. Ez elpusztítja az egész szerkezetet, és állandó páratartalmat hoz létre, ami gumi megjelenését idézi elő. Több szigetelési réteg szükséges ahhoz, hogy a víz ne szivárogjon át a repedéseken, és ne érje el a szomszédokat.

Hogyan készítsünk egy zuhanykabint egy raklap nélkül

A megfelelő szakképzettségű tálca nélküli zuhanykabin függetlenül is elvégezhető. Mielőtt elkezdené a munkát, el kell készíteni egy projektet a jövőbeli kabinra, és el kell döntenie a tervezésről.

Alapítvány előkészítése

Annak érdekében, hogy előkészítse az alapot a zuhanykabin felszereléséhez, el kell kezdeni az összes padlóburkolatot és az esztrich szétszerelését, biztosítva a lefolyóhoz való hozzáférést.

Ezután távolítsa el az összes kinyúló vasalódeszkát, távolítsa el a port és a szennyeződéseket a felületről. Az alapnak szintnek kell lennie. A cseppek száma legfeljebb 2 mm. Tegyen szigetelő maszkot az alapra és a falra.

Szennyvíz

A fürdőszobában lévő padló ugyanazon a szinten van, beleértve azt a területet is, ahol egy zuhanytálca felállítását tervezik. Ma alapvető rendszereket használnak a víz, például létrák vagy csatornák elterelésére. Feladatuk a folyadék gyűjtése és szállítása a csatornarendszerbe.

Annak ellenére, hogy van egy feladatuk, a design más. A csatornák átengedik a vizet egy hosszú ereszcsatornával, és a létrák a rácson keresztül vezetnek.

Ebben az esetben a zuhanyozás telepítésekor a padló maga raklapként működik. Ezért kell megakadályozni a víz átfolyását a helyiségben. Ilyen célokra a padozatot olyan lejtőn kell elvégezni, amely a lefolyó felé halad.

Fürdőszoba padlóegység

A létra kiválasztásakor és a lefolyó helyének középen történő elhelyezésekor ajánlott négy oldalról lejteni a lejtőt a lefolyó felé. A meredekség csak két oldalról lehetséges, ha a lefolyó a sarokban van. Így létrehoz egyfajta átjárót, amelyen keresztül a víz belép a lefolyóba.

A csatorna telepítése segít a lerakódásnak a padlón lévő zuhanykabin telepítésének lerövidítéséhez, mivel nem igényel sok időt és energiát a lefolyóhoz képest. A meredekség csak az egyik oldalon történik, amikor a csatorna a falon helyezkedik el. De abban az esetben, ha a lefolyó a sarokba van szerelve, akkor a meredekség mindkét oldalon megtörténik.

Napjainkban kész polcok és csatornák találhatók, amelyek gyorsan fel vannak szerelve a polimer raklapokon. A meredekség mértéke már biztosított, csak a rendszer telepítése és a befejező munkák végzése.

Padló előkészítés

Mielőtt zuhanyozna a fürdőszobában tálca nélkül, először vízállóvá kell tennie a padlót. Ez a padló fontos része a tervezésnek, és az elkészítéséhez szükséges munkát a legjobban a tapasztalt kézművesek bízzák meg. Az alapnak a következő formában kell lennie:

 • beton esztrich;
 • hab műanyag. A réteg vastagságának 5 cm-nek kell lennie, mivel egy csapban van elhelyezve;
 • vízszigetelő réteg;
 • legalább 4 centiméter vastagságú betonréteg;
 • burkolat. Használhat kerámia, mozaik vagy cserép.

A padló rendezésénél csak ezt a sorrendet kell figyelembe venni.

Zuhanyzósarok

Fontos! Annak érdekében, hogy a padló ne legyen csúszós és traumás, olyan anyagot kell választania, amely nem csúszik el. Ma speciális szaküzletekben ilyen csempe-modelleket talál.

Dőlésszög és esztrich

Annak érdekében, hogy megfelelően hajtson végre egy döntetlen és döntetlen, amikor a padlódoboz nélkül rakodja be a zuhanytálcát, akkor nézhet egy videót, ahol részletesebben láthatja a munka előrehaladtát.

 1. Jelölje a falakon az esztrich szintjét, figyelembe véve a lejtést, 3-4% -nak kell lennie, és teljesen zárja le a vízelvezető rendszert.
 2. A hab polisztirol lapokat hézagolhatja, ami a padlót sokkal melegebbé teszi.
 3. A besorolások szerint töltse meg a helyet egy cement-homok keverékkel. Fokozatosan meg kell kopasztania, és hozzá kell adnia egy új részt.
 4. A felületet egy spatulával szintelje ki.

Ezután az elegyet 3-4 napig hagyja megszilárdulni.

Befejező szigetelés

Ha egy zuhanykabinot rakod a saját kezével, akkor a vízszigetelés is fontos része a munkának.

 1. A falak felülete és az esztrich 15-20 cm-es rétegvastagsággal maszkolható.
 2. A lefolyó lyuk minden szegélye, a falak és a padló ízületei speciális ragasztószalagként.
 3. Az öntapadó ragasztószalag felhordása után ragasszuk meg a falakat és az alapot.
 4. Szerelje fel a grillet.

A kifolyónyílás körül a védőfólia nem távolítható el a cserép lefejtéséig.

bélés

Abban az esetben, ha a padlót lejtővel készítették, akkor először fel kell ragasztani a lapkát a falakon, majd a padlón.

A burkolólapok falra való billentése nem nehéz. De ha a padlót középre döntjük, akkor a csempe bizonyos szögben lesz vágva. De ebben az esetben jobb, ha egy kis mozaikot használunk.

A csempe szerelés befejezése után a falcsatlakozás ízületét a padlóval szilikon tömítőanyaggal kell kitölteni.

Vezetési lehetőség

A tálca nélküli zuhanykabin bárhol elhelyezhető, ami határozott előnyt jelent, ellentétben a standard kabinokkal. Rendes apartmanokban a fürdőszoba sarka a legjobb hely. Miután megnézte a videót, hogy hogyan készítsen egy zuhanykabint egy raklap nélkül, biztos lehet benne, hogy sok eszközzel rendelkezik.

 1. A fülke területét különböző szín vagy mozaik jellemezheti. Sötét színt fog látni a világos színek háttérén.
 2. A vizuális tér egy üvegkabinot biztosít, amely ugyanabban a steleben készül, és egy fürdőszobával rendelkezik. Ez nem sérti a szoba teljes belsejének integritását.
 3. A függőlegesen elhelyezkedő frizura vizuálisan bővíti a teret.
 4. A fülke területét kiválaszthatja a háttérvilágítással. A falakon vagy a mennyezeten elrendezhető.
 5. A zuhanyzó területének legegyszerűbb és legelegánsabb módja a rendszeres függöny segítségével is lehetséges.

A raklap nélküli kabinok eltérőek lehetnek, például:

 • keret nélküli;
 • függőleges profilok nélkül;
 • keret alaptal;
 • arany, réz, réz vagy ezüst profilok;
 • üveg műanyaggal kombinálva;
 • függönyökkel;
 • tolóajtókkal.

A tálca nélküli zuhanykabin, mint a fotó, a fürdőszobai könnyedséget és a nagy tér illúzióját teszi lehetővé. A tervezés mérete és kialakítása egy egyedi projekt létrehozásával tetszés szerint választható. A szokásos kabin sok helyet foglal el a fürdőszobában, és eszközei nem mindig lehetségesek a városi lakásokban. Ezenkívül a kádat is el lehet hagyni, és a zuhanyfülkét saját kézzel is felszerelheti, mint a tálcában lévő videókban.

Hogyan kell zuhanyozni anélkül, hogy egy tálca lenne a lakásban

Hogyan készítsek zuhanyt a keze nélkül raklap nélkül?

A zuhanyzók nagy vigaszt nyújtottak az életünkben. Már hozzászoktunk hozzá, és már nem képzeljük el az életet kényelmes zuhany nélkül. A különféle zuhanyzókabinok segítségével kicsi és nagyméretű fürdőszobát, káddal vagy anélkül választhat egy sarok- és négyszögletes zuhanyzót. De kiderült, hogy nem mindenki könnyedén legyőzheti egy klasszikus zuhanykabin akadályát tálcával. Az idősebb emberek vagy a korlátozott fizikai képességűek más módot keresnek egy zuhanyzópult létrehozására - a do-it-yourself zuhanytálca a kezével tálca nélkül kiváló lehetőség erre.

Álmodsz egy kényelmes és elegáns zuhanyról egy magánházban vagy egy lakásban? Nem választhat termékeket a boltban az Ön igényeinek megfelelően? A mesterek részletes ajánlásokat adnak arra vonatkozóan, hogyan készítsenek zuhany nélküli zuhanyzót a saját kezeik nélkül. Zuhanytálca tálca nélkül: az a folyamat, hogy a padlóhoz vezető zuhanycsapot létrehozzák, alapvetően különbözik a normál formájú zuhanykabinnak. Erről a cikkről fogunk beszélni.

Fotó 1. Zuhanytálca nélkül

Hogyan készítsek zuhanyt a tenyer nélkül a kezével: a választás előnye

A saját kézzel készített raklap nélküli zuhanyzó számos előnnyel rendelkezik a zuhanyzóval ellátott zuhanyzó elrendezésével a padlón. Telepíthető bárhová, ahol kényelmes. A lélek mérete, ön is meghatározza a saját, az Ön igényeinek megfelelően. A standard kabin nem mindig alkalmas a tulajdonosok számára bármilyen paraméterre. A mérete "nem illeszkedik" a fürdőszobába, vagy kellemetlenséget okoz a tisztításhoz. Nem feltétlenül felel meg a süllyesztett tolóajtók méretének és funkcionalitásának. Lelke megteremtésével folytathatja az ajtók és egyéb kiegészítőket vágyaid alapján. Van egy másik fontos érv a saját zuhanykabin rendezésére a saját kezével: olcsó.

Amikor zuhanyoz, óvatosan lépkedhet, vagy telepíthet széles, kényelmes ajtókat a kívánt méretben. Ajtók lehetnek mattek, üvegek, átlátszóak vagy színesek. Vagy lehet, hogy nem - a választás! A zuhany padlójának vastagsága szintén szabályozott. A padló több réteget is tartalmazhat: a padlófelületen hőszigetelő polisztirol habréteg, beton esztrich, vízszigetelő réteg, esztrich és csempe vagy gránit csempe.

Fotó 2. Zuhanytálca tálca nélkül

Do-it-yourself zuhanykabin: ajánlások a mesterek

A klasszikus raklap nélküli zuhanyozás létrehozása az elmélet tanulmányozásával kezdődik. Mielőtt elkezdené a munkát, megtudhatja, hol kezdjen és hogyan kell zuhanyozni a lakásban. A tervezési fázis a legfontosabb. A zuhanyleeresztő rendszerhez tartalék magasságot biztosít, 15 cm elegendő, ez vízszigeteléshez és ferde padlóhoz szükséges. A magánházban a fülke a fürdőszoba, válassza az első emeleten, akkor sokkal kényelmesebb elvégezni a munkát a készülék leeresztő.

A tágas szobákban a zuhanyzó lejtős padozatának változata jobban megfelel. A készülék zuhanyzójának alapja a palettacsatorna nélküli zuhanyrendszer (létra) nélkül. Vízelvezetést biztosít a szennyvízcsatornába, folyadékszűrést, szennyvízszagok megjelenését és egyszerűsíti a lefolyórendszer tisztítását. Az értékesítés során normál létrák vannak vízzárral és száraz zárral.

Száraz zárszerkezet

Az ilyen típusú zuhanykemence egy olyan eszköz, amellyel a felesleges vizet a padlóról leeresztik. A rács és a beépített redőny és a vízelvezető rendszer ilyen kialakítása a csatornában. Funkció - akadály a penetráció a szaga a csatornába, időben történő vízkivétel. Léteznek különböző mechanizmusok: inga, membrán, úszó, és a molekuláris memóriával rendelkező eszköz.

3. kép: Létra száraz zárral

Zuhany csapda vízzárral

Vízelvezető rendszer vízelvezető csővel ellátott padlólefolyó elrendezéséhez. A megfelelő hajlítás és a víz akadályozzák a szennyvíz gázok behatolását. A rendszer hiányosságai között - a lehetséges szárítás. Ennek eredményeként megszűnik a vízzár, és a szagok hozzáférnek a helyiséghez. A probléma oka lehet a padlófűtés magas hőmérséklete vagy beltéri, tervezési hibák. A vízzáró berendezést rendszeresen vízzel kell leönteni.

Photo 4. Zuhanyzós létra vízzárral

Zuhanyzó nélkül a raklap a kézzel kisülési egy padlón

Először határozza meg, hogy milyen méretű lesz a zuhanyzó. A méretezés a fürdőszoba méretétől, az anyagok és funkciók kiválasztásától függ. Készítsen egy jelölést rulett használatával. A legalkalmasabb a fülke a szoba sarkában. A kézikönyvet, hogyan készítsünk zuhanykabinot a saját kezünkkel, a mesterek a vízszigetelésre és a létra megfelelő telepítésére összpontosítanak.

1. lépés: A beton formáját a helyiségben kívánjuk elhelyezni. Ehhez egy dobozban vagy egy kész keretben lesz szükség. Gyűjtsd össze a táblákról 5x10 cm-re.

2. lépés: A vízszigetelést. Egy gumimembrán fog tenni. Illeszkedik a forma alján. A membrán végei a falhoz húzódnak, 20 cm magasságig. A vászont a sarkából rögzítjük. Egyenesítse ki és nyújtson kicsit. Rögzítse körmökkel vagy tűzővel szorosan a fedélzetre. A felhúzók szintén 20 cm-rel vannak a forma aljánál.

3. lépés: Szerelje fel a leeresztő lyukat. A vázolt vágás kerek lyuk van. Mérete pontosan megegyezik a lefolyó méretével. A jelzett pontban állítsa be a leeresztő lemezt. Csavarokkal rögzítjük. Aztán felrakjuk a létracsatornát. A beton munka előtt védőszalaggal kell lezárni.

4. lépés: A cementhabarcs elkészítése. A cement csomagolására vonatkozó utasítások szerint készült. A feladat egyszerűsítése érdekében kész cementkeveréket vásárolhat. A beton falán lévő beton vastagsága 6 cm, a leeresztőcső telepítésének helyén legfeljebb 3 cm, a cementhabarcsot spatulával egyesítjük. Adja a beton réteg száradását.

5. lépés: A bevonat felhordása. Ehhez illeszkedjen a csempe vagy a porcelán csempe. A csempe mérete és színe bármilyen.

Fotó 5. Csináld magad zuhanyfülke padlócserével

Do-it-yourself zuhanykabinok, padló nélküli padozat nélkül

A rakodó nélküli zuhanykabin bizonyos szekvenciális műveleteket igényel. A munka elején meghatározzuk a padló lejtését. Két lehetőség van: a két síktól vagy a négy síktól való mentesítés "boríték" -ra. A munka sorrendje mindkét esetben ugyanaz. A zuhany padlóján több réteg lesz: betonhabarcs, 5 cm-es habréteg, egy másik 4 cm vastag beton réteg, vízszigetelő réteg és padlólapok. A polisztirolhab (hab) rétegében a lefolyóba van szerelve, és a lefolyóba a csatornába. A csempe az oldalra meredek. Erre azért van szükség, hogy a víz ne stagnáljon. A második betonréteg egyes mestereit szándékos meredekséggel tölti, ebben az esetben gyorsabb lesz a csempe elhelyezése.

6. kép A beépített létrák beépítési rajza

1. szakasz. Készítse elő az alapot. Szétszereljük a régi bevonatot, eltávolítjuk a régi betonhabarcsot. Hasznos bélyegzés. Tisztítjuk az alapot és bezárjuk a meglévő repedéseket, lyukakat, repedéseket. Cserépragasztó használható. Az alap minden szabálytalanságát a kevert vegyületek is kiküszöbölik. A száraz alapot egy primerrel kezeljük.

2. lépés. A padló vízszigetelése. Vízszigetelő réteg segítségével a váratlan szivárgások károsodása minimalizálható. Alkalmas szigetelő bevonatok vagy paszta szigetelés létrehozására. A bevonó készítmények készen állhatnak a használatra vagy szárazon. Könnyen alkalmazható ecsettel. Munka előtt szigeteljük a padló és falak ízületét vízálló szalaggal. A keverék több réteget alkalmazzon. Száraz. Ragasztó típusú vízszigetelés egy tekercses bevonat már alkalmazott ragasztóval. Az átfedés alapjára helyezték. Hozzon létre egy "bejegyzést" a falakon, 20 cm magassággal. Vízálló tálat kapunk.

3. lépés. Végezzük el az esztrich lerakását. Csak a vízszigetelés megszárítása után készül. Az esztrichhez cement-homok keverék használatával. Alkalmazás előtt határozza meg a lefolyó helyét és annak magasságát. Ne felejtsük el figyelembe venni a befejező bevonat (padlóburkolat) szélességét, egyszerűen kiszámítani: adja hozzá a csempe vastagságához a ragasztóoldat magasságát, 5-6 mm-t. A létrának a falról való elhelyezkedése a csempe szélességénél 2 mm-nél is nagyobb a varrásuknál. Ebben az esetben könnyebb lesz a leeresztési folyamat, és elkerülheti az anyag felesleges vágását.

4. lépés: A létra telepítése. Jelölje meg a kívánt magasságot a részen. Vágja le a felesleget. Helyezze a tömítőgyűrűt a horonyba. A design az általa fenntartott helyre van állítva. Testreszabhatja az eszköz méretét. Felülről beillesztjük a védőfóliát. Megfelelő maszkoló szalag. Ez azért szükséges, hogy megakadályozzuk a beton belépését a szennyeződésbe.

5. szakasz: Beaconok telepítése. A beton jövő esztrich magasságának meghatározásához a címkéket egy szint segítségével hozzuk létre. Húzza meg a kábelt. Ne felejtsd el megadni a kívánt lejtést a mosogatóhoz. A magasságkülönbségnek legalább 1 cm-nek kell lennie.

6. lépés. A konkrét megoldást tesszük. A cementkeveréket egy spatulával kell összehangolni. Töltse fel a teljes helyet a padlóról a jelzőfényekre. A munka végén húzzon egy tűgörgőt a nyakkendő felületére. Ez segít a légbuborékok eltávolításában. Hagyja az esztrich teljesen megszáradni.

7. lépés Telepítse a szifont. A létráról le kell venni a védőanyagot, szerelje be a szifont. Rögzítse a tömítőgyűrűt a tetején. Zárja le a fedelet. Ezután az utasítások szerint oldalra kell fordítania. Helyezzen be gumit, ha szükséges.

7. lépés. A padlóburkolat elhelyezése. Gyönyörű bevonat kialakításához vegyen kerámia vagy porcelán csempe. A fektetés "borítékot" termel. A falak peremén egy dekoratív frízet készítettünk. Aztán a fényjelző csempe a rámpánál. Ezután le kell fektetnie a bélés többi részét. A sorok közötti varrások a frízekkel párhuzamosan helyezkednek el. Kihúzzuk a borítékot a bejárattal szemben lévő rámpától, majd a jobb és a bal oldaltól. Utoljára - a szoba ajtajánál. Az utolsó érintés az ajtók behelyezése a zuhanyhoz.

Fotó 7. Zuhanyzó

Ebben a cikkben megtanultad, hogyan kell zuhanyozni anélkül, hogy a tálcát a saját kezedben tartanád. Az üvegajtók és falak gondozásához ugyanazok a szabályok és eszközök alkalmasak, mint a klasszikus zuhanyra. Élvezze ezt!

Videó: Hogyan készítsek zuhanyt tálca nélkül?

Zuhanytálca nélkül

Annak érdekében, hogy a szokásos raklap helyett elegáns zuhanyt készítsen, közvetlenül a padlóra engedhet. Ehhez a padlót kerámia burkolólapokkal kell lefektetni. És a legalacsonyabb ponton, hogy egy létrát. Az ilyen zuhany nélküli tálca kényelmes lesz minden családtag számára.

A folyosó tervezése a projekt szakaszában történik, azaz ha úgy dönt, hogy egy raklap nélküli zuhanyt épít, gondolj korábban. Ez annak köszönhető, hogy az ilyen zuhany zuhanyozójának legalább 15 cm-es padlómagasságra van szüksége ahhoz, hogy a padló minden rétegét lefektethesse.

Ha a padlót a zuhany alatt rendezi, akkor egy lépést tehet fel, de jobb, ha ezt nem teszi meg, és biztosítja a szükséges vastagságot a tola zuhanycsészében. A zuhanyzó padlója a következő rétegeket tartalmazza: a padlófelületre egy expandált polisztirol hőszigetelő réteget, egy esztrichet és egy vízszigetelő réteget helyeznek a tetejére, majd egy esztrichek és csempe.

A létrát mind a zuhanycsarnok közepén, mind a bejáratnál lehet elhelyezni (lásd a cikk elején lévő képet) vagy bármelyik oldalon. A legfontosabb dolog, hogy biztosítsák a lejtőn a vizet.

A zuhanytálca üvegajtóval zárható. átlátszó vagy matt, amennyit csak akar. Az ajtó megakadályozza, hogy a víz a fürdőszobában fröccsenjen.

Egy kicsit a készülék padlóján a zuhany alatt. A cserép cseréjekor a falon lévő csempe átfedi a csempe a padlón, és nem fordítva. A padozatot a következő sorrendben kell elvégezni: egy szigetelőréteg (expandált polisztirol) kerül a padlóra, ugyanabban a rétegben egy szennyvízcsatorna van elrendezve, majd egy 4 cm-es esztrichek készülnek, a vízszigetelést újra és újra 4 cm-es esztrichekre helyezzük, melyet kerámia csempével díszítünk. Ne felejtsd el a létra felé való előítéletet, nagyon fontos. A víz a létrán keresztül áramlik, és nem terjedt el az egész fürdő padlóján.

Ehhez a következő eszközökre van szükség:

 • a lejtés meghatározásához;
 • mérőszalag és ceruza;
 • simító és rács;
 • betonkeverék kapacitása;
 • cserépvágó;

Az eszköz létrájának anyagait egyenként számolják, mindegyik a zuhany méretétől függ.

Videó a készülékben zuhanytálca nélkül

A modern anyagok használatával csak néhány nap alatt tehető a zuhanyzó. Nem kell komplex építési munkát elvégeznie. Hogyan kell ezt csinálni, lásd a videót:

Előnyök és hátrányok

A tálca nélküli zuhany úgy tűnik, hogy nem teljesen ismerős vízvezeték a házban, de már sikerült sokakat kedvelni. Fürdő - ez a vízvezeték, ami elhagyja a divatot. Ma az emberek inkább a tömörséget, a funkcionalitást és az egyszerűséget kedvelik. Egy ilyen zuhany, ellentétben a káddal és a tálcával ellátott zuhanyral, minimális helyet foglal el. Ez sok helyet takarít meg más hasznos vízvezeték- és fürdőszobai bútorok számára. A tálca nélküli zuhany azonban nem univerzális megoldás. Ezért érdemes megemlíteni az ilyen típusú lélek előnyeit és hátrányait.

A tagadhatatlan előny a helytakarékosság, ami mindig hiányzik a lakásban. Az ilyen zuhany jelentősen csökkenti a sérülés kockázatát. Nincs raklap, ami azt jelenti, hogy nincsenek lépések, akadályok vagy kerekítések, amelyeken csúszhatsz. Ebben a lélekben nem lehet aggódni a gyermekektől, az idősektől és az emberektől, akik cselekedeteikben korlátozottak. A tálca nélküli zuhanykabin lehetővé teszi, hogy csak partíciókat vagy félfalakat telepítsen. Az üvegek átlátszóak vagy mintázhatók. Mindenesetre a zuhany nem vizuálisan "elveszi" a helyet, hanem éppen ellenkezőleg, finomabbá és könnyűvé teszi a szobát.

A raklap nélküli zuhanykabin egyértelmű hátránya a vízelvezető rendszer megértése, hiszen a vízelvezető rendszer gondos megszervezését teszi szükségessé, ellenkező esetben problémákat okozhat a szag ill. A fürdőszobát, amelyet a zuhanyzóra helyezni fognak, enyhén le kell mélyíteni, hogy a víz biztonságosan áramolhasson a lefolyóba, és ne maradjon stagnál a csempe. Ezért amikor egy fürdőszobát rendezünk a tálca nélküli zuhanykabin jelenlétére vonatkozóan, azonnal gondolkodjunk. Az ilyen zuhanyok elhanyagolható hátránya a hidromasszázs funkció hiánya, amely általában a zuhanyzókabinokban mindig jelen van. Ha előfordul, hogy a mosogató eltömődik, esélye van arra, hogy a fürdőben vizet lehessen. Ha a csempe nem megfelelően van felhelyezve, a padlón vizes pocsolyák keletkezhetnek.

Az ilyen típusú vízvezetékek minden problémája főként a tervezési és kivitelezési szakaszban elkövetett hibákhoz kapcsolódik. Ha minden rendben van, akkor a tálca nélküli zuhanyzó örömöt és örömet okoz a tulajdonosainak sok éven át. Ráadásul a fürdők régóta elvesztették fellebbezésüket. A század minimalizmus és egyszerűség küszöbén, amit ez a zuhany válaszol.

Hogyan kell zuhanyozni anélkül, hogy a serpenyő az apartmanban ahelyett, hogy a fürdőszoba

Helló A kérdés a következő.

Egy betonpadlóval rendelkező téglagyárban van egy vágy, ahelyett, hogy egy fürdőszobát készítettek volna egy zuhanyzó vagy valami ilyesmi készítéséhez.

Milyen kockázatok vannak a padló túlterhelésében, amikor a falakat, a dobogót helyezik.

A dobogóra kb. 20cm, a lefolyó miatt.

Meg lehet-e használni az elválasztó habblokkot ehhez az építéshez?

Lay-akár a kerület körül, vagy használja a meglévő falakat.

House 1959 építése.

Vyacheslav86
Mar

Teljesen nincs fenyegetés, hogy az átfedés nem áll meg egy magas tégla dobogóján. Ilyen sikerrel félhet, hogy egy kanapét helyezzen a szobába, és felülről lefeküdjön. Átfedések történtek a vendégek előtt, biztonsági szintjük három-négyszer nagyobb, mint a szükséges. Az utolsó kérdés nem teljesen világos, ha a kerület mentén fekszik, akkor használhatja a falakat, ahol van, különben honnan jön a szoba kerülete?

Pavel116
Március 30

A partícióblokkok a legjobb megoldás. Nos, a meglévő falakat úgy kell használni, hogy ne zavarják az építkezést. A legfontosabb dolog az, hogy normális blokkokat rendeljenek, így később nem lesz pótlás, mivel nagyon nehéz lesz. És így az ötlet nem rossz. Lehetséges, és a régi házak ezt a javítási módszert alkalmazzák, ahogy tervezi. Sok szerencsét ebben az üzletben!

Dyment
Március 30

Mindössze annyit kell tennie, hogy egy szomszédos falat építsen, ha a szoba sarkában fogsz csinálni! Gipsz és furnér mindent pl. Csempe! A raklap általában 20-30 cm-rel a padlószint fölött látható. A habblokk falának építése nem a legjobb ötlet, a habblokk nem szereti a nedvességet. A zuhanytálca belsejéből például egy bitumen maszkolattal kell kezelni, ez nagyon fontos, így bármelyik építőipari cégnél megtalálható! Győződjön meg róla, hogy a szennyvíz bevétele során ne felejtse el a szifont, ellenkező esetben a lakás kellemes illata biztosított))

Maksim06
Március 30

Nem látok problémát a zuhanyozás nélküli tálca nélküli betonpadlóval ellátott téglagyár helyett. Véleményem szerint a dobogó telepítésekor a túlterhelés kockázata kicsi. Zuhanyfülke nem húzhat további falakat, és a francia módon - a dobogón csak lógni függöny 2-3 fél lesz elegáns, divatos és túlterhelés nélkül. A redőny sűrű, érdekes minta, vagy akár sűrű és átlátszó.

AlexStark
Március 31

Problémák nem merülhetnek fel. A betonpadlók egyszerűen nemcsak zuhanyzópohárban, hanem tetején helyezkednek el. ) Így biztonságosan elkezdheti a munkát, és nem aggódhat bármiért. A leírás szerinti megosztható habblokkok használhatók, de azt javaslom, hogy ne mentse el, és vegyen nagyon jó minőségű habblokkot.

Lakás zuhanyzó a lakásban: a létrák jellemzői a padlóban

belépés

Mindannyian szép zuhatású képeket láttál, ahol a felső zuhany alatt nincs raklap, és az egész fürdőszoba padlója ugyanazon a szinten van. Ez a zuhanyzó néhány funkciója az eszköz, amely miatt a zuhanyzó nélkül tálca a lakásban nem mindenütt lehetséges.

Zuhanyzó tálca nélkül - funkciók

A zuhanyzás során óránként 100-115 liter vizet fogyasztunk. Az adatokat az SNiP 2.04.01-85 számítási táblázatból vettem (11. lap).

Egy perc alatt 7,2 liter. Elméletileg a kötet nem túl nagy, kevesebb vödör. Azonban a gyakorlatban, ha önt egy vödör vizet a fürdőszobában padlón, ez a mennyiségű víz a padlón lehet nevezni áradás.

Ez az a terület, ahol a tálca nélküli zuhanyzó fő jellemzője - nem csak a zuhanycsatorna normális lecsapolásának biztosítása, hanem a víz felszedése a padlóról a felső zuhany alatt.

Szennyvíz lejtő és padlószint

A vízcsatorna lejtőjén a zuhanyzóban és annak számításánál írtam a cikket (itt). Ismétlem csak a következtetéseket: a normális szennyvízelvezetés csatornázás lélek szüksége torzítást 0,03, azaz méterenként a csatornacső kell, hogy a mászás 3 cm-rel.

Ha rakod vagy rakod a palackot a fürdőszobába, akkor a zuhanyzó csatorna szintjének emelésének feladata megoldható egyszerűen: növelje a padló szintjét a serpenyőben, és ez az. A másik dolog tálca nélküli zuhany. Ebben az esetben a szennyvízszint növeléséhez fel kell emelni a padlószint teljes szintjét, vagy egy leeresztő csatornát kell használni egy vízelvezető szivattyúval.

A szivattyú használata, miközben a konzol mögött hagyjuk, de a padlószint emelkedéséről beszélünk a fürdőszobában.

Ha a fürdőszoba padló és a szint az alapszint a szennyvíz a fürdőből kimenet lehetővé teszi, hogy emeljék a padló 6-10 cm, akkor nincs probléma, hogy nem nélkül zuhanytálca. Azonban, ha a lakás egy vízvezeték kabin, akkor ilyen emelés a fürdőszoba padló lesz nehéz, és a zuhanyzó nélküli tálca a lakásban nem lesz lehetséges.

Hadd magyarázzam meg, miért. Floor vastagsága a egészségügyi kabin 6 cm. Santehkabiny küszöb 4-5 cm. Úgy tűnik, hogy segítségével darálók és szétszerelés készségek lehet vágni csatornákon szennyvíz csövek vagy teljesen elvégezni santehkabiny, fogadására a kívánt szintet a bázis padló körülbelül 10 cm. Azonban, minden attól függ, a a csatornából a fürdőből a felemelőhöz való visszavezetés szintjét. Ha lehetővé teszi a csatornahálózat lejtését, miközben felemeli a padlót a fürdőszobában, anélkül, hogy a küszöb fölé emelkedne, akkor nagyszerűen elrendezheti a zuhanyzó nélkül a tálcát a lakásban.

Mindezeket a méréseket a tervezési szakaszban kell elvégezni, kiindulási alapként a lakás felnyitójának fürdőszobai szennyvízcsatorna meglévő szintjét.

Gyakrabban a szennyvízcsatorna-fürdő és a lakás felszálló mennyisége nem teszi lehetővé a padló alatti padló alatti leeresztését. A tálca nélküli zuhanykészülék alternatívájaként:

 • Készítsen új keretet a csatorna felújítóján a meglévő alatt;
 • Szereljen fel egy leeresztő szivattyút a zuhanytálcára. Ez lehetővé teszi, hogy a zuhanyzó szennyvize egy bizonyos magasságra emelkedjen.

Zuhanyzós szint

Van még egy dolog, amit figyelembe kell venni, ha zuhanyt nem raklap - ez a szint a padló a zuhany telepítési helyén. A tálcához (létrához) képest 1% -os lejtésnek kell lennie.

1. A probléma klasszikus megoldása az, hogy a csempe a zuhanycsarnok oldalán fekszik, kis szögben az 1% -os lefolyóhoz. A csempe háromszögletű szegmensekkel van ellátva, amelyek egy pontjárdához hajolnak.

2. A második lehetőség az, hogy a tálca és a csempe lefektetése lejtéssel (1%) használjon.

3. A csempék megdöntésének alternatívájaként a harmadik opció egy réses zuhanytálca használata, amelynek lefolyónyílása zárt négyzet (téglalap) mentén helyezkedik el. Ebben az esetben a padlószintet a zuhanyzó helyén közvetlenül a padló felett kell elvégezni, és a vizet a tálca nyílásai mentén le kell vezetni.

4. A negyedik lehetőség, a vízelvezető tálcák használata, a padlószint leeresztése a zuhany alatt, amikor feláll a zuhany alatt.

5. Az ötödik lehetőség, a zuhanytálcák használata a falon, a falhoz vagy a sarokban. Ebben az esetben a padló lejtése is 1% -ra van szüksége.

Szerencsére rengeteg lehetőség van a zuhany lefolyására. Sajnos, annál elegánsabb a megoldás, annál drágább. Ha egy pontlétra 1200-1500 rubelbe kerül, akkor elegáns megoldások a padlóba tapadhatatlan vízelvezető tálcák számára több mint 10-20 ezer rubelre kerülnek.

A paletta nélküli zuhanykabinok típusai

A tálca nélkül zuhanyozható bármilyen létrát a zuhanyozók számára. By the way, megszervezése zuhanyozó nélkül zuhanytálca helyezi a létrán a fürdőszobában, akkor védekezhet a lehetséges szivárgás, a létra zuhany megjeleníti véletlen víz szivárog a csatornába nélkül a részvétel. Az itt olvasható létrák típusairól.

A legelegánsabb, de drága megoldás a zuhanytálcák használatát teszi lehetővé, rács (látható) vagy láthatatlan résszel.

Egy gazdaságosabb megoldás egy olyan zuhanyszerkezet, amelynek hagyományos csúcsai vannak egy elegáns rácshálóval.

Nagyszerű létrákat keres a falban.

Érdekes megoldások lecsapolt lefolyó.

megállapítások

Az alapja annak a döntésnek, hogy a lakásban lévő paletta nélküli zuhanyozást el kell végezni, a szennyvíz mennyiségének mérése a fürdőszobában. Ha megengedi, hogy felemelje a padlót a fürdőszobában, és nem átfedi a padlószintet az egész lakásban, akkor ez lehetséges és nem olyan nehéz, mint amilyennek tűnhet.

Kiváló megoldás ez az, hogy nem az esztrich a fürdőszobában, hanem az RPG lemezek használata. Róluk a következő cikkben.

Létrák és zuhanytálcák gyártói

A zuhanykészülékről szóló cikkek sorozatában nem soroltam fel a népszerű zuhanycsatornákat és tálcákat. Javít.

Zuhany nélküli raklap: a létra kiválasztása, a lefolyó elrendezésének fő pontja

A kifinomult multifunkcionális zuhanykabinok mindenképpen jó dolgok, sok érdekes lehetőséggel vannak ellátva, és valójában egy egész fürdőkomplexumot képviselnek, de a mindennapi életben ritkán használják. Gyakran könnyebb, olcsóbb és gyorsabb a zuhanyozáshoz nélkülözni egy raklapot a saját otthonában. Természetesen nem vállaljuk azt állítani, hogy ez könnyű, de kívánság szerint ez teljesen lehetséges.

Photo fülke raklap nélkül.

Miért vonzó ez a lehetőség?

Az ilyen rendszereket nem lehet újnak nevezni, hanem inkább elfelejtették a régieket. Csak azt megelőzően, hogy nyilvános zuhanyzókban, úszómedencékben vagy fürdőkben használták őket. Az ilyen épületek beépítése magánházakba és apartmanokba a fürdő tervezésének, terjeszkedésének és az új, érdekes tartozékok zuhanyozásának megjelenése miatt vált lehetővé.

Kényelem működik.

 • A paletta nélküli zuhanyzós fürdőszoba kialakítása az elismerésen túl változik. Az ilyen fülkék falai, mint általában, temperált üvegből vagy átlátszó műanyagból készültek. Ennek eredményeképpen a tér teljesen másképp érzékelhető, a tágasság érzése felmerül. Ez a lehetőség mind a klasszikus, mind a modern minimalizmusra használható.
 • A tálca nélküli zuhanyberendezés a leginkább alkalmas a mozgássérültek és idősek számára. Ideális esetben egy ilyen kialakítás ugyanolyan szinten történik a padlóval, ezért nem szükséges erőfeszítés ahhoz, hogy bejusson. A kerekesszéket használók számára ez egyike azon kevés módoknak, amelyek segítenek zuhanyozni.
 • Bár vannak korlátozások. Tehát a zuhanyzó egy apartmanban nem raklapot lehet felszerelni, de kívánatos, hogy van a magas mennyezet. Az a tény, hogy a vastagsága az alapokat, amely fel van szerelve mosogató, nem kevesebb, mint 12 cm. Ha egy magánházban egy ilyen lehetőség lehet előre megadni, mielőtt csinálni egy városi lakás telepíteni kell a dobogóra.

Központi leeresztés a bódéban.

Mit kell keresni a telepítéskor?

Telepítési utasítások ilyen kabin saját kezével, csak első pillantásra egyszerűnek tűnik. Valójában ezek a munkálatok nagyságrendje nehezebb, mint a szabványos raklap felállítása. Különös gondot kell fordítanod, ha úgy döntesz, hogy a saját kezedben csinálod a lakásban. Hiba esetén az alább felsorolt ​​szomszédok nem örülni fognak.

A létra kiválasztása

A létra a padlóba épített egység, amelynek célja, hogy a vizet a csatornába juttassa. Ebben az esetben a létra szinte az ilyen kabin fő összetevője. A teljes rendszer megfelelő működése közvetlenül függ a megfelelő kiválasztástól és telepítéstől.

A leeresztőcső felszerelése a központban.

Ha egy szabványos szifont szerelnek be a zuhanytálcába, amely könnyen cserélhető, akkor itt az alapozás betonozott, így nagyon nehéz lesz kijavítani vagy kicserélni a készüléket. Mindezek az eszközök két fő irányba oszthatók: száraz és nedves létrák.

A száraz rendszerek nem biztosítják a víz jelenlétét a pihentető szerkezetben. Munkájuk a gravitáció vagy az anyagok egyedülálló tulajdonságain alapul.

A legáltalánosabbak az úszó-, inga- és membránmechanizmusok. Most még vannak létrák, amelyek munkája az anyag azon képességén alapul, hogy az eredeti formáját, az úgynevezett molekuláris memóriát vegye át.

Pódium a lakásban.

Tipp: ha egy ilyen standot szeretne telepíteni az országban vagy egy másik időközönként fűtött szobában, akkor jobb, ha előnyben részesíted a száraz rendszereket.
Mivel lehetőség van arra, hogy a víz a vízzáróban télen lefagyjon és a csomópont meghibásodik.

A nedves rámpákban kissé módosított, klasszikus vízzáró tömítést használnak. Lényegében ez egy bizonyos módon hajlított cső, amely egy vízblokkot képez, amely megakadályozza a csatornázó gázok belépését a helyiségbe. Gyakran az ilyen "térd" víz megszárad, és megnyitja az utat a kellemetlen szagokhoz. Ennek oka lehet hiba a telepítés során, nyomáscsökkenés a csatornarendszerben vagy meleg padló a zuhanytálca nélkül.

Központi létrák fajtái.

Tipp: ha egy saját kezű zuhanykabin nélkül rakod be a lakásba, akkor jobb, ha 60 mm magas speciális létrát vásárolsz.
Az ár természetesen több lesz, de a dobogó magassága majdnem fele lesz.

A konstruktív különbségeken kívül a létrák központi lefolyóval és az úgynevezett létra-tálcával is rendelkezhetnek. A központi lefolyó egy kerek vagy négyzetes lyukú kialakítású, amely a fülke közepén helyezkedik el.

A vízelvezető tálca csak abban az esetben különbözik a központi vízelvezetőtől, mert hosszú fürdővel rendelkezik a víz gyűjtésére, maga a mechanizmus a fürdő sarkába van szerelve. A csapdát általában egy fal alatt helyezik el, bár lehetőség van a központba történő beszerelésre.

Kiemeli a lefolyó elrendezését

A készülék padlója a tálca nélküli zuhanyzóban különböző lehet. Ha meg akarja menteni, akkor öntse a beton monolitot. Az ilyen munkák meglehetősen piszkosak, plusz sok időt vesz igénybe, mert a beton 28 napon belül nyer.

Amellett, hogy magának a megoldásnak a keveredését, anélkül, hogy a knack, elég sok bajlódás lesz a zsaluzás megszervezésével és a jelzőfények telepítésével. Világítótornyok szükségesek a lejtő és a létra közötti egyértelmű összehangoláshoz.

De ha nem rendelkezik nagyfokú professzionalizmussal a beton termékek területén, javasoljuk egy kicsit más szerelési technika használatát. Az a tény, hogy jelenleg szabványos hab polisztirol készleteket adnak el a piacon. Ez az anyag habos műanyaghoz hasonlít, csak a lemezek sűrűbb szerkezetűek és képesek ellenállni a meglehetősen nagy mechanikai terhelésnek. Ezek a készletek mindig részletes utasítások.

Az itt felsorolt ​​hiányosságok közül a konkrét monolitra vonatkoztatva magasabb költségre lehet utalni. De akkor tényleg felszerelheted a padlót a zuhanyzóban néhány napig. A leeresztőcsomó magassága megegyezik, a létrához szükséges dőlésszög már fenn van tartva. De ha nagyméretű fülkét szeretnél készíteni, akkor mindig van lehetőség a lemezek vásárlására és a hiányzó blokkok felépítésére.

Világítótornyok szerelése beton öntése előtt.

Függetlenül attól, hogy milyen anyagot használjon a padlóra, a munka a jövő kabinjának megjelölésével kezdődik, felkészíti az alapot és egy kiváló minőségű vízszigetelő réteget telepít. Magának az alapnak tisztának és száraznak kell lennie. Minden durvaságot és szabálytalanságot le kell csapni. Ha repedések vannak a padlóban, akkor ezeket fel kell vágni, és csak akkor kell a vízszigetelés bevezetésére.

Kezdetben a felület alapozva van, miután elkezdheti fedni a rést a maszkkal. A közelmúltban bitumenes maszkot használtak fel, amelyet felülről fedett tetővel borítottak. Ez a megközelítés minden bizonnyal olcsóbb, de mindig fennáll annak a valószínűsége, hogy néhány év alatt ilyen bevonat elkezd törni és a fürdő fokozatosan szivárogni fog.

Opció elrendezése szilva.

Most sokféle vízszigetelő készítményt állítottak elő, mind száraz, mind folyékony, használatra kész formában. A fülke térsége nem olyan nagy, ezért érdemes még egy kicsit többet fizetni, és biztosak lehetnek a minőségben. Alkalmazzon egy réteg masztix és ragasztó rá egy speciális vízszigetelő membrán meg kell megközelíteni a falakat. Ezenkívül az átfedés legalább 20 cm-rel a padlószint felett van.

Ha a vízszigetelő vázak között vannak kötések, akkor újra kell kenni őket maszkkal és ragasztással ragasztani. De tapasztalt építők tanácsot adnak, ha lehetséges, hogy egy szilárd vászon és fedjük le őket egy fürdő átfedő falak. Ugyanakkor a sarkokban lévő vágásokat nem szabad megtenni, a kanyarok egyszerűen összehajtogatják és a falhoz tapadnak.

A létrának egy tálcával történő felszerelése.

A videó ebben a cikkben részletes padlószerelési technikát mutat.

következtetés

Komfortosan összeszerelt és elegánsan kialakított kabin nélküli rakodógép a szépségében jelentősen meghaladhatja a soros gyári dobozokat. Ami a további lehetőségeket illeti, a modern zuhanypanel telepítése minden szükséges funkciót biztosít.

Saját kezeinkkel építjük: egy zuhany nélküli zuhanyzó nélkül

Jó ötlet, hogy a saját kezűkkel rakodjon be egy rakla nélküli zuhanyzót. Végül is a kínai gyártmányú fülkék néha igen drágák, és nem akarok annyira befektetni a vásárláshoz. Ha egy nagy javítást terveznek a fürdőszobában, akkor nagyon szép és kényelmes zuhanyzót készíthetsz szóval a hulladékanyagokból: cement, tégla, cserép. Az ilyen szerkezetre vonatkozó egyetlen kötelező követelmény az alapos vízszigetelés. Ez megakadályozza, hogy a szomszédok összeütközésbe kerüljenek alulról a fürdőszobájuk elárasztásáról.

Hogyan kezdjünk építeni?

A kisszerkezet felépítésére való felkészülés az építési lehetőségek felmérésével kezdődik. A paletta nélküli zuhanykabin kialakítása esetén a fő figyelmet kell fordítani a csatornarendszer vagy a vízelvezető berendezés kiválasztására. Segítségével a zuhany alá eső víz eltávolítható anélkül, hogy felgyűlhetne volna az illető lábai alatt.

A városi lakásokban és a meglévő padlózattól származó magánházaknál ésszerűbb lenne egy vízszintes lefolyórendszer telepítése, amely oldalirányban csatlakozik a meglévő csatornarendszerhez. Ha a ház építése során keletkezik a zuhanyozás, akkor függőleges létrát is fel lehet szerelni egy csatornahálóval a helyi csatornahálózatra a mennyezeten keresztül.

Mielőtt egy tálca nélküli zuhanytálca elkészítené, figyelembe kell vennie, hogy a vízcsatorna csomópontja a padló alá kerül. Még vízszintes létra esetén is a magasságot, amelyre a padlót fel kell emelni, kb. 10 cm, ami meglehetősen nagy terhet jelent a padlókon egy többszintes épületben, és jelentősen megnöveli a javítási költségeket. Ebben a tekintetben meg kell hozni a döntést: hogy egy kis dobogót állítsunk fel a fülke eszközére vagy egyenletesen emeljük a padló szintjét a fürdő egész területére.

Hogyan készítsünk dobogót?

A padló emelt részének a zuhanyzó számára elegendőnek kell lennie ahhoz, hogy egy személy zuhanyozni tudjon, anélkül, hogy megérintene volna a falak és a kabinos kerítés. Ezek a ház tulajdonosának méretétől függenek, és ízlése szerint választhatók. Irracionális, hogy a dobogó kevesebb, mint 90x90 cm.

A dobogó eszközéhez a következő anyagok szükségesek:

 • vízszigetelő film vagy masztix;
 • 5 cm vastag polisztirol hab lap;
 • cement, homok és zúzott kőzet az esztrichhez, tégla, ha szükséges;
 • zuhanyfolyosó és csatorna;
 • befejező anyag (csempe, mozaik stb.).

Távolítsa el a kiválasztott helyet a régi esztrichről a betonpadlóra. A masztix réteget úgy kell alkalmazni, hogy az elszigetelt terület legalább 10 cm legyen a tervezett dobogó kerületének mentén. A maszkot egyenletesen kell bevonni a szomszédos falakkal legalább 15 cm magasságig.

Fusson és csatlakozzon a csatorna új csövekhez. Kommunikáció során figyelembe kell venni, hogy a csövek dőlésszögének 2-3 ° -osnak kell lennie a felemelő vagy leeresztő cső irányának csökkenésével. Szerelje fel a leeresztő csomót szifonnal és rácskal, és csatlakoztassa egy új csővel. Ellenőrizze a lefolyó működtetését és megszüntesse a hibákat.

Az építés következő szakasza egy többrétegű padló kialakulása, amelynek eredményeképpen a dobogó emelkedik, és a kommunikáció az új építészeti elem vastagságában rejlik. A zuhanykabin alapja a következőképpen alakul:

 1. A vízszigetelő rétegre habosított hablapot kell elhelyezni. Lehetővé teszik az alap felmelegítését és a szomszédok zajszintjének csökkentését.
 2. A PPP lapok tetejére 4-5 cm vastag betontömeget kell öntenie, a beton szintje pedig éppen a rámpa alatt lévő vízelvezető gyűrű alatt legyen. Az öntvény helyes végrehajtásához, a dobogó pereménél rétegelt lemezből, táblákból vagy több téglából kell készíteni.
 3. Miután a beton teljesen kikeményedett (7-10 nap alatt), egy vízszigetelő membránt kell elhelyezni az esztrichre - egy különleges film vagy egy nagyon vastag polietilén "lemez". A szigetelés megbízhatóságára való teljes bizalom érdekében átfedést kell végezni a falon. A folyosó számára a lyukat oly módon kell vágni, hogy az átmérője kisebb legyen, mint az átirányító gyűrű.

 • Öntse az előkészített alapot egy másik betonréteggel. Felületét kis létra (1-2 °) a létra rácsolatának irányában kell kialakítani, hogy a víz ne mozdulhasson fel a dobogóra, és természetesen a szennyvízbe jutás helyére kerüljön. Az alsó szélek a pódium pereménél helyezkednek el, hogy megakadályozzák a víz áthatolását a padlón. Ha téglalapokkal tervezik az üvegkeret telepítését, akkor ebben a szakaszban szükség lehet a futókra.
 • Az esztrich kikeményítése után díszítő csempe vagy mozaik burkolatot kell ragasztani. Az anyag kiválasztásánál nem csak a kerámia megjelenése, hanem a fürdőszobák és zuhanyzók gyártásához való alkalmasság is vezérelhetõ. A csempe legyen csúszásmentes felület. Ez megóvja a tulajdonosokat a zuhanyok sérüléseitől.

  Mozaik dobogós díszítés

 • A pódiumra való felkészítés nagyméretű fürdőszobákban ajánlott, ahol a helyiség a padlózat felemelt területére helyet kaphat. Leggyakrabban a városi lakásokban a fürdõszobának nagyon kicsi területe van, ahol egy újabb "lépés" megzavarhatja a mosógép, a vízvezeték szerelését vagy a tulajdonosok mozgását. Ebben az esetben jobb lehetőséget választani a dobogó nélkül.

  Hogyan készítsünk egy mosogatót a fürdőszobában?

  Egy nagyon kényelmes megoldás a kis fürdőszobákhoz egy zuhanyzó, amelyet csak ideiglenes falak készítenek műanyag függönyökkel. Ha senki sem használ zuhanyozót, a befogadni kívánt sarok több helyet biztosít a fürdőszobában. Higiéniai eljárások elvégzéséhez elég a függöny bezárása. Még a nagy fürdőszobákban is észrevehető zuhanyzók egyre népszerűbbek. Ez kényelmes és gyönyörű, bár anyagköltségeket igényel, és munkát végez a beton betonozásával a fürdőszobában.

  A pódium nélküli zuhanyzás elvei nem különböznek az emelt emeleten lévő épület felépítésétől. Az első lépésnek megbízható vízszigetelést kell biztosítania a régi bevonat és esztrich alapból. A pódium eszközével ellentétben el kell különíteni a fürdő egész területét és a szoba falainak alsó részét. A zuhanyrácsokat a tulajdonosok számára kényelmes helyen kell elhelyezni. Általában ez a szoba túlsó sarkában van: a kabin nem zavarja a gyaloglást.

  A csatorna összeszerelése és csatlakoztatása ugyanúgy történik, mint a dobogóra. Ha be van építve, meghatározhatja azt a magasságot, amelyen a padlószint emelkedik, és csatlakoztassa a csatornahálózatokat más fürdőszobai szerelvényekhez. Ezután minden a dobogó eszközhöz hasonlóan történik: PPP lemezek, beton esztrich, vízszigetelés és újra esztrich.

  Az esztrich utolsó rétege a leeresztő nyílás felé meredek. Nagyon sok lehetőség van egy ferde padló kialakítására:

  • négyszög alakú;
  • sima körkörös, csésze alakú;
  • kétoldalas (ha a lefolyó a sarokban van);
  • félkör alakú vagy ágazat formájában;
  • egyoldalas (kényelmes, ha 1 m-nél hosszabb létra-tálcák használatosak).

  Az esztrich oszlopcsempe fölött óvatosan dörzsölte a csempék közötti varratokat.

  A padló szerelése után vízszerelvényeket, csaptelepeket, zuhanycsövet, öntöződobozt vagy más kifolyórendszert ("hegyi vízesés", lépcsőzetes, eső) szerelhet fel. Annak érdekében, hogy megakadályozzuk a víz szórását a fürdőszobában, szerelje fel a fülke üvegtartóját, vagy tegye le a műanyag függönyöket.

  Hogyan készítsünk kerítést?

  Ha a fürdőszoba nagy, akkor a zuhanytálca tégla vagy üvegből álló álló falakkal van védve, mielőtt a padlót lefektetik. Ebben az esetben nem feltétlenül szükséges az ajtó felszerelése, mivel elegendő hely van a kabinban, így a kifröccsenő nyílások nem repülnek ki. De egy kis fürdőszobában minden centiméter terület regisztrálva van, ezért jobb, ha a fal lecsúszik. A legegyszerűbb lehetőség egy vak.

  Helyhez kötött üvegfalak

  Az ilyen kerítés eltávolítható, ha a fülke nincs használatban, egyszerűen a falhoz csúsztatva. A függöny felakasztásához a konzolokat a rúddal kell felszerelni. E felfüggesztések különböző típusai vannak. Közös számukra az, hogy a támasztóelemek a megfelelő helyeken falhoz vannak rögzítve, és közöttük egyenes vagy hajlított rúd van.

  Bonyolultabb megoldás az üvegfalak és ajtók beszerelése. Ezek az eszközök megvásárolhatók kész formában vagy megrendelésre. Rendszerint a padlóra és a mennyezetre történő szereléshez műanyagból vagy fémből készült profilokat kell biztosítani. Ezeket a gyártó által ajánlott módon kell felszerelni és rögzíteni. Általában a profilok szintén futók a csúszó kabin ajtó mozgatásához. Miután a keret teljesen fel van szerelve, fel lehet mázolni a kabinet, és becsukni az ajtót.

  Üvegfalak és ajtók

  Ha önálló zuhanytálca egy raklap beszerelése nélkül választja ki, olyan alakú és méretű standot készíthet, amely kényelmes lesz a tulajdonosok számára. A tartozékok és a befejező anyagok széles választékával ez a szerkezet nem kevésbé esztétikus, mint a megvásárolt szaniteráruk drága modellje.